Új privát üzeneted érkezett!

Hali, megint jöttem, nem köt le a világirodalom olvasása, kitakaritva, még tegnap dühösen lepörgettem, manó alszik, nekem elég volt 1,5 óra szunya, igy megint itt vagyok.
Gabella, hurrá, nemcsak az én fiam csikorgatós!!!Hitetlenkedtem mikor meghallottam, hogy Beni az alul kettő felül fél fogacskájával csikorgat, ráadásul kedvtelésből. Iszonyúan élvezi!!!( mint irtam már: a felső I-eseket mi átugrottuk, az nem nőtt ki, csak a bal felső II-es)az is még csak féilg, de csikorgatásra már jó!
Gab!Pöttyök, foltok tünés!!!A tornához gratula, én 3x voltam a múlt héten és bár egy dekával sem vagyok könnyebb, a hasam és az oldalam már lement, vagyis összébbrendeződtem. Kitartás!!!!!

Lányok, viz!!! Most beszéltem a védőnőmmel, 1 éves korig KELL FORRALNI.
Kérdeztem mi van ha kétszer elfelejtettem és 2 dl ártézit benyakalt. Azt mondta ha nem fosott tőle, semmi baj, de forraljam mától. Igy most felraktam egy teáskannányit, az 3 napig elég, igy nem felejtem el.
Mi csak isszuk, cicizés mellett éjjel ha ébredne és kaja után mert szomjas. Meg a babakocsiban, útközben ugyanis legnagyobb bánatára nem kap cicit az utcán.

Katus!Várom nagyon a Hajdúszoboszlói infókat.

Ex, ez a DM!!! Én ma készültem oda, de büntiből nem megyek.
Most ilyen büntetős időszakom van.
Fél férj ügyben úgy döntöttem apaként kommunikálok csak vele- mert azt ugye muszáj, de emberként nem veszek róla tudomást. Pl. nem kérdezem meg levizsgázott-e, kér e v.mit a boltból, ki se vasalom a ruháját.
Na majd még agyalok büntin, de szerintem a legnagyobb büntije az lesz, ha ma a lánya megmondja neki jól tönkretette a ballagó ebédjét. Bár amennyire rajongásig szereti, lehet h legyint egyet, anya ne is beszéljünk róla felejtsük el.Na este meditálok megint. Ráfér az indulatos lelkemre. Jobb mint a nyugtató vagy a pia.

Ez az! a hazai alkoholizmus ellen meditációs mozgalmat fogok inditani. Minden alkesz mostohanagypapa meditáljon. Tele lesz Buddhákkal az ország. Még a végén megvilágosodnak!
Kukázás helyett meg keleti filozófiát tanulnának és pranaval táplálkoznának, még a bűnözés is lecsökkenne. Milyen üditő látvány lenne a bokorban meditáló mata részeg -majd józanodó hajléktalan. Na mit szóltok?
Azt hiszem rendesen szétcincálódtak az idegeim.

benianya
ákosbenianya
 
 


Gabella, ügyi vagy! A szememben mindenki hős, aki tornázik!!!

Fogcsikorgatás nálunk is van, 11 foggal még "élvezetesebb", engem is a hideg ráz tőle. :?

Benianya, ne hari, de akkorát nevettem a meditációs mozgalmadon! Ne csüggedj! Urad csak csatát nyert, nem háborút! Aztán már biztos Ő is megbánta ezerszer és majd kiengesztel titeket, ha hazér.

Wkata: barátnőm epret vitt a múlt héten a bölcsibe, hogy adják oda a gyerkőcöknek és a gondozó néni "vissza a feladónak" kiálltással hazaküldte vele. Ugyanis ott sem adnak 3 éves korig apró magvasokat.
Vendég
 


Ez kimaradt. A héten mennem kell az Ikeába. Ha valamelyikőtök csatlakozna, kiálltson! :wink:
Vendég
 

 
 

Kimike!

Mikor mennél? Ha csütörtökön, akkor lehet csatlakoznánk. :wink:
17,20-ra kell mennünk orvoshoz.

Benianyu!

Ezeket a büntienergiákat inkább pozitív gondolatokra használd. Valamiért úgy érzem, amíg ezeken agyalsz, addig magad jobban bünteted, mint a férjedet. :twisted:
Kofa édesapja alkoholista volt. Keményen. Egyedül maradt vele gimis korában. Ő biztosan nem így állna a témához.
Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy amit mostohanagyapi csinál, az jó, csak azt, hogy lehet a férjed fél az alkoholizmustól -a fene nagy elvek mellett- meg mondjuk attól, hogy a gyerekeid ezt látják, és ha nagyok lesznek, akkor "megengedőek" elnézőek lesznek, esetleg azt hiszik minden alkoholista ilyen békés... Az is lehet nem fogalmazta meg még magában sem, de ez van a háttérben. Nem minden olyan fehér-fekete.
Az én nagyapám dettó, mint a bácsi. Egyszer becsípett, de nagyon helyén volt, és csak azt hajtogatta, hogy részeg vagyok, Pitukám úgy szégyenlem magam. Pedig nem is volt részeg (Pistukám= Kofa). Természetesen semmit nem csináltunk, lefektettük és kész.
Csak azt akarom írni lehet hülyén jött ki, de az éremnek két oldala van.

