Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Zsuzsa,
akkor majd a Camponában Előd fog idegenvezetni (sic!) minket. Tök jó, hogy van valami, ami ennyire érdekli Elődöt. Filóztam rajta, de nálunk egyik gyereknél sem tudnék mondani olyat, ami kimondottan, hosszú távon foglalkoztatná. Na jó, mondjuk Réka néha felteszi a maga kis kérdéseit, hogy pl. az első dínó hogy született, ha nem volt Anyukája... vagy hogy nyílik ki a kapu, ha itt fenn megnyomom a gombot. Mondtam, kérdezze meg az Apját :lol:
Minap hintázás közben jött azzal, hogy képzeljem el, az egyik ovistársa azt mondta, hogy nincs is Nyuszi, meg Mikulás és nem is a Jézuska hozza az ajándékot. Hát, felcsuklottam, kicsit váratlanul ért:) De szerencsére annyira hülyeségnek tartotta ezt, hogy nem kellett véleményt nyilvánítanom.

Máté pedig tegnap azt mondta, vegyek neki üzletet. A Minimaxon nézték a Vándorvarangyot /most ez a napi megengedett TV-mese/ és előtte volt valami reklám. Gondolom, azt mondták, a Minimax-üzletekben lehet megvásárolni... vagy lehet, hogy nagyon is jól értette és azt akarja, vegyem meg neki az egész üzletet:! :lol:

Úszás: akkor nem csak az enyémeknek van heppjük?:) Érdekes, mert Máté nem a mélységtől fél, mert a héten az Árkádban az emeleten úgy támaszkodott 2 kézzel az átlátszó plexinek, hogy én féltem attól, hogy mindjárt lezuhan.... de talán ha feléri majd ésszel, hogy egy 5 centis lyukon egy 1 méteres dolog /pl. Ő :)/ nem tud kiesni, tán felbátorodik. Vagy rendőr lesz és bebizonyítja, hogy egy jól irányzott ütéssel biza' átfér az?:)

Pisi: elgondolkoztattatok /hú, de nehéz szó:O/, lehet, marad a guggoltatás szabadtéren is? Múltkor a Zapának jutott e nemes feladat és ő ösztönösen így oldotta meg:)

Szereposztás: a mienk sem jobb, mert a nagyobbiknak nincs veszélyérzete, félelme, fóbiája semmi... a kicsi meg majmolja, úgy gondolja, ő is simán leugrik 2 lépcsőfok magasságról. Hát nem. Mellékeljek képet is vagy elképzelitek?:O

Mi volt szemészeten?

Anyapoc
jobbulást. Krupp nem kerülget Benneteket?
Azért ez a priznic nem hangzik jól, szegényke már igen odalehetett, ha önként kérte:(

Gyertek csak Győrbe, itt mindig lehet csinálni valami jó dolgot, csak jó társaság kell hozzá :wink:

Rékával nem gyakorolunk "beszédet", én nem értek hozzá, elrontani n em akarom. Most írni tanulunk, ezzel tesz a sírba... banyek, még 2 éve hátra van az oviban, nem sürgős ez neki. Hab a tortán, hogy Máté ugyan még egy pont-pont-vesszőcskét sem tud lerajzolni, de amikor ceruza van a kezében, állandóan írni akar ő is:O
Szuperek a képek, <irigy-irigy emotion> Majd példát veszünk rólatok
Mivel Rékának derékig érő haja van, kicsit macera lesz ez a strand-uszoda téma, de majd belejövünk:)
Orvosi listátok nemtecc... koleszterineddel mi van, arról lemaradtam.
Ja, akarunk menni valami emberibb időben Vinye-Cuha völgye vonatos kis kirándulásra mostanában, lehet, hogy Réka szülinapját is valahol ott tartanánk. Eljönnétek Ti is? Zsuzsa?

Tegnap Réka csoportja kiránduni volt, egyik ovistársuk hétvégi házánál voltak cseresznyét szedni. Lemondták az ebédet, virsliztek/ Máté úgy mondja: "viszike":), tiszta infantilis, nem :lol: . Még szerencse, hogy csak 3 éves:O/. Vittek plédeket, ott aludtak /volna, ha elaludtak volna:)/ kinn, nagyon élvezték. Este kullancsnézés közben bealudt a Drágám:):)

Nnna, pótoltam egész havi elmaradásomat.
-Afonya
afonya
 
 


Opsz.
Bocsi csajok az offért, nem ide akartam:)
-Afonya
afonya
 
 


sziasztok!!

Erzsi, gratulálok Barninak, nagyon ügyes!!! Téged pedig a Jó Isten éltessen nagyon sokáig, így utólag is! Sok boldogságot!
A repüléstől ne félj, a gyerekek meglepően jól viselik, az én tapasztalataim alpján. Na, mi még ugyan nem repültünk Ákossal, de ismerősök elbeszéléséből úgy tudom, hogy nincs velük gond. A fel-leszállás sem vészes, így ha nem kéri, ne erőltesd az ivást. Esetleg ha cumizik, akkor az legyen a szájában. És nyugi!!!! Érezzétek jól magatokat! Mikor indultok?

Epret szedni mi is készülünk, bár van saját, de az arra nem elég, hogy fincsi eperlekvár legyen belőle, pedig Apa bolondul érte... :)

Pussssz Nektek!

Éva és Ákos

Kép

www.akobaba.blog.hu
evica
 
 

 
 

Sziasztok!

Erzsi! Ez szuper! Majd mesélj hogyan ment a nagy utazás ennyi gyermekkel, mert a párom hallani sem akar semm ilyesmiről, pedig én is nagyon be vagyok sózva már! Ja és sok-sok boldog szülinapot az összes érintettnek a családban!

Most szaladok a gyerekekért és ha bírjuka meleget, akkor megyünk eprészni is.

Üdv,

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Szia Mindenkinek!

Még nem olvastam vissza.Épp csak bekukkantottam.
Egész nap kint vagyunk,s mindjárt indulunk is tovább.

Bogi!
Priviben leadtam a rendelést napozókra.izgulok,hogy még elcsípjem,ami tetszik.

Lányok!
Írjatok,írjatok,hogy este,amikor végre idetottyanhatok egy kis lazításra,bőven legyen mit olvasnom. ;)

Szia Nektek!

KépKép
KépKép
babinti
 
 


Sziasztok!

Áfonya!
Semmi gond. Néha azért írhatnál ide is, de örömmel olvasom, hogy minden oké veletek!

Kriszti!
Természetesen Tiéd az elsőbbség, mert Te válaszoltál először :)
Ja most nézem, hogy 3 privim jött. Akkor mindjárt írom a sorrendet :)

Képzeljétek, Ancsával (szomszédasszony) bementünk ma a virágpiacra muskátlit venni, és éppen kiabálok torkom szakadtából Katicának, hogyha lehet, ne tépjen le minden szegfűt, és egyszercsak ott áll előttem Erzsi Barnival. :)
Annyira jó volt őket látni végre. Persze mondta, hogy a túloldalon sétált, amikor arra lett figyelmes, hogy valaki kiabál: Katica...
Hihi:) :)
Még jó, hogy ilyen ritka neve van a gyereknek :)

Csajok! Még nem tudom a hétvégi programot, de majd egyeztessünk. Úgy néz ki holnap felállítjuk a pavilont is, úgyhogy jövő héten akár tali is lehetne!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok,

Bogi,
nekem kellene az elsőből 92-es és a sötétkék csikos napozóból 92-es, ha még nem futottam ki, bár most ültem csak azóta géphez.
Kérlek ird meg, hogy elcsiptem-e vagy már lemaradtam róla.

Köszi,
Zsu
spanci
 
 


Sziasztok!

Zsu!
Még nem futottál ki. Akkor a rövid ujjú napozóból a 92-es lefoglalva, és a sötétkékből sincs már, bár abból még van egy másik fajta, amin PO körpecsét van.

Akkor majd valahogy hozzunk össze egy találkozót, hogy oda tudjam adni őket, jó?

Kriszti, Zsu(Spanci)!
Azt is megbeszélhetjük, hogy Ati kedden megy dolgozni, megírjátok a címeteket, és munka után 4-5 óra között odaugrik hozzátok.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok,

Bogi,
akkor küldjél légyszi 92-esből még vmilyet aztán kiválasztok egyet még, elvileg jó lesz a körpecsétes is, + a rövidujjú amit irtál.

Kedden ha jön férjed:
Cimem: Győr, Ikva u. 56. Tel: 06302146332

Köszi
Zsu
spanci
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bekukkantás: nagyszerű volt a túra ma! Legközelebb gyertek mindenképpen! Volt benne egy kisebb emelkedő, de az elején és hosszan elnyúlóan. Nagyon szellemes feladatok voltak, még a legkisebb is élvezet. Pl. kóstolgattunk lekvárokat és mézeket és meg kellett nevezni. Azután bekötött szemmel tapintással felsimertünk erdei "tárgyakat" (csigaház, tapló, stb). Volt labirintus és ügyességi feladat is, meg erdei hangok felismerése. A végén meg közös pincepörköltözés. Egyszóval szuper volt.

