Új privát üzeneted érkezett!

Mágnes!

Én már lassan nem tudok csodálkozni a védőnőkön...
Nem tudtam én sem, hogy nem mind jó és kedves... amíg
Lizi legutóbb súlyos agykárosodott volt - persze anyuka nem akarom megijeszteni... (mit mondjak nem ilyettem meg... :cry: ).
Persze neki kötelessége észrevenni a dolgokat, de nem kellett volna mondania, hogy miért mérjük a fejét. Én meg azt gondoltam volna, hogy ezt meg kell mérni.
Nincs gyereke és láthatólag terhére van emberekkel beszélni...
Még soha nem volt egy tanácsa sem, amit lehetett volna használni.

Ezért jó, hogy beszélgetünk a hozzátáplálásról...

Ja, persze Lizinek nem nőtt a feje... csak én aggódtam efelől 1 hétig.
És hála Istennek elfelejtett a múltkor időpontot megbeszélni, no én nem fogom ezt erőltetni...

No ne haragudjatok csak ez kikívánkozott. :evil:

Ibcsi

KépKép
fibcsi
 
 


friss képek Gegéröl

Kép


Kép

Kép

nika70
Salgótarján
 
 


fibcsi:
hogy mondhat ilyet egy védőnő??? Neki van kissé hiányossága ész terén...

dorka:
hát én is hallottam már ezt és azt a banánról, nem tudom eldönteni, mi legyen, lehet, hogy biztos ami tuti alapon kihagyom.
A cikket bescannelem neked, vagyis megkérem sógornőm, kölcsönadtuk a scannert.

voltam jogsit intézni. Doki bánál otthagytam 6 ezret, cserébe elolvashattam a tábláját. Aztán okmány időpontért: május 30!! Aztán még 3-4 hét, mire kész a jogsim. Agyrém! Ajánlom, hogy legalább emberformájú képekt készítsenek rólam! Igaz hozott anyagból dolgoznak, de most aztán tegyenek ki magukért! :evil:

Nika: Gergő nagyon édes!! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 

 
 

Sziasztok
Valaki feltenne ide a kismamas cikkeket,engem is erdekel de nem tudom megvenni ugye.. :roll:

Bunny
Itt is az a terend hogyavokadoval kezdik a hozzatapit,de en is fogok majd adni neki,ezek szerint szeretik a babak.

Winnie
A melegtol si lehet hogy nem ehes a kiscsaj.Egyebkent meg ha aminimum megvan akkor minek aggodni.

Cic
Szuper hogy meggyogyultatok.
Eni simndnet teszek oblites utan a mosogatogepbe.A cumisuveget is ,90fokon ferotlenit.

Niki
Ha fozod azalmat tenyleg veszt a vitamin tartalmabol sajnos.Varj meg hiszen Dani meg nincs 6 hos,ezek szerint egyertelmuen nem kesz meg az evesre.

MAgnes
A tapi miatt kezded mara hozzataplalst?Mert amiatt meg varj nyugodtan.Tapos babalknel is meg kell varin a 6 hinapot.Ne hallgass a vedonore,mert azok nagyresze nagyon elavult elveket vall.

Na eddig hagyott irni a fonok,

Kép
Kép
kataa
 
 


Kismamás képek:

http://gillich-csikos.hu/Kismama/1.jpg
http://gillich-csikos.hu/Kismama/2.jpg
http://gillich-csikos.hu/Kismama/3.jpg

Nem volt sok fény, lehet hogy néhány nap múlva újból megpróbálom.

KépKép
jeep
 
 


Két napja nem kaksizott Lidi ez most azt jelenti, hogy kevés a tej nem lakik jól? Eddig mindig háromszor, négszer kakilt most meg két napja semmi. Megkérdeztem a dokinőt ő mondta, hogy felír tápszert vagypedig adjak cukros vizet hashajtó hatású. De nem tudom pl mlyen mértékben adjam pl mennyi cukor mennyi vízhez. Nektek volt ilyen már?

