Új privát üzeneted érkezett!

KisTündérnek nagy gratula :-). Tinu, minden rosszban van valami jó? :-D Akkor érvényes ez a mondás?

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok!

Kata!

Én semmiképp nem szeretnék tápit adni, ha nem muszáj és tényleg az én kiscsajom nem az a fajta aki sír, ha éhes-asszem mindig előbb megetetem, mint sírna. Tényelg örülhetek, hogy kis modell alkatú bébim van!:) :D

Niki!

Kösz, hogy szóltál, hát persze hogy csak 5,5 hónapos!:) Kezdem az egészet előlről! :oops:

Ibcsi!

Hát még jó hogy nem lát senki itthon, ugyanis egy jó párszor körbejártam a hűtöt hogy csillagokat keresek rajta!:) :lol: Persze nem találtam, de majd hazajön a férjem, akkor megkérdem –ő biztos tudja.

Mot!

Olvass egy-két oldalt vissza!:) Én is ezzel küzdök, hogy a kisasszony nem akar enni, mert kis kíváncsi-fáncsi és minden jobban érdekli, mint a kaja!:) Jobbulást a feleségednek!

Tinu!
Kösz a megnyugtatást! Jobbulást Tündinek!:) Az orrcsepp elvileg feloldja az orrban lévő cuccot és amikor szívod akkor könnyen kifolyik. Neki is fel kell hogy szakadjon, csak hát ő nem tudja fújni az orrát. Legalábbis én erre a következtetésre jutottam 1 hónapja, amikor volt egy kis kötöhártyagyuszink.

Noémi

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Akkor folytatom:

tehát a salátafőzelékkel: 6 hónapos kórtól

1-2 db saláta levelet apróra szaggatjuk , alaposan több lében felmossuk és forrásba lévő vízbe puhára főzzük, majd összeturmixoljuk a kevés főzőlével.
Én sót beletenni nem javasolok, de ha a baba édesszájú, akkor kevés anyatejet is tehetünk bele, ez a tápéréket is emeli az ízhatással együtt.
Már kész is és alig 20 perc az egész.

Amikor már burgányával keverten akarjuk a salátát adni:

1 közepes burgonya, 1-2 db salátalevél (csipet só, v.anélkül)

A burgonyát meghámozzuk, alaposan megmossuk, felkockázzuk és puhára főzzük, majd amikor majdnem kész, belerakjuk a megmosott (apróra szaggatott) salátaleveleket, így hamarosan puhára fő . Összeturmixoljuk a kevés főzővízzel és már kész is.
Ízesíthető ez is anyatejjel.

Vegyes zöldségpüré: 20 perc


10 dg répa, 1 közepes burgonya, 1-2 salátalevél, v. brokkoli, 50 ml-ni anyatej v. tápszer.

A zöldséget alaposan megmossuk, megtisztítjuk, apró kockára vágjuk (lehet a főzőlébe csipet sót).
Először a répát és a burgonyát kezdjük párolni nem túl sok vízben. Amikor megpuhult, előtte a salátalvelet is bele tesszük és együtt készre főzzük, a főzővízből kiszedjük és hozzáadjuk az anyatejet v. aki tápszerez, akkor azt és turmixgéppel pépesítjük.

Egyenlőre ennyi. Fantáziával lehet sokféle variációban elkészíteni. A lényeg az, hogy itt még nem szerepel a sűrítés, csupán alapízek vannak. Nem sok idő és általában a babák kedvelik. Egymástól is biztosan kaptok ötletet, én is valamikor így kezdtem.

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 

 
 

Roni nagyi: nagyon köszi a receptet, máris felírom az oldalszámot és mikor kell, újra megkeresem. Olyan jól leírtad!

Még a súllyal kapcsolatban egy sztori. Hétfőn itt volt anyukám és kérdeztem tőle, hogy más érzés-e Tündét fogni, mint mondjuk engem volt. Erre azt mondta, hogy igen, mert mi (az öcsémmel) jó súlyban voltunk, Tünde meg olyan "törékeny" hozzánk képest. :lol: Hozzáteszem, hogy anyu 2 hónapos korom után hozzátápszerezett, mert a nagyanyám szerint "sír ez a gyerek, biztos éhes, nincs elég tejed". Van egy tippem, hogy szerintem anyának volt elég teje, csak mondjuk gyakrabban kellett volna szoptatnia, hogy ne sírjak. :wink: Mindegy, így lettem én jó kis dagi tápszeres baba, akihez képest a lányom törékeny virágszál. De anya azt mondta, hogy egyáltalán nem baj, hogy Tünde ilyen.

Kép
Kép
tinu
 
 


Ha bárki orrdugulással küzd:
a legtutibb, ha egy kis anyatejet teszel bele (hát hogy hogyan azt a fantáziádra bízom...-én fecskendővel csináltam, lassan nyomd, mert fuldokolhat :shock: ) Nekünk van sóoldatunk igaz fellazította, de nem múlt a szörcsögés és ettől abbamaradt.

