Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsa!
Mindig visszajön a mail,azzal az üzenettel, hogy rossz a cím.Le tudod írni a mail-címedet? Köszi
Üdv
vivien
 
 


orsoly: ha kifejed este (ahogy Ágci irta), és hajnalban arra ébredsz, hogy feszül és tócsa van alattad, de a baba még alszik, akkor fejjék ki belöle, de csak épp annyit, hogy ne feszüljön. Igy szépen lassan beáll a cici (nekem kb. 3 hét kellett hozzá).

kakukkfü: tudod úgy forditani, csak ügyeskedni kell KépKép Pont azzal a fölétérdelös pozicióval amit Ágci irt, hogy fölé térdelsz, csak ö fekszik forditva: a lába nem feléd van, hanem töled távolabb (magyarul a feje fölé térdelsz csak).

Na, most jót okoskodtam, de az én gyerekemmel nem tudok mit kezdeni :=( Továbbra sem akar este cicizni... De azért próbálkozunk Kép

zsani
zsani
 
 


Sziasztok,

Hat ujra itt volnank mi is...Mint latom azota sajnos masoknak is felmerultek ugyanazok a problemak: cicirangatas, kikopes, orditas, harapas Kép
Nallunk egy ideig megint minden ok volt vagy legalabbis nem minden evesnel csinalta ezt Ádám. De most megint ujrakezdte, s mar vegkepp nem tudom mit tegyek vele.

Szoval mostanaban ugy nez ki, hogy eszik max.10 percet egy cicibol utanna rangatni kezdi, kikopi, keres-sir, racuppan sziv kettot s kezdodik elolrol. Ha poziciot valtok akkor egy percig eszik majd ujra kikopi sir stb.
Probaltam ujra ket cicibol adni neki, igaz meg csak masfel napja, de eddig csak annyi eredmennyel, hogy mostmar 5 perc alatt vegez az egyik cicivel s orditas. A baj az, hogy a masodik cici kivegzese utan is ordit ...S az orokos tepkedes, harapas annyira megviseli a ciciket, hogy szinte mar rettegek a szopiktol Kép Most, hogy belegondolok en nem nagyon emlekszem, hogy nekem valaha is fajdalommentes lett volna a szopi. Max. kevesbe fajt...

Fogacskat en nem latok keszulodni. Pelusok:napi 6-7 pisis + naponta egy kakis.

Menta,
Engem speciel nagyon erdekelne a cumizavar lekuzdese.Egyszer mar irtad nekunk, hogy lehet azzal kuzdunk.Csak jatszocumink van. Letudnad irni nekem ?

Koszi elore is mindenkinek !

kamelia,
&
Ádám 4 honapos

off:
Virag Kép
Udv.itt ...szerintem ramismersz(ex.tnt helszinkibol)! Jo hallani feloletek, remelem hamarosan rendezodnek a szopiproblemak !
kamelia
 

 
 

Sziaztok,
Kamelia,
írj nekem egy mélt, küldöm a cumizavar leküzdését.Kép


Kakukkfû,
Zsani tök jól leírta, próbáld ki.

A kép azért nem jó egélszen, mert már nagy a pici, de láthatjátok, hogy majdenm függõleges helyzetben van, csak hát õ már nem fér be.Kép Egy picit még a popsit beljebb kell tolni, és tökéletes függõleges. Egyébként, ha vki fekve szoptat, ott is függõlegesen van a baba a mellhez képest.Kép
remélem sikerül beraknom a képet.
Kép
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok,

Vivi,
Elég tetû egy banda a chello, lehet, hogy velük van a gond.
z.burjan@chello.hu
az emilkecímem.
Ágci,
megkaptad a válaszaimat??? Lehet velem még vmit. kezdeni???
Egyébként, nem nagyon akarok hinni a szememnek, de újabb két foga indulgat kifelé Zsombinak, felül; szóval lassan a Balaton vízpótlását is bevállalhatnánk. Normális ez a gyors fogzás??? Jó, tudom, nem lehet ellene tenni semmit, de nem lesznek gyengék, mert kevés vmi. tápanyag, vagy vitamin, vagy nem tudomén micsoda??

Köszi,
Puszi,
Zsuzsa
zsuzsa01
 
 


Zsuzsa,
mél ment.Kép
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Szerintetek, ha csökken egy baba pisis pelusainak a száma, az baj? Szonja most 5 hónapos és egy hetes. Eddig 6-8 pelenkája volt egy nap, és többször elõfordult, hogy ki is ázott. Most 5-6 pelenkája van egy nap, de 1-2-szer egy nap elõfordul, hogy nincs csurig, hanem a dereka még száraz (Monapelt használunk). Egyébként minden rendben, vidám, szép a bõre, jól fejlõdik (3000 g-mal született, legutóbb 7900 g-ot mértünk). Nem szeretnék még enni adni neki, de egy kicsit tartok tõle, hogy ez a pelusszám-csökkenés nem jelent jót.
Köszi
Kalinta
kalinta (kalinta)
 


kalinka: Ibolytól tanultam, hogy a "6 pisis pelus" nem 6 csurig telt/kifolyt pelust jelent, hanem azt jelenti, hogy a baba 24 óra alatt 6x pisilt, vagyis a pelusban legalább 6x 3 evökanálnyi pisi van. Szerintem a leirásod alapján nálatok még több van, mint 3 evökanálKépKép

zsani
zsani
 
 


Zsani! De jó, hogy ezt így leírtad. Én is gondolkoztam már egy ideje ezen a pisis pelus dolgon, ugyanis mi ált. 3pelust fogyasztunk. Igaz ezek eléggé tele vannak. Kép
Vacskamati
Vacskamati
 


Nálunk is tele vannak a pelusok, mi bunkósbot-pelusnak nevezzük Kép Ha valakit fejbe végna, biztos kidölne töle. Viszont reggelre elég kavés nálunk a pisi, mert este keveset eszik. De a 3 kanálnyi biztosan megvan Kép

zsani
zsani
 
 


Zsani, Agci!

