Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt mindenkinek!

A ruhakérdéssel kapcsolatban jól rám hoztátok a "frászt". Azt hiszem még vásárolok pár dolgot. Bár most aztán teljesen tanácstalan lettem, hogy melyik méretből, mit vegyek.

Olivér baba tündér! Máté is olyan édes a hordozóban!

Melcsi! Már csak 5 nap!!! Bár nekem még nincs gyerekem, de szerintem hamar belerázódtok a dolgokba! Az első hetek biztos nehezebbek lesznek, de aztán biztos helyreáll újra minden!

Jó nektek, hogy anyukátok közel lakik! Ha szólók, ő is rögtön
"ugrik", csakhogy ez 250 km távolságból nem olyan egyszerű...

Kép
mirr-múr
 
 


Mirr-murr :D
szerintem majd a gyerekkel vásárolj :)

én azért érzem lutrinak ezt a méretezés dolgot, mert pl. az én fiaim teljesen hozták azt a súlyt, ami azon a terhességi héten 1 gyereknél is "elvárt"... de iszonyú, rettenetesen rövidek voltak.
Szóval nem a 2300 gr miatt kellett nekik a 44es és 50es ruha, hanem azért, mert 44 cm-rel születtek. A bnőm ikrei ugyanekkora súllyal de a 51/52 cm-rel születtek, és a sima 56os ruha jó volt rájuk.
a fiaim a 53 cmt 2 hósan érték el, amikor már 4500 gr felett volt mindkettő.
Szóval emiatt én kivárok. Van 1 db 50es ruhánk, abban haza tudom hozni ha rövid lesz, pár 56os... sztán 62esek.
és majd az első héten elmegyek még vásárolni, ha kell :wink:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


"Anyának már nagy pocakja van" Ez hogyan került a vonalzómra :?: :?: :?: :?: :?: :shock: :shock:

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 

 
 

PéZsé :D
gondolom automatikusan, bizonyos terhességi kornál változik alul a felirat.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Másnak miért nem? Vagy ez egy teljesen véletlen dolog, ami a koron kívűl nincs mással összefüggésben?

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


A "nincs" szó hiányzik az "összefüggésben elé! :oops:

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


pézsé :P
Nem lehet, hogy Apa volt?

Pompi :P
Gyönyörűek a kicsik!

Remélem, hogy Katyerina babáiról is lesz kép... szeretném őket is betenni a táblába!

Orsi :P
Máté mekkora! :shock:
S a hasad is hatalmas. Bár a korábbi pocakfotók nagyobbat sejttettek a "végére". Szerinted meddig maradsz egyben? :D

Fanni
fanni73
 
 


Pézsé

a babafalvás vonalzókra automatikusan kerül ez fel.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


pézsé írta:Másnak miért nem? Vagy ez egy teljesen véletlen dolog, ami a koron kívűl nincs mással összefüggésben?

nem tudom, kinek van még babafalvás vonalzója...
nekem máshol készül.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


fanni73 írta:Orsi :P
Máté mekkora! :shock:
S a hasad is hatalmas. Bár a korábbi pocakfotók nagyobbat sejttettek a "végére". Szerinted meddig maradsz egyben? :D

Akartok majd képet csinálni, ha már Lili lesz a hordozóban :) vicces lesz :D :D
Meddig maradunk egyben? nem tudom. De rá kell vennem Lilit, hogy a betöltött 39. hét előtt bújjon ki, mert a veszprémi dokim be akar felteteni :shock: :shock: bár mondtam neki, hogy én ugyan be nem megyek, hat lóval húznak akkor sem, mert nem látom értelmét.
Csak az a gond, hogy ha naponta behívnak ellenőrzésre (10 perc a kórház) akkor akármelyik nap kitalálhatják, hogy OK ne menjek már haza, akkor viszont nem tudok Pesten szülni.
Mert Veszrpém nálam csak vészhelyzetre kell, ha semmi gond nincs, akkor Pesten akarok szülni a jól bevált régi dokimnál.

