Új privát üzeneted érkezett!

Kép Isten éltessen sokáig Peti! :)
Vendég
 


Petinek nagyon boldog első szülinapot kívánok!

Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Peti! Nagyon boldog születésnapot kívánunk!!!!!!!!!!

Mindjárt visszaolvasok, de ahhoz az előző oldalra kell lépnem...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 

 
 

PETIKE: EZ A NAP MÁS, MINT A TÖBBI, EZT TE IS JÓL TUDOD. MÁSKÉNT KELT FEL REGGEL A NAP ÉS MÁSKÉNT JÁRT A HOLD.....

NAGYON SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK! EZ A NAP TÉNYLEG SZUPER, HISZEN EGYÜTT ÜNNEPELJÜK A SZÜLINAPUNKAT! RÁADÁSUL A FÉRJEMNEK IS MA VAN!
MA NAGYON JÓ KEDVEM VAN! PEDIG EDDIG SOHA NEM IZGATOTT A SZÜLETÉSNAPOM! JUHÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!!


Kép

Andy

Kép
oriandy
 
 


Na visszaolvastam!

A macikávés kavarodás nagyon tetszett! :-)

Tök fura, hogy ilyen picinek ilyet adsz! Konkrétan nekem a kakaó is fura, de mégiscsak szokványosabb.

Mondjuk én útálom a kávét, ha nagyon alacsony a vérnyomásom, undorodva leküzdök egy agyoncukrozott agyontejezett kávét, de fúj! A tejeskávét meg a kapuccsinót is útálom. Oviban is útáltam, hogy folyton tej, kakaó, tejeskávé, karamella volt, és nem ihattam mindig teát, mint Noémi, akinek termoszból öntött mindig az óvónéni, mert ő nem ihatott tejet.

Hogy mennyit kell enni, nem tudom, de a kórházban mondtak egy érdekeset, addig kaptuk az infúziót, amíg az összes bevitel nem érte el az 1000 g-ot. Ebbe beleadták a teát, a vizet, a szopit és a bébiételeket is. A végén Mesi megevett 4 üveg 190 g-os bébiételt, szopizott 2x 100-at, és megivott kb. 3-4 dl teát. Szóval olyan 1200-1300 g jött ki. Itthon is kb. ezt a mennyiséget tartja, de persze már nem kap üvegeset 4x, csak ha véletlen még nincs kész a kaja, mikor megéhezik.

Nem tudom, mit akartam még, de valószínűleg ennyi voltam mára.

Pusz mindenkinek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Andy! Nektek is boldog szülinapot kívánunk!

És Juca! Ha visszaértél a dokitól várjuk a híreket!

Benianya! Mi csapvizet forraltunk eddig Mesinek, de azt mondták, egy éves kora után már nem kell forralni. Szóval most simán kapja. Legalább a víz jó a megyénkben!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Andi!!Téged és a párodat is isten éltessen sokáig!!!!!!!!!!! Kép
Andi és Dávid

Kép
Kép
veráska
 
 


Sziasztok!

Mire végigértem az olvasással, nagyjából el is felejtettem, hogy miket akartam írni. :oops: Úgyhogy majd több részletben...

PETINEK BOLDOG SZÜLINAPOT!

Juca, drukkolunk, és várjuk a beszámolót!
Egyébként mi múlt héten voltunk tanácsadáson, Kíra most 76/8600 paraméterekkel rendelkezik, úgyhogy azt hiszem, már egy táborba tartozunk :D Ahhoz képest, hogy mi picinek az extra ducik táborából indultunk! Mióta egész nap villám-módra mászik a lakásban fel-le, meg egy csomót álldogál és lépeget a bútorok mentén, nem hízik szinte semmit. 3 hónap alatt tizenpár dekát. Viszont most hosszra edzett, mert 3 hónap alatt 6 cm. Úgyhogy lementek a hurkácskák róla. De én azért egy pillanatig sem izgulok. Azt nem akartam, hogy lány létére 10-11 kg legyen egyéves korára. Úgy tűnik, most azt megúsztuk... :lol: :P :roll:

Szilárd kaja: Kíra most nagyon rákapott a szilárdra, és nem is akarja megenni a neki szánt főzeléket. Mostanában örülök, ha esténként egy fél-háromnegyed adagot bele tudok diktálni. Sokszor eszik velünk reggelire-vacsira kenyeret vmivel (parizer, virsli, lekvár, sajt), ebédre ha pl. natúr csirkét sürök rizzsel, akkor neki aznap nem is főzök külön, mert azt eszi. Ha olyat eszünk, amit nem ehet, akkor esetleg párolt zöldséget, vagy ilyesmit. A lényeg, hogy ne csak nyelni kelljen, hanem rágni is :) A gyümölccsel is úgy vagyunk, hogy almát nem merek neki úgy adni, hogy harapjon, csak reszelve. Ezért az mostanában nem is csúszik olyan jól, inkább a "harapósak": banán, dinnye, cseresznye...

8-9 fog! Gyerekek! Nekünk még csak négy van :oops: De az a négy már tök jó látszik. Olyan édesek :)

Most hirtelen ennyi, mennem kell, ma még igyekszem jönni!

tandika
 
 


Köszi a köszöntéseket!

Gabella!
Gondolhatod, hogy nem magamtól találtam ki ezt a Macikávés dolgot! Magamtól olyat nem adnék a gyereknek, amire nem mondja az orvos, hogy mehet!
Igaz, ezt nem konkrétan a mi dokink mondta, hanem a szomszédé, akinek 2 hónappal fiatalabb a fia, mint Dani! Na, neki mondta a doki, hogy elkezdheti a tejet higítva adni, először Maci kávénak, majd kakaónak, karamellástejnek és csak a legvégén a szín tejet. Ezt úgy csinálja, hogy 1 éves korára már higítatlanul adja neki a tejet. Na akkor erre mint mondasz? :wink:
Én azért a tejjel vigyázok, legalábbis még egy darabig tuti higítva adom neki, bár aztán, amennyit Dani megiszik.....
Kakaót meg korábban is tettem még a tápszerébe is, mert nem akarta meginni. Vehettem akármilyen ízesítettet, akkor sem!
Most akkor mit adtam volna egy 7-8 hónapos gyereknek? Ha sem tápszer se semmi???
Én már egyszer kikészültem lelkileg, mert nem tudtam szoptatni, nem akartam újra ezt, hogy most meg a táp nem kell neki! Így tettem bele kakaót, avgy beleturmixoltam gyümölcsöt. Úgy megitta!
Na, mindegy!
Amúgy szerintem meg nem jó nézet az, hogyha valami én nem szeretek, akkor azt a gyerek se kapjon. Van egy pár ismerősöm, aki a kajákkal is így van. Nem főz ezt vagy azt, mert azt ő nem szereti, de a gyereknek meg tök jó lenne!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

Tegnap elég nyüszi napunk volt, Julcsi nem bírt aludni, csak délután szundított összesen egy órát, így este már 7-kor fürdettünk, fél 8-kor már aludt. Viszont sokszor kelt, hajnalban már köztünk landolt. Vagy a meleg viseli meg, vagy a foga.
Délután csavarogtunk, az Árkádban voltunk Csandyékkal, majd játszóztunk, Julcsi imádja a homokozót, alig bírtam hazahozni, hatalmas hiszti rendezett, mikor tettem bele a babakocsiba, Hát, kezdünk nőiesedni... :wink:

Benianya, Julcsinak még csak a két alsó foga nő, csak pár mili van kint belőlük, ezen kívül egy szál foga nincs. :lol: De ettől függetlenül mindenevő, imád enni, mindent elnyammog az ínyével.