Ibcsi

KépKép
fibcsi
 
 


Ante, én úgy tudom, hogy a főzővízbe mehet fokhagma, zöldfűszerek, mint petrezselyem, kapor, meg ilyenek, hogy ízesebb legyen. de nem adjuk oda a babának csak a zöldség kap egy különleges ízt.

Most voltunk a 35 fokban vagy két és fél órát sétálni, és Dani megivott 100ml almalevet, amit előtte centiztem neki. Azt mondta a dokinéni, hogy az anyatejes babók érzékenyebbek lehetnek átálláskor a rostokra, mármint, hogy Dani is valszínű azért nyeli fuldokolva a reszelt almát, mert nem akaródzik neki a folyékony után...


Az úszónadrág alá kell nekik a pelus???

csernusn
 
 


tinu: gratula Tündi tudományához Gege meg elfelejtette hogy már tudott hsáról hátra fordulni :) mikor átfordul egy szempillantás alatt hátáról hasára kicsit vigyorog nézelödik aztéán elkezd nyafizni hogy forditsuk meg örület könnyen tanul hamar felejt :)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok

Ante
Jobbulast,bizti elkapott valami baci.
Biocuccot ,biopiacon kell keresni,vagy jobb ha sima piacon nenikektol,azok cask nem permeteznek...

Noemi
Na akkor problem letudva,egyszeruen nme eszik sokat es kesz,az nem baj ha nem gurul egy baba :lol:

Mot
Olvass vissza,ebben a melegben mindenki kevesebbet eszik,mi is :lol:

Tinu
Sajnalom,de remeel mhamar gyogyultok.Igen ahogy besprayed az orrat ,kicsit varsz es rogton szivod az orrat,a lenyeg hogy ne csak felfel tartsd az orrszivot hanme az az orrjaratba is mert onnanjonna tobb cucc.

Niki
en is kb igy csinaltam anno a salata fozit,csak fokhagymat kihagytam.Imadta Alex,remeelm Leonis fogja majd :wink:
Uszonadrag ala nem kell pelus,azt mondtak anno babauszason hogy a lenyeg hogy a kakit megfogja... :lol:
En 11 honapos koraig nem fuszereznem a fozelekeit sem,de persze mindenkire ra van bizva. 8)

Leon miota adok neki mast is enni,minden nap termel budos pelust,es egesz mas az allaga is mar,ugyhogy nagyfiusodik :lol:

Kép
Kép
kataa
 
 


szia antekirt - most már tudom miről írtál reggel, hogy brutális volt az éjszakád, nekem a du. volt az, 13 helyett 17-kor aludt el...
Teljesen meg tudlak érteni - jaj :shock:

Valaki írta,hogy nem fogja féléves korára megduplázni a súlyát, hát szerintem ez egy nagyobb súllyal született babócánál nem gond...
Az enyém már most megduplázta a múlt héten :oops: , a múlt héten 5990g -ot nyomott...(2980g-nal született) :lol:

Ibcsi

KépKép
fibcsi
 
 


Sziasztok!

Ma voltunk mérésen. :lol:
Hát büszke vagyok magunkra, mert 1 hónap alatt fél kiló a hízás.
Nem tudom ez jó vagy rossz, de én boldog vagyok , mert 1 hónapja csak anyatej van, semmi egyéb. :D :lol: :lol:
Szóval a súlyunk: 7670 gramm.
Hosszunk: 71,5 centi

Én is akatam kérdezni a hippes kupont, de eddig még nem találtam.
Amúgy anno a korházban csak egy kartondobozt kaptam. Abban van?
Más nem volt akkor. Biztos rosszkor szültem, mert ünnep miatt senki nem jött be osztogatni.Vagy nem tudom.. :?

Tinu: Milyen ügyes Tündi!
Jobban vagytok már?

Winnie: A járókát azért kérdeztem, mert úgy tűnik majd kapok valahonnan. mert venni nem akartam, hogy ha nem tetszik neki ott álljonc sak? Szóval majd meglátjuk hogy fogadja.

Jajj ez a meleg totál nyűgivé teszi Fannit, de gondolom mindenkit, még minket felnőtteket is. Izzad és ragad szegénykém.

Na megyek, felkelt...

Zsuzsi és Fanni

Kép
zsuzsu74
 
 


Sziasztok!

Tinu, gratula az átforrduláshoz, és jobbulást!
Nálunk is ma sikerült hasról hátra, de szerintem véletlenül.... bennragadt a keze hasrafordulásnál, innen vissza már többször billent, de most valahogy a másik irányba billent tovább, zuttyant egy nagyot :)

Mot, mi sem eszünk most valami sokat, ma elég durva volt:
5-kor 140, az még ok, 10 kor ráetettem, akkor egy órán belül 80 + 60 + 20, majd a 2 órás evést nagyjából kihagyta, evett 20-at meg 30-at, majd most 6-kor megint rendesebben 140-et... tegnap is napközben csak 60-80-kat evett, hajnalban és este evett rendesen. és jobbulást a mellgyusziból!