Mindez tegnap történt, a történet ennél hosszabb, mert voltak a dokinak indokai is a befektetéshez, de azokat inkább már le sem írom, mert csak felhúzom magam rajta.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi :P
Nem pontosan értem, miért jöjjön a 39. hét előtt, de akkor azért drukkolok, hogy úgy legyen, ahogy akarod és Bp-en szülhess. A II-es nőin, ha jól emlékszem, igaz? Na várjunk csak, az max. 2,5 hét!
Érdekelne, milyen komoly indokai vannak... de gyanítom csak anyagi... a többi pedig a mögé bújtatott filozófia :wink:
Fanni
fanni73
 
 


Fanni :)
azért betöltött 39. hét előtt, mert akkor fel sem merül a probléma, hogy veszprémben be akarnának fektetni, mert még előtte szülünk :)
lehet, én fogalmaztam nem elég világosan :)

indokok :) bemásolom amit egy bnőmnek írtam :)

"voltam a nőgyógyászomnál itt Veszprémben. megvizsgált, minden OK, minden rendben...
ezek után azt mondja "aztán akkor majd június 26 környékén, amikor betölti a 39. hetet megbeszéljük a befekvést" 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
mondomom miiiiiiiiiiiiiiiiit? milyen befekvést?
hát az ő kórházuk elég defenzív, és óvatos, és császár volt az első, és Lili lombik baba, így nagyon értékes... és ilyenkor indokolt.
ad1. lexarom, hogy milyen a kórház indok nélkül engem senki sem fog befeketetni
ad2. mi az, hogy Lili értékes baba? pont annyira az, mint akármelyik másik baba, mi köze van a fogantatásnak ahhoz, hogy mennyire vigyázunk egy babára???
ad3. van itthon 2 db alig múlt 2.5 évesem, én tuti nem hagyom itt őket
ad4. mi a rákot akarnak a kórházban velem csinálni befektetés címszó alatt? OK. csináljanak napi nst-t ha akarnak, 10 percre van a kórház szívesen bemegyek...

mikor látta, hogy ellenkezem, akkor mondta, hogy "de van egy nyilatkozat, amit aláírhatok, és akkor nem kell, csak sűrűbben bejárni... persze ezzel a kórház nem felelősséget hárít...""
hanem mit? ezzel csak azt hárít.

tök komolyan iszonyú ideges lettem és még vagyok is, pedig tudom, hogy nem kellene felhúzni magam.
de nem értem a szitut.

jah és a legszebb.... azt mondja, hogy ők a kórházban a 41. hétig hagyják a túlhordást... vagyis képes lenne a betöltött 39. héttől akár a bet. 41. hétig bent tartani, csak azért, hogy szem előtt legyek???

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

arról nem is beszélve, hogy egy ilyen óvatos kórházban mennyi lesz a reális esélyem arra, hogy megkapjam a lehetőséget, hogy hüvelyi úton szüljek? mert szerintem NULLA.
átestem egy császáron, elfogadom, tudom, hogy kellett... de basszus, ha nem indokolt, csak óvatosságból ne császározzanak meg az első fájásgyengeségre, vagy átmeneti hullámvölgyre.

óóó és még egy adalék ez már a hab a tortán.
Ez a nőgyógyi anyunak jó ismerőse, így is jutottam hozzá.

erre mit mond??? "aztán majd ha tényleg oda jutunk, biztosan bejön Viki, hogy megmondja mi hogyan legyen"
én meg megint néztem mint bornyú az újkapura 8O 8O mi köze van anyunak az én szülésemhez???
mikor mondom, hogy neki ehhez semmi köze igazán, akkor de erősködik, hogy de hát mint szülő azért köze van hozzá 8O 8O 8O

egyre inkább Pestren szeretnék szülni... bár már hetek óta ezt érzem.

