Új privát üzeneted érkezett!

Helló!

Ez a melegszendvicskrém nagyon jól hangzik! Ki is fogom próbálni. Majd versenyeztetem a két receptet :D


Szopi nálunk csak 13 hónapos korukig volt. Utána elég drasztikus volt az elválasztás: apával elutaztunk kettesben 5 napra és addig a nagyszülőknél voltak. Egyik sem kereste utána a cicit. Igaz, addigra már rántott husit ettek fasírozottal körítve :oops:

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Ki mivel foglalkozik,foglalkozott babázás elött,után,közben...?
Nekem az eredeti végzettségem kerámikus,de dolgoztam fodrász mellett,állami gondozott gyerekekkel...
Aztán megismerkedtem a férjemmel a gyerekek jöttek sorra és probálok segiteni neki ha az időm meg a gyerekek engedik.Péter rogyasztott üvegeket csinál,meg néha kerámiát,csempeportrét fest stb,ha érdekel valakit bővebben a www.sjpalkotasz.hu -ra kattintva megnézheti a munkáinkat.

seszter
samu eszter
 
 


Jó reggelt!

Képzeljétek kegyetlenül elsóztam tegnap este a gombakrémet! Irtó mérges voltam, de azért is megettem két szendvicset! :?

Piros!
Régóta próbálkoztatok már a szobatisztasággal? Lehet hogy nekünk is majd ez a kor lesz a megfelelő, mint Dávidé. Mert Krisz mostanság hallani sem akar biliről, wc-ről...

Bogi!
Gólya projekt?! Raknék ám ki decemberben a ház elé....

Eszter!
Én a terhesség első harmadában hagytam abba egy szépségszalon üzemeltetését, előtte én is a férjemnek segítettem (bútorgyártás) szabtam.

Röviden ennyi most, neki kell állnom a házimunkáknak!

Kép
Kép
deaknezsu
 
 

 
 

Sziasztok!

Zsu!
Próbálkoztunk korábban, de nem nagyon érdekelte a fiatalurat, így nem erőltettem. Mostanában (kb. 2 hónapja) megy, hoyg este fürdés előtt ráül a bilire. Mosatnában már maga kezdeményez. Tegnap este pl. kétszer kimászott a kádból, hoyg ráüljöna bilire és a két-három csepp kisajtolása után csupaszon végigrohant a folyosón, hoyg eldicsekedjen vele. Zabálnivaló.

Eszter!

Én közgazdász vagyok és HR tanácsadóként dolgozom jelenleg is. Szerencsére zömmel itthonról email és mobil segítségével. Előre egyeztetve vannak ugyan pesti tárgyalások/előadások, de ebben a család segít. Délelőttönként dolgozom és így délután szívesen és nyugodtan lehetek csak (?!) anyuka. Nekem ez jön be.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Piros
Megnézetted Dávidnál a cukrot?

Bogi
Nálunk is elvitte a cica a cumit, 2 napja. Napközben még néha kéri, de olyankor mindig megkérdezem, hogy hol a cumi, ő pedig mondja, hogy a cicánál, és azért vitte el, mert eldobta. Bár a kedves szerint, vissza kéne neki adni, mert rágja a kezét, meg a ruháját.

Niki
Lesz még meggy! Csak kicsit még várni kell! Voltatok baba-mama klubban?

Zsu
Hányinger, álomkór van még?

Eszter
Üdv köztünk! Én közgazdász vagyok, és egy helyi cégnél voltam kontroller.
Én 10 hónapig szoptattam a lányomat, a leszoktatás elég egyszerű volt, mert kevés lett a tejem, ő pedig úgy döntött, hogy akkor inkább semmi, mint az a pár csepp. :) Sajna igy nem tudok én se sokat segíteni.

Jól hangzik ez a gombakrém. Majd kipróbálom. Ma megcsinálom az eperlevest, amit Piros írt.
Kedden voltam orvosnál. Az új gyerekkel minden rendben. Két hét múlva megyek a 18 hetes uh-ra. Remélem ott is minden rendben lesz. Lehet, hogy a nemét is megtudjuk!!!
Zselyke mostanában anyás lett, többet jön oda, ad puszit és kér is. Ami legjobb, hogy ismét reggel 9-ig alszik, este is 9 körül szokott elaludni. Igy viszont napközben, ha úgy látom, hogy nem fáradt, nem erőltetem az alvást. Vagy mit gondoltok, ez még korai? Zselykét pár napra szeretném a nagyinál hagyni. De azért van bennem némi kétség, hogy jól teszem-e? A párom se ellenzi az ötletet, de láttom rajta, hogy annyira nem is lelkes.

Szép napot!!

Csók: Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Sziasztok!

Orsi!
Ez tök jó :) Mi már az ötödik napnál tartunk, és én is észrevettem, hogy kicsit többet van az ujjuk a szájukban rágcsálás céljából, de ami fő, hogy alváskor nem kapják be a kezüket. De miért csodálkozunk, hisz kell nekik valami pótcselekvés a cumi helyett, amitől megnyugszanak. Szerintem tarts ki, ne add vissza neki. Nekem is még egyszer mondják egy nap, hogy szeretik a cumijukat, aztán el is felejtik.
Amióta leszoktak a cumiról, vasárnap óta nem aludtak délután. Este 1/2 10-10 kor volt alvás, és reggel 8-1/2 9-ig aludtak. Ma viszont már visszatértünk az alvásra, mert így meg én nem tudok elvégezni.
Én a helyedben biztos altatnám még, mert ha meglesz a kistesó, neked is jobb lesz, ha alszik délután. Ha meg fog járni bölibe vagy oviba, ott úgyis aludni kell neki.

Piros!
Édes lehet a kis kukacos! Képzeld hogy jártam.
Ancsa mondta, hogy elvitték az autóját szerelőhöz, mert vizsgáztatni kell. Én is nézem ma a forgalmit, hát június 1-jén lejárt a műszakim. Ciki.
És apu most mondja, hogy a KPM-be, meg akárhol 2-3 hónapokat kell várni egy időpontra, állítólag cikkeztek is róla. Azért ez gáz, hogy az ember, aki mondjuk normálisan kb. 1 héttel a lejárat előtt kér időpontot, az még két hónapig lejárt műszakival rohangál, pedig ő ugye teljesen helyesen járt el, mert még a lejárat előtt bejelentkezett.
Na mindegy. Apu szerencsére tudott kérni hétfőre időpontot, addig nem használom az autót.
Mikor jöttök?

Eszter!
Én jelenleg a Kisalföld Volánnál dolgozom távmunkában internet asszisztensként. Amúgy a TK-n végeztem Győrben, ahol popótörlő diplomát szereztem :) Mellette vállalkozó lettem :) A Bugyor Tudor nevű pelenka házhozszállító cég az enyém :)

Képzeljétek lányok, hogy most olvastam egy újságot, amiben leírják, hogy a Kehidakustányban lévő gyógyfürdőt pl. a terhes kismamáknak nem ajánlott használni. Érdekes, hogy leírják, nem?
Amúgy két hét múlva akarunk menni valahova üdülési csekkel, de sajnos a mit találtam hely, az fullra tele van egész nyárra. Most kereshetek újat.
Igazából teljes ellátásos kellene, hogy tényleg pihenhessünk. Talán majd találok valamit a neten.

Zsu!
A gólya project most megtorpant egy kicsit, mert anyagi nehézségeim támadtak. Megint pelenkahiány van, és minden pénzt abba kell forgatnom, hogy ne fordulhasson ez elő megint.

Bea!
Jó, hogy írtál azért! Majd hívlak, ha lesz tali!
Hétvégén felállítjuk a pavilont, szerintem jövő héten valamelyik nap lehet is tali.
Tényleg, a srác ment hozzád?