Niki, te mióta adsz teát? és honnan szeded a házibogyókat) pl hol lehet édesköményt beszerezni? én is gondolkodom a teán, de nem akarom a HIppeset adni, mert az cukros, iszom inkább én...

Noémi, én úgy tudom, hogy ennyire nem szigorú ez a 3 hónapos dolog, hallottam olyat, hogy 3-6 hónapig az lehet akár 6 is... én nem buzti, hogy kiönteném...

Éjszaka nálunk is brutál volt, negyed 2-kor ébredt, úgy fájt a hasa, pukizni sem tudott. negyed 3-kor aludt visza, utána 5-kor kaja, majd utána aludt még mellettem fél 9-ig,de tökre kellett ringatni, hogy aludjon. Úgyhogy én nem oskat aludtam.

Ante, nektek hogy működött a kamillatea?
ma mis próbáltuk, 3. napja nem volt kaki, de 2-3 kortynál nem ment le több :? ezzel együtt volt utána kaki, nem tudom, ettől-e. te tettél bele cukrot?

nagy megyek, esti műsor indul :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Mot: 138 oldal közepén a hozzászólásom végén én is ilyenről írtam, ha gondolod, nézd meg! Ha Kriszta érzi, hogy kezd bedurranni a melle, fejje ezrerrel, hátha az segít! Mert én ezt olvastam,hogy a mellgyuszit a tejcsatornák eldugolása okozza, az meg attól van, hogy nincs rendesen kiürítve!És ha Krisztike is csak játszik, evés helyett, akkor bizony bedurranhat nagyon könnyen!

"Új játékosoknak" üdv! Naná, hogy befogadunk benneteket! Ez tényleg klassz kis csapat!

Hát én nem tudom, mi lesz Ákossal ha tényleg beköszönt a kánikula. Szegényem már most annyira szenved, de még mennyire izzad! Ma du voltunk kint, meg elmentünk bevásárolni, hazajöttünk kivettem az autósülésből, és a body rá volt tapadva a hátára annyira vizes volt! Szegénykém nagyon izzadós lesz. Hát nem csoda, a haja is nagy, meg ebből a testsúlyból lehet is izzadni! :lol: 8)

Ezt az anyák napi DM 21% kupont honnét szereztétek??? A Rossman az nekem is megvan, de csak 6 hós kortól lehet kiváltani! Meg kell hozzá kiskönyv is!

Niki: ezt a fürdőgatyás dolgot már én is kérdeztem, de válasz nem igazán jött rá. Szerintem vagy fürdőgatya, alá rendes pelus, vagy ez az úszópelus. Szerintem! Aztán lehet hogy kell egyszerre mindkettő!! :roll:
Vendég
 


szilvi: anyáknapit a bababónuszosok kaptak . nekem a hippes 4 hónapostól lehet beváltani:) Zsuzsu mikor bementem még meg sem született babó már megkaptam a felvételkor a csomagot.

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!
fnoe:
az utazóágyat mi Anyuékhoz vettük, amikor jövünk, (elég sűrűn), Panna ebben alszik. Ő nagyon jól elvan benne, a légzésfigyelőt kicsit macerás alátenni, de megoldjuk. A sógornőm járóka helyett is használta. Én mondjuk nem használnám, mert a hálóban nehezebben tud felkapaszkodni, és szerintem az hátráltatja. De amíg nem áll, addig tökéletes.

kataa:
PKU: anyagcsere betegséget vizsgálnak vele, minden babának leveszik a kórházból való hazatérés napján. Elvileg a baba kiskönyvében be kell, hogy írják, hogy mikor vették le.

tinu:
mi az orrszívást így csináltuk:
Először Sterimar orrspray a nóziba, aztán jöhet a turkálás és fikuszvadászat. HA vége, akkor pedig Nasivin orrcsepp, de az csak napi 3-szor, és 4 napnál nem tovább!

Mától mi is előrehoztuk a fürdetést, most 8-kor fürödtünk, Panna utána be is aludt evés nélkül. Kíváncsi leszek, meddig alszik így..
Ettünk sütőtököt is, jobban ízlett neki, mint az alma! :)
A héten pedig bekerül a fülbevaló a fülébe!
Holnap megyünk a plébániára, itt azt mondják, hogy nem fogják Pannát megkeresztelni, mert nem esküdtünk templomban, és Apa sincs keresztelve.. Remélem nem így lesz! :(

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes!

Ti mikorra tervezitek a keresztelőt? Mi júliusra, de még nem beszéltem a pappal.:( Remélem még nem késő.
AMúgy szerintem keressetek másik templomot, mert nem mindenhol szigorúak ám a szabályok!:)
Jó, hogy említeted a fülbevalót. Nekünk azt mondta a dokinő, hogy kb. 15 hónapos kóráig nem javasolja, mivel gyengítheti a babó immunrendszerét. :roll: Pedig már van egy csodaszép. Egyébként szinte minden kislánynak látom hogy van fülbevalója.