úgyhogy megpróbálom megdumálni Lillerrel, hogy terminus előtt induljon el nekem spontán, mert én Veszprémben tényleg csak akkor szülök, ha vészhelyzet van, akkor meg már úgysem fog érdekelni, hogy vágnak vagy nem."

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi :P
Sajnos nekem az összes indok nagyon pénzszagú, de ha nem is az, hanem mégis valamiféle "kórházi túlkapás", semmiféleképp nem a Te érdekeidet képviseli. Úgyhogy ezer drukk Lilinek a Bp-i, hüvelyi úton születéshez :roll:
Puszi
fanni73
 
 


orsi,
jól láthatóan ideges vagy... ne hagyd magad!
Ez nálam is elhangzott, hogy mivel ICSI-sek vagyunk, ez egy "értékes terhesség" - én is pont olyan borjúként nézhettem, mint te.
Anyukáddal kapcs.ban is próbáld elhatárolni magad. Nálunk már a szüléselőkészítőn mondták, hogy ne hagyjuk, hogy az anyukák betegyék a lábukat a szülésre, mert az hátráltatja a kismamákat az anyává válásban. Szerintem is van benne valami. Én pl. csak akkor hívtam fel anyukámat, mikor túl voltunk a szülésen.
Még utána is elég fárasztó volt az anyu, mert ahogy összegyűltek nálam a látogatók, mindenkinek fontosnak tartotta elmesélni az Ő szülését részletesen, én meg nem értettem, hogy ezt most miért csinálja, nem miatta vagyunk itt. És előtte is mindenáron meg akart győzni, hogy az én szülésem is pont olyan lesz, mint az övé (maszkkal altatnak, keresztbe felvágják a hasamat...stb.) :evil:

orsi,
biztos neked van tapasztalatod abban, hogy szoptatás és sport milyen kölcsönhatásban vannak egymással? Tényleg elapad meg besavanyodik a tej?

erika,
de jó, hogy végre engem irigyelnek testsúly-ügyileg! :) FoGgalmam nincs, hogy csináltam... csak nagyon paráztam az elhízástól, de nem tettem semmi különöset.
Most már amúgy látványosan jobb az étvágyam, mint terhesség alatt... remélem, nem most fogok elhízni a szoptatás alatt szégyenszemre!

:roll: Lehet, hogy át kéne fáradnom a babás topicba? Mindig olyan nehezen váltok... :roll:

KépKép
pompomlány
 
 


Orsi
Lili majd tudja, hogy jó, ha kicsit előbb jön, akkor lesztek jó kezekben :D
Ez az értékes terhesség duma azért nem semmi! Mi az, hogy különbséget tesznek baba és baba között? Nem mindegyik értékes, csodás élet??!!
Megértem, hogy felhúzted magad.

Pompi
Én nagyon örülök, hogy még itt vagy :D A másik topikot ritkán nézem, és tök hiányoznak, akik végleg átköltöztek

Na tegnap elkészült a listám! Most jöttem rá, hogy azzal, hogy a babakocsi megvan, bútort megrendeltük, ruhák megvannak, Zalán édibédi vonatos függönye felrakva, még sehogy sem állunk :shock: 42 dolgot tartalmaz a listám, és most jöttem rá, hogy legálább 3 különböző helyen fogom beszerezni ezeket. A bútort még megvárjuk (kb. 2 hét), aztán már tényleg nekilátok a további vásárlásnak.
El kellene indulnom a Tigázban számlákat reklamálni, de nagyon nincs indíttatásom! Több órás sor, majd idióta ügyintézők! Félek, hogy idegeim romokban lesznek mire hazatérek :?

Kép
Kép
emma1976
 
 


Orsi! Szerintem se huzd magad, minden rendben lesz, és Lili a megfelelő helyen és időben születik majd!