LÁNYOK!
Június 14 csütörtök délután 4-től tali? MINDENKI, az ÚJ ANYUCIK IS JÖHETNEK, akkoris ha mégcsak kismamik.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Nem tudom még meddig alszik manó, de valamit megpróbálok pötyögni.
Mióta elkezdtük az ágyban elalvást végre ki tudja magát nappal is aludni, ami viszont azt jelenti, hogy már csak napjában kétszer alszik, igazodnom kell nekem is hozzá, viszont így nyugodtabban megül míg én eszek vagy nem tom mit csinálok.

Orsi!
Meggy jöhet, nálunk most cseresznye dömping van,a párom a munkatársától kapja és ő alig eszik belőle, Zazinak meg nem préselgetem majd kap ha már egészben eheti :D
Cumit nehogy visszaadd, az már felköltözött a bauval az égbe :) Amúgy szerintem nyugodtan hagyhatod Zselykét anyudra ha elvan vele, valamikor azt is el kell kezdeni.
Ja baba-mama klubbal megjártam, mert hát persze, hogy mire én felöltöztem akkora lett extra álmos a fiatalúr így beraktam az ágyába és 2 perc alatt bealudt. Sebaj, az ágyban alvás fontosabb.

Eszter!
Én köztisztviselőként dolgoztam, először mint rendszergazda, aztán meg eszközgazda (pénzügyi-statisztikai terület) és mivel elég labilis a helyzet lehet, hogy átgondoljuk a tesóprojekt kezdetét, de addig még úgyis van idő :)

Bogi!
Terhes kismamáknak a medencés jellegű dolgokat eleve nem ajánlott használni, ott kevésbé tűnik el a baci, de a termálos dolgok meg valóban mégúgysem ajánlottak. Én majd megfőttem a levemben mikor tavaly pocakosan Egerben voltunk és a legnagyobb kánikula volt én meg csak zuhanyozni mertem. Amúgyis olyan vagyok, hogy nőgyogyilag ami baci elkapható azt én el is kapom.
Tali nálunk függ Orsiéktól is, ha elvisznek, meg hogy mikor indulnak, de úgy mennék.

Zsu!
Szerelmes a szakácsnő :D és érkezik is az újabb gyümölcse.
Én szórakozott vagyok, mert én meg pont hogy egy csipet sót sem tettem a múltkor a rizsbe, még jó, hogy én ettem meg mindet.

Na mindenkinek szép napot, talán ma nem lesz felhőszakadás, tegnap is elmosta az esti sétánkat.
Üdv

kancellárka
 
 


Sziasztok!

Jelentem ujra itt vagyok! :)
Költözés lezajlott,ma kötötték be a netet ugy hogy sinen vagyunk!
Most egyenlőre ennyi,vissza kell még olvasgatnom pár oldalt!
Remélem mindenki jól van!
Az uj anyukáknak üdv!! :)

Puszi mindenkinek!
Sziasztok!

Kép
vea
 
 


Farkasbogi, én is hasonló cipőben járok nyaralásügyileg: üdülési csekkel bababarát szállást keresek. Eddig ilyen paraméterekkel csak 4 csillagos szállodákat találtam, de azok sajnos szóba sem jöhetnek, úgyhogy még keresem az igazit.
Hol lesz a tali?

Eszter, én is aktakukac (köztisztviselő) vagyok, pénzügyi vonalon.

Kép
Kép
nyuszog
 
 


Sziasztok!

Nyuszog!
A tali nálunk lesz Győrújbaráton. Majd előtte leírom pontosan, most csak azt kérem, hogy jöttök-e vagy sem.

Ha találok valami jó szállást, akkor írom!

Puszika

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Mi üdülési csekkel megyünk Zalakarosra. Nem babarátként emlegetik magukat, de van kiságy még Zazinak való is, meg etetőszék medence jakuzzi (vagy hogy kell írni) viszont a teljes panziót nem tudom, mi félpanzióra megyünk, nekünk az is elég szokott lenni, manó meg úgyis üvegeset eszik. De rá kell kérdezni.
Ja meg nem hotel hanem "csak" panzió amúgy honlapjuk:
http://www.gesztenyes.hu
Majd ha hazajöttünk referálok :D

kancellárka
 
 


Zalakarost én is néztem, a Hotel Napfény hirdeti magát bababarátnak (üdülési csekkel),, és ez csak 3 csillagos. Az árakat még tanulmányoznom kell, de megér egy-két kattintást.

[url]http://www.hotelnapfeny.hu/apartman.html

[/url]

Na, most kiderül, hogy tudok-e linket beilleszteni... bocsi a látványos küszködésért...

A Gesztenyés nagyon meghitt, aranyos, csak kicsi, attól félek, hogy mire kitaláljuk, hogy mikor, merre, meddig, addigra le lesz foglalva egész nyárra.

Kép
Kép
nyuszog
 
 


Bogi !
a találkozora a gyerekek is jöhetnek vagy ez hülye kérdés?
itt vagyok a szomszédotokban Tényőn,4 éve lakunk itt de csak "betelepültekkel" értek szot.Nem vagyok biztos benne hogy csak az én hibám.
"pelusodrol" irnál többet is,mit kell rola tudni,miért érdemes választani?
Piros
hogy tudsz 3 gyereket összehangolni?van valamire időd?nekem szinte semmire
Zsu!
ebben az esetben nem biztos hogy bevált volna,de ha elsozol valamit egy nyers krumpli belefözése segiteni szokott.
Orsi!
A délutáni alvás elhagyása szerintem korai,néha ki lehet hagyni de egy ekkora emberkének szüksége van rá még ha ő ezt nem igy gondolja akkor is.Meg az anyának is kell egy kis dsélutáni pihenés még akkor is ha az a házimunkával vagy egyéb teendővel el is vesziti a pihenő jellegét.
mennem kell visit a banda

minden jot nektek!

seszter
samu eszter
 
 


Sziasztok!

Mi megyünk, Bogi! Ma is készültünk át, de nem jött össze. Egyedül vagyok most velük, mert apa dolgozik a héten és a hétvégén, így nem mindig fér bele a napba minden amit eltervezek.

Seszter!
Nagyon jó dolgom van, mert a délelőttök az enyémek, hiszen iskola-ovi-bölcsi fogalkoztatja a gyerekeket. Szerencsésen találtam melót is, így tudok dolgozni is és nyugodt lelkiismerettel gyerekezni délután és hétvégén. Addigra vágyom is rájuk nagyon és élvezem az együttlétet, mégha néha kiakasztanak is amikor hárman háromfelé futnak :)

Nyaralási tippek engem is érdekelnek, bár nekünk inkább a csillagtúra jött be. Gyerekek is jobban elfogadják az esti fektetési rendet,a pjukom is kialussza magát a saját ágyában és jobban bírja a gyűrődést, meg nekem sem kell annyit cuccolni. Így inkább a helybéli (Győr kb. 100 km-es vonzáskörzete) látványosságok játszanak.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Bogi
Sajnos a találkát kihagyjuk. Szombattól nagymamázunk, Zsezse 2 hetet, én is, csak pár napra megszakítom. Pedig már jó lenne mindenkivel találkozni.

Eszter
Nem igazán akarom a délutánni alvást teljesen megszüntetni, de most két nap igy jött ki. És valóban nekem is szükségem van egy kis nyugira délután.

Niki
Sajnos, így nem tudlak benneteket elvinni. :(

Mi az Őrségbe megyünk nyaralni, Kondorfára, ez se annyira bababarát, de alapvető dolgokat adnak és félpanziót kértünk, igy lehet napközben kirándulni. Tavaly Bonnyán voltunk, ez a Somogyban van, a közelben Igalon van egy fürdő, ami nagyon barátságos, és a Balaton sincs messze, az üdülőnek is van egy kicsi medencéje. Maga a hely nagyon szép és nagyon jól főznek, és ott is adnak a babának etetőszéket, kiságyat, fürdőkádat. Nézzétek meg, ha gondoljátok:http://www.somogykertje.hu/

További szép napokat! Jó találkát!! Képet azért készítsetek!!

Csók: Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Sziasztok!

