Új privát üzeneted érkezett!

Szia Ildike, üdv közöttünk!
Egyik gyógyszert se kezdd el szedni!!! Vizsgáltasd ki magadat alaposan endokrinológussal! A PCOS ugyanis endokrin betegség, a fogamzásgátló pedig rontja az inzulinrezisztenciát, ami ennek a betegségnek a fő oka!
Olvasgasd a www.pcos.hu oldalt, nagyon sok kérdésedre választ fogsz kapni - és persze mi is szívesen segítünk!

Kép

Kép
anyoooka

Monácska, látom közben már Te is válaszoltál! Mi újság van Veled? Mai hőd?!

Kép

Kép
anyoooka

:oops: :oops: :oops: Semmi..... Azért nem is tettem fel, nem akarok vele az idegeitekre mászni..... 36,3.

Áááá, nem értem én ezt.
Vendég

Sziasztok Csajok!

Ha végig gondolom az elmúlt egy évet... PCOS-ileg... milyen nagy mennyiségű infot tanultunk a PCOS-ról.. nagyon széles mosoly húzódik az arcomon. Ezt most azért írom, mert tetszik Monácska és Anyoka egybehangzó véleménye Kép

És ez a honlap.... Kép Norka, Yamill cupp érte. Kép

Ildike!
Ugyanazt tudom mondani, mint az előttem szólók.
Olvasgasd a fent megadott honlapot, rengeteg infot megtalálsz rajta, ha bármilyen kérdésed lenne nyugodtan kérdezz.

Ami a kérdésedre adandó választ illeti. Csak saját tapasztalatból tudok válaszolni.
Felejtsd el egyelőre a fogamzásgátlót, vizsgáltasd ki magad és ha valóban PCOS van, kezeltesd magad, hogy majd ha egyszer kitalálod, hogy babát szeretnél, ne akkor menj keresztül a kivizsgálások, gyógyszerfelírások nehézségein. Kép

...azért kíváncsi lennék, hogy milyen tünetek, hormoneredmények és UH lelet alapján mondta ki a doki a diagnózist..?..

Anyoka!
Remélem még nem barnázol? Van valami új tüneted??? :wink:
Megy a drukk ezerrel. Kép
Monyoka! Neked is! Kép
Vendég

Kavicska.....
Valamit akartam neked írni, de úgy elfelejtettem, mint a pinty............. :? :? :? :? :?
De ha eszembe jut mondom rendben?
Vendég

Aha! Megvan...... Kavicska! Tornáztál ma?????????, :lol: :lol: :lol: :lol: :roll:
Aztán nem elbújdosni ám a kérdés miatt okés???
Vendég

Monácska, itt agyalok a görbéden... Most már pár napja elég egyenletesen lent van - nem lehet hogy ez egy dupla ciklus lesz most és majd kb. 10 nap múlva lesz PÉ addig meg szépen lent marad a hő?!

Kavicska, köszönöm a drukkot! :lol: Nem, még nem barnázom, hőm ma reggel is 36,9 volt. Mensis nyomás már van a pocimban... De még semmi, remélem a hétvégét még kibírja és barna nélkül jön, már azzal is elégedett lennék!
Nálad PÉ így a 16. nap környékén?!

Kép

Kép
anyoooka

Azt én nem tom sajnos.....
7-én uh-ra megyek az MMEC-be, kiderül mi van odabent. De én nem várok 40 napnál tovább, ha addig nem jön egy pé, akkor Norcolut. Nem vagyok híve annak, hogy hosszú ciklus legyen.
Aranyos vagy, hogy agyalsz rajta.....
Vendég

jó a maxima cikk!!!

zsizsikkkkkkkk mi ez a depis hangulat?? irgumburgum.....

július 7. beírva a naptáramba, perec, sütik készülnek :)
salátát is viszek. de ha basszus rámjön a szülés nálatok :lol:
dimet

Dimet!

Megitatunk alkohollal. :lol: Tutti nem fogsz szülni! :lol:
Vendég

Ma fantasztikusan napom volt....sok munka, kivagyok.
Szúr a hasam ezerrel.....Ezért külön is ideges voltam, mintha kést nyomnának a hasamba.

Aztán hajazöttem, na mondom csinálok sóskát, el is kezdtem.