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


itt tarjánban egy ismerösnek állítólag megkeresztelték úgy a lányát hogy a szülök össze sincsenek házasodva 10000ft-ot kellett nekik fizetni egyházi adó címén én még nem jártam utána de szeretném majd Gegét megkeresztelni :)

nika70
Salgótarján
 
 


Jó reggelt!

Hát nekünk nagyon jó éjszakánk volt, Lidi csak egyszer kelt fel és aztán most háromnegyed 7-kor. Most aztán pihentagyú vagyok. :-)

Winnie, én akkor csak 30ml kamillát adtam Lidinek kanállal de a hatása az a hajáig meglátszott. :-) Raktam bele cukrot de nagyon keveset. Az édesköményt gyógyszertárban lehet kapni.

Roni nagyi, nagyon köszönöm a recepteket! :-)

Niki, úszógatyesz alá úszó pelust szoktak adni ha vízbe megy a baba. Ha nem, akkor a sima is jó.

Zsu, nagyon szép méretekkel rendelkezik Fanni, jó hosszú csajszi lesz belőle :-).

Kataa, igen tudom, hogy bioboltban vagy piacon lehet kapni de ahol mi lakunk nagyon messze van tőlünk. Egyébként vajon a bio tényleg bio vagy csak kevesebb a vegyszer amivel esetleg kezelik.
Ráadásul az esőben is van mindenféle már.

Noémi, a fülbevaló gyengíti a baba immunrendszerét? Ilyet még sosem hallottam.

Lidi is nagyon izzadékony. Állandóan vizes a lepedő a buksija alatt. Ma már csak simán pelusban flangál itthon :wink: mert tiszta izzadtság a rucijai is.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Jó reggelt!

Tündém végre nem 1-fél2-kor kelt, hanem 3-kor. Remélem, ez már a javulás jele. Igaz, tegnap csak 9-kor sikerült lenyomni, de azért már 6 órát aludt egyben. Az orra sem szörcsögött annyira, de azért reggel már igen. Szivattyúztam kétszer is, mikor nem kapkodja a fejét, akkor egész sokat ki lehet szívni. Most viszont köhög. Olyan rossz hallani. :(

Én nem tudom, mit adjak a gyerekre, mert félek, hogy ha meg túl kevés lesz rajta a ruha, akkor még jobban megfázítom. Ma délelőtt megyünk sétálni, talán akkor még nem lesz olyan meleg.

Kép
Kép
tinu
 
 


Ante: tudod, mi volt a bajod tegnap éjjel? Vagy fáradtság volt?

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu, fogalmam sincs, de még tegnap délelőtt is nagyon kába voltam. Lehet az idő tette ezt velem. Vagypedig a hormonok mivel ilyenkor erősebb a migrén szoptatás alatt. De tegnap fél 10-kor feküdtünk le és amire még nem volt példa ment a tv késő este és úgy aludtunk el Lidivel. Muszáj volt mennie, mivel ment a bajnokok ligája.

Aki egy szobában alszik a lurkóval, hogy oldjátok meg, hogy tv-zni is tudjatok este? Mi mióta megszületett Lidi azóta este nem tv-zünk. Én mindig attól félek, hogy a tv jobban érdekli mint az alvás. Persze nyilván úgy teszem, hogy ne lássa dehát a hang miatt kérdem, bár szinte szájról olvasunk lassan :-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


Jó reggelt!!!

Hát az éjszaka nem semmi volt!!! Azok a villámlások és mennydörgések, azt volt a jó, hogy Dani 9-kor elalludt, 1-kor felkelt, gondolom a dörgés miatt, evett, majd aludt tovább. Gondolkodtam, hogy ott maradjak-e vele, mert mégiscsak vihar meg minden, de úgy döntöttem, hogy ő még nem tudja mi ez, és nem is kell félelemet kelteni benne.:) Szóval engem jobban idegesített a vihar, mint őt.:) És reggel fél hétkor kelt utána.

Egyébként éjjel kinéztem az ablakon, és eső nem esett, csak hangoskodott az ég. Érdekes.


Winnie,
Nekünk a gyógyszertár mellett van egy gyógynövény Bio részleg, és ott vesszük, hozzáteszem olcsóbban, mint ha a gyógyszertárban vennénk. Ilyen papíros kiszerelésben van és kb 200 ft körül van egy zacsi.nekünk mindenféle növény van itton. Apa anno még elcsórt egy itallapot egy teházból, és az abban lévő teákat szokta kikutyulni.:) Nálunk reszelt gyömbértől áfonyalevélen keresztűl medvehagymáig minden van. Én annyira nem szeretem, de ilyenkor jó ha van. pl hurutoldónak csak egy kis kutyulék, és már jobban is vagy.:)

Daninak reggel óta be nem áll a szája, csak nyomja a dumát, azt hiszem bejött neki ez a saját szoba.:)))

csernusn
 
 


tv, nekünk nincs a hálóban ezért mi mindig kint tvtünk, és korán sem olyan hangerőn mint régen.

