Új privát üzeneted érkezett!

Siasztok!!!

Bocsi, de csak most tudtam ideülni a nethez.

Virág!
Engem nagyon érdekel a történet!

Djeszter!!!
A Te történetedet is szívesen elolvasnám!

Csi!!!
Én úgy tudom, hogy szép méretek. A kórházban is azt mondták, hogy nagyok. Hiszen van aki egy törpét szül ekkora súllyal.

Akor elkezdem a maradék sztorit.

A lányomat megleptük. Úgy volt, hogy õ is be jön hozzánk és együtt megyünk haza. Mivel korábban elengedtek, így meglepetés lett a dologból.Amikor haza hozta a párom, akkor még nem tudta, hogy mi otthon vagyunk.Felvettem kamerára, hogy milyen arcot vágott, amikor meglátott engem és a piciket. Soha nem fogom elfelejteni azt a pillanatot.
Meg azt se, amikor párom kezébe adtam az egyik törpét. Ezért a pillanatokért érdemes élni. Szóval otthon elkezdõdtek a problémák. Szerencsére nem az ikrekkel volt gond, hanem velem. Elõször is úgy fájt a torkom, hogy nyelni alig tudtam,de ez még nem is lett volna olyan nagy probléma. Hanem bármit ettem, semmilyen izt nem éreztem. Hiába sütötték a kedvenc rántott husimat, hiába rendeltünk pizzát, Becsukott szemmel nem tudtam megmondani, hogy mit eszek. Még azt sem, hogy sósat vagy édeset. Az étvágyam pedig olyan volt mint a farkasé. Ez volt a leg rosszabb ettem volna, de nem tudtam. Ahogy írtam csütörtökön jöttünk ki a kórházból. Szombat este megint csak a Heti hetest néztük, amikor a szünetben elmentem zuhanyozni. Vetkõzés közben észre vettem, hogy szét nyílt a sebem. Egész testemben remegtem. Attól féltem, hogy újra be kell feküdnöm a kórházba. Aztán kiabáltam a páromnak és elbõgtem neki, hogy mi van. Õ rögtön felhívta a Herczeg dokit és tájékoztatta az eseményrõl. A Herczeg azt mondta, hogy nyugodjunk meg, elõfordulhat császár után az ilyesmi. Menjünk be hozzá másnap 11-re és megnéz. Így is tettünk. A sebet kitisztította, lefertõtlenítette és leragasztotta. Nagyon féltem, de nagyon finoman csinálta az egészet. Komolyan mondom, hogy szerintem Õ a legjobb nõgyógyász.Azt mondta éjjel nappal hívhatjuk bármi gondunk van. Ritka azilyen legalábbis én nem sokról tudok. Aztán haza mehettem.
Következõ hét hétfõjén lementem a körzetihez, hogy adjon már valamit a torkomra. Mikor beléptem hozzá azt mondta, hogy fényes nappal is bevilágítom a rendelõt. Az ízeket azért nem éreztem, mert olyan szájpenészt kaptam amilyet a pici gyerekek szoktak kapni. Mivel nem mentem rögtön orvoshoz, így ráment a torkomra is.Két hétig szenvedtem mire valamit kezdtem érezni. Úgyhogy kijutott nekem a "jóból". De inkám én mint a törpék.Ja, az orvos még felírt vasat is, így egy hónap múlva már színem is volt.
A vashiány miatt a tejemnek nem volt tápértéke így hiába szopiztak egy óra múlva újra éhesek voltak.A második hónapban már tápszert is kaptak, a 3. hónapban meg elfogyott a tejem. De túléltem. Akkor azt mondtam, hogy soha többet nem szülök(az elsõ gyerek után is ezt mondtam), de most már úgy vagyok vele, hogy mindenen túl teszi magát az, de elfelejteni nem lehet.
Hát ennyi.

Köszönöm mindenki érdeklõdését és várom a sztorikat.

Sziaaaasztok!!!
dorcsi

Azért figyelitek, hogy fejlõdöm? Ez már nem lett olyan hosszú.
Dorcsi
dorcsi

Dorcsi!

Kiderült, hogy mitõl lett szájpenészed?
Engem is etetett a "helyi erõ" vassal, mondván, hogy nem lesz jó a tápértéke a tejemnek. Mindenfajta vaskészítményt kipróbáltam, hátha az egyiktõl végre nem leszek rosszul. Semelyik nem jött be, de én lelkesen szenvedtem, Aztán a második gyerekemnél mondta el az Iboly, hogy nincs a kettõ közt lényeges összefüggés, mármint a vasbevitel és a tápérték között, mert csak a vízben oldódó vitaminok jelennek meg a tejben, vagy valami hasonló. Pontosan már nem emlékszem, majd az anyatej-edzõk elmondják.

Dr Herczeghrõl: Amikor elsõmet szültem, még nem volt gyereke. Mikor a másodikkal teherbe estem, már kettõ is volt neki, ami azért érdekes, mert a törpéim közt két év két hónap van. Egy biztos, jót tett neki a személyes tapasztalat, szerintem sokkal kedvesebb, mióta õ is apuci. Kép
Csi

Sziasztok!

Kicsit hosszú leszek. Akit nem érdekel nyugodtan ugoron.