Aztán egy jó mozdulat és az egész kiömlött az új konyhában....úszik a sóskától, magamhoz sem tértem........most áztatom a falat, padlót, szekrényt............
kész vagyok..........

Előbb a szúrások most a sóska............aztán meg egy jó kis bőgés....
Vendég

Monácska!
Jelentem még nem tornáztam. Kép Most át kell adnom az Embernek a gépet, oszt' utánna ráveszem magam a lehetetlenre.

Anyoka!
Ciklusilag nulla öröm, de gyakoroljuk a gyermekcsinálást! :lol:

Lafikám drága!
Nem tetszik ez nekem. Kép
Vegyél ki egy kis szabit, vagy csinálj valami "lájtosat" mert ez így nem jó!
Magnéziumot eszed?

A sóska miatt ne izgas magad. Kiborult és kész!
Több is veszett mohácsnál! Kép

Fel a fejjel. Pihenj minél többet! Kép

Fogadj szót, mert ha bármilyen bajod lesz nem fogod magadnak megbocsátani! Kép
Vendég

Lafim, szerintem feküdj le, nézz tv-t és ne csinálj ma már semmit!!! Tudod, ahogy egy nap elkezdődik, úgy is szokott végződni :roll: és tényleg nem kéne hogy bármi történjen Veled!!!
Pocakod hogy van? Mennyire szúrkál? Ne idegeskedj, hallgass Kavicskára, egyél magnéziumot! És pihizz!!!

Kavicska, gyakoroljatok szorgalmasan, hogy ha jön a pé ügyesek legyetek! :wink: :P

Kép

Kép
anyoooka

Lafika!
Sírni néha kell! Amúgy elég méreg lehet, az biztos, főleg mert foltja marad.....
De majd apája újra kifesti és kész!

Jobban vagy már?? Fáj még a pocód??
Vendég

Monácska, kedves, hogy kérded...
Jobban vagyok, pihenek....
bevettem magneb6-ot meghát sajna elkezdtem a duphastont íígy erre a maradék 3 hétre....nem akartam elkezdeni mert nem volt miért, de ettőla szúrástól most jobban megijedtem, dokim meg azt mondta most, mert felhívtam, hogy vegyem be.....

most pihenek, sztem kissé el vagyok fáradva.........
Vendég

Sziasztok lányok!

Hogy megy a torna.......??? gyerünk-gyerünk, figyelek rátok!!!

Most lehet, hogy meg fogtok haragudni, de:
Azt hiszem egy ici pici időre felfüggesztem a dokihoz járást-ez alól kivétel a met szedés.
Ennek az oka az, hogy a házasságom egy kicsit nehéz helyzetben van, és úgy gondolom, hogy minden energiámat arra kell fordítanom, hogy újra olyan boldogok legyünk mint voltunk. És a babócának is nyugalomba, békességbe kell majd egyszer megérkeznie. Mellesleg talán ha itthon minden okés lesz, akkor sokkal nagyobb esélyem lesz mindere -jó dokit találni, megfelelő kezelést elérni, és majd babázni......
Tudom, azt is hogy fontos tényező az idő....., de ha nem tudok rendesen odafiogyelni arra amit tennem kellene, mert a lelkemben sokkal nagyobb baj van, akkor fölöslegesen és valószinűleg nem megfelelően lennék kezelve.
Na mi a véleményetek?-ti mindig olyan őszinték vagytok, és olyan jó, hogy itt vagytok nekem :)
csipi78

Lafi: Tessék pihenni!!! Morci leszek ;) Nagyon vigyázz magadra és szedd a Magne B6-ot... A sírás meg akár a hormonoknak is betudható. Fogd csak rá :D

csipi: Igazad van. koncentrálj most az uradra, pihizz egy picit lelkileg, szedd a Metet és meglásd hamarosan jönni fog az a baba spontán. Drukkolok, hogy minden úgy sikerüljön, ahogy szeretnétek!

Zsizsik: Nagyon jól hangzik ez a kerti-party. Én sajnos nem valószínű, hogy el tudok menni, mert mi hamarosan "nagy" lakás felújításba fogunk kezdeni. Nem tudom, hogy mikor végzünk, de az biztos, hogy még 2 héttel később is lesz mit tenni itthon ;) Mindden évben csak egy kis részt újítunk fel a lakásból, idén fogjuk befejezni. Én már a gyerekszobán gondolkodom, párom még nem tudja, de lesz vele melója bőven :D Remélem idén már elkezdhetjük gyűjteni a gyerkőc cuccokat :lol:

No, mindenkinek pussza, pihenjetek is a hétvégén!!!

