Sziasztok
Na azért két locsolás és két gyerekaltatás között csak be tudok nézni.
Már egész ügyi vagyok, nem?
Mák
Azért így egész más, hogy tudom, gondoltál rám, még ha nem is írtad le!
Gaz: van egy szuper szer, mi most próbáltuk ki, ami a füvet nem bántja, csak a gazt, le kell permetezni. Karcsi lefújta és este jött a vihar.
Gondoltuk is, hogy ebből se lesz semmi, hisz azt írta, hogy ha 24 órán belül csapadék esik, akkor kisebb a hatása. Erre ma már látható, hogy a gazok fonnyadoznak, száradnak el, a fű meg virul. Majd megkérdezem a nevét, szerintem tök jó és nem is drága.
Gandi
Hát, abszolút megértelek, hogy kivagy!
Nekem az a mázlim, hogy hiába ekcémás mindkét manóm, mint én, ők sem a kajára azok, ahogy én sem, hanem a melegre, hidegre. Viszont vannak tojás nélküli tortáim, mindjárt megkeresem és bemásolom!..............
Szóval:
Tojás és tej nélkül süthető piskóta (sárga)
5 dl 100%-os almalé
25 dkg cukor
1 citrom héja és leve
2 cs. van. Cukor
Ezeket belezuttyintom a turmixgépbe és jó habosra turmixolom. Ezután hozzáadom :
50 dkg liszt,
2 cs. sütőpor,
1 csipet só,
2 mokkáskanál szódabikarbóna keverékét,
majd végül 12 ek. Olajat.
Jó habosra keverem, és közepes hőmérsékleten kb. 15-20 perc alatt megsütöm. Ez egy gáztepsi mennyiség.
Bármivel variálható, tölthető (gyümölcs, lekvár, csokimáz stb)
A baba feketterdő totája
Előző nap készítendő!
Kimagozunk 30 dkg meggyet,levét felfogjuk.10-12 szemet félreteszünk, a többit egy tálba.
40 dkg margarint felolvasztunk folyékonyra,és a meggyhez öntjük.
Hozzáteszünk 50 dkgösszetört háztartási kekszet, és 20 dkg kókuszreszeléket.
Addig kevergetjük, míg masszát nem kapunk.Ha szükséges, adhatunk még hozzá folyadékot.
egy kb 20 cmes műanyag tálat, vagy csatos tortaformát kikenünk margarinnal, és a masszát szépen belesimítjuk.Egy éjszakára hűtőben pihentetjük.
Tálalás előtt, a formából kivesszük.
Tetejére 2 dl tejszínből( növényi), és 2 kávéskanál porcukorból habot verünk, ezzel, és a maradék meggyel díszítjük a tortát.
Tejmentes palacsintatorta
Hozzávalók huszonnégy darab palacsintához:
40 dkg liszt, 2 tojás, 7 dl szénsavas ásványvíz (szódavíz), két kávéskanál cukor, egy késhegynyi só, olaj a sütéshez és a töltelékfélék.
A tojást a cukorral és a csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és annyi ásványvizet, hogy sûrû masszaként simára keverhessük. Fokozatosan, kevergetés közben adjuk hozzá a többi folyadékot. Palacsintasütõben kis olajon vagy teflonedényben olaj nélkül egyenként kisütjük a palacsintákat. Egyet alulra fektetünk egy kerek tálra, ezt megkenjük a töltelékkel, ráfektetjük a következõ palacsintát és így tornyozzuk tovább, amíg el nem fogy. . Tölteléknek a túrón és pudingon kívül bármi alkalmas, például reszelt alma, fahéj, lekvár, kakaópor, gesztenyepüré.
Tojás nélkül süthető piskóta receptje:
Hozzávalók: 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 evőkanál kakaó, 6 evőkanál olaj, 3 evőkanál 5 %-os cet, 2, 5 dl víz
Az anyagok kimérése után bemelegítjük a sütőt 20 percig. A sütőtepsit vékonyan kiolajozzuk úgy, hogy az oldalára ne kerüljön olaj, mert a tészta visszacsúszik rajta. A tepsi aljára pontosan beszabjuk a sütőpapírt, majd az előkészített hozzávalókat alaposan összeturmixoljuk. Amikor már jó habos, hozzáadagoljuk az alábbi anyagokat is, de ekkor már csak gyengén kevergetjük. 25 dkg réteslisztben elkeverünk 1 csomag sütőport egy mokkáskanál szódabikarbónát és egy csipetnyi sót. A masszát beleigazítjuk a tepsibe, majd 200 fokos sütőben, végig erős lángon sütjük kb.30 percig. Ezzel a süteménnyel kárpótoljuk ünnepnapokon kisgyermekünket. Gyümölccsel, lekvárral ízesíthetjük, díszíthetjük, mint a tortát.
SZÜLINAPI TORTA ( tejmentes )
Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
Töltelék:
1/2 kg túró
őszibarack konzerv
cukor
vaniliás cukor
2 cs zselatin
Piskótatésztát készítünk: 6 tojásfehérjét kemény habbá verünk a cukorral , ( mixerrel ) Ezután folyamatos keverés közben hozzáadjuk a tojássárgáját, és végül óvatosan a lisztet. Kivajazott sütőformába tesszük ( csatos tortaforma ), és előmelegített sütőben megsütjük. Akkor van készen, ha a tészta elválik a forma szélétől. Ha megsült, lezárjuk a sütőt, de nem nyitjuk ki az ajtaját, mert a tészta összeeshet. Hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a túrót rúdmixerrel összeturmixoljuk a konzerv levével, és őszibarackkal úgy, hogy kenhető állagú legyen. Ízlés szerint cukrot, és vaniliás cukrot adunk hozzá. A zselatint feloldjuk vízben, ( melegítve ), és a túrókrémhez adjuk. Ráöntjük a kihűlt piskótára, és pár órára hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, díszíthetjük a tetejét barackszeletekkel, dekorcukorkával, mázzal.
Ezek vannak meg nekem, persze van amiben van tojás, de találsz mindkettő nélkülit is. Remélem hasznát veszed!!!
Anyapoc
Úgy örülök, hogy Neked is hiányoztam!
Így már egész más lesz elmenni nyaralni!
Nincs már herótod a suliból?
Kert: óriási, 1111 nm, persze ezen rajta van a ház, ami 148, de akkor is nagy. És most már kezd kinézni valahogy, mert végre a fű zöld és nem barna, meg sárga.
Még nagyon sok alakítgatni való van rajta, iszonyú pénz megvenni a növényeket, amiket az unokatesóm barátnője tervezett nekünk, de egyszer kész lesz és akkor majd kiülök és gyönyörködöm. Persze azért most sem csúnya, de még kicsit hiányos.
Na, azt hiszem ennyi időm volt, még semmit nem pakoltam be az útra, és ma már valószínűleg nem is fogok, hisz Flóra már alszik és Gergőt is lassan ágyba dugom. Viszont jóhír, hogy Karcsi holnap mégsem dolgozik egész nap, így délután együtt szépen bepakolunk már a kocsiba is, így reggel csak öltözés, reggeli és Flórácska szopizása után indulunk is!
Most már tuti nem fogok jönni, csak 1,5 hét múlva, így puszi mindenkinek!
Orsi