Hát akkor jöjjön az én történetem.
Elöljáróban annyit, hogy nekem alapjáratban is magas a vérnyomásom, és volt egy nagyon rossz csaszis élményem. A volt dokim azt mondta, hogy ha szeretném felnevelni a fiam, akkor ne vállaljak több babát.
Többféle vérnyomás csökkentõ ellenére a terhességen 35. hetében mért a védõnõ elõször „magasabb” vérnyomást (155/105). Nem tulajdonítottam neki különösebb jelentõséget, gondoltam kicsit megugrott. Meleg is volt, kicsit izgatott is voltam. A 36. héten már csúnyán vizesedtem, a 37.-en pedig már én is nagyon magas vérnyomást mértem (180/110), ami nem akart lemenni a gyógyszerektõl sem. Felhívtam az orvosomat, aki behívott vizsgálatra. Megnézte a babát UH-n, rendben volt, de õ is magas vérnyomást mért. Kaptam még egy gyógyszert. Megbeszéltük, hogy ha így sem megy a vérnyomásom 150 alá, akkor bemegyek, és megcsászároz. Említette, hogy a baba szempontjából az lenne a jó, ha még benn maradhatna, mert egyébként be fog sárgulni. Miután két nap múlva sem változott semmi, a vérnyomásom továbbra is 180/110 és 160/100 között volt ismét telefonáltam az orvosomnak, és megbeszéltük, hogy július 24-én reggel 7-re bemegyek a kórházba.
Július 24. reggel 7 óra. Megérkeztünk a kórházba csapatostul. (Párom, nagy fiam és én). A doki rögtön behívott, megmérte a vérnyomásom. Természetesen iszonyú magas volt, átküldött a szülõszobára és közölte, amilyen hamar lehet megcsináljuk. Szülõszobán a szokások rutin. A CTG rossz eredményt mutatott, viszont szerencsére a vérnyomásom valamivel csökkent (hatott a reggeli gyógyszer). 8-kor kaptam meg az infúziót , ill. valamilyen löttyöt kellett volna 3 kanállal lenyelni. Na én az ilyesmit nem bírom, rögtön rosszul leszek. Az elsõ kanálnál sikerült félre nyelnem, így onnantól kezdve egyfolytában köhögnöm kellett. Megkönyörültek rajtam és már csak egy kanállal kellett bevenni. Kezdtem pánikba esni (elõzetes rossz élmények). Betoltak a mûtõbe, ahol rám tõrt még erõsebben a pánik, mikor megpróbálták beadnia spinálist. Köhögnöm kellett, de ugye nem mozoghattam. Ültem a mûtõ asztal szélén és csak azt hajtogattam, hogy én ezt nem akarom. Valahogy sikerült megnyugtatniuk, és a spinálist is megkaptam. Lefektettek, kaptam az orrom elé oxigént, amitõl meg akartam fulladni. Na szép, gondoltam. Csak ezt éljük túl. Érdekes volt, egyszer csak elmúlt a köhögés, már az oxigén sem zavart, csak arra figyeltem, hogy érzem a matatást a hasamnál, ill. aki a jobb oldalamnál állt nagyon nyomta az oldalamat, ezt éreztem. Fájni nem fájt. Aztán egyszer csak szóltak, hogy a gyomromnál fogok érezni egy nyomást, mikor veszik ki a babát. Na ez fájt. Picikém nem sírt fel, csak nyöszörgött. Egy pillanatra megmutatták, majd elvitték. Innentõl már nem érdekelt semmi, nagy megkönnyebbülés volt, hogy élek. Marcit kinn várta az apukája és még a bátyus is megnézhette. Aztán visszahozták hozzám. Hihetetlen élmény volt. Megpuszilgattam a kis buksiját. Jó lett volna magamhoz ölelni, de ez a mûtõben ugye lehetetlen. 9-kor már toltak is fel az osztályra.
Az érzéstelenítõ miatt egész nap feküdnöm kellett, de pár óra múltán már az oldalamra fordulhattam. Ekkor Marcit is kihozták, és mellém fektették. Megpróbáltam megszoptatni, elég nehezen sikerült. Számolgattam az órákat, hogy mikor telik le a 12 óra, mert már nagyon untam a fekvést. Késõ este jött egy szülésznõ(?), mondtam szeretnék felkelni. Azt javasolta, hogy még ne. Meglátom holnapra sokkal jobban leszek, inkább akkor. Nagy nehezen belenyugodtam. Közben literszám kaptam az infúziót és inni is kellett elég sokat. Kérdezték, hogy kérek e fájdalom csillapítót, és bár én nem kértem, mert úgy éreztem nem fáj annyira, mégis hoztak, mondván jobban fogok aludni. Hát aludni nem sokat aludtam, így aztán mikor hajnali ½ 4-kor jöttek, hogy kelljek fel, menjünk mosakodni, mert sokáig fog tartani, én úgy kipattantam az ágyból, hogy még magam sem akartam elhinni, hogy nincs 24 órája sem, hogy megcsászároztak. De. átköltöztem egy másik szobába, majd nem sokkal késõbb Marcit is kihozták. Szegénykém egész nap evett volna, de nem volt mit. Próbálkoztunk ezerrel, állandóan cicin volt.
26-án végre elkezdett megindulni a tejem, viszont Marci kezdett aluszékony lenni. A gyerekorvos szerint egy kicsit sárga is volt már.
27-én reggel vért vettek tõle, majd jött a lesújtó eredmény. Borzasztó magas a bilirubin szintje. Nem sokkal késõbb el is vitték a gyerek intenzívre, kékfény kezelésre és infúzióra. Ide 3 óránként lehetett felmenni reggel 7-tõl este 10-ig. Marci elsõ nap nõi tejet kapott, egyszerûen lehetetlen volt felébreszteni, pedig mindent megpróbáltunk. Én közben kezdtem kétségbe esni, mert éreztem, hogy kezd feszíteni a mellem. Egy kedves szobatársam kölcsönadta a mellszívóját, amit a csecsemõsök fertõtlenítettek, így másnap már elkezdtem felhordani Marcinak. Harmadik napon megpróbáltuk mellre tenni. Állandóan aludt volna, de már 20-30 g-okat szopott. Éjszaka is felkeltem és fejtem, hogy több legyen, ill. éjjel nem engedtek be minket az intenzívre, ilyenkor a babának leadott tejet odaadták nekik. Alig vártam, hogy haza engedjenek, és úgy szoptathassam, ahogy én és õ szeretné. Végül öt nap után július 31-én végre haza engedtek minket.
Marcika azóta is szopik, bár mivel már 7 hónapos néhány gyümit is megkóstolt.

Nagyon hosszú lettem. Bocs.
Sziasztok

Djeszter
djeszter

Sziasztok!

Szep hosszu sztorik sikerednek mostanaban es meg en is csatlakozom, mert nem lesz rovid a tortenetem. Akit nem erdekel ugorjon (nagyot)!

Szoval a teljes tortenetunk az elejetol (remelem Levente alszik addig mig leirom).
December 18-an delelott voltunk vizsgalaton a szuloszoban, Herczegh doki megallapitotta, hogy egy ujjnyira nyitott a mehszaj, 2 napon belul baba lesz. Meg hazajohettunk, ferjem elment vasarolni, en itthon pihentem, mert fajt a derekam. Este gyorsan lezuhanyoztam, es elhelyezkedtem, hogy megnezem a Big Brothert, amikor csorgott a mobilom, es a doktor ur erdeklodott, hogy mi ujsag van. Mondtam, hogy faj a derekam, de semmi egyeb 'tunet', de azt mondta inkabb menjunk be a szuloszobara, ugyis bent van meg.
Este 9-kor erkeztunk, ujabb vizsgalat, mar 2 ujjnyi volt a tagulas, igy aztan fel tizkor burkot repesztett, megkaptam a beontest, borotvalast.
Azt mondta 11-ig dontsem el, kerek-e fajdalomcsillapitot, mert utana mar nem lehet. Ezen akkor nem is gondolkoztam, csak igy utolag, hogy miert nem lehet kesobb, hiszen aneszteziologusnak kell lenni, nem?
Vegul ugy dontottem, hogy inkabb kapjak, mint hogy kesobb ne legyen ra lehetosegem. Egyebkent mire megkaptam az EDA-t mar haromperces fajasaim voltak, de ezt akkor senki nem kerdezte, sot igazabol szulesznot sem nagyon lattam. Mentsegukre legyen, hogy aznap sok szules volt, nem foghattak mindannyiunk kezet. Szoval hajnali 4-ig lassan teltek a percek, de akkor mar annyira rosszul voltam, hogy kihanytam mindent, szegeny ferjem tartotta a hanytalat, amit en nagyon nem szerettem volna, de sajnos hiaba probalt valakit talalni, senki nem volt elerheto, igy aztan raharult a feladat. Aztan a hanyas folytatodott, mig reggel fel hatkor azt mondta a doki, hogy ha nem lesz haladas fel hetig, akkor csaszar. (ugyanis Levente nem indult el a szulocsatorna fele, vigan lubickolt a gyomromnal, ezert hanytam). Het orara teljesen kitagultam, viszont Levente meg mindig nem akart elindulni, a magzatviz elegvolt, igy aztan eldonthettuk, hogy kerjuk-e a csaszart. Nana, hogy kertuk, Levente erdekeben.
En addigra mar annyira faradt voltam, hogy szinte ajultan fekudtem a mutoasztalon.

