Új privát üzeneted érkezett!

Szia Nyuszog!

Na gyere mesélj! Vagy: Gyere sírj a vállamon!

Szóval gyere nyugodtan, és mondd el mi a probléma oka. Gratulálok a gyerkőcökhöz!!!!


Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Most az a legnagyobb problémám, hogy nem tudom kezelni még ezt a fórumot. :) Meg mennem kell megpelenkázni a kicsit, meg elhozni a suliból a nagyot...

Amúgy pont a napokban találtam egy baba-mama jógát, az Orange Fitnessben, ami fogalmam sincs, hogy hol van...
nyuszog
 
 


Sziasztok lányok!
Azzal kezdeném, hogy már nem reménykedem, hogy gyakrabban jövök a géphez. Amig dolgoztam azért nem volt időm, most a két csöppség köt le, majd talán pár év múlva lesz több időm, de már nem vagyok biztos benne.
Gratulálok Orsinak és Zsuzsának is a pocaklakókhoz, úg örülök nektek. El sem hiszem nemrég még én is ebben a cipőben jártam és talán fogok is még...
Kedvesek vagytok hogy visszajeleztetek nekem, minden elolvastam. Köszönöm.
Képet nem tervezek feltenni a gyerekekről. Fanniról csak annyit hogy pont mint a nővére volt. Amikor megszületett és megláttam, rögtön mondtam tiszta Anna vagy. Persze a természete kicsit más, de ő is nyugodt baba általában.
Állatkertben is voltunk elég jól sikerült, kerestelek titeket Babitim, de nem láttalak, már értem hogy miért. Mondjuk rövidebb lett mint mikor még csak Norikoval voltunk, mert a pici a végén már nehez birta igy hamarabb eljöttünk. Előtte benéztünk a majálisra is.
Szülésről annyit, hogy nehezebbnek éreztem mint Annánál. Később összeraktam a képet és már értem, de örülök neki hogy természetesen lett meg. Tomoko is segített, hisz megfordult igy nem kellett műteni, viszont kevés volt az idő ahhoz hogy lejebb menjen és beilleszkedjen, igy ezeken nekem kellett "dolgoznom". Maga a szülés nem volt hosszú, most is burokrepesztés kellett, innen számítva 1 óra alatt megvolt a pici, de ez elég intenziv idő volt. Előtte már voltak rendszeres fájások ezért bementünk a kórházba, de néhány órára leálltak igy haza küldtem apát pihenni, de ahogy lenni szokott, utána már nem tudtam én sem pihenni és lassan újra indult minden. Az ügyeletes orvos az orvosomat úgy riasztotta, hogy igyekezzen, mert még a végén lemarad a szülésről. Sato bent volt velem és a Timea is, tulajdonképpen az orvosom is mert a megérkezése után és a burokrepeszt után, amit ő csinált elég rövid idő alatt megszületett a pici. Timea nagyon kedves volt velünk előtte, alatta, utána, megnyugtató volt hogy beszélgethettem vele, elmondhattam a gondjaimat. Sato teljesen profi segítő volt, mindig érezte mit kell tennie, szerintem már nem izgult annyira mint először. Vajda főorvos pedig egyszerűen profi volt, udvarias, kedves és határozott, ahogy lenni szokott. Szóval nagyszerű csapattal szültem. Fanni is azonnal felsírt, azt sajnálom, hogy nem azonnal adták oda, hanem előtte betakarták, szerintem azért mert elég hideg volt a szülőszobán. Viszont apa vágta el a köldökzsinort, levették a vért is, majdnem elfelejtettem szólni újra a csomag is böröndőmben volt úgy kellett behozni a szülőszobába, de minden rendben volt vele, már visszaigazolták, hogy megfelelő volt az elküldött anyag.
Megyek rendezem a gyerekeket.Igyekszem bekukkantani és ha lehet csatlakozni hozzátok a programokhoz.
Szép estét mindenkinek.
Ági
nicsi1
 
 

 
 

nicsi1, gratulálok, nagyon ügyes vagy! Nagyon örülök, hogy ilyen profi segítséged volt!

Bogi, most, hogy már nagyjából kiismerem magam az alapvető funkciókon, a következő a nagy problémám:
olyan nagyon nehezen indulok el bárhová is. Marcal II-n lakom. A férjem elviszi a kocsit, nekem marad a busz. Illetve, csak maradna, de a babakocsit nem tudom feltenni, ha régi busz jön. Kenguruban még fel tudnék szállni, de akkor meg vinnem kellene valami táskát valami szabad testrészemen, amiben a gyerek cuccai vannak. És nem tudom, hogy hol tudnám útközben tisztába tenni és megszoptatni.

Ti hogyan közlekedtek a városban kisgyerekkel?
nyuszog
 
 


Sziasztok!

Éva!
Örülök,hogy sikerült a vonalzód,és látom a kép is a helyére került.
Köszi a gyerkőcök dícséretét. Tudod én nagyon elfogult vagyok velük,örülök,ha mások is szépnek látják őket.
Pontosan hova mentek a MÁtrába nyaralni?
Az éjszakákkal kapcsolatban nem vagy egyedül,közülünk nagyon sokan szenvednek ettől,pedig nagyobbak a gyerkőcök. Nálunk az elmúlt hetekben kezdődött még csak,hogy Marcell átaludta az éjszakákat,de már vége is a nyugalomnak. Most,hogy beteg szegényem,sokszor felsír,és nehéz megnyugtatni,a vége mindig az,hogy átviszem magam mellé.

Ja nem írtam Nektek,hogy betegeskedünk,Marcellnek torokgyulladása van és hurutos a füle. Már kezdem én is a köhögést,marhán fáj a torkom. Szerencsére nem dolgozom a hétvégén.

Voltunk szombaton a Kölyökparkban,szenzációs volt,nagyon jól érezték magukat a kicsik. Majd rakok fel képeket,csak legyen időm a kicsinyítésre.

Zsu!
Neked is köszi a dicséretet.
Remélem jobban vagy. Mi volt az ultrahangon? Tudom,hogy itt lesz a nővéred hétvégén,Tamás mondta,de azért kukkants be ide és számolj be nekünk. Én nagyon izgulok Érted!

Piros!
Nem tudom a kicsiknek lesz-e bemutatójuk a jazz baletten,de ha igen akkor majd szólok.
Haláliak a gyerekszáj történetek.

Niki!
Nagyon édes a fotón Zalán,olyan nagy már,csak ámulok.
Nekem is előfordul,hogy mindkettő bőg hátul,de nem vonja el a figyelmemet,már megszoktam. Marcell az első időben mellettem utazott a hordozóban,így vele nem volt gond. Amikor hátra került Kyra mellé,már elég nagy volt,megszokta az autózást. Ha balhézik mindkettő,megpróbálom elterelni a figyelmüket,hiszen annyi érdekes dolog tud lenni az utakon körülöttünk és szerencsére hamar abbamarad a dili.

Nyunyog!
Üdvözöllek közöttünk.
Sajnos nem tudok hozzászólni a buszos babakocsis dologhoz,mi mindenhova autóval megyünk :oops:
Az biztos,hogy nem lehet könnyű a közlekedés.
Kengurut én nem használtam,nem tetszett, és úgy éreztem nem kényelmes egyikünknek sem.

Ági!
Pont tegnap veszéltünk Rólad a BOgival,hogy jó lenne ha már jelentkeznél. Gondoltam,hogy nincs túl sok időd a 2 gyerek mellett,de hidd el hamar belerázódsz majd. Én emlékszem amikor Marcell kb. 2 hónapos volt,akkor volt a legnyugisabb időszakunk,Kyra délelőtt óviban volt,a kicsi csak enni kelt fel. Akkoriban jöttem ide a Babanetre,mert volt bőven szabadidőm. Milyen jó is volt.... :D Csak sajna hamar vége lett ennek az időszaknak :(

Remélem hétvégére jobb idő lesz,és betegség és elmúlik,mehetnékem van :)

Már nem emlékszem mondtam-e Nektek,apa már csak 2 hétig lesz Miskolcon,aztán szerencsére "csak" Pestre megy dolgozni,de onnan hazajön naponta.

Na megyek,ezer dolgom van,vagyis lenne,ha Marcell mellett lehetne bármit is csinálni,most épp alszik,azért ültem gyorsan ide a géphez :wink:

Puszi Mindenkinek!

Bea
beátab
 
 


Sziasztok!

Bocsi, tegnap késő este írtam egy hosszú tatalmas hsz-t, ami elszállt, úgyhogy most csak röviden:
Mégegyszer köszi a biztatást, bejött, voltam tegnap dokinál, minden okés a babával, hematóma nem látszik, viszont az, hogy dobog a pici szíve, az igen!! :)

Puszi nektek, később bővebben mindenkinek írok!

