Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi :D

Köszíi úgy lesz!!!! Péntek 10-re megyek.

Bogáncs

Kép
bogáncs
 
 


Szilvi :)
Rátapintottál, még mindig sok a meló :twisted:
Mire hazaérek és elvégzem az itthoni teendőimet, egy hulla vagyok, és nem tudok leülni a gép elé. Bocsi, de már csak másfél hét, és többet fogok tudni majd jönni. :P
Már alig várom.

Emma :)
Zalán tündéri ahogy mosolyog :P És a "kis" botocskája???? :twisted:

Baba :)
Gratulálok :P Gyere hamar!

Gaby :)
Sajnálom, hogy végülis megtalált Piri, de ne add fel a reményt. Sikerülhet még akár lombik előtt is :P

Tüncsi :)
Ficike annyira hasonlít rád :P

Tiza :)
Hétvégi túrák mennek még?
Jövőhéten megyek az utolsó laborra, és utána a heti CTG-k!
Hihetetlen, hogy már itt tartok.

Kép
Kép
szilva069
 
 


Bogáncs
Persze, érthető, hogy így érzel. Én is be lennék tojva. De nem lesz semmi baj!!!! Szorítok nagyon!!

Szilvi
Köszi! Ma egész nap a felülést gyakorolta. :) Persze még nagyon kell rá figyelni, mert hajlamos lazán hátra- meg oldalra dőlni, és így beveri a fejét. Olyan édes, mert ugye forgás közben is gond volt, hogy nem vigyázott a fejére, ezért mindig rászóltam, hogy vigyázzon a fejére. A végén már tök óvatosan tette le a kis buksiját. Tanulékony! :)
Különben nagyon jó fejek ezek a kamaszodó fiúk. Répa unokabátyja is 16 lesz lassan. Eleinte meg sem merte fogni, most meg van, hogy ő akarja tartani. Répa meg persze imádja. :) Kristóf is biztos imádni fogja, főleg, ha lány lesz. :) Majd ő lesz a nagy bátyus, aki mindentől megvédi. Az UH-t biztos élvezni fogja. Gondolom, még nem látott ilyet, csak képen.

Szilcsi
Bizony, bizony! Már itt tartasz. Én Ficivel pénteki napon töltöttem a 35. hetet, és vasárnap már a kórházban voltam. :) Remélem, azért Boldi még húzza pár hétig!

Képzeljétek! Találtam egy turit (ami nem nagy dicsőség, mert van vagy ezer :) ), és nem bírtam megállni, vettem Ficinek pár ruhát. Pontosabban egy body-t, egy ruhát és három napozót. Nem is látszik, hogy használtak. Összesen 2000-t fizettem. Volt még sok jó, de sikerült valamennyire visszafognom magam. :)

Viszont az albérlet egyre gázabb. :( Ma délután Fici 2től 5ig aludt. Erre a felső szomszéd 4kor elkezdett kalapálni, ami a szigetelés hiánya miatt úgy hangzott, mintha közvetlen mellettem csinálta volna. Még szerencse, hogy Fici csak félig nyitotta ki a szemét és aludt tovább. De még 5kor is ment a kopácsolás. A ráadás: ma úgy döntöttünk, hogy kicsit később fektetjük le. És milyen jól döntöttünk! Megfürdettük és épp öltöztettem, mikor a "kedves" felső szomszéd megint elkezdett kopácsolni. Na, Apa annyira felhúzta magát, hogy fogta Ficit és felment, hogy talán nem most kellene kopácsolni, mikor a gyerek 8-tól aludna. Ez volt fél 9kor. Ja, és épp amikor felértek, akkor kezdett el a faszi fúrni!!! :evil: :evil: A válasz: ja, még három visszavan. Mármint fúrnivaló. Anyád! Úgyhogy most tényleg ezerrel belehúzunk az albérletkeresésbe.
gtünde
 
 

 
 

Szilvi :)
Köszi a hiányolást. Minden nap vizsgáztattam a héten (holnap is megyek), így be sem tettem a lábam az irodába. Otthon meg már úgy vagyok, mint Szilva, hogy a teendők után nincs kedvem a gép elé ülni, meg hát a párom el is foglalja.

Szilcsi :)
Túrázni éppen nem voltunk, de a pécsi vásárba vasárnap gyalog mentünk ki a férjemmel. Az is volt összesen 7-8 km a vásár bebarangolásával együtt. A gyaloglást még jól bírom (meredeken is). Egyik nap fel kellett mennem az épülő házunkhoz kocsival és mivel szőlőhegyen építkezünk meredek és egy sávos az út. Pont jöttek szembe és nekem kellett félre állnom egy meredek köves részre. Nem is volt semmi gond, csak az 1000 cm3-is autóm nem tudott elindulni felfelé a meredeken és nem volt helyem hátragurulni. Egy nőci próbált segíteni, de nem sikerült, ezért gyalog fel kellett mennem a férjemért, hogy húzzon ki a pácból. Pont a legmeredekebb részt kellett megmászni és a nő ki volt akadva, mert nem bírta velem az iramot, pedig még vissza is fogtam magam.
Jó, hogy már nem sokáig dolgozunk. Nekem igazi munkanap már csak néhány van, mert a jövő héten csak 2 napot leszek, és utána is csak valószínűleg 3 napot jövök. Holnap vizsgáztatok, úgyhogy próbálom rendbe tenni az itthagyott dolgaimat.

Tündi :)
Sok sikert a vizsgákhoz!