Ja és miért nem ott helyben intéztétek el, mondjuk a konyhában. Mondjuk egy nyaklevessel, vagy ott megmondtad volna, hogy ezt ne, mert irtó bunkón viselkedik? Tudom okos vagyok mi? Nálunk még nem volt ilyen, de a nemtetszésünket mindig magán, azonnal. :-)

tjuca
 
 


helló!

Csak gyorsan mert Panna itt garázdálkodik a lában alatt.

Zeraderm: hajól emlékszem egy 25 g-os krém 5.000.-ft.
Elvileg akkor a leghatásosabb ha fél éven keresztül kenjük reggel és este a kérdéses helyeket.
Az én arcomon az anyajegy helye már alig lárszik pedig csak 4 hónapig kentem.A gyerekek bőre sokkal gyorsabban gyógyul.
Gabi! Szerintem azért kérdezz meg egy bőrgyogyót mert ez a hegekre való.

Hajdúszoboszló:

2 szobás apartmanban voltunk egy magánpanzióba ( 2 szoba+konyha+fürdő)

A strand szerintem nagyon jó rengeteg medence van, ezen kívül van egy csúszda park is ide külön belépőt kell fizetni az elég drága de a sima strandra a felnőtt jegy 1.100. ft , a gyerek jegy nem tudom mennyi de 4 év alatti gyereknek nem kell fizetni.
bővebben a szoboszlóinfo.hu -n.

Kép

Kép
katus73
 
 


szoboszloinfo.hu

Kép

Kép
katus73
 
 


víz: lehet, hogy most megköveztek de én már régóta nem forralom a vizet kizárólag ludtaságból, szerencsére még soha nem volt baja tőle valószínűleg megszokta azt a fajta baktérium flórát.
Mondjuk Békéscsabán elég jó minőségű a csapvíz.Nekem a terhesség alatt is azt mondta a védőnő, hogy csapvizet igyak mert az nálunk nagyon jó.

Mára befejeztem mert már sok vagyok egy kicsit.

Kép

Kép
katus73
 
 


Katus, lehet hogy én meg egyenesen halmozottan felelőtlen vagyok, de én meg már vagy fél éve nem forralom a vizet a gyereknek!
:roll:

Most megyek tovább mert írnom kell!!!

Puszi

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Hali.

Gabella, erre gondoltál? http://www.locomotion.hu/kiallitasok/20 ... szeged.htm

Kimike, Peti a 19-es szandit két-két és fél hónap alatt kinőtte, már teljesen végigér benne a lába, és mikor vettük, akkor pont jó volt rá (tehát kb. fél centi volt a cipő orrvége és a nagylábujja között).

Bénianyu, Peti is fogcsikorgat, mondjuk engem nem zavar...
"Milyen üditő látvány lenne a bokorban meditáló mata részeg -majd józanodó hajléktalan."--> addig sokat kell(ene) fejlődni. :)

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


BOCSIKA, nem gondoltam, hogy ilyen hosszú ez a nyamvadt link...

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok,
nem tudtam visszatérni délelőtt :(

Katus,
vicces, hogy az első bejegyzésed még áprilisi dátummal jelent meg. Nem is tudtam, hogy időutazó vagy :)

Kimike,
engem érdekelne a dolog, a csütörtök elvileg nekünk is jó, szóval de jó lenne ha össze tudnánk futni!

Colett,
írtam mélt.

Juca,
születésnapos sztorit sajnálom. Nagyanyum mondta mindig, hogy család ellen nincs orvosság.

Benianyu,
ugyanez a férjedre vonatkozóan. De szerintem inkább beszéld meg és ne bosszúállj. Jobb ha szent a béke...meg a béka.

Lréta,
szupercuki ez a kép Noiról. Nekünk is ilyen hintánk van, de én néha megijedek, hogy kiesik belőle Pancsi, mert olyan hirtelen mozdulatokat bír tenni.

Gabella,
örülök, hogy már múlnak Mesi kiütései, izgultam érte nagyon.

Kitti,
remélem minden rendben lesz.

Marcy, Ex
nektek meg drukkolok a vizsgákhoz.

Most viszont a férjem akarja birtokolni a gépet, mennem kell, de szép estét mindenkinek!

meteor
 
 


Juca, Meteor, nekünk jó a csütörtök. Mi a délelőtti alvás után kb. 12 körül tudunk érkezni leghamarabb. Hétvégén voltunk a Szent István parkba, annyira jó hely, egyszer oda is szervezhetnénk talit. Vinni kell plédet, van játszótér, jó nagy füves terület, még alukálni is tudnának a babák.

Ex, tényleg nem nagy dolog a forralás. Csak nekem az a bajom vele, hogy olyan sokára hűl le a víz, hogy addig a gyerek kiordítja az egész napra valót. Egy szó mint száz, nem forralok, de nem csapvizet adok, hanem babavizet. De a változtatás jogát fenntartom. :wink: :lol:
Vendég
 


Kimike! Meteor!

Akkor csütörtök. Hát mi 12,12-kor indulunk, ami azt jelenti, hogy onnan egy bő óra az IKEA, ha így jó nektek.
Én is kb. fél éves korától nem forralom a vizet, addig meg nem is ivott, szóval én sosem forraltam. 8)
Úgy vélem, hogy mióta felnyalja a padlót a mászással kicsit okafogyott forralni, de ez nyilván nem mértékadó.

