Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Dimet: Körzetileg a Bajcsyba tartozol??? Mert akkor simán válthatsz.
Nem igaz hogy minden dokinak 60ezer a tarifája!!!! Sulyok és Szécsényi doki nem is mond árat. Örül annak amit kap. Őket nem a pénz élteti.

Andrea: Knerczer doki szuper jóóóóó!!! Nagyon nagyon kedves ember és klassz doki. Egyszer a 8 éves lányom lepottyant a székről, beütötte a nunciját, vérzett. Közel van a kórház, rémületemben oda rohantam vele. 2 doki elzavarta a vérző gyerekem, Knerczer doki jött ki az orditásomra és közölte hogy bár a gyerek nagyon pici, azért megnézi.
Puszilgatva az ölében vitte be a rémült lányom, és megnézte amennyire lehetett. Szerencsére csak a kisajakon volt egy pici vágása az vérzett. A lányom a nyakán csüngött amig az ambuláns lapot irta.
:D

Mori: A X. kerületi Egészségházban Mosonyi doki nem rendel, csak néha helyettesít. Péntekenként Dr. Dán rendel.
Vendég
 


Kedves Dimet,
afelől én is meg tudlak nyugtatni, hogy lehet, össze sem találkozol László dokival a szülés alatt-után. Én kétszer szültem a Bajcsyban (mindkétszer csütörtökön), és a bent töltött kétszer négy nap alatt, négyszer láttam őt, vagyis azt hiszem, ő volt, a nagyviziteken. Hétvégén nincs nagyvizti, az kiesett.
Ha ragaszkodsz a kórházhoz,akkor szerintem egészen nyugodtan válassz más orvost, ha nagyon kellemetlennek érzed, akkor külsőst (Kardos vagy Gyopár). Ha jól látom, még kb. három hónapod van hátra, hallottam olyanról, aki a 36. héten váltott nemcsak orvost hanem kórházat is. Ez a TE szülésed, a TE gyereked, és az a legfontosabb, hogy TI ketten (hárman Apával) szpen emlékezzetek rá, és ne rokkanjatok bele anyagilag. Nekem is számítana húszezer forint, lehet, hogy neki ez csippcsupp összeg...egy sportbabakocsi ára, vagy egy jobb etetőszéké, vagy tudomisén, amit a babádra költhetnél.
Egyébként szerintem az nem igaz, hogy csak választott orvos esetén választhatsz szülésznőt, ennek érdemes lenne utánakérdezni a neked szimpi szülésznőnél.
Azt kívánom, hogy a számotokra legjobb döntést hozd meg!
Nuska
nuska1
 
 


az a baj, hogy az okés, hogy alig van bent, de ha baj van, akkor ő dönt. kardoson gondolkoztam, ajánlották. neki mennyi a tarifája?

de maradok a seggemen, és fizetünk,ahogy tudunk. ez van :? legközelebb nem nála fogok szülni. bosszantó ez a helyzet. mármint ami az országban van....külföldön nem is ismerik a hálapénzt. vagyis ez már nem is hálapénz. ez fix ár. a hálapénz, ha hálálok.....no comment.

ti mennyit fogtok adni a dokiknak a bajcsyba????
vagy legalább van jogotok hálapénzt adni??? :lol: nekem ugye nincs :lol:
dimet
 
 

 
 

dimet: Kardos tarifája 7000 terhesgondozás. szülés 65 ezr. de ő legal.ább adózik ebből, meg külsősként a kórháznak kell fizetnie az eszközökért meg műtőért stb... a többiből adózik, gyakorlatilag a fele marad meg zsebbe. de mielőtt nem volt külsős akkor nem volt tarifa. és nagyon rendes volt már akkor is.

Gabi
lieglgabi
 
 


Dimet, nem kötelező 80-at adni... :wink:
Ő ennyit kért te meg adsz amennyit adsz. Úgyse szülés előtt adod neki, nem? Szülés után meg úgyse nagyon fog rád nézni, ha adsz neki, ha nem. Max. a kötelező viziteken jön, és bedobja a bájvigyorát... Hű de gonosz vagyok!
Gondolom, a többi szülést (ha lesz ilyen) nem nála tervezed ezek után.

Szerintem azért lenne fontos ezt a mostanit is meggondolnod, mert ahogy Nuska1 írta, ez a TE szülésed. Ezt már én is leírtam vagy itt, vagy egy másik topicban. Ez a nap Rólad szól, nem mindegy milyen érzés marad benned utána. Én nem lebeszélni akarlak, de van még időd meggondolni.
Én nem is a húszezer forint miatt agyalnék (bár az is számít, ez kétségtelen), hanem az emberi pofátlanság, az, hogy bennem csak a pénzt látja, ez idegesít.
Bocsi, oroszlán vagyok, nehezen viselem az ilyen igazságtalanságokat és megaláztatásokat.