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sziasztok!

Bogi!
Hát 74-ből vennék többet az tuti, mert most 68 cm a lelkem, csak gondoltam, ha lett volna elfekvőben 68-as akkor egyet vagy kettőt abból is, mert már most is bír nagyon meleg lenni, Zalán meg nem a fázós fajta.

Zsu!
Jaj de jó!!!!! Akkor most már csinálsz vonalzót? :D Amúgy meg ne idegeskedj, az nem tesz jót a szépségednek :)

Bea, Bogi!
A vezetésnél apa magából indul ki, a múltkor győrtől hazáig üvöltött Zazi én meg nem voltam hajlandó kivenni a hordozóból, és már tépte az ideg a férjemet alig bírt figyelni. Én meg ugye aki itthon is hallgatom a sírást néha, már alég jól viselem :D, de ő pasiból van, ezt úgy sem érti :D Majd egyszer talán, de már pedzegeti, hogy vezethetném végülis, csak nem fog egyhamar odáig jutni, hogy meg is mutassa, hogyan működik ez az új csodajárgány.
Ja hát meg arról nem is beszélve, hogy az autó az nála is, mint a legtöbb pasinál érző lélek, folyamatosan takarítva és ápolgatva van, úgyhogy tuti be fogja fonni a haját ha a gyermeket csak a kiflicsücsök fogja megnyugtatni :D

Üdv: Niki

kancellárka
 
 


Niki!

Én azért kaptam külön autót, mert nem bírta a morzsát/rendetlenséget/összerugdalt kárpitot :lol: :wink:

Zsu!

Nagyon örülök a jó hírnek! Olyan érdekes, hogy amíg a másik topik azért ment szét, mert a már-gyerekesek nem szóltak hozzá a friss kismamák híreihez, most úgy számontartom az eseméyneket, mintha én várnám a babákat! Bogival már ki is kalkuláltuk mikorra várhatóak az új "babáink" és menyni idő lesz Babinti, Orsi és Zsu babája között!

Ági!

ha ki akartok mozdulni, hozzánk is jöhettek ám játszózni bármikor! Úgy megnézném magamnak azt a csöppséget! Persze, ha Annára hasonlít,a kkor csak szép lehet!

Bea!
Gyógyuljatok meg hamar!

Nem jöttök vizitúrázni Bogiékkal? Mi megyünk! Igaz, lightosan: nem alszunk kint a kempingben és a kicsikkel szárazföldön maradunk vagy max. csónakázunk kicsit. De lesz tábortőz meg bográcsozás. BULI!

Nyuszog!

Üdv köztünk! Na igen, nem egyszerű a gyerekes közlekedés. Sajnos konkrét tippeket én sem nagyon tudok adni, mert korábban Révfaluban laktunk és onnan babakocsival közlekedtem, most meg innen vidékről (Győrújbarát) csak az autó játszik igazán. Húgom viszont Pesten él és ő a kenguru majd esernyőkocsi kombinációt használta. Talán neked is beválik...

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Ja, és a lényeg a babacuccokat hátizsákban hordta hozzá. Illetve olyan féloldalas testzsákban.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Próbálok vonalzózni...

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Piros!
Na az jó lenne nekem is, a másik kocsi, amit nem sajnálna akkor sem ha meghúznám az oldalát (mint a réginek :D). Csak, most ő kapott robogót, mert miért is ne, na meg mert olcsóbb mint a busz vagy a kocsi. És parkolni sem nagyon tudnánk vele egyenlőre hol. De majd ha a lottón nyerünk... :lol:

Nyuszog!
Hát én sem megyek sehova kocsi nélkül. Buszra meg azért sem merek felszállni, mert ha kitör a hepaj nem tudok vele mit csinálni. Úgyhogy busszal max a két megállóra lévő doki/védőnő-höz megyünk, ha rossz az idő :)

kancellárka
 
 


Niki!

na az enyémnek is a roncstelep volt a következő megálló az életében :oops:
De nem csak a vezetési stílusom miatt, hanem, mert nem volt pénz fiatalabbra. Viszont egy jó nagy kocsi volt és ezért bátrabban közlekedtem vele, mert 1. volt törés-zóna, másrészt valahogy jobban tisztelték az úton. Na meg kényelmesen elfértünk a 3 kölökkel. Egy öreg Renault Laguna volt. Szerintem egy jobb robogó áráért ....

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Piros, köszönöm a tippet, én is a kenguru felé hajlok, illetve hordozókendő, mert az sokkal kényelmesebb. (Bár egy óra cipekedés után már valószínűleg mindegy.)

Kancellárka, én is azon aggódom, hogy a lurkó eladja a buszt, és olyankor annyira bután bírnak rám nézni, hogy csináljak már vele valamit. De hát néha az nem olyan egyszerű. Nagyon sok a buta ember, és ilyenkor eléggé kiszolgáltatottak vagyunk. A múltkor az egyik bankba akartam bemenni babakocsival. Aki velem együtt ért volna az ajtóhoz, az gyorsított, és bevetette magát az ajtón előttem, utána hagyta becsukódni maga mögött, azaz az orrom előtt. Jaj, nem akarom elrontani a hangulatot, inkább megnézem, hogy ez a vonalzó dolog hogyan sikerült. :)

Kép
Kép
nyuszog
 
 


Sziasztok!

Egy kicsit benézek,már olyan rég olvastalak benneteket,nem is tudok így hirtelen mindent visszaolvasni.
Remélem azért mindenki jól van,és élvezitek a jó időt a gyerkőcökkel,ami most éppen egy picit elromlott. :D
Hát ezt jól megmagyaráztam! :P :oops:
Azért ha valamiről lemaradtam,szóljatok ám!
Majd ha lesz egy kicsit több időm,megpróbálok még visszaolvasgatni.

Üdvözlöm közöttünk az újakat!

Orsinak és Zsunak gratulálok!
-Mikorra várjátok a babákat?

Velünk nem történt semmi új.Voltunk oviban,Beni nagyon élvezte,de még mindíg a régi problémával küszködünk. :(
Pedig az oviban is megnéztük a kis WC-ket,és azt mondta,jó,de Ő abba nem fog pisilni meg kakilni...
Ez egy nagyon nehéz dolog nálunk!El sem hiszem,hogy más gyerekekkel is vannak ilyen problémák!
-Lehet,hogy e-miatt nem tudom majd ősztől oviba vinni!?
Talán addig még alakul a dolog...Minden esetre azért bízom benne!

Most elköszönök,és megpróbálok egy kicsit sűrűbben jönni.
Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!

Puszi:Klári és Beni

Kép
anyacuka
 
 


Sziasztok!

Nyuszog!
Én jártam párszor busszal Győrben (Győrújbarátról), amikor még Lili kicsi volt, és nem volt még Katica. Én simán babakocsival mentem fel, bár itt falun sem divat a segítség.
Én városban sokszor látok buszmegállóban babakocsis, kengurus, vagy hordozókendős anyukát. A csomagot ők általában ilyen vállon átvetős táskában viszik. Nem lehet egyszerű. Egyébként én egyszer csináltam, hogy a hátamon volt a gyerek, a hasamon meg egy hátizsák, vagy fordítva :) A hasamon volt a gyerek :) Hihi.
Nem kényelmes. Amikortól tud ülni, a legkönnyebb az esernyős babakocsi szerintem.

Niki!
Jövő héten hozatok akkor kicsi napozót, ha kell. Nézd meg a webáruházban légyszi, hogy melyik tetszik, jó? www.bugyortudor.hu Webáruházban: Cikk főcsoport: Baba és gyermekruhák, Cikk alcsoport: Prince Oliver bodyk, Méret: 86 (abból most sok van, meg tudod nézni melyik tetszik.)
Érdekes, mert vezetésnél nálunk is apa türelmetlenebb, ha vezet. Akkor nem bírja, ha sírnak. Engem már nem zavar. Szerencsére baromira bírják az autózást :)

Ági!
Tényleg épp aznap beszéltünk rólad Beával, mikor írtál :) Ez jó.
Én tanusíthatom, hogy Tomoko is éppen olyan gyönyörű, mint Anna, de tényleg. És hasonlítanak is egymásra.
Én nem is tudom, szerintem engem elkényeztetnek a lányaim, hogy tudok mellettük dolgozni, és anno is tudtam azért gép elé ülni tőlük. Nekem, személy szerint az első 6 hónap volt könnyebb. Amikor Katica esze nyiladozni kezdett, akkortól lett nehezebb. Aztán amikor már elkezdtek együtt játszani, akkor megint könnyebb lett, csak Katica állandóan a rosszon töri az okos buksiját, és sokkal jobban kell rá figyelnem, mint Lilire.

