Sziasztok!
Nagynehezen ideértem.
Sajnos a gyerköceim betegek.Az Enikő ma 3x hányt délután,+2x volt hasmenése ,most fekvés elött 37,9 volt a hője.A kicsinek meg 1 óráig 2x volt higabb
,szerintem enyhe hőemelkedése is van /nem mértem
/,kapott kupot estére.Remélem a Gergőn csak az oltás utóhatása jön ki./múlthét hétfőn kapta a 15 hósat/.
Azért szandált vettünk,Encsi nagyon akart újat,ugyhogy elmentünk venni.
Derekam még nem az igazi,igazán nem tudom még mi a baj,fájni nem fáj,de olyan mintha nem hajlana rendesen.Reggelente meg ugy ébredek ,mintha egy úthenger ment volna át a hátamon.
Pár napja nekünk is nagyon sz@r éjszakáink vannak.Éjféltől kb fél óránként ébred ,általában nyöszörögve,néha cumi kell,néha csak átfordítani az oldalára.Lehet hogy a rengeteg keléstől érzem az "úthengert" a hátamon?Szerintetek szedjek rá valamit?Vagy a flektor tapasz amit a Julcsi javasol?
Edit,Gergő is igy kezdte a napi 1x-i alvást.Pár nap,de akár 1-2 hét is lehet,mire megszokja,hogy csak 1x alszik.Nálunk inkább most azzal van a baj,hogy 6 körül ébred igy már sokszor 1/2 12-kor aludni akar,kénytelen vagyok elötte megebédeltetni,mert mire felkel 1/2 3,és lassan menni kell az Encsiért a suliba.És az az érdekes,hogy nem fekszik korábban csak azért mert 1x alszik napközben,ugyanugy 1/2 9 -9 között fekszik.
Hát én sem értem nagyon a gyerek alvását,de most ugy látom,hogy "tiszta anyja"-már ami az alvás mennyiségét illeti.
Andi,nálunk sincs tizórai,mert nincs mikor adnom.Reggel még a mi ágyunkban lenyom a fiatalur 1-max 1 1/2 dl tápit,majd olyan fél 9 körül reggelizik kenyeret valamivel.Viszont,hogy mostanában korán fekszik ezért még elötte ebédel valamennyit /a mennyisége kb 5-6 kanál
/,ébredés után én is többször próbáltam az ebéd maradékát adni,de nagyon következetes az én fiam is,nagyon ritka ha megeszi.Sokszor nem is próbálkozom vele,inkább gyümölcsöt adok neki.6-7 között eszik 1 szelet kenyeret valamivel,majd fürdés után kb 2 dl tápit és megy aludni.
Ugyhogy ha megnézed,nálunk sincs 5x főétkezés,de van ugy,hogy ha mind a 3 külön eszünk,akkor a Gergő mindenkivel eszik valamit.Én ez miatt már nem izgulok /igaz ,nem is hizik olyan ütemben ,ahogy a védőnő szerint kéne/,én ezt már az Enikővel végigjátszottam egyszer.
Ja,a gyerekorvosnak csak halkan megemlítettem hogy alig van olyan fött ételt amit a gyerek szivesen megeszik,de azt mondta,hogy ez ÉLETKORI SAJÁTOSSÁG ,nem kell vele nagyon foglalkozni.Lehet,hogy hónapokig csak 1-2 féle kaját hajlandó elfogadni,nyugodjak bele,ez teljesen normális.
És ebben a korban már csak 3 főétkezés kell.A másik kettő az csak gyümölcs és joghurt,vagy túró rudi stb....
A tápszert mikor isszák?És utána reggeliznek még valamit,vagy csak a tizórai jön?A fél liter tápszer reggel nagyon sok.Most már csak napi szinten fél liter tejterméket kéne fogyasztani.
Iza,jó hogy jelentkeztél,majd ha van időd várnánk egy kis élménybeszámolót,hogy mi is "utazhassunk" veled.
Barbi-ismerős ez az "anyahiányolás".Nálunk is csak én vagyok a jó a kis tökösnek.Persze,ha napközben rászólok valamiért,egyből megtalálja az apját és bujik a nyakába.
Zsuzsi-mi ujság kutyus ügyben?Párod mikor megy allergia vizsgálatra?
Márti,ismerős a kocsiuton történő nyüglődés-nálunk legtöbbször már fél óra után elvesziti az össz. türelmét a kicsi.Nem is nagyon járunk messzebbre.
Zsu-munkáról nem is irtál nekünk,hogy tetszik a "dolgozók " élete?
Évi-?
Edith-nem semmi,hogy mennyi mindent beszél már a csöppség!
És igen,tessék sokat-nagyon sokat pihenni.Próbáld csak a legszükségesebb házimunkát elvégezni,ablakpucolás,szönyegtisztitás,szekrények lemosása,stb.... ráér most fél évente is.Hidd el,te sem szeretnéd,ha az orvosod a korházba parancsolna!!!
Én az 5.-héttől veszélyeztetett terhes voltam /igaz az Enikővel és azért gyerek nélkül sokkal könyebb betartani az orvos utasításait/,csak arra kaptam engedély mikor kiderült a terhességem,hogy még aznap bemenjek a munkahelyemre és közöljem a száraz tényeket,hogy most már többet ne várjanak.És csak a wc-re kelhettem fel,majd mindig betartottam az utasításokat,mégis a 36.héten megindult a szülésem
Ugyhogy most hidd el a legfontosabb a pihenés,majd a házi munkára lesz időd,ha már a gyerekeid oviba járnak.