Mai mutatvány: mindennemű utcai padra képes fel- és lemászni a lányom. Eddig csak azzal borzolta az idegenek idegeit, hogy betonon tepert (egy ideje rövidgatyában mezítelen térddel, gondoltam, majd ez visszatereli a fűre, de tévedtem), most már azzal, hogy felmászik mindenhova. Két napja voltunk egy játszón, ahol a várba mászott a "feljárón", kétszer olyan gyorsan, mint a nagyobb gyerekek, én meg mint egy kotlós lenn toporzékoltam, mert ugye fenn nincs korlát/háló/leesésgátló.
Mindig mondják, hogy majd ha elindul, így meg úgy, jön a fekete leves, aztán ma egy anyuka visszaszívta, szerinte ennél rosszabb már nem lehet. :lol:

tjuca
 
 


Kimike, nálunk is volt egy időben babavíz, de Peti hasfájós volt tőle. És már átaludta az éjszakákat -értsd: már nem kellett hajnalban a tápszer lehűtésével fáradozni, miközben urasága bömbizett-, mire valaki felhomályosított, hogy a forralt és lehűtött víz 24 óráig csíramentes marad a hűtőben (Bénianyu, azt hiszem, te írtad, hogy 3 napig elég, de ne csináld így, inkább napi szinten tevékenykedj forralás terén), így esténként, mikor a teához is forralom a vizet, van még +3 dl, ami lehűl, és egy műanyag pohárban lefedve beteszem a hűtőbe, így annak hozzáadásával le tudom hűteni a tápszerhez vagy tejpéphez szükséges "friss" forralt vizet.
Na ez egy szép körmondat lett...

Juca, Peti is nyal... :D És a legújabb tudományai: fésülködés, kézmosás, és a cin-cin hintapalintáztatása a farkánál fogva. :)
Hát Kingához képest Peti beszari, neki még a csúszda sem nyerő.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Elég rég írtam már ide, de most elhatároztam, hogy bekapcsolódom!!
Ráálltam a rendszeres olvasásra, remélem az írás is menni fog:)

Remélem nem zavarok :lol:

Andris most épp ott tart, hogy egyedül meg tud állni, sőt most már kapaszkodás nélkül is fel tud állni guggolásból!

Klarka

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Jó reggelit Mindenkinek! :-)

Milán nem mászik fel sehova, de le sem. Tegnap leesett az ágyról, szerintem ezt nem így akarta. :lol: Még szerencse, hogy nem túl magasról és nem túl nagyot koppant. :evil:

Klarka, szia! Ügyes Andis. Képet nem dobsz? Látom ti is várjátok a kistesó érkezését! :)

Itt nagyon rossz az idő, remélem nem marad így, mert akkor nem tudom mihez kezdek Milánnal egész nap!
Vendég
 


Kimike: mi is egy hatalmas zivatarra ébredtünk itt, Szentendrén!!

A kistesó-projekten nem dolgozunk megfeszített erővel, de nagyon várjuk! De még Andris is olyan pici, nem szeretném elterelni a figyelmemet róla azzal, hogy a következőre koncentrálok!:)

Szegény Milán....Andris múltkor arcra esett, mert négykézláb ment és nem rakta előre az éppen soron következő kezét..:(

A legújabb eksön:)
Kép

Klarka

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Kornélnak boldog hófordulót kívánok!

Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Manócskáim még szundiznak!

Először is elismerésem minden anyukának, aki az alig egy évese mellé máris pocaklakót tervez! Komolyan csodálattal nézek az ilyen bátor szülőkre, mert tudom, irtó kemény terhesen egy picit ellátni, és még utána is kemény az első időszak, pedig nálunk azért 3 és fél év van a két gyerek között.

Alkoholista téma. Nagyon nem szeretem, aki rendszeresen piál, talán mert találkoztam ilyennel bőven. Anyai nagyapám egy időben kocsmáros volt, még az ÁFÉSZ idején, és nem vetette meg ő sem a piát. Talán ezért, anyu vonzotta ezt a típust. Sajnos apu is rászokott, aztán anyu új párja se volt jobb egy perccel se, ezt mi mondtuk is neki, de az volt a mentség, ő legalább nem veszekszik. Aztán pár év múlva veszekedett vele is. Tavaly megint váltott, az új mostohanagyapa otthon vodkázgat, már nem is mertük anyunak említeni, biztos az lenne a válasz, de ő legalább nem jár el a kocsmába... (Talán 14 év múlva megint vált...) Bocs, mocsok vagyok!

A párom apukája is nagyon ivott, félelmetesen tudott kinézni, aztán egyszer csak teljesen abbahagyta, szinte egyik napról a másikra, az okát nem tudjuk, ezután már csak annyit ivott, hogy mikor disznót vágni ment, hajnalban megitta a féldeci pálinkát, és kész. Meg az esküvőnkön a pezsgőt. Csak sajnos ezután kb. 5 évvel hirtelen meghalt.

De inkább nem is beszélek erről, egész elszomorodtam.

Meske kapott új szandit, nem siestát, csak olcsóbb féle bőr szandit. Dr. Punto Rosso. És hála az égnek, 2800-ért vettük.
Kép
http://puntorosso.hu/

Még pár Meske fotó:
Kép
Kép Kép

Na, fel is ébredtek, kezdődik a műszak. Sziasztok!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Először is köszönöm a névnapi jókívánságokat! A hétvégén nem tudtam jönni, mert elég nagy forgalom volt nálunk. Kornél nagyon jól bírta.

Nálunk egész idáig nagyon jó volt az idő. Olyan szerencsések vagyunk, hogy itt mindig éjjel esett és napközben ragyogó napsütés volt, majdnem 30 °C-kal.