Bogáncs :)
Ne parázz nagyon. Sokszor elnéznek az uh-n valamit. A kolleganőmnek is valami rekeszizom rendellenességet talált az egyik doki, aztán pár nap múlva kiderült, hogy semmi gond nincs.

Tüncsi :)
Fú, ez az albérlet tényleg gáz. Meg lehet őrülni ilyen körülmények közt. Répának gratulálok a 4. fogacskájához és tényleg nagyon hasonlít Rád. (És ne mond megint, hogy szegény!)

Nelli :)
Tényleg formás kismami vagy, főleg 3 gyerek után, le a kalappal! Én egyáltalán nem veszem észre, hogy hova híztál.

Emma :)
A Te pocid kb. pont olyan, mint az enyém. Sajnos rólam mostanában nem készült fotó (2 hetes a legutolsó), de majd most ráveszem a férjem, hogy valami normális kinézettel fényképezzen le megint.

Kép
Kép
tiza
 
 


Tiza :)
Azért most már - pláne hogy ilyen hőség van - egy kicsit jobban vigyázz magadra, mert bár úgy érzed, bírod az iramot, de nehogy bármi baj legyen!
Köszi a bókot!

Tünde :)
Gratula a kis Répácska legújabb tudományához!
Albérlet :( Nálunk is örtökké megy a fúrás faragás, és ált. hétvégén ebéd után, mikor pihennénk.

Baba :)
Itt is gratula! Kívánok problémamentes babavárást!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Szilva :D

Jujj, de izgi és milyen jó, hogy már itt tartassz!!!!

Tiza :D

Köszi a bíztatást, és már jó, hogy Te is pihizel egy kicsit lassan.

Tücsi :D

Ez full gáz albérlet, jó keresést!!!!! Lesz még jobb is!!!
Köszi a drukkokat!!!

Tündi :D

Jó tanulást, vigyázz Magadra!


Csajok! Holnap 10-re megyek UH-ra.

Bogáncs

Kép
bogáncs
 
 


Sziasztok

Ne haragudjatok a zavarásért.
Szavaznátok a barátnőm kislányára?
A 20as versenyző lenne Ő.

http://www.kapos.hu/index.php?lap=babavoks.php

Köszönöm
B.
frigo
 
 


Baba :)
Valahogy átsiklottam a hozzászólásodon. Hatalmas gratula és várunk ebbe a topicba!

Nelli :)
Az eddigiekhez képest fokozatosan veszek vissza, de a gyaloglás nem árthat, ezt már megbeszéltem a dokimmal is. Nagy hőségben meg úgy sincs kedvem a szabadban gyalogolni, meg egyébként is csak este van rá időm.

Frigo :)
Szavaztam.

Kép
Kép
tiza
 
 


Csajok! :)
Lenne egy kérdésem mindenki válaszára kíváncsi vagyok.
A 12. héten van egy genetikai uh ami kötelező akkor nézik a nyakiredőt ami ugye a Down kór szűrésébe játszik szerepet. Így van vagy nem így van? Illetve nekem azt mondta a doki, hogy az az uh már hasi nem hüvelyi, kinek melyik volt? :oops: Vegyétek közvélemény kutatásnak. :lol:

drumka
 
 


Drumka :)
Igen a nyakiredő vastagságát nézik a down-kór kiszűrésére. Ez az első e célú vizsgálat. Nekem már hasi UH volt.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Drumka :)
Nekem is hasi volt.

Kép
Kép
tiza
 
 


Sziasztok!

Először is gratula mindenkinek a babához!
Jól eltűntem annak idején a ma megint megjött topikból, és most örömmel látom, hogy sokan áttelepültek ide (hú, remélem nemsokára mindenki itt lesz, és a másik topik üres marad :) )

Tüncsi írt az iwiwen, hogy beindult ez a topik nemrégiben :) Próbáltam visszaolvasgatni, de talán lehetetlen vállalkozás ;) Az elmúlt időszak nekem is lakásfelújítással, rengeteg munkával és tanulással/vizsgázással telt (mindent befejezni, mielőtt jön a baba ;) )
Hát, nem nagyon volt időm babanetezni :oops:

Most itthon pihengetek már, és várom, hogy Emese úgy döntsön, elindul kifelé :D

Szóval, próbálok újra aktivizálódni :)

Remélem mindenki jól van és bírjátok a nagy meleget!

Drumka :)
Nekem még hüvelyi uh-val csinálta a doki, mert a hasin nem látszott elég jól a babóca :)

Kép
rejtjel
 
 


Sziasztok!

Drumka, nekem is hasi uh volt. A 7.héten csináltak útoljára hüvelyi uh-t.