csernusn
 
 


Ante: ezek szerint te migrénes vagy? A férjem is az.
Nálunk a tévézés úgy megy, hogy vettünk egy fejhallgatót. :D Így is csak a másik szobában megy a tévé, de a férjem ott alszik, és ő miután elmegyek altatni, lehalkítja a tévét és fel a fejhallgatót. Én az első néhány hétben, mikor még gyakrabban kelt Tünde, meg amúgy is rajtam aludt, egész éjjel bekapcsolva hagytam a tévét (a hálóban is van egy tévé). Akkor még tuti nem zavarta, és engem sem. Aztán leszoktam róla és most már csak reggel kapcsolom be, mikor felkelek. Este Tündét zavarja szerintem a hang szopi közben. Szóval én sem tévézek esténként. A Vészhelyzetet, meg a Dr. House-t úgyis felvesszük és én másnap nézem meg.

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu, elvileg szoptatás alatt lehet migrén a hormonok miatt. Mostanában mióta megszületett Lidi eléggé cudarul tudok lenni ha egy nagyobb front van. De migrénes nem vagyok. Bár lehet,h ogy mostmár igen. :-)

Nálunk a fejhallgató tönkrement leesett a földre és elég bután esett így eltört azóta meg nem vettünk. Én szopi közben rászoktam tenni Lidi fülére a kezem és akkor elalszik mert nem zavarja a hang. De ezt csak akkor alkalmazom ha apa is itthon van. Dr. Houset mi is felvesszük.

Sajnos nem nagyon tudjuk mi megoldani, hogy a tv-t máshova tegyük , mert két szoba van és a másikban meg a számítógép van és este meg apa szokott vandálkodni a gépen.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Ante: és apa nem tud a tévé mellett vandálkodni a gépen? Nem értem. :oops:

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Zsuszi a te Fanni lánykád másfél kg-mal több, mint az enyém és csak 2 héttel idősebb. Hát tényleg szép gyarapodás! :lol:

Szerintem a kartondobozban volt a Hipp-es kupon!

Nálunk a víz a nyerő, meg az, ha kiskanállal adom neki, ezért még a sírást is abbahagyja :lol: :shock:

Mi csak filmeket szoktunk nézni és az elején egyáltalán nem zavarta, mostanság ha vígjátékokat nézünk átvisszük a másik szobába addig aludni - felébred a nevetésünkre. Más filmekkel nincs gond.
De még mindig nem tartunk ott, hogy átvigyük a másik szobába. Apa is ragaszkodik ehhez (főleg ő).
Nálunk nagyon erős az apa lánya kapcsolat, de tényleg... Tudtam hogy 1-1,5 éveskortól az, de Lizi nagyon lányosan adja elő magát a férjemmel - 3 hónaposan figyeltem meg először.
Szóval édesek együtt.

Képzeljétek tegnap Lizi kipurcant 17-kor (az volt a déli alvása) és most 8-ig aludt úgy hogy csak 5-kor kelt fel szopizni... :lol: :lol:
Én olyan jót aludtam!

Ibcsi

KépKép
fibcsi
 
 


Tinu, egyik szobában a számítógép van a másikban meg a tv. Eddig mindig számítógépeztünk este vagyis ezen néztünk filmeket amikről lemaradtunk. De Lidi akkor ha letettem mindig felsírt. Most,hogy meccset néztünk hallkan nem sírt fel vagyis nem ébredt fel és aludt mint a bunda. De ha áttennénk a tv-t akkor már hely sem lenne de nincs is mire rátenni. Buta a szoba kialakítása.

Fibcsi, nálunk is egyébként apa ragaszkodik, hogy ha át akarom rakni a kiságyába Lidit, hogy velünk aludjon, majd ő alszik vele mivel én nem alszom ha velem alszik Lidi, mert mindig őt figyelem.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Na egy hír, amitől számomra nem változott semmi.
Danit mértem 05.16-án, 7.5 kgra mértem. Tegnap 23-án a mérlegem 7,45 körül ingott, ha épp nyugodt volt Dani egy pillanatra. a védőnő is lemérte lent a tanácsadáson, neki 7,5 kg-ot mért. Akkor most nem hízott volna???? Igazából nekem mindegy, mert kakil pisil, eszik iszik, és még az alvókája is rendben van, egyébként meg nevet állandóan, ha vele vagyunk. Szóval nem kell aggódni én sem aggódom.Szerintem a mérlegek nem jók....

csernusn
 
 


Niki: azért kell ilyen idős korban már havonta mérni a babákat. Így ha egy héten nem hízik semmit, akkor az ki sem derül, mert a köv. héten behozza esetleg.

