Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Lányok ne haragudjatok, hogy így ismeretlenül "berontok" hozzátok, de segítségre lenne szükségem. Hosszas keresgélés után akadtam a topicotokra, nagyon szimpatikusak vagytok, remélem nem bánjátok, ha kérdezek pár dolgot, bízom benne, talán valaki segíthet.

Szóval: Az én kis Noémi Eszterem január 6-án született. Az első pár hetet leszámítva, problémáink voltak a szopival, vagy hízással. Túl estünk egy szopisztrájkon is, azóta már valóban úgy érzem megcsappant a tej mennyiség, keveset hízik (a múlthéten gyakorlatilag semmit :() , heti egyszer van kaki (a múlt héten ezt is csak hőmérő segítségével :(). Mivel ő a 4. babám, a bátyus egy 2 és 1/2 éves örökmozgó, ezért fejni egyszerűen nem tudok, pedig próbáltam. Végül egy nagyon kedves szopitanácsadó segítségét kértem, aki elmondta, hogy bizony szerinte is kevés ez a tejmennyiség a picilánynak, ezért kiegészítésre lenne szüksége.

A kérdésem: közületek valaki adott kiegészítést a babának? Innen még van visszaút? A szoptanítot próbáltátok?

Előre is megköszönném, ha írtok pár sort! :)

Nagyon jó egészséget kívánok minden babának és mamának!:)

Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület
 
 


szia Évi: üdv itt is:):):):):)
Gyere gyakran nagyon jó kis csapat van itt is:)

Különben én is tápizom Gegét igaz naponta csak egyszer kap este de igazából majd csak csütörtökön tudom meg mennyit hízott:)De snoppy aki mostanában ritkán jön mindig azt mondja hogy mindig van visszaút csak nagyon nagy türelem kell hozzá és sok sok cicre tevés.És persze 4 gyerek mellett ez nem lehet egyszerü de ha nem sikerül szerintem akkor se aggódj vagyunk itt egy páran akik tápozunk és boldog babáink vannak.:)A stresszelés sem tesz jót a tejtermelésnek :)

nika70
Salgótarján
 
 


Hali,

Míg Dani nyugodt. Tegnap délután átpakoltunk mindent a Dani szobájába, és onnan át a mi szobánkba. De közben Dani egész délután sírt, de mr nagyon elkeseredetten, szinte ordított ha letettük, szóval kiborító volt a tegnap délután, szerintünk a meleg volt az oka.Aztán a fürdetés és etetés után simán elaludt az új helyén.

Hajnalban Ákos szólt hogy menjek mert mocorog, átmentem és tényleg kezdett ébredezni:) De képzeljátel el, kereszteb feküdt az ágyban és azon a kis helyen, ahol nem volt takaró, szóval a párna helyén:))))És háton volt, pedig hason tettem le. Tuti melege volt.:)
Ez volt fél négykor majd most fél kilenckor keltünk. Szóval jól sikerült az első éjjel!!!!

Noémi, üdv itt!!!

Évi Te is írj nyugodtan!!!
Sajna a ti témáitokban én nem tudok hozzászólni, de biztosan lesz kérdés amihez én is hozzá tudok szólni.

csernusn
 
 

 
 

Sziasztok!
Köszönöm szépen a köszöntéseket, nagyon jól esetek!
Fibcsi:
A képeslapnak nagyon örülök, ki is nyomtattuk fotopapírra! :)
Köszöntés majd vasárnap lesz a család részéről :)
Itthon jól elvagyunk, voltunk vállalati sportnapon, 11-7-ig. Panna szuperül bírta, kocsiban kajált, leevegőn volt egész nap. Végigvándorolt a főnökség kezében, el voltak tőle ájulva. :) Olyan jó, hogy bárhová vihetjük, jól tud alkalmazkodni, nem nyűgis.

Szana:
gyümölcsök terén teljesen egyet értek. Teljes étkezést még úgysem vált ki, de nem árt, ha szokja kicsit az ízeket. Anna is megkapta első almáját, kb. a 4 kanállal ment is le valami. Hát azt a rázkósádt, amit művelt! :) Felvettük, majd felteszem. Másnap már több ment le, nem is rázkódott :)

cic:
a képek szupik! Hányszor mosod Lána fogát naponta?

winnie:
A cumival én is így voltam, nem akartam adni neki. Aztán mégis kénytelen voltam, bár, ahogy látom, nem függő, csak nagy nyűgiben kell neki.

evikismama:
üdv itt nálunk, mi használtunk szoptanítot. Illetve próbálkoztunk, Anna mcerás szopizó... Első alkalommal elfogadta, meg is örültem neki, aztán viszont nem kellett neki, ordított, ha etetni próbáltam vele. Így aztán nem is erőltettem neki, visszavittük, és próbálkoztunk nélküle.

