Új privát üzeneted érkezett!

Kép

Tündi!
Itt a kép: habár ez 8 hetesen készült.

Kép
lara26
 
 


Lara
Ez gyors volt! Köszi! :) Majd ha lesz másik és felrakod, úgyis lecserélem.
gtünde
 
 


Köszi a névnapi köszöntést!
gtünde
 
 

 
 

anyukák, ti milyen lázmérővel mértétek a babó lázát?
egy másik topicban olvastam, hogy apa magától nagyon jó fülhőmérőt vett, és hogy én nagyon örültem neki, erre lehúrrogtak :x páran, hogy a babának popsiban kell mérni :roll:

Kép
mona76
 
 


sziasztok!

na itt vagyok!
szóval pénteken elmentem szigorlatozni na meg megírni egy zh-t amire nem nagyon készültem mert a szigorlat fontosabb volt!
szóval megírtam a zh-t fél 11-től és fél 12-kor már ballagtam a szigorlati teremhez ahol nagy meglepetésemre már senki nem volt!!!!
na elindultam megkeresni a tanárt de kiderült hogy valami halaszthatatlan dolga volt és befejezte a vizsgát 11 körül pedig 14 óráig kellett volna vizsgáztatnia!!!
voltunk egy páran akik nem értünk oda így szerdán mehetek uv-ni!!!
na de ez még semmi mert mivel erre a fránya szigorlatra tanultam így a másik vizsgával nem is törödtem így az sem sikerült és hogy teljes legyen a kör péntek este felhívtam az egyik tanáromat hogy szeretném halasztani a vizsgámat erre a hétre de mivel az a hárpia felesége vette fel a telefont így még azt sem tudtam elintézni na ennek SÍRÓGÖRCS lett a vége szóval kész voltam!!!!

bocsika hogy hosszú lett de jól esett kiirni magamból!!!!

mona!
én higanyos lázmérővel mértem pici korában a lázát a kisfiamnak és nekem az orvos is azt monta hogy az mér a legpontosabban és persze posiban!!!
de te tudod!!!!

gtünde!
majd most szerdán megyünk uh-ra és remélem azt a képet már fel tudom nektek rakni és kiderül az is ki lakozik a pocakomban!!!!

többiek!
mindenkinek szép napot!!!!

tündi23
 
 


Tünde :)
Sajnálom, hogy nem jöttek össze a vizsgák, de most nehogy parázz ezen! A babó a legfontosabb! valahogy majd csak legvizsgázol!

Mona :)
Én is higanyossal mértem popsiban. A legpontosabb, de igaz, hogy vigyázni kell vele, nehogy összetörjön. Bár nekem soha nem volt gond vele.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Mona :)
én sose mértem higanyossal, mindig digitálisat használtam. De az mindegy, h hol méred, mert popsiban úgyis le kell vonni 5 tizedet, mert a magyar hőmérők úgy vannak kalibrálva, h pontos hőként külső hőt értenek. Ha meg fülben mérsz, úgy nem kell levonni...

És a fülhőmérők - az újabbak - ráadásul nagyon jól mérnek, egy csomó doki (volt szerencsénk kipróbálni párat, Julcsi tavaszi betegséginváziója kapcsán) ilyet használ, mert gyors és egész pontos.
Az meg, h 39,1 vagy 39,2, a lényeg szempontjából tök mindegy. :D

KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Tündi :)
nagyon sajnálom, h így kitoltak veled a vizsgák miatt. De tudok dühöngeni én is az ilyen egyéni vizsgaidőpont-módosításokon. Ezek után az lett volna a minimum, h külön időpontot beszél meg veled.
Bezzeg az én férjemnek ha van diák, ha nincs (mert hátha mégis beesik) minden csütörtökön vizsgáztatni kell menni. Mindig mondom is, h a legloyálisabb egyetem a Műszaki. :?

Egyébként csak gratulálni tudok a kitartásodért így babásan. Nekem most nagyon szita agyam lett az utóbbi két évben.
Bár még a fejembem van egy újabb - ezúttal kissé használhatóbb - diploma megszerzése... :lol:

Kép
Kép
kismok
 
 


Köszi kismok, megnyúgtattál :wink:
Már azon gondolkoztam hogy mondjam meg apának, hogy nem lesz jó a mérő :roll: mert ő meg annyira büszke rá, hogy önszántából egyedül vette :D /és teszem hozzá nagyon drága volt szerintem/

Kép
mona76
 
 


Sziasztok :)

Még mindig egyben :( Lehet átírom a vonalzómat június 7-i dátumra ;) Most azt tekintjük irányadónak :D A férjemnek az a megérzése, hogy pénteken lesz meg a baba... hát, meglátjuk :roll: :D

Mona :)
Mi is fülhőmérőt vettünk, jó drágán, mert úgy voltunk vele, hogy nem két hétre lesz... infrás, mérihető vele a szoba, meg a fürdővíz hőmérséklete is, stb, stb... Aztán én is beijedtem kicsit, mert a védőnőm közölte, hogy azt "bonyolult" használni... :D Szerintem nem bonyolultabb, mint egy mobil vagy egy digitális fotógép :D
Aztán a gyerekdoki megnyugtatott: szerinte is pontos és megbízható, ráadásul praktikusabb ;)

Tündi :)
Sajnálom a vizsgaidőpont-mizériát! Köteles lett volna ott maradni, ha már így hirdette meg... nálunk az oktatók mindig csak kezdő időpontot adtak meg ravaszul... Remélem a héten minden rendben lesz!

