Új privát üzeneted érkezett!

Szia Cili2, én is a SOTEI-en fogok szülni, de csak júliusban. Ha tudok segíteni valamiben, írj.
Szia,
Vica.
Névtelen
 


Sziasztok Lányok!

Voltunk ma UH-n, és kispocok megmutatta a KUKACÁTKépKépKépKép (Félreértés ne essék, ugyanennyi Kép lenne, ha mást mutatott volna megKép)
Doki bácsi mindent rendben talált, úgyhogy nagy örömködések vannak, APA repked a föld felett 2 centivelKép Tehát kispocokból Dani lett (amit még nekem is meg kell szoknom).
Babakocsi ügyben, ha valamelyikőtök Hauck mellett dönt - bármilyen okból - tudom ajánlani a Matti Bababoltot (Bp. Helsinki út 120.), ugyanis ott lehet a legolcsóbban megkapni.
Döntés előtt érdemes kisbabás barátnők csemetéit tologatni olyan körülmények között, ahogy az ember lánya is tologatni fog! Ugyanis a babaoltokban nincsenek padkák, göcsörtök és persze kutyakaki sem, márpedig egy ilyen járgány "vezetése" közben ilyenekkel is találkozhatunk!

Pusszantás!
Zsófi
Csucsuka
 


Kedves Manó!
Én is pont miattad kapcsoltam be a gépet, mert már nagyon meg akartam kérdezni, hogy mi újság. Elõször is azt tudom mondani, hogy én heteken keresztül minden legrosszabb tünetet észleltem magamon, éjszakákon keresztül nem aludtam, mert rettegtem a koraszüléstõl. Történt mindez annak ellenére, hogy az orvos egyfolytában nyugtatgatott - szóval nálam inkább pszichés volt a dolog. Mint mond az orvosod, milyen gyakran látod? Én minimum két hetente járnék most! Az az igazság, hogy egyszeri ránézésre õk sem tudnak biztosat jósolni, csak ha van változás (nekem nem volt, beállt). Mivel ez az elvékonyodott méhnyak tényleg a szülés jele is lehet, nagyon oda kell figyelni. A koraszülést megelõzni (de mondom, csak akkor, ha ennek fenáll a veszélye, amit csak az orvos tud követni), meg csak a fekvéssel lehet ebben az esetben, vagy azzal, hogy összevarrja a méhszájadat. Én nem feküdtem - ha mondják, akkor feküdtem volna, bár el nem tudom képzelni, hogy lehetett volna megoldani -, de pihentem sokat, és végleg csak akkor nyugodtam meg, amikor az orvos szó szerint azt mondta, hogy higyjem el, hogy összevarrt volna, ha van változás, ha fenyeget a koraszülés, s mivel abszolút megbízok benne, ezt elhittem. Varrni egyébként korábban szoktak, talán a 20. hét körül, de úgy látszik késõbb is lehetséges - és ha jól tudom, a 34. hét környékén kiveszik a varratokat, hogy aztán ne akadályozza a szülés beindulását.
Szóval nagyon kíváncsi lennék, hogy konkrétan mit mondott az orvosod, mert ha nagy lenne a baj, biztos mondott volna valamit.... nem?! Még csak 26 hetes vagy, még nagyon korai lenne... Nagyon vigyázz magadra, de szerintem ebben az esetben az orvos feladata, hogy vigyázzon rád, mivel te egyedül nem sokat tudsz tenni a természettel szemben!! Írj. Andi
andi
 

 
 

Szia Andi!
Pocsék volt atz éjszakám, lehet, hogy én is pszichés alapon produkáltam.
tegnap elmentünk egy 3D-s ultrahangra. Csak kíváncsiságból. Sokkal nagyobb csalódás nem érhetett volna. A doki, aki csinálta, egy fél szót nem szólt az egész alatt, hogy mit látunk, vagy minden rendben van-e. Nem volt hajlandó nyilatkozni, hogy fiú-e vagy lány, annak ellenére sem, hogy mondtuk neki, hogy a saját orvosunk már nyilatkozott, ha nem is teljes biztonsággal, hogy kis csaj. A képek, amiket így újágokban lehet látni, szerintem különlegesen jól sikerült esdeteket mutatnak be, mert mi alig láttunk valamit. Szóval undok is volt a doki és még látni sem láttunk igazán semmit. A lényeg viszont, hogy EGÉSZSÉGES és korának megfelelően fejlett. De még nagyon pici, még nem jöhet ki.
Úgy döntöttünk, hogy biztos, ami biztos elkezdünk nézelődni kegyelegy ügyben, mert még semmije nincs. Nehogy túl késő legyen.
A saját orvosomhoz 4 hetente járok, most is úgy rendelt vissza azzal a kikötéssel, hogy ha sűrűsödnének az összhúzódások, akkor korábban menjünk. Egyenlőre minden ugyanolyan, mint eddig. Görcsölget, keménykedik, de elviselhető és nem gyakrabb.
Nálatok mi a helyzet? Hogy vagy? Mikorra vagy kiírva és hol fogsz szülni? Akartátok tudni, hogy fiú-e vagy lány és ha igen melyik? Első poronty? Hány éves vagy? Terveztétek? Stb... Mindenről írj!
Manó
 


Kedves KSaci!