A mi alvásrendünk olyan szuper! Anna este fél 10-kor eszik utoljára, és fél 5, 5- ig alszik, közben nem ébred fel. Nem tudom meddig tart ez, de nagyon élvezem. :)

Akinek utazóagya is van, nem tudja véletlenül, hogy a magasító részt meddig lehet használni? Van súlyhatár? Mert attól félek, le ne szakadjon. Ráadásul Pannám dobálja magát, dönget, ami ugye jobban megterheli ezt a magasítót...

Na megyek, elaludt a csajszi, gyors hajmosás!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Most csak egy gyors kérdésre ugrottam be. Van egy jó csomó fagyasztott tejem, amik már 5 hónaposak. Szerintetek odaadhatom most a babának, nincs már késő hozzá? Csak naponta egyet gondoltam és akkor fejnék helyette másikat. Pár hét múlva elvileg megromlik.
Köszike

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


sziasztok, valaki küldje el nekem priviben a telibabaák emailcímét, mert már nem emlékszem. :(((És nem tudok belépni az iwiwre.

csernusn
 
 


Sziasztok!

Üdv az újjaknak! :-)

Noémi, mélyhűtős vagy fagyasztós a tej amit lefagyasztottál?
Csak mert a mélyhűtőben 6 hónapig áll el a tej, míg a fagyisban meg csak 3 hónapig. Akkor áll el hat hónapig ha -18 fok alatt van a hőmérséklet.

Tinu, jobbulást a kisTündérnek :-)

Mi voltunk ma védőnőnél és megnéztük, hogy hízott-e Lidi és hát meghízta a heti átlagot. Viszont előtte megkakiltattam mert már két napja nem kaksizott. Jövőhéten megint kell mennünk lemérni a kisasszonyt. Utána megint kell majd menni mert akkor már 6 hónapos lesz és akkor mindenét lemérik még a kosárméretét is :-D.

Estére szoktatok zokneszt ráadni a lábikókra ilyen melegben?

Kép

Kép
antekirt
 
 


Bocsánat -18 fok felett.

Niki gratulálok az első éjszakához és ez különösen jó, hogy jól sült el. Mi is gondolkodunk ám erőteljesen csak nehéz kivitelezni mert nem férünk el a sok bútortól

Kép

Kép
antekirt
 
 


látod ante nekünk nincs sok bútor, mondjuk egyedül a ruhásszekrény hiányzik.:))))Épp hogy elférünk, de pár új cucc és már nincs hely, viszont szellős a lakás:)))
Ja és így az egyfajta bútorok egy helyen vannak, szóval mindenképpen jó megoldás volt a költöztetés.

csernusn
 
 


Niki, ha gondolod adhatunk ruhásszekrényt :-). Nektek lesz ruhásszekrényetek nekünk meg helyünk :-).

Kép

Kép
antekirt
 
 


Segítséget szeretnék kérni, hogy miként tudok feltenni én is képet az iwiwre a téliekhez? Nagyon sügér vagyok.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Szia Evikismama, üdv a csapatban!
Ne aggódj a szopi miatt, ez a legfontosabb. Ahogy Nika is írja, ha kell tápi, akkor kell tápi, a lényeg a boldog és kiegyensúlyozott baba! Valóban visszahozható, sok folyadék, pihenés (4 gyerek :oops: ), nyugodtság.

Szia Fnoe!
Neked is üdv! Dorina is szinte csak az előtejet szívja ki, amíg nagyon jön, utána belustul és követeli a cumisüveget. Ilyenkor ha érzem, hogy még lenne mit kiszopizni, akkor etetés után kifejem, és a köv. evéskor szopi után azt adom és csak utána a tápipótlást.

Szoptatással kapcsolatosan még annyit, hogy én is azt veszem észre, hogy nem kemények a melleim, de ha jól megszívja evéskor, bekeményedik és azonnal spriccel, ergó szopi alatt indul be és termelődik extra adag. ez az a bizonyos reflex, amit sima fejéssel nekem még sosem sikerült kiváltanom, így maradtak a cseppek. :-(

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Fnoe!
Nálam csak az URL-es címmel, nem a http-sel működik a vonalzó, próbáld ki azt a címet!!

Kép
Kép
marslakocska
 
 


hogy bírjátok a meleget? és a babák?
nálunk már csak egy kis vékony bodyban van a gyerek

nika70
Salgótarján
 
 


Nika: nálunk is. És egész nap csak aludna... Nagyon nyűgös.

Kép
Kép
tinu
 
 


nálunk most készülödik valami esö féle legalábbis szél már van nap már nem süt szóval lesz valami szerintem ami kicsit frissiti majd a levegöt

nika70
Salgótarján
 
 


Nika: itt már esett is. :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Noemi
Udv itt.
Hat ha tobbszor eteted akkor elvileg tobbet eszik,de ha a minimumot is meghizza akkor kar aggodni.Hany kg most Veronika?