Szép hetet mindenkinek! :)

Kép
rejtjel
 
 


Tündik és Tiza :D

Sok boldogságot Nektek utólag is!!!! Boldog név és szülinapot!!!!

Mona :D

Fülhőmérőről megoszlanak a vélemények, én nem annyira bíztam edig benne, de a csajok meggyőztek!

Tündi :D

Sajnálom a vizsgát...

De majd!!!!!

Emma :D

Meggyógyultál?
Most sajna én is totál megtaknyosodtam, fájt a torkom nagyon... :(

Bogáncs

Kép
bogáncs
 
 


Mona
Nekünk is fülhőmérőnk van. Ez mondjuk több mindent tud, pl. a homlokon is lehet mérni a hőt, kijelzi a levegő hőmérsékletét és még a cumisüvegben levő folyadék hőjét is lehet vele mérni. Szerintem tök jó! Előtte egy sima digitális volt, azzal popsiban mértem. Amíg még pici, addig OK, de mikor már forog, mászik stb., hogy méred meg?! Szóval, szerintem ügyes volt Apa! :)

Tündi
Azta! Azért durva, hogy azért kell uv-znod, mert a tanár lelépett. És legalább ki is kell fizetned az uv díjat?! Mert az azért már szemétség lenne!
Amúgy meg nem mindenkinek sikerülnek elsőre a viszgák, főleg egy szigorlat. Most az a lényeg, hogy nyugodt légy, és várjuk az UH eredményt!! :)

Vera
Mondom én, hogy Emese tök jól érzi magát odabent. :) De hidd el, ez még mindig jobb, mintha előbb jön. Legalább fel vagy készülve, hogy bármelyik nap szülhetsz. Nem úgy, mint én anno. :)
gtünde
 
 


Bogáncs
Köszi!!

Bogáncs, Nelli
Kép???
gtünde
 
 


Tünde, köszi már megnyúgodtam. A mi hőmérőnk is ezeket tudja.
Még télen rávoltam kattanva a pólyára, aztán úgy döntöttünk, hogy nem kell. Ma meg hív anyám, hogy vett pólyát, és feltétlen abban hozzuk haza a kórházból :roll: Vett már kocsikabátot, takarót, rúgdalózókat /amikre pizsama volt ráírva/ textilpelenkákat :roll: Örülök neki :roll: de sokkal jobban örülnék, ha már azt a pénzt az unokájára akarja fordítani, akkor adja oda, had vegyünk már olyan dolgokat, ami nekünk tetszik :roll:
Na mindegy.
Csajok a babakocsiba augusztusba mit kell tenni a baba alá?
Rejtjel, de izgúlok érted. De már én is ott tartanék :)

Kép
mona76
 
 


Mona :)
Textilpelust. De az jó sokáig kell a feje alá. Ha hűvösebb van, egy vékony takarót, arra a textilpelust.
De nem hiszem, hogy annyira hűvös lenne.
Max. kényelmi okok miatt lehet alátenni, ha nem izzad be.

