Új privát üzeneted érkezett!

Ante!

Boldog felediket Lidikének! :lol:
Úgy tűnik Lidinek elég a tej mennyisége, mert különben többször enne, vagy nyügisebb lenne. Szerintem sokat számít az is hogy ilyenkor már többet mozognak és persze ha hosszra többet nő, akkor nem tud súlyra is gyarapodni annyit. Viszont ha fogy, azért az már nem annyira jó. Nem írtad hogy ez mennyi idő alatt ment vissza, mert ha 1-2 hét akkor még nem gáz, lehet jövő hétre sokat gyarapszik. Amúgy lehet hogy a tejed minősége nem olyan tápláló, bár elvileg mindenkinek olyan a teje, amilyenre a babájának szüksége van :roll: Nem menstruálsz véletlenül, vagy mostanában? Az megváltoztatja a tej ízét és nem eszik a baba annyit. Amúgy azért okoskodok ennyit, mert tudod, hogy két hete én is ezzel szenvedtem és azóta pépet adok pluszba Veronikának, hogy gyarapodjon, szóval azóta kiokosítottak! :oops: :lol: Ja még valami, hogy nem szabad fogamzásgátlótabit szedni szoptatás alatt, mert a hormonok átkerülnek a tejbe és megváltoztatják azt.
Na de azért ne aggódj, ha vidám a babó és várd meg a jövő hetet,hátha addigra minden helyre áll. :wink:
Remélem nem voltam túl sok :oops:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Winnie: és Rékát zavarja, hogy nincs kaki? Mert ha csak téged zavar, szerintem ne adj még neki glicerinkúpot, inkább egyél valami hajtósabbat, pl. aszalt szilvát. Talán már írtam, de az unokahúgommal is előfordult csecsemőkorában, hogy egy hétig nem kakilt és semmi, de semmi baja nem volt, normális. A másik topikon is írták anyákok, hogy volt akinek a babája anno 10 napig, akár 2 hétig sem kakilt és az is normális volt. Tudom, hogy valakinek a védőnője (Antéé?) azt mondta, hogy mittomén hány nap után már nem jó, de spec. az én védőnőm sose mondott ilyet, mindig csak azt, hogy anyatejes babáknál normális, ha napokig nincs kaki.

Ante: mihez képest fogyott Lidi? 1 héthez képest? Vagy 1 hónaphoz képest? Mert Tünde se hízott szinte semmit (50 g az semmi gyakorlatilag) egy hete, de nem izgulok, mert tényleg annyit mozog, hogy simán ledolgozza. Szerintem Lidinél is ez lehet. Ha nem látod rajta, hogy éhezne, és nem érzed, hogy kevés lenne a tejed (pl. kajálás után megnyomod a cicid és még simán jön belőle), akkor higgy a dokinődnek és ne aggódj. :wink: Egyébként boldog felediket Lidinek!!!
Máskülönben meg olyan gyorsan gyarapodott a csajod, hogy lehet, hogy most egy kicsit visszavett a tempóból.

Csajok, tudom, hogy minden anya paragép (én sem vagyok kivétel), de azért mégis relax! Én is hagyom magam megnyugtatni általában. :wink: Ha annyiszor lenne baj, ahányszor beparázunk, akkor már kihalt volna az emberiség. :D

Kata: szerintem az esernyőre csukható kocsikat is sportkocsinak nevezik. Legalábbis én így láttam a neten. Mi is ilyet akarunk végül venni, pont a BKV-zás miatt. De azért, ha jót akarunk venni (amiben tényleg van 5 pontos biztonsági öv stb.), az nincs meg 10 ezerért. Pl. a Brendonben eleve 20 ezernél kezdődnek a sportkocsik. Jó, mondjuk, nem ott fogunk venni, de én kb. 20 ezerre számítok. Lehet olcsóbban venni, de abba nincs 5 pontos biztonsági öv, meg nem lehet dönteni a háttámláját stb. Van olyan esernyőre csukható, amit már 6 hónapos kortól lehet használni, mert majdnem vízszintig dönthető a háta. És azért jóval könnyebb, mint a többfunkciós kocsik. Mondjuk mi csak ősszel akarunk venni, addigra Tündér már 8 hós lesz, mert a nyáron úgyis anyóséknál leszünk jórészt és ott nem kell babakocsizni, kiülünk a kertbe.

Kép
Kép
tinu
 
 


Noémi, még nem mensizek, nem szedek fogamzásgátlót (nem is szabad nekem). Egy hét alatt esett a súllya.
Én is erre gondolok,hogy lehet nem elég tápláló már.
A dokinő is ezt mondta, hogy olyan jól néz ki, inkább még nem ad semmit Lidinek és várjunk a következő hétig.
Milyen pépet adsz Veronikának? Ez tápszer vagy mi ez? Szopi előtt vagy után adod?
Köszönjük a köszöntést átadom Lidinek csak még durmol! :-)

Körkérdés: almalét/almapürét azt ti szopi előtt vagy után adjátok?

Kép

Kép
antekirt
 
 

 
 

Jó reggelt,
hááátttt furi volt a reklám után DrHaus:-))) Kicsit súlytalan nekem Kulka hangja, nem játszott annyit a hangszínével, mint Szakácsi. Majd biztos megszokjuk. :-)

Lidikének és Hangának boldog félszülinapot:-)))

Védőoltás, tényleg felment az ára:-( Én még a múlt héten megvettem és még csak 3000 körül volt.
Winnie Réka hogy bírta tegnap?

