Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Most gyorsan végigolvastam mindent, de nincs már időm írni. A gyerekek a kocsiban alszanak, beájultak hazafelé jövet a boltból. Nem szeretem ezt, mert 3 percenként futkosok ki, hogy mi van velük. Persze árnyékban vannak, az összes ablak lehúzva, csak félek, hogy nem hallom meg az első megnyikkanást, akkor meg képesek megijedni, hogy ott lettek hagyva.

Szóval, egy gyors kérdés Mártitól. Látom a gumicsizmát Zsombi lábán. Én is nagyon szeretnék venni a manóknak, de még ilyen kis méretben nem láttam. A tiétek hányas? Hol vettétek?

Jövök majd írni is, bár lehet, hogy már csak este, Izáékkal való talink után.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Látom nagyon feldobott mindenkit a gumicsizma!!!!!! :wink:
Ezt mi örököltük, szóval nem tudom, de a Szoninak tuti az Auchanban vettük.Mi kimentünk először cipőben, de ugye a legnagyobb tócsa a legizgibb így stratégiát váltottam!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink: De persze mind a 2 gyerek esett-kelt így a ruci csupa sár lett!!!!

Reggeli:általában az asztalnál esznek, de ha Szoni ragaszkodik valami meséhez hétvégén , ami a tv-ben megy , akkora kiskrapek is bent eszik!!!! :oops: Na és persze felügyelni kell(ene), így a szőnyegre ráférne a folttisztítás!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :oops:

Ibolya:elhiszem hogy megállt éjjel a szived, a hányás miatt , én múltkor észre sem vettem!!!!! :oops: :(

Na megyek főzni én is!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok,újra itt.

Sajnos Izáékkal a talit le kell mondanom, nemrég értünk haza a dokitól. Flóra a délelőtti alvásból bár nagyon nyűgösen ébredt, egyszer hányt is. Mire beértünk, addigra 38,6 lett a láza. Még a dokinál is hányt egyet. Ott rögtön kapott Deadalon+Algopiryn+valami keverékét injekcióban. Vírusos valamit mondott a doki, holnap megyünk vissza. Nagyon szarul van, megállás nélkül sír. Mivel estig az injekció miatt már nem adhatok más lázcsillapítót, így lehet hűtőfürdőznünk kell.
Megírnátok, hogy hogyan kell pontosan? Szerencsére eddig nem volt rá szükség.

Andi
Kép
zsandi
 
 

 
 

Sziasztok!

Jól érzés, hogy nem untatlak titeket.
Sokszor én is úgy vagyok, mint Edit, annyi minden történik, sok apróság, de nem írom le, mert lehet ez csak nekem érdekes.

A dokitól még a nappali alvást kérdeztem. A család egyre többször mondta, hogy biztos vérszegény, mert annyit alszik nappal (2-3x 1,5-2 órát). A doki azt mondta, akinek ilyen szép rózsaszín a bőre annak nincs semmi baja. Örüljek neki, hogy alszik (ebben a korban teljesen normális az is ha csak 1x 1 órát alszik, meg az is ami nálunk van, hogy folyton álmos).
A másik a járás. Eléggé elkeserít (persze a család is folyton mondja, hogy miért nem indult még el én 10 hósan már szaladtam – állítólag), hogy 7 hónaposan felállt és még mindig nem áll meg egyedül és csak egyszer 1 lépést tett meg.
De nincs gond, egyszerűen a bátorsága hiányzik, mert ha fogjuk a kezét, gyönyörűen jár.

Julcsi: igen sztetoszkóppal állapította meg a szívzörejt, már az első vizsgálatnál is ezzel vette észre, de akkor EKG-ra is mentünk. Most nem küldött tovább, majd a nyár végén megnézik újra.
Szerintem beutalóval, ha van időpontod, mehetsz a klinikára. Ez a doki, akit mi ismerünk fő-fő fejes (többek között az ő családja alapította a kórházat).

Márti: ismét tök jók a képek. Hihetetlen Zsombi, már milyen nagyfiú.

Ibolya: továbbra is mennek Gergőnek a gyógypuszik, remélem most már meggyógyul.

Edith: nagyon jó a sorozat, Kriszta baba is hatalmasat nőtt. Olyan igazi kiscsaj.
Nekünk azt mondta a doki a kullancs elleni oltásra, hogy nem érdemes. A Szandi nincs annyit veszélyeztetett helyen. Bár azok után, hogy múltkor a Mártiéknál a Zsombi a kertben szedte össze, nem vagyok biztos, hogy anyóséknál nincs.
A bárányhimlő elleni oltást és se szándékozok beadatni.

