Új privát üzeneted érkezett!

Niki: jaj de kívánsci vagyok a pancsis képekre. Elég volt az úszópelus, vagy adtál még Danira külön fürdőnacit is?????
Apa most telefonált, hgoy vett pelust (fürdős).
Ákos mikor végez a vizsgákkal? Ebben a szemeszterben készen lesz, vagy még van vissza? Drukk neki!

Tinu: spenótót ettem sajttal. Nem az a nehéz kaja! Eddig rosszul voltam tőle, de a kórházban egyszer az volt az ebéd, én meg olyan éhes voltam, hogy mind megettem, azóta teljesen ráizgultam! Közben volt már mégegy kaksi, és az már "normális" halmazállapotú volt! :lol:

Forgás: Ákos is napok óta túrja magát az ágyban, reggelre mindig keresztben fekszik az ágyában. Nálunk van fej és oldalvédő, és most nem bánom, legalább nem a buksiját nyomja neki, és a keze, lába sem tud beszorulni a rácsok közé!

Kiscsikó: milyen légzésfigyelőtök van, hogy esetleg menekül előle? Villog, vagy hangos????
Én a légzésfigyelőt az ágy másik végébe szereltem fel, így nem is látja. Eddgi tök pipa voltam, mert folyton sipolt szaggatottan, igaz halkan, de pont annyira, hogy zavaró legyen. Na hát kiderült, hogy ez is hiba volt a légzésfigyelőben (az mellett, hogy kéthetente lemerült, és sokszor akkor is 9-en villogott, ha nemis volt benne baba! :evil: ) múlt héten megjött az új, és ez most rendben van, nem sipol!
Hozzáterzem, két hetet vártam a bejelentés után, mire voltak szívesek újat küldeni! Kétszer szóltam rájuk, hogy mi van már.... :x

Roni nagyi: én most 10 percet vártam, mire megjelent az oldal! Nem tudom mi lehet!

Évi: hát ezek a kis gaztettek! Az a baj, hogy ilyenkor nem tudja az ember, hogy sírjon vagy nevessen!
Pár hete itt volt a keresztfiunk, aki két és fél éves. A fiúk a gépen néztek valamit, én az anyukájával Ákos szobájában voltam, pelustcseréltünk, Dávid meg kint a nappaliban, szép csendben. Megyünk ki, és látom hogy valami fura színe van az ülőgarnitúrának. Nézem.....a céges pecsétünkkel tele volt nyomdázva, de kb 30 helyen!!!!!! A bordó velúrplüs kanapé... :shock: :shock: :shock: még szerncse, hogy nem száradt bele, így vizes szivaccsal kidörzsöltem! A kis kópé...ja, és Dávid meg azt modta, hogy a férjem adta neki a pecsétet! A túrót, lebányászta a konyhapultról! :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Niki!
igen, tegyél fel fotókat, had lássuk a pancsolást.
Biztos azért van macera pesten, mert ez pest!:) Tényleg csak 5 alkalom, után merítik be a babákat? Ki hinné
Azt gondolná az ember, hogy egyből, de akkor mégsem.
Még nem mentünk el a Camponába, pedig van igazolás ás úszópelus is.
Csak egyenlőre a fertőzések esélye elriasztott. nem gondoltam bele, hogy ott áznak a babák a szülőkkel és hát..De már írtam egyszer, hogy ezért egyenlére várok.

Szilvi!
Még nem voltunk masszázson, holnap megyünk, remélem nem lesz nyafika végig.

Anyajegy:
Már akartam kérdezni, hogy kinek van a babán születése óta?
Fanninak a bokáján van.

Kiságy:
változatlanul nem akar benne lenni, csak rövid ideig, de akkor meg tekereg benne. Kidugja a kezét lábát, huncutkodik. :)

Altatás:
Cici jött be, mint altató. Csak arra vagyok kíváncsi, ha már nem jön belőle semmi, akkor mire fog elaludni?jajj, előre félek tőle! Talán majd teát adok neki.
mert a ringatás sem volt neki jó.

Ezek szerint egyenlőre újra a Liget a befutó. Eddig....
Időpont?
megint legyen délután 1?
vagy korábban?
mert ahogy láttuk Bunnyt, semmi gond azzal, hogy ehetnek a szabad levegőn.Majd kört alkotunk és akkor nem látják a kiváncsi szemek.
na meg ujabban ugyis az van, hogy ahol éhees a gyerek, akkor adni kell neki. :lol:

Mágnes:
mikor van akeresztelő? mert akkor azt a napot kihagyjuk, meg a hétvégét is ha lehet.
Nekem azok nem jók. A péntekek is neccesek, ezért pattantam meg a múltkor is hamarabb.
Szóval ha úgy van, én benne vagyok korábbi időpontokban is.
nem is beszélve arról, ha nagy meleg lesz, akkor a délelőtti időpont már csak ezért is jobb. Nem fog az agyvizünk felforrni. :lol:

Kép
zsuzsu74
 
 


még valami:
almán kívül ki mivel kóstoltatta már meg a babát?
Krumpli volt már?
Aki adott hogy adta?
Sós vízbe, vagy turmixolva, vagy anyatejjel keverve? Hogyan???

Kép
zsuzsu74
 
 

 
 

Sziasztok!
Ez a babanet :evil:
No, mindegy.