Én 37,7-nél sem csillapítottam lázat:-(

Éva, nekem szimpi az Okosbaba program. Korrektek voltak. (előre utaltam a pénzt) Tapasztalat még nincs:-) A kártyákat készítem.
A Babajeleket nagyon figyeli Ádám. Csak kevés jelet mutatunk még.
Igazából mindkettő hosszútávú dolog, nem lesz hamar látványos eredménye.
Nézd meg az ottani fórumot, nagyon sokan foglalkoznak a több gyerekükkel együtt. Persze ha nem túl nagy a korkülönbség.

A barátaink kisfia Helen Doronozik már 3 éve, most 7 éves. Sokat beszélgettem a mamájával és azt mondta, h ha másra nem is lesz jó, de megtanult közösségben lenni, van egy napirendje. Magától mondja, h "anya, meghallgatom az angolt és megyek játszani" Nem használja egyébként, gyönyörűen beszél magyarul és nem is kérkedik vele.

Egyébként bevallom sokat gondolkodtam, h mi legyen, de azzal győztem meg magam, h én is olvastam már, mire isibe kerültem, mert évvesztes vagyok és jártunk előkészítőre:-) Nem unatkoztam.:-))

Az a véleményem, h ezzel talán jobban megnyílik számára az információ és nem elsősorban az, ami a tv-ből nyerhető:-) arról nem beszélve, h mi, szülők is megnyílhatunk új területek felé, h eléggé felkészültek legyünk:-)))

A két agyfélteke együttes használata már csak hab a tortán:-)

A korai zenei nevelésről már ne is beszéljünk:-))

Na jó hosszú lettem:-)))

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Tinu, dehát azért fogyni mégsem kéne. Nem szeretném, hogy manöken alkata legyen, még túl korai :-). Igen jön még a cicimből tej, ha megnyomom. Meghát állandóan bealszik a kajcsi közben még mindig. Gondolom akkor nem aludna ha éhes lenne.

Winnie, nincs 5. hós oltás mert még a régi könyvet kaptuk és abban még anno volt. Mostmár asszem 2006 óta nincsen.

Nálunk azért mondta a védőnő, hogy 3. nap után már ne várjunk, mert állítólag visszafelé szívódik amit nem emésztett meg a baba és az már nem jó.

Kép

Kép
antekirt
 
 


kataa: igen szeretnénk még egy babát de még egy kicsit várunk vele legalábbis én az egy évet szeretném kivárni. Viszont második gyereknél már nem annyira gond a magas életkor :):):):):):) habár én tényleg nem érzem magam 37-nek csak olyn 26-28 -nak :lol: :wink: :lol:

Kiscsikó: én is belenéztem a house-ba de én már láttam ezeket a részeket csak a kiváncsiság de szerintem nagyon furcsa volt a Kulka hangjával.Valahogy nincs olyan színe mint a Szakácsiéban.Mindegy már nem tudjuk feltámasztani :(:(:(:(

Gergönek 3 naponta van kaksi és nem kínozza de azt olvastam a neten is hogy 5-6 nap normális az anyatejes babáknál.Jó az anyagcseréjük :):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Ante!

Én a Nestlé Sinlacnak a pépét adom, ami nem tápszer, egy tej és szójamentes pép, amit különböző allergiák megelőzésére is szoktak adni. Rizs és szentjánoskenyérmag alapú cucc.:) Televan vitaminokkal és ásványi anyagokkal, kalóriával. Kétszer 50 ml adok neki egy nap szopi után és így 60 dkg-t hízott 2 hét alatt. Persze Veronika 1,5 hónapos intervallumban nem hízott és már azért kellett adni. Amúgy ma délben megyünk dokinőhöz és bízok benne hogy most már nem is kell majd adnom ezt a pépet. Nálam az előbb leírt dolgok is bejátszottak…

Almapürét szopi után kell adni hisz még a fő kajci nekik a tej és az alma úgyis csak egy-két kanál.

A mi dokinőnk is azt mondta még amikor 3 hónaposak voltunk, hogy onnantól a gyerek már nem kakil naponta sőt akár hetente csak, mert a tejben lévő fehérjét is meg tudja emészteni, tehát kevesebb a végtermék
Na megyek mert nem lesz ebédem!:)

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Sziasztok!
Dr House:
Olyan fura volt... erőtlrn a Kulka hangja ehhez a szerephez...

szilvi:
ez az ajándék tényleg nagyon megható lehetett :) Én annyira hiányolom az ilyen figyelmességeket..

fnoe:
kismama18 után te lehetsz a soron következő :) Én 80-as vagyok.

winnie:
babkocsi ügyben most készülök balhézni velük, csak előbb még szétnézek, hátha máshol is van ennyiért.Ha igen, akkor le is mondom rögtön ezeket.. Tényleg ennyire jó a Graco? Még nem volt ilyenünk sosem.. :)

ante:
boldog felediket nektek!! Fogyott?? Ugyan már! Szerintem ilyen meleg időben ez normális.Nem? Nem úgy néz ki Lidi, mint aki alultáplált lenne.. :)
Nálunk ma lesz mérés, kiváncsi vagyok, mert a mérlegünk csak áll itthon, egy ideje nem mérem.


