Új privát üzeneted érkezett!

Megvan az AFP-m! 1.62 MOM . A normál érték 0,5-2,5 MOM
Előző babánál 2,13 volt.

KépKép

KépKép
okr
 
 


Helloka!

Rólam csak annyit amennyit a ticker elárul...

Szép estét!

tyche
 
 
 


okr, de jó!!!
gondolom hogy paráztál!! mikor mentek UHra?
dimet
 
 

 
 

Hi!

Voltunk UH-n! Kép
Kisbabánk ülőmagassága13,8mm és van szívhangja!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Kora: 7+6 napnak felel meg.

Kép
lara26
 
 


Sziasztok!

A clostylbegites topikot kezdtem el olvasgatni, de ottani információk alapján kutattam egy kicsit és rájöttem, hogy ide kell jönnöm tanácsért.
Kálváriám tavaly ősszel kezdődött, mikor egy évvel a fogigátló abbahagyása után se tűnt normálisnak a vérzésem. Hol sokat késett, hol barnás volt, stb. Dokim megvizsgált, vérvétel, hüvelyi UH a ciklus alatt többször és azt mondta van spontán peteérésem, nincs nagy baj. Decemberben elkezdtünk próbálkozni és azóta még semmi. Közben a mensim beállni látszik, 30-35 napra, normál színű, bár mennyiségre elég változó. Doki megismételte az előbbi procedúrát és közben elkezdtem szedni a clostyt, most a 20. napon járok, 13. napon 18 és 26 mm-es domináns tüszőim voltak. Szóval emiatt kezdtem a clostys topikot olvasni, de ott találtam egy laboreredményes linket, amit összevetve a 2. napi leleteimmel ledöbbenve vettem észre, hogy LH/FSH 11.7/5.3 és az ösztrogénem a felső értéket súrolja. Emellett az arcom mint a tinédzseré és viszonylag gyorsan híztam 10 kilót a fogigátló abbahagyása után. Cisztát sose találtak a petefészkeimben (vagy csak nem mondták??)
Most baromi csalódottnak és elkeseredettnek érzem magam, miért nem mondta azt a dokim, hogy az LH-m nagyon nem jó és az mire utalhat??
Kérdésem: most mit csináljak? Merre induljak el? Menjek endokrinológushoz? Vagy várjak pár hónapot a clostyval és ne essek nagyon kétségbe? Férjem szerint persze csak rémeket látok. Dokim tüszőrepesztő szurit majd átjárhatósági vizsgálatot helyezett kilátásba az elkövetkendő pár hónapban, ha nem történik semmi.
kolibri27
 
 


Sziasztok!

Lehet, hogy úgy tűnt, hogy szegény Tüü dokit hibáztatom bármiért is, csak már annyira beleéltem magam, hogy egy év meforal szedés után már csak egy kis closty hiányzik a babásodáshoz. ( anno ezt mondta a nőgyógyászom, persze akkor még meforal nélkül) Szóval mondtam én most is, hogy babát szeretnénk, meg rá is kérdeztem Tüünél, de ezzel nem foglalkozott, és nem is mondta, hogy akkor ide vagy oda menjek, vagy még várjak vele, vagy ne is számítsak rá. Gondoltam, hogy nem ő fog uh-zni, de nem is irányított sehová. Szóval, ha nem olvasgatom a netet, akkor nem tudnám, hogy closty mellett uh követés kellene, mert ki tudja mik nem történhetnek...
Azt is megkérdeztem, hogy menjek-e magánrendelésre, de azt mondta, hogy nem kell. Hát ennyi.

Zsizsik! Azért az durva, amit a tesódról írtál. És még ha valaki figyel is az egészségére, mondjuk el is megy a háziorvoshoz, kér egy teljes vérképet, és hát ugye minden rendben, az éhgyomri cukor is tökéletes, aztán tessék! :shock:

Kandi, köszi! Akkor még van reményem 1-2 napig.

Puszesz!
itim
 
 


Szia Kolibri! Üdv a csapatban! ismered a www.pcos.hu -t?
Ha nem, klikkelj rá gyorsan, olvasd el az igaz történeteket, és "töltsd ki" a tesztet. Ezek segítenek eldönteni, hogy pcos vagy, vagy nem. Persze a diagnózist úgyis az orvos állítja fel! A tünetetid elég tipikusak. Endokrinológust pedig szeritem érdemes felkesresned.

Lányok, ha minden igaz, holnap én is benézek a Tranzitba. Nem pontosan tudom, hogy hol van, de azt hiszem jártam már ott.
Kik is jöttök? Kaphatok valakitől egy telefonszámot, ha elkeverednék?

Felajánlanék egy 30 darabos 1000mg-os merckformint. Kismamák előnyben, akik nem tudnak hozzájutni!

Visszaállok a meforalra. Nem értem mi a különbség a két gyógyszer között, de mióta a mercket szedem iszonyú rosszúllétek, zsíros haj, és nem múló pattanások gyötörnek. Pedig nagyon figyeltem a diétára is. Lehet, hogy nincs köze hozzá, de a rosszúllét elég gyanús. A tipikus metforminos mellékhatások, ájulás közeli állapottal megspékelve.
Amilyen jól bírtam a meforalt, olyan rosszúl tűröm ezt a mercket.