Tünde :)
Nekem nincs Uh-s képem, amit fel tudnék tenni. Fényképezzem le az egyiket? Ha lesz időm, megteszem. Köszi.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!
Jó rég nem jelentkeztem már, de nagyon el voltam havazva. Azért amikor tudtam, jöttem legalább olvasni.
Lénának készülődik az első fogacskája, egy hete már tök nyűgös volt, be van dagadva az ínye, ma nagyon nyugodt, remélem, végre kibújik már, mert akarom vissza a nyugis kis mosolygós csajomat. :lol:
Lara! Szerintem még nem is gratuláltam a kis manóhoz az uh után. Gratulálok most, és vigyázz magatokra nagyon!
Mona! Én is fülhőmérőt vettem, a védőnő is ezt tanácsolta, hogy ne kelljen mindig a popsijában dugdosni a hőmérőt. Azt mondta, ne is vonogassak belőle semmit. Most a foga miatt volt is egy kis hőemelkedése, és láza is. Úgy tudom, 37,5felett már lázasnak számít, neki 37,8 volt, Panadol után lement 37,2-re. A súlyoddal tényleg ne foglalkozz, én 161cm vagyok, 63-mal kezdtem, és 80-nal mentem szülni. Másnap 71voltam, ma meg kb. 55körül lehetek. Csodát tesz ez a szoptatás. Meg a nemevés, mert arra nem sok időm van. Láttam, valamelyik nap voltál bent nálam, ma nézz be, ha ráérsz, mert tegnap töltöttem még a maradék pici ruhákat, nagyon szépek most a fiúsok is. Amúgy remélem, a többi tetszik. Anyósnak mondd meg, hogy inkább lóvét adjon, nekem is anyám vette a pólyabetétet, aztán nem is maradt meg benne a gyerek, meg nem is igazi betét volt, mert lehajlott.
Szülés után nálunk mindennap 2x volt gátmosás, de a hálóing ugye maradt. Szerintem kényelmesebb hálóingben, bár én sem vagyok az a típus, de bármi van, szar is ott állni úgy, hogy nem takar valami.
Tünde! Utólag boldog névnapot neked, és tényleg ne foglalkozz, majd összejönnek a vizsgák, a baba a legfontosabb, és az a lényeg, hogy ő jól legyen.
Tündi! Neked is boldog névnapot így utólag! Léna is havonta fél órával előbbre hozza a felkelést. Régen 9-kor keltünk, mostanában 6-kor, de van amikkor 7-ig visszaalszik. Régi szép idők... :lol: Gyönyörű Fici, mint mindig, és már mennyi mindent tud!! Emlékszem, hogy az üléssel kapcsolatban írtál valamit, hogy próbálkozik. Felülni, ugye? És ha lerakod, megül egymagában? Én már várom nagyon hogy üljön.
Alvás: Lénát most egy bodyban altatom, és egy vékonyabb takaróval van betakarva. Nagyon izzadós a drága, nem bírja a meleget, mint ugye általában a téli gyerekek. Apa is téli, és ők már ha 27fok van a lakásban, tiszta vizek, én még zoknit is képes vagyok húzni. :lol: Mi hálózsákot 1v2x használtunk, de mivel ő hason alszik, nála felesleges. Fent is van az oldalamon, ha kell valakinek. Természetesen rózsaszín. :)
Köröm: Ő 40+2-re született, és hosszú körmökkel. Eszembe sem jutott kesztyűt adni rá, és nem is karmolta össze magát. Szerintem hülyeség, de nem hiszem, hogy olyan drága lenne, hogy egyet ne érne meg, hiszen minden gyerek más.
Rejtjel! Most már akkor a legvégső finishben vagy, én azt tanácsolom, most kezdd el élvezni, hogy még egyben vagytok!!Emese jön majd, ha elérkezettnek látja az időt, és a körmei is megértek. :lol:
Tiza! Azt hiszem, te a 40.héten sem éred el azt, hogy bálnának nevezzük. Nagyon csini vagy, fitt, és látszik, hogy jól érzed magad a bőrődben. Az origó babázójában is vannak névkeresők, nézzétek meg, legfeljebb röhögtök egy jót, mi is egy hétig szórakoztunk vele, olyan neveket adott. Lehet szótag szerint is keresni, ritka-sűrű, mindenféle szempont van, tök jó szerintem. Ja, és boldog szülinapot!

Képzeljétek, a babaturi annyira jól megy, hogy kell nyitnunk egy boltot. A kisebb ruhák nagyon fogynak, a nagyok, a 128felettiek viszont nem igazán, és elég arányosan vannak a zsákban. Holnap megyek intézni a működési engedélyt, remélem, hamar lezajlik, és belevághatunk. Apa lesz a boltban, amíg gyeden vagyok. :lol:

tynus12
 
 


Sziasztok!

Lara :D
Gratula a babókádhoz!! Már biztos, hogy sokat nőtt az utsó kép óta...egyszerűen hihetetlen, hogy milyen gyorsan fejlődnek, nőnek a picurok :D

Tündi23 :D
Sajnálom a vizsgák körüli tortúrát, de én is nagyon becsüllek, hogy kisbabó és pocaklakó mellett ennyi engergiád van!! Várjuk a holnapi infókat!! Szerintem Kislány :)

Tynus :D
Gratula a fogkezdemnyhez, s a sikeres üzleti vállalkozáshoz!!!

Mi tegnap voltunk UH-n, vért is vettek, annak szombat reggel tudom az eredményét..az UH szerint minden rendben van!!!! s úgy néz ki, hogy fiú :D ime a bizonyíték:
Kép
s még egy kép ahogy a keze a szájánál (ban) van :)
Kép
7 cm hosszúak vagyunk már, s ahogy dokibácsi mondta nagyon aktív :D ,láttam, ahogy rúgkapál a drága :lol:

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


sziasztok!

lara!
nagyon jól néz ki az uh-s képed én is nagyon várom már a holnapot na nem a vizsga miatt hanem mi is este fél 6-ra megyünk és már nagyon szeretnénk látni a kismanókát!!!
vigyázz magatokra!

nelli!
én is így vagyok ezzel mostmár nem is érdekel csak a holnapi szigorlat legalább az legyen meg! ha a többi nem is azokat legfeljebb elgörgetem végül is csak 2-ről van szó!
látom te is a vége felé közeledsz nemsokára lehet babázni!

kismok!
akkor a te férjed egy angyal nálunk egy tanár sincs aki így viselkedne!
de majdcsak meglesz valahogy!
a kitartásom az meg sajn a fogyóban van főleg azért mert leginkább csak a vizsga előtti napon tudok úgy tanulni hogy az másnapra is megmaradjon!!! sajna nagyon sokat felejtek!!!