A körkérdéssel kapcsolatban: már egyszer volt téma, hogy hagyjuk-e a gyereket másra, vagy vigyük mindig magunkkal. Mi abba a táborba tartozunk, akik néha rábízzák a lurkót másra. Legtöbbször anyukámék szoktak vele lenni, ha gyerekmentes programot csinálunk. Először 3 hónaposan aludt nélkülünk, fél éves volt, mikor elutaztunk 3 napra, és legutóbb, mikor otthon voltunk, akkor minden éjjel anyáékkal aludt, mi meg a férjemmel kihasználhattuk a szabad éjszakákat. :) Szerencsére Julcsi elég jól alkalmazkodik, anyáékkal nagyon jól érzi magát, nyugodtan hagyom rájuk. Természetesen sokszor csinálunk olyan programot is, amikor velünk van, az is nagyon szuper, imádunk hármasban is lenni. De szükségünk van arra is, hogy néha kicsit kikapcsoljunk. Julcsi a szopi mellett tápit is kapott, így akkor sem volt gond, mikor még szoptattam, akkor tápit kapott, én meg fejtem, és gyűjtöttem neki, míg nem volt velem.

Bevallom őszintén, annyira nem esett jól, ez a megjegyzés, hogy lány létére nem szerette volna Tandika, hogy 10-11 kiló legyen a kislánya... Julcsika már szerintem megvan 11 kiló (egy hónapja volt 10 kiló 70 deka), és hozzá 80 centi. Teljesen arányos, formás baba, a sulyához megvan a hossza is, rengeteget mozog, így hurkái sincsenek, egyszerűen csak stramm, erős alkatú, én csak ropogós húsúnak hívom. :) A súly, alkat egyéni adottság kérdése, mint az étvágy is, Julcsinak sosem volt kevés, pedig teljesen átlagos méretekkel született (3350g és 51 centi). Én akkor is meg lettem volna elégedve, ha egy évesen 8 vagy 9 kiló, sosem gondolkodtam azon, hogy mekkorának szeretném egy éves korára, szerintem az a lényeg, hogy fejlődjön, kiegyensúlyozott baba legyen, ami lehet 8, de akár 11 kilósan is.

Andy, boldog szülinapot Nektek!

[color=red]Petikének, a kis szegedi pasinknak nagyon boldog szülinapot kívánunk, sok-sok cuppantóst küldünk! Legyél nagyon boldog, vidám kisbaba!!!
[/color]Kép

Ma délután hazautazunk a szüleimhez, majd csak hétfőn jövünk vissza, lehet, hogy ma már nem jövök többet, még össze kell pakolnom.
Jó hétvégét kívánok Mindenkinek!

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Lányok!
Asszem ma nem jövök többet, mert a csajokkal megbeszéltük, elvisszük a gyerekket pancsolni délután, este pedig ünnepelünk apával!
Holnap jövök!
Puszi mindenkinek!
Andy

Kép
oriandy
 
 


Kép

Kép
oriandy
 
 


Andy! Távol állt tőlem, hogy megbántsalak, tudom, hogy nagyon lelkiismeretes anyuka vagy! És ahogy írtad is az összetételét, tényleg semmi oka, hogy mért ne adhatnád a picurnak! Egyszerűen csak eszembe se jutott volna, hogy gyereknek kávét :wink: :oops: :?

Bocsi-bocsi-bocsi és még egyszer bocsi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Egyébként meg a tej is olyan, mint a többi, ki lehet próbálni, ha nem lesz tőle pöttyös a gyerkőc, akkor be lehet vezetni. Mesinek most annyiféle pöttye volt az utóbbi időben, hogy egyelőre minden új bevezetésével várok. Bár hülye voltam, mert adtam neki a zöldbablevesemből, és másnap, mikor megint újfajta pöttyököt produkált, akkor ugrott be, hogy hülye Gabi tejjel főzi a bablevest... No comment... Különben meg az is rám vall, hogy nem főzök olyat, amit én nem szeretek... Próbálgattam, de elmaradozott. Szégyen, nem szégyen, nem szeretek főzni, főleg nem csomó félét, mindenkinek külön-külön... Amit én nem szeretek, azt kapott Mesi üvegeset... Ez van.

Andy! Jó szórakozást a nap további részében!!!!!!!

Ja! Eszembejutott, mit akartam még!

Benianya! Gyereknapra ajándék? Megint ledöbbentem, ahogy a húsvéti ajándékozáson is... Gyereknap az gyereknap, ki kell menni játszani, úgyis mindenhol szerveznek valami gyereknapot! Nekem olyan erőltetett ez az ajándékozósdi! Anyósom már a szülinap előtt is kiakasztott, hogy mit vegyen, de olyat mondjak, ami 10000 körül van, mert Lackó is annyiért kapott az első szülinapjára. Ja, majd biztos ezen fognak összeveszni, meg majd én is szóváteszem! Egy ilyen picinek még nem az ajándék a lényeg, úgyis minden új játék pár órára köti le, és akkor még lehet, hogy sokat mondtam. Akkor meg aztán az értéke marha sokat számít! Túl sok kacatot kapnak már a mai gyerekek, szerintem tök fölösleges! Sokkal többet ér, ha a mamák is eljönnek, és játszanak, mászkálnak, beszélgetnek a gyerekekkel, minthogy elhalmozzák drága cuccokkal. Bocs, ha valakit ezzel bántok, de szerintem bőven elég ajándékot venni szülinapra és karácsonyra. Ha valami meg úgyis megtetszik, azt alkalom nélkül is megvesszük. Nem igaz?

Még egyszer bocsi mindenkitől, de ilyen megmondós hangulatban vagyok! Viszont ha a stílusom sértő, kiabáljatok le nyugodtan, vagy zavarjatok el, ígérem, magamba szállok és eltűnök, legalábbis addig amíg lenyugszom.

Puszka mindenkinek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gombi! Súly témában egyetértek veled! Julcsi nagyon csinos csajszi, nem duci egyáltalán! Ahogy természetesen Kíra és Kinga is nagyon csini! (Persze a fiúk is nagyon jó kispasik, de az más téma, most a csajokat kellett dícsérni!) 8)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


:| :| :| :| :| :| :| :| :| :| :| :|

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Itt nemrég volt egy frissítő zuhé! Remélem egy picit vissza is hűlt a levegő, mert Peti nagyon nyügi ebben a melegben. Amióta éjjel egy rövidjjú bodyban és pizsialsóban alszik takarónélkül, 1-2-szer kel éjjel. (kopp-kopp). Persze az ablakot nem merem nyitva hagyni, talán ha a takaróval aludna, de azt meg sem próbálom rárakni, mert kb. 2 perc után lerúgja. Így amig megszoptattom éjjel addig nyitom ki az ablakot.

Gombi!
Szerintem örülj neki, hogy Julcsika ilyen stram, csini kis csaj!! Én személy szerint azt vallom, hogy a kisbaba gömbölyűnek csinos!!!! :lol: :lol: :lol: Na most komolyan inkább legyen étvágya és hurkás legyen, mint azon kelljen aggódni, hogy a gyerek nem eszik! Amikor elkezdenek menni, amúgy is lerohangálják!!!

Gyereknap: Én ugyanazt vallom, amit Gabella! Nem az ajándék a lényeg! Hanem az értelmesen együtt eltöltött idő. Egyébként is besokalltam a sok ajándékozás miatt a családban. A páromnak 3 keresztgyereke van. Névnap, szülinap karácsony, húsvét stb. Mondtam, hogy elég volt! Másból sem állunk ki csak ajándékra spólolásból! Már ott tartunk, hogy a saját gyerekünk illetve jómagunk szüli-névnapját nem ajándékozzuk, hogy jusson a többiekére. Ebből elég volt! Ezentúl mi leszünk az elsők, aztán jön mindenki más! (ha jön!)