Kép
Kép
tinu
 
 


Ja és boldog felediket Daninak!!! :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Ante: Nálunk megy a tv ugyanugy mint régen csak kicsit halkabban baromira nem érdekli ha álmos:) napközben persze rátapad néha mert színes meg mozuognak benne de este már alvás van :):):):)

Akkor nekem is azért fáj jobban a fejem idönként :) eddig nem nagyon voltam fejfájós de amióta szültem a 4 hónap altt többet fájt a fejem föleg mióta ilyen meleg van mint elötte össz 10 évebn :):):)

Niki ilyenkor már nem híznak olyan ütemben a babák hiszen már mozognak forognak stb mig az elsö három hónapban csk alszanak esznek fekszenek:)jobb esteben:) Ne aggódj amíg jó kedvü stb...... tudod addig semmi baj :)és havonta nézd csak tényleg tinunak igaza van ne stresszeld magad:) ja és Gartula a fél éves korhoz :):):):):):):):):):):):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Az úszópelust le kell venni, mikor kijön a vízből a gyerek, ugye? És egy db.-t csak egyszer lehet használni? (Még nem láttam ilyet közelről. :oops: )
Ti fogjátok olyan felfújhatós medencében pancsiztatni a babát? Én gondolkodom rajta anyóséknál a kerben. Persze majd csak ha nagyon meleg van, meg nem tudom, hogy érdemes-e, szerintem még nem fog tudni ülni nagyon. De egyszer-egyszer megmártani? Vagy azt lehet meztelen is úszópelus nélkül?

Kép
Kép
tinu
 
 


Meg nem tudom, mennyire higiénikus. Lehet azokban cserélni mindennap a vizet? Vagy nagyon sok megy bele? (Gondolom, egy kicsit vettek anyósék.)

Kép
Kép
tinu
 
 


Niki, a védőnőnk mondta, hogy ő pl nem szereti ezeket a digitálisakat mert nem jók. Lidit mikor rátettük akkor mutatot valamennyit , majd utána 20g-al többet. Meghát a lábai lelógnak a mérlegről ha így áll akkor többet mutat ha úgy akkor kevesebbet. Én ezért vittem vissza ami itthon volt két hónapos kora után. Mert volt, hogy kaja előtt többet mutatott mint kaja után. Majd mikor újra rátettem akkor meg jóval többet mutatott.

Bocsánat nem figyeltem, Dani boldog félszületésnapot nőjjél nagyra! :)

Tinu, úszópelust igen lekell venni meghát egyszer használatosak azthiszem. Egyébknt az előző kismamában azthiszem vagy babamagazinban pont erről volt szó a babaúszásnál, hogy milyen pelus a jó.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Ennyit a délelőtti sétáról... Tünde bealudt. Nekem meg nem volt szívem szopi után az ágya helyett a babakocsiba tuszkolni.
Ti mikor mentek ilyen melegben sétálni? Délután félek az esőtől. :?

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok

Ne haragudjatok a zavarásért.
Szavaznátok a barátnőm kislányára?
A 20as versenyző lenne Ő.

http://www.kapos.hu/index.php?lap=babavoks.php

Köszönöm
B.
frigo
 
 


Tinu: mi ezekben a nagy melegekben késő du-ra tettük át a napi sétát. 5 óra felé megyünk csak ki. 8)

Képzeljétek: Ákos tegnap este 8-kor nagy hiszti után kipurcant, és reggel fél 7-ig nyomta egyfolytában! Reggel is arra mentem be, hogy dumál a macikhoz, ja és keresztben fekszik az ágyában! Nagyon édes volt. Most meg a du-i sziesztáját tartja, szintén nagy hiszti után sikerült bealudnia. Nagyon kis kópé, dörzsöli a szemét, nyekereg, bújik a pelusba, de ahogy beteszem az ágyába, cumi, és elkezd üvölteni, mintha fájna az alvás! Kis rosszcsont! :lol:

Nika: nekem is van ilyen bababónusz dolgom, regisztrálva is vagyok, mégsem kaptam semmit! :(

Migrén: hét én a terhességem közepéig voltam baromira migrénes, de miután megmozdult egyre ritkultak, és amióta megszületett Ákos, 2x volt fejfájás, de a szurit megúsztam, homeobogyóbal sikerült 12 óra alatt elnyomni! Ez nálam nagyon klassz, és kisróka sem volt! :o
Vendég
 


Jaj, majd elfelejtettem!

Kedves Dani & Niki!

Boldog fél éves szülinapot!!!

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Vendég
 


most jöttünk az oltásról gege hösiesen nyikkant egyet mikor érezte a tüt aztán meg mosolygott a dokinöre:)

7800g és 68 cm

600g-ot hízott egy hónap alatt régebben ezt két hét alatt hízta azért örülök hogy lassult egy kicsikét :)Most már a humana 1-et kaptuk nem kell a ha-s mert már nagy baba és persze olcsóbb is :):):):):):) még jó hogy egy hónapig meg egy kicsit többet kibír egy doboz :)

nika70
Salgótarján
 
 


Nika: ti milyen pelust használtok most? Gergő is átlépte a bűvös 7 kilót már! Én most kicsit tanácstalan vagyok, mert Ákos is kb 7200 körül lehet, a Libero midi 8kg-ig jó, a köv pedig 7-11kilóig van! Azt meg kicsit nagynak tartom! :?: :?: :?:
Vendég
 