Pompika! Szerintem koltozhetsz es maradhatsz is! Latod en is itt teblabolok, mert sokan itt vagytok, akiket szeretek... Amit a tejről kérdeztél: szerintem az elején nem ajánlott sportolni, mert akkor a kismama energiája nem a tejtermelődésre fordítódik, hanem az izmokhoz megy. Persze ha valakinek nagyon sok teje van, annak biztos lehet, de nekem nincs sok, csak épp elég, így vigyazok rá. :lol: A savanyodas meg... hat az izomláz jut eszembe, és ugye a tej micsoda? Testnedv, a vér kell hozzá... szóval el tudom képzelni, hogy más ízű lesz.

Emma! Jó vásárlást, a lista meg sose fogy el teljesen, mert mindig új dolgok kerülnek rá, nálam most az etetőszék van a tetején... :lol:

dkata
 
 


Pompi! Még az jutott eszembe, hogy nekem a gyerekorvos + a védőnő is mondta, hogy még a takarítást is óvatosan az elején, 1 nap max. 1 szoba, mert tényleg kell az energia a tejtermeléshez. Mondjuk egyszer én is kapáltam a kertben (akkora volt a gaz h nem bírtam tovább), de este látszott is a gyereken h éhes... én sokszor napközben is aludtam a gyerekkel ha tudtam az elején, pedig én éjszaka is végig alszom, mégis kellett a pihenés. És pl. fekve szoptatok, mert kényelmes, pihenek és összebújunk. (Persze az elején minden sokkal nehezebb volt.)

dkata
 
 


Pompi :D
anyunak esze ágában nincs bejönni... ez a doki kényszerképzete :?
sport-tej... semmi olyat nem szabad csinálni, ami ugrálós, és császár után 6 hétig semmit, hasizmosat 2-3 hónapig nem.
A tej nem tud besavanyodni, a mennyisége nagyon intenzív sportolásnál csökkenHET.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lányok! :)
Tegnap a háziorvosom felvetette, hogy ha gondolom, javasolhat/adhat homeopátiás szereket a szüléshez (fájdalomcsillapítás, tágulás), majd később a szoptatáshoz.
Van valakinek tapasztalata erről, vagy van olyan, aki tervezi, hogy használ homeopátiás bogyót?

Kép Kép
kismokus
 
 


Fanni, Zsuzsi, Orsi :D Köszönöm, biztosan a "babafalva" trükközött!

Orsi: :twisted: :twisted:

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Kismokus!
Az én szülésznőm is a homeopátia hive, hallottam, mikor többeknek ajánlott ezt-azt a szülésre, tágulásra, én csak a császár miatt nem próbálhattam ki. Biztos beválnak, ha betartod az rovos utasitásait.
Pézsé!
Ne kifogásold, hiszen már tényleg biztosan jó nagy pocakod van :wink: :D
Orsi!
Hát akkor mindent bele Lili! :D Ez az indok nélküli befekvés nem tul biztató! Épp ma mondta a dokim, hogyha mégis hüvelyi szülést akarnék, annak a legnagyobb kockázata rám nézve a hegszétválás lenne, ami viszont csak a tágulás közben történhetne meg! Akkor meg minek ott feküdni előtte?

Ma voltam dokinál, utoljára. Minden rendben továbbra is, a méhszájam nem tágult tovább, és a jelek szerint valóban hétfőn találkozunk a kórházi felvételnél. Mondtam neki, hogy jó is az nekem, hiszen még mosni-vasalni akarok :lol: :wink: És a legfontosabbat: a hátralévő 4 nap minden ébren töltött percét Emesének szentelni. Soha többet nem leszünk kettesben :( Vajon milyen lesz az uj életünk, hogy tudja majd elfogadni, és hogy tudok én ebben Neki a legjobban segiteni?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Melcsi - köszi.

Kismókus - én is akarok majd szedni homeos szereket, miért? Avédőnénim szerint tejszaporodáshoz az elmondások szerint nagyon jól bejött, hogy fájdalomcsillapításra mennyire lesz jó, nem tudom. Sebgyógyulásra és vérzéscsökkentésre is van valami jó szer.