Ja eprezni végül nem mentünk, mert a 34 fok kifogott rajtunk. Na és nálunk is akadt eperföldes szomszéd :D

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Kedves Mamák,

Bocsánat, hogy ismeretlenül zavarlak titeket, de mivel régi „topicoló „ vagyok, kislányommal való terhességem óta, ezért merem veletek bátran és örömmel megosztani, hogy megnyitottuk a www.biofalva.hu webáruházunkat. Csupa csupa egészséges étel, naturkozmetikum, babaápolás, kényeztetés a babának és mamának. Kislányunk inspirált az egész létrehozásához, mivel neki nagyon nehezen vadásztam le ezeket az egészséges dolgokat.
Ha van kedvetek nézzetek be hozzánk. További szép napot kívánok mindenkinek.
Johanna
johanna1975
 
 


Sziasztok!

Muszály megosztanom veletek az örömhírt,Beni szombaton este belekakilt a bilibe! Hurrá!!!:P
Most már nem adok rá pelust az biztos!
Éjjel is pelus nélkül aludt,és be sem pisilt,pedig azelőtt mindíg tele volt reggelre a pelusa.Most már talán rájön,hogy mennyivel kényelmesebb lesz így...

Puszi Nektek!
További jó pihit!

Klári és Beni

Kép
anyacuka
 
 


Behalóban van a gépünk, most csod, hogy elindult és nem fagyott le, úgyhogy ha sokáig nem jelentkezem szervízbe vittük a gépet.

Klári!
Hurrá! Türelem kakit teremt a bilibe :D

Zalánt tegnap megkereszteltettük, persze, hogy megérezte, hogy készül valami és nem aludta ki magát délelőtt így pont a szertartásra lett kellően fáradt, így a szépen hófehérbe öltöztetett gyereket a kék kockás hordozóba ringattuk végig, amikor meg szenteltvizezéshez kivettük ordított szegénykém. Utána az éttermezést egy kisebb sírással és két perces alvással átvészelte,a párom ezek után tart a nyaralástól :)

Ja valaki kérdezte, Zalakarosra megyünk egy panzióba minden van nekik, ami a babának kell, babaágy, etetőszék, kajamelegítés :)

Ja és arra jutottam, hogy szocializálni akarom a Zalánt, ha így kell mondani azt, hogy minél többet szeretném gyerek és egyéb társaságba vinni, úgyhogy talán lassan egy találkozóban is benne leszünk :)

Na megyek, mert még van dolgom ezer. Ja meg felhőszakadás van kilátásban a gyerek meg a teraszon alszik :)

kancellárka
 
 


Sziasztok!

Zsu (Spanci)!
Ati ma nem vitte el a cuccot, majd holnap vagy én megyek, vagy ő viszi munka után.
Sajnos a két hetes pelenka hiány miatt, tegnap este azt sem tudtam hol áll a fejem, kinek mit kell küldeni, hát persze, hogy itt maradtak a bodyk.
Holnap csörgök!!!!

Kriszti!
Téged is hívlak.

Orsi!
Mi újság? Hazajöttetek már? Mi volt? Hogy vagy?

Piros! Bea! Erzsi! Évi!
Mi újság?

Klári!
Hurrá! Nagyon ügyes Beni!
Nekem még nem sikerült Lilinél elérni semmit, még azt sem, hogy ráüljön a WC-re, ha kakilni kell neki. Keservesen sír, fél tőle.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Niki!

Hajrá szocializáció!
A barátnőm is hasonló cipőben járt, ő elkezdte vinni a lányát a helyi baba-mama klubba. Bevált a dolog :)

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Szia Mindenkinek!

Bogi!Előbb írtam privit,mint ahogy elolvastam volna a mai hozzászólásod.Természetesen nincs gond,hogy ma mégsem ért ide a napozó.Holnap sajnos,mi nem leszünk itthon (nagy valószínűséggel,leírtam priviben),mármint Gábim, Marcim és én.De anyusomnak nyugodtan felkapuzhatsz,ha gondolod,vagy valamelyik nap mi is kiugorhatunk hozzátok azért a bizonyos,immár tuti nagyon kapós ;) ruciért.

Annyi mesélnivalóm lenne,de most (is) rohannom kell.Már sikerült azért visszaolvasnom.Igyekszem mielőbb ismét bejelentkezni.
Addig is:millió puszi Mindannyiótoknak!

KépKép
KépKép
babinti
 
 


Sziasztok!
Új vagyok ezen a forumon,és szeretném a segítségeteket kérni.
Babát várok,és nincs még orvosom,nemrégen költöztünk ide,és még nem ismerek itt senkit.
Előre is köszönöm a válaszokat.
csiperke
 
 


Szia Mindenkinek!

Csiperke!Szeretettel üdvözöllek közöttünk!Mindig öröm,ha egy várandós vagy egy kisgyermekes,többgyermekes anyuka csatlakozik.Szélesedik a látókörünk és felpezsdülhet a beszélgetésünk.
Gartuálok várandósságodhoz!Hányadik hétben jártok?Első babádat várod?Ide költöztetek Győrbe?
Nekem van egy kisfiam,Márton.Ő 2005. július 8-án született császármetszéssel Dr.Kelemen Szilárdnál,és most várjuk a kistesóját,aki immár 25.hete van velünk.Most Dr. Stummer Jánost választottuk orvosunknak.Már fel is kértük,hogy vezesse le a szülést (bízom abban,hogy ezúttal ermészetes úton sikerül).Ő a Liezen Mayer uti terhesgondozóban rendel.Valószínüleg még nincs magánprakszisa.(Költségkímélő ;) )Ennek ellenére vagy épp ezért,rendkívül alapos,támogató és megértő.Készséggel válaszol minden kérdésre,és partnerként tekint a várandós párra.Igaz,az első vizsgálatok alakalmával kiküldi a kispapát,mert az nem férfiszemnek-és léleknek való szerinte,de később helyesli,hogy minél több ellenőrzésen ott legyen az apuka is.
Kelemen Szilárdot is nagyon megkedveltük (ő aneszteziológus is,ha jól tudom,ami előny egy problémásabb végkifejletű terhesség esetén),de már nagyon sok kismamája van,és egy,másfél órás csúszások vannak a magánrendelésén.Csak magánrendelése van,már a kórházban se fogad,csak szélsőséges esetben.És egy alkalom 6500ft nála.Viszont van UHja,ami előny,hiszen majd minden kismama imád babamozizni,és nem utsó sorban megnyugtató,ha látod és hallod lubickoló picinyed.
Annakidején csak három (?) ujjnyira tágultam ki,noha már folyamatos,toló fájásaim voltak és a burok is megrepedt.Szegény kisbabám se előre,se hátra,s mert vérnyomás problémáim is voltak,plusz a 42. hétben jártunk,maradt a császár.Viszont a fent említett mindkét orvos támogatja a természetes szülést,csak legvégső esetben műtenek.És helyeslik a gátvédelmet.Kelemen doktornak jól összeszokott teamje van.Így nála könnyebb esetleg szülésznőt választani.
Legtöbb esetben érdemesebb szülésznőt s bábát fogadni,míg az orvos személye nem annyira meghatározó.A győri kórházban kiváló szakemberek dolgoznak,s mivel oktató kórház,úgyis többmindenki meg fog vizsgálni,valamint emiatt gyakoriak a konzultációk.
Legtöbbünknek kizárólag jó élményeink vannak,de ne feledd,az orvosok is emberek,lehet rossz napjuk.Nem érdemes első benyomásra alapozni,de fontos,hogy biztonságban érezd magad a választottadnál.
Többen közülünk Krekó doki kismamái voltak,de kedvelt még Dúcz René,Mika Péter,Horváth Zoltán,Hillier Balázs,Bödecs Péter és Csenge Titanilla is.Néhányukat megtalálod a terhesgondozóban.Főleg a fiatalokat,fiatalabbakat.Ha már tudod ki a körzeti védőnőd,őt is faggasd ki,és más ismerős anyukákat (habár épp azt írod,hogy nincsenek itt ismerőseid).
Orvosválasztáskor lényeg a határozottság,és a jól körvonalazódó elképzelések,amit érdemes megbeszélni a dokival.Jó,ha a nézeteitek közelítenek egymáshoz.Szerencsés,ha készítesz szüléstervet.Ha ebben segít a doki,tutira megtaláltad a Nektek megfelelőt.
Kívánom,hogy járj sikerrel!És legyen zavartalan,nyugodt,boldog várandósságod!

