Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Boldog névnapot és születésnapot minden illetékes babócának!

Csucsu

Kép
csucsu74

Sziasztok

Ne haragudjatok a zavarásért.
Szavaznátok a barátnőm kislányára?
A 20as versenyző lenne Ő.

http://www.kapos.hu/index.php?lap=babavoks.php

Köszönöm
B.
frigo

Megjöttünk, túléltük. Tul.képpen azért vittük el, mert a füle mögött már kb 1 éve van egy duzzanat, függetlenül attól, hogy beteg-e (tehát nem csak egy náthás-nyirokcsomó megnagyobbodás.

Mókika nagyon hősiesen viselte! Szegény éhgyomorra volt fél 9-ig, de elég jól tűrte. A vérvételkor persze orditott és utána ahányszor
bementünk egy dokihoz, nem hitte el, hogy nem szurják már meg.
Nah, a lényeg: bár még a fül-orr-gégészeten nem vaguynk túl (nem volt benn doki, 1 hét múlva megyünk), de szinte teljesen egészségesnek találtatott. A vérképe, vizelete rendben, hasi UH ortopédia, szemészet rendben, aggódásra egyedül a füle mögött lévő izé ad okot, ugye ezért is vittük el. A dokinéni szerint (aki borzasztó kedves volt és nagyon korrekten megvizsgálta) vagy ffibróma (jóindulatú daganat), vagy valami nagyon ritka, lappangó virus. Postán kapjuk majd meg a zárójelentést, amiben leirja, milyen serum szintet érdemes majd még nézetni a háziorvossal (vérvétel) és ezzel együtt vagy ez után egy sebésszel megnézetni, ő mit mond.
De nem kell rohanni orvoshoz, nem súlyos elváltozás, csak nem odavaló. 1 hét múlva, a fül-orr-gége után majd elviszem az itteni
gyerekorvoshoz és megbeszéljük, hogyan tovább.

Nah,aztán eljutottunk a "másik" bölcsibe is beiratkozni. Sajnos itt sem biztattak, de itt sokkal aranyosabb volt a bölcsivezető, beszélgettünk kicsit. Nagyon szép a böli hatalmas kertje van, annyira jó lenne, ha ide felvennék!!!!!!!!! Olyan nagyon klassz lenne :) De itt csak július 27-én derül ki, hogy felvették-e...

Megyek. Pusz mindenkinek!!!

Kép
Kép
Kép
minyu

Nektek szokott lenni olyan, hogy nem találjátok a legutolsó hszt? Mindig magamtól kezdem olvasni, most meg nem találom magamat :evil:

Minyu,
Natinak is kéne szurit adatni, de előre félek, hogy mit csinál ő is, miután megkapja a szurit. Bárányhimlő, amit eldöntöttem ugyan, de nem visz rá a lélek, hogy ledöfessem. Szabi kapott a múltkor oltást, mi mondtuk, hogy kapott a dokinénitől szurit. Mondta, hogy akkor ő is kér. De lehet, hogy meggondolná magát :wink:

Kép KépKép
lorca

Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

lorca :)
Isten éltesse Natasát!!!
Hétvégén lesz buli? Mit vesztek/vettetek neki? (bár ezKajla kérdése, én csak pusztán kiváncsi vagyok :mrgreen: ) Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Natinak boldog szülinapot!!!!
Kép

Kép
kajla

Mi is csatlakozunk az előttem szólókhoz: Natasának nagyon boldog 2. szülinapot kívánunk!!!

Kép
patrisa

Sziasztok!

Minyu
Melyik két bölcsibe jelentkeztetek?

Kép
dundó

Dundó :)
A Pöttyös u-i és a Dési Huber u-i. :)
Miért?

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu
Emlékeztem, hogy a IX. kerületben vannak a bölcsik, csak arra, nem, hogy melyek ezek.
A lényeg: a Fehér Holló u-i egy gladiátorképző, Mókikát oda ne vigyétek! De ezek szerint nem volt szándékotokban...

Kép
dundó

Gladiátorképző :shock: :shock: :shock:
Hű, de jó, hogy nem oda jelentkeztünk. MOndjuk az nem is esik annyira útba :P

Ti hogyvagytok? Régen irtál! Mesélj valamit!

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Kedves Anyukák!
Május 29.-én kedden nagyobb tétel nyári holmi érkezik a Branto gyerekruha boltba
(Káposztásmegyer I. Dunakeszi u.16 és Cserző u. sarok)
Next,Adams,L.O.G.G.,MEXX,Cherkee,George,H&M,Gap,stb.. alig használt minőségi gyerekruhák 50-176 méretig.
Világmárkák elérhető áron!
Minden kedves vásárlónkat gyereknapi meglepetés vár!!!