Kiscsikó, Jeep: hol vagytok? Nagyon eltűntetek... Csak nem nyaraltok? :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok,
itt vagyunk Tinu:-) Majdnem nyaralunk, itt volt anyukám:-)) És tegnap vigyázott Ádámra, úhogy bevettettem magam a pesti éjszaka helyett a WE-be:-) Jaj, nagyon jó volt. Szoptatni mentem haza ( Pesten is van egy kis lakás, sokáig ott volt a "haza":-) ) Először Ádámot is vinni akartuk, de nagyon meleg volt. Aztán Apa jött értünk este és ettünk a Mekiben:-)
Anyukám kiunokázta magát, nagyon boldog volt. :-)

Nehezen bírjuk a meleget.:-( Ráadásul a lakásba du-tán süt be a nap:-(
Még nem olvastam végig, de mi pár napja nem sétálunk:-(((
Nem merem kivinni Ádámot rugiban, félek, h leég. Vettem már Avonos 50-es krémet, de nem tudom rá merjem-e kenni.
Ti mit használtok?

Nika, megjött már a fotel??:-)

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Rendeltem kaját a Foodexpresstől. Szerencsére Gödöllőre is jönnek:-)
Norbisat, mert csak abban van hal, de nagyon finom volt. Sajna nem szoptatós anyukának való, mert kevéske, de uzsira megteszi:-))) Legalábbis én baromi éhes vagyok és rengeteget eszem:-)
Igaz nem menüt kértem, lehet, h akkor elég lenne.
Mindenesetre ajánlom.:-) Próbáljátok ki!!:-)
És így legalább jut a szervezetembe némi saláta is:-))) Nemcsak Nutella+méz:-)))

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Kiscsikó: én kb. 2 hétig rendeltem a Food Expressztől, de aztán megelégeltem, hogy várni kell a futárra. Olyan rossz, hogy állandóan kalkulálni kell, hogy itthon legyek és ráadásul ugye azért nem pontban ugyanakkor szokott jönni. Nekem annyira nem is ízlett a kaja... Hozzánk is d.u. süt be a nap, úgyhogy egyre kevesebb a ruha a gyereken a nap előrehaladtával. De még így is izzad veszettül. Már én is gondolkodom a napkrémen, de még nem jutottam el a megvalósításig. Miért nem mered rákenni az Avonost? Olyat ajánl a bőrgyógyi (a RTL Klubon mondta), ami kifejezetten gyerekeknek kifejlesztett, de márkát persze nem mondott.
Érdekes, én nem félek, hogy leég a gyerek, pedig TÜnde kifejezetten fehér bőrű (mint a szülei :roll: ). Annyit nincs a napon, hogy leégjen...
Na de ma nagy marha voltam. Végül egy óra körül mentünk sétálni, de rövid volt. A gyerek nem tudott aludni a melegtől. Mihelyst valamely testrésze kilógott a napra, azonnal nyüszögni kezdett. Végül már kivettem a babakocsiból, aztán meg feljebb raktam a háttámlát és akkor kibírta hazáig a nézelődéssel. Soha többet nem megyek ilyenkor. Marad a késő d.u., vagy a kora d.e.
Rakjatok képet Ádámról, pls! :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Szilvi:
Ákoska már ilyen súyú? Tudom az én fiam is ilyen súlyos volt még emlékszem rá. Nem könnyű az emelgetése és a tartogatása sem.

Laura ma kapta meg a második oltását.
Ha jól emlékszem még nem írtam le a fejlődése hogyan is alakult:
1 hó 56 cm hossz 33 cm fejkf. 3.150 gr
Ma 61 cm 38,5 cm 5.480 gr

Tegnap sikerült 3 alkalommal hasról hátára fordulni, úgy, hogy a jobb karját kiügyeskedte maga alól és amikor végzett és a hátára gurult örömében nevetett.
A nagy melegekben délelőtt nyűgös, nem eszik annyit, mint máskor (ez a meleg miatt van), de szomjas és a forralt vizet nagyon szívesen issza. Éjjel még mindig szopizik, nappal áttért a 4 órás szopira.
A lányom is időnként panaszkodik a szopisztrájk miatt, illetve néha kétségei vannak, hogy van-e elegendő tejcsije. A fenti adatok azt mutatják, hogy még mindig elég intenzív a fejlődés, hiszen 9 nap alatt meghízta a 380 gr-ot, növekszik, nyugodt. Azzal nyugtatom, hogy ez normális dolog, hogy időnként nem kíván annyit enni, van bőven tartaléka a szervezetnek. Akkor aggódjon, ha a fejlődés 2 - 3 hétig stagnál vagy csökken, mert akkor meg kell keresni az okát, miért étvágytalan, a felszívódás miért lett más, stb.