Kép

Kép
antekirt
 
 


Két napja nem kaksizott Lidi ez most azt jelenti, hogy kevés a tej nem lakik jól? Eddig mindig háromszor, négszer kakilt most meg két napja semmi. Megkérdeztem a dokinőt ő mondta, hogy felír tápszert vagypedig adjak cukros vizet hashajtó hatású. De nem tudom pl mlyen mértékben adjam pl mennyi cukor mennyi vízhez. Nektek volt ilyen már?

Kép

Kép
antekirt
 
 


Na ismétlés a tudás atyja :-) sikerült kétszer elküldenem.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Napernyőláz :lol: :lol: :lol:

Ante,

Nálunk ugyan még nem volt ilyen, Jázmin is naponta többször is kaksizik de egyszer tuti. Én viszont nem aggódnék, s csak emiatt tuti nem adnék tápszert és cukros vizet ( :shock: ) sem. Cukros víz :?: :!:
Anyatejes babánál az is normális, ha 5napig no kaki; s az is ha naponta többször.
Csak ebből gondolod, hogy kevés a tej?

Kép
Kép
szana80
 
 


nekem anyatejes Gege és csak 2-3 naponta kakil egy nagyot ne aggódj ez természetes Gege is naponta 4x 5x kakilt eleinte igaz látom ti már nagyobbak vagytok de állítólag ha nem fájlalja a hasát stb akkor nem gond

nika70
Salgótarján
 
 


Ante: ne viccelj már! Az, hogy nem kakil, jelentheti azt is, hogy sokkal jobban feldolgozza azt a tejmennyiséget, amit megevett és kevesebb a salakanyag belőle. Miért gondolod, hogy kevés lenne a tejed? Éhes talán Lidi? Ne izgulj a kaki miatt, a gyerek változnak, a szokásaik is. Tündi is van, hogy naponta többször kakil, és van, hogy néhány napig nem.

Kép
Kép
tinu
 
 


Egyébként meg zavarja a kaki? Mert akkor persze lehet, hogy egy kis szorulás. Nekem a másik topikon a kamillateát javasolták (mármint, hogy te igyál kamillateát), mert az hashajtó és átmegy a tejbe. De csak 2 dl-t igyál meg és ne egyszerre, hanem elosztva. Nekem így javasolták.

Kép
Kép
tinu
 
 


SZiasztok!

KÖzsi mindenkinek a nyugtatást.


Ante, nálunk is vannak kakimentes napok. Esetleg, ha nagyon zavarja, hőmérő :? , én már egyszer csináltam, ill neki is adhatsz kamillateát, nekünk azt mondta a doki, 1-2 dl-ben 1 filter, egyszerre 10-20 ml, de csak ha zavarja a nokaki, kül nopara :)

Voltunk ma védőnőnél, ő is azt mondta, ne pörögjem től magam, szépen fejlődik a baba. Ésé ppen ott volt a homeos orvos, aki ajánlott más / testre szab ott hasfájós bogyókat, na ma kipróbáljuk. Kül ma reggel rekord evés volt, 220-at benyelt... de utána megint 130-140-eket... Most azt cisnálom még néha, hogy eszik amyg nem fáj a hasa, utána büfikéztetem, majd fél óra múlva eszik még a maradékból...

Cic, én is mindent berakok öblítás után a moisgépbe, cumisüvegeket mondjuk nem, de csak megszokásból nem, meg nem megy minden nap a gép. Meg olyanokat nem teszek be, amiről nem szeretném, hogy lejöjjön a festék / minta.

Ági, Fibcsi, védőnők :evil:

Kamera: mi is most karácsonyra vettünk, és kamerézgatunk, mondjuk nem bazi gyakran, de ha eszünkbe jut. Azért már jó másfél óra van felvéve. Fotózunk is ezerrel, és havi kb 40-et előhivatunk magunknak, és kb 10-10 bestofot a nagyszükőknek.