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok

Ne haragudjatok a zavarásért.
Szavaznátok a barátnőm kislányára?
A 20as versenyző lenne Ő.

http://www.kapos.hu/index.php?lap=babavoks.php

Köszönöm
B.
frigo
 
 


Frigo! Édes a kislány, hát de na! Ismerősök között szoktuk így reklámozni a benevezett gyerkőcöket... Mindegy! Szavaztam.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Andy, nagyon boldog szülinapot nektek! :)

Milyen fura, hogy egy napon születtetek a férjeddel! :wink: :roll: Jó pancsizást és jó szórakozást estére! :wink:

Szerintem nem volt sértő Tandika. Csak leírva sok mindent annyira félreérthető. Én már sok dolgot éppen ezért le sem írok. :roll:

Andy, nehogy kikészülj lelkileg! A macikávé amúgy is nyerő lett a fórumon. :wink: Én még nem adtam tejet, mert ez a hígítsuk, ne hígítsuk kicsit bezavart nálam. Miért kell hígítani és mivel? Csak úgy ala natúr nem lehet egyből adni? Na azt hiszem megint lesz mit kérdezni a védőnőtől. :roll: De ha valaki tudja a választ, ne tartsa magába! :lol: :wink:
Vendég
 


Ja, gyereknap. Mi nem ajándékozunk. Húsvétra se. :shock: Éljen Gabella, szívemből beszéltél! :lol:
Vendég
 


Gabella!!

Semmi gond! Nem bizti, hogy te voltál bántó/sértő, lehet hogy most én vagyok egy kicsit érzékenyebb! (főleg ha a szopiról van szó) Sokáig volt, hogy amikor a sógornőm szoptatta a kisfiát ott voltam vele és végigzokogtam az egészet! Úgy sajnálom, hogy ez nekem kimaradt az életemből! Vagyis csak 2 hétig adatott meg és az is kín szenvedés volt! Volt hogy óránként cicire tettem, vagy fejtem ezerrel, hogy több legyen, de akkor adtam fel, amikor a kettőből már csak összesen 5 ml jött le. Bár volt, hogy azt is feszívtam fecskendőbe és a köv. evéskor odaadtam neki, hogy ne vesszen kárba! Szóval én rengeteget küzdöttem vele, míg más évekig szoptat. És akkor jött a következő bib, hogy 3 hónaposan már a tápszer sem kellett ennek a kis "büdös kányának"! Akkor vezettük be gyorsan a gyümit, majd 4 hósan már a főzit, hogy mégis egyen valamit!
Szóval ezért van ez a fene nagy próbálkozásom és kinlódásom! :wink: :wink:

Frigo!

Szavaztam!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Köszi Andy, nem aludtam volna nyugodtan, ha haragszol rám, vagyis ha megbántalak épp a szülinapodon!

Kimike! Tejet vízzel felesben szokták bevezetni, persze együtt felforralva és lehűtve. (Legalábbis 4 éve Lackóval még ezt tanácsolták, bár ő talán ha 2 decit megivott összesen... :? )

Felébredt Mese! Fél 10 óta aludt!!!!!!!!!!! Az éjjel meg 11-től reggel fél 7-ig egyfolytában! Nem semmi, igaz? 8)

Holnap jövök már csak! Puszka mindenkinek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Móni!
Nekünk azt mondták, először a 2,8%-os tejet adjam úgy higítva, hogy 160 ml tej és 80 ml víz (forralt víz). Hogy miért, nem tudom. Talán ha allergizálna, akkor először nem nagy adggal találkozik a szervezete és így kevesebb bajt csinál? nem tom. Mindenesetre én így adom! :lol: :wink:
Andy

Kép
oriandy
 
 


A félreértések elkerülése végett még írok egy gyorsat. :)
Én egyáltalán nem aggódom Julcsi súlya miatt, mindig is nehezebb volt, mint a papírforma szerint kellett volna lennie. Jó étvágya van, szépen gyarapodik, ennyi, látom, hogy arányos, sosem zavart, hogy mennyit eszik.
Nem azt írtam, hogy sértő volt Tandika megjegyzése, csak nem igazán értettem, miért írta, hogy örül annak, hogy Kíra nem lesz egy évesen 10-11 kiló. Mikor itt a topikban is nem egy baba eléri ezt a súlyt ennyi idős korára, ha ezt is figyelembe vesszük, akkor lehet, hogy én kihagytam volna a helyében ezt a megjegyzést. Ráadásul látni is a képek alapján, hogy ekkora súllyal is teljesen formásak a babák.

Na, részemről ennyit a témáról, lehet, hogy nem kellett volna kifogásolnom, de amikor reagáltam rá, szükségét éreztem.

Nálunk sincs gyereknapi ajándékozás, a mi családunkban sem szokás, ilyenkor inkább közös programot szervezünk.
Ráadásul most épp egy nappal előtte lesz Julcsi szülinapja. :)

Gabella, el ne dugulj, én szeretem az őszinte, szókimondó stílust! :lol:

Frigo, egyetértek Gabellával, nem értem, miért szavaznánk a kislányra, mikor nem is ismerjük... :shock:

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Frigo!
Csatlakozom a többiekhez,én is szavaztam.

Gyereknap!
Mi sem ajándákozunk!Spec most sógoromékkal és sógornőmékkel elvisszük a lurkókat a veszprémi állatkertbe,meg lesz valami gyereknapi rendezvény is azt is megnézzük.

Körkérdés:néha muszáj egy kicsit lepasszolni a gyereket ha olyan helyre megyünk,de sűrűen nem szoktuk.Így is lelkiismeret
furdalásom van és alig várom hogy hazaérjünk.Moziba,szórakozni ezért is nem megyünk mert úgy sem érezném jól magam,folyton azon járna az agyam mi van a gyerekkel.

Súly téma:én meg azt szerettem volna ha Dávid éves korában is inkább hurkás legyen mint gizda.A hugom fia ennyi idősen 15 kg volt.3 hósan volt 8 kg,Dávid meg évesen.Különben is minden gyerek nem lehet egyforma.És ehez a témához kapcsolódva,Juca a fórumon az én gyerekem a leggizdább a 8140 grammjával és 76 cm-vel.

Andy!
JÓ PANCSOLÁST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Andi

Kép
Kép
veráska
 
 


Sziasztok!

Peti!

Nagyon boldog szülinapot!!!


Andy!

Nektek is nagyon boldog szülinapot!!!


Méz!
Nyugi, Julcsi helyes, arányos baba! Misi pl. 5 centivel kisebb nála, könnyebb is, így arányosak mindketten.

Különben is, ez egyéni ütem kérdése. Mi mindig azon röhögünk a férjemmel, hogy ha 11 éves korunkban találkoztunk volna, 26 kg különbséget láttunk volna az én javamra :lol: Persze magasabb is voltam akkor nála. Én ugyanis 11 évesen a jelenlegi méreteimmel rendelkeztem, ő meg csökött kissrác volt, és a gimi alatt nőtt meg. Aztán még hízott is egy cseppet, így jelenleg 19 centivel magasabb és 37 kilóval nehezebb nálam.

