Új privát üzeneted érkezett!

Hali!

Tudtam én, hogy tegnap volt szülinaposunk, de ha le akartak volna lőni, akkor sem jutott volna eszembe.

Így utólag: Noi, nagyon boldog 1. születésnapot kívánunk!

Colett, hát Máténak jobbulást!
Mérlegképes könyvelői képesítéshez kell egy különbözeti vizsgát tegyek, 31-én lesz az írásbeli, és ha szóbelit is kell csináljak, az meg jún. 18-án. :roll:

Reni, előszedtem a múlt havi számlánkat: egy m3 melegvíz 793 Ft, ehhez jön még 125 Ft/m3 ivóvízdíj, 210,3 Ft/m3 szennyvízdíj és 6 Ft/m3 vízterhelési díj. És ez a nettó. De mi kapunk a melegvíz melegítésére használt hőből támogatást, a múlt hónapban mindent egybevetve 1008 Ft-ra jött ki egy m3 melegvíz, de állítólag most emelkedik, de hogy mennyire, azt nem tudom.

Marcy, a fiadnak boldog hófordulót!

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Kitti!
Nagyon szivesen nyilatkozom neked csak én egy külön állatfaj vagyok mert nálunk a yardon engedélyt kell kérni ahhoz ha a nevünk is szerepel a médiában.
Ha meg lehet oldani név nélkül akkor nagyon szivesen segítek.

Egyébként a bölcsibe 3 hét szünet van az oviba pedig 6 hét és a kettő fedi egymást.
Mi mindketten 5 hét szabadságot veszünk ki, így csak a fennmaradó 1 hétről kell gondoskodni Katánál, abban az 1 hétben pedig anyukámnál lesz.
( Lehet utálni de nekem 35 nap szabadság jár egy évben, amiből még van erre az évre 30 nap ha jól emlékszem.)

Marcy!
Marcinak boldog hófordulót!!!!!


Noinak boldog születésnapot!!!!!

Kép

Kép
katus73
 
 


MARCIKA BOLDOG HÓFORDULÓT!!!

NOI BOLDOG SZÜLETSÉNAPOT!!!!

Kép

Kép
oriandy
 
 

 
 

Noi!

Nagyon boldog szülinapot!!!


Marci!

Nagyon boldog hófordulót!


Rita!

A hozzászólások számától függ, én pl. csak arra figyeltem fel, hogy a 100. hozzászólásom után lettem "felhasználó" az "új felhasználó"-ból, a többi határt (még) nem tudom.

Éjjel nem bírtam a gyűrődést, és fél kettőkor adtam Nurofent Makinak, így 7-ig tudtunk egyben aludni. Annyiból nem bánom, hogy "elgyöngültem", mert délelőtt ismét bebizonyosodott, hogy a ciklusom kb. órára pontosan 28 napos, így most legalább nem vagyok annyira elhasznált, mert azt az 5,5 órát tudtam aludni egyhuzamban.

Na, most csak ennyi, mert még temérdek munkám van :cry:

Puszi,
Kata

Kép
wkata
 
 