Képzeljétek, elkezdtük mi is a kanalazást!
:)
Először nagyon nem tetszett Dorkának, aztán kiprüszkölte, később mindenáron a kanál után nyúlkált, végül a szájába is jutott valamennyi, s ma már egy fél üveggel behamizott! A sütőtökpüré a nyerő - eddig. Én meg itt pepecselek az almával, hgoy reszelő, meg turmix, meg mittudomén, mire rájöttem, hogy először az állagot szokjuk meg a kanállal, aztán jöhetnek az ízek is. Addig meg üvegezünk. :-)
Úgyis nemsokára itt a koranyári alma, friss őszibarack, miegymás, no akkor indulunk igazán neki.
Viszont így, hogy benyakalt egy fél üveggel, teljesen magától ki is váltott egy szopizást/tápszert, mert jóllakott vele és nem kért mást. Kíváncsi leszek, hogy is fog beállni ez a kajarend.
:roll:

Zsuzsu74!
Nem tudtam róla, hogy egyedül vagy Picurkáddal, de minden tiszteletem a hozzáállásodnak és a kitartásodnak! Sok sikert és kitartást, türelmet kívánok neked, csemetédnek meg óriási gratula a fantasztikus anyukájához!

Nika:
Nem tudom, mi volt az anyósos sztori, de csak türelmet kívánok és mindkét füled kihasználását: egyiken be, másikon meg ki. Másképp nem megy, mert csak dühíted, stresszeled magad, a párod meg a gyerkőc is megérzi majd, meg legfőképpen magadat bosszantod más hülyesége miatt. Pont a mai Nők Lapjában olvastam, hogy egy kisfiú direktbe rosszalkodik a nagymamánál,mert érzi, hogy valami nincs rendben a családban, s hogy ezzel bosszantja a nagymamit - mondjuk ez speciel még jól is jönne az esetedben, csakhát ugye anyuka hallgatja a kritikát.

Én anyósommal jól megvagyok, a legfontosabb, hogy imádja a gyerkőceimet. Kritikáinak egy részét elfogadom, más részét átgondolom és/vagy elvetem. Sőt van, amiben gyökeresen másképpen gondolkodunk, ilyen például az értékrend. Ő nagyon pedáns, naponta takarít, de mindenhol, még a képkereteket is, meg mindig minden pöpecül a helyén van. Én akkor takarítok, ha sikerül eljutnom odáig, bár én is szeretem a tisztaságot és igyekszem is, de hát a gyerkőcék az elsők. Fontosabb nekem, hogy leüljek foglalkoztatózni a Nagyfiúval vagy éppen tornáztassam a Picúrt, mint a vasalnivalóhegy. Az megvár, akár éjszaka is, de ha a csemetéimnek akkor és most kellek, ők fontosabbak nekem. Ez csak akkor ciki, ha ők pont akkor jönnek látogatóba, amikor még áll az a bizonyos vasalnivalóhegy és akkor látom a pillantását....
:oops:

Mindannyian mások vagyunk, muszáj türelmesnek lennünk egymás felé és tolerálni a másikat.
Nincs mindenkinek Roni nagyija.....
:lol:

Kép
Kép
marslakocska
 
 


nekem most elég hamar megnyitotta az oldalt.lehet, hogy már rájuk szólt valaki, hogy vacakol a babanet.Néha bosszantó tud lenni.
nem is beszélve, ha a sok írás elszáll... :roll:

Kép
zsuzsu74
 
 


Niki tarjánban hol van babauszi?

Évi: nagy gratula a 120 g-hoz csak igy tovább.

nika70
Salgótarján
 
 


Szilvi Maxi-Cosi a légzésfigyelő, de Ádám nem látja, hanem arra gondoltam, h érzi maga alatt. Ez ugye rádióhullámos.
De ha mindenki babája tekereg az ágyban, meg nekinyomódik a rácsnak meg a végnek, akkor ez természetes folyamat lehet:-)))

Ante, a meggyszósz azért is favorit nálam, mert megtanultam elkészíteni:-)))))) Az anyósom csinálja egyébként a legfinomabban:-)
Most mindjárt a borsófőzelékkel próbálkozom. Eddig még nem sikerült úgy, mint a menzás:-) Azt nagyon szeretem:-)))

A új BL pelust én írtam, de azt is írtam, h nem figyeltem meg, de majd pótolom:-)
Mi most BL 4-9 kg-sat használunk, kicsit az is megújúlt, nem gumis hátul, hanem van benne vmi betét, vmi szűkítő féle. És a DM-ben 100 db-os Jumbo pack 3800 ft.:-)

KépKépKép
kiscsiko
 
 


marslakócska: anyóssal a helyzet hogy most már két napja át nem jön én nem megyek nem beszélünk.Két lakás választ el minket :):):):):):)Eddig is használtam a két fülemet de egyszer telitödik a bili tudod hogy van ez :):):):):):) A legszebb az egészben hogy ami miatt kirobbant nála a balhé azt rajta kívül senki nem hallotta még a lánya sem pedig nekem azt mondta.Mindegy párom melletem áll én meg nyugodt vagyok :):):):):):)Tudod az én életem nem egyszerü a csajok tudják
öcsémmel nem beszélek :( anyukám decemberben meghalt :(:(:(:(:(:(:( anyós ...... szóval nehéz de mindig is széles hátam volt elfér rajta sokminden. És amig szeretö családom van addig úgy gondolom nincs okom panaszkodni :):):):):):):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Tényleg akartam kérdezni, hogy szerintetek meddig kell/érdemes használni a légzésfigyelőt?

Nekem is jó, ha hamarabb talizunk - akár délelőtt. Olyankor szerintem kisebb a forgalom a BKV-n. De Ante szerinte nem. :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztij!

Na, babanet... nekem tegnap egész nap nem jött be.... :evil: :evil:

Köszi a sok altatásos választ.... eddig egész jól sikerült a két különalvós éjszaka, néhányszor rohangáltam hozzá, de mióta kap cumit, könnyen visszaalszik, egyszer sem kellett kivenni. Reggel mag aludt fél 10-10-ig (közben 5-ször kajált) mondjuk múlt éjszaka ébren volt 1 órát, de nem volt semmi baja, csak dumált, köpködött... :) most meg kétszer úgy mentem be hozzá nyöszörgésre, hgy álmában hasra fordult, és ez nem tetszett :( múlt éjszaka is megtette, de akkor aludt tovább.... megtanulhatná már letenni a fejét ;)

Ekcéma: nekünk a bőrgyogyi és dokinéni is mondta, hogy az, de nyakon tényleg nem bizti, bár hajlamo hajlatokban kijönni. Nem tudom, mit mondjak, egyrészt próbáljátok a hintőport, másrészt valami zsíros / vizes krémet, hátha az elég, és nem kell szteroidos... de véglegeset csak a bőrgyogyi tud mondani.