Tinu
Ha nathas akkor tuti nem adjak be az oltast.

Evikismama
Hat sok sikert,a szoptanit biztos segit,de mar eleg nagy a lanyod,par het es johetnek a rendes kajcsik,pepek.

Niki
Szupi hogy Dani jol aludt,remelem te is :wink:

Mi nagyon haladunk eves teren,mar eszi az almat,barackot,banant.Kb 100 grammokat minden nap egyszer es jelzi ha mar nem keri,szoval igy nem etetem tul.Tegnap delutan meg ket oras maratoni szopi utan is sirt az ehsegtol,...na akkor foztem neki krumplit es osszekevertem a barackkal.Hat bevagta az egeszet es legalabb kibirt ket es fel orat.Szoval O mar nagyon enne es nem eleg neki a tej az tuti.
Nagyon orulok ,hogy ilyen jol bodogul a kanallal,mert feltem hogy cicis leven nehezebb lesz,de nem. :D

Kép
Kép
kataa
 
 


Ja es azt elfelejtettem , hogy ettol fuggetlenul is eszik 7szer tejcsit szoval ez nem elvalasztas hanem hozzataplalas ,az mar biztos :lol:

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Örömmel látom, hogy ismét vannak újak közöttünk.
Legyetek üdvözölve és érezzétek jól magatokat.
Nagyon tündéri összetartó, vidám csapat és nagyon kedvesek, még engem, mint nagyit is befogadtak, igaz igyekszem nem "okoskodni", inkább tanulni.

Egy kicsit változtattam a profilon, igaz én maradtam babafalvás.

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


evikismama,

az én kisfiam 7 hetes korában döntött úgy, hogy neki bizony nem kell a cici, és ami még rosszabb, lefejve sem kellett neki a tej. doki néni tanácsára aztán a lefejt tejet tápszerrel vegyítettem fele-fele arányban, aztán így megitta. ettől persze egyre kevesebb lett a tejem, szóval kb 12 hetes kora óta tápszerezünk. most pedig két hete már tejpépet és gyümölcsöt is eszik. Doma esetében a hízással nem volt gond, és így tápszerrel és péppel együtt sincs elhízva.

mágnes,
az utazóágy esetében nekünk 8 kgos súlyhatárt mondtak a brendonban. ezért nem vettem meg egy hete, mert Doma már most 7 kg szóval teljesen felesleges lett volna nekünk.
egyébként megnéztem, szerintem elég instabil, legalábbis nekem nem volt hozzá bizodalmam.


alvás terén nekünk az elmúlt két hét szörnyű volt, melege is van, meg jött a foga - múlt héten az egyik, tegnap a másik alsó fogacskája is kibújt. de 1-1,5 óránként fent volt és volt, hogy 2-3 deci vizet is megivott éjszaka. persze napközben meg iszonbyú nyáladzás volt.

evés terén is jól állunk, banán, alma, ma egy kis üveges sárgabaracklé is lecsúszott. egyébként naponta kétszer eszik gyümölcsöt, a banánt általában belekeverem a pépbe, az almát pedig csak úgy adom, abból felet megeszik. egyébként vicces, mert az első falatnál minden esetben fintorog, de a második után már követeli a következőt.

kaki terén nálunk is voltak bajok, nekünk a glicerinkúpot ajánlották, abból egy felet kellett feltolni, és fél óra múlva már volt is eredménye. egyébként ha 3-4 napig nincs kaki, az nem baj, de utána már adni kellett kúpot. (infó from doki néni).
amióta hozzátáplálunk, azóta ilyen gond nincs.

betty
bernadette
 
 


Sziasztok!

Most megint tudtam jönni...

Ma iszonyat nyűgi napunk volt. Se alvás, se evés, semmi. Szegény gyerek ragadt az izzadságtól hamarabb kellett tusolni.
Ez még minket is megvisel, hátmég szegénykéket. Úgy gyöngyözött a homloka! Jajj sajnáltam
Egyedül az édeskömény teát itta és itta ezerrel.
Én házit adok Fanninak,. Forralt víz, jó pár szem köménnyel és ennyi. Nincsen nagy íze, de mégse sima forralt víz. Sima teát amit pár levélből főztünk nem is nagyon itta, de a kömény bejött.
És biztos valamit hazsnál is, mert napi szinten van rotyi, van, hogy hátközépig leszünk kakisak! :lol: :lol:

Noémi, Bernadett, Évi, üdv a körünkben!Tegyetek fel fotót ius, hogy megismerjünk titeket!

Ismételni tudom magam, mint azt már írtam, hogy itt csupaszív emberek vannak és ez tök jó a mai világban. :wink:

Niki!
Dani hogy aludt a külön szobában?