Elszállt minden amit irtam. Bocs, ha nem reagálok mindig mindenkire, most is azért szállt el, mert visszamentem elolvasni az előző oldalt, hogy reagáljak, erre eltűnt amit eddig irtam. Szóval minden hó és évfordulósnak sok bódogságot, sajna nagyon gyenge vagyok évfordulómegjegyzésben, örülök, ha a szűk családét nem fejeltem el, ezért tudjátok :alapból mindenkinek mindig minden jót kivánok.
Katus, nyomozol? Mi az hogy civil?
Ja, a böcsületes nevem Sebestyén Andrea, Andi és Szolnokon élünk.
Gabella, próbálj ismerőssel hozatni homeós bogyókat Szegedről, előtte kérj a gyógyszertárban füzeteket, kék, sárga és zöld van, ingyen adják- homeopatiáról mindenkinek, kismamáknak és babáknak. ez a 3 fajta.Én a császárra is azt használtam, a kismamásban van benne a szer. ajánlom akik most szülnek még majd. Gátsebre is vannak bogyók.
Azokban minden benne van, én mindig ezeket nézem, de van 3 könyvem is. Kérdezz mindig!
Meteor! Szerintem Te MÁR felhasználó vagy, még nem haladó, már nem új, hanem mezei felhasználó. Ez már előrelépés! Kineveztek!!!!
Katus, megirnád mi a kórság ez a 90 napos, nem haltál bele? Az nem olyan, hogy egy napig csak egyfélét ehetsz? Nem állitom, hogy elég ehhez az akaraterőm. Ma tornáztam, pirospont!
Colett! iiggeeen, igen, még még még, ilyen tanácsokat!! Rákattantam a témára, sos le kell fogynom, jön a strandszezon !!! 4-5 kiló megy 1 hónap alatt?A hullahoppnak milyen legyen az átmérője? Kipróbáltam a lányomét, bepisilt a röhögéstől a család.
Kitti én szivesen nyilatkozom, de épp most nem kell ezen rágódnom, a gyed áldása, a suli előtti utcsó nyarat együtt töltjük, strandolunk és csődbe megyünk, de ez az utolsó szabad nyár. Egyébként már 6 éve igy terveztük, hogy elsős legyen a lány, de a kicsi már eljátson egyedül addigra önjáró legyen, hogy tudjak foglalkozni, itthon lenni az elsős lányommal. Meg én alkalmatlan személyiség vagyok 2 picire. Az egyik legyen készen, aztán jöhet a másik. Na erről nem akarok vitát nyitni, nekünk ez jött be, vannak érvek a kis korkülömbség mellett is jócskán. Szerintem ez gyerek, család és anya ,vérmérséklet,meg személyiségfüggő is.
Tavaly sajna én 3 hónapot kórházban voltam a pocakkal, a nyarat az uram és anyukám vitte. Előtte évben felváltva mentünk szabira és anyunál is volt Blanka, estére mindig hahaztuk, most meg már haza sem akar jönni, van hogy 3 napot is ott alszik, csak 2 km a házuk a várostól, kint a holt-Tisza parton, csodás nyaralókörzetben, kedvenc kutyákkal. Ezért költöztünk le ide, pesten semmi segitségünk nem volt.
A kolléganőm akinek kamionos a férje nyári oviba adja, mindig van ovi, egész nyáron ügyelnek, a kisfiú még élvezte is, hogy új gyerekkel ismerkedhet, meg mások az ovonénik.
A másik kolléganőm most válik 2 különböző apától való 2 lánnyal, egyedül tartja el magukat, robotol, a gyerkők mindig a stúdióban lógnak, de nálunk bababarát a szeri, mindig van aki kiszalad velük a játszóra, rajzolnak, mesét néznek, az udvaron szaladgálnak, vagy a vágó fiúk ölében ülnek. De azért ez sem megoldás, szóval elég nehéz ügy, fogalmam sincs mi lesz ha Blani isis, Beni meg bölcsis lesz, mi meg dolgozunk. Csak a nagyi marad, de csak az itteni, mert 3 év alatt nem engedem sehol ott aludni-Vekerdy, meg az anyai szivem.
Anyukám olyan mint a 2. anyjuk, sokat van velük, ismeri minden rezzenésüket.
Lányok a lényeg. Áldom az anyai ösztöneimet, hogy nem szigorkodtam most a suttogóval, levittem most Benit a dokihoz, ráhúzódott a jobb fülére a nátha meg a köhögés. 1 hónapja hurutos, de még most is megúsztuk az antibiotikumot. szoptatok ezerrel, vedelem a citromfűteát, neki is adok, meg 2000 c vitamint dobok be minden nap, had menjen a tejbe.Szóval ezért ébredt, szegénykém. Még láza sem volt, azt mondta a doki ügyi vagyok, hogy levittem, (éjjel az idegtől, hogy megint ébredt nem ezt gondoltam)még csak kicsit piros belül a füle, csak orrcseppet meg köptetőt irt, meg lámpázom itthon. Ja meg cataflamot is irt.Meg porszivózom 5x naponta.Azt mondta 2-3 nap alatt rendbe jön, mert nagyon időben csiptem el.huhh.Ezt majdnem elcsesztem.Még jó hogy vannak ösztönök, meg megszólal bent a vészcsengő, ami felülirja az okoskodást meg a könyveket.

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!

Noi, nagyon boldog 1. szülinapot! :)

Én már nem emlékszem pontosan, de a mi bölcsinkben azt hiszem 4 vagy 5 hét a szünet. De inkább az utóbbi.
Kitti, örülök, hogy erről írsz, mert szerintem ez sok családnak nagyon komoly problémát jelent. Sőt még az is, hogy időben odaérjen a gyerekért a bölcsibe/oviba.
Vendég
 


Kitti!

Jössz jövő héten???

Bocsi, de most egy kicsit "tltólistás" a babanet. Terelnem kell a gondolataimat, amik biza néha nagyon negatívak. Jövő csütörtökön mondjuk minden kiderül, ha jó, ha rossz. Addig puszi:

J.

tjuca
 
 


Juca, holnap derül ki hogy mely napok jók nekem a jövő héten, írok majd privit!
És ne gyötörd magad, az csak árt! Kérlek szépen!
Szorítok értetek!

Pusz

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok! Csak pár sor! Vencel allergiás valamire, azért folyik az orra. Nagyon bánatos vagyok emiatt. Meg nagynehezen találtam valakit, aki tegnap megcsinálta végre az adóbevallásom, amit aláírás nélkül postáztam el. Pedig pénzt ias kaptam volna vissza. Ki tudja, mikor rendeződik el a dolog, mert vidékhez tartozom, utazni kell majd. Mostanában összecsaptak a fejem fölött a dolgok. Mennem kell. Puszi mindenkinek!

Mári

Kép
mári
 
 


Sziasztok!

Benianya, még nem is üdvözöltelek!
Kíra első foga febr. 15-én bújt ki, rá kb. két hétre a második (mindegyik alul), de már akkor nagyon be volt duzzadva a felső ínye is. Ehhez képest még 2 és fél hónapot vártunk a felsőkre. Őt a felsők jobban megviselték. De egy ismerősünknél úgy jött ki a felső 4 egyszerre (!), hogy szinte észre se vették. Úgyhogy ne félj tőle! Nekünk alul a bal jött ki előbb, felül a jobb.