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Szana,
Napernyő nekünk is beújítva :D
akik vetettek,fel tudnátok rakni képet,hogy hogy rögzítettétek a babakocsira? A miénken olyan bénán néz ki :oops:


Én a KIKA-ban vettem :D

Snoopy,nekem jár a Kismama,de ebben a felfordulásban még nem volt időm elolvasni :oops: ,de megkeresem.
Tök jó,hogy ugyabban a hónapban két ismerős is benne van. :D
Köszi Jeep,hogy beszkenelted :wink:

Niki,én is csak megerősítelek nem vagy hűlye,csak egy normális anyuka...és mikor vegyük fel őket,ha nem most? :oops: én is imádom őket kamerázni is,fényképezni is,sőt fényképészhez is járunk :oops:
Megnéztem Danit,irtó édes,ja a kikukucskálosón is.
:D

Ibcsi,én jelöltelek be az iwiw-wen ismerősnek. :D

Sőt a Noémit is,de ő sem jelölt vissza.
Ti is láttátok az üzifalat? :oops: Mármint a Noémit?

Szilvi,szerintem uszópellus mindenképpen kell,nem? :oops: Most akarjátok vinni Ákos úszni?

Mági, ismerősőd védőnénije Kép
6000 egy jogsi? Az enyém, is le fog járni...nem semmi,de legalább már elintézted.... :D

Ante,Réka háromnaponta kakil :D szerintem jól feldolgozza az anyatejet,ne aggódj Lidi miatt,ez még nem kórós :D a te védőnőd se piskóta,e miatt tápit felírni? :shock: :shock: :shock:

MA rám akartak sózni egy boltban kecskeméti babakaját,mert,hogy akciós :D mondtam neki,hogy köszönöm szépen még egy kicsit várnék ezzel :D

Ha már a mosogatógépekről van szó,nekem most újítjuk a konyhát és apa megígérte,hogy kapok én is egyet,tudtok valami praktikus tanácsot adni a vásárlással kapcsolatban :?:
ilgya1
 
 


Jeep
koszi a cikket,bar nnyira nem olvashato,de a szandek megvolt :D

Anta
Leonnak is van ilyen, hogy 3 naponta kakil,de egy het is normalis meg a szakirodalom szerint,ugyhogy no ara 8)

Ilgya
Nekunk Insesit van es szepen mosogat, karcmentesen :)

Kép
Kép
kataa
 
 


Kata,szerintem meg tök jól olvasható a cikk. Menj rá a cikk jobb alsó sarkára,amig meg nem jelenik ott a nagyító,és klikkelj rá,tök jól olvasható lesz :D

Köszi a tippet mosogatógép ügyben!

Ja és jó reggelt :wink: :wink: :wink: :D
ilgya1
 
 


Ilgya,
Koszi,ciki de ez eszembe sem jutott :lol: Igy el tudtam olvasni.Snoopy storyja meg igy masodszor olvasva is kirraly :lol:
Mosogatogephez meg,a mi 9 szemlyesunk ugyan kicsinek mondhato,de azt mindig be tudtam naponta inditani.Itt most 12 szemelyes van,de meg fozes mellett is csak ket naponta inditom be,mert nem telik meg.Es az nem jo ha tobb ideig ott szarad a cucc...
Koszi de delutan volt :lol:

Kép
Kép
kataa
 
 


Szép jó reggelt!

Jajj nagyon köszönöm a megnyugtatást, de gondolom azért írta volna fel a dokinő a tápit különben ő nagyon anyatej párti mert Lidinek eddig mindig 3-4-5 alkalommal is volt kaksija egy nap. Most meg két napja nincs. Remélem azért ma már lesz.
Azt tudom, hogy anyatejes babáknál az is jó ha egy héten egyszer de az is jó ha napi többször van kaksi, csakhogy abban az esetben is jó ha mondjuk eddig neki midnig volt? Tehát más volt a szokása akkor is jó vagy iylen esetben nem.

Bár egyszer már volt ilyen ahogy négy hónapos elmúlt, hogy nem volt egy napig kaki de utána volt rendesen.

Szana, azt mondták, hogy a cukros víz hashajtó hatású.
Igen ebből gondoltam arra, hogy esetleg nem elég tápláló már.

Winnie, tegnapelőtt próbáltam hőmérőzni mikor láttam, hogy görcsöl a poci de aztán semmi nem jött igaz nem is sokáig vártam vele mivel annyira ficánkol forgolódik még a végén beletört volna a hőmérő a popsijába :-D.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Ilgya, a dokinő azt mondta még, hogy lehet kevés a tej viszont állítólag vannak olyan babák akik megelégszenek azzal a mennyiséggel amennyit éppen kapnak vagyis éhezőművészek. Nem tudom de jó lenne kihúzni hat hónapos korig tejjel.