Koszi a segitsegeket, ugy nez ki, sikerul gyorsan kilabalnunk belole.
Jo sokat borogattam, meg szopiztattam, es meg az elejen elkaptam.
Meg azert faj, de mar alig latszik a folt.
Puszi
Kakukkfu
kakukkfu
 
 


Agci,

mail ment Kép

koszi,
kamelia
kamelia
 


Szia Kamelia!

Radismertem Kép Megneztem az inboxomat, iszonyu regen irtam Neked! Sot utoljara Te irtal tobb,mint egy honapja... Hamarosan kuldok mailt sorstars!
Ugy tunik azonos a problemank, es azzal egyetertek, hogy nem igazan volt meg fajdalommentes a szoptatas Kép sajnos. Vagyis ez nem fajdalom neha, csak nagyon kellemetlen, ahogy rangatja a cicimet, erzem, ahogy dorzsolgeti a nyelvevel, ossze-vissza hajlitgatja a bimbot. En ilyenkor elveszem tole, mert semmi ertelme, hogy csak jatszon vele, addig amig ujra berepedezik.
Egyebkent a helyzetunk meg mindig valtozatlan. En megprobalkoztam a gyakoribb etetessel, gondoltam akkor tobb lesz a tej, konnyebben jon = kevesebb hiszti, de nem jott be. Sot szerintem csak osszezavartam Levit, hogy allandoan mellretettem es meg kevesebbet eszik Kép szerintem.
Udv, Virag
virga
 
 


Virág,
ha sajnálod az idöt a fejésre (én is sajnálom), akkor prbáld meg azt, hogy leteszed a manót magad mellé, és ott fejsz mellette és közben beszélgetsz vele. Én mostanában így csinálom, és a 3 hónapos lányomat marhára le tudja kötni (ha jól van lakva, de hát éhesen egyébként sem hagyom), hogy markolássza a textilpelust, nézi nagy szemekkel anyát, és dünnyög neki. :-) Így a fejés is megvan és a gyerköccel is törödsz.

Kriszi,
nekem a védönö azt mondta, az jó, ha túrós a kaki, mert az az emésztetlen tejci >> kap elég kaját a picúr.

Orsoly,
(lám, itt is összefutunk) Alíz is rendesen átalussza az éjszakákat már elég régen, és egy ideig én is tejben úsztam minden reggel, söt hajnalban mindíg felébredtem, mert amikor folyik a tej, olyan érzésem van, mintha szopizna Alíz, és félálomban nem tudtam pontosan, hogy most tényleg a kezemben van-e, szóval örület volt. Most Luci tanácsára az utolsó szopi után 2 - 2ésfél órával lefejem az egészet, és így pont telítödik újra reggelig. Kicsit kényelmetlen meg hát eléggé lehangoló, hogy apa meg a lánya már durmolnak én meg ücsörgök és várom az éjfélt, de így van mit lefagyasztani és nem is ücsörgök hajnaltól ébren a folydogáló mellem miatt.

Odi
Névtelen
 


Zsani,
köszi, megnyugtattál!
A kalinka, az a vodka. :-)
Szia
Kalinta
kalinta (kalinta)
 


kalinta: bocs Kép Mentségemre szolgáljon a korai idöpont :=(

zsani
zsani
 


ugyan, zsani, ne szabadkozz, csak freudi elszolas voltKép

-Afonya
afonya
 
 


Hali!

Koszi a valaszokat, csak egy a problema: Lacko ossze-vissza ebred ejszaka, kiszamithatatlan, hogy 5, 7 vagy epp 11 Kép orat alszik . Igy meg nem merek nekiesni a cicinek, mert mi van, ha epp ma csak 4 orat akar aludni?

Raadasul mostanaban tok kevesnek erzem a tejet. En ezt nem ertem, a rossz cici ugy ahogy megjavult, a jo meg elromlottKép Este epphogy eleg a 2 cici a manonak, erzem hogy vagy alig hagy benne, vagy 3-4 cicizunkKép Asszem holnaptol raszanom magam, es fejek egesz nap renduletlenul. Pedig ooooolyan unalmasKép

orsoly
orsoly
 


Áfonya KépKép A vesémbe (vagy a májamba) látsz?

zsani
zsani
 


Sziasztok!

A hetvegen volt idom olvasgatni az archivumban (Levi apukaja itthon volt Kép ), igy aztan megnyugodtam, hogy mas is hasonlo problemakat tapasztal, mint en (ciciragas, feszenges, hiszti, stb.) Abban mar biztos vagyok, hogy nem bennem van a hiba, ha masokkal is elofordult mar ez. Mar meggyozodesem volt, hogy borzaszto rossz anya vagyok, valamit rosszul csinalok, meg etetni sem tudom Kép. Ez az allando 'szoptatni kell' domping neha teljesen kikeszitett, de most mar nyugodtabb vagyok.
Egyelore szorgalmasan olvasgatok, hatha valami hasznos tanacsra, tapasztalatra lelek.
Udv, Virag
virga
 
 


Virág,
szeretettel ajánlom Archív 2002. áprilisit A párbeszédünk BMártival..., ismerõs a helyzet? Türelem, türelem.