De jó hogy nem nekem kell döntenem!!! :lol:

Sziasztok: Gabi
gabica72
 
 


Hogy mennyit fogunk adni a dokinak?
2004-ben az elsőnél Szécsényi 35e-t kapott, már írtam, de ha fele ennyi lett volna a borítékban, akkor is biztos vagyok benne, hogy a másodiknál ugyanolyan kedvesen fogadott volna, mint így. És ennyi még 2004-ben is kimondottan kevésnek számított... :oops:
Ha most szülném a harmadikat (és persze Szécsényihez mennék az Egházba, mert a magánrendelésére nincs pénzem, és a két nagy mellett nem is igazán tudnám megoldani, messze van), szóval, ha már útban lenne a harmadik, akkor sem hiszem, hogy 50-nél többet adnék Szécsényinek. Mert ennyire futja, lehet, hogy még ennyire sem. Persze attól is függ, hogy mennyit volt pluszban bent miattad, nekem mind a két szülés munkaidőre esett, nem kellett miattam bejönnie, csak a másodiknál maradt bent ügyeleten túl még két órát a "kedvünkért" ':lol:'

Azért is lenne érdemes meggondolnod az orvosválasztást, mert László doki már idős(ebb), és nekünk nem mindegy, hogy tíz-tizenöt év múlva mehetünk-e ugyanahhoz az orvoshoz a változó korban (igen, nekem már erre is gondolni kell, nem kimondottan fiatalon lettem édesanya :) )
Amúgy Szécsényi és Kardos váltótársak, ha valamelyik éppen nem elérhető, akkor a másiknak a számát adja meg a kismamának. A barátnőm is Szécsényihez járt, de Kardosnál szült éppen emiatt, meg volt elégedve, pedig nem volt egyszerű szülés.
Milyen jó lenne, ha nem ilyeneken kellene tipródni, hanem boldogan figyelni a babára odabent! (Ha bátrabb lennék, a harmadikat itthon szülném... :cry: )
Nuska
nuska1
 
 


egyetértek az előttem írókkal. Nekem is a legjobban az nem tetszik hogy mennyit adjak, majd én eldöntöm, és engem is ez a pofátlanság nagyon feldühít. De vannak olyanok akik még a 35-36. héten is mernek váltani, mert nincs megelégedve az orvossal, szerintem ha te is úgy érzed akkor nyugodtan merj váltani.

Én is már azon gondolkozom hogy mi lesz majd x év mulva, sőt nekem már az is eszembe jutott hogy a kislányom aki most 8,5 éves kihez fog majd járni. Kardos igen váltja a Szécsényit, sőt nagyon jó barátok.

Régen a Kardosnak sem volt tarifája akkor én 20 ezer ft-ot adtam neki, de nem kérte, sőt vissza is akarta adni. És amikor vállalkozó lett egy percet sem gondolkoztam hogy emiatt másik dokit válasszak, mert emberileg megvoltam megvagyok elégedve vele.
Tesóm a Szécsényinél szült, és ő is meg volt vele elégedve.


Gabi
lieglgabi
 
 


dimet, tényleg érdemes elgondolkodnod, ha kórházat váltasz, 3 eset lehetséges: ha ugyanilyen vagy rosszabb dokit fogsz ki, nyugodt szívvel gondolhatsz arra, hogy legalább megpróbáltad. Ha meg minden szempontból jobbat, akkor nyert ügyed van! Nem késő hogy válts!!!
Egyre inkább ezt gondolom, persze Te döntesz...

Gabi
gabica72
 
 


nem, nem. maradok. magával a dokival,mint dokival semmi bajom nem akarok most keresgélni, lutrira. mi a biztosíték arra,hogy más nem lesz ilyen?????? aki ajánlottanekem ezt a dokit, azzal nem csinálta ezt. 1 éve.
annyi, hogy legközelebb máshoz megyek. két gyerek között lesz időm dokit találni. most nem kezdek el lottózni,hogy vajon a másik doki milyen.....
dimet
 
 


Tudjátok hol lehet utánanézni, hogy melyik kórházhoz tartozik a kismama?

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke
 
 


Szia etterke,

En epp tegnap itt neztem meg:

http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... ema=PORTAL

udv.
deee
deee
 
 


Kedves anyukák és csemeték!
Fiatal iparművészként gyerekszobák meseszép kifestését vállalom!
Ha bizalmat kapok, kedves figuráimmal megtöltve, meséssé varázsolom gyermeke szobáját, segítek megvalósítani álmait elképzeléseit.
Kifejezetten egyedi elképzelések megvalósítását tervezem, saját figuráimmal karaktereimmel dolgozom, Walt Disney-t ha lehet szeretném elkerülni...


