Új privát üzeneted érkezett!

szilvi mi a 7-18 kg-s használjuk de semmi márkás bár most pamperst vettünk mert nem én hanem anyós vette jó drágán :)
Kiscsikó: már uton van de türelemmel várom remélem már a jövö héten itt lesz :)

Mági milyern templomba? Mert nálunk is a keresztapja nincs megkeresztelve ezért lesz csak névadó:)
4hónpos és annál idösebbek akik megkaptátok az oltást most sem lázasodtatok be? vagy igen?

nika70
Salgótarján
 
 


nika:
római katolikus vagyok, így Anna is az lesz. Nektek hol nem keresztelnek? Azt mondta a plébános, hogy elég az egyik keresztszülőnek megkeresztelve lenni. Sőt, volt hogy egyik sem volt!

Megvolt a fülbelövés, nagyon jól viselte, kicsit sírdogált, de hamar megvigasztalódott.
Van valamelyikőtök gyerkőcének melegkiütése? Mit lehet vele kezdeni?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


nika:
mi nem lázasodtunk!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 

 
 

még nem tudom hol fogom csak anyós ijesztget hogy biztosan nem fogják mert mi nem vagyunk házasok a lánya férje meg nincs megkerezstelve mi is római katolikusok vagyunk a párom és én meg vagyunk keresztelve :)

Köszike a gyors választ az elsö kettönél mi sem voltunk lázasak de most mintha bnyügösebb lenne.de majd megmérem este fürdés után.most még nem érzem melegnek de amúgy is baromi meleg van nyirkos a kis böre ahogy izzad szegényke meg szerintem már belázasodott volna fél egykor kapta az oltást azért igy este hétre már belázasodott volna nem ? olyan jó hogy most 15 hónapos koráig nem kap oltást:)

nika70
Salgótarján
 
 


Itt is meleg van most,jobban mint szokott,de ez valahogy jobban altatja napkozben Leont,mint a szeles ido,ugyhogy en orulok ennek 8)


Tv
Mi itt nem tvezunk,de otthon sem sokat....plane nem egy szobaban a babaval,mert este tuti nem aludna el.

Fibcsi
Ez a sulyduplazas persze fugg a kezdo sulyatol.Enyem mar 3 hosan megduplazta de 2,5kg-t konnyu volt ugye 8)

Szilvi
Furdogatya ala nem kell pelus,ugyis elazna :) Uszopelus fole meg nem kell gayta.

Magnes En is katolikus vagyok,es nme volt ugyan templomi eskuvonk,de megkeresztelte Alexet a pap.Most meg itt reformatus magyar papa fogja Leont keresztelni,nekem fontosabb volt hogy magyar ,mint katolikus,vegulis mindketto kereszteny es ez a lenyeg.

Ante
Hat ha biopiacon veszel valamit az tuti az,mert mast be sem engednek oda (egyegblent a Marcibanyi teren is van ,meg a Gesztenyes kert felett egy parkoloban szombatonkent ).Egyszerre lehet venni tobbet es lefagyasztani,akar turmixolva is.Nekem fontos hogy az anyatej utan,ham ar ovjuk a babat ovjuk a rendes kajcsiknal is,tehat ne permetezettett adjunk neki,mert ez kihat az immunrendszerere.
Alex eddig ketszer volt lazas beteg,mas baja meg sosem volt,az orra sme folyik ,amig mas gyereknek igen.Ez biztos hogy a tudatos taplalasnak is koszonheto. :D Megadom ezt az eselyt Leonnak is.

Niki
Te becsukod az ajtot Danira?Es akkora bebiorrol hallod hogy mi zajlik odabent?En sosem csuktam be nappal meg ejjel sem,lehet para vagyok...

Tinu
Kisbabaknak kismedence,es annak is csak az aljan van viz,ugyhogy azt felmelegiti mindig a nap ha cserelve is van.

Roni nagyi
Egyetertek,most is van aki a regi elvek szerint eteti a babajat...ugyhogy jogos volt a kis felhaborodas :lol:

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Szilvi!
Én ugy tudom(bár lehet tévesen), hogy az úszópelusra kell fürdőgatya is. De lehet, hogy helye válogatja hogy kérik a megjelenést.

Niki és Dani!
Boldog 6.at :) :D

Fibcsi! Hát igennem semmi a növés.... :shock: :wink: :lol:

Mágnes: Na az jó ha jól bírta a fülbelövést. Gondolom a kattanástól kissé megrettent, vagy nem?
Én is pont ma gondoltam, hogy...
na de mégsem.
Nem tudom mire várok, mikor kéznél van a dolog. lehez ha nem lenne, már régen fülbevalója lenne Fanninak. :lol:
Erről az immunos dologról nem hallottam még én sem :shock:

nap/meleg kiütések!
Fannin is vannak, a nyakánál a hurkáknál, a kis homlokán is.
Úgy gyömgyözik szegénynek.
nem is lehet nagyon hogy öltöztetni. Egy szál pendelyben van, de még néha azt is melegnek érzem rajta.
nyirkos és ragad állandóan. :(

kence:
Én kérdeztem a védőnőt, hogy kenjem-e fanni bőrét naptejjel.Mondta, hogy mág árnyékban, napernyő alatt is jó ha be van kenve.na én galád meg azóta sem kentem be semmivel sem...
nem is tudom, de lehet a krém sem volna túl jó még erre a melegre ráadásként.Lehet kipattogna még jobban a bőre. Inkább egyenlőre nem kenem, de nincs is mivel, mert nem szereztem be ilyesmit. Na persze ha egész nap kinn lennénk valami tengerparton akkor biztos kenném. De így hogy akkor megyünk be amikor akarunk, nem érzem szükségét egyenlőre.
No de ezek auz én okosságaim.. :lol:

Ma mi is megkóstoltuk a sütőtökpürét. Jobb volt számára, mint az alma, az tény. na de a karalábé főzike leve volt a befutó eddig. Még a tányér szélét is elkapta úgy ette.

