2003.02.27 11:59
Szerző: virga
Sziasztok!
Szep hosszu sztorik sikerednek mostanaban es meg en is csatlakozom, mert nem lesz rovid a tortenetem. Akit nem erdekel ugorjon (nagyot)!
Szoval a teljes tortenetunk az elejetol (remelem Levente alszik addig mig leirom).
December 18-an delelott voltunk vizsgalaton a szuloszoban, Herczegh doki megallapitotta, hogy egy ujjnyira nyitott a mehszaj, 2 napon belul baba lesz. Meg hazajohettunk, ferjem elment vasarolni, en itthon pihentem, mert fajt a derekam. Este gyorsan lezuhanyoztam, es elhelyezkedtem, hogy megnezem a Big Brothert, amikor csorgott a mobilom, es a doktor ur erdeklodott, hogy mi ujsag van. Mondtam, hogy faj a derekam, de semmi egyeb 'tunet', de azt mondta inkabb menjunk be a szuloszobara, ugyis bent van meg.
Este 9-kor erkeztunk, ujabb vizsgalat, mar 2 ujjnyi volt a tagulas, igy aztan fel tizkor burkot repesztett, megkaptam a beontest, borotvalast.
Azt mondta 11-ig dontsem el, kerek-e fajdalomcsillapitot, mert utana mar nem lehet. Ezen akkor nem is gondolkoztam, csak igy utolag, hogy miert nem lehet kesobb, hiszen aneszteziologusnak kell lenni, nem?
Vegul ugy dontottem, hogy inkabb kapjak, mint hogy kesobb ne legyen ra lehetosegem. Egyebkent mire megkaptam az EDA-t mar haromperces fajasaim voltak, de ezt akkor senki nem kerdezte, sot igazabol szulesznot sem nagyon lattam. Mentsegukre legyen, hogy aznap sok szules volt, nem foghattak mindannyiunk kezet. Szoval hajnali 4-ig lassan teltek a percek, de akkor mar annyira rosszul voltam, hogy kihanytam mindent, szegeny ferjem tartotta a hanytalat, amit en nagyon nem szerettem volna, de sajnos hiaba probalt valakit talalni, senki nem volt elerheto, igy aztan raharult a feladat. Aztan a hanyas folytatodott, mig reggel fel hatkor azt mondta a doki, hogy ha nem lesz haladas fel hetig, akkor csaszar. (ugyanis Levente nem indult el a szulocsatorna fele, vigan lubickolt a gyomromnal, ezert hanytam). Het orara teljesen kitagultam, viszont Levente meg mindig nem akart elindulni, a magzatviz elegvolt, igy aztan eldonthettuk, hogy kerjuk-e a csaszart. Nana, hogy kertuk, Levente erdekeben.
En addigra mar annyira faradt voltam, hogy szinte ajultan fekudtem a mutoasztalon.
A valasz Csinek:
Leventet felvittek az osztalyra inkubatorba (marmint a gyerekosztalyra) en lent labadoztam. Vegul is amikor szoltam akkor megkaptam a kicsit, de akik lehoztak (csecsemosok? szuleszno?) nem akartak mellem rakni,mondvan gyenge vagyok meg, igy aztan megvartam amig elmennek es akkor szoltam annak a szulesznonek (Ficsor Joli), aki addig is 'felugyelt' ram a szobaban, hogy egy kicsit tegye mellem az agyba. Vegul nemi csellel ezt is meg tudtam oldani :-)
Az igazi bajok ezutan kezdodtek (december 20-an), ugyanis nem volt tejem, a szuleszeten a csecsemosok nem adtak neki semmit,vizet sem, mondvan az ilyen nagy sulyu babaknal nem gond (3800 gramm) ha esetleg 48 oran at nem kapnak semmit. Tobbszor elmondtak,hogy szoptatni kell, nem aggodni, majd lesz tej. Ez igy ment szombatig, amikor is Levente mar nem pisilt semmit, es nagyon melegnek ereztem. Szoltam, hogy szerintem lazas a kicsi,azt mondtak melege van (!), azert meleg. Vegul sikerult elernem,hogy megmerjek a lazat, ami 38,5 volt, ami szerintem egy 3 napos babanal nem tul jo... Aztan jobban megneztek, kiderult, hogy mar nagyon sarga, kovetkezett a kekfenykezeles, es nemi antibiotikum, hatha tolem kapott el valami fertozest. (a terhesseg alatt volt egy enterococcus faecalis fertozesem, de a szulesre elmult).Vettek tole mindenfele kenetet (ful, orr, szaj, torok, stb), de az eredmenyek csak a hazajovetelunkre szulettek meg (december 27-re, leven karacsony is volt), igy aztan semmi ertelme nem volt az egesznek. Attol kezdve, hogy kapott egy vizet, illetve noi tejet semmi baja nem volt, tehat az egesz valoszinuleg a kiszaradas miatt lehetett. A leletek is ezt igazoljak.Egyebkent miutan mi felkerultunk (en is felkoltozhettem a nogyogyaszatra, mert ures volt az osztaly, sot a ferjem is bent aludhatott, hala Herczegh doktornak) par nappal egy kislany is felkerult, ugyancsak kiszaradassal... Az anyukanak szinten nem indult be a teje egyaltalan.
Azt hiszem, hogy a 'szenvedeseinkben' kozrejatszhatott az,hogy nagyon sokan voltak akkor a szuleszeten es karacsony is volt. Akkor mondjuk egy kicsit meglepodtem, hogy azt mondtak 24-en reggel, hogy nyugodtan menjek haza aznap, majd masnap reggel visszamegyek a korhazba... Persze, hazajohettem volna boldogan karacsonyozni, mikozben a kisfiam a kekfeny alatt infuzioval fekszik... Ez valahogy elkepzelhetetlen volt szamunkra!
Miutan Levente felkerult a gyerekosztalyra haromorankent jarhattam szoptatni, amit mindig be is tartottam, kuzdottunk mindketten, hogy vegre beinduljon a tejem (az 5. napra mar volt par cseppecske). Azota is csak annyi van, hogy eppen eleg neki (estenkent mar kuzdeni kell minden cseppert), de meg mindig csak szoptatok, nem kapott tapszert egyszer sem (bar itt van a polcon, biztos, ami biztos). Most 5 es fel kilo, kiegyensulyozott kisbaba a kezdeti nehezsegek ellenere.
Azt azert nagyon sajnalom, hogy nem tudtam megszulni huvelyi uton (bar erre keszultem nagyon!), mint utolag kiderult teraranytalansag miatt. Talan ha sikerul, akkor maskepp alakult volna a kezdet.
Bocsanat, hogy ilyen hosszura sikeredet a sztori, remelem nem untatok nagyon!
Udv, V.Virag (lattam van masik Virág is!)