Én sem forralom már a vizet Kornélnak, de eddig semmi baja nem volt tőle. Az elején forraltam, aztán szépen lassan leálltam vele, mikor láttam, hogy nem viseli meg a gyomrát!

Klarka: nagyon ügyes Andris!

Kitti: nagyon sok pozitív energiát küldök! Remélem minden rendben lesz majd!

Gabella: nem fogtok unatkozni! Jó kis programotok lesz!

Reni: köszöni Kornél a hófordulós köszöntést! Milyen az éjszakátok? Alakulnak? El sem hiszem, hogy már csak 1 hónap és 1 éves lesz!

Azt azért érdemes elmesélni, hogy anyukámék jöttek a hétvégén névnapot köszönteni, de kik kapott ajándékot? Természetesen Kornél - mondván, hogy úgyis mindjárt 1 éves lesz, és megláttak egy tündéri kantáros rövidnadrágot, s nem lehetett otthagyni. :D Igaz, rövidnadrágban hiányosan álltun/állunk!

Lányok, valakinek veri a gyermeke fejét a falba, vagy ez csak amolyan Kornél féle cselekedet?

Na, megyek vasalni!
Mindenkinek nagyon szép napot!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Klarka!
Üdv újra köztünk! Andris nagyon ügyes! Peti tegnap állt meg először kapaszkodás nélkül kb. 4-5 másodpercig, aztán ügyesen lehuppant.

Juca!
Kinga egyre nőcisebb! Nagyon jók a képek! (Kofa csinálta? Mert ha igen, akkor pályát tévesztett!)

Benianyu!
Szerintem is igaza van Jucának. Beszéljétek meg, mert több esélyes a dolog. Tudom, könnyű mondani, amikor én is fejleordítós vagyok. Mi elég sokat hepajozunk a férjurammal. Elsősorban az anyagiak miatt. Ő még nem fogta fel, hogy családja van, tartalékolni kell hó végére is, jól be kell osztani, ami van. Ebből rengeteg konfliktusunk származik. (Ő ezelőtt anyucinál élt és zsebpénz volt a fizuja.) De előbb-utóbb felnő, vagy elzavarom másodállásba!

Képzeljétk, tegnap voltunk egy ismerős babánál, Sománál. A fiúk jól megpiszkálták egymást stb. amikor az anyukája pelust cserélt a kisfiún, akkor talált egy pöttyöt a hátán, ami szerinte himlő! :shock: A bátyó 1 hónapja volt himlős, de a lappangási idő Sománál már egy hete lejárt. Most mi is (ki)várhatunk!

Reni
Kép
prenata
 
 


Képzeljétek, Peti leszedett egy harminc centis csíkot a dekortapétacsíkból a kiságyánál! A hajam az égnek áll!
Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Kimike, Juca,

Pancsi 10-11től szokott aludni nagyjából fél1-1ig, utána kaja, nekem köbö fél óra za IKEA, szóval fél 2 körül már ott utdunk lenni.
Vagy az is lehet, hogy nem pepecselek itthon főzéssel, hanem ott ettetem a Kisasszonyt, múltkor úgyis nagyon ízlett neki valami ottani kaja.

Kimike,
nálunk is megvolt az első kanapéról lefikkanás. Pedig nem szoktam már feltenni, de aznap extra nyügős volt én meg pont levelet írtam a laptopon és felvettem magam mellé.
Aztán csörgött a kaputelefon, laptopot földre, szaladok, de gyerek közben úgy döntött, hogy követi a laptopot.
POnt rá is esett, elég ijesztő volt ahogy kiterülve feküdt a billentyzeten és ordított. Ahogy rohantam hozzá én meg megcsúsztam a szőnyegen hanyatt estem, ha filmen látom biztos jót röhögök.
Szerencsére az ijedtségen kivül semmi baja nem lett :)

Juca,
az viszont nem lehet semmi amit Kinga kisasszony előad. Panni még ott tart, hogy néha eljátsza az "én olyan kis ügyetlen vagyok, anya segííííts" műsorszámot :)

Víz téma:
én reggel mindig forralok egy nagy bödön vízet a teámhoz, néha délután is, aztán Pancsi üvegébe ebből töltök. Sőt amikor tejpépet csinálok akkor nem is forralom már fel teljesen csak melegítem, mert előtte már forralva volt.
Babavízet akkor használtam amikor Egyiptomba mentünk. Viszont mivel Guszti múltkor a cégében kapott termékmintaként, így ha valakit érdekel még van egy másfél lityis Humana babavízem.

Kimike, ha gondolod elviszem csütörtökön, nálunk csak a helyet foglalja.

Klarka,
jó hogy írsz megint. Jól néz ki Andriska.

Kérdésem volna:
ki mit ad a dednek reggelire?
MOst jutottunk oda, hogy az esti és éccakai szopik hatására reggel már nincs tejem (meg különben is szépen lassan szeretnék majd leállni)
Ma tejpépet kapcsott Pancsi, bevágta mint a kisangyal, de lehet napjában többször is adni tejpépet?
Nálunk az szokott ugyanis a vacsi /esti szopi előtti kaja is lenni.

Kenyeret még nem nagyon szeretnék neki adni, habár már a sajtos kiflit kóstolgatta múltkor a Balcsin, de azért egy éves koráig még szeretném a lisztres cuccokat lehetősleg kerülni.
Félreértések elkerülése végett, nem tűnt úgy, mintha baja lenne tőle, de szeretnék teljesenbiztos lenni, hoégy később sem okoz gondot.