Zsuzsi

Kép
zsuzsu74
 
 


Niki
Daninak boldog feledik evet!!!

Zsuzsu
En anno ugy csinaltam Alexnal, hogy bekentem az arcat ,kezet,labat,kremmel,kb 30as faktoruval.Teny hogy arnyekban is tamad a nap max nem leegest okos de sajnos karos.Na de azert ki meg kell vinni ugye,ugyhogy kar ezen agyalni :roll:
Itt meg meg nme volt oylan ido hogy kelljen a krem,de az biztos hogy csak babaknak valot lehet hasznalni,bar ezek jo dragak.

Kép
Kép
kataa
 
 


Szilvi!

Talán emlékszel, mennyi gondom volt a pelusokkal, és igaziból csak a 4-es méretű pelus oldotta meg a gondunkat. Már egy jó ideje azt használunk. Eleinte én is azt gondoltam, milyen nagy lesz, de nem volt olyan nagy. Simon egyébként most 7,5 kg körül lehet, de még bőven nem volt 7, mikor elkezdtük. Viszont így többet nem volt éjszakai átázás, leszoktunk az éjszakai pelusozásról, mert nem kell, és ráadásul a sima Babylove pelus is elég (ami ugye az ára miatt nem mindegy).

Kiscsiko!

Nekem elég a Norbis étel! :wink:
Én se menüt rendelek, ill. ezen a héten csak 1 napra rendeltem (épp halat, mert azt egyébként nem csinálnék, de szeretem), de az előző 2 hétben végig. Mondjuk én egy kicsit drágállom a mennyiséghez képest. Ha magam előkészítem és fagyasztóba teszem adagokban (hogy csak gyorsan meg kelljen sütni), akkor jóval olcsóbb egy ilyen étel, ami a Norbisban van (pl. grillezett hús és zöldésgköret).
Viszont a páromnak és a gyerekeknek szoktam rendelni, mert szeretem, ha változatosan tudnak enni.
És a normál, nem Norbis ételekből van jobb mennyiségű, amivel akkor is tuti jóllaksz, ha ennél. (Nekem nem kéne, így is van felesleg rajtam.)
És Tinuval ellentétben nekem nincs gondom a futárral, ha jön, és épp nem talál, akkor zacsiban ráakasztja a kerítésre (reggel jön, 8 előtt, és azért hamar észreveszem és beteszem a hűtőbe).

Mágnes!

Gratula a fülbelövéshez! :):)

Roni nagyi!

Én inkább úgy gondolom, hogy pont sokszor ahhoz kell visszatérni, ami nagymamáink idejében volt.
Persze minden olyan dologgal együtt, ami jó mostani időben.
Mondjuk az én anyukám nagyon rugalmas volt, de azért mesélte, hogy amikor jött a védőnő a szülés után először hozzá, és kérdezte, mit eszik a baba, mindent felsorol kérdésként (többek között pl. a feles tejet is), csak épp az anyatejet nem, és csodálkozva kérdezte, amikor anyukám mindenre nemet mondott, hogy "Akkor mit eszik ez a gyerek?". :D:D Ő szoptatott...
És ez a hatás még azért érződik, engem pl. mindenki minden alkalommal megdícsér (védőnő, orvos), hogy milyen ügyes vagyok, mert Simon még csak szopizik, pedig ugye ez nem az én érdemem.

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Beszti, de jó Neked:-) Én nemtom miért, de baromi éhes vagyok. Ha Ádám reggel 7-kor eszik , már én is meg akarok halni éhen:-)
Felesleg van rajtam, sok, de nem a szülés-szoptatás miatt, sőt 2 kilóval kevesebb vagyok , mint amikor várandós lettem:-)
Nem rendelek minden napra, eddig 2* jött, először nem talált:-) Ma 1/2 12-kor jött. Mindegy, h itthon kell lenni, mert most arra gondoltam hajnalban viszem sétálni a gyereket:-)

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Sziasztok!

Nagyon ügyik és szépek a babák! Gratula mindenkinek!

Fülbevaló: Nem idegesíti a babát? Mert apa akarta, de azt hallottam, hogy 3 hónapos kor után már nem olyan jó, mert bizgerálja, és nem szereti. Kíváncsi vagyok, mert lehet akkor még nekünk is lehet.

Kence: Én is úgy tudom, hogy még árnyékban is be kell kenni a bőrüket, a doki is azt mondta, mert manapság már nagyon ártalmas a nap, pláne nekik, akik még hozzá sincsenek szokva. Mi Nivea 50+ osat vettünk, kifejezetten érzékeny bőrű babáknak. Ami kilóg, azt kenem vele :oops: de az érzékeny kis bőre még csak le se pirult azóta. Szóval szerintem nem hülyeség!

Babauszi: Úszni mi még azóta is csak egyszer voltunk, de a KÖSZI-ben (Kőbányai Szabadidő I.....) ott meg kellett venni a kisgatyót, és nem kell alá úszópelus. A legtöbb helyen így van, de mindenhol egyéni igényeik vannak. Gondolom, ha úszópelust is árulnak, akkor azt is kell rá adni. :twisted:
Egyébként ez a Köszi jónak tűnt, 1900 pénzért két szülővel lehet bemenni, kb. 33 fokos víz van, 110 cm mély, és még állítólag nem volt gond az Ántsz-szel, pedig rendszeresen szokták ellenőrizni őket.

Súly: Látom másoknak is "növöget" a csemete! :) Kiara 3300 gr-mal született és 3 hete volt 7600. Mi kicsit túlhaladtuk azt a felezést, de sebaj.