Kép

Kép
bettica

Sziasztok

Én segítséget szeretnék kérni tőletek.azt gyanítom hohy nekem is PCO-m van.Ugyan nekm van 3 gyerekem,de az utolso gyerkőcre 4 évet vártunk.Egy fél éve gyógykaparást végeztek nálam és a méhembe találtak cisztát.A menszeszem pedig csak a Norcoluttal jön meg.Ma vettem egy újságot és abba volt egy cikk,ahogy olvastam szinte minden rám vonatkozott.
Az lenne a kérdésem hogy én nem akarok több gyereket,de szerintetek kezeltetni kell ?.És hogy állítsak oda a dokimhoz ?Mondjam neki hogy olvastam róla hátha ez a bajom? Vagy tudtok ajánlani valakit aki speciálisan evvel foglalkozik?
Bocsi hogy zavarok,de egy kicsit elkeseredtem.
Előre is köszi

Ildikó
Kép
bebafa

ildike25: én is csatlakozom az előttem szólókhoz, de ha még nem akartok babát, akkor én a dianéra szavazok, mert nekem a gracial nagyon tönkretette a májamat.

bebafa: a pcos.hu-n találsz infokat erről a betegségről és a többiek Tűű dokihoz járnak. Van egy nem rég alakult rendelő, ahol ő is rendel. Az elérhetőségeket a honlapon megtalálod. Nem zavarsz és ne keseredj el.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Lafikám remélem már jobban vagy! Kép

Csipike!
Teljesen egyetértek veled! Első a párkapcsolat. Sose feledd, a kommunikáció a legfontosabb. Kép

Bettica!
Lakásfelújítás!
Részben brrr.... részben meg "olyan izgi"... :lol:
Attól még egy napot elcsenhetsz.

Ezoterike!
Talán van magáhozvaló esze a trónörökösnek, hogy megvárja míg befejezitek a felújítást. Kép Gondolhatná, hogy többet fogsz tudni vele foglalkozni :lol:
Van olyan emberke a topikban, akit tudsz értesíteni, ha megérkezett a baba?

Bebafa!
Gratula a három gyerkőchöz!
Csatlakozni tudok Vickyhez. Dr. Tűűt érdemes felkeresni, kivizsgál és felírja a megfelelő kezelést. Kép

Ma du. bevágtuk a szunyát. Nem teljesen tudom, hogy ma mikor fekszünk le. Bár alkoholizálok. Vilmos körte almalével. Kóstoltátok már?

Cuppp

jók legyetek
Vendég

Kavits!

Én a vilmost natúr nyomom! Az alma csak elrontaná! :lol:
Meg mindkét tetrapack már nem fér be a hűtőajtóba a tej, a párom ásványvize, a kecsap, és a majonéz mellé.
Uhhogy marad a vilmos magában. :wink:
Jó a tököd! :D

Bebafa!

A méh ciszta és a petefészekciszta nem azonos!
Még a petefészek ciszták közt is van különbség, mert vannak szóló, nagyranövő ciszták ill. van a PCO-ra jellemző sok kis apró ciszta.
De, ha a tünetek közül több rád illik, akkor nem árt utánajárni a dolognak!
Célszerűbb endokrinológust felkeresni, nem nőgyógyászt!

Csipi!

Szerintem is a családi béke helyreállítása a legfontosabb!
Sok helyen olvastam már, h. hiába akar az anya tudatosan babát, ha a tudatalattija a párkapcsolati bizonytalanság miatt keresztbetesz a dolognak!
Remélem sikerül rendet tenned. Sok sikert!
(De a metet ne hagyd abba!)

Lafi!

Vannak napok, amikor az ember lányának fel sem kéne kelnie!
Csak ezt a munkáltatók nehezen fogadják el!
Rendelj egy pizzát, abból baj nem lehet! :wink:

Dimet!

Ne izgulj! Ha elindul a szülésed, majd együtt orvosért kiáltunk! :lol:

Zsizsik!