Zsuzsi, én sem tudtam, valóban nem lehet egyszerű, tök jó, hogy csinálod! Itt vagyunk Neked mi is :) nekem is egy barátnőm egyedül nevel, neki annyivál más, hogy ott nem tervezett volt... de tök jó, hogy műr nagyjáól túl vagy rajta, a pereskedéshez meg kitartást és sok erőt!!! :roll: :?

Tali! nekünk is jó a 11-i hét, kivéve csüti. Ligetet preferáljuk, és hétköznapot!

Ma beszéltem a védőnővel, utóbbi időben nem eszik valami sokat a kicsilány, 650-700-at ,a védőnő szerint is kevés, de nem tudok mit csinálni, próbálom tömni, hát....

Fürdés: mi most 34-35 foknál tartunk, próbáljuk hűteni majdani babaúzsihoz.

Babamasszázs, én jövő pénteken kezdem, akkor megyek a védőnőhöz.

Padma: még nem voltam, de hozzánk is relatív közel van, a Ringatóra majd becsatlakozom, mehetünk csapatosan :)

Tinu: légzésfigyelő: én 1 éves korig fogom hagyni.

Szilvi, mi is megyünk júli első hetében ALsópáhokra, lehet, hogy már ezt is írtam. Sőt, azt hallottátok? szeptemberben lesz babaúszótábor ugyanott, 5 nap, várnak baba-mama párosokat is, ha papák dolgoznak, én néhány kollégával összebeszéltem, mi megyünk. Asszem az 5 éjszaka (Vasi-péntek) 79 eFt, szept 9-14. Nincs kedve jönni még valakinek? persze jöhetnek apák is :)

Nika, anyós :x kitartást hozzá, így különösen nehéz lehet, hogy (majdnem) egy fedél alatt...

Évi, tök jó, hogy híztok!

Noémi, milyen péptől hízik? azt hittem, a Nutrilontól, de láttam, hogy nem...

na ezt gyorsan leküldöm

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Zsuzsi, én nem láttam még anyajegyet....

Bunny, hogy betojt (velem együtt) mindenki a krupptól, és azstmától, cak záporoznak a kérdések, úgyhogy lécci osszál meg velónk, aggódó anyukákkal minden hasznos infót :)

Kaki: nekünk tegnap 3. nap megint kamillatea kellett...

Ante: kiságy: nekünk 70*140-es van.
Eddig háton aludt Rékababa, mostmár kezd forgolódni, tök sokzsor oldalra fordul, aztán ha hasrabillen, jönnek a gondok.... keresztbefekvés is volt már, de le / fel még nem indult el benne. inkább az 1*1-es járókát érzem néha szűknek...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


ja, képek:

Ante, tök édi a mosoly!

Zsuzsi, Fanni is nagtyon kis helyes, meg tetszik a teljes sapka kendőkollekció! :)

na, mostanra ennyi elég belőlem, este még ha tudok, jövök...

kül most tegnap óta megint elég sírós napjain vannak, Rékababa egyfolytában indul hasra, elfárad, üvölt, visszafordítom (tegnapra elfelejtette), de már indul is, mégha tök fáradt is.... szóvla most kicsit fárasztóak a napjaink....

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


ja, képek:

Ante, tök édi a mosoly!

Zsuzsi, Fanni is nagtyon kis helyes, meg tetszik a teljes sapka kendőkollekció! :)

na, mostanra ennyi elég belőlem, este még ha tudok, jövök...

kül most tegnap óta megint elég sírós napjain vannak, Rékababa egyfolytában indul hasra, elfárad, üvölt, visszafordítom (tegnapra elfelejtette), de már indul is, mégha tök fáradt is.... szóvla most kicsit fárasztóak a napjaink....

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


A vasalást én is időnként elnapoltam. A férjem néha mondta is, hogy náluk otthon ilyet soha nem látott. :roll:

Hát, egyszer véletlenül, amikor látogatóban voltunk, kinyitottam egy nagy ruhásszekrényt, és mit látok? Tele vasalni való ruhával. :shock: A jó meny rá is kérdez "Anyuka, ez mi?" Egyszerű volt a válasz: "nem férfiszemnek való, mert úgy sem csinálják meg"
Megmutattam a férjemnek azonnal, el is volt ámulva, főként a válaszon. Így 30 év elmúltával soha többet nem szólt semmiért.
Azért nekem is volt eszem, azután meg nyugtom....

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


bocs a dupláért, megint belassult a babanet... :?

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


ROni nagyi :) ez vicces :) és tanulságos....

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


légzésfigyelő:
a bölcsőhalál elivleg 1 éves korig veszélyes, addig mindenképpen jó használni. Én szerintem még utána is fogom, ha már ilyen jó pénzt elkérnek érte, akkor legyen kihasználva. Mondjuk a miénk bébiőr is. Na meg szerintem annyira hozzászoktam, hogy hiányozni fog, amikor már nem kell. Így voltam a mérleggel is. háromszor láttam neki, hogy akkor mától nem mérek etetéseket. Aztán hiányérzetem volt folyton. Negyedjére sikerült :)

Mi ma sütőtököztünk. Egyszer már kapott Nestléset. Hát köze nincs a sütőtökhöz, meg sem ette, csak lógatta ki a nyevén, nehogy véletlenül a szájába érjen. Ma kipróbáltuk a kecskemétit, és beszlopált fél üveggel! :)
Eddig az almán kívül még saját "készítésűt" nem kapott, szerintem a jövő héten megpróbálkozom a spenóttal, ha kapok frisset. Azt viszont párolni fogom.

roni nagyi:
a vasalni valót én is eldugom. :) A kiságyunk pelenkázójának a hátsó rekesze felnyitható, kiváló alkalmatosság erre a célra :wink:

kiscsikó:
akkor mi is azt a pelust használjuk ! Éjszakára is teljesen szuper, sosem áztunk még át benne!

