Új privát üzeneted érkezett!

Apa itthonhagyta a kocsitKép, ugyhogy mindenképpen bemegyek Budapestre!Kép Ha ugy néz ki (most egyenlöre igenKép), hogy mehetünk babák közé, akkor megyünk a talira!KépKépKép

És ha még valaki tud nekem válaszolni, mielött elindulokKép: nem tudtok olyan helyet, ahol olyan rugit tudok venni:
- hosszúujjú
- vastag, de még a plüssnél is vastagabb (van egy ilyenünk, olyan anyaga van, mint a vastag hálózsákoknak, egy baj van vele: kicsi kezd lenni)
- kb. 74-80-as méret kéne.
Nálunk elég hüvös van éjszaka, Nátánnak a takaró már nem jó, mert kifordul belölre, lerugja, viszont a hálózsákokban csak ujjatlan vastagot árulnak (vagy olyat, aminek van ujja, de vékony). De azzal meg az a bajom, hogy mit adjak alá? Ha tul vastag felsöt kap, akkor nagyon melege lesz, egyébként meg a hosszúujjú bodyban is fázhat a keze, karja. Ráaádásul a felállási próbálkozások miatt is jobb lenne a rugi, mint a hálózsák.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Csak most tudtam jönni, mert szerelték az internetet. De most gyorsabb lettKép

Lányok, sajnos a férjem nem tud elvinni minket a talira és innen vidékrõl elég nehéz lenne eljutni, de megígérte, hogy a következõnél elkéri magát a munkahelyérõl és elvisz minket. De jó talizást kívánunk Nektek!

Csics
remélem már jobban van PetikeKép

Timici
Gergõ is csak hason szeret aludni. Én eleinte átfordítottam elavás után oldalra, erre már nem ébredt fel, mostmár merem hagyni hason, amióta nagyobb súlya lett és szépen tartja a fejét.
drukk a csomó miattKép

A kenguru nálunk nem jött be, Gergõ utálja. lehet, hogy érdemes kipróbálni a bltban, hogy egyáltalán elviseli-e a baba.

Tegnap mi is visszavittük a mérleget, még lemázsáltuk Gergõt. 6630 gramm. Hát nem félévesen fog duplázni. (4 hónapos és 2750-el született.)

A pelenkákkal nálunk is sok baleset volt az elején, amíg ropilábakkal rendelkeztünk, állandóan átöltözés ágynemûhúzás ment, a newborn pelenkákkal is, aztán szerencsére belenõtt a baba.

Ildi
Üdv, nekem csak 74-es fehér kiskabát+gatyó van, alatta pedig 68-as fehér rugi volt a Gergõn, gondolom ezeket már kinõttétek.

A dokink elhalasztotta a jövõ heti 4 hónapos oltást, mert azt mondta ilyen influenzás idõszakban nem olt.
Azért szerintetek hazautazhatunk Sopronba?

Édesek a babák az albumban, én is kedvet kaptam az albumkészítéshez.

pusz, szép napot
Judy és Gergõ
Judy (fodroczy)
 


Beszti!

27 év, Érd

Köszi
Judy
Judy (fodroczy)
 

 
 

Sziasztok!

Amit az elõbb írtam elszállt,persze Levi közben felébredt,na mégegyszer.

Beszti!
Köszönöm.hogy betettél minket a táblázatba!

Judy!
Köszi már sikerült venni,Nektek mikor volt a keresztelõ,mennyire öltöztettétek fel Gergõt,mert azért még elég hideg van?

Gombóc!
Hogy vagytok?Megkaptad az e-mail-t amit küldtem?

Levi hiányol,úgyhogy megyek talira jönnénk,csak egy kicsit késõbb.

Ildi és Levi
hildi
 
 


Sziasztok!

Beszti!
Itt vagyok! Kép
1 órámba telt mire végigolvastam a lemaradásom. Kép
Sajnos szomorú (tragikus) dolog történt a párommal ami engem is nagyon megviselt, ezért nem igazán ültem én a géphez. Hagytam, hogy õ gépészkedjen és elterelje a figyelmét.

Nem akarok neveket sorolni, mert túl nagy volt a lemaradásom, úgyhogy:

Hófordulósoknak gratula! KépKépKép
Újabb mutatványokhoz, szintén gratula! KépKépKép
Új fogacskákhoz detto! KépKépKép

Nekünk nem volt hófordulónk, mert a múlt hónapban nem volt 29-e! Kép

Viszont Dóri azóta már felül bárhol, bármikor, bármilyen testhelyzetbõl! Nem gyõzök utána menni, mert pillanatok alatt eltûnik a szemem elõl. Kapaszkodva gyögyörûen megy, és egy egy pillanatra már el is engedi amibe kapaszkodik. Az ágytól a fotelig egy lépést sem kell tennie csak fordulni egyet, s ezt már kapaszkodás nélkül csinálja. Kép
A lecsücsülést állásból szintén furcsán mûveli. Kép Elengedi amit fog, majd szép lassan leengedi a fenekét.

Röviden ennyi, most már leszek!

Kata és Dóri (aki kihagyta a 9. hófordulót Kép)

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Sziasztok!

Teljesen lemaradtam.Kép

Zulu!

Köszi a drukkot!KépKép Emma tegnap megkapta a három hónapos oltását, 5 hónaposan. Eredmény: Lázcsillapító kúpok ellenére enyhe láz, 38,1 a fenekében mérve. A lábikója fáj, borogatom. Kissé így nyügi. Remélem holnapra elmúlik. Hétvégén utaznánk, de nem tudom így el merjek e vele indulni.
Egy kérdés: Emma annyira ordított a vizsgálat alatt, hogy a vége egy nagy bukás lett. De a következõ oltásnál már Szabin cseppeket is kapni fog és félek hogy azt is ki fogja bukni. Nálatok nem volt ilyen?

Csics!

Jobbulást Petikének!
Én valamelyik nap este a blézeremben ücsörögtem este a számítógép elõtt (de sebészeten voltunk és nem öltöztem át). Hazajön a férjem és elkezd röhögni rajtam, hát a bal vállamon a fekete ruhán tenyérnyi sárgarépa folt. És én még csak észre se vettem.Kép) Azt gondolom ez kisgyerekeknél természetes. Ne foglalkozz az ilyen emberekkel,majd neki is lesz gyereke és akkor rájön.

Mysnnia!
Ez az a P:K:U: szûrés? Nekem egy ismerõsöm volt akinek ezen találtak valamit, de gyanítom hogy más részével volt baj, mint nálatok. Nála valami allergiát mutatott ki ez a vizsgálat, de õt rögtön vissza is rendelték és speciális étkezést kell beteratani a babánál. Az én anyukámnak is van pajzsmirigy gondja, de nekem nincs és Emmánál se merült fel hogy emiatt veszélyeztetett lenne. Remélem minden rendben lesz nálatok, ismételtesd meg minél elõbb a vizsgálatot, mert a bizonytalanság a legrosszabb. Drukkolok nagyon! De valószínûnek tartom hogy Orsolynak lesz igaza, és csak nem sikerült a vizsgálat.


Brokkoli!

Hol lehet olyan Huggiest kapni? Én csak a régit ismerem, én azt is nagyon szeretem, mert jó puha anyagú.

Valaki kérdeztea céklát, ha jól emlékszem Ilke!