Szerintetek lehet az, hogy Anna nem akar már szopni? Mert nem fogadja el a cicit, de nem úgy, amikor sztrájkol. A sztrájknál sír, amikor megkínálom, most meg elfordítja a fejét, de mosolyog, meg nézelődik.. A tejem is egyre kevesebb....

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mági,
az www.arzuhanas.com-on nem nézted? Ott az írták, h a börzén át lehet venni. És most az ő börzéjük lesz, nem?

Szilvi, tényleg tuti jó lehetett Nektek:-)) Én is kíváncsi lennék a könyvre, persze, csak ha nem túl intim és személyes:-)

Szerintem Ádám sem eszik most olyan sokat és el is alszik a cicin, de vidám. Tejem az van:-) még mindig nem tudok betét nélkül lenni, pedig ebben a nagy melegben olyan rossz itthon is melltartóban lenni. :-( És nekünk még majdnem minden pelusban van kaki.
Állítólag nagyon nagy a szórás ezen a téren a babáknál:-)
Ne agódjatok:-)
Én 3 hete nemtom mennyi a súlya:-) Hosszra nőtt, az tuti:-)))

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket! Mi is mindenkinek boldog felediket kívánunk visszamenőleg! Lidinek meg éppen aktuálisan!

Ante: Szerintem se parázz, az nagyon fontos. Kiara eddig havonta kb. 1-1,2 kg-okat hízott! :shock: Most, hogy állandóan mozog, ő is csak heti 80-akat hízik kb. Amíg nem látszik rajta szerintem, hogy éhezne, legyengült, ...., addig szerintem sincs gond. De azért reméljük ezen a héten már nem fog fogyni.

Szilvi: Irigykedek ám nagyon! Romantikus párod és a nyaralás miatt is!

Fnoe: Én is 81-es vagyok! :)

Babakocsi: Nekünk ilyen van:

http://www.arzuhanas.com/3kerek%FBek-Ka ... t2454.html

Nagyon elégedettek vagyunk vele, csak kb. 14 kg, így BKV-zni nem fogok vele az tuti, hiába sportkocsi is egyben.

Most kinéztem egy jó kis könnyű esernyőbabakocsit, amivel tudnék rohangálni. Az ára is korrekt, és egész jónak tűnik. A szürke-narancssárgát. (a rózsaszínes jobban tetszik, de valszeg marad a kövi gyerkőcnek is, és ha az fiú lesz, viccesen nézne ki benne :lol: ) Íme: (A PIKOLO Termékszám: S9-2007)

http://www.bambino.hu/index.php?m=sport

Dr. House: szerintem is színtelen a hangja a Kulkának így. Nem éreztem ki az alapot adó iróniát! :(

Képzeljétek tegnap hazafelé jöttünk a babamasszázsról, és olyan eső kapott el minket, hogy a babakocsi elejét sem láttam. Még jó, hogy nállunk volt az esővédő a kocsira. A kiscsaj békésen végigaludta a dolgot, én meg úgy eláztam, hogy még a bugyimból is csavarni lehetett a vizet! :shock: :lol: Busz persze az orrunk előtt ment el, pedig feltuszkoltam volna magunkat az tuti. kb. 4 buszmegállónyi, szóval hamarabb hazaértünk, mintha megvártam volna a kövit. De azért nem volt semmi!

Ja és a masszázson olyan jól érezte magát, hogy csak visongatott, meg sikitozott és kacarászott, és volt egy 4 hónapos kislány, aki alapból érzékenyebb is, és szegény mindig sírva fakadt, amikor a csajszi rákezdett a sikongatásra. :roll:

Üdv. Niki és Kiara

Kép
kernico
 
 


kernico:
az eső minket is elkapott tegnap... Esővédő fel, és behúzódtunk egy jó széles háztető alá. :) Én a vizen kívül tiszta pókháló is lettem, mert bokorhoz bújtam. Aztán hazaértünk, és le akartam verni a sörsátor tejetéről a vizet. Az összes rámzúdult... :D

Jövő hét pénteken mi is megyünk babamasszázsra. :) Azt mondták, olajat adnak ott. Remélem nem a gyógyszertárit, mert attól Anna bőre kiszárad... Lehet, hogy viszek magammal, biztos, ami biztos.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Hová jártok babamasszázsra?

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Mi az itteni védőnőhöz. Jövő pénteken indul és ingyenes.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Kernico, Lidi is kb ennyit hízott havonta ezért vagyok megijedve, hogy mi lehet. Pedig tejem az van.

Úgy vagyok ahogy Mági, hogy Lidi nem sokat eszik és aztán ha vissza akarom tenni a cicimre akkor meg elfordítja a fejét és méltatlankodik. Aztán oda fordult de megint elfordul, pedig a cicim tele van, így most kénytelen leszek úgyan abból a cicimből adni neki a köv etetésnél is.

Ja megvolt ma az első almalé evés :-), de nem egy kanállal adtam hanem hárommal. Nem szólt semmit Lidi. Megette :-).