A Corában volt egy akció még januárban, pont olyan babakocsira, amilyet te szeretnél, ami lényegében autósülés, de van hozzá egy könnyû, kis helyigényû összecsukható babakocsiváz (csak váz, tehát babakocsiként nem használható). Huszonvalahányezerbe került, ha jól emlékszem, és volt hozzá esõvédõ is. Szerintem nézz utána, hátha kapható még valahol ilyen. Mi egyébként a Graco Ultima Travel System-et vettük 56.000 Ft-ért, amihez rendes babakocsi rész is van (Dia írt róla, ha jól emlékszem). Ez nagyon szuper, a mintája, és egész kinézete profi és praktikus, csak egy baja van, hogy ha betesszük az autó csomagtartójába, akkor már alig fér mellé valami (nagy kereke van).

Én ma (most) megyek dokihoz, holnap majd beszámolok!

Üdv: Krisztina
krisztina (krisztina)
 


Móni!

Megkaptad az e-mailjeimet (mai, tegnapi)? Mert már harmadszor kaptam vissza neked küldött e-mailt, hogy nem tudja kézbesíteni a rendszer.

Puszi: Krisztina
krisztina (krisztina)
 


Krisztina!
A Corában most is lehet kapni azt a bébiülés+tartót, amirõl írtál, csak már nem akciós, így 27000-be kerül. Akciósan 22 volt.
Névtelen
 


Sziasztok, Lányok!

Voltam tegnap dokinál, azt mondta, hogy ha még 1-2 hetet kibírok, az már jó. Megmutatta a szülõszobát is, tiszta és modern, de valahogy nem éreztem túl emberközelinek. Viszont a kórtermek nagyon klasszak, tetszenek.

Dominik a korának megfelelõ fejlettségû, az elmúlt négy hét alatt az ultrahang szerint majdnem 1 kilót hízott, most már 2,4 kg-on felül van a súlya állítólag. (Bár ez csak becslés, a méretei alapján.) Egyébként meg minden rendben.

Ez az utolsó hét, hogy dolgozom, így legnagyobb bánatomra jövõ héttõl nem lesz sok alkalmam felnézni a babanetre, legalábbis addig, amíg otthonra is be nem vezettetjük a netet. Mindenesetre azért fogok üzenni, ha megszületett Dominik, és remélem, hogy minél hamarabb újra csatlakozhatok hozzátok.

Kedves Névtelen!

Köszi az infot, KSaci figyelmébe ajánlom.

Üdv mindenkinek: Krisztina
krisztina (krisztina)
 


Krisztina!
Hol fogsz szülni? Nagyon szorítok neked! Kép
Eszter
eszter
 


Kedves Krisztina!

Kitartás, olvasom, hogy már nem sok van hátra! Hogy repül az ido! Pár héttel ezelott még én is babaváró voltam, most meg már Csongi elmúlt egy hónapos!
Könnyu, és gyors szülést kívánok, és egészséges kisbabát neked! Pihenj sokat, utána már úgy sem sok idod lesz!
Ha megszületett Dominik, üzenj, és várunk szeretettel az "Elso napok, hetek" topicban, sok hasznos dolgot olvashatsz majd, amiken mi már túlestünk!
Szia Évi
Évi (Évi)
 


Sziasztok Lányok!

Akinek már aktuális. Mennyi volt a babócátok súlya a 28. heti UH-n? Az enyémet 1430 g-ra becsülték, de mindenhol 1 Kg. körüli értéket írnak a könyvek. Normális ez, vagy az én babám óriás lesz?
Segítsetek.

Köszi:
Gyöngyi
Sulammit
 


Kedves Eszter!

A MÁV kórházban fogok szülni, remélem, még minimum 3 hét múlva csak. Eredetileg máj. 23-ra vagyok kiírva.

Kedves Évi!

Köszönöm a jókívánságokat, bár minden úgy lenne, ahogy írod! Igyekszem majd mielõbb újra jelentkezni. Ma vettem egy kis napozót Dominiknak, és annyira jó érzés volt, szinte kézzelfoghatóvá vált az érkezése. Percekig csak nézegettem a napozót, és arra gondoltam, milyen is lesz majd, ha a pici Dominik majd ott szuszog már benne... Évi, még mindig azt kívánom, bárcsak már én is ott tartanék, ahol te!

Kedves Sulammit!

Az én babám a 30. hét végén volt állítólag kb. 1650 g., amire azt mondta a dokim, hogy normális a korához. Szerintem akkor az 1430 g is oké a 28. héten. Egyébként azt én is megfigyeltem, hogy a könyvek kisebb súlyt írnak az egyes hetekhez, mint amit az ultrahang szokott mutatni. Úgyhogy ne aggódj, nem lesz óriás babád.

Üdv: Krisztina
krisztina (krisztina)
 


Sziasztok!
Sulammit, nekem is nagyobb a babám, mint a kora szerint lennie kéne, azt mondja a doki, hoghy ilyen korban (a 30. hét környékén) jönnek elő a genetikai sajátosságok, vagyis lehet, hogy tényleg nagyobb lesz a baba, mondjuk nem 3200 gramm, hanem 3800. Ne aggódj! És azt is mondta, hogy lehet, hogy idősebb, mint az eddig számított kora, attól van a nagyobb súly. Én megnyugodtam, mert mindkettőre van esély nálunk! Minden esetre 56-os rucikat ne nagyon vegyél! :-))
Képzeljétek, két napja álomkórban szenvedek, ma megmértük a vérnyomásomat, teljesen normális. Igaz az éjszakáim nagyon ziláltak, a három-négyszeri pisilés az általánois, ma pl. négykor ébredtem, úgyhogy du. durmoltam vagy két órát. Mivel én nem vagyok ilyen nagy nappali álomszuszi, kicsit zavar ez az állapot. Van valaki még hasonló helyzetben? Nekem egyébként ez a 31. hetem.
Manó, sajnálom, hogy ilyen csalódás volt a 3D-s ultrahang, dde köszi, hogy elmesélted!
Szia Mindenkinek!
Kata
kata (kata)
 