Macikávé
Nekem is fura volt, de nekem még inkább az a kakaó. Elvileg csokit 2 évesen lehet adni, abban meg kakaópor és zsír van. Zsiradékot ugye már most is esznek a babók, tehát levontam a következtetést, hogy a kakaópor a nem szabad. Ehhez képest tök sokan adják, és nincs semmi bajuk tőle. Erről ennyit. Sztem én túl sok szabályt betartok feleslegesen... De hát én ilyen félénk nyuszi vagyok többnyire.
Viszont lehet hogy a macikávét mi is ki fogjuk próbálni. Bár nekem óriási szerencsém van Makival, 2-3 kaján kívül mindent megeszik, megiszik. Úgyhogy ezen nem kell görcsölnöm. Most már esti szopi helyett tápszert kap csőrös pohárból, és az első alkalommal mint utóbb kiderült nem kevertem el rendesen, így amit ivott elég híg lehetett. Kicsit furán nézett, de azt is megitta. A mosogatásnál jöttem rá, hgoy miért nézett furcsálkodva :oops:

Tej
Fogszim nincs miért, de tényleg higítva ajánlják a bevezetést. Az ún. feles tej (ha jól tudom) 1,5%-os tej 50%-ban forralt vízzel higítva. Szerintem is a fokozatos terhelés miatt lehet.

Elkezdtem Misit "terhelni" a saját zenei ízlésemmel, és egyelőre nagyjából jól bírja, csak az egyik cd-nél mászott oda az erősítőhöz és vette le a hangot 0-ra :lol: :lol: :lol:
Azóta a kiszavazott Jamiroquai-jal nem próbálkoztam, maradt Dave Brubeck és Muddy Waters.
Őszintén remélem, hogy soha nem kell Pap Ritát vagy hasonlót hallgatnom vele. Halász Jutka más, ő igényes, csak most nincs hozzá kedvem.

Puszi,
Kata

Kép
wkata
 
 


"Őszintén remélem, hogy soha nem kell Pap Ritát vagy hasonlót hallgatnom vele. Halász Jutka más, ő igényes, csak most nincs hozzá kedvem. " Kata, ritkán írsz, de akkor nagyon jókat! :lol: :lol: :lol:

Tudod már, hogy hová fogod hordani Makit úszni? Jó lenne együtt! Kitti, nektek nincs kedvetek csatlakozni?
Vendég
 


Halász Jutka lehet hogy igényes, de engem nagyon idegesít! :-)

Még Lackónak letöltöttük a Földesi Judit és Zenemanók cédéket, és azt el tudtam viselni, főleg, hogy még a dalok között versek is vannak, de nem sokat hallgattuk, inkább a 90-es évek discozenéje megy nálunk... Nem ártana azért valami művelődés, a Zeneovi érdekelne, gyerekek énekelnek rajta gyerekdalokat, de őszintén szólva én sóher vagyok ezreket kiadni egy cédéért.

Mindjárt menni kell az oviba... Tényleg ez volt mára az utolsó szösszenetem.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Petinek nagyon boldog szülinapot kívánunk!

Andy: nektek is hasonló jókat és legyen szép napotok! Élvezzétek a pancsolást! Mi is voltunk reggel babaúszáson, Kornél el is fáradt, utána 2,5 órát aludt! Közben megfőztem! :lol:

Juca: várjuk a híreket! Reméljük minden rendben, dehát miért ne lenne!

Gabella: én hasonlóan voltam oviban meg napköziben, mint Te! Utáltam a tejes kávét, karamellt, de még a kakaót is! Ma már más a helyzet. A kakaót megiszom! :D


A nap híre: kornél próbálkozik az állással kapaszkodás nélkül. Kb 3 mp-ig sikerül neki! Aztán seggrecsüccs!

Akik utaznak, kellemes hétvégét, egyébként meg majd még benézünk!

Üdv: Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Gabella!
Küldtem privit!!!!Fontos!!!
Andi

Kép
Kép
veráska
 
 


Veráska! Köszi! Válasz ment!

Wawel: na igen, a kakaót már én is megiszom. :D

Szerintetek kialakulhat 30 évesen napallergia???

http://www.abbcenter.com/?t=gyogymodok& ... l=Allergia

De vicces! Azt írja a gép, hogy ez a topikunk 285285. oldala! :D

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Gabella: ki! Anyunak 50 évesen jött elő a napallergiája!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok.

Móni, szivesen csatlakoznánk a babaúszáshoz akkor hogyha késő délután lenne az óra, mert tudod, Ádám háromig bölcsiben van én meg dolgozom.Mondjuk gondolom ti is valami ilyesmit szeretnétek, mert Milán is nemsoká megy bölcsibe.
Becsomagoltál már holnapra?

Colett, megnéztem a maximát, annyira de annyira édesek a lurkók!

Ex, rajtad felbuzdulva én is visszalapoztam vagy 150 oldalt s pont egy olyan lapon kötöttem ki ahol valami hatalmas dráma volt. Valamin összeveszett a fórum s többen azt mondták ők ide többet nem írnak. Még jó hogy a jelenlegi topiclakók kevésbé szinpadiasak.:-)
Peti babának boldog szülinapot kivánunk!

És persze, Isten éltessen benneteket is Oriandy!!!!

Most mennem kell játszani Ádámmal mert itt kiabál.


Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Hali, iiggeeen, ez a gyereknapos dolog nagyon jó, mi is nagyon unjuk már az ajándékra spórolást, de jó, hogy ilyen jó fejek vagytok. Nekem alapból többet ér egy strand pl, mint az ajándék.

Döglesztő meleg van, hideg vizes törcsiket tettem az ablakokra.

Juca, mi van?

Gabella, napallergiás lettél a foltok után?

Lányok mi ez az úszás? Nálunk csak 8 hónapig lehet elkezdeni a babaúszást, mi addig 3x voltunk betegek, lemaradtunk,itt azt mondták már késő. Nem igy van?

Most a kádban próbálkozunk, vezényszóra vizezek, simán leöntöm már a fejét, fröcskölünk, sőt zuhanyoztatom is. Talán most hétvégén megyünk először strandra, ha szegény lányom végre meggyógyul.

Mindenkinek jó izzadást.Keresek én is Maximát. Kimike, nem irnál privibe egy lapcimet? Olvasnálak.

Ez a blog dolog nagyon jó, sajnálom, hogy nem kezdtem el, mivel grafomán vagyok, 6,5 év alatt 3 babanaplót irtam tele, egy doboznyi rajz és ajándékok, kézművességek gyűlnek a padláson, Beninek már a 2. füzetet nyitottam, de nagyon sajnálom, hogy lemaradtam erről a blog dologról.
Ügyik vagytok!

benianya
ákosbenianya
 
 


Benia, dehát blogot azt bármikor csinálhatsz, szerinte nem feltétlen muszáj a gyerek kiskorától kezdeni, én sem akkor kezdtem. Hanem akkor amiko9r rám jött az ötperc hogy én is blogot akarok...:-)
Ajánlom figyelmedbe a blog.hu oodalt ott nagyon egyszerű legyártani.
Még nekem is sikerült pedig ha valaki analfabéta hát én az vagyok.


Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Ha nem bánjátok szeretnék csatlakozni ismét hozzátok. Régen, amikor eltüntem egy másik városba költöztünk és egész mostanáig nem volt netünk.
Látom sokan eltüntek és sok új taggal bővült a fórum.
Kicsit magunkról: Tündéri kislányom Noémi nemsokára 1 éves lesz.
Az evéssel kapcsolatban én is bajba vagyok, mert elég keveset eszik. A babakaja szinte egyáltalán nem csúszik , de amit mi eszünk azt imádja. Már nem is próbálkozom, hogy külön főzzek neki, hanem inkább magunknak főzök olyat amit Ő is ehet:))))
Szopi még nálunk is van, egyenlőre nem is tervezem abbahagyni. Gondoltam rá, hogy 1 évesen abbahagyjuk, de egyenlőre még nincs szivem elvenni tőle.