A valasz Csinek:
Leventet felvittek az osztalyra inkubatorba (marmint a gyerekosztalyra) en lent labadoztam. Vegul is amikor szoltam akkor megkaptam a kicsit, de akik lehoztak (csecsemosok? szuleszno?) nem akartak mellem rakni,mondvan gyenge vagyok meg, igy aztan megvartam amig elmennek es akkor szoltam annak a szulesznonek (Ficsor Joli), aki addig is 'felugyelt' ram a szobaban, hogy egy kicsit tegye mellem az agyba. Vegul nemi csellel ezt is meg tudtam oldani :-)
Az igazi bajok ezutan kezdodtek (december 20-an), ugyanis nem volt tejem, a szuleszeten a csecsemosok nem adtak neki semmit,vizet sem, mondvan az ilyen nagy sulyu babaknal nem gond (3800 gramm) ha esetleg 48 oran at nem kapnak semmit. Tobbszor elmondtak,hogy szoptatni kell, nem aggodni, majd lesz tej. Ez igy ment szombatig, amikor is Levente mar nem pisilt semmit, es nagyon melegnek ereztem. Szoltam, hogy szerintem lazas a kicsi,azt mondtak melege van (!), azert meleg. Vegul sikerult elernem,hogy megmerjek a lazat, ami 38,5 volt, ami szerintem egy 3 napos babanal nem tul jo... Aztan jobban megneztek, kiderult, hogy mar nagyon sarga, kovetkezett a kekfenykezeles, es nemi antibiotikum, hatha tolem kapott el valami fertozest. (a terhesseg alatt volt egy enterococcus faecalis fertozesem, de a szulesre elmult).Vettek tole mindenfele kenetet (ful, orr, szaj, torok, stb), de az eredmenyek csak a hazajovetelunkre szulettek meg (december 27-re, leven karacsony is volt), igy aztan semmi ertelme nem volt az egesznek. Attol kezdve, hogy kapott egy vizet, illetve noi tejet semmi baja nem volt, tehat az egesz valoszinuleg a kiszaradas miatt lehetett. A leletek is ezt igazoljak.Egyebkent miutan mi felkerultunk (en is felkoltozhettem a nogyogyaszatra, mert ures volt az osztaly, sot a ferjem is bent aludhatott, hala Herczegh doktornak) par nappal egy kislany is felkerult, ugyancsak kiszaradassal... Az anyukanak szinten nem indult be a teje egyaltalan.
Azt hiszem, hogy a 'szenvedeseinkben' kozrejatszhatott az,hogy nagyon sokan voltak akkor a szuleszeten es karacsony is volt. Akkor mondjuk egy kicsit meglepodtem, hogy azt mondtak 24-en reggel, hogy nyugodtan menjek haza aznap, majd masnap reggel visszamegyek a korhazba... Persze, hazajohettem volna boldogan karacsonyozni, mikozben a kisfiam a kekfeny alatt infuzioval fekszik... Ez valahogy elkepzelhetetlen volt szamunkra!
Miutan Levente felkerult a gyerekosztalyra haromorankent jarhattam szoptatni, amit mindig be is tartottam, kuzdottunk mindketten, hogy vegre beinduljon a tejem (az 5. napra mar volt par cseppecske). Azota is csak annyi van, hogy eppen eleg neki (estenkent mar kuzdeni kell minden cseppert), de meg mindig csak szoptatok, nem kapott tapszert egyszer sem (bar itt van a polcon, biztos, ami biztos). Most 5 es fel kilo, kiegyensulyozott kisbaba a kezdeti nehezsegek ellenere.
Azt azert nagyon sajnalom, hogy nem tudtam megszulni huvelyi uton (bar erre keszultem nagyon!), mint utolag kiderult teraranytalansag miatt. Talan ha sikerul, akkor maskepp alakult volna a kezdet.

Bocsanat, hogy ilyen hosszura sikeredet a sztori, remelem nem untatok nagyon!
Udv, V.Virag (lattam van masik Virág is!)
virga

Sziasztok!

Elsõsorban Nórától kérdezném, meg mindenkitõl, aki ismeri, hogy milyen ember dr. Kelemen Csaba.Mi még csak tervezzük a babát, aki nem akar sikerülni és nem tudjuk, hogy megbízhatunk-e benne, minthogy õ nem meddõségi szakember.Kérdezném, hogy mennyi a tarifája és nála van-e olyan lehetõség, hogy ha bármi van megkeresd mobilon vagy bárhol.Mennyire jó szakmailag, mert az feltûnt, hogy eléggé konzervatív a gyógymódok szempontjából pl. jobban bízik a tapintásos vizsgálatban mint az ultrahangban. Kérlek írjatok részletesen róla, mert szeretnék biztos lenni abban, hogy tényleg jó helyen járok.Mindenkinek elõre is nagyon köszi.
Üdv:tapsine
Névtelen

Sziasztok!
Én is orvos és kórházat keresek, ezért elsõsorban az érdekelne, hogy a MÁV Kórházban vannak-e 1-2 ágyas szobák?

És meg tudná valaki mondani, hogy Herczeg magánban hol rendel?

Köszi!!!!!!!
docka
AE (docka)

Curly,

Mi van veletek? Régen nem jelentkeztél, remélem minden rendben.
Hogy álltok a vásárlással? Miket vettetek/ mi hiányzik még? Milyen babakocsitok van/lesz?

Maci_2
Maci_2

Docka!

Dr.Herczegh magánrendelése a Fény utca 10-ben van. Hétfõn délután, csütörtökön egész nap, és szombaton délelõtt, bár néha szombaton nincs. Bejelentkezni a 30-285-1049 számon lehet az asszisztensénél.

Anikó
Anikó

Szia Docka!

Herczegh doktor a Mammut mogott, a Feny utca 10-ben rendel.
Rendelesi ido: Hetfo delelott es delutan, csutortok delutan es szombat delelott. Pontos idopontokat sajna nem tudok, de ha telefonalsz az asszisztense segit. Hetfon es csutortokon tapasztalataim szerint Florian Hajni van, szombaton pedig Koros Ottilia.
Telefonszam: 438-0622. Van ugy, hogy tobbszor kell probalkozni, mert sokara veszik fel. Egyebkent en mar tobb, mint harom eve hozza jarok, volt egy vetelesem, egy szulesem tehat van tapasztalatom es semmi rosszat nem tudok rola mondani.
Udv, Virag
virga

V. Virág!

Nem hiszem, hogy a tömeg mentség arra, ami Leventével történt!!! Amikor elsõmet szültem, még a nõgyógyászat is megtelt a gyerekosztállyal együtt, de szerencsénkre ilyen nem történt. Ráadásul az én tapasztalataim teljesen mások voltak, persze ez nem azt jelenti, hogy jók voltak, hanem pl. azt, hogy sokszor indokolatlanul gyorsan nyúlnak a vízhez, meg az egyebekhez. Ez a ló tulsó oldala. És nekem mindkét gyerekemet kihozták, amikor csak kértem, már rögtön az örzõbe jutás után, és igazából azért "fosztottak" meg tõle, hogy hátha akkor végre alszom éjszaka egy kicsit. Amikor ez nem jött össze, akkor visszakaptam.
És esti fürdetésnél, úgy emlékszem, hogy kötelezõ a hõmérõzés!
Tényleg nem értem!

Csi
Csi

Sziasztok!

A tapasztalt mamákhoz lenne kérdésem:
1. Adnak-e hazamenetelkor receptet a babaápolószerekre? Miket nem írnak fel, amit már most meg lehet venni?
2. Mire lehet szüksége a babának a kórházban (pl: saját ruha, pelenka...)?

Maci_2
Maci_2

Maci_2!

1.,Ha lemész a védõnõdhöz, akkor minden babaápoláshoz szükséges szer receptjét megkapod, mert fel tudja iratni a leendõ gyerekorvossal, beszéld meg vele. Alkohol a köldökhöz, popsikrém, steril vatta, köldökszárító hintõpor, ezek a legszükségesebbek.Kapsz majd még Vigantol cseppet, ez D vitamin, és K vitamint is, és majdnem steril olajat a mosdatáshoz.Azért jó, ha kiváltod még szülés elõtt, mert addig is szükséged lesz ezekre a dolgokra, amíg a gyermekorvosod meg nem látogat titeket otthon. Egyébként bent is felírnak a gyermekorvosok mindent, csak szólni kell nekik, õk tudják mi az "alapcsomag".
2.,Kapsz majd bent mindenféle "próbaanyagot", így pelenkát, és popsitörlõt is, de nem biztos, hogy elég lesz, amíg a kórházban vagytok. Én pelust, és popsitörlõt vittem. És még valamit ajánlok saját negatív tapasztalatom miatt, az a Neogranormon kenõcs. Fiam popóját nagyon felmarta széklete, és mivel elfogyott a krém, így nem kenték a csecsmõsök ezzel a krémmel, hanem a sima trutyival, amit bent használtak. Az pedig nem kimondottan sebes popsira való. Saját ruhát, meg egyebeket csak az intenzíven hosszabb ideje tartózkodó babákon láttam, szerntem felesleges, mindent biztosít a kórház.

Szia
Csi
Csi

Dorcsi!

Izgalmas volt olvasni a beszámolódat! Nem semmin mentél keresztül te sem az ikrekkel! Nekem is Herczegh doki az orvosom, nagyjából én is meg voltam vele elégedve.
Csí tényleg jól írta. Ha van benned valamennyi vas, már pedig anélkül nem élnélKép, akkor annyi megy át az anytejbe, amennyire a babáidnak szükségük van. Inkább a te rovásodra, de nekik biztos, hogy elég a vas. Az anyatejben van egy ún. latoferrin nevû fehérje. Ahhoz kapcsolódk a vas és ez azért jó, mert így sokkal angyobb százalékban felszívódik az anyatejbõl a vas, mint bármi másból.

Jaj, most látom, hogy ez egy kicsit kioktatósra sikerült, de nem azért írtam, hanem azért, hogy legközelebb tudd.KépTényleg akartok még gyerkõcöt? És legközelebb is Herczeghnél fogsz szülni?
Én igen!

Puszi!
Menta
menta

Menta!

Köszi a leírtakat, nem vettem kioktatásnak!
Akkor azt nem tudom, hogy miért voltak állandóan éhesek?
Arra a kérdésedre, hogy akarunk-e még gyermeket, a válaszom:IGEN.Bár ez fõleg az anyagiaktól függ.Valószínû, hogy dolgozni sem megyek vissza,mert nem éri meg. És így a törpékkel és a nagy lányommal is többet tudnék foglalkozni.
A negyedik gyerek az anyagiaktól függ./sajnos/De ha jön, akkor a Herczegnél dokinál, az tuti.

Te miért csak "nagyjából" voltál megelégedve vele?

Írtál már beszámolót amit el tudnék olvasni?
Ha igen, akkor kb. mikor?

Puszi: Dorcsi!
dorcsi

Szia Ritax!

Szentirmayról olvashatsz a történetemben, bár azt hiszem, hogy csak egyszer említem a nevét, nem véletlenül!
Neked mi a véleményed a doktorúrról?

Érdeklõdéssel várom válaszod: Szia Dorcsi!
Dorcsi

Szia Maci_2!

Aranyos vagy, hogy érdeklõdsz felõlünk, sokszor jövök a netre, de általában csak olvasom. Most sajnos nem vagyunk nagyon jól, velem semmi hézag, de a baba egyik veséjével gondok vannak és még nem tudjuk mire számithatunk szülés után. Egyébként már szinte mindent megvettünk, imádok vásárolni neki, egy kicsit igy már olyan mintha máris velünk lenne. Már nagyon nehéz kivárni ezt a hátralévõ pár hetet, gondolom ti is igy vagytok vele. Már nem tudok háton sem aludni, annyira nyomja a rekeszizmomat a baba alulról, az ágy meg lentrõl, úgyhogy most már csak oldalt fekszem többnyire, de igy is nagyon rossz alvó lettem. Remélem a összefutunk a szülészeten és neked is kitartás!
curly
Névtelen

Kedves Dorcsi!

Én egy új olvasó vagyok, még csak most várom a babámat, és a Szentirmay doktornál fogok szülni. Hogy bebizonyítsam, mennyire szubjektív az élet, álljon itt egy történet, mely egy picit kompenzálja a Tiédet.
A húgom tavaly szült ikreket szintén Szentirmaynál. Nála is hasonlóak voltak a körülmények, mint amit Te írtál, mindkét baba faros volt. Éjjel ment el a magzatvíz, és Herczeg volt az ügyeletes. Amikor bementek a férjével, felhívtak, hogy ha tudok, menjek be, én orvos vagyok, és a húgom szerette volna, ha vele vagyok a nehéz pillanatokban. Herczeg doki megvizsgálta, nagyon kedves volt, mondta, hogy már telefonált a Szentirmaynak. Kis idõ után (nekünk óráknak tûnt) bejött, és felajánlotta a már egyébként is bizonyos császárt, mármint hogy õ megcsinálja, nehogy késõ legyen. Én addigra már bent voltam, a babák szívhangja és életjelenségei nem indokolták a sietséget. A hugom elutasította, hogy õ inkább várna a saját orvosára. De mikor még mindig nem jött, és a dolgok kezdtek tényleg sürgõssé válni, megkért engem, hogy próbáljam meg én felhívni otthon, vagy a mobilján. Így is tettem, és kiderült, hogy senki nem telefonált neki a kórházból!!!
Negyed óra múlva bemosakodva volt a mûtõben, és az én két kis unokahúgom nemsokára meg is született, épen, egészségesen. A doki pedig tajtékzott a roppant kedves, de szerintem nem épp korrekt kollégája viselkedése miatt.
Nekem meg csak az jutott eszembe, hogy vajon befolyásolta-e az ajánlatot az a tény, hogy a húgomék a 2. kerületbõl érkezett ügyvéd házaspár?!
Mindenesetre nem tartom túl etikusnak a történteket.
Biztos vagy benne, hogy a Te esetedben Szentirmay doki értesítve lett?
Egyébként én még nem, de a húgom és az öcsém is ennél a Te általad lehordott orvosnál születtek a 70-es években. Már akkor is jó szakembernek számított, pedig még fiatal volt. És ma õ az osztály vezetõ helyettese. Vajon véletlenül?
Nos ennyire más történeteket ír az élet, bocs a hosszúságért, és a bosszúságért :-)
Sziasztok: Zita
Névtelen