Kép
kernico
 
 


Beszti
Neked biztos megvan meg a hozzataplalas tabalazat,tudod amit anno hasznaltunk.Az en gepem nem lesz itt egyhamar osszerakva ugyhogy remelem te lementetted :wink: Mindenkinek hasznos lenne a helyes sorrend,hogy mikor mit lehet adni a babaknak.
ELonnagy zabagep,tegnap delutan emgevett egy kozepes kruplit egy repaval :shock: persze meg utan fullra szopizott, ugyhogy van etvagy az mar biztos :lol:

Engem is mindig megdicsertek,a dokino es a vedono is (meg persze ti is odata,es ez irto jo lesett, hogy igenis lehet egy kudarc ellenere legkozelbb szoptatni...), plane a kezdeti nehezsegek miatt, hogy kitarto vagyok es meg szopik Leon.Szerencsere ok sem forsziroztak a korai hozzataplalast.Hiaba en tudtam milyen dokit kell valasztani masodjara :wink:

Kép
Kép
kataa
 
 


Jaj bocs az elutesekert, de tronorokos itt csucsul a kezemben.

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Niki, boldog felediket!

Napkrém: én Nivea 50-essel kenem, az arcát, fülét, nyakát. de persze napernyő a babakocsin. Mi ma a legnagyobb melegben, 2-fél 3-kor voltunk sétálni, egy szál bodyban, plusz egy pelustakaró, de nem zavarta a meleg, aludt végig, meg még utána is az erkélyen (árnyékban persze), össz jó két órát.

Kajarendelés: én interfood-tól rendelek, itt normális adagok vannak, nagyok, leglábbis anyuék nem nagyon bírják megenni, de én simán benyomom :) és itt is van 4 féle fitness kaja, szerintem tök jó.

Melegkiütés: nálunk is van a nyakon, ill egy nap volt könyökhajlatban, az másnapra elmúlt.

Oltás: mi az elsőnél kapcsiból adtunk kúpot, másodiknál hőemelkedés volt, de dokinéni azt mondta, 38-ig nem kell csillapítani. meglátjuk, most mi lesz, 2 hét múlva megyünk...

Kiscsikó: mi az az okosbaba, és mik ezek a jelek? :oops:

Ági, hogy viseltétek a belövést?

Nálunki ma 3 kevésevő nap után ma rekordkaja volt, megnyugodtam :) meg a heti hízás is 170 g volt végre, mondjuk nem sokkal kaja után mértem, mert ma megint 6szor kajált, de akkor is :) meg kaki is volt megint spontán, szuper :)

szegénykém viszont este szerintem belekapott a szemébe, (csak egy hirtelen felsírásra lette mfigyelmes), alig bírta kinyitni, meg tökre könnyezik neki, és mintha a fény is bántaná. Kamillával lemosogattam többször is, meglátjuk holnapra, ha nem javul, dokinéni :( nem véreres a szeme, úgyhogy reméljük nem gyulladás, majd kiderül.... meg annyira egyik pillanatról a másikra... :(

Tinu, ilyen kismedencét mi is fogunk venni.

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Boldog félévet DANINAK!

Ante!
A dokinéni mondta, hogy a fül lyukasztás gyengíti a gyereket. Kissé meglepődtem én is, de hát mindent meg lehet valamivel magyarázni, nem?:) Ha lenne fülbevaló és beteg lenne a gyerek biztos arra fognám és átkoznám magam….Első gyereknél ki tudja, hogy mit mikor csinál jól???

Súlyduplázáshoz: mi jövö héten leszünk félévesek. Szerintetek van rá esély, hogy bő 1 hét alatt hízunk 1 kg-t?:) Már sokat beszéltünk róla, hogy minden baba másképp eszik és másképp növekszik, de akkor sem értem, hogy Fanni, Ákos, és Gergő …anyukái mit csináltok a babákkal, hogy már ekkorák?:)

Tinu!
Már én is mondogattam apának, hogy kellene egy bébi medence, ha már babaúszira nem mentünk. Nagyon féltette a baciktól, pedig olyan jó lehet! Szóval biztos élvezné a kinti pancsit!:) Ha esetleg veszel, majd oszd meg a tapasztalatokat! Én olyat szeretnék, ami nem túl nagy, nem túl vékony (a szakadás miatt) és nem túl drága!:)

Naptejhez: nekem azt mondták, hogy 10 és 4 között mindenképp be kellene kenni a babát, mégha árnyékban van akkor is. Viszont a naptejek többnyire kisé ragadnak a kenés után. Na most a babának magyarázd el, hogy a száradásig nem forogjon!:) Mi 3 hét múlva elvileg megyünk Balcsira és hát nekem is dilemma ez a napozás.

Holnap ha minden jól megy este apa vigyáz a kiscsajra én pedig végre elmegyek barátnőzni és megünneplem a szülnapom. Szorítsatok, hogy Veronika ne pont holnap éjjel akarjon kaja miatt felkelni! Mostanság ugyanis elég nyugtalanul alszik (azt hittem a foga bújik, de mégsem) és van hogy 1 körül enni kér, valamikor pedig alszik fél 6-ig!

Jó éjt nektek! Nyugodtat!:)

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Ja még annyit, hogy a kajarendelésen én is gondolkodtam, bár mi felénk(faluba) nem jár sajna a foodexpress, de valszínű a mennyiség nekem sem lenne elég. Én majdnem mindennap főzök, így ügyelek a k betűs kajákra, valamennyire a tejesekre és annyit eszek, mint 3 másik ember! :D Mivel apa is délben hazajár enni, nekünk olcsóbb is, bár időben néha gáz...

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Kép Veronika ismerkedik a kanállal!:)

Kép
Kép
Kép

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Többen írtátok, melegben a baba kiütéses, különösen a nyak-, comb-, kar hajlatokban.
Mivel az izzadás sós a pici babáknál is, bizony felmarhatja, ami nagyon csípi a pici bőrét. Ilyenkor napokig szegények a fekvés miatt is nem tudnak felszáradni és sokszor a kis tarkónál is csupa vizesek. Azért is nyűgösek, mert kellemetlen a vizesség és nem tudnak elnyugodni.

