Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ex!
Nagyon édes Peti! Jól néznek ki a torták! Peti nem akart beletúrni?

Juca!
Nagyon szorítok!!!!!

Colett!
Milyen volt a koncet? G.M-t én is imádom!!!

Lreta!
Üdv ismét! A lányod tündérke!!!

Nekünk annyira kaki éjszakánk volt sok-sok keléssel, 2,5 óra ébrenléttel, sok-sok szopival, hogy én leginkább ma úgy érzem magam, mint aki tegnap este jól berúgott és ma a másnaposságtól még nem tért magához! :roll: :roll:
Ma mi is pancsizni akartunk, de Peti alszik és még attól függ, hogy mikor ébred.

Borzasztó ez a meleg! Este volt nagy zuhi. éjjel nagyon kellemes volt a klíma (ezért sem értem, hogy Peti miért ébredt olyan sokszor). De most megint el kell olvadni!

Megyek én is ledőlök!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok Csajócák,

ismét köztetek :lol: :lol: :lol: !

Minden kicsi, tündéri pici babának, akinek a napokban volt születésnapja BOLDOG SZÜLINAPOT kívánok :) !!!

Olyan nehéz most felvenni a fonalat ennyi kihagyás után, bár néhanapján próbáltalak olvasni benneteket :) !

Utólag is köszönöm, hogy reagáltatok a gyereküléssel kapcsolatban, úgy néz ki, hogy jövő hétvégén megyünk Ausztriába és haza sem jövünk gyerekülés nélkül.
Majd beszámolok a tapasztalatokról.


Ma reggel az Okmányirodában indítottunk Marcival, mert útlevelet csináltattunk neki, hogy ne legyen mindig gond, ha megyünk Ausztriába, hogy hova tegyük Marcit, így jöhet velünk. Arról nem is beszélve, ha esetleg összejönne vmi külföldi nyaralás, bár idén nem tervezünk ilyesmit.
Okmányiroda után el kellett mennem a TB-be is, mert sikeresen elhagytam Marci tb-kártyáját, na meg persze azzal együtt a lakcímkártyáját is, úgyhogy még azt is újracsináltattam az Okmányirodában.
Amikor jöttünk ki, Marci elkezdett integetni és mondta hogy "tátá" :lol: . Ilyen sem volt még :lol: .
Utána spuri haza, mert olyan dög meleg volt, hogy majdnem megkukultunk :roll: .

Tegnap elkísértük Istit kosárlabdára (ilyen is régen volt már) és Marci hihetetlen jól érezte magát. Letettem a fűre és úgy mászott, mintha mindig ott közlekedett volna. Most már nagy biztonsággal lépeget minden mellett. Legújabb, hogy felhúzza magát a mosógép mellett is és megpróbálja a gombokat nyomogatni. Na erről le kellene szoktatnom :roll: .

A sétákat áttetük este 6 utánra (kivéve, ha van vmi intéznivaló). Nagyon kellemes akkor már az idő és így legalább Isti is velünk tarthat.

Gyereknap: ha minden igaz, akkor elmegyünk vendéglőbe ebédelni (na nem a gyereknap miatt, csak véletlenül jött így össze) és utána megpróbálom anyukámékat elcsábítani egy kis kirándulásra a természetbe. Bozsok és Velem között van egy kb. 3 km hosszú kis összekötő utacska az erdőben, nagyon hangulatos, jó lenne, ha lenne kedvük/energiájuk hozzá.

Mamán kórházban, nővérem a napokban szül, én még mindig vizsgázom, úgyhogy zajlik az élet.

Bocsi, hogy most csak magunkról írtam, de ha már nem lesznek vizsgáim, akkor ismét teljes értékű tagja leszek a csapatnak és írok, mint akinek muszáj :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !!!

Kép Kis rosszcsont, nem nyugszik :) :) :)

Puszi
Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Végre elaludt Noémi, úgyhogy van egy kis időm írni:)
Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de ez az idő teljesen kikészít minket. Noémivel nem lehet bírni annyira nyűgös, és ebbe a melegbe ki sem tudok vele menni 6 előtt úgyhogy kénytelen itt tombolni a szobában.

KÉPZELJÉTEK NOÉMI MA ÖNÁLLÓAN MENT 2 MÉTERT!!!!!
nagyon édi volt, a fotelba kapaszkodott és odajött hozzám. olyan ari volt, ahogy dülöngélt mint egy kis részeges matróz, majdnem elsírtam magam.

Nálunk most egyik pillanatról a másikra beborult, remélem lesz egy kis zuhi is nem csak dörgés, meg morgás:)))

gabella: küldök sok gyógymanót, elhiszem, hogy eleged van az állandó betegségekből:(((

prenata: meg tudlak érteni, a kaki éjszakák miatt, nálunk is elég gyakran ébred Noémi, de már 2x előfordult a 11 hónap alatt, hogy átaludta az éjszakát úgyhogy van remény :D :D :D

marcy: szorítok a vizsgákra, Marci tündéri ezen a fotón

Pussz Réka

Kép
Kép
lreta
 
 

 
 

lreta!
Gratula Noéminek az első önálló lépésekhez! Még mindig csak ezt írhatom: Hajrá tipegők! :wink: :lol:
Mi is szenvedünk a melegben. A lakásban is 29 fok van, Dani alig tud így alaludni. Most is egy szál pelusban durmol! :lol:
Küldhetnél ide is egy kis esőt! Nagyon nem ártana!
Andy

Kép
oriandy
 
 


Eni!
Marcika egyre édesebb!! Megzabálom!!!!!! :wink:

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok még egyszer!