Na megyek fürdetni és próbálkozni az altatással:)))))

Petinek nagyon boldog első szülinapot kívánunk!!!!

Kép
Kép
lreta
 
 


Lányok!

Köszi a drukkokat. Ideért. Még mondjuk nem hangosan, de már bizakodóbban... A nagy délutáni görgések a kövek voltak.
Az orvosom bizakodó, ennek jeleként képet is kaptunk (nem osztogatja ám feleslegesen). Két hét múlva, ha a saját tempójában jól növekszik, akkor elkezdődik a terhesgondozás. Kinga is később fogant, de ez a baba még később :roll: :wink: Így egy kicsit értelmetlen a hőmérőzés, meg számolgatás nálunk. Holnap remélem beszkenneli a képet Kofa és felteszem a fekete pontomat.
Mindenkinek köszi még egyszer.

Most pedig lövöm a pizsit, mert az izgalom, hő, utazás, Westendben lógás kivette a zsírom. Ja és rögtön meg is ültük a pöttyöt egy pohár jeges kakaóval. :twisted:

tjuca
 
 


Juca!

Szupi!!!!!!!!!!!!!

Még semmi egyéb, majd ha minden tuti. De azért most nagyon jókedvem lett :lol:


Lreta!

Helló, újra!
Mi nagyjából váltottuk egymást :-)

Kata

Kép
wkata
 
 


Juca!!!!!!Gratulálok! (persze csak csendben semmit nem elkiabálva!)
Örülök hogy kicsit lehullott rólad a feszültség.
Puszi
Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!
Életjelet adok magunkról.Panna jól van ( kop-kop ).A bölcsiben sokat mosolyog és jól eszik, alszik.Egész nap kint van az udvaron és remélem, hogy így kevésbé kapja el a betegségeket.Sajnos vannak olyan szülők akik betegen is beviszik a gyereküket a bölcsibe.

Petike!
Isten éltessen 1 születésnapod alkalmából!

Juca!
Nagyon örülök a jóhírnek, biztos vagyok benne, hogy rendben lesz minden hiszen Kinga növsztése alatt megerősödött a méhnyálkahártyád.

Réka!
Üdv itt újra, sokat gondoltam rátok, hogy vajon mi lehet veletek.

Jurem!
te is mindí eszembe jutsz, ha olvasol minket akkor légyszíves írj egy pár sort.

Kitti!
Milyen konfliktust olvastál? Már nem is emlékszem. Mondjuk szó se róla volt itt néhány érzékeny néni akik különböző vélt vagy valós sérelmek miatt lemorzsolódtak.Szerencsére mindíg vannak újabb topik tagok, úgyhogy soha nem fog kihalni a topik.

Sok mindenre akartam még ragálni de inkább megyek aludni mert álmos vagyok.Tegnap este Republic koncerten voltunk ( sörfesztivál van Békéscsabán).Anyukám itt aludt nálunk.Elég későn értünk haza és 6-kor pedig kellni kellett, aztán pedig egész nap gálya.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy nem írtam, az utóbbi napokban, de a férjem tényleg egy második gyerek itthon…egyfolytában enne és aludna. :D
Megvolt a szülinapi parti, igaz, az ünnepelt nem sokat ünnepelt, mert lepancsiztattuk és a vacsi után be is aludt, mert ma csak az ebédje előtt szunyókált kb. 3 órát. De élvezte, hogy körülrajongták, habár a tortatűzijátéktól megijedt, azért is vagyok mellette, a hangja megrémisztette.
Most meg ugye már alukál, igaz, egyszer megébredt, azóta a mi ágyunkon fetreng, ahogy nézem, lassan kicsi lesz neki a kétszemélyes ágy. :D
Délelőtt voltunk szemészeten, egyelőre minden rendben, de mivel én és az öcsém is szemüvegesek vagyunk, évente kell vigyem, na meg ha látom, hogy rosszul teljesíti a „házi feladatait”. Aztán elvittem tanácsadásra: 10780 gramm, 80 centi, fkrf: 48 cm, mkrf: 49 cm. A dokinéni szerint teljesen egészséges, némi fitymaszűkületet leszámítva, de mondta, hogy egyelőre nem piszkáljuk tovább.
Vettem neki Zymafluort, és kaptunk kamillás hintőport a melegkiütésekre. Ja, és a dokinéni szerint jön felül 4 foga… :o
Persze holnap telcsizhetek vissza a rendelőbe, mert elfelejtettem lázcsillapító kúpot íratni, igaz, vészhelyzet esetére van Germicid itthon.

A köszöntéseket az ünnepelt nevében köszönöm!

Katus, itt nálunk, ahol mi vettük Peti szandiját, kánaán lenne számodra, ha jól láttam a kínálatot. :)

Kitti, amit Ádámról írtál, mintha csak Peti rémtetteiről szólt volna, nálunk pontosan ezért van eldugva a modem az asztal tetejére, a vezetékek is az asztal háta mögött vannak, a nyakláncokért dádá van, így azokat már nem sűrűn tépkedi…
A fiadnak utólag boldog hófordulót!

Gabella, na én is pont ezért vittem magammal a jómúltkor és most is Petit, hogy lássam, hogy jó-e rá a lábbeli, szépen ráadtam, és ráállítottam a lábacskáira, mert ugye akkor látszik, hogy valójában stimmel-e a méret.
Na, én meg a teától mászok falra…én a kórházban is mindig tejeskávét kértem. :)
Kiszámoltam, ha minden klappol, Peti kb. 1300-1400 grammot eszik meg egy nap. Én még forralom a vizet, a tápi miatt amúgy is kell, de már kapott sima csapvizet is, azzal sem volt gond.
Ma nálunk a gyerekorvosnál a tojás volt a téma, hogy szerinte a hazai tojás csak jól megfőzve, megsütve jó, de hogy csak sárgáját adjak, a fehérje még nem ajánlott (igaz, Peti már evett rántottát és tükörtojást is)…csak varrjak arra gombot, hogy az öcsém és a férjem is inkább a sárgájára reagál érzékenyen… ÁÁÁÁÁ. :o
Ajándékozásügyben dettó, ld. lentebb. Ja, ma Peti a hímzős ismerősünknél egy 20x1,5 centis műanyag zacsidarabbal játszott kb. tíz percen keresztül!

Meteor, hidd el, Panni jól elalukál majd az esernyőkocsiban is, csak tologassa vagy ringassa valaki. :D Igen, rémisztő, ahogy tudnak benne szunyálni, de nálunk pl. a gyereküléssel is így van…és Peti nagyon jót tud tentikélni mindkettőben.
Utólag boldog névnapot!
Hú, neked aztán van fantáziád: babát vegyenek! Olcsón adom. :D
Én most Petinek Tescos bodyt veszek, 800 Ft 3 db rövidujjú, most úgy is az kell, és van Tescos utalványunk, anyukám kapta a cégétől, tehát effektív ingyen lesznek. A C&A-ba én is el akarnék jutni, ugye beváltani a bababónuszos kupon(oka)t.
Nagyon jó a letámadós kép.

Tandika, Peti is imádja kitépőzárazni a saját szandiját, de mivel ezek olyanok, hogy „visszahajtósak”, semmit sem ér el vele, mert attól még nem tudja leszedni… :o Na meg egyébként is passzentos a lábfejére.