Valaki írta, hogy a nagy melegben a baba kutacsa behorpadt...
Én úgy tudom, hogy a nagy folyadék hiány okozza ezt időnként, tehát sűrűn mellre tenni, itatni a babát gyakran vízzel v. teával.
Már engem is a Nagymamám arra tanított, hogy a melegben gyakran símítsam meg a baba fejét és, ha a mélyedés változott a szokotthoz képest, akkor nagyon szomjas a baba, sűrgősen itatni,v. szoptatni gyakran, (mondta Ő a 12 gyermekes tapasztalatát, és volt, hogy 3 éves korig szoptatott és ez volt az 1900-as évek elején!, igaz nagyon olvasott volt már akkoriakhoz képest, és a gyógyfüveket jól ismerte). Elnézést, de nem kell azt hinni, hogy akkor mindenki elmaradott volt, hiszen manapság is találkozunk minden félével a mai fiatalok között is. Vagy tévedek...?
Valahogy nehezen értem meg, amikor arra hivatkozik bárki, hogy persze anyáink idejében másként volt. Persze, és manapság mindenkinél ok a fiatalok között? Tanulni, figyelni kell és lehet javítani a magunk elvárása, igénye szerint. Bocsánat, de irritál, az ilyen hozzáállás, mert a ma 16 évesnek már nem más a véleménye
a 26-hoz képest, az már más. No, ezzel be is fejeztem, végre...!

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Elnézést kérek, hogy OFF-tam, de most tudtam a régebbi írásokat elolvasni és erre reagálni. Senkit megbántani, minősíteni nem akartam, remélem nem ez jött át.

Danikának küldök a fél éves szülinapjára minden jót kívánva: Kép


roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Tinu: Az Avonosra az van írva, h 6 hónapnál fiatalabb gyerek esetében kérdezze meg az orvost.
Egyébként parás vagyok nagyon, egyik a leégés, másik a kullancs:-) Közvetlenül a park mellett lakunk, ott szoktunk sétálni. És még tv-t is sokat nézek, ott is állandóan mutatják a kullancsos dolgokat, tehát már emiatt sem merem csupaszon kivinni-) Pedig áll. a kullancs a fűben van:-)
Ádám továbbra sem szereti a kocsit, pedig vettem neki rá csörgőt, hétvégén mi is felállítottuk a háttámlát, úgy elaludt, utána meg leengedtük, de kb.1/2 órát bírt.

Ja, és talán még nem is meséltem, h voltunk a Margit-szigeten a Nők Lapjás családi hétvégén. A barátnőim összevesztek a fiamon, h melyikük vigye:-) ( A csapatomban én kezdtem meg a sort babailag:-) is:-) ) ÉS szoptattam a fűben:-)) Izgi volt:-) A zene nagyon hangos volt, de távolabb mentünk és ott már nagyon jó volt:-)

Ádám még nem forog:-( Nem is próbálkozik:-(

Mióta videózunk, nem készülnek képek:-((( A videó meg sok helyet foglala és lassan jön le, úhogy majd csinálok néhány friss képet:-)

Végül megrendeltem az okosbabát, ha vkit érdekel írjon privit és megosztom majd a tapasztalatokat:-))) És már babajelezek is:-) Egyelőre a két legfontosabbat mutatom neki, a "szeret"+ az "aludni":-))))

Tegnap lemaradtam DrHausról:-(((( Jó volt?

KépKépKép
kiscsiko
 
 


sziasztok!
Hát ez a meleg! Anna össze vissza eszik, akkor is keveset. Ráadásul nem hajlandó a vizet elfogadni, pedig mostmár sok a tápszer is...

keresztelő:
Sikerült elintézni! Július 22-én lesz, és semmi gond nincs, hogy Apa és egyik keresztszülő nincs megkeresztelve! Olyan aranyos idős plébános van itt! Nálunk nem kell egyházadót fizetni, egyáltalán semmit sem a keresztelőre.

fülbevaló:
5-re megyünk belövetni! Végre túlesünk rajta! Erről az immunrendszeres dologról még nem is hallottam, nem hinném, hogy túlzottan befolyásolná azt...

ante:
nekem volt már párszor ilyen rosszullétem, egyértelműen a fáradtságtól. Másnap kómás voltam én is, ilyenkor pihiztem egész nap akkor, amikor Panna. Mi is egy szobában alszunk Pannával, ott a TV is. A kiságya úgy van, hogy még a fények sem zavarják, így elalvás után én még egy órácskát tévézek halkan, sosem szokta zavarni. Valamilyen szintem hozzá kell szoknia ahhoz, hogy ne mindig teljes csendben aludjon. Engem a csendhez szoktattak, és máig küzdök vele, a legkisebb zajban sem tudok elaludni. :?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


jajj napkrém!
Nekem a doktornő azt mondta, felejtesem el, ne kenjem ilyenekkel. Napernyő ,és ne érje közvetlen napfény a babát.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mági: a tévében a bőrgyogyi aszonta, hogy mivel az árnyékban is visszaverődik a fény a fákról pl., ezért kell napkrém a babának. ÉN is azt hallottam korábban, hogy nem kell semmi, de most elbizonytalanodtam.

Kép
Kép
tinu
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?