Sziasztok!
Kata, én is teljesen kóma vagyok 2 napja, bár az éjszakáim is elég nyűgösek. Szerintem ez az időjárástól is lehet. Mindenesetre a 31. hét után már nagy bajod nem lehet, remélem mi is egyben leszünk még. Te hol fogsz szülni?
Sziasztok!
Manó
Manó
 


Kedves Sulammit!
A baba súlya miatt abszolút ne aggódj, egyrészt, mint fentebb elhangzott, óriásiak lehetnek az egyéni eltérések, a könyvek csak egy átlagot közölnek. Egy 3.5 kilós átlag pedig jelenthet egy 5 és egy 2 kilós babát, ami talán jó példa. Egyébként nekem már többször is mondták orvosok, hogy azért nem is nézik a súlyt, mert abszolút pontatlan. A baba fejmérete (BPD) alapján számolják, de az megint csak egy átlagot mutathat, mivel azt nem tudják megmondani már ilyenkor, hogy milyen hosszú a baba, és azt sem, hogy inkább hosszabb vagy inkább kisebb de ducibb lesz... Jó, tudom,hogy ilyenkor még nem sok a zsír rajta, de akkor is. A barátnõmnek a SOTE I-en egy órával a szülés elõtt az UH-n azt mondták, hogy 3 kilós lesz a baba, aztán majd elájultak mikor 4.5 kg-val született! Ne aggódj! Andi


Kedves Manó!
Már tegnap olvastam a leveled, írtam is volna, de borzasztó lelkiállapotban voltam. Már amikor azt hiszed, nem történhet semmi, hisz egyre közelebb vagy a célhoz, mindig összejön valami. Az hagyján, hogy magas a cukrom és annak ellenére, hogy 4 hete diétázom, egyre csak nõ - holnap dõl el, hogy az utolsó néhány hétre kell-e inzulin, és akkor be kell feküdnöm 3 napra, hogy beállítsák. Ez a kisebb gond, túl lehet élni. De tegnap voltam az orvosomnál, aki a rendelõjében a baba korához képest túl kicsi fejméretet mért és mára sürgõsen berendelt a kórházba részletes UH-ra. Persze én hülye rögtön megnéztem az Interneten,hogy ez mit jelenthet legrosszabb esetben, és találtam is egy képet egy szegény mikroenkefáliás gyerekrõl - mert mint megtudtam, ez a neve a kisfejûségnek. BORZASZTÓ, BORZASZTÓ!!!! Ezek után semmit nem aludtam, de hál' Istennek reggelre odáig jutottam,hogy sikerült elfogadtatni magammal a gondolatot, hogy esetleg (nagyon) beteg lesz a gyerekünk. Senkinek nem kívánom ezt az egészet. Ma UH, három orvos megnézett, EGÉSZSÉGES!!!!!, és a fejmérete is normális, és senki nem tudja, hogy hogy mérte el a gép annyira tegnap este (igaz, az nem egy nagyon részletes gép). Na ezek után bõgtem végig az utat hazafelé. Mindez a 35. héten.
Mostmár jó a kedvem újra, de szerintem erre a félelemre mindig emlékezni fogok, fõleg a gyereknevelés nehezebb pillanataiban! Egyébként lány lesz, és õ a második, tervezett baba, szinte tökéletesen összejött, mert pont 3.5 évet akartunk a két lány között. Nagyon várjuk, fõleg a 'nagytesó' - egyenlõre, aztán majd meglátjuk, hogy a realitást hogy viseli. A Péterfybe járok, félúton váltottam, mert az elsõt nem itt szültem. A babaneten ajánlott egy lány orvost a Péterfyben, elmentem megnézni, és nagyon jó választás volt. Mondjuk ebben az is közbejátszott, hogy császárral szültem és most is az lesz, és ebben a Péterfyben nagyon profik. A kórház tökéletesnek tûnik, remélem semmiben nem fogok csalódni, eddig nagyon meg vagyok elégedve mindennel és mindenkivel.
És te? Hová jársz, melyik kórházba? Egyébként babával kapcsolatban kérdéseim hasonlóak, írj magatokról.
Hol voltál a 3D UH-n? Ez az, amit a Kismamában is hirdetnek? Mert arra én is bejelentkeztem, de még nem hívtak fel idõpontegyeztetésre (Kolozsvári úton van). Ha nem érdemes elmenni, nem is megyek. Fényképet kaptál? Nekem azt mondták a telefonon, hogy kapsz egyet a baba arcáról, amin tökéletesen látszik.
A méhnyakról még annyit, hogy így nekem is eszembe jutott, hogy azt nekem is mondta az orvos, hogy ha görcsölök vagy vérzek akkor azonnal menyjek, úgyhogy hasonló lehet a helyzet. De hát itt is minden hét, de még nap is nagy nyereség!!!! Ha mást nem szedsz, akkor legalább magnézium pezsgõtablettát igyál. Andi
andi
 


Kedves Sulammit!

nekem is vmi hasonló kilót mértek 28. héten és a 41. héten szültem egy 3,70 kg-os babucit. Ne aggódj nem óriás a bébid. Én mindenesetre a 32. héten ritkítani kezdtem a vitamint nem akartam óriás bébit. Így sem lett kicsi súlyu. Egyébként tényleg pontatlan az UH mérés, csak nagyon hozzávetőleges.