Oriandy, szerintem tényleg nem gáz, ha nem kéri a tejet vagy a tápszert Dani. A tápanyagokat máshonnan is beszerzi, ha a többi tápláléka változatos!
Fogmosás nálunk még nincs, Peti félig kiissza a kádat fürcsi közben, a fogkefe nem érdekli, pedig én is azért vettem, hogy rágcsálhassa. Így lassan rákezdek a textilpelusos, vagy textilzsepis fogtisztításra.
Nekünk is DM-es fogkefekészletünk van…de én még csak az elsőt próbáltam…
„Szilárd” kaját passzolom, nálunk alapesetben Peti megeszik két babapiskótát, de ma pl. az sem kellett neki. Ép ésszel gondolkodva, mi sem igazán kívánjuk ilyenkor a „száraz” dolgokat, nem?
Boldog szülinapot neked és a párodnak.

Gombi, hát én is észrevettem, hogy Peti bent nyügibb, de hát nem tudok változtatni rajta. És ma a dokinéni megmondta, hogy izzadékony. :o Mondjuk kicsinek is az volt, a 100 ml tápitól (mármint annak elfogyasztásától) szakadt róla a víz.
Ez a szigorítás annyira jó…kb. az van benne, hogyha Trabantod vagy Kispolskid van, akkor ne legyen gyereked, mert abban ugye nem lehet biztonságosan gyerekülést elhelyezni…
Szerintem a zöldségeket nyugodtan lehet már adni…
Úgy látszik, hogy a kis súlyú babák gyorsabban gyarapodnak, én 2,5 kg-val születtem, és egyévesen én is ütöttem a 10 kg-t, a mostani súlyomat meg inkább hagyjuk. :D Na és azért a lányod is igen magasra sikeredett…

Bénianyu, én simán itthon hagynám Petit…persze a fene megenne, hogy vajon mi lehet vele, de ennél jobb helyen nem is hagyhatnám. Ja, és ő tutira meg se érezné, ha nem lennénk itthon, mert el lenne kapatva. :)
Egyébként van abban valami, amit írsz, de ehhez kell valaki, aki ez idő alatt is figyel a gyerekre, és még ha séta ingyen is van, sok család van, ahol a nagyszülők távol vannak, és csak a bébiszitter marad, ami meg ugye pénzes. Na meg a sétához fizikailag is fittnek kell(ene) este lenni…
Ez a zokni vagy szandál téma igen érdekes, kinek ezt mondanak, kinek azt. Nekem anno a védőnő azt mondta, hogy amit egyedül jár-kel, adjak a lábára szandit bentre, mert ugye itt sík a talaj…terepen nem lenne gáz a mezítlábazás.
Én nem adatom be Petinek a barihimlő ellenit, a kötelezőkön kívül jelen állás szerint csak a kullancs ellenit kapja meg jövő év elején.
Kajaügyben nekem is kétszer kellett elolvani a hsz-t, de másodjára rájöttem a turpisságra. :D Egyébként néha számomra is hihetetlen, hogy Peti milyen élvezettel habzsolja a főztömet, ami számomra teljesen íztelen…
Nálunk a főzit egyedül a tököt rántjuk be, Peti nem gluténérzékeny ugyanis. A bnőm tejföllel habar, az meg tejtermék, amit elvileg 9 hós kortól lehet kezdeni.
Hát, látom, ma tényleg nem vagyok a toppon: kék hintabitorló…valahogy most mindent kiforgat az agyam, ha kell, ha nem.
Ajándék: hát ami épp akad, konkrétam Peti tőlünk csak a tortáját kapta mára, de tegnap előtt kapott egy játékkockás kisvonatot Corás bizalompontokból. Meg ugye a szandit is most vettük. Játékkal egyébként is ellátja a keresztanyja. :) Most is kapott egy szülinapos Fülest. Nálunk abból van dömping, mostmár van egy itthon és van egy anyósomnál is. Fejlesztő játékaink régebb óta vannak, de ahogy nézem, most kezdi el igazából értékelni ezeket.
Úszás: nálunk erre nem tellett, de Peti imád pancsizni, a zuhanyzást is kipróbáltuk. Strandra is tervezünk menni, van bébiúszógumink, szerintem minden OK lesz.

Reni, hát én se értem a dokinénidet, viszont a szopis tanácsa nagyon jó, én is adok mostanság Petinek este folyadékot, ha felébred.
A fogak miatt ne aggódj, nálunk meg pont fordítva volt, már három hósan mondta a doktornéni, hogy jönnek Peti fogai, és tessék, az első áprilisban bújt ki. :) Nem tudom, hogy a fentebb említett 4 fogacska ezek után mikor „érkeznek”.
Egyelőre nálunk is képlékeny a tesótéma, de én mindent eltettem, egy részét már a bnőm is visszaadta, mert az ő lányára is kicsik, viszont biztos vagyok benne, hogy ha nem is mi, de más ismerősöm hasznát veszi. Aztán, ha senkinek se kell, akkor a jobbakat eladom, vagy elajándékozom…igazából nem sok olyan rucink van, amit vettünk, és mondjuk sokba került, mert sok a turis, kaptunk ajándékba, stb.
Zuhiból ide is küldhetnél, itt meg lehet dögleni. Nálunk egész este nyitva van az ablak…de még így se mozdul meg a levegő. :(

Colett, láttam a netes cikket, amit Kimike feltett, kis híres gyerekek. :)
Noinak gyors javulást.
Lottózni én a férjemmel együtt szoktam, mióta megismerkedtünk, és tessék…most nagyjából kiszámoltam, hogy ennyi idő alatt kb. fél millát költöttünk csak erre.
Veszekedés: én épp ma ordítottam le kétszer is a férjem haját, de mondd meg, mi abban a nehéz, hogy bejöjjön velünk a gyerekorvosi rendelőbe????
Nem Meteor-ellenreklám, de én ezt találtam: http://www.piroschka.hu/vendeghaz/ Igaz, az van benne, hogy külön díjat nem számítanak fel a kiságyért, de érdekes módon az árlistában van egy ezres különbség, de alapvetően nem drága…

Kimike, a magyarországi csapvízben szerintem nincs elég fluor, ezért is vettem Petinek tablettában, nálunk éppen az ellenkezője igaz, ha csapvizet adsz, akkor adni kell valahogy pótlást, viszont ha veszel fluoridos ásványvizet, akkor erre nincs szükség (a baba napi fluorid adagja ¼ mg).
Milyen fotózás??? Én lemaradtam, én most a szombat miatt izgulok…mi meg akkor visszük fotózni a fiatal urat.
A tejet vízzel lehet hígítani, nem muszáj, de általában így szokták, kb. 1:1 arányban.

Wawel, újabban nálunk is a több részletben evés a nyerő, ma a reggelijét is „felesben” ette meg Peti, és az uzsijából is maradt, jó volt főzi helyett vacsira, ami után a tápszernek szintén csak a felét ette meg, majd mikor megébredt, akkor kapta meg a végét.
Az álláshoz gratula.

Wkata, nálunk van Hupikék Törpikék, azt még én is szeretem, van bakeliten Süsü, a sárkány. De Petinek egyelőre a diszkózene a nyerő, látni kéne reggel milyen hisztit csap, mutogat a hangfalakra, és mondja, hogy ö-ö-ö. És ha megszólal a zene, már rázza is. :D

Lreta, üdv ismét köztünk.

Juca, akkor tessék mihamarabb vonalzót cserélni, rendicsek?

És lelövöm magam, ez már a 4. oldalam wordben… Megyek pancsizni.

Képek

Ilyen volt:
Kép

Ilyen lett:
Kép

Kép

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Végigolvastalak benneteket, aztán írtam is word-ben regényt, de lefagyott a gép, mikor elküldtem volna. Aztán visszabekapcs, megírtam mégegyszer és újra... :( Úgyhogy most már lehet, hogy nem lesz energiám harmadszor is, csak egy-két dologra reagálok gyorsan:

Andy, nekem azt mondta múlt héten a dokinéni, hogy ismerkedhetünk kefírrel, joghurttal, túróval, sajttal. Tejjel egyéves koráig semmiképpen és semmilyen formában. Én elég parás voltam már a joghurt miatt is, most, hogymár kétszer evett, és még nem pöttyös, kezdek megnyugodni :) Úgyhogy mindenképp kivárjuk a tejjel a nyár közepét-végét, mert jobb a lelkemnek, ha nem idegeskedek. :)

Gabella, szívemből szóltál! Mi nem tartunk gyereknapot. Ha nagyobb lesz a gyerek, akkor szerintem az lesz a gyereknap, hogy megpróbálunk azon a hétvégén közös családi progit szervezni, amikor együtt vagyunk és kimegyünk a természetbe.

Ireta, üdv. Én is voltam már régen is, de szintén net-hiány miatt később csatlakoztam újra. Nem nagyon emlékeztem a nevedre, lehet, hogy mi pont elkerültük egymást. De lehet, hogy egyszerűen rossz a névmemóriám :)

Benia, ahova mi járunk úszni, szerintem nincs "időkorlát"! Csak hát ez kicsit messze van tőletek :roll:



Benianya, Kírának négy foga van, az almán kívül gyakorlatilag mindent meg tud rágni. Almától fuldoklik, azt nem kap. Viszont minden mást már két foggal is ugyanígy megevett :) Ügyesek ám!!! :)

Méz, ne haragudj, nem akartalak megbántani. Láttam Julcsikát, képen is, élőben is, szerintem egy nagyon édes, aranyos, imádnivaló, helyes, gyönyörűhajú csajszika, nincs az alkatával semmi probléma. Igaza van a többieknek, hogy egyrészt leírva nem ugyanaz a "hangulata" a mondatnak, másrészt én is hülye vagyok, hogy nem mondtam el a sztorit hozzá: a nagybátyáméknak van két lánya. Az első mikor megszületett, néhány hónappal később már az volt náluk a "menő", hogy kezdenek "mindent" adni a gyereknek. Mindenen elsősorban húsféléket értettek. Arra voltak büszkék, hogy már félévesen a kezébe adtak egy rúd kolbászt, és a gyerek elcsámcsogott belőle húsz dekát. De ez nem számított kajának, mert ez csak az étkezések közti nasi volt. Mert nézzük csak meg, hogy fél óra múlva megint mennyit meg fog enni! Jóval átlag feletti súllyal növekedett a gyerek, de ez nem is lett volna baj, ha arányos. Viszont ránézésre igazi "dagadt gyerek" kinézete volt, mint akit tömnek. És ez szó szerint igaz is. Ő volt egyévesen 12,5 kg, de tudni kell róla, hogy a súlya miatt akkor még csak ült, és úgy nézett ki szegény mint egy Michelin baba. Tényleg. Eléggé valószínű, hogy közel sem volt 80 cm magas ehhez a súlyhoz. Aztán pár év múlva jött a második gyerek, aki még az elsőn is túltett néhány kilóval, minden életkorban. Szóval előttem ez a kép van, amikor nagy súlyú gyerekekre gondolok. És nem szerettem volna olyat, hogy ez legyen a családban a fő téma, hogy azért nem csinál semmit a gyerekem, mert túl nagy a feneke. Egyébként is hülyeséget írtam, mert tisztában vagyok vele, hogy a súly közel nem számít annyira, mint a testalkat. Úgyhogy mégegyszer bocsánat! Persze miután Kíra megszületett, már nem izgultam én sem ilyenen, mert láttam, hogy szép, fejlődik, és imádom!!! És ez a lényeg!

Juca, még nem mondok Neked semmit, de nagyon örülök magamban! Várjuk a fekete pontodat!

tandika
 
 


Sziasztok!

Márknak szerencsére nem volt komoly baja, 2 és fél nap hőemelkedés minden egyéb tünet nélkül. Amikor nála elmúlt, én lettem kiütve, úgy meg vagyok fázva, hogy csak szédelgek. Valószínüleg a kismanótól kaptam el, csak engem sokkal jobban kiütött a dolog, mint őt.

Voltam ma vásárolni a fóti corában, és láttam ott olyan cipőt, amit Ex is feltett, tényleg szimpatikusnak néz ki. És az ára is igen kedvező, itt 4000 ft volt. Ha nem lenne most cipőnk, biztos ebben is gondolkodnék. A másik, beszéltetek a bodykról, szintén a corában most lehet kapni 5 db-os összeállításban rövidujjút 2000 ft-ért. Ez így azért nem rossz ár.

A cipővásárlásnál én nagy bajban voltam. Először is ott volt a gyerek, aki már áll, tehát ha elmegyünk, valamit kell adni a lábára, aztán meg ott voltam én, aki azt se tudta, hol keresgéljen. vettem volna én bármilyen nevűt, ha ránézésre és fogásra jónak itélem, csak az idő sürgetett, nem rohangálhattam napokig keresztül a városon hogy hátha valahol kapható kisméretű 18-as jó szandi. Így a végén siesta lett, mert ez volt az első, ami szembejött és jó volt. Az ára horror!

A pirinyók versenyébe azért mi is beszállnánk, hiszen Márk is alig lépte túl a 8 kg-t. Pedig most olyan nagy hasa van! :lol:

Az evészet témában én már szerencsére megnyugodtam, beletörődtem, hogy a fiam nem tartozik a zabagépek közé. Őt minden más sokkal jobban érdekli, mint az evés. Ha épp nagyon úgy érzem, keveset evett, akkor beadom a derekam, és mászok utána a földön és úgy adogatom a szájába a katonákat. Ilyen módon viszont jó sokat hajlandó enni. Vannak jobb és rosszabb napok is. Ma este pl fél 7-től fürcsiig (fél 9) egyfolytában evett, nyammogott. Nem is kérte a lefekvéshez járó tejcsijét :)

A körkérdés: Márk nagyon is hozzá van szokva az emberekhez, hiszen mi itt úgy élünk, mint valami nagy kommunában. A ház egy 2 lakásos családi ház, de a bejárati ajtók kb 2 lépésre vannak egymástól. Anyósom otthon dolgozik, dolgozik nála még 2 csaj, plussz a sógornőm, az ügyfelek ki-be járkálnak, a rokonokról nem is beszélve (anyósnak van 3 testvére, azok gyerekei, mind a kerületben lakik), szóval zajlik az élet nálunk. Mindehhez hetente 2 napot átmegyünk anyuékhoz is, szóval ott is nagyon otthon van. Nálunk egyáltalán nem okoz gondot, ha pár órára másra kell hagynom, sőt, ha egész nap csak én vagyok, akkor másnap már borzasztóan szenved, hogy uncsi van. Épp a múlt héten volt, hogy életében először aludt nélkülünk, anyuéknál volt, ők altatták el, és csak másnap mentem érte. Manónál nem okozott ez örést, nem úgy a szüleimnél :D:D Nem akarták meghallgatni a "használati utasítást" mondván, felneveltek ők már 2 gyereket... Hát volt is pizsiparti 3-tól 6-ig. Semmi sírás, csak duma meg játék :D Mi meg elmentünk egy koncertre, Bobby Mc Ferrin volt. Hát az a pasi valami szenzációs.