Na megyek, elkezdtem ismét a tejszaporítást, két óránként fejek..

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


légzésfigyelö: én azt olvastam hogy a legveszélyeztetettebb idö 2-6 hónap de elöfordult már ritkábban 1 éves korig snoopy tuti tudna erröl beszélni bövebben :)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok,

Nika
Anyoshoz:persze nehez alkalmazkodni,de gondolh arra hogy ott van ha barmikor kell es segit.Szerintem ez megfizethetetlen.Anyosom mar nem el,de en szeretnem ha itt lenne es unokazna...

Tinu
A homeopatia lenyege, hogy felerositi a tuneteket egy ket napra,es aztab hirtelen elmulik.Nalunk egy natha max 3 nap a bogyokkal.De nem akarlak rabeszelni.
:wink:

Zsuzsu
Erdekes sosem mondtad de valahogy ereztem, hogy egyedul vagytok Fannival csak nem akartam rakerdezni :oops: .Sajnalom,de latod egy ilyen tunderke mindent meger!!!!

Szilvi
Minden ok :wink: Alexnak mar vannak baratai es hihetelen de nagyon sok dolgot tud mar es hasznalja.Ferjem meg odavan az uj munkaert,ugyhogy ez a lenyeg :D
Rgyebkent sok magyar csaladdal osszejarunk igy Alex is tud beszelni a gyerekekkel :)

Kiscsiko
Az uj pelus az OKo amirol mar irtam hogy jolatazik,ugyhogy ne doljetek be neki :lol:

Legzesfigyelot en is 1 eves koraig fogom hasznani.Leon mar soxor oldalt is alszik megsem riaszt feleslegesen ugyhogy jo hogy van,engem emgnyugtat.

Na eddig hagytak irni...
K

Kép
Kép
kataa
 
 


kata: tudod az hogy nem beszélünk az csak rajta múlik tudom hogy nagy segítség de ha nem békél akkor én nem fogok nyalni neki.lehet hogy megorroltok rám ezért de amikor igazságtalanul bánt valaki akkor nem érzem szükségét hogy én kérjek még bocsánatot is.ellenkezö eseben ha tényleg igaz és bántok valakit vagy hasonló igenis elismerem ha igaza van a másiknak és bocsánatot kérek töle
de hogy mindig mindenért én nyeljek azt már nem eddig is mindig én voltam az aki engedett na ebböl lett mostanra elegem.
bocsika mindenkitöl hogy igy elburjánzott anyósom témája :):) :lol: :lol: :lol:

nika70
Salgótarján
 
 


Tali: akkor esetleg szerda (13.-a) 11h?
(Kiscsikó, szerintem nem lesz semmi baja Ádámnak az oltástól... Ha igen, akkor is másnapra már kutyabaja. Vagy a korábbinál nem így volt?)

Rendrakás: még szerencse, hogy nálunk anyós ahelyett, hogy megjegyzéseket tenne, inkább kitakarít. :) Nekem egyáltalán nincs erre kapacitásom még. Egyszer-egyszer felmosok, de porszívózni már évek óta nem sikerült. :roll: A vasalnivaló mindig áll a vasalódeszkán, ha vendég jön, előtte gyorsan kivasalok. :oops: Nem vagyok egy nagy rendmániás. De tuti besértődnék, ha erre bárki megjegyzést tenne. Lehet, hogy a neveltetésem teszi. Az anyám sose várta el otthon, hogy takarítsak, mindig az volt a fontos, hogy tanuljak. Nos, értelmiségi nő lettem, aki nem takarít. :D Csak takarítónőre meg nincs pénzünk - egyelőre. :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu, kicsit nyűgösebb volt Ádám, mint az elsőnél. Másnapra már nem emlékszem, csak itt is többen írták, h a 4 hós oltásnál lázasodtak be a babák. Meg most is kap nem kötelezőt, az agyhártyagyúlladásosat.
De vegyük úgy, h megyünk.:-)) Remélem semmi nem lesz!!!!!!!!!!
Már apával is megbeszéltem, h megyünk vele reggel:-)

Én sem vasalok!:-) Gyűjteni semmiképp nem gyűjtöm. Ha fel kell venni kivasalom:-)))
Rend nálunk sincs, és hétvégén takarítunk, amikor apa is itthon van:-)

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Anyajegy: Áksonak kb 2 hetesen jött az első, a köldöktől balra lent, először azt hittem, hogy kakipötty, dörzsöltem, de nem jött le.Akkor néztem meg jobban, és láttam hogy ez anyajegy, Azóta szépen növöget!

Winnie: most is babaúszás hét lesz! :) Látom ti, illetve ti is nagy utazók vagytok!

Takarítás? hát nálam is a vasalás a mumus! Szerencsére van vasaláskönnyítő gomb a mosógépen, és tényleg alig gyűrődnek a ruhák, de Ákos dolgait mindig kivasalom!
Viszont én kicsit rendmániás vagyok, illetve helyesbítve tisztaság...két-három naponta porszívózom a lakást, és mosok fel! ÚÚÚtálom, ha porcicák szaladgálank a padlón. A fürdőnk meg világos, és minden kosz meglátszik rajta! Viszont ez az a dolog, amit nem szívesen engedek át mág a férjemnek sem. Én tudom már azokat a rejtekhelyeket, hogy van a kosz! De szerencsére nem gond, mert Ákost nem zavarja a porszívó, sőt....Nekem a főzés, sütés lett kicsit nehézkesebb, pedig előtte szinte minden nap főztem, hétvégén meg sütöttem. Na de azért, ha tudok, most is odaállok a tűzhely mellé! Pizza pl szinte minden héten van apa kívánságára, saját gyártmányú tésztéval!