Orsi - jól felhúztak! :shock: Ha egyszer van választásod oda menj ahol "jobban érzed magad" és ahol nem akarnak Rád eröltetni olyasmit amit nem akarsz!

Voltam NST-n, nagyon klassz volt. A kispotykát kicsit meg kellett bökdösni, mert szundikált, de aztán beindult és focizott ezerrel! Minden rendben és minden jó lett! :lol:

Kép
potykamanó
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Orsi! No comment. Félelmetes ami itthon az eü.területén van.

Kismókus! Én a terhességem elején többször is nagyon beteg voltam. ( Torokgyuszi, influenza) Akkor homeo bogyókat szedtem, nekem nagyon bevállt!! Úgyhogy én már a szülés előtt, és utána is mindenképpen fogom szedni. A szülés alatt is lehet, csak az szerintem eléggé macerás. Nem hiszem, hogy a fájások között arra fogok figyelni, hogy mennyi idő telt el az előző beszedett bogyó óta....

Holnap végre megyünk Uh-ra. Már olyan kíváncsi vagyok, hogy mekkora már a mi kis babánk! :D

Kép
mirr-múr
 
 


Kismókus
Én is akarok a 37. héttől homeos bogyókat szedni. A születés hetén döntöttem el, mert pl. Boros Judit, mondta, hogy ő nem ért hozzá, és nincs rá tudományos magyarázat, de az ő kismamái akik szedték, jobban tágultak. És ezt többen is megerősítették. Meg az az általános vélemény, hogy ártani nem árt. Azért tevezem málnalevél teán kívül olyan bogyók szedését, amiket majd a doki, akivel kb. 2 hét múlva konzultálok, felír.

Melcsi
Biztos jól megoldjátok majd, hogy Pöri kicsi lelke ne nagyon sérüljön!

Manó
Én azt nem értem, hogy szívhangot miért nem tudnak alvó gyereknek hallgatni. Hallottam ezt az ébresztgetést, de nem tudom, mi az értelme...

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma - én sem tudom, miért kell mocorognia a babónak, talán mert nem csak a szívhangot figyelik hanem a méhösszehúzódásokat is és lehet azt a baba mocorgása válthatná ki? Passz. :roll:

Kép
potykamanó
 
 


emma1976 írta:Én azt nem értem, hogy szívhangot miért nem tudnak alvó gyereknek hallgatni. Hallottam ezt az ébresztgetést, de nem tudom, mi az értelme...

azért, mert az nst-nek nem a szívhanghallgatás a lényege. Azt nézik, hogy ha a baba MOZOG, akkor hogyan alakul a szívfrekvenciája, megfelelően magasra megy-e vagy nem megy-e túl magasra. Mind a túl alacsony, mind a túl magas frekvencia arra utalhat, hogy a baba oxigénellátása nem megfelelő.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


potykamanó írta:hanem a méhösszehúzódásokat

a méhösszehúzódást a ctg-n nézik. Akkor 2 tappancsot tesznek a pocakra, az egyik a baba szívhangját a másik a méhtevékenységet figyeli.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok

Orsi
tudom hülyén hangzik, főleg hogy már van egy gyerekem, de mi az az NST? és hogy nézik?
Nekem csak CTG-m volt.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Valamelyikőtök meg tudná adni nekem dr. Kovács Péter mobilszámát. Nagyon sokat segítenétek.
Akár privátban is.
Köszönöm.
lynette
 
 


erika13 írta:Orsi
tudom hülyén hangzik, főleg hogy már van egy gyerekem, de mi az az NST? és hogy nézik?
Nekem csak CTG-m volt.

a soten ctg-s gép van én úgy tudom. Az nst szinte ugyanaz, csak 1 tappancs van csak fenn, ami a baba szívhangját figyeli, és a méhtevékenységet nem.

de aztán én is tévedhetek :oops: :oops:

minnyá utánanézek

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


a kettő ugyanaz.... csak más az elnevezés. :oops: :oops: :oops: :oops:
de itt vp-ben csak 1 tappancsot kaptunk, pesten meg mindig volt +1 ami a méhtevékenységet nézte.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok

Orsi
köszi szépen! Akkor a klinikán csak CTG van!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Melcsi: Kellemes időtöltést Pörivel! :lol: :lol:

Most jöttem a dokibácsitól. Minden OK!
A gyermek súlya: 2600g. Az mondta a kis feje már szépen lent van és illeszkedik a gyermek, valamint érett baba. A méhszáj rendben, a lepény 2. fokban érett. Jövő héten már NST. Pár napja már érzem néha a méhösszehuzúdásokat. :wink:

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Sziasztok! :)
Mi tegnap voltunk NST-n Pakson. Két tappancs volt. :)
Mindent rendben találtak.
Jövő héten Szekszárdra megyünk NST-re, meglátjuk ott hány tappancs lesz. :wink:
Erről jut eszembe. Nálunk kicsit necces ez a távolság, mert normál esetben a lakás és a kórház közötti utat fél óra alatt meg lehet tenni, de most végig útfelújítás van, és így a menetidő akár 45-50 perc is lehet. Ehhez jöhet meg az az idő, amíg a párom a munkahelyéről haza tud érni értem (ez jó esetben 20 perc, rosszabb esetben akár több óra is lehet - de azt hiszem ha nem érem el rögtön, akkor inkább hívok egy taxit...). :roll: :shock: :?

A homeos bogyók ügyében úgy döntöttem meghallgatom a háziorvosomat, aztán valószínű megpróbálom! :)

Kép Kép
kismokus
 
 


Kismókus :)
Nálunk is úgy van, hogy férjem munkahelye fél óra tőlünk, a kórház meg kb. 40 perc (feltéve ha nem dugulunk be totálisan). De úgy vagyok vele, hogy ha csak kezdődnek a fájások, úgysem futok azonnal a kórházba.
Nagyon kíváncsi leszek, milyen hatása lesz a homeos bogyiknak! Bár ezt csak akkor lehetne megállapítani, ha a folyamatot anélkül meg azzal is végig lehetne vinni és úgy összehasonlítani. De reméljük megkönnyíti majd a vajúdásunkat! :D

Orsi
Köszi, most már értem :)

11 körül indulunk a Zalakaros Hotel Spa-ba! :D Azt tudom, hogy termál kizárva, de hidegvizet engedélyezte a dokim, csak még nem tudom, merjem-e vállalni az esetleges fertőzés kockázatát...

Kép
Kép
emma1976
 
 


kismokus írta:Erről jut eszembe. Nálunk kicsit necces ez a távolság, mert normál esetben a lakás és a kórház közötti utat fél óra alatt meg lehet tenni, de most végig útfelújítás van, és így a menetidő akár 45-50 perc is lehet. Ehhez jöhet meg az az idő, amíg a párom a munkahelyéről haza tud érni értem (ez jó esetben 20 perc, rosszabb esetben akár több óra is lehet - de azt hiszem ha nem érem el rögtön, akkor inkább hívok egy taxit...). :roll: :shock: :?

felesleges ezen aggódni... 1 óra alatt semmi sem történik.
nekem ca. 1-1.5 óra a kh, forgalomtól függ. de attól végképp nem félek, hogy a sztrádán szülnék meg.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a dícséreteket!

Orsi,
te anno hogy vetted észre, hogy cumizavarosak a fiúk? Mik voltak a jelei és mi lett végül a megoldás?
Csak mert Olivér eddig egész ügyesen szopizott, most meg egyre több ideig, egyre lassabban és egyre kevésbé hatékonyan szopizik, ráadásul a mellbimbóm is cibálja, ami emiatt nem nagyon akar begyógyulni, és még mindig q..ra fáj. Cumit ugyan csak néha kap, ha nagyon sír, de nem nagyon tudok már másra gondolni. (Cumisüveget nem kap.)