Most be kell fejeznem, mert a Kisasszony felfedezte, hogy írok és csapkodná a laptopt.óóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó

meteor
 
 


Hú, Anita, Kornél is mindjárt 1 éves, boldog hófordulót! :-)

Nálunk ez úgy működik, hogy ha véletlenül beveri a fejét, akkor óvatosan próbálgatni kezdi és szép lassan kocogtatja a fejecskéjét a falba. Vagy amibe éppen beütötte. :lol:

Gabella: nagyon szép ez a kis szandi. Meg is nézem a honlapját. Köszi, hogy feltetted a linket! Mesinek micsoda farmerszoknyája van, olyan nagylányos benne! :) :wink:

Reni, milyenek az éjszakáitok mostanság? Himlő :twisted: Csak nem!

Meteor, remélem béke van nálatok! Írjál, blogot is, ha lesz időd!

Csajok, ti is mostok-vasaltok minden nap? Nálunk szinte minden nap indítani kell a mosógépet. Tegnap is vasaltam, és most megint egy halom ruha árválkodik itt. Kicsit uncsi. :twisted: Na megyek is, amíg Milán alszik el kellene tüntetni ezt a 10 emeletnyi magas vasalatlant, vagy legalább az ötödik emeletig leapasztani. :roll:
Vendég
 


Fejet a falba Mesi is veri, bár úgy, hogy leül, falhoz támaszkodik, és úgy "pattogtatja" a fejét.

Csak most néztem meg én is a cipőkéink honlapját, és látom, hogy ilyen cipőcskéje van Ex Petijének is. Na, csak rátaláltam, bár mi Szentesen vettük.

Ex! Igen, megkérdeztem a páromat, erre a modellvasút kiállításra tervezünk menni, de még nem tudom, összejön-e.

Klarka! Andrisnak gratula a tudományához! Tényleg ügyi!

Mesi is épp tegnap kísérletezett. Szopi előtt az ágyban hőröngött köztünk, és egyszer csak felpattant, apát elengedte, és kikerekedett szemmel csodálkozott, hogy akkor mi is van. Aztán rájött, hogy "hoppá, egyedül állok", és már huppant is. Olyan jót nevettünk rajta! Lusta a drágám, de az egy hét kórház elég nagy megtorpanás volt nála, és a bizalmát is eléggé elvette. Szóval most óvatos.

Reggeli: mi egy ideje már joghurtot reggelizünk. Eleinte natúr joghurt volt gyümölcspéppel, üveges gyümölccsel, de kb. 2 hete áttértünk a Danone könnyű és finomra. Már egy joghurt kezd kevés lenni, úgyhogy kap mellé kenyérfalatkákat meg sajtot is.

A tojásos ételekkel már nincs gondunk, most töröm a fejem, hogy a tejeseket is be kéne vezetni, és a tejpépről áttérni majd a rendes tejből (persze fele vízzel főzött) tejbegrízre, rizsre, ilyesmire. Mármint vacsorának. Mert most olyat vacsizik, amit mi, kenyér, husi, sajt, aztán szopi. De a tejcsi nagyon fogy, úgyhogy valami tartalmasabb vacsira kell áttérni.

Hála az égnek, híresztelésekkel ellentétben a szülés utáni első menzi nem volt túl erős és túl hosszú sem, teljesen átlagos 5 nap volt, bár az elején kicsit görcsöltem. Szóval elégedett vagyok.

Ma megint megyek tornázni, bár kicsit félek, ezek után hogy bírom majd holnap a kirándulást. Most megyek tényleg, mert már nem akarnak játszani a manócskáim.

Puszka mindenkinek, bocsi, de már lehet, hogy csak pénteken leszek!

Sziasztok!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Jaj!

Kornélnak boldog hófordulót!

Petinek könnyen átvészelhető himlőt kívánok, ezek szerint az ellen nem kapott védőoltást.

Mosógép megy minden nap! Ha egy nap nem, akkor másnap kétszer. Francért öltözünk ennyit? :D

Tényleg megyek, csak kihagy az agyam, és péntekig úgyis elfelejtettem volna!

Kimike! Örülök, hogy tetszenek a cipik! Azért elég jó minőség, nem?

Pusszanat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Kimike,
nálunk tegnap két program ment le, ma "csak" egy, de még a hétre be van táblázva egy ágynemű meg egy színesmosás is.

Én vasalni Guszti ingeit szoktam és Pancsi ruháit. Ja és az ő cuccait még külön mosom, mert ahhoz nem teszek öblítőt.
Így általában hetente egyszer mosok rá egy félprogramosat.

Most megpróbálom letenni aludni, aztán vár engem is egy rettenetes nagy adag vasalmnivaló :(

meteor
 
 


Fejfalbaverős téma: egyik barátnőmnek mindhárom gyereke, amikor hisztizett verte a fejét a falba, de mondjuk nekik eléggé agresszív a papájuk is, lehet, hogy onnan való....de nálatok biztos nem ilyen eredetű. De szerintem ne aggódj!