Kép

Kép
flocika

Köszönjük, jól vagyunk! Mesi nő, mint a gomba. 87 cm és 13 kg. Két hét múlva kapja az utolsó anyatervezte szurit (kullancs). Csórikám zsinórba kapott 6 oltást (havonta egyet). De olyan hősies a drága, mert tudja, ha nem sír, kap matricát a dokinénitől. Beszéd terén: kb. 50 szavas a szókincse, megnézettem a korai fejlesztőben (de asszem ezt már írtam), ott azt mondták, hagyjuk békén a gyereket, egyszer majd beindul, de akkor már mindent fog mondani. Amivel nem vagyok megelégedve: lusta önállóan kanállal enni, elvárja, hogy én etessem. Utálja a gyümölcsöt, bele nem harapna se banánba, se almába, se körtébe, se narancsba, most a cserkót és szőlőt felezgetem, na ezt nagy ímmel-ámmal eszegeti. Ciki-nem ciki, még mindig reszelgetem neki az almát, mert azt megengedi, hogy belekanalazzam (na meg a Frutapura). Szeptembertől bölcsis, én megyek vissza dógozni. Itt a kerületünkben nem találtam megfelelő bölcsit, a XIII. kerületi Gogol utcaiba fog járni. Júliusra tervezünk egy zalakarosi wellnessezést. Már alig várom-várjuk!

Kép
dundó

Nagyon köszönöm a szülinapi köszöntőt! :D Nati nevében persze :D :D

Reggel csináltam egy tortát a szülinapi bulira, délután megint. Az első nem volt túl jó, de az volt az első torta, amit valaha csináltam. Ronda, de finom :D Tavaly annyira el voltunk havazva, hogy még az Auchanos tortát is anyós szerezte be, különben nem lett voltna. Két gyerekkel úgy látszik, fejlődik az ember szervező képessége. :D
Nálunk hétvégén apuci Natiügyeletes, olyankor mindig 8-9kor kel, ma meg n7kor :evil: Lehet, hogy tudja?

Nati végül biciklit kap, Robi megvette csütörtökön. Szerdán is volt ott, beszélt az eladóval, hogy van-e elég raktáron. Csak azért nem vette meg, mert előtte én is meg akartam nézni. Ez nem jött össze, de ami kicsit felbosszantott, hogy csütörtökre leárazták és az eladó ezt meg sem említette. Mibe került volna neki megemlíteni?! Biztos tudta :evil:

Dundó,
Szerintem éhes gyerek eszik. Ha Nati nem akar, akkor vége az evésnek, elveszem a tányért, ő meg szállhat le a székről. Nem lehet, hogy csak többet szeretnéd, hogy egyen, mint amennyi neki kell? A böcsödében nem fogják etetni, és ha nem tanul meg addig gyorsan enni, nem lesz valami boldog. Az meg csak gyakorlással megy. Te sok gyümölcsöt eszel? Nem lehet, hogy csak nem lát eleget téged gyümit enni? Mi, ha sétálni megyünk, mindig viszünk egy hámozott almát feldarabolva. Amolyan rágcsa, szívesen megeszi. Ha ő nem, akkor én eszem és amit én eszek, az neki is kell :wink:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Mi is kívánunk Natinak Boldog szülinapot így utólag!

Minyu!
Örülök,hogy minden rendben Nándinál!
Mirtillnek a comja tövében van egy megnagyobbodott nyirokcsomó már október óta.Voltunk vele vér és vizelet vizsgálaton és minden rendben volt.Azt mondta a doki,hohyha nem nő és elkülönöl a környzetétől akkor nem gond.Nálunk még arra is gondolt,hogy kizáródott a petefészke oldalra de szerencsére szó sincs róla.

Mirtill a héten torokgyulladással kínlódott így megint nem sokat evett de tegnaptól megint eszeget.Biztosan a nagy meleg miatt is csökkent az étvágya.

Sziasztok!

Fodrász után
Kép

Kép
Délutáni szieszta Apával

Kép
ildikó74

Ildikó,
Jó lett a nyári frizura. Hogy tűrte a fodrászt? Nálunk minden hajmosás csatatér :( Pedig fürödni szeret. Én levágnám szívem szerint a haját, de Robi jobb szereti ilyen lányosan. Ez nálunk nem sokkal hosszabb, mint Mirtill haja vágás után.
Köszi a köszöntést :)

Megvolt a születésnapi buli, majd rakok fel képeket. Csak még nem jutottam el odáig. Hami után még le kellett menni a játszótérre. A biciklit még nem tudja tekerni, de a nyeregre már feláll. A torta jó édes lett, ahogy gondoltam, finom, de ronda. Nati nemigen kap édességet, ez nem zavarta, befalta. Nálunk a háztartási a csúcs.