Edit: gratula az éjszakákhoz, remélem most Virág is rájön mennyivel jobb a saját ágyikója. Én is teszek a Szandinak vizet éjjelre. Annyira édes amikor felébred már célirányosan nyúl az üvegért.
Mi is olyan orrcseppet kaptunk, amiben effedrin van, de én megkérdeztem és azt mondák a gyógyszertárban, hogy annyira kevés van benne, hogy nem okoz gondod.
Azért lett recept köteles, mert a drogosok megvettek 10 üveggel és megitták, és akkora mennyiségben már drognak számít.

Barbi: nem tudom, mi lehet nálatok a probléma, de én is sokszor érzem úgy, hogy nem bíróm tovább a Ferkóval. Valahogy megváltozott, folyton a pénzt hajtja (lehet, hogy ez régen is így volt, csak akkor én is dolgoztam, nem tűnt fel), amit megértek, de nem mindenáron. Sokkal jobban örülnék, ha többet lenne itthon és esetleg még segítene. Ő meg úgy érzi, attól leszünk boldogok, ha mindenünk megvan, most kaptam egy új laptopot – pedig semmi szükségem nem volt rá, csak utálta, ha az övét használom.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Andi: nagyon sajnálom, szegény Flóra.
Hűtőfürdő: én úgy tudom, kb olyan meleg vízzel kell indítani, mint amilyen a hője és addig kell folyamatosan, fokozatosan hűteni, amíg kb. 36 fokos nem lesz a víz. De hogy abban mennyi ideig kell lennie, nem tudom.

KépKép
zsuzsi78
 
 


"A hűtőfürdő alkalmazásakor a gyermeket tegyük meleg vizes kádba, a fürdővizet hideg víz hozzáadásával fokozatosan, 5-10 perc alatt hűtsük le langyosra, miközben a gyermek végtagjait dörzsöljük a szív felé."

"Hűtőfürdő - a kádba engedjünk 38°C-os vizet, vagy megközelítőleg a gyerek testhőmérsékletével megegyezőt. A beteget ültessük bele úgy, hogy a víz a felsőtestét
is ellepje, majd lassan engedjünk a kádba hideg vizet.Hűtsük le a fürdőt, közben kevergessük a vizet, locsoljuk a gyerek testét. Addig hagyjuk a vízben a gyereket, amíg testhőmérséklete 38°C alá nem csökken. Erre 8-10 perc elég. A hűtőfürdő után szintén csak könnyű pizsamát viseljen a beteg és könnyű takaróval takarjuk be."

Gyorsan ezeket találtam, én is úgy tudom, hogy 36-fokosig kell hűteni a vizet és 10-15 percnél nem szabad tovább hagyni nehogy megfázzon!!!!
Mennek a gyógymanók!!!!Tarts ki :roll: , veled vagyunk!!!!!!


Zsuzsi:persze , hogy nincs gond a Szandival járás ügyben, Szoni is 14 hónaposan ment önállóan , addig ha akart menni megfogta a kezünket........aztán dűlöngélt mint egy kis részeg és végül megtalálta az egyensúlyát!!!!!!

Na igen ez a pénz vagy többet otthon lenni kérdés elég furmányos!!!!Én nagyon örülök, most, hogy igaz kicsit kevesebbet kap a Roland mint az előző helyén, de többet van itthon velünk és ez nekünk sokat jelent.Persze majd kéne nézni másodállást, de abból annyit vállal amennyit bír, remélem ő sem esik át a ló túlsó oldalára!!!!Majd visszarántom!!!! :wink:

Edith:gyönyörű kiscsajszi lett a Kriszta!!!!!Kis szöszi tündér!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Andi!

Jajj, sajnálom a betegséget! Hűtőfürdőt mi kiskádban szoktuk, locsolom a hátát, mellkasát, mert agyerekkádban nem lepi el a víz. Bevetem a zuhanyt is, azzal érdekesebb és nem sír annyira. A többit a csajok leírták.

A legtöbb hőt a gyerek talpán át adja le :shock: , ezért le a zoknit róla. Lázas beteg nem fázik fel. Alvás közben ne takard be (max. egy vékony), zoknit vedd le róla.

Zsuzsi!

Engem is felőröl lassan az állandó pénzhajsza. Este 7-kor Laci hazaér, akkor elkezd dokumentálni, szám. gépen dolgozni. A gyerekek megrohanják, Ő meg hessegeti el Őket. Na ekkor szokott robbanni a bomba nálam. Vag ymikor ebéd közben feláll, és elmegy. Komolyan mondom, néha úgy érzem, az isten pénze sem elég az uramnak. Hozzáteszem, nem élünk luxusszinten, meg van mindenünk, váratlan kiadás nem okoz gondot, de Ő meg azt mondja, hogy most megy szekér, most csinálja, lehet pár év múlva leáldozik a csillag.
Én meg közben egyre fásultabb leszek. Annyira várom már éppen ezért a munkába visszatérést. Időnként az az érzésem, hogy szültem magamnak két gyereket. Az éjszakázások még tettek az életérzésemre egy lapáttal.
Sokat veszekedtek a munka miatt?