Lányok, többiek, van vmelyikőtöknek ötlete, hogy mit kéne tennem?
20140901102739
 
 


hajni777 írta:Orsi,
te anno hogy vetted észre, hogy cumizavarosak a fiúk? Mik voltak a jelei és mi lett végül a megoldás?
Csak mert Olivér eddig egész ügyesen szopizott, most meg egyre több ideig, egyre lassabban és egyre kevésbé hatékonyan szopizik, ráadásul a mellbimbóm is cibálja, ami emiatt nem nagyon akar begyógyulni, és még mindig q..ra fáj. Cumit ugyan csak néha kap, ha nagyon sír, de nem nagyon tudok már másra gondolni. (Cumisüveget nem kap.)

Mindkettő az 1 db üvegezéses kaja után rosszul harapott rá a cicire (a cumit a babák beszívják, míg a mellre nagyra nyitott szájjal kell rákapni, hogy jól legyen a manócska szájában).
Méred, hogy mennyit eszik egyébként? ezt a cibálást az elején is csinálja vagy csak bizonyos idő után?

vannak lustibb babák, akik besokallnak az első tejleadó reflex után, és akkor türemletlenek lesznek. Ha nála is ez a helyzet, akkor nincs más teendőd, mint várni 2-3 napot, és annyi idő alatt rendeződni szokott a helyzet.
A lényeg, hogy ilyenkor tilos a pótlás, mert a gyerek türelmetlenségét csak fokozni lehet a könnyebb cumisüveggel.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni! Nekem Bálint akkor cibálja a cicimet, mikor fáj a hasa vagy kakilnia kell. Ha nagyon bedurvul a dolog, leveszem a ciciről, megpróbálom büfiztetni, pukizni, kakilni, aztán ha megnyugodott, vissza a cicire. Nem mindig segít, sajnos.

Orsi! Hát, azzal, hogy egy óra alatt semmi nem történik, nem igazán értek egyet. Nekem az 1. gyerekem az 1. érezhető fájás után kb. fél órával megvolt... Csak épp mákom volt, mert aznap épp vizsgálatra mentem a klinikára, így helyben voltam. :lol:

Szóval ha messzire kell menni, meg nincs aki bevigyen, plusz előre láthatóan útakadályok vannak, taxi helyett mentővel mennék... főleg, ha elfolyt a magzatvíz.

Homeos bogyók: én szedek ilyeneket, mert szoptatás alatt is lehet, amit próbáltam és bevált:
tejcsi szaporítás: Urtica Urens, Ricinus Communis 5CH
valamint herpeszre (mikor érzem hogy ki akar jönni) Rhus Toxicodendron 15CH.
Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsill: Belladonna - most épp a fogammal szenvedek megint, gyökérkezelik...
De gyerkőcöknek is lehet, van fogzásra, bárányhimlőre, stb. Érdemes kipróbálni. Én is akartam szülés utánra, de egri patikákban nincs minden, rendelni kell. :cry: :roll: :roll:

dkata
 
 


Orsi,
azóta mérem rendszeresen, mióta elapadt a bal mellem a gyulladás miatt. Most csak 50-60-akat eszik, pedig rendszeresen evett már 110-120-akat is. (140-160-at is néha ) A cibálás változó, hogy mikor csinálja. Akkor vettem észre nála először, amikor nem jött tej a cicimből. De azóta átteszem a másikra, úgyhogy ez nem lehet az ok. Pótlást nem adok neki.

Kata,
hátha nálunk is csak ez az ok.
20140901102739
 
 


dkata írta:Orsi! Hát, azzal, hogy egy óra alatt semmi nem történik, nem igazán értek egyet. Nekem az 1. gyerekem az 1. érezhető fájás után kb. fél órával megvolt... Csak épp mákom volt, mert aznap épp vizsgálatra mentem a klinikára, így helyben voltam. :lol:

hmmm ezzel azért szerintem 1 vagy a százból :D :D :D :D
a magzatvíz elfolyása szerintem is az azonnali indulást jelenti. No, de én Pestre nem mehetek mentővel :lol: :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni :D
és amikor ezt az 50-60-t eszi, utána fejsz abból a mellből??