Marcimról néhány fotó: Kép
apu nyakában Kép kavicsok bolondja

KépKép
KépKép
babinti
 
 


Bogi!Már meg is jöttünk a baba-mama klubból.Most anyum altatja Marcum.
a klub nagyon érdekes volt,szerintem a te kíváncsiságodat is felkeltette volna,ha hallotad volna.Az előadó építészmérnök,és színterapeuta grafológus.Honlapja címe: www.kissiren.hu
Esett szó a színek erejéről,jelentéséről,hatásáról.Az öltözködés és a színek-személyiség kapcsolatáról.A gyermekek környezetének színvilágáról,ingregazdag,de nem nyomasztóan túlzsúfolt kialakításáról.És ,még sok érdekességről.Csak azt sajnáltam,hogy egy 38 hetes várandóson és rajtunk kívül nem jött el más.Pedig a körzeti védőnők még cseresznyével is készültek.Marcim úgy falta,mintha nem kapna enni.Nagyon édes volt,ahogy lecsorgott az állán a zamatos csümölcs kicsurranó leve.Én is jól megtömtem magam.potyagyümölcs... ;) :D
A hölgy alapítványi pénzekből tart előadásokat és vállal kiscsoportos beszélgetéseket,így talán a Ti klubotokba is meghívhatnátok,hiszen ngyenes.Most pénteken Csornán fog egész napos tanfolyamot tartani a könyvtár padlásterében.Még lehet jelentkezni.Többnyire pedagógusok,szociálpedagógusok,szocmunkások és többgyermekes szülőkből áll össze a hallgatósága.
A honlapon szerepelnek az elérhetőségei.

KépKép
KépKép
babinti
 
 


Piros!Nagyon megtetszett a kirándulás,amikor ajánlottad,de amilyen rongy állapotban vagyok mostanában,helyesebben voltam a kánikulástól,nem éreztem magamban elég erőt a megtételéhez.Pedig már nagyon vágynék a zöldbe.Igazi kirándulásra.Biztos remekül éreztétek magatokat.Jó volt olvasni,hogy "ízes" feladatokat is meg kellett oldani,és kifejezetten ötletes a a tapogatós terészet-felismerés.Mindkét pasim "odáig" lett volna hangulattól.És az a bográcsozás is nagyon szimpi.
De késő bánat,eb gondolat. Ha még bírom szusszal,legközelebb mi is elmegyünk.
Mi még mindig csak tervezgetjük,hogy kimegyünk az Aranypartra egy paprikáskrumplira.Nemigen akar összejönni a társaság,és most már az idő sem kedvez az elképzelésnek.

Kismamáink merre vagytok?Hogy vagytok?

Hogy telt a gyereknap?Mi végül nem mentünk konkrétan sehova,csak bringáztunk és kutyát futtatunk.De azt jó nagyot.Alig éltem este.De jólesően fáradtam el.Lili kutyánknak és nekem is izomlázam lett. :D kilestünk a Bisingerre,de nem nagyon tetszett.A Marcus korú picinyeknek talán a kosár körhinta volt egyedül szórakozás.Hiányoltam a vaskakas bábszínházat.Tavaly emlékezetesen jó volt.El is határoztam,hogy Babintimet el fogom vinni rendszeren előadásokra.Mostanában kihagytunk sok programot,mert a jó idő játszóterezni szólított.Le is barnultunk rendesen,pedig 40-es faktorú naptejet használunk.

KépKép
KépKép
babinti
 
 


Sziasztok!

Csiperke!
Üdv itt, gratulálok a kisbabához! Nekem is van egy kisfiam, Krisztofer, aki augusztusban lesz 2 éves, és most várom a kistestvérét, akivel a 10. hétben járok. Én Kriszt dr. Parányi Jánosnál szültem, Miski Tímea szülésznő közreműködésével. Parányi doktor sokat látott, jó szakember, de nem az a cseverészős, jól kibeszélős típus. Most a Babinti/Maminti által is említett Kelemen Szilárd doktorhoz járok. Eddig nagyon szimpatikus.

Krisszi!
Nagyon aranyos a kicsi fiad, látom nálatok is megvan a kavicsozás, mint örök boldogságforrás! Krisz is imádja. És nyakban ülni is, bár ő most Apa hátán szeret "gyipacizni " nagyon. Olvastam mostanában régebbi Kismama újságokat, a várandósságról, és írták hogy milyen jót tesz a biciklizés! Jó, hogy még van energiád ilyenre, jól teszed, hogy bringázol!!!

Én amikor Kriszit vártam, többek közt Aquanatal kismamaúszásra jártam, az most nagyon hiányzik. Bár most még úgyis ki kell várnom a 12 hetet, de utána valahogy jó lenne megoldani valami ilyesmi programot Krisz mellett...

Piros!
Tényleg nagyon jól hangzott ez a kis kirándulás, jó lehetett! Gyerekek biztos odáig voltak!!

Mi sem gyereknapoztunk különösebben, itt voltak anyósomék meg a dédi hétvégén, és velük voltunk szombaton estefele itt Dunaszegen falunapon. Krisz nagyon élvezte a nagy teret, a lufikat, a zenét, táncot, jól el is fáradt mire hazaértünk. Én meg aggódtam miatta, mert egész nap szinte semmit nem evett. Oké tudom, hogy kánikula volt...de akkor is, na!

Niki!
Utazás miatt szerintem ne aggódj, nem olyan hosszú az út, ott meg már úgyis lekötik majd az új élmények a picúrt! Mi tavaly nyáron voltunk Krisszel Horvátoszágban, még nem volt egy éves, és kár volt hetekkel előre izgulnom, mert úgy viselkedett mint egy kisangyal! Hajrá szocializálódás!! Menjetek csak társaságba, jó az mindkettőtöknek.

Klári!
Gratulálok, csak így tovább a szobatisztaság felé!

Velünk minden oké, már csak ritkán van hányingerem. Erre példa, hogy most vágtam be egy nagy adag paprikás csirkét! És még vár a süti! Ma voltam laborban, ahol jelentősen megcsapoltak. Két hét múlva uh, majd rakok képet!

Eltűntek, merre vagytok?!

Puszi

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sziasztok!
Köszönöm szépen a segítségeteket.

Babinti!
A gyermeked gyönyörű.Köszönöm,hogy mindent részletesen leírtál.

Én még csak pár hetes lehetek,még majd csak szerdán megyünk uh-ra előszőr,de még Pestre,mert nekünk volt egy lombikunk,ami nem sikerült,ez a pici bébi meg spontán érkezett.

A szülészet milyen?Apa bennt lehet?Gátmetszés van e még?

Annyira kezdő vagyok,ezt nézzétek el nekem. :oops:

Ja,és szeretnék kismamaruhákat nézni,de azt hol éri meg,mert rengeteget nem szeretnénk kiadni érte.
És ti mikor kezdtetek venni holmikat vagy valamit,vagy csak nézelődni?
Bocsánat,hogy feltartom a topikot.

Nagyon szép napot nektek,kisbabásoknak,és kismamiknak!
Csiperke
csiperke
 
 


Szia Mindenkinek!