Megnyugodtam az orrcsepp miatt, és tényleg nem is szörtyög már annyira. Bár a dokiszerint csak túl éles a fülem.


Edith!

Nagyon jók a képek, tényleg huncutka Kriszta. És hogy megnőtt a haja!


Ibolya!

Mi a helyzet Gergővel? Próbáltad a HIPP lötyit? Hány napja tart már ez a nyavalya?

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Köszönöm Lányok!
Nem lett jobb a helyzet. :( Most ott tartunk, ha meglát, üvölt. Apja hurcolja most éppen. Már kétszer elaludt a kezemben, de letenni nem engedi magát. Elvileg nem ehet estig, de adtam neki egy kis kölesgolyót, annyira ette. Viszont doki javaslata: 5 percenként egy-két korty teát igyon. Egy ideig ivott szépen, nem egy-két kortyot, hanem többet, én meg nem vettem el tőle, had igyon, ha lázas. De egy ideje már inni sem iszik. :cry: Már vele együtt bőgök. Szerencse, hogy apa itthon van ma, mert Marci meg vagy sír, hogy őt is vegyem fel, vagy rosszalkodik - már leesett az egyik étkezőszékről, amíg Flórát hurcoltam. Holnap viszont egyedül leszek. :cry:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Andi: kitartás!!!
Nekünk is volt egyszer valami betegségnél ez, nem lehetett letenni, mert akkor üvöltött. Bár egy gyerekkel azért ezerszer könnyebb.
Ötletem sincs, hogy mit lehetne csinálni. De nagyon sok energiát küldök!!!

Edit: nekünk is úgy tűnik, használ az orrcsepp. Legalábbis most nem folyik annyira.
Örülök neki, hogy megnyugodtál. Először én is meglepődtem, amikor elolvastam, hogy mit tartalmaz, mert én úgy tudtam betiltották ezt az anyagot. Ezért is kérdeztem rá.

Mi nem is igazán a munka miatt veszekszünk. Bár sokszor az is közrejátszik. Inkább az zavar, hogy azt mondja, azért nekem kell pl. éjjel kelni, mert ő megy másnap dolgozni. De könyörgöm én se a lábamat lógatom napközben. Nekem is szükségem van alvásra.
(Mondjuk nekem nagy segítség, hogy kb. 2 hetente a sógornőmnél alszik a Szandi. Na olyankor maratoni alvást csinálok)

Ma aránylag korán 3-kor itthon volt. Megetette a Szandit a saját melegszendvicséből, úgy hogy az egész lakás tiszta morzsa. 5 percenként hívott, hogy ezt vagy azt hozzam be nekik.
Most meg, hogy elaludt a Szandi ő is alszik.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Zsandi:sajnálom :( , elhiszem hogy nagyon nehéz 2 egykorú manóval, mikor az egyik extra nyűgi!!!!!
Holnapra nem tudsz valakit beszervezni, hogy segítsen Marci körül??????Jó lenne!!!!
És azért nem ehet mert hányt?????És ha éhes?????
Ne aggódj, inni fog ha szomja ők is kiskacsák mint a Zsombi!!!!!
Tarts ki drága!!!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Na, megint helyzetjelentek.
Marcit átvitte a Zsolti nagymamája magához, Flóra pedig az ölemben aludt majdnem egy órát. Most ébredt üvöltve, lázát nem engedi megmérni, nem iszik, nem eszik, és remeg. Lassan kezdek kétségbe esni. :(

Andi
Kép
zsandi
 
 


Andi: ha remeg akkor lehet, hogy lázas vagy nem?! De azt szerintem úgy is érzed, ha csak megfogod. Igaz egy üvöltő gyerek mindig melegebb. :oops:
Ha pohárból próbálnál neki kis kortyokban vizet adni, úgy sem fogadja el vagy fecskendővel? Éppen csak hogy valami jusson a szervezetébe.
Még az jutott eszembe, hogy vizes lepedőbe is betekerheted, talán az is leviszi a lázát.
Kitartást, annyira sajnálom, de legalább a Marcira nem kell most figyelned.