Közben meg úgy érzem, hogy megint pár napig kevesebb volt a tej mennyisége és most mintha feltornáztuk volna megint. Nálatok van ilyen, hogy mindig pár napig vagyis havonta egyszer kevesebb pár napig a tej úgyan abban az időben?
Már gondoltam arra is, hogy esetleg a mensivel lehet kapcsolatban, hogy pl a szervezetem érzi, hogy na most kéne megjönnie és ezért kevesebb termelődik.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Jó reggelt,
mindenki milyen friss:-)
Én Doktor Haust néztem (tök jó volt, kár, h átrakták estére, délután jobb volt:-) ) és most kómázom:-) A gyerekem nem nézte, de még alszik.
Ezek szerint ő is éhezőművész:-) 4-kor evett.

Jeep apa magától kérdezett rá a Kismamás cikkekre és még meg is kereste az asztalon, mert szoptattam és lefényképezte:-) Nekem ez a lehetőség sosem jut eszembe:-)

Ante, ha kedvetlen is, akkor aggódj, meg ha nem nehéz a pelus. Mert az is jó ám, ha csak pisil. Az én védőnénim ilyenkor mindig azt mondja"Andika, nem pánikolunk!":-) Ezek után mindig rendbejön minden:-))) Próbálj neki adni egy kis Gripe Watert, annak is van hajtó hatása.

Egyébként a védőnők nem uazokra a továbbképzésekre járnak???? Az enyém a tápszer szót sem ejti ki, ha faggattam, h mi lesz, ha nem gyarapszik eleget ( még az első napokban volt) akkor azt mondta, kell neki egy kis pótlás és a fentebb idézett mondattal fejezte be:-)))

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Ja, és állítólag olyan nincs, h nem elég tápláló a tej!!!! Mi van azokkal, akkik 6 hónapos kor után is csak szoptatnak????
A barátnőm kisfia elfogadta 6 hósan a más kaját, de a kislánya 10 hónapig csak anyatejet. Utána nagy duzzogva evett már:-)))

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Mági,

Ha megéri nektek akkor újpesten van egy olyan okmányiroda, ahol időpont nélkül neked is megcsinálják a jogsit, és akkor nem kell máj. 30-ig várnod. Most kérdeztem meg. a számuk 1/272-1400 ugye Te laksz Dunakeszin? Most néztem hatasztin:((((Te ott lakik sziszike is, Taksonyban, az a köv. település igaz????


Hát nem tudom de biztosan délpesten is van olyan okmányiroda ahol megcsinálják, nézz körül sztem.

Nika,
Neked Gergő így ül magától????

Jeep,
köszi a cikket...

Ante,
a kaki miatt ne aggodj nekünk kb 1 hónapig 3 naponta volt kaki, most már visszatértünk nap 1-re.

Kataa,
köszi, végülis van tejem még.....:)))

csernusn
 
 


Nekünk is indesit mosogató van 8 személyes, hétvégén van, hogy egy nap 2* is elindítjuk, mert én rengeteg mosatlant cwsinálok, edények nem mindig férnek már bele, de jól mosogat és mi is somat7-et használunk, a calgon sztem drága is!!!

csernusn
 
 


Sziasztok!

Jeep, köszi a cikket!

Ante, 2 nap után még ne aggódj! Az is teljesen normális hogy eddig gyakran volt, most meg már 2 napja nincs.
Nálunk teljesen hirtelen állt át a mindennapos kakiról a 4-5 napontára. Az első hosszabb szünetet végigaggódtam, próbáltam én is 3 nap után hőmérőzni, minden apró jelre azt mondtam hogy fáj a pocakja, aztán 5 nap után teljes nyugalommal nyomta ki ami benne volt, és nem volt semmi baja tőle. Azóta már fel sem tűnik ha sokáig nincs kaki, mert nem bántja a dolog, akkor meg miért aggódjak??? A védőnő egyébként nálunk azt mondta, hogy 3-4 napnál tovább ne hagyjam, de én tojok rá, amíg nincs baja, addig nem fogom macerálni.