Képzeljétek ma nagyon sz@rúl vagyok. Már kétszer hánytam, ami a 16.hét óta nem is fordúlt elő velem, és kint a 35fokban is libabőrös voltam, annyira fáztam. :cry: Egész délután aludtam. A babót is alig érzem, csak ritkán nagyon finoman, nem úgy ahogy már mostanában mindig erősen, néha azt hittem kirúgja az oldalamat. De tegnap óta nem. Mi a franc bajom lehet :roll: . Holnap lesz a védőnő, szerintetek lemenjek hozzá :roll: ? De ő is mit tudna mondani erre :roll: ? Ugy is annyira parás vagyok mindentől, és még jönnek ilyen dolgok, hát megőrülök :x :roll: :cry:

Kép
mona76
 
 


sziasztok!

baba!
mégegyszer üdv itt és gratula az uh-hoz is!!!

drumka!
nekem hüvelyi volt sőt nálunk mostmár vérvételre is elküldenek a 12.héten és a 16.héten is!
ezzel majdnem 100%-ig szűrik ki a down-kort!
ez egy biokémiai vérvétel!!

tiza!
köszönöm és tanulgatok és talán a névnapomon megyek utójára vizsgázni!!!
vigyázni a hegymászással!!!!

rejtjel!
akkor már nem sok van kitartás és problémamentes gyors szülést kívánok!!!

bogáncs!
sok sikert az uh-n és nyugi nem lesz semmi baj!!!
szorítok!!!!

mi jól vagyunk csakmég mindig 5 vizsgám van és eléggé fáradt vagyok már de kibirom és nemsokára letehetem a könyveket!!!!


szép napot mindenkinek!!!

tündi23
 
 


mona!
ha megnyugtat menj el hozzá de lehet hogy csak fáradt vagy és megvisel ez az idő!!!
én is fáradékonyabb vagyok mostanában!!!
úgyhogy nyugi!!!!

tündi23
 
 


Drumka
Hüvelyi volt a 12 hetes nekem, csak az azutánik hasik

Mona
Biztosan megvisel ez az idióta idő :? Védőnénidnél szívhallgatás is lesz? az biztosan megnyugtatna... bár az enyémnél sincs...

Kép
Kép
emma1976
 
 


emma, végülis csak azért mennék hozzá, hogy meghallgassuk a babó szívhangját. Akkor megnyúgodnék, ő mást ugysem tudna mondani, nem orvos :roll:

Kép
mona76
 
 


Sziasztok!

Hú, képzeljétek, ma voltam a 12. heti uh-n és hát hihetetlen élmény volt, amit Turbó Rudi (mától egy darabig ez a hivatalos neve :lol: ) produkált. Az uh-s doki meg az asszisztense rászkódtak a röhögéstől, én meg azt se tudtam nevessek v pityeregjek, mert olyan ari volt :D . A pici tökmag 6 cm-s baba olyan showműsort csapott: vagy két percig folyamatosan forgott a hosszanti tengelye körül (nem bírták megmérni a BPD-t, fejátmérőt), aztán bukfencezett, majd jóízűen szopizta az ujját (ami ugye kb. 2mm).
Hát, vmi tündér volt. Mondták is, h biztos űrhajós lesz :lol: !

MEg persze azért is örülök, mert most már tényleg rendben van minden, az Utrót is abbahagyon pár napon belül és a lepényke is jó helyen van.

Ja, meg az is tök jó, h végül is nem kell dokit váltanom, mert ugye bezárják a Szabolcs utcát júliustól, és egy darabig még a doki (aki prof) se tudta, lesz-e neki egyáltalán valahol helye. De úgy néz ki, megy át a MÁV-ba aminek nagyon örülök, mert ott meg egy régi, jó ismerősünk - akivel anno síelni jártunk - szülésznő.
Úgyhogy lassan minden megoldódik.

Tünde :D
én nagy turis vagyok! jóformán az egész családunk ruhatára onnan van, meg Julinak Bababörzéről van, és annyira egyedi dolgokat lehet ilyen helyeket kapni pár száz forintért :D . Mondjuk vannak akik idegenkednek tőle.
Én úgy vagyok, hatszor inkább a turis Espirit, Ladybird, Benetton és egyéb cuccok, amit ha sokszor mosod is teljesen jók, mint az új kínai és egyéb gyártmányú. Sokezer forintot meg nem vagyok hajlandó kiadni azért, h 3 hónapig hordja :roll: .

Mona :D
biztos a fáradtság, meg a jövő-menő frontok a hibásak, de sztem te is meg fogsz nyugodni, ha a védőnő is mindent rendben talál.

Drumka :D
nekem a 9. és a 12. héten is hasit csináltak (sőt az 5.-en is :? !)

Sziasztok
KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Drumka
Nekem is hasi volt és akkor nézik a tarkóredőt is, meg az orrcsontot, hogy megvan-e, mert a hiánya utalhat Down kórra.

Tiza
OK, nem szegény! :lol: Nem semmi vagy ezekkel a kilométeres túrákkal. :shock: Azért vigyázz, nehogy előbb jöjjön "nevenics" királyfi. :) Én gyanítom, hogy talán nekem is a sok autózás árthatott meg. Bár, ki tudja...

Rejtjel
Jippi!! Örülök, hogy jelentkeztél! :) Már csak egy hét!! Izgiiii!!

Kismok
A kis motolla! :) Örülök, hogy minden rendben volt. Ja, tegnap elírtam, mert nem 2000-be, hanem 3ba kerültek a cuccosok. És itt is H&M és hasonló márkák vannak. Ma vettem észre, hogy az egyik, amire azt hittem napozó, egy kisméretű lábfej nélküli rugi. :? Most nem tudom, elrakjam-e, vagy valamelyik lányos maminak nem kell??? Majd rakok föl képet róla.

Mona
Lehet, hogy csak kicsit passzívabb napja van, ne izgulj. Én is mindig paráztam, mert volt, hogy fél napokat nem éreztem a mozgását.

Tündi
Te szegény! Kitartás, és nemsokára már pihizhetsz!

Bogáncs
Holnapra drukkok!!