és ti hogy vagytok a Julcsi egy gyönyörű csajszi !
tudja már hogy kistesója lesz???

rejtjel!
köszike aranyos vagy remélem igazad lesz és tényleg minden rendben lesz a héten!
sajna itt nem szokás a külön időpont főleg ennél a tanárnál!

na és hogy vagytok egyben még????
gondolom már nagyon várjátok a kiscsajszit!!!!
kitartás!!!!

bogáncs!
köszike!
sajnos ez van nem lehet mindig szerencséje az embernek!
és te hogy vagy????

gtünde!szerncsére még nem kell fizetni de az tényleg durva lett volna ráadásul nem is az én hibám meg tényleg ne hírdesse a vizsgát 14 óráig ha már 12 előtt elmegy!
a babó is érzi sajna hogy anya nyugtalan de most ott tartok hogy majd lesz valahogy!!!
legfeljebb elhalasztom a vizsgákat szeptemberre vagy majd még meglátom lehet hogy görgetem!!!

tynus!
köszönöm a köszöntést és gratula Léna első fogacskájához ha nemsokára kibújik!
a bolthoz meg külön gratula!!!!
a vizsgákkal meg majd lesz valami csak a holnapi sikerüljön!!!

mona!
mivel Bence júliusban született így én vagy egy nagyméretű textilpelust raktam alá kettébehajtva vagy pedig egy vékony kisplédet!!!
bőven elég volt!!!
sokszor még betakarni sem kellett mivel borzasztó meleg volt!!!

rólunk!
tegnap voltam tanácsadáson és szerencsére az AFP-m és a biokémiai vérvételem is jó lett és nincsen semmi baj!
igaz most híztam 4 hét alatt 4 kilót aminek én nem annyira örülök de majd leadom ha megszületik a babó!
holnap megyünk ultrahangra és már nagyon várjuk remélem ott is minden rendben lesz és hátha megtudjuk ki lakozik odabent!!!
na most megyek tanulni még van 7 tételem holnapra és szeretném megtanulni délutánig hogy estére kialudjam magam!!!!

szép napot mindenkinek!!!!

tündi23
 
 


szilvia72!

egyszerre irtunk és csak most olvasom a jóhíreket!!!!
hát ez eléggé tuti bizonyíték a nemére gratulálok hozzá!!!!
a vizsgákkal meg majd lesz valami remélem nemsokára végre vége lesz ennek a félévnek is!!!!
igazán nagy babóca a fényképen!!!
és kisfiút is vártatok vagy teljesen mindegy hogy mi lesz????
és miből gondolod hogy kislányunk lesz bár mindenki azt mondja a környezetemben hogy kislány lesz???
remélem igazuk és igazad lesz na majd holnap kiderül!!!!!

szioka

tündi23
 
 


Tündi23 :D
Köszi a gratulát! hááát igazából lányt vártunk (csendben jegyzem meg, még egy nagyon-nagyon-nagyon.... picit reménykedünk), de valójában a fontos, hogy minden rendben legyen vele, velünk!!! Nálam ez egy fajta "hülyeség", hogy nekem kell egy kislány, mert, hogy ők annyira bújósak, s olyan BABÁK :-) de a fiam viszont ezt megcáfolta, mert annyira sok szeretet, s báj van benne, hogy lehet, hogy hat lányban sem lenne ennyi....még a mai napig sem bánja, ha megpuszilom MÁSOK ELŐTT IS, s még ő is jön és bújik....na persze már nem annyit mint pár éve :D ....na jól meggyőztem magamat :lol:
Azért gondolom, hogy lányod lesz, mert nagyon rosszul voltál, s bár gTünde is írta, hogy nem törvényszerű, de ahogy olvasgattam nagy százalékban igaz, hogy a lányos anyukák sokkal rosszabbul vannak....csak ennyi :wink:
Jó tanulást neked!!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Bogáncs :)

Jobbulást, gyógyulj meg mielőbb!

Gtünde :)

Én is örülök, hogy kivárta az idejét ;) Csak ne lennének ezek a hülye kiütések, ellennék, mint a befőtt :D

Mona :)

Ne bosszankodj ;) Mi meg szóltunk már az elején, hogy nem áll szándékunkban a lányunkat rózsaszín, csipkés-fodros ruhákban járatni – erre milyen ruhákat kapunk nagymamitól, nagynénitől? Naná, hogy csipkés-fodros rózsaszínt :D Sebaj, majd csak akkor adjuk rá, amikor jönnek :D
Az én anyukám is teljesen odavolt a pólya, meg a kisingek miatt – hogy már nem használják… kicsit meg is sajnáltam :roll: :D


Tynus :)

Köszi! Remélem már lassacskán megérnek a körmei :D Sok sikert a bababolthoz!!! :D

Szilvia :)

Gratula a legénykéhez!!! :D

Tündi :)

Köszi! Millió drukk neked is holnapra! És a lényeg, hogy minden rendben a babóval ;) Nagyon izgi, hogy kisfiú lesz-e vagy kislány! :)


Rólam: még mndig semmi; ma mintha egy kicsikét lejjebb ment volna a hasam...vagy már csak hallucinálunk a férjemmel :D

Mindenki hívogat, hogy mi újság van már, ami persze jólesik, csak már kicsit zavarban vagyok mondani, hogy "még mindig semmi" :)

Kép
rejtjel
 
 


Sziasztok!