Én is olyan vagyok mint az a bizonyos mosott .... Bár Mesi szopi nélkül bealudt az este és csak 1x kelt 1 óra körül, de ahelyett, hogy bele aludt volna a szopiba, elkezdett vigyorogni, mászkálni, sikongatni, hemperegni. Na én akkor hátat fordítottam neki, lekapcsoltam a lámpát, és elaludtam. Ő nem tudom, mikor aludt el köztünk, de fél 7-kor beraktam a helyére, és még fél 10-ig bírta. Nekem viszont már kelnem kellett, mert jött a mama Lackóért és vitte az oviba.

Eni! De jó nektek, hogy ilyen jó kis kirándulós helyen laktok, és még Ausztriába is tudtok ugrani! Kezd nagyon elegem lenni megint Békés megyéből.

Réka! Kösz a gyógymanókat, igazán rámfér! És olyan jó, hogy így ismeretlenül is gondoltál ránk! Remélem, ettől gyorsabban gyógyulunk majd!

Megyek, sütöm a krumplit is, mert percek kérdése, és hazaér apánk is.

Pusszanat mindenkinek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Ja! Természetesen minden baba ennivaló!

Peti a tortával, Dani malackával, Noémi a játszószőnyegen és a rámolós Marci is! Illene nekem is egy fotót felrakni...

Először azonban én is gratulálok Noémi első lépéseihez! Én is úgy várom már, elinduljon Meske!

Kép
Kép

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gabella!
Meske is nagyon aranyos! Csudaszép kislány!!!
Van már udvarlója? :lol: Mit szólnál egy jóképű, szőke, kék szeműhöz?? :wink: :lol:

Andy

Kép
oriandy
 
 


Ja, sikerült megint egy aranyos videót felraknom!
Tegnap elötti uzsonna percei:

http://www.videa.hu/main.php?page=play& ... HiDERCnTF0

Andy

Kép
oriandy
 
 


Andy, ez a videó csúcs, ésmég rajzol is közben, önfejlesztés ez ám már a javából. Lányok, a képek csodásak, behalok nekik olyan édesek a gyerkők.

Csajok, ki vagyok borulva!
Már lassan 3 hete éjjel 3-4x ébred Beni, eddig végigaludta az éjszakát este fél 8 tól reggel 6 ig!!!!!!
Ráfogtuk a fogára-nem jött, a náthára, a fülére-meggyógyult. A melegre, amikor nem volt meleg-akkor is ébredt. Arra hogy túl tömény volt nappal a kaja és szomjas, amikor lédúsat kapott akkor is ébredt.
Mi a franc ez?
Valaki irta hogy az övé is 8 hónaposan kezdett fel-fel ébredni.Hogy hogy?
Irja a picik és kicsik, hogy már képesek magukat ébren tartani, de nálunk nem ez van, hisz elalszik, ráadásul tök jó, esti vacsi, fürcsi, szopi, integetés a családnak, ének, és még be sem csukom az ajtót már leteszi a fejét és cuppog a szájával-altatja magát.Délelőtti és délutáni alvásnál is ilyen klassz kis srác. De. 1,5 du 2-2,5 órát szunyál a kiságyában.
De éjjel!!
Most már 11, 1,3,5 kor is ébred,tök zombi vagyok már. Szerencsére ahogy adok neki csőrösből vizet, azonnal rakja le a fejét, ki sem kell venni, de nincs ötletetek mi a farncért ébredt? Bevallom ma reggel 5 kor már úgy bealudtam, hogy egy ideig észhez sem tértem, talán 2 percet ha sirhatott, mire kikászálódtam az ágyból visszaaludt!!!!!!!!!!!!!!Hurrá, volt még egy órám!!!!!!!!
Szerintetek próbáljam ki hogy nem ugrok be a szobájába 30 másodpercen belül, hanem kivárok 1-2 percet? Segitség!!!!!!Ti mit csináltok?

benianya
ákosbenianya
 
 


Benianya, sokan voltunk így, hogy az addig jól alvó gyerkőc éjjel elkezd nem visszaaludni. Ha megnézed az időpontokat, akkor pont 2 óránnként kel. Valószínüleg ilyen az alvási ciklusa, 2 óránként ébred meg kicsit. Lehet neki most jött ki a szeparációs szorongása, ez is lehet az oka, hogy az a gyerek, aki tulajdonképpen el tudja altatni magát, mégse teszi. Ez az egyik lehetőség. Ebben az esetben nem tudom, mi lehet megoldás, mert nálunk ilyen nem volt.

A másik az, hogy ilyenkor már a kevésbé mély ciklusoknál jobban felébred, mint kiskorában. Nálunk mondjuk már szinte a kezdetektől az volt a tapasztalat, hogy ilyenkor, amikor nem is ébred fel igazán, akkor hagyni kell, elalszik magától újra. Én csak akkor megyek, ha már tényleg sír. Próbáld ki, hátha beválik, bár ez épp az ellenkezője annak amit a suttogó mond. Nálunk ez így jó, és csak egyszer ébred maximum, sokszor egy kis víz is elég a visszaalváshoz. Ez az én tapasztalatom, bár az én fiam olyan, hogy sokszor azt mondja, hagyjál, majd én egyedül csinálom. Ránk ütött :D

Andi

amandi
 
 


Sziasztok Csajok.
Szánom bánom de mostanában én is csak piánóban tudok jönni.
Ma utazunk le vidékre s csak hétfőn jövünk vissza úgyhogy elköszönni jöttem.