Nelli
Ma egész nyugi volt, a délelőtti fúrás kivételével. :? Viszont voltunk albérletet nézni. Hááát... Nem nyerte meg a tetszésemet, meg konvektoros, ami Fici miatt nem is jöhet szóba. A másiknál meg nem jutottunk be, mert igaz, hogy a tulajnál volt egy kulcs, de az nem nyitotta a lakást.
Ja, Fici ma újabb produkciót mutatott be. Nálunk a földön van a teknős akváriuma (vagy terráriuma?) és a tetején van egy nyílás, hogy szellőzzön. Mancikám meg fogta magát, felült mellette, belekapaszkodott a tetejébe és felhúzta magát állásba. Mondjuk rögtön vissza is huppant a popsijára, de csak lestem. :shock: Szegény teknősnek meg duplájára nyúlt a nyaka - gondolom, azt hitte valami kaját kap, pedig csak Fici kezét látta. :lol:
gtünde
 
 


Tünde,
nagyon ari lehetett. Fici és teki biztosan jó barátok lesznek. Vigyázz, mert pár hónap és etetni is megtanulja, és akkor bezzeg szegény párának állandóan csak enni kell... :lol: Mi így vagyunk a kutyákkal :lol: Julcsi hobbietet...

Kép
Kép
kismok
 
 


Mona :)
Nem nyaltál be valami vírust? Most hogy érzed magad? Remélem, nincs semmi gond, csak ettél valamit, ami nem esett jól, vagy tényleg ez a kánikula.

Kismok :)
Örülök, hogy minden rendben volt az uh-n! Nem semmi, hogy Ti ilyeneket ki tudtok venni az UH-ból. Nekem ez nem nagyon megy :oops:

Nálam meg tombol az allergia. Egész nap tüsszögök, folyik az orrom, viszket a szemem meg az orrom. Mi jó erre? Kálcium?

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Szilva :)
Jövő héten többször is mennem kell. Kedden biztos. Te mikor mész?

Tüncsi :)
Kár, hogy ilyen albérletet fogtatok ki. Sajnos a társasházak ilyenek. Nálunk is minden behallatszik a folyósóról, meg a fenti lakó széktologatása, ugrándozása.
Ficike már nagyon ügyes! :)

Kép
mofly
 
 


Halihó :)


Mona :)

Szerintem a meleg készített ki, én egyik reggel még hánytam is :roll: Remélem a védőnő megnyugtat! A babáknak pedig tényleg vannak passzív napjaik; állítólag a 24 órán át egyszer sem érzel semmit, akkor van baj... szóval nyugi! :)

Tüncsi :)
Ficike már állni készül??? Nagyon ügyes! :) Lehet, meg akarta etetni a tekit :)

Kismok :)
Nagyon mozgékony babád van! Aranyos volt nagyon :D

Nelli :)
Sajnálom az allergiát :( A klaciumot én úgy tudom, rovarcsípés okozta allergiás reakció enyhítésére használják, de nem tudom pontosan :oops: A gyógyszertárban hátha tudnak valamit ajánlani rá... :)

Egyébként tegnap megdőlt nálam, hogy a gyógyszertárosok minden bigyót rábeszélnek az emberre. Bementem, hogy vegyek azokból a homeopátiás bogyókból, amiket arra ajánlanak, hogy segítik a tágulást... annyian mondták, gondoltam, ártani nem árt ;) No, a gyógyszertáros lebeszélt, hogy szerinte felesleges, mert úgyse jut eszembe bevenni, stb :D Aztán kérni akartam magzatvíz-szivárgást jelző betétet (a biztonság kedvéért), de közölte, hogy az is felesleges :D Ő két gyereket szült, és egyikre se volt szüksége :)
Üres kézzel jöttem ki :D
No, elmegyek egy másik patikába ;) Mert szerintem nincs két egyforma szülés :D


Hú, mindenkinek kitartás a nagy meleghez!

Egyébként én a budapesti turikban szoktam nézelődni, de a bababörze vált be a legjobban! Egy csomó klassz dolgot lehetett venni nagyon olcsón, kedves és segítőkész anyukáktól és apukáktól, egy csomó tanácsot is kaptunk ráadásnak! Azt hiszem jún 6-7-én lesz a következő Bp-en, én már valszeg babázok addigra, de érdemes kimenni ;)

Szép nyári napokat! :)

Üdv,
Vera

Kép
rejtjel
 
 


Sziasztok!

Most jöttem a védőnőtöl, a szívhang teljesen rendben van, annyira dobogott a drágámnak, hogy csak na :D
Azt mondta a csaj, hogy a meleg visel meg nagyon, áztassam a lábam hidegvízben, és zúhanyozzak le többször, de azt is hidegvízzel. /soha nem bírtam a hidegvízet :roll: /
Azt nemtudja, hogy miért nem érzem a picúr mocorgását, pedig most is aktív volt, mert egyik pillanatban a pocim közepén volt a szívhang, a következő pillanatban már baloldalon.
Éjjel 3,30-kor aludtam el, annyira szenvedtem, pedig nálunk állandóan 21-22fok van :roll: most anyuméktól felhoztam a ventilátort, bár én mindig trüsszögök tőle, de talán jobb lesz az éjszakám :roll:

rejtjel, én nemrégen Rennit akartam venni, és a gyógyszertáros lebeszélt, hogy van sokkal jobb savlekötő, és lényegesen olcsobb is. Megvettem, és otthon olvastam el a papírját, hogy kismamák nem szedhetik :x pedig már igencsak látszik rajtam a terhesség :D

bogáncs, amindenit, már a 22.hét, pedig mintha most lett volna a zebrás teszted :D

tünde, micsoda kiscsaj ficike, és már 4 foga kint van :lol:
mikorra akarjátok neki a kistesót?