Kép KépKép
lorca

Nati! Boldog Szülinapot!!! :D (Így megkésve.... :oops: )
Kép
szilbee

Sziasztok!

Lorca!
Elég jól viselte a fodrászt igaz házhoz jött így biztos nyugodtabb volt.A hajmosás nálunk is egy rémálom.Minden fürdést azzal kezd,hogy kijelenti "nem mosunk hajat csak simán pancsiz!"Én hetente csak egyszer mosom a haját örülök ha azon túlvagyunk.
Majd egyszer én is megnövesztem a haját de még nem olyan nagy csak felül hátul nem is kelett levágni belőle.Amikor 3hetes volt kihullott felülről az összes és oda erős haja nőtt.Nagyon göndör hátul így onnan amúgy sem vágatnám le.

Tegnap este felvittük Mirtillt a kórházba mert nagyon ment a hasa.Olyan szinten,hogy még a zoknija is tiszta kaka volt vagyis inkább vizes vmi.Volt hőemelkedése is és szólt párszor,hogy fáj a hasa.Nálunk most vmi járvány van.Kapott bizmutot és Smecta port kellene adni de azt tegnap kihányta.Nagyon gyulladt a torka pedig kapta az antibiotikumot de hatástalan volt mivel vírusos a torokgyuszija és onnan húzódott a beleire.Alig eszik valalmit pedig most hízott és azt valószínű most le is adja.
Ma még nem volt széklete,jó a közérzete is és nem lázas tehát összességében jól van csak nem eszik amitől már rosszul vagyok.

Sziasztok!

Kép
ildikó74

Ildikó!
:( A smectát keverd bele joghurtba, ha azt megeszi. Mi gyümölcsösbe tettük anno, 1 tasak 1/3-t. Ezt kapta naponta 3x.
Remélem gyorsan meggyógyul a kicsi lány! :(
szilbee

Ildikó,
Nagyon sajnálom, hogy megint kezdődik a nem evés és hogy ráadásul beteg is :(
Amikor Natinak volt hasmenése, dokink ajánlotta, hogy adjunk neki gyógyszertári répalét, amiben rizs meg minden jó van. Szerencsére a Smectát imádta, külön tombolt, hogy neki még kell. Ha hány, akkor viszont sajna hatástalan. Amikor még azt hittem, ellenkezni fog, a Nurofenes adagolóval adtam, nagyon viccesnek találta.
Tegnap minden meggyőző erőmet bevetettem apának és levágtuk Nati haját. Elég gyorsan nő, sűrű is és ilyen melegben teljesen leizzad. Amikor a délutáni alvásból kel, teljesen át van ázva. Most olyan aranyos kisfiús lett :)

Kép KépKép
lorca

Hahó!
Úgy látszik, szezonja van a hajvágásnak, nem is csoda, Nándinak is iszonyat meleg volt a buksija. Ma délután géppel nekiestünk és sikerült is levágni. Egyedül nem boldogultam volna :oops: de apa ügyesen lekötötte a figyelmét. 8) Kép:

előtte/utána
Kép Kép

A leghosszabb hajtincs, amit levágtam, 14 cm volt :) Annyira más arca lett :) sokkal kisfiúsabb :P

Betegeskedőknek jobbulást!

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Minyu!
Nagyon jó lett Nándi haja tényleg sokkal kisfiúsabb és csibészesebb!

Lorca!
Biztosan jó lett Nati haja is!Szerintem is jobb a rövid Mirtill is csupa víz egész nap.Tele van meleg kiütéssel és a tarkója is szokott viszketni.

Ma egész nap nem volt széklete így nem tudom,hogy a bizmutot adjam-e még neki.Délben nem nagyon evett délután megevett egy üveg brokkolit de most megint nem vacsizott.80ml tápit ivott.
A Smectával nem próbálkoztam de egyébként én is Nurofen adagolójával adtam be.

Szilbee!
Azt mondta tegnap a doktornő,hogy amíg megy a hasa ne adjak tejes dolgot még a tápszert sem.Így a joghurt kilőve.
Remélem már nem lesz semmi baja.

Szerintetek lehet közösségbe vinni ilyen előzménnyel?A bölcsiben szerdán lesz gyereknap és fellép 2 bohóc.Már nagyon várja mindig mondja,hogy kettő igazi bohóc lesz.Nagyon sajnálnám szegényt ha kimaradna belőle.
Ha holnap sem fog menni a hasa elvigyem?

Szombat este meghalt Anyósom már nagyon beteg volt.

Sziasztok!