Dorcsi!
Hát megértelek, hogy inkább vagy a gyerkõcökkel, mint a minimálisért gürcölsz!
Biztos, hogy éhesek voltak? Nekem az egyszem lányom is óránként evett, pedig volt elég tejem. Azt hiszem, nekik is, mint a lányomnak ilyen lehetett a ritmusuk és talán az anyai közelségre vágyhattak nagyon, amitõl hirtelen váltak meg azzal, hogy megszülettek. Az biztos, hogy nem vashiánytól voltak éhesek, mert a babák legalább 6 hónapra való vasraktárakkal születnek. Szerintem inkább az elõbbi!
Figyelj, ha majd jön a következõ és ilyan problémátok, vagy bármi szoptatásos problémátok lenne, akor majd gyere ide a babanetre Szoptatás topicba vagy írj nekem és szívesen segítünk.
Én azért voltam csak "majdnem" teljesen elégedett vele, mert megbeszéltem vele elõre, hogy ugye nem úgy lesz, hogy amikor megérkezem és megvizsgál, akkor rögtön burkot is repeszt még ott a vizsgálóasztalon. Azt mondta akkor, hogy á nem, ez náluk nem így megy. Mondtam, hogy jó, mert ahol én voltam gyakorlaton (az I.-es Nõin, ott bizony sokszor láttam ilyet). Azt mondta, hogy 6 cm-nél kisebb méhszájnál, nem is szokott burkotrepeszteni. Nos mondanom sem kell, hogy bizony még ott a vizsgálóasztalon burkot repesztett, amikor megérkeztem, pedig még csak 2 ujjnyira volt kitágulva a méhszájam és az bizony messze van még a 6 cm-tõl. Ugyan mondta, hogy mit fog csinálni, de amikor próbáltam félénken tiltakozni, akkor kihasználta azt, hogy n voltam eléggé erõs állapotomban és nagyon féltem egyébként is. Persze így gyorsan meg is szültem, de nagyobb fájdalmak árán, mint kellett volna. Azonkívûl nem nagyon engedte, hogy olyan testhelyzetben szüljek, ahogy jól esett volna és a hasamat is nagyon nyomta, amikor nyomtam. Persze ezek hatására jól tovább is repedtem a gátmetszésen túl.
Viszont nagyon kedves volt, és bíztató és viszonylag keveset piszkált. Most már tudom, hogy következõleg meg tudom ezeket vele beszélni és tudom, hogy "szót is fog fogadni", amíg nincs semmi baj. Most már csak egy jó bábát kell majd találnom! Én legszívesebben itthon szülnék, de a férjem nagyon ellenzi, ezért nem lehet, így még mindig a Herczegh marad, mint a legjobb választható orvos. Csak meg fogom vele nagyon beszélni a dolgokat.

Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikerült! De jól esett kiírnom magamból. Igazából még mindig nem dolgoztam fel a szülésemet.

Remélem, hogy neketek is sikerül majd úgy alakítani az életeteket, hogy tudjatok vállalni egy 4-diket is. Nagy dolog, az biztos!

Puszi!
Menta
menta

Szia Zita!

Nekem csak egy kérdésem lenne: hol voltak ekkor a szülésznõk? Azért õnekik is oda kell figyelni arra, hogy minden rendben menjen, nem feltétlenül az orvos a felelõs a telefonálásért is.

Üdv:

Bodorka
bodorka

Szia Zita!

Csatlakozva Bodorkához, szerintem sem az orvos dolga a telefonálás, mikor én szültem, az éppen ügyeletes szülésznõ elkérte ugye a kiskönyvem és aztán szépen értesítette az orvosom.

Zafi
zafi

Sziasztok!
Amikor az elsõmet szültem, akkor a Herczegh doki azt mondta, hogy ne én, hanem a szülésznõk telefonáljanak majd, ha már a szülõszobán vagyunk, gondolom õk pontosabb helyzetjelentést tudnak adni az állapotomról.
Viszont egyetértek Zitával, valóban szubjektív az élet, és az adott helyzet dönti el, hogy kinek milyen véleménye marad a dokiról. Viszont nem vonnék le messzemenõ következtetéseket arról, hogy kinek mi lett a beosztása, most nem a Szentirmayról beszélek, hanem simán az átlagos e.ü. helyzetrõl. Kép

Csi
Névtelen

Csi,
Köszönöm a felvilágosítást és tanácsot.

Curly,
De jó, hogy jelentkeztél.
Sajnálom, hogy gond van a babód veséjével. Nem lehet, hogy kinövi? Drukkolok.
A mi babánknak meg bélkacstágulata van. Végre sikerült kiszedni a dokiból (SOTE), hogy mi lehet (bélelzáródás). Javasolta a szülés utáni vizsgálatot a babánál.
Mi is megvettünk majdnem mindent, már csak a babakocsi hiányzik, de azt is nézegettünk már. Éppen függönyt varrok a gyerekszobába.
Képzeld, ma voltam laborban és találkoztam egy kismamával, akivel egy dokinál szülünk és április 15-re van kiírva.

Maci_2
Maci_2

Lányok!
Hallott valaki a Pankamamáról?
Szülésekor nézett be ide utoljára...
Csi
Csi

Sziasztok!

Már régen jártam erre, látom császáros szülésekröl volt szó.
Nekem is az volt, és amit akkor elég rosszul éltem meg mert nem arra számitottam, rossz volt a lábadozás), mára egész jól kihevertem.Kép

Menta!