Hú,ti már nagyon összeszokott csapat vagytok! :lol:
Képzeljétek,voltam a kardirexbe nőgyógyászaton,nagyon ari volt a doki,megnéztük a picurt és már látszott! :lol: :lol:
Adott papírt amivel felkereshetem a védőnőmet,Tóth Viktóriát kell majd keresnem,hétfőn megyek,gondolom majd ő beirányít a Lizen-Mayer-ba,és akkor valamilyen színten már bekerülök a kismamások közé.

A találkozóra nem tudom,hogy elmehetnék-e?Bár nem ismerek senkit,és jo volna,ha lenne pár sorstársam,mert olyan egyedül vagyok.Most van két hónapja hogy ideköltöztem.
Egyébként én nővér voltam,csak a költözés miatt feladtam a munkámat.

Valakinek a férje nem dolgozik az AUDI-ban?

Szép napot nektek.
csiperke
 
 


Sziasztok!

Csiperke!
Gyere nyugodtan. Ha lesz rá lehetőséged, hogy kocsival kigyere, akkor szívesen látlak. Biztos tudunk okos tanácsokat adni, és legalább látod mit vállalsz :)
Ja, és a szomszédasszonyom férje rögtön audis, meg szerintem itt is vannak páran, pl. Orsi férje is asszem.

Orsi!
Sajnálom, hogy Zsezsével nem tudsz jönni :( . De legalább jól fogjátok magatokat érezni, és kényeztetve lesztek!

Piros!
Rátok mindenképp számítottam. Tegnap Tamás mondta Atinak, hogy valami gubanc van, focizni sem ment Atival.

Eszter!
Priviben írok Neked az üzletről, ne terheljük vele a többieket.
Mi is Tényőre akartunk költözni, de az őslakos szomszédaink elég durvák voltak, így aztán nem oda költöztünk. :) Úgyhogy szerintem nem a Te hibád, hogy nem értessz szót velük. Itt Győrújbaráton is van mindenféle előítélet, a betelepülőket pl.

Nyaralás
Hát lehet, hogy Szigliget lesz belőle, mert a szomszédasszonyom mondta, hogy az nagyon szép hely.

Na megyek is keresni.

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Szia Mindenkinek!

Millió üdvözlet az újonnan csatlakozónak. :)

Gombakrém recept nekem is nagyon szimpatikus,habár mióta a kistesó itt lubickol,nemigen tűri se az oroom,se a gyomrom a gombás ételeket.Reklamált is már a család,mert épp ideje lenne egy kiadós rántott gomba tálnak,vagy épp gombás melegszendvicsnek.Anyum is tud egy remek receptet,majd megkérem,hogy árulja el.Én még nem ismerem.Aztán lehet,hogy semmiben nem tér el az eddigiektől.

Az én végzettségem tanító (zene)-szociálpedagógus-művelődésszervező,és a babukák előtt a hajléktalanellátásban dolgoztam.A párom Audis.

Remek nyaralási céljaitok vannak.Idén mi nem megyünk mégsem (pedig már az is felcsigázott,amit Piros írt az újbaráti piknikről),mert mire leállás lesz Gábim munkahelyén,már nemhogy totyogni nem fogok bírni,de a gurulás is megeröltető lesz... ;) :D határozottan más élmény ez a várandósság,mint az első volt.Minden elevenebb,intenzívebb.Sokkal bolondabb is vagyok,és még mindig fáradékony.Már a gyomrom is ég esténként.S a legfurább,hogy az összes nyűggel együtt,egyre jobban élvezem,és a frász kerülget,ha arra gondolok,hogy a család "csak" két gyereket szeretne.Most lehetek utoljára babás??? :shock: Na,nem mintha olyan hű de gyorsan belevágnánk a harmadikba,előbb szülessen meg egészségesen ez a kis vircsaftoló.Azért mégis.Micsoda lüke gondolatok.Amúgy mostanában úgy zakatol az agyam...!Már épp kifakadtam,hogy elég volt a hormonviharokból.De tudjátok,még ezt is élvezem...Mondom én,hogy nem vagyok normális... :lol:

Marcut 22 hós koráig szopiztattam,amikor is egyszerűen belekóstolt a kebelnedűbe,és már nem ízlett neki,így kiköpte.Ha nem történik meg a spontán leválasztódás,azt hiszem fokozatosan szoktattam volna le a ciciről,a kistesó érdekében.Például elhagytuk volna az éjszakai szomjoltásokat,majd a napközbeni nyugtató cicizéseket,aztán a reggeli összebújásokat,végül a lefekvéskor esedékes cicizést is.Miután önmagától elhagyta a szopizást,de hiányérzete állandó szájbanyúlkálásra késztette,és minden firlefrancot a szájába dugott,elkezdtünk cumisüvegből tápit inni.Végülis 36 hós koráig nyugodtan kaphatnak a gyerekek tápit.Milumil3-at,Humana3-at,Beba2+-t és Milupa juniort szoktunk felváltva.Reggel és este kap,illetve kánikula idején napközben,mert akkor nem fogad el mást,csak hámozott almát.Se más gyümit,se üveges főzit,se itthon készített finomságokat.Szerencsére nem beteg,csak ahogy nekünk,neki sincs igazán étvágya.A cumiztatás pedig épp úgy zajlik,mint annakidején a szopizás.Bensőséges összebújás,egymás cirógatásával.Aranyom,néha napközben az ölembe mászik,és megsimogatja a cicim,sőt puszit is cuppant rá,és nagyokat kacag közben.

Szerintem megzavarja ez az időjárás a babákat,kisgyerekeket.Marcum se tud elaludni nappal.Igaz,hogy balga módon hozzászoktattuk a dél körüli babakocsis,sétás szunyókáláshoz,ami már kissé megeröltető a hőség és az egyre nagyobb és elevenebb pocak miatt.Így marad a szülői ágy.Helyesebben maradt,amíg megvolt az újdonságereje.Azóta azt vetettem be,hogy becsukatkozunk a szobánkba,szépen besötétítek,halkan szól a Babazene valamelyik albuma,s hagyom,hogy játszon,ameddig jólesik,s amikor játék közben a kucorgó dobozában vagy a földön elsuny,felrakom az ágyra.Aztán ott elalszik két,két és fél órát is akár.utána rá se lehet ismerni:egy igazi kis tündér. :D Persze ilyenkor is ragaszkodik a közelségemhez,de ez megoldható,hiszen délutánonként szoktunk kézműveskedni (gyurmázunk többnyire,de szoktunk rajzolni,és festékkel maszatolni,papírt tépegetni,gombokat válogatni,stb.).Ha legutóbb arról számoltam be,hogy még nem tapintotta ki a kistesót,de érzi,hogy valami készül,akkor most határozottan állíthatom,hogy felfogta a helyzetet.
Nemrég vendégségben volt nálunk egy ismerősünk a négy hónapos kislányával.Talán meséltem is,hogy Marcum simogatta a picit,és mellé bújt,odahordta hozzá a kedvenc játékait,és mesélt neki.No,tegnapelőtt megint nálunk jártak,de Marcum már sanda tekintettel mérte végig az ismerős arcocskát,s ahányszor fel akartam venni,mindig kitalált valamit,hogy vele foglalkozzam.Csak akkor nyugodott meg,amikor Gábim is odajött hozzánk,s így már négyesben játszottunk tovább.Elővettük Marcus bébitornázóját,ami elterelte a figyelmét arról,hogy tulajdonképpen a pici fölé tettük.Jól elvoltak együtt az ágyon.
Kép
Kép
Kép

Csiperke!Gratulálok az uh élményhez.Nakünk is a Viki a védőnőnk.igazi segxtség,lelkiismeretes tünemény.Nagyon jól jártál vele.épp tegnap volt nálunk látogatóban.Marcus huncutkodott vele.Azért tényleg válassz másik dokit,mert a Cardirexes nem vezethet szülést,és valamiért a kórházban nem nagyon csípik (jobb kikerülni a felesleges feszültséget,konfliktusokat-Nagy Györgyről van szó?).Én is sárkáyölő szent Györgyként tekintettem rá,de az első vizsglatkor nem tudta megállapítani,hgy babát várunk,aztán meg állandóan a magzatvesztésről meg magzatkárosító hatásokról beszélt,a meddőségtől 8nagyon féltem attól,a túlsúlyom miatt),így totál beparáztatott.ott is hagytam.Habár mind tudjuk,hogy aki az egyik kismaminak szimopi,azt a másik szívből gyűlölheti.