Ne depizz! Majd megyünk és megvigasztalunk! :D

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Hmm én "hivatalból " azért megvédem lányok a fogigátlókat, :lol: nem olyan rossz az a rebound effektus, eléggé felpörgetik az ember termékenységi motorját...

Ildi én dianét szedtem, és abbahagyás után 2X is teherbe estem, de nem ez a legjobb út (állítólag)

Mondjuk a végeredmény számít!

De a dianétől első szedés alatt 5 kilót híztam, második szedés alatt 10-12 kilót. és felerősödött a hólyaghurutom tőle. Viszont szép lett a bőröm, és teljesen eltűnt az összes kis dög ciszta a petefészkemből. és hamar teherbe estem utána.

Mérlegelj, mire van most szükséged, a met az alapproblémáját gyógytíja ennek a betegségnek (ha minden más kizárva), és ez a dianés dolog nem jön be mindenkinek, másnak nem tüntette el a cisztákat, és sokan nem estek utána teherbe.

Kép

Kép
rejo

Bebafa!
A lányok sok okosat leírtak már, de én még hozzátenném azt is, hogy a PCOS-ben nem is feltétlenül a ciszták és a meddőség a gond (sokunknak itt feltétlenül ez a legfontosabb rendbe tenni valónk!!), hanem az, hogy elhanyagolt állapotban a cukorbetegség garantált!!!!
Endodokit keress fel, és ha megoldható 3 baba mellett, Tűű dokit az MMEC-ben. www.mensmentis.hu

Nagyon drukkolok, és ha van kérdésed gyere csak, várunk!!

Csipi! De azért ez nem azt jelenti ugye, hogy nem jössz többet????? Ugye nem??? Mélyen egyetértek veled, de nagyon hiányoznál!!!!!
Vendég

Kép

Lafim, hogy vagy?! Pocakod? Kedved? Ugye jobb mint tegnap?

Kavicska, vilmos almalével? Tudsz élni! :lol: :wink:

Monácska, hőd?

Bebafa, üdv közöttünk!

Niki, hogy vagy?

A görbém... Én már nem értem! Normális az hogy ennyire egyenes?! :shock: Terhesnek nem érzem magam... csak elkezdtem működni... :)

Kép

Szép napot, jó hétvégét mindenkinek!

Kép

Kép
anyoooka

Anyooka: az enyém is ilyen most, 3 napja 36.5, tök egyenes. Én sem értem... Ja és görcsölök, mintha meg akarna jönni, de most ugye a gőm nem jelzett semmit, sem pét, sem mensit. :(
A te görbéd viszont bíztató...

Lafi drága: Hogy vagy? Elmúlt? Izgulok érted is...

monácska: Ne fesd az ördögöt a falra! ;) Csipi jönni fog, mert nem tud nélkülünk élni :D Csak azt írta, hogy a dokihoz járást függeszti fel, szóval én remélem, hogy nem akar ő is most eltűnni (mint Kikka). Jut eszembe, hőd?

Aranykavics: Igazad van, hogy 1 napot csak el tudok csaklizni. Meglátjuk, még nem tudom, mikorr lesz meg minden, mikor fogjuk elkezdeni egyáltalán... De, ha lesz rá módom, akkor én is megyek, hidd el :)

Mniki: Hogy viseled? Minden rendben?

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!
Köszönöm az aggódást.
Jobban vagyok, sokkal. Kicsit gyenge vagyok, de sokkal jobb.
Végülis így erre a 3 hétre szedem a duphastont, ne ezen múljon.
TEgnap 8-kor beájultam az ágyba, és 9-kor keltem csak....talán kipihentem magam.
Most nem szúr, csak egy kicsit gyenge vagyok.
De életben nem csinálok többet sóskát, bár szép tiszta lett a konyha...........
Vendég

Kép
Szép jó reggelt!
Anyóm!Megkaptam mail-ben is Dorka képeit....válaszoltam rá.... :wink:
kandi72
Budapest III. kerület

Lafika!
Ok!15:00!Mc'D.elött!
Megyek háziasszonykodok kicsit! :wink: Kép
pusza
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok !

Lafi, látom túlhajtottad magad, most itt a hétvége egy kis regenerálódásra. A sóska majd legközelebb összejön :wink:

Anyoo, szépen működsz, a görbéd is ezt mutatja. Egyáltalán nem baj, hogy egyenes a vonalad, lényeg, hogy magasan van ! Ugye drukkolhatok ? :wink:

Bettica, ha anovulációs a ciklusod, akkor ilyen hő mellett bármikor megjöhet. Most már nagyon ideje is lenne, látom maratoni ciklusod van :?

Csipi, stabil párkapcsolat nélkül nehéz végigjárni ezt az utat, nagyon jól teszed, hogy most a pároddal egymásra koncentráltok. Meglátod hamarosan újra teljes erővel dolgozhattok az Ügyön :)
A dokik megvárnak :wink:

Zsizsik :) Nekem tökéletes az időpont, egyedül megyek !

Magamról annyit, h még kicsit nehézkes minden, de jól vagyok :lol:
ismét TV és sorozatfüggő lettem.. ja és ledobtam 2 kg-ot :twisted:

A kórházban méhenkívüli terhességgel feküdt egy lány mellettem, (ez volt a 2. méhenkívülije) 9 éve szeretnének babát (van egy 10 éves fiúk) és ezen kívül volt már egy beteg babája, akit meg kellett szülnie :cry:
Nagyon PCOS gyanús, az UH-on többször elmondták, hogy mindkét petefészke tele van apró cisztákkal, sok pattanása van, stb. Egyből elirányítottam a honlapra, kíváncsi vagyok hogyan indul tovább...

mniki

Sziasztok!
Anyóka! Drukkkkkkkkkkk! Reményteljes a görbéd, már csak 4 nap, és kiderül merre hány kalács................. Mutasd meg hogy kell ezt csinálni!!!! :)
Niki! Gyógyulj meg hamar, csak szépen lassan, apránként, nem kell sietni sehova, meg vár a takrítás is.
Lafika! A fentiek rád is vonatkoznak. Pihenj sokat, vigyázz a babszemedre!!!
Bettica! Igazad van!! Semmi okom abban kételkedni, hogy nélkülünk is van élet....... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Közkívánatra. Ha valaki tudja a megoldást, megköszönném....... :wink: :?
Kép
Vendég

Sziasztok csajócak!

Most fejeztem be a hétvégi nagytakarítást. Délután az uram borfesztiválra akar menni. Remélem esni fog aztán itthon maradunk :lol:

Zsizsik, nagyon örülök a kerti partynak. Jó az időpont!

Csipi, sajnálom, h így alakultak a dolgok. Itt a nyár, kiránduljatok egy kicsit, az nagyon jót tesz. Hozzátok rendbe a dolgokat, hisz tudod 2en kellettek hozzá!!!

Lafi! Fúújjjj sóska! Én nagyon utálom. Pihenj sokat a hétvégén, és ne is menj ki a konyhába!

Kavics! itt a 7vége. Egy kis futás?? Hidd el néha nagyon jót tesz.

Bettica, mi is az elmúlt 2 évben lakást újítottunk. Még erre az évre maradt volna a parkettázás, de azt most az anyagiak miatt későbbre hagyjuk. Jó, h ilyen optimista vagy!

Anyooka, ez a görbe még mindig szép!

Kandi, ezeken a képeken olyan jókat mosolygok! :)

Niki, pihend át a hétvégét! Szomorú amit annak a hölgynek végig kellett csinálnia.

Tükörvíz, most van pont 1 hónapja, h meforalt szedek.Volt menzeszem meforal szedése közben, de akkor még csak napi 500mgnál tartottam (ha jól emlékszem). Annyiból volt más, h rövidebb ideig tartott kb.4-5 napig (általában 6 napig szokott tartani) és barnázással jött meg. Korábban én soha nem barnáztam :(
Nálad is hasonló volt?

Üdv. Ildike és Bebafa, én is csak az endokrinológust tudom ajánlani.

Kép
apple

Monácska, az én hőm is napok óta a béka sege alatt. Ma már nem is mértem.

Kép
apple

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van!
Csütörtökön voltam a Tűű dokinál.A kikérdezés,pm vizsgáláa után a papírra ráírta,hogy nagy valószínűséggel pcos fenáll a kórelőzménye,a panaszai és leletei alapján.
Elküldött laborba kortizolt és DHEA-SO4 -t nézetni.
Megemelte a merckformin szedését 3x1-re.
Legközelebb júl.19.-én megyek hozzá,meglátjuk hogyan érzem magam akkor,a laborérték és ennek függvényében dől el a további kezelés.