Krisztina!

Ez már tényleg a finis. Hamarosan ott leszel és észre sem veszed már a másik topicban mozogsz. Dehát Te már tudod milyenek az utolsó hetek. Kitartás. Örülj neki, hogy nincs 30 fok, mint tavaly ilyenkor. Bár ez a hideg sem túl jó...

Kata!

Az alvással hasonlóan voltam mint Te az utolsó 10 hétben mindig aludtam délután 1-2 órát. Szerintem ez természetes, gondolj bele milyen folyamatok mennek végbe a testedben és az mennyi energiát emészt fel. Aludj nagyon sokat!

Sziasztok:

Geri
geri (geri)
 


Kedves Sulammit Gyöngyi Kép

Kristóf születése előtti héten az ultrahang több, mint másfél kilóval kisebb babát mondott. De ezután én is körbekérdeztem, és szinte mindenkinél tévednek kb. egy kilót föl vagy le.
Ne aggódj! Élvezd a terhességet, pihenj sokat és sétálj, meg aludj, ha tudsz.
Sok puszit küldünk: Dorka, Lőrinc és Kristóf

(Racsi papát is üdvözöljük)
Dorka
 


Lányok!

Az ultrahangos mérés sokat csal a súlyban, nekem ezidőtájt már 1800 felett volt az UH szerint a baba, és mégsem lett 4 kiló feletti gigantik bébi, csak 3650.

Szóval sokat csalhat...

Sziasztok:

Dia
Dia
 


Sziasztok, Lányok!

Kedves Geri!

Köszi a kedvességed, már nagyon várom, hogy mellettem szuszogjon Dominik!

Kedves Kata!

Szerintem normális ez az álomkór. Én is egyre "rozogább" vagyok, lassan olyan fáradékony vagyok, mint egy vénasszony, az üléstõl fáj a derekam, a sétától a hátam, és csak tyúklépésben tudok közlekedni, én, aki azelõtt úgy vágtattam, mint a forgószél. Aludni meg kizárólag aládúcolt pocakkal tudok, szintén éjszakánként min. 3-4 alkalommal járok pisilni - már feltápászkodni is nehéz a pisiléshez. Kata, nekem bevált az éjszakai jó pihenéshez az, hogyha elalvás elõtt (legalább 1 órával elõtte, hogy még ki tudjam pisilni elalvás elõtt) Jóéjszakát nevû teát iszom (kapható a DM-ben), és ha felébredek pisilni, akkor visszafekvés elõtt megint iszom belõle egy-egy kortyot, így nincs gondom azzal, hogy visszaaludjak.

Kedves Andi!

Ki vagyok akadva, hogy így ijesztgetett a dokid, amikor nem is tudott biztosat! Örülök, hogy végülis nem lett baj, és minden rendben! Egyébként az én két fiam között is pont 3,5 év különbség lesz, mint ahogy a te lányaid között, és még az is lehet,hogy egyszerre fogunk szülni!

Puszi mindenkinek!

Krisztina
krisztina (krisztina)
 


Kedves Lányok!

Nagyon köszönöm a megnyugtató szavakat, most már teljesen nyugodt vagyok. Nem tudtam, hogy a fejméret alapján számolják a súlyt, de most, hogy így belegondolok, azt már láttuk, hogy apukájához hasonlóan elég nagy bucija van. Meg arra is gondoltam, hogy a 24. hét körül volt egy kis barnás folyásom, és nagyon féltem a koraszüléstől, szinte mindent elolvastam ebben a témában. Lehet, hogy így akart segíteni, hogy legalább a súlya megleggyen, de lehet, hogy ez csak az én hülye elgondolásom. Na mindegy, mégegyszer köszönöm.

Kata!
Az alvással én is így vagyok, délben mikor megebédelek, fel kell támasztanom a szemeimet, nehogy bealudjak a munkahelyemen.

Dorka!
Neked is köszönöm, és mi is sok puszit küldünk Nektek!

Sziasztok:
Gyöngyi
Sulammit
 


Sziasztok, Lányok!
Örülök, hogy az álmosság-kérdés általános probléma, legalább nem dühít annyira ez a nahy lazsálás... Bár ma (kip-kop lekopogom) egész jó passzban vagyok, szóval lehet, hogy tényleg valami front kavart be vagy csak egszerűen ez az álmosító időjárás. :-)

Krisztina, én is ittam a Jó éjszakát teát, nagyon szeretem is az ízét, de nekem valami vízhajtó hatása is volt, mert még sűrűbben kellett tőle Wc-re járnom. Éjszaka, amikor majd meghalok a fetápászkodástól gondolok rád, biztosan könnyít az önsajnálatomon.