Bogi!Azt hiszem,mi is megyünk hozzátok.Gábim valszeg épp ráér,így van fuvarom.Fel kell már avatni azt a pavlont. ;)

Puszi Nektek!SZép napot!

KépKép
KépKép
babinti
 
 


Babinti!

Halika!
Róla van szó,nem is lesz az orvosom,hallottam hogy nem vezet szülést.Azért mentem oda,mert csak oda kaptam a hétre lehetőséget,hogy megnézzük a Manót,előszőr nekem sem találta,de aztán mégis,de tényleg most hogy mondod,feltünt,mert nekem is azt mondta,hogy eddig nyertünk,és meg mondtam,hogy ez a baba a miénk,ennek már nem lesz semmi baja.Arra akartam utalni,amit írtál,hogy magzatvesztés.
pusztán az a tény,hogy adott papírt,és most már elmehetek a védőnőhőz,és majd elirányít a megfelelő dokikhoz.Így hétfőn már megyek is a Vikihez.
Audit azért kérdeztem,mert az én férjem is ott dolgozik,ez már legalább egy közös pont.

Puszka
csiperke
 
 


Sziasztok!

Reggel Zselyke szokásához híven csupaszon jött ébreszteni. Kérdeztem tőle, hogy kell-e pisilni. Mondta igen. A fürdőben láttam, hogy ott a pizsamája, és a bili se volt a helyén. Az én kicsi lányom teljesen egyedül belekakilt a bilibe!! :lol: Nagyon büszke voltam rá! 1 óra múlva, viszont összetörte a szörpös üveget, mert úgy gondolta, ő már elég nagy, hogy magának készítse el az italt. :twisted:

Csiperke
Az én párom is audis.

Most gyorsan csak ennyit. Megyek könyveket pakolni,mert tegnap jött meg az új könyvespolc.

Csók: Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Gratula Zselyke! Csak így tovább!

Van ott még szörpös üveg és tudod, gyakorlás a tudás anyukája :D

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Na végre találtam szállást!
Hotel Annabella Balatonfüred.

Bea ajánlotta még a Hotel-Lidot, ami Balatonlellén van, de az egy kicsit megtévesztő, mert a honlapjukon a fotók között tök jó fotók vannak, de amikor rákérdeztem, hogy mi van benne a szobaárban, akkor kiderült, hogy csak egy kicsi külső medencéjük van, zárt parkoló és kifújt. Nem a parton fekszik, külön strandra kell menni, a fotókon látszó szuper jó strand csúszdákkal egy közeli élményfürdőben van, amiért külön kell fizetni. Ja, és igaz, hogy a szoba viszonylag olcsó, de a gyerekekre is fel akartak számolni 1,5 árat, ami elég gáz.

A Hotel Annabella meg barátságos áron van, van külső és belső medence, saját strandja van, mert a Balatonparton fekszik rögtön, játszótér a gyerekeknek.

18-19-20-21-én megyünk, úgyhogy akkor nem leszünk gép közelben :).
Viszont csütörtökön mindenkit várok, aki el tud jönni!!!!

Puszika

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok, én Zalakaroson jobban utána néztem a Hotel Napfénynek. 1,5 szobás apartman (4 fős) 4 nap / 3 éjszakára 25 eFt félpanzióval egy főnek. Gyerek 0-3 éves 100 % kedvezmény, 3-10 évesnek 50 % kedvezmény. Idegenforgalmi adó 320 Ft/fő/éj, parkoló 360 Ft/nap. Babafelszerelés van. Üdülési csekket elfogadnak. Itt nincs saját strand (csak udvar meg játszótér), de 200 m-re van a fürdőtől.

De az a balatonfüredi saját strandos, meglehetősen jól hangzik. :) Mi még nem döntöttünk.

Kép
Kép
nyuszog
 
 


Hú, így most úgy tűnik, mintha elmentünk volna személyesen. Szóval helyesen: a neten jobban utánanéztem a zalakarosi hotelnek...

Kép
Kép
nyuszog
 
 


Sziasztok!

Hú csajok, én tegnap annyit írtam, de aztán elszállt a net, és nem bírtam visszahozni. Most rövid leszek:

Orsi!
Érezzétek jól magatokat, remélem jól fogtok kijönni a külön töltött napokból Zsezsével. Gratula a kis ügyesnek, ebből is látszik, milyen jó, hogy ki tud mászni az ágyból, és elvégzi amit el kell! Jó meglepi lehetett. És persze a szörp is....
Krisz is újabban kiszolgálja magát, ő meg a vízautomatából iszogat, több kevesebb sikerrel.

Bogi!
Nagyon vártuk ezt a talit (és a patiszont is) de én pont csütörtökön megyek nődokihoz, ezért sajna nem tudunk ott lenni.

Nyaralás:
Hát, szerintem a gyerekbarát kifejezés nagyon relatív. Az ember úgyis csak a helyszínen szembesül azzal, hogy a kiválasztott hely mennyire felel meg az igényeinek, és hogy ezzel mit tud kezdeni. Mi nagyon nem gyerekbarát 5-600 km fogunk megtenni 28-án Horvátországba, egy apartmanba, ahol nincs gyerekágy, ellátás. De viszünk utazóágyat, és olyan helyeken kajálunk, ahol van gyerekülés. (szinte mindenhol van) Szóval, szerintem egy nyaralást mi teszünk gyerekbaráttá.

Más:
Azt hiszem az előző oldalon írt egy anyuka kisebb hirdetést, egy bio bolt szerűségről, ahol többek közt 100 %-os gyümölcsleveket is árulnak. Hát mi vettünk ma a győri Vásáron almalét, és hát gyerekek, isteni! Cukor és tartósítószer mentes, és tényleg olyan, mint amit frissen készítesz. Ajánlom figyelmetekbe!

Na, nem is írtam keveset, jó éjt:

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sziasztok!

Zsu!
Én olcsóbbat tudok.
A Metroban lehet kapni olyan almalét, ami 100%-os, rostos (nem szűrt), nincs benne se cukor, se tartósító, semmi, csak almalé és valamennyi víz. 5 l-es csapos dobozban van, és olcsó. Mi először a készítőtől közvetlenül vettünk ilyet 10l-est, és isteni finom. A szomszédasszonyom már csak ilyet vesz.
És tényleg az, ami rá van írva!

Képzeljétek, most épp Ásványrárón vagyunk apukáméknál. Van 2 cseresznyefájuk. Én idén még nem ettem olyan cseresznyét, amiben nem volt kukac. Meg is tanultam, hogy amelyik cseresznyén nagyon pici lyuk van, vagy puha, abban kukac van. Erre apuéknál válogatom a cseresznyét, mondom apunak, hogy ez kukacos stb. Erre sorra bontogatja szét amit külön raktam, hogy hát meg akarja nézni, hol van benne a kukac. És SEHOL! Már megettem majdnem fél kilót, és nincs benne egy darab kukac sem. Ki is mentem szedni egy kosárnyit!

Nyuszog!
Nem tudom miért nem volt szimpi ez a Hotel Napfény nekem.
Különben érdekes, mert ahány szálloda, annyi féle képpen értelmezik a 3 éves kort. Úgy van írva, hogy 0-3-ig, 3-10-ig. Ezt van aki úgy veszi, hogy a 3 évet betöltöttet még ingyen vihetem, van aki úgy, hogy fizessek utána. Sok helyen van, ahol 4 ves korig ingyenes, van ahol 5 éves korig.
Megnéztem a babanet által ajánlott gyerekbarát helyeket is, de a pénzünkből talán egy éjszakát tudtunk volna ott tölteni bármelyikben.