Kenyér, víz: Andrisnak már nem forralom a vizet, de szénsavmentes ásványvizet adok neki. Nincs semmi baja tőle. Andris reggel szopizik, tízóraira felvágottas/sajtos kenyeret kap, most éppen paradicsommal (héj és mag nélkül), ebédre főzeléket, vagy például levestm amibe aprítok kenyeret, uzsira mostanában yoghurtba teszek banánt, búzapelyhet és búzakorpát, ez is nagyon ízlik neki, vacsira pedig megint szopi, de ekkor csak tejet kap. Mondjuk én saját magam sütöm a kenyeret, abba finomlisztet, grahamlisztet, meg búzakorpát teszek, úgyhogy az eredete felől nincs kétségem. Boltit nem szívesen adok neki, meg magunknak úgyis készítek.:)


Hol vegyek a gyereknek szandált? Mit ajánlotok?

K

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Én most vasaltam, amíg Andris kibírta a járókában, közben énekelni szoktam neki, akkor egész jól elszórakozik, meg ő is szokott énekelni, de csak úgy dúdolgat!! Most elaludt, úgyhogy megyek kicsit dolgomra!

K

u.i.: de szandi ügyben kérlek, segítsetek!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Halihó lányok!

Ezután is ezer bocsi, ha el-el tünedezek, de nem bírok a lakásban Danival! Annyira megszokta anyóséknál, hogy reggeltől-estig kint volt az udvaron, hogy ha nem megyel le vele, akkor háborút vívunk egyfolytában. vagyis csakis olyan dolgokat művel, amiket nem szabad, csak hogy legyen már valami! :evil:
De tegnap óta elkezdte (saját magától) hogy csak egyszer alszik napközben, de akkor 2 órát egyhuzamban. Hál istennek, már nem 6-fél 7 a reggeli ébredés időpontja, hanem 3/4 8-8, így 11 körül megy újra aludni, aztán ha felébred, ebéd, és estig nem is hajlandó aludni. Tegnap estére így ki is dőlt, hiszen fél 1 óta nem aludt. Amikor apa hazajött, én lementem, elrendezni, meglocsolni a virágaimat, és mire felértem (fél 8) ez a kép fogadott:

Kép

Kép

Szóval beauldt a drágám. Szégyen vagy sem, levettem róla a nadrágot és fürcsi nélkül leraktam aludni....
Aludt is reggel 8-ig!
(persze fél 10-kor felsírt, akkor adtam neki úgy félálomban egy kis tápszert, de aludt tovább)
Szóval, ez a helyzet! Ha jó idő lesz, akkor nem igen tudok majd jönni, max, így alvásidőben, vagy este ha apa is itthon van.
Na, most futok és gyorsan kiteregetek, aztán mehet a köv. adag mosás.
Pusz mindenkinek!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Mért lenne szégyen, ha fürdés nélkül alszik egy nap a gyerek? Nekem mondta a doktornő is, hogy nem kell, ha pl. télen nem fürdetünk minden nap, mert úgyis tiszta a gyerek, le se izzadt, és még esetleg kicsit náthás is, nem muszáj minden nap fürdetni. Azért nyáron is becsúszik, hogy kimarad a fürcsi. Szerintem, gyerekkorunkban mi se fürödtünk minden nap. Főleg, mikor még nem volt fürdőszoba sem...

Katus! Ezt a kenőcsöt azért kérdeztem, mert nálunk ezek a pöttyök már csak hegek. Azok maradtak meg, amiket elvakart, vagy kifakadtak, és var volt rajtuk a végén. Szóval már csak hegek. De ha a Zeradermet is fél évig kell használni, akkor szerintem ez a kátrányos is van olyan jó, mert már sokat halványodtak a pöttyök.

Cipő! Az igazság az, hogy Mesinek a piaci cipője 19-es volt, de az örököltek közül még a 18-as is nagy volt a lábára. Ezt most kinőtte, és most amit vettünk szintén 19-es, és még jó fél centi van a lábujjának. Szóval totál össze-vissza számozás. Legalábbis a piaci az biztos gagyin volt számozva.

Most viszont megyek házimunkázni, mert ezer mosogatnivalóm van.

Pusza mindenkinek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Klarka! Fentebbi hozzászólásomban a szandi fotója alatt van egy link, nézd meg! 2800-3900-ig voltak szandik, és szerintem szépek, jó minőségűek. A honlapon van cím és telefonszám is.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Akkor ezek szerint Mesi is úgy veri a fejét a falba, mint Kornél! :lol: Próbálkoznak, mennyire kemény a buksijuk! :D

Kimike: küldök egy kis adag vasalni valót neked! Akkor már úgyis mindegy, hogy 10 vagy 15 emeletnyit vasalsz-e!! :wink:

Oriandy: mi is nagyon sokat vagyunk a levegőn, és nálunk is igényli Kornél! Jó nektek, hogy átálltatok. Mi még ezzel szenvedünk, és hol 2, hol 1 alvás van napközben, így aztán nem egyformák a napjaink, de igazából nem baj, mert fő a változatosság! Ma pl 2x fog aludni, mert 7 kor kelt. Tegnap fél 10-kor! Már dumál, felébredt!
Annyit beszél a fiúnk, higy hihetetlen. Nagyon beindult, és egyre hosszabb ideig képes megállni a saját két kicsi lábán!

Meteor: elképzeltelek benneteket, és ne haragudj, de nagyon jót nevettem!