Szilvia :D
gratulálok a kis 7 centishez, meg az ő kukijához is... természetesen... :lol: , de ha nagyon akarsz reménykedni, vhol olvastam, h az elején a lányoknak is nagyon hasonló eme szervük, így nehéz megkülönböztetni... :wink:
Amúgy a lányok valóban bújósak, khmm, khmm... az apjukhoz... Úgyhogy sokra mentem vele :lol: :lol: . Vele olyan, de olyan jó murikat csapnak, hancúroznak, puszilkodnak, élmény őket hallgatni. Én meg csak az uncsi anya vagyok :lol: . A fiúk többségében pont fordítva működnek, úgyhogy te jól jártál. Én is nagyon szeretnék egy kisfickót, de nem tudom, ennyi hányás-rosszullét után van-e rá esélyem. Pedig az elején nagyon úgy éreztem, h az lesz. Na, majd kiderül... :D

Tündi :D
Szerintem az a 4 kiló eddig nagyon jó. Mindjárt a felénél jársz már. Én Julival ekkorra már vagy +6-ot magaménak tudhattam :D
Julcsi különben már be van avatva a kistestvér érkezésében. Mikor megkérdezik tőle, hol van a testvérkéd, mindig a saját pocakját mutatja. Olyan édes!!
De játszani is szokott ám vele :lol: . Múltkor reggel odaköszönt a hasamnak, hogy szia. Aztán eltűnt egy percre, kotorászott a játékos kosarában és hozott egy jó nagy darab követ, meg egy bazi nagy könyvet. Mindkettőt megmutatta a pocakomnak, aztán pápázott neki. Majd megzabáltam... :lol:

Rejtjel :D
hideg/hűvös zuhanyt és rázókeveréket próbáltad már a kiütéseidre? Unokahúgom is júni 1-re volt kiírva, de még simán ficánkol a kisfia. Hát, ilyenek ezek a júniusi lurkók... :lol:

Tynus :D
milyen jó dolog ez a babaturi!! Én majdnem mindent ilyen helyeket vásárolok. Hol működtettétek eddig a boltot?

Emma :D
Hogy vagy? Javulgatsz már?

Lányok,
nektek szokott még időnként görcsölni a pocitok? Nekem a hidegfrontot mindig megérzi... Nem tudom, ezt szabad-e? Julival semmi ilyen nem volt, most meg olyan gyakran érzem a hasam. Nem nagyon, csak azért zavar néha...

KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Szilvia
Üdv' a fiús anyukák táborában! Nagyon jó lesz nekünk! :D

Mona
Hát még rengeteg olyan dolgot fogtok kapni, ami nem annyira tetszik. Én már a jobb fej, rugalmasabb emberkékkel (tesóm, barátok) megbeszéltem, hogy mi pelenkának örülünk a legjobban, ha jönnek. Ruciktól roskadozik a szekrény (kaptunk iszonyat sokat) játékot meg majd a nagyszülők hoznak eleget.

Kismok
Görcsölést nem éreztem. Nagy ritkán volt, hogy bekeményedett, de az sem járt görccsel

Köszönöm az érdeklődést, bár még nem győgyultam meg teljesen, de jó úton haladok. Egyre kevesebbet köhögök, a közérzetem meg tök jó. Ma délelőtt 2 órát volt itt a védőnőm, nagyon alaposan átbeszéltünk mindent, szerencsére a nagy dolgokban egyezik az álláspontunk. A brendonos listán végigmentünk, kihuzkodtuk, ami felesleges, most már lesz egy tutkó listám arról, hogy mi minden kell még - valószínű ezeket 2-3 hét múlva egyszerre beszerezzük. De csak akkor, ha már a bútor itt lesz. Jaj, feltettük hétvégén Zalán vonatos függönyét! Olyan ééééédes! :D
Egyébként mindenki azt hiszi, hogy mindjárt szülök, mert elképesztően nagy lett a pocakom :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Kismok :)

Köszi, próbálom alkalmazni őket ;) A rázókeverék beválik, a hideg/hűvös zuhanyt nem merem bevállalni, mert nem akarok megfázni, hanem csak itt-ott vizezek ;)
Nyugi, nekem is görcsölgetett az elején a pocim viszonylag sokat, a doki szerint a méhszalagok tágulása miatt. A Magne B6 szedése segített a dolgon. A 36. hétig szedtem, és addig nem volt semmi fájdigálás ;)

Emma :)
Jobbulást!
Milyen rendes védőnőd van, hogy így kimegy szülés előtt, meg segít, hogy mit vegyetek! :) Az enyém csak adminisztrálni szeret :lol:
Üdv az óriáspocakosok között!!! :D

Kép
rejtjel
 
 


Szilvi :)
Gratulálok a lurkóhoz :P Nagyon jó kis képet kaptál!