Csiperke!Azt hiszem,a legizgalmasabb időszakot éleheted át.Lombik után természetes módon megtermékenyülni:csodálatos!Ismét gratulálok!
Ha csak pár hetes is ott van,és biztos ott is marad,míg le nem telik a kilenc hónap.Amikor a mi Marcink fogant,már öt hetesen világgá kiabáltam volna. :oops: :D
És azt hiszem,hiába várja az ember a második,harmadik gyermekét,mindig fel kell frissítenie az ismereteit az egész várandósságról,újra infózni kell az aktuális helyzetről,új boltokról,miegyébről.Úgyhogy egy kicsit mindig kezdők maradunk,ami remek állapot,hiszen nem válik unalmassá,rutinszerűvé az egész.Megőrzi a varázsát.
Kismama rucik a belvárosban több helyen is kaphatók.Persze a legtöbb borzasztó drága,de érdemes körbenézni.
Az Intersparban lévő Brendonban,illetve mellette a molett ruházatiban is akadhat jól használható,csinos,fiatalos darab.Illetve a tejfölös közből kilépve (Belváros,a Széchenyi térről a révfalusi híd felé) az Aranyhajó patikával szembeni Destella kismamaruha boltban.A Széchenyi tértől nem messze,a Lloyd épületével szemben is működik egy üzlet (Liszt F. út 8.), a Maternelle. ( www.maternelle.hu )
Talán a Szent Imre úti Babyland babaáruházban is akadhatnak kismamaruhák,bár mintha ott nemigen láttam volna... :roll:
Esetleg még Marcalváros II-n a babáruházban,de ebben sem vagyok biztos.
Sokan úgy tartják,hogy nemigen érdemes külön kismamaruhát venni,hiszen viszonylag rövid ideig hordjuk őket,de néhány darab nem árthat.
Például kényelmes,derékban nem gumírozott pamut szabadidő nadrág,hastájékon sztreccs anyaggal megtoldott nadrág,néhány csini tunika (úgyis divatos,szerencsére).És új,nagyobb melltartók.Van kifejezetten kismama melltartó,de a varrás nélküli sport pamut melltartók épp olyan jónak bizonyulnak.Magasított derekú (amolyan nagymamás) bugyik,valamint egyfajta haskötőt is érdemes,az megtartja az egyre súlyosbodó pocit,így némiképp csökkenthető a derékfájás.Képeket itt nézegethetsz:
www.maganovi.hu/anita/
www.brendon.hu/ProductSearch/default.aspx?mainmenu=6
Később,a szülés utánra érdemes bevásárolni elöl gombos pizsamából,és hálóingből is,valamint szoptatós melltartóból,szoptatós pólóból.És akkor pluszba még szükséged lehet haseszorító,gumis fűző szerű bugyira,és eldobható bugyira is.De ez már a kórházi csomag témához való...
:wink:
igen,Győrben noha nagy hangsúlyt fektetnek a gátvédelemrevan gátmetszés,mert az jobban gyógyul,mint az esetleges repedés.Főleg az első hüvelyi szülésnél alkalmazzák.És természetesen a család kívánsága szerint a szülés az apák jelenlétében zajlik,mi több lehet fényképezni,videózni,illetve a kispapa vághatja el a köldökzsinórt.Egyedül a császármetszésnél nem lehetnek a párok egymás közvetlen közelében,de az apa akkor is nyomon követheti az eseményeket.Miután kiemelték a babát,és megmutatták az anyukának,és az apuka jelenlétében megvizsgálták,az újdonsült apuka megölelgetheti kicsinyét,a mellkasára rakhatja,ringathatja.Van két egyágyas apás szülőszoba,de azt előre jeleznikell annakidején,hogy használni szeretnétek,amiképp a vajúdókád használatát is.Használhatsz majd bordásfalat,szülőszéket,thera band labdát.Csak határozottnak és felkészültnek kell lennetek,hogy bátran kérhessetek.Ezért írtam legutóbb a szüléstervet.Abba az ilyesmiket is fel lehet vezetni.
A körzeti védőnők szerveznek szülésre felkészítő tanfolyamot,amire érdemes elmenni.A foglalkozások után ismama torna is van a lightosabbik fajtából.Kismama torna van még a Cardirexben is,de ha szeretsz úszni,és nem gond a korán kelés,érdemes eljárni úszni a Gyáévbe reggelenként.Sokat lendíthet az esetleg ingadozó kismama hangulaton,és kíméli az amúgy is túlterhelt ízületeket.

Bátran kérdezz,nem torpan meg ettől a topic.Olyan jó leírni a tapasztalatokat.. :D

KépKép
KépKép
babinti
 
 


Ja,még:
Köszi a dícséretet Marcumra.Mindig jólesik hallani,hogy milyen édes.

Zsu! Egészségedre váljék a paprikás csirke!Biztos nagyon fini volt.Már én is ennék,egy jól megrakott tányérnyit,nokedlivel,de ha edddig majdnem sikerült diétáznom,eztán tényleg szigorúnak kell lennem magammal.Habár egyelőre minden mért adat tökéletes (vércukor).Micsoda szerencséd van,hogy már múlik a rosszullét.Én még mindig beleborzongok,ha rágondolok,milyen sokáig gyötrődtem,és ma is megint rosszul lettem néhány itthoni szagtól.Hát sose lesz már vége :?: :?: :?:
Habár titkon bevallom,még mindig megnyugtat ha émelygéssel jelez a testem,mert akkor tutira jól van ez a kis lubickoló idebent...
Mikor mentek legközelebb uhra?

Bogi!nem hívtál,nem írtál.Már kezd égni a p.fám: egy kis napozó miatt mennyit keverek,dehát ha ilyen hülyén jönnek kia dolgok!Sebaj!Majd hívlak én. ;) Bocsi,amiért tegnap nem értünk oda.Gábim kibökte,hogy focija lesz,és az persze előbbrevaló...De majd ma nem menekül.Remélem,otthon lesztek/leszel.Egy kicsit megnézegetnénk a kínálatot,de nem maradhatunk túlsoká (ma is focizni megy :evil: ).

No,lépek egyte pihenni,míg Marcimentes övezetben vagyok.

Cuppcupp!

KépKép
KépKép
babinti
 
 


Szia Mindenkinek!

Csiperke!Helyesbítenem és kiegészítenem is kell az előző hozzászólásom.Hillier Balázs,mai értesüléseim alapján már nem rendel Győrben,halyette,ha jólértettem csenge Titanilla lesz a terhesgondozóban.
És kismamaruházati boltot találsz még a Baross út 32 szám alatt is.A neve:Subrosa.
Írj ám magadról,rólatok jó sokat.olyan kíváncsi vagyok,ogy éled meg a várandósságot. ;) :D

Most szaladok.
Cuppcupp!

KépKép
KépKép
babinti
 
 


Szia Babinti!

Hát te nagyon rendes vagy. :lol:
Képzeld ma elmentünk a Lyzer mayer-be vagy hova :oops: ,mert már annyira megszeretném nézni a picurt,de rengeteg kismami volt ott,megkérdeztünk egyet,hogyy hogy müködik itt a dilig,és akkor mondott valamit,hogy valaki már nem dolgozik ott és ezért csak egy orvos maradt,de hát nem vártuk ki mert nem is jutottunk volna délig sorra.De oda csak úgy bemehetek,vagy beutalós a dolog?Mert nekem még nincs itt háziorvosom.
Meg annyi orvost soroltál fel,párnak már utánnanéztem,de tudod nagyo aggodom ezért a picurkáért,mert nehezen jött össze.
Ja,még azt szerettem volna kérdezni,hogy hogy számolják a terhességet?Az elmaradt vérzéstől?mert akkor én most 7 hetes lehetek.

És ez még egy személyes dolog,hogy egyszer nem találkozhatnánk-e,mert nekem még nincsenek itt ismerőseim.

puszika
csiperke
 
 


Szia Mindenkinek!

Kedves Társalkodók!Merre vagytok,hol kószáltok?Hmmmmm.... :?: :?: :?:

Csiperke!A Liezen Mayer úti terhesgondozóba beutaló nélkül fogadnak,mert nem csak kismamikat vizsgálnak,hanem végeznek egyéb nőgyógyászati vizsgálatokat isÉs működik családtervezési szolgálat (a hivatalos nevére nem emlékszem),és fogamzásgátlási ambulancia,tinédzser szakambulancia,valamint változókori szakrendelés is.
Először a körzeti védőnőtöket kellene felkeresned.Sétálj be a terhesgondozóba,aztán az egyik védőnők feliratú ajtón
kopogtass,végül mond be a lakcímedet és elirányítanak majd a megfelelő emberhez.Az illetővel megbeszélve menj el a körzeti nőgyógyászodhoz,akinél 300.-ft ellenében megállapíttathatod,hogy babát vártok.valószínüleg levszi a citológiát is,illetve előfordulhat,hogy elküld a 0. UH-ra.Ezek után vissza védőnőhöz,aki kiállítja a kiskönyvedet,ha még nincs,illetve ellát jótanácsokkal,tájékoztató füzetekkel,apró kismamis ajándékokkal,és a szükséges laborvizsgálatok kérőlapjaival.Nagyon sokmindent elfog mondani,és a kiskönyv kállításakor anamnézist vesz fel rólatok,tehát némi időbe beletelik.A vérnyomást és a súlyodat is ő méri,és a vizeletet is hozzá kell majd vinni.Szükség esetén a vércukrot is ellenőrzi,amivel nem lehet kiváltani a 24 heti terheléses cukorvizsgálatot.
Ne feledd,hogy a reggeli vérvételek előtt (ami szintén a Terhesgondozóban zajlik,a balról,utoljára nyíló ajtónál) mindig be kell adnod a kiskönyvedet az egyik rendelőbe (4-es v. 9-es ajtó),hogy naplószámot kérj.Ezzel váltod ki a vizitdíjat.Vizsgálatokra és vérvételre (kivétel a cukorterhelés,mert oda éhgyomorra reggel hétre kell menni),érdemes fél nyolc és nyolc között megérkezni,és amikor a nővérke kéri a kiskönyveket,szenfülesen gyorsnak lenni...Név szerint szólítanak mindenkit.
Igen,épp írtam is,hogy Hillier doktor úr elment,de amint rendeződnek a dolgok,lesz vizsgáló orvos az első ajtónál is.Így ő kilőve,ám annyian maradtak így is,hogy csak győzz választani.
És minden terhességet (utálom ezt a szót,inkább várandósság vagy másállapot) az utsó mensi első napjától számítják.Ehhez igazítva jelölik meg a szülés várható időpontját.De ez a dátum az uh-k alapján még bőven változhat,egészen a 32. hétig (bár ebben nem vagyok biztos).
Ha nem gond,nem megterhelő a családi kasszának,nyugodtan kihagyhatod a Liezen-es tumultust,és elmehetsz magánrendelésre.De akkor is oda kell menned táppénzes papírért,és egyéb igazolásokért,valamint meg kell jelenned a hivatalos,minimum négy kórházi uh-n is.