Légzésfigyelő: szerintem mi si egy éves koráig fogjuk használni. Nekem is nagyon megnyugtató, pláne ha működik rendesen!

Kata: tök klassz, hogy minden ok!
Vendég
 


NA gyorsan és velősen:

légzésfigyelő: mindenképp 1 éves korig hagyjátok a baba alatt. Nekem volt egy ismerősöm, aki a 10 hónapos kisfiát bölcsőhalálban veszítette el. Snoopy is említette, hogy már a férje is ment ki bölcsőhalálos gyermekhez, aki 1 éves volt... Szóval ha megvettétek, akkor mindenképp kapcsoljátok be...

Krupp:

derült égből villámcsapás.... Semmi előjele nem volt.... Szombat hajnalban kutyaugatás, majd irány a madarász. Persze Máté előtte már náthás volt és a doki néni azt mondta, hogy valami vírus okozhatta... Nem biztos, hogy még egyszer előjön, de ha igen, akkor egyből becsomagolni és hideg levegőre tenni a gyereket, míg nem vesz normálisan levegőt. (ez télen) Amúgy meg rányitni a hűtőajtót (ez nyáron). Kaptunk steroidos kúpot és be a popsiba azonnal, ha gáz van. Ha belilul a gyerek, vagy nagyon erős a roham, azonnal a mentőt ki kell hívni...

AZt is mondta, hogy általában világos bőrű, kék szemű fiúknál gyakori a krupp.... Hát remélem minket legközelebb elkerül....

Asztmatikus hörhurut

a vírus ezt hozta ki... A gáz az volt, hogy ugye az egyik betegség a belégzést nehezíti, a másik a kilégzést. Az egyiknél hideg párás levegő kell, a másiknál száraz... Szóval nem nagyon tudták, hogy hogy kezeljék. Kapot ventolint (puffot) majd utána szirupot. De isteni doki nénink volt a kórházban és annyira kedves volt, hogy dícséretre méltó!!!

Kiműveltem magam krupp terén és a fórumot is elovastam... Hát van egy két ijesztő történet....

Találka:

nekünk is jó eddig a 11ei hét

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Hja és Ausztria:

mindenkinek javaslom :-) Ahol voltunk, az 500 kilóméterre van Budapesttől. Majdnem végi autópálya... Máté nagyon jól viselte az utat, élvezte a hegyi levegőt és a nagy sétákat... Igaz itthon is sokat vagyunk a szabadban, ma is fél 12től 7ig kinn voltunk....

Ja és csak a pékárú drágább kinn, de mennyivel finomabb :-)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Na akkor ami lemaradt az elobb.
Leon alszik,Alex oviban ugyhogy van kis idom.

En nagy gyumoilcs evo vagyok es szerencsere Alex is,minden napi tizorai gyumolcs,mar keri is. Soka ljobb az etvagya tole.
Otthon ellatott papa a jo kis hazaival,amiben ohne permetszer itt meg megveszem jo dragan :?
Nem baj ugyis a gyumi szezon kozepen leszunk naluk ,akkor Leon is el lesz kenyeztetve.

Ma megyunk vele az uj dokihoz,kivancsi vagyok mennyi oltast kell majd beadatni neki,mert itt ugye mas a rendszer :roll: Meg persze hogy mennyit hizott egyaltalan.

Ja itt a szarito van es nem gyuri a ruhakat ugyhogy csak a ferjem indeit meg Leon cuccait asalom,ugyhogy juheeeejjj :lol:
Otthon meg ugy csinltam hogy amint megszarad kivasaltam az adagot ,emrt ha egyszer osszegyulik...
De nalam aa gaz hogy rend,meg tisztasag manias vagyok es ebbol ket gyerke mellett sem tudok leszokni :roll: :lol: Viszont sosem ment az ido a gyerekek rovasara,irto gyors vagyok szerencsere,meg a ferjem is segit,plane hogyelpakol maga utan es ez nagy kincs :lol:

Tinu
Az jo ha magatol si el tud aludni,hidd el megszokja,persze ha belealszik a szopiba az is jo dolog :lol:

Ante
Gyerekek szeretnek kuckositani,azert vannka minidg a vegeben ,sarkaban a kisagynak.UGyhogy nme meret fuggo.Alex a nagy agya legsarkan alszik osszekuporodva,nem igaz hogyk enyelmes neki :shock:

Magnes
A kepeslapokat azt hiszem Minyu csinalja, tudsz nekikuldeni privit.En ot meg egy eskuvos topicbol ismerem szemelyesen :wink:

Evikismama
Nekem Leon sosem birt ki 3 orat etetsek kozott,ugyhogy ezt is meg lehet szokni,bar teny hogy faraszto (marmint almos vagyok tole rendesen :lol: )de lenyeg a szopi :wink: Orulhetsz hogy anyos segit,gondolom a 4 melle el is kel neha.

Niki
Ahogy mondod,eni s fozok minden nap mindent frissen.Mondtak hogylehet eltenni gyumit is fagyasztoba,de nem visz ra a lelek.Mar en hagytam a reszelot,mert LEon mar ket almat eszik meg azert turmixolom neki.Jo pepecs munka az teny.Pedig meg csak ketszer csinalom egy nap,mi lesz ha otszor kell :lol: bar ugy emlekszme anno ugy csinaltam hogy dupla adag fozit csinaltam delre es azt ette este is,azt lehet,doki mondta.