Tündi :)
Remélem megmutatja magát a babátok. Kíváncsi vagyok én is nagyon :P

Rejtjel :)
Biztos nem képzelődtök, igenis közeledik a nagy nap :P

Emma :)
Végre jobban vagy, örülök neki :P
Az én védőnőm is ilyen rendes. Már 2x járt kint nálam, és én is sok hasznos dolgot tudtam meg tőle.

Tüncsi :)
Holnap pakolok :P

Nekem ma volt VÉGRE az utolsó munkanapom. (Persze hoztam haza azért még egy kis melót)
Lassan feldolgozom azt a rengeteg babaruhát is amit kaptam.
Holnaptól pedig belevetem magam Boldikám életterének kialakításába :P No és összepakolom a kórházi pakkomat :oops:

Kép
Kép
szilva069
 
 


Óóóóóóóóóóó a legfontosabbat meg el is felejtettem!

Mary-nek holnap délelőtt megszületnek majd a kislányai :P
Fél kilenc körül fogják császározni!

Kép
Kép
szilva069
 
 


Csak gyorsan:

Szilcsi
Helyes!! Mármint a pakolás. :)
De jóóóó!! Mary holnap már anyuka lesz, és DUPLÁN!! Puszilom és gondolok majd rá fél 9 tájban.

Tynus
Ne nagyon reménykedj, hogy ha kinőtt a foga, jön a nyugi. Nekünk már 1,5 hónapja jönnek a fogak. Jelenleg 5nél tartunk. Ma jó kis lenyomatot is hagyott a cicimen. :?
Ülés: Fici már rendesen ül, kb. 2 hete magától is felült, sőt múlt hét óta már mászik is. Egyre gyorsabban. Most meg mindenbe próbál kapaszkodni felálláshoz, csak nem nagyon van ilyen célra alkalmas bútorunk. :)

Szilvi
Nagyon cuki a babó! Nem baj, ha fiú. Tényleg tudnak bujósak lenni ők is!
gtünde
 
 


Tündi
Örülök, hogy minden OK. Holnapi UH-hoz drukk!! Kíváncsian várom a nemét!
gtünde
 
 


Szilva :)
Gratula a kis tököshöz!

Emma :)
Örülök, hogy jobban vagy!
Hatalmas has? Kép róla?

Tynus :)
Gratula a jó üzletmenethez!
Na meg az első foghoz!

Szilva :)
Ideje is összepakolni :lol:
Utolsó munka nap hurrá!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


sziasztok!

teljesen kész vagyok mindjárt indulok szigorlatozni és úgy érzem semmit sem tudok tiszta ideg vagyok!!!!
na de majd lesz valahogy!!!!

a délutánt jobban várom azon jár az agyam!!!

na most öltözök és irány a vizsga gondoljatok rám!!!!

sziasztok!!!

tündi23
 
 


Tündi :D
Drukkhegyek!!!!++++++++++++++ :lol:

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Sziasztok! :lol:
Tündi: :)
Drukk a vizsgához, és drukk az uh-hoz! :wink:
2,5 óra indulok a 4D-re, basszus olyan ideges vagyok mint eddig soha. :roll:

drumka
 
 


Tündi :D

SDzorítunk!!!!+++++++++++++++++++++++++++++++
Ügyes leszel!

Kismok :D

Még simán belefér a görcsölgetés, még néha később is. éh egyfolytában összehúzódik, készülődik, ahogy nő. Nekem is van néha, csak a lényeg, hogy ne legyen túl durva, ne legyen vérzés...

Tüncsi :D

Majd lefényképezek egyet a dvd-ről, és majd küldöm.
Sajnálom a cicit...Látszik még a fognyom?

Szilva :D

Jujj, de jól állsz már!!!!

Rejtjel :D

Várom a híreket!!! Minden rendben lesz!

Bogáncs

Kép
bogáncs
 
 


Tünde :)
Mennek a drukkok a vizsgához és az UH-hoz!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Drumka :D

Rád is gondolok, minden rendben lesz!


Bogáncs

Kép
bogáncs
 
 


Sziasztok!
Sajnos nincs időm visszaolvasni, de benézek néha!

Mary már biztosan boldog anyuka, gratulálunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tündi, utólag is névnapokból boldogot!!!!!
Teszek inkább képet Ágnesről és a nagyokról :P

Mindjárt indulunk az ovis évzáróra, már olyan izgalomban voltak, csak folyton összevesztek, hogy ki mondja előbb a verset :lol:



Kép Kép

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Kép

Amica :)
Gyönyörű ez a három kölök!!!!!
Én is ilyet akarok!!! :wink:

Mary :)
Sok-sok boldogságot a babákhoz. Remélem minden rendben van és látunk hamarosan képeket!!!!!!