KépKép
zsuzsi78
 
 


Ha lázas akkor gyorsabban veszi a levegőt, zihálva...ha szeret fürdeni szerintem fürdesd le, azzal tuti nem ártasz főleg ebben a fülledt időben(nálunk az van)
Az evés miatt ne aggódj, de ha már próbálkoztatokk a pohárból ivással tényleg kínálgathatnád abból is!!!!
Vizes lepedő:az kicsit macerásabb, az is langyos legyen, de azt 5-10 percenként cserélgetni kell...pont mire megszokná, azt utálni szokták!!!!A fecskendő is jó lenne ivás céljára!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Zsandi:még a szívószál eszembe jutott, azzal is könnyen tud inni, nem strapálja magát és az öledben is tud lenni!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sajna sehogy nem iszik, mindent lök el magától. Érzésre nem lázas, vagyis nem annyira, talán hőemelkedése lehet. Már nem remeg, csak fájdalmasan sír, kézben is. Tuti fáj valamilye, de nagyon. És hullámokban. Asszem lassan megyünk az ügyeletre.
Bocsi, hogy így jelentgetek magunkról, és fárasztalak benneteket. :oops: De tényleg nagyon tanácstalan vagyok.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Engem rohadtul nem fáraszt ám senki, úgyhogy ehhez tartsátok magatokat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :shock: :wink:

És akkor fájdalom csillapítót sem adhatsz??????
De ha vírusos a dolog akkor AB-sem kap, nem?????Akkor az ügyeleten mit csinálnak vele??????Persze inkább vidd el, főleg amilyen "alapos" a dokitok!!!!! :evil:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Andi engem se fárasztasz!

Nagyon drukkolok, hogy jobban legyen szegény kiscsaj. De ha rosszabbodik, tényleg inkább vigyétek az ügyeletre.

KépKép
zsuzsi78
 
 


Andi, jézusom!
Mindenképpen jelentkezz még most este, ha netán az ügyeletet is megjártátok!
Annyira de annyira sajnállak benneteket.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


A füle nem fáj Flórának? Az is csinálhat ám ilyen óriási sírást!

Jelentkezz légyszi, aggódom. Ha elalszik, félálomban próbáld itatni!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Sziasztok!

Jajj Zsandi, jobbulást nektek, remélem nincs semmi komoly. Kata taknyos, de már 4. napja, és még mindig vizes a váladék. (neki 2-3 nap alatt zöld szokott lenni) Úgyhogy remélem csak a foga, mert jönnek a szemfogai. Igaz köhög is, de bevittem a légkondiba őket, és szerintem attól, ahogy mi is.

Legalábbis nagyon remélm hogy nem leszünk betegek. Viszont nem megyünk jövőhéten Szegedre, úgy döntöttünk, hogy inkább júliusban, akkor se szülinap, se mosogatógép nem terheli a pénztárcánkat. És elvileg akkor már én is kapok fizetést :)

Jah mert Tamásnak júliusban is van 2 hét kötelező szabija, mert leállás van náluk.

Megvolt életem első szülőije, Katáén voltunk :) Nagyon szimpi a bölcsi, jól fel va nszerelve, minőségiek a játékok, szupi a gondozónő. Az meg nekem külön nagyon tetszik, hogy kint alszanak a gyerekek mindig (kiv. persze a szélsőséges időjárású napokat)

A gondozónő is nagyon ari :)
MInden csoportban két szoba van, mindkettőben 15 gyerek, 2-2 gondozónővel. Egyik csoport a kicsiké 1-1,5 éveseké, a másik a nagyoké 2-3 éveseké. Zita is (a szomszédunk, és mindennapos játszópajtásunk) és KAta is a Maci csoportba fog járni, Kata a kicsikhez, Zita a nagyokhoz. És igaz külön szobában vannak, de az udvar közös, így nagyon remélem hogy könnyebben megszoknak hogy van ismerős.
Ami még nagyo ntetszik, hogy az ovi egy épületben van a bölcsivel, csak fent van az emeleten, és az ovi udvara körbeöleli a bölcsiét, így a Bence is láthatja Katát amikor kint vannak. (igaz van köztük kerítés) Szóval nagyon remélem nem lesz gond :)

Kata október 1-én kezdi a beszokást. (sajnos egyszerre csak 1 gyerek szokhat be, és az 2 hét, mi a 3.-ok vagyunk)
Jah és 20-án jönnek családlátogatni.
:)

Kata közben megvacsorázott :) Elétettem a levest, hgoy egyen, de Bence odaült, és megetette :)
Imádom öket :)

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Aranyosak vagytok Lányok, köszi!