Manó, én elvileg a SOTEI-re járok dokihoz, de most már majdnem biztos, hogy az otthon szülés mellett döntünk.
Sziasztok. Kata
kata (kata)
 


Krisztina!
A férjem is kiakadt egy kicsit az orvos miatt, mégis úgy érzem, meg kell védenem így ismeretlenül is (mert nagyon kedvelem és megbízok benne). Szóval a pánikot nem õ keltette, õ nagyon óvatos volt, és az UH-ra is azért rendelt be sürgõsen, hogy tisztán lásson. Én úgy érzem így utólag, hogy még mindig jobb az óvatosság, és inkább nézzék meg kétszer, de biztosat tudjak, már amennyire lehet. Ha meg berendel az UH-ra és nem mondja meg, hogy miért, az sem jó. Mindennek az Internet az oka... egy órát kerestem, mire megtaláltam hogy egyáltalán mire utalhat egy ilyen lelet, aztán meg míg találtam valamit a témában, és a kép az tényleg kegyetlen volt. De mindig ezt csinálom - amikor volt a télen az agyhártyapánik, akkor is a képeket találtam meg elõször!
Jó lesz már ha megszületnek ezek a gyerkõcök végre, nem?Régen olyan sok minden fontos volt, ezekben a hónapokban, hetekben, napokban meg CSAK az számít, hogy éljen, és egészséges legyen! Andi

Kata!
Írj az otthonszülésrõl. Én soha nem vállalkoznék rá, de mégis csodálatos dolognak tartom, mindig elolvasom a honlapjukat (www.szules.hu - akit érdekel), a történeteik nagyon felemelõek, a képek hihetetlenül intimek és meghatóak... szóval irígylésre méltóak is ezek a családok.
Andi
andi
 


Szia, Andi!
Nekem sem volt könnyű döntés, de a kórházi állapotok+plussz amiket te is írtál most már teljesen meggyőztek arról, hogy ennél jobbat nem tehetünk magunkkal. Persze le kell győznöm egy csomó félelmemet+ a környezetemét )-:, de amióta eldöntöttük, egyre magabiztosabb, erőteljesebb és boldogabb vagyok. Úgy érzem, mindent megtettem/teszek annak érdekében, hogy jól sikerüljön ez a szép kaland és ha mégis valami gubanc lesz és nem jön össze az itthon szülés, akkor sem keseredek el. (A klinika, ahova járok két petrcre van tőlünk...végszükség esetén)
Voltunk már egy nyílt napon a Születésházban és majd május 7-től lesz egy egyhetes tanfolyam, amit el kell végezni ahhoz, hogy itthon szülhess. És van egy csodálatos könyv, minden nap csak öt oldalt olvasok el belőle, hogy minél tovább tartson, az a címe, hogy a Születés művészete, két amerikai dúla írta, nagyon szép, megható és erőt adó. Mire vagy egyébként konkrétan kíváncsi? Szívesen mesélek, ha tudok.
Kata
kata (kata)
 


Kedves Kata!

Csdak annyit szeretnék írni, hogy tisztellek a döntésedért én biztos nem mernék belevágni. Én a kórházi körülményekkel teljesen meg voltam elégedve, de nem vagyunk egyformák. Fantasztikus dolog lehet a saját környezetedben szülni, ha tényleg ezt akarod ne hagyd hogy eltántorítsanak tőle. Biztos jó élmény lesz, remélem részletesen beszámolsz majd.

Szia:

Geri
geri (geri)
 


Szia Andi!
Megdöbbenve olvastam a leveled. Ha azt mondom, nem lettem volna a helyedben, valózínűleg mindannyian érezzük, hogy annyi, mintha semmit nem mondtam volna. Rettenetesen örülök, hogy vaklárma volt. Gondolkoztam, ahogy olvastam a soraidat és nagyon tisztellek, hogy egy éjszaka alatt sikrült eljutnod egy ollyan pontra, hogy ha esetleg csak átmenetileg is, de elfogadtad volna a helyzetet. inkább nem is szeretnék belegondolni, hogy én hogyan reagáltam volna. Olvastam, hogy Kriszta felháborodott, részben egyet is értek Vele. Bár számomra nehéz eldönteni, hogy a felelősségteljes ellátás a doki részéről mennyi információt engedett volna az Ő helyzetében. Nyilván indoklás nélkül nem hívhatott volna be a kórházba, hiszen ha más nem, a megérzéseink működnek annyira, hogy úgyis rákérdezünk, miért. Na mindegy! Lényeg, hogy MINDEN RENDBEN!!! Ha ulrahang előtt írtál volna, tényleg végigizgulom az éjszakát.
A 3D-ről. Mi a Kútvölgyiben voltunk, mert a Fitt Mamában ők is hírdették magukat és sokkal rövidebb határidővel. Kaptunk képet is és videó felvételt is (bár eleinte elfelejtette(!) elinítani a doki a videót),de mégcsak találgatással se nagyon lehet rájönni, hogy mi, hol van. Lehet, hogy ha később mentek, mint Ti is a 35.héten, már sokkal jobban látszik minden. Lebeszélni senkit nem akrok, mert lehet, hogy csak nekünk volt pechünk, de nekünk nagyon várakozáson alul sikerült.
Egyébként a mi Babánkat inkább a férjem tervezte. Tavaly szeptemberben volt az esküvőnk, 9 hónapos ismeretség után. Szerelem első látásra, gondok és megpróbáltatások hegyekben következtek és ha "mesés" fordulattal akarnék élni, azt mondanám, kiálltuk a hét próbát és utána összeházasodtunk és boldogan élünk. Szóval én még lehet, hogy vártam volna picit, de Ő nagyon rákocentrált és így a félidőt mégcsak meg sem közelítő időpontban megesett az eset. Azért persze én is ugyanúgy örülök!
A magnéziumot lelkesen iszom (napi 3 tabletta), de kell is és többnyire segít is.
Sziasztok Mindenkinek!
Manó
Manó
 


Sziasztok!