Tinu:
Mikor Fanni sokat kel éjjel valami nyűgje miatt és kajás, akkor fekve szoptatom, így én is vissz atudok szunyálni. :lol:

Winnie:
Köszi a köszöntést!
Járóka bevált nálatok? Szereti Réka?


Holnap megyünk méreckedni. Kivi vagyok, mert még mindig csak tejcsi van, semmi táp .

Tegnap megkóstolta a zöldségleves levét Fanni. Na az jobban ízlett neki, mint az alma. Ja és anyukám a karalábé főzelék tejfölös levét is megkóstoltatta vele, és egyből nyitotta a száját. na ez nem lesz rendszeres, csk olyan kíváncsiság féle.

Amúgy igazad van Winnie! Amig az embernek nincsen baba , alképzeli, hogy fogja nevelni, stb, és akkor az egész kútba esik. Én így voltam azzal, hogy na nem fogom felkapkodni ha elsírja magát és mi lett, Hát felkapkodom. Le is szakad a derekam néha! :wink: De így jártam! :D :D

Na felébredt 5 perc után. Kb ennyiket alszik ujabban nappal. van, hogy egyszer olyan egyhuzamban 1 órát és aztán csak megy a nyűgi és a nyűgi.
Kicsit enyhült a lég, kicsit jobba szitu is nálunk, bár ugye 5 poerc alvás után nem tudom mi vár rám még!... :? :)

Kép
zsuzsu74
 
 


Hello!

Winnie! Ne aggódj! Eddig elveid voltak, most viszont gyereked van :) De így van ezzel mindenki. Csak azok a nagyokosak, akiknek nincs még gyerekük.

Mágnes. Te kérdezted még a fogmosást? Csak egyszer mosom naponta, de el is szoktam felejteni, majd akkor próbálok majd jobban odafigyelni, mikor már nemcsak szopik. De egyébként szereti ő is, mert oda szoktam adni a kezébe (meg néha Gergő fogkeféjét is,mint a képen), mert jólesik neki, hogy dörgölheti az ínéyt.

Ja, mágnes. utazóágy. Nekem10 kg-ot mondtak, pedig nekem csak egy PC gyártmány van. De háta magasítót úgysem fogod sokáig használni, mert nemsoká elkezd kúszni-mászni, és a gyerekágyat is leljebb kell engedni. viszont alaphelyzetben (hogy nem a magasítóval használod) majd négyéves koráig használhatod. És jó szolgálatot tesz járóka helyett. Nekünknagyon bejött. Meg ugye el is pakolhatod, ha nem jön be, meg utazáskor, meg nagymamánál. Szóval én ajánlom. Vedd csak meg! :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8)

Noémi! Bernadett, Évi. Üdv. itt :)

Roninagyi! Láthatunk rólad is képet? :wink: Mondjukmikor épp örömködsz laurával :)

Jaj be kell fejeznem, bocs az elütésekért , csak próbáltam halkan klampírozni.

Pusz,cic
cicmerák
 
 


Sziasztok!

Á Helló Nika! :)

Nagyon köszönöm, a kedves fogadtatást! :)
Nem hiszem, hogy túl sűrün tudok jönni, de igyekszem! ;)

Ma próbáltam a kiegészítést, de nem sok sikerrel. Napközben szerencsére érezhetően elég volt a tejci a nagylánynak, estére merült csak ki a raktár. Kb. 4-5x is mellre tettem váltott oldalra, de mégis kevés volt neki. Ezek után próbáltam neki adni tápszert, de nem fogadta el. A pohárnál egyszerűen csak nyitvatartotta a kis száját, így aztán folyt mindenhol, ő meg az hitte, ez valami játék és csak vigyorgott :D. Ezek után próbáltam cumisüvegből, de azt sem kérte, így újra mellre tettem, végül elaludt, de szemmel láthatóan kevés tejcsihez jutott, mert nem nagyon nyelt. :shock: Remélem éjjel bepótolja!

Lányok, akik szintén adtok pótlást! Ti mivel adjátok és hogyan tudtátok elfogadtatni a picikkel az új tálalási módot? :d

Végül teszek fel pár képet a kis családomról!

Kép Itt a négy csemetével
Kép Az egyik kedvencem
Kép ...és a másik


Mindenkinek nyugodt, békés és végigaludt éjszakát kívánok! :)

Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Évi, üdv!

Noémi, hát ez egy hosszú történet... :? :) sajnos nem szopizik a babám, már a kórházban sem, amióta belövellt a tejcim. Egyelőre anatómialilag valahogy nem stimmeltünk, túl nagy vol neki a mellbimbóm, aztán meg hozzászokott a cumisüveghez. Mivl tejci van bőven, így kap lefejtet. Eleinte minden kajánál próbáltam cicizni, de aztán nagyon nem kellett, kb 1 hónapja feladtam. Lehet, hogy lehetett volna még többet próbálkozni, de úgy döntöttem, lényeg a tejcsi, az megvan, és ne mvállaltam fel az extra stresszt, amit a ciciztetés jelentett volna...

Nálunk is elég szörnyű nap volt ma is...nem sok evéssel, bizti a melegtől. 80-akat evett.... mondjuk így du etettem 2 óránként, úgy evett, meg este benyelt 170-et... megint volt előtte hiszti, de nem akkora brutál, mint tegnap.

Zokni: én ma napközben is volt, amikor levettem róla... éjszakára meg már egy ideje nem adok.

Cic :) elvek helyett gyerek :)

Tinu, jobbulást nektek!

Niki, gratu a sikeres költözéshez!
Kata, nektek meg a sok finom ízhez :)

Zsuzsi, a járóka tökre bevált, eddig ugye bölcsőben volt, az is hasonlóan rácsos, ahhoz képest meg a járóka nagyobb, úgyhogy rengeteg helye van :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok lanyok

Regota olvasom a Babanetet es nagyon tetszik.Vegre en is tag lettem.Lenne egy kerdesem hozzatok: 2 het mulva fogok hazarepulni Budapestre kislanyommal Lilykevel aki 6 honapos.Tudnatok-e nekem segiteni tanacsokkal a repulessel kapcsolatban.Jotanacsok,stb....
Elore is nagyon koszonom

Szilvi
sziszka27
 
 


Sziasztok!
Hát mi is nagyon nyűgösek voltunk ma, és gyakran éhesek. Annyira meleg volt, hogy ujjatlan bodyban voltunk kint zokni nélkül, de be kellett jönnünk, nem bírta a hőséget, bent tudott csak aludni.

Évi:
Lehet, csak én látom így, de a lányaink hasonlítanak egymásra :)

cic:
A kiságy már régóta megvan, most is abban szunyál, Anyuéknál ez a helye. De mostanában annyit icereg, hogy folyton keresztben van, kitolja az ágy oldalát, és dönget. Ezért fordult meg a fejemben, vajon elbírja -e... Letenni még nem szeretném, de lehet, hogy az lesz a vége..

Képzeljétek, ma kaptam levelet, meg kell ismételnünk a PKU-t! A kórházban olyan kevés volt a tejem, hogy nem tudták kiértékelni az eredményt. Szuper! :? Csak azt nem értem, hogy ezzel 5 hónapot miért vártak? És ha ne adja az ég valamilyen baja lett volna a gyereknek?? Mérges vagyok! :evil: Remélem minden rendben lesz, mert a frászt hozták rám a hülye levelükkel!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Ági, vicces, én meg úgy láttam, hogy Rékára is hasonlít Évi lánya egy icipicit :)
ujjatlant még nem mertem ráadni (pedig van néhány csinibini napozónk :) ) eddig a rövid ujj + rövid nacis ment ma... de lehet, hogyha így folytatódik....

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Szilvi, nekem sajna nincs tapasztalatom, de Kata majd bizti tud monani okosat, ő nemrég repült ;)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Már jó ideje olvasgattalak benneteket és tudtam hogy mindig kedvesen fogadjátok az újakat. De így, hogy én vagyok az új így még jobban megerősítettek ebben. Örülök, hogy ilyen barátságok emberek között lehetek:) :lol: :lol:

Üdv Evikismama! Szép a lánykád neve!:) :lol: És persze a képek is gyönyörűek! A poharas etetésnél nálunk is ismerős a nevetés és a játék! Ilyenkor úgy csinál mintha fújná, ami a pohárban van!:)

Mágnes!

Látom, hogy ti használtok utazóágyat, járókaként funkcionál? Mennyire masszív, mondjuk egy alváshoz? :roll: Van benne nektek matrac? Mi még hezitálunk, hogy rendes járókát vegyünk, vagy utazóágyat. Utóbbit könnyebb lenne cipelni, ha elutazunk.

Ante!

Hú! Fogosat kérdeztél! Olyan a hűtönk, hogy alul fagyi, felül rendes, de a fokot nem tom! Lehet inkább mégsem kísérletezek, hanem kiöntöm a tejeket. Csak úgy sajnálom, pedig mennyit fejtem!:( :cry:

Kata!
Szerintem is az lenne a logikus, hogy több evéssel több ml-t eszik a csöppség, de lehet nem ilyen egyszerű a dolog?! Az én kislányom mostanság megint sokat alszik és ha elhatározom, hogy 2 óránkét etetem nappal, akkor tuti elalszik és végül csak hatszor eszik egy nap. Amúgy most a minimumut sem híztuk meg, ugyanis másfél hónap alatt 20 dkg-t tudunk felmutatni!:( :cry: :cry: :cry: Eleinte ez egy hét alatt sikerült! Egyébként néztem még múltkor írtatok adatokat, hogy kinek a bébije mikor mekkora volt. Hát mi jócskán elmaradunk egy-két bébitől, ugyanis Veronika 5, 5 hónaposan 6, 2 kg. Szerintem ez sovány, bár a 65 cm lehet nem kevés! Persze tudom nem kell mindig hasonlítgatni, de…
A két órás szopi durvának hangzik! Jól bírtad!:) De legalább Leon a szilárd kajókat is megeszi, ennek lehet örülni!

Bernadett!
Gratula a fogakhoz!!! :o

Winnie!

Látom kitartó vagy és ez a lényeg, igazad van! A cumisüveges tejcsi is tejcsi és ha a testkontaktust is tudod tartani, akkor majdnem olyan, minta szopi! A nagynéném ezt 13 hónapig csinálta, azért nem könnyű neked!

Sziszka!

Üdv! Én azt hallottam, hogy a repülön van kis bölcső a babának, bár az egy órás út alatt nem tudom, hogy kell e. Ja és állítólag leszálláskor célszerű cicire tenni, hogy ne duguljon el a füle! :roll: :lol: Remélem ez segítség!

Jó és nyugodt éjt mindenkinek! Reggel megint nem fogok tudni felkelni!:)

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Látjátok a vonalzóm? Sikerült!!!!!! :lol: :lol: Köszi mindenkinek a segítséget!

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Evikismama
Nagyon szep csaladod van,pont meg is van az egyensult.Es ez akislany is igazi babaszepseg :D
Nekem siman megittaa tejet cumisuvegbol is,en adtam neki neha este ,amikor a baratnom adott lefejtet.Szoval nem utasitja el a cumisuveget.Persze ha nalatok igen akkor meg lehet probalni ivopoharbol adni neki.Azt el szoktak jobban fogadni a babak.

Winnie
Hat ez egy zabagep lett,ugyhogy en felcsptam konyhas neninek,fozok ugye magunknak,meg neki ,meg szoptatok :lol:
Ma is megevett deluta negy eges krumplit baracckal keverve :shock: Ja es utan meg szopott egy jo adagot...

Sziszkja
Ne aggodj,jol fogja videlni,nekunk Leon 5 hosan repult (ja meg a pocimban vagy 4szer :oops: ) es kertunk babybox-ot abban aludt kulonben emg kezben nezelodott vagyevett.Neked az 3 oras utan angyon rovid ugyhogy emiatt ne aggodj.Azt mondjak meg hogyha sir fel meg leszallaskor akkor szoptasd koszben.Jo utat :wink:

Magnes
Mi a PKU?? :oops:

Noemi
Hat ne mar megszoktam,mivel kevesa tejem igy soxor eszik keveset.De nem baj,orulok hogy eddig birtuk csak tejjel :!:
A suly tenyleg valtozo,de neked lanykad van es lehet filigran tipus lesz.En azt mondanam ha nme ehes,tehat nme koveteli az adgajat akkor nem kell aggodin,persze tuodm konnyu mondani,plane elsop gyereknel.
Ha visszont nme hizik akkor en tapot adnek neki,hatha elfogadja.Persze mondom csak akor ha sir az ehsegtol.

Kép
Kép
kataa
 
 


Noémi,
Egyév Öt hónapos Vera???? :)Azt hittem öt hónapos:)De szép vonalzót választottál.

Tea,
Én is házilag keverem, nekünk egy nagy zsák gyógynövén van itthjon, mi mindig kutyuljuk a teát.:)Az édeskömyénbe, ha ánizst tesztek tuti jó íze van:)

Dani amióta mást is eszik, neki is van reggel este kakija, ez mondjuk pár napja van...
KApott almát, körtéból pürét (nestlé), tökös almát (hipp). A körte jött be neki legjobban, és őszintén szólva nekem is, de az almát is szeretm, csak ő még nem értékelte annyira.:)
Főztem már salifőzeléket is, azt mondjuk magunknak, de vettem ki neki egy kicsit külön, de még nem csináltam meg.

a különszobázás nem rossz, inkánbb az, hogy nyikorog az ajtója, így nehéz csendesen becsukni, majd meg kell olajozni.:)Szerencsére nem ébred fel rá.
Ő még a téli takiban alszik, de csak rövidujjas bodiban, és mezítláb.

MÁr tud egy kicsit kúszni, eljutott az asztal lábához és nyalogatni kezdte.:))))

Most nyügi,

szóval Bernadett üdv itt! a többieket már köszöntöttem!!!

Puszi

csernusn
 
 


Ja és kiváltottuk a hippes kupont a rosszmannba, megéri és kaptunk egy 8 hónapos kupont is. Volt benne póló, bébi ital, bébipapi, meg két tejpép.

csernusn
 
 


Sziaztok!

evikismama nagyon szép Noémi és hát micsoda nagy családod van, az csoda, hogy ráérsz írni vmit... :lol: gondolom beosztják az életed...

Hisztizünk mi is ezerrel - bárkit meg tudok érteni, aki hasonló gondokkal küzd. Nálunk az alvással van ez a baj...

A hűtőről annyit, hogy a rendes fagyasztókon ***(-18°C) van, ha olyan a hűtőd, akkor ne dobd ki a tejcit, ha csak **, akkor 3 hónapig jó...
Nem régóta vagyok én sem ilyen okos... Bár mi kerestük a *-okat de nem találtuk :oops:
A kombináltak közül van olyan, ami ***-os, minél több *,annál jobban fagyaszt. Véletlen se vegyetek **-ost :oops: mi vettünk :oops: véletlen... :oops: mert ki tudta :oops: mostmár tudjuk :lol:

Ne aggódjatok, hogy ha keveset eszik a babátok, mert én mindig a harmadát ettem annak, amit kellett... :lol: :lol: :lol:
Anyukám a háború alatt született és mindig azt mondták, hogy ha ő a háború alatt nem halt éhen, akkor én sem fogok...

Ibcsi

KépKép
fibcsi
 
 


Szép jó reggelt!

Nekünk brutális éjszakánk volt. :-( Lidi kétóránként kelt én meg rosszul voltam, hányingerem volt és mikor megmozdultam szédültem is. Kb. mikor pocis voltam akkor volt voltam ilyen rosszul. Ja és még a fejem is fájt úgyhogy visszaaludni is nehéz volt.
Most parázhatok , hogy kevés lenne a tej mégis, hogy ennyiszer kelt? De akárhányszor rátettem cicire megnyugodott és evett aztán aludt. Pedig tegnap a védőnőnél mikor lemértük akkor meghízta amit kellett a héten a 140 g-ot.

Noémi, én is öntöttem ki tejciket, mert nekünk is olyan a hűtőnk mint nektek. Én is bántam dehát szerencsére eddig még nem kellett.

Niki, a salátafőzelék az milyen? Hogy kell csinálni? Milyen salátából van?

Évi, szép nagy családod van. Le a kalappal, hogy eddig tudtál szoptatni, mert gondolom nem unatkozol egész nap. :-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


Jó reggelt Csajok!

Bocsánat, de még mindig nem bírtam a termést visszaolvasni!


Tündérkéim most voltak oltáson. Kicsit megy a para mostanában mert kevesebbet eszik a Drága, néha elég 60-80 és újabban éjszakánként kétszer is felkel!

A mai súly : 5,68 kg!! Gyönyörű kis hurkákkal!!! Dokinéni szerint amíg hízik és vidám baba addig minden rendben!!!

Nálatok is előforult ilyen "nem kajálok" játék!! Írjatok légyszi, viszem haza anyának, hogy megnyugodjon!!!

Ja, és újra mellgyulladást játszunk!! Nem pite!! Hőemelkedés, szar közérzet!!! Antibiotikum 5 napig!!!

Húúú nagyon meleg van!!!

Írjatok!!

Mindenkit puszilok!!!

:)
mot
 
 


niki a hippes kupont honnan kaptad?

mot: nálunk pl tegnap volt olyan hogy 3-tól 7-ig alig evett valamit. tettem cicire semmi nyomta ki a nyelvével adtam vizet neki semmi.tápit semmi. aztán este 7-kor evett rendesen de annyira megijedtem hogy mi lehet de nem sírt semmi még aludt is közben.szerintem ebben a melegben nem volt kedve semmihez.

nika70
Salgótarján
 
 


Mot!
Gratula a súlyhoz!
Nem kajálok játék nálunk szinte 2naponta, ami olyan napi 5 étkezést jelent és alkalmanként 80-at, max 100-at. Tegnap pl délben evett, egész du. nem fogadta el, csak este 7-kor!!, akkor is csak 100-at, végül este 10-kor húzott be szopi után még 170-et. :shock:

Szóval ösznye-visznya eszünk, de neki igy jó - kis hurkákkal ugyan, de nagy hosszal és boldog mosollyal! :lol:

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Hippes Rossman kupon engem is érdekelne, honnan szerezhető... :oops:

És mielőtt elfelejtetném üdv az újaknak!
Sziszka27:
Én is úgy tudom, hogy fel-és leszálláskor szopi vagy legalábbis cumisüveg vagy cumi a légnyomáskülönbség miatt.
Evikismama:
Szóhoz sem jutok..... szerencsés vagy.... gyönyörűek a gyerkőcök!!!

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Sziasztok!