Zsu!
Azért van amelyik hely tényleg gyerekbarát, de az mindegyik 4-5 csillagos, és megfizethetetlen a csóró nép számára.

Amúgy meg tökre igazad van, én is azt mondom, hogy mi tesszük gyerekbaráttá a gyerek nyaralását, nem a szálloda. Én pl. soha sehol nem tudtam kihasználni az etetőszéket az éttermekben, mert nem maradtak el benne. Vittünk eleinte utazóágyat, abban sem nagyon maradtak el. A szomszédaim voltak most így Leventével, hogy vittek utazóágyat, és nem is használták :)

Mikor mész nőgyógyihoz? Mert ha úgyis úton lesztek, utána odajöhettek. Vagy előtte.

Puszika

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Alszanak a gyerekek , van egy kis időm irni.
Ahogy nézegettem többen vagyunk akiknek gyorsan jöttek egymás után a gyerekek.Akik most várják a másodikat biztatás képpen mondom nem lessz tul nehéz! elszáll az a pár hét amig szokjátok a helyzetet aztán megy minden mintha mindig is sokgyerekesek lettetek volna .Tőlem a mai napig kérdik , hogy nem nehéz 3 gyerekkel?Miért lenne könnyü?1 gyerek is le tud foglalni,hát még 3,de mi őket vállaltuk és nem gond,hogy ennyien vannak.Sőt!Igazábol nem is a gyerekekből lett " elegem " hanem abbol a 9 honapbol.Az nekem mindig hosszu volt de szülni szerettem.Most egy kicsit elég volt ,nőljenek meg aztán lehet,hogy 10 év mulva megbolondulok és bevállalok még egy babát.

9 honapos lessz Mirjam,de nekem még nem jött meg a vérzésem,Bár szoptatok és Ráhellel a másfél év alatt összessen 3-szor volt(aztán mégis teherbe estem!)Csak az a gond hogy nem tudom spirált fel tudnak e igy rakni.A szoptatás mellett szedhetö gyogyszertől az életkedvem is elment igy abba hagytam,az ovszert meg unom .Van valakinek e téren tapasztalata?

Keres még valaki gyerekbarát szállást?Most kaptam meg a Kismama magazinomat (hiába vagyok előfizető 3 héttel késöbb hozták ki)van benne egy csomo netes cim!

Zsu !
Eggyet értek veled a gyerekbarát kérdésben,kell egy kis merészség meg némi kreativitás,de megoldhato minden.Főleg ha nagy a kocsitok csomagtartoja. :)

Babinti!
A gyomorégésre nekem csak a tej volt jo (csoda hogy nem utáltam meg)kb.6.honaptol boldogitott és egész nap cipeltem a tejesüveget.Nagyon ajánlgatták a REENIE szopogatos tablettát,de nem igazán vált be ,egy probát azért megér.
Milyen szülésre készülsz?(Párod veled lesz?Fájdalom csillapitás? stb...)

Orsi!
Nagyon ügyes a lányod!Csak igy tovább!

Most ennyi,minden jot nektek!

seszter
samu eszter
 
 


Bogi!
Elküldenéd nekem priviben a pontos cimeteket,meg azt hogy hányorára tervezted a találkozot?
Köszi,pussz Eszter

seszter
samu eszter
 
 


Bogi, nekem az a bajom azzal a szállodával, hogy az egy dolog, hogy mi van a képen... Úgyhogy személyes tapasztalat alapján szívesebben indulnánk el. Viszont a mi kocsinkba nem fér be sok csomag (utazóágy). Ennyi megoldatlan probléma mellett nincs is kedvem az egészhez. Csomagolás, utazás, idegen ágy, idegen fürdő, idegen szekrény, gyűrött ruhák...

Eszter, jó, hogy írod ezt a fogamzásgátlás dolgot. Nekem is felírt a doki egy szoptatás mellett szedhetőt, de ami a mellékhatások között szerepel, annak a nagy része már eleve megvan, és attól féltem, hogy ha a bogyó még ront rajta egyet, akkor nem leszek jó semmire... Ezek szerint a félelmem nem volt alaptalan. :(
Köszi, a magazint meg fogom nézni.

Kép
Kép
nyuszog
 
 


Sziasztok Lányok!

Nekem a doki a Yadine-t írta fel még amikor szoptattam Katicát, azóta is azt szedem. Nem híztam tőle (vagyis nem attól :) :) ), és a többihez meg nem tudok hozzászólni, mert nekem a két terhesség és a két szülés ilyen közel egymáshoz eléggé felborította a hormonháztartásom. Szóval ez a bogyó nekem bevált. Amúgy én is így mentem a dokihoz, mondtam, hogy eszem ágában nincs bogyót szedni, valami mást javasoljon, aztán meggyőzött. Azt mondta, hogy a spirál nem igazán jó ötlet, mert drága, és a mostaniak nem megbízhatóak. Mármint sokat kellett közülük újabb sok pénzért cserélni pár hónapon belül. Amúgy a dokim Likár Zsolt, ha ez számít valamit. :)

Na megyek, késő van.

Ja: Farkas Boglárka
Győrújbarát, Árpád fejedelem u. 42.

www.utvonalterv.hu
Ha ide beírjátok a Ti címeteket, meg az enyémet, kiadja az útvonalat!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Én Cerazette-t kaptam. Yadine-t korábban szedtem, nem szoptatással kapcsolatosan.

Bogi, de jó ez az útvonaltervező, alig tudtam leszállni róla! Csak gondolkodnom kell egy kicsit, hogy még kit nem néztem meg rajta. :)))
Sajnos a mostani talit kihagyjuk. Majd legközelebb.

Hogy bírjátok a meleget? Nálunk pár napja egész délelőtt nyafi meg sírás van. Ez utálom nagyon, amikor etetés, pelusozás után bőgés van, és lehet találgatni, hogy mi a baj. Most egy újabb etetés után békésen alszik a "főnök". Most lehet egy kicsit "cincogni". :)

Kép
Kép
nyuszog
 
 


Sziasztok!

Nyuszog!
Nálam már nagyok a lányok, de ha jól emlékszem amikor kicsik voltak, voltak olyan időjárási helyzetek, amit nehezen bírtak, ilyen volt a szél. A meleggel nem volt gondjuk.

Ugye milyen jó ez az oldal? Én akárhova megyek, ezen nézem meg. Sok helyre viszek pelenkát, és sokszor gőzöm nincs hova kell mennem.

Na megyek is
Puszi: BOgi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Bogi!
Nekünk még kétes a tali, mert az egy dolog, hogy még nem vezettem az autót, de úgy néz ki apja csüt-pénteken is kocsival megy, mert nyaralás előtt még intézkednie kell, meg vásárolni. Szóval én már megint kimaradok :evil:

Zsu!
Valóban az gyerekbarát amit azzá teszünk, hallottam én már az ehte gyerekbarát Alsópáhoki árakacsillagoségben szállodáról is panaszt egy kisgyerekes anyukától. Épp ezt mondtam a páromnak is, mikor kérdezte milyen lesz a nyaralás, merthogy Zalán milyen passzben lesz, mondtam neki, olyan lesz amilyenné tesszük, ha nem foglalkozunk azzal hogy mit szólnak mások, ha sír a gyerek akkor kicsit kevesebb idegeskedés lesz.

Eszter!
Én is Cerazette-t kaptam, nekem nincs mellékhatása, vagyis annyi volt, hogy amikor elkezdtem szedni, kicsit véreztem még pár napig, de hát én a 6 hét után kezdtem rögtön.
Amúgy a szomszédom is 3 gyerekes és ő pl azt mondja, hogy 1 gyerekkel a legnehezebb, aztán náluk két év múlva jött a következő és a nagyobb lekötötte a kicsit a folytonos mozgásával a a kicsi meg lekötötte a nagyot, hogy szórakoztassa. A harmadikat meg kifejezetten ajáánlotta, azt modta bárhol elvan ahol mozgás van :D

Babinti!
Nekem csak a kukoricától és a paradicsomtól égett a gyomrom, de vagy a Rennie, vagy a viszontlátás jót tett.