Kép

Kép
antekirt
 
 


na nálunk meg Gege mára úgy néz ki betaknyosodott:( igaz nem lázas jó kedélyü meg minden de nem tudom mi lesz belőle.orrát porszívozom szörcsög nem nagyon szerintetek levigyem a dokinénihez? lehet csak tényleg sima orrfolyás mert tiszta fehér a trutyi ami kijön belöle nem sárgás lehet csak az idáig felgyülemlett ta***ony jön ki mert hogy még nem volt beteg eddig remélem nem is lesz soha :):)

nika70
Salgótarján
 
 


Nika, esetleg homeos bogyó megelőzésre?
Csak nem lesz beteg Gege.

Kép
Hát így tutira melegíthet a takaró :-D

Kép

Kép
antekirt
 
 


Hi!

Nekünk is a védőnők indították ingyenesen. (Ez volt az utolsó alkalom :cry: ) Nagyon élvezte a lányzó, az elsőtől az utolsóig, mindet.

Kiscsikó: A Brendonosat tudom ajánlani, ha nállatok nem indul ilyen, bár látom Gödöllői vagy. A Váci útnál ami van, ott nagyon jó az oktató.

Ante: Kiara is elfordul, amikor még van benne, és nem eszik úgy, mint eddig, de biztos ez a melegtől is van.
És eddig csak néztem, hogy hogyhogy beszélnek evés közben, erre a reggelinél nem elkezdte, Pfúúúú, meg minden ilyet. Mondtam neki, nem fújni kell, hanem szívni, de már csak játszott.

Üdv.

Kép
kernico
 
 


hát én is bízom benne de majd meglátom holnap reggelre :) remélem semmi de köhécsel is igaz baromira nyáladzik és rendszeresen mellényel a drága:):(

nika70
Salgótarján
 
 


Kernico, én eddig azt hittem, hogy Lidi ilyen csak, hogy belefúj a cicimbe de akkor ezekszerint Kiara is ilyen huncut.

Mostanában reggelente arra ébredünk, hogy Lidi pisszeg állandóan pszt, pszt folyik háromnegyed hatkor :-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


Mági:

Köszi, hogy ajánlottad az iwiw meghívót, de nem kérem, mert a fiam még decemberben intézett és azóta sok ismerősöm van már.

Noémi:

Küldtem üzenetet (pü), megkaptad?

Nika, Évi:
Tapasztalatból mondom, hogy nem hátrány, hogy most születtek a babák. Megfiatalít Benneteket, sokáig fogjátok érezni áldásait. Balzsama testnek, léleknek! Egyszerűen visszafiatalodik az anyuka, mert a gyermek öröme, vidámsága nem hagyja, hogy komorrá váljon. Figyeljétek meg, hogy 10 év múlva is milyen derüs, vidám, játékos kedvüek lesztek.

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Na sziasztok,

Dorcimanó, boldog fél éves évfordulót!!!!

Nekem is furcsa volt Kulka hangja tegnap, tényleg olyan jellegtelen szakácsiéhoz képest.De szerintem majd belejön.:)
Egyébként én du-ni sorozatos vagyok.Bűbájos boszik, NCIS, született feleségek, és szex és NY, meg hát még sorolhatnám, hogy időnként miket néztem. Girlmore Girls, Everwood, és a BK-ról áttértem a JR-re(Jóban rosszban):)Az első két hónap babaázás megtette a hatását.:(((

Szilvi, ez tényleg különleges ajándék, nekem az ötletetim megvannak, csak kivitelezni nehéz nálam őket.Főleg most itthonról.
És boldog szülinapot neked!!!

Az egyik rokonunknak van Páhokon egy nyaralója, vajon így is beengednének minket a hotelba napközben, hogy nem szállóvendégek vagyunk, csak a szolgáltatást használnánk???

Jaj nagyon szépek a képek mindenkiről, én a képtárra töltök inkább, de lehet hogy ide is rakok fel egy kettőt.

csernusn
 
 


Nekem is fujja a cicimet Dani, én a foga miatt gondoltam, hogy arra fújja rá a levegőt:))))Mert nekem nem csak a cicin csinálja, sőt egyszer már brrrr hangot is adott a szájával, de olyat amit a szájával csinál és nem a nyelvével:)

Na megnézem nálunk nincs-e ilyen babamasszás, hátha van...

csernusn
 
 


Kép Pancsizunk

Halihó, mint gértem, itt a fürcsis fotó. Hát Ákos ennyire élvezte a vizet!

du. még jövök!
Vendég
 


Köszi a babamasszázsos tippeket, kérdezem, nézem:-)

Nagyon helyesek vagytok Szilvi+Ákos:-)))

Megjött a napszemcsi+a kalap. Nagyon macsós benne a fiam:-) Majd csinálunk képet:-))

Nekem csak dumál kaja közben Ádám, és általában olyankor kakil:-)))

Nika próbálj homeo bogyót, pikk-pakk elmúlik!!!!!

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Sziasztok!
Megjöttünk oltűsból.. Hát szegénykém talán most sírt a legjobban...
6390 gramm, 2 hét alatt csak 190 grammot hízott. A doki néni szerint ez teljesen jó..
Nyáladzásra sudocremet kell vennünk..

ante:
Lidi nagyon édesen alszik! :)

Szilvi:
milyen vízbe vittétek be Ákost? Ez kimondottan olyan víz, amibe babák is mehetnek? Vagy teljesen átlagos víz? :) Hát tényleg látszik, hogy mennyire élvezte :)
Mi is megyünl pár napra nyaralni, de éppen ezen sajnálkozom, hogy Annát még nem lehet vízbe vinni. Mikortól lehet??