Zsu!
Örülök itt is :)

Orsi! Veletek mi újság?

Klári!
De jó, hogy írsz! Msn-en sem láttalak mostanában. Mi újság?
A szobatisztaságon ne aggódj. Nyáron talán megoldódik. Tudod, hogy nekünk is komoly gondunk van ezzel.
Egyébként itt a mi ovinkban alvásnál engedik a cumit, és az egyik anyukától hallottam olyat is, hogy kérdezte a kislányától, hogy hol a pelenkája?
Nem tudom Abdán hogy van (oda viszed?)

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Csak gyorsan kivételesen sül a süti :)

Bogi!
Megnéztem. 4 félét találtam, abból csak az nem tetszik amin a prince oliver felirat van és nem mókás játékok, a többiből jöhet, legjoobban a világoskék szélű tetszik.

Köszi, üdv Niki

kancellárka
 
 


anyacuka, nálunk ugyanez volt a probléma a nagylánnyal, de nyáron szépen megoldódott.

Ági, hogyan lett Tomoko a kislányod neve?

Képzeljétek, ma voltunk a Belvárosban. Bevitettük magunkat apával (ő ment tovább dolgozni), mivel a nagylány úgyis jazz-balettra jár a BBMMK-ba. Le van zárva az egész Belváros a verseny miatt, sőt, amikor visszafelé jöttünk (a párom jött értünk a Kis-Dunához), akkor a Baross híd eleje már a gyalogosok elől is le volt zárva, csak a lépcsőn lehetett felmenni rá. Babakocsival is. Még szerencse, hogy egy kedves, ismeretlen, fiatal hölgy segített, különben még most is ott állnánk. De hazaértünk, így egész délután hallgathatjuk a vándorcirkuszt. :( Hű, nekem már semmi nem jó? Pedig annyira akarnak szórakoztatni engem, ki sem kell lépnem a lakásból. Már megint nagyon negatív vagyok. El is dugulok.

Kép
Kép
nyuszog
 
 


Sziasztok!

Nyuszog!
Úgy lett Ági kislánya Tomoko, hogy a férje japán, és mindkét kislánynak van egy magyar és egy japán neve: Anna Noriko és Fanni Tomoko. Bocs, hogy én válaszoltam Ági helyett, de elég ritkán van ideje gép elé ülni.

Fel a fejjel. Ez a nehezebb időszak is elmúlik.

Most képzeld el a következőt: Mi is hatalmas adósságba vertük magunkat, hogy a Pláza mellett lévő lakásból kiköltözhessünk ide Győrújbarátra, ebbe a nyugis faluba. Lassan 4 éve lakunk itt. Erre idén csak úgy mellékesen megtudtuk, hogy egy repülőteret szeretnének ide a közelünkbe építeni, mert a Győri Aero Club kiszorult a péri reptérről, és helyet keresnek maguknak, és Győrújbarátot találták meg.
Elköltöztünk a büdös, zajos városból, és ha keresztül viszik az akaratukat, akkor lesz egy büdös, nagyon zajos repterünk. Ehhez képest a cirkuszt reklámozó autó csak felüdülés lenne. :)

Niki!
Oké, akkor rendelek belőlük, és légyszi írd már meg, hogy melyikből mekkorát kérsz.

Piros!
Voltatok eprészni? Képzeld a fiúk is végeztek fél 2-re a betonozással. Hétfőn, kedden már falazás lesz.
Ancsáék is készen lesznek, már a színek is fenn vannak, mert aztán végül ők valósítják meg, amit mi szerettünk volna: A terasz és a bejárati ajtónál a beugró más színű lesz. Tojáshéj színű lett a nagy része, a terasz meg a bejárat meg hasonló sárgás mint a miénk, talán egy árnyalattal világosabb. Szép lett!

Bea!
Hogy van Marcell?

Kriszti, Orsi, Zsu!
Mi újság?

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Bogi!
Hát igen,elég rotkán ülök mostanában gép előtt.
Igen,Abdára viszem oviba,már volt szülői értekezlet,ahol elmondták,hogy csak akkor mehet ha teljesen szobatiszta és wc-be pisil,kakil.
Nem is lenne ezzel semmi gond,mert Ő már mindenért szól,csak valami miatt NEM MER kakilni a bilibe.A wc-re meg rá sem akar ülni.
Bár ezt nem is akarom erőltetni,de ha egyszer az oviba csak kis wc van,akkor mégiscsak jó lenne elérni valamit ebben az ügyben.
A cumiról is volt ugyan szó,de azt igazából meg sem jegyeztem mit mondtak róla,szerencsére arról nagyon korán sikerült Benit leszoktatni (alig múlt 1 éves).

Én is kíváncsi vagyok voltatok-e epret szedni,és ha igen,mekkora sikerrel jártatok!??
Abdán is lehet szedni,mi kimentünk délután,de alig van eper és az is éretlen. :(
Alig több mint 2 kg-ot tudtunk szedni másfél óra alatt,bár Beni nagyon élvezte.
Igaz én most nem is akartam annyira sokat,mert tavaly főztem lekvárt és még van belőle,de csak úgy megenni is szeretjük,meg persze sütibe is.
Szóval tényleg érdekel,hogy ahova Ti jártok,az milyen!?
Nálunk tavaly sokkal több és szebb eper volt!

További kellemes hétvégét Nektek!
Üdv:Klári,Beni

Kép
anyacuka
 
 


Klári!

Mi nem mentünk ugye Pirosékkal epret szedni a betonozás miatt, de Piros azt mondta, hogy Abdára mennek, mert felhívta őket, és azt mondták, hogy ott több eper van. Hát akkor mi lehet Zámolyon?

Ugyanez a gond nálunk is Lilivel. Teljesen szobatiszta, éjszaka is, de a kaki nem megy. Nálunk az oviban azt mondták, hogy nem probléma, mert nagyon sok kisgyerek kűzd ezzel a problémával, és általában úgy oldódik meg, hogy még ovi előtt reggel, vagy ovi után délután otthon intézik el pelenkába. Úgyhogy én már nem aggódok. Vagy leszokik nyáron erről, vagy majd megoldódik később.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Csajok!

Zámolyon sok eper van, és érett is! Mi ott csemegéztrünk szerdán Krisszel!!320 Ft kilója!!

Puszi

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Szia Mindenkinek!

Júj,de nagyon régen szóltam hozzá az elhangzottakhoz...
Alig győzöm visszaolvasni.

Bogi!Nagyon kedves,hogy kerestél,jólesett.A minap nézegettem a bugyoros honlapod,de sehogy se találtam napozót 86-92-es méretben.Már elfogytak?Bevallom,meg akartam várni,hogy a Tescoban megérkezzenek a tavaly annyira sikeres Freddí békás napozók,de eddig semmi.Pedig már ideje lenne kirakniuk.Helyesebben Cherokee napozójuk már van,csak abból 74-es a maximum méret.Azzal nem vagyunk kisegítve.Tudom,hogy a bodyk is épp olyan jók lennének,de Babintim jobban viseli,ha egy kicsit lötyög rajta a ruha,és van szára.És szerintem is édesebb napozóban. :oops: :P :lol:
Szóval,ha nálad kaphatóak lesznek (újra),kérlek szólj.Előre is köszi.
Annyira olvastam az utsó hozzászólásom óta elhangzottakat,hogy már zsibong a fejem.Végülis mikor indultok a bicós-evezős túrára?És csillagtúra lesz?Na,nem mintha el tudnánk menni.
egyre fáradékonyabb vagyok.Még bringázom,de ha eddig csigatempóban,eztán csoda,hogy egyátalán gurul alattam a járgány.Viszont nagyon kívánom a mozgást.Főleg,mert nem igazán tartom be az önként vállalt diétámat,mert mindig valami ínycsiklandozó eleség készül itthon.Például tegnap palacsintát voltam kénytelen sütni a családnak.Ki bírt volna ellenállni???
Szerencsére nem vizesedek,és nem is hízom igazán (3-4 kgot eddig,de nem is csodálom,amekkora a hasam;szép nagy babánk lesz megint... :shock: ),azért tartanom kell magam.Ha már mástól arról olvasok vagy hallok,hogy túrázott,sportolt valamit,vagy csak úgy karbantartó mozgást végzett,már könnyebben veszem rá magam,hogy ismét elinduljunk.
Szóval,majd írj ám élménybeszámolót.