Orsoly,
a cici sohasem üres. Úgy van kitalálva. tehát, ha lefejed, és mondjuk 1 óra múlva kel a kisfiad, akkor is lesz benne elég. Ez nem olyan mint a tejes doboz a boltban.Kép
A másik: lassan alkalmazkodik a termeléshez a melled, ezért nem érzed már annyira feszülõsnek. Na, hallod, én már nem bírnám, képzeld 15 hónapja pamelaandersonos cicikkel rohangálnék, húúú. Bár apának nem lenne ellenére.Kép
Szóval, alkalmazkodik, attól még van ott mit enni, hogy nem feszül annyira. Nem baj, hogy nem voltam tudományos, ha megnyugtat, holnap leírom úgyis, de most már túl késõ van.
Jó éjszakát.
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Ugy nez ki, megszabadultam a fajo cicitol, ugyhogy elkezdtem gondolkodni, hogy mitol lehetett a gyuszi.
A helytelen mellretevest kizarnam. Vegulis eddig (10 het)
semmi baj nem volt, meg csak nem is fajt soha, a kezdeti racuppanasokat leszamitva az elejen, de az is csak az elso 6 hetben.
Viszont 2 hete kezdtem el fejni, elotte egyaltalan nem.
Nem ment vmi jol, egy agad, kb 130-140gr 4 - 5 nap alatt jott osze, napi atlag 3 fejessel. Tehat egyszerre 10 - 20 gr.
Lehet, hogy a fejes zavart be? De szerettem volna eltenni egy kis tartalekot.
A masik az a birsalmale. Elozo este megittam egy csomot, es ejjel durrant be a mellem.

Kerdes:
Most nem fejek. Elkezdhetem ujra, vagy mi legyen. Varjam meg, amig teljesen visszaall a regi rend? (mert azert meg egy kicsit faj oldalt, foleg a tejleado reflexnel.)

Masik:
Most ugy erzem, mintha kevesebb tejci lenne. Bar, ha elobb teszem mellre a babat, nem tul ehes.

Meg vmi aggaszt.
Emma most kicsit tobb, mint 4,5 kg. ( 3470 nel szuletett, 3220 al jottunk haza.) Hetente 120 - 180gr ot hizott, inkabb tobbszor kozelebb a 120 hoz.
Az ennyi idos babak mar joval nehezebbek.
Menta irta egyszer, hogy az anyatejes babak hogy gyarapodnak. Az a szam nekem eleg alacsonynak tunik, annal meg az en lanyom is tobbet hizott.
Mik ezek a szamok, ha majdnem minden baba ennel majdnem 2szer olyan gyorsan hizik?
Egyebkent meg arra gondoltam, hogy Emma nagyon mozgekony, de tenyleg, megallas nelkul jar a keze, laba.
Lehet, hogy sok kaloriat eget?
Pelusok rendben.

Elore is koszi a reakciokat,
Kakukkfu
Emma 10 hetes
kakukkfu
 
 


Sziasztok!

Kakukkfû!
A kis számok a minimumot jelentik. Ennél sok baba sokkal többet hízik. De ez nem baj. A Tiéd ilyen. Ha Neked is feltûnt, hogy mennyivel többet mozog, akkor meg is van a megoldás. Gondoljunk csak arra, hogy a szintén anyatejes barátném mindkét gyermeke annyit evett, hogy olyan ducik lettek, hogy már szinte mozdulni sem tudtak. Késõbb fordultak meg, késõbb kezdtek kúszni, így késõbb is kezdték nagy ütemmel égetni a zsírokat. Ez is és az is teljesen egészséges. Sok minden belefér a normális körbe, csak kevés védõnõ és gyerekorvos, valamint anyuuka az, aki nem akarja uniformizálni a gyermekcséket. Gondolj arra, hogy mennyivel nehezebb kitörölgetni a kakit a tripla combtokák közül...Kép

Örökzöld sláger: KUTACS: csak az tudja biztonságosan értékelni, akinek nagy gyakorlata van benne (pl intenzív gyermekorvos) , vagy ahol már nagy baj van. A kutacsba tapintva a nem kiszáradt babánál is BELEAKAD az ujjunk. Bezzeg ha ráesõ fényben nézzük, akkor NEM LÁTSZIK a széle.
Ha már láccik is a horpadás, akkor gyanakodjunk.
A babák egy nap alatt is ki tudnak száradni, ha LÁZASak, vagy nagyon MELEG van, vagy nagyon be vannak öltöztetve és nem figyelünk a megfelelõ folyadékpótlásra. Ami nem kell, hogy mást jelentsen mint az anyatej. Amikor szomjasak, akkor úgyis csak híg elõtejet szopiznak, a hátsót meghagyják késõbbre.