Én mikor elõször fõztem tök jól sikerült, gyönyörû bíborvörös lett, emma is imádta. Erre lelkesen fõzöm a következõ adagot 1 héttel késõbb, mindent ugyanúgy csinálok és mi történik? A céklából krumpli színû valami lett, íze semmi. ???? nem értettem én sem mi történt, mindenestre kidobtam, és a maradék 1 db nyers céklát megetettem a tengeri malacaimmal.Kép))

Dec 8!

Mi kezdettõl fogva külön alszunk Emmától, és nálunk bejött.Kb 1,5 hónapos kora óta átaludja az éjszakát, és elõtte is csak 1x kelt, akkor is enni. Viszont az anyosoméknál nincs külön szoba, ott együtt alszunk vele, hát alig merünk egész éjjel mozdulni, nehogy felébredjen, és amikor õ elalszik a tv nézésnek, vagy olvasásnak is befellegzett, mert nehogy felébredjen. Itthon ez sem probléma a különszoba miatt.

Orsoly!

Nem alacsony ez a hõmérséklet, régen Emmának is ilyen volt. Sajnos mióta beteg volt nem áll vissza neki. Amúgy nekünk digitális lázmérõnk van, de a kórházban higanyost adtak, és ott is így mondták ahogy a védõnõd, úgyhogy a módszer jó.

Forti!

Milyen jó módszer!KépKép Én pl jegyzetelni szoktam.Kép

Djeszter!

nagy tapasztalatom nekem sincs, Beszti a lényeget már leírta. Énmár az elejétõl így csináltam Emmával, és aaz biztos hogy õ sose keverte a nappalt az éjszakával, így gondolom mûködik ez a módszer. A lényeg, hogy érezze a különbséget, tehát éjjel sötétben altatni, max egy kis lámpa, nem pelenkázni, ha felsír nem játszani vele. nappal NEM sötétben és lehetõleg nem ugyanott altatni, még ha álmos is.

Manó és Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Judy!

Ilyenkor, ha a párod nem tud elvinni, és én megyek, szólj nyugodtan!KépKépKép Mert én elvinni el tudlak (Érd nem nagy kerülö, ha pedig esetelg valamivel beljebb jöttök (Nagytétény), akkor mégugyse), csak az okozhat gondot, hogy hogyan jutsz haza, de ha idejében megbeszéljük, akkor ez is megoldható (ma reggel apukám vitte a férjemet, és elvileg vissza is tudná hozni (egy helyen dolgoznak)).
És komoly az ajánlat, tényleg szólj!!!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Beszti

Én a múltkor az Árkádban láttam a Baby Bell-ben termo anyagból kezeslábast. Gondolkodtam is hogy vegyek, de aztán úgy döntöttem, hogy nem ,mert itt a tavasz.Kép
Bár neked inkább a soroksári Megatoys esik útba, nem? Esetleg ott a Kenguru Goldban, bár az inkább az alap dolgokból jó.(egyszerû body, rugik...stb.)

Lányok

Gyönyörû idõ van!!!!Kép
Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Timici,
SzívesenKép! Bevallom én nem nagyon szeretem a gyógynövényteákat, de most már hónapok óta iszom a Laktoherbet és nekem jót tesz. Szerencsére Lilinek nem fáj tõle a pocija.

Csics,
Neked és Petikének is jobbulást! Ha hazajöttünk rakok föl majd képeket ígérem.

Dió,
Csak ezért gondoltam, hogy az én céklafõzimmel valami nem ok, mert elég randa barna szíve lett, nem az a szép élénk piros.

Beszti,
A Corában láttam múltkor hasonlót, de az amolyan kantáros nadrág volt. Viszont nagyon vastag, vatelines volt. Kiárusításban volt szinte minden így nem mernék rá megesküdni, hogy most is van még. Hát ezzel nem sokat segítettem, de máshol nem láttam olyan amilyet keresel.

Judy,
Csak azért halasztotta el a doki az oltást, mert influenzás idõszak van? Hát akkor így egyik baba sem kapna hónapokig oltást, mert tél van? Dinka doki.

Tali,
Forti-Levi, Zsani-Juli, Ági-Petra, Pemeske-Gréta, Ildi-Levi, Dió-Peti, Zita-Solymi, Ilke-Lili, Beszti-Nátán,
?Nyuszika-Emília,

Kata007,
De jó hallani rólatok! Dóri már mászkál, ez nem semmi.

Manó,
Igen, nekem is olyan csúnya trutyi lett, akkor dobjam ki?

Nyuszi,
Igen, nagyon szépen süt a nap, ennek örömére nekiláttam takarítani, jó kis elfoglaltság, de holnap vendégség lesz, jön egy baba hozzánk, aki majdnem egyidõs Lilivel és egy kórházban is születtek. Már úgy várom. Aprópó, el tudtok jönni a talira?

Süti már kisült a taliraKép!

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Sziasztok!

Beszti!
Köszi az ajánlatot, nagyon rendes Tõled! A hazajutással nem lesz gond, mert a férjem Bpen dolgozik, csak a bejutás a problémás. Legközelebb tényleg idõben fogok gondolkozni és szervezkedni. Mégegyszer is kösziKép

Kata
Nálunk se volt hóforduló, Gergõ 30-án született. De azért gratula a 9-hez. Azért remélem tudod tartania lelket a férjedben!

Ildi!
Gergõt február 01-én keresztelték, akkor elég hideg volt. hosszú ujjú fehér body, plüss fehér rugi volt a ruhája, felül pedig fehér kabi és nadrág, olyan mint az overall csak külön. Meg fehér sapi és cipõcske. De az egész csak 15 perc volt. Ja és egy kis terítõféleséggel betakartuk. Ha akarod küldök róla fotót.
Egyébként lehet, hogy sok volt rajta a cucc, mert bömbizett egy kicsitKép

Nyuszi
Én se igazán értettem, az eddigiek is télen voltak, azokat beadta, de most azt mondta csak erõsödjön a bébi, majd 2 hét múlva beadja. Na mindegy, õ tudja. gondolom azért valamelyest legyengülnek a babák az oltástól és nem lenne jó, ha még esetleg beteg is lenne, vagy nem tudom, ez csak az én gondolatmenetem.

pusz
Judy
Judy (fodroczy)
 


Sziasztok!
Nem tudtok valami bizományit, ahol használt bébi adóvevõt lehet kapni? Tegnap elrémültem az újak árától.

Urszila
a Kismama topicból
urszila
 
 


Sziasztok
Sorba irok a jo idorol itt meg log az eso laba... Kép

Beszti
Adatok 25 ev, Pécs

Csics
Es,hogy birja a fiad a lazmerot? En eddig 1x probaltam (kakiltatas miatt), de ugy orditott szegeny Jazmin. Nem tudom mi lenne,ha ki kellene varni ameg csipog...?!

Urszila
Szerintem ha nem surgos, varjatok 1 kicsit, szokott lenni Kismamaujsagos akcioban! Mi most vettunk 12E-ert Philipset, de nekunk is ajanlottak 28ert Nonamet...