Tegnap voltunk tanácsadáson: Kíra most a hosszára edzett :) Súlya 8600 g (csak 12 dkg-ot hízott 3 hónap alatt, mondjuk szerintem a múltkori hasmenés egy kicsit lefogyasztotta), viszont nőtt 6 cm-t, most 76 cm. Viszont a mostani szuri kicsit betette a kaput. Soha nem viselte meg eddig, egyszer volt hőemelkedése, de a szurinak még a nyoma se szokott látszani. Most viszont úgy bedagadt a lába, hogy a térdétől a pelenka széléig egy hatalmas kemény dudor az egész. Mint egy fél tojás. És nagyon fáj neki, nem is engedi, hogy közelítsek felé. Biztos az is közrejátszik, hogy most már nem fekszik, mint ez előző szuriknál, hanem áll rajta, meg erőlteti, meg persze nem volt nagy sikerem a borogatással sem, amint tudta, eltávolította :(

Gabella, szörnyűek a képek! Jó, hogy túlvagytok rajta…

Cumi-csere: szerintem teljesen mindegy, hogy cumiról vagy másról van szó. Nálunk a gyerekek egymás játékait rágcsálják körbe-körbe, főleg, amikor úszáson vagyunk, és ott együtt vannak a járókában, amíg mi öltözünk. Mondjuk én ebből soha nem csináltam problémát, felnyalja a padlót is, meg a cipőnk talpát, meg a babakocsi kerekét. Annál rosszabb nem lehet :)

Most ennyi, majd holnap jövök!

tandika
 
 


Csak beugrottam, mert a skarlátos uram elment vizsgázni egerbe( már nem fertőz, igy is 4 vizsga ugrott a hülye foltok miatt), szóval egyedül vagyok, ovijárat, vásárlás, fel a 4.re, Beni reggeli-erre van 15 percünk,aztán intim torna haladó tanfolyam( nagyon jó, én a két szülés között csináltam meg a kezdőt-mindenkinek szivből ajánlom, szerencsére a haladó csak 1 óra, 6 alkalommal,heti 2 nap)onnan kissebb logisztikai szervezéssel viszem Benit Dévény tornára, onnan haza, ebéd, ami már most rotyog neki, ma, valakitől itt vettem az ötletet-tököt főzök krumplival, szunya, de gyorsan ám, mert 4 re visza kell érni az oviba, kerti party lesz és a nagylányomék adják a műsort. Aztán ugrálóvár, állatsimogató,kézművessor, nemezelés, szövés-fonás,meg virsli, meg biokaják, meg zsiros kenyér és még más finomságok. Zöld oviba jár a lányom-állami- bogarásznak, madarásznak, tele van a csoport állatokkal, halakkal, növényekkel, meg művészeti program is fut, néptánc, népi mesterségek stb. Nagyon imádjuk, a Föld napi kerti parti meg az év csúcsa!!!!
Talán a cataflamtól, de most csak 3 kor és 5 kor kelt Beni. ÉÉÉs ma reggel szopi után megfogta a csőrös poharat és iszik!!!Próbálom csatolni, mondogatom, hogy viz, iszikstb. Azt már megtanitottam meki, hogy hol az óra, minden szobában megtalálja, imádja ahogy ketyeg.Arra meg visong az örömtől ha éneklem neki jár az óra jár az óra tikk takk jár, benne egy manócska vigan kalapál, de ha az óra már nem jár benne a manócska már nem kalapál.ez az egyik kedvence a nappali bóbitás altató és az esti jó éjt gyerekek búcsúzik a füles mára altató mellett. Pelenkázásnál a száraz tónak nedves partján döglött béka megy csak, erre hajlandópelenkázható helyzetben maradni. Fut a tököm, csaó.

benianya
ákosbenianya
 
 


Franc ebbe a shift billentyűbe,a bal bekrepált, soha nem ir nagy betűt, nem esik kézre a jobb oldali használni. bocs.

benianya
ákosbenianya
 
 


Hogy én mekkora marha vagyok, eredetileg azért irtam, hogy megkérdezzem Tandika! Milyen szurit kaptok ti 10 hónaposan? Lemaradtam valamiről? Legközelebb csak 1,5 évesen kapnak nem?Vagy ez az agyhártya elleni nem kötelező, de adható? Vagy a bárányhimlő elleni?

benianya
ákosbenianya
 
 


Benianyu!
Vizsgáló vagyok (bűnügyi), az olyan mint a nyomozó csak hozzám akkor kerül az ügy amikor már megvan a tettes.Az én feladatom az összes bizonyíték beszerzése és az ügy előkészítése a vádra.
Nagyon szeretem a munkámat.a civil ruha azt jelenti, hogy nem egyenruhában dolgozom hanem rendes utcai ruhában.Bár megjegyzem én is egyenruhásként kezdtem a pályámat és közben végeztem el a főiskolát ( Rendőrtiszti ) munka és gyerek mellett így lettem bűnügyi szaknyomozó a szakmámat tekintve.

A 90 napos diétáról mindent megtalálsz a www.mindemegette.hu -n vagy egyszerűen csak üsd be a keresőbe a 90 napos diétát.
Valóban egy nap csak egyfélét lehet enni és a mennyiség is be van határolva.Fehérje, keményítő, szénhidrát és gyümölcs napok váltogatják egymást szigorúan betartva a sorrendet.
Eleinte nehéz de könnyen meg lehet szokni és aki szoptat annak hasznos mert minden féle tápanyaghoz hozzájut igaz csak bizonyos napokon.

Juca!
Ne csináld már legyél bizakodóbb, ez már én is 2x áléltem és mindkétszer szép egészséges lányom született.( A vetélésem a 2 sikeres terhességem előtt volt.) Mi is utroval vészeltük át a nehéz időszakot.

Kira baba!
BOldog hófordulót kívánunk neked és anyukádnak!