Hát Katának lett igaza és nem kaptuk meg az oltást. A dokinéni felírt orrcseppet, köptetőt és pénteken újra próbálkozunk. Akkor már viszont a rotát is beadatjuk, úgyhogy bulizhatnak a bacik majd bent. :?
Hogy van ez, hoyg az orrcsepp beadása után közvetlenül kell orrat szívni? Vagy mindegy mikor? Várni kell egy kicsit?

Noémi (asszem te írtad a jányod súlyát): Tünde ma 5770 g és 4 hónapos. Én örülni fogok, ha 5 és fél hónaposan ott tartunk majd, mint ti. Úgyhogy szerintem egyáltalán nem sovány! Milyen hülyeség ez! :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


Szerintem a Hippes kupon, még abban a csomagban volt, amelyiket a kórházban kaptuk, és csak 4 hónapos kor után használható fel, én eltettem, de gőzöm sem volt mi az, csak most találtam meg és elolvastam mit tud. Szerencsére megőriztem. :)

Évi,

Van egy másik 4 kisgyermekes anyukánk is Beszti, és mindkettőtök előtt le a kalappal.


Ja azt nem írtam, hogy sziszike is jól van, de 3 gyerkőc melett zsúfolt az élete.:)

csernusn
 
 


szép napot mindenkinek!

először is köszi az üdvözlést, aranyosak vagytok.
csatlakozom antekirthez, nekünk is szörnyű éjszakánk volt, kétóránként ébredt Domci, és megivott egy csomó vizet. enni már kb 4 hete nem eszik éjszaka, ma reggel viszont mondhatni, semmit nem evett - a 100 ml tápszer nála nagyjából ennyinek számít:-)
persze 10-kor dünnyögött, és bevágott egy fél almát.

az éjszakát meg kint heveri ki a teraszon, másfél órája húzza a lóbőrt.

hogy tudjátok pohárból itatni a babákat? én a tanulópohárral próbálkoztam, de annyira utálja, fintorog és nem hajlandó meg sem próbálni. simán csak pohárból próbáljam?

ja, képet megpróbálok feltenni, de egyelőre elakadtam ott, hogy le kellene csökkentenem a méretét.

betty
[/img]
bernadette
 
 


Köszönöm Csajok a megnyugatató hozzászólásokat!!!!!

:)
mot
 
 


Niki: juhé megtaláltam tényleg a kórházas csomiban volt.Na majd megyek és beváltom :) Köszike

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Antekirt:

Te kérdezted hogyan kell salátafőzeléket készíteni?

Ha elfogadod adok néhány tippet, mivel ez az első hozzátápis étel, amit lehet adni már 6 hónapos babáknak.
Fontos és lényeges dolog a salátaleveleknél:
-csak friss legyen
-soha nem szabad hervadt, fonnyadt levelet választani (keresni kell a bió-t, mert sajnos sokan permetezik növekedés serkentés miatt),
-haragos zöld leveleket sem érdemes ,mert nagyon rágós és zöld ízű, hanem ilyenkor tavasszal az un. május királya fajta nem vastag és nagyon ízletes,
- én azért javaslom a levelet megkóstólni mielőtt megveszed, mert lehet sajnos keserű fajta.

Most ennyit a salátalevelekről és az elkészítést is hamarosan leírom, de várnak rám. Ígérem, a továbbiakat is , ha érdekel.
roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Hali,

Roni nagyinak igaza van a salátalevelekkel kapcsolatban. Egyébként fejes saláta a salátafőzi.

Én úgy csináltam magunknak, hogy saláta leveleket egyenként megmosom, fokhagymás (jó sok),kapros vízben megpárolom főzom, mert nagyon hamar megfő ám, és főzök még bele krumplit is. Végül sózom. És vékonyan be kell rántani, de ezt már nem Daninak, hanem nekünk. ecet bele engem a tökfőzire emlékeztet.
Kiskoromban utáltam, sőt, ki..nytam, de most ,már megeszem.:) A tökfőzelékkel is így voltam, most meg imádom.:)

Daninak meg le kell a végén turmixolni.mármint a rántás előtti állapotot. És gondolom só sem kell neki, bár nem tudom milyen akkor az íze.

csernusn
 
 


ja persze összevágom a salátalevelekte mert utálom a nagy darabokat.

csernusn
 
 


Roni nagyi, nagyon köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet mire vigyázzak és figyeljek. De sajnos én nem tudom, hogy jutok bio-hoz mert sajnos itt a zöldséges ahol tudok vásárolni gondolom nem biot vesz.

Niki, fokhagymát lehet adni 6 hónapos babáknak? Vagy a foki az csak nektek?

Kép

Kép
antekirt
 
 


Na ma a nagy betegeskedés közepett TÜnde átforudlt hátról hasra. 8) Szenvedett egy ideig vele, hogy ki tudja a kezét ráncigálni maga alól, de sikerült neki.

Kép
Kép
tinu
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?