Mindenkinek szép hétvégét kívánok!
Nem igérem hogy a jövő héten több időm lesz jönni, mert valószínű hogy még ennyi sem...:-(

Mindenkit puszilok!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Benianya!
Dávid majd évesen kezdte ezt csinálni,én is berohangáltam hozzá,de úgy sem volt jó,meg akkor sem ha vártam mert ordítás lett a vége.Jó pár átvirrasztott éjszaka után jöttünk rá,hogy hiányol minket(külön szobája van).Jött a csel,amit aznap viseltem pólót,ráadtam a macijára.Azóta este odabújik hozzá és már alszik is,és nem is ébred fel éjszaka.Lehet,hogy baromság amit csináltam,de bevált.Próba cseresznye. :lol:
Andi

Kép
Kép
veráska
 
 


Sziasztok!

Még egyszer köszönöm a drukkokat!!!
Itt van a fekete pontom :twisted: Kép

Délután írtam egy hosszút, aztán meg a babanet elrontotta, így elszállt. Most meg nincs időm, mert enyém az esti műszak, Kofa nincs itthon.

Utólag is boldog szülinapot, és névnapot, akit érint!!!
Andy!

Tudtad, hogy Bözse angol királynénak is most van a szülinapja? (Azt nem tudom, hogy a hivatalos vagy az igazi-e, de egész Anglia most ünnepelt :-))

tjuca
 
 


Sziasztok!

Noi köszöni a gratulációkat, azóta lelkesen gyakorol, már apának is megmutatta a tudományát:))

ákosbenianya: ezt én is hallottam, hogy a jó alvó gyerekeknél eljön az az időszak, hogy ismét sokszor kelnek, de állítólag nem tart sokáig. Tudom nagyon nehéz, nálunk Noémi a kezdetektől 3-5x kel éjszaka. Az az igazság, hogy nekem nem volt szivem sírni hagyni, így köztünk alszik a kisasszony és ha éjszaka felébred akkor a szájába nyomom a cickót és alszok tovább. Egyenlőre bele se merek gondolni, mi lesz ha majd egyszer át kell szoktatni az ágyába. Vagy mi költözünk át a gyerekszobába:)))

tjuca: Nagyon édes a pontocskád:DDDD

tündérpöcök: jó pihenést

Egyébként mi is hétvégézunk anyuéknál így legalább van állandó bébiszitterünk:))

Réka

Kép
Kép
lreta
 
 


Lányok, van egy iwiw meghívó, kell valakinek?

amandi
 
 


Szasztok!

Csak leírom mi történt velünk, aztán majd olvasok, de csak jövő héten tudok valamikor, anyukáméknál nincs net, holnap utazunk. Most anyóséknál vagyunk, most tudtam jönni...

Szóval elmentünk Dr. Somi Ildikó magánrendelésére a háziorvosunk "beutalt". Aki szerint nem allergia. Egy orrjáratátmosást javasolt. Mert elvittem egy másik dokihoz, főorvos a BM kórházban, szerinte allergia. A szomszéd, aki ott dolgozik nem hagyott békén, el "kellett" menni.

Szóval Somiéknál.: (akit érdekel, gyogysapka.hu-n olvashat erről)

10 rugót vittem magammal, ami nem volt elég!!!!!
Időpontunk volt, de ezért az összegért több mint 1 órát vártunk. A drnőről nem szívesen nyilatkozom, de szerintem el van szállva magától. Megnézte a torkát meg a fülét és nagyjából meghallgatott és megállapította, hogy elhúzódó náthája van.
Utána jött a kezelés. Vencel nagyon útálta, sírt, ordított. Sok trutyi jött ki belől, de fehér, habos. Ezt az asszisztensnő csinálta. Aztán megint bementünk a drnőhöz aki a leszívás alapján azt mondta, igen, betelepedett a baci, még 5 alkalom. 5x4 rugó!!!! ( a baci trutyija nem sárgás stb. ?)

Na, még venni kellett egy orrsprét és gyógysapit, így még 2 ezer tartozásom maradt, a könyvét és vitaminját nem vettem meg, ez nem nagyon tetszett a dokinőnek, úgy láttam. Meg volt ott még sok furcsaság, felnőttek is szivatják az orrukat, ha kicsit megfáztak, pedig ők ki tudják fújni az orrukat....

Ezek után még egy hazacaplatás és mire hazaértünk már teljesen kimerültem. Estére már rosszul is voltam. Igaz, előtte nem aludtunk éjjel, meg hát akkor éjjel sem. Úgyhogy másnap ismét kaki....
szóval ilyenek.

Juca! Gratulálok.

Na megyek aludni, mert elvonultunk szopi-altatni és most tudtam "elszabadulni" ágyat vetni, fogat mosni...
férj meg most jött haza buliból, de megyek aludni. :)

Pussz

Mári

Kép
mári
 
 


Sziasztok!