Elvittem Hévízre, nem az ügyeletre, mert nem az ismerős dokinéni ügyelt, hanem a lakására. Megnézte, ő sem talált semmit. Annyira sírt ott is, teljesen kifáradt. És szépen elkezdett inni, mindenki örült. Aztán hazajöttünk, és kihányta az összeset. Gyorsan megfürdettük, és kapott egy keveset enni. Még kért volna, de nem mertem többet adni, inkább majd éjjel, ha megébred. A füle teljesen rendben, nem hallottak semmit, a torkát meg nem nagyon engedte nézni, öklendezett. A dokinéni azt mondta, mindha nagyobbak lennének a mandulái, lehet, hogy mandulagyulladás lesz. Honap megyünk vissza a mi orvosunkhoz, szerinte ezért is hívott vissza minket, hogy akkor majd meglátja, hogy kell-e AB. Most próbálja Zsolti elaltani, talán sikerrel járunk, és tud pihenni kicsit. A doki javaslatára adtam neki Germicid C-t, meg a hányás miatt egy fél Daedalont.
Zsolti mamája most kérdezte, hogy nem lehet-e, hogy tegnap napszúrást kapott. Hát, fogalmam sincs. Azt a doki nem tudná megállapítani?
Egyrészt örülök, hogy komoly bajt nem látnak, másrészt meg nem tudom, hogy mi tud ilyet produkálni, hogy még soha nem láttam ennyire betegnek, elesettnek.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Ja, azt még elfelejtettem, mielőtt félrevezetek valakit, hogy most meséltem a dokinéninek, hogy délben Daedalon+Algopiryn+valami injekciókeveréket kapott Flóra, és mondta, hogy Daedalon nincs injekcióban, csak kúpban meg tablettában. Szóval, már ott sem voltam magamnál, ezek szerint nem jól hallottam, valszeg nem is azt kapott.

Elaludt, én meg félek, hogy hányni fog. Asszem beköltözöm mellé a földre.

Jó éjszakát!

Andi
Kép
zsandi
 
 


Andi, de jó, hogy jöttél. Vigyázzatok éjszaka nagyon, inkább aludj mellette, nehogy hányjon, és ne vedd észre!

Jó éjt és gyere reggel!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


B6 vitamin injekciót szoktak adni hányáskor.

Azért a Deadalon és Germicid C -vel vigyázz együtt, mert nagyon bágyasztja a gyereket külön-külön is, együtt meg pláne.

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Andi, a mi dokinénink is azt szokta mondani, hogy bármi kezdődik a gyereknél, 24 órát ki szoktak várni, hogy merre alakul, milyen betegség üti fel a fejét.
Nagyon remélem, hogy éjjel nyugodtan tud aludni, ha mástól nem, a gyógyszertől.
Vigyázzatok magatokra, nyugodt, jó éjszakát Nektek.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Sziasztok!

Andi,nagyon sajnálom Flórát,remélem holnap kiderül,mi baja lehet.Innivalóval ne kinálgasd állandóan,csak legyen a szeme és a keze ügyében.Nálunk azt vettem észre hogy minél sűrűbben kinálom enni /mert ugye nálunk enni nem eszik/,már csak azért sem kéri.Olyan mintha készakarva sztrájkolna.

Edit,ma 1 hete kezdődött a betegség,vasárnap óta nem eszik jóformán semmit a gyerek,viszont kedden volt utoljára hasmenése,tegnap semmi,ma viszont teljesen normálisat kakilt.A Hipp iszóst nem próbáltam,az orvosom azt mondta,hogy az csak akkor kell,ha megy a hasa.Azt még nem is irtam,hogy a Gergő 3 napja csak a sütőtököt hajlandó enni,és most este evett kb.1/3 kiflit.

Minden betegeskedőnek küldök gyógytündéreket. Kép Kép
bibolya
 
 


Napszúrás
Kevesen tudják, de a napszúrás az agyhártyagyulladás legenyhébb formája. Legtöbbször gyermekeinket érinti, és szinte soha nem vezet komolyabb következményekhez. A napszúrás tünetei a hányinger, hányás és hőemelkedés, vagy láz. Napszúráshoz gyakran társul a bőr leégése, de nem feltétlenül velejárója.

A napszúrás egyfajta sugárzás és hő okozta betegség. A gyermekek mindig veszélyeztetettebbek, mint mi felnőttek. Ennek az oka, hogy a koponyacsontok lényegesen vékonyabbak, és az agyhártyáig könnyebben eljut a káros sugárzás.

Ebből következik a megelőzés, melyre alkalmas bármilyen sapka, ami a fej napsütötte részét minél jobban takarja. Célszerű világosat választani, mert ez kevésbé gyűjti magába a meleget. Nagy melegben nyugodtan nedvesítsük át a sapkát.

Ha egy gyermeknek napszúrása van, nem feltétlenül szükséges orvoshoz fordulni, de a lázat mindenképp csillapítsuk! A kúpok hatásosabbak ilyenkor az egyidejű hányás miatt. Az elvesztett folyadék nagy mennyiségű a fent említett okok következtében, ezt feltétlenül pótoljuk! A fokozott verejtékezés nagymértékű sóhiányt is okoz. Ennek pótlására alkalmasak az ún. izotóniás italok, vagy a patikában kapható, azonnal oldódó, folyadékpótlásra használható, por.

A lázcsillapítás és folyadékpótlás hatására, gyorsan és hatékonyan rendeződik a kis beteg állapota. Általában nem tart tovább 24-48 óránál ez az enyhe lefolyású betegség, és ritkán jár szövődménnyel.