Mosogatógép: én nagyon szeretem, el sem tudnék már lenni nélküle. Én is mindent belerakok, fa dolgokat is, igaz így rövidebb ideig bírják, és gyakrabban kell cserélni a dolgokat, de szerintem pont a fa az, amin mindenféle baktérium meg tud tapadni, és sosem fogom tudni olyan jól elmosni kézzel. Én cumisüvegeket is szoktam ritkán belerakni, viszont én utána még kisterilizálom.
Hogy melyik jó? Én inkább a 12 személyesre szavazok, azon belül is olyanra, ami tud félprogramot. Mert ha nagy ebéd volt, akkor jól bele tudsz pakolni, nagyobb edényeket is, viszont ha csak kevés a mosogatnivaló, akkor el tudsz indítani fél programot is. Bár szerintem egy gyerekes családban úgyis gyakran fog menni.... Mi egyébként nem indítjuk be naponta, és nincs semmi gond az elmosással. Egyedül hétvégén megy gyakrabban. Egyébként meg, ha valaki nem indítja be nagyon gyakran, és fél hogy esetleg rászáradnak a dolgok, akkor el kell indítani egy öblítő programot, az lemossa a nagy koszt, és akkor nincs gond amíg megtellik teljesen.

Dorka

Kép
szdorka
 
 


Kiscsikó, jó, hogy említetted a Doktor Houset már töltöm is le mivel mi csak másnap tudjuk megnézni mert Lidi mikor megy a House már alszik és mi egy szobában alszunk vele.

Niki, nálatok ez mikor volt, hogy nem volt kaksi napokig?

Dorka, úgyan ezt mondta az avédőnő akivel most beszéltem ma nem az én védőnőm de ő is mondta, hogy három nap után már ne hagyjam mert akkor állítólag már visszafelé szívódik az anyag és az nem jó.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Ante: lehet, hogy egy felnőttnél, vagy egy tápszeres babánál így van, hogy a folyadék visszaszívódik a kakiból és bekeményedik, székrekedés lesz, de egy anyatejes babánál nagyon sokan azt mondják, hogy teljesen normális, ha akár egy hétig sincs kaki. Tündi kakija sem volt kemény, mikor 3 napig nem kakilt, csak a negyedikre. Ha kihagy napokat, akkor is híg, anyatejes marad. Igaz, mikor olyan sok nap kimaradt, akkor krémszerűvé vált, de még marha messze volt a keménytől. Ne aggódj már annyira! :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


A DrHaus-ban vannak csúnya jelenetek, de annyira imádom a szarkasztikus humorát:-))))) Jókat rötyögtem:-)

Mosogatógép ügyben apa a profi, majd este megkérem, h írjon.:-)
Mi 9 személyes Bosch-t vettünk és asszem Calgon cucokkal, mert azt mondta a htgépszerelő rokonunk, h ne tablettával használjuk, hanem külön-külön vegyük meg bele a szereket. És ő a Boschra esküszik tapasztalatból.
Én igazából még nem szoktam rá:-( A megszokás hatalma.

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Sziasztok!
Ollyan béna vagyok! Duplán! Szegénykémnek körömvágáskor belecsippentettem a bőrébe, kicsit vérzett. úgy sajnálom a manócskát! Nem sírt, de én rögtön kikaptam az ágyból.Hogy lehetek ilyen hülye??? Aztán bescanneltem a cikekket, és ma fél órát szenvedtem vele. Dorka az iwiwes mailcímedre akartam küldeni, de véletlenül sem engedte, nem tudom mi van vele. :evil: Aztán láttam ,hogy már el lett küldve itt.

ante:
mi jó egy hónapig 3-4 naponta kakiltunk. Ha a pocakot nem bántja, akkor semmi gond vele. Első alkalommal megijedtem, és kúpoztam, aztán már nem. Mostmár megint beálltunk napi kakira.