Az elsö szülésem után én is ugy gondoltam, hogy nem is lenne olyan rossz dolog otthon szülni (méltóság, intimitás).
De aztán ugy döntöttem, hogy talán a legjobb, ha az ember egy jó kórházat és orvost választ (nekem már mindkettö adott volt), és ha nem is a legtökéletesebb, legintimebb lesz a szülése, de biztonságban lesz.
És nálunk most kellett is ez a biztonság, mert csak vajúdás közben lett gond (addig semmi nem mutatta), és végül sürgösségi császár lett a dologból, altatásban. A fiamnak kétszer a nyakán + egyszer a vállán volt a köldökzsinór.
Hát ilyenkor fontos az azonnal elérhetö mütö (soha nem fogom elfelejteni azt a pillanatot, amikor a dokim megjelent a szülöszoba ajtajában, fején egy pánttal, zöld ruhában).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Nagyom kedves vagy csi, hogy hiányoltál. Jól vagyunk, köszi, de tudod a csajszik teljesen lefoglalnak. Zsófi már több mint 6 kiló, tündéri kiscsaj, csak nagyon hasfájós még mindig. Anna a 2 évesem meg most fedezi fel a világot, rengeteg törõdést igényel/ne/, ami nem mindig jön össze. Ti hogy vagytok?

Valaki kérdezett itt dr. Szabó Györgyrõl. Én nála szültem és mint írtam meg voltam elégedve a hozzáállásával és a szakmai tudásával. A következõ bébivel is hozzá szeretnék járniKép

Puszi:Pankamama
PM

Szia Maci_2!

Akkor úgy látszik dömpingje lesz a mi kis doktorunknak, de egyébként nekem azt mondta márciusban is rengeteg anyukája lesz. Én egyébként úgy érzem elõbb meglesz a baba mint ápr 14., majd meglátjuk, de legszivesebben most megszülném, csak hogy már láthassuk és tudjunk érte tenni valamit, ha nem lesz rendben. Tegnap már minden kis ruhácskáját kimostam, kivasaltam. Oltári picik.. A férjem is teljesen el van olvadva, mikor a kisruhákat látja, vagy éppen azt, hogy kidugja valahol a lábát és egy bub van a hasamon. most azt találta ki, hogy úgy kommunikál vele, hogy a köldökömön beszél be neki, hogy mi megbeszélnivalójuk van nekik? döntöttetek már névügyben? még mindig áll az Eszter v. a Kriszti, ha ugyan lány lesz. Nekem egyébként mindkettõ nagyon tetszik, ugyanis az egyik az én nevem, a másik az édesanyámé. A miénk Lilla lesz. Nagyon megfogok lepõdni, ha mégis fiú... Ugyanis vettem már egy nagyon édes rózsaszin lánykaruhát a nyárra, de a 80 éves nagymamám szerint azt is rá lehet adni egy fiúra is !!? hát én félteném egy kis identitászavartól. A te picikéd most hány grammnál jár kb? Én szugerállom az enyémet, hogy szépen gömbölyödjön, bár én is meg a férjem is picinek születtünk, és állitólag öröklõdik valamennyire, úgyhogy nem számitok 4 kilósra. Na megyek, feltétlenül irjál.
curly
Névtelen

Lányok! Én dr. Kelemen Csaba fõorvosról szeretnék megtudni minden ifót, amit csak lehet. Nekem most ajánlották, kíváncsi lennék, hogy milyen tipusú ember, szakmailag jó-e, mennyit szoktatok neki adni stb.Érdekelne az is, hogy a "problémás" estekkel is érdemes-e hozzá fordulni, mennyire alapos' Nagyon-nagyon várok minden hozzászólást, mert ha többen ajánljátok, akkor azt hiszem, végelegesen mellette fogok dönteni.Köszi mindenkinek elõre is!
Névtelen

Szia Curly,

Mi is nagyon várjuk már a leányzót, bár azért jó lenne, ha még legalább 2-3 hetet kibírna. Én is úgy érzem, hogy nem fogja megvárni a kiírást, de ezt majd kiderülKép.
A babádnak nem jobb azért még egy kicsit odabent?
Én még ezután fogom kimosni, vasalni a ruhácskákat. Csak az idõ rohan veszettül, én meg nem érem utol.
Egyébként genetikai vizsgálaton is kiderült hogy kislány, szóval tuti. Hát a nevek nemhogy fogynának, hanem egyre több van a listán. Az Eszter és a Kriszta elég gyakori név volt 2000-ben (ahogy a Vivien is), ami a Nagy vezetéknév miatt nem túl jó. Újabbak: Tímea, Veronika, (közepesen gyakoriak), ritkább: Henriett, Jázmin (?).
Már megint találtak nálam valamitKép, 2 májfunkció-értékem magas lett. A belgyógyász és a dokink között rohangáltam tegnap. Holnap mehetek májspecialistához meg valószínûleg laborba is.

Maci_2
Maci_2

Szia Maci_2!

Szegény, úgy látom neked is megvan a magad baja. Csak az vigasztaljon, sok sorstársunk van akinél találnak apróbb hibákat vagy az anyukánál vagy a picinél. Bár az utóbbi borzalmas érzés, fõleg ha még nem tudod mire számits. Nekem is a SOTE-n mondták, hogy alapos kivizsgálásra lesz szükség a szülés után a babánál, sõt elõfordulhat, hogy azonnali beavatkozásra is. Most mindennap szugerálom õt és magamat is hogy nem lesz semmi baj. Szerintem a pozitiv hozzáállás az egyetlen amit ilyenkor tehet az ember.
A Jázmin nálam is egy titkos favorit név, de szép lenne a Nagy-hoz egy 3 szótagu név is. Hát igen a névválasztás tényleg nem könnyû.
Gondolj mindig arra, hogy minden rendben lesz veletek, mindegyikõtök egészséges és szépen menni fognak a dolgok a maguk utján.
Curly
Névtelen

Pankamama!
Kép Kép Kép !
Ismerõs!
Én azért már lazábban lubickolok a két gyerekkel, hidd el, sajnos úgy elröppen ez az idõszak, hogy csak na!
Csak feltûnt, hogy nagyon szûkszavú lettél ebben a topicban, és a többiben sem láttalak!
A lényeg az, hogy minden renben!

Mindenkinek jó egészséget, és influnzamentes közösséget!
Csi

Beszti!
Azt sosem tudtam, hogy honnan lehet tudni, hogy a gyermek nyakára van tekeredve a köldökzsinór? Kimutatja az UH, vagy csak a szüléskor derül ki?
Gõzöm sincs!
Csi
Csi

Curly,

Igyekszem pozitívan állni a dolgokhoz és bizakodni. Szerencsére a baba rendszeresen mozog, ami azért megnyugtat.
Hát a mai napom is egy tortúra volt. 8-ra májspecialista éhgyomorra. Elküldött sürgõsségi laborba, meg kellett várni az eredményt, aztán vissza. A dokinõ 11-kor jött vissza vizitbõl. Már 12 után be is jutottam (még mindig éhgyomorra!), éppen kezdtem éhenhalni.
Szerencsére a májfunkció leleteim nem rosszabbodtak és UH-n sem látott semmi eltérést. A vírusok ellenõrzése kb. 10 nap múlva lesz meg, addig is 1 hét múlva kontroll labor.
1-kor már végeztem is, kicsit felborult a diétám.

Pontosan mit mondtak, milyen probléma van a babád veséjével?
Kitartás és drukk nektek is, meg persze optimizmus!