Zsu!Örömteli volt olvasni,hogy már hallottátok picúrkád szívverését.Engem is esz a penész,hogy újra babamozizhassunk.Azt hiszem,előbb megyünk 4Dre,mint a kötelező vizsgálatra,de az is hetek múlva esedékes csak.Még szerencse,hogy esténként kirúgja a ház oldalát,főleg,ha a nemrég megvett,első zenélő plussét a hasamra teszem,vagy énekelek neki,miközben hintázunk a kedvenc szoptató székemben.
Kívánom,hogy zavartallan,és nyugodt legyen a várandósságod,és Krisz mellett is tudj eleget pihizni.
Sajnos,én is túlhajtom magam időnkn,mert rámköszönt a vészekrakó téboly.minden napra kitalálok valami surpákolni,elintéznivalót.Mire megszületik a kistesó,nem lehet a lakásunkra ismerni,olyan csilli-villi lesz... :P :lol: Azért arra kíváncsi lennék,meddig fajulhat még ez a rendrakási-takarítási kényszer???Már rámszóltak itthon,hogy lassítsak.Ami ugye nem jellemző.De Marcus is élvezi.Édesen utánozza,ahogy porszívózok,és törölgeti a polcokat.Igaz,hogy amikor összehajtogatom a ruhákat,ő inkább szédszedi,de segít,és ez a lényeg.Jó kis kiképzés ez neki... :wink:

Eperföld:Mi tegnap voltunk zámolyon,és nagyon élveztük.Sok még az éretlen szem,és még többa virág,de a félérett gyümölcsök is mézédesek,és azért családonként 3-4 kg összeszedhető,csak győzzetek hajolgatni.Majd ez a meleg és napsütés megérlelei a termést.Talán egy hét,és roskadozni fog a föld a zamatos bogyóktól.mi ki is fogunk nézni jövő szombaton újra.Hátha!
Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
babinti
 
 


Anyacuka!Meglepő,amit a wczésről írtál.Mi még csak előtte állunk a dolognak,de egy kicsit megszeppentem.Mégse fog olyan simán történni a dolog?

Talán írtam legutóbb,hogy Marcus egyik este,pucér szaldgálás közben megkereste tekintetével a bilijét,s amikor sloziznia kelle,abba végezte el a dolgát.nagy volt az örömünnep itthon.Sajnos,azóta nem tudtam elég következetesen betartani ezt a "programot",ennek ellenére valamelyik hőségtől terhes délután,amikor az erkélyünkre kitettem kis vízzel a medencéjét,pancsolás közben felállt,ráült a bilire,belepisilt,megtekintette a termést,majd aki jól végezte dolgát,visszacsobbant a hűsen fodrozódó vízbe.Újabb örömtánccal jutalmaztuk,de a rákövetkező napokban nem volt hajlandó bilizni,akármit találtam ki.Nem eröltetem a dolgot,majd csak ráérez a dolog fontosságára,kényelmére.Mígnem tegnap délután,jelezte,hogy kaki lesz.Leguggol és húzza pelusát.Gyorsan lekpakodtam róla a ruhákat,pelust,és rácsüccsentettem a bilire.Vaklárma lehetett,mert a bilit üresen hagyta.Miután felöltöztettem végezte el a dolgát végül.Nevettünk egy jót,ami úgy látszik bevált,mert ma megismételte az akciót azzal a különbséggel,hogy a kaki és a pisi is a bilibe került.Egyre többször jelzi,hogy wcznie kell,de maga a wc nem szimpatikus számára.A bilit is úgy tudtuk igazán megkedveltetni,hogy -napjában többször,feltezsem,amikor csak pisil- ráteszi a nagy maciját,mintha wczne.Ha biztosabb lesz a bilihasználat,megpróbálkozunk a wcvel is.De ahogy olvasom a wctől való félelmeket,előre izgulok.

KépKép
KépKép
babinti
 
 


Nyuszog!Üdv köztünk!Ismerős amiről írsz.Amikor annakidején Marcusommal nekivágtunk a városnak én is úgy éreztem magam,mint egy málhás.De hozzá lehet szokni,és asszem könnyebb közlekedni kenguruval,vagy hordozókendővel,mint kocsival.Meg aztán annyira jó érzés,amikor hozzánk simulhat a kicsi.Igaz,hogy alig egy óra és leszakad a derék,de ha esetlge Kosmodicset hazsnálsz a séta során és a rugalmas hordozókendőt,no meg lecsüccsensz húsz percenként,megelőzhető a tartós fájdalom.
Azt hiszem,minden anyuka átesik ezen a "besült az agyam,semmihez nincs kedvem,hagyjatok" állapoton.Ilyenkor a legnehezebb szórakoztató,lakáson kívüli tevékenységet találni,pedig egyedül az jelent megoldást.A napfény a friss levegő,valami szokatlan program.És néha igenis el kell menni a babu nélkül kikapcsolódni.Úszni egyet,vagy kézműveskedni,beszélgetni a barátnőkkel,stb.
Ez egyfajta fáradtság.Teljesen normális addig,amíg nem társul a babádra,a családodra vonatkozó hátborzongató-véres gondolatokkal.Szerintem nem kell tartanod a gyermekágyi depressziótól.Én a küszöbén voltam.Annakidején írtam is még a másik topicba (Győr a folyók városa),hogy például elmentünk sétálni a Holtágra,s eszembe jutott,hogy a túlparton laknak hajléktalanok.Rámtört a sírógörcs,mert hirtelen bevillant,hogy a kiéhezett,elfásult emberek megehetik az én picúrkámat.Vagy amikor átvittem a karjaimban az egyik szobából a másikba,megbénulva álldogáltam az ajtó előtt,mert azt hittem,hogy be fogom verni a fejeckéjét,hogy vérezni kezd,vagy eltörik a nyaka.Nem vicc,szinte észrevétlen kúsztak be a gondolataim közé hasonló rémségek,és iszonyatos félelmeket éltem át.Nem mertem kimozdulni otthonról.Szerencsére észrevették rajtam,hogy baj van,és a védőnő is sokszor jött.Pszichológus és gyógyszerek nélkül rendbe jöttem.Igaz,hogy egy kis borzongással,de már csak nevetek az egészen.
A rugalmas napirend,a rendszeres fórumozás,és a házon kívüli programok ,valamint,hogy kibeszélhettem anélkül,hogy sajnálkoztak vagy ítélkeztek volna felettem,tett rendbe.
Írj minél többször,mindannyiunknak jól fog esni.
Ezek a fránya hormonok!Elkerülhetetlen,hogy így vagy úgy,de befolyásolják a hangulatunkat.Le tudjuk győzni magunkat,a démonainkat.
Nemsokára jobban fogod magad érezni,meglátod.

KépKép
KépKép
babinti
 
 


Nicsi!Nagyon örülök,hogy írtál.Mindig jó olvasni a soraid.
kérlek,ne haragudj a május 1-je miatt.Majd legközelebb pepótoljuk.
Köszi a szüléstörténetet.Nagyon ügyesek voltatok.llekben már én is felkészültem a szülésre,noha négy hónap választ el tőle kb.koncentrálok,hogy ezúttal természetes legyen,de ha mégsem sikerül,akkor se fogok kétségbe esni.Mi is timit kérjük majd fel,de még nem hívtam,hogy ráér-e.Remélem,nem késünk le róla.Állandóan kimegy a fejemből.
Miért volt bent nálatok a főorvos?Más is írta már,hogy hozzá benézett szüléskor.minket kihagyott annakidején,amit nem is bánok,mert így is elég sokan megvizsgáltak.De Te vagy az első,aki maradéktalanul jót ír róla.persze mi kismamák,sokszor összehordunk minden sületlenséget,így rázúdíthatjuk a csalódottságunkat egy kívülállóra,mint a nem remélt főorvosi látogatóra.
Elismerésem,hogy higgadtan megoldod a hétköznapok problémáit,és szembenézel a nehézségekkel,mit is tehetnél mást.Ez nekem is erőt ad,hogy majd amikor ketten lesznek az én kiscsibéim,megőrizzem a hidegvérem,és jó anyukájuk legyek.

Tegnap egy ismerősünk jött hozzánk látogatóba a három hós kislányával.Kicsit megölelgethettem,megmorzsolgathattam.Letettem a gyerekszoba kanapéjára,s Marcimat odahívtam.Annyira gyengéd és figyelmes volt a picivel.Mindent oda akart adni neki. :D Kb két és fél órát babáztunk így ketten,egyhuzamban.Élveztük a kis vendéget.
Ez jó előjel.Tudom,hogy így is le kell majd vezetnie a féltékenység feszültségét,de ebből a viselkedésből látszik,hogy nem fog a kistesója ellen fordulni.

Még akartam írni játszóteres,játszóházas élményeket is,de rohannom kell.Igyekszem gyakrabban jönni.
Elnézést attól,akit nem tudtam most megszólítani.

Mindannyiótokat ölelünk és puszilunk!