Kata:
a hozzátápit a doktornénink mondta. Először tartottam tőle, de arra jutottam, hogy az alma még mindig egészségesebb, mint a tápszer.

ilgya:
a jogsi egyszer 6 ezer, aztán az okmányban még plusz 4 ezret kell fizetni. Enniért már gyártk magamnak! (bár ,ha egy scannelt képet elküldenisem tudok, hogy gyártanék?? :? )
Az én napernyőm is furán áll, mert vastag a váza a babakocsinak. Sőt, párszor már sikerült szétszednem a napernyőt, de mindig össze tudtam rakni. Mégsem vagyok mechanikai analfabéta???

Niki:
Jó lett volna újpest, Apa ott dolgozik, de holnap már elutazunk másfél hétre, 29-én jövünk haza, így aztán már oly mindegy, úgysem tudnék elmenni csináltatni.

Doktor houset mi is nézzük, igaz az elejét fürdetés közben, de szeretem nagyon. Azon még nem alszom be :)

Ma kezdek neki mosni, pakolni ezerrel, holnap reggel már indulunk is, ami azt jelenti, hogy ma este be kell pakolni a kocsiba. [/quote]

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Niki,

Megnéztem Dani videóit :lol: :lol: . Nagyon nagyon cuki, a kiságyból kibújóson én is nevettem. Jázmin is ette tegnap az almát, volt néhány rázkódás, de úgy vettem észre, hogy csípi. Ma és holnap ezt kap, ha továbbra sem tiltakozik ellene. Azt nem tudom ,hogy sütőtököt honnan szerezzek...mármint olyat, amit szívesen adnék neki. Ötletek?

Kép
Kép
szana80
 
 


szana:
én gondolkoztam a hippes sütőtökön. Olyan kár, hogy nincs szezonja a töknek! Így szerintem csak így tud enni ilyet.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Lányok, én rájöttem, mi a hiszti oka (és hiszti általában fürdés után van, de most volt egy pici nemrég is). Egyértelműen a fáradtság. Tündi nyafizott a cicin, "nem akart" szopni. Aztán lecsatlakoztattam, mondván, hogy ha nem akar, akkor nem akar. De még jobban sírt. És akkor még egy picit ringattam, majd letettem az ágyába. Ott még hüppögött egy kicsit, de aztán elaludt. Vagyis a következő az elméletem (hátha nálatok is...).
Szerintem az ún. "szopisztrájk" fürdés után azért lehet, mert már fáradt a babó. Igazából nem szopni akar, hanem aludni. Szopni fáradságos dolog (tökre ki is izzad közben), főleg, ha már nem dől a ciciből a tejci estére, hanem kéne érte dolgozni is. Ergo nyafog. Az ember lánya erre felkapja, dzsesszel vele, de a gyerek valamiért nem tud elaludni így sem. Egyre jobban behergeli magát és már csak üvölt, üvölt, üvölt. Szerintem így lehet ez nálunk.

Mági: hova utaztok? DE jó nektek! Jó nyaralást!

Kép
Kép
tinu
 
 


Kiscsikó: akartam még írni babakocsis praktikának, hogy mostanában úgy viszem sétálni, hogy biztosra megyek. Vagyis akkor indulunk el, mikor látom, hogy fáradt és már aludna. Ilyenkor gyorsan bealszik a kocsiban. :wink:

Szana: én is az üveges bébikajára gondolnék. Sütőtökszezon majd csak ősszel. Annyira jó lesz, addigra már Tünci is zabálja majd ezerrel. És én is imádom. :D

Kép
Kép
tinu
 
 


Mági: én úgy olvastam a neten, hogy a tápszer nem egészségtelenebb, mint a gyümölcs. Gondolj bele. Teljesen másra való. A gyümölcsben nincs meg az az energiatartalom (fehérje), ami a tápszerben benne van. Ráadásul nektek úgyis csak pótlásra van. De próbáljátok ki, Anna úgyis jelezni fogja, ha neki nem okés a hozzátáplálás még.