A megmosott, szárazra törőlt hajlatokba, a test egyéb izzadt részeire a gyógyszertári baba hintőpor a legjobb, mert hüsíti és szárazon tartja a babát. Lehet, hogy nem a legújabb módszer, de hatékony. Vannak már nagyon kiváló minőségű, nem csomósodó hintőporok, érdemes kipróbálni. Természetesen gyakran meg kell nézni, mert csomósodhat egy idő után és akkor ajánlatos lemosni és ismét beszórni.

Biztosan vannak köztetek tapasztalattal rendelkező Anyukák, az előző babáiknál mit használtak esetleg Ők mást, jobbat tanácsolnak. Nem múlik el könnyen a felmaródott, kiütés.
Más:
A babák bőre nagyon érzékeny, ezért, ha nyílt helyen fürdik, ajánlatos vékony pamutpólót rajta hagyni, mert a váll, hát olyan módon leég néhány perc alatt, hogy magas láza lesz, hány.
Sokat nyaraltunk vízparton és láttam árnyékban is felpirult babákat. Ez otthoni pancsolóban is előfordulhat. Amikor vége a lubickolásnak azonnal száraz pólót kell ráadni.
Manapság már lehet kapni 50, sőt 100-as faktorú babafényvédő krémeket, de nem árt előtte kipróbálni nem allergizáló-e, mert akkor használni sem lehet a drága krémet.
Persze mindenki maga dönti el, mi jó a babának.

Jó éjszakát.
roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Látom, mindenki gondban van a nagy meleggel :roll:

Szerintem a legfontosabb, hogy NE vigyétek ki a babákat de. 10 és du. 4 között sétálni! Sokáig világos van, mi ált. 6 után megyünk kicsit levegőzni, meg reggel mászkálok vele egy kicsit még az erős napfény előtt. Nem kenem semmivel, hanem napernyő + árnyék, no meg az időpont. Ha meg még este is punnyasztó a hőség, akkor kimarad a séta, inkább, minthogy felforrjunk mindannyian.
Most "örülök", hogy nem vagyunk nagyon hurkásak, mert bár melege van, meg izzad is (főleg a fejcsije a hosszú haj miatt), szerencsére nem annyira, hogy megálljon a kis testén a verejték. De azért többször átöltöztetem napjában.
Az étvágyunk nem valami nagy, legnagyobb sajnálatomra nem fogadja el a felkínált vizet, így ma megpróbálkozunk egy kis laza teával, hátha az ízesített jobban csúszik majd. Én is állandóan simogatom a kutacsát, nehogy gond legyen.

Aki kismedencében fürdet, annyi tipp (nagyobb gyerek után is tapasztalat), hogy bizony a nap szépen felmelegíti a vizet, de magát a fürcsit már árnyékban csináltuk, illetve napernyő alatt! És sosem voltunk pucéran napon, hanem mindig legalább egy pólócska, nem atléta, hogy a válla szabadon legyen, hanem egy számmal nagyobb, lenge, szellős póló volt rajta. Aztán fürcsi után bekentem sima gyógyszertári testápolóval, ami gyorsan beszívódik, nem ragad.

Mindenkinek nagy türelmet a meleg elviseléséhez, vigyázzatok a babócákra és magatokra!!

Szép napot!

Kép
Kép
marslakocska
 
 


A melegkiütéssel kapcsolatosan annyi, hogy nagyfiam érzékeny bőrű, neki sokszor volt/van, főleg a tarkóján és a mellkasán. Naponta többször finoman áttöröltem nedves törülközővel, majd bepúdereztem. Mindig szellősen öltöztet(t)em (1-2 számmal nagyobb pólókba), hogy ne tapadhasson a testéhez a ruha, vagy ha mégis, akkor azonnal zuhany vagyl legalább törlés, púder, átöltözés. Ez napi akár 4-5 váltás ruhát is jelentett, de így pár nap alatt elmúlt és nem sebesedett ki a sok pötty.

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Igen, megvan a táblázat. Megpróbálom képként feltenni, de ez azzal jár, hogy vágnom kell, remélem azért így is jó lesz.
Szóval ez egy olyan hozzátáplálási táblázat, mai anno a Kismamában jelent meg. Láttam, hogy azóta volt újabb, de nem tudom, változtattak-e rajta valamit.

Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Jaj, ma éjjel 1-kor kelt a kis ördöfióka és fél 4-kor tudtam csak visszaaltatni. :shock:
És szerintem ma sem fogják beadni az oltást...

Na de:
Beszti: nagyon köszi a táblázatot! Hasznos lesz nemsokára.
Mindenkinek köszi a meleghez és a naptejhez való hozzászólásokat!
Jut eszembe, a gyógyszertári testápolót hogy kell kérni a gyógyszertárban? Fel lehet iratni azt is a dokinővel?
Ha jól értem, a kismedencében is adjak rá úszópelust? Szóval ne pucéran (vagy pólóban) rakjam majd bele?

Noémi: csuda kis kópé ez a Veronika! :wink: Mennyivel született egyébként?

Kép
Kép
tinu
 
 


Noé: SZerintem egyébként genetika, hogy melyik baba mennyire gyorsan gyarapszik. Végülis nekem van elég tejem, gyakran szoptatok, eszek Elevitet, szóval nincs rá okom, hogy az én gyerekem ne legyen nagy, aztán mégse az. Pedig - ha magasságban nem is - széltében nem vagyunk annyira kis darabok a férjemmel. Rajtam van kb. 9 kiló plusz, a férjemen meg van 20 kg. :shock: Lehet, a magasság jobban számít, mert azért én 160 cm vagyok, a férjem meg ... öööö, nemtom, de tuti nincs 180 cm. Én eddig csak Ante férjével találkoztam, ő meg elég magas, szép szál embör, úgyhogy lehet, hogy Lidi azért ilyen jó súlyú.