A személyes taliban benne vagyok,de ha jól emlékszem ;) ,Bogi épp fórum talit szervez a kertjükbe Győrújbarátra,csak ki kell várnunk,hogy a férjecskéje felállítsa a pavilont végre... :lol:
Délelőttönként gyakran elmegyünk Babintimmel a Bisinger sétány vagy a Batyi park játszijára,de rossz idő esetén a Kölyökpark játszóházban is előfordulunk.

Várd ki,míg a többiek is visszatalálnak a fórumba (irgum-burgum),s akkor egészen felüdülsz majd a beszélgetésektől.Még az is lehet,hogy nem is akarsz csak velem talizni. ;) :P :D
Amúgy merre laktok,és mivel fogalakozol?Menyi idős vagy?
Mi Adyváros és Nádorváros határán.És szociális munkás voltam,illetve nemrég töltöttem be 29. életévemet.Csak,hogy egy kicsit képben legyél... :)

Bogi!Nagyon tetszik a házatok.Csodaszép lett.Suttogva megjegyzem,jól döntöttetek,hogy lemondtatok a kék vakolatról.Nemsokára az a fránya kerítés is elkészül teljesen,aztán pihizhetsz kicsit.Nagyon fáradtnak tűntél.Sajnálom,hogy megviselt valami.Fel a fejjel!"Lesz ez még így se..." :wink:


Niki!
Hogy alakul a közösségi élet?Vevő picúrod a "szocializálódásra"?

Zsu!Minden rendben?

Bea!Tartanak méga táncórák,vagyis jazzbalett vagy aerobikVagy mi is?Égő,hogy nembírtam megjegyezni :oops: . A lényeg,hogy csoda édes abban a dresszben.?Pindúrkád biztos élvezi.

Orsi! Végül Zsezse,hogy mégsem mész vissza dolgozni bölcsis lesz,vagy veled otthon marad még?Nlad mi a helyzet?

No,most látom,mennyi az idő.Rohanok sunyni,mert korán átcstteg ez a kis ördögfióka mostanában.

Szia Nektek!

KépKép
KépKép
babinti
 
 


Sziasztok!

Jó sok olvasnivalóm volt! :)

Üdvözlet az újaknak!!

Zsu
Örülök, hogy minden rendben veletek. Én is töröm a fejem, valami mozgáson, Zselykével itthon tornázgadtam, de most ehhez lusta vagyok.

Bea
Erika mondta, hogy nem jött össze a randevú. Jövő héten van délután kocsim, igy valamikor át tudnék én is lépni.

Erzsi
Utólag is boldog szülinapot! Hogy sikerült a kirándulás? Hogy birtad a repülést?

Maminti
Tényleg jó újra feleleveníteni a terhességgel kapcsolatos dolgokat. Már én is elfelejtettem egy csomó mindent. Diétához kitartás! Ha nem eszel levest, szerintem simán ehetsz egy nagy tál paprikáscsirkét. :wink:

Bogi
Úgy látszik a 92-es lányka napozó hiánycikk. Néztem pár helyen, de sehol se volt. :cry: Ha úgy nézed, tök rendes volt Lilitől, hogy nem a padlóra kakilt.

Évica
Gratulálok Ádámnak. Indul a futkosás!! :)

Klári
A türelem csak meghozta gyümölcsét!! Az ismerősünk kisfia, egyik napról a másikra rakta le a pelust. És azóta a bilibe végzi a dolgát.

Piros
Jó lehetet a kirándulás. Legközelebb mi is szivesen elmennénk. Az Őrségbe megyünk nyaralni, nem ártana előtte némi edzés. :wink:

Csiperke
A Lizen-Mayarbe már terheskönyvvel lehet menni. Ha már megállapították a terheséget, akkor keresd fel a körzeti védőnődet. Ő elmondja majd, hogy mikor hova kell menned. Én Zselykét Bödecs Péternél szültem, még most is hozzá járok, De majd a jövő héten derül ki, hogy szülhetek-e nála. Általában jók a győri orvosok, igy gondold végig, hogy milyen tipusú orvost szeretnél, legyen-e saját uh-ja, stb. Talán igy leszűkithető lesz a névsor.

Ahogy Niki irta, esküvőztünk, majd nyaraltunk egy keveset a nagyiknál. Az esküvő jó volt. Zselyke nagyon élvezte. A vacsora izlett neki, utánna pedig táncikált a többi gyerekkel, néha meg csak magában. Ha megunta beült a papó ölébe, énekelgettek, majd rohangált. Igy sok gondunk nem volt vele. :lol:
Anyukámmal persze megint szerelembe estek, de csak addig tartott amig az öcsém meg nem érkezett. Utánna mindent vele csinált, bújt hozzá folyamatosan, majd hétvégén az egy hete nem látott apja lett az isten. :)
Mikor hazajöttünk mindent megnézett és mindennek nagyon örült, az ágyába még bele is feküdt.
Én is megnéztem mindent, de annyira már nem örültem. A veteményesem és a virágos kertjeimben csak gazt láttam, igy az elmúlt napokat gazolással töltöttem. De végre kész vagyok!!
Rakok fel pár képet az esküvőről.

Jó hétvégét!!

Csók: Orsi Kép Kép Kép

Kép
sorsoly
 
 


Szia Mindenkinek!

Orsi!Csoda édes,mi több,gyönyörű Zsezséd abban a koszorúslány ruciban.Mint egy kis menyasszony,elragdó mosollyal.Cukor,ahogy ezek a pivik kinyilvánítják a szeretetüket.Nálunk is épp ez a helyzet.Amikor apu hazaér a munkából,mint egy kiskutyus,fut elé,szinte a lába köré tekeredik. :D De ugyanez a helyzet a nagyival is,ha egy hosszú nap után hazaérünk végre és a mamai finom étellel fogad.Remek lehetett.Szívesen elmennék én is hasonló családi ünnepre.Igaz,nekem se kell sokat várnom,hiszen Marcus már tényleg pillanatokon belül két éves lesz.Jújjjj! :shock: :D Persze nem lesz olyan hű de nagy felhajtás,azért megadjuk a módját.Ha nagyon vártam három hónapja,akkor most már teljesen be vagyok sózva...
Sajnálom,hgy az időjárás felbátorította a gazokat,de ahogy ismerlek,már csodaszép a kerted újra.Milyen virágokat nevelsz?Szoktál belőle vágni a lakásba?Ikebanával,virágkötészettel is foglalkozol?

A Liezenben van terhesség megállapítás,az enyém is ott történt,azért írtam Csiperkének,hogy bandukoljon be.Első lépésként,mert most költöztek Győrbe, érdemes felkeresni a körzeti védőnői szolgálatot,mert ott igazítják útba az ő védőnőjéhez,aki elirányítja majd a körzeti nőgyógyászához.A nőgyógy megállapítja a terhességet (vizitdíjas),s ezután vissza védőnőhöz,aki kiállítja a kiskönyvet.A védőnő az első állomás.A Liezenbe nem csak kiskönnyvel lehet menni. :roll: S ha mindezzel megvan,mivel elég korai még a várandóssága,érdemes elkezdeni nőgyógyot keresni.Mivel senkit nem ismer,jobb,ha körbenéz,körbeérdeklődik,több orovssal beszél,mielőtt dönt.Vagy nem jól gondolom?Lehet,hogy mégsem ez a legjobb kezdés... :roll: :P Csak magamból indultam ki. :D

SZóval Csiperke,hajrá!Már csak rajtad,rajtatok áll,hogy hogyan tovább.
Ha gondolod,mert nem vársz a topic talira,éppen találkozhatunk (aludtam egyet,most áshogy látom ;) ),de készülj fel,hogy akadozó lesz a társalgás,mert Marcum nagyon eleven és csatangoló típus. :D

Többiek!Nagy öregek,és újak.Írjatok.ha csak pár sort is,de jó volna olvasni Rólatok.

Szia Nektek!

KépKép
KépKép
babinti
 
 


Sziasztok!

Maminti!
Már már úgy tűnt, csak mi tartjuk itt a frontot..na meg Csiperke! Tényleg, elárulod, mi a valódi neved?

Orsikám!
Na, ideje volt hazajönni végre!!! Jó buli lehetett! Kislányodra nem is találok szavakat...mint egy kis tündér!! Nagyon csini ebben az apró kis
ruciban! Át tudom érezni, mit gondoltál, mikor megláttad a gazokat, én is kivagyok már tőlük. Amint egy kicsit enyhül az edő, vagy esik, egyből újult erővel támadnak!