Na, megyek, hív a gyerkőc!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok! :)

Meteor, ok, átveszem a vizet, ha nektek vagy másnak tuti nem kell.
Hát olyan életszerűem írtad le az leesős-elesős sztorit, hogy én is pukkadoztam. :lol: :lol: :lol:
Mi most jöttünk haza a Corából, ma mint villám, olyan vagyok. 8) Mosás, vasalás, főzés, porszívózás, felmosás, vásárlás, már csak a a hintázás maradt ki. Na majd ha Milán felébred, mert most éppen délutáni szunyál.

Klaraka: cipő témában én amatőr vagyok. Mi elsőre egy siesta szandit vettünk, aztán folyamatosan próbálok kiokosodni cipőügyileg, több kevesebb sikerrel (inkább kevesebb).

Gabella: a minőséget illetően te tudsz hitelesen nyilatkozni, mert látod, tapintod a kiscipellőt, de kép alapján tényleg jónak tűnik. Sajnos Budapesten csak nagykerük van. :roll:

Andy, mintha Milánt látnám, úgy alszik Danika. :)

Wawel: ok, küld, nekem már mind1, ma formában vagyok. :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Egy kis Offtopic:
Én egy másik topicban szoktam irogatni, de most szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy nyaralási lehetőséget.
A képen látott nyralóban apartmanok kiadók. Tihanyban van, nagyon szép helyen a strandtól 50 méterre. Anyósomék adják ki. Ha valakit érdekel mail-ben írok többet is.

Kép

Nicol
francsek@chello.hu

Kép
[/url]
fnikol
 
 


Sziasztok!

Nagyon dillemázok ezeken az oltásokon. Ma voltam felíratni a menningococcus ellenit. Ugye, a múltkor írtam, hogy dokinéni nem akarta 1 éves kor alatt felírni, mert úgy nem "szabályos". Szerinte. Most szabin van és egy arab helyettesítő dokibácsi van itt egy közeli városból, aki leugatta az asszitensnőt, hogy igenis szabályos és így szokás mindenfelé! Szóval felírta és még ajánlotta a kullancs ellenit?! Azt mondta nem késő nyár közepén beadatni, mert Peti ugyebár július elején lesz 1 éves. Állítólag sok itt is a kullancs és a múlt héten egy lyme kóros kullancsot találtak egy babában.
VISZONT! Dokinéni azért tájékozatlan ennyire, mert itt nem jellemző, hogy az anyukák nem kötelező oltást adatnak be!!!!???? Sőt, találkoztam egy ismerőssel, aki szerint túl hipohonder vagyok. Ő is felíratta a menningo ellenit, de végül nem váltotta ki, mert szerinte kicsi a rizikó, a kullancs ellenit ellenzi. Pedig szinte a Tisza parton laknak kertes házban!
Na most legyek okos!!!!!!!! Mi a véleményetek?
A doki szerint a kullancs elleni oltás ráadásul fájdalmas, 3X kell beadni, két hét kihagyásokkal!

Oriandy!
Nálunk is egyre gyakrabban van egy alvás. Amikor Peti reggel 8-9ig alszik akkor délután már csak egyet alszik, de az jó 3órás.

Kimike!
Szégyen, nem szégyen, én nem vasalok. Max. a férjem ingét ( az ágynemű krepp). Két szárítóra teregetek, jó szellősen, jól kirázva, simítva! Szinte minden nap megy a mosógép és Peti ruháit már nem mosom külön.

Nálunk a reggeli vagy szopi, vagy ha volt hajnali (6-7-kor) szopi, akkor már nem kap cicit. Akkor egy pár falat vajas kenyeret kap, utána joghurtot. Idáig vacsira kapott kenyeret, de mostanában likvidálja, ha pl. virslit kap kenyérrel, akkor a virslit leeszi a kenyérről. ÉS! Önállóan eszi az ilyen darabos kajákat. Tegnap fasírtot evett! Darált pulykamellből készítettem és kevésbé fűszereztem.

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni, az agyhártyagyulladás ellenit még a mi dokinénink is javasolta, pedig Ő inkább mondható régimódinak, mint modern felfogásúnak. A kullancs elleni szóba sem került, arról csak tőletek hallottam. Majd rákérdezek valamikor, ha nem felejtem el. A barihimlő ellenit nem javasolta egyáltalán.
Vendég
 


Reni!

Én valamiért kedvelem az arab orvosokat. Az volt a pótszülészem is. Meg egyszer begyulladtak a hónaljamban a verejték és egyéb mirigyek, és naponta kellett a sebészetre járnom pungálásra (szadizásra), és a végén mindig egy arab doki kapott meg, mert a többi lerázott ezzel a piszlicsáré melóval. Ő viszont szadizás előtt körbeinjekciózta a területet, így nem fájt annyira. A magyar orvosok lenézik az arab orvosokat, mert nem beszélik olyan jól a nyelvet, de éppen ezért ők sokkal emberségesebbek a beteggel, hogy ne tartsanak tőlük. Egyébként ez még Hatvanban volt, és ott 10-ből öt ember nem ment Magdasihoz, mert arab. :cry: Ennyit az előítéletességről. Ja és gyönyörű szeme volt, meg a fickó is nagyon jól nézett ki, kár, hogy fél fejjel alacsonyabb volt, meg kár, hogy mindig ilyen szituban látta reggelente a cickómat. :twisted:

A kullancs elleni védőoltással nem tudok segíteni, de egy apró félreértést akarok tisztázni. A kullancs elleni védőoltás (ami ugye a kullancs fertőzés elleni, de most ne kekeckedjek mán) agyhártya és agyvelő gyulladás ellen véd, amit a kullancs terjeszt. A Lyme kór ellen nem véd az oltás, ott mihamarabb antibiotikum kúrára van szükség.