Kép
ildikó74

Minyu,
Legszívesebben én is ilyen hosszúra vágtam volna Nati haját, de hát apa ellenáll, hogy mégiscsak egy kislány. Nem mintha Nati bánná, szerintem jobb lenne, de már ez is eredmény. Nagyon jó lett Nándinak is az új frizura.

Ildikó,
Nem lehetet jó hétvégétek :( Részvétem.

Szerintem viheted bohócot nézni, max megkérdezed, mikor lesznek és utána hazaviszed. Meg ha ti nem kaptátok el, akkor valószínűleg nem fertőző.
A bizmut mire való? Annyi tiszta azért, hogy hasmenéskor kell adni.

Ma remekül időzítettem a sétát. Szabi még mindig nyögi a jó egy hetes megfázást, tegnap nem volt sétálni. Ma csapatostól kivonultunk a játszótérre, ami kb 300mre van. Mire odaértünk, elkezdett esni. Hátra arc. Mire hazaértünk, elállt. :evil:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Ildikó! Jobbulást Mirtillnek, remélem nem lesz több hányás-hasmenés! A joghurt szerintem se jó ötlet hasmenés idején, hisz eleve hashajtó. Nálunk szilveszterkor ment át ez a vírus. A répalé nem ízlett Vanesszának, de a Smectát pillanat alatt megitta és kért volna még. Pedig ásványvízbe öntöttük.
Szerintem, ha holnap nincs gond elviheted közösségbe. De ez csak az én véleményem.

Minyu! Nagyon jól áll Nándinak a tüsi haj, ügyesen levágtad!
Lorka! Teszel fel fotót Nati rövid hajáról? Kíváncsi vagyok.

Azt hiszem mi még idén se fogunk hajat nyírni. Bár apa mindig mondogatja, hogy vágjuk le azt a néhány szálat, ami rálóg a fülére. :lol:

Szerintetek ezen ugyan mit vágjak le? :shock:

Kép

Kép

Kép
patrisa

Ildikó!
Érdekes dolog, amit a doktornő mond, mert pont a joghurt az ami segít visszaállítani a normál bélflórát! :shock: :| Még a párom salmonella mérgezése alatt is ennie kellett a joghurtot orvosi javaslatra, sőt nekem is, mikor 2004 nyarán volt egy vírusos hasmenésem. Mindenesetre nekünk pár nap alatt rendberakta Levente pocakját.

Szerintem ne vidd még közösségbe! Mi olyan gyerkőctől kaptuk el a fosós nyavaját (ráadásul akkor már állapotos voltam), akiről már a szülei is azt hitték, hogy fertőzésmentes (3 napja teljesen tünetmentes volt). Ráadásul Levente is továbbadta a nagymamájának, pedig akkor már egy hete gyógyultnak volt nyilvánítva. :? Szerintem ezzel nagyon óvatosan kell bánni.
szilbee

MInyu!
Nagyon édes lett Nándi! Tényleg egészen más a pofija!!!

Ildikó!
Részvétem!
HOgy vagytok? Remélem, kicsit jobb a helyzet!
Nekem mindig azt mondták a dokik, hogy betegség után 2hétig nem éri meg közösségbe vinni ( zárt helyű közösségbe), mert az antibio legyengíti az amúgy sem fejlett immunrendszert és nagyobb az esély az új fertőzésre. Persze a bohóc...Nehéz döntés!

Patrisa!
Szerintem nagyon cuki Vani így is! Legalább nem kell kínlódnod a vágással :wink:

Kép
kajla

Szilbee,
A mi dokinénink is azt ajánlotta, hogy hasmenéskor ne fogyasszon tejes dolgokat. Reggelre "kötelező" nálunk a tej, és meg is lett az eredménye, rosszabb lett. Azt olvastam is, hogy hasmenéskor a laktózt lebontó bacik elpusztulhatnak és a tej ezért ronthat a helyzeten. Talán a pre és probiotikus joghurtok jók, meg abban a laktóz is kicsit máshogy van. Ezt nem tudom pontosan, csak valami halványan dereng.

Patrisa,
Nem tudod, mitől menekültél meg a hajmosás és hajvágás terén! Kész katasztrófa nálunk :D

Kép KépKép
lorca

Igen! Én sem a tejet mondtam! Az élőflórás joghurtok azok amik visszaállítják a bélflórát. Olyan mintha kicsit gyengébb normaflore-t adnál a gyerkőcnek. Szerintem a tejtermékek címszó alatt a tejet, tápszert, kakaót...stb. érthette a doktornő.
szilbee

Szilbee,
Ok, akkor legalább megtudtam, mi a normaflore :) A dokinénink ajánlata körül volt egy kis probléma, ugyanis Nati rendes egy gyerkőc, de azért sima szétfőtt rizst még ő sem hajlandó ebédelni, úgyhogy semmiféle diétás előírást nem tudtam betartani. Szerencsére gyorsan elmúlt nála, csak a popsiját viselte meg nagyon.