Kép
mona76
 
 


Nelli :)
A kalcium minden allergiára jó. Azt nyugodtan ihatod, v. szedheted.
Nekem ez augusztusban szokott kezdődni. Idén ki fogom próbálni a fényterápiát. Azt terhesen is lehet.
http://www.rhinolight.hu/index.php?link ... opic_id=39

Kép
mofly
 
 


sziasztok!

egy kicsit elszakadtam a könyvektől mert már kezdek besokalni talán még soha ennyire nem vártam a névnapomat mint most akkor lesznek az utolsó vizsgáim!!!!
én is eléggé pocsékul voltam az éjszaka szinte semmit nem aludtam és reggel még hánytam is sajna!!!

mona!
örülök hogy minden oké nálatok!
és igaza van itt mindenkinek mert ez az idő visel meg minket igazán!!!!
most nézem hogy nemsokára a 30.hétnél tartasz hogy telik az idő!!!

kismok!
az én kismanóm is akrobatázott a 12 hetes uh-n!
a doki alig nirta megnézni rendesen már úgy beszélt hozzá hogy egy kicsit lassítson!!!

nelli!
te szegény nem lehet valami jó neked!
az én gyerkőcöm az allergiára fenistil cseppet kappott és hallottam hogy felnőttek is eszegetik te mit tudsz erről!!!
de a kálcium is nagyon jó!!!!

szép napot mindenkinek!!!

tündi23
 
 


Mona :D
Látod, minden OK

Kismok :D
Nagy élmény lehetett az UH!

Nekem eseménydús hetem volt: kedden volt egy spró koccanásom, hát még baba nélkül sem egy élmény, így meg pláne....
Aztán szerdán a dokim megnézte a kicsikét, 1600 gr, nő a hajacskája, és mindene jó méret :) Doki szerint, ha időre jön, 3,5 kg lesz :)
Aztán csütörtökön lebetegedtem, hangom teljesen elment. Persze semmi szopogatós torokgyógyszert nem lehet bevenni, így jól elhúzódik a gyógyulás :( Sokat köhögök, édes babámnak gondolom nem a legjobb :( Így le kellett mondani a hosszúhétvégézést, amire nagyon készültem... na remélem 1-2 nap, és javul a helyzet, a lényeg, hogy lázam nincs

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma :)
Jobbulást!

Tiza :)
Nem vagy semmi, gondoltam, hogy még nem pihizel :P
Mikor lesz már nevetek????????

Mofly :)
Szerdán reggel megyek BMC-be fél 8-ra.
Olvasom, hogy te meg kedden mégy. Ezek szerint megint nem fogunk találkozni :(
Bár, gondolom most már hetente fogok menni ctg-re?! Talán mégis valamikor összefutunk. Inszem lesz? Mikor? Hol tartassz?

Kép
Kép
szilva069
 
 


Kismok
Na, az etetést azért még nem tanítom meg neki. :) Tapasztalat. Egyszer egyedül maradt húgom kislánya a halaimmal, és sikeresen túletette őket. El is pusztult egy csomó. :? Úgyhogy vigyázok! :) :wink:

Nelli
Kalcium jó az allergiára. De nem tudom, terhesség alatt nem kell-e azzal is vigyázni.

Mofly
Ajaj, szóval akkor a társasházak nem jók. :( Fenébe! Mert amúgy meg tök jó lenne a lakás. Hát, ilyen a mi szerencsénk.

Vera
Én Győrben voltam anno egy ilyen bababörzén, igaz, elég kicsi volt. Ott viszont már nagyon használtak voltak a ruhák. Ebben a turiban meg majdnem vadiújnak tűntek.
Hajaj, tényleg, Te már lassan babázol. Lesz majd, aki híradózzon Emese megérkezéséről??
Szerintem is keress másik gyógyszertárat, mert pont Dzsulee írta, neki milyen sokat segítettek a bogyók.

Mona
Örülök, hogy minden OK. :) Bébigyártás kezdete kb. Fici első szülinapjától indul majd. De lehet, hogy kicsit később. Meglátjuk. Egyelőre Fici nagyon lefáraszt. Este nem hajlandó elaludni. Ma is majdnem egy órába telt, mire elaludt. Éjjel 2x kel, és 6kor ébresztő. :shock: Jókat pihenek. :? A „poén” az, hogy ha 8kor fekszik, akkor is 6kor kel, ha fél tízkor, akkor is.

Emma
Még jó, hogy nem történt bajotok! Én azt hiszem, hogy a Tantum Verde szedhető terhesség alatt is és van belőle szopogatós fajta is. Kérdezz rá a gyógyszertárban!

Szilcsi
Most már pihengetsz és pakolod a kórházi cuccokat, ugye?! :)

Fici kúszik-mászik video:
http://www.youtube.com/watch?v=emYUisKmpHs
gtünde
 
 


Mona :)
A meleg ugyan nem enyhült, de azért remélem jobban vagy. Én szerencsére imádom a meleg időt és még terhesen sem visel meg. Mindenki nyöszörög én meg élvezkedek. Ha vígasztal jövő hétre már nem mondanak ilyen hőséget (én sajnos nem örülök, de tudom, hogy a legtöbb terhes mami fellélegzik.)