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Szilvi: hát haláli ez a kép! :lol: Ákos nagyon helyes fiúka.

Mági: érdekes, hogy TÜndi is mindig a meningo-s oltásnál kezd el sírni. Igaz, az mindig a 2. volt. De lehet, hogy az jobban fáj? :shock:

Nika: nekem sem jutott volna eszembe orvoshoz vinni Tündért, mikor beteg volt, de épp oltásra mentünk. Most már asszem mindenképpen megmutatom majd neki, ha náthás lesz. Meghallgatta a tüdejét és mégis jobban hallja, hogy mi a helyzet belül, mint amennyire én meg tudom ítélni. Mivel nekik hátra folyik a cucc és nem kifelé, mint nekünk, ezért hamar ráhúzódhat a fertőzés az alsó légutakra. Szerintem.

Ha találtok jó sportkocsit, akkor linkeljétek be. Most nagyon nézegetem én is. Igaz, majd csak ősszel vesszük meg. Ja, a bébiőr viszont sürgős. Ha tudtok valami jót, akkor azt is szívesen veszem. Mindenből olyan sokféle van, én meg sose tudok dönteni.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok,most csak erre van időm,de jövök részletesebben is.


TALI. JÚNIUS 13-A


1., Zsuzsi ................................. 14-15 között
2., niki(csernusn)....................... 15 óra
3., Niki(kernico)...........................14-15 között
4. Kiscsikó(Jeep)..........................14-15 (mindegy:-)
5. Winnie......................................15 óra (kicsit kések)
6. Tinu..........................................mindegy
7. Ági ...........................................mindegy (ha sikerül menni)
8. Bunny................................... ha időben ideér az orvos, akkor mindegy, ha nem akkor majd megkereslek benneteket
9. Antekirt.....................................14-15 között
10. Ilgya.........................................14-15 között



puszi:Ildikó
ilgya1
 
 


Ante!

Olyan szép kis hurkás Lidike és így képen keresztül nagyobbnak tűnik mint Veronika, úgyhogy lehet ám a többieknek van igaza, hogy ne aggódj, féléves kor után már tudjátok hogy nem olyan ütemben híznak! Amúgy meg leszakadna a kezed ha már most 9 kg lenne!:) Probállak felvidítani, de tudom hogy azért kissé agódsz, mert hát én is…
Evés már nálunk is csak játék, teleszájjal képes beszélni és 5 másodpercenként kiköpi, hogy körül tudjon nézni, aztán szív egyet rajta,majd megint körülnéz. Kíváncsiak már ilyenkor és persze huncutok.:)
Nekünk is ilyen nyuszis takarónk van és reggelre én is a hasa alatt találtam, édesek!:)

Roni nagyi!
Megkaptam a pü-t és rajta vagyok a képkicsinyitésen, talán ma fel tudom tenni.

Ákos nagyon élvezi a vizet, ez olyan jó lehet. A mi dokinőnk szívéhez kapott mikor mondtam hogy megyünk nyaralni és lelkemre kötötte, hogy ne vigyem semmilyen vízbe a gyereket. Pedig olyan jó látni titeket ahogy pancsiztok, viszont ha beteg lenne…

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Tinu eme meggodolásból is mentem le végül a dokinöhöz:) hála istennek semmi baja megnézte rendesen torkát szívét tüejét azt mondta semmit nem hall.Azt mondta lehet a foga miatt is taknyos hogyha éppen növöget kifelé.Azért mondta hogy a rhinatiol szirupot adjam neki 2x fél kanállal amigköhécsel ha rosszabb akkor 3x felet orrcsepp és szívni kell a nózit ma már 3x szívtam le remélem tényleg csak kis takonykór és nem komolyabb:):):):):)

Amúgy ha már ott voltunk meg is mérték az édest 8200g és 70 cm 3 hét alatt 400g és 2cm + örület hogy nö ez a gyerek:):):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Tinu: bébiőrt nézhetsz neten is használtan, lehet jókt találni. A lényeg, hogy legyen a szülői egységhez adapter, különben a gatyátok is rámegy az elemekre! (miénkhez nincs, 4 ceruza kell bele, ami egy hét alatt elszáll, ha minden éjjel használom. Na, ezért nem használom!)
Hát érdekes, de kemény munkád lehetett. Borzasztó lehet, mikor a szülők ökörsége miatt sérül egy gyermek lelkileg!!!!! Ha csak belegondolok, megszakad a szívem! Eddig is érintett az ilyen dolog, de mióta anya vagyok, pláne!

Na akkor sorozat: 2 hete a vészhelyzetben volt az a gyerekbántós sztori. Bakker, én megkönnyeztem.
Hát most én is pipa vagyok, hogy őszig lehet várni. Mi egyébként Helyszínelők "függők" vagyunk (Viasat3). Mivel általában a főcsatornákon ilyen KarateKid, Reszkessetek betörők 1,2,3, Rendőrakadémia.....hasonló fantasztikus filmek mennek, általában ezt a sorozatot nézzük este. én nem tudok ráunni, pedig van minden nap! Na persze,ha este tévézünk!

Nekünk még nem ajánlott a dokinéni semmi választható oltást. Vagy ezt nekem kéne kérni???? El vagyunk már késve valamelyikről?? Mit érdemes beadatni????