Most dolgoznom kell, ma még nem volt idõm...

Maci_2
Maci_2

Szia Maci_2!

A problémákat nem részletezném, mert csak negativ gondolatokat ébreszt bennem, inkább a jó dolgokra koncentráljunk. Összepakoltad, már a táskát a kórházba?
Én már megvettem mindent, egy- két gyógyszertári dolog hiányzik a babának, de azt majd bennt feliratom vagy az apuka megveszi a gyógyszertárba amig bennt leszünk. Biztos ami biztos már mellszivót is beszereztem és be is viszem magammal, bár bizom benne, hogy nem lesz gond a szoptatással. Ne dolgozz sokat!

Csi!

én úgy tudom, hogy az ultrahangon nem látszik, ha a köldökzsinór rátekeredik a babára, vagy útban van. hiszen tudjuk hány anyukát megcsászároznak, akirõl aztán kiderül, hogy a köldökzsinór volt a bûnös az elhúzódó vajúdásban, szerintem, ha lehetne látni biztos megnéznék õket, mielõtt egy akár szövõdményekkel járó mûtébe kezdenek.

Curly
Névtelen

Kedves Zita!

Én nem lehordani akartam a Doktor urat!
Mikor már megszültem és a barátnõm meglátogatott,elmondta, hogy szólt a Szentirmay dokinak és Õ azt üzente, hogy fel fog jönni hozzám.
Én meg csak vártam.
Nem azt vártam, hogy bocsánatot kérjen, de még magyarázatot sem vártam.Csak jól esett volna ha meglátogat.Haragot sem érzek iránta, csak csalódtam.
És ha nem is szóltak neki, akkor pláne fel kellett volna jönnie, hogy elmondja nem az õ hibája, hogy nem volt ott a szülésnél(császárnál).
Amúgy nagyon rendes doki.

Szia:Dorcsi.
dorcsi

Szia Dorcsi!

Sajnos azért nem jelentkeztem korábban,mert elromlott a gépünk,javították.
Hát igen a Szentirmayról annyit tudnék mondani,hogy én a
terhesség kb.hetedik hónapjától jártam hozzá.
Elõtte egy nagyon rendes idõs dokihoz jártam itt nálunk az SZTK-ba,de mivel õ már nem vállal szülést így keresnem kellett egy szülészt.Barátnõm ajánlotta a Szentirmayt,õ nála szülte mindkét gyermekét.
A terhesgondozás allatt meg voltam vele elégedve,mindig alaposan és kíméletesen vizsgált,csak néha sokat kellett
várni rá.Ja és ami szerintem nem mellékes nem is kért sokat
a vizsgálatokért,fõorvos létére.
Szüléskor viszont egy örökkévalóságnak tûnt mire beért.
Hajnali egyre értünk be a szülészetre és õ csak reggel hétre jelent meg,állítólag öt órakkor szóltak neki de a Balatonról kellet feljönnie így majdnem hét óra volt mire bért hozzám,aztán nyolcra meg is szültem.
Szülés után nem is láttam,majd csak varratszedéskor.
Utolsó nap jött be hozzám mikor készülõdtünk haza,valami papírt hozott amit a TB-nél le kellett adni.(jólesett volna,ha meglátogatt mondjuk szülés után ,de sajna nem jött)
Hát ennyi!
Végül is rosszat nem tudok róla mondani,de ódákat sem zengek róla.
A következõ babyt ugyancsak a Máv-ban szeretném szülni,de nem ragaszkodom a Szentirmayhoz.
Húúúú de sok lett a mondanivalóm.
Bocsi legközelebb rövidebb leszek :-)

Ritax
ritax

Curly!
Én is valami hasonlóra gondoltam, de csak azt tudtam biztosan, hogy az esetleges csomó nem látszik..

Lányok!
Valaki mondja meg légyszi', hogy hogyan kell kérni a gyógyszertárban azt a Tena betétet, amit szülés után lehet használni. Barátnõmnek ajánlottam, de nem tudom, hogy a sok fajta közül melyik az a betét, ami ilyenkor jó.
Köszi
Csi
Csi

Szia Csi!

Mi mindig csak annyit mondtunk, hogy a legnagyobb Tena betetet kerjuk.
Sajnos en eleg erosen vereztem, igy tenyleg kellett a legnagyobb, de szerintem 'normalis' esetben eleg az 'extra' nevezetu is. (a legnagyobbat 'super'-nek hivjak, a hossza 43 cm, az 'extra'-e csak 34 cm.)
Azert tudom ennyire, mert meg maradt egy fel csomag itthon es rajta van, nem fejbol tudom az adatokat :-)
Szoval en a Tena Lady Extra-t javaslom es ha esetleg nagyobb kellene, akkor elsosegelykent ossze lehet ragasztani kettot, amig megerkezik a legnagyobb meret.
Udv, Virag
virga

V.Virág!
Köszönöm!
Csi
Csi

Curly,
Kép
Még csak pár dolgot készítettem egy helyre. Pl: kórházi papucs, 2 hálóing, fürdõköpeny, szoptatós melltartó, eldobható melltartóbetét, törölközõ.
Mi kell még a tisztálkodószereken kívül. Te miket pakoltál még? Tena betétet fel lehet íratni a dokival?

Maci_2
Maci_2

Mikor tudják megmondani, hogy lány vagy fiú a baba? Én most a 21. héten járok, de még nem tudták megmondani (Harsányi doktor csinálta a genetikai UH-t).

Pussz

Saci
charlottee

Maci_2!
Bár nem nekem címezted, de olvasd el az archív 2002 szept. 18.-i részét, ott egy csomó dolgot összehordtunk a kórházi motyóval kapcsolatban!
Csi
Csi

Sziasztok!
Kardos doktort ismeri valaki?
Névtelen

Csi,

Azt elfelejtettem, hogy a gyogyszertarban lehet kapni Tena bugyit is, ami eldobhato. Ez eleg hasznos, (bar nem tul esztetikus, de a korhazban 1-2 napig 'elmegy') mert jol megtartja ezt az orias betetet es nem is fulledsz be. Nekem csaszar utan nagyon jol jott, mert nagyon vekony anyagbol van, nem irritalta a sebet. Ja es a fertotlenito, amivel bekentek a mutetnel nem a 'sajat' bugyit fogta meg Kép, hanem ezt az eldobhatot. Egyebkent nem draga, par 100 forint a gyogyszertarban es 2 db van a csomagban.

Charlotte,

en ugy tudom, hogy kb. a 16. hettol tudjak megmondani, hogy kisfiu vagy kislany a pocaklako, de van olyan ismerosom, akinek a 13. heten megmondtak. Nekunk pedig biztosat a 37. heten tudtak mondani 'normal' ultrahangon, mert Levente szegyenlos volt, a 3D-n pedig megmutatta magat egy pillanatra a 21. heten. Szoval szerintem a baba fekvesetol is fugg, hogy mikor tudjak megmondani.
Udv, Virag
virga

Szia Maci_2!