Eddig még csak olvastalak benneteket,de most szeretnék tanácsot is kérni.
Jelenleg 5 hetes terhes vagyok a második babámmal.Nagyon felkeltette az érdeklodésemet a 3D UH,különösen azért mert az elso baba fejlodési rendellenességekkel(pl.farkastorok)született.Valóban alaposan megnéznek és ki is értékelnek mindent,vagy inkább csak az érdekesség szintjén mozog a dolog.Érdemes-e elmennem,vagy ne foglalkozzam vele?Ha érdemes,mit javasoltok,milyen idos terhesen menjek?
Egyébként szerintem a Fitt Mamában megtéveszto a hirdetésük:"idoben"észreveszik a rejtett hibákat(külön kiemelik a farkastorkot)Igen,és akkor mi lesz?Ez nem olyan probléma,hogy meg kellene szakítani a terhességet,esetleg így lelkileg fel lehet rá készülni.De az "idoben"kifejezés itt nem helytálló szerintem.
A Fitt Mamában 23-as körzetszámú telefon van megadva.Ez a Kútvölgyi száma lenne?Mennyibe kerül a vizsgálat?

Köszi,ha válaszoltok.

Miranda
Miranda
 


Kedves Miranda!
Nagyon sajnálom az első babád miatti aggodalmakaidat, de szerintem az esély arra, hogy ez a baba is ugyanezekkel a rendellenességekkel születik, nagyon minimális. Ahogy olvastam, valahol a 8. hét környékén érhetett valamilyen hatás, aminek a következtében nem záródtak a baba adott szervecskéi. Próbáld ezt most elkerülni sok folsavval (pl. terhesvitaminok)!

Egyébként gyere át a friss mamák topicjába, jó kis csapat van, minden kérdésedre válaszolunk!
Sok szeretettel: Viráganya
Viráganya
 


Kedves Miranda!
Nekem a 3D-s ultrhangról nincsen tapasztalatom, de a terhességem elején én is sokat aggódtam rendellensségek miatt, egy tavalyi vetélés rossz emlékének "köszönhetően". Szerintem az lenne a legfontosabb, hogy egy olyan dokit találj, aki megérti az aggodalmaidat és elküld valami uh-specialistához. Azt tudom, hogy a SOTE I-en van egy uh-s dokinő, még vidékről is hozzá küldik a kétséges eseteket/aggódó kismamákat. Ha gondolod, megkérdezem a nevét és esetleg hozzá érdemes lenne elmenni. Ahhoz, hogy zavartalan legyen a terhességed szerintem érdemes az ilyen aggodalmak végére járni!
Kata
kata (kata)
 


Nem ide tartozik, de itt talán van aki ismeri a választ arra, hogy hogyan lehet eljutni BKV-val a Soroksári úti Mega-Toys áruházba.
A 3D-s ultrahangra nekem egy nagyon okos orvos barátom azt mondta, hogy ez igazából még csak kipróbálás szinten van, bármit is írnak a reklámban. Ha valakinek kétségei vannak a babával kapcsolatban,akkor a magzatvíz vizsgálat a leg megbízhatóbb, ami nem fáj, nem veszélyes, és nyugodtan várhatod a babát. Nem csak 35 fölött csinálják, már egyre több huszonéves is megnyugtatónak tartja.
Vica
Névtelen
 


Sziasztok!

NEm fáj, és nem veszélyes a magzatvíz- vizsgálat????
Hát...
A veszélyességéről csak annyit, hogy 3!!!% a vetélés valószínűsége. az azért szerintem nem sorolható a veszélytelen kategóriába.

Piglet
Piglet
 


Piglet, nekem az orvosom azt mondta, hogy 1% a vetélés esélye magzatvíz-vizsgálatnál!
Voltam ma honlapodon, nagyon jók és hasznosak alisták, köszi, hogy megcsináltad őket!

Vica, a párom azt mondja, hogy a Boráros térről az 54-es busz arra visz, de szerinte a Borárosról több busz is megy arra.
Kata
kata (kata)
 


Sziasztok!
Köszi a válaszokat,Manó ha itt leszel és van kedved elmondhatnád a 3D Uh-ról a tapasztalataidat.

Kata,kérdezd már meg légy szi az említett Uh-s doki nevét és elérhetoségét.

Köszi,Miranda
Miaranda
 


Az 1% veszély, már inkább 1 ezrelék az arányszámok szerint, legalábbis a SOTEI-en. Egyébként 1% veszélye van a lépcsojárásnak, a tömegközlekedésnek és az autózásnak is. És valóban nem fáj. (A fájdalomküszöb amúgy elég alacsony is lehet, van aki attól is hoszan jajgat és sírva fakad, ha beüti a könyökét!).
Az 54 busszal kapcsolatban köszi a tippet Kata!
Vica
Névtelen
 


Szisztok lányok!

Vica, inkább a 23-as buszra szállj, mert az 54-es hamarabb lekanyarodik!! Egyébként a FÉG-nél kell leszállnod a buszról.
Andi, nagyon örülök, hogy végül kiderült, hogy semmi baj sincsen!Kép Szerencsére mi még nagyon keveset voltunk más doki bácsinál UH-n, de azokkal es szerencsénk volt.

Lányok! Nektek nem szokott zsibbadni, utána meg fájni a lábatok? Ha állok vagy mászkálok, félóránként megyek pisilni, ha üldögélek egy idő után fájdogál a lábam vagy zsibbad... Tapasztallt más is ilyeneket? Egyébként vasat, magnéziumot és kálciumot eszem, most léptünk a 30. hétbe.

Pusszantás!
Zsófi
Csucsuka
 


Sziasztok!