Délután ti miben szoktátok altatni a gyerkőcöt? Rendesen megvetett ágyban? Eddig Nati a nappali ruhájában aludt, de most sokat van játszin, tiszta homok még a pelenkája is. Pizsi meg nem egyszerű, van, hogy teljesen beájul, még enni is alig tud.

Kép

Kép KépKép
lorca

Néhány születésnapi. Még hajvágás előtt.
Kép
Kép Kép Kép
A szöszi a kedvenc barátnő, szomszéd, díszvendég.

Kép KépKép
lorca

Hali!

Lorka!
Ezek szerint mázlink van, vagyis apának (mivel ő fürdeti) hajmosás terén. Kimondottan szereti a hanyatt fekvést és a hajmosást. Magának mossa.

A délutáni alvásról annyit, hogy mi már nem alszunk. :? Lehet, hogy sokan megfednek ezért, de nem eröltetem, így kb. 1,5 hete, hogy fent van reggel 9-10-től este 8-ig. Mondjuk tegnap és ma elaludt délután 1 órácskára, de nem altattam. Lefeküdt egyedül a sarokülőre a konyhába vagy a szobában a földre és két perc múlva aludt. Azt hozzáteszem, hogy eddig órákig altattam mire elaludt, és sokszor este 11-kor még fenn volt. Ezért döntöttem így, hogy alszik amikor akar.
Rájöttem, hogy nem fárad el, mert ő olyan nyugis típus. Órákig ül az ölemben és pihenget...nincs mibe elfáradjon. Akkor kezd pörögni, mikor aludnánk délután.

Lorka! Nálatok csak így megy? A kisasszony az asztal tetején eszik??? :lol:

Ildikó! Mi van Mirtillel? Hogy döntöttél, viszed a gyereknapi bulira?

:?: Volna egy kérdésem azokhoz, akiknél a gyerkőc szobatiszta vagy majdnem az. Hogy csináljátok? Mit kell tenni? Van valami jó könyv erre? Én próbálkozom, mióta jóidő van, de lehet, hogy rosszul. Pelenka helyett bugyit adtam rá, kivittük a bilit és többször szóltam, hogy nem pelusba van, szóljon, ha kell pisilni. De már csak akkor szólt, mikor olyan lett a bugyija. Aztán persze a levegőn picit felfázhatott szerintem, mert 5 bugyit cseréltünk pár óra alatt.
Szóval kíváncsi vagyok, hogy csináljátok? Mert hát ugye elég nehezen tűri a pelenkázást és krémezést. :(

Kép
patrisa

Kukk. Ezek szerint csak nálam nem ment tegnap egész nap a babanet??? :evil:

Én is úgy tudom, hogy jó minőségű joghurtot szabad enni hasmenéskor is, olyat ált. laktózérzékenyek is fogyaszthatnak. (legalábbis barátnő igen :) )

Hajvágás, hajmosás nálunk is borzalmas dolog 8) A hajvágás különösen, mert utána jön a hajmosás, majd száritás, ami mind tirtúra. Most hogy ilyen rövid lett, a hajszáritó kimaradt, mert elég volt törcsivel megdörzsizni.

Lorca :)
jók a képek :)
Ha nagyon meleg van, akkor Nándi csak pólóban és pelusban alszik. Nándi is egész nap a homokózót járja, alvás előtt ha nagyon piszkos, adok rá tisztát. Ja, és alvás előtt megyünk a nagywc-be pisilni, ekkor kap tiszta pelust is, igy az is tiszta :) Persze, van olyan, hogy beájul, de akkor nem a kiságyába teszem, hanem csak a nappaliba a sarokülőre :)

Patrisa :)
szobatisztaság sztem minden gyereknél másként alakul. Pl Nándi nem hajlandó ráülni a bilire, igy nem is erőltetem. Szólni meg végképp nem szól :roll: Viszont reggel, délben este egy pisi erejéig hajlandó megülni a nagywc-n. Jól megdicsérjük és egyelőre ennyi.
Barátunk kérdezte hétvégén, hogy miért nem szobatiszta még a gyerek, szoktassam rá. Mondtam neki, hogy ha 1 percnél tovább rá tudja varázsolni a wc-re, bilire akkor leborulok nagysága előtt...
Bizunk mi is a jóidben, de még én sem tudom, hogyan oldjuk meg. Talán majd egyszer szól... :roll:

Hát sajna önmálló evésnél még mi is akadozunk, de legalább műár villával üghyeskedik, meg néha elkéri a kanalat, de redszerint nem akar önállóan enni. :? Nándi az egész almát farigcsálja, eszegeti, meg néha banánt, de teljesen megértelek, hogy reszeled az almát. Nagy kényszer a "mindegy, csak egyen valami értelmeset" :evil:

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Elnézést ha nem név szerint válaszolok, de most egyszerre olvastam nagyobb adagot és nem jegyzeteltem....