Akkor alakul ki, ha a fejet és a nyakat hosszantartó, közvetlen napsugárzás éri. A tünetek - melyeket az agy felmelegedése okoz - a következők: általában tarkótáji fejfájás, hányinger, néha hányás, hőemelkedés.

HA ez napszúrás lenne, akkor lehet, hogy a feje fáj annyira, hogy így sír????????????????????
Nem tudom, de ez lenne a kisebb rossz...mint valami nyavaja!!!!
Persze aludj a földön az a legtutibb!!!!!Tarts ki, remélem nyugodt éjszakátok lesz!!!!!! :roll:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Mártikám-néha ugy érzem,hogy nem is kéne orvoshoz fordulnunk,te mindig mindenre találsz valami kis segítséget nekünk. :lol: :lol: És ez olyan jó!!!
Megadnád nekem ezeknek az elérhetőségét?Vagy hogy találod meg ezeket a leirásokat ,amiket igy beszúrsz ide nekünk tájékoztatásul?

Ez alapján amit most belinkeltél nekünk,én is ugy érzem az Andi leirása alapján,hogy napszúrása van a Flórának.Hát,reméljük nyugodalmas lesz az éjszakájuk /és a miénk is :oops: /.
bibolya
 
 


Ibolya:csak rákerestem és a legértelmesebbet, legérthetőbbet próbáltam kiválasztani!!!!! :oops:

Jobbulást Flóránal remélem odaértek a gyógypuszik!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kép

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Zsuzsi drága!!!!!
Kép

Kép

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti! Te atya világ, mikor keltél?

Zsuzsi! NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT NEKED!!! (És lehet tudni, hányadik is?)

Flóra annyiszor eszembe jutott éjjel! Hogy aludhatott a Drága?

Timiről nincs hír?

Ma éjjel lázadt a kisasszony. Sokszor volt fent, és nem sírt, csak nyüszített. Már határozottan rászóltam, hogy aludjon. Megint nem talált cumit, úgyhogy ma veszek egy cumiláncot egy sötétkék cumit, hogy azt meg is találja éjszaka. Kitartottam, az ágyában aludt végig, most ébredezik.

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Jó reggelt mindenkinek!


Én is csatlakozom az elöttem szólókhoz és Zsuzsinak Nagyon boldog szülinapot kívánok!!!

A cumikeresés nálunk is elég sokszor szokott probléma lenni,néha megtalálja,de ha nem,akkor jön a nyöszörgés nálunk is.Ügyes vagy Edit,csak igy tovább,biztos,hogy Virág is beletanul az "új rendbe" 1-2 éjszaka után.

Márti,köszi az infót.
bibolya
 
 


Ibolya!

Ebben a sütőtökben lehet valami, mert Virág is a kórházban szinte csak azt fogadta el. Én vagy univert adtam, vagy Mildibét, a kecskemétit nem komálta.

A lényeg, hogy azért eszik, majd visszajön Gergő étvágya. A Normaflóra nagyon jól rendezi a pociját.

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Márti!

Most látom, hogy még mindig rossza az óra, visszaszívom az atyavilágot, bár lehet, hogy tényleg nagyon korán ébredtél.

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Ibolya!

Köszi, ez már a harmadik éjszaka, az elsőt vette a legjobban, de ez elég kaki volt most. De látom, hogy nem fájdalomtól sír, azt nem így csinálta. Remélem, rájön, hogy marad az ágyban, hiába műsorozik. Azért annyira nem veri ám a hoppot, sokkal rosszabbra számítottam.

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Edit:jól látod 5 után keltem, evett a drága aztán visszaaludt, 7 óra előtt kelt................csak a lánykám nem aludt :? , neki beraktam a Zöldségmeséket így tudtam szundizni én is!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:
Csak kitartás ami az éjszakákat illeti, elhiszem, hogy nehéz!!!!! :?

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Hű, micsoda menet volt itt már ma reggel! Ti mikor aludtatok is? :D :D :D

Andi, nagyon sajnálom, kicsi Flórát, remélem, ez az éjszaka nem volt túl szörnyű és baj sem volt egyáltalán alatta! Ami a napszúrást illeti, nekem volt, igaz, valamikor tinikoromban, de akkor én is remegtem. Igaz, lázam is volt, de remegtem is. Nekem azért nem ugrott volna be, hoyg napszúrás is lehetne. Ma azért ezt is említsd meg a dokinak! Vigyázzatok magatokra és gyógyuljon meg Flóra minél hamarabb! :)

Ibolya, biztos Gergő is most máűr meggyógyul, de az étvégy helyreállása több időt vesz igénybe. Kriszta is csak csipeget. Az este pár kanál tejpépet és néhány ml. tápszert evett csak. Még most is bírja vele. :roll: De az este evés közben állandóan azt hajtogatta, hogy papa-papa (ez nálunk a kaja). Már ki voltam akadva, amikor kérdeztem, hoyg milyen papa kell, erre azt mondja: kíííí, ami nála a keksz. De könyörgöm, ebédet nem evett rendesen, és egész délután, amíg bevásárolni voltunk, kekszet majszolt. Azért csak keksszel nem lehet ám élni! Nem is kapott már, de azért úgy sajnáltam! :(