Krisszi!
Míg el nem felejtem: soha nem írod, sokat mocorog már a bébi? Marcid érezte már? Mit szólt? Te hamarabb észrevetted most mint az előző várandósságnál? Ja, és sajnálom hogy diétáznod kell! :(
Remélem azért a gyümölcsök nincsenek tiltólistán! Nekem sikerült az idén már vennem édes sárgadinnyét és őszibarackot is! Aztán anyósoméknál van ropogós cseresznye, anyunál pedig hatalmas, már már fekete meggy! Totál odavagyok érte! Na meg Krisz is! Nagy gyümölcsevő.
Étvágyról még annyit, hogy néha annyira megkívánok dolgokat, hogy muszáj megfőznöm, elkészítenem. Ma pl kétféle töltött káposztát csináltam, egyik édes levelekbe göngyölve, másik savanyú káposztából és gombócokból állt. Aztán kívántam még a gyümölcsmártást, úgyhogy gyorsan csináltam a tegnapi sült husihoz. És már csak sütnöm kell a császármorzsát,már összekevertem, mert azt is megkívántam.....úgy érzem, némiképp többet fogok hízni mint Krisszel!

Hát, bocsi ha csupa érdektelen dologról írtam, csak dumálok itt, mint akinek semmi dolga....de írjatok már!!!!!!! Hol vagytok? Nyaraltok?

Na,megyek

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Szia Megint!

Zsu!Tényleg!Az egyik legfontosabb dologról nem is írtam!De lüke vagyok... :P
Pocaklakóm csupa elevenség.Már a 13-14. hét fordulóján megéreztem.Bugyborékolt,"renegett".Először nem is akartam elhinni,de mert később rendszeresen megismétlődött ez az érzés,most már biztos vagyok benne.Be is írtam a várandós naplómba.És legtóbb pénteken,a nőgyógyásznál mutatta meg magát igazán.Épp dopler készülékkel igyekezett befogni a dokim picim szívét,de amilyen rakoncátlan,a vizsgálat alatt fordult harántfekvésbe,így érthetően keresgethette azt a kis dobogást... :lol:
Szabályosan ciklandozott belülről.Állandóan nevetnem kellett,így én is nehezítettem a dolgot.Ezért el kellett mennem a kórházba UHra egy kis potya babamozizásra.Hogy ez a kis csöpp milyen csodaszép!és olyan kis husi kezei vannak!Majd megzabáltam! ;) Sajnos most se mutatta meg a nemét.Megint keresztben volt a lába,épp annyira,hogy eltakarta magát,ráadásul az uhzás alatt is annyira mocorgott,hogy alig bírta követni a szonográfus. :D Így nem is kaptunk kpet a piciről,d nem csüggedek,mert már bejelentkeztünk 4D uhra.Nagyon várjuk!
A nagy kánikulában jól érezhetően,és mintha láthatóan mocorgott volna.Az biztos,hogy sokat fészkelődött.
A legelevenebb esténként,amikor lepihenek.Be szoktam kenni a lában vadgesztenyés pihentető-frissítő krémmel,majd felstócolom,és befelé figyelek.olyankor beszélgetünk,vagy zenéltetem neki a felhúzható zenélő kutyusát.mindig megsimogat olyankor.Sokat szoktam derülni rajta.
Kép
Marcum még nem érezte,de sokat simogatja a pocim.kistesója mindig figyeli,hgy mi történik,nem moccabn.Viszont ha apuja beszél hozzá,ismét brékelni kezd. :D

Ja,nagyon szigorúan nem kell diétáznom,csak önszorgalomból teszem,hogy elkerüljem a terhességi toxémiát és cukorbetegséget.Mivel állandóan korgott a gyomrom,és fáradékony voltam amikor a 140CH-s,1200kcalos diétát csináltam,ezért átálltam 180ch-s,1500kcalosra.Már jobb,és nem tagadom meg magunktól se a gyümölcsöket,se a zöldségeket.igaz,most nem vagyok kívánós,azért néha rámtör,hogy mindenáron ennem kell egy tál gyümisalit. ;) :D
Tudod,jobb a megelőzés.Éppen ezért minden nap mozgok legalább 40 percet,és igyekszem a bal oldalamon feküdni,stb.
Nagyon jó honlapokat találtam,ajánlom,olvasgass bele:
www.merck.hu/uj/content/ethic/kardionet ... sverny.htm
www.freeweb.hu/kpetra/hypert/hypert1.html
www.wellnesscafe.hu/dieta/200704/9_honap_vitalitas

Egészségetekre váljék minden finom étel.Ilyenkor még bátran elégítsd ki a vágyaid.Amúgy sem vagy telt,úgyhogy nem kell aggódnod a súlygyarapodás miatt... ;)

Marcus nagyon érzi,hogy változás áll be a házi hierarchiában,mert állandóan velem akar lenni.Most apujával hancúroznak,azért tudok írni.de épp most is szólongat.Legyek vele,még akkor is,ha nem is akar velem játszani.Csak legyek ott.Sokszor az ölemben ülve,mint egy kis fotelban tevékenykedik.hozzám kell érnie.Pedig már nagyon önálló volt,és határozott.Dehát éles szenzoraik vannak a változásra az ilyen csöppöknek.Éjjjelente is újra felriad.De legtöbbször egyszerűen csak átcsetteg hozzánk.Rosszabb esetben megmerevedve vár rám,s csak akkor nyugszik meg,ha én átölelem.

Kitartást a gazoláshoz!És további jó étvágyat! :lol:

KépKép
KépKép
babinti
 
 


Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni Tőletek, hátha valaki jártasabb a témában, mint én.
Győriek vagyunk, kislányom 14 hónapos, valószínűleg tejallergiás, ezt nagyjából egy hónapja vettem észre. Az orvos sokat nem foglalkozik a dologgal, csak annyit mond, hogy diétázzunk, de tapasztalataim alapján ez nem is olyan egyszerű, mivel szinte minden élelmiszerben van tej, vagy tejpor, szója, stb.

Van-e valakinek tapasztalata, hova kell ilyenkor fordulni, milyen vizsgálatok léteznek, hol tudnak segíteni...?

Köszi a segítséget, bármi érdekelne!

Jó hétvégét,
Évi
mirabambi
 
 


Sziasztok!

kedves kismamák és nagy(obb)mamák, vagyok ám én is, csak valahogy sűrűbbek a napok, nem jutok íráshoz. A jó időben többet vagyunk a szabadban és kevesebbet monitor előtt.

Ma családi bulin voltunk a Balaton-felvidéken. Dávid elővezetett minden kisgyerek-problémát: összepisislt ruha, bekakilás, vérző térd, stb. Ha négyszer nem öltöztettem át, akkor egyszer sem. Nem bánnám, ha már túl lennénk a peluson/cumisüvegen.

Kicsit mostanában aggódom is érte, emrt nagyon sokat lóg a szájában a cumisüveg. Egyetlen délelőtt folyamán 4 pelust megtölt. Már az si eszembe villant, hátha cukorbeteg, azért ilyen nagy a foyladékigénye. Hülye vagyok, ugye? Azért már gondoltam rá, hoyg biztosa, ami biztos alapon megemlítem a doktornőnknek. Kitalálta, hogy anyám cukormérőjén lemérhetném, csak nem tudom kisgyerekeknél milyen határértékek a megfelelőek. Van valakinek tapasztalata?

Évi! Sajnos (?!) tejallergia-ügyben nincsenek személyes tapasztalataim. Próbáltál már iylen topikot keresni? Hátha a sorstársak többet tudnak ötletelni.

Lányok! Ha másnak is tetszik a kirándulás ötlete, csinálhatunk babanetes túrát itt Győrújbaráton. A most bejárt útvonal tényleg járható babakocsival is akár, de mehetünk rövidebbet is egy kis piknikkel kombinálva. Véleméyn?

Üdv,

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Évi
Egy ismerősöm talán tud neked segíteni. Megkérdezem tőle, hogy megadhatom-e az email címét.

Kriszi
Igazad van a Liezen-Mayerrel kapcsolatban. Mikor elküldtem, akkor villant elém, hogy lehet sima nőgyógyászatra is menni. Már késő volt. :) Köszi a dicséretet.
Jó, hogy írtad ezt a bébimozgást. Kicsit meglepődtem, mikor a múlt héten (15.) éreztem az új gyereket. A 140-es diéta kicsit durvának tünik. De szerintem a 180-a tartható. Én 160-ast csinálok, elég jól bírom. Zsezsével inzulinos voltam, ezt most jó volna elkerülni. Eddig rendben van a cukrom. :)
Legkésőbb a 4d-n biztos megtudjátok a nemét. Mi még nem találtunk lánynevet, remélem nem is lesz rá szükség. :lol:
Mindenfajta virágom van. Sajna a legtöbbnek nem tudom a nevét. :( Ritkán szoktam behozni belőlük, kinnt tovább élnek.