A szoba adottságait az ön elképzeléseit, álmait figyelembe véve arra törekszem, gyermeke a legnagyobb örömét lelhesse leendő szobájában.



Rólam és a munkáimról itt lehet egy kicsit többet megtudni:

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=199434
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Csütörtökön az Egészségházban voltam Sulyok doktornál. Tényleg egész szimpatikus ember, jelenlegi álláspontomat tekintve maradok nála, de egyelőre még nem variálok a szülésre való felkéréssel (így a 11. hét környékén eleve korainak érezném).
Köszönöm mindazoknak, akik ajánlották. :-)
csipiketörp
 
 


Csipike, hidd el nem fogod megbánni...

:-)
gabica72
 
 


Dimet!

Ez nem semmi ami írsz. Én a Gyopárhoz járok,aki magánorvo smint azt hsizema Kardos. Tehát amit már írtak, adózik, kórháznak fizet belőle. Ő így 80 e Ft, tehát drágább mint Kardos a 15 e Ft-tal, de ő anesztes is tehát ha kérem EDÁT ad. Én ezért választottam végül őt, mert a lányommal nagyon elhúzódó vajúdás volt és nem volt lehetőség fájdalomcsillapításra, na mindegy. Szóval még így is piszok sok ez a pénz az az igazság. De miondez pofátlanul előadva stb, hát elhiszem hogy felrobbansz.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!:o)

Csipiketörp: Én is voltam csütörtökön, de nem tudtam korán menni.:(
12:06-kor kaptam a sorszámot, 15:35-kor jutottam be. :shock: :?
Legközelebb 31.-én megyek, de akkor már időpontra. 14:00-ra.
Érdemes 1-1,5 héttel korábban időpontot kérni, mikor tudod hogy menned kell.
Ezen a számon lehet: 261-1699 (Kőbányai Egészségház.)

Manó: Gyopár dokihoz akkor volt szerencsém amikor pár napot bent kellett töltenem a Bajcsyban a magas vérnyomás miatt.
Olyan kórterembe raktak ahol már 2 frissen szült kismama volt.
Az egyiknek Gyopár volt az orvosa. Annyi törődést, kedvességet dokitól ritkán látni mint Tőle. Nagyon szimpi ember. :)
Vendég
 


lányok, lesz ma szülésfelkészítő????
dimet
 
 


Szia Dimet!

Nem, a következő június 4.-én van.
Itt meg tudod nézni hogy mi lesz:

http://bajcsyszul.hu/elerh.htm
Vendég
 


Sziasztok!
Hétfőn túlestem az első vérvételen (vérkép, vércsoportmeghatározás), de azt nem igazán értem miért csak egy hét múlva lesz eredmény. Ugyanezen napon elmentem a háziorvoshoz is, mert az orrba-szájba hányás, émelygés, ájuldozás és nem alvás miatt itthon vagyok, amit valahogy igazolni kell a munkahely felé. Sose voltam lógós típus, az elmúlt években a betegszabimat se használtam ki sose, most meg az idegeimre mászik az, hogy kéthetente látogatóba kell mennem a háziorvoshoz. Hétfőn kicsapta a biztosítékot nálam, mert kérdezte, hogy hol a nőgyógyász papírja, hogy nekem otthon kell maradnom. Május 3-i dátummal az előző nőgyógyászom írt neki, honnan a fenéből tudhattam volna, hogy ő ezt háromhetente igényli. (mellesleg ezt sem ő kérte, csak valahogy a biztonság kedvéért én kértem a nőgyógyásztól). Ugye ha tudom, hogy neki ez kell, akkor múlt héten csütörtökön kérek Sulyok doktortól valami igazolást (aztán vagy ad, vagy nem). Jövőhéten kell újra a háziorvoshoz mennem, úgyhogy előtte mégegyszer futhatok egy kört pusztán ezért az Egészségházban. A héten már tuti nem megyek, mert csak jövőhéten lesz meg a vérvétel eredménye és a 12. heti UH is és akkor inkább már azt is vinném megnézésre. De elég morcos vagyok, mert ha olyan könnyen jönnék-mennék, akkor nyilvánvalóan dolgozni is bejárnék. Remélem az első trimeszter után lecseng ez a kínlódás, mert se anyagilag, se sehogy nem éri ez meg nekem. Egyébként nem is értem, miért a háziorvos tart táppénzen, amikor igazából még csak a vérnyomásomat se mérte meg soha. Jajj, bocsi, hogy nyüglődök, de kicsit csüggedt vagyok.