Babancs! Olvastam a másik topikon, hogy otthon vagytok már Domikával! annyira örülök!

Pogi, gratula a 27 naposhoz!

Okr, :D szuper!

Többiektől, bocsi, elolvastam mindent, de emlékezni konkrétumokra nem nagyon emlékszem!

Puszi

Kép
mamint
 
 


kolibri, nézd meg a www.pcos.hu oldalt!!! és itt is olvasgass az elejétől egy-két dolgot vissza!!
és először is egy jó endokrinológust keress.
cukrot, inzulint néztek???
olvasgasd azt az oldalt, és megtalálod a választ.
dimet
 
 


Sziasztok!

Hazaértem ebben a nagy viharban. Az hogy megáztam az nem kifejezés. Még a melltartómból is csavarni lehetett a vizet :lol:

Niki, 37!!! Ezt nevezem! Izgulunk érted!

Lara, Gratula! Csodálatos lehetett az UHán! Olyan jó!!

Kolibri! Ez nagyon jellemző az orvosokra, sajnos! Nekem sem mondta senki, h cisztáim lennének (nem feltétlenül kell, h cisztáid legyenek ha PCOS vagy) Na meg az FSH/LH arányra sem reagáltak. Magas tesztoszteron, és bizonyított IR. Adtak Dianet, majd Clostyt (UHról persze 1 szót sem ejtettek!), ha nem segít a Closty akkor repiszuri! Na és én ekkor találtam a PCOS oldalt meg a csajokat, rögtön Mensmentis és TŰŰ doki. Én is csak ezt tudom javasolni Neked. Először menj endokrinológushoz, vérvétel, ha már van, akkor vidd az eddigi leleteidet!
Meglátod! 1-2 rendbe raknak! Nem elkeseredni!

Csajszik, holnap én is megyek a talira, okés? :roll:

Kép
apple
 
 


Lara drága: Fantasztikus!!! Most már akkor hangosan is lehet, hiszen ott van és szépen fejlődik: GRATULA

Mostmár Apa is elhiszi? Család már tudja? Jaj, mesélj kérlek, hogy reagáltak, amikor megtudták?

kolibri: olvasd el azt a honlapot, nagyon sok infó van ám ott. Nekem 2 napomba telt mire átrágtam magam rajta, de megérte. Petrányi dokitól kérdezni is lehet és meglepően hamar válaszol is. Norkáék nagyon jól megcsinálták. Ismét köszönet érte. Ha nem találom meg azt az oldalt, akkor még most is a nőgyógyászommal várnám, hogy megjöjjön :evil:

Várom a holnapi találkát. Nem tudom, mikor érkezem majd, mert elhatároztam, előtte beugrok a Szabolcs utcába, hátha megvannak már a leleteim, ugyanis ma hiába hívtam őkte nem vették fel vagy foglalt volt
:evil:

No, pussz nektek, holnap még beugrom indulás előtt, ha lesz időm.

Jó éjszakát!

Kép

Kép
bettica
 
 


Nikim, hadd ne mondjak mán semmit............. :wink:
(én is sejtettem, hogy kb eddig tart a félredobom a hőmérőt sztorid, nem volt hihető :lol: )

Lara, gyönyörű szép!!!!!

Okr, gratulálok, olyan jó!!!!

Csajok,valaki leírná pontosan hova is kell menni, odáig oké, hogy Móricz Zs körtér....onnan ciki.
Rejo tudja, hogy én béna vagyok új helyek felkutatása és megtalálása terén. Szóval így magyarázzátok el, kb mint egy hülyének (mivel az is vagyok :lol: )

Voltam ma Tűű dokinál kontrollon. Még ezer éve iratkoztam be.
Először is nézett nagyokat a 35-s progim láttán, aszonta, szép kis tüsző volt....aztán megdicsérte az inzulinom, hogy mennyit javult meg az összes hormon rengeteget javult, megdicsért a torna és diéta miatt, mondta, hogy fontos lépéseket tettem meg, hogy elhatároztam magam.
Aztán elmondtam neki, hogy meglett annak a jó kis tüszőnek az eredménye.....
Tökre örült!!!!
Ésésésésésés ő maga mondta (én félve mertem volna rákérdezni....de hál'Istennek nem kellett mert ő maga kezdte el) szóval, hogy legalább 12. hétig szedjem a 3*850 meforalt, ahogy eddig is!!!!
Tök jó!
Aztán 12. héten nézi a cukrot és majd abból eldönti kell-e még utána is.
Gondolom, mert kövér vagyok, ezért mondta, hogy kell szednem.De tök jó, mert én is így gondoltam............
És azt mondta, hogy tök normális, hogy nincsenek tüneteim!!!
Ennek is örültem.

Na ennyi volt ma.

Meg migrén :twisted: erre a f...s időre....