Én is csak elköszönni jöttem, mert ugyan nem utazunk, el, de egész hétvégén vendégeink lesznek (sógorék, aztán anyósék és ugye keddem meg itt van Danika szülinapja és jön az egész család!). Azért, ha tudok, benézek hozzátok, de nem ígérek semmit!

Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

Juca!
Nem tudtam! Tényleg? Akkor ez valóban szupi nap! :wink: :lol:

Puszi!!!

Kép

Andy és Dana

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

Tegnap nem tudtam jönni, mert Kornél annyira lefárasztott! :lol: Tegnap olyan volt, mint egy kis zsizsik. Azzal kezdtünk, hogy én kiborítottam a cukrot, Kornél persze belemászott. (nem voltam elég gyors), aztán szétszórta a mazsolát, a vegetát, a ruháit és mindezt akkor amikor épp folyó ügyeimet intéztem! :D Kicsit se számító, mi? Az epermisut is 3 részletben sikerült megcsinálnom. Meglepetés (ez itt a reklám helye!) volt a páromnak, aki tegnap kapta meg a mesterlevelét!

Benianya: szerintem azért mert Ákos elkezdett felébredni éjjel, ne keseregj! Kornélnál is volt iolyen időszek 5-6 alkalommal keltünk éjjel. Ez tartott 3 hétig, aztán visszaszoktunk az egyszei-kétszeri kelésre, vagy akár az átalvásra! De most megint rosszul alszik. Mondjuk most a fogára gyanakszom, mert könyékig rágja a kezét. Ilyet még eddig nem csinált. de hogy mikor lesz belőle akármi is???

Gyereknap: Kornél nem kap ajándékot. Kirándulni megyünk. Úgy terveztük, hogy átruccanunk Szentkirályszabadjára, ahol repülősnap lesz + gyerekprogramok, utána meg Veszprémbe az állatkertbe. Valószínűleg nagyon élvezni nem fogja, bár elég állatbarát. Majd meglátjuk. Ha más nem legalább a család együtt lesz. Ez a legfontosabb.

Juca: csak így csendben, halkan, gratulálunk!
Nagyon vigyázz magadra és a kis "pontotokra"!

Andy: zabálni való Dani!

Gabella: Mesi igazi kiscsajszi!

Réka: üdvözöllek, újra! Mi is kerültük egymást éppen!

Mári: nem semmi ez a történet! Na és az ár!! Bár tudom, hogy megéri, ha jobban lesz Vencel.

Veráska: ez a pólós dolog nálunk is nagyon bevált, igaz anyu alkalmazta, mikor neki kellett Kornélt elaltatni. Valahova el kellett mennem, anyu jött váltani, de Kornélnak pont aludnia kellett volna. Nem akart, de anyu kitalálta, hogy a vállára teszi a pólómat és csodák-csodájára a gyerek 5 perc múlva aludt! Éjszaka még nem próbáltam, bár lehet, hogy beválna. Csak az a baj, hogy mindent kidobál a kiságyából!


Marcy: látom Marcinak is tetszenek a fogantyúk! Kornél már két ismerősnél leszedte, párom meg javíthatta! :roll: Igazi rosszcsontok!

Mindenkinek nagyon kellemes hétvégét!

Daninak pedig így előre is igazán vidám és boldog első szülinapot kívánunk!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Na megvolt a fotózás, Peti annyit izgett-mozgott, hogy már lassan 2,5 órája alukál apájával egyetemben. :) Na megebédeltem, Peti is felkelt, a végén 3 órát tentizett! :o
Hm, már harmadjára ültem gép elé...megjártuk a lentebb említett "intézményeket". És most küldtem el a férjemet a gyerekkel sétizni, vagyis nem tudom, hogy hova mentek, el...

Tandika, hát akkor jól megszívtad a hozzászólással. Egyébként tényleg kicsit rosszízűre sikeredett a súllyal kapcsolatos irományod, de igaz, hogy a sorok között elég nehéz olvasni.

Amandi, jobbulást neked. Tényleg jó ez a Corás akció, igaz, én a múlt héten nem vettem észre. De nem is baj, ma megyünk a Tescoba, és veszek Petinek Tescos bodyt, ott 3 db 800 pénz, és ugye van anyunak utalványa...
Hát szégyen vagy nem, Peti is csak játszás közben hajlandó enni, legalábbis itthon. Érdekes módon a dédszülei simán meg tudják úgy etetni, hogy Peti ül a tatám ölében, a mamám meg lapátolja a szájába a hammáját.
Na igen, nálunk a tatámék elmondása szerint anyukám volt olyan, hogy aludt, majd hajnali egykor felkelt, és játszani kellett vele 1-2 órát, mert semmi pénzért nem aludt volna tovább...
Csukott kertkapu vs. kocsi...hm.

Lreta, mi is terveztünk strandolást tegnapra. :) De a zivatar miatt talán jobb is, hogy nem mentünk, így is eltelt a nap. Ma meg már nem megyünk, nem lenne értelme, holnap vagy holnap után meg megyünk ki Sándorfalvára Peti keresztszüleinek a kertjébe.