Szilcsi :)
A pihiről csak álmodozom, de azt hiszem nem esne jól egész nap semmit tenni. Néha azért estére jól el tudok fáradni, de akkor meg tök jót alszom. Meg azért a sok mozgás mellett van ám pihi. Tegnap délután is a szőlőnkben henyéltem a napernyő alatt. A férjem vett nekem egy nagyon kalssz napozóágyat, még aludni is tudok benne. Előtte grilleztünk egyet. Nevünk még mindig nincs. Pár nappal ezelőtt előjött azzal a párom, hogy mi lenne, ha Bendegúznak hívnánk. Hát kiakadtam. Egy vásott 6 évesnek nagyon klassz, de egy érettségiző 18 évesnek meg gáz. Nagypapa korában meg maj Bendegúz bácsi? Ja, és a Boldizsárt is megemlítette. Tiszta őrültek ezek a pasik.

Tüncsi :)
Remélem találtok valami nyugisabb albit. Tényleg Te annak idején utánanéztél hol lehet homeos szereket kapni (konkrétan gátmasszázs olaj meg a Dzsulee által említett bogyók?) Most még nem lenne késő elkezdeni.

Tündi :)
Nem irigyellek a vizsgákért, de most már mindjárt vége. Nekem a névnapodon lesz a szülinapom. Majd ünnepelünk távolból.

Nelli :)
A kalciumot nyugodtan ihatod. Nekem a dokim kifejezetten javasolta, mert a terhesség alatt általában hiánya van a szervezetnek belőle. Viszont én úgy vettem észre, hogy az allergiára nem sok hatása van. Nem irigyellek, nekem augusztusban jött ki régen, de már majdnem teljesen megszűnt. Szerencsére addigra meg lesz a babó, mert a terhesség visszahozott minden olyan allergiát, amit már kinőttem évek óta.

Kismok :)
Hú, irigyellek, hogy ilyen klassz volt az uh. Az én kis drágám nem túl aktív az ultrahangok alatt. Mintha szándékosan sztrájkolna. Máskor majd kirúgja az oldalamat, izeg-mozog, ha meg kukkoljuk meg se akar moccanni. Na jó, egyszer kilenc hetesen intett egy pát. Szerintem ezzel akarta jelezni, hogy most már elég volt és hagyjuk békén.

Emma :)
Tök jó, hogy minden rendben. A 3,5 kg az teljesen jó. Meg is kell szülni azt a bébit. Az enyém szerintem picike lesz, mert olyan kicsi vagyok és a hasam sem túl nagy, bár az uh méretei jók voltak 32 hetesen, de nem becsültek súlyt. Amúgy nem is bánom, ha nem haladja meg a 3 kg-ot, mert nem is tudom hogyan szülnék meg egy 4 kilós babát. A dokim is a 3-3,5 kilót favorizálja.

Kép
Kép
tiza
 
 


Tiza
Én általában az Ifjúság úti patikában vettem az Urtica-t, de ott nem sokféle hoemos szer van. Viszont azt mondták, hogy a Széchenyi tériben nagyobb a választék. Próbáld meg ott. Olajat gyógynövényboltban keress, meg málnalevél teát is.
Lehet, hogy majd csak a szülőágyon lesz neve a gyerkőcnek?? Megkapja a doki nevét. :) Tényleg, mi a dokid keresztneve??
Ja, és hol fogsz szülni? Mi most a helyzet?
Képzeld, én meg - tök égő - rossz topikba raktam fel múltkor a táblát. :lol:
gtünde
 
 


sziasztok!
csak egy gyors bekukk!!!

tiza!
akkor majd ünnepelünk együtt!!!!

MINDEN MÁR MEGLÉVŐ ÉS MÉG A POCAKOKBAN LAKÓ GYERMEKEKNEK NAGYON BOLDOG GYEREKNAPOT KÍVÁNOK!!!!

sziasztok szép napot!!!!!

tündi23
 
 


Sziasztok Mamik!!!

Tüncsi :)
Én láttam ott a táblát és hirtelen azt sem tudtam, hol vagyok! :lol: :lol: Vicces. :lol: :lol:
Kép
Vendég
 


Tüncsi :)
Köszi a tippet. Ilyen hóbortos dolgok velem nap mint nap előfordulnak, különösen amióta terhes vagyok.

Gyugyi :)
Veled mi a helyzet?

Kép
Kép
tiza
 
 


Tüncsi :)
A dokimat Tibornak hívják, azt azért mégsem. Akkor inkább a Bendegúz. Hi-hi.

Kép
Kép
tiza
 
 


Tiza
Jaj, ismerős helyzet, férjem elsőszámú kedvence volt a Bendegúz :shock: Aztán mondtam neki, hogy ha nem akarjuk majd kimondani azt mondjuk, hogy Bende, amit el nem tudok képzelni... Most az elsőnél viszonylag könnyen letett erről, ha a második is fiú lesz, szerintem újra kezdi
Nálunk a 3,5 kg az kevesebb, mint amit gondoltam, így ez tök megnyugtatott :)

Tüncsi
Köszi a tippet, kedden, ha még szükségem lesz rá, megkérdezem a patikában. Táblicsku ügyben - én annyi ilyet csinálok mostanában! Lázamat mértem, és fogalmam se volt, hova tettem a lázmérőt, ami igencsak fura helyről került elő :)

Kép
Kép
emma1976
 
 


Tiza :)

Tekerek, tekerek...... (1.cn - a 29.)
Kép
Vendég
 


Mi történne, ha a férfiak esnének teherbe?