Szerintem a Tena betétet doki nem irja fel és biztos kell, ugyhogy azt érdemes elõre beszerezni. Én már megvettem, normál méretût, remélem elég lesz. Ezenkivül bepakoltam pelenkát a babának, mert az elõkészitõn mondták, hogy nem tudnak eleget adni, vécére papirülõkét, köldökseb ellátáshoz ilyen tapszos micsodát,viszek egy-két rugit, ha esetleg tovább bennt tartanak minket, gondolom egyébként kisruha csak a hazahozatalhoz kell. Zuhanyzósapkát mert hosszú a hajam és állandóan összevizezem, két papucsot, egyet a fürdõbe, és a mellszivón kivül, biztos ami biztos viszek egy cumit,ugyanis még nem tudtam eldönteni, hogy mellette vagyok vagy ellene.
Szerdán lesz megint elõkészitõ 6-kor, jöttök a pároddal,? mostmár legalább megnézhetjük a szülõszobát. Az én férjem külföldön lesz, úgyhogy most egyedül fogok bevánszorogni, de már nagyon kiváncsi vagyok rá. Mostmár talán a hasamat sem kell kinyomni, hogy beengedjenek..
Ja és meg akartam kérdezni, hogy te iszol málnalevél teát, állitólag nagyon segiti a majdani tágulást, a többi topicban találtam róla infókat és már több tapasztalt kismama is ajánlotta. Igy a 36 hét táján már el lehet kezdeni inni. nem volt könnyû beszerezni, én az Oktogonnál lévõ gyógynövényben kaptam. Jó készülõdést!

Curly
Névtelen

Sziasztok!

Maci_2, Curly az egy csomag Tena betét biztosan elég, én a felét sem használtam el, és már a második nap felénél elég volt az éjszakai betét (hihetetlen megkönnyebbülés volt a hatalmas Tenna után). Mást nem tudok én sem, azokon kívül amit írtál, esetleg valami újságot - nem hiszitek el mennyit alszanak a gyerekek, és ott négy naig mást sem kell csinálni, csak pihenni, és szoptatni a kicsit. Ráadásul, ha az anyuka hazamegy, otthon már úgysem lesz semmire ideje.
Sok szerencsét
Bildiy
bildiy

V.Virág!

Köszi, a bugyót én is használtam anno, nagyon jól bevált nekem is. Akkor még mini Liberó betétet használtunk, csak a második gyerekem környékén kezdett a Tena elterjedni, ezért én azt csak ajánlani tudtam a barátnõmnek, de nem tudtam megmondani, neki, hogy mi is a pontos neve.
Ha valakit érdekel: fel lehet iratni a dokival az anatómiai haskötõt, ami császár után nagyon megkönnyíti a mozgást. Akinek volt császára, az jól tudja mirõl beszélek... Most csak mint tippet akartam felhozni, ha szükség van rá, jó, ha tudjuk.
Csi
Csi

Lányok!

Ha mondjuk a szülés a magzatviz elfolyásával kezdõdik, akkor is a Tenát javasoljátok, amig beérünk a kórházba?
és a haskötõ tényleg segit a hasfal visszahúzódásánál normál szülésnél, vagy bizzak csak a jó kis szoptatásban?

Curly

ui: elég vicces volt tegnap a szülésfelkészités a kórházban, a Harsányi az asztal tetején bemutatta, hogyan kell majd a tolófájásoknál nyomni.....
Névtelen

Curly!

Én is voltam, tényleg látványos volt! Kép

Nekem magzatvízelfolyással kezdõdött a szülés (és késõbb sem lettek fájásaim, most már tudom, hogy egy 6-8%-os kisebbséghez tartoztam), és a TENA nagyon jó szolgálatot tett! A haskötõt nem ismerem - szerintem leginkább alkat kérdése a dolog!

Márti
márti

Csi,
Köszi, megnéztem és kijegyzeteltem.

Curly,
Milyen pelenkát raktál a csomagba (minit vagy newbornt)? Milyen mellszívód van?
Az én hajam is hosszú, fel is írtam hogy csatot is rakjak el.
Olyan javaslatot is hallottam, hogy vigyek steril vattát és alkoholt is a popsitörlõn kívül a babának, mert azt is keveset adnak.
A múlt hónapban voltunk elõkészítõn, most nem tudtunk menni. Sajnálom, mert több ismerõs is lett volna. Érdekes lehetett a "bemutató"Kép. Végül egyedül mentél? Mirõl volt még szó? Beengedtek a szülõszobába? Milyen, hogy tetszett? Talán legközelebb megmutatja a doki, megígérte.
Vettem én is málnalevél teát (úgy látszik szerencsém volt, mert az elsõ közeli gyógyszertárban kaptam), de még nem kezdtem el inni. Te mikor kezded?

Bildiy,
Köszi a tanácsot.

Maci_2
Maci_2

Maci_2

Minden szobában van egy tálca, amin a baba pelenkázásához szükséges kellék megtalálható, és azt -általában- minden reggel feltöltik, ha valami elfogy, akkor pótolják. Legalábbis egy éve még így volt, szerintem ezeket nem kell vinni.

Haskötõ: Amirõl én beszélek, az nem a has leszorítására való, hanem arra, hogy megtartsa, amikor mozog valaki, császár után ugyanis a hasi seb miatt a mozgás nagyon fájdalmas. A haskötõ, amit régen használtak, gumírozott anyagból készült, és azzal szorították le a pocakot. Amikor én szültem, akkor azt mondták, hogy az nemhogy segít a has visszahútódásában, hanem kimondottan hátráltatja azt, mert nem mozognak az izmok. Ezért ma már nem is kötik le a hasat, mint anyáink idején. Nem tudom, mi ebbõl az igazság, de nekem ezt mondták.

Talán ez is segít:
Én beöntés nélkül szültem. Nekem a második programozott császár volt, és megbeszéltem a dokival, hogy a szülés elõtti nap már nem eszek semmit. Akinek viszont természetesen váratlanul jön el a nagy nap, az használhat egy kúpot, ami ugyanazt eredményezi, mint a beöntés, és mégis kellemesebb otthon elintézni a dolgokat. Ezt a kúpot lehet kérni a szülés után is, amikor a nõvér percenként hashajtóval zaklat. Szobatársaim kipróbálták, és jobb, mint az a förtelmes kanalas lötyi, amit le kell nyelni. Kérdezzetek rá a dokitoknál a kúpra, szerintem érdemes!

Egyébként a barátnõm kapott a dokijától egy olyan papírt, amin minden holmi rajta van, amit be kell vinni a kórházba. Ti nem kaptatok ilyet? Alapnak nem rossz!

Névtelennek: Én megpróbálkoztam a magzatvizet intim betéttel felfogni, lehetetlen volt...

Még valami: Fájdalomcsillapítót is vihetnétek, mert az bent csak Panadol volt, ezt adták a természetes úton szült anyukáknak. Én azt kimondottan nem szeretem, mert a gyomrom kiakad tõle. Viszont biztos van olyan, amit lehet szedni a szoptatás alatt, errõl is érdemes a dokit megkérdezni.

Csi
Csi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?