Legényke alakul kiságyban elalvás terén, ma már délelőtt 2 perc énekléssel aludt el!!! Sőt délben majdnem bemutatta az etetőszékben elalvást, mert én nem tudtam eldönteni, hogyéhesebb vagy álmosabb-e. Sőt szombaton is történt vele esemény: Várva várt váratlan vendég
Na mentem sziasztok.

kancellárka
 
 


Link nem sikerült bocsi.
Szóval a Várva várt váratlan vendég itt:
http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... ay&jid=231

kancellárka
 
 


Sziasztok!

Helyzetjelentés: hosszú betegség mentes időszak után nálunk szombat este beütött a ménkü: Krisznek 39 fokos láza lett, minden egyéb tünet nélkül. Tegnap éjjel voltunk a csúcson, 39,5-tel, meg is ijedtem. Krisz nagyon rosszul viselte, hogy álmából felébresztve, hideg vizes törülközőbe van csavarva, folyamatosan sírt, és próbált menekülni. Mikor kicsit alábbment a láz, kapott újra kúpot, úgyhogy éjjel egész jól volt. Ma reggel is lázasan kezdtük még a napot, de már kicsit jobban van. Viszont most meg ráment a torkára, fülére a gyulladás, úgyhogy kapott egy raklap gyógyszert. Dokinéni is arra gyanakodott amire én az első naptól, hogy megártott neki a melegből beugrás a hideg klímás autóba. És hát mi elég sokat csavarogtunk az eltelt napokban.

Hát, most csak ennyi, remélem többi gyerekkel minden okés!
Puszi

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sziasztok!

Zsu!
Sajnálom, hogy Krisz beteg. Remélem hamar meggyógyul!
Én a klímával csínján bánok az autóba, az ablakot is kicsit lehúzzuk, ha megy a klíma, így azért jön be meleg, keveredik a levegő, nem hűl le egyből az autó.
Én meg igazából a béna arcom miatt tudom már, hogy mit kell tenni egy klímás autóban, mert amikor kezelésre jártam, sokan a huzattól kaptak ilyen arcideg bénulást (huzatot kapott a fülük, a gyulladás ráhúzódott a belső fülben a mozgató idegekre, és kész volt a baj. Nekem nem ilyen típusú van.)
Szóval én már nem engedem magunkra közvetlen a hideget.

Niki!
Sajnálom :( Jó lett volna talizni.
Hát a mi nyaralásunk csak nem akar összejönni. Ma megkaptam a visszaigazolást a szállodából, csakhogy 15 ezerrel több lenne az egész, mint amiben előzőleg megállapodtunk. Hiába mondom, hogy nekünk bőven elég egy darab kétágyas szoba, mert a gyerekek velünk alszanak, ők két db. kétágyast számoltak. Most mit kezdjünk még egy szobával, még akkoris, ha összenyitható a másikkal? Ez kész. Minden nap telefonálok, már kezd elegem lenni a nyaralásból :)

Eddig Piros, Bea, Babinti jelentkezett, hogy jön.

Puszika: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

tegnap mvoltam a védőnőnél,aranyos volt,elmondott mindent.Kaptam egy könyvecskét,amiben van egy lap,ami által kaphatnék egy ajándékcsomagot,de oda van írva,hogy csak a 6.hónaptól.Akkor addig ne is próbálkozzak sehol vele?

Ja,és megkaptam egy csomó vérvételi papírt,amivel mennem kell a Lízen-Mayer utcába.
Az minden nap van nem?Valaki nem jön holnap?

Ja,és megkezdődött a hányós kórszakom,de nagyon levesz a lábamról.
Kajára alig birok nézni.

Még valamit szeretnék kérdezni,tegnap voltam a Maár Róbertnél.Ismeritek?Nagyon aranyos volt,berendelt uh-ra jövőhéten,elmagyarázott mindent,de hát ti jobban tudjátok.

Puszi nektek
csiperke
 
 


Sziasztok!

Csiperke!
Maár Robival én eddig kétszer találkoztam, mindkétszer a szülésemnél. Császárral szültem mindegyiket, és a másodiknál már külön kértem, hogy ő adja be a spinális érzéstelenítést.
Állítólag ő a legjobb ebben. A másodiknál már nem féltem annyira, akkor elbeszélgettem vele, magán dolgokról is, és nekem nagyon szimpatikus!
Ő szülész-nőgyógyász, anesztes doki egyben.

Jössz talira?

Ja, szerintem akkor vedd fel a csomagot, ha betöltötted a 12. hetet. Akkor már odaadják.

:( Ez a hányós korszak, ha mázlid van hamar elmúlik, ha nincs akkor sokáig tart.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Gratula a Fog Manóhoz!

Maár doki csinálta nekem is a spinális érzéstelenítést. Szakmailag nagyon jó volt (előtte már 3 gerincközeli érzéstelenítésben volt részem, így volt összehasonlítási alapom), de emberileg nekem nem jött be. Valahogy nem igazán érezte át a pillanat jelentőségét és életvezetési tanácsadást tartott nekem amikor a gyermekem születésére szerettem volna koncentrálni. Nem hiszem, hogy személyes érzékenységem miatt vettem volna zokon a dolgot csupán, mert még a szülészem is rászólt a kollegájára, hogy elég lesz a kismama kioktatásából.
Persze lehet, hogy csak rossz napja volt...

Bea! Nagyon boldoggá tetted a nagylányom, egy csomó dögös cuccok talált magának a csomagban. Köszönjük!

Jobbulást a betegeknek! Találkozunk csütörtökön!

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Csiperke!
Nekem Maár Róbert a dokim, nála szültem. Nekem bejött, emberileg is szakmailag is. Egyetlen egy kisebb hibája a szétszórtsága, volt hogy a 3-4. kupacból húzta elő anno a cito-m eredményét. De talán mióta felköltözött a felső rendelőbe már nem volt jellemző ez sem. Nem mellékes, hogy egyből ott az anesztes "kéznél, ha kellene, nem csak császár esetén :)

Piros!
köszi

NA megyek, mert ma is bekukkantott Fog Manó, viszont ma már nyűgösebb, egész nap álom kóros, viszont nem hajlandó elaludni, üvölt ha berakom a kiságyba. Nem tudom mi lesz ha a felsők fognak jönni...

kancellárka
 
 


Sziasztok!

Bogi!
Hány órára gondoltad a találkozot?A nyaralásotokkal kapcsolatban,szerintem hagyd őket faképnél,biztos találsz máshol is megfelelőt!Ennyi herce-hurca után rossz az ember szájize,ami nem tul szerencsés,ha nyaralásról van szó.Volt nekünk is rossz tapasztalatunk egy sokcsillagos szállodában (férjem dolgozott a tulajnak és egy részét bartelben "lenyaraltuk").A kaja piszok drága volt,de a minősége...!Maradjunk annyiban,hogy nem volt minden friss.Megmondani nem mertük ,nem akartuk a tulajt meg a személyzetet zavarba hozni,ha kézpénzel fizettünk volna kikértem volna a panaszkönyvet!
Igy csak megbeszéltük,hogy legközelebb átmegyünk enni a szemben lévő étterembe.