Balaton: mi juni utolsó 2 hetében és juli első hetében leszünk lenn Siófok-Széplak határán. A 3 hétből 1 hetet lesz lenn velünk a párom, a többire meg még szervezem a társaságot, mert gyerekkel egyedül az halál, még pisilni se lehet elmenni a strandon. A nyár többi részéről még nem tudom, hogy hogy fog telni, de az biztos, ha a gyereken múlik sok víz lesz benne. Szerdán szintén voltam a szokásos családlátogatáson, és felfújtuk a kismedencét. Ott pancsikolt benne több mint 1 órát, majd felöltöztettök, hogy lassan aludni fog. Akkor ért haza apu, a gyereknek kipattant a szeme, és célbavette a medencét, ruhástul beleült. Ott vigyorgott elégedett képpel. Vetkőzés, és még több mint 1 órát játszott, pedig már elemről ment. Nagyon édes volt.

wkata: gondolom 3. kerületi úszást kerestek. A Kaszásdülő mögött, a Szőlőkert utcában van egy tanuszoda, és ott van úszás szombaton 5-től 6-ig. Van valami más is, ha jól tudom a Királyok útján, meg az Aquincum hotelben is, ezeknek az órarendjét nem ismerem. A neten is lehet keresni: www.babauszas.lap.hu

Juca, nagyon örülök, hogy jobb a kedved. És az okának is :)

lreta, üdv újra itt. Nekem néha eszembe jut, hogy mi lehet azokkal, akik annyit írtak, aztán egyszer csak szó nélkül eltűntek. Örülök, ha újra írni fogsz.

Nagyon nagyon sok boldogságot minden kis és nagy szülinaposnak. Azért nem írom most sem ki név szerint, mert nem mindig vagyok naprakész, és nem szeretném, ha valaki megsértődne, mert ő kimaradt. Bocsánat.

Gabi, személy szerint nekem bármikor meg lehet mondani, ha valami olyat írok, ami esetleg nem tetszik, vagy vitatható. Szóval iattam nem kell bedugulni.

Nem tudom, hogy akartam-e még valamit írni, ez nem az én napom, teljesen szétszórt vagyok. Ma pl a csukott kertkapunk akartam kocsoval kimenni, még szerencse, hogy időben észrevettem. :roll:

Andi

amandi
 
 


Na még egy gyors esti bekukk aztán irány az ágy mert leragadnak a szemeim:)))

Gyereknapra mi sem veszünk semmit, de nagyon jó lenne elmenni strandra, vagy kirándulni egy nagyot.

Evészet téren csatlakozom amandihoz. Én is azzal a módszerrel tudok kaját tuszmákolni Noémi szájába, hogy kúszok utána és amikor nem figyel becsempészem a falatkát a szájába. Hihetetlen izlése van a csajnak, szinte semmit nem hajlandó megenni ami pépes. a joghurtot, vagy gyümölcsöt is csak úgy eszi meg, ha van benne babapiskótadarab. De ennek van előnye is, nem kell turmixolni:)))

Sajna mi még nem igazán tudtunk kettesben kimozdulni, mert nem nagyon tudjuk Noémit kire hagyni. Anyukám messzebb lakik úgyhogy nem megoldható a lepasszolás, pedíg már nagyon jó lenne egy görbe este :P

szandál: nekem marha nagy szerencsém volt sikerült ráfutnom egy leárazáson egy nagyon tuti kis szandira. kívül belül bőr jól tartja a bokát boltozatos és nagyon jó talpa van és 1500 ft volt

Juca: szorít, szorít, gratulál szorít, szorít:)))))

tandika: szerintem pont váltásban lehettünk:))

Ex: Peti jó nagyot nőtt, maholnap kész férfi lesz:)

amandi: gyógyuljatok meg mihamarabb

na asszem megyek és elteszem magam holnapra de a mai kedvenc képemet felteszem búcsúzóul:)

Kép ezt meg hogy kell felvenni?

Kép
Kép
lreta
 
 


Sziasztok!

Nálunk lesz holnap gyereknapi rendezvény, az ovis és iskolás dolgozók a fő szervezők. Óvónénikkel lehet kézműveskedni, eddig úgy volt, hogy minden alkotást "csokijegy"-gyel jutalmaztak, aztán ha összegyűlik x darab, be lehet válani csokira. Van a csemetéknek ingyen palacsinta meg szörp, és mind kap egy gömb fagyit, szintén ingyen. Ahogy az ugrólóvárban sem kell fizetni. Meg van zene, mesejáték, miegymás. Reméljük, jó idő lesz, és szerintem letáborozhatok az ugrálóvár tövében... 8)

Ex! Hol vettétek a szandikat? Deichmann? Ha véletlen Szegeden járunk, lehet, szétnézek.

Mindenki! Örülök, hogy nem akarjátok, hogy elduguljak!

Juca! Drukk továbbra is! De örülök, hogy nyugodtabb vagy!

Most megyek, mert ezer dolgom van, majd kedden jövök legközelebb. Majd kiderül, lehet, hogy még benézek, vasárnap apánk nem lesz itthon.

Pusz mindenkinek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Most csak gyorsan bekukk, mert valószínűleg be kell futnom a városba (naná, hogy a ház ügyeit intézhetem ebben a dög melegben...) :twisted:

Tegnap szupi volt a pancsi, dobok egy képet, a többi meg majd a blogban (ha lesz rá időm)!

Reakciók szintén késöbb!

Kép

Andy

Kép
oriandy
 
 


Gabella!Ha még olvasod,privi ment.

Juca!!Hurrá!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
veráska
 
 


Na, mégis itt vagyok, nem kellett ma bemennem a városba, majd csak jövőhét szerdán! :D

Köszi mindenkinek a köszöntést!

Juca!
Nagyon halk, de nagy gratula neked!!
Remélem nemsokára mi is csatlakozunk a "zebrák" táborába! :lol: :wink:

lreta!
Nagyon szép Noémi! Dani is kis szöszi! :wink:

Ex!
Pedi nagyon aranyos volt a szülinapján! Igaz "férfi" lett belőle! :wink: (nekünk is van olyan kis hintaszékünk. Dani imád hintázni benne! :lol: )

Tanika!
Megértelek, hogy te még nem adsz tejet Kírának, én is csak most kezdtem el, hogy Dani lassan (4 nap múlva) 1 éves lesz. Amúgy, mint írtam, mi mindent hamarabb kezdtünk el, hogy nem tudtunk szopizni....

Amandi!
Örülök, hogy Márknak nem lett komolyabb baja!

Gyereknap:
Mi sem gondolkodtunk ajándékozáson, hiszen Daninak is mindjárt itt a szülinapja és az most sokkal fontosabb. Amúgy meg ezután sem hiszem hogy ajándékozás lesz, hanem ha lesz valami kis rendezvény, arra elvisszük majd.

Tej: Dani most megint elfogadja a tejet. Reggelire rendes darabos kaját eszik, pl: virsli, májkrémes kenyér, túrós batyu, akkor utána megiszik kb. 80-90 ml higított tejet Macikávénak elkészítve! :wink: :lol:

Írtam a blogba és képeket is tettem fel, ha valakit érdekel!

Kép

Andy

Kép
oriandy
 
 


Kedves Anyukák!
Május 29.-én kedden nagyobb tétel nyári holmi érkezik a Branto gyerekruha boltba
(Káposztásmegyer I. Dunakeszi u.16 és Cserző u. sarok)
Next,Adams,L.O.G.G.,MEXX,Cherkee,George,H&M,Gap,stb.. alig használt minőségi gyerekruhák 50-176 méretig.
Világmárkák elérhető áron!
Minden kedves vásárlónkat gyereknapi meglepetés vár!!!

Kép
flocika
 
 


Veráska! Olvastam, köszi! Bár nálunk szombaton nem kézbesítenek... :(

Andy! Jók a pancsis képek!

Mesi mostmeg köhécsel. Mindenféle betegségből nagyon elegem van már, úgyhogy ideges vagyok.

Megyek is, husit sütök, meg előtte egy almás sütit.

Szép hosszúhétvégét mindenkinek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?