A három hónapos kor körül fellépõ ordítás nagyon gyakori jelenség, így lehet természetes is. Érdeklõdés a világ iránt, sokkal hatékonyabb szopitechnika, így hamarabb jóllakás. Ha éjjel rendesen eszik, akkor nappal nem kell, hogy habzsoljon! Mindenkinek figyelmébe ajánlom a saját 3-5 perc alatt jóllakott babámat.
Pedig sötét gondolatok nekem is megfordultak a fejemben amikor üvöltött, mint a sakál szopi közben. Elõnyben voltam annyiban, hogy sosem szopizott sokáig, ezért elhittem, hogy eleget eszik, sosem volt itthon mérlegünk, így máris kiiktattam egy agyrémforrást, illetve és ez a legmeggyõzõbb az összes között elhittem, hogy a "baba csak kicsi, de nem hülye", azaz annyit eszik a terített asztalról, amennyi neki szükséges. Éhenhalni egyik baba sem fog (aki nem beteg eredetileg), ha jókedvû (esetleg este, délután nyûgös, az belefér), ha ébren van, akkor élénk és elég pisis pelusa van, akkor nincs semmi baj!!!!
Akkor sincs, ha lassabban gyarapodik (gondoljátok el, hogy milyen hamar 100 kg-osra híznának a babák, ha fenntartanák az elsõ hetek növekedési ütemét), vagy ordít, mint a veszett fene, vagy két napig fogyókúrázik és csak annyit eszik, hogy ne száradjon ki.
Hogy harapja a cicimet, azt nem engedtem meg, akkor sem, ha neki ezt volt kedve játszani, ld eggyel ezelõtti hozzászólásomat. Az igény szerinti szopi, az igény szerinti SZOPI és nem ciciharapdálás és egyéb anyukakínzó módszerek!

Mellgyulladás: szerintem, ha a bimbóudvaron is van piros folt, az inkább a kívülrõl beszökõ baciknak, gombáknak köszönhetõ és független a tejcsi megrekedésétõl. Erre inkább elõbb adnék antibiotikumot, vagy gombaellenes szert (kórképnek megfelelõen),de láz nélkül itt sincs rá szükség. Persze a gombákat jó kizárni mielõbb, mert ha vannak, akkor szeretnek maradni, még ha belülrõl ki is ebrudalja az immunrendszer.

Kitartás és türelem mindenkinek!Kép
Snoopy
snoopy
 


Sziasztok!

Pár napja felmerült itt a topicban a cicrángatás, nyelvvel kiköpködés, sírás. Nos én is csatlakozom az elõttem szólókhoz, egy ideje Eszti is hasonlókat csinál, szopi vége felé elkezd tekeregni, hadonászni, kilökdösi a cicit a szájából, ugyanakkor viszont nem sír, hanem vigyorog hozzá, és - ami érdekes -, hogy a keresõ reflex továbbra is mûködik, és tekergeti a fejét a cici után. Teljesen nem értem! Vigyorog, mintha már befejezte volna, ugyanakkor mégis keresgéli a cicit. Eddig az csináltam, hogy ilyenkor leraktam, és amikor kissé alábbhagy a tekergés, hadonászás, úgy 10 perc múlva újra cicire tettem, akkor folytatta a kajcizást, mintha mi sem történt volna, és még eszik egy csomót. Ti értitek ezt? Ja, és ha lerakom, akkor egy idõ után látszik rajta, hogy kezd elkettyenni, mert sehol egy cici.
A fogmanókat még kizárnám, hiszen alig múlt két hónapos, ilyen korán azért még nem szoktak fogzani. Ugye?
Szóval mi miatt lehet ez? Mi még nem fajzottunk el odáig, hogy megálljon a hízásban, de nem is szeretnénk, úgyhogy nagyon jó lenne tudni az okot. Hozzáteszem, cumizavarról nem lehet szó, mert a két hónap alatt, ha maximum 3-4x kapott cumiból vizet, akkor sokat mondok. És az is már vagy 1 hónapja volt.

Puszi!

Yoan
yoan
 
 


Szia Yoan!

Anna is szokott ilyeneket produkálni, fõleg este. Én azt vettem észre, hogy nagyon hamar teleeszi magát, de még szeretne cicikélni, viszont tejcit köszi, már nem kér.
Egy ideje azt csinálom, hogy szopihoz mindig használunk egy textilpelust, amit aztán cicintekergés esetén megkap. Egész jól elgyûrögeti, és így megfeledkezik a cicirõl. Egy ideig a kezemben van, aztán lerakom az ágyikójába.
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Hahó,
köszi a válaszokat. De most már nem tudom, mit gondoljak.
Beszti,
a rizsnyák (1-1 teáskanál szopi elõtt) állítólag megfogja a kakit. Ezt rizslisztbõl fõzöm, egy-két percig összeforralva vízzel, és kanállal kapja (olyan halmazállapotú, mint a puding). Sajna jelen idõ, mert három nap rizsszünet után Cicókámnak kimondottan megy a hasa, ma eddig öt csuromhíg kaki volt, pedig még csak hat óra... szóval lehet, hogy menni kell orvoshoz. Egyébként ez itten Pécs.
Odi,
a kaki sajna most már nem csak túrós, hanem folyós is meg soxor van, szóval emiatt kezdek aggódni.
Menta,
Cicókámnak olyan ufós csúcsfeje volt, amikor kijött, most már alig látszik, szépen helyreigazodott, egyéb bajáról nem tudok. Igyekszem új pozíciókat bevezetni, egyelõre úgy néz, mint akit megmérgeztek, de lehet, hogy csak én vagyok ügyetlen. Kicsi a cicim, és lapos a mellbimbóm is, lehet, hogy emiatt sem könnyû neki, legalábbis nem minden pozitúrában. Egyelõre csak a madonna-pózt kedveli. A ciciváltogatás meg hol bejön, hol nem. Szombatra egyébként dobott hét dekát, felment 4530-ra. Ma viszont megy a hasa Kép
És nem alszik, csak cicin, mihelyt leteszem, felébred. Amúgy jókedvû, csak a frászt hozza anyjára ... Most nem mérem, de nehezen bírom Kép A pisis pelusok asszem rendben vannak, minden evéskor van pisi, és 5-6-szor eszik (ma egész nap egyfolytában).Ezt a beveszem-kiköpöm-témát õ is csinálja, de rágás, rángatás, sírás helyett csak cumizik.
Lányok, mindenkinek kösz a segítséget.
Üdv
Kriszi
kriszi
 


Yoan,
összeborulhatunk: Cicókám majdnem hajszálpontosan azt csinálja, mint Eszti. 11 hetes. Fogzásnak semmi nyoma. Lehet, hogy felfedeztünk egy új "kéthónaposbajt"? Nekem az mûxik, hogy kitartok: türelmesen újra meg újra visszaadom neki.Elõbb-utóbb jóllakik, és végleg lecuppan Kép (és akkor már nem is kell neki).
Üdv
Kriszi
kriszi
 


Sziasztok,
Kriszi,
miket eszel? nem iszol túl sok barack levet vagy más rostosat, tejet? Ennivalók közül: befõtt, lekvár, tejtermékek?