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Nem! Szerintem a mellszívó egy kínzóeszköz! Inkább sűrűbben pakolom rá a gyereket, de nem szívok! A gyerek buzerálhatja a mellem, de semmi és senki más nem érhet hozzá!
20140901102739
 
 


Hajni :D
azt azért jó lenne tudni, hogy van-e egyáltalán ennél az 50-60 ml-nél több tej a mellben.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni :D
és amikor ilyen 50-60 mlt eszik, akkor milyen sűrűn teszed mellre?
mert ez a mennyiség a mellednek is nagyon kevés stimuláció, ha csak 3 óránként eszik ennyit a gyerek.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni :)
Nekem is akkor cibálja Balázs a cicimet, hogyha fáj a hasa, vagy ha puki/kaki készül. Én is azt csinálom olyankor, amit Kata.
Próbálj meg kézzel egy kicsit utánfejni, ha a mellszívóval nem akarsz, hogy lásd, van-e még tej szopi után.
Az is teljesen változó nálunk, hogy mekkora intenzitással eszik és mennyi ideig. Pár hete már csak 10 percet evett, aztán lefordult róla, de mostanában megint fél órákat is elnyammog.
Szerintem egyébként ne máregsd menniyt eszik. Mérd meg egy hétenegyszer, hogy fejlődik-e, annyi elég. Ha méregeted, az csak paráztató gondolatokat indít el a tejmennyiségről. (legalábbis én így voltam vele)

Pompika :)
Neked még nem is gratuláltam, nagyon szépek a gyerekek.

wish
 
 


Orsi,
max. 80 gramm van benne. Van, hogy 3-4 óránként, de van, hogy fél óránként is mellre teszem, ahogy kéri.

Wish,
kézzel fejni meg béna vagyok. Meg azt mondta a LLL-nő, hogy nem is kell, mert hagyni kell, hogy beálljon a kereslet-kínálat, fölösleges, hogy több tejem legyen. (Merthogy már egy LLL-nőt is felhívtam. ) Hízni elvileg eleget hízik, az utóbbi 2 nap alatt 100 grammot hízott. Megnyugtató, hogy a te fiad is van, hogy fél órát eszik. Nekem néha már összefolynak ezek az etetések is!

Lányok, nem gondoltam volna, hogy ennyit szívunk egy "egyszerű" szoptatással... Köszi, hogy segítetek!
20140901102739
 
 


Hajni :D
azért az LLL-es tanácsokat nem kell szó szerint venni.
Ha meg hasfájós, én félóránként nem tenném mellre, mert az olaj a tűzre.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Tudom, semmi nem az igazi, ki kéne tapasztalnom, hogy hogy a legjobb neki. Dehát mikor áll már be a tutiság?!
20140901102739
 
 


Hajni :D
sosem :wink: teljesen komolyan mondom. A szopi nem úgy megy, mint a mese, szerintem azért, hogy működjön meg kell dolgozni ill. nem kell választani a könyebb(nek tűnő) megoldásokat.

Ha evett ez a gyerek 140-160 grammot is, de 100-120at átlagban, akkor ez amit most eszik szerintem kevés. A másik meg, hogy a melled képes ennyit termelni, mind1, hogy most csak szerinted max. 80 van benne.

én sem vagyok az állandó méregetés híve, de úgy gondolom, hogy ha látszik, hgy a gyereknek gondja van, akkor ezt a legkönnyebb ellenőrizni.

szóval amit én tennék... 1.5-2 óránkénti mellretétel, én mindkét mellett stimulálnám, ca. 1-2 napon keresztül, összeköltözés a babával, sok testi kontaktus, és utána vissza kell, hogy álljon a régi tejmennyiség, és szerintem a tekergős, rángatózós probléma is megszűnik.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: