Új privát üzeneted érkezett!

Jaj, én nem tudom hogy milyen ez a babanet, de nekem teljes hozzászólások kimaradnak, miközben az alatta felette levőt olvasom. így jártam abunnyéval is, de most visszaolvastam.

Most volt itt a védőnő, azt mondta, amíg kóstoltatom, és nem etetem rendesen idegen kajával, tehát nem hozzátáplálom, addig azt mondta, hogy evés előtt adjak neki egy kanállal, és utána anyatejet. mert éhesen lehet hogy jobban megcsócsálja az almát.

Vagy hogy próbáljam elkeverni az új kajcsit anyatejjel????Alma tejjel???

azért lehet, hogy kihagyok egy két napot, hátha hiányozni fog neki az alma.:))))

Nika a második hozzászólásomból kattints a linkre, mert az első link hibás volt.

csernusn

Sziasztok!

Jó lehetett a babatali. Nagyon édik voltak a képeken! :D

Volt már közületek valaki babauszin? Mi most voltunk szombaton, de még csak keveset, mert most hidegebb volt a víz. De szerintem élvezni fogja. Ha valaki volt már, annak hogy reagált a lurkó? Szereti?

Csernusn: Már így próbál felülni? Nagyon ügyi. De azért én is kinevettem, olyan édes, ahogy felbukkan, meg eltűnik.

Mi csak rövidujjú body-t meg kiscipőt, meg egy kantáros kisszoknyát adtunk rá a tegnapi sétánál. Ja meg persze vékony sapit. De így is melege volt néha. Itthon ma napozóban van. De néha piros a kis nyaka a melegtől.

Ja, és tulajdonképpen azt akartam kérdezni, hogy amikor a lurkó megkapta az első falatot, lenyelte? Mert Kiara ma kapott reszeltalmát, és a levét lenyelte, de a pépes részét csak nyomkodta a nyelvével, aztán kitúrta a szájából folyamatosan. Nem nyelt le belőle semmit. Pedig ízlett neki, vigyorgott közben, meg már előtte is kapott kicsit szopogatni almagerezdet. Szóval az ízével nem volt baj. Rájön majd magától, hogy hogyan kell lenyelnie? Vagy próbáljak előbb valami hígabbat?

Kép Kép Kép

Üdv. mindenkinek

Kép
kernico

Kernicó,
Dani még nem próbál felülni, legalábbis szerintem ő csak nyújtózkodott , meg amikor hason van és kinyomja magát magasra. Szerintem sülyszteni kell az ágyat, mert ha meg tud kapaszkodni, ő elég erős, és lehet, hogy felhúzza magát.

Nekem még azt is mondta a védőcsajszi, hogy ha a pürét nem akarja akkor először a levét próbáljuk meg adni neki.

csernusn

Niki, az anyagiakon én is ezerrel stresszelek főleg most mikor megtaláltuk álmaink lakását és már nem sok kéne de mégis sok.
Szervezéssel is úgyan így vagyok ahogy te. Párom is ilyen ám, hogy nem tud előre megmondani dolgokat. Bár mostmár én is kezdek olyan lenni, hogy adhock módon eszembe jut valami és akkor hajrá. De azért szeretem előre tudni, hogy miket kell elintézni aztán ha én döntök úgy, hogy másként alakul az más.

Kiscsikó :-D

Kép

Kép
antekirt

Ante: és hol van álmaitok lakása?

Kernico: jaj, nagyon cuki baba Kiara! Hogy mosolyog! :D

Kép
Kép
tinu

Olyan vicces, hogy hogy számol ez a ticker. 5 hónapos és 4 hetes Tünde. És majd ha 17-e lesz, csak akkor lesz 4 hónapos. :lol: Szóval akkor nem hivatalosan ma 4 hónapos (a napok számát tekintve), de hivatalosan meg csak csütörtökön lesz. Vagyis tudom, hogy jól írja ki, mert 4 hét az csak az én fejemben 1 hónap, pedig 1 hónap, az 1 hónap és hogy hány nap, az attól függ, hogy melyik hónap. Tök bonyolult. :shock: :lol:

Kép
Kép
tinu

Tinu, itt 5 percre tőlünk egy pici egyemeletes lakóparkos lakás. :-) De két szintes belül

Kép

Kép
antekirt

Sziasztok!
Hát éjjel olyan meleg volt, hogy résnyire kinyitottam az ablakot! Persze végig azt hallgattam, nem prüszköl -e Panna. Ma meg rövidnaciban, és bodyban van, tegnap még zoknit sem kapott, olyan hőség volt, szerintem ma sem adok rá, mindjárt sétálunk.

Mi vasárnap kezdjük az almát, hát nagyon kíváncsi leszek, hogy ízlik-e majd neki.
Édességet én sem akarom túlzásba vinni, látom a keresztfiamon, hogy mi lett a vége.. Túró rudi, esetleg tejszelet napi egy, és annyi. Majd stikában eszem a csokit, hogy ne lássa:)

Olyan pipa vagyok! Lejárt a jogsim, az átfutási idő 3-4 hét is lehet, és amit adnak papírt, hogy folyamatban van az új intézése, nos az nem jogosít fel téged jármű vezetésére, a rendőr jóindulatán múlik, hogy elfogadja-e. holnap mehetek dokihoz orvosit intézni, aztán otthon időpontot kéni az okmányba, mert talán hamarabb el tudom intézni egy kis városban, mint itt Harasztin. :twisted:

A kismama újságban nem a mi Sziszikénkről van cikk???

Kép
Kép
Kép
mágnes

bunny:
kérek szépen jelszót az iwiwhez!!!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági,
Nekem azt mondták, hogy azzal lehet vezetni, egyébként nekem 3 nap volt mire megjött.

csernusn

És mit írnak a Kismamában?

csernusn

Niki:
Hát ez jó! Nekem azt mondták, lehet vele vezetni, de a rendőr nem biztos, hogy elfogadja. Itt három hét...

Kép
Kép
Kép
mágnes

van egy cikk egy baba első hat hetéről(asszem). A csajt Sziszinek hívják, ésa kép ,ami az újságban van, olyan ismerős! Próbáltam visszakeresni itt a fórumon, hogy Sziszi milyen képet küldött, de nem találtam...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Annyira ügyes a gyerekem! Leraktam szopi után az ágyába, de még nem aludt és aztán kb. negyed óra múlva sikerült neki EGYEDÜL elaludnia. Minden nappal egyre okosabb és imádnivalóbb ez a gyerek!!! (Igaz, hogy most akartam vinni sétálni, de ezért megéri egy kicsit várni.)

Kép
Kép
tinu

Asszem ma nem sétálunk, mert jő a vihar. :shock: Nálatok?

Kép
Kép
tinu

sziasztok

Kiaráról nagyon szépek a képek, igazi kislány.

Hát van fagyasztott tejcsi és kapott is már - meg is eszi, ha nem vagyok itthon, de ha meglát akkor még kér, bármennyit evett...

Elég sok tejcsi van a hűtőbe, de nem mindig hűt egyenletesen, és kicsit tartok attól, hogy rossz a fele... ezért gondolkodom a tápi felíratásán.
Meg nem tud rendesen cumiból enni... inkább csak játszik vele.
Azt hiszem húzós lesz nekünk az a hétvége...
Mondjuk apa hála Istennek mindent tud - még azt is megmondja jó-e a tej(nekem fogalmam sincs hogy néz ki egy rossz) :lol:
Amikor Lizit vártam, akkor felborult hormonhatásnak következtében strumám lett és most már olyan nagy, hogy meg kell műteni. Esetleg lehetne a műtétet szept-re tolni, de nem sok értelme van, mert addig is nő(a szoptatás miatt) és akkor több, mint 6 hónapos lesz Lizi és az sokkal jobban ragaszkodnak az anyához.
Az első 2 nap biztos nem tudok szoptatni, az altatás és a fájdalomcsillapítók miatt, utána sem biztoságos behozni ilyen helyre egy kisbabát a fertőzések miatt, de a parkban megetethetem...
Hát ezek várnak ránk... :(

Hozzátáplálásról:
Nálunk nem rég volt egy Hipp előadás és azon mondták, hogy ugyanaz a cég gyártja a Kecskemétit, a Hippnek 95%-a tuti, hogy bió, míg a Kecskeméti nem bió, de az is gondosan átválogatott. Meg pár hónapja változott a Kecskeméti tartalma, mert mostmár nem adnak hozzá cukrot, stb... (ezt egyébként mondta nekem egy barátnőm is.)

Ibcsi

KépKép
fibcsi

Sziasztok,

Ante
Hat Alex babanak nem volt ilyen bajos,csak a fo vonasokban hasonlitanak egymasra.Persze akkor azt hittuk nincs is nala szebb :lol: De ez igy termeszetres mindenkinel 8)

Fibcsi
Hat igazad van kell az embernek a sajat meggyozodes hozzatapinal is,es jo azt kovetni minden soron kovetkezo gyerknel.
En ket korhazban szultem a kettot es eg es fold volt a szopis hozzaallas-segitseg.Utolag azt sajnalom nem kezdtem Alexnal is az Istvanban akkor nem kellett volna tapi...
Sajnalom a muetedet,es akkor fejed majd atejet?Nehogy mellgyuszival is kelljen kuzdened.Azt hiszem altatasnal talan egy napig nemlehe szoptatni ababkat utana igen.Es A kislanyod megeszi a cumisuvegbol is?Mert ha igen nem lesz gond,ha van eleg tej a hutoben nem kell tapszer,de azert egy recept a polcon jo ha van.

Bunny
Tenyleg a Hyppek a legjobbak uvegesben,de a kecskemetinek is vannak jo gyumiei.

Niki
Ez tenyleg edes!

Roni nagyi
En is csak akkor adtam uvegest ha elmentunk,mert az kenyelmesebb,mindig egyreszt draga masreszt raszokik a gyerkoc es akkor mar a sima etel nemkellhet neki.

Na mennemkell,mert Leon megint olbebabat jatszik.

Kép
Kép
kataa

Lányok!
Csak nem hagyott nyugodni ez a Sziszikés dolog, és visszakerestem a fényképet a topicban. Tényleg ő van a májusi Kismamában, a 40. oldalon. :)
Felétek hogyáll a vihar? Itt kezd visszajönni...Panna bagózik rá.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Lizi kidőlt a vihartól alszik!

Meg olyan furcsa volt - szerintem szomjas és tényleg nem volt vizes sem a pelusa, így életében először kapott vizet (10ml lehetett) Nagyon tetszett neki. :lol: gurgulázott vele

Ibcsi

KépKép
fibcsi

Sziasztok!

Tök érdekesek a "kajás" hozzászólásaitok, nekem ez még egy-két hónap, de gondolom, nekem is eljönnek majd ugyanezek a dilemmák... addig igyekszek mindent megjegyezni, de mivel ez persze nem fog sikerülni, megint jövök majd ugyanezekkel a kérdésekkel, problémákkal :oops: :)

Ja, vihar itt is volt, hihetetlen sötét lett hirtelen.... pont kaja közben volt egy nagy dörgés, de én jobban megijedtem :)

Nekünk tök furi, mintha melegben kevesebbet enne a baba... meg tök furi, este most tegnap is csak 100 körül evett, majd fél óra után bírt még enni 50-60-at. Ilyet eddig nem csinált. De kaja közben rájön a hasfájás, és görcsöl csak...

Szdorka, én 2002-ben végeztem végül, mert halasztottam... A neved nekem is bazi ismerős, az arcmemóriám viszint szégyellnivalóab borzalmas... :oops:

Ági, Bunny írt egyet az üzenőfalra, abban benne volt a jelszó, azt Te nem kaptad meg?

Na, ma vettünk még egy ernyőt, ez 3 eFt volt a Minimanóban, ez már jó..
Meg vettünk egy Confy bath nevű cuccot, ez egy ilyen fürdetőpárna, és fönnmarad benne a vízen, lehet menni nagykádba is, ő meg ellebeg rajta.... majd este kipróbáljuk, és teszek fel képet, ha beválik...
Meg vettünk napozókat...

Kernico, tök jók a képek!

Niki, alma tejjel.... hát nos, max a 3 kakimentes nap után adtam volna babócámnak, gondolom, ez tuti meghozná a kakit, túlságosan is, legalábbis ahogy nost elkézelem :)

KépKép

KépKép
winnie27

Lányok!

a gmailes postafióknál is ugyanez a jelszó... Ha valaki akar gmailes címet, akkor tudunk készíteni :-)

Mágnes

jelszót elküldtem, keresd az iwiwes üzeneteid között.

Más: HOZZÁTÁPI

szerintem nem kell ennyire félnetek. Igen, tudom első gyerek, no tapasztalat... De tényleg nem kell parázni. Adjatok nekik azt, ami tetszik. Nekem is azt mondta az orvos, hogy... De azt adtam ami jött. Én pl először az avokádót kóstoltattam meg a gyerekkel... Ha valami nem ízlik neki, úgy sem fogja elfogadni!!! Nálunk a spenót nem gyere be... Drága Máté baba úgy rám köpte az egészet, ami lecsúszott, hogy csak na... Szerintem ez is egy picit túl van lihegve most Magyarországon... Hja és ha tudományosat akartok olvasni, akkor iboly nagyon jól összefoglalja:

http://www.iboly.hu/faq_first_solids.htm

Winnie,

akkor megyek a minimanóba. Nekünk is az van a legközelebb.

Szana:

Látod mit tett az ernyőd :-)

Na tsóka

KépKép
KépKép
bunny75

na sziasztok még egyszer...

ezek az etetések kezdenek kicsit kikészíteni, Mint már pedzegettem, 2-3 napja csinálja, hogy szinte végiggörcsöli az egészet, és szerintem nem is eszik eleget, meg bukogat, köpköd. Eddig ezekbe a lefekvés előtt kajákba mindig bealudt, most is, de szoktam ébresztgetni, hogy még egyen, 80-100 azért nem szokott elég lenni, ilyenkor régebben 180-at bekajált, na ma úgy felébredt, hogy megint görcsölés, sírás lett a vége. És majdnem minden kaja közben sír, és nem azért mert még éhes, hanem mert kaja közben fáj a hasa. És mintha ezért nem tudna enni... Ja és ehhez társult a múlt heti 110 g-os hízás, most sem lesz több szerintem.... tényleg olyan, hogy elkezd enni, kb 80-ig ok, akkor leér a kaja, na onnantól görcsölés.
eddig felváltva INfacoloztunk, meg Espumisanoztunk, na azt pár naora felfüggesztettük, mert elkezdtem adni homeobogyót, és igazából akkor kezdődött. Most tegnap este óta megint adok Infacolt, de még adom a homeobogyót is...

Tudtok mondani valami okosat?
Ha így haladunk, a havi fél kg hízás sem lesz meg, kb 300 g-nál tartunk, és másfél hét van hátra.... :? :(

KépKép

KépKép
winnie27

Sziasztok!

Winnie, próbáld meg az édesköményteát hátha az segíti a pukikat, hogy jobban kijöjjenek.Vagypedig, hogy emeld fel a lábikóját és nyomd egy picit a pocija felé és tartsál ellent ha el akarja tolni a kezedet és így hátha kijön a sok puki.
Nekünk is mostanában fáj a pocak. VAgyis nm tudom miért de nehezen nyomja ki a kis dzsint. Ráadásul megvagyok ijedve mert nem kakilt tegnap. :-( Eddig nem csinált ilyet.

Tök jó, hogy a hozzátáplálásról írtok így kezdem összeszedni a bátorságomat.

Kép

Kép
antekirt

Winnie: szerintem a súly miatt ne parázz. A védőnőm nekem anno azt mondta, hogy ha a heti 100 g megvan, akkor nincs gond. Nálunk volt olyan hét, amikor nem volt meg. :? De aztán a következő héten behozta. Viszont a hasfájás már érdekesebb. Én a helyedben megkérdezném Snoopy-t és/vagy a védőnőt/gyerekdokit róla. Nem próbálod inkább gyakrabban etetni kevesebbel, hátha egyszerre túl gyorsan eszik sokat és megterheli a gyomrát?

Kép
Kép
tinu

Ja csak azért írtam az orvost, mert úgy vettem ki, hogy ez viszonylag új dolog.

Kép
Kép
tinu

Winnie,

amiatt ne izgulj, hogy nem eszik eleget... Most, hogy ilyen meleg van Máté sem volt hajlandó délben szopizni.... Gondolj bele, hőségben Te is kevesebbet eszel...

Hasfájás: ugye ha sír, akkor sok levegőt nyel és ezáltal többet bukhat... Javaslom, ha eteted, akkor böfiztesd meg fél úton...

A hízás miatt se aggódj! Azért mert az írják a könyvek, hogy fél kilót híznia kell, lehet, hogy ebben a hónapban csak 300 gr fog hízni és lehet, hogy azért, mert valami újat tanul, vagy ki tudja.... Én már nem is mérem Mátét, csak havonta egyszer... Idegesítene, hogy jaj, csak ennyit hízott??? Csak ennyit evett??

Fogakkal hogy áll a kicsi lány??? Nem az zavarja??

KépKép
KépKép
bunny75

Winni!

Nekem a régi védőnőm azt mondta, hogy a szoptatott babánál nincs gond amíg hízik és nem csökken a súlya!!! :lol:

Nálunk Lizi egyébként keveset eszik sokszor 50ml-t volt, hogy többet evett, de most másfél hónapja ennyi. De hízik rendesen...
Persze ennek köszönhetően nem szokott fájni a pocia. :lol:

Ibcsi

KépKép
fibcsi

Ja én csak az első 4 hétben mértem, azt mondta a régi védőnőm - ő nagy szopi párti volt, de most fog szülni...
hogy ha látom rajta, hogy jó kedvű, kiegyensúlyozott, akkor ne aggódjak.
Így ha valamit látok rajta elviszem lemérni - nincs kinn mérleg meg egyébként mechanikusat kaptam egy barátnőmtől, az sem bátorított a méregetésre.

Onnan tudom, hogy ennyi, mert ennyit tudok lefejni, ha kimarad egy szopcsi :lol:

Ibcsi

KépKép
fibcsi

Igaza van Bunnynak bár én is most aggódom mert a kisasszony csak 460g-ot hízott a 1kilóhoz képest mert eddig ennyit hízott havonta. De nem aggódom mert inkább most hosszra nőtt.
Lehet, hogy Rékuci is hosszban nőtt inkább.

Bukás miatt se aggódj Lidi is kb 3 hónapos korában bukott sokat. Én megkérdeztem a dokit azt mondta , hogy ha nagyon sokat bukik, hogy szinte nem marad meg benne semmi akkor megkötőtápit szoktak javasolni de amíg marad addig ne aggódjak. Aztán elmúlt magától.

Kép

Kép
antekirt

Hello!

De bizony Sziszike az. :)

Jelentem meggyógyultunk. :)
Félkezes vagyok, majd próbálok jönni. Bunny, jó az iwiwes reg:)

Akiknek van mosogatógépjük! Most mit lehet benne mosogatni és mit nem? Zománcos mehet? Műanyag nyelű evőeszköz? Mikrós dobozok? Cumisüveg és cumirésze? Végre lesz egy gépünk, ha minden jól megy :)
cicmerák

Sziasztok,

Winnie, szerintem is csak a hasfájás miatt aggódj, ha semmi nem segit.A súly miatt felesleges, ha hízik. Ha a hómeós bogyó óta észleled ezt, akkor szerintem ne add neki egy darabig, és nézd meg visszaáll-e a reégi kerékvágásba minden.

És szerintem a több szer egyidejű használata nem biztos hogy jó. A torna is segíthet neki.

Ante,
Az öt hónapos baba már nem feltétlenül hízik 1 kilót. nekem Dani már kb 150 gramot hízik hetente, de a fél kiló is elég, sőt mint fenn modták, csak hízzon.

A Starking alma sem tetszett Daninak, lehet hogy inkább kihagyok pegy kis időt, mert Daninál semmi sem teljesül az iboly által lejegyzettekből, csak hogy mindent a szájába tömköd.Amíg van tejem addig nem aggódom.:)

csernusn

Niki, én ezt tudom csak beparáztam, hogy hát lehet kevés a tejem stb?

Apa lebukott mert Lidi ma Böbézik és hát nem tudom ki az a Böbe :-).

Nálatok anyásak kezdenek lenni a lurkók? Mert apa megsértődik, hogy Lidi nem hajlandó vele aludni csak velem alszik el ha én altatom.

Kép

Kép
antekirt

Ante

a gyerekek egy idő után már nem híznak egy kilót. Megint iboly lapját tudom ajánlani, ott rajta van:
http://www.iboly.hu/faq_gain.htm

Cic:

mosogatógép: én nem szoktam edényeket beletenni, mert nem mossa el olyan szépen. Műanyag dobozokat sem, mert átveszi a mosószer ízét.... Én cumisüveget és társait sem tenném be....

KépKép
KépKép
bunny75

Bunny, igen csak tudod szokás hatalma :-)

Kép

Kép
antekirt

Sziasztok!

Gép elé kerültem!!!
Új helyen nincs net, ezért egyelőre itt maradt a gép a régiben, de itt meg ritkán járok, akkor is rohanok.

Mosogatógép: lelkes rajongó vagyok. Mondjuk simán beteszem a fa vágódeszkát is. Állítólag mellszívót kb sterilre mosogat. Akkor cumisüveg is mehet szerintem. Ha aggódunk a maradék miatt, akkor lehet egy öblítést betenni a végére is.
Egyes festékek nem bírják a gépet, így a bögrék festése egy-egy darabon kopik.

Hízás: mindenki számolja ki, hogy hány kiló lenne a gyereke, ha tartaná az első súlygyarapodások ütemét. Cirka 12kg, igaz? A normális csecsemő 3szorozza a születési súlyát (ha nem volt nagyon nehéz újszülöttnek, akkor nem háromszoroz) ami kb 9 kilót jelent. Azaz jobb az, ha a végén egyre kevesebbet hízik....
:wink:

Visszaolvasásra esélyem nincsen, ha valakinek közvetlen hozzám volna kérdése, akkor légyszi írjon privit. Azt iyekszem mindig megnézni, ha erre járok...

Kismama: mi is benne voltunk... :wink:

Snoopy

KépKép
snoopy

Hello!

Snoopy! Igen, téged már észrevettünk rögtön benne! Nagyon frankón leírtad, még apjuk is elolvasta, pedig nem szokott illyeneket olvasni.

Köszi a hozzászólásokat.

Aki hozzátáplál: próbáljátok a sütőtököt. Tuti befutó. Nem muszáj azzal kezdeni, amiket írnak, lásd alma. Gergő a mai napig nem szereti. Elsőként simán lehet a krumplit, anyatejjel is, répát, sütőtököt, barackot.

cic
cicmerák

Snoopy, én is olvastam ám a Kismamában a történetedet. :-)

Kép

Kép
antekirt

Szerintem az alma elég savas gyümölcs ahhoz, hogy azzal kezdjük, igaz kis adagokban adod, de az ő gyomra is kicsi. Ez most jutott eszembe...

Mosogatógép, szeretem nagyon, mert így mosogatni is szívesebben mosogatok, mert csak akkor kell, ha kedvem tartja. Én mindent belerakok, de a párom már szólt, hogy szerinte tojásos edényt ne rakjak bele, mert az átadja a "szagát", néha tényleg tojás szag van benne. Nagyjból leőblítem a cuccokat, és zsupsz bele.

Cic, jó hogy már kilábaltok a betegségből!!!

csernusn

Jó reggelt Csajok!!!

Nem sikerült még visszaolvasnom a termést!! Jól vagyunk takonykór már elmúlt!

Tudtok szakirodalmat ajánlani a hozzátáplálásról????

Lassan közeleg az idő!!!!

:) Kép

Kép
mot

sziasztok,

Ha gondoltam ma még adok egy uccsó esélyt az almának, és ma megfőztem ala nature, forralt vízben, összetörtem és láss csodát, megette, nem jött ki a száján, a nyelést látni, hogy gyakorlja, még új volt neki, lehet, hogy egy kicsit darabossabb is votl a kaja.
Hát most nem tudom örüljek-e vagy szomorú legyek.....
Mert akkor most már mindig adni kell neki valamit? Vagy hogy van ez?
Erre nekem is fel kell készülnöm lelkileg...

Egyébként ha főzőm az almát nem megy el az összes vitamin belőle? Akkor meg minek adjam???

csernusn

Helló Mot!

Régen jártál erre, klassz, hogy meggyógyultatok.
Anya hullajtja még a haját? Nálam már múlóban...
Tündér a manótok!

Szakirodalom az elmúlt kb. 4-5 oldalon itt a fórumon! :lol:
Meg én megnéztem azt az iboly-os oldalt, nem tudom már, kinél volt a link ez előző oldalon, de alaposan leír sokmindent, tudományos megközelítésben.

Kép
Kép
marslakocska

http://www.freevlog.hu/video/5896.html

Így eszi az almát, szerintetek hülye vagyok hogy mindent felveszek????Vagy csak első gyermekes anyuka. Igazából apának meg a nyagszülőknek nyagybácsiknak veszem fel, mert ők ebből kimaradnak.:(

csernusn

Niki megnéztem a videót :-) nagyon hasonlít ám rád Dani szerintem. Szinte majd kiveszi a kanalat a kezedből :wink:
Nem vagy hülye mert felveszed én is szoktam ezt csinálni, hiszen nekünk ez még új dolog éshát jó lesz később majd megmutatni nekik mikor nagyobbak , hogy milyen ügyesek voltak kiskorukban. Meg mi is a nagyszülőknek elszoktuk küldeni a freevlogos videót, hgy ott megtudják nézni vagy hallják Lidit.
Ja de mi is szeretnénk látni ám a videókat, minket kifelejtettél a sorból :-)

Kép

Kép
antekirt

Niki: azért még ne kámpicsorodj el, ha akarsz, még évekig szoptathatsz. :wink: Szerintem, mivel írtad, hogy Daninál a hozzátáplálós feltételek közül nincs meg mind, annyit adsz és akkor még, amennyit akarsz. Nem kell innentől kezdve mindennap, pláne nem minden étkezésnél almázni. Szerintem. Én mondjuk párolnám az almát, de nem tudom, hogy vitamin szempontjából nem édes mindegy-e.

Kép
Kép
tinu

Sziasztok,
ó, Niki, mi direkt most vettünk ezért kamerát:-))) Ne aggódj:-)))
Én nemcsak videózom, de állandóan fényképezem is telcsivel és küldöm a nagyiknak mms-ben, mert ugye mióta unokájuk van szuperül kezelik az ilyen modern dolgokat:-))) Lassan jöhet a net! Majd Roni nagyit hozom fel példának!!!!:-))))

KépKépKép
kiscsiko

Niki!
Nekem anyukám azt mondja, hogy kíváncsi lesz a következőről mennyi lesz...(fénykép, videó).
Mert én második gyerek vagyok és alig van rólam kép...
Bár ha ebbe belegondolok, akkor bizti róla több lesz, mint Liziről.
:P :P :P

De tegnap anyukám nagy örömmel újságolta, hogy kezdi megérteni a fényképmutogatós nagymamákat...

Egyébként mi előhívatjuk, mert úgy sokkal jobb nézegetni.

Ibcsi

KépKép
fibcsi

Mosogatógép: én is mindent belerakok, kv. a tojásos edényeket, attól tényleg baromi büdös lesz minden!!! Még a mellszvót is szoktam mosogatni (cumit azt nem), de a fadeszkától kezdve a lábosig minden megy be, nekünk a Somat7 tabletta vált be, de csak közepes programon. Rövid programnál nincs elég idő, hogy feloldódjon a tabletta, és tiszta fehér lett minden! Na de mire ezt kitapasztaltam,hogy mitől van..... a DM Denk mit tabletta is jó!

Nagyszülők és a technika csak egy dolog: nekem a dédi rajong az mms-ért, szinte ugrál örömében, ha küldök a telójára képet. Na de szegényem mire megértette, hogy ez hogy működik.....eleve telefonnal fényképezni, aztán az nála jelenik meg.....édes volt nagyon!

Ákibáki felébredt.
Na még egy gyors kérdés, úgyis volt most kérdés a babaúszás: úszópelus, vagy bébifürdőgatya?????Melyeik a jobb?
Vendég

Na hozzátápi témában énis úgy döntöttem, hogy nem fogok görcsölni rajta. Magamban elterveztem, vasárnap kezdünk almával, kb. szerdáig. Aztán próbálok egy kis banánt (ugye lehet? :) ), és hétvégén pedig répát vagy krumplit. Megvan a hetiterv! :) Mindezt nyuéknál, anyu úgy örül, hogy nem marad le róla!

Niki:
Mi is mindent veszünk, visszük a kamerát haza is, hogy megörökíthessük az első kanalas hamizását. mi is kamerát váltottunk Panna miatt, digiset vettünk, ezzel sokkal könnyebb.

snoopy:
a történeted rögtön szemet szúrt az újságban, már a boltban kapásból azt kerestem, nehogy rosszat vegyek meg :)

Na megérdeklődtem a jogsi dolgot, nálunk 4 hét, mire kész! Pfff...Nekem az nem jó, így megyünk vidékre protekcióval elkésszíttettni. Remélem a jövő héten kész lesz! Most megyek a dokihoz orvosiért. Kultúrálódok a baboskönyvvel. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Jajj képzeljétek!
Kolleganőm kisfia (4 hónapos) a védőnő szerint túl gyakran szopik (8-9 szer). Azt mondta, adjon tápszert is. A gyerek nem kér tápszert, erre azt mondta védőnéni, hogy cukrozza meg a tápszert, úgy majd elfogadja! Hát én csak néztem nagyot! :shock:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes,
A banánt sokan nem ajánlják 1 éves kor előtt, mert allergizálhat! Maradj inkább az itthoni dolgoknál szerintem az elején.

A védőnő meg kissé hibbant csak...

Kismamás cikkeket nincs kedve valakinek bescannelni? Én nem szoktam Kismamát olvasni, és olyan kíváncsi lennék...

Kép
szdorka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?