Yoan,
nagyon jól csinûálod, iylenkor ez kell. Kezdik felfedezni, hogy a cicin túl is van élet...Kép Pont errõl írt Snoopy a feletted lévõ hozzászólásban.Kép
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Kakukfû,
az én lányom sem hízik valami szédítõ ütemben, mostanában jó, ha heti 10 dkg megvan. Néha rámtör a para, és különféle anyagcserebetegségek jelennek meg a fejemben, de szerencsére a dokinéni mindig megnyugtat, és tényleg, Anna jókedvû, mozgékony, és végül is, egyenletesen hízik. Egyenletesen kevesetKép. Egyébként tiszta hurka a kiscsaj, szóval arányosan picike. Pisikaki van elég, tejem van, úgyhogy próbálok nem izgulni a súlya miatt. Anna egyébként 5.4 kg és 17 hetes.

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Kakukkfû,
Bocsánat, rosszul írtam a nevedet az elõbb.
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok!

Emlekszem, Reka 2-3 honapos kora korul en is ugyanezzel kinlodtam, s engem is Agci nyugtatott meg, hogy ez igy normalis. S tenylegKép

Kakukkfu,
az en lanyom is heti 10-15 dekakat hizott, sot, volt olyan het, amikor semmit. Sot, ugy 7-8 honapos kora korul osszesen ugy 30 dekat? Egyebkent eleven, szepen fejlodik, ilyen es kesz. De sokunknak van ilyen manokenlanya az "osztalyban", ott is meg tudnak nyugtatni. /Erdekes, a lanyok vekonyabbak, tenylegKép/
En mindig megneztem a www.babaszoba.hu - n a gorbenket, es megnyugodtam, hogy az atlagnal alacsonyabb, de normalis savba estunkKép
-Afonya
afonya
 
 


Sziasztok!

Ágci, köszi a megnyugtatást. :-) Szerinted meddig csinálják a babák ezt? Abba fog majd maradni valamikor ez a tekergés? Úgy értem még mielõtt elválasztódik ;-).

Kriszi, ha egyszer Eszti elkezdte a tekergést, akkor eddig még nekem nem sikerült újra szopira bírnom. Csak az említett letevés, 10 perc megnyugvás után.

Zulu, a pelusrágás nálunk még nem mûködne, mert egyenlõre még nem tudja a szájába venni magától a dolgokat. A kezét néha-néha megtalálja, de abban is bizonytalan, és ha egyszer kiesett a szájából, akkor nem nagyon sikerül visszagyömöszölnie. De azért köszi a tippet! :-))

Off témához, a babahordozó: Kalinta, én sajna nem tudok neked hordozókról mondani semmit, mert nem ismerem õket, nekünk csak egy házilag varrott hordozókendõnk van, de azt sem sikerült eddig használni, mindig bõgés lett a vége. De ha majd már otthon leszel a témában, akkor esetleg tudnál tanácsot adni, hogy milyen kengurut érdemes vennünk? Mert lassacskán elkezdek gondolkodni rajta, hogy elõbb-utóbb kéne venni, mivel Eszti már egész ügyesen tartja a fejét, és nagyon megkönnyítené az életünket, hogy babakocsi nélkül is kimozdulhatnék. Másik kérdésem, hogy kb. mikortól lehet kenguruban hurcolászni a babákat?

Puszi!

Yoan
yoan
 
 


Yoan,
Türelem-türelem.
Fentebb is írtam, archív: 2002. április BMárti és jómagam eszmecseréjébe olvass bele. Tanulságos.Kép

off téma: én nagyon ajánlom neked a a babazsákot. Ezen az oldalon találsz róla bõvebb infokat:
[url=http://www.extra.hu/nandu/nandu_c.html.frame" TARGET="_top]http://www.extra.hu/nandu/nandu_c.html.frame[/url]
A hordozókendõbe, hogy próbáltad beletenni? Milyen pózban? Én a kisfiamat tavaly 2,5 hónapos korától hordtam kendõben, majd babazsákban. Imádtuk. A kengurukkal szvsz az a baj, hogy ami jó, bazi drága.Kép
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