Gabella, a szandit a Sever Centerben vettük, ez a Vásárhelyi P. utcában van.
Én most néztem, ahogy anyuval elsétáltunk a Lidlbe, hogy a közeli játszótéren is van gyereknapi rendezvény...de nem megyünk, mert hamarosan indulunk a Tescoba és utána a Plázába, mert utóbbi mélygarázsában autókiállítás van.
Remélem, a köhécselés semmi komolyat nem jelez, Peti is köhécsel, főleg reggelente, de a torkával csütörtökön minden rendben volt...
Na nálunk tegnapról mára volt olyan, hogy Peti aludt az ágyában, hajnalban kivettük közénk, aztán vissza, egy óra múlva megint ki, aztán öt-fél hat körül a férjem kivitte anyám mellé, mert ő is elég rosszul aludt ebben a fülledt levegőben, de a fiatal úr már háromnegyed hétkor topogott be hozzánk...
Látom, a lányod is nagy autószakértő. :)

Oriandy, látom, nálatok is pucérpancsi van. :D Az nem hintaszék! Igaz, Peti hintázik benne, ma is kiborult belőle a fotózáson. Csak egy sima fonott szék, még az öcsémnek lett véve, szóval jól bírja.

Reni, képzeld, nem akart beletúrni, igaz, a csokiba beletúratták, vagyis beletették a kezét, amit aztán jól bele is törölt a rucijába, a második képen látszik is a nyakánál a barna folt.

Marcy, hát irigyellek, hogy mellőzni tudtál bennünket a tanulás idejére, én most is itt ülök ahelyett...tényleg nem tudom, minek fizettem be a vizsgadíjat. :o
Én épp tegnap mondtam Ferinek, hogy majd át kéne ugrani a déli szomszédokhoz valamikor, de ahhoz kéne csináltatni a törpének útlevelet.
Na ezért is jó, hogy a mi gépünk felültöltős, legalább annak a gombjait nem nyomkodja. A tévéről már leszokott, mert a gombjai elé a férjem tett fel egy plexilapot.

Lreta, gratulálunk Noéminek az első önálló lépésekhez!

Bénianya, én voltam az, aki írta, hogy az éjszakáink Peti "idős korára" romlottak el. Én nem tudom mire fogni, próbáltam ellene tenni is, de írtam, hogy nálunk a többiek miatt drasztikus eszközöket nem lehet bevetni, így kivárom, míg elmúlik, addig alszik köztük... Egyébként örülj, hogy ennyivel megúszod, én szinte mindig Peti sírására ébredek, mert ő felkel, és észreveszi, hogy sehol senki (értsd: senki sem mozdul rá arra, hogy ő felébredt), és sírni kezd, aztán meg ordítani...
Mivel visszaaludt Beni, én kipróbálnám, hogy nem megyek be egy ideig.
És én azt se tudom, mitől lehet, de ugye nálunk jönnek a fogak, mostmár meleg is van, szóval passzolom. Hiányolni nem hiányolhat, mert közös szobában vagyunk. És kicsinek ennél kevesebbszer kelt, mert a vacsija után evett még kettő körül, aztán csak 5-6 között kelt megint, tehát az én alvásidőmet nézve csak kétszer kelt fel, most meg nem is számolom...

Juca, édes ez a kis fekete pötty.

Mári, jó kis kálváriátok volt. Egyébként csak akkor ártalmatlan az orrváladék, ha színtelen, vagyis akkor inkább allergiáról van szó, más esetekben lehet szó másról. Egyébként nem értem a dokitokat, ő nem tudta leszívni Vencus nóziját? A mi dokinéninknek van bent orrszívója, aminek a végén egy vékony cső van, tehát elég mélyre le tudja nyomni, jóval hatásosabb, mint a házi porszívós. Egyébként én nem lepődök meg a felnőttek orrszívásán, néha nekem is jól esne, ha lenyomnák a csövet, mert érzem, hogy be van dugulva, de kifele nem jön...

Wawel, a párodnak gratula a mesterlevélhez!
Nálunk Peti csak az egyik szekrény fogantyúját szerelte szét, de már kétszer, azóta is úgy áll. :D Az én fiam nem dobál ki semmit az ágyából, viszont a malachoz mindent dobál, BE...

És végül:

Julcsi, Isten éltessen sokáig első születésnapod alkalmából. Peti sok puszit küld neked!

Kép

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Julcsika!!Nagyon boldog szülinapot kívánunk neked!!!!!
Kép

Andi,Norbi és Dávid

Kép
Kép
veráska
 
 


Csak 1 gyors bekukk! (gyerkőc alszik, vendégek sétálnak apával én meg főzök!)

JULCSIKA!!! NAGYON SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK!

Kép

Andy és Dani

Kép
oriandy
 
 


Mi is nagyon boldog születésnapot kívánunk Julcsinak!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


BOLDOG SZÜLINAPOT JULCSKA!!!!

Kép sajna micimackó még nem készült el a tortával:))

Kép
Kép
lreta
 
 


bocsi rossz a billentyűzet és kimaradt az i :cry: :cry:

Tehát BOLDOG SZÜLINAPOT JULCSIKA!!

Kép
Kép
lreta
 
 


Julcsikának nagyon boldog első szülinapot kívánok!

Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Csajok!
Nagyon kivagyok!!!!!!!!! Az éjszakáink nagyon kakik és már a nappali elalvás is nehezen megy, már ha megy. Tegnap fél órát aludt Peti. Tisztára zizi volt! Este 9 óra volt mire nagy nehezen elaludt. 11-kor felkelt, majd éjfélkor, aztán fél 1-kor, ekkor hagytam sírni, fél óra múlva az apja felvette (szégyellem, de én hiszti rohamot kaptam az elmúlt napok kialvatlansága miatt). Fél órát aludt az apja hasán, majd megint felkelt. Ekkor már a cicin kívűl kapott egy adag panadolt is. Gondoltam, biztos fájhat valamije, ha ilyen kevés nappali alvás után sem képes aludni normálisan. 2-től 5-ig aludt, majd cici, aztán 7-kor cici és 9-ig alvás. rövidujjú bodyban alszik, takaró nélkül. Nem valószínű, hogy melege van.
Én már rettegek az éjszakáktól, előre tiszta ideg vagyok és olyan gondolatok keringenek bennem, hogy kellett nekem ez a gyerek? Gonosz vagyok, ugye? Vagy ennyire önző? Utálom magam emiatt és megfogadom, hogy türelmes leszek, de amikor éjjel sokadjára felsír, nekem néha már nagyon csúnya gondolataim támadnak!
Nappal egy bűbáj a gyerek, már ha akkor is kialussza magát, de éjjel!
Írjatok már valami biztatót, vagy jól teremtsetek le!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Reni! Nyugodj meg, nincs semmi baj se a gyerekkel, se veled! Nálunk is voltak, vannak ilyen időszakok, és bár tudom, hogy nem tart örökké, néha én is hisztizek, és ordítok, és sírni hagyom, és kiborulok, és ilyenek... Nem szép dolog, de még mindig inkább adjuk ki magunkból, mint csak nyeljünk, nyeljünk, és egyszer kiboruljon a bili! Most ilyen korszak van, lehet, hogy a foga bántja, még ha nem is látszik...

A csúnya gondolatokról: nekem is volt olyan, hogy 2 óra Meske ordítás után felébresztettem az apját, kezébe nyomtam, mondtam, csinálj vele valamit, mert még kárt teszek benne. Kimentem, bőgtem, megmosdottam, és ismét türelmesen mentem vissza a gyerkőchöz. Egyébként tuti, hogy ha anyuka ideges, azt megérzi a gyerek, és még nehezebben nyugszik meg...

Bár nem segítettem, de talán megnyugtat a gondolat, hogy nem veled van a baj, vagy hogy más is van ilyen zizzent!

Kitartást kívánok neked!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Julcsinak nagyon boldog szülinapot kívánunk! Reni: semmi gond veled, szerintem majdnem mindenkivel előfordul az ilyen. Természetesen kellett nektek Peti, imádjátok, és meg fog oldódni a helyzet, hatalmas kitartás! S ne aggódj, azért mert néha vannak rossz gondolataid, nem vagy rossz anya. Viszont amennyire lehet, igyekezz ilyenkor is türelemmel lenni Peti iránt. Hidd el, hamarabb megnyugszik. Szóval: nyugalom, türelem!

Majd még jövök, elmesélem a mai repős napunkat is. Most megyek, rendezem Kornélt!

Üdv: ANita

Kép

Kép
wawel
 
 


Reni, én is csak megerősíteni tudom az előttem szólókat, zizzentek vagyunk mindannyian, próbálunk türelmesek lenni, de előfordulhat, hogy kiborul a bili, ilyenkor az a megoldás, amit Gabella írt, csak persze ahhoz elengedhetetlen, hogy melletted legyen a párod...

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Reni!

Mint már írtam nekem is volt ilyen a hasfájós korszakban, és utána is. Lásd blog. Megoldás lehet még, ha egy éjjel ott tud aludni a nagymama. Én lementem Kingával Hatvanba, amikor már hónapok óta csinálta ezt, mert kezdtem testileg szellemileg kimerülni. Lehet a hely változása, vagy, hogy anyu körülötte ugrált (miközben én szunyáltam) de sokat javított a helyzeten. (Huzat? Esetleg mégis fázna? Szomjas? -> ezek csa ötletelések) Szóval ha be tudsz szervezni valakit, amíg te tudnál akár nappal is aludni... :wink: Aki ezen nem megy át, csak az botránkozik meg nyugi.

tjuca
 
 


Julcsi!

Nagyon boldog szülinapot kívánok!!!

tjuca
 
 


Kedves Mamák,

Bocsánat, hogy ismeretlenül zavarlak titeket, de mivel régi „topicoló „ vagyok, kislányommal való terhességem óta, ezért merem veletek bátran és örömmel megosztani, hogy megnyitottuk a www.biofalva.hu webáruházunkat. Csupa csupa egészséges étel, naturkozmetikum, babaápolás, kényeztetés a babának és mamának. Kislányunk inspirált az egész létrehozásához, mivel neki nagyon nehezen vadásztam le ezeket az egészséges dolgokat.
Ha van kedvetek nézzetek be hozzánk. További szép napot kívánok mindenkinek.
Johanna és Fanni baba
johanna1975
 
 


Reni! Ne aggódj, szerintem mindnyájunknál van olyan, hogy kiborul a bili és mindenféle gondolatai támadnak. Ez természetes, mert nehéz elviselni, hogy nem tudunk semmit tenni és a tehetetlenség dühít.
Nyugodj meg, én mindíg arra gondolok, hogy egyre okosabb lesz és el fog múlni ez a korszak. Nálunk azért lett a köztünkalvás, mert már nem bírtam, hogy éjszaka 4-5x kelek fel hozzá.
Egyébként most azt vettem észre Noin, hogy éjszaka szomjas és nem kell neki a cici. Inkább vizet iszik attól megnyugszik és gyorsan visszaalszik. Lehet ebben a nagy hőségben nagyon szomjas és a tej nem csillapítja a szomját.