A Bajcsy-ban tendencia, hogy a 12. héten hüvelyi UH-t csinálnak? Én azt hittem ez már hasi lesz. Szerintetek lehet képet kérni a babáról? Párom sajnos dolgozik aznap és jó lenne neki is megmutatni Pöttömöt.

Szép napokat Nektek! :-)
csipiketörp
 
 


Na a nagy morgolódásban lefeledtem: jár /járt/ valamelyikőtök kismama tornára, jógára vagy intimtornára babavárás alatt? Elmélkedek, hogy ha jobban leszek, akkor talán neki kéne futni.
csipiketörp
 
 


Szia Csipiketörp :)

Én kaptam egy képet a 12. ultrahang során. Kismama torna a Bajcsyban hétfőnként 15h-től van, beutaló szükséges, és csak a 12. héttől lehet menni. Amúgy itthon is szoktam dvd-re tornázni. Nekem a Kállai Ildikós jobban bejött mint a Rubint Rékás... De mostanában akartam beszerezni egy új dvd-t a Kismamtornát.

Az intimtornáról csak annyit, hogy a szakemberek azt ajánlják, hogy a kismamák, már a gyermekvállalás elött erősítsék meg a gátizmaikat. Gátizomerősítő gyakorlatok alhasi vérbőséget okozhatnak, ami a terhességet veszélyeztetheti. Így csak nem megterhelő, csak a meglévő izomerőt fenntartó óvatos intimtornát ajánlanak a gyógytornászok. A Bajcsyban Simon Andrea tart intimtornát, kérdezd ki az ő véleményét szerintem. K, Cs délelött, H-SZ-P-en meg délután elérhető ezen a telefonszámon: 432-7787.

creed
creed
 
 


Sziasztok!

Dr. Tóth Ágnesről tudtok vmi infóval szolgálni??

Köszönöm,minden jót!
Vendég
 


Csipiketörp: Ezzel én is jártam így. Ne aggódj! Sulyok doki ad igazolást. Sőt!!! Nekem azt mondta hogy ha bármi gondom van, menjek el hozzá, majd Ő táppénzbe vesz. Sokkal egyszerűbb. De ez csak akkor lehet ha van X. kerületi bejelentett lakcímed.

Hüvelyi uh.-t csinálnak a 12. hétig, mert jobb képet mutat mint a hasi. A 12. hét után a méh boltozata kiemelkedik a medencéből, igy már hüvelyin semmit nem lát. Ekkor jön a hasi uh. Képet nem minden doki ad magától, érdemes szépen kérni ha ott vagy.
Vendég
 


Jányok-Asszonyok! Angyalok vagytok. :-)
Mindig olyan sitty-sutty válaszoltok nekem. :-)

A kismamatornáról sajnos akkor le fogok maradni a Bajcsyban, mert amint visszatérek melózni esélyem se lesz ilyen korai időpontban Kőbányára érni. (munkahely a XI. kerületben)
A dvd nekem is jó lenne itthonra, de akárhol néztem sehol nem láttam se a Kállai Ildikósat, se a Rubint Rékásat, csak valami számomra ismeretlen típusút, amin annyi volt tán össz-vissz, hogy "terhestorna". (már a címe is baromi bíztató :? )

A babázás előtti gátizomtornáról már lekéstem, de jó lenne valami szintentartóra menni (reményeim szerint azért csak nem tropák ott az izmaim alapból :D ) Creed köszi a telefonszámot, fel fogom hívni az ajánlott hölgyet és megkérdezem mit javasol.

Szerintem én a következő héten a házirovossal lezárom a táppénzelést, mert a franc se fog "könyörögni" neki. Reményeim szerint júniusra jobban leszek, ha mégsem, akkor az első pár napot legfeljebb kiírom szabadságnak, aztán ha mégse oké a helyzet akkor megkérem Sulyok doktort, hogy írjon ki ő.