NEm jelentkeztem egy pár napja! Köszönöm a bíztatást mindenkinek, úgy néz ki sikerült kikeverednünk a problémákból (kopp-kopp-kopp)!
Elõször is mindenkinek ajánlom, hogy megnyugodjon. Én a válaszok után egybõl megnyugodtam, nem izgultam annyit és visszatért a tejci. Zsófikám hirtelen 20 dekát hízott, tehát behozta a 3 hét stagnálást. Nálunk is volt, hogy egyenletesen hízott volt hogy nem. Már ez sem izgat, hiszen egy baba önálló ember, nem gép nem lehet várni, hogy mindig azt csinálja, ami le van írva.
A másik dolog, hogy amikor láttam nem eszik csak szopinként 100 g körül nem láttam az idegességtõl, ezért már kb. 1 hónapja nem mérem a szopikat. Hihetetlenül megkönnyebbültem. Ezt mindenkinek ajálom, ne méricskéljetek minden szopit csak esetleg hetente a súlyát.
A pisis pelusokról annyit, hogy a védõnõm azt mondta csak kakinál tegyem tisztába, meg ha nagyon pisis, így csak naponta 3-4x cserélünk pelust, de az mindig tele van pisivel, tehát a napi 6 pisis biztos megvan. Kaki meg van hogy naponta van hogy 3-4 naponta van csak egyszer.
A cicrángatás, sírás az sajna megmaradt, de megfigyeltem hogy csak délután szokta csinálni, így már tudom, hogy ilyenkor esetleg fáradtabb a picikém ezért sem izgatom magam. Éjjel viszont van hogy 2x ébred és ilyenkor 40-50 perceket is szopizik semmi cicirángatás, utána csak akkor rakom vissza az ágyába ha kiesett a cici a szájából. Elég fárasztó, de tudom, hogy ilyenkor kapja a "jobb" tejcsit így kibírom. Egyébként 4 hónapos koráig mi is átaludtuk az éjszakát én éjfél körül lefejtem a tejcsit így reggelre nem volt tejfolyás. Most már nem feszül és már régen nem folyik a tejcsi. Sõt volt, hogy miután lefejtem felébredt a babóm, ki is tört a frász hogy mi lesz, de õ vígan szopott még negyedórát, a fejt mellbõl! Ennyit a fejésrõl.
Fogzásról annyit, hogy a barátnõm kisfiának 2 hónaposan kijöttek a fogai, a nõvérem fiainak 4 hónaposan. Zsófikámnál még nincs semmi, bár már nagyon nyáladzik és rágcsál mindent.
Mi már kb. 4 hónaposan vittük kenguruban a babót. Szerintem amikor biztosan tartja a fejét, lehet már berakni a kenguruba.

Még egyszer köszi a bíztatást. Mindenkinek kitartás!!

Momóci és az 5 és fél hónapos Zsófici
momóci
 
 


Agci! Koszi a tanacsokat.Kép Azt en is tudom, hogy a cici gyakorlatilag sosem ures, csak az en draga gyermekem nem epp turelmes fajta.Kép Ergo ha nem dol a szajaba a tej, kepes meg 20 perc szopi utan is hisztizni. Mostanaban meg azt csinalja az utolso szopinal, furcsi utan, hogy egyszercsak elkezd uvolteni, cici nem kell, pocak nem faj. Egy ideje rajottem, hogy azert uvolt, ugyan tegyem mar le az agyaba, o biza aludna. Ami tok jo, mert szempillantas alatt bealszik, csak fura volt eleinte.Kép

orsoly

Ps. ma azert fejegettem, 2 fejessel osszehoztam 50 ml-t (ja es nincs nagy turelmem hozza, egy alkalom max 10 perc, aztan megunom). Ugyhogy csak nem hal ehen ez a gyerokKép
orsoly
 


Kriszi!

Nem tudtam visszalapozni, ezert nem tudom mennyi idos is a Picid, de lattam irtal a sok hig kakirol...Sokaig nekunk is ez volt, nehany honapos koraban Emesenek. Annyira hig volt, es sok, hogy sokszor ejszaka is agynemut, meg ruhat kellett cserelni. Egy ido utan mar kerdeztem en is a Dokitol, hogy akkor most hasmenese van? Erre O azt mondta, hogy egy babanak, aki csak anyatejet kap ritkan fordul elo, hogy valami olyan legyen a hasijaban, ami nem oda valo, es egy masik orvos is azt mondta, hogy ez inkabb azert lehet, mert tul sokat szopizik, egyszerre, es egy resze atmegy rajta...Aztan idovel, ahogy nott Emese elmult a dolog. Bocsi, ha hosszu voltam, de gondoltam hatha segit.

Kati
katkamano
 
 


Kriszi,
az én babámnak is akkor volt hihetetlenül folyékony kakija, amikor tejet és bármiféle tejterméket fogyasztottam. Szerintem megér egy próbát, próbáld egy hétre kiiktatni ezeket a saját étrendebõl, nálunk 2 napon belül megoldódott a kakigond. Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Kriszi!

Biztos, hogy hig a kaki? Mert elárulom, hogy amig Nátán nem kapott szilárdat, majdnem vizszerüen folyékony volt a kakija, minden pelusban volt neki (még most is sok van, és csak egy icipicit más, mondjuk még csak egyszer eszik egy nap mást az anyatej mellett). De én egész biztos vagyok benne, hogy minden rendben volt vele, mert a nagyobb fiamé ugyanilyen volt tisztán anyatejes korában.
Többször elöfordult, hogy kifolyt a pelusból, pl. a derekánál, az ilyen a felnötteknél már tényleg hasmenésnek minösülne.
Az anyatej nagyon jól emészthetö a babáknak, ezért nem olyan a kakijuk, mint a felnötteké.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Afonya, Zulu!
Koszi a valaszokat a hizassal kapcsolatban!