Kép
Kép
lreta
 
 


Julcsika!

Nagyon boldog szülinapot kívánunk!



Reni!

Amikor folyamatosan 5-nél többször keltett fel Misi éjszakánként és ebből legalább egy hosszú (egy óránál több) volt, akkor én is kiborultam. Háromszor is volt, hogy dühömben és kétségbeesésemben bőgtem és jól megráztam. Aztán persze rettentően rosszul éreztem magam. Főleg, hogy miket gondoltam előtte...
Szerintem teljesen természetes, hogy időnként elfogy az erő, és a tehetetlenség tényleg nagyon gyilkos érzés.
Amúgy meg: a természet direkt "csinálta" ilyen idegesítőre a babasírást, mert a cél az, hogy a diszkomfort érzetet szüntesse meg valaki. Ha udvariasan azt tudná mondani, hogy "ugyan anya, légy kedves simogatni kicsit a hátam, mert magányosnak érzem magam", sokkal kisebb valószínűséggel ugrana az ember, mint amikor torkaszakadtából üvölt. Persze én is nagyon várom, hogy ordítás helyett legalább el tudja mondani, hogy mi a baj.
Nagyon nehéz, ha az egészet egyedül csinálod időnként, mert a párod nincs otthon és nincs kéznél segítséged. Nálunk is az jött be, amit Juca írt, amikor már minden erőm végén voltam, akkor egy napra anyámnál hagytam és aludtam egyet. Aztán megint jobban bírtam egy darabig.

A meleg egyébként biztosan megzavarja a manókat, Misi 2-3-szor annyit iszik, mint azelőtt.

Puszi,
Kata

Kép
wkata
 
 


Lreta!

Gratulálok az első lépésekhez!!! Mi még az egykezes kapaszkodós közlekedésnél tartunk, de már sokkal jobb tartással, és biztosabban megy, mint akár csak egy hete :-)

Mári!

Megnéztem azt az oldalt, és a főlapon látszik, hogy a csaj nagyon el van szállva magától!!!
Nekem is furcsa, hogy bacitól lenne, az sárgás váladékot csinál tudtommal. A felnőttnek orrszívást viszont már én is hallottam, egy kollégám mondta, hogy a 1,5 éves fiának az orrszívójával próbálkozott saját magánál, mikor már képtelen volt kifújni az orrát az influenzától, és szerinte olyan, mintha kijönne vele az agya is (szóval fáj...), de utána sokkal jobb.

Amandi!
Örülök, hogy Márk jobban van. Ő egy igazi partyboy :-) A nagy család tényleg máshova teszi a gyerkőc ingerküszöbét, megszokja a nyüzsit és aztán igényli is. Viszont jól fogja bírni az óvodai, iskolai pörgést.

Megyek dolgozni :-(

Pussz,
Kata

Kép
wkata
 
 


Sziasztok!

Köszi a biztató szavakat és a megértést!!!!
A mai éjszakánk annyiból jobb volt, hogy Peti ugyan egyszer kelt, de akkor 2 órán át fent volt. Az utazó ágyában aludt, mivel arra is gondoltunk, hogy a gyakori rácson való koppanás is felkelti. Nem tudom, de az tény, hogy az utazó ágyban este 3/4 10-től hajnali 4-ig folyamatosan aludt. Aztán cicilt, ringattuk, közénk tettük, de semmi nem volt jó. Majd visszaraktam a helyére és lefeküdtem a szobájában lévő ágyra. Ő is feküdt a helyén és engem bámulva végül elaludt! :shock: De sajnos 8-kor már fel is kelt. Szóval megint nem vagyunk kipihentek. Délelőtt mindenért sírt, végül 1 órája ismét elaludt és azt hiszem én is követtem őt!
Egyébként én hasfájásra gyanakszom.
Tegnap itt egész nap esett esett, vihar is volt, dörgés-villámlás, de tegnapelőtt jó idő volt, amit ki is használtunk. Dobok képeket!

Kép Kép Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy ritkábban jövök, de időm nem nagyon van, Peti egyre több foglalkozást igényel, ráadásul a szabadban. Ma reggel is lement vele anyukám sétálni, most fedezi fel a szentem a világot.
A jövő héten ennél is kevesebb időm lesz, mert a férjem vidéken fog dolgozni. Na meg ha a netünk is olyan lesz, mint most...most készülünk váltani.
Szóval igyekszem, de nem garantálok semmit.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok, én is élek még!:-)

Délután jöttünk meg vidékről, jó volt, aludtunk is valamicskével többet mint egyébként szoktunk, csak a strandról zavart be bennünket a vihar, pedig még csak a fél lángosom ettem meg, ezt igazán sajnáltam.

Ádám jól van,lekopogom most nem is náthás és az éjszakáink is jobbak az elmúlt hónapokban átélt borzalmaknál.

Reni, nem tudlak semmi mással biztatni csak azzal, hogy hidd el egyik napról a másikra el fog múlni és nincs bevált recept erre, mert minden gyerek más. :roll: Nálunk is egyik éjjel még 10 kelés volt, aztán másnap meg már csak egy, most 2-3 alkalomnál tartunk de ezzel kiegyezem a 10 után. Az nagyon durva volt. És a legdurvább az hogy az ember sosem jelentheti ki nyugodt lélekkel: a gyerekem mostmár rendesen alszik.mert amint ezt kimondja, tuti hogy horror éjszaka jön aznap. :evil:
Egyébként nagyon aranyos Peti a fördőkádban és a fenébe is, nem tűnik álmosnak.

Ex, nekem is nagyon sűrű napok jönnek, mert rengeteg a munkám nap közben, délután és este meg ugyen nem nagyon van segítségem a gyerek mellett, a férjemnek az esetek többségében van valami dolga.

Most el kell mennem, mert ádámnak szopi jön de később még megpróbálok jönni írni, mindenkinek, minden aktuálisról.:-)

Oriandy, "kukacos surdasapkás Dani baba" zabálni való!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Ma este jöttünk haza, nem volt nagyon időm még visszaolvasni, csak átfutottam, mit írtatok.

Juca, én is örülök a pöttynek! :lol:

Tandika, nem haragszom egyáltalán!!! :lol:

Holnap írok bővebben, nagyon jól telt az elmúlt pár napunk, Julcsi szülinapja hatalmas élmény volt, kapott jó ajándékokat, sokan összejöttünk, és a torta evés is csúcs volt. :lol:

Rakok fel pár képet.

Kép
volt lufi és csákó mindenkinek :)
Kép
Keresztanyával
Kép
Unokatesómmal, Andrissal kipróbáltuk Keresztapa mociját :)
Kép
nekiestem a tortámnak :)
Kép volt a tortán kutyusmarcipán is... egy kis ideig :)

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok!

Mi is hazaértünk, szuper volt a hétvége. Voltunk Strandon, kirándulni, pihentünk, úgyhogy jó volt. Noémi igazi vizipaci volt, nem lehetett kiszedni a medencéből. Olyan kis bátor volt, meglátta a vizet és elkezdett négykézláb bemenni. Ment ment és egyszer csak már nem ért le a térde és még akkor is kotort befelé, úgy kellett visszafordítani:))
A másik kedvence a legfelső beülős medence volt ott elücsörgött volna egész nap.
Annyira nagy sikere volt a strandnak, hogy másnap anyuéknál a kertben megpancsiztattuk a kiskádban. Mondanom sem kell, hogy nagyon élvezte. Rakok fel pár képet.

Méz: Julcsa nagyon tündéri a tortaevős képen. Biztosan izlett neki :lol: :lol: és mekkora csodálatos haja van. Irigy Irigy :lol: :lol:

Preni: Édesek a képek:)) Remélem jobb éjszakád lesz, és Peti jól kifáradt a fürdésben és végigalussza az éjszakát:)

Tündérpöcök: örülök, hogy jobban vagytok

Ex: remélem azért lesz időd ránk :wink:

Jóéjt mindenkinek, és kevés ébredést!
Réka


Kép kertipancsi Kép a legjobb, hogy ki-be lehet mászkálni Kép naaa vigyetek el strandra légyszilégysziiii Kép nagyon fini a víz

Kép
Kép
lreta
 
 


ISTEN ÉLTESSE A KICSI FIAMAT!! :D :D :D
Kép

Kép
oriandy
 
 


Danika!!Nagyon boldog első szülinapot kívánunk!!!! Kép

Andi és Dávid

Kép
Kép
veráska
 
 


Sziasztok,

megjöttünk mi is!

Először is boldog szülinapot mindenkinek aki az utóbbi napokban ünnepelt és a mai szülinapos Dani fiúnak!

Aztn Jucának gratulaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!

Egyébként meg nálunk csak annyi hír van, hogy Pancsi belejött a mászásba, teper ezerrel a lakásban. Bár egy idő után elfárad/megunja és akkor nyekeregi van, hogy vegyem már fel.

A Balatont nagyon élvezte, bár még csak kerti fürdés volt, de legközelebb le akarom vinni a tóhoz. Az alvással sem voltak gondok, egyszer kelt éjszakánként, igaz reggel viszont már 6-7 körül kukorékolt.
Persze tegnap ahogy hazajöttünk megvolt a szokásos itthoni két ébredés, sőt most reggel hat körül is volt nyügi, úgy tűnik itthon sokkal melegebb van neki, bár ebben a hülye párás időben nem is csoda.

meteor
 
 


Dani baba, Isten éltessen sokáig!

Móni, gondolok ám rátok, remélem, csupa jóról fogsz nekünk beszámolni amikor ma hazajöttök Dublinból!!!!

Most megyek dolgozni.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Dani!

Nagyon boldog szülinapot!


Lányok!

Elkövettem azt a hibát, hogy az RTL Klubot néztem. Dr. Tóth Emese olyat mondott, hogy most le kell hűtenem magam. Amúgy is utálom a felfogása miatt ezt a csatornát, de ez a pszichológusi benyögés így reggel most kicsapta a biztosítékot nálam. :evil:

Méz!

Nagyon aranyos Julcsána, én is teszek majd képeket, amint "kapok".

tjuca
 
 


Juca!
Én nem néztem,mi volt?Képeket várjuk!!!!

Andi

Kép
Kép
veráska
 
 


Sziasztok!

Dani baba, Isten éltessen sokáig 1. születésnapod alkalmából!!!

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Daninak nagyon boldog [size=24]1. születésnapot kívánunk!!!!!!!!!!!!!![/size]

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Szóval!

Nagyon boldog 1.szülinapot kívánunk!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?