Zsuzsu
Krumplit csak vizben megfoztem megpucolva es a fozolevel osszeturmixoltam, ennyi.Semmi so.
Lehet anyatejjel is ugy edesebb,ahogy neked szimpibb.

Nika
Szerintme varj emg par napot ha nem jon at ,menj te de ne hozd szoba a temat,mintha mi sem tortent volna 8)

Bunny
Jok a kepek,harapni lehet a jo levegot rajtuk :wink:

na felebredta fonok..

Kép
Kép
kataa
 
 


Bunny, köszi a kiművelésünket! nektek meg kruppmentes további hónapokat / éveket!!!

Szilvi, ja, nagy utazók vagyunk. Mi is néztük a mostani babaúszás hetet, csak már hely se mvolt, meg az még nekme korai lenne a sok fejéssel, inkább akkor, amikor már egy szopi legalább kiváltható. De majd mesélj, milyen, tökre érdekel!

Takarítás: hát én nem vagyok takarítás / rendmániás, jelenleg jár takarítónő... :oops: vasalás: azt viszonylag szeretem, ha van időm, én is szoktam a délutáni alvás ideje alatt, ha épp nem babanetezem, mint ma, pedig sok a vasalnivaló ;), vagy ha anyu, anyós itt van, ők is besegítenek...

Tali: a szerda nekünk is jó!!!

Kata: honnan ismertek magyar családokat? net? és az angol hogy megy Alexnak? vagy már tanult előtte is?

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


még vmi: gyümi: én szeretem, a banán mindennapos, almát mondjum nem eszem, de szeretem, narancs, mandarin, na ezekhez lusta vagyok, ha megpucolják nekem, megeszem :) de a nyári gyümiket tökre szeretem!

vasalásho még annyi, hogy régebben én is polcon gyűjtöttem, most igyekszem mosás után vasalni, addig nem pakolom el... így van most 2-3 adag, holnap du már vasalni kell, így csak esti babanetezés marad :(

Kata, tök furi, hogy itt este, Alex meg oviban :shock:

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok Lányok!

Most csak egy gyors kérdés erejéig jöttem.

Képzeljétek, elromlott a bébiőrünk. :( Egy Philips készülék, amit bár újonnan vettem, de garancia nélkül, PÁR HÓNAPJA :evil: :evil: Egy ideje működés közben, kb. 1, 1,5 óra elteltével azt jelezte a vevő egység, hogy nem érzékeli az adót. Azután már pár perc elteltével jelzett, most pedig gyakorlatilag, ahogy bekapcsolom elkezd szirénázni! :?

Nagyon nagy hasznát vettük a 4 gyerek mellett, ezért most eléggé fájlalom a dolgot!

Tudtok esetleg segíteni, merre induljak el vele, ti tapasztaltatok már ilyet egy pár hónapos készülékkel?

Mindenkinek nyugodt, babasírás mentes éjszakát! :)

Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület
 
 


Bunny, most néztem a képeket, tök jó! :) Hallstattban, meg Gosaunál mi is voltunk tavaly nyáron.. Gosaunál felmentünk mellette a hegyre, énnan néztük a gleccsert, annyira de annyira szép volt :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Winnie
Hat az iwiwen irtam par embernek es osszejott egy jo kis csapat,pedig itt nem sok kisgyerekes van,de akikek talaltam mind irto jo fejek.Sokat nevetunk :D Mashol vannka apa ismerosei-baratai,oda hetvegente jarunk,arrafele tobb a magyar fiatal csalad.
Alex most tanult csak,par szot tudott,de nagyon ragad ra ,pont ezert jar oviba,mert kulonben marha draga...otthon harom gyerekt jaratnek magan ovodaba ebbol a fel napbol :roll:

Evikismam
Hat kerdezd mega boltban ahol vetted hogy hol javitjak ezeket.Sok szerencset!

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Deszilvi: SPENÓT!! Hihetetlen, de én soha nem ettem meg a spenótot. Pont most akartam írni a meggyszósz mánia miatt, hogy én meg a spenótra kattantam rá azóta, hogy a kórházban azt kaptunk, és majd éhen haltam, úgyhogy ettem belőle. Azóta állandóan azt enném (És sajtal, ahogy a neten találtam egy igazán nekem valót :D

Niki: :) Jó, hogy nem csak engem hívnak így. 8) Babauszin hol voltatok? És nem nyelt vizet? Mert nekünk azt mondták, hogy kb. 10 alkalom, és csak utánna merülnek. Kiarának csak egy kicsit ment véletlen lentebb a feje, és bizony benyelte a vizet. Persze neki folyton nyitott szájjal lógott a nyelve, hogy megkostólhassa a vizet, így nem volt nehéz dolga. :lol: De jó dolog ez a babauszi szerintem.

Zsuzsu: Én már adtam neki sütőtököt, körtét és őszibarackot is. Azokat lehet már ilyenkor, és édesek is.

Winnie: Köszi, remélem azért nem ekcéma. A tarkóján van, kenjük, de még nem változott semmi.

Nekünk Angelcare légzésfigyelőnk van. Szerintem nagyon jó. Több fokozatból választhatod ki, hogy milyen érzékeny legyen. Nekünk nem volt vele probléma.

Roni nagyi: vasalás :lol: ez nagyon tetszett.

Tinu: Én is a vasalódeszkán tartom, csak azzal a különbséggel, hogy ha vendégek jönnek, akkor a deszkával együtt beviszem a hálóba, és már nem is látják! :lol: :oops: Elég a többit megcsinálni a kedvükért. :roll:

Altatás: szerencsére Kiara esténként elég könnyen elalszik, csak napközben kell altatni. Sajnos rászoktam, hogy ilyenkor paskolgatom a fenekét, de sebaj, majd leszokunk róla egyszer.

Ti nem vagytok érzékenyek, mióta megvannak a babók??? Én képes vagyok néha egy reklámot is megkönnyezni! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Lányok! Én is beszállhatok a taliba? Igaz még csak pár hete vagyok itt, de olyan kíváncsi vagyok rátok! Ujjak mehetnek?????