Nekem a dokim azt mondta, hogy bár 1%-ot szoktak mondani, de az sokkal inkább 3. És ugyancsak a SOTE-re vonatkoztatott.
És ezt pont egy olyan barátnőmnek mondta, aki kor szerint még nem kellett volna,hoyg elmenjen, de gondolkozott rajta. Hát egészen pontosan eddig a mondatig.

Piglet
Piglet
 


Zsófi!

Lehet, hogy a baba nyom valami ideget, biztos el fog múlni. Nem hiszem, hogy ha ennyi mindent szedsz, bármi is hiányozna...

Puszi:

Dia
Dia
 


Sziasztok Lányok!

Nekem nem lett jó a 16. heti AFP eredményem annak idején és agenetikai UH-n a doki azt mondta, hogy minden OK. de a tuti a magzatvízvizsgálat, viszont van kockázata, ugyhogy mivel 35 év alatti vagyok és az UH. jó ő nem feltétlenül javasolja, de döntsek én. Down szindróma esetlegességét vizsgálták. Én saját felelősségre nem vállaltam ezt rá is írták a leletemre. és lőn született egy tökéletesen egészséges kislányom. Hála Jó Istennek. Hát erről ennyit.

Puszi: Pankamama
Pankamama
 


Sziasztok!
Csucsuka/Zsófi, én ugyanezeket a tüneteket produkálom, a pisilés most már eléggémegnehezíti a napjaimat, wc-től wc-ig élek... :-)) A lábam nekem is be szokott kicsit dagadni, ha keveset vagyok vízszintbe, viszont ha sokat fekszem, nem dagad be. Az is segít, ha esténként felpolcolom! Én egyébként a 32. héten tartok.
Kata
kata (kata)
 


Sziasztok,

Vica, ha te is Sote I-en tervezel szulni, akkor erdekelne a te velemenyed, eddigi tapasztalatiad is a klinikarol. Ha gondolod, az emailemre is irhatsz, valahol fentebb megadtam. Koszi.

Miranda, en is olvastam a FittMamaban a 3D-rol, meg is lepett. A ferjem csaladjaban is volt egy rendellenesseg, ezert en is komolyabban odafigyeltem es nekem azt javasoltak az orvosok, hogy ne 3D-vel nezessem, mert nem az a fontos, hanem annak a szakertelme es tapasztalata, aki nezi az UH-t.
Az amniocentezisrol (magzatviz vizsg.rol) en is ugy tudom, van 3-5(!) % eselye a vetelesnek. Ha AFP es UH OK (nekem az volt), en biztos nem vallalnam!

Cili2
Cili2
 


Szisztok lányok!

Megpróbálltam a láb felrakást, és segít! Lehet, hogy kissé megmosolyogtató, de a párom szerint a megtalállt kényelmes testhelyzet valami olyasmi, ahogy szülni szoktak (természetesen szülést még soha nem látottKép). Kata, szerencsére nem dagad a lábam, csak zsibbad... Pisiléssel kapcsolatban a stratégiám: ha még csak fél órája voltam, tehát elviekben semmi okom sem lenne menni, leülök egy 5 percre és ha ekkor sem múlik, csak akkor megyekKép, ha apájára hallgat, talán én is tudok rá hatni valahogyKép
Szerintem az UH-n az orvoson rengeteg múlik! Lehet, hogy szkeptikusnak tünök, de én jobban bízok egy hagyományos ketyerében egy sok éve avval dolgozó orvossal, mint egy új - 3D-s - szuper ketyerében, amit még a doki is csak tanul. Evvel persze senkit sem akrok lebeszélni a 3D-s UH-ról, hiszen ha jól sikerül a vizsgálat, sokkal könnyebb elképzelni a picit.

Pusszantás!
Zsófi
Csucsuka
 


Sziasztok!
UH-ügyben az a doki, akinél nekem is volt szerencsém kétszer megfordulni az orvosom szerint nagy szaktekintély, de emberileg nagyon durva, nem szól semmit, ha kérdezel, úgy csinál, mintha nem hallaná, szóval engem mindkétszer nagyon kiakasztott, de a dokim azzal vígasztalt, hogy viszont amit ő mond, az fix. Úgy hívják, hogy dr. Németh János. Az a másik, akit már fentebb említettem egy nő, ő se valami "kellemes jelenség", de amikor az unokahugomék AFP-je vidéken nem lett jó, őket is ide küldték fel ehhez a nőhöz a SOTEI-re. Őt dr. Barakonyi Emesének hívják. Telefonon is be lehet jelentkezni vizsgálatra, a klinika központi száma:266-0473 és a mellék: 4202.

Csucsuka, jól hangzik a pisiléssel kapcsolatos taktikád, én ezt azért nem merem alkalmazni, mert amúgy is rosszalkodott a vesém még a terhesség elején,. nem merem megkockáztatni a visszatartást.

Sziasztok!
Kata
kata (kata)
 


Sziasztok Lányok!

A pisilésrol jutot eszembe egy aranyos kis történt amikor a második babámat vártam.

A nagy fiamat betettem a kádba fürödni és amíg pancsolt kimentem a konyhába mosogatni. Ahogy megnyitottam a csapot éreztem, hogy pisilni kell. Már kb. 32-34. hetes terhes voltam és nagyon untam már azt a szitut, hogy amikor állok érzem, hogy pisilni kell ahogy megyek a wc-re és leülök egybol elmúlik az érzés és csak ülök, ülök.
Na szóval nem mentem mosogattam tovább különben is már a végén tartottam amikor az történt, hogy az én egyébként is sokat mozgolódó kisfiam akkorát rugott a pocakomban, hogy egy kicsit becsurgattam. Eloször megállt a lábos a kezemben nem is tudom mit éreztem, de percek múlva csak nevetni tudtam rajta.