Hajmosás nálunk is horror, de a hajszárítót ő szokta kérni. A fodrásznál pedig érdekes módon azér treklamált, hogy neki miért nem lesz megmosva a haja? Ki érti ezt?!
Mi tavaly nyáron géppel vágattuk le a haját (0,9), idén csak sima rövid (egyenlőre). Sztem az ő esetükben még a komfort a fontos, nem feltétlen a lányos frizi a nyerő. Majd teszek képet a tavalyiról is.

Szobatisztaság: én abszolút a kislányra hagytam a dolgot, ő kezdte el kérni a bilit. Eleinte simán ruhástól ült rá, majd lekerült a pelus is és többszöri ücsörgés után jött a produkció! Jól megdícsértük, ettől aztán ment minden, mint a karikacsapás. Jelenleg ott tartunk, hogy itthon bilibe megy minden (kivéve mikor nagyon belemerül a játékba és későn szól :) ), de ha elmegyünk vhova akkor kéri a pelust.

Alvás: játszótér után alapos zuhany, majd trikó és bugyi. Ha nagyon meleg van akkor csak a takaró tetején alszik, de a napokban rádobtam a kisplédet.

Roberta

Kép
smici_robi

Képek

Tavalyi, géppel nyírt
Kép

Idei, még fodrász előtt
Kép

Hétvégén, Tihanyban jártunk...
Kép

Kép

Roberta

Kép
smici_robi

Sziasztok!

Ma visszavittem Mirtillt a dokihoz aki azt mondta,hogy mehet közösségbe.Kicsit piros a torka de nem kell gyógyszert szednie.Ma is normális volt a széklete úgyhogy remélem ezt ennyivel megúsztuk.A Normafloret még a héten adom neki a Bérest csak a jövő héten kezdjük el.Vagyis gondolkodom rajta mert szerencsére elég jól eszik.Na majd meglátom.

Végül elvittem a bölcsibe mert szabadtéri volt de annyira nem volt nagy szám.Mirtillnek nem nagyon tetszett.Volt egy macskának öltözött fazon és egy bohócnak nem nagyon mondható valaki.Énekeltek pár dalocskát és ennyi.
A gyerekek aztán mondták,hogy ott volt a cica mire Mirtill megszólalt,hogy az bácsi. :D Hát ennyit erről!

Szobatisztaság:
Ha kakálnia kell szól de csak akkor amikor már jön is.Nem tudja még visszatartani.A bilire eddig nem volt hajlandó ráülni de pár hete mielőtt megyünk fürdeni ráül de még soha nem pisilt bele.Én nem is erőltetem majd szól ha eljött az ideje.

Lorca!
Nagyon jók a képek.
A bizmut egy fehér lötty elég édes és bélfertőtlenítő ill.hasfogó.Elég hatásos mert nekünk 3 kávéskanál után megszűnt a hasmenés ill.már az első kanál után sem volt semmi.

Szerintem is jobb a rövid haj ilyen melegben.

Sziasztok!

Ilyen volt a "cicabácsi".

Kép

Mirtill ennyire"élvezte"

Kép

Apával
Kép

Kép
ildikó74

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép KépKép
lorca

Ilyen lett hajvágás után. Szabi meg küzd. Hol Natival, hol a gravitációval.

Patrisa,
Akkor tényleg jól jártatok a hajmosással. Nálunk az a hét mély pontja. Most, hogy egyre melegebb van, gyakrabban is kéne, mert már egy nap után koszos.

Bilizés:
Mi pelusban nyomulunk :) Pont ma számoltam, hogy a két gyerek pelenkázására nem elég a családi pótlék. Hurrá.
Nálunk még rosszabb a helyzet, mint Minyunál. Még egy fél pillanatig sem hajlandó lecsüccseni. Én is a nagywcre pályázom, de ahhoz meg kell egy szűkítő, ahhoz meg idő :?

Roberta,
Fodrász? Én ilyen magaslatokban nem gondolkodom. Tartok tőle, hogy a visítással betörné az ablakokat.

Ildikó,
Nem csodálkozom, hogy nem élvezte halálra magát. Nekem a cicus cipője ront, pedig Mirtill arcát olvasom, nem sok rontható volt :wink:

Kép KépKép
lorca

Bilizés:
Én is most fogom majd elhozni a bilit meg a szűkítőt anyósoméktól, mert eddig ott raktároztuk. Mivel nekünk alul vizes wc-nk van így először bilire fogjuk ültetni, hogy lássa a produktumot, aztán majd ha már nem igényli, hogy megnézze, akkor tesszük majd a szűkítőre.