A világ teljesen megváltozna. Például:
- A szülési szabadság 5 évig tartana, teljes fizetéssel.
- A terhességi csíkoknak már rég volna ellenszere.
- A normál szülés régen túlhaladott módszer volna.
- A terhességgel járó hányinger a legfontosabb nemzeti közegészségügyi probléma volna.
- Minden fogamzásgátló 100 százalékosan hatékony volna.
- A csecsemőket addig tartanák kórházban, amíg szobatisztává nem válnának.
- Többé nem gondolnánk, hogy milyen nagyszerű dolog ikreket szülni.
- A randevúról a fiúknak este 10-re haza kellene érni.
- A terhesség egész ideje alatt ágyban lennének.
- A pozitív terhességi próba esetén automatikusan járna a rokkantsági segély.
- A nők kormányoznák a világot.

Kép
mona76
 
 


Emma, jó hogy veletek nemtörtént baj, gondolom idegeskedtél sokat :?
De jó neked, hogy megmondták mennyivel fog születni a babád :D
Gyógyúlj meg gyorsan.
Csajok a védőnőnek ti szoktatok adni valamit? Vagy majd szülés után, akkor ugyis gyakrabban találkozunk vele?
Képzeljétek a hasamon apró kis pötyik lettek, és nagyon viszked. :x Úgy néz ki mint gyermekkoromban nyáron az óra alatt kiütéses volt mindig a bőrőm :x
Használok rá Fenistilt, azt írja kismamák is használhatják, de arra nem tér ki hogy a hason is lehet-e?
Ti tudtok arról valamit, hogy kismama ehet cseresznyét? Ezt is, azt is hallani róla :roll:
Megyek előkészítem a húsit, mert grillezünk este :D

Kép
mona76
 
 


Mona
Igyekszem gyógyulni, de nem nagyon látok fejlődést :?
Azért ez egy nagyon durva becslés, lehet még belőle bármi :)
Szerintem semmi ellenjavallat nincs a cseresznyével kapcsolatban, én is ettem a héten nagy adagot :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Mona
Jó volt ez a "férfias" poén. :lol: És milyen igaz!!
Védőnő: nehogy már adj neki vmit!! Azért fizetik, hogy felügyeljen Rád a terhesség alatt, tanácsokat adjon, ha megszületik a baba, akkor is segítsen. Semmi extrát nem csinál. Neki ez a munkája.
Szerintem is cseresznyézz nyugodtan! Gondolom, ha a Fenistil nem ellenjavallt terhességben, akkor mindegy, hova kened. :)

Emma
Inkább nem is írom, mire gondoltam, honnan került elő a lázmérő. :oops: :lol:

Gyugyi
Jaj, az a hülye lökött piri!! Már megint célt tévesztett. Irgum-burgum!! :evil: :evil:

Tiza, Emma
A Bendegúzt végül is lehet Beninek is becézni, úgy már nem annyira gáz. :)

Képzeljétek, anno végeztem egy közvélemény-kutatást a topikban, hogy ki milyen nevet adna majd születendő gyermekének. Mondjuk alig páran válaszoltak, de pl. Wishnél nem is szerepelt a Balázs. :)
Akik megadták:
Babcsi: Lili és Gergely
Én: Réka Panna/Dóra Lili fiúnév nem volt
Manda: Eszter és Gergely
Mofly: Alexa/Barbara fiúnév nem volt
Wish: Anna/Judit és Levente/Zsolt
Barbi: Noémi/Bernadett/Luca és Bence/Balázs/Botond

Megnéztem a neves táblában, hogy én milyen fiúneveket választottam, mikor még nem tudtuk Répa nemét – hátha segít :):
5-öst kapott: Péter és Soma
4-est kapott: Márk, Máté, Mátyás, Tamás, Zalán, Zsombor
3-ast kapott: Márton, Sebestyén, Zete, Zétény
gtünde
 
 


Mona :)
Nehogy már kitalálják, hogy árt a cseresznye, mert én már több kilót megettem az idén. Képzeld olyan apró viszkető pötyik nekem is vannak a mellem alatti részen, de nekem kevés van és nem viszket annyira, ezért nem is foglalkozom vele. Fenistil témában nem vagyok otthon, de szerintem használhatod.

Gyugyi :)
A francba, ez az utálatos 1. cn. Még mindig nem próbáltok meg egy kis mesterséges ráhatást?

Tüncsi :)
Nekem is van egy pár befutó név a tieid között, de a férjemnek egy sem tetszik annyira. Csak nem tágít a Bendegúztól. Ráadásul tegnap voltak nálunk vendégek és mindenkinek tetszett. Jaaaaj!

Emma :)
A becsléseket tényleg nem kell nagyon komolyan venni. Őstopikunkban is volt néhány mellétrafálás. Meg még változhat is, hisz elvileg a terhességed negyede visszavan.
Pécsett tudsz valami jó turit, ahol frankó gyerek holmik vannak?

Kép
Kép
tiza
 
 


Emma :)
Bocsi, az utolsó mondatot Tüncsinek akartam írni, csak rossz helyre szúrtam be.

Szóval Tüncsi :)
Tudsz Pécsett valami jó turit!