De jó nektek, már megint talira készültök! mi meg megint lemaradunk róla! :( Pedig én is olyan szívesen elmennék!

Masszázs: nálunk is a védőnő tartotta, 5 alkalom 1200 ft volt! Mi is nagyon élveztük!

Mági: hát hogy kimondottan babamedence volt-e azt nem tudom, de a babák itt fürödtek. Nekem kb derékig ért, kellemes langyos volt, talán csak egy-két fokkal hidegebb mint a pancsivíz. Először mi is vaciláltunk, hogy merjük-e bevinni, de miután végignéztünk egy babaúszás órát, ahol csak ilyen 4-5 hónapos babák voltak, és agyon élvezték, úgy döntöttünk, mi is kipróbáljuk. De nem merítettük le, meg nem is oktatáson voltunk, csak mi mentünk be vele. tátott szájjal nézte a vizet,a többi gyereket, az üvegablakokat. Nagyon aranyos volt! Szóval szerintem, ha olyan helyre mentek, nyugodtan kipróbálhatjátok!

Winnie: ezen a héten is babaúszó tábor van. De mi nem azon vettünk részt. viszont voltak csak mama-baba párok is! Szóval, ha tudtok, menjetek, biztos klassz lesz!

Kor: hát az biztos, hogy nem életkorhoz kötött a jó anya, attól függetlenül én úgy érzem, a lehető legjobbkor érkezett Ákos. Mi most láttuk elérkezettnek az időt. Mindketten most vagyunk 29 évesek. Ha pár évet csúszott volna, az sem baj, de én 40 felett már nem szívesen vállalnék gyereket. Aki meg ilyen 50 körül vállal be még babát, azt kicsit felelőtlennek, és önzőnek tartom, hisz a gyereknek még 20 évesen is szüksége van szülőkre. Na meg annál gázabb nemlehet, hogy "jaj, de aranyos nagymama az unokája" aztán közben meg a gyereke nemaz unokája! Én még 18 évesen túl fiatalnkéreztem magam a családalapításra, meg tanultam, pasi sem volt olyan. Persze ez szituáció függő. Ha lett volna egy olyan férfi mellettem, aki támogatni tud minket (nem csak az anyagiakra gondolok) és úgy alakul, biztos megtartottam volna, de így utólag azt mondom, jobb, hogy még vártunk 10 évet!
Na de ez csak az én véleményem!

Nika: lehet, hogy Gergőnek is a foga jön, nála is ugyan azok a tünetek, mint Ádámnál és Ákosnál. Orrdugulás, szürcsölés, nyálfolyás....
Én is próbáltam napokig porszívózni, de lassan mág az agyacskáját szippantottam ki, de t....ny nem sok jött. Pedig én is hallom, hogy nyeli vissza, és főleg szopinál vannak gondok, de érdekes, csak ha nyűgös, vagy sírt előtte!
Vendég
 


Én csak kézi orrszívóval szoktam kitisztítani Ádám orrát minden nap. Úgy tűri, biztos tudja, h az jó neki:-)

Lányok, mióta Ádám forog rengeteget bukik:-(((((((( Már nem értem el sem a védőnőt, sem a dokit. Aggódom:-(((( És már a földre sem merem letenni:-(

KépKépKép
kiscsiko
 
 


szilvi : dokinö is ezt mondta hogy lehet a foga miatt van:9 remélem.Anyós már megint kezdi hogy ne szívjam az orrát a porszívós orrszívóval mert kiszívom az agyát:):):): de hogy megnézze mennyire szív azt pesrze nem akarja.Felhívatta velem a védönöt hogy mondja ö si de rába***tt mert ö is azt mondta hogy azért nem 10 percenként szívjam de 3x4x biztonsággal lehet szívni.Én is utálom ha bedugul az orrom szegény babó meg tutira nem tettszik neki

nika70
Salgótarján
 
 


Kiscsikó!

Nálunk is 4 hónaposan kezdett el Veronika forogni és ha kajált általában rögtön átfordult a hasára és előbb utóbb már jött is vissza a tej. :evil: vAlamikor kisebb, valamikor nagyobb adag, pedig előtte már büfizett is. Sokszor két kaja között is kijön belöle. Mi 1 hónapja ezért kaptunk Nutriolt, amit Winnie-k is, de ahogy nekik nekünk se igazán használt. :evil: Ma is voltunk dokinéninél és mondtam mi a helyzet, azt mondta adjam tejjel elkeverve ezt a zselét, hátha akkor nem bukik annyit, majd meglátjuk. :roll: Egyébként valószínű még mindig nem zár eléggé a gyomorszáj és azért jön ki belöle. :roll: Figyeld meg, hogy mekkora adagokat bukik és hogy tényleg minden kaja után és azért beszélj a védőnővel, hátha nektek is ad valamit. Egyébként probáld ki, hogy evés után bébihordóba teszed egy időre (ha elviseli) és utána az ágyba. Lehet ha üllepszik a pocija akkor már utána nem is lesz gond.

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Nika: én naponta 5-6x szívtam az orrát Tündének. És nem szívtam ki az agyát. :mrgreen:

Szilvi: én nem légzésfigyelőre gondoltam, hanem olyanra, ami bekapcsol, ha a gyerek hangot ad ki és ha leteszem aludni, kimegyek a házból (mert megyünk majd anyósékhoz), akkor tudni fogom, mikor ébred fel. Azt nem kell éjjelre bekapcsolni.