Kép
Kép
tinu
 
 


Jó reggelt mindenkinek!!!!


Először Daniról, képzeljétek tegnap a nagy melegben, majdnem egésznap aludt, és estére felélénkült, és egyfolytában dumált, és elkezdte a babababa keverve vavava (valami bavavababavava, még nem tisztán ejtette) fel is vettük, de csak telcsivel, ahhoz meg nincs most kábel. Szerintetek lehetattól, hogy a hétvégén a Hanna harmadunopkatesójától ezt hallotta, vagy inkább hogy tőlem hallja, a bababababa szótagokat. Kíváncsi vagyok meddig mondogatja.

Beszti,
Köszi a táblázatot, hasznos lesz!

Krém,
én DM-est vettem egyszer kentem még csak be. Az parfüm és szinezék mentes. És nem volt drága. 30 faktoros sztem bőven elég, hiszen azt határozza meg hányszor több időt tölthetünk vele a napon, és egy babaával egyébként sem vagyunk sokáig a napon.

Kataa,
Danit napközben altatom csukott ajtó mögött a kiságyban, mert nem akarom, hogy a porszívózás, konyhai tevés vevés felébressze. Este is addig amíg le nem fekszünk, addig becsukjuk a babaszoba ajtaját, hogy ne zavarja a tv. Ugyanis nekünk nyitott a nagyszobánk, ha meg megyünk aludni, akkor kinyitom az ajtót nála is és nálunk is, így meghallom, ha nyöszsörög. Napközben meg többször bekuksizok hozzá hogy mi van vele.


Tegnap ahogy nagyon aludt Dani, szabminta alapján varrtam neki egy kisnacit, de nagyonnem sikerült. nem értem, hogy miért nem jó rá, ha a szabminta szerint 74-es, rövidnaci, erre mikor danira felpróbáltam, egy hosszú csípőnaci lett belőle, amit nem lehet hordani... :twisted: Mérgemben elszaladtam és vettem neki két kis rövidnacit a használtruhaboltban.:)a kettő 250ft volt én meg ezer ftnyi anyagot b...sztam el:)

Legújabb tudományunk, hogy Dani csíp ahol ér, és aki ér, nem egy kellemes....

csernusn
 
 


Sziasztok!

Nekünk megint jó éjszakánk volt.

Tinu, köszönjük a fényezést :-)
Lidi is három hónapos korára kétszerezte meg a súllyát, ő 3040g-al született, de már lassult a gyarapodás mert egy héten 140g-ot hízott most.

Mi is este hatkor megyünk sétálni, de ilyenkor mintha már nyugisabb is lenne a környék meg a levegő is kicsit mocorog ráadásul a férjecskémmel sétálunk már hármasban. Szóval én nagyon élvezem a sétákat este.

Mi ilyen naptejet használunk Daylong Kids 40 faktoros, gyógyszertárba vettem mert nekünk is azt mondták, hogy még akkor is kell ha árnyékban van a baba. Bár most estefelé nem kell :-). Egyébként én mindig attól félek, hogy az arcáról ha majd bekenem beviszi a szájjába a krémet a kezével.

Mkor Lidinek melege van én azt szoktam, hogy bevizezek egy pelust és csak áttörlöm a buksiját, a nyakát meg a többi hajlatot ahol izzad és biztos neki is jó ez a felfrissülés.

Noémi, ez csak a babákra igaz vagy a felnőttekre is? CSak mert a fülben nem sok eltérés van a babák és a felnőttek között.
Ha viszont tényleg gyengíti az immunrendszert amit kétlek akkor én egy gonosz anyuka vagyok mert háromnapos korában kifurattuk a kórházban.

Winnie, Rékucinak boldog hófordulót!

Kataa, milyen árban vannak ott a zöldségek a biopiacon? Hozzánk képest egyébként baromi messze van. Elvileg ha megfőzzük a zöldségeket akkor talán kifő belőle a permetezőszer meg ilyenek.

Kép

Kép
antekirt
 
 


az izzadás nálunk is meg van, és van melegkiütésünk is.:( Nekem is a hintőpor tűnik logikusnak és a védőnő is ezt mondta.

Ja és köszönöm a féléves köszöntést Danika nevében, különösen Ronyi nagyi kutyusát:))) Én is kaptam ám ajándékot a félév örömére, csatlakozhatom a mikulásosok táborához:(((

csernusn
 
 


Noémi, Vera baba nagyon aranyos kislány szép szemekkel!!!!És neki már barna a szeme????

csernusn
 
 


Én is becsukom napközben az ajtót ha alszik Lidi és ráadásul nem kapcsolom be a légzésfigyelőt két hónapos kora óta csak este mert napközben nem is az ágyában alszik Lidi.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Niki, ne máááár!!! :shock: Ilyenkor mondják, hogy a tej is kevesebb lesz. Igaz ez?

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok!

Nálunk Lizi arcán már látszott a nap ezért vettem babylove-os napkrémet 40 Faktoros, kb 800Ft volt és érzékeny bababőrre is jó.
kicsi+kenni kell, nem spricces - mert a spricces zavarná tudom...

Fülbelövés, nálunk 6 hete volt, a lefogás az zavarta Lizit, nem szereti a macerát... ezért aztán még pukkanást sem hallott, úgy sírt. De az zavarta, hogy fogtam a fejét... :lol:
De ő erősen reagál az ilyen zavaró tényezőkre.

A szurinál nálunk nem volt semmi, aludni szokott egy nagyot utána.