Babainti & Maminti (marci és Krisszi)

KépKép
KépKép
babinti
 
 


Sziasztok!

jelentem voltunk eprészni. Abdán,a cég központjának javaslatára. Valóban kevés és félérett szemek voltak csak, de programnak nagyszerű volt. A lányok lelkesen szedték (és ették :lol: ), Dávid inkább csak szaladgált. 2,5 kilót szedtünk kb. 1 óra alatt. Eperleves és eperkrém lett belőle. Meg sok elfogyott pucolás közben :oops:

Megyünk még mi is, mert sok jó receptet találtam!

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Babinti, köszönöm a vígasztalást. Ma voltunk az állatkertben, tele volt kisgyerekes családokkal. Babakocsival mentünk, meg hordozókendővel, és váltogattuk kívánság szerint. Mindenki jól elfáradt, így most nincs erőm hülyeségeken töprengeni. :))

Kép
Kép
nyuszog
 
 


Sziasztok!
Hát én sem sűrűn jelentkezem... :oops:
Piros!
mi is ma voltunk eprészni 10-től kb fél12ig..pont elkerültük egymást? :( mi is kb 2kg szedtünk/tem..Marci a hasát tömte, Detti meg csak rohangált és szövegelt az eperszedésthogyiskellcsinálni szöveget :D ,kicsi Barnim itthon aludt, de nem is tudnám kivinni, mert mikor kisütött a nap, akkor biz elég volt hajoldozni..nem birtam volna még egy csöppöt is szórakoztatni, bár szerintem ő nagyon élvezte volna a földturkálást :D
Zsu!
rég beszéltünk, örülök h minden okés!!!!
amúgy nekem nem is tom ki mondta mikor terhes voltam h ne egyek epret, mert allergizál...én Marcival anno naon sokat ettem, mert én úgy tudom h 1éves korig nem ehet a baba, de terhesen sztem lehet..bár kitudja..Barnim már naon megkóstolná, csak mutogatta ma is h kér, mikor a többiek falták itthon...de még nincs 1éves..
Babinti, Orsi !

Nektek még nem is gratuláltam!!

Nyuszog!

Marcimmal anno én ilyen bébihordozós/közlekedős voltam, de a hátam , derekam nem sokáig birta..
Abdára a bebuszozást Győrbe én is naon nem szerettem és alig vártam h legyen autóm..
Kitartás..

Most ennyi időm volt, puszi mindenkinek!!!!
üdv Erzsi
erzsi100
 
 


Sziasztok!

Kriszti!
Éljen éljen, szokott formádat hoztad!!!!

Napozó: A webáruházban találod csak meg őket, de a kedvedért felteszem ide a képeket:
86
Kép

Kép

Kép

Kép

92-es jövő héten jön, mert azt mind elvitték, de ugyanezek a minták lesznek szerintem, vagy már a legújabbak is.

Piros!
Sajnálom az eprészést, de talán a héten majd tudunk időt szakítani rá.

Kriszti!
Bili téma. Gyereke válogatja a dolgot. Sokaktól hallok ugyanerről a problémáról, de sokaktól hallom azt is, hogy teljesen problémamentes volt az átállás.

Na megyek.
Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Erzsi!
Igen, pont elkerülhettük egymást, mert igyekeztem az elsők között odaérni. A kicsik ugyanis 6 körül kellnek, így nem volt gond elindulni. Igaz, kicsit elkavartam (egy lehajtóval tovább mentem az autópályán, így Öttevény felől közelítettem :roll: ). De így is ott voltunk úgy 1/2 9 felé és kb. 10-kor jöttünk el.
Gondoltam is rátok Abdán áthaladva, de nem volt nálam számod, így hívni nem tudtalak.

De megyünk még! Ezt veheted nyugodtan fenyegetésnek :lol: :lol: :lol:

Bogi! Még mehetünk együtt! Mondjuk csütörtök előtt szerintem nem érdemes. Délután? De próbálkozhatunk megint a szombat reggellel, ha tudunk korán indulni. Mehetünk Zámolyra is, bár Abda nekünk könnyebben megközelíthető az autópálya miatt.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Szia Mindenkinek!

Bogi!Én már régóta sejtem,hogy netes antitalentum vagyok.Hiába kerestem,nem leltem a napozók képét.Persze az eszembe se jutott,hogy a webáruházba is bepislantsak. :oops: :P
A második kettő nagyon tetszik,de csak kövi hóban veszünk.Majd rálesek a 92esekre is.Habár marcum épp lemértem.Pont 12 kg,és 83cm.Kezdi elveszíteni a babapociját,helyesebben az ovilátogatáskor összeszedett vírusfertőzés étvágytalanságába belefogyott,s azóta se kerekedett ki igazán.Pedig mióta leválasztotta magát a ciciről,igényli a cumisüvges tápszerezést.Vicces,mi:22 hósan kezdett el cumisüvegből szopizni.Persze szigorúan lefekvéskor,ill. a reggeli szopis összebújás szopizás-illúziójának fenntartására.Máskülönben minden firlefrancot a szájába dugna,ami ugye rá.már rég nem volt jellemző.
A napozókra visszatérve:azért Gábim máris rosszallással vette,hogy vásárolni akarok.Mondtam neki,hogy ha kánikula lesz egész nyáron,tényleg nincs értelme ruhába bújtatni manócskánk,nade ki látott már olyat,hogy éjjel-nappal pucér legyen egy kisgyerek??? :shock: Kinőtte a tavalyi ruháit,tehát újabb beruházás vár ránk.Remélem,nem kell már megint s...gg..t csinálnoim a számból,és végre tudunk tőled vásárolni.(Ilyenkor szoktak közbelépni a nagyik,és bevásárolni a szükséges holmikból,valaki suggalatára...)

Eperföld-eperevés:Az én fejem is belefájdult a nagy gondolkodásba,hogy lehet-e várandósan epret,vagy inkább mellőzzük,de mert nagyobb volt bennem a vágy,mint az aggodalom,jól teletömtem magam.Ezzel az erővel sem kivit,sem igazán déligyümölcsöt,sem hüvelyest nem szabadna enni.Azért mindennek van határa.Marcus idején lemondó voltam,most egy kicsit "felelőtlenebb" leszek.Amikor szopiztattam Marcit is megettem káposztát és hasonlókat,aranyomnak semmi baja nem lett.persze ez az ő jó természetének,gyomrának köszönhető.Ha allergizálta volna,lemondtam volna a finomságokról.Most jut eszembe,hogy egyszer frankfurti levest ettem,s csupa kiütés lett tőle.Na,azóta se kóstoltam hasonlót.
Az eperföldön Marcusom is ahogy szedte,úgy tömte magába a szemeket.És nagy huncutul a szem elől tévesztett edénykéinkből is kicsente a nagy nehezen összeválogatott,érett szemeket.Még csodálkoztunk is,hogy miért nem telnek már gyorsabban az edényeink... :lol:

Játszóház-játszótér:Mostanában többször elmentünk a Bisinger játszira.Nagyon tetszeik,hogy van a pöttyöknek is mászóka,és a Noé bárkáját is átadták.Mivel délelőttönként többnyire más programunk van,marad a délutáni játszizás.Végtalanül csalódott vagyok.A 8-12 évesek olyan vadul rohangálva,egymást taszigálva játszanak,hogy a Marcus korúaknak kész életveszély ott játszani.Az egyik fiú majdnem le is sodorta a kis mászókáról,-amin már leis szakították a függőhidat,pedig jó kis egyensúlyfejlesztő lenne-,csak elakadt fölrohanás közben.Megjárta,mert kitörtek elölről a fogai (már ami megmaradt addigra belőlük,csupa szuvas csonk volt minden fog a szájában).Mind nagyon megijedtünk,de nem volt komoly.
Marcus nagyon élvezte,de én borzasztóan elfáradtam a vészkészenléttől.Olyan feszült lettem attól,hogy állandóan nemcsak saját magától,hanem más durva gyerekektől is óvni kellett,hogy amikor hazaidultunk,már hullottak a könnyeim.Sajnos,már a Holtágon se nagyon lehet békésen eljátszogatni.oda is bevették magukat a kiskamasz bandák.Tudom én,hogy nekik is ki kell tombolniuk magukat,de egy kicsit figyelhetnének a kicsikre.
Bea ajánlotta a Batyi ligis,elkerített játszit,most azt fogjuk kipróbálni,de egyre eltávolodunk a környékünktől.Agyrém,hogy kilóméterekre kell elkerekeznem,vagy elbandukolnunk.Kész kimerítő már az is,hogy odamenjünk,odaérkezzünk...
Amikor viszont rossz volt az idő,bepillantottunk a Kölyökparkba.Két hete szombaton volt a megnyitásának első szülinapja,akkor ingyenes volt a belépés.Babintim elképzelhetetlenül élvezte.Mindkétszer.Ragyogott a szeme,kedvére rohangálhatott sikongatva,mászott,csúszott,hintázott,hempergett anélkül,hgy aggódnom kellett volna érte.Annyira felvillanyozta az élmény,hogy ha megállt pihizni,dobálta nekünk a puszijait,és folyamatosan vigyorgott.Kár,hogy zárt mindenütt a tér,és vizonylag drága.Fél óra 500ft,ésminden további 400ft.Igaz,hogy lehet egészségpénztárral fizetni,de egy kellemes nyári napon,mégiscsak játszótérre mennénk.
Majd Megnyugszom,és találok megoldást,de addig is forrongok kicsit... :twisted:

KépKép
KépKép
babinti
 
 


Legújabb fotó Marcusról.Imádom a szemeit,a tekintetét... Kép

KépKép
KépKép
babinti
 
 


Sziasztok!