Kép
Kép
tinu
 
 


Kiscsikó, ne aggódj az erőlködéstől jön ki. Van büfi kajcsi után? NÁlunk is van bukás.

Noémi, hát már kb lassan fél órásak lesznek a kaják, mire Lidi rendes mennyiséget eszik. Több mint mikor újszülött volt. Akkor a legtovább tartó kajcsizás is 20 perc volt.

Nika, húú azta milyen nagy már Gege hihetetlen.
Mi nagyon leálltunk 7560-nál. :-).

Szilvi, nagyon aranyos ahogy mosolyog Ákos. Viszitek majd ezután babauszira?

Kép

Kép
antekirt
 
 


tinu: tudom én :lol: :lol: :lol: csak anyós idegesít a hülyeségeivel állandóan. :o :o :lol: :lol:

nika70
Salgótarján
 
 


Antekirt: nekem mondod :lol: :lol: :lol:
emelgetni sem egyszerü.érezni hogy nö egyre nehezebb :)

nika70
Salgótarján
 
 


nika:
dokinénink szerint elvileg annyiszor kéne szívni az orrát a babának, ahányszor mi felnőttek orrot fújunk. Ez ugye lehetetlen, de ahogy hallod, hogy szörcsög, máris szívni kell. Mi egy hónapig játszottuk ezt tavasszal, és egyben van az orr. :)

tinu:
Én is arra gondoltam, hogy ez az oltás jobban fájhat neki. Hazajöttünk, borogattam, és akkor is elkezdett sírni. Pedig az eddigi oltásoknál nagyon tetszett neki a borogatás..

Képzeljétek, megnézte dokinéni a fogacskát, és még nem törte át az ínyét! Pedig már a recéket is látni! Állítólag még egy-két nap.. :?

Felhívtam a babakocsisokat is, mondtam, ez így nem ok, hogy a honlap szerint lehet kapni nálunk, valójában meg még most rendelik. Mondtam, hogy szerdára nekem babakocsi kell. Azt mondták, jó esély van rá, hogy addigra megérkezik, hát közöltem a nővel, hogy a jó esély nekem kevés, ha nem lesz babakocsi, máshol veszünk. Megígérte, hogy ma visszahív, hát azóta is keres... :evil: Az a baj, hogy máshol nem láttam ilyen babakocsit, és nekem ez tetszett meg.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


sziaszotk!

Kiscsikó, nálunk is van bukás, mindig büfikéztetem, akkor meg kaja után már nem bukik, de lerakom, hasrafordul, 5 percen belül jön egy buki. De nem aggódom... biztos nyomódik a hasa, a felesleg kijön.

Ante, ne izélj már, 1 hét az nem olyan gáz, ne aggódj már! :) MÚlt héten nekem 3 napatt fogyott 10 g-ot, na persze én is aggódtam, meg kivi leszek a mai mérésre, nekünk tegnap azt mlondta dokinéni, hogy ilyenkor a havi 45-50 dkg is elég, ha az megvan, akkor nincs gáz. Kül meg kajával szórakozás nálunk is van, sík ideg vagyok néha, hogy köpi ki a umisüveget, el a fejet oldalra, kifeszíti magát, stb... ahelyett, hogy enne :? :)
jó az alvós kép :)

Szilvi, már be vagyunk fizetve a táborra ,tökre várom! meg a mostani hetet is, szerintem most is fogunk menni baauszira, ha vannak órk, visszük vízbe.
Mági, szerintem már lehet őket vinni. Féléves kor után talán már a Balatonba is, azt hiszem, egy barátnőm legalábbis vitte tavaly. Ok, hogy főleg ilyen úszóállatkában, de bevitték.
ja, és Szilvi, tök jó a kép! :)

Oltás: azóta nem ment feljebb a hője, de még mindig van hőemelkedés. Én sem csillapítottam, 38-ig nem is fogom. Viszont még mindig nincs kaki, pedig már annyi kamillatea, hőmérőzés volt... én azért nem örülök neki, nekünk is azt mondta a védőnő, hogy nem olyan jó, ha sokáig nincsen, akkor nem is eszik annyira jól a baba...

Babamasszázs: mi is holnap megyünk először, a védőnő tartja, még nem tudom, mennyiért...

Ildi, tök jó, hogy jöttök megint, azért bekukkantottál hozzánk :)

Ante, te mikor születtél, Te is harcba szállhatsz a legfiatalabbak között, nem?

Kata, én is a bkv-hez fogok venni (talán Graco ;)) kiskocsit, de városligeti sétákhoz marad ez, jó kényelmes nagy :)

Kernico: lekopogom ezerrel, de eddig minket elkerült az eső, pedig necces már volt többször is....

Ma délelőtt kimaradt az alvás, de most már 2,5 óra óta szunya van, remélem a hőemelkedést is kialussza Rékababa, és este kis vidám lesz, délután elég nyügike volt :(

hú, ébredezés van...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Ante, 7560-nal pláne ne aggódj :)

Ági, Brendonban sincsen, vagy az drága? mert ők forgalmaznak még Gracot....