Annyira különböző véleményeket olvasok arról, hogy a 12. héten kinek milyen UH-t csináltak, ezért is bizonytalanodtam el. De ha azt mondjátok, hogy ez így oké, akkor nem parázok. :-)

Nagyon szép napot Nektek!
csipiketörp
 
 


A hüvelyi uh baromi kellemetlen, de hasznos. Ott mindent lát.
De... bocsi a kifejezésért, olyan mintha megdugnának. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Vendég
 


Sziasztok!
Nem tudom, hogy van ezzel a gátizomtornával...Én az első gyerekemnél jártam tanfolyamra dr. Munkácsi Katához (orvos, de mostanra már "csak" intimtorna tanfolyamokat tart, évek óta csinálja. Nagyon profi, jó a tanfolyam, és remek ember, jó humorral. Két szombatot vett igénybe a tanfolyam). Szóval, amikor jártam, javarészt kismamák voltunk, kisebb-nagyobb pocakkal, és Kata egy szóval nem említette, hogy bajunk lehet belőle. (Laikus szemmel azt sem értem, hogyan okozhat alhasi vérbőséget az intimtorna, mikor egészen más izmokat dolgoztatsz, a hasadnak egyáltalán nem szabad feszülni. De ezt meg kell kérdezni hozzáértőtől).
Szóval az ő tel.száma: 06-20-4217-237, legalábbis a Kismama újság szerint. Ajánlom, mert hasznos (csak otthon is rendszeresen kell gyakorolni, ez nekem nem ment, szégyellem is magam...)

Jógázni is jártam mind a kettővel, spéci kismamajógára. Az elsővel Gáborjáni Rékához (www.jogaszules.info.hu), nagyon szerettem. Réka hihetetlen hozzáértéssel,empátiával csinálja, maximált csoportlétszámmal, hogy mindenkire oda tudjon figyelni.
A másodiknál a Padmába jártam az Örsre (www.jogastudio.hu), az is jó volt, de oda rengetegen járnak, ezért kicsit személytelenebb (viszont Réka akkor szülte a 3. babáját, ezért ő nem tartott ksimamajógát). Ez sem volt rossz, csak Réka foglalkozásai után kicsit más, lelkileg nem adott annyit, de mozogni, lélegezni, kicsit kikapcsolódni jó.
A Padmában intimtorna-tanfolyam is van, és a kismamajóga foglalkozásokon mindig van egy rész, amikor intim izmokat kell tornáztatni. (többek között ezért sem értem, miért ne lehetne gátizomtornát végezni a várandósság alatt) Én azért szerettem a jógát, jobban, mintha tornázni jártam volna, mert amúgy eléggé nyüzsi természetű vagyok, sokat rohangáltam (az első gyereknél a 36.hétig teljes gőzzel dolgoztam), és nagyon jó volt hetente egyszer befelé figyelni. Ragaszkodtam is hozzá, hogy a második babánál is elmehessek heti egyszer, ennyi járt neki is.

A jóga nemcsak mozgás, hanem sok mást is ad, szívből ajánlom!
Csipike, böngészd a Kismama újság végén a kismamanoteszt, ott sok minden van, ami hasznos info lehet. Azt hiszem, lassan a bőség zavarával kell megküzdened... :)
Szeretettel
Nuska
nuska1
 
 


Sziasztok!

Az intimtorna vezetők között van aki gyógytornász, és van olyan is, aki Kriston-féle intimtorna tréner. Én az intimtornáról leírt infokat, gyógytornászoktól hallottam. Lehet, hogy vannak eltérések a képzések között, és ezáltal az órák milyensége között is.
Egészséges várandóság alatt lehet óvatosan! intimtornát végezni, de elötte érdemes szakember véleményét kikérdezni elötte:)

Örömteli pocakosodást kívánok mindenkinek:)!!!

creed
creed
 
 


Creed,
akkor ez lehet a különbség a véleményeink között :D Amit én hallottam, az mind Kriston-féle intimtorna tanfolyam volt, és ma délelőtt a könyvében is megnéztem, mit ajánl. Szó szerint nem tudom idézni (abban a szobában alszik a Nagyobbik, most nem megyek be), de nem tiltotta a tornát, bár kiemelte, hogy az a jó, ha még a babavárás előtt megtanulja az ember, aztán már csak szinten kell tartani. És persze felhívja a figyelmet, hogy ha keményedik a pocak, abba kell hagyni a gyakorlást.
Azért is ajánlom Munkácsi Katát, mert ő nem egyszerű Kriston-téner, hanem orvos is, tehát ért hozzá.
Nuska
nuska1
 
 


Szia 7kincs!

