Zsóka!
Göncz Árpádot én is hallottam többször is beszélni. Szerintem nem asszem-ezik, csak nagyon zártan beszél, ezért tûnik úgy, mintha elharapná amit mond.
Nem tudom, mire akarsz ezzel az utóbbi kijelentéseddel kilyukadni. Bár nekem is jelzés: vagy nem tanították meg neki, vagy nincs érzéke hozzá és soha nem kellett azért utóvizsgát tennie, mert túl sok helyesírási hibája lett. Ha érted, mire gondolok. Attól még lehet valaki kedves, megértõ, szeretetre méltó, hogy nem tud helyesen írni, nem? Sõt még igényes is. Csak van, akinek nincs füle hozzá. Vagy tolla. Én pl. tudom magamról. hogy nagy ellenségem a vesszõzés. Hiába tanultam meg a szabályokat. És a muszály is sokáig kérette magát, míg muszáj lett. Sõt, mostanában kezdem észrevenni, hogy elfeljetek helyesen írni! Kénytelen leszek elõvenni gyermekkorom egyik kedvenc könyvét: a helyesírási szótárat. (És azért csak kisbetûvel, mert nem tudom, a pontos címét!
) De én a KRESZ-t is betartom! Van, aki tiszteli a szabályokat, van, aki felrúgja és van, akit egyáltalán nem érdekelnek. A nyelv szeretete nem minõsít egy embert. Szerintem.
Solya