Csiperke!
A Lycer-Mayerban minden nap vannak,nekem az jött be ha a rendelés vége felé mentem 11-12 óra körül.(Én dokihoz is oda mentem).Vérvételre persze korábban kell menni,de azt nézd meg mihez kell éhgyomor,mert általában nem szükséges(a cukorterhelésre pl.éhgyomorra kell jó korán hogy ki is bird azt a 2 órát amit ki kell várni a következö vérvételig.)Az émejgésre progálgathatsz pl.hidegvizet inni,vagy kekszet rágni.Árminnal voltam ugy ,hogy ha hamarabb ettem mint kivántam volna attol is rosszul voltam meg attol is ha kicsit késöbb jutottam olyan helyzetbe hogy enni tudjak. :oops:

Lányok!
Nem tudtok véletlenül olyan forumot ahol belsöépitészek,épitészek meg ilyen emberek "beszélgetnek"?Még nagyon uj nekem a net,hogy találhatnék ilyet a férjemnek?

Na felébredt a legkisebb mennem kell.Pussz'

seszter
samu eszter
 
 


Sziasztok!
Niki!
Gratulálok az első fogacskákhoz! Talán csak kezdetben viseli meg Zalánt. Krisz sem érezte meg mindegyiket.

Csiperke!
Labor 11-ig, vagy 11.30-ig van. Én nekem hál istennek a nagy várakozások most kimaradnak, mert tényleg csak vérvételre megyek oda. Védőnőhöz ide járok Dunaszegre, vizelet mintát is itt kell leadnom. Kérdezd majd meg te is a védőnődet, hogy hol rendel még. Általában a saját körzetükben is van rendelésük.

Krisz ma is rosszul volt, tegnap is hideg borogatás volt éjjel. Ma nem volt lázas, viszont teljesen kimerült, nyűgös, és gyakorlatilag semmit nem eszik. :( :(

Történt azért jó is, Anyukám vigyázott a törpére, én meg elmentem a 12 hetes uh-ra. Nagyon féltem tőle, de minden aggályom elmúlt, amikor megláttam a monitoron ezt a kis izgő mozgó, kapálózó 6 cm-es kis tündért. Olyan jó érzés volt!
Hát, most ennyi, jó éjt mindenkinek!!

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Szia Mindenkinek!

Zsu!
Mielőbbi jobbulást Krisznek.Remélem,nem komoly.Marcimat is kerülgeti valami,mert ma enyhe hőemelkedéssel ébredt,és nagyon anyámasszony katonája.Néha titkon azt kívánom magamban,hogy csillapodjon már le egy kicsit az a fene nagy energiája,mert már alig kapok mellette levegőt,de ma nagyon rosszul esik,hogy nem az a kis izgő-mozgó felfedező.Alig huncutkodik.Csak bújik,és ül.Jaj!Csak ne legyen beteg!

Bogi!Végtelenül sajnálom,de ez az együgyü férjem,csak tegnap este szólt,hogy csütörtökön délután focizni megy. :evil: Azért nem szólt eddig,mert nem volt biztos. :evil: :evil: Most ki vagyok bukva.Így nem valószínű,hogy el tudunk menni,pedig találkoztam Beával,és lelkesen beszélgettük,hogy akkor csütörtökön talizunk...Azért bizakodom.Már rég mondogatom,hogy meg kéne szereznem a jogosítványt.
Szerintem is mond le ennél a szállodánál a foglalást.Rátok akarják tukmálni a nektek nem megfelelő felállást,ráadásul többért.Agyrém,hogy miket megengednek maguknak.Biztos van máshol hasonlóan jó szállás.Esetleg Pálkövén (Pálköve-Kővágóörs) nézz körbe.A neten megtalálod.

Niki!Mi is gartulálunk az első fogacskákhoz.Ha nagyon megviselné pintyőkédet,esetleg próbáljátok ki a Dentinox gélt,de sokan esküsznek a borotyánkő nyaklácra is.Neten rendelhető,és méretre készül.Esetleg,ha belázasodó típus,előre adhatsz neki lázcsillapító-fájdalomcsillapítót.Marcim nyügös-érzékeny baba volt,ahányszor kibújt a foga.Soha nem volt fertőzéses beteg a fogzás idején,mégis belázasodott,kipirosodott a popója,és hasmenés is kínozta.De amint áttörte az ínyét a kis rakoncátlan igazgyöngy,minden baj elmúlt egycsapásra.Kitartást!nem mindegyik fog viseli meg őket ugyanúgy.

Csiperke!Nekem is Maár Róbert adta be a császármetszés előtti érzéstelenítést (ha jól emlékszem ;) ).Nagyon kedves volt,és gyors.Szinte nem éreztem semmit belőle,pedig többször szúrt,a súlyom miatt.
Gondoltam,hogy Vikit nagyon szimpatikusnak fogod találni.Bármilyen kérdéssel fordulhatsz hozzá,készségesen segít majd.A mobilját megadta már?Én azon szoktam hívni.Úgy gyorsan elérhető.Mostantól havonta fog járni hozzátok?Mi épp legutóbb kaptuk meg a kelengye listát tőle.ugye Marcim nyári,míg a kistesó őszi baba,így egy kicsit másra kell odafigyelnem a készülődéskor,de ami rucink van,szerencsére felhasználható.
Vérvételre nyolc órára menj (akkortól fogadják a kismamákat) a Liezen-Mayer-be,kivétel a vércukor vizsgálatkor (de arra csak a 24-26 héten kerül sor),akkor 7re,majd visszahívnak két óra múlva.
Vizeletvizsgálatot,és vérnyomás-,súlymérést Viki végez,a Tihanyi Árpád úti rendelőben.Nála kell jelentkezni szülésfelkészítő tanfolyamra is,amire kb. a 29. hét környékén osztanak be a túljelentkezés miatt.
És jó,ha előre megbeszélitek vele is a szüléstervedet,mert nemrég tudtam meg,hogy a szülészet havonta 5 EDA szettet kap,ami a hó elején el szokott fogyni,ráadásul azoknak adják többnyire,akiknek van fogadott orvosa.A Wolfban kapható 3700 ftért.Ha mégsem használnád fel annakidején,a fogadott orvos továbbadja egy másik kismamájának.
És feltétlenül menj el a háziorvosodhoz kardiológiai vizsgálatra (a kismamákra jellemző,hogy ingadozóa vérnyomása,illetve magasabb a normálisnál,esetleg a pulzus rakoncátlankodik),és fogorvoshoz ellenőrzésre (azt hiszem,közel lakhatunk egymáshoz,így Dukavits Kingához,aki szintén a Liezen-Mayerban rendel az emeleten-mert a szuvas fog koraszülést eredményezhet),valamint ha rövidlátó vagy,szemészhez (némelyik doki 6,5-e,míg más 10 dioptria felett császárt javasol,nehogy bevérezzen a szem,vagy jelentős látásromlás alakuljon ki).Jobb minden téren megnyugodni,vagy orvosolni az esetleges problémákat.
el a fejjel!Ha émelyegsz,hánysz,az azt jelenti,hogy ezerrel dolgoznak benned a hormonok,ami a picúrkának csak jó.Marcumnál se voltam kispályás,de most aztán kétszer olyan rosszul voltam egész sokáig.Nem bírtam a hűtőnk szagát,az ágyneműt penészesnek éreztem,a bevásárlásokkor mindig kéznél volt egy zacsiés maga volt a kínszenvedés elkészíteni az ebédet.Mostanában szinte nyoma sincs ennek az időszaknak,habár a hal,ésa májszag még mindig kikészít.Ajánlják a hideg víz,tej mellett az olajos magvakat,illetve a reggeli keksz eszegetést is.Vigyázz,hogy nehogy koplalj.Ha más nincs,szedjél magzatvédő multivitamint,vagy zöldárpa tablettát,de a Bem téri patikában segítenek homeopátiás szert választani ahányinger ellen,csak azt kell megmondanod,hogy milyen típusú a rosszullét.
És a második trimesztertől javaslom,hogy igyál várandósok teakeverékét.Nálam bevált,csodákat tesz.Kell bele csalán,orbáncfű,citromfű,palástfű,gólyaorr,málnalevél,mezei zsurló,cickafarkfű.Két liter lobogó vízzel kell leforrázni az egy-egy teáskanálnyi arányban készített keveréket.15-20 percig állni hagyni,majd leszűrni.Addig pedig néha még a gyomrodnak is jót tenne a kamilla-cickafarkfű-gólyorr-palástfű hasonló keveréke.Ez magzatmegtartó hatású,és megelőzi az esetleges női betegségeket,fetőzéseket.
Ha majd később nagyon vizesednél,habár a várandós tea szinte biztos,hogy megelőzi,vagy enyhíti ezt a tünetet,igyál bodzateát,vagy bodzaszörpöt.
És ajánlhatom még a gyerekeknek kifejlesztett halolaj készítményt (Eskimo kids),valamint bio spirulina készítményeket.Megelőzik,illetve enyhítik a terhességi magas vérnyomás (toxémia),és a terhességi vércukorbetegség kialakulását.
Esetleg kukkants be erre az oldalra:
www.wellnesscafe.hu/dieta/200704/9_honap_vitalitas