Lorca!
Ezek a képek fantasztikusak! :D

Ildikó!
Jól látom, hogy Mirtill tiszta apja?

Roberta!
Azok a copfok nagyon tutik ám, de érdekes, hogy a rövid hajtól mennyire nem lett fiús Anna... sőt... :shock: :lol:

Minyu!
Nagyon klassz lett Nándi haja!! Szerintem így jobban is áll neki. Kiemeli azokat a hatalmas szemeit! :D

Patrisa!
Ezen hajhosszúságon tényleg nincs mit vágni, de meglásd, hamarosan te is copfozhatod a lánykád haját!! :D
szilbee

Ja és végre Levente saját magától is hajlandó volt kimondani két új szót, miközben memóriakártyáztunk:

ALMA és FA.... :shock: :lol: Hiába, imádja az almát... Azt hiszem (remélem) végre elkezdődött valami...
szilbee

Hahó!

Jaj dejó volt ennyi képet látni!!! Úgy szeretem nézegetni a képeket :)

Ildikó :)
Ez cica??? :shock: :shock: :shock:
A bizmutot csak ugy lehet recept nélkül is venni? Vagy doki irja ki?

Jaaaj, párommal tegnap jól összekaptam a doki kapcsán, majd később leirom, most nincs hozzá hangulatom. :evil: (csak leirtam, hogy jól furkálja a kiváncsiság az oldalatokat :twisted: )

Megyek, mert Őfelsége még nem reggelizett (de már felforgatta a nappalit :P )

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Lorca!
Nagyon jó lett a haja Natinak!
És nagyon hasonlítanak egymásra a kisfiúval.Nagyon ügyes már Szabolcs is.

Szilbee!
Igen nagyon sokan azt mondják,hogy tiszta apja.De érdekes mert akik engem ismernek már gyerekkoromtól azok azt mondják,hogy olyan mint én akik felnőttként ismertek meg azok azt mondják,hogy tiszta Gábor!

Minyu!
Igen az cica sőt Garfield-nak nevezte magát! :D Szuper!
A bizmutot doki írja fel anélkül nem lehet kapni.Szerintem elég jó szer és pár 100 forintba kerül.

Milyen ma a gyerekek közérzete?Mert Mirtill csak nyűglődik egész nap.Már tegnap is délután csak feküdt egyik ágyról a másikra ma meg kifejezetten nyűgös.Lehet az időjárás?

Állandóan a szájába nyúlkál tegnap megnéztem ill.belenyúltam és úgy érzem mintha kinn lenne a két legháátsó foga.Akkor már csak 2hiányzik és kész a fogsor!

Sziasztok!

Kép
ildikó74

Sziasztok!

Lorca!
Nagyon jó lett a haja Natinak!
És nagyon hasonlítanak egymásra a kisfiúval.Nagyon ügyes már Szabolcs is.

Szilbee!
Igen nagyon sokan azt mondják,hogy tiszta apja.De érdekes mert akik engem ismernek már gyerekkoromtól azok azt mondják,hogy olyan mint én akik felnőttként ismertek meg azok azt mondják,hogy tiszta Gábor!

Minyu!
Igen az cica sőt Garfield-nak nevezte magát! :D Szuper!
A bizmutot doki írja fel anélkül nem lehet kapni.Szerintem elég jó szer és pár 100 forintba kerül.

Milyen ma a gyerekek közérzete?Mert Mirtill csak nyűglődik egész nap.Már tegnap is délután csak feküdt egyik ágyról a másikra ma meg kifejezetten nyűgös.Lehet az időjárás?

Állandóan a szájába nyúlkál tegnap megnéztem ill.belenyúltam és úgy érzem mintha kinn lenne a két legháátsó foga.Akkor már csak 2hiányzik és kész a fogsor!

Sziasztok!

Kép
ildikó74

Bocs a duplázásért! :D

Kép
ildikó74

Sziasztok!

Lorca
Az biztos, hogy éhes gyerek eszik... Viszont rafinált Mesi kanalazni muszáj ebédet otthagyná, hozzá sem nyúlna, tudván, hogy úgyis jön az uzsi, addig kibírja (úgyis alszik), abból viszont dupla mennyiséget enne (jó kis szalcsi, sonka, sajti). Tömni soha nem tömöm őt (nagy hülyeségnek tartom, de nem is engedné), amikor már jóllakott, rámutat a tányérjára, és kéri, hogy vigyem azt el onnan. Én elégséges gyümit eszem, a férjem viszont szinte csak azon él, így a jó példa ott van előtte. Nálunk nagyon ritka az, hogy amit mi eszünk, azt Mesi megkívánná. Én nem szeretek sétálni vinni ennivalót (hacsak nem muszáj, mint pl. ma), mert minden túrót összefogdos (vagy az ő kezét fogdossák össze), tiszta kosz a keze! Van a napi 5 étkezés, egyen akkor. De ma szerzett egy jó pontot nálam, délelőtt el kellett mennünk, a tízórai időpontjában pont úton voltunk, és benyomott egy egész banánt! Ejha, Mesikém!