Roni nagyi - én nagyon örülnék, ha olyan anyukám lenne mint te.
Nagy örömmel olvasom a hozzászólásaidat, hogy miket hogy csináltál. Az anyukám szinte semmire nem emlékszik :shock: , hogy mit hogyan kell csinálni és persze nem szoptatott stb.
Azt gondolom a lányod egy nagy kinccsel gazdagabb - Veled (bár szerintem biztosan tudja :lol: )

Ibcsi

KépKép
fibcsi
 
 


Sziasztok!

Naptej: én elég ritkán kenem Márkot, csak akkor ha fa alá teszem le, ha a babakocsiba rakom és úgy a fa alá akkor már nem, remélem a dupla árnyékolás megvédi :-)
Én egy svájci cég pici babáknak való naptejét használom, ami kizárólag patikában kapható, én ebben bízom.

Úszópelus: én saját medencébe biztos nem adnék rá semmit, mert mi van ha belekakil? Legfeljebb kimosod és kifertőtleníted, de azért talán nem olyan nagy az esély rá... Esti fürdetésnél sincs gondolom a gyerkőcökön pelenka :lol:
Viszont nyilvános helyen más a helyzet. A Rubinban úszópelust kell a gyerkőcre adni, és adnak mellé egy biciklis nadrágot, amit még pluszban fel kell húzni, mert ezek az úszópelenkák nem zárnak tökéletesen.
A Camponában viszont nem is kell elvileg úszópelus (bár nekem ez furcsa) hanem elvileg olyan nadrágot adnak, ami elég.

Duplázás: mi sem fogunk, nekünk is még kb 1 kg kellene a duplázáshoz, és van hozzá 1 hónapunk. Nem hiszem hogy menne :?

Mágnes, nem raktál fel képeket az új szerzeményekről :( Mikor lesz legközelebb?

Azt hiszem csak ezek jutottak most eszembe :lol:

Dorka

Kép
szdorka
 
 


Végülis mi van, ha nincs meg a duplázás? Nyilván semmi. 6 hósan már úgyis kezdődik a hozzátáplálás. Szóval semmi következménye nincsen, ha kisebb a súly. Ha eddig nem ment tápszer, utána már bizti nem kell. (Mi se biztos, hogy duplázunk... Bár elviekben még van rá esély. 700 g-ot kell híznia Tündének 1 hónap és 3 hét alatt.)

Kép
Kép
tinu
 
 


Jó reggelt!

Na a mi éjszakánk kissé fárasztó volt, legalábbis nekem. Felbátorodtam rajtatok, hogy milyen lengén öltöztetitek a bébiket, így éjjelre csak egy rövid ujjú bodyt kapott és betakartam. Éjjel 2-kor arra ébredek hogy a rácsokat ütögeti ( van amelyiknek van egy kis mozgássa és baromira tud zörögni) és persze a takaró alol kimászott, teljesen keresztben fekszik az ágy végében. Na nagy nehezen megigazítottam, vékonyabb takaróval betakartam. Erre négykor ismét kelek a rács zörgésre + dumálásra. Mivel nem tudtam visszaaludni megnéztem mit csinál. Most már 180 fokot fordult az ágyban, takaró ismét nem kell és a lábával ütögeti a rácsot!:) Megigazítottam, erre el kezdett bámészkodni és emelgetni a fejét, majd tovább magyarázott. Na jó megetettem, hátha elalszik-tévedtem. Kb. fél órát hallgattam a beszédét-nagyon édes volt, aztán szerintem én aludtam el előbb Tuti a melegtől van! Pedig nálunk még az ablak is nyitva volt egész éjjel, igaz a konyhában, de nálunk sehol nincs ajtó becsukva.

Beszti!

Ez a tábla nagy segítség!:) Köszi

Roni nagyi!

Neked pedig a tapasztalatokat és a jó tanácsokat köszi! Most már tudom, hogy mire figyeljek a bébinél a nyaralás alatt.

Tinu!

A Veronika 3,65-tel született és 53 cm volt. Sajnos eltelt 1 hónap mire elérte a születési súlyát, nekünk már akkor egy hétalvónk volt!:) 3-4 óránként keltettem még éjjel is hogy egyen és hogy a mellem feszülését enyhítsem. Sajnos az első hónapban szenvedtünk is sokat a szopival, de a második hónaptól már ügyesebbek voltunk és szépen elindult a súlya. Most 65 cm és a környezetemben mindenki szerint hatalmas baba! Asszem ők már elfelejtették hogy 20-25 évvel ezelőtt az ő csemetéjük is valószínű ekkora volt, ha nem nagyobb ilyen idős korban!:) HA nem lenne ez a fórum, azt hinném hogy Veronika egy óriás-ugyanis néha erről győzködnek. Sőt néha azt javasolják, hogy adjak még ritkábban neki kaját! Mondjuk csak négyszer!!!!Hát nem abszurd???? Amúgy én is és a férjem is 180 cm felett vagyunk és a férjem sovány én pedig mondjuk úgy hogy van egy kis felesleg rajtam!:) Szóval nem kellene csodálkozni ha Veronika ezt örökölné!:) Biztos a genetika nagy úr!:)
Ja a szemét pedig tőlem örökölte, már a kórházba is ilyen színű volt, holott a többi baba mind kék szemű volt! Én is csodálkoztam!

Ante!

Annyira nem forsziroztam a dokinéninél a dolgot fülbelövés ügyileg. Ő egy elég új felfogású, halad a korral, annak ellenére, hogy gyerekként én is hozzájártam!:) De ezt máshonnan hallottam, hogy vagy rögtön a kórházban betenni a fülbevalót vagy várni vele legalább 1 éves koráig! Utána már nem gyengíti az immunrendszerét! Ha ezt előbb tudom, akkor már nekünk is születése óta lenne. Persze nem akartam senkiben kétséget ébreszteni, akinek már van! Egyébként nem is beteges Lidike, ugye? Szóval lehet nemigaz, ám!