KépKép
KépKép
babinti
 
 


Mindenkinek köszönöm a gyomorégés elleni javaslatokat.Kipróbáltam a Rennie-t,és még egy másikat,amit a gyógyszertárban ajánlottak,de egyik se vált be.Nekem is jót tesznek a hideg italok.A víz és a tej,de legfőképp,ha nagyon miniatűr adagokat eszem egyszerre.Meg aztán nem olyan vészes ám,csak meglepett,mert Marcunál nemigen éreztem hasonlót.És csak akkor,ha nagyon fent,a szívemhez közel van a bébink,de mert továbbra is csupa mozgás-vircsaftolás,nem marad sokáig egy helyben.

Ma megyünk 4D uhra!!!! :D Borzasztóan várom.Remélem,ma kiderül,hogy milyen nemű.Olyan jó volna tudni.Ha most nem derül ki,talán a 32 hetes uh-n,vagy majd 36 hét környékén valószínüleg újra elmegyünk 4D-re,de csak akkor,ha addig nem látnánk meg,hogy kukacos-ea cseresznyém...

Apás és természetes szülésre készülünk (csak végső esetben akarunk fájdalomcsillaptót használni,azért lehet,hogy veszek EDA szettet-hó közepére vagyok kiírva;nem szeretbném,ha vakuummal kéne befejezni a szülést,attól a hideg is kiráz).Egyelőre semmi nem látszik keresztbe húzni a vágyainkat.A dokink is arra készül.Persze Gábim örülne,ha a szülőcsatonában bekövetkező fejdeformálódást megkerülhetnénk,de jobban vágyik elvágni a köldökzsinórt,úgyhogy már ő is ráhangolódott a közös vajúdásra.Állítom,hogy jobban készül,mint én... :wink: :lol: :P
Már felhívtuk a szülésznőt,és informálódtam a tágulást segítő szerekről.Na nem kórházi gyógyszerekre gondolok,hanem hétköznapi és homeopátiás,természetgyógyász parktikákra.
Úgy akarom megélni ezt az egész várandósságot,hogy ne érezzem gyorsan tovaröppenő pillanatnak.Mégha nagy feneket is kerítek a dolgoknak,sokat jelent,hogy enniyt foglalkozhatok ezzel az egésszel.Így biztos megint ismerősként fogom megölelni pöttyöm,amikor először egymásra nézhetünk.Ezek az élet nagy pillanatai...Végre tudatosult bennem.Elég rég voltam Marcuval várandós,így hát ideje volt felfogni,hogy anyuka vagyok... :oops: :lol:

No,mennem kell a konyhába.

Szia Nektek!

Ui.:Néhány kép a hétvégéről:

Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
babinti
 
 


Eszter, a www.index.hu-n vannak fórumok. Mindenről. Házépítés, felújítás biztosan. Azt nem tudom, hogy menyi ott a szakember, de tapasztalatból nincs hiány!

Kép
Kép
nyuszog
 
 


Sziasztok!

Fú,mindenkinek köszönök mindent.
Ma voltam vérvételen.
Viki mindent elmondott,és jövő héten jön ki előszőr hozzánk.
igen,megyek fogorvoshoz is,egy tömést ki kell cserélni,de félek,hogy ne legyen semmi baja a babának.
Nektek volt akinél kellett valamit csinálni a fogával?
Akkor eddig jó választás a Maár?

Farkasbogi:Mennék hozzátok,csak leirnád hogy ez hogy szokott lenni?Mit vigyek?Apukák is jöhetnek?ja,és mikor?

Babinti.Nagyon jók a képek
Nekem is a hideg dolgok jönnek be.

puszi mindenkinek

Csiperke
csiperke
 
 


Sziasztok!

Csiperke!
Jöhet persze apa is, ha nem fogja magát nagyon egyedül érezni a sok nő között, bár ahogy ismerem őket, ellátják majd jótanácsokkal :)

Nem kell hozni semmit, esetleg rágcsát, van aki sütögetni szokott, változó, de el nem várjuk, hogy a fél háztartást elhozd :)

Kriszti!
Figyusz babám. Mikor és hova megy apátok focizni? Nem tud elröptetni? Vagy nagyon kiesik neki ez már az útból? Senkivel nem lehet kóperálni?


Jaj lányok! Olyan édesek vagytok, de közben tegnap elfelejtettem írni, hogy visszahívtam a szállodát, és egy szó nélkül átírták, hogy egy szobát kapunk pótággyal, és így pont beleférünk a költségekbe!
Szerintem jó lesz minden. Már győjtöm a látnivalókat is!


Akkor holnap várok mindenkit! Nem leszünk sokan sajnos, de legalább mindenkire jut idő.

Krisztiiiii! PRÓBÁLJ MEG JÖNNI! Nélküled nem buli a buli!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Farkasbogi!

Rágcsi alatt mit értesz?mikor lehet menni?
Jönne apa is,és nem baj ha elláttok jó tanácsokkal,még bőven ránk fér.
csiperke
 
 


Sziasztok!


Bogi!
Készülünk a holnapi talira, bár lehet hogy már későn szólok, ne haragudj, sőt ha ez gond akkor mond meg nyugodtan nem haragszom meg érte. Úgy összejöttek a dolgaink, hogy szinte alig ülök gép előtt.

Képzeljétek Benire azóta sem adtam pelust, teljesen szobatiszta! :P
Ezt egy hónappal ezelőtt még el sem tudtam volna képzelni...

Mindenkinek kellemes pihenést!
Puszi:Klári,Beni

Kép
anyacuka
 
 


Sziasztok,
pár mondat erejéig beesek közétek..
és csak azért mert igértem Boginak h ha tudunk megyünk talizni, de sajna nem jön össze :( ...apa csak 3kor tud hazajönni azért h felváltson engem, mert én meg megyek az önkorm.ba ügyintézni..sztem a délutánom rámegy..mondanám h majd legközelebb, de mostanában sztem el leszek havazva rendesen...
jó talit Nektek !
és jó nyaralgatásokat, mi ugye már utaztunk egyet, igy a nyári nyaralás nagyjából megvolt, anyagilag mindenképp :D , a repüléses utunk naon szuperül sikerült, én sem paráztam annyira, de a gyerekek naon élvezték, ott tolongtak az ablakban a repcsin, én azé nem sűrűn néztem ki.. :D Barnim meg észre sem vette h repül :D Franciao.ban sajna épp esett mikor ott voltunk ,de annyira jó volt nosztalgiázni h észre sem vettük és a nagy lelkesedésünket a gyerekek is olyan aranyosan átvették :D
sokkal nehezzebb helyzetre számitottam igy 3gyerekesen utazgatni, de egyáltalán nem az, hajrá tesóprojektek :lol:

a recepteket én is ki fogom próbálni :D
aki beteg gyógyuljon meg gyorsan!
na mennem kell
puszi Mindenkinek


ui. akartam pár képet felrakni de most nem szeressen engem a net..folyton bezárja a melléklet feltöltésem..na mindegy majd legközelebb..
üdv Erzsi
erzsi100
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?