Kriszi!
Jó, hogy hírt adtál magatokról! Marcid tényleg nagyon édes a képen! Óriási szemei vannak! Megértem, hogy bosszant a játszótéri dolog. Amúgy is nagyon kell még figyelni a gyerkőceinkre, dehogy még mások viselkedése miatt is idegeskedni kelljen, hát az elég kiborító. Alapjáraton is, nemhogy pocakosan! A hasonló korú gyerkőcök tolongását azért csak csak megérti az ember, de amikor jóval idősebb gyerekek erőszakoskodnak, azért azt már nem kell elviselni, szólni kell!! Én pl. azzal sem értek egyet, aki azt vallja, hogy: amit a játszótérre kihoztunk, az mindenkié! Utoljára már engem is kiakasztott, amikor a gyerekemnek a saját játékáért kellett sírnia, mert az anyuka nem akarta észrevenni magát. Kölcsönkérni a játékunkat meg végképp nem.
Amúgy remélem jól viseled az utolsó harmadot, már amennyire lehet! Szépek a választott nevek, hozzám különösen az Emma áll közel!

Ági!
Örülök hogy jól vagytok, és hogy jól telnek a napjaitok! Gondolom, Anna is egyre jobban megbarátkozik az új heéyzettel! Kívánom, hogy soha ne legyen szükségetek az őssejtekre!

Nyuszog!
Szerintem nagyobb, buszos túrára ne indulj el segítség nélkül, mert akkor csak mérgelődni fogsz, és el is fáradsz!! Délután talán a párod is (remélhetőleg) jobban tud segíteni egy kiruccanás alkalmával! Nagylányod besegít a bébi körüli teendőkbe? Férjem lánya 11 múlt, amikor Krisztofer született, és legszívesebben mindent ő csinált volna!

Eperkedvelők!
Tegnap du voltunk itt Zámolyon Beáékkal , és sajna nagyon ki van fosztva az eperföld! Kell pár nap hogy újra legyen termés! Én addig azt hiszem anyukámnál fogok lakmározni! Én is ettem a Krisszel való terhességem alatt is, semmi károm nem származott belőle, úgyhogy most sem fogom vissza magam!

Piros!
Eperleves úgy készül, mint bármely más gyümülcsleves? Remélem jól vagytok!

Orsikám!
Merre jártok? Jól vagy?

Én egyébként ma először, rendeltem magunknak házhoz szállítós ebdet. Holnap és szerdán teszteljük majd. Úgy nézem, olcsóbban is jövök ki ezzek, és hát ez egy főpróba az olyan napokra, amikor labor vagy uh miatt elúszik a délelőttöm. ma voltam védőnőnél, megkaptam a kiskönyvemet is!

Na, most ennyi, adok helyet nektek is! Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sziasztok!

Csajok!-egy eperszedős taliban mi is benne lennénk,bár szerintem reggel érdemesebb lenne menni,mint délután.Igaz részemről a szombat kilőve,csavarogni készülünk valamerre,még mi sem tudjuk pontosan,hogy hova!

Ma megint egy küzdelmes napunk van,küzdünk a bilivel. :P
A tegnapi kaki kimaradt,így ma Beni többször szólt,hogy szeretne kakilni a bilibe és szegénykém TÉNYLEG ANNYIRA SZERETNE bele kakilni,de hát nem sikerül!Pedig most megfogadtam,hogy azért sem adok rá pelust,de szerintem a vége úgyis megint az lesz!
Most pillanatnyilag olyan reménytelennek tűnik ez az egész próbálkozás,nem tudom hol ronthattam el! :?

Nem is untatlak benneteket tovább ezzel a témával,inkább most elköszönök úgysem jut eszembe semmi értelmes dolog! :P

Üdv:Klári és Beni

Kép
anyacuka
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk.

Marcellom meggyógyult,ma már volt bölcsiben.

KÉpzeljétek van még egy kismamánk. Többen ismeritek. Az Eszti,/kislánya Anna/ szintén decemberre várja a kistesót. Hétvégén találkoztunk,nagy boldogan újságolta a hírt. Mondta,hogy jönne ide,de valamiért nem jön be neki a Babanet.

Ágiék is voltak nálam,csináltam nekik képeket,gyönyörűséges a kis Fanni baba. Hatalmas fekete haja van,irigykedve néztem.

Kriszi!
Valóban magával ragadó Marcid a hatalmas fekete szemeivel!!!!
Nekünk sajna nem volt szerencsénk eper ügyben :(
De a héten még mi is próbálkozunk,csak ebben a nagy melegben olyan nagyon sok kedvem nincs a napon aszalodni. Talán hét közepe felé csökken a kánikula,akkor megkíséreljük.
Játszóterezést is tervezünk Zsuékkal. Múltkor az Erzsébet Ligetben is voltunk,igaz nem olyan korszerű,de a gyerekek nagyon élvezték,és a hatalmas fák alatt kissé elviselhetőbb a hőség is.
Ja és gratulálok a bilizéshez,nagyon szépen haladtok. Marcellom is ráül minden este fürdés előtt,de csak egy pillanatra :(

Klári!
Nagyon sajnálom,hogy Nálatok ilyen problémás ez a kaki dolog,de szerintem van még idő szeptemberig,addig még változhat a helyzet.
Kitartás!

Bea
beátab
 
 


Sziasztok!

Klári!
Pár hónappal ezelőtt kétségbe esve mondtam ugyanezeket. Akkor a többiek megnyugtattak, hogy ne aggódjak, semmiről nem vagyunk lekésve.
Nálunk is teljesen ugyanez a helyzet, csakhogy Lili már februárban elmúlt 3 éves is. Úgyhogy Ti tényleg semmiről nem vagytok lekésve. És írtam is már, hogy itt az óvónéni azt mondta, hogy sajnos ez viszonylag gyakori probléma.
Én is próbálkoztam vele, hogy nem adtam rá pelenkát, hiszen már éjjel is szobatiszta volt. Visszatartotta akár napokig is, és aztán a pelenkába meg már sírva nyomta 3 nap után, hiszen majdnem besült neki, és alig tudta kinyomni.
Épp tegnap hallottam, hogy fiúknál meg végképp nem lehet siettetni a dolgot.

Bea!
De szuper ez az Eszti dolog. Kanna babának kistesója lesz? Nemrég voltak nálam, akkor még aranyom mikor szekáltuk, hogy mikor lesz kistesó, nagyon elborzadt a gondolatra, merthogy Anna eddig annyira jó baba volt, és pont most van abban a korban, hogy nyügi, meg állandó figyelmet igényel, és egy lépést sem mehet az anyja. Akkor persze poénkodtunk, és teljesen el volt csodálkozva, hogy ő nem szeretne azért ennyire kis korkülönbséget, bár tenni sem tesznek ellene. Hát akkor a sors úgy látszik elvégezte a dolgát :)

Örülök, hogy Marcell meggyógyult. Épp tegnap szaladt át hozzám Edina Leventével, hogy mérjem meg Levi lázát, mert nyűgös, alig aludt valamit éjjel is. Hát lázas volt. Hétvégén Balatonon voltak, tegnap jöttek haza, ma már lázas lett.

Zsu!
Végre felkerült a csík :)
Tök jó, hogy így nyomon lehet követni mindenkit :), és tök izgi. Tényleg Beával is Pirossal is (velük találkozok gyakrabban) mindig emlegetünk benneteket, és számoljuk, hogy ki mikor, stb. Na és persze mind a hárman azon kesergünk, hogy hogy szeretnénk még egy ilyen pöttömkét a karunkban tartani. Eddig én vagyok hármunk közül hátrányban, és én szoktam megkapni, hogy hát itt a lehetőség egy harmadikra :)

Na megyek, mert most is hajnalban keltem, annyira ideges vagyok a pelenkák miatt. Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Éljen az újabb kismama!!