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Dorka akkor te is azt a naptejet használod amit én, mert ezt is svájci cég csinálja? Neked tapasztalat róla, hogy mennyire kenhető? Én még nem próbáltam, mert estére tettük át a sétákat.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Kedves Anyukák!
Május 29.-én kedden nagyobb tétel nyári holmi érkezik a Branto gyerekruha boltba
(Káposztásmegyer I. Dunakeszi u.16 és Cserző u. sarok)
Next,Adams,L.O.G.G.,MEXX,Cherkee,George,H&M,Gap,stb.. alig használt minőségi gyerekruhák 50-176 méretig.
Világmárkák elérhető áron!
Minden kedves vásárlónkat gyereknapi meglepetés vár!!!

Kép
flocika
 
 


Sziasztok,
bejött a reggeli séta:-) 1/29-től, 1/2 11-ig voltunk, de közben bevásároltunk. Vettem napernyőt, nem kentem be:-)

Fülbevaló: Lehet, h az a doki természetgyógyász is. Mivel a fülünk is leképezi a testünket, gondolom az akupunkturás pontok miatt, ha rossz helyen van, akkor nem tesz jót. Nemtom jobban megfogalmazni, remélem nagyjából érthető:-)))

KépKépKép
kiscsiko
 
 



KépKépKép
kiscsiko
 
 


Ante, igen ugyanaz a gyártmány van, csak neked Kids nekem meg Baby (a Baby-t sajnos már nem forgalmazzák itthon, de nekem sikerült szereznem).
A Baby abszolút jól kenhető, nekem nem volt vele gondom, igaz eddig talán 2-szer használtam.
Én sem megyek ki Márkkal ilyen melegben, csak pl. kedden pár ismerős itt volt nálunk és kint voltunk a kertben, akkor bekentem, és szerencsére egyáltalán nem fogta meg a nap.
Én bízom ebben a termékben, remélem tényleg nem csalódom...

Most pedig azt hiszem elmegyünk a Camponába, mert én már nem bírom ezt a meleget, Márk még kevésbé, és ott talán nincs ilyen meleg :lol:

Kép
szdorka
 
 


És még kicsit off:-)
Ha néztétek a Megasztárt, abban volt Hornai Anita, aki népdalt énekelt. Na, nekik jelent meg a lemezük, ami fantasztikus:-)))) Tegnap hozta apa, de ma már 3* meghallgattam:-)
www.boragomusic.hu

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Köszi, nagyon aranyosak vagytok, de ismeritek azt a mondást, hogy "senki sem lehet jó próféta a maga hazájában"....

Korábban , amíg Laura meg nem született nekünk is voltak un. generációs ellentéteink, pláne a modern pedagógiai módszerek tanulása kapcsán. Na, ja, leírva minden szebb, mint az életben.

Örömömre ez teljesen megváltozott a várandóság idején már. Sok fölösleges izgalmat, aggodalmat, aggályoskodást elkerűltünk azzal, hogy próbáltuk reálisan látni a dolgokat.

Amint már írtam az orvos és a védőnő sokszor ellentétes véleménye meggyőzte a lányomat is arról, hogy a mai világban is bizony a mérlegelés nem is utolsó szempont.
Vannak ,régen is kiválóan működő dolgok és ma is jobbat találni ritkán sikerűl.Persze mindig is voltak divatos , felkapott dolgok, de az idő elmosta, ha nem vált be a gyakorlatban. Nem is hiszitek, hogy amikor olvasom akár a kitűnő táblázatot amibe szinte 30 év alatt nem sok minden változott, jó látni, hogy ami jó az jó!

Ami az Anyukák emlékezetét illeti, nyílván a most is aktívan dolgozóknak sem idejük, sem energiájuk annyi nincs, de nem kell aggódni, majd minden eszükbe fog jutni, hasonlítani fogják a fejődés kapcsán a(pl.a szülő mikor állt fel, kezdett járni, ki volt a kedvenc a családban, mit szeretett, mi volt az első szava...és sorolhatnám végnélkül)és a kisunoka mennyivel ügyesebb, szebb, okosabb. A nagyszülői bölcsesség mindenkiben ott van, hiszen ez már a szeretni való unoka! Bölcsesség, ha nem szólunk mindenbe bele, hagyjuk, hogy kiforrja magát minden.

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Niki, nálunk is mennek a mámámámá-s hangutánzó szavak eddig mömömö volt de mostmár továbbfejlesztette. :-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


Nálunk Veronika akár félórát is tud egyfolytában beszélgetni, főként a játékaival ill. azokkal a szájában.:) De én nem tudnám utánozni, hogy miket is mond. Ilyen hangutánzós szavak vannak és a síkongatást nagyon élvezi. :D

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Kép fülcsi

[/img] Kép

majd jövök még, most gyerkőc a kézben

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mági, hát nagyon szép és jól áll a nagylánynak. :-)

Noémi, ti mindig Veronikázzátok Veronikát? Vagy használtok becenevet is? Bocsi csak nekem is az a nevem ami a kislányodnak de engem mindig cska akkor hívtak így, ha valami rossz fát tettem a tűzre. :-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


Mágnes, hogy ez a leányzó mennyire gyönyörű, olyan kis formás 8)

Nagyon köszönjük a táblázatot :P

Mifelénk nagyon kellemes az idő - egy jó nagy zivatar volt délben...és azóta is néhány kisebb.
Lizi ámulattal nézte a zuhogó esőt-nagyon édi volt megnézt aztán szeretett volna minél messzebb kerülni ettől a nagy zajtól... :lol:

Ibcsi

KépKép
fibcsi
 
 


Mágnes,

gratulálok, nagyon szépek vagytok fülbevalóstól!