Kép
Kép
tiza
 
 


Kép

Tüncsi :)
Nekem is vannak neveim! :wink: :lol:
Vinettú / Orália
De Szilcsi Dzsokijára is emlékszem ám!!! :lol: :lol: :lol:

Tiza :)
Nem akarok sem inszemezni,sem lombikozni. Eléggé "becsavarodtam" már így is. Nem akarom, hogy még jobban csak a "babagyártás" irányítsa az életemet, hiszen nekem ott a két gyermekem. :) :) Nem akarom, hogy bármit is észrevegyenek vagy érzékeljenek a lelki gyötrődésemből.
Meg aztán, ha jól belegondolok, nekem nem a teherbeeséssel van gondom, hiszen az elmúlt 29 ciklusban sikerült kétszer is. Spontán. Ez nem is olyan rossz a 38 évemhez! Nem? :roll: (A nyáron azért lehet, hogy elmegyek a dokimhoz egy kis clostiért... :wink: )

Mamik, Kismamik pusszantás Nektek!!!
(Keveslem a képeket!!!!!)

Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Bogáncs!!
Hol vaaagy???? Mi volt a dokinál???

Tündi :)
Éppen ma reggel kérdezgettem Krisófot, hogy "mit" szeretne jobban, s lányra szavazott :lol: - na így már egységes a család :lol: van 50% esélyünk :lol: :lol:
Az ultrahangra nem viszem be magammal, főleg ha hüvelyi lesz :oops: , ő már szerintem nagy az ilyenhez
Fici egy tünemény!!! Többször is megnéztem :wink:
Én otthon sokat laktam panelban, így megszoktam a "szomszédzörejeket" :lol: , de az biztos, hogy aki nem így nőtt fel, annak egy rémálom!! Biztos, hogy hamarosan találtok számotokra megfelelő lakást!!
Emlékszel, hogy hova tetted fel a neves táblicskut? Átnézném :) , bár tudom, hogy még korai...

Szilva :D
Mire lenne időd az írogatásra, addigra lassan már babázhatsz!! :D
Tudsz képet feltenni a pocakodról, s Boldi szobájáról???

Tiza :D
A fenti kérés rád is vonatkozik!! :D Csak Bendegúz szoba képekkel :lol: Szerintem a férjed már előre sejti, hogy igazi rosszcsont fia lesz, ezért ragaszkodik a névhez :lol: Ha én meghallom a Bendegúz nevet, rögtön egy igazi rosszcsont jut eszembe :wink:

Kismok :D
Hatalmas gratula Turbó Rudihoz!!! Nagyon jó neve lett :wink: Én jövő hétfőn megyek, már nagyon várom!!

Emma :D
Mielőbbi jobbulást!! Pihenj sokat!!!

Gyugyi :D
Nagyon szurkolok, hogy összejöjjön a babó hamarosan!! Én is pont azt akartam kérdezni, mint Tiza.....de már megkaptam a választ :lol: Mindent bele!!!!!

Tündi23 :D
Kitartás a tanuláshoz!!! Már mindjárt itt a névnapod :wink:

Drumka :D
Neked mikor lesz az ultrahang??? (bocsi, ha már írtad!)

Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Tiza
A húgom a Megyei K. Kórház téri kapuja melletti turiból szokott nekem cuccokat hozni. Nézz be oda! Meg a Kórház tér sarkán, ahol régen a gyógyszertár volt, ott is van egy angol turi; szerintem ott is találhatsz jó cuccokat.

Gyugyi
De mi itten normális neveket keresünk!! :lol: Csak vigyázz, nehogy szavadon fogjunk, és kénytelen legyél Oráliának nevezni a születendő lányodat!! :wink:

Szilvi
A neves táblázatot vmiért nem tudom felrakni, de elküldöm e-mailben.
gtünde
 
 


Gyugyi
Répa albumába raktam új képeket. Habár, szerintem már ide is felraktam őket. :?
gtünde
 
 


Szilvi
Én is panelban nőttem fel, de állítom, ez még annál is hangosabb. :?
gtünde
 
 


Köszi a tippeket allergiára. a Kálciumot szedem, de eddig még nem segített :(

Cseresznye: én még soha nem hallottam, hogy nem lehet enni terhesen. Az eper már annál inkább allergizáló hatású.

Súlybecslés: ez eléggé nem behatárolható az UH alapján. Volt már, akinek nagyon mellétrafáltak.

Tiza, azért mert kicsi a hasad, még lehet nagy babád. Nekem sem túl nagy soha, mélis Domcsi 3,5 kg volt a 38. héten.

Gyugyi, Fránya piri :( Drukk, hogy legközelebb sikerüljön!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Tüncsi :)
Répácskát elnézegetjük ismétlésben is.

Gyugyi :)
Megértelek, de jó lenne már, ha végérvényesen átkerülnél ebbe a topicba.

Nelli :)
Hát a kalcium nekem sem szokott segíteni, de ártani nem árt. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy óriás bébim legyen. A 29. héten 1,2 kg-ra becsülte az uh. Az elvileg éppen ideális, de hát az is csak egy becslés.

Ma voltam védőnőnél, megmázsált. 5,5 kg plusznál tartok. Ma fel tudtam venni a kedvenc szoknyámat, mert a kínaiban találtam olyan felsőt, ami takar és megy hozzá. Mostanában csak kínai holmit vásároltam és tök csinik. Azt hiszem már megúszom kismama ruci nélkül.

Szilcsi :)
Meg ne szakadja a munkában! Most már mindjárt itt van máj. 31., remélem utána már nem robotolsz, Te munka hőse.

Kép
Kép
tiza
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: