Új privát üzeneted érkezett!

Rambóka, láttam a képeket Gergőről. Nagyon cuki baba, de nagyon ravasz lehet! Fantasztikus, h ilyen szépen fejlődik!

Kép
apple

Dimet lehet vashiány is. és szülés után szédültem sokat, valszeg vashiánytól.

de szédülést okozhat az is, ha a hormonháztartásod változik, változnak a hormonszintek. Én pl mensi előtt szédülök, és fáj a fejem.

Viszont nem értem, miért hagytad abba a metformint. ha már eddig szedted. vagy 12. hétig érdemes szedni, vetélés megakadályozása céljából, ha végig szeded, hogy rendben tartsa a cukrod, súlyod, akkor viszont ilyen szempontból pont most jönnek a legrizikósabb hónapok, minden kismama ilyenkor hízik a legtöbbet, és ilyenkor van legnagyobb esély terhességi diabra. szerintem. De tudod nem vagyok orvos.

Lyutka drága. Kényelmi szempontból a MMEC-ben jobban jársz. gyors, nincs várakozás. Szt Imrében azért nem lesz egyszerű menet, nej tudom ott mennyit kell fizetni. MMEC-be 4800 pénz, lehet szt Imrében sem sokkal ólcsóbb külsősnek.

Kép

Kép
rejo

SZiasztok!

Lafi, hogy vagy?!

Monácska, hőd?! Én még mindig azt gondolom, hogy ez egy dupla ciklus lesz és kb. egy hét múlva lesz PÉ! :wink:

Dimet, szédülés? Én akkor szoktam szédülni, ha kimerült vagyok... Nem is tűnik fel semmi más, csak szédelgek...

Andika?!

Görbém:

Kép

Barnázok is :evil: , jön a mensi... De akkor is szép volt ez a ciklus! :lol: Ilyen görbét még soha nem produkáltam!

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
anyoooka

Jó reggelt!

Csipike drága, nagyon szorítok neked, hogy sikerüljön egyenesbe jönnötök a magánéletedben, hiszen ez nagyon fontos a babához. Meg a babának.
Tessék leülni beszélgetni a pároddal, mert a kommunikáció hiánya komisz dolgokra képes! Tapasztalatból beszélek.

Bebafa, üdv itt! Remélem, tudtál orvost keríteni, és elindulni a kivizsgálás rögös útján! Nekem is sikerült Anyukámat rábeszélni egy inzulin és vércukor kivizsgálásra, bár őszre halasztotta a dolgot, de legalább el fog menni (Apukámmal együtt!). :)
Ő - mármint Anyum - is tuti PCOS volt (vagyis van), hiszen én a 6. terhességéből születtem (nincs idősebb testvérem!), mert a többivel elvetélt, még az első trimeszterben. Velem a 9 hónapból 7-et szigorúan feküdt! És van egy öcsém is (2 évvel fiatalabb nálam), vele már semmi gond nem volt, könnyű terhesség volt. :D
Érdekes, Anyumnak a teherbeeséssel sosem volt gondja, csak a vetélésekkel. Amúgy neki sem volt soha életében rendszeres ciklusa (most pedig már kb. 5-6 éve "kipakolták" mióma miatt).

Mnikike, remélem gyógyulgatsz, erősödsz!
Jó, hogy beszéltél annak a csajszinak a kórházban a pcos honlapról, lehet, hogy ez lesz a kezdő lépése a kivizsgálás felé. :)

Apple, nekem az előző mensim igazi "serdülőlányos" mensi volt, hasfájással, görcsökkel, és rendes mennyiségű pirivel, 6 napig. Most nem barnáztam, de előtte rendszeresen. Utoljára decemberben volt ilyen "szép" mensim.
Most pedig már a hőm is a béka hátsója alatt van, de még sem barnának, sem pirinek nincs nyoma. Nem tudom mire vélni... Szeretnék beleférni a 40 napba. :)

Monácska, drukkolok a görbédnek, hogy emberelje már meg magát! :D

Anyóka, a te görbéd pedig fantasztikus volt, még ha most esik is, és barnázol. Szerintem tankönyvbe lehetne tenni! Ez már nagyon jót jelent, hogy jól működsz! Én nagyon bízom a köv. hónapodban. :wink:

Tükörvíz

Kép
tukorviz

Kép
Vendég

találtam még 2 szemet, holnap megpróbálom felíratni a háziorvosommal....azért hagytam abba, mert nincs több.... és nincs ki felírja, a régi házidokim lazán felírta. majd holnap megkérdezem a mostanit,mert tud róla.

szedek vasat. de valszeg. vmi hormonos dolog lehetett (anno a norcoluttól volt ilyenem....), vagy az idő miatt, mert megittam még egy kis kvt délután, és akkor már jobb volt. leszámítva,hogy 1kor sem voltam álmos....pedig totál gyengus kv volt....na, mindegy.

okr, mi van veletek?? jól vagytok???

ahogy nézegetem a táblát, látom,hogy úúúúúgy telik az idő.....és mostmár jöhetne megint egy babásodós pár!!!!!! :)

itthon vagyok. mingyá takarítok egy kicsit. meg főzöcskélek, de diétásan, mert férjem is diétázni akar. így most belehúzunk. én egy nagyon kicsit lájtosabban, ő meg keményen :)
dimet

Sziasztok!
Vagyok egy kicsit.

Dimet
Köszönöm a kérdésed jól vagyunk. :D Genetikailag minden O.K! :lol:
Egyéb,kissebb problémák vannak,mint pl. mélyen tapadó lepény,és keményedések,de remélem ezzel nem lesz nagy gond.
Ja,és farfekvéses a drága.Bár még elméletileg megfordulhat,de sztem nem fog.Nemét nem tudjuk.

Olvasom rosszul voltál :( Remélem már jobban vagy.Sajnos mióta nem szedem a metformint én is sokszor szédelgek. :wink:
Ha nagyon meg vagy szorulva nekem van itthon pár szem maradék,elküldöm neked. :lol:

Nagyon drukkolok mindenkinek,hogy gyorsan babásodjon!!!!!
Még van 5 vizsgám :x ,ha végeztem jövök! :D

KépKép

KépKép
okr

Sziasztok!

Gyak gyorsan bekukk...

Dimet: Nem lehet ez a borzasztóan váltakozó időjárás a ludas? Mondjuk nem voltam túl sokat szabad levegőn a hétvégén, így nem igazán tudom, hogy milyen idő volt...

Úgy döntöttünk, hogy hamarabb lesz felújítás, már hétvégén szétbontottuk a lakást, hátha így hamarabb végzünk majd. Jövő héten szabin leszünk, meg az utána következőn is, reménykedünk, hogy hamarabb befejezzük és jut idő egy kis kikapcsolódásra is. Ennek fényében szabadnak tűnök júliusban, szóval még meglátjuk ;)

Mindenkinek pussz, este jövök még, ha nem leszek nagyon leamortizálva.

Pussz Mindekinek!!!

Kép

Kép
bettica

Rejóka, köszi a választ! Az az igazság, hogy a családi kasszát már eléggé gallyra vágta az én PCOS-m, ezért filózok, hogy hogyan tudnám megoldani a vérvételt. De lehet, hogy még egy kicsit lecsippentek mondjuk a kajapnézből (úgyis fogynom kellene :D ) és akkor MMS-t választom. Azért, ha vki tudna Szt. Imrés árakat, írja meg. Gondolom úgy indul a dolog, hogy 600 ft.- vizitdíj, gondolom a cukor az ingyenes, de az inzulinról mintha írta volna valaki korábban, hogy fizetős lett?!?! :shock:
Lafi! Valahogy elfelejtettem beírni, hogy a 10 cn-en vagyok :oops: , s ha már úgyis javítanod kell a táblázatot, a gyógyszer adagomat is írd át légyszi 3 x 850-re. Köszike!
lyutka

Okr nagyon örülök, hogy minden oké a genetikával!!! Azért remélem majd pihensz is a keményedésekre, bár neked nem szokásod! :lol:

lyutka próbáldd talán a szentimre honlapját, hátha ott rajta van. de miért nem tudsz egerben intézni egy terheléses vizsgálatot, gondolom ott jóval több ismerettséged van.

Voltam szerdán terheléses inzulinon és cukron, ma meg tűnél. Cukor 4.8 a nulla és 5.9 a 120 perces, ezzel nincs gond.

inzulinom a 120 perces 30 ez megint okés, de éhomi 15. Tűű azt mondta ez nagyon csúnya.és van 17 kiló plusszom. nekem 14 éves korom ótaa terhességeimet leszámítva mindig 64 kilo volt a súlyom. most 17 kilóval több, úgyhogy Norka azt írtad nincs is akkora súlyfeleslegem, de van, magamhoz képest.

na szóval 3X500 gramm meforal.

Idegenkedek tőle. egy életen át gyógyszerszedés...dehát 10 évesen azt mondták szemüveg, azt is egy életen át kell ezentúl. Anyu 30 évesen kezdett szívgyógyszert szedni, azt is élete végéig.

Hát nem tudom. Inkább, mint 50 évesen a diab.

De olyan elenérzésem van a mettel szemben, és nem tudom nektek megmondani miért.

És átgondoltam, most semmi pénzért nem kezdenék el Dianét szedni, mert legutóbb is 12 kilot híztam tőle, és felerősíti a hólyaghurutomat, szóval most nem kéne.

és valamit szednem kell, a bőrőm és a petefészkeim nem maradhatnak ilyenek.

de azért nem jó érzés. nektek nem voltak ilyen gondjaitok? csak én vagyok ilyen hülye?

pajzsmirigyemet kell majd kivizsgáltatni még, mert nagy a nyakam, de nálunk mindenkinek ilyen acsaládban, meg nagy baj nem lehet, ha két terhességet kiviseltem.

ja, és vasárnap elutazunk nyaralni 3 hétre, úgyhogy csak akkor kezdem a meforalt, ha visszajöttünk, július 1-én. addig szokom a gondolatot.

Kép

Kép
rejo

Rejoka, sejtettem hogy ez lesz belőle...

ne haragudj hogy olyan összevisszaság volt és nem tudtunk talizni!

Most hogy Dömsödi Gábor is infarktust kapok, eléggé megijedtem, és az már biztos, hogy elviszem én is a férjemet szűrésre... akarja a fene hogy baj legyen, márpedig az apja cukorbeteg, anyai ágon is van cukorbetegség, a BMI-je 30 fölött van és stresszel mint a fene...

Bár nem tudom, hogy az életmód váltásra, étrend váltásra hogyan fogom rávenni!

Pedig azt hiszem, én sem úszom meg végképp! :(
A hormonjaim nem olyan zűrösek, bár az LH-m magasabb mint az FSH (9 valamennyi illetve 7.6), a tesztoszteron épp 2 alatt, a többi jó. Viszont az inzulinom... az maga a csapás. :shock: Éhgyomri 5, ez rendben van. De a 120 perces 60!!! Több, mint tízszerese két óra elteltével! Hát ez akkora IR mint ide Kópháza... :?

És az tény, hogy eddig csak a gyógyit szedtem, de se diéta, se mozgás nem volt, fogyni tovább nem szeretnék, hát nehéz lesz kisakkozni így gyerek mellett, hogyan is tovább...
Vendég

kapok=kapott
Vendég

Gyors bekukk :)

Norka!
Maximát megvettem, már az egész családom olvasgatja, jó az a cikk. :) Pussz! És nagyon csinik vagytok Bogival :wink:

Gina
Vendég

Norka bébi akkor ha jók a hormonjaid, miért nem peteérsz??

és mit tanácsolt Tűű, akkor hogyan tovább, hogy legyen PÉ-d, de ne fogyj tovább?

és melyik gyógyit szeded avandamet továbbra is, vagy vissza sima methez?

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Dimet, ha nem tudnál hirtelen szerezni met-et, kiváltottam 3 hónapra előre, kölcsönözhetek. :) A gons, h én meforalt szedek.

2000 mg-t szedek Most úgy próbálkozom, h reggel 500, délután 500, és este lefekvés előtt 1000, így egy kicsit elviselhetőbb.
Hát, nem mondom, hogy jól viselem. 2 hetet tűrök, ha nem javul maradok az 1500mg-nál önhatalmúlag, esetleg felhívom Tűű dokit, hogy tudjon róla.

Ma már egész jól bírtam, csak émelyegtem.

Ha van pé, akkor mostanában van. Talán igen. Már csak abban bízom, hogy ha pé nélküli ciklus is, de szabályosan megjön. Amióta a metet szedem, talán egyszer volt, hogy 20 alá ment.

Rejo, hát csak rászánod magad?
Én is vaciláltam, pláne, hogy nagyon bogyó ellenes vagyok, ha a fejem fás, akkor se szedek be fájcsill-t. De úgy voltam vele, inkább, mint az inzulin és dúrva diéta.
Hidd el, használni fog, és összejön a 3. baba is! :)

Pogika, boldog névnapot így utólag! Régen írtál, mi van veled?

Lafi, ha leközelebb teszel fel táblát javítanád a ciklushosszt 28-32-re? Úgy tűnik kezd beállni erre. Mégis jobban néz ki, mint a "változó" ;)

Ja, szerintetek lehet az emelt met hatása, hogy tele vagyok levegővel (azt hiszem főként ez okozza a rosszúllétet), ill állandóan pisilni járok? :shock:
Csak azóta van, mióta emeltem.

Norka, én is küldeném a családot kivizsgálásra, de nehéz esetek. :(

Kép
mamint

Sziasztok!

Tükörvíz, én is görcsöltem, de nem volt annyira vészes. A hőm most nekem is napokig alacsony volt (36.3 és 36.5 között), el is dobtam a hőmérőt, pár napig nem mértem, mert csak elszomorította a napom. Viszont ma reggel kíváncsiságból megmértem és 36.78 volt!! Már nem tudok eligazodni a szervezetemen. De a PCO már csak ilyen :(
Én sem akarok 40 napnál hosszabb ciklust, főleg, h ebben a hónapban kell mennem HSG-re, 3. napi hormonvizsgálatra, uramnak pedig spermavizsgálatra. Remélem mindkettőnkön segít az, h emeltük az adagunkat.

Rejo, nekem is az első gondolatom az volt, h életem végéig meforal??!! Hisz még olyan fiatal vagyok!
Rá is kérdeztem Tűű dokinál, de azt mondta, h egyelőre muszáj, mivel babára hajtunk, későbbiekben, pedig a tudomány úgyis olyan gyors tempóban fejlődik, biztosan kitalálnak vmit. Torna és diéta nagyon sokat javít, lehet, h később el is lehetne hagyni a gyógyszert. Csakhát ez életmódváltással jár.
Azt azért hozzá kell tennem, h én 1 hónapja szedem és a közérzetem rengeteget javult. Belülről még nem tudom, h működnek a dolgok, mert még hormonvizsgálat nem volt, de nagyon kíváncsi vagyok. Korábban is próbáltam eleget tornázni, odafigyelni az étkezésre, de rosszulétek voltak.
Eldöntöttem, h nem akarok arra gondolni, mi lesz később, mi lesz akkor ha már a 3x500 sem lesz elég. Remélem akkor is lesz még Mensmentis, Tűű doki és az egész csapat akik megmondják mit tegyünk :lol:

Kép
apple

csajok, köszike, holnap elmegyek a háziorvoshoz, szerintem adni fog. vagyis felírja. ha nem,akkor okr, bee....szólok!!!

most rohanás, holnap hosszabban.
de rejo: szerintme nyugi, a metformin rendne teszi a bőrödet is, és a súlyodat is, ha betartod ügyesen a diétát!!! és kevésbé ártalma a szervezetedre, mint a diane!!!

más, férfiak...én is viszem a férjemet! remélem semmi baj nincs nála, de jobb megnézetni. fiatal, meg minden. de van pár kiló súlyfeleslege és cukorbeteg a családban......úgyhogy jövő héten vérvétel. aztán majd meglátjuk merre tovább. szerintem andihoz tuti elmegyünk vele, ha nincsen a vérképében eltérés.

folytköv.
ja, tuti az idő miatt voltam kába...ma már kuty abajom.
dimet

Sziasztok, jó reggelt!

Rejóka, igazad van, hogy csináltathatnám Egerben is, de a legutóbbi próbálkozásom eredménye az volt, hogy 4 hónap!!! múlva lett meg az inzulin eredménye (ismerős dokinál!). Ráadásul Tűű nézetett ösztradiolt is, de azt is elszúrták, mert nem lett értékelhető eredményem.
Szóval Tűű javasolta, hogy menjek a Szt Imrébe, de ez még a nagy átalakítások előtt történt.
Valószínűleg megeresztek ma egy telefont ennek a Terike nevezetű hölgynek, aztán ha nagyon macerás és problémás, meg drága, akkor megyek a MMS-be.

Kik is jönnek csütörtökön 6-ra Zentai Andreához???? :oops:
lyutka

Szia Lányok!
Köszönöm a gyors és kimerítő választ! magam is afelé hajlottam, hogy nem kezdem el saját szakállra a met-et szedni - anyósom is ezt szedi- hanem megvárom míg egy endo-s látja. Kit tudnátok ajánlani, aki megfizethető, de jó? jelenleg BP-re járunk lombik stimcire. 7. cilkusnap...
A legjobbakat mindenkinek! baboca
Vendég

Sziasztok!
Lecsó! (Imádom a lecsót..... :) ) február 22-én volt a történelmi nap, mikor elkezdtem. Ma sem jobb a hőm, lement 36,2-re. Még nem tudom mit csináljak, mert 21-én Tűű dokihoz kellene mennem a hormonkontrollal együtt, de ha így folytatom, meg sem jön addig.... Nem tom.....
Anyóka! Szép ez a görbe. A vége is szép, még akkor is, ha támad a vörösbanya, de gratulálok mesei, tankönyvi, csodaszép volt ez a hónap!!!!! A következőben kétcsíkos csodát hozol nekünk!!!
Dimet! Nem tudom mitől lehet a gondod. Lehet, hogy a vérnyomásod vacakol ebben a szemét időben....
Lafika! Hogy vagy? Tegnap nem tudtam jönni, bedöglött a gépünk, holnap sem leszek, csak csütörtökön meg szomabton! Eszembe jutottál, mert spenótot akartam főzni, sé ugyebár az is zőőőőőőd!!! :):):):):):):)

Többiek! Sok pusza!
Vendég

Hello Lányok !

Rejo, kellemes pihenést kívánok, aztán tessék majd elkezdeni a metet szedni !!! Meglátod a bőröd olyan lesz, mint kisbaba korodban :wink: és a babásodás sitty-sutty össze fog majd jönni :lol:

Lyutka, kíváncsi vagyok mit fog Terike mondani, nekem is a Szt.Imrébe kéne mennem...

Dimet, végülis maradsz a dokidnál ? Egyébként eszembe jutottál amikor átadtam a borítékot, hogy mi lenne, ha nem annyit adtam volna. :lol:
A dokik többsége nagyon szimpatikus volt, szóval könnyű lenne választani.

Tükörvíz, szegény anyukád min mehetett keresztül, mire megszülettél :( nagyon érdekes, hogy a tesóddal már nem volt probléma, lehet nála valami hormonális gubanc volt és utánad helyreállt a rend.
Az én anyumnak is volt pár vetélése, illetve lett volna egy öcsém, aki 27. hétre halva született :( azt hozzá kell tennem, hogy nagyon sokat dolgozott anyu és hát az apám sem bánt vele kíméletesen :( :(

Anyoo, tényleg szépséges ciklusod volt !!

Én jól vagyok, kezdek unatkozni itthon :lol:

mniki

niki, és annyit adtál??? :lol: ja,ja. szerintme is sok a szimpi doki. csak a burkolt fenyegetést jól értettem, mert írt egy lány egy másik fórumról,aki szintétn így járt..és a második babaáját egy másik dokinál akarná szülni...de nem teheti meg, mert az új doki azt mondta mégsem tudja vállalni,mikor összefutottak a "mi" dokinkkal a folyosón....ciki,mi?? pedig először azt mondta elvállaja, aztán nagyfőnök belépett a képbe és nem válallhatta.........és ráadásul a csajjal a szülésnél érdekesen is viselkedett. na, de ez hosszú....így a csaj kénytelen kórházat váltani. jó kis sztori!!! hát, én már maradok a seggemen, oszt lesz ami lesz:) gyerek bent nem marad:))

niki, ha uncsizol gyere át hozzám:) ma melózok, holnap is zsufi napom van, de csüt-pénteken jöhetsz :) vagy nem lehet mozognod nagyon??? :?
dimet

teszek fel egy bálna képet :lol: 8)
dimet

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1181029395.39.jpg[/img] [/img]
dimet

a seggem is nagy már :lol: de kell az egyensúly megtartása miatt :lol:
dimet

Lányok!!!!
Dimet lebálnázta magát................ :shock: :shock:
Olyan formás pocód van Te, hogy csuda. Bálna..... Pffffffffff
Vendég

Sziasztok!

Dimet, nem is vagy bálna!!! Szép a pocid!!!

Monácska, a próféta szóljon Belőled! :wink: A Te hőd viszont most már szép egyenletesen lent van! Szerintem lesz itt pé!!!

Niki, unatkozol?! :lol: :wink: Pihizz sokat, olvasgass - és szokjad, mert hamarosan 3 évig otthon lehetsz! :wink:

Lafim?!

Andi?! Nem tudtam ma Veled tartani!!! Mi újság?!

Rejo, én sem szeretek gyógyszert szedni, de a mettel kapcsolatban nem volt semmi ellenérzésem, sőt nagyon vártam hogy mikor kezdhetem már el. Vártam, hogy "meggyógyítson" - és nevetni fogtok, de ahogy elkezdtem szedni, sokkal nőbbnek éreztem magam...

Mamint, lassan be kellene jelentkeznünk Tűűhöz! Nem felejtettem ám el hogy ott randizunk! :wink:

Hozzám megérkezett a Pirinéni! És nem úgy, mint eddig, hogy előtte barnázok egy-két napig, kínlódik, picit maszatol és úgy erősít bele, hanem reggel barnáztam egy picit, délutánra már semmi, este viszont rendesen, erősen megjött! Most már kezdem elhinni hogy tényleg javulok :lol:

Kép

Kép
anyoooka

nem a hasam bálna :lol: de a fekete: ápol és eltakar :lol:
a combom és a seggem kezdett el nőni. de az majd lemegy :lol:
ja, képzeljétek. kérni akartam előre tűűhöz időpontot férjemnek. vagyis csak egyenlőre megkérdezni,hogy van.e időpont, ha a vérvételen találnak nála vmit. kiderült: csak augusztusban van!!!! de lehet lesz hamarabb is, ha nem csak 1 napon lesz rendelése. ez nemsokára kiderül, ugye norka???
dimet

Sziasztok dárgaságaim,

látom, jól vagytok mindannyian !!!

Monácska, úgy látom egy cipőben járunk..... ebben a hónapban mérem a hőmet, de vajon minek.... :cry: :cry:
Ma vagyok a 18.cn-on, és tulajdonképpen csak egy egyenes vonalat tudnék húzni, folyamatosan 36,4 C a hőm, MINDEN reggel.... kivéve egy reggelt, amikor felment 36,5 C-re.....
Én még soha nem mértem egy egész hónapot, úgyhogy nincs tapasztalatom, de szerintetek ilyen van ???? Pedig nem rossz a hőmérő, leellenőriztem, és hüvelyben mérem, félremérés kizárva...
Már a hócipőm tele van önmagammal, az előző hónapban istenkirálynő voltam, pé-vel, fogyással, homronális egyensúllyal, most meg megállt a fogyás, szar az egész.... szeirntem a metformin ront vissza mindent, ezt láttuk már az előző ciklusi mérésnél is, hogy az inzulin brutálisan megy felfelé....

Szóval látott már valaki ilyen ciklust ?? Ami csak egy egyenes vonal ??

Dimetke, gyönyörű kismami vagy !!
zsizsik

Lányok!
Norka szólt odaát az nlc-n, hogy Breyer Helga doktornő is le szakvizsgázott (csupa 5-re), és ő is vállal már pcos és metabolikus x betegeket, Tűű tanítványa, és csak jó vélemények vannak róla!
Akinek van érkezése, jelentkezzen be hozzá, mert Tűű dokinál nagyon összefutott a sor, ahogy Dimet is írta már csak augusztusra van időpont!!!!
Segítsünk magunkon és ahogy Norka írta, a kezeletlen betegeken azzal, hogy hagyunk szusszanást Tűű dokinak!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Rejoka, nekem sem voltak ellenérzéseim a mettel kapcsolatban, sőőőt! Én örültem annak, hogy van megoldás a "bajaimra" azon kívül, hogy drillinggel megkapargassák a petefészkeim.
És nekem azzal sincs bajom, hogy életem végéig szednem kell, esetleg. Még mindig jobb - ahogy te is írtad -, minthogy évek múlva esetleg inzulinozni kéne magamat. :wink:
Szerintem hozzá fogsz szokni te is a gondolathoz, és ha használni is fog a metformin, meg is fogod "szeretni". :D

Mniki, te nem derítetted még ki Anyudnál, hogy nála lehet-e PCOS? Ezek a vetélések, elhalt terhesség, elgondolkodtató.
Hát igen, az én Anyum is megjárta a saját kálváriáját a gyermekáldás terén. Ő azt mesélte, hogy akkor sikerüt megszülnie engem, mikor már megbeszélték Apummal, hogy ők gyerek nélkül élik le az életüket. Valószínűleg a lelki teher lekerült a válláról... :roll:

Dimet, én nem látok sehol bálnát! :D Viszont egy csini pocis kismamit annál inkább! :wink:

Anyoooka, tényleg javultál! :D Nagyon klassz!