Kitti!
Hétfőtöl megint megyek dolgozni úgyhogy reagálj légyszíves mert onnantól megint nem lesz időm babanetezni, sőt egyáltalán netezni.

Kép

Kép
katus73
 
 


Juca!
Lehet, hogy félreérthetőt írtam, szóval a két sikeres terhességem előtt volt a vetélésem.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

KÍRA! BOLDOG HÓFORDULÓT!!!

Kép

Képzeljétek!
Megbeszéltük apával, hogy most reggelente ha Dani felébred, ő megy érte, mert én akkor gyorsan hőmérőzök. Ma reggel is így történt, odahozta közénk, bebújtak az ágyikóba és elaludtak. Aztán apa elmend dolgozni, mi meg aludtunk 7-ig! Végre-végre-végre! Azért ez mégis csak 1 órával több alvás volt! :lol: :wink:

Andy

Kép
oriandy
 
 


Jesszus lányok!
Néztem a híreket és volt egy igen durva hír: Egy 19 éves apuka mikróban megégette a 2 hónapos gyerekét. Azt mondta kiborult a gyere sírásától és ezért égette meg. Kb 20 másodpercre kapcsolta be a készüléket!
TE JÓ ÉG!! VANNAK MÉG VADÁLLATOK!!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Katus!
A név nem olyan fontos nekem, egy közös fotó a lányokkal, az viszont nagyon. Név ügyileg elég úgy hogy "Katus".
Mit mondasz???
Ha oké akkor mailben elküldöm Neked a kérdéseket.


Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Kitti!
A fénykép alapján is be tudnak azonosítani főleg ha azt is beleírod, hogy hol dolgozom , akkor viszont kell az engedély.
Sajnos ez egy ilyen cég és én nem szeretnék bajba kerülni emiatt.
A kérdéseket elküldhetnéd megtekintésre.
Ne hari, hogy ilyen nehézkes vagyok de a szabály az szabály.

Kép

Kép
katus73
 
 


Kitti!
Van skypod?

Kép

Kép
katus73
 
 


Noi-nak boldog születésnapot!

Marcinak és Kirának boldog hófordulót
kívánok!

Jézus Andy,
ez nagyon durva! Ez itthon volt vagy valami okos amerikai megint? És mi történt a babóval? Remélem apukát majd máglyára rakják!!!!!!!

meteor
 
 


Sziasztok!
Gyors leszek, mert megyek sütni, főzni, mosogatni, takarítani. Mást most nem akarok, de holnap szülinapozunk.
Mesi mintha javulna! Kopp-kopp-kopp! Elkiabálni se akarom.
Kitti! Mire lennél kíváncsi? Szívesen válaszolok! A végén tiszta médiasztárt csinálsz belőlünk! :D
Utólagosan boldog hófordulót Pannusnak, Marcinak és Kírának! (Bocsi, ha valaki kimaradt!)
Noéminek nagyon boldog születésnapot kívánunk!!!!!!!!!!!!!
Juca! Drukk! Majdcsak eljön a 24. is!
Bocsi, de ennyire futotta most tőlem...

Puszi mindenkinek, szép hétvégét!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Jó reggelit Mindenkinek! :-)

Kíra boldog hófordulót! És már előre Vencelnek is, nehogy elfelejtsem! :wink:
Ennek alkalmából képeket kérünk!!!

Gabella, remélem jól alakul a holnapi szülinapi zsúr! :) Na de miért is ne alakulna jól? :shock: Kicsit próbálj azért megnyugodni!

Benia: neked aztán van energiád. :lol: Torna, programok... De ahogy olvasom van azért segítséged a férjeden kívül is, ugye?

Mári: sajnálom. :( A családban van allergiás?

Mézgombi, te merre bujkálsz?
Vendég
 


Meteor!
Annyira megrendített a hír, hogy nem is figyeltem, pontosan holt történt ez, de tuti, nem Mo-on!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Kíra!

Nagyon boldog hófordulót!!!




Lányok!

Mikortól lehet epret adni??? holnap megyünk Kaposvárra szülinapozni (Misi és dédije pont együtt lesznek 90 évesek :lol: ) és anyósom mondta, hogy kapunk távoli rokontól saját kerti bio epret, 2-3 kilót. A nagyját biztosan át fogom törni és lefagyasztom mint gyümölcsvelőt (túrókrémhez gondoltam, mert azt nagyon szereti mindenféle gyümölccsel), de most már kaphat pár szemet, vagy még nem?

Tandika!
Engem is érdekelne, hogy ez milyen oltás volt, mert mi most várunk az egyelőre hiánycikk meningococcus ellenire (több patikában sem volt, végül a legnagyobb szentendrei patika megrendelte számunkra, de két hete nem érkezik), és ha arról van szó, akkor elkezdek készülni erre a mellékhatásra :cry:
Jobbulást!

Benianya!
Tényleg piszok sok energiád van, irigyellek. Én álló nap kóválygok a tennivalók között... Full rendbe kéne vágni a lakást, mert vasárnap vendégek jönnek (nem lazák, mint mi), szombaton álló nap nem leszünk itthon, és ma este még megsütöm Maki tortáját. Férjem nem segít semmit, mert folyton dolgozik :-( Na mindegy, előbb-utóbb jobb lesz ez is. Remélem.

Megyek is fürdőt rendbe szedni.

Puszi,
Kata

Kép
wkata
 
 


Wkata!
Szerintem inkább a fagyasztóba rakd, bár 1 évesen már lehet próbálgatni. De tényleg nagyon allergizál! Az öcsém még 4-5 évesen is allergiás volt az aprómagvasakra. Eper, málna, banán, kiwi... Addigra legalább a fruktóz intoleranciája javult, és más gyümölcsöket ehetett végre. Ezek miatt én nagyon óvatos vagyok mindennel, mégse úsztuk meg bajok nélkül...
Mostmár tényleg megyek...

Misinek előre is nagyon boldog születésnapot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Kata, én úgy tudom még nem szabad epret adni, esetleg jövőre, de inkább 3 éves kor után. Továbbá ugyanez vonatkozik a gombára (nehezen emészhető), mézre.

Gabella: babánra???? Én azt már nagyon régóta adok, arról nem hallottam, hogy allergizálna.
Vendég
 


Sziasztok!

Noinak nagyon boldog szülinapot!

Misinek is nagyon boldog szülinapot kívánunk így előre is!

Kíránal boldog hófordulót!

Marcinak boldog hófordulót!

Vencusnak is előre boldog hófordulót!


Wkata: eper az én táblázatom szerint 18 hónapos kortól adható!

Oriandy: ez nagyon durva. Én nem hallottam, de talán jobb is, mert ilyenkor mindig felmegy bennem a pumpa!

Benianyu: nálunk is kell az éneklés. Különösen a pelenkázásnál. Kornélnak a Hová mész te kisnyulacska, Egy kis malac röf-röf-röf, Vuk, Paff a bűvös sárkány a kedvencei. Este ő is a Bóbitát szereti.

Gabella: tényleg médiasztárok lesztek! :lol: Még a Sikket is megvettem és elolvastam a cikket. :D
Kitti: szeretem az írásaidat! (Nem bókolok, ám!!)

Juca: pozitív energiát küldök! De ahogy korábban is írtam, szerintem az is nagyon fontos, hogy a te hangulatod milyen! Tudom, hogy nagyon nehéz (illetve csak sejtem), de fel a fejjel. Nagyon szeretünk és várjuk a jó híreket!

Én most 10 napos fogyókúrát csináltam. Hatásos volt! Az elején elég drasztikusnak tűnt, de nem az, igaz nem is tartottam be mindent szó szerint. S még a tejem se apadt el! Viszont vannak mínusz kilók! Ne kérdezzétek mennyi, mert nem álltam mérlegre, de a ruhákon érzem!

Olyan vicces, amikor a fogakról írtok. Nekünk még mindig nincs!
Ex: ebben már lassan lekörözünk benneteket! Ha jól emlékszem Petinek valamikor ilyen idősen bújt ki az első, mint most Kornélnak! A vizsgákhoz kitartást! Drukkolunk!

Na, megyek labdázom egyet Kornéllal!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Kimike! A banán is aprómagvas... (Egyébként azt azért én is elkezdtem 7 hónapos kora körül, és kopp-kopp-kopp, nem okozott problémát.)

Ittvolt a védőnő. Most megyek, takarítok tovább.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok Lányok,

Boldog hófordulót Kírának :) !!!

Tandi: csatlakozom a többiekhez, milyen oltást kapott Kíra? Bárányhímlő ellenit???

Tegnap voltunk tanácsadáson: Marci 10,5 kg (ez tiszta súly, mert előtte 3-szor kakkantott :lol:) és 78 cm :lol: .

A napokban készült néhány fotó Marciról, mellékelem, hogy el ne felejtsetek bennünket :) !

Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy most nem reagálok, de nem tudja véleltlenül valaki, hogy a meningococcus elleni oltás 1 éves kor alatt mennyiba kerül pontosan (addig van rá támogatás)? Itt nagyon huncut a patikus és nem szeretném, ha becsapna!

Eni!
Marci nagyon tündérke!

Oriandy!
Köszi a linket, hamarosan jelzem, hogy melyik mintát szeretném megkaparintani!
Bugyortudoros csajszi felhívott! Nagyon szimpi. Hétfőre itt vannak a bodyik és utólag kell elutalnom.

Bocs, de süti sül( vagy már ég?).

Reni
Kép
prenata
 
 


Annyira édes a szépszemű nagyfiú, Marci!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mi súlyban kicsit megrekedtünk a betegeskedés miatt, de azért 9,33 se olyan vészes egy évesen. És 76 cm.

2 szoba kiporszívózva, lassan, de haladok. Mesi meg nyafi, fel kell öltöztetni, és irány sétálni a szélbe...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Reni! Ügyi vagy, nekem is sütni kéne, tortát meg almás lepényt, de előbb még mosogatni kell... Vááááááááááá

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Reni: én is tegnap rendeltem meg a gyógyszertárban és azt hiszem 2700 Ft körül mondta a gyógyszertárosnő. Mondjuk épp akkor volt egy hívásom nem nagyon tudtam figyelni, de azt hiszem ennyi.

Most mennem kell, talán este tudok jönni.

Puszi
Eni

Eni
marcy
 
 


szerdai képek:

bealudtam reggeli után:
Kép

próbálkozom :D :
Kép

(Egyébként elaludt, mire kerestem neki rucit.)

Saláta kész, mosogatás félig. Megyek tovább! Mosogatás, torta-sütés jön! Drukkoljatok!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Reni!

Most drágult, nem tudom pontosan, mert kidobtam a blokkot, de 5000 körül van. 1 év alatt, mi is azért írattuk fel nemrég, és azóta próbálom kiváltani... De mivel már fizettem, és nem a mi hibánkból nincs, ezért az olcsóbb áron kapjuk akármikor is jön meg a gyárból.

Gabi!
Drukkolunk! Milyen torta lesz Mesketének?

Kata

Kép
wkata
 
 


Gesztenyés, csokimázas, sima torta, de lehet, hogy a Cory félét is megcsinálom. Megyek is tovább! Pusza!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!
Mi is tegnap mentünk a gyógyszertárba a szuriért és már mi is magasabb áron kapjuk! Úgy 5000 Ft körül. Nekünk is megrendelték, de ma elvileg megjön. Mikor emelték az árát??
Mert mi is direkt 1 éves kora elött irattuk fel, hogy ne legyen olyan drága.
Az udvarrendezéssel meg jönnek a gondok....
Nem azért, de most kiakadtam (óóóó már hányadszor!). Odajön hozzám az egyik szomszéd csaj és azt mondja, hogy itt van ez az átvételi elismervény, majd ha fizetem a markolóst, írassam alá vele, hogy el tudjunk számolni késöbb. Ő az aki múlt évben volt a közös képviselő és szinte semmi dolga nem volt a házzal, gyorsan lepasszolta nekem, most hogy jön a felújítás. Nem akarok kukacoskodni, mert én aztán (szerintem) elég talpraesett vagyok, de ha itt van a házban 3 (aza most az én férjem dolgozik, így 2) férfi, akkor miért nekem kell lemennem és kifizetni a markolós srácot????? Ja, és azt mondja a csaj, hogy te úgyis itthon vagy!!! EZT MEG KI MONDTA NEKI??? ÉN NEM CSINÁLHATOK PROGRAMOT MAGUNKNAK??? húúúúúúúúúúúúú
Na, jól van, megpróbálok lehiggadni. Megyek, tisztába teszem Danit, mert igen büdi és ahogy itt jön-megy húzza maga után a kondenz csíkot! :lol: :lol: :lol: :lol:

Andy

Kép
oriandy
 
 


WKATA!!!!Csak 18 hónapos kortól lehet epret enni!!!!!!!Allergizál. Dörzsöld be vele az alkarját, és nézd meg milyen bőrreakciót ad, ha semmit, adj neki fél szemet és várj 2 napot, bár én ezt nem merném megtenni.
Inkább fagyaszd le. A Kismama első kiskanál ételünk c. naptárából, meg a W. Ungvar Renátától tudom. Üsd be a keresőbe, hogy első kiskanál ételünk, tök jó az a táblázat, nálunk a hűtőn van, abból nézem ki mit adjak neki. Ha van allergiás a családban pl. az én uram, akkor még a sajtot, joghurtot is csak 1 év körül, mi ezért várunk vele.

Én is tök energikusnak érzem magam és én nagyon pörgök, iszonyú gyors vagyok, papiron rendszerezek mindent, és pipálgatok, még takaritani is igy takaritok, tök praktikus, gyors, üvölt a zene, kikapcsol az agyam, a papirról meg nézem melyik szobánál mi következik.
Anyukám is segit, intim torna idején pl ő tologatta Benit a művház körül, aztán mi mentünk Dévényre autóval, ő meg hazatolta a babakocsit(nem fér be az apóskölcsönkocsiba). Amúgy azuram segit nagyon sokat, mindent együtt csinálunk, nagyon szeretünk együtt lenni, a legjobb mikor együtt megyünk Blaniért az oviba és 4esben ki a játszóra. Mi ezért választottuk a kevesebb fizetést és vidéket. Még szülőira is együtt járunk, addig anyu van a gyerkőkkel.

Juca!Segit az agykontrollos bölcső meditáció, sok pozitiv gondolatot ad, a para átmegy a magzatra is, gondolj arra, hogy minden úgy van jól, ahogy van, minden úgy történik ahogy történnie kell.És minden a legnagyobb rendben van!!!

Én minden nap gyorsan körbeporszivózom a lakást és felmosok, ez 5 perc és igy tök jól megtartható a rend és a tisztaság.igy csak 2 hetente kell ablakpucolásos, ágyneműhúzásos, matracforditásos, szőnyegrázásos nagytakaritás csinálni.
Ez a sütizés!, sütök én is holnap biomákosat, nesze neked fogyókúra.
A tornát nehéz belőni, mert 1,5 órával szopi előtt kell, hogy a közben termelődő tejsav felszivódjon, és ha lehet akkor ha Beninek jó kedve van, akkor fekszik mellettem és emelgeti ő is a lábát. Ha azuram éjszakás, bent alszik, igy nappal, ha nem tanul, foglalkozik addig Benivel, még a kajáját is megfőzi.Takaritani meg vasalni utál, de azt is megcsinálja. Tavaly nyáron az utcsó 3 hónapot mozdulatlanul fekve kellett Benivel töltenem a kórházban 3 hónapig azuram csinált mindent, még a haját is megtanulta befonni, főzött, mosott, takaritott, játszóra vitte, kórházba hordta a kaját stb. Csak a muskátlik mentek tönkre a teraszon, meg a lisztes szekrénybe költöztek be a hangyák, úgyhogy csak szuperlativuszokban tudok beszélni azuramról. Ez nem vonakozik a vizsgaidőszak alatti idegbajára, de hát senki sem tökéletes.Nagyon csipem, hogy ilyen, ettől nagyobb segitség nem is kell nekem, de hát arről szól a társ-ság,nem?

Köszi a fogyi tipeket, még még még. A barátnőm egyszerűen csak elfelez mindent amit eddig evett és kétszer annyi ideig rágja, hullanak róla a kilók.

Olyan szépek a gyerekek, olyan jó, hogy van ez a topic és ilyen aktiv, jó látni őket, gyönyörűség. _Marci 10 hósan már áll, tök édi az a lábkilógatós kép!!!Remélem mi is eljutunk hamarosan idáig,kicsit fogyinak érzem magunkat, de jó volt a sok biztatás, és én is látom Benin a fejlődést. Ma a porszivó zsinórt rágta.

Mindenkinek jó sütést, főzést, takaritás, gyógyulást, munkát, családozást, szép hétvégét!
Andi

benianya
ákosbenianya
 
 


Kismamás kaja-táblázat nálam is konyhában ki van rakva! Abból lesek folyton, még most is, hogy már Mesi "nagylány". Sokak szerint túl óvatos vagyok, de sose lehet tudni!

Torta a sütőben! :-) (Én nem vagyok ilyen fürge, aktív, miegymás, kínlódok nagyon, ha takarítani kell... Benianya, tanulnom kéne tőled, vagy várlak segíteni!) :D

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Marcy, de örülök, hogy tettél fel képeket! :) Szép család vagytok! Ha a férjem hazajön meg is mutatom neki, mindíg kérdezi, hogy mit tudok rólatok, mi van veletek. :wink:

Benianya: na ne csináld!!! Két hetente ablakpucolás??? A többi ok, azt én is csinálom, porszívózás, felmosás, ágyhúzás, hetente-kéthetetne takarítógéppel kimossuk a szőnyeget, mert sokszor keni a kezét bele a gyerek :shock: , na de ablakpucolás! És én még abban a hitben éltem, hogy mi milyen tsiztaságmániásak vagyunk.
A biomákos receptet feldobhatnád, imádom a mákos sütiket!
Ja, a férjed miatt pedig összeteheted a két kezedet. :wink: Az enyém egy tündér, de ettől függetlenül soha az életben nem mosogtana és vasalna, a többit is csak akkor, ha vészhelyzet van. :lol: Mi a foglalkozása a férjednek?

Gabella: milyen torta van ilyen gyorsan kész? Receptet kérek! :D
Vendég
 


A torta még csak sül! :)

Egyébként meg csodatorta. Múltkor is már írtam.

6 tojássárgáját kikeverünk 6 evőkanál vízzel és 30 dkg porcukorral, hozzákeverünk 20 dkg lisztet és a 6 tojás felvert habját.

Jó nagy (kivajazott, lisztezett) tortaformában sütjük, mert nagyon nagyra megnő, mintha vagy 10 tojásos piskóta lenne! 170 fokon kb. 45 perc alatt sül meg. Könnyű, finom tészta!

Tölteni lehet bármivel, meg mázazni is.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Csajok!

Köszi a válaszokat oltóanyag ügyben. Ez azért brutál, hogy 2700-ről 5000-re emelkedett. Nem lehet, hogy 5000 a támogatás nélküli ár? Meddig áll el az oltóanyag a hütőben?

Közben itt volt a nagynéném 2 és fél órán keresztül. Hüüü, hogy mennyit bír beszélni! De azért a sütit is befejeztem közben, Petit is elaltattam. Most várom a férjem, hogy én elmehessek pedikűrre!

Pár képet dobok én is Petiről:

Legújabb szerelem: cipzár és gomb. Leginkább a ruhákról és táskáról:
Kép Kép

Fürdés előtt:
Kép

Kiflievészet:
Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Franc! Kezdhetem előről! Elb...tam a tortát, nem nyitottam ki időben a formát, és összeesett... Vááááááááááááááááá :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok.

Azt a mindenit, de belehúztatok, ma jó sok olvasnivalóm volt.Most értem haza a munkából, háromra megyek Ádiért a bölcsibe. Apa kitolr velünk.Tegnap este elkisértek a riportra Ádival és ma reggel elfelejtette felhozni a babakocsit a csomagtartóból így nem tudunk menni a játsszótérre.Annyira még sétál jól hogy a játszótérig eltotyogjunk.:-(
Úgyhogy most itthon szórakozatom.Mostanában kergetőzni szoktunk. Rászólok hogy: "Fussál kisegér, elkap a tigris", ő meg rohamtempóban mászni kezd, én utána, amikor pedig elkapom, megcsikizem, majd közlöm vele, hogy: "a tigris megmarcangolta a kisegeret, visszamegy a búvóhelyére" Ez azt jelenti hogy megyek a szobaajtó mögé, ahonnan aztán újabb támadást indítok a kisegér, azaz Ádám felé.:-)
Barbár játék nem? :-)
Mindegy, Ádi nagyon élvezi.

Katus, holnap átküldöm a kérdéseket, fgondolom már úgyis csak hétfőn tudod jóváhagyatni.
Gabella, Beni anyu, rátok is számítanék!:-)
És nagyon köszönöm hogy segítetek nekem!

Eni, nagyon cuki Marci! Ádám is szokott fürdés előtt pucéran parádézni a lakásban. Nagyon hiányoznak a soraid, térj vissza "állandóra" minél előbb.

Anita, köszi a cikkeimre vonatkozó dicséretet!:-)Midnig jólesik ha kapok visszajelzést.

Móni, akkor sétáljunk hétfő délután, az nekem tökéletesen jó!!!
KiHÉVezünk Ádival délután, úgy fél négyre jó lesz? Csappunk egy Dunapart kört.:-) Jó nagyot.
Tomi meg meló után értünk jön.
(Ő még nem tudja, de majd rábeszélem)

Kaptam sajtómeghívót a mogyoródi Aquarena VIP bulijára, holnapra, úgyhogy megyünk a fiúkkal csúszdaparkozni. Persze, ha rossz idő lesz nem fürdünk, csak potyakajázunk meg megnézzük a műsort.
Vasárnap meg takarítunk és punnyadunk.Röviden ennyi a hétvégi program.:-)
Később még jövök.
Puszi:

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Lányok!

Tudom, hogy ez már lerágott (csont) téma, de ki milyen formában ad/ vagy nem ad a gyerekének tojit?? Pl. a levesbe tészta vagy csipetke, esetleg palacsinta, vagy egyéb, amiben az egész toji benne van!!??

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

Régen írtam már, kimaradt pár nap olvasás, és teljesen lemaradtam... :(
Már arra is gondoltam, hogy elköszönök, nem szeretnék csak rólunk helyzetképet adó lenni, és mostanában egyre kevesebb időm jut gépezni.

Így utólag is puszilunk minden kis ünnepeltet!

A meningitec oltás 2882 Ft-ba kerül 1 éves kor alatt, hétfőn vettem Julcsinak, kedden kapta meg. Nem volt vele gondunk, nem lázasodott be. 80 centi már a csajszi, a mérleg nem volt jó, így a pontos súlyát nem tudom, de szerintem 11 kiló simán megvan.

A két kis foga alul növöget, bár még nincsenek kint teljesen.
Nem is viseli meg, ugyanúgy alszik-eszik. :)

Nagyon édesek a gyerkőcök, imádom a babás fotókat, a képeket már megnézegettem, csak az olvasás maradt el...
Megpróbálok visszaolvasni, és reagálni.

Addig teszek fel egy friss képet copfi-bébiről. :)
Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Andy!
Küldtem privit!
Én még élesben nem adtam tojást, de pl. evett már pár falatot piskótatésztából.


Csajok!

Itt egész nap szakad az eső és kb. 12 fokra lehűlt a levegő!

Képzeljétek, tegnap skypoltam két volt osztálytársammal is, az egyiknek 22, a másiknak 24 hónapos a kisfia és még mindketten szoptatnak. És mindkettő férje szülész-nőgyógyász! Hát, attól tartok, hogy nálunk is ez várható, mert nincs szivem elvenni Petitől cicit!

Gabella!
Meskete már egyedül eszik?! Nagyon tündérke!

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni: ha mindkettőtöknek megfelel, akkor miért ne szoptathatnál??? :shock: Vagy megszólt érte valaki? Én most szoktatom le Milánt, már csak reggel kap. De azt is elbohóckodja, nem akar feküdni (fekve szoptatok/szoptatnék), hanem felül és úgy szeretné. Aztán meg nevet, ha nem sikerül. :roll: :lol:

Andy: tojást Milán még nem kapott natúr, de csak azért, mert mi is ritkán eszünk. De ami késik nem múlik. Palacsintát már adtam neki. De pl. tejet is kapott már, ugye a paliban is van, és krumplipürét is adtam már, de natúr tejet még nem. De nem azért mert félek, hanem azt is ritkán iszunk, és így ki is megy a fejemből. De végülis rá is ér, sajtot, joghurtot amúgy is sokat eszik, túró rudit is, úgyhogy a tejes termékek fogyasztása kielégítő szerintem.

Reni: itt szépen süt a nap. Nincs az a gyatyarohasztó meleg, de kellemes. A szél azért fújdogál.

Méz: légyszi ne köszönj el! Írj, ha tudsz, ha magatokról, az is tök jó! Nem baj, ha nem tudsz visszaolvasni, vagy csak havonta egyszer írsz. Copfos csajszi édes nagyon! :)

Gabella: :(

Csajok, hétvégére elköszönöm, legközelebb szerintem vasárnap jövök. Mindenkinek kellemes időtöltést kívánok! Mi bulizunk ma a férjemmel, holnap punnyadunk, majd gyerekezünk, vasárnap pedig passz, remélem jó idő lesz és kitalálunk valami családi programot! Sziasztok! :-)
Vendég
 


Kimi!
Én pont ma reggel kezdtem el a tejet adni neki! Higítva: 160 ml 2,8%-os tej + 80 ml víz. És ebbe tettem egy kis maci kávét
de csak 100 ml ivott meg belőle
Az a baj, higy a tépszert sem eszi!!!! Így valamit meg muszály!
A tápiból kb 30 ml-t eszik meg és ennyi! Tegnap este abba próbáltam meg Maci kávét rakni, de úgy sem kellett neki, meg kakaónak sem. Ma adtam tejjel és mint írtam 100 ml, és slussz!
Mit csináljak? Most már rendes reggelit kér, meg rendes vacsit pl. májkrémes kenyér, virsli, stb. De valami tejci féle is kéne! NEM???

Hát. lányok, nem tudom mi van velem!
Elvileg most leszek valamikor középidős, erre valami szokatlan dolgot észleltem. Tudom, hogy gusztustalan, de leírom max. kidobtok a topikból! :oops:
Kicsit véres váladékom van. na nem sok, csak amikor pisilek és megtörlöm.... Nem tudom, mi a fene ez! Sosem volt ilyen!
Vélemény?
Andy

Kép
oriandy
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?