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu, pontosan erre jutottam én is. Két napja 1/27-7 körül fürdetünk, szopi és 8-kor már alszik és nem ébred fel csak vmikor hajnalban. ( Eddig 1/28-8-körül fürdettünk)
És vettem a babakocsira csörgőt, ma kipróbáljuk:-)

KépKépKép
kiscsiko
 
 


tinu:
igen, ezt én is észrevettem, hogy a fáradtság miatt hisztizik. Viszont ez egy ördögi kör. Mert ugyebár, ha szopi nélkül berakom az ágyba, akkorpedig azért sír, és nem tud elaludni, mert éhes is. Nehéz ügy! :)
Mondhatni,hogy nyaralunk, megyek wellnes hétre, haza Anyuékhoz. Ott lesz kényeztetés, kicsit ki tudok mozdulni barátnőzni is, és van segítségem. Már alig várom :) Otthon fogunk szülinapozni is, és zabálni fogok mindenfélét, már le is adtam a süti, torta és egyéb kajaigényemet. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


hát nem tudom.. a tápszer mégiscsak műkaja..

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Tinu, köszi, úgy szoktam én is. :-) Tegnap láttam egy anyukát nyakában kenguru, és tolta a babakocsit. Mély kocsi volt, úhogy kb. hasonló korú a gyereke. Tehát más is küzd a problémával ezen a környéken is:-))))) Gondoltam megállítom, de aztán csak mosolyogtam magamban:-)
Tegnap picit aludt, de aztán felébredt és egyértelműen az unalom a hoszti oka, így remélem beválik a csörgő:-)

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Aha...sajnos nekem is csak üveges bébikaja jutott eszembe. Csakhogy nincs a hippnek sima sütőtökpüréje, csak vmivel kutyult. (alma, krumpli). Mindegy, végülis az almakóstoláson már túlestünk; csak jó lett volna, ha tudok sütőtököt adni neki önmagában.

Tinu, jó az elmélet...nálunk anno bejött, amit Kiscsikóék tesznek; mármint a korábbi időpontra tett fürdetés...

Hozzátáplálással kapcsolatban még annyit, hogy anno úgy terveztem, hogy kb. 5és fél hósan kezdjük a gyümit, - ami amúgy is csak desszert, semmiképp nem vált ki étkezést -, csak hogy kezdje szokni a kajcsizást. Gondoltam úgyis hetekig tart, amíg belerázódunk. Aztán mivel nálunk kezdett csökkenni a tejci, úgy döntöttem, hogy megpróbálom már most 2hét ide vagy oda.S természetesen nem erőltettem volna, ha nem tetszik neki vagy esetleg bármi rendelleneset veszek észre a székletén, a bőrén, inkább kapott volna tápszert vagy nem tudom. Egyelőre azt látom,hogy az almával semmi gondja, s élvezi a kanalazást. Persze simán lehet, hogy a következő kajcsitípus már nem fog ízleni neki

Kép
Kép
szana80
 
 


Köszönöm mindenki hozzászólását kaksi ügyben. :-)

Kiscsikó én is mostanában viszem a kengurut a babakocsival együtt kiegészítőként. Mióta volt a tali Lidire néha rájön az 5 perc és nem marad meg a kocsiban. Ha apával vagyok akkor ő felveszi én meg tolom az üres babakocsit vagyis majdnem üres mert a játékpapagája benne van Lidinek meg a méhecskéje. :-)

Tinu, én is szoktam alkalmazni ezt a babakocsis praktikát, hogy nagyjából tudom mikor álmos és vagy aludnia kéne és akkor indulunk el de van, hogy annyira látni akar mindent, hogy már azért sír mert álmos veszettül és ilyenkor már elkezdi dobálni magát a kocsiban. :-)

Tali után is kikellett vennem a kocsiból Lidit és Mági segítette beletenni a kenguruba mert nem akart benne lenni a kocsiban. De a kenguruban meg simán aludt másfél órát. Már most lázadozik :-) mi lesz később.