Üdv. Niki és Kiara

Kép
kernico
 
 


Gyere Niki, mi meg kíváncsiak vagyunk Kiarára! :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


Kiscsikó, Winnie: veletek álmodtam. :)
Ti is minden éjjel a gyerekkel álmodtok? Ma azt sikerült, hogy a gyerek egy nap alatt felállt és el is indult. Szerintetek ez vágyteljesítő álom volt vagy szorongásos? :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu, Te vagy a pszichológus :lol: :wink:
Nagyon jót derültem:-) És kedves, h gondolsz Ránk Winnievel, mi nem vasalók tartsunk össze:-)
Én apával is szoktam álmodni :oops: :wink:
No, de vegyük komolyan:-) Legyen vágyteljesítő:-)

Nekem nagyon színes álmaim szoktak lenni. Szülés után is tök jók voltak:-) De többször álmodtam, h nem tudok megfordulni, mert Ádám a mellemen fekszik, szorosan ölelem. Gondolom a kislelke átlátogatott hozzánk:-))

Apa tett fel 2 új videót, nézzétek meg:-)

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Nika70:
Nem semmi körülmények közé kényszerültél.... tisztelet a tartásodért. Igen, a legfontosabb, hogy a párod melletted áll, iszen vele élsz, vele és a csemetével alkottok családot.
Nekem inkább Anyumékkal szoktak csatáim lenni, totál sértődősek és mindent azonnal felvesznek. Férjem szokta is mondani, miért nem szólok be néha, de tudod, csak a szüleim és nekem is fáj, ha megbántom őket, még akkor is, ha tudom, hogy igazam van/lenne. Így inkább elhallgatom, hogy a párom durrog egy kicsit, hogy milyen tutyimutyi vagyok (mert ő meg mindig azonnal szeret mindent odamondani, ami néha kínos), meg a szüleim is durrognak adott esetben, de a végén mindenki lenyugszik.
A fül be-fül ki dolgot nehogy bántásnak vedd, nekem is tanácsolták
:lol:

Krupp:
Rolandom másfél évesen fulladt be, totál beparáztunk. 5 napot töltöttünk akkor kórházban, mert bár másnapra kutyabaja sem volt, ott szedtünk össze valami bacit. Végülis nem lett kruppos, hanem akkor volt egy erős gégegyulladása, ami ugyanolyan tüneteket produkált (kutyaugatás és fulladás), de azóta minden télen és megfázáskor használjuk a párásítót.

Roni nagyi:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Ez nagggggyon tetszett!
A párommal mi is úgy indultunk az elején, merthogy ő otthonról azt szokta meg, hogy mindig minden pöpec volt, de aztán látta, hogy én még itthon is dolgozom, meg ugye a családi ház az nem olyan, mint a panel, mindig van mit csinálni benne-körülötte, így pár hónap alatt belátta, hogy nem lehet mindent. Azóta sokkal boldogabb, lazább és képzeljétek, imád néha hanyag lenni! Na ettől aztán végképp frászt kapnak anyósomék, merthogy ők nem ilyennek nevelték a fiúkat. :lol: :lol: :lol:

A múltkor a Nagyfiammal szekrényt rendezgettünk és az 5 részből az egyiket sikerült is megcsinálni. Jöttek anyósék, Rolandom meg lelkesen mutogatta, hogy milyen szép rendet csináltunk, de ehhez eltolta a többi tolóajtót is a másik 4 elől, ahol ugyi halomban álltak a dolgok. :shock: Először lesápadtunk a párommal, utána meg röhögőgörcsöt kaptunk anyósom arcát látva, végül a gyerekkel megbeszéltük, hogy nem mutogatjuk a szekrényt, nem kíváncsi senki a szétszórt bugyikra-gatyákra, vasalnivalóra.

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Kiscsikó: én egyelőre nem tudom megnyitni. De sebaj, mert megnéztem a képeket. Mekkora nagyfiú lett már Ádám! És a nózija miatt nagyon hasonlít Jeepre. :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu: igen, nő , mint a gomba:-) Örülők, h nem az én orromat örökölte:-)))
Én most meg tudtam nézni, de vmi új cuccal tette fel, gondolom azért, h ne foglaljon nagy helyet:-)

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Tündi is nagyon falat:-) Jó, h a Ti oldalatokon havi bontásban van. Jól lehet követni:-)

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Sziasztok!

Tinu, nálunk tényleg délelőtt sokan vannak a buszon főleg az idősebbekkel.
Ha meleg lesz tényleg jó ötlet a délelőtt? Csak mert azt mondják,h ogy 10-15-ig ne nagyon vigyük ki a babákat mert akkor van a legmelegebb. Ráadásul 12-kor meg nagyon meleg szokott lenni.

Vasalás: hát én nem szoktam vasalni. Ha a páromnak kell ing majd ő kivasalja magának, amúgy is ő vasalta Lidi cuccait még az elején. Igaz ő akarta megkapta :-) De egyébként nagyon szépen vasal így rábízom. Persze én is tudnék szépen vasalni de neki ezt mondom, hogy ő szebben vasal és így megcsinálja :-).

Zsu, milyen anyajegy van Fanni bokáján? Lidi popsiján van egy de halvány és nagyobb. Tehát nem sötét anyajegy.

Niki, Lidi is még cicin alszik el, de mostanában azt játsza, hogy eszik kicsit bealszik majd egyszercsak kipattan a szeme és elkezd sikongatni meg forgolódni és játszik. Pedig eddig így tudtam lerakni este.

Kiscsikó, én is a menzás borsófőzeléket szeretem de már kifejlesztettem. Anyósod pudinggal csinálja a meggyszószt?