En Dr. Toth Agihoz jarok, tobb ismerosom ajanlotta, akik hozza jarnak, nemelyikuk mar nala szult. Az en tapasztalataim rola eddig: fiatal, kedves, csendes, segitokesz, nem beszel feleslegesen, ha valamit tudni akar az ember, akkor kerdezni kell, de akkor keszsegesen valaszol. Szo volt itt a huvelyi uh-rol, amire az en - mar szult - baratnoim is figyelmeztettek, hogy borzalmas lesz. (en 7 hetesen mentem eloszor, ugyhogy felkeszultem a legrosszabbra) de meg csak kellemetlenseget sem ereztem, mert nem ugy bant velem, mint a hentes, (ahogy az a 3 nogyogyasz, <koztuk az egyik holgy> akinel eletem soran eddig megfordultam) hanem finoman, erzessel. (ha lehet igy mondani). ugyhogy semmit nem ereztem a vizsgalatbol, a kenetvetelbol meg az uh-bol sem, csupan a hideg anyagot amit az uh-hoz hasznalnak, de arra is figyelmeztetett, hogy ez most hideg lesz.
Az ismerosom, aki nala szult, is hasonlokat mondott rola. Egyikuk termeszetes uton, a masik csaszarral szult, eddig meg csak a termeszetes uton szulovel beszeltem rola, de o is maximalisan meg volt vele elegedve, szakmailag, emberileg, bar azt o is megjegyezte, hogy nem tul beszedes, de o amugy is sokat beszel, ugyhogy mindig szoval tartotta... O mondjuk azt mondta hogy inkabb olyanoknak ajanlja, akik amugy sem birjak, ha allandoan beszel az orvos. (bar nem tudom van-e ilyen egyaltalan???)
A muszakja lejarta utan indult meg ennek az ismerosomnek a szulese, es ottmaradt vele, ok azt mondtak hogy penzt is alig akart elfogadni szules utan, ezert mindig ajandekcsomagot adtak neki es abba tettek a penzt. Ez kb. 1,5 eve volt, nem tudom, azota valtozott -e ez a helyzet. Bar en jovo heten megyek a 11-12. heti uh-ra, es asszem mostmar ra kellene kerdezni tole, hogy felkerhetem-e arra hogy a szulest levezesse, es ha igen, mennyiert, csak nem tudom pontosan hogy hogy kell ezeket megkerdezni, de majd feltalalom magam :)
Egyelore ennyit tudok mondani vele kapcsolatban.
A 17. ker-ben rendel a szakrendeloben, elore be kell hozza jelentkezni (bar oda is lehet menni bejelentkezes nelkul, de ugy lattam akkor par orat el kell ott tolteni mig sorra kerul az ember), de a Bajcsyban is dolgozik.

Remelem segitettem.

udv.
deee
deee
 
 


Intimtorna és kismama jóga ügyben egyelőre csak a "vágyakozás" szakasznál tartok, mert egyelőre az is csodaszámba megy, ha nem vagyok rosszul. Ha meg jobban leszek, akkor visszamegyek dolgozni és a munkaidőm úgyis be fogja határolni a lehetőségeimet (sajnos).
Hüvelyi ultrahangban már volt részem. Nem mondhatnám, hogy imádnivaló érzés, de elviselhető... Nekem inkább azért gáz most, mert a méhszájam gyulladásban van és emiatt elég érzékeny vagyok belül. Na de ennyit megér a baba (ippeg csak már nagyon tele a hócipőm a kínlódással).
csipiketörp
 
 


Csipike,
kívánom, hogy minél hamarabb részed legyen a babavárás felhőtlen, rosszullétektől mentes örömében, és élvezd a várandósságot, a pocakosodást! Ha a nagykönyvek igazat írnak, a 12. hét után jobban leszel, gondolom, te is ezt várod :D
Szeretettel
Nuska
nuska1
 
 


Kedves Mamák,

Bocsánat, hogy ismeretlenül zavarlak titeket, de mivel régi „topicoló „ vagyok, kislányommal való terhességem óta, ezért merem veletek bátran és örömmel megosztani, hogy megnyitottuk a www.biofalva.hu webáruházunkat. Csupa csupa egészséges étel, naturkozmetikum, babaápolás, kényeztetés a babának és mamának. Kislányunk inspirált az egész létrehozásához, mivel neki nagyon nehezen vadásztam le ezeket az egészséges dolgokat.
Ha van kedvetek nézzetek be hozzánk. További szép napot kívánok mindenkinek.
Johanna
johanna1975
 
 


Szia Deee! Nagyon köszönöm az infókat!!!

Jó pocakosodást!!
Vendég
 


Ma voltam UH-n a Bajcsyban. Hát izé... Egyrészt megértem, hogy az orvosok műteni is szoktak, de valahogy azt hittem, hogy azért kell időpontot kérni, mert arra van valaki "külön" ember. Kb. egy órával később jutottam be, de még csak egy cetli se volt kitűzve a bezárt ajtóra, hogy ne kelljen nyomozni körbe-karikába, vajon érdemes-e várni, vagy már úgyse jön senki.
Képet pedig sajnos nem kaptam, mert állítólag kifogyott a festék vagy valami hasonló indok miatt. Oké, ez sem létszükséglet, de mivel a párom dolgozik, ezért ő most lemaradt erről az élményről. Kicsit csalódott vagyok.
Egyébként a pocaklakóval minden rendben, én pedig valamivel jobban vagyok így a 12-13. hét táján, mint korábban. Az egyetlen komoly kínom az, hogy bármit és bármennyit kajálok utána általában olyan, mintha követ nyeltem volna, majd kiszakad a gyomrom. Lassan megutálom az evést. Hasonlóan pocsék érzés inni is, pedig ugyebár illene nem kiszáradnom. Végigkutattam a netet, de sehol nem találtam semmi "csodaszert" eme gondomra.
csipiketörp
 
 


érdekes, eddig kétszer mentem el a bajcsyba, de mindig ki volt fogyva a papír. vagy nem jól nyomtatott.... :)

csipiketörp, egyél kefírt és gyümölcsöket sokat.
dimet
 
 


gyümölcs csúszik, azzal nincs gond... de kefírt... izé.. pfujj :-)
de majd megkísérlek erőt venni az undoromon, hátha használ
csipiketörp
 
 


Sziasztok!

Hát, hasonló cipőben járok/jártam, mint te. 2005. okt.-ben szültem a lászló dr.-nál a ksilányomat. 7 hónapos terhesen kijelentette, hogy akkor beszéljünk a honoráriumáról...hm, még jó, hogy ültem. Bőgev emnetem haza. Akkori tarifa: 60-100, de 60-at akkor kap, ha nincsenek megelégedve vele... Most mit mondjak, az kevés, hogy pofátlan!!!!!! (Ezen kívül nekem is sima terhességem volt, de volt még 1-2 dolog, amiért mérges voltam rá.)

Most kistesó jön, 11 hetes vagyok, nem nagyon akartam visszameni hozzá, de a kh-zal mindne ok volt. Szóval megkérdeztem a volt sznőmet, hogy mit tegyek, ő mondta, h van egy nagyon rendes doki és átvállal. Felhavtam, mndne ok, de rá 1 hétre sajnos bevéreztem. Nem számítottunk rá, senki sem. És a lászló dr. jótt a nagyvizitre és megismert. pechemre, ezután az doki azt mondta, neki kellemetlen, de konkréten enm mondta, hogy nem vállal.
Szóval most ott vagyok, hogy lassan ideje lenne eldönteni, mit/kit akarok. Vagy nyelek egyet és jó kh+sznő vagy másik kh (kevsbé jókat hallottam róla ) de rendes doki. Ez a kh. az Uzsoki lenne. Sztetek?
köszi!!!!
gyõzelem
 
 


győzelem, írtam privit. várom a válaszodat!!!
és kíváncsi vagyok arra is,hogy miért voltál még mérges rá.... :)
dimet
 
 


Sziasztok!

Kórházbezárások miatt kénytelen vagyok másik orvost keresni.
Újra babát várok :-), így kezd sürgős lenni.
Itt a Bajcsyban a szülésznőm két doki is ajánlott: Dr. Mosonyit és Dr. Nagy Lászlót.
Örülnék, ha valaki tudna róluk mondani egy-két szót.
Hol rendelnek sztk ill. magánrendelésen (elérhetőségek, árak)

Előre is köszönöm

eszter
tárczy
 
 


Szia Eszter!

Én dr. Mosonyihoz járok a magánrendelésére, bár még csak most vagyok a 12. hétben, tehát olyan sokszor nem találkoztunk, de nekem nagyon szimpatikus!
Amikor vérvételen voltam a kórházban, akkor is odajött utána hozzám, mert látta, hogy elég rosszul lettem.
Amúgy pedig egy csomó mindent elmagyaráz magától, nem kell harapófogóval kihúzni belőle a dolgokat, és nem akar gyorsan lerázni. :D

A magánrendelése a Ferenc körúton van, pénteken 5-től, ott van ultrahang is, és eddig mindig kaptam fotót is. Ha többre is kíváncsi vagy, priviben megírom szívesen! (Egyébként azt hiszem a XVII. kerületben rendel sztk-ban.)
rikakoma
 
 


dimet:kicsit hosszú így, de pl. a harmincvalahanyadik héten uh, 2-szer romlott el, tudott is róla, de nem szólt, pedig előtte nap voltam a magánjában. Aztán azt mondta, hogy oldjam meg. Köszi, rohangálás ide, oda, végülis, mivel az Uzsokkiba tartozom, ott csinálták meg, ingyen adtak képet, sőt videőra vették az egészet. A Bajycsyban nekem is mindig volt vmi indok, hogy éppen miért nincs papír....