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Az indexen találtam:

Egy kismama babócája 3D-vel és hagyományos UH-val

[url=http://www.netacademia.net/mick/baby/" TARGET="_top]http://www.netacademia.net/mick/baby/[/url]
bigacsiga
 


LÁnyok! VOlt már valakinek tényleg saját személyes pozitív tapazstalata a Barakonyi Emesével??? Nekem nagyon nem! Ikreimnél 30. hét környékén, nemeket firtattam, erre õ: örülök, ha megállapítom, mi melyik gyerekhez tartozik, nemhogy még a nemüket!! Oké, ez 95-ben volt, de most egy ismerõsöm fogta õt ki, 18. heti UH-n szintén nem mondta meg a baba nemét, azzal, hog ymég kicsi, korai. És neki sem volt szimpatikus. Szerintem egy mogorva nõ volt. Vagy csak hiányolta a borítékot? De még az se fair! Amúgy 18. héten nekem az elsõvel már bõven látta a dokim (dr. Csabay László, UH ügyben totál profi), nõvéremnek Spanyoloban 13. héten megmondták!! És ugyanígy a 3D-rõl is az a véleményem, legtöbbet az számít, KI csinálja, és nem csak az eszköz. Ja, még a SOTE-n 95-ben, aki nagyon jó volt: Siposné Radványi Zsuzsa(nna?), szimapitikus, fiatalos, szõke nõ, mosolygós volt, kedves, jókat kuncogott, mert egyik gyerekem lába között volt a másik feje, már nem emlékszem pontosan hogyan, de vicces volt tényleg.


Magzatvízvizsgálatnak szerintem akkor van értelme, ha bármit befolyásol a ténye. Azaz, ha kiderül, hogy baj van, és emiatt a, tudnak tenni valamit b, elveteted. Ha úgyis megtartanád, és úgyse tudnak semmit tenni, akkor nem éri meg vállalni a vetélési kockázatot. SZerintem.

Ildi
Pethes Ildikó
 


Sziasztok!

Köszi az Uh-ról írtakat.Bigacsiga,megnéztem a képet:azok jól sikerültek.
Kata,köszi a neveket és címet.Dr.Némethnek mi az elérhetosége?
Pethes Ildi,dr.Barakonyival a mogorvaságától függetlenül elégedett voltál?

Nekem mindegy végülis,hogy hagyományos gép,vagy 3D,kedvesek,vagy mogorvák:csak lássanak mindent és mondják is meg.

Miranda
Miranda
 


Miranda!

Én nagyon nem kedveltem Barakonyit, mint írtam nem volt hajlandó ill. képes nekem a 30 hét körül megmondani a gyerekek nemét, általában rosszkedvûen távoztam, ha õ volt. Valahogy nekem -akkor!- olyan érzésem volt, hogy nem igazán profi a dologban. Más dokikkal is volt UH-m, és ha összehasonlítottam, akkor mások nekem profibbnak tûntek. Hangsúlyozom, hogy ez 1995-ben volt, azóta fejlõdhetett.
Ildi
Pethes Ildikó
 


Miranda, mindkét dokihoz ugyanaton a számon kell bejelntkezni, én ha aggódnék, tutira nem törődnék a bunkóságukkal, bár Németh-től már jöttem ki sírva...:-)) Az én orvosom szerint és Soma szerint is jó szakemberek és miondom, vidékről is hozzájuk küldik a kérdéses eseteket. Szerintem próbáld meg, de készülj föl rá, hogy egyikőjük sem kedves!!!
Kata
kata (kata)
 


Cili2, szia.
A SOTEI-rol nekem eddig csak jó tapasztalataim vannak. Voltam már vagy 3-4 UH-n, mindíg másnál, de mindegyik nagyon aranyos volt. Én mindíg nagyon lelkendeztem a baba látványától, gondolom ez oket is feldobja, mert volt amikor többen is összegyultek nézegetni a fiamat, és minden féléket kinagyítva megnézegettünk, és kaptam egy csomó képet is. Az ambulancián is akárki is volt ott, jókat lehetett velük beszélgetni, pisilés és vérnyomásmérés között. A vércukor és egyéb vérvételeknél sem volt semmi negatív élményem. Azt hiszem ebben az is közrejátszik, hogy eleve én is úgy állok hozzá a dologhoz, hogy nekik is kellemesebb legyen, hiszen nem irigylésre méltó a helyzetük, hiszen elég unalmas lehet egész nap terhes, nyugös noket látni, ráadásul oket szerintem senki nem halmozza el paraszolvenciával.
Pl. Mindíg megdícsérem a vérvételt, még a vérnyomásmérést is, az UH-n pedig egyfolytában beszélek, és azt általában nem hagyják szó nélkül.
Végül is, én meg vagyok elégedve a klinikával, az orvosommal Dr.Tóth-Pállal foleg.
Vica
Névtelen
 


Kedves Krisztina(krisztina)!
Köszönöm az ötletet,láttam a Cora ajánlatát, de a valóságban nem olyan szimpatikus, mint a hirdetésben.Sajnos elég ormótlan és instabilnak tűnt, ahogy tolni próbáltam.
Köszi Névtelennek is!
Majd használtan próbálok ilyet venni, hátha sikerül.Ha nem, akkor marad a cipekedés...
Sziasztok: Saci
ksaci
 


Szia Vica, koszi a tapasztalataidat!
Cili2
Cili2
 

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?