Legyszi irjatok vmit a mellgyulladassal es fejessel kapcsolatos problemamra is,
koszi
Kakukkfu
kakukkfu
 
 


kakukkfü: a mellgyuszi és fejés témára majd irnak az okosabbak, én a hizásra irok. Szerencsés helyzetemböl adódik, hogy jóval több csecsemöt ismerek, és követni tudom a feljödésüket is Kép Hidd el, hogy a nagy részük nem hizik eszementen. Van olyan 1 éves, söt, még 15 hónapos baba is, aki csak 1,5-2 kilóval nehezebb az én gyerekemnél, aki még nincs 8 hónapos, és nem is kövér (8400g). Úgyhogy ne aggódj KépKép

zsani
zsani
 


Kakukkfû,
én lemaradtam vmirõl: milyen fejés és mellgyuszi?
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Agci!
Hetfon irtam, 11 53kor! Kép
koszi
Kakukk
kakukkfu
 
 


Kakkukfu!

Egyszer en is a birsalmara gyanakodtam, pedig akkor mi mar 8-9 honapja szopiztunk.Ugyhogy csak 1-2 poharral igyal egy nap.
Szerintem nagyon keveset fejjel csak, ha mar mindenaron akarsz eltenni, es amig meg faj a cicid, szerintem ne! Biztosan valamelyik csatorna elzarodott, es meg egy picit erzed. Egyebkent, ha a pelusok rendben vannak, es eleven a kislanyod, nem hiszen hogy aggodnod kellene a sullya miatt. Azok csak szamok, O meg a te kislanyod, te ismered, hogy jol erzi-e magat? Ha te ugy erzed eleget szopik, akkor minden remdben van.

Nekem is lenne egy kerdesem:
Egy-ket hete az uj modi, hogy Emese nem alszik el az esti szopi alatt (pedig eddig 10 honapig igy volt), egy ido utan befejezi es elkezd dilizni (pedig jon a tej, szerintem nem ehes mar), berakom az agyba, sir, nem hagyja abba, kiveszem, cicit nem ker, babusgatom, ossze-vissza dobalja magat a kezemben,aztan megint agy, megint ki, es egy ido utan elalszik, akkor meg percek alatt, pl a mellkasomon...Miert csinalja ezt az egeszet? Mert az latszik, hogy teljesen mas elalvasi rendet vesz fel, de ez csak az en okoskodasom...
Kati
katkamano
 
 


Hello Lányok, Ágci Kép

Hááát én nem értem ezt a kisembert. Úgy tûnik végre a cicik is beálltak a két mellbõl etetésre. Pénteken kezdtem el s tegnap este és ma reggel végre újra érzem õket feszülni. Gondoltam én , hurraaa, most biztos dugig vannak s Ádus jól belakmározik. Erre jobb cicibol a szokásos tépkedések mellet de azért evett valamicskét, balból viszont egyáltalán nem volt hajlandó Kép Fejni egyszerûen meg soha nem tudok mostanában 30 ml-nél többet akkor sem ha érzem dugig vannak.
Tegnap este meg egyikbõl sem akart enni, csak bõ másfél órával a szokásos etetési idõ után kegyeskedett nagy hisztik közepette egy kicsit enni. Ez most szopi sztrájk ???
Kezdem feladni Kép

u.i. Ágci, nem mûkszik a lev.rendszerem azért is irtam megint ide.

udv
kamelia
kamelia
 


Ágci,
a hordozókendõbe fektetve próbáltam beletenni, mind a két fekvõ pozíciót kipróbáltuk. Az volt az érzésem, hogy azért nem szereti, mert nagyon szorosnak érzi. Nem tud benne mozogni, kalimpálni, meg rugdalózni, és összeszorulnak benne a végtagjai. A kézben tartásnál, ringatásnál is mindig inkább azokat a pozíciókat favorizálta, amikor a keze-lába viszonylag szabadon van. No meg elég nagy súlyú már, kicsi híjján 5 és fél kiló, és már csak a saját súlyától is rendesen befeszül a kendõbe.

Szopi témához még annyit, hogy ma volt itt a dokinéni, és megállapította, hogy megint van egy kis szájpenésze Esztinek, hátul a nyelvén, azt most kikúráljuk és majd kiderül, hogy nem ez okozta-e esetleg a cicikiköpködést.

Pusza!

Yoan
yoan
 
 


Yoan,
próbáld meg úgy beletenni, mintha kenguruban lenne. Ha elõször nem is, de hamarosan megszokja és nagyon fogja szeretni.Kép

Kakukkfû,
bocsi.
Hogy mitõl lehetett: a fejés, mint írta Kati a rostos is szerepet játaszhatott, de ezenkívül:
melltatóban alszol éjszaka? Használsz melltartó betétet? Ha meggyûrõdik, akár a pizsama felsõ is, észre sem veszed, pikk-pakk, kopogtat mellgyuszi.
Lehet pl. attól, hogy nem pihentáél eleget (túl sokat neteztélKép) Kicsit jobban érezted magad, hú túl vagyunk a nehéz sírós, hasfájós stb idõszakon, aztán már vígan voltál, kevesebb pihenéssel. Erre nagyon kell figyelni. Bizony még késõbb is (8-10 hónapos szopós babánál). Aztán pl. megemeled a babakocsit, tornázol, és kicsit jobban megerõlteted ezeket a részeket. Ezt lehet, hgoy észre sem veszed, csak már a kopogtatást...Kép
Már archívban van, most nincs idõm keresgélni, ha azért akarsz tartalékolni, hogy legyen, akkor hagyd a csudába a fejést, ne kavarj bele a természet rendjébe. Mindig lesz annyi, hogy elég legyen. Sûrûbb mellretétel, néhány tejserkentõ praktika, mint több pihenés, és azt veszed észre, hogy a gyerkõc 1 éves szülinapi tortájának piskótáját is leginkább anyatejbõl készítenéd.Kép
Ha el kell majd menned dolgozni, tanulni mondjuk 4-5 hónapos kora körül, akkor kicsit várj míg teljesen rendbe nem jössz, és megpróbálhatod megint. Bár szerintem az a 10-20 ml nem vmi sok, lehet, hogy nem kellene gyötröni magad, azt az idõt inkább töltsd a kicsivel, szeretgesd, táncoljatok, menjetek sétálni babakocsival, vagy kendõben, ez mind sokkal jobb, mint a ketyerével tölteni az idõt, igaz?
Egyébként itt volt már róla szó, sajnos nem mindenki tudja hatékonyan használni a mellszívókat, márhogy nem mindenkinek váltja ki a tejleadó reflexet. illetve még a kézi fejés sem.