Másik. Amikor a kislányom 6,5 hónapos volt, megműtöttek g.sérvvel. Utána -előtte össze-vissza menstruáltam, bvalszeg idegi alapon, de mivel nekem ilyen gondom nem volt, megijedtem. 1 hetes műtötten azt mondta, hogy menjek a magánjába. Pedig nekem a kh. közelebb lett volna, akkor minden méter számított. Persze minden ok volt, de hát akor is fizetni kellett, ez ok is.

Én akinek eddig ezeket elmeséltem, mindneki azt mondta, hogy miért nem váltok. Hm., igen én is azt hallottam, hogy szakmailag jó. De hát vannak még más jó dokik is. Csak a kh-at sjanálom, mert ott mmiden ok volt.
gyõzelem
 
 


Egyébként meg a stílusa az, ami nem tetszik. Flegma, játsza az Istent, lekezelően beszél az emberrel, nem iagzából figyel oda rád. Ez már önmagában elég, hogy ne legyen szimpi. Sokan azt mondják, hogy mi a fntosabb, hogy szimpi legyen v. hogy jól dolgozzon? hm... érdekes, mind a kettő, sztem.
gyõzelem
 
 


Sziasztok!
Ne keserítsetek el, hogy a kórházban nem adnak képet az uh-ról! :shock:
Rikakoma meg tudod mondani h Mosonyinál a magánrendelőben van-e 3/4 d-s ultrahang? csak érdeklődöm, mert én is hozzá járok, de a XVII. ker-i sztk-ba, ott péntekenként van, de az sztk-ban persze csak normál gép áll rendelkezésre (ott mindig van papír az ultranhanghoz!!!)
hmmm
M
mori
 
 


Sziasztok!
Most voltam a kórházban uh-n és én se kaptam képet..... :(
éva79
 
 


Mori!

Szerintem nincs nála a magánrendelőben, csak ez a sima UH... :(
rikakoma
 
 


Gondolom ha épp van papír, meg festék, meg jószándék, akkor az épp ott lévő anyuka kap képet a babáról, mert itt írták már mások, hogy kaptak. Szóval gondolom "szerencse" kérdése. Azt mondom, hogy oké, ha ez nekik pénzbe kerül és nem fér bele az "alapellátásba", ami a terhesgondozáshoz a Bajcsyban jár oké. De akkor mondják azt, hogy mittomén egy kép x forint és akkor talán futná papírra, meg festékre is, mert meg vagyok győződve róla, hogy sok kismama szeretne ilyenkor a babócájáról egy-két fotót és nem sajnálná rá a pénzt. Én a legelején voltam (8. hét) privát UH-n más helyen, ott eszembe se jutott kérni, mert gondoltam az alapdíjért jár. Ehhez képest kifizettem 8ezer forintot és a vizsgálati eredményen kívül mást nem kaptam. Azt mondták, hogy ha előre szóltam volna, adnak, akár cd-t is, de az külön lé még. Szóval sehol sincs kolbászból a kerítés, csak most a párom el van kendőve, mert ő nem tudott velem jönni. Na meg nekem is jól jött volna egy ilyen emlék. De tényleg az lesz, hogy elmegyek majd privát helyre (csak tudnám hova) és akkor lesz képem is. Az az igazság, hogy engem a hipersokD-s UH inkább taszít, mint vonz, úgyhogy én valami totál hétköznapi, de jó minőségű UH-t szeretnék.
csipiketörp
 
 


Sziasztok!
Szerintetek nagyon megsértődnének, ha én felhívnám őket és megkérdezném, hogy milyen papír kell abba a fránya gépbe és vennék???!!! Gondolom sima hőpapír ez max speckó méretű, de szerintem mire nekem kell menni (20-a) simán felhajtok egy gurigát valahonnan :D ... Vagy ez nagy szemtelenség lenne? Mert így az után jövők is jól járnának, nekem meg fontos lenne egy kép, ha már legutolsó képem a 12. hetes uh volt és most csak a 20.-21. héten megyek :cry: .... No, megpróbáljam????!!!!
mori
 
 


Mori!

Sajna én sem kaptam képet a genetikain. :-( Én sem értem,hogy miért nem. A magánba mindig kapok,bár sajnos azon sem látszik sok minden. Jó az ötleted,bár nem hinném,hogy ezeket érdekelné. :-( De,ha van bátorságod,megpróbálhatod! :wink: :)

Kép
andrea23
 
 


Sziasztok!

Meg tudnátok mondani hogy ha időpontot kérek a Bajcsyban genetikai Uh-ra akkor kb hány napra adják?
Remélem nem kell heteket várni.
Köszi:

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó!

Én magánhoz járok (Knerczer) és nekem akkor kellett menni mikor ő volt ügyeletben. Ki az orvosod?

Kép
andrea23
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?