Mot,
írtad a mellgyulladásról, hogy a fejés, a sok-sok fejés segít. Hát, én nagyon sokat fejtem, de másfél hónap alatt háromszor lettem 40 fokos lázas. Egyszer aztán antibiotikumot is kaptam, attól persze elapadt a tej. A védőnéni azt mondta, hogy sajnos vannak olyanok, akik bármit csinálnak, akkor is begyullad a mellük. Ez lehet a sportolók esetében (mert túl kötött az izomszövet), vagy csak az alkat. Hát mivel én messze állok a sportolóságtól, marad az alkati kérdés:)

Ksicsikó, és a többiek!
nekünk a doki néni ajánlotta a BABÉ naptejet, amit kifejezetten babáknak csinálnak. Gyógyszertárban lehet kapni, asszem 40-es faktorú. És én is úgy tudom, hogy árnyékban is fogja őket a nap, tehát kenni kell.

Kajafutárral kapcsolatban ajánlom nektek a Tőzsde ételfutárt, vagy a Gasztriát (Egészségkonyha.) Én ettől a kettőtől rendelek, és ízre nekem bejött, az ára is elfogadható, és mindig ugyanabban az időben jön a futár, és ha nem vagyun itthon, akkor hasonlóan Besztiéekhez, nálunk is az ajtóra akasztja.

Nika70,
a 3 hónapos oltásnál csak aznap, a 4 hónapo oltásnál másnap is volt hőemelkedése Domának. Ha harmadnapra is megmarad, akkor mutasd meg a dokinak, mert akkor már mástól lehet.
bernadette
 
 


Hát nem kaptuk meg az oltást. Sőt még kúp is hozzájött a repertoárhoz. :( Köv. időpont jövőhét csütörtök. Addigra csak meggyógyul!

Kép
Kép
tinu
 
 


SZiaszotk!

Beszti, köszi a táblázatot, le is mentettem, mert aztán majd keresgethetem, ha odajutunk :)

Tinu, jobbulást, jövő héten már csak összejön....

Mági, csini a füli! :)

Naptej, hát akkor jobban kenem, én eddig csak az arcát kentem, de be volt takarva a legnagyobb melegben is egy pelussal, plusz babakocsi napernyővel :shock: kellett volna? lehet, jobban fogom... mi mondjuk pont délben szoktunk sétálni, akkor tud a legjobban aludni, meg sokat, ilyenkor délután már csak jó egy órát alszik Rékababa. azt lehet, hogy írtam, mi most vettük a Nivea babay 50 faktorosat. meglátjuk...

Hintőpor? nekem is ez tűnik logikusnak, de a bőrgyogyi testápolót mondott. Az ekcéma miatt részt veszünk egy programban, teszteljük a Sebamed testápolót, és azt mondta, azt kenjem...
de én is fogom hintőporozni. Babóca kül szerencsére nem túl izzadékony, csak a fejecskéje izzad, de a teste még egyszer sem izzadt le. Ill egyetlen egyszer eddig, úgyhogy rucicsere még nálunk nem kellett...

A szeme is jól lett mára, semmi könnyezés, így megúsztuk a dokinénit.

Itt nem volt vihar, csak dörgés, de az eső még várat magára. MOndjuk ezzel együtt már 26 fok van árnyékban, a 29-hez képest haladás :)
Én éjszakára mindenhol nyitva hagyom az ablakot bukóra, babaszobában is. és a hálózsák nekem tökre bevált, nem tudja lerúgni, és egy vékony pamuthálózsák van most a rövid bodyn.

na, megyek vissza az előző oldalra, azt már elfelejtettem :)

ja, kiscsikó köszi a linket!

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Ante, köszi a hóköszöntést :)

Tinu, mi ha veszünk kismedenét, tuti pucáran fogom belerakni. Max pólóban, de mival északi oldalon van az erkély, talán az sem, a ház árnyéknán talán csak ne msüt át a nap :)

Duplázás: nálunk elvileg meg lehet, 1,2 kg kéne 2 hó alatt, de ez a hó fél kg-s volt...

Holnap megint elutazunk az ünnepekre, most Galyatetőre, visszük anyósomat is. Jó lesz megint egy kis pihi, most már bizti könnyebb lesz, mint egy hónapja :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!
Fülbevalót jól tűrtük, azóta már forgattam is neki, meg sem nyikkant, szóval szerintem nem fáj neki.
Tegnap fél nyolckor fürdettünk, nyolckor evett. Aztán szunya, és reggel 6-ig fel sem ébredt! Olyan szupi volt!
Ma viszont nem akart enni, eddig a mai napon háromszor evett.. :shock: Hiába kínálom, nem kell neki, se tej, se táp, se víz..

A melegkiütést bepantennel kentem, és javult, reggelre emúlt. Az állán a nyáltól lévő kiütést nem tudom kezelni, hiába kenem, rögtön csorgatja a nyálát, így semmit sem ér az egész :cry:

dorka:
nem tudtam képeket feltenni, mert elutaztunk, ha hazaértünk, akkor rakok fel. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok,

Noemi
Igen emg arnyekban is kenni kell a baba boret.Gyerekmentes baratnozes jo lehet :lol:
Veronika nagyon ksi edes.

Roni nagyi
IGen nekem si soxor becsomosodott a hintopor,de jo vekonyan kell kenni.Bar melegkiutes magatol si mulik.Meg a lenyeg hogy sosem erje kozvetlen nap a babat.Nagyon feher es erzekeny a bruk,a nap meg alattomos :?

Beszti
nagyon koszi!!!

Tinu
Sajat medencedben nyugodtan rakhatod meztelenul is a babat,kicsit legalabb szellozik a sok meelg pelenas nap utan.

Ante
Hat pontosan nme tudom az arakt,de szerintem olyan masfelszeres lehet a boltihoz kepest.Ennyit azert meger az egeszseg.A permetszer nem oldodoki ki a fozes kozben sem sajnos,az tuti :?

Magnes
Szepa fulcsitek.

Kép
Kép
kataa
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?