Zsu! Az eperlevest nagyon egyszerűen vezettem elő: turmixba öntöttem a megtisztított epret (kb. 1/2 kg),hozzá 5 dl tej, 2dl tejszín (tejföl is lehet) és ha édesen szeretitek, akkor kis cukor vagy méz. Gomb megnyom, néhány szem epret beledarabol, lehűt, megeszi :D Finom volt és üdítő. na meg gyors.

Ma jártunk Andán autószerelőnél és rákérdeztünk a helyzetre. Semmi eper nincs,a hétvégén letarolták és még nem szedte össze magát. Viszont az újabb (ezúttal 3 napos!) hévége előtt kéne még menni, ha akarunk szedni valamicskét. Mondjuk péntek délután? Gondolom Zámolyon is hasonló a helyzet...

P.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Micsoda hírek, újabb kismama, akkor megint lesz sok egykorú baba :) /Mi meg a két korosztály között elvegetálunk :D/

Bogi!
No akkor azt álmodtam meg, hogy legyen most két 68-as és egy 74-es, mert júni elején megyünk nyaralni és akkor még ha tartja a tendenciát a 68-as lesz jó neki. Az hogy melyikből hozod a mekkorát az mindegy, ahogy kapsz, de ha nem akarod te eldönteni, akkor mondjuk a világoskék szélűből és a piros sárga csíkosból legyen a 68-as a sötétkék nem feliratos mintásból, meg a 74-es. Aztán ha kinövi majd újra veszünk :D

Klári!
Sajnálom ez a kaki dolgot és közben belegondolok, hogy nálunk is eljön ez az idő majd nem is olyan sokára, no és azt nem is említve, hogy a kislegény már most küzd a kaksival, mert a banán megfogja, és ráadásul a legtöbb mindent csak úgy eszi meg, ha van benne banán.

Zsu!
Orsiék hétvégén esküvőn voltak és pünkösd hétfőig ott is maradnak anyukájáéknál, nem tudom ott mennyire tud netezni.
De beszéltem vele telón és mesélte, hogy Zselyke felvette végül a neki szánt rucit és este 10-ig nyomta a táncot! Majd bizti hoz képet a kisasszonyról :)

Babainti!
Hát ez nem semmi! Ennyit kitalálni sem tudnék nem hogy leírni annyi idő alatt amennyit a kis gézengúzom enged számítógépezni :)

Mindenki másnak is szép napot! Bár az megvan, mert a nap dög meleget csinál, úgyhogy most napirendátalakítás is van, hogy ne a legmelegebb időben aludjon kinn a teraszon a Zazi.

Pusszantás, Nikiék

kancellárka
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a bíztatást a kaki témában!
Valahogy majd csak megoldódik...

Niki!
Nálunk szerencsére ilyen gond sosem volt,kivéve,ha nem kapott pelust! :P
Amúgy nálunk mindíg napi rendszerességgel megvolt a dolog.

Piros!
Mi elmentünk ma este az eperföld mellett (úgy 5 óra körül),rengetegen voltak kint.Ha így folytatják,nekünk megint nem marad semmi! :P
De ha mentek pénteken,akkor szóljatok,azért mi is kimennénk.
Nekem jó a Zámoly is,csak akkor valaki navigáljon el! :)

Mindenkinek jó éjszakát!
Üdv:Klári és Beni

Kép
anyacuka
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek reggel óta küzdök Krisz új medencéjével. Több mint egy órája pumpáltam folyamatosan, és még mindig csak a külseje van kész....Most meg muszáj volt bejönnöm a törpével, mert olyan szinten éget a nap, hogy ihaj! Van benne még egy pár játékelem is, na meg vízzel is fel kell tölteni még, arról nem is beszélek, hogy fel kéne melegednie is majd.... Kész vagyok!! ( a medence bezzeg nem)

Klári!
Eperföld Zámolyon is ki van fosztva... Mondjuk én már nem is kívánom annyira, mert iszonyatos savat csinál... Most újabban cseresznyére vágyom!!! :lol:

Eszti!
Ezúton gratulálok neked a babócához!

Niki!
Köszi az infót Orsi ügyben, már kezdtem aggódni! Babánimádat nálunk is van, bár Kriszit nem fogja meg hál istennek. Na azért az első helyezett inkább az alma, most is azt nyammogja! Merre mentek nyaralni?

Bogi!
Köszi hogy gondoltok ránk, én is azért írtam le ilyen korán, hogy babát várok, mert jó megosztani veletek!! Mindketten szeretnétek harmadik babát? Pelus ügyben ne idegeskedj...egyik nap pont Beával beszélgettünk arról, hogy mennyire áll minden, gyakorlatilag minden üzlet szarul megy, és azt elemeztük, mi az, ami ilyenkor jó üzlet. És nem jutott eszembe, hogy hát a pelenka..!!! Pedig az tényleg fogy ilyenkor is, nem igaz? Annak nincs szezonja.... :)

Na csajok most ennyi, körbenyalom a lakást....aztán pumpálok tovább!

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Csajok! Akkor próba-cseresznye alapon én meghírdetnék egy péntek délutáni közös eperszedést. Mondjuk 4 órás kezdéssel Abdán vagy Zámolyon (bár oda én biztosan csak 1/2 5-re érek ki.)

Valamelyikőtök jár úgy ezen földek mellett, hoyg hírt tudjon adni, melyikre érdemesebb? Vagy jelezzétek melyik jobb a többségnek és akkor menjünk oda. Eperhiány esetére meg átfordíthatjuk játszóteres talivá pl. a Bisingeren. Bogi! Szívesen viszlek Titeket is.

Vélemények?

Szombatra is van egy programjavaslatom a helyi falubarátok szervezésében:

egy akadálypályával kombinált családi túra
2007.05.26-án, szombaton 9.00 órára várunk minden érdeklődőt a Gyermektáborba, ahonnan rövid tájékoztatás után folyamatosan indítjuk a családi-baráti-utcabéli alapon szerveződő csapatokat. Feladatuk egy 3 km hosszú 50 m szintkülömbséget tartalmazó (95 %-ban babakocsival is járható!) kijelölt erdei úton végighaladni és a közbe eső állomásokon lévő, falunkhoz vagy környezetéhez kötődő csapatfeladatokat megoldani. Az utolsó vadregényes szakasz megtétele után (ez a babakocsi szempontjából kritikus rész) egy eldugott erdei tisztáson gyűlünk össze, ahol nomád körülmények között lesz lehetőség pihenni, játszani, ebédelni, piknikezni. Szakácsaink gulyás jellegű, egytálételt készítenek ebédre, enyhén ízesítve így gyereke is fogyaszthatják. Ára 300 Ft, féladag 150 Ft. Ebédet csak előzetes jelentkezés alapján tudunk adni, ezért kérlek jelezd ezirányú igényedet a szeli@kontur.hu címre.


Nem lenne kedvetek egy Babanet csapattal elindulni??

P.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!!!

Nyuszog, légy üdvözölve! Én is nemrég csatlakoztam, és nagyon kedves fogadtatásra leltem, csak sajnos ritkán jövök, és keveset írok! :oops:

nyuszog, nekünk is egy autónk van,a helyzet úgy van megoldva, hogy Apa jár busszal... :D Ez nem lehetséges nálatok?

Bogi, a Mátrába Mátrafüredre megyünk, egy kis apartmanba, nagyon imádjuk, megfizethető, nyugodt, szép hely...

Zsu, örülöka jó híreknek!!! :)

Bogi, szerintem a reptér miatt ne aggódj, anyumék kertje végében van, és soha nem volt zavaróan hangos. Vagy lehet, hogy én csak hozzászoktam? De az biztos, hogy a főút zaja sokkal zavaróbb volt!

Képzeljétek, Ákos elindult!!!! :D Még csak néhány lépésnél tartunk, de haladunk!!!

Mennem kell, felébredt!

Pussszz!!!

Éva és Ákos

Kép

www.akobaba.blog.hu
evica
 
 


deakdezsu, gratulálok a pocaklakóhoz! :) Nálunk a nagylány most kezd segíteni, de legtöbbször inkább saját magával van elfoglalva. Ő kislányt várt. Mondjuk mi is, de mi már átálltunk.

evica, tényleg nagyon kedvesek az itt lévők, de hát miért is ugornánk egymás torkának, ha mindenki hasonló gondokkal küzd. :) Sajnos apának kell a kocsi, mert számítógépeket fuvaroz egész nap. És, ha menni akarunk valahová, azt 3-4 nappal előtte egyeztetni kell vele, hogy be tudja venni a napirendbe. Ez így eléggé nagyképűen hangzik, de akinek ügyfelei vannak, időponttal, az tudja, hogy miről beszélek. Az ügyfél változtathat, de mi nem. Megjegyzem fordított esetben mi is valami ilyesmit várnánk el.
Tegnap viszont egy nagyot sétáltunk itt a lakótelepen, és 3 régen látott ismerőssel is összefutottam (délelőtt 11-kor!). Úgyhogy jól kibeszélgettem magam. :)
Gratulálok Ákosnak! :)

Abdán merre van az eperföld?