Délutáni altatás: a szobai játszórucijában alszik (most trikó+rövid gatya). Le a játszótérre mindig lenti játszós rucit adok rá, sosem abba van itthon, amiben lent. Mióta beindult a homokozás, minden játszótér után irány a zuhany. Alvás időtartama: 1-3,5 óra

Haj: mosás hetente 2x-3x (amit angyalian tűr, mint mindent). A frufruját eddig 3x vágtam, de most növesztjük bele a hátsórészbe. Hátul sosem vágtam, tiszta gyűrűs-rugós a haja, ezt nagyon sajnálnánk lenyisszantani.

Kép
dundó

Kép
Mesi anyjával a Tropicariumban

Kép
Mesi apjával a Margitszigeten

Kép
Mesi egymagában

Kép
dundó

Ildikó!
Tegyél fel egy olyan képet is, ahol te vagy Mirtillel! ;)

:?: Dundó sztorijáról jut eszembe, hogy nem tudja valaki hol lehet kapni Óbudai Gyémántos Frissítőkendőt?? Ez kizárólag vízzel van átitatva. Nagyon ideális lenne játszótérre, meg kocsiba... stb. Már a honlapjukon is kerestem, de nem találtam. Pedig nagyon jó lenne, ha kapható lenne. Még Levente születésekor kaptunk egy minta darabot belőle.
szilbee

Szilbee! Régebben a Rossmann-ban lehetett kapni, de jó ideje nem vettünk, így nem tudom forgalmazzák-e még.

Ildikó! Mi is így vagyunk ezzel a "kire hasonlít ez a gyerek" kérdéssel. Aki kiskoromtól ismer, az azt mondja tiszta anyja. Szeretem ezt a mondatot hallani. :)

De jó, hogy ilyen sok képet tesztek fel mostanában! Aranyosak ezek a nyári frizurák! :lol:

Kép
patrisa

Patrisa!Köszi!! :) Holnap majd akkor megnézem!
szilbee

Szilbee :)
Én is DM vagy Rossmannban láttam olyan frissitő kendőt.

Voltunk ma Pesten a fül-orr-gégén (még ez kimaradt a teljeskörű vizsgálatból múlt héten) Hát kiakadtam utána, pedig igaza van Csabinak, abszolút semmi nem kötelező.
Nah: azt mondta, hogy szerinte nyirokcsomó, de várjuk meg a vérképet, mert ha autoimmun betegség, akkor más kell rá. Most vsizont adott antibiotikumot, hátha orrmandula-gyulladás. :shock: Na én ezen akadtam ki. :oops: Mi a szittyem-szöttyömért ir fel antibiot, mikor nem náthás, nem folyik orra, nem tüsszög, nincs eldugulva, nem horkol, TEHÁT igen kevéske az esélye, hogy be van gyulladva az orrmandulája. Vagy legalábbis jól leplezi a dolgot. :evil: Visszarendelt 2 hét mulva, hogy megnézzük, hatott-e
az antibio, ha nem, akkor szerinte ki kell vetetni az orrmanduláját. :shock: :shock:
Tudom, nem vagyok orvos, de nem nagyon vagyok hive az antibiotikumnak, annak meg pláne nem, hogy mélynarkózisba küldjünk egy 2 évest... Valszeg erre is sor kerül majd, tartok tőle, hogy a bölcsit megszenvedjük mindenféle betegséggel, de még szerintem nem tartunk ott.
Csabi nem is értette, min vagyok kiakadva, szerinte tök egyszerű, nem visszük vissza, nem adunk antibiotikumot, és kész. És most teljesen egyetértek vele. :P

Nah, mindegy. Megyek Helyszinelni.

Ui: jaaaj, előbb tökre megijedtem. Megyek fel Nándi szobájába, (Nándi lenn játszott), mert bukóra nyitvahagytam az ajtaját,gondoltam mostmár jól kiszellőzött. Benyitok és egy házi rozsdafarkú repkedett odabenn. Nálam csak ő ijedt meg jobban... :P Csabi kiengedte (én addig bezárkóztam a deddel a mi hálónkba, nehogy Nándi berohanjon)

Kép
Kép
Kép
minyu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?