Zsuzsi, Nagyon boldog születésnapot részemről is! Sok egészséget, boldogságot az életben! :)

Tegnap, mint írtam, bevásárolni voltunk. Sógornőmnek is kellett ezt-azt vennünk, mert ő messzebb lakik, de a hétvégére is kellett beszereznünk ezt-azt. Képzeljétek, azalatt a kb. másfél óra alatt olyan huzatot kaptam a jobb fülemnél, hoyg az este bizisten már bőgtem, akkora fájdalmam volt. És mindez a klímától. Most is eléggé fáj, bár inkább csak akkor nagyon, ha fújnom kell az orromat. Nem tudtok esetleg ellene valami jó házi praktikát, méghozzá, ha kérhetném, sürgősen? :oops: :oops: :oops: Cigit már égettem benne ( a nem égő felével, persze :roll: ), papírtölcsérrel is próbálkoztam, viszont a meleg só az, ami ennyire tompította a fájdalmat. Ezt viszont nem tudom, hoyg csináljam-e még, nehogy rosszat is tegyen.

Amúgy, Kriszta nem kelt az éjjel egyszer sem, de én olyan szarul aludtam, hoyg csak na! A húgom az este későn csavarókra tette a hajamat, hoyg ma valamilyen csini-bini kontyot csináljon a holnapi lagzira. Csak kíváncsi vagyok, mi lesz holnapra belőle! De hátha marad még valami! :D Amúgy tegnapelőtt voltam szépülni, pedikűrön, ma pedig manikűrre megyek. Krisztának nagyon tetszett a kis virág a lábujjamon, állandóan odahasalt és nézegette. És persze, mondogatta: csicsi, csicsi (szép :roll: ) Először, amikor meglátta, igaz, kaka volt - szerinte, de aztán kijavította magát! :roll: :lol:

Na, lányok, én nem tudom, hoyg ma még tudok-e jelentkezni - írásban, mert 11 után jön a húgom, leszedi a csavarjaimat, majd 12-re megyek manikűrre, utána valamikor fürdenem is kell, majd pakolnom, mert amikor jön István, 5 óra felé, máris indulunk. Holnap már délelőtt az esküvőn leszünk, vasárnap pedig, ha szép idő lesz, megint horgászat lesz beiktatva, sógorékkal. Úgyhogy:
Mindenkinek egy nagyon kellemes, gyönyörű hétvégét kívánok már most, a kisbetegeknek gyors jobbulást, és melléje rengeteg gyógypuszikát küldünk!
Mindenki vigyázzon magára! :)
Azért a fülemre ha tudtok valamit, azt még szívesen venném! :) Mert olvasni azért még olvaslak! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Andi, most olvastam mi van. Jaj, szegénykém! Amikor a csajok lázasak, én állottvizes rongyot szoktam a kis fejük tetejére rakni. Mivel ők tipikus csajok szeretik ha valami bizgentyű van a fejükön és ott is hagyják. De ha esetleg leveszik akkor is fogdossák, hordozgatják. Azzal is hűti őket. Remélem minden rendben volt éjszaka. Én is remélem, hogy "CSAK" napszúrás. Nem lenne jó, ha átmenne Marcira is ez a nyavalya. Mai napon is a dédinél marad a kicsifiú? Hogy egy gyerekre kelljen koncentrálni. Jaj, istenem, annyira sajnálom! Írj ha csak rövidet tudsz is.

Edith, jó szórakozást!

Zsuzsi, boldog születésnapot kívánok!!!!!!!!!

Edit, örülök, hogy alakulnak az éjszakák. Tarts ki és légy erős. Jó úton vagytok.

KépKép
kgiulia
 
 


Jó reggelt!

Márti drága látom, te tényleg mindenre gondolsz!

Nagyon szépen köszönöm a köszöntéseket, nagyon jól esik.

Edit: most lettem 29 éves.
Nagyon ügyes vagy az éjszakai altatással. Sajnos szerintem is ez az egyetlen jó megoldás, ha nyöszörög, akkor nem bemenni. Nekem a doki is ezt ajánlotta, ezeknek a keléseknek a nagy része már csak megszokás.
Én is vettem cumiláncot, meg plüss cicát amire rá lehet kötni a cumit, de nem vált be. Ezért is pakoltam tele inkább az ágyat. Most bármerre nyúl talál cumit.

Edith: sajnálom a füledet. Nekem nincs ötletem, gyerekkoromba nekem is meleg sót raktak rá, vagy infra lámpázták, de ma már tudom, hogy ez sem mindenre jó.
Cigit tettél a füledbe?? – ilyet még nem is hallottam :shock: . Ez olyan mintha fülgyertyáznál?