Szilcsi :)
Na, milyen érzés a finisben lenni???? :D :wink:

Mindenkinek nagy ölelés!!
Kép
Vendég
 


Tündi :)
Jaj nagyon sajnállak ezzel a szigorlattal :(
Remélem azért átmész valahogy!
Drukk délutánra!

Amica :)
Nagyon hasonlítanak ám rád a gyerekeid! Gratula :P

Gyugyi :)
Most kezdem érezni, hogy tényleg közeleg a szülés. Ma megismerkedtem a gyermekorvossal. Felírta a szükséges dolgokat, és ki is váltottam a patikában azokat :P

Tüncsi :)
Tisztelettel jelentem, délelőtt összecuccoltam a kórházra :P

Mary-ről sajna még nincs hírem :(
Jövök, ha már tudok róla valamit!

Kép
Kép
szilva069
 
 


Hali csajok! :lol:
Megjöttünk!!! :lol:
KISLÁNY!!!! Úgyhogy Róka Barbara!!! :lol:
Végig produkció volt, 1 percre sem nyugodott meg. 3 fekete fehér képem van és persze a dvd. Annyira jó volt látni, hogy nagyon jól érzi magát. Még "fek is állt" kinyújtott lábakkal tornázott. Az uh-os nő végig hüledezett és hangosan nevetett. Holnap hozok kéeket Nektek is. :wink:

drumka
 
 


Drumka :)
Gratula a kislányhoz!
Jó móka lehetett az UH :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!

Szeretnek csatlakozni, de meg csak halkan :D ugy nezz ki hogy masfel ev probalkozas utan vegre bekoszont hozzank a golya, bar meg nagyon kicsi, es hetfon kell idopontot kerjek ujra mert meg csak a szep megvastagodott mehnyalkahartya latszodott es 3,5mm kicsi Pötty amiben meg nem lakik senki. 1,5 eve mar volt egy vetelesem, kicsi terheseg volt szivhang nem lett :cry: most izgulok hogy legyen ott vki , es minden rendben legyen! Majus 1 en volt piri utoljara, es 29 teszteltem de kidobtam mert negativ lett majd kivettem 2 ora mulva es halvany csik, tegnap elmentem a dokimhoz, hogy csinaljunk vmit mert faj a pocim de nem jon meg megnezett uh es mondta hogy szep 12 mm vastag nyalkahartya es latt vmit de ne vegyem biztosra es azert csinaljunk most egy tesztet dutan 2kor. Megcsinaltam es gyonyoru 2 csikocskam lett! Igy biztos vagyok benne hogy vki lakik a pocimba es erosodik :)

Minden Pocakosnak kivanom a legjobbakat! A finisbe levoknek kitartas, e snagy hajra!

Most lepihetenk! Vigyazzatok Magatokra!

Kép

Kép

Kép
cirkuszka
 
 


Drumka! Gratulalok a Kislanyhoz :)

Kép

Kép
cirkuszka
 
 


drumka, nagyon gratúlálok a kiscsajhoz :wink:
cirkuszka, üdv itt, gyere gyakran :wink:
tündi, megy a drukk :wink:
szilva, de jó, nemsokára kezedben tarthatod a babókádat, én már nagyon várom azt az időt, de persze azt nem akarom, hogy előbb akarjon kibújni a drágám :)
csajok, valami listát tennétek fel, hogy a kismaminak mit kell beszerezni, itthonra, és a korházba :roll:
én még semmit nem vettem :roll:

Kép
mona76
 
 


Drumka :D
Gratulálok, hogy minden ok!
13 hetesen nem korai még a nemét megmondani? Ilyet még senkitől sem hallottam....

Cirkuszka
Biztos, hogy minden rendben lesz! Szorítunk!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Mona, Emma! Koszonom a drukkokat!

Mona en talaltam neked az interneten listat:

Kórházi lista
- Két pár papucs (egyik zuhanyozni, másik járkálni).
- Köntös, zokni.
- 2 törülköző + 1 kicsi a szülőszobára
- Mély gombolású vagy szoptatós hálóing, legalább 2, de jobb, ha több van. Ha lehetőséged van rá, inkább kérj kórházit, mert csupa vér lesz
- Tena inkontinencia-betét (gyógyszertárban kapható, az intimbetét kevésnek bizonyulhat), esetleg pelenkabetét
- Szoptatós melltartó (2), elég az utolsó hónapban megvenni
- Melltartóbetét vagy tejgyűjtőkagyló (pl. Avent Isis, Medela)
- Rádiótelefon, ha van, vagy tudsz kölcsönkérni. Telefonkártya, aprópénz
- Szoptatós könyv, kismama könyv, amiben tanácsok és ötletek vannak a gyermekágyas időszakra vonatkozóan
Iratok:
- Személyi igazolvány
- TAJ-kártya,
- kismamakönyv
- leletek
- 1 hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat
- apasági nyilatkozat, akik élettársi viszonyban élnek
- elvált vagy különélő szülők esetében az anyakönyvi hivatal ad személyre szóló felvilágosítást
Szülőszobára
- Ivólé, szénsavmentes ásványvíz (apuka folyamatosan pótolhatja)
- Szendvics, ha este szülsz
- Szőlőcukor, citrom a vajúdás közben
- Laktoherb szoptatós tea.