Zsu
Köszönöm neked is a dicséretet. Végre mindenki kislánynak nézte!! :lol:
Én nem igazán vagyok kívánós. Zselykével is csak az őszibarackbefőtett kívántam.
Hogy vált be a rendelt kaja? Hát ja a gazok jobban nőnek, mint bármi más! Sőt már úgyis jártam, hogy egy gazt nevelgedtem, mikor anyukám megjött ő közölte velem, hogy talán ki kéne húznom.
Krisz mindenféle gyümit megeszik? Zselyke a földiepret nem eszi, a cseresznye viszont bejött neki.

Lányok!
Igértem egy június 8-i talit, sajnos nem fog menni, mert 9-én osztálytalálkozóm van Tiszaújvárosban, így ismét utazunk.

Szép hétvégét!!

Üdv: Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Sziasztok!


Piros
Más tünetei is vanak a cukorbetegségnek. Nézd meg ezt az oldalt.
http://www.babanet.hu/publ/diabetesz.htm
Azt sajnos nem tudom, hogy a gyerekeknek más érték-e a normális, mint a felnőtteknél, de valószinűleg ugyanazok az értékek vannak. A körzeti orvos a vizeletben is megnézheti a cukrot, csak Dávid ne igyon előtte cukrosat.

Jó éjt!

Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Köszönöm, Sorsoly! Gyorsan el is olvastam az oldalt. Szerencsére fogyásról szó incs, de a sokat iszik-sokat pisil igaz. Mindenestre a vizeletből mért cukor nem jutott ezsembe, pedig milyen kézenfekvő. Azt hiszem ezt azért megnézetem, hoyg megnyugodjak.

Jól értem, hogy még nem tudjuk milyen nemű lesz a kistesó? A kis titkolózós! Mi a fiúnév tipp?

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok lányok!

Bocsánat,de elutaztunk,ezért nem jelentkeztem.
Hát ti nagyon napra készek vagytok,az biztos.
De nehogy miattam veszekedjetek! :oops:
Az első az lesz,hogy beszélek a védőnővel,aztán valahol csak elindulunk.
Nehéz nekem,mert kb.2 hónapja lakom itt,és még sokminden ismeretlen.Egyébként 27 éves vagyok,a költözés miatt feladtam a munkámat,a munkaügyi kp.-ban regisztráltak,de közbejött a bébike,és még azt sem tudom,hogy most akkor mit csináljak,fogok-e kapni gyest,vagy menjek táppénzre,szóval ha nem nagy kérés,és tudtok még esetleg ebben is segíteni azt megköszönném.
Egyébként kórházban dolgoztam,a férjemnek van itt a munkahelye,ez köt ide,ezért költöztünk.Volt egy lombikunk,ami nem sikerült,kezdtük volna a másodikat,de nem kellett,mert spontán kopogott a bébi,biztos nem tetszett neki az a sok szuri,amit ilyenkor én kapnék :lol: .
Puszika nektek!Jo éjt
csiperke
 
 


Csiperke!

Van az indexen egy fórum: GYÁS, GYED és egyebek vagy valami hasonló a neve, ahol Szakbarbár néven van egy segítőkész szakértő, aki a babás TB kérdésekre szakosodott. Tőle érdemes kérdezned, illetve azta fórumot javaslom olvasgatni kicsit.

Ja, voltunk ma is kiránduni! Nagyszerű volt! Szedtünk bodzát is, hoyg legyen szörp belőle. Most keresek hozzá valami receptet. :)

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Csiperke,

üdv a kismamik táborában!:):) Én a 33. hétben járok, de én már várom a végét, hiszen 20 hónapos kisfiam mellett a második terhesség kicsit nehéz.

Kerestél kismamaruhákat:
én eladnám pár ruhámat, nézd meg, hátha tetszik vmelyik.
A két pólót 7 hónapos terhességig hordtam (1500 Ft), a barna naci őszi-téli, mellig felhúzható, bársony (4000 Ft), a vajszinü meg inkább alkalmi (jó, ha van egy)(2500), ez is mellig felhúzható.

Kép Kép Kép Kép

Ird meg, ha tetszik, aztán majd megbeszélünk egy talit.

A többiektől elnézést kérek!!!! :):)

Üdv,
Zsu
spanci
 
 


Sziasztok!

Sajnálom, hogy ennyire eltűntem, de az utóbbi napok rohanósak voltak.
Végre kaptam pelenkát, és a napjaim azzal teltek, hogy Pannonhalmára, Szemerére, Győrbe, Győrújbarátra meg a fene tudja hova rohangáltam kihordani őket.
Mi amúgy jól vagyunk szerencsére, nincs semmi gond, Katica kicsit köhög éjjel, de azon kívül semmi.

NAGY ÚJSÁG!
Képzeljétek, tegnap elvettem tőlük reggel a cumit, és egész nap, még alváshoz sem kapták meg. A délutáni alvás ennek megfelelően kimaradt, mert üvöltöttek mind a ketten. Ezért nehéz ez, mert Katica még cumizhatna, de Lilire ránézve mindenki azt szajkózza: Te még cumizoool? Egy ekkora lány már nem cumizik....
De így meg Katicát is kénytelen vagyok leszoktatni róla.
Végülis nem tragédia egyáltalán, csak ő még ésszel nem érti annyira, hogy miért veszem el tőle.
Az éjszaka egyébként nem volt vészes, egyszer ébredt csak fel mindegyik, rövid időre, és maguktól visszaaludtak. Az elalvás már necces volt. A délutáni alvás kihagyása miatt Katica fél 7-kor beájult, nem tudtam sehogy felébreszteni. Hagytam aludni fél órát, aztán este már fél 12 volt, mikor elaludt. Lili magától elaludt este a nappaliban.

Csiperke!
Üdv köztünk!
Te még nem ismered a társaságot. Ahogy olvastam, szó sem volt veszekedésről!!!!!
Gratulálok a babóhoz. Azt hiszem a csajok már minden tudnivalót leírtak előttem.
Ha kíváncsi vagy még valamire, olvasd el a lányaim honlapján amit írtam a kórházi és egyéb tudnivalókról.
Tanácsok győri kismamáknak címmel a http://jaksy.different.hu oldalon. Lehet, sőt biztos, hogy azóta van ott elavult dolog is, de a lényeg szerintem nem változott.

Piros!
Hazajöttünk a gyereknapról, mert olvashattad az egyeslet fórumán is, hogy mi volt.
Azért a héten jó lenne talizni veletek!

Orsi!
Nem mentünk be, mert Nikitől is rohantunk tovább. De természetesen kiértünk, és csörgött a telefonom, hogy Szentivánra kell 240 db pelenka. Majdnem sikítottam!!!

Kriszti!
Azóta is emlegetjük Borika reklámdumáját. :)
Szerintem Marcus biztos érzi, hogy útban a kistesó. Nekem Lili csak 8 hónapos volt, mikor Katica útnak indult, úgyhogy az ő kis elméje akkor nyiladozott, mikor Katica megszületett, így tök természetes volt neki az egész. Pl. a barátnőm mesélte, hogy ő nemrég lett babás, sajnos nem maradt meg a babó, de a nagyobbik tesó, aki két és fél éves, az első pillanattól kezdve érezte. Az anyja még semmit nem tudott, de a lánya már állandóan bújt a hasához, nem tágított mellőle. Úgyhogy tuti megérzik a csöppök. (Ez a barátnőm diplomázik grafológiából, csak azt nem értem, hogy az írásából nem jött rá, hogy valami lehet? :) :) Na jó, ez poén volt!!!!)

Zsu!
Gazok :) Én minden hétvégén kényszeresen kapálom a veteményest :) Amint egy ici-pici gaz megjelenik, azonnal kapálok.
Én, a háziasszonyok gyöngye...
Majd lehet, mire jöttök, lesz megint friss patiszon, tök, cukkini. Majd osztogatom.

Orsi!
Zsezse baba gyönyörű volt abban a ruciban :)
Már Lili is nagyon várja az esküvőt, emlegeti, növeszti a haját...

Na megyek, bepótoltam a sok napot!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

A ruhákat köszönöm szépen,de a férjem tesvére is terhes,ő már hamarosan szül,és hétvégén felajánlotta,hogy ami már neki nem kell,azt nekem adja,de még nem kértem tőle sem.

Amit még szeretnék,hogy hol vannak a magánrendelők,elsősorban Kelemen,Stummer,Krekó dr-é?Mert kikerülném azt a terhesgondozót ha lehet.

Farkasbogi!elolvastam a honlapodat,nagyon klassz! :lol:

Csiperke
csiperke
 
 


hahó!

Képzeljétek Dávid elirigyelte Beni sikerét és ma reggel ő is alkotott a bilibe! Pisislni már rendszeresen odapisil esténként fürdés előtt, de az új, hoyg szólt reggel, hoyg ne tegyek rá pelust, mert jön a pisi. Azután egyéb is akadt ott :lol:
Olyan büszke volt magára és persze lelkesedtem is neki rendesen, így remélem nálunk nem lesz lányos szemérmeskedésből visszatartási probléma.