Gyarapodás:
a legújabb könyv szerint:
elsõ 3-4 hónapban 115-220 gr, 4-6 hó: 85-140, második félélv: 45-85. Az elsõ hét legalacsonyabb súlyához képest kell számolni.
A hosszt és a fejkörtérfogatot is együttesen kell nézni. Nem csodálkoznék, ha alapból te nem egy 180 centis anyuka lennél, mert azáért ez is számít. Lehet, hgoy viszonylag nagy babát szültél, de az örökletes tényezõk, azért számítanak. Mint ahogy nálunk is, én 176 vagyok, a férjem 183 meg majd' 100 kiló, nem is csodálkoztam, hogy a gyerkõc 3 hóanpsoan több mint 6,5 kiló volt. Most nem is látszik rajta. Szóval, ha jó kedvû, pisis, kakis pelus stb. akkor nincs gond.Kép Csak esetleg egy lasabban gyarapodó babád van. Örülj neki, az én gyerekem egy pohár víztõl is képest hízni, mi lesz ha kamasz lesz? Mit szólnak majd a lányok?Kép

Kamélia,
töröm a fejem, de semmi okos nem jut eszembe. Mi lenne, ha írnál Ibolynak? Hátha vmin átsiklottunk. Nagyon jó volna látni a babát szopi közben. Megadjam az e-mail címét? Bár a www.lll.hu oldalon is megtalálod.
Nem használsz vmi új parfümöt, tusfürdõt, nem eszel mostanában fûszeresebben? Nem vagy túl feszült? Minden rendben van a környezetedben? A pároddal nincs veszekedés, vagy vmi ideges légkör? Tudom ezek nagyon szeélyes infok, de ezek is befolyásolhatják.
Még gondolkodom.

Bocsi, hogy hosszú lettem:
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Agci, Katkamano!

Koszi a valaszokat.
Agci, igazad van, nem fogok fejni, lesz ami lesz. Ugyis utaltam. Nem alszom egyebkent melltartoban, sot most mar nappal is ritkan hordok, mert csak akkor folyik, ha a masikbol szoptatok, akkor is csak a reflex alatt, akkor odatartok egy betetet.
En nem vagyok tul alacsony, 167 cm, de a ferjem csaladjaban sok a kisember. Kép
Lehet, hogy o is kicsi lesz? Bar az uhk on mindig azt mondtak, hogy a combcsontja jo hosszu.
A pihenes sajnos nem rajtam mulik...
puszi
Kakukkfu, Emma
kakukkfu
 
 


Nekem is lenne ujabb kerdesem. Nem igazan duskalunk a tejben, es jo volna kicsit felturbozni. Viszont, hogy lehetne ezt elkovetni, ha fejni en is utalok(Kép), a gyerkoc nem nagyon akar surubben szopizni (neha delutan), viszont estenkent neha harc van, hogy eleg legyen a tej. Ilyenkor mit lehetne tenni?

orsoly
orsoly
 


Szia Orsoly,
küldesz nekem egyx e-mail címet, akkor küldök neked.
ÁGCI

Kép
Ágci
 
 


Agci,

Mar en is gondoltam, hogy jo lenne valakinek megmutatni, mit is muvel a kismano szopi kozben. Talan az kiindulopont lehetne...Csak az a baj, hogy mi kulfoldon vagyunk(finn) s igy eleg nehez lenne osszehozni.
Azt leszamitva, hogy a szopi miatt idegeskedem semmi gondom nincs, sot a ferjem is rengeteget segit, allandoan nyugtatgat, vigasztal ! Hajnalban is o kel fel a picurral amikor reggel hatkor kipattanak a szemei igy en meg lustizhatok egy oracskat. Szoval nem hiszem, hogy ilyen teren lenne gondd.

Egyebkent most ejszaka megint normalisan evett, sot tobb mint fel orat nyammogott a bal cicin KépKépKépMa reggel is viszonylag ok volt.

Eszembe jutott meg valami...lehet, hogy nem ehes 3 ora utan? Ugyanis ezt a kb.3 orankenti evest abszolut o alakitotta ki. Ha lattam, hogy kerne elobb mindig kapott, de eleg jol beallt magatol mint egy kis svajci ora Kép Viszont ha o nem kert harom ora utan en meg szoktam kinalni. Tegnap pl.egyaltalan nem akart enni delben csak majd fel kettokor. Vagyis 4 es fel ora telt el a ket szopi kozben. Akkor viszont szepen evett pedig nem is voltunk otthon, tehat lehetett volna zavaro tenyezo.
Lehet, hogy egyszeruen nem ehes ?

ja, es megneztem elvileg az elmult harom hetben kb.10 dekakat hizott egy het alatt.Szoval nem valami sokat de legalabb hizott.Most 6090g, 3035g-mal szuletett. Kedden volt 4 honapos ! Ez meg belefer ?

udv,
kamelia
kamelia
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?