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


ja, mégsem volt ébredezés :) legalábbis továbbalvád lett belőle...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Mágnes: köszike én is igy gondolom :):):):):) 4x-i szívás ezért szerintem sem sok.én is gyakrabban fújom mikor szörcsög az orrom:)

nika70
Salgótarján
 
 


winnie:
Nem tudom mit tegyek a vízzel kapcsolatban.. Élményfürdőbe megyünk ,ahol több medence is van, és a kismamában benne van, hogy egy éves kor alatt ne vigyük ilyen vízbe..
Egyébként asszem ante idősebb nálam.. :)


Brendon honlapján néztem a kocsit, de nem volt.. Lehet, hogy elmegyünk személyesen..

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok

Ante
Leon sem igen hizott,miota itt vagyunk,de mivel nem sir ezert gondolom jo igy neki.Most hogy elkezdem etetni ket hete,latszik hogy jobban laszik napkozben jobban tele van apocija.Talan nalatok si bejon a hozzatapi :wink:
Neked sem siros a babas ,tehat ebbo lnem lehet kozvetkeztetni hogy kevesebb tej...

Noemi
Aki fogamzasgatolt szed (en nem )annak olyat adnak amit lehet szopia alatt is.

Tinu
Igen ezet is irtam hogy az esernyo kocsi is sportkocsi.
Nekunk 5 pontos a kocsin az ov,es 10ezer volt 3 eve.De amit feltett valaki linket azon is rajta van,most 12ezer./pont egy kozepkategorias esernyo kocsi,se nem gagyi se nem draga.
Es a tamlaja is dontheto 3 fokozatban.

Nika
Neked volt amniocentezised?mert azt ugye 35 felett ajanljak...
Nekem csak ez lenne azegyeduli felelmem aha akkor szulnek,mert nem csipnem a szurast...

Kernico
Na nekunk pont ilyen bebe go van.A 12.990es.Marmint az amit el akarok adni majd ha anyueknal leszek.

Szoval ha valakit erdekel,szoljon priviben.4000 az aranem szakadt,nem foltos,nem koszos...

Kép
Kép
kataa
 
 


Winnie, én 80-as vagyok :-).
Ha megnézzük az egy havi hízást akkor megvan 220 g három hét alatt, de levonva a 120g-ot.

Kataa, nekünk almalét javasoltak, hogy azzal kezdjük a kajcsit. 1 kanállal.

Körkérdés: nektek, hogy javasolták a hozzátápit? Almalé, püré? Mivel kell utána folytatni? Mennyi ideig kóstoltassunk egy félét?

KÉpzeljétek Lidi elkezdett mászni. Előbb ahogy figyeltem mászott előre és egy kicsit kutyázott is. Pedig még reggel nem tudta csak emelgette a csípőjét.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Ja és szopi előtt vagy szopi után adjátok a hozzátápit?

Kép

Kép
antekirt
 
 


Ante: szopi után kell, ha elválasztasz, akkor kell elötte.

Kép
Kép
tinu
 
 


Ante, azt nem is ondtam, hogy boldog felediket! :)
Gratu a mászáshoz!!!

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Jajj de jó, ahogy nézem a táblánkat egyre többen leszünk a talin. Szuper.
Jó kis pikniket csapunk majd! :lol:

Rágcsa: Én ropit viszek. :D


Tinu :
Igen, igen a nevem mellett a 74 azt jelenti bizony.
De ahogy rémlik az iwiwről, te fiatalabb vagy nálam 1 hónappal. :wink: :lol:

Mági:
Micsoda szemetek.Rájuk kell borítani az asztalt, hogy adjátok a verdát vagy máshol vesszük. Amúgy megértelek, mert a szín az tök jó lesz. Én ahogy láttam a Brendonban nem voltak ilyen nyárias színek, bár sima Mirage-ból tán világoskéket mintha észleltem volna. :shock:

Babamasszázs:
Mi is ma voltunk Fannival babamasszázson, én személy szerint elneveztem babawellness-nek :wink: :lol:
Szóval voltunk, második alkalom, védőnő tartja, voltunk 6-an és INGYEN VAN.
Meg is mérettem a jányt, hát 8,14 kiló volt! Mondjuk tegnap óta nincsen kaktuszunk.
Nálunk ez nem divat, mert napi 1 minimum van. Most mondtam is a védőnőnek, azt felelte, hogy még az 1 hét sem gáz..
Remélem, holnap azért lesz valami termés.

Szilvi:
Jó a kép. Hogy tetszett Ákosnak a pancsolás?


Közlekedős kocsi/esernyő kocsi:
Szerintem ha majd tud ülni joban és majd fogok is BKV-zni én is, akkor lehet beszerzünk egy másik verdát, egy könnyűt, kicsit. Én is a Graco-hoz húzok, de még nem bizti. Ha van könnyebb és kisebb, akkor majd olyan lesz. Még nem tervezem a napokban ezt a dolgot úgysem.


Ante: Boldog felediket! :D
És mindazoknak akiknek van, volt vagy hamarosan lesz. :lol: :lol:


Akkor ezek szerint bevezetni új ízeket szopi után kell?
Tegnap zöldborsó főzike volt a menű, 5 babakanállal le is csusszant, nem jött vissza, nem is volt nagy pofavágás sem.

Alma nem szimpi Fanninak.

No füri van....

Kép
zsuzsu74
 
 


Kiscsikó:
tegyél fel fotót a sapiról meg a napszemcsiről is.

Kép
zsuzsu74
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?