Közérdekű! (Kevés normáis dolgot tanultunk az egyetemen, ez az, így ideteszem)
Ha egy kullancs van a gyerekben/felnőttben/állatban, akkor miután eltávolították, függetlenül, hogy be van-e oltva célszerű megkezdeni egy antibiotikum kúrát, mivel a Lyme kórra jellemző tünet- a szimmetrikus körök a csípés körül- megjelenésekor a kezelés már lehet, hogy egyáltalán vagy nem teljesen használ, és akkor hosszas kezeléseknek néz elébe a páciens (autoimmun betegség).

Ezt sajnos jó néhány öttusázó, tájfutó (Nonspart Sarolta nem tudom hogyan íra a nevét) megszívta, pedig egyszerűen meg lehet előzni. Az orvosok is hülyék és nem tudják, ezért két talppal, és nagy pofával kell kiharcolni, mert inkább egy felesleges antibiotikum kúra, mint egy évekig tartó harc.

tjuca
 
 


Kimaradt: agyhártyagyuszit vírus okozza a Lyme kórt bedig baktérium. Így már érthető az előbbi bejegyzés.

tjuca
 
 


Arab dokik jópofák tényleg! Volt a kórházban is egy neonatológus, Abdul Abdulrahman Abdulrab, tehát Abdul doktor. Egyébként jó fej volt, de csinált olyat, hogy bejött a kórterembe, elkezdett hangosan nevetve dumálni, mikor rászólt a nővérke, hogy halkabban Abdul doktor, alszanak! Erre a doki: "Kik alszanak???" Jó kérdés egy gyerekkórházban! :D:D:D:D:D

Meg mikor az egyik nővérke ült a gép előtt, a monitorán lovak voltak a háttérképen. Doki odamegy, nézi a képet: de szépek! Nővérke: a pacik? Doki: pacik? Ezek nem lovak? :D:D:D:D:D

Szurkáláshoz továbbra se tudok mit hozzátenni, mi csak kötelezőt kapunk...

Lehet, elmossa az eső a tornázásomat... :( Mindjárt esik...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Igen, ezért a Lyme ellen nincs védőoltás. Viszont ha időben észreveszik, viszonylag jól kezelhető.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Kép

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Hali!

Rita!
Nekünk Pancsi mostani korában egy Activia natúr joghurt volt a reggelink. Tejpépet simán kaphat kétszer, csak meg ne unja.

Móni!
Én sok mindent nem vasalok :oops: Maki cuccait igen, de a férjem nem inges-öltönyös melót csinál most, úgyhogy könnyebb.

Lyme-kór
Most már kicsit jobban értem. Unokanővérem blökije kapott, mindenki totál kiborult, aztán egy állatdoki nekiállt "kísérletezni", hogy melyik antibigyóra reagálna esetleg. (másik állatdoki lemondott az ebről simán) 3 hónap múlva kiküldték a vérmintát Bécsbe, ahol tudják (itthon nem tudom miért nem) % pontosan megmondani, mi a helyzet, merre menjen tovább a kezelés és 100% gyógyult megjelöléssel jött vissza a papír! Dologhoz hozzátartozik, hogy még kölyök volt Zeusz, mikor a kórt kapta.

Arab dokik
Juca! Tisztelem a hozzáállásod, engem sem zavarna, találkoztunk a Bethesdában mi is nagyon okos, hozzáértő arab dokival, de pl. Kaposváron is van egy, aki Pécsett tanult, és rendszerint a nyelvi nehézségek iránti elnézéssel csusszant át a vizsgákon. Sokkal gyengébb orvos, mint az osztályon a többi, a stílusa meg a nyelvi gondokon túlmenően is horror. Apósom hihetetlenül békés, higgadt pasi. Amikor anyukája törött csigolyákkal ébredt és rohammentővel mentek be a kórházba, az arab doki volt ügyeletben. Amit ott az az ember előadott, arra apósomat kevés választotta el attól, hogy megüsse. (Ha jól tudom, egyértelmű célzásokat tett a mama közeli és igen fájdalmas halálára. Ez egyébként 6 éve volt. Mama most volt 89 éves május 18-án.) Amúgy olyan az apósom, hogy egyszer egy kolléganője hihetetlen izgalommal rohant át a többiekhez, hogy "Gyertek, a Sanyi bácsi kiabál" 10 év alatt ugyanis akkor látott ilyet először. Szóval nem egy vízfelkapkodós típus. Ez az orvos mégis annyira kiborította, hogy alig tudtuk megnyugtatni. Tehát ha Kaposváron találkoznál arab orvossal a kórházban, még te is menekülj szerintem.

Puszi,
Kata

Kép
wkata
 
 


Ez vicces lett :)
gabella
 
 


Ez meg lehet, nem is működik...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Kép

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 



Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Bocs, hogy tele van velem a topic, csak norwellnél láttam ezt az újfajta vonalzót, de nekem nem működik :(

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Kata!

A bőrszín még nem jelenti automatice, hogy nem hülye, vagy nem paréj tapló paraszt. Hatvanban ezt sok magyar orvos kiérdemli a sebészeten sajnos. Van még egy jó szemész arab doki is ott. Kaposváron meg még sosem voltam, és remélem kórházban nem is leszek. :twisted: :twisted: :twisted:

tjuca
 
 


Na blogoltam. 8)

tjuca
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?