A hőm nem túl csodás!

Kép

Kép
lecso

Sziasztok lányok!

Aranyosak vagytok, és mindig erőt adtok nekem!!!

Kavicska drága!
Hát pont a kommunikáció hiánya miatt van minden. Párom mindig dolgozik, és akár mit kell megbeszélni, mindig vagy telefonon vagy éjszaka mikor hazajön. +ezáltal fáradt, ingerült.....és még sorolhatnám. Most elég lett ebből, és anyósom is velem ért egyet.!!!! De mindent meg fogok oldani, mert nagyon szeretem és tudom ő :) is nagyon szeret!!!

Rambokám!
A metet persze, hogy szedem...sőt még szerencsém is van, mert anyósom is azt szedi ( 1000mg-os ) és most kaptam tőle egy dobozzal.... :wink:

Monácska lelkem!
Hogyne jönnék - ... eszembe sincs lemaradni a sok Zebra bejelentéstől :wink: :wink: :wink:
Betticanak igaza van, mi egy család vagyunk.... :lol: :wink:

Bebafa!
Üdv köztünk...és hallgass a csajok... :wink:

Szép hétvégét!
Pusza
Csipi
csipi78

csipi: Azért ha lesz valami ötömteli (pircsi, babó), akkor ugye írsz: :wink:
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Az iménti üzenetemhez csatolni akartam a görbém,de nem engette a gép,amire leesett,hogy bit kép.Átalakítottam és íme. Kép

Kép

Kép
lecso

Lecso....hát nem tom, elég fura.....

Drága Andim, tényleg felőlünk jött a dörgés...............hasonló kép figyel itt, mint a Rambókáéknál............. :twisted:
Vendég

niki, pihenj ám sokat!!! ki tudja, ez a kis "babrálás" hátha ad egy löketet!!!

elfogyott az adimetem.....úgy döntöttem abba is hagyom, nincs is ki felírja...úgyhogy vissza veszem a kajálásomat, amit mostanában kicsit meglazítottam.... :oops: :roll:

igaz ma csináltam túrótortát..... :oops: de szétosztogattam: szomszéd, barátnő, stb....de még így is maradt. mindegy 1 szelet holnapra még megengedett :lol:

mindenkinek szép hétvégét!!!!!!
dimet

Lafi!Jó volt talizni!Megáztál? :?
kandi72
Budapest III. kerület

Köszönöm a segítséget,azt hiszem a jövőhéten elindulok és utána járok a bajomnak.Megnéztem az ajánlott oldalakat,és láttam egy endros dokit Békéscsabaán is.Nekem elég zűrös lenne feljárni Pestre.
Ha van valami majd írok.

Ildikó
Kép
bebafa

Sziasztok Lányok! Szeretném a segítségeteket kérni. Tudom, hogy orvos nélkül nem szabad gyógyszert szedni, de most kezdtük el a negyedik lombik stimcit. Már sikerült egy egészséges babát szülnöm lombikkal, de a petefészkem olyan PCOS hogy mutogatni lehetne. Most is 83 kg vagyok, nem megy semmi fogyás, depi és minden egyéb tünet totál illik rám. Kérdésem: ha elkezdem szedni a Merckformint saját szakállra 3*1-et és közben teherbe esek lombikkal, akkor nagyon károsítom a babát, vagy hygyjam a csudába, majd csak összejön most is a terhesség. Eredetileg úgy terveztem, hogy ha ez a beültetés nem jön össze akkor elmegyek endokrinológushoz, de 33 éves vagyok és nem akarok időt veszíteni... Dokim nem zárkózik el a MEr..-*től,, de mindenáron Endokrinológushoz küldene, csak az a baj, hogy annyira itt van a leszívás..., ja és mindig elmegyünk hiperstimci felé... eddig nem volt nagyob baj, csak fehérjedús kajákat kellet ennem, de úgy tudom ez a gyógyszer abban is segít. Tudom, hogy elég meredek amit írtam, de kérlek mindenképpen írjátok meg őszitnén a véleményeteket. A pcos oldalt olvastam...
Minden véleményre kíváncsi vagyok
Köszönettel: baboca
Vendég

Sziasztok!
Szép jó reggelt és Kép kívánok mindenkinek!