Nagyon tetszik ez a 95%-ban babakocsival is járható út. :lol: De a mi hétvégénket már beosztották.

Kép
Kép
nyuszog
 
 


Sziasztok,

én aztán már nagyon régen nem irtam......
A netezéstől megfájdul a derekam mióta terhes vagyok....

Bogi,
lehetne, hogy én is rendelhessek tőled P.O. napozót? 92-es kellene Kevinnek. Ird meg légyszives, ha lehetséges.

Ahogy olvasom eperföld mindig kifosztva, pedig én is magamba tömködnék pár kilót, de a hajolgatás nem nagyon menne, csak ha beülnék a közepébe.

További szép napot mindenkinek, kismamáknak kellemes babavárást kivánok.

Zsu
spanci
 
 


Sziasztok!

Hm eper! a tavaly lefagyasztott utolsó zacsi epret nemrég ajándékoztam el, nem merek enni Zazi miatt, majd jövőre együtt eszünk :)

Éva!
Gratula Ákosnak, kis lépés először, aztán meg mindjárt szaladhatsz utána.

Zsu!
Hát az alma nálunk nemgyerebe, csak nagyon pár féle almát eszik meg, persze itt nem kapni, após hozta győrből, a többibe megy a banán. De pár napja már sütőtöközünk abba nem kellett a banán :) érdekes eredmény lett volna. És próbálom bevezetni a banán széklethatás ellentételező gyümiket, mint a körte, barack, és most úgy néz ki nincs gond, tegnap nagyon nem volt :D

Klári!
Szerintem hamar eljön az is, hogy napi rendszerességgel lesz kaki a biliben is :)

Hétvégére mondják a kellemes időt, hát nagyon remélem, hogy az lesz, mert Zalán keresztelkedni fog és az örökölt keresztelő ruci kicsit meleg lenne neki ilyen időben.

Na megyek pihizni, mert a meleg és a duracell nyuszit is lepipáló kisfiam lefárasztott. Mindenkinek szép napot!

kancellárka
 
 


Sziasztok!!!
egy gyors bekukkra van csak időm..
hát igen a meleg..kitikkaszt mindenkit...
az eperföld nemtom most milyen állapotban van itt Abdánál, de ma is láttam jó pár emberkét szedni..mi hétvége óta nem voltunk, és sajna holnap sem tudunk csatlakozni, ha netán idejönne a csapat :cry: .Dettinek fél5kor évzáró lesz az oviban + nagy útra készülünk, legalábbis nekem nagy lesz :D most először visszük a gyerekeket repülni, én meg életemben 2.szor fogok..első a nászutamon volt, kissé nem naon élvezetes élménnyel.. :shock: igy Barni apa ölében fog helyet kapni..de persze izgulok miatta is, mert olvastam h a pici babákat itatni kell le és felszálláskor..remélem jobban fogja birni a repülést, mint én...a gyerekeim már sorban ajánlgatják h majd ők vigyáznak rám, nyugi anyu.. :D Marcinak jövő 7en lesz a szülinapja, nekem meg ma van :D és ez az utazás az ajándékunk :D Marci végre repülhet, én meg megint eljutok Strasbourgba, ahol naon szép terhességet éltem végig Marcimmal..azóta is emlegetem..
szal nagy a készülődésünk, ma igazoltak vissza mindent, h ok a szállás, repjegy, autó...most fő a fejem h mindent vigyek ami kell/ene...de remélem minden ok lesz!!
csak ez a hüle meleg...nyügős tőle itthon mindenki..
lehet medencét kellett volna kérni szüliajándéknak? :lol:
na rohanok mert Barni eltünt a látóteremből..
jó eprészést!!!!!!!
jaj még azt elkell mesélnem gyorsan Nektek, h Barnim elindult, 10és fél hósan!!, mint Bea Marcija..korán érnek ezek a mai gyerekek :lol:
puszi Mindenkinek!!!
kismamák kitartás!!
Erzsi
erzsi100
 
 


Ez igen! Gratula a sétáló gyerkőcöknek! Mindkettő nagyon ügyes!

Hát, lányok, nekem úgy tűnik sem az eprészés, sem a kirándulás nem nagyon jön össze ezúttal. Sebaj, majd talán legközelebb. Mi mindenesetre megpróbálkozunk ezekkel a programokkal. Hátha valaki csak felbukkan. Abdára megyünk pénteken, nekünk az közelebb van.


Azután vasárnap meg a Bisinger sétányon lesz állítólag gyereknapi program...

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Nyuszog!
Ha Győrből jössz Abdára,a repülő ütán jobb kéz felől hamarosan meglátod az eperföldet.Szóval könnyen megtalálod!

Piros!
Hát,ha ilyen meleg lesz,mint amilyen ma is volt,akkor mi sem megyünk eprészni...

Éva!
Gratula Ákosnak!Az én fiam is 13 hónaposan indult el.

Niki!
Úgy legyen! :D

Erzsi!
Mégegyszer boldog szülinapot!
És jó utat!!!
Barninak pedig nagy gratula!Nagyon ügyes!

Mindenkinek kellemes pihit!

Puszi:Klári és Beni

Kép
anyacuka
 
 


Sziasztok!

Lányok!
Akinek napozó kell, majd holnap jön a csomag a PO-ból, megírom mi jött, és akkor tudtok válogatni.

Piros!
Mi nem megyünk eprészni, mert Ancsának rengeteg eper érett, és nem győzi szedni, így nekünk is ad belőle mindig.
Szombaton folytatjuk a kerítést, úgyhogy a túra sem jön össze sajnos.
Ti hogy álltok a kerítéssel? Megoldódtak a gondok?

Erzsi!
Wow. Gratulálok! Boldog szülinapot Nektek. Barni nagyon ügyes! Én is anno meg voltam lepődve, hogy Katica 10 hónapos volt, mikor elindult, mert Lili az 1 éves szülinapján indult el.

Én is mesélek.
Ma korán keltem, kicsit dolgoztam a gépen.
Lili felkelt, aztán itt állt mellettem egy darabig, de akkor már ébren volt egy jó órája, és egyszercsak kétségbe esve mondja, hogy anya bekakiltam. Nem tudtam mi ebben a pláne:
Ott állt mellettem, egyik kezében a pelenka, a másikban egy kupac sz@r. Felemelő látvány volt, és nem is értettem, hogy miért csinálta.
Ráültettem a WC-re, visított, hogy nem akar oda, úgyhogy nem az volt az oka, hogy zavarta a pelenka. Megkérdeztem miért csinálta, azt mondta nem tudja. :)
Tegnap meg a Katica kakálta össze a fürdőszobát jól, mert levette a pelenkát, hogy nem kell az neki, aztán összekakálta a fürdőszobát, a ruháját, a lábát, a cipőjét...

Zsu!
:) A pelenkában tényleg jó üzlet van. Vagyis lenne, ha gátlástalanul csinálnám, és 300%-1000%os haszonnal adnám el a rossz pelenkát jóként. De mivel én csak kiváló minőségűt veszek meg már egy ideje, a haszon sem túl nagy, de folyamatosan nő a kereslet.
Tudjátok miben van még nagy üzlet?
Ebben az angol ruhában. Ha valaki abban gondolkozik, hogy miből csináljon pénzt, akkor ebben van.
Sok általam is ismert anyuka csinálja azt (feketén), hogy elmegy a bálásba, kiválogatja a szuper ruhákat, és aztán darabáron eladja. A neten van ingyenes honlapjuk, képekkel, stb.
A postaköltséget a vevő állja. A csaj, akitől én veszem a ruhákat, néha nagyobb csomagokat ad fel, mint én a pelenkákkal, és olyan 15-20 ezer Ft értékű ruhákat postáz el.
Jól csinálja.

Na dugulok!
Jó éjt: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Na megjött a csomag. A PO nagyon ki van fosztva, úgyhogy csak pár dolgot kaptam. Íme:


Kép
Méretek:
1db 68-as 1400 Ft
1db 74-es 1400 Ft
1 db 86-os 1400 Ft
1 db 92-es 1450 Ft

Kép
Méret:
2 db 74-es 1300 Ft

Kép
Méret: 2 db 92-es 1400 Ft

Kép
Ujjatlan body
Méret: 1 db 80-as 850 Ft
1 db 86-os 850 Ft
1 db 92-es 900 Ft



Írjátok meg lányok légyszi, hogy kinek mi kell, addig nem teszem fel őket a webáruházba.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?