Biztosan az ido miatt, de ma az egesz csalad nyugos... :0/

Norka es Jazmin
norkini
 
 


Norka Kép
ma mi is nagyon nyafik vagyunk! Szerencsére el tudtam ugrani TESCO-ba lónyálakért, kispapa tartotta a frontot, még tisztába is tette, és rémülten konstatálta, hogy elveszett Julcsi köldökcsonkja Kép Aztán megtalálta a ruhájában. Szegény, pont ö, aki elájul a fogorvosnál ... Kép

Pussz
Kangi+Julcsi
kangi
 
 


Kangi
Ez aranyos! Igy jart! Kép Tegnap Apa vett 2 bodyt a Tescoban. Akart meg hozni olyan kapucnis "melegitot" a babanak, de azt mondja nagyon nyomi volt. Te nem vettel Julcsinak semmit?
Fogorvos....hmm lassan nekem is mennem kellene!

Norka
norkini
 
 


Sziasztok!

Brokkoli, Beszti, Manó!
Köszönöm a segítséget.Kép
Úgy tûnik, hogy az ismerõsöm tudja hasznosítani az információkat.Kép

Dec8!
Én valahol azt hallottam, hogy a babákat zavarhatja az is ha mozgolódás van a szobában. Pl. megfordulsz az ágyban. Õk még nagyon éberen alszanak, és többször ébrednek éjszaka, és nem biztos, hogy rögtön vissza tudnak aludni. Mi is többször ébren vagyunk, csak mivel rögtön elalszunk, nem emlékszünk rá reggel.

Pemeske!
Én úgy írok, hogy megnyitom a Word-öt, és miközben olvasok, ott meg írom a válaszokat.

Ági!
Igen, Marcit a IV.-rõl vittem haza. Engem már hétfõn hazaengedtek volna, de õt csak szerdán, így miatta maradtunk tovább. Tényleg butaság, hogy éjjel nem lehetett szoptatni, de nekünk azzal magyarázták, hogy ilyenkor legalább végig kezelés alatt vannak a babák. Sõt! Volt egy pofátlan csecsemõs (szerencsére csak egyszer találkoztunk vele), aki közölte este 7-kor, miután a babák nem nagyon akartak szopizni, hogy ez így nem lesz jó, neki ez így rengeteg fáradságába telik, mert a babák nem esznek, meg kell etetni õket, és még a kékfény sem megy, így aztán 10-kor ne is merjünk felmenni. Nem akartuk elhinni.KépKépKép
Neked sem lehetett könnyû, hogy végig ott volt a lányod. Én ott sírtam az ágyon, mikor felvitték. Olyan rossz volt, hogy az ember végre együtt lehet a babájával, és akkor mégis elviszik.Kép Persze, érthetõ, hogy szüksége volt a kezelésre, de azért mégis.

Beszti!
Nem semmi, hogy mekkora már a tábla.Kép
És hol van még ápr. 30.

Hasra fektetés:
Nálunk Marci éjszaka a hátán fekszik, ill. néha az oldalára fordul. Napközben ebéd után alszik kb. 3 órát, ilyenkor mindig hasra fektetem.

Csics!
Jobbulást nektek.

Köszönöm az ásványvizes tanácsokat.

Norka!
Nálunk most kezd sütni a napocska,Kép reggel még a hó is esett.
Már kezdtem kétségbe esni, hogy visszajön a tél.Kép

Sajnálom, hogy a talira most sem jutok el. De egyszer tutira megszervezem, hogy valaki elhozza a fiam 4-kor a suliból és akkor akár vonattal is, de felmegyek Pestre. Nem menekültök.Kép
Egyébként remélem jól sikerül, majd meséljetek.

Djeszter
djeszter
 
 


Ilke!

én azért dobtam ki, mert az elõzõ adag amit fõztem bíborvörös volt és teljesen más ízû. Márpedig a két céklagumót ugyanakkor és ugyanott vettem, így úgy gondoltam valami nem stimmel. A férjem persze jót nevetett, hogy én vagyok az egyetlen aki még a cékla fõzést is el tudja rontani (ugyanis nem vagyok egy nagy konyhatündér, tul képp egyáltalán nem tudok fõzni). De szerintem a cékla lehetett hibás.Kép Szerintem egyébként biztos nem lett volna semmi baja tõle Emmának ha megetettem volna, csak épp semmi köze nem volt az ízének a céklához, így nem láttam értelmét.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


sziasztok
DIO
én is kiváncsilenék rád meg a töbiekre is Kép

Judy
szamárság hogy azért nem akarja beoltani mert most infulenza járvány van .

Mano
petikével nem volt ilyen gond lenyelte szónélkül csak fintorgot egyet Kép hogy nagyon rossz volt ö az oltásnál sirt nagyon mert ugye 2 oltást kap a 2 combjába no meg a cseppet .

Ilke
köszi szépen Kép

Norkini jol nem sirt soha ha megmértem a lázát visszont sokat ficákol közben de ö mostanába amugy is sokat mozog Kép

pusz Csics és petike Kép
csics
 
 


Sziasztok,
na ma megjártam az ambulaciát. TaxivalKép (-5000.-), ugyanis nem tudok vezetni és a párom nem tudott elvinni.Hááát...nem lettem okosabb. Nagyon csalódott vagyok.
Azonkívül, hogy Sarlai doktornõ szerint nem nyitja elég nagyra a száját Bence(nem kapja be az egész bimbóudvart, nem tudom hogy tudná az egészet bekapni, mikor kb. 8-10cm az átmérõje), semmi sem derült ki.

Tanács a csomóra: meleg borogatás, meleg fürdõ, masszírozás, szoptatás hónaljtartásban. Hát, ezt eddig is tudtam, mikor mondtam, hogy ezt csinálom már hetek óta, csak annyit mondott, hogy ha egy hét múlva sem múlik, akkor hívjam fel és szerez idõpontot UH-ra. Ezért kár volt odamennem és kifizetnem egy csomó pénzt taxira, a telefonban is elmondhatta volna.KépKépKép Ettõl az a k***a csomó még ott van.

A gombára adott egy receptet, Bactroban nevû kenõcsre, amit napi 3 alkalommal kell a mellbimbóra kenni. Állítólag 2-3 nap alatt elmúlasztja a gombát. Kiváncsi és szkeptikus vagyok.

Na mindegy, én megtettem amit lehetett, továbbra is folytatom a borogatást és egyebeket, aztán egy hét múlva meglátjuk mi lesz.


Beszti,
Ha majd lesz egy kis idõd leírod a hasmasszírozás technikáját? Köszi elõre is.
Ma kicsit jobban voltunk pocak ügyben, de még nincs vége a napnak.Kép

Pocok,
lehet, hogy igazad van és jól esik neki szopni, azért tart ilyen sokáig ill. a doktornõ azt mondta, hogy vannak mohó, gyorsan evõ babák és vannak megfontolt lassan evõk. Na igen én is elég lassan eszem, lehet, hogy az anyjára ütött és a gyerek?Kép
Bence egyébként tejtõl még sosem bukott. Az elsõ hetekben, mikor még nem volt tej és tápszert kapott párszor, akkor bukott csak, valószínûleg a cumi miatt sok levegõt nyelt.

Ilke,
örülök, hogy nálatok nincs gond a Laktoherbtõl. Majd megpróbálom valamelyik nap és meglátjuk nálunk milyen a hatás.

Kangi,
köszi a drukkot csomó ügyben.Kép

Judy,
köszi a drukkot csomó ügyben.Kép Lehet, hogy ha kicsit nagyobb lesz én is hagyom hason aludni éjjel, de egyenlõre csak napközben merem. Hiába nyúl vagyok.Kép

Zita,
tudom hol az elzáródás, hiszem a csomó jó nagy(tyúktojásnyi), így nem lehet eltéveszteni.Kép A tejcsatorna van elzáródva, a mellbimbómon nincs záróréteg, hiszen addig el sem jut a tej.Kép

Pusssza
Timici
timici
 
 


Gumicukor,
nem találom a történetedet szopi ügyben a Szoptatás topic archívban. Hol keressem, ha ott nincs???
Nagyon érdekelne, köszi elõre is.
Timici
timici
 
 


Norka Kép
nem vettem semmit Julcsinak, nem igazán ragadott meg semelyik modell, na meg van egy csomó örökölt cuccunk, hálistennek, bár amilyen kis ügyes, több garnitúra ruhát össze tud pisilni naponta Kép

Timici Kép
sajnálom, hogy nem jutottatok eredményre az ambulancián Kép Melegvizes zuhanyozásra-masszázsra sem lazul el az a fránya csomó? Drukk, hogy elmúljon, hamarabb, mint egy hét alatt! Puszi Bencének!

Beszti Kép
felvennél minket is a táblicskuba?
28 év, Budapest XIV., Julianna Angéla, 11 napos Kép
Köszönöm!

Csics Kép
jobban vagytok?

Pocok Kép
mi volt a fogorvosnál? Nekem is el kéne mennem, még "lógok" neki egy bölcsességfog-röntgennel Kép Buááá ...

Pussz
Kangi+Julcsi
kangi
 
 


Sziasztok Lányok!


Már régen nem írtam, kitört rajtunk a nátha, de már múlóban van. Tegnap még eléggé rosszul éreztem magam, de ma már le tudok ülni egy kicsit a gép elé, olvasgatni, írogatni. Napsugár is náthás, óránként 5-6 szor porszívózom az orrát…Fogunk sajnos még mindig nincs, pedig már nagyon szenvedünk.

Látom, egyre nagyobb a táblázat! Üdvözlöm az új babákat és mamákat! Kép

Végre közeledik a tavasz! Jókat sétálgatunk minden napKép Kép

Alvásról : Amikor Napsugár pici baba volt, hát, kezdetben õ is összekeverte a nappalt az éjszakával. Napközben semmi gondja nem volt, evett-aludt, éjszaka pedig bömbölés-nem alvás következett. MI is azt csináltuk, hogy nappal nem nagyon hagytuk aludni, legalábbis megpróbáltuk…és éjszaka ha felébredt, nem szóltam hozzá, csak megetettem. Kb. egy hét után hozzászokott, és 3,5 hónaposan végigaludta az éjszakát.

Hát,egyenlõre ennyi, igyekszem bepótolni a lemaradásomat, tegnap még fogalmam sem volt, milyen sütirecepttõl beszéltek, de addig-addig keresgéltem, míg megtaláltam Betti poénos írásátKép

Ildikó /aki március 4.óta sajna már nem 25 éves/
ildikó
 
 


Sziasztok!

Az utobbi napokban kicsit hasfajos lett ZSombi, igy nem jutottam gep kozelbe. Kép

A talira mi meg nem jelentkeznenk, ezzel a fejes modszerrel egyenlore csak kis kimenoink vannak, hosszabb idore nem tudunk elszakadni itthonrol. Kép

Tegnap voltunk a Margit Korhazban kontrollon, a szules utan ZSombi buksijaban talaltak egy 6*4 mm-es kis cisztat, azt ellenoriztek. Tovabbra sincs semmilyen idegkozpontnak a kozeleben, es ugy tunik, elkezdett felszivodni. A dokino szerint ez legyen ZSombi egesz eleteben a legnagyobb problema. Kép Allitolag ez nagyon gyakori, csak mas korhazakban nem csinalnak ilyen szurest, igy sohasem derul ki. A papirra is azt irtak, hogy a "szokott helyen". Na es a legedesebb, hogy azt irtak a papirra, hogy "Szepen fejlett csecsemo"...es a tobbi, ott varakozo baba kozul Zsombi volt a leghusisabb es a legnyugisabb baba. KépKépKépKép

VAlaki kerdezte korabban, hogy tejkiutesre mit lehet kenni, mi tegnap kaptunk egy receptet, a nevet nem tudom, de a gyogyszertarban kevertek ki a kencet, es mara nagyont javult Zsombi arca. Kép

Timici,
en Garmastant kentem a csomokra a mellemben, aztan megkertem apat, hogy masszirozza o a csomokat. HA en massziroztam, akkor a fajdalom miatt mindig kimeltem magam, apa persze nem erezte a fajdalmat...Kép Aztan eleg alaposan mellszivoztam, szinten nem kimelve magamat. MOstanra elmultak a csomok. Kép

Ildi,
25-en kaptam levelet Toled, azota nem. Zsombi kicsit nyugi volt az elmult napokban, igy vagy apaval mentunk setalni vagy nem vittem le a kendoben. Kép HAmarosan osszehozhatunk kozos setakat! Kép

Norka, jobb kedvet kivanok! KépKép

Sziasztok,
Gombóc
Gombóc
 


Sziasztok!

Most láttam a RTL-en egy állatot (igor csajkovszkij), aki jéghideg vízbe dobálta a csecsemõket, vagyis egyik lábát fogva merítgette bele. Totál rosszul lettem.

Manó
Köszi a drukkot. Levették ma megint a vért, és mondta a doktornõ, hogy valószínû csak technikai gond lehet, mert behívtak volna rögvest. Így most megnyugodtam egy kicsit. Kép

Kangi
Nekünk is leesett a csonk, én még el is tettem emlékbe. Aztán lehet, hogy nem tudom megfelelõen tárolni, és kidobom.

Timici
Sajnálom, hogy így jártál. Én is mindig taxival mentem, míg ott laktam, csak én pofátlanul a cégem számlája.
Mikor kórházban voltam, a csecsemõshöz jött egy anyuka, hogy van egy csomója. És a helyszinen szétmaszírozta neki. Hírtelen jajdult is az anyuka, mert fájt, de azt mondta, hogy õ ezt nem merte volna, azért kérte meg a csecsemõst. Lehetséges,hogy hasonló csomója volt, mint neked?
Egyébként volt itt a doktornõ Szilárdnál, és hasonlókat mondott mint te, így most megnyugodtam egy kicsit. Kép

Ildikó Kép
Boldog Szülinapot!!!

myssnia+szilárd 2 hetes
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!
Na most úgy csinálom én is, ahogy Djeszter. Word és net együtt. Hátha...

A tali szerintem szuper volt. Gréta hazafelé a metrón fogdosta a mellettünk ülõ nõci kabátját, szép rikítós volt.
Azt hiszem többet kell közösségbe vinnem, mert ez így nem jó. Mindenki babája olyan aranyosan játszott egymással, õ meg csak velem. De hová vigyem?Kép

Ilke!
Legközelebb majd én viszem a vendégvárós cuccokat, és én kínállak meg téged. Annyira rendes háziasszony vagy! Köszi a fincsi sütit, meg az innitKép

Ági!
A keresztelõs ruha jól jött volna, ha egy kicsit nagyobb lenne. Áprilisra tervezzük a keresztelõt, addigra meg lehet, hogy 74-es kell. Most 68-asat hord Gréta.

Zita!
Kár, hogy el kellett jönnünk, talán legközelebb többet tudunk beszélgetni. Olyan furcsa volt, hogy Solyminak Grétushoz képest milyen mély hangja van

Beszti!
Nátán halál egy kiskrapekKép Nagyon aranyos. Köszi a pelust. JA, és nekünk olyan jó meleg angolpólyánk van, és azt a Kenguruban vették. Nem tudom, van e nagyobb méret is.
Átjavítanál a táblázatban XIX. Ker-re? Köszi!

Csics!
Remélem hamar meggyógyultokKépKépKép

Judy!
Az én dokinénim éppen ezért kijön mindig hozzánk, hogy ne kelljen a bacik közé menni. Szerintem menjetek nyugodtan haza, mi is megyünkKépén is fogok albumot csinálni, ha lesz idõm.

Kata007!
Nagyon ügyes Dóri baba! Csak gyõzzél szaladni utánaKép

Norka!
A tesóm most írta, hogy otthon esik a hó. BrrrrKép

Timici!
Én is azt a kenõcsöt kaptam és tényleg gyorsan használt. Ne add fel, biztosan jobb lesz.Ibolyt hívtas már? A száma az LLL honlapján megvan. Õ szívesen kimegy házhoz is, ha útba esel neki. Szerintem hívd fel. Nekem is õ segített a legtöbbet, és nagyon kedves.KitartásKép

Pszi!
Merre vagy?

Pusszancs
Pemeske és Gréta
pemeske
 
 


Sziasztok!

Ma vettem a picurnak babatornáztatot, annyira tetszett neki, hogy egész délután mosolygot és gügyögött, meg sikongatott. Képzeljétek ma elõször apuci fürdette meg a kicsit.

Brokkoli: Én is elfelejtettem a pelus nevét írd meg létszi meg azt is, hogy hol lehet kapni.

Hogy lehet megoldani azt hogy leszoktassam Márkot az éjszakai felkeléstõl, a baj az, hogy felkell olyan 12-2között hol így hol úgy eszik 60grammot és alszik tovább. Olyan jó lenne valami ötlet, hogy tudnám már leszoktatni az ébredéstõl?

Sziasztok
Andy
andy78
 
 


Sziasztok

Talis képek holnap megtekinthetõk a Westendes topikban. Ma már nincs kedvem lekicsinyítgetni õket.

Ildikó
Kép

Amúgy nagyon jó volt a tali megint, a gyermekek alakítottak, hozták a formájukat. Kép Kép

Jó éjszakát mindenkinek.
Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok!

Ahogy eljöttünk a találkozóról szinte ki sem értünk az utca végére és a Petra máris elaludt. Most fürdött és már megint durmizik.Most nincs idõm visszaolvasni mert holnapra még kell fõznöm csak jöttem hátha vannak már képek. Olyan kiváncsi vagyok rá de látom még nincsen majd holnap remélem már lesz.

Ilke
Köszi a sütit nagyon finom volt.

RZsuzsa
Sajnálom, hogy Elõd ilyen nyügi volt és hogy ilyen hamar elmentetek majd legközelebb már biztos jobban fogja élvezni.

Ági
petra2
 
 


Sziasztok!

Jól éreztük magunkat a talin, kíváncsi vagyok nagyon a képekre! Örülök, hogy megismerhettelek menneteket.Bár szerintem a mi manóink még kicsik ahhoz, hogy igazán tudjanak egymással játszani, mostmég bõven elég nekik anyu és apu. Legalábbis én így látom most, hogy láttam Petit társaságban.

Ildi!
Írok neked e-mailt!Kép

Peti már kidõlt, lassan én is követem, nagyon elfáradtunk mindketten.

Mindenkinek jó éjszakát!

Dió és Peti
szabotimi
 
 


Zsuzsa: szerintem semmi gond Kép Elödnek naagyon furcsa lehetett hogy ennyi arc, ennyi baba, ennyi szag, stb. Majd legközelebb.

Judy, Csics, és még aki irt ezzel kapcs.: végre egy doki, aki nem olt influenza-idöszakban! Nem emlékszem, hogy melyik oltásról volt szó, de: a kéthónapos oltásnál a babák még nagyon kicsik, fejletlen az immunrendszerük, A Di-Per-Te pedig nagyon igénybe veszi a kicsik szervezetét, jobban mint mi azt gondolnánk. Én inkább jóérzéssel gondolnék egy ilyen orvosra. A gyereknek jobbat tesz igy, és ez a fontos, nem pedig az oltási rend, ami úgyis sokszor tolódik.

Timici: megértem ha csalódott vagy az ambulancia miatt, de a drnö sem varázsló, hogy egy csettintésre "hopp!" eltüntesse a csomódat. A módszer, amit mondott, biztos használni fog elöbb-utóbb. És Gombóc is tök jókat irt.
Egyébként fáj a csomó? Mindig ugyanott van v. változó helyen?
Mert nekem pl. szinte mindig volt csomó a ciciben, de szopikor mindig eltünt. Aztán újra lett.

Én is láttam a csecsemö-vizbedobálást. Szerintem elég gáz. De abban igaza volt a riporternek, hogy igazából az anyák tehetnek róla, akik elviszik hozzá a babákat.
Erröl most eszembe jutott az, aki otthagyta valahol a gyerekét... Mondjuk ezt nem láttam teljesen, meg az újságban se olvastam el, mert az ilyenektöl mindig ölni tudnék.
Na, mindegy.

Fortinak köszönhetöen hazaértünk, a bébik még aludtak egy kcisit a kocsiban KépKép
Aztán alighogy felértünk, megjött az új védönönk. Elég kedves volt, csak szerintem kicsit megütközött, hogy ilyen határozott, "elveivannak" anyukával találkozott KépKép Kicsit letorkolltam ugyanis, hogy nem adok Julinak salátát, paradicsomot amig nem szabadföldi van, hanem mesterségesen nevelt Kép Meg hogy citrusfélét sem ehet KépKép De aztán megbékélve ment el.

Ja: Beszti: köszi a hitelezést Kép

zsani
zsani
 
 


Csomó masszírozás
Nem biztos, hogy mindig az a jó, ha valaki nkeiesik, mint ahogy az enyémnek is a csecsemõsök, mert szét is durannhat a tejöblöcske. Mikor a gyerekdrnõ meghallotta, mit csináltak velem, majdnem rosszul lett. Õ és az anyósom tanítottak meg kézzel fejni és kimasszírozni a csomókat.

Homeopátiás szer mellgyula esetén:
1.Atropa Belladonna 9CH
2.Phytolacca Americana 9CH
3.Bryonia Cretica 9CH
együtt kell szedni õket ebben a sorrendben. 3 bogyó mindegyikbõl egyenként nyelv alatt elszopogatni, negyedóra múlva a 2. bõl 3 bogyó, majd ismét negyed óra múlva a 3. ból 3 bogyó. Ha ez megvan, utána 2 óráig nem lehet inni, enni. Nekem 3 nap alatt levitte a gyulladást és a lázat, persze mellette szoptattam.

timici
Pontosan nem tudom, hogy augusztus vagy szeptember, de valahol ott kell lennie, keress rá a nicknevemre. Több részletben írtam, hogy mi történt és hogy csináltam.

Myssnia
Én is láttam a jeges vízbe dobálást, az anyuka sem volt egészen 100-as, de fix, hogy a gyereknek egyáltalán nem volt jó, mert akkor nem ordított volna, ha tetszik neki. És csak egy szar kis tornatanár volt a fickó, babadolgokból nagy nulla, csak kigondolta, hogy ez jó lehet. Lehet egy felnõttnek igen, de egy bébinek nem hiszem....

Andy78
Márk még elég kicsi nem? Dani már elmúlt 8 hónapos de hajnalban még mindig felkel szopizni. Márk majd tudja, mikor szokjon le errõl, addig meg örömmel szoptasd.

Zsani
Aki otthagyta a gyerekét, az most vissza akarja kapni. És a jog szerint vissza is kaphatja...Nem tudom, az ilyenek miért nem tanulnak elõzõ esetekbõl, eddig még mindig megtalálták az anyát. Azt meg nem hiszem, hogy szüléskor elborult aggyal cselekedett, mert akkor 9 hónapig miért titkolja. Ilyenkor nekem is kinyílik a bicska a zsebemben...

Pusz
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Beszti en a Maria Nagykerben vettem pluss halozsakot anno Lackonak, ami baromi vastag, es ujjas. Ha esetleg az is jo, akkor ott talalhatsz.Kép

Norka hat pedig ha majd lazat mersz, akkor meg tovabb kell tartani a popsiban a lazmerot!Kép

Timici ezen mar en is gondolkodtam, hogy nekem tok nagy a bimboudvarom atmeroje, ha az egeszet bekapna Lacko, tuti megfulladna. Es igy, hogy nem kapja be, jol megy a szopi, nem is faj mar, es szepen gyarapodik. Kép

Ma megkapta Lacko a 2 honapos oltast.Kép Utana bekajalt es aludt 4 orat, majd orditva ebredt. Persze a labat rogton beborogattam az oltas utan, de sajna igy is bedagadt es voros szint oltott.Kép Laza nem volt halistennek. Uvoltott egy orat, vegul felhivtam a dokibacsit es megkerdeztem hogy ebben a germicid c-ben van-e fajdalomcsillapito. Van, ugyhogy kapott egy fel kupot. (Jut eszembe, a masik felet a kupnak ti elteszitek vagy megy a szemetbe? Es raadasul nekem el is tort az egyik fele..) Vegre megbekelt, hamizott egy kicsit, aztan vigyorgott fel orat. MI lehet ebben a germicid c-ben?Kép Kicsi alvas utan megneztem a labat, szerencsere teljesen lelohadt. Meg ilyenkor is borogatni kell?

Tegnap ujra elkezdtem inni rostos oszilevet. Abbahagytam par hete, mert gondoltam atterek valami kevesbe kaloriadusra. Erre annyi tejem lett mint haz, reggel 20 percig szopizott a rossz bal cicibol, omlott belole a tej. Sose hittem volna, hogy a rostos lonyaltol lesz tejem.Kép

orsoly es Lacko

Ps: milyen volt a tali?
orsoly
 


Sziasztok

Klassz volt a tali, bár Emília tõle egészen szokatlan módon bealudt a végébe....Kép

Mindegyik baba nagyon édi volt.

Zsuzsa

Ne búsulj, hogy Elõd nem volt társas kedvében, majd legközelebb. Lehet hogy kicsit sok volt ez neki egyszerre. Kép

Ilke

Fincsi volt a süti, köszönjük!Kép

Dió

Szerintem ez a tali nem is a babáknak van elsõsorban. Hanem nekünk, mamáknak, nem? KépKépKép Tök jó, hogyha arcot, hangot is tudsz a nicknevek mögé tenni.

Orsoly

Én rendszeresen ittam a baracklevet, mert érezhetõen több tejem lett tõle.KépMég ma is megiszok egy liter rostos trutyit minden nap.

Zsani, Gumicukor

AZ a csaj a 9 hónap alatt kinyomozhatta volna hol van egy inkubátor, ahol biztonságban otthagyhatja a gyereket és ráadásul még õ is büntetlen marad. Ja és szép kis család az, ahol el lehet titkolni, apuka anyuka elõtt is a terhességet. És szüléskor is pont nem voltak otthon, vagy mi?Kép

Ildikó

Kép
Boldog szülinapot!

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Halihó!

Taliképpek még nem lesznek holnap, emrt elöbb a bátáymnak gépre kell menteni, aztán CD-re, valószinü csak hétfö este kapom meg.

Orsoly!

Leközelebb eljössz, megnézed!KépKépKép
Szopi miatt: hurrá!
Mária Nagyker? Merre?

Timici!

Nekem is azt modnta a dokinéni, hogy nem veszi be rendesen. Egy darabig kinlódtam vele, nem tudom, hogy végül most mélyebben veszi-e be, nem hiszem, viszont egész jó elszopizgat rajta (lehet, hogy még hatékonyabb lenne?KépKép). próbálkozz, hátha tényleg nem veszi be (az egészet nem kell, föleg, ha nagy a bimbóudvar, akkor nem is lehet, de minél nagyobb legyen).

Zsuzsa!

A 20 percben mégjobban kételkedek, miután Nátán hazafelé az 50 percböl 40-et masszivan végigüvöltött (már nagyon féradt volt), nem ám ugy, mint Elöd, hanem orditva.
Remélem legközelebb már neki se lesz annyira idegen a helyzet.

Dió!

Ha igy vesszük, akkor 2,5-3 éves korig nem kéne gyerektársaságba vinni öket, mert addig nem játszanak közösen, csak egymás mellett. Szerintem ebben a babatalákozóban nem is csak ez a lényeg!Kép Szerintem nekik is jó, ha társaságban vannak, és nekünk pláne, nem?KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Végre idejutottam a géphezKép, feltettem a képeket a Westendes topicba az Ismerjük meg egymást-on belül. Lili is ahogy elindult az autó rögtön elaludt, szegény babák jól ki voltak már fáradva. Valahogy ez a mai egy kicsit nyugtalanabb nap volt, de másoktól (felnõttektõl) is hallom, hogy olyan rossz volt ma a közérzetük, lehet valami front is van.

Djeszter,
Hát én is emlékszem, hogy amikor Lili megszületett, akkor én is másnap reggel láthattam csak elõször és pont akkor volt a babáknak a reggeli vizsgálat és jól elhajtottak, hogy majd jó két óra múlva menjek vissza. Hát én is akkor úgy nekikeseredtem, hogy ott bõgtem, hogy szülés óta nem láthattam és most meg elküldenek. Iszonyú érzés voltKép. Szerencsére Lilit nem kellett kékfényezni és utána már éjjel nappal velem lehetett végig.

Manó,
Akkor én is kidobomKép.

Timici,
Eszembe jutott még valami a csomóra. Van egy olyan helyzet amit még korábban írt le azt hiszem Kata007, szóval a lényege, hogy lefekteted a nagyágyra a babát, fölé hajolsz és úgy kezded el szoptatni. Állítólag ez az a póz amiben a legjobban ki tud ürülni a tejcsi. Szerintem egy jó fürdés és masszírozás után próbáld így megetetni a picit, hátha segít.
A teát én nagyon hígra szoktam készíteni. 1 liter vízhez teszek 1 filtert, azt kb. 10-15 percig áztatom. Aztán két kanál cukrot teszek bele. Ez egy napi adag szokott lenni.

Myssnia,
Sajnos én is láttam a Fókuszt, teljesen felidegesítettem magam rajta, hogy-hogy lehetnek emberek ennyire õrültek és felelõtlenek. Hát ma sem fogok jót álmodni tuti.

Szemeske,
Ha jó idõ lesz, szerintem gyakrabban is szervezhetünk majd talikat, lassan majd összehaverkodik a többi babával Gréta.
Köszike, örülök, hogy ízlett a süti.

Rzsuzsa,
Sajnálom, hogy Elõd nem érezte jól magát. Az anyagiakat, majd legközelebb.

Nyuszi,
Szívesen!

Ildikó,
Boldog szülinapot!

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Orsoly!

A Germicid C-ben amidozophen van és egy kis nyugatató. A 2 hónapos oltás tipikus mellékhatása az aznap délutáni ordítás, neke elõre szólt is a doktornõ annak idején. Lázat nem nagyon szokott okozni.

Mi a Di-per -te oltással még nyûglõdünk, Emmának még ,a is kellett lázcsillapítót adnom, 37,9 volt este neki a fenekében, de nem mertem így lefektetni lázcsillapító nélkül. Meddig szokott tartani az oltás utáni láz?

Andy!

Szerintem semmit sem lehet tenni ez ellen, csak annyit hogy olyankor nem babusgatod, csak megeteted és altatod is újra el. Emma egy ideig hajnal 5-kor kelt fel mindíg enni, aztán egyszercsak elhagyta magától. Az orvos javasol olyasmit, hogy éjjel ne etessük ha felkel csak teáztassuk, de szerintem ez hülyeség, még ha tápszeres babáról van szó, akkor is. Úgyhogy én mindíg megetettem ha kérte.

Manó és Emma (5 hónapos)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ilke!

KépKépKép Neked nem ment el a kedved a céklafõzéstõl egy idõre? Mert nekem nagyon.Kép 1 órát pepecseltem vele és a végén bébiételt evett az Emma. pedig az elsõ adagnál olyan büszke voltam magamra.Kép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Hello
Tescoval vigyázzatok, az újságban megjelent Huggies akciós ár téves. Mi most szívtuk meg. Nem 2198 Ft a 3 db, hanem 3298 Ft. Igy meg nem igazán éri meg szerintem.
Az elõbb beszéltem a részleg vezetõjével, de csak annyit tudott mondani, hogy sajnálja.

Szilcsike
szilcsike
 
 


Jó reggelt
Kangi
javulgatunk

ILDIKO
Boldog szülinapot.

Andy
ne szoktad le még le fog szokni magátol tudom hogy rossz éjszaka felkelni mert még én is felkelek mindig petikéhez de kor se szoktasd le még .

Ilke
nagyon jok a talis képek Kép

Ilke ,Djeszter
én sem láthatam petikét rögtön mert elszaladtak vele mert petike utban kifelé belekakilt a magzatvizbe igy gyorsan elviték és leszivták az orrát nehogy a tüdejébe juson igy én már csak felöltöztetve bepolyálva kaptam meg egy kisidöre e aztán elviték és csak sokszori reklamáciomra hozták ki nekem a csecsemös szobábol másnap szintén elviték de én aludtam igy csak ara emlékszem hogy szoltak elviszik megvizsgáni meg mikor vissza hozták akor is szoltak visszont utána éjjel nappal együt lehetünk Kép

Zsani
te képeid is nagyon jok Kép kár hogy nem lehetem ott majd talán jövöhonapban Kép

pusz Csics és Petike
csics
 
 


Szilcsike
szerintem igy is megéri mert mi mult vasárnap néztük az AuCHANBAN a Huggiest és ott valami 4000ft volt 3csomag volt egy nagy dobozban .

Csics és petike
csics
 
 


Ilke
Elküldenét azt a három képet amin Levi is rajta van? Ne írd ki cd-re, küld át légyszi emilben. Kép Kép
Köszönöm!
A többiek is küldhetnek képet, eredeti méretben. Gyûjtögetõ életmódot folytatok! Kép

Forti és Levi aki ma 32 hetes

ui: mindjárt én is rakok fel 1-2 képet.

Kép
Kép
forti
 
 


Felraktam!!!!

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Pemeske!
Itt vagyok, csak többnyire passzívban.
Annyian vagyunk már a listán, hogy néha már nehezen követhetõ...
Gondolkoztam rajta, hogy megyünk talira, de Balu mostanság eléggé nyûgös, mivel mostanság nõ a foga.
Szóval fog ügyileg jól leköröztetek minket.
Meg az az igazság, hogy Balu sincs nagy társasághoz szokva, amikor hazalátogatunk, akkor is kb. 2 óra után besokal a rokonoktól.
Gréta jól megnõtt.

Beszti!
Sajnos én is öregedtem egy évet (febr. 23-án), szóval már 27 vagyok.

Lányok!
Szuperek a talis képek!
Jól megnõttek a babók...

Pszi és Balu
pszi
 
 


Pszi!

Elölem sem bújtál ám el, mert láttam Balázska képeit a fotóalbumbanKép, ha oda jársz, akkor biztos erre is!KépKép
Késöbb tervezünk olyan talit, ahol már nem egy teremben vagyunk, hanem (ha már olyan idö lesz) a szabadban. talán ott már nem annyira lesz tömény a babáknak a dolog!Kép
Néha azért pár szót irhatnál arról, hogy vagytok!

Forti!

A Nátánfejenáll nagyon tetszik!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Zsófi megkapta tegnap a 3hós oltását, szuri után sírt egy kicsit, utána pedig egybõl vigyorkázott a doktornénire. Éjjel szegényke nagyon sírt, hõemelkedése is volt, adtam neki kúpot, nyögdécselt még egy kicsit az ágyában, aztán reggel 6ig aludt. Szerencsére most is jólvan.
Tegnap kicsit kiakadtama gyerekorvoson,mondtam neki, hogy fejlõdési ugrás van, mert szinte óránként cicizik a kisasszony, erre azt mondja, hogy biztos kevés a tej, tápszert már nem ír ki, próbáljak hozzátáplálni. Na akkor eldöntöttem magamnak, ez se tudja mi az a fejlõdési ugrás. Reggel Zsófi 80-at szopizott, nem kellett neki több, a maradékot lefejtem ami 60ml. Nemongyamáhogyezkevés.


Norkini,
Köszi hogy megnézted az albumot. Hát igen az a kép az egyik kedvencünk.

Urszila,
A KIKA-ban a legolcsóbb (legalábbis amikor én nézelõdtem ) asszem 7000-8000 Ft. Szerintem nem olyan lényeg, hogy márkás legyen, mert ugyanazon az elven mûködik. Nálunk pl. apósom csinált egy adóvevõt, és tökéletes, és ingyen volt.

Djeszter,
Örülök, h. tudtam segíteni

Ági,Parazita
Engem mindig a kozmim gyantáz, és mióta szoptatok a hónaljamat is gyantáztattam és nem lett semmi problémám belõle tejügyileg.

Zita,
A régi Huggiest én sem szerettem, de az új tök jó, ebbõl még nem folyt ki Zsófinak semmi, viszont a liberóbol és pampersbõl át kellett öltöztetnem a kisasszonyt.