Lafi:hogyan értetted,hogy elég fura?

Kép

Kép
lecso

Babóca!

A met nem károsítja a babát!
A hozzáértő dokik nagy része minden további nélkül szedeti a 12. hétig v. még tovább (hiszen nem csak az 1. trimeszteri vetélést segít megelőzni, hanem a terhességi diabétesz kialakulását is).

Azonban a PCO-s petefészek csak egy tünet, ami mögött többféle anyagcsere-hormonális elváltozás (pl. pajzsmirigy alul v. túlműködés, mellékvesekéreg túlműködés, agyalapi mirigy adenóma, inzulinrezisztencia) állhat. Tehát a dokidnak teljesen igaza van abban, h. először az okot kellene kideríteni és azt kezelni. Ez pedig endokrinológus feladata.

Ugyanakkor alapos családi anamnézissel (volt-e a felmenőid közt cukorbeteg, strumás, Cushingos) ill. egyéni anamnézissel (milyen tüneteid voltak korábban :alacsony/magas vérnyomás, szapora pulzus, hasmenés/szorulás, alacsony v. magas testhőmérséklet, alacsony v. magas éhomi vércukor, étkezést követő gyengeség, szédülés, kézremegés) egy hozzáértő orvos nagy valószínűséggel el tudja differenciálni, h. mi állhat a háttérben, de pontosat csak a laborok birtokában mondhat.

Ezért nem mondanám, h. saját szakálladra kezdd el szedni a metet.
Ugyanakkor tisztában vagyok vele, h. mit érzel és a helyedben én is megpróbálnék mindent, amivel bebiztosíthatom a babát.
De szerintem előbb beszélj a dokiddal!

rambóka

Lecso, az tutti, hogy nem volt pé.Fura, mert olyan egynesszerű, szóval alig megy le vagy fel a hő.

Drága Kandim, én már nem áztam meg................a végére jöttem haza. Nekem is jó volt, ismétlés..............!
Vendég

Szia Lafi!
Az szerintem az alacsony progeszteron miatt van.Ez a hónap ismét norcolutos lesz valószínűleg!

Kép

Kép
lecso

Szia Lecsó!
Nekem is, csapj bele......
:( Bár nincs rossz kedvem, azért mikor reggel megint megláttam a lázmérőt, majdnem kidobtam. :evil: Javulhatna már odabent valami! Így sosem lesz trónörökös!
Kép
Vendég

hali mindenkinek

vki mondjon vmi okosat: reggel óta szédelgek. elmúlik, és újra támad. remélem nem azért,mert abbahagytam a metformint.....alig szedtem, napi 1 szemet összesen, nem hinném,hogy az abbahagyása ilyen nagy veszteség lenne a szervezetemnek. szerintem a vérnyomásom alacsony, mert álomkóros vagyok, de aludni meg nem bírok. fasza.....vagy az idő is bekavarhat gondolom....

monácska, érdekes a görbéd...hm...egyszer fent, egyszer lent.

a cicáink szüleimnél lebzselnek már. úúúúúgy hiányoznak. úgy.....

mi jót csináltok hétvégén?? mi ki akarnánk mozdulni, ha nem szédelegnék......
dimet

Sziasztok lányok! A tanácsotokat szeretném kérni. Tűű dr. úrral márciusban megbeszéltük, hogy június elején újabb inzulin és cukor ellenőrzésre kell mennem. Korábban hosszas huzavona után megcsinálták Egerben, de most azt beszéltük meg, hogy a Szt. Imrében csináltassam és keressem Terikét.

Mennyi idővel korábban kell bejelentkeznem vérvételre? Csütörtökön úgyis megyek Zentai Andihoz, és akkor megpróbálnám levetetni reggel. Vagy egyszerűbb lenne csüt-ön az MM-ben levetetni?Igazából azt sem tudom, hogy a Szt. Imrében mennyit kell fizetnem – kell-e egyátalán?

Várom a véleményeteket, tanácsotokat!
lyutka

Sziasztok!

Monácska:Te mióta szeded a metformint?

Kép

Kép
lecso

most látom, kissé ízesre sikerült a hozzászólásom: egyátalán = egyáltalán :D
lyutka

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X