Az hogy otthonra mi kell azt nem tudom sajnos :(

Kép

Kép
cirkuszka
 
 


köszi cirkuszka :wink:
emma, nekem is megmondták már 12hetesen a babó nemét :wink: :D

Kép
mona76
 
 


hűű, nem, most nagy hülyeséget írtam, 16hetesen mondták meg, hogy kukaca van. Bocsi :oops: Úristen, mennyire felejtek, úgy kellett útánanéznem :oops:

Kép
mona76
 
 


Sziasztok!

Még mindig várakozunk :shock: De sebaj, holnap már június 7 :D Csak kibújik egyszer :D

Drumka :)
Gratula a kislánykához!

Cirkuszka :)
Gratula a babócához! Gyere gyakran ;)

Mona :)
Nyugi, én sem emlékszem már mi melyik héten történt... :oops: Arra emlékszem, hogy nekünk is nagyon hamar mondta a doki, hogy kislány lesz, de hogy pontosan mikor... :roll: :D

Tündi :)
Remélem sikerült a vizsga, de még jobban, hogy minden rendben volt délután!

Kép
rejtjel
 
 


Kórházi lista a Porontyról:
http://velvet.hu/poronty/2006/10/18/korhazi_lista

"Kórházi túlélő felszerelés


Mit vigyen a kismama a kórházba, ha eljött az idő, hogy életet adjon gyermekének? A Poronty segít összeállítani a szülés előtt álló kismamák kórházi csomagját. Ajánlott kellékek a szülőszobára, a kórházi napokra és a hazatérésre.

A lista kórházanként változhat attól függően, hogy az adott kórházban mit biztosítanak a szüléskor és a bent tartózkodás idejére.

Okmányok

- személyi igazolvány
- TAJ-kártya
- kismamakönyv
- leletek
- 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat
- apasági nyilatkozat, akik élettársi viszonyban élnek
- elvált vagy különélő szülők esetében az anyakönyvi hivatal ad felvilágosítást

Szülőszobára

- hálóing, ha nem ad a kórház
- ásványvíz (ha engedélyezett az ivás vajúdás közben)
- magas cukortartalmú gyümölcslé a szülés utánra (a vérveszteség miatt ajánlják)
- szőlőcukor a vajúdás időszakára
- apukának szendvics
- papucs
- aprópénz a kávéautomatába (hosszú vajúdás esetén, apának)

Gyermekágy

- eldobható pelenkák (ha a kórház nem biztosítja)
- 2-3 textilpelenka (fej alá, büfiztetéshez)
- popsitörlő kendő
- pipere felszerelés (semleges illatú tusfürdővel)
- 5 db elöl gombos hálóing (szinte biztos, hogy összevéreződnek)
- köntös
- puha wc papír
- 2 pár papucs (egyik zuhanyozni)
- sok alsónemű (lehetőleg sötét színű, vagy eldobható)
- szalvéta, evőeszköz, pohár, konyharuha
- mellápoló kenőcs a mellbimbó kisebesedése ellen (Garmastan)
- mellszívó
- melltartóbetét tejszivárgás ellen (2-3 pár mosható vagy 1 csomag eldobható)
- TENA betét 1 csomag, a szülés utáni vérzésre
- éjszakai intim betét vagy vatta 1 csomag, a vérzés csökkenésekor
- Laktoherb vagy Fitolac szoptatós tea a tejtermelés serkentéséhez
- hazamenetelhez ruhák (a pocak eltűnik, a terhesség előtti ruhák viszont majdnem biztos, hogy szűkek)

Ruhák a babának

(elég, ha apa a távozás napján viszi be)
- body (kombidressz)
- rugdalózó
- kiskabát/pulóver
- anorák (télen)
- sapka (télen egy vékony és egy vastag is)
- takaró
- bébihordozó

A cikk második részében olvasóink által javasolt tanácsok, ötletek találhatók."

Érdemes megnézni a hozzászólásokat is, mert sok hasznos tipp van közöttük! ;)

Kép
rejtjel
 
 


Illetve lista itt a babaneten:
http://www.babanet.hu/hol-mi/kelengye.php

Én ezt és a Porontyost mixeltem össze, és úgy pakoltam be...
Fontos kiegészítés:
- Kell a személyi és a lakcímkártya fénymásolata is, a házassági anyakönyvi kivonaton/apasági nyilatkozaton kívül!
- Az utolsó tenyésztés lelete, és a HEpatitis lelet legyen feltétlenül nálatok! (az utóbbi hiányában szurit kap a babuci :(

Mindenképp érdemes megkérdezni a kórházban, ahol szültök, hogy mit érdemes/lehet vinni, a szülészeten és az osztályon is. Pl. az Istvánban kell vinni fürdőlepedőt a babának... szóval, mindenhol van valami specifikus ;)

Szép napokat mindenkinek :D

Kép
rejtjel
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: