Új privát üzeneted érkezett!

Cic: nagyon jók a képek! Léna hatalmas nagyot nőtt. Nekem az utolsón tetszik a legjobban. Egyébként egyre jobban hasonlítanak a tesók.

Kép
Kép
tinu
 
 


cic: léna tündéri kislány és a tesóval is milyen jól megvannak.Nagyon édesek ahogy együtt alszanak :)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

LÁtszik, 7vége van, nem volt ma nagy termés :)

Cic, Léna továbbra is nagyon cuki. Nekem a fogmosós tetszik a legjobban :) :) :) de már kell nekik fogatmosni? :shock: :shock: :shock: vagy ez hogy van?

Tinu, Nika, nekünk vegyesek az éjszakák, sokszor felébred Rékababa, tekereg, 2-3-szor felkelek, elringatom, utána ha már nem megy, akkor magam mellé veszem, ott általában jól alszik, de ma mondjuk ott is tekergett szegényke :( kajailag kül simán bírná a 8 órát, ha a hasa nem keltené...

Ma voltunk először úgy kenguruval, hogy kifelé nézett a kisasszony, tökre élvezte, semmi nyafi, nézelődött, majd elfáradt, és bealudt kifelé, épp végeztünk a bevásárlással, már nem akartam bolygatni, beforgatni, de megoldotta így is az elalvást :)

Ez a megkötő tápi dolog viszont nem jön be.... elég nehezen tudok kiskanállal bármit is elfogadtatni vele, azaz jön ki az egész... mi tippetek van, hogy lehet kiskanállal etetni, ill hogy lehet elérni, hogy kinyissák a szájukat? :?

Fibcsi, reméljük, lesz elég tejci, aztán ha mégsem, szóljál, kipótolom!

KépKép

KépKép
winnie27
 
 

 
 

Winnie27,
távol álljon tőlem, hogy okoskodjak, így hogyha úgyérzed, abszolút hülyeség tőlem, amit írni fogok, nehogy berágj rám, légyszi!! :shock:
Azt írod, hogy 2 részletben is szépen eszik a csemetéd, azaz, mikor kb. 100 után leteszed, nem reklamál, hanem szépen megvárja,míg fejsz és odaadod neki cumisüvegből. Szóval szerintem ha ilyen szépen megvan az első nagy adag kajcsi után, nem lehet, hogy nem is igazán kérné a második adagot? Merthogy írod, bukik is. Nem lehet, hogy pont a második etetés miatt? Rolandom volt ilyen, és mikor elhagytuk a másodszori etetést, teljesen megszűnt a bukás és a hasfájás is!!!
Valamelyik könyvben olvastam, hogy vannak olyan babák, akik annyira szeretnek enni, hogy még akkor is esznek, amikor nem éhesek és ettől aztán hasfájósak és bukósak lesznek, mert túlzabálják magukat. Nem lehet-e esetleg, hogy nálatok is ez a helyzet?? :oops: :oops: :oops:
Mondom, nem belekotyogás, csak saját tapasztalat, meg talán megérne egy próbát, ha mondjuk 1 napig nem kapna csak az elsőre megevett kajcsit, hogy mit reagál rá. Merthogy a súlyotok is nagyon szépen alakul és hát nem veszítenél semmit szerintem, ha kipróbálod.

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Sziasztok!

Lányok! Mindenkinek köszönöm a dícséretet! :oops: :lol:

Winnie! Fogmosás: Hát persze, hogy itt is eltérő vélemények vannak. Egyesek szerint elég egy tiszta pelussal letörölgetni a fogacskákat. Mások szerint puha babafogkefével (gumisörtés) át lehet dörzsölni, fogkrém csak akkor kell, mikor mikor már ki tudja köpni.
Nálunk az van, hogy vettem egy ún. Nenedent Baby ujjrahúzható fogkefét fogkrémmel, ezzel mosom neki. (Le is nyelheti, patikában lehet kapni )Gergővel is ezzel kezdtük. Mára már teljesen beépült a kis életébe (most már persze rendes fogkefével és fogkrémmel), szeretni is, hófehérek a fogai. Meg ő eszik is édességet, igaz nem minden nap, de akkor is.
Szóval így, hogy hamar elkezdtük, nincs gondom vele, nem kell harcolni.

cic
cicmerák
 
 


Na még ezt a kettőt :oops:

Kép

Kép
cicmerák
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Hát nálunk az éjszaka még rosszabb volt, mint az előző. :? De tuti, hogy a hasija volt a ludas, mert mikor felébredt, eregetett rendesen. A konklúzió, hogy nem eszek többet gombát... Ma már nem fogok enni semmi puffasztót, remélem, az éjszakánk is jobb lesz.

Winnie: nem tudok mit tanácsolni kanalazás ügyében. Mert mi mindig is kanállal adtuk be a Gripe Watert is, meg a vitaminokat is. Tünci már megszokta és nyitja is a kis száját.

Kép
Kép
tinu
 
 


Mondjuk lehet, hogy azért is ébred sűrűbben ilyenkor, mert már megfordul a hátára. Addig túrja magát, míg a hátán van, aztán felébred. :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


MÁGI! UTÓLAG ÉN IS NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK! REMÉLEM JÓL TELT A HÉTVÉGE, TUDTÁL PIHENNI, ÉS VOLT NAGY ÜNNEPLÉS! :lol:
Na látod, azét a férjedben van még romantika! Kedves lehetett a virággal! :D
Húú, Fibcsi, nagyon aranyos csajszi vagy, hogy ilyen klassz képet csináltál Máginak! Tuti nagyon fog örülni, ha meglátja! :wink:
Vendég
 


Cicmerák!

Gyönyörűek a gyerkőceid! Nekem a best of az utsó, mert abban benne van, hogy mennyire szereti Gergő a kishugát!
Remélem előhívattátok ezt a képet, mert ez gyönyörű - eltudnám képzelni egy szép nagy fekete keretben 8)

Én is vettem fogkefét, de én amolyan műanyagsörtésset...(ez olyan 3 lépcsős) de még nem jön a foga - te mikor kezdted.
Én csak azért szeretném, hogy ne kelljen vele harcolni, ugyanezért altatom az elejétől a kiságyba - de egyébként is tetszett neki...

Ibcsi

KépKép
fibcsi
 
 


Cic: hát tényleg gyönyörűek a gyerekek, és tuti nagyon jó tesók lesznek, ez már most látszik! Lénának bújó félben van több foga is, vagy most csak az alsó kettő, aztán majd később a többi?

Fibcsi: igen, mi is így gondolkodtunk altatás-kiságy-különszoba ügyben. Ákos az első naptól az ágyában alszik, és nagyon jól bevált. Ok, hozzátartozik, hogy ő éjjel mindig is jó baba volt, így nem is kellett más megoldásban gondolkodnunk!

Nika: hát hallod, Gergő sem kispályás! Jó nagy baba, és már milyen biztosan ül. Ok, tudom, ki van támasztva, de akkor is! Nagyon fejlett baba!

Tinu: mi is túlvagyunk egy ilyen "visítok a pancsi után, mint akit nyúznak" időszakon, és az elején mi sem tudtuk, mi lehet a baja. Nálunk odáig ment, hogy addig üvöltött, míg a vállunkon elaludt a nagy sírásban kaja nélkül, mert a cicit sem fogadta el ezeken az estéken. Szóval együtt bőgtünk! aztán rájöttünk, hogy azokon a napokon nem aludt du, és egyszerűen annyiraelfáradt estére, hogy az álmosságtól üvöltött. Azóta du kényszeralvás van, ami azt jelenti, hogy 2 felé leteszem, és addig altatom, míg a sirdogálásba, szemdörzsölésbe bele nem alszik. Ha ez egy órába telik, akkor egy órát ülök mellette türelmesen, és tartom a cumiját (csak cumival alszik el, aztán 10 perc múlva kiköpi). Azóta megszüntek a visítások! Ja, és előrébb hoztuk mi is a pancsit, fél 8-ra, utána kajcsi, és ott el is alszik! Nálunk ez bevált. Aztán napok óta most éjjel 3-kor kel, de nem sír, hanem arra megyek be, hogy dumál a maciknak az ágyában, és vigyorogva vár rám. Kajcsi, és utána a drágám úgy feléled, hogy órákat virgonckodik az ágyban, és 5 felé alszik csak vissza. A múltkor két óra virrasztás után már otthagytam, mert csak dumált, sikongatott meg mosolygott, én meg majd leestema székről már. Hát én előbb visszaaludtam mint ő! Szóval valószínű nálatok is ez lehet az ok! Kitartás!

Kata: örülök, hogy jól érzitek magatokat. Alexnak nem fura az ovi. Hát az biztos, hogy pik-pak megtanul angolul. Nagy előny lesz ez később! Tök jó, hogy van a közelben biopiac! Na mert Amerikában is aztán csak műkaják vannak többnyire! Jó hamar összeismerkedtél akkor magyarokkal! Hogy találtál rájuk? Legalább akkor nem unatkozol napközben!
ÉÉÉÉdesek a fiúk, és tényleg egyre jobben hasonlít Leon a tesóra! Mikor jöttök haza nyaralni?

Marslakócska: amit Winnienek írtál, logikusnak hangzik, na meg ez tényleg a te saját tapasztalatod! Winnie biztos nem fog megsértődni! Ákos is addig eszik, amíg csak bír, és ha túlette magát, akkor biza jön a bukta!

Mot!!!!!nagyon eltüntél,a múltkor is csak egy mondat erejéig jelentkeztél be! Gyere gyakrabban! Remélem jól vagytok!

Beszti: örülök, hogy jelentkeztél, hát megértem,hogy 4 prücsök mellett nem sok időd marad netezni. Nagyon aranyosak a gyerkőcök! Na hát nálatok meg aztán tényleg gondolom ki van használva a mosogatógép.

Winnie: hú, hogy hogy lehet leérni a kanalazást? hát én ebben sajna nemtudok tanácsolni semmit, Ákos mindent nyel és elszopogat amit a szájába adok. A Kvitamint is alanatur adom neki, és szemrebbenél nélkül lenyeli. talán próbáld meg azt, hogy ha cickón van, pár korty után próbáld oda csepegtetni a bevennivalól, hogy ahogy szívja, az is bekerül a szájába, és a tejcsivel talán elfogadja! Vagy cumisüvegnél ugyanígy, csak egy kis fecskendővel, vagy műanyag pipettával! Más ötletem nincs! Remélem sikerülni fog!

Na, én meg a nagy apadás után bedurrantam! Ráadásul Áki napok óta az egyik cickóra azt hiszi,hogy játék, és ccsak játszani akar, és közben nevetgél, tegnap anyóséknál voltunk, fejni nem tudtam, erre estére úgy bedurrant az egyik cickó, hogy biztos voltam benne,nem úszom meg a mellgyuszit. Fejtem mint a jógyerek,másfél órán keresztűl, de a dió nagyságú duzzanat csak nem akrart apadni. Azért 180-at sikerült kipumpálni - abszolút rekord - aztán hidegborogatás, éjjel Ákossal is próbáltam csak azt kiszivatni, utána fejni, na és hajnalban végre lelapult a dudor! Hú, hú, nagyon megnyugodtam!
Vendég
 


na egy mai friss kettönkröl :D
Kép

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok,
Koszi a feledik koszonteseket!!!

Szana
Mindenki jol erzi magat :wink:

Fibcsi
Lizi nagyon edes.Tenyelg egy kincs egy jokedvu baba :) Nalunk Alexxal napok teltek el siras nelkul,szerencsere Leon is ilyen 8)

Winnie
Hat igen en is ezt banom, hogy mar a kisbabassaga mulik fel eve utan.
En is azt mondanam hogy ne etess ket reszletben,ha csak 100at eszik emg akkor gyakrabban lehetne,nem 3 orankent.Nekem LEon is neha csak 100akata eszik,azert mert sajnos tobb nincs,de akkor keri 2 orankent.Ha a kanalazas nem megy,jo modszer az itato pohar,nagyon hamar megtanulnak belole inni,majdnem ugy kell szivni mint a cumisuveget.Egyebkent emg ha amugy si cumisuveges miert nem adod a tapot is abbol?

Cic
Tenyelg nagyon hasonlitanak a tesok nalatok is.
Nekunk is koran volt a fogmosas,eloszor fogkrem lnekul.En is ugy tudok ha kijonnek a fogak mar apolni kell oket.
Mar jo regota maga kezdemenyezi afogmosast minden etkezes utan Alex.

Szilvi
Na most aztan jol kiderult hol is vagyunk :oops: Ezert is irtam neked mindent priviben.Na de most mar mindegy :wink:
Hat itt sem csak mukaja van,sot azt vettem eszre hogy egyre tobben csak biot vesznek, hogy ne hizzanak el...En fozok minden nap,es sosem jarunk a Mekibe (ahogy otthon sem tettuk ).
Nagyon erdekes,kedves embereket sikerult megismerni,a neten keresztul eloszor.Aztan meg mar ment minden konnyen.

Kép
Kép
kataa
 
 


Szia Kataa!

Leon babádnak szeretnék egy aranyos képet küldeni, hiszen már 6 hónapot betöltötte.
Rohan az idő, Alexnek igazi kihívás lesz, szaladhat hamarosan utánna.
Leonnak egy igazi kis szelid kutyus:
Kép

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Sziasztok!
Nagy volt a forgalom megint alig győzöm olvasni és írni is mellette.
meg ugye a kisasszony nem mindig engedi!

Fibcsi! Tényleg szép és kedves, amit Mádnesnek alkottál! megható!
Kislányos ari nagyon. Fannim is ilyeneket csinál, mikor közelítek felé. Fennhangon kacag és várja. :)

Tök, jó, hogy ennyi ismeretlen ember van itt és mennyire gondolnak egymásra...Ez nagyon jó, tetszik. Ebben a cudar világban ez kincs!
Csak így tovább azt mondom! :D

Kata!
Tényleg mesélj cseppet a kinti életről. Sikerült belakni a lakást? meg ilyenek? gyerkőcök hogy viselik?

Nika! Gergő kész pasi!

Tinu:
Pár napja nálunk is van olyan, hogy nem alszik, felébred. én az időre fogom.
tegnap például óránként kelt fel. Csak cicin nyugodott meg. Egész éjjel evett ennél fogva! :shock: :lol:

No mentem, hiányol a lányocskám! :D

Holnap pedig ünnepelünk kicsit! :D

ZSuzsi

Kép
zsuzsu74
 
 


Lizi, Léna gyönyörű kislányok, de a Gergő is csuda aranyos.
Nagyon szépen fejlődnek és egyre szebbek a babák.

Ezt a vidám tavi tündért küldöm minden babának.
Legyetek vidámak.

Kép

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Sziasztok!

Marlakocska, köszi szépen, dehogy haragszom. én is gondolkodtam, hogy jó-e a ráetetés.... kül azóta nem is nagyon kellett. csak egy ilyen nap volt.... és pont ez az, hogy annyira nem nyerő a súlyalakulás... most tartunk havi 400-nál, és 5 nap van hátra, tehát nem lesz meg a havi fél kiló... ezért gondoltam. de szerencsére azóta jobb, nem volt rá szükség.

Tinu, esti hiszti érdekes, most nálunk is van, ott kezdődik, hogy a pelenkázón visszafordítom hasról, mert úgy nem lehet pelenkázni, ő meg mindig hasra akar fordulni.... és innen nem lehet megvigasztalni :( aztán neki is a szájában a cumisüveg, de hisztizik....
nálatok hátra fordult meg először Tündi, vagy megy már mind a kettő? nálunk eddig hátról hasra jobbra, de ahogy látom, kezdi próbálgatni balra is.

Kata, köszi, csak az a baj, hogy ez a megkötőtápi elég sűrű, nem bizti, hogy átmegy, és csak egy kiskanálnyit kell adni... kül megkóstoltam, tényleg elég szar... de az a furi, hogy az espumisan sem kell, pedig az még finom is... lehet, hogy én csinálok valamit rosszul, valami rosszul rögződ9tt neki?

Szilvi, tök jó, hogy megúsztad a mellgyuszit...

Cic, de akkor ugye csak akkor kell fogimosi, ha már van fog? addig az inyét nem kell "bazirgálni"? na kiváncsi vagyok, azt hogy fogja tűrni.... :?

Roni nagyi, tök édi ez a kép :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


ja, még annyi, hogy utólag mi is megkaptuk az anyáknapis 21%-os DM kupont, ma jól le is vásároltuk :)
ma voltunk először úgy vásárolni (Árkádban) , hogy nem bababoltba, vagy coraban :) az egész család kapott valamit :) de megtanultam gyorsan vásárolni, nincs már idő nézegetésre, tökölésre, amikor babóca ott figyel apa hasiján a kenguruban :) de tök jól viselte!
de így jártunk meg 2 ór aalatt 5 boltot, és még ettünk is közben :)
már nagyon ki voltam éhezve egy kis shoppingolásra :D :D

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Tegnap este laza 2 órán át altattam a gyerkőcöt. :? Nem hisztizett, csak egyszerűen nem aludt el. Ebből 3/4 óra szopi volt, a többi pedig nézelődés. Aztán persze 3/4 2 körül már felébredt, és utána már alig aludt. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, megőrülök, hogy a legalább éjjel alvó gyerekemből egy se éjjel, se nappal nem alvó lett. :x

Winnie: Tündér csak hasról hátra tud fordulni. Viszont éjjel ahogy átfordul, már fel is ébred. :( Már arra gondoltam, hogy oldalra fordítva próbálom meg altatni, hátha akkor nem fog annyit tekerőzni és nem ébred fel. Hason nem tudja kinyomni a pukikat.... :roll: Fura, mert mindenhol azt olvastam, hogy hason könnyebben megy és ezért a hasfájós babáknak jobb a hason alvás. Hát ez az én gyerekemnél nincs így.

Zsu: te hogy bírod ezt az óránként kelést? Fekve szoptatsz ilyenkor? Én ülve és majdhogy le nem esik a fejem közben.
Ma reggel azon gondolkoztam, hogy milyen kicsi is egy 4 hónapos gyerek, és mégis ő irányítja az egész családot. :lol: Ja, éjjel (vagyis hajnal 4-kor) muszáj volt kiszivatnom az orrát, mert nem kapott levegőt. Persze szegény férjem felébredt a porszívóra (gondolom, a szomszédok is örültek...). Nem nagyon örült neki. Mondjuk nem hiszem, hogy tudnék napközben aludni, úgyhogy végülis szolidarítok vele.

Kép
Kép
tinu
 
 


Winnie: egy tanács - dobd ki azt a mérleget!!! :wink: :!:

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok,

hát elolvastalak a hétvégén benneteket, de írni már nem írtam.

Tinu,
Pénteken nekem is háromszor kelt éjjel Dani, csak én már teljesen ráálltam a fekve szoptatásra, majdnem hogy napközben is úgy szoptatok.Danit szerintem az is megzavarhatta, hogy a nagyiéknál, már fél ötkor reggel világos van, ugyanis a sötétítő függöny elég fényáteresztő, és szerintem azt hiszi hogy reggel van. Vasárnap reggel is fél öttől ébren volt.fél 7kor kimentem vele a konyhába, mert anyósom már ébren volt, és kávézott, mondta, hogy mivel ő már nem álmos, majd ő vigyáz danira, és szerencsémre fél tízig aludtam. Na nekem ez jelenti a segítséget!!!! 9-kor hozták be Danit, mert bealudt, és fél egyig fel sem kelt.:)))Akkor már nagyon éhes volt, de mégsem hisztiett, csak a szopin éreztem.:)

Cic, a hétvégén mi is kipróbáltuk a hipp sütőtökös almát, és azt találtam viccesnek, hogy az volt rajta édes íze, csak a gyümölcsé... Szerintem nem is volt édes.MEgette azt a pár kanalat amit adtam neki!!!
Hát nem tudom majd mostantól biztos elkelnek a mosási praktikák, meg ha eddig egyszer kellett a gyereket öltöztetni, mostantól evés után biztosan mégegyszer át kell.:)))És a foltok is hogy fognak kijönni????

Winnie, ne aggódj a súly miatt!!!!És miket vettetek magatoknak?

Kata, alexre én is kíváncsi vagyok, milyen neki kinn, hogy alkalmazkodik, és hogyan kommunikál?

voltak nálunk vendégségbe a párom unokatesijék és van nekik egy 9 hónapos kislányuk. Hát nem hittem el, de kéztartással járkál, meg dumál egyfolytában, hogy mamama, babababa, stb. szóval szerintem nagyon fejlett kisbaba.és akkora fekete haja van, hogy valami csoda, és gyönyörű szeme.Majd teszek fel róla képet.Kíváncsi vagyok 9 hónaposan mi hol fogunk tartani.:)

Roni nagyi,
Nagyon figyelmes vagy velünk!Köszi:)

csernusn
 
 


Tinu nem vagy egyedül nálunk is még megy a kétóránkénti ébredés éjjel.Alszik este8-tól 5 órát egybe hajnali egykor ébred onnan másfél két óránként szopi amint visszaaludtam már ébredek is mert Gege mocorog meg nyüszög és apa dolgozni megy nem akarom hogy ne aludja ki magát de nálunk is kb ez a 4. nap hogy igy alszunk pedig eddig leghemerebb fél 5-kor kelt talán változik majd és minden a régi lesz :) tuti az idöjárás lesz a hunyó:)

nika70
Salgótarján
 
 


Vagy lehet, hogy Nikinek igaza van és most korábban világosodik. Este be fogom húzni a sötétítőt, hátha segít...

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Boldog hófordulót az érintetteknek! :-)

Cic, nagyon édes Léna :-). Ügyesen mos már fogat. :-)

Roni nagyi, nagyon aranyos a kép :-).

Tinu, én is fekve szoptatok napközben, éjjel meg kb 5 percet kibírok az ágy szélén görnyedve :-). Ha lefeküdnék tuti nem kelnék fel illetve Lidi is felébredne ha beakarnám rakni a kiságyba, mert mostanában elég nehéz vele aludni.

Éjszaka nálunk és érdekesen telik. Ilyen még nem volt de Lidi evett 8- fél 9 körül este majd fél 12-kor amire nem volt még példa utána hajnal háromkor aztán reggel hétkor. Kezdek parázni, hogy kevés a tej.

Adtam kamillateát kb 30ml-t Lidinek, hogy legyen kaksija és hát még a haja is olyan lett akkorát pakolt a puttonyba. Ráadásul a mi ágyunkon feküdt így még az ágy is olyan lett . Ja és nem olyan szaga volt mint eddig. Kamilla jól bezavart. :-) De szerencsére nem voltunk sehol, éppen akkor akartunk ivásárolni menni mikor kipakolt.

Szana, Kataa, honnan tudtátok, hogy kezd kevés lenni a tej mennyisége? Éjszaka többször keltetek fel kajcsiztatni?

Kép

Kép
antekirt
 
 


Ante: te hogy érzed? Kiszívja az összes tejet a melledből? (Én pl. érzem, hogy nem és nem azért ébred éjjel sokszor.) Az is lehet, hogy növekedési ugrás van nálatok és akkor próbáld gyakrabban mellre tenni, hogy nőjön a tej mennyisége. (Ezt olvastam.)

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu, éjjel pl alig eszik, hamar bealszik olyan mintha megnyugtatásra kellene pár korty aztán szundi tovább. Ma reggel pl. kipróbáltam, hogy van-e még a mellemben tejci és még kitudtam préselni belőle. De nem fejtem csak megnyomtam, hogy van-e még. VAlószínű, hogy növekedési ugrás van nálunk mert általában hathetente van a babáknál, és anno is mikor négy hónapos volt akkor volt egy ilyen időszak. Próbálom gyakran mellre tenni.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Ante: Akkor este mégse az éhség miatt kel... Ezek a babák néha megfejthetetlenek. :shock: Pedig azt már megállapítottam, hogy a babáknak mindig igazuk van. Néha rájövök, hogy mi miért volt úgy, ahogy és akkor látom, hogy tulképp Tündének volt igaza, csak én nem tudtam megfejteni. :oops:

Kép
Kép
tinu
 
 


Hát tény, hogy örök rejtélyek maradnak számunkra :-).
Mik voltak olyanok amikre utólag jöttél rá? Pocifájás, éhség nem érvényes azon túl ? :-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


Ante: pedig ilyen dolgok vannak ám. Hogy tök idegbeteg vagyok, mert a gyerekem már megint csak egy kicsit alszik, pedig elvileg tök fáradt. Erre egyszercsak pukk, hatalmasat trotyizik. És akkor eszemhez kaptam, hogy hohó, azért ébredt fel a szerencsétlen, mert kakilnia kellett. :lol: Vagy tökre nyafizik, én már kezdek rá mérges lenni, hogy miért nem hagyja már abba, és akkor már végső kétségbeesésemben elkezdem tisztába tenni, mire rájövök, hogy basszus, senki sem szeret(ne) kakás pelusban üdülni órákig. :oops:

Kép
Kép
tinu
 
 


Hát én meg már a sz..nak is tudnék örülni, már itt tartok :-). Sajnos Lidi ki szeretné nyomni de nem tudja. Lehet megint innom kéne az édesköményteát és segítene neki?
Lidi simán elvan a pisis, kakis pelusban. Igaz nem volt sokáig sosem benne ,de még sosem szólt, hogy csúszik a pelus. :-D

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok,

Nálunk ma nagy nap jött el. Danit átköltöztettük a saját szobájába. Mondjuk a szoba még tapétázásra vár, meg a polcokon sem babacuccok vannak még, de a bútorai már átkerülnek ma, meg ki belőle a mieink.
Szóval mától Dani különalszik!!!! Kíváncsi vagyok fog-e neki tetszeni, érez-e majd valami különbséget. Mondjuk az rossz, hogy ez a legmelegebb szoba, de max, majd vékonyan takarom be. Meg azért bent lesz egy ágy nekem is.:)))

csernusn
 
 


Gratulálok a hófordulós babáknak és fincsi tejet kívánok nekik!
( :oops: elnézést azoktól a babáktól, akiknek más a kedvence :oops: )

Úgy látom mindenki kaja, kaki és alvás problémákkal küzd!
Nálunk vízhiány lépett fel, ami azért ilyen korban a kaja problémák közé tartozik, kedd óta kénytelenek vagyunk vizet is adni... A déli alvás után tegnap meg tegnapelőtt még a kutacsa is be volt esve. Volt valakinek hasonló "élménye"? Szerinetek ez növekedési ugrás lehet?

Niki gratulálok eme döntéshez, mi még barátkozunk a gondolattal...
és átalussza az éjszakát már Dani? Vagy milyen szempont alapján döntötetek így?
Dani előtt meg új felfedezések állnak, jó szórakozást hozzá!

Az érintettektől azt kérdezném, hogy milyen édesköményteát isztok (Hippeset?)?
Másrészt ki az, akinek bejött az, hogy ő ivott édesköményteát?

Ibcsi

KépKép
fibcsi
 
 


Fibcsi én sima herbás babamosoly édesköményteát ittam, mert LIdi nem volt hajlandó másképp elfogadni még a pár kanál teát sem. Így aztán én kezdtem el inni és úgyis átmegy a tejbe de nekünk használt. Lehet azért nem megy úgy a kaksi kitolása mert abbahagytam egy hete az édesköményt.
Egyébként állítólag napi egy kanál mustár is ilyen hatással van a babákra. Mármint mi megesszük és rájuk ilyen hatással lesz mint az édeskömény.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok

Roni nagyi,
Nagyon koszi a kepet:) Leon tenyelg egy boldog,szelid kis baba :D
Alex alig varja ,hogy menjen,en mar nem annyira :lol:
Viszont a hetvegen mar hintazott a jatszoteren Leon,akkorakat kacagott,Alex meg lokte.

Zsuzsu,Niki
Minden olyan mint regen,nekem tovabbra is anyai teendoim teszik ki a napot meg a htb munka :?
Alex csak fel napos ovis,de nagyon jol alkalmazkodik,sok mindent ert mar es beszel is.Viszont nem fordit es ez a lenyeg, nem a jelenteset keresi a szavaknak hanem tudja hol kell hasznalni 8)

Winnie
Hat akkor probald nagyon kis reszletekben beadni neki a kanalrol,elobb utobb megszokja :wink:

Tinu
Szivembol beszlesz,nalunk is ez megy hetvege ota, este nehezen alszik el,es ejjel felebred egyszer.Persze tudom ,masnak tobbszor,de nekunk mar 2 honapja atalussza az ejeleket.Ugyhogy nekem is gaz.Napkozben meg max 2 orat laszik es kesz...

Niki
Ne is mond,,nekem is egy hete minden ruha foltos lesz,mert megeszia gyumit aztan mindighasra fordul es mar jon is ki neki....Csak a Wanish szappant fogom bevetin ,ami meg nme jon ki az megy a kukaba...
Drukk a kulon szobahoz!!!

Ante
Nekem sosem volt sok..ugyhogy abbol hogy tobbszor eszik.

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Úgy döntöttem még is csak regizek ide és nem csak figyellek benneteket!:) :lol: Az iwiw-en már „ismerős” vagyok nektek, de itt még nem írtam. Egy kicsit analfabéta vagyok ehez a profil beállításhoz, de majd igyekszek mindent beállítani. :roll:
Amúgy az én kislányom jövő héten (3-án) lesz fél éves és hát eddig minden rendben volt velünk (már minden félét csinál). Most csak röviden probálok írni, mert ép szundizik és hát nála ez nem tart sokáig.
Beszéltetek a hozzátáplálás elkezdéséről. Nekem is az a véleményem hogy ameddig lehet addig csak tejcsit kapjon a baba( kivétek aki tápira szorult már előtte is). Persze a dokinőnk már nekünk is mondta hogy adjak egy-két kanál főtt almát a bébinek, de csak desszertnek. Ezt kb. két hétig(ha tetszik neki), utána csak a levét és utána nyersen lereszelve még két hétig. Szóval ha ilyen ütemben haladunk akkor egy darabig még a tejcsi lesz a fő kaja. Ennek én örülnék is, hisz kissé lusta vagyok pancsolni kis adagokat, meghát szerintem a tej csak most van és ezt ki kell használni, a többit még annyiszor eheti. Én nem győzöm a rokonságot leszerelni, hogy nem kell még neki semmi más. Minden áron répával tömnék, meg persze ami akadna! :twisted: Kezdek a falra mászni ezektől a dolgoktól. Nem értem miért nem lehet megérteni, hogy már nem 25 évvel ezelőtt élünk és mi már másképp szeretnénk a dolgokat csinálni, közte az etetést is?!
Veronika eddig napi ötször, hatszor evett és csak nappal, már két hónapja csak 5 percig, utána nem tudtam vele mit csinálni, nem volt hajlandó többet enni. Mivel mindig olvastalak titeket és Snoopy tanácsait, ezért egyáltalán nem aggódtam. Kevesebb volt a hízás mértéke, mint a 2. és 3. hónapban, de szépen fejlődtünk, volt kaksi naponta és pisi is bőven. Mivel már jó ideje nincs mérlegünk nem tudtam mennyit evett a kiscsaj, de sosem sírt a kajáért. Viszont múlt héten voltunk védőnéninél méreckedni és kiderült, hogy csökken a súlyunk! Elmentünk dokihoz és felírt Nestlé Sinlac pépet. Elvileg ez nem tápi, de kissé elkeseredtem, hogy miért kell ilyet etetnem vele. Mondtam, hogy nem akarok duci babát, de azért gyarapodjon, azt mondta ez elvileg étvágyat csinál. Doki szerint a rövid kajolással a zsíros tejet nem szívta ki és ezért nem gyarapszik. Mindenesetre (a meleg miatt is) most hétszer nyolszor etetem és van hogy éjjel is fel kel. Szerintetek ha 2 óránként teszem cicire akkor többet fog egy nap alatt enni? Így is kb 5 percig eszik. Ilyen rövid idő alatt hozzájuthat a zsíroshoz is? Vagy inkább etesem ritkábban? De ha akkor sem eszik hosszabb ideig?! Lehet kissé bonyolúlt voltam, de ha tudtuk kérlek adjatok valami tanácsot! Láttam van köztetek olyan aki gyakran eteti a bébijét.
Bocsi úgy tűnik még sem lettem olyan rövid. :roll: Amúgy már fel ébredt a babó, csak jól eljátszik és hagy gépezni!
Noémi
fnoe
 
 


Na mégis sikerült képet feltennem Veronikáról! :lol: :o
A kaksival küzdöknek (Anténak) annyit, hogy nem kell aggódni, ha csak 2-3 naponta van, mert az azt jelenti, hogy a tejben lévő fehérjét is fel tudja a babád szervezete dolgozni, tehát már több mindent hasznosít és így kevesebb lesz a végtermék. Tudom hogy ha viszont eljön az idő akkor szegénykém szenved, hogy ki tudja nyomni. :cry: A pukikra pedig probáljátok a masszázst vagy a láb tologatást a has felé. Remélem segít :roll:
Noémi
fnoe
 
 


Noémi: üdv itt! Szerintem ha gyakrabban etetsz és ugyanabból a mellből, akkor előbb-utóbb kiszívja a zsíros részt is. Mondjuk én is úgy érzem, hogy Tünde szinte egész nap nem eszik szinte semmit, és csak 1-2 etetés van, mikor mennyiséget is szopizik. Akkor viszont elég hosszan eszik, kiszívja az összes tejcit szinte. Főleg este, lefekvés előtt. De egyébként csak nyammog...

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu!
Én úgy érzem mindig kiszívja a tejcsit, legalábbis a ciccim utána olyan plötty lesz!:( De aztán kiderült, hogy csak 60 ml-t evett. AMúgy asszem itt írta valaki még az elején, hogy a mell 1 óra múlva újra telitődik, akkor ha 2-3 óra múlva ugyanabból a ciciből eszik, akkor már ismét van előtej,nem? Annyira nem értem, hgoy hogy is van ez! :oops:

Tudnátok segíteni,hogy hogyan kell ilyen vonalzót csinálni? Előre is köszke!
Noémi
fnoe
 
 


Sziasztok!

Újabb elvem dőlt meg (ezért jó a gyereknevelés, az ember valahogy elképzeli, aztán a baba máshogy dönt.... az első ilyen az együttalvás volt, aztán azóta majdnem mindig kiveszem, mert fáj a hasa...), szóval cumival altatok, pedig eléggé cumiellenes voltam. De babakocsiban is könnyebben elalszik vele, és most csodák csodája, bealudt vele a kiságyban egyedül! kis ringatásra... szóval nesze Neked elvek, baba dönt :wink:
na, erre felébredt, elszóltam :)

Jójó, nem aggódom a súly miatt ,de akkor is :) ma is legutóbb csak 80-at evett, bukott is belőle.... no mindegy, gondolom lefekvés előtt jól fog enni.

MA megfodult egyszer hasra másik irányban is, de pont nem láttam :( fejtem. Azóta megint csak küzd...

Kakiban most mi is két napi kaksira álltunk rá, úgy tűnik...

Niki, tök jó, hogy tudtál aludni, ez valóbab segítség....

Az éjszakák nálunk is gázak, általában 1-2-3-szor felkelek ringatni, de kajci nem kell, mielőtt kiveszem. Ma nem kellett kivenni, de hamarabb kelt kajálni - gondolom mellettem jobban alszik...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


ja, Noémi, üdv! :)

Zsuzsi, boldog 5. hónapot!

már megint elfelejtettem, mit akartam még az előző oldalról... :oops: :twisted:

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


ja igen, Ante, hogy én is újrakezdtem az édesköményteát, de én a hippeset. Mondjuk csak azért, mert éppen ez volt.....

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Winnie!

Tegnap írtad, hogy adsz a kicsidnek megkötő tápit. Hadd kérdezzem meg, hogy mi a neve. Nekem Nutrilon (?) van, igazából gélszerű valami és nekem is a sok bukásra adták. Szerintem nem nagyon használ, de azért adagolom a kiscsajnak.

Noémi
fnoe
 
 


Noémi: én nem tudom, mennyi idő után telítődik, de a lényeg, hogy ha gyakrabban eteted ugyanabból a mellből, akkor tuti, hogy előbb-utóbb a zsírosból is fog jutni.
Vonalzó: jobb klikk valamelyikünkére, oldal megnyit, kiválaszt a neked tetsző, aztán mikor elkészíti, akkor kimásol a linket, betesz a profilodba aláírásként és már kész is. :wink:

Winnie: én se akartam cumit adni, bár annyira nem volt nagy az elhatározás, de aztán tényleg olyan sokat segít a megnyugtatásban, hogy nem bánom egyáltalán.

Kép
Kép
tinu
 
 


Szia Noémi!

Örülünk neked!

Egy két dolog az elsőtejjel http://www.iboly.hu
"A legtöbb édesanya azt tapasztalja, hogy kisbabája a délelõtti órákban nyugodtabb, egyszerre többet szopik, de ritkábban, míg délután olyan, mintha folyton éhes lenne, állandóan a mellén szeretne lenni. Növekedési ugrás idején a kisbaba egész nap szopizni akar, szinte megállás nélkül, majd néhány nap alatt megtermeli magának a több tejet. Nagy melegben a babák gyakran szopiznak, de egyszerre keveset. Ha a mama ilyenkor mindig átteszi a babát a másik mellére, akkor a csecsemõ csak az úgynevezett elsõtejet fogja kiszopizni, ami laktózban gazdag. A bélbolyhok felszínén lévõ laktáz enzim nem bírja a rengeteg tejcukor feldolgozását, a cukor erjedni kezd, gázok keletkeznek és ez a folyamat komoly hasfáját okozhat a kisbabának. Tehát nem a gyakori szoptatás, hanem az elsõtej-hátsótej mennyiségének aránytalansága okozza a hasfájást!

Mi a teendõ? Semmiképpen sem az, hogy nem hagyjuk a babát igénye szerint szopizni. Érdemes arra biztatni a mamát, hogy hagyja minél tovább egy mellen szopizni a babát, mielõtt áttenné a másikra, hogy alaposan kiürítse a mellet és hozzájusson a hátsótejhez. Ha a baba nem akar pár percnél tovább a mellen maradni, akkor nem kell erõltetni, viszont érdemes a következõ 2-3 órában ugyanerre a mellre visszatenni. Nagyon bõtejû mamák esetében lehet javasolni az alkalmanként csak egy mellbõl való szoptatást, sõt extrém esetekben az is elõfordul, hogy 4-6-8 óránként kell mellet váltani. Eközben természetesen fejni kell a másik mellbõl, mindig annyit, hogy ne feszüljön."

A súly gyarapodásról ugyaninnen
Elsõ 3-4 hónapban 113-227g/hét
4-6 hó között 85-142g/hét
6-12 hó között 42-85g/hét

Ja és még egy dolog, amióta most fejek a műtét miatt arra jöttem rá, hogy teljesen máshogy termelődik a tej most nálam. Eddig úgy volt, hogy teli volt(tényleg éreztem, hogy mikor ürül ki), most szinte semmi nem jön belőle, hanem a szopás alatt termelődik.
Tehát ha sokáig fejek, akkor jön belőle. Olvastam a Diószegi Eszter tanácsait és nála szerepelt 7-7 5-5 3-3 percig történő fejés és este lefejtem 50ml ezzel következő nap meg már 100-at, ekkor jöttem rá, hogy mennyire máshogy van, most mint az első 3 hónapban.

Ibcsi

KépKép
fibcsi
 
 


Noémi, nekem is ez a Nutrilon van, és hát nem nagyon használ, bár nem tudom, mennyi megy le, mert ugye köpi ki a kisasszony.... :? most próbáltam, hogy tejben feloldani, de hát ez sem tetszett, így sem kellett (megkóstoltam, télleg nem túl jó - semmi íze...)

Most este viszont megahiszti volt... azt hiszem, írtatok már ilyenről, amikor annyira behergeli magát, hogy a kaja sem kell....pedig legutóbb is keveset evett. Hihetetlen volt. Már azt hittem, kaja nélkül alszik el, de mikor kezdett beájulni, na akkor betoltam a cumisüveget, és akkor elfogadta, és 160-at benyelt végül.... de hát kőkemény menet volt.... és megint ott kezdődött, hogy hát vissza kellett fordítani hasról, mert hason nehéz a hasát bekenni....

Ibcsi, köszi, akkor ezek szerint nem olyan gáz a hízásunk...

Még annyi a súlyról, hogyha nem lesz meg féléves koráig a súlyduplázás, az mennyire gáz?

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Ibcsi!

Köszi a linket! Múltkor is, amikor felteted olvastabb belőle (akkor a hozzátápival kapcsolatosan) és nagyon hasznosnak találtam, majd ezt is elolvasom.
Egyébként a fejéssel kapcsolatban nekem is ez a tapasztalatom, hogy szinte nem is jön, még a teli mellből is csak 20 ml. Szülés után 2 hónapig minden evés után fejtem és ment egy csomó a fagyasztóba, most gondolom beállt a ker-kín és a mellszívóra a cici is másképp reagál!? AMúgy jó, hogy említetted a fejés módszerét. Már egyszer erről is olvastam,de akkor még nem érintett a dolog, mostanra meg már elfelejtettem. :? De majd meg probálom így a fejést...

Tinu!

Na meg probálom a vonalzót is beállítani! :o
fnoe
 
 


Winnie!

Te miért fejed a tejet és utána cumiból adod? (Lehet, hogy már írtad, csak én lemaradtam róla)
Az esti hiszti elkerüléséhez eddig az segített nálunk, hogy délután sokat játszok vele, hogy elaludjon és akkor türelmesebb a fürdetéssel és nem akar éhen halni sem. Fürcsi és öltöztetés alatt is van mindig valami amit tud fogni és rágcsálni és akkor valahogy elviseli az esti macerákat! :wink:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Na most mit rontottam el? :roll:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


na csajok úgy tünik visszaáll az alvásrend.Ismét 7 órát aludt egyben igaz fél 3-kor ébredt elsözör igaz fél nyolckor már aludt is Rájöttem mi lehetett a probléma szerintem melege volt.Most csak body volt rajta és igy sikerült visszaállítani az alvást.Gege köztünk alszik még és hajnalban egy pelussal is betakartam de lerugja magáról :):)
fnoe: a vonalzók közül azt másold be a névjegyedbe amelyik url-el kezdödik :D

nika70
Salgótarján
 
 


Á, nálunk a ma este sem ment simán. Éjjel megint orrszívás volt, mert arra ébredtünk, hogy a gyerek nem kap levegőt. Még a légzésfigyelő is elkezdett pittyegni. Valszeg náthás lett. :( Ez a hülye kánikula tehet róla (meg én). Hol kiizzad, hol meg meghűti a szél, vagy mittomén. :cry: :cry: :cry: Még jó, hogy megyünk szerdán oltásra. Nem is tudom, beadják-e így.

Kép
Kép
tinu
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?