Feldobom én is a görbémet, már végképp nem tudom mire vélni, mikor jön hozzám is a mikulás... :(
(le kellett csípnem az elejéből, mert túl nagy volt a fájl)

Kép

Tükörvíz

Kép
tukorviz

Zsizsik, Te most is istenkirálynő vagy :!: Hmm, a hőmérőzés jó dolog, ha pé-s ciklusban mérsz. egyébként meg idegesítő, bár arra tényleg jó, hogy tudod merre hány méter. Ha továbbra is rendszeresen áldoztok a szerelem oltárán :lol: , akkor ne is mérjed minden nap, csak 2-3 naponta. úgy kevesebb a stressz !
Egyébként baromi kíváncsi vagyok, hogy alakulsz ezekben a hónapokban !

Dimet :) bírom, hogy minden kismama bálnázza magát :lol: Az a lényeg, hogy csinos kis bálnáink vannak :wink:
Elvileg csüt-pénteken kéne mennem a kh-ba vérvételre, akkor útba tudnálak ejteni egy kis csevegésre :lol: Minden attól függ ,hogy mikor megyek varratszedésre a körzetihez, ui. L.doki azt mondta, hogy a varratokat otthon magam is ki tudom szedni, persze ő is kiszedi, ha akarom.. hmm, ezek után én NEM akarom :lol: 4 hét múlva kontroll, kiemelte, hogy nem a kórházban, hanem a magánjában. hmmm
Gondolod, hogy engem is megismerne, ha szülésre kerül a sor ? :lol: Döbbenet amit írsz. Hiába profi, jó orvos :roll:
Sok mindenen képes vagyok átsiklani, de egy nagyon nagy hibája van a dokinak..., hogy nincs a magánjában UH. :(

Anyoo, a mensidnek nem örülök, de annak igen, hogy fantasztikusan javulsz !Meglátod hamarosan beköltözik pocakodba a baba !!

mniki

Zsizsik, még megindulhat felfelé a hőd, a 18. cn. után is!
Egyébként érdekes, amit írsz! Mármint hogy a met kavar be. Egyébként Avandiát szedsz vagy Avandametet?

Sikerült leredukálnom a táblámat a megfelelő méretre, íme újra:
Kép

Tükörvíz

Kép
tukorviz

Dimet, még hogy bálna? :lol: :lol: Kismama vagy, teeee... bírom a pasasokat, amikor elmesélik, hogy egy kismamának hogy kellene kinéznie... (tudod kire gondolok :evil: )

Lányok, Tűű-höz ne jelentsetek be metabolikust, mert nem bírja a terhelést egyelőre.
Ha csak sima szűrést szeretnétek (cukor, lipidek, vérnyomi stb.), akkor a metabolikus szűrőcsomagot kell kérni és a labort követően a 10 perces szakvizsgálat Buchinger Zsuzsánál vagy Breyer Helgánál zajlik. Mindketten kiváló belgyógyászok.

Ha gyanús, hogy van valami bibi, tehát nagyon magas vérnyomás, izzadás, stresszes, elhízás, stb. stb, akkor inkább érdemes bejelentkezni egy első konzultációra szintén a két doktornőhöz, és akkor ők megmondják, hogyan tovább, mert lehet, hogy a laborban mást is le kell kérni utána.
Buchinger Zsuzsa hétfőn rendel (jövő héttől), Breyer Helga már múlt héttől, keddenként, és már kezd ő is tele lenni. :shock: De Helgához még viszonylag gyorsan be lehet jutni.

A MMEC-ben az a jó, hogy mivel csapatmunka folyik, és ha valakinél gáz dolgok derülnek ki, akkor úgyis Tűű dr. veszi az illetőt a kezébe. De semmiképp ne nála kezdjenek az újak, mert a labor-labor előtti fázishoz ő egyelőre nem kell és nagyon le van terhelve.

Az új PCO-sokat is Helgához irányítják első körben.
Vendég

Nikikém, te drága!! Annyira imádlak ezekért a spontán mondataidért...!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Igenigen, én most is istenkirálynő vagyok !! Kicsit selejtes, de azért még az !!
Még soha nem méregettem a hőmet, ezért most ezt a hónapot végig szeretném csinálni, már csak informative is érdekel, mi van velem. A stressz nálam inkább depi formájában csapódik le, elmegy mindentől a kedvem... :cry:
Örülök, hogy jobban vagy !! Pocid nem fáj már ?
Mikor mész Dimethez ? Én is becsatlakozhatnék ?

Tükörvíz, hallod, a te görbéd se megyszerű.... :roll: én szedtem az avandametet, - tudod, metformin és roziglitazon - attól szépen javultam, aztán Tűű visszaállított merckforminra, a gyerekgyártás miatt, de ez úgy látom, érzem, hogy nekem kevés lesz, romlik minden. Sajnos.
Te mióta szeded a metformint ?
zsizsik

norka, az a baj, a metabolikus szűrőcsomaggal,hogy inzulin nincs benne. férjemnek már volt cukor nézve, terheléses is, az totál rendben volt. ezért akarok neki csak inzulint nézetni. (meg persze a cukrot is mellé, ha már lecsapolják)
a többi (lipidek, stb...) itt a cégnél megcsinálják.
és az eredmény után bejelentkezni, akkor vmelyik dokicsajhoz.

niki, de menj csak be hozzá varratot szedni, az a dolga, és ki is fizetted az árát. baszsus, mi az,hogy szedd ki magadnak. ah.... :evil:

norka, tudom kire :evil: kapok tőle jövő héten...tuti. de én mindnetől híííííííííííízok már :cry: :roll: jó, nem is diétázok. de baszsus, egyszer élünk. néha lehet csalni :lol: néha.

zsizsik, te meg nyugi...lehet később lesz péd!!!!
dimet

ja, niki. gyere!!! várlak!!! csörögj rám előtte!
dimet

zsizsik, az istenkirálynő fogalma kizárja a seljetes tényt!!! grrrrrrrrr
és gyertek. várok mindenkit csüt-pénteken :lol: süssek vmit? haaaaaaddd süssek!!! mindig süthentékem van, de már nemtom kire rásózni :lol: a szomszéd csaj is rámszólt, hogy ne adjak neki ennyi sütit, mert fogyni akar :lol:
dimet

Méééé nincsen szivecskés szmájli????? Amit küldhetnék Dimetnek....... Annyira fajin volt az előző hsz-od..... :lol: :lol: :lol:
Vendég

Zsizsik, neked mikor lenne jó csütörtökön-pénteken ? Akkor igazodnék hozzád és meglepjük Dimetet :lol:

Dimet, teljesen igazad van. Lehet az én hibám, de én ilyenkor már csak azért sem pofátlankodok oda. Ha derogál neki egy varratkiszedés, ám legyen, én is csak megspórolom az időt, de levonom a tanulságot. :wink:
Egyébként kiírt pár vizsgálatot, amit az immunológus kér, tehát ennyivel beljebb vagyok..

Ja, a hajam megint nagyon hullik és ismét erőteljesebben szőrösödök, lehet megint magas a tesztoszteronom :roll:

mniki

lepjetek. de szóljatok azért előtte picivel, nehogy a francia, jóképű barna hajú, szexis testű inasaim csak kiskötényben flangáljanak otthon :lol:

kaptam egy kiló cseresznyét. nyami.

niki, mi a franctól??? neked már tökre régen hullott a hajad!!!!
hát, derogáljon neki egy varratkiszedés, azért orvos, hogy segítsen...vagy ez manapság már nem így működik??? :roll: :)

mikor mész immunológiára???
ja, ha már jössz. neked adom a 2 doboz revalid kapszulámat. novemberben vettem. de aztán már nem akartam szedni. ott áll a fiókba.
dimet

Dimetkém, látom, formában vagy ma.... ! :lol: Csajok, ehhez dokihoz viszont csak egy NO COMMENT jön ki az ujjaimból.... :roll: :roll: :roll: Én tuti, hogy nem mennék hozzá sem szülni, sem gyógyulni. Ez a manus valszeg már régen nem a gyógyítás iránti szeretetből végzi a dolgát............

Niki, sajna csütörtökön vidéken kell aludnom, pénteken jövök haza délután. Péntek még lehet jó, de szerintem ne várj rám, intézd a dolgot, ahogy neked jó, és ha sikerül ott lennem, akkor csatlakozom hozzátok.
Immunológia ? Érdekes.... lehet, hogy ez lesz a dolog nyitja ?
zsizsik

zsizsik, én sem fogok menni hozzá másodjára. de mostmár ez van :roll: ha a bajcsyba akarok szülni, nála kell maradnom. most. bérezés meg teljesítmány (hála..) alapján. 8)
dimet

Dimet! Niki!

Én tutira nem mennék ehhez a dokihoz szülni! Kapja be! :evil: :evil: :evil:

Az én dokim is menő, és nem is olcsó. Van magánrendelője + van egy egészségcentrum, ahol privátban 4D-s UH-ozik. De soha egyetlen egyszer nem éreztem, h. lökdösne a pénzes rendelései felé! Bár a magánjába jártam terhestanácsadásra, de ha bármi gondom volt, simán behívott a klinikai rendelésére, ott mentek az UH-ok is, csak a videoért kellett fizetni 1 ezrest, de az a klinika zsebébe ment!
Én is adtam hálapénzt, de nem bírom a markukat tartó dokikat! Azt meg legkevésbé, ha még zsarol is! :evil: :evil: :evil:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka

Sziasztok!

Egy kis Offtopic:
Én egy másik topicban szoktam irogatni, de most szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy nyaralási lehetőséget.
A képen látott nyralóban apartmanok kiadók. Tihanyban van, nagyon szép helyen a strandtól 50 méterre. Anyósomék adják ki. Ha valakit érdekel mail-ben írok többet is.

Kép

Nicol
francsek@chello.hu

Kép
[/url]
fnikol

Niki, ez nagyon durva! Szedd ki otthon a varratokat... :evil: Én tuti nem mennék vissza ehhez a dokihoz többet! (amúgy is megvan róla a véleményem, ahogy az Istent játssza abban a kórházban...)

Tükörvíz, már én sem nagyon értem a görbédet... :shock:

Ha nem most jött volna meg gyanús lennék magamnak annyira szagérzékeny lettem!

Nézzétek, reggelre ő költözött Dorka ablakába a virágládába! :lol:

Kép

Kép

Kép
anyoooka

Zsizsik, rendben van, nem várok rád :wink:

Dimet, miért pont francia ? :lol: Mondd, nem vagy kicsit sem kívánós ? :D felőlem levehetik a kiskötényt is :wink:

Nem tudom miért hullik megint a hajam. Most azzal lennék megelégedve, ha nem lenne nonstop hányingerem. Nem hiszem el, hogy pár nap met kihagyás nálam mindig ezt csinálja.
Egyébként meg előre sajnálom a bébimet, egy szőrös mellbimbóból fogja kapni a fincsi tejet. Csak nehogy papának hívjon a végén :twisted:
Fú, azt nem is meséltem, hogy amikor kivették a branült, a karom egy része gyantázva lett a tapasz miatt :mrgreen:. Szegény tanuló fiú nem győzött elnézést kérni. De hát nem ő tehet az én szőreimről ... Én sem, de az már más kérdés.

Lafi, hogy vagy, régen láttalak erre ?!

Na, megyek ebédelni..

mniki

áá, ezt már hagyjuk lányok. nem akarok MOST kórházat váltani. és dokiváltás ennél a dokinál mostmár másképp nem menne!!!!! nem akarom már ezen hergelni magamat (a gyereket sem, így is hiperaktív a hasamban...). tarthatja a markát, ezerrel....mit fog csinálni, ha kevesebbet kap (mert ugye majd megszülök, és majd meglátjuk a teljesítménye alapján,hogy mennyire vagyunk hálásak....ez így menne normálisan, nem???)
megmondom neki,hogy igen, legyen ott a szülésnél, legyen ő a választott orvosom, ha már ilyen kedves, önzetlen doki :twisted:
tudom,hogy bizlami kérdés a szülés. de nem ismerek senkit sem itt pesten, honnan tudjam,hogy akit más ajánl az valóban jó-e nekem. hiszen ugyanúgy, csak betoppanok hozzá. ez a doki szakmailag jó, ha baj van, megbízom benne. ha, meg nincs,akkor nagy szükség nem is nagyon lesz rá.....ott a szülésznő.
és a 6 hetes kontrollra meg el fogok menni máshoz, vagy bemegyek a kórházba, vagy az egészségházba. nem fognak elhajtani!!! hiszen kötelességük ellátni....
szóval, ennyit erről. és egyébként is szerintem be vannak tojva a dokik, mert vki egyszer pattant ki egy szikrát, mondjuk egy jó kis hangfelvétellel.....tudom,mennyit keresnek az orvosk, és mekkora felelőség van rajtuk. de amikor vki elmegy orvosi egyetemre, vmire, a GYÓGYÍTÁSRA felesküszik....sajnos sokan elfelejtik ezt manapság. és csak a pénz lebeg a szemük előtt. sok olyan orvospalántát is ismertem, aki már az első évben hangoztatták,hogy anyu-apu orvos, én is az leszek,mert sok pénzt akarok keresni....ha megkérdeztük: és a betegek, az emberek? óóó, azt ki nem szarja le?? és akkor imádkoztam nehogy valaha, egyszer ennek a kezei közé kerüljek.....
persze lehet még jó szakember, ettől függetlenül.
de hogy vki azért, mert prof...meg atyaisten, nem kéne elszállni. volt részem már egy igen kedves profban szegeden...... :evil: mégis megvan a doktorim....de ez hosszú történet :D
na, summa-summarum: doki marad, kórház marad, gyerek kijön, és megkapja a hálapénzt, ami ebben az országban "jár" neki....grrrrrrrrrrr :D
és 10-11szer elmegyek hozzá, alkalmanként 6 ezerért vizsgálatra, ami 5 perc. gyerekről UHt nem is látott.....csak megnézi a leleteimet. mit akar még többet? majd ha ott izzad értem 10-12 órát, és a bajban top-on lesz, akkor. akkor azt mondom, ez igen. de jó,hogy itt volt....
na, abbahagyom :) uncsi vagyok :lol:
dimet

Értjük Dimet!!! Nem........... Megértünk TÉGED Dimet!!!
Vendég

ja, nem a gyerek kapja meg a hálapénzt :lol:
pedig, ha belegondolunk: a gyerek és mi érdemelnénk a hálapénzt!!!! megküzdünk azért,hogy lehessen babánk. megküzdünk a terhességeel (nem nagy küzdelem, de akkor is..), megküzdünk a szüléssel. és a gyerek is mindneki másnál jobban megküzd a megszületéssel.....!!!!!!!!!! és akkor nem mi érdemelnénk meg egy kis kényeztetést??? nem, mert összeszorított foggal, a dokinak adjuk össze az összekuporgatott forintokat....amit legszívesebben a gyerekre költenék!!!! nem panaszkodom,meg ilyenek. de inkább vennék több mindent a gyereknek.

jó, abbahagyom. nagyon uncsizom, ti meg engem untok meg hamarosan :lol:

niki, nemtom miért pont francia. de a francia pasik olyan jóképűek. vagy nem? persze a férjem is az. mármint nem francia. henm a férjem és jóképű. és még szeretem is. de rajta nem állna jól a kiskötény :lol: vagy ki tudja....na, jó. tényleg lőjetek le :lol:
dimet

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?