Szilvi, milyen sajttal eszed a spenótot? Én spenótos nokedlit szoktam és nagyon finom Stahlos.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Kiscsikó: nagyon szépen köszönöm és nem vettem bántásnak :D:D:D képzeljétek ma már átjött anyós hozott krumplilevest meg csokisfánkot:) beszélni ugyan még nem igazán úgy beszélünk mint elötte de úgy látszik belátja a hülyeségét:):):):):) én nem mentem hozzá :):):):):)

vasalni én is utálok:) mielött gege született minden cuccát kivasaltam amióta megszületett bün vagy nem az én bevallom nem vasalok pedig volt idö mikor nagyon szerettem vasalni igaz közrejátszik hogy én nekem nincs vasalódeszkám aminkényelmesebb mint az asztalon :) :lol: :lol: de azért ne kövezzetek meg :oops: :oops: :oops:

nika70
Salgótarján
 
 


Nika én csak gondoltam Rád,a fotel miatt, h ha tudod nézd meg Ádámot benne a videón, de nem írtam anyósoddal kapcsolatban semmit:-)))
Ugyan, a vasalás miatt ne aggódj! Mindannyian különbözőek vagyunk!!!

Ante, van, h pudinggal csinálja, de nem mindig. Egyébként nekem mindegy , csak legyen:-)))) Legutóbb én csak simán liszttel csináltam és majdnem olyan jó lett, mint az övé:-) De csak majdnem:-)
A borsófőzelék nem lett vmi jó, de megettük:-)
Spenótos nokedlit én is szoktam, nekünk volt a mhelyi menzán és nagyon megszerettük és magunktól kitaláltuk hogy kell csinálni:-) Legjobb füstölt sajttal és jó sok tejföllel+fokhagymával:-))

Szerencsére most ettem, ezért tudok ilyen nagy lelki nyugalommal ilyenekről írni:-))))

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Sziasztok,


Pár napja már visszaolvastam; de írni már nem volt időm; mostanra viszont már az olvasottak helyét elfoglalta más a fejemben :oops: ; amire emlékszem az az eper :D Én imádom, s hétvégén ettem is pár szemet, mert anyuéknál terem belőle rendesen. S az az igazi nagyszemű, fincsi eper...hmmmm. Egyébként mostanában én sem eszem sok gyümölcsöt; valahogy nem kívánja a szervezetem. Nagy ritkán lecsúszik 1-1 banán vagy alma.
Másik az anyós téma, nálunk sem túl fényes a kapcsolat; inkább nem részletezem. Nagyjából olyan, mintha nem is lenne; amikor pedig megnyilvánul vmilyen formában, akkor pedig nem is bánom, hogy nem foglalkozik velünk.

Zsuzsu,

Az én megérzőképességem nem olyan fejlett, mint Katáé és Bunnyé, így nem sejtettem; de valóban tiszteletreméltó, amit csinálsz. Nem lehet könnyű...

Mennem kell, a kiccsaj bömbizik...

Kép
Kép
szana80
 
 


Kiscsikó, én is úgy szoktam enni a a spenótos nokedlit ahogy ti. Nem jön be nekem a bazsalikosom tejfölös paradicsom rá.

Megnéztem a két videót :-). Ha nem haragszol nekem a hintás az jobban tetszik. Annyira aranyos ahogy a lábaival is ügyködik. :-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


Dehogy haragszom Ante:-) Az újságos az csak poén:-)))
És azt még nem is sikerült felvennem, ahogy a két lába közé fogja a labdát:-) Artista lesz biztos:-))
Viszont eddig nem kötöttem be, de már kell, ma majdnem kicsúszott belőle:-)

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Mi is mostmár a babahordozóba bekötjük még itthon is mert egy hónapja úgy megindult kifelé, hogy ihajj. Akkor szoktam beletenni a hordozóba, mikor mosogatnom kell ő meg nem akar egyedül lenni.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Ti esztek borsófőzeléket? Azt lehet? Pukik? :wink:
Fú, ne beszéljetek már ennyit kajáról, mert spec. én éhes vagyok és nincs itthon semmi. :? Asszem ma pizzát rendelek. :oops: Annyira ekcémás már megint a kezem, hogy a mosogatás és a főzés ma nem jön szóba.

Kép
Kép
tinu
 
 


Ante: hú, Lidi mindjárt 6 hós! Készülsz már a jó kis almapürével? :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


Marslakócska:

Az a legjobb az egész storiban, hogy én bár sokan voltunk testvérek és mint a legidősebb megtanultam gyorsan rendet tenni, sőt szeretem a mai napig, kaptam eleinte a kritikát. Ezért kattantam rá, amikor alkalom volt.
A férjem, mivel Pesten tanult, szinte alig volt otthon, soha a kis ujját sem kellett mozdítani "Te csak tanulj fiam" jelszó mentesítette.
A házasságunk kezdetétől amiben kellett rásegített, pl.bevásárlás.
Bizony amikor megszülettek a gyermekeink, már nagyon ügyesen belejött, sokat segített, mert már én is 35 éves voltam, sokat dolgoztam, tanultam mellette.
Életem legelismerőbb dícséretét kb.38 évesen kaptam Anyósomtól:
"Te mennyire ügyesen elérted, hogy ennyire segítőkész, házias (igaz nem a főzés és vasalás terén, azt nem csinálta) lett, nekem soha nem csinálta ezeket". Mivel mind a ketten tettük a magunk dolgát, sok közös programot tudtunk a gyermekeinknek kitalálni.
Sok időt töltöttünk együtt, amiért kritizáltak is minket. Túl éltük.

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Én úgy vettem észre nincs baja Ádámnak:-) Már karfiolt is ettem:-) Meg zöldbabot. Szárazbabot nem, mert az tudom, h engem puffaszt:-)
Homeós bogyót tudnék ekcémára:-) Pimafukort kenőcs?

KépKépKép
kiscsiko
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?