Bogi!

hamarosan megyünk ígérem, csak kicsit összeszaladtak a dolgaink. Kimentünka gyereknapra is, de már nem értünk ott benneteket.

Üdv,

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

csak egy gyors kérdés csajok:

Nem tudtok valami jó gomba- szendvicskrém receptet? Köszi, puszi!

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sziasztok Anyukák,Kismamák!
Nemrég lett itthon netem ,most nézegetem az irásaitokat,ha nem gond én is beszállnék.
Magamrol annyit,hogy 3 pici gyerekem van Győrtől nem messze egy kis faluban lakunk.Ármin 4 éves ő már ovis.Ráhel 3 lesz oktoberben az ovit már nagyon várja,Mirjam pedig9 honapos lesz 19-én,mászik feláll és mindent a szájába vesz.
Én elvi (most már anyagi)okok miatt nem fogadtam orvost egyik szülésnél sem.Ármint a Mozejkonál szültem rendes volt, minden nap bejött szülés után megnézett,kivette a varratokat van egyfajta humora de belefér.Ráhel a Hillirnél született (ő volt a dokim is ,mivel hozzá tartoztam)ő volt ügyeletben.messzemenőkig meg voltam vele elégedve.Mosolyogva szültem meg a 3.29kg-os babát.Na annyira Mirjamnál már nem mosolyogtam 3.960kg volt a születésekor.Ő a Fekete Zoltánnál született,vele egy gondom volt tul lelkiismeretes és fiatal,mindenáron segiteni akart rajtam 50 perc alatt megszültem a picit burokrepesztés után.Most be kell fejeznem
minden jot nektek!
üdv:Eszter

seszter
samu eszter
 
 


Sziasztok!

Bocsi,hogy eltüntem,de mostanában semmire nincs időm.
Sokat vagyunk kint,mire ide jönnék a géphez már hulla fáradt vagyok.
Ja és el kell mondanom,hogy Csabi már itthon van,így kevesebb időt töltök a neten.

Mi jól vagyunk,Marcellom a szokásos rosszcsont manó,Kyra barátnőzik újabban,mindig valamelyik barátnőjénél játszanak vagy ők jönnek hozzánk.

Majd igyekszem visszaolvasni,és akkor írok mindenkinek. Remélem nem maradtam le semmi fontos eseményről.
Ha tali lesz szóljatok !!!!!

Puszi Mindenkinek!!!
/azért megjegyzem hiányoztok ám!!! :wink: /

Bea
beátab
 
 


Sziasztok!

Hurrá! KEdves elvitte megszereltette a gépet és kiderült, hogy csak odabenntkicsúszott valami, amit persze a sógorom is meg tudott volna csinálni kb 2 perc alatt, csak ha azt megvárjuk...

A múlt héten viszont majdnem befordultam, a párom reggeltől késő estig dolgozott én nem tudtam sehova se menni, egy kezemen meg tudom számolni hány emberrel beszéltem azon a héten, ráadásulugye net se volt, kész voltam, de most már férjse dolgozik sokat net is van.

Szocializálódással, vagy mi a szösszel egész jól haladunk, már kinn tudom hagyni Zalánt a bolt előtt ha van kint gyerkőc és elnézegeti, de csak tisztes távolból, a szomszéd lányok lerohanását még nem tolerálja :) És a sors fura fintora, hogy épp hétfőn kezdtük a kiságyban elalvást tanulni, ami azt jelenti, hogy amíg meg nem tanulja nem kéne elmenni itthonról akkor mikor aludnia kéne, így a nyári szünet előtti utolsó baba-mama klubból valszeg kimaradunk. De a kiságyban alvás előnyei már az első nap érezhetőek voltak, sokkal jobban kialudta magát és jobb volt a kedve egész nap.
Úgyhogy kezdek nem aggódnia nyaralás miatt is, és készítem fela páromat, hogy ne akarjon majd azon aggodalmaskodni, hogy mit szólnak mások ha sír a gyerek.

Egyenlőre ennyi é bocsi, de csak felületesen olvastam vissza, elég sokmindenről lemaradtam.
Üdv

Niki és Zalán
Kép
A világ anya szemével
kancellar
 
 


Sziasztok!

A gombareceptre reagálva én ugy szoktam csinálni,hogy vöröshagymát dinsztelek,aztán ráteszem a felszeletelt gombát,füszerezem (bors,só,majoranna...)ha már puha megszorom egy pici lisztel és öntök rá egy kevés tejet.Ennek egy kenhető masszává kell sürüsödnie,ki kell kisérletezni , hogy ki hogy szereti jobban,krémesebben,vagy kevésbé... .

Ki tud nekem tanácsot adni?Le kéne szoktatnom a majd 3 éves lányomat a szopirol.Anno én is rosszalloan néztem egy ismerőst aki sokáig szoptatott,erre én is beleestem ugyan abba a gödörbe.Nem választottam el amikor várandos lettem ,most meg attol félek,hogy kitör a testvérféltékenység,ha a pici még szopik ő meg nem .

Bogi!Nálunk mind a 3 gyereknek van cumija,annyi a szigoritás hogy alváshoz kapják csak meg,ezt simán elfogadja a két nagy a pici indokolt esetben megkapja napközben is.

seszter
samu eszter
 
 


Eszter!

Köszi a receptet, ma meg is csinálom, mert különben megromlik a gomba.
Szopiügyben én sajna nem tudok tanácsot adni, mindössze 2,5 hónapig sikerült szoptatnom a kisfiamat!

Cumi nálunk is csak alváshoz van, bár mostanában sokszor elkérte napközben is Krisz. De úgy veszem észre, ez csak akkor van, ha nagyon unja magát.

Most ennyi, puszi nektek, jó lenne már az a tali...!

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sziasztok!

Jelentem, nálunk már nincs cumi téma :) :)
Már 4 napja gond nélkül viselik a dolgot, és nincs egyáltalán cumi. Egyszer-egyszer naponta benyögi valaki, hogy kéri a cumit, mondom, hogy nem, aztán kész, elfelejtik. Este sincs gond. Nehezebbre számítottam!!!!

Gomás szendvicskrém:
Az Arrabonában isteni a gombás szenya, és ahhoz hasonlót kísérleteztem ki, de már újítottam is rajta:

A gomba mennyiségétől függ, de olyan 25 dkg gombához 10 dkg kocka Rámát veszek. A hagymát a Rámában pirítom meg, aztán bele a gomba, só, bors és itt az újítás, petrezselyem. A végén, mikor a gomba elfőtte a levét, és csak a margarin van alatta, akkor 1/2 tejföllel behabarom, és addig kis lángon keverem, amíg besűrűsödik. Értelem szerűen, ha több gomba van, akkor arányaiban minden több.

Niki!
Hellóóóóóó!

Samu Eszter!
Üdv! Sajnos cici ügyben én nem tudok tanácsot adni, mert én alig szoptattam őket sajna, és arra sem emlékszem, hogy itt a fórumon valaki 2 évnél tovább szopiztatott volna. Az unokanővérem gyerekei 4 éves korukig szopiztak, kistesóval együtt. Szerintem nálad sem lenne gond, hogyha a nagyobbik kiszívhatná, amit a kicsi majd benn hagy :) Bár nem tudom mondom, én el sem tudom ítélni az ilyet, mert nálunk is van mindenféle rossz szokás (amiről már szerencsésen sikerült leszokni). Szerintem a cici is nagyjából olyan lehet 3 évesen már, mint a cumi, és leszoktatni is csak nagy akaraterővel lehet, a lényeg, hogy közben tudatosítsd benne, hogy szereted, sokat ölelgesd, dédelgesd, és ha sír, nem szabad ellágyulni!

Zsu!
Csinálj melegszenyát :)

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Most nézem a másik nickel voltam bejelentkezve az előbb :), Mindegy én voltam az is :)

Bogi! Juj de jó nektek. Én is örülnék ha ilyen simán menne a kiságyban alvásra szoktatás, bár most délután annyira lefárasztottam, hogy 2 perces kicsi sírással elaludt, de azt még nem tudom, hogy ha nem a sírásra akkor mire fog elaludni, mert ha csak simán fáradt és nem extrán mint most akkor hiába ásítozik, meg hiába dörzsizi a szemét, berakom az ágyba és kivirul, új helyszín új lehetőségek, pedig már a játékot is leszereltem az ágyáról, de ő még a lepedővel is tud játszani.

Bilibe kakizóknak gratula, nálunk az a módi, hogy erőlködik erőlködik, aztán megyünk pelusozóra pelus le lábak hashoz nyomva fenék szétnyit és akkor jön. Na mind1 inkább nem részletezem :D De ma már vezetem be neki a meggyet, láthatóan hatott, csak az előtte dugót kellet kierőlködni.
Úgyhogy Orsi köszi a meggyet.

Megyek felébredt a drága

kancellárka
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?