Andi: küldj füstjelet!! Sokat gondoltam rátok éjjel remélem odaértek a gyógymanók.

Ibolya: Gergő hogy van?

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Sziasztok!

[color=red]Zsuzsi, nagyon boldog születésnapot kívánunk Neked! [/color]

Andi drága, mi a helyzet? Izgulunk értetek nagyon!

Ma megvolt a reggeli tornám. Ugyanis az István elment korán itthonról, a bejárati ajtót természetesen bezárta. Én felkeltem, és ki akartam engedni a kutyát, de nem találtam a kulcsom. Aztán eszembe jutott, hogy a babakocsiban hagytam, ami meg természetesen kint van az udvaron. Úgyhogy kimásztam az ablakon, hogy kitudjam szabadítani magunkat. Marha jó volt, még alig láttam de már az ablakban kommandóztam.

Edit, örülök, hogy (a mai kivételével) de kezdenek normális éjszakáitok lenni. Nálunk az a baj, hogy ha felkel, kicsit nyekereg, de ha nem történik semmi üvölt, és akár 1 órán keresztül is. Úgyhogy kizárva a nem megyek oda hozzá, vagy a cumit adok és visszaalszik.

Edith, sajnálom a füledet, tudom, hogy nagyon tud fájni. Nekem a nagymamám anno azt csinálta, hogy fokhagymát összepaszírozott (átnyomta a fokhagymanyomón) és gézbe csavarva a fülembe dugta. Olyan hatásos volt mint a meleg só.
Egy próbát megér.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Na, jól elbénáztam a Zsuzsi köszöntését, de azért a lényeg benne van! :wink:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Majd küld füstjelet a Zsandi, ha visszajöttek a dokitól 10:20-ra van időpontjuk!!!!

Kommandós Barbi!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Engem múltkor is elkapott a nevetés, mikor valami zebrán átakartunk menni, és bevillant, hogy TE hogy szoktál anyázni az autósokkal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Roland elment a fiával autósboltba, letette a földre, magyarázta az eladónak, hogy mit szeretne...mire visszanézett Zsombi sehol bement a pult alatt és az ékszíjakat pakolta!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Levágtam a haját 6 mm-sre! :wink: !!!!!!!!!!!!!!!!Naggggyon jól áll neki!!!! :lol: Majd ha készül róla fotó felteszem!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


ZSUZSI BOLDOG SZÜLINAPOT!

Andi,
jobbulást Flórának!Remélem mára már jobban van.Írj,hogy mi újság vele.

Edit,
meg vagyok,csak nem sok időm van.A gyerekek itthon vannak velem,tehát nem igazán unatkozom!Meg még pakolászom,bár most már csak a napi rendet próbálom visszaállítani,plusz a házimunka.A gyerekekkel is elmegyek csavarogni,hisz egész nap nem ülhetek itthon velük.

Márti,
jövő héten valamelyik nap meglátogathatlak titeket?

Edith,
jó szórakozást a hétvégére!Vigyázz magatokra!

Ibolya,
olvastam,hogy ti is betegek voltatok/vagytok.Remélem már a gyógyulás útján vagytok!

Puszi mindenkinek!

Timi
timiban
 
 


Timi:gondolom itthon leszünk.

Nincsenek jó híreim :cry: , hívott a Zsandi:a doki beküldte a kórházba őket, megröntgeneznték a Flórát és nagyon csúnya tüdőgyulladás van, így most átlükdték a megyei kórházba őket Zalaegerszegre!!!!
Marci otthon van a Zsolti nagymamájával , anyukája is megy míg a Zsolti haza nem ér....Zsandi elvileg nem maradhat bent éjjelre :( !!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Jajj, szegény Flóra!
Borzasztó. Mi a fenétől lehet?

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


De mi történt? Milyen volt az éjjel?

Én semmi köhögés, tartós láz, csak úgy hirtelen jött? Valami vírusos? Marci mire számíthat? Ő is megkapja?

Még széken sem engedik bent éjjelre? Azért betegjogok vannak és szerintem olyan nincs, hogy éjszakára haza KELL menni.

Nem akarom zargatni Andit, de ha beszélsz vele Márti, mondd meg neki légyszi, hogy nagyon szorítunk.

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


AZ éjjel aludt nem volt gond, fel sem kelt, reggelizett kicsit nem jött vissza, de sírdogált, panaszkodott!!!!Mondta a Zsandi, hogy ilyennek még nem látta , mintha nagyoin fájna neki valami!!!! :cry:
Majd felhívom kicsit később, azt mondtam, hogy szorítunk!!!! :?

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti nincs friss híred?

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Nincs, ki van kapcsolva a mobilja :(

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?