Pemeske,
Én úgy csinálom, hogy rámegyek az internetre, kapcsolatot bontok, és olvasgatok, közben megnyitom a wordot és abban írogatok. Tehát 2 ablak van nyitva. Ha megírtam, megint rámegyek az internetre és akkor bemásolom a wordbõl.

Manó,
Az Auchanba lehet kapni, a múlt héten láttam 72 db-os,5-8kg-t 2990 Ft-ért. Picit kisebb mint a Libero,v. a Pampers Midi, de nekem ez nagyon bevált,és szintén puha.

Timici,
Adjál Bencének Sab Simplexet. 15 perc múlva hat, én is ezt adtam Zsófinak, õ csak 6 hetes koráig volt hasfájós. Andy is ezt adja a kisfiának,és náluk is bevált.

LÁnyok,
Ki tud nekem ajánlani olyan babakrémet, amiben fényvédõ faktor van, mert most ha kimegyünk levegõzni Nivea-t kenek az arcára, de most hogy így süt a nap, jó lenne vlmi fényvédõs. kösz

na megyek visszaolvasni

pusz

Brokkoli és Zsófi
brokkoli
 
 


Sziasztok!

Orulok, hogy jol sikerult a tali, hatha egyszer mar mi is el tudunk menni, dehat tegnap volt a 2 honapos oltas es allt a bal.

Jottem tanacsot kerni! Kép

Nagyon rosszul alszunk. 8 korul pancsi, karomban elalszik, leteszem. Eleinte meg alszik, de ejfel korultol minden oraban felsir, odamegyek hatsimogatas, stb, visszaalszik megint egy orara.
Pedig nem ehes, nincs meleg, hideg, stb
Mellettem sem alszik, azt is kiprobaltam. A dokino azt mondta, ne keljek fel, csak az agybol beszeljek hozza, de ez nem mukodik.
Lehet, hogy az a baj, hogy hasra teszem? De eddig ez valt be. Haton felek, hogy felebreszti magat a kapalozassal.
Nappal eleg jol alszik. Este lehet, hogy kellene huzni az idot a lefekvessel, de addigra hulla faradt.
Tudom, hogy ilyen picit, meg nem nagyon lehet alvasra tanitani ezekbol a hires konyvekbol, de leirnatok, hogy meluik a legjobb? Mert ugy hallottam letezik tobbfele is.

Koszi
Kakukkfu
Emma, 2 honapos
kakukkfu
 
 


Sziasztok!

kakukkfu!

Próbáld meg késõbb lefektetni, vagy ha nagyon álmos akkor tedd le 8-kor, de csak 1-2 órára, utána ébreszd fel. Nappal is inkább csak délelõtt próbáld aludni hagyni. Nálunk Emma amikor 2 hónapos volt mindíg csak éjfél körül aludt el, de így aludt olyan hajnal 5-ig, és utána még visszaaludt evés után olyan 8-9-ig. egy párszor csinált olyan cirkuszt, hogy elszenderedett az ölünkben, ott aludt mondjuk 10 percet, ahogy az ágyába akartuk tenni üvöltött. Na ekkor a párom vagy 2x-3x megcsinálta, hoyg rászánta azt az éjszakát, és ha az ölében hunyta le a szemét az Emma, felébresztette. Ezt csinálta addig, amíg annyira álmos nem lett, hogy örült hogy végre az ágyába került.Kép)) Lehet hogy kegyetlen a módszer, de nálunk bejött, Emma 2 hónapos korától tul képp átaludja az éjszakát. Én a helyedben rászánnék pár napot és mondjuk hagynám aludni késõ délután olyan 2 órát, de aztán felkelteném és nem hagynám visszaaludni, csak abban az idõpontban, amikorra te szeretnéd hogy rászokjon az elalvásra. A másik, hogy esetleg fürdethetnéd késõbb, ha ennyire ahhoz van szokva hoyg afürdés után alszik.

Más: Már régóta szeretném kérdezni, hogy ahol te szültél mit mondtak, mennyire gyakori mostanában ez az Emma név? ÉnÚjpesten szültem, az meg egy olyan kicsi szülészet, hogy egyszerre átlag 8 baba volt összesen, így az nem mérvadó ilyenszempontból.Kép Mondjuk Bencs, Dominik meg Dávid ott is volt.Kép

Manó és Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Brokkoli!

Köszi, majd ha járunk az Auchan-ba megnézem. Nekem mondjuka régibõl se folyt ki még semmi. Emma most 7 kg, akkor valószínûleg neki már a következõ méret kell.

Tiszta furcsa hogy Zsófi is most kapta a di-per-te-t, mert az Emma is a lemaradása miatt. De jó, hogy nálatok már elmúlt a hõemelkedés. Emma még tegnap lázas volt és õ tegnap elõtt kapta. sõt még ma is 37,6 volt neki a posijában, de neki elõtte is ennyi volt mióta beteg volt.(

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszönöm szépen a szülinapi jókívánságaitokat!

Biztosan tök jó volt a talizás, már megint nagyon irigyellek benneteket/ a Napsugár is /.
Tegnap este babanézegetés volt, hát, imádja a Napsi a babákat, olyan jó nézni ilyenkor az arcát, csupa vigyor...
A talis képeket is megnéztük, nagyon klasszak! Kép

Brokkoli!
Tényleg jó ötlet a fényvédõs arckrém, nekem még nem jutott eszembe,pedig ma is száz ágra süt a napocska /de jó! /.
Szívesen veszem én is az ötleteket ezügyben!

Áfonya, Betti, Bera, Beszti, Ildi ! /és bocs, ha valakit kihagyok, de olyan sokan vagyunkKép /
Boldog hófordulót a babáitoknak!

Ildikó
ildikó
 
 


kakukkfû!

Még az jutott szembe, hogy az én Emmámnál kapálózósabb baba nincs, nappal alig bírok vele, de éjjel érdekes módon semmi gond, ha egyszer elalszik akkor alszik reggelig. pedig háton altatom. Mondjuk õ külön szobában alszik, úgyhogy elég nyugi van nála. Szóval ettõl ne félj, próbáld meg háton. Hátha...Estleg ha megoldható próbáld meg a külön szobát is, egy kísérletet megér. Épp dec 8 írta a napokban, hogy náluk bejött.
És egyébként ha épp nem akart aludni akkor nálunk se jött be hogy magam mellé fektettem, irtóra nem érdekelte, csak az számított hogy nemaz ölünkben van, és az nem jó.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ildikó és többi tápizós baba anyukája!


Ti mikor tértetek át 2-es tápszerre? Az a gondom, hogy Emma még HA1-t eszik, jelenleg úgy, hogy 4x tápot, egyszer zöldséget vagy gyümölcsöt. Reggel táp, aztán gyümi, aztán megint csak táp. Viszont 3 napja a táp-gyümi-táp utáni újabb tápnál üvöltözik, alig tudom beletukmálni a kajcsit. Teganp kíváncsiságból elõkaptam a maradék bébiételt, sé jó étvággyla bekanalazta. Aztán éjjelre megint simán elfogadja a tápot. Szerintetek ez miért van? Hányszor lehet neki 5 hónaposan pépest adni? próbáljam eröltetni a tápot, mert elvileg még csak arra van szüksége, vagy hallgassak rá, és etessem 2x pépessel?

Manó és Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?