Kép

Kép
antekirt
 
 


kiscsikó,
Próbáltad már hogy a babakocsiban megemeled egy kicsit?És ha úgy toltod, hogy menetirány szerint fekszik? Mivel nemek nincs olyan bizonsági öv, amellyel biztosan ülhetne a babakocsiban, ezért én a bébihordót beleteszem a babakocsiba, és szoktunk úgy is sétálni, akkor teljesen látja mi van körülötte és az leköti.

csernusn
 
 


Ante,
Kb nekem 1 hónapja jött vissza a kaki naponta, és mi másfél hónapos korától szenvedtunk, hol volt, hol nem volt kaki.:)

csernusn
 
 


niki: azért nem teljesen magától ül de nem hajlandó feküdni :) nem szokott sokat ücsörögni de ha nagyon szenved tuti ha felül akkor csöndbe lesz :) MAGÁTÓL MÉG NEM TUD ÜLNI A KÉPEN IS NEKI VAN TÁMASZTVA A FOTELNAK DE ÚGY MÁR TARTJA MAGÁT HOGY NEM DÖL EL.ÉS A BABAKOCSIBAN IS HUZOGATTJA FEL MAGÁT OLYAN MIKOR MI A FITNESZBEN HASIZOM GYAKORLATOT CSINÁLUNK CSAK A KIS FEJCSIT ÉS VÁLLÁT EMELI :):):):):):):):opps ez nagy betüs lett bocsi de már nem írom le mégegyszer :D:D:D:D:D:D:

nika70
Salgótarján
 
 


Ante, szerintem se aggódj a kaki miatt! Amíg nem bántja, nem görcsöl,nem érdemes hőmérőzéssel kísérletezgetni, mert csak bezavarja a székletürítését. Nálunk van, hogy naponta, van hogy 3-4 nap is eltelik egy-egy kaksi között, változó.
Meg most mi sem eszünk nagy étvággyal - gondolom a meleg miatt - , most mit várjak napi termést tőle, ha másként hasznosulnak a dolgok.

Tényleg, ti hogy álltok a menszivel? Nekem még nem jött meg, de pár napja görcsölgetek, úgy érzem, mintha készülődne valami. :shock:

Úgy felbuzdultam, hogy olvastam a hozzátáplálási tapasztalatotokat, hogy nosza, kiszaladtam a konyhába és a legédesebb almából készítettem egy kis pürét. No, a gyermekem úgy rámprüszkölte az egészet, hogy semmit nem is nyelt le belőle. Lehet, hogy még nem érett meg a kanalazgatásra vagy más ízekre?? A Nagyfiam ilyenkor már eszegetett ezt-azt, lehet hogy Kicsilány még 1szerűen nem igényli?? :roll:

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Meg akartam már kérdezni a fényképekkel kapcsolatosan, hogy látom, mindenki olyan lazán van öltözve, rövidujjú, meg csupasz tappancsok. Mi azért még mindig hosszúujjú body+ tipegő párosításban vagyunk a lakásban és nincs melege. Vagy nálatok ilyen meleg a lakás?
:roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Marslakócska: csak abban a nagy melegben volt bodyban itthon Tündi. Ma én is hosszúujjúba öltöztettem. De akkor nagyon meleg volt itthon. Tudod, panel... :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Ja, én a takarókkal vagyok bajban. Már a kiságya tele van mindenfélével. :) Van egy vastagabb pamut vagy vászon vagy mifene. Aztán mióta meg tud fordulni, azóta inkább megpróbálkoztam a zsákos megoldással (alatta egy bodyban van). És végül oda van készítva egy textilpelus, hogy ha napközben alszik, de nem kell a vastagabb takaró.

Kép
Kép
tinu
 
 


Marslakocska: akartam írni még az almapüréhez, hogy én csak sima lével próbálnám meg. Hátha az állaga nem tetszett neki.

Kép
Kép
tinu
 
 


marslakocska:
mi már nem fűtünk, így bent hosszú újjú body és harisnya, vagy naci van rajta. Kintre pedig át szoktam öltöztetni. Így gyorsabban fogynak aruhái, gyakrabban kell mosni, de sebaj :)

menszi:
én azt hittem először, jó 2 hónapja, hogy megjött. Úgy örültem neki! Aztán kierült, hogy korán voltunk együtt Apával... Nekem még kilátásban sincs szerintem. Az is csoda lesz, ha magától megjön majd! :?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


ja takaró!
Anna állandóan a fejére húzza! Mit csináljak vele??

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mági, ezzel nem tudsz mit csinálni :-). Egyébként ha magára húzza nem szedi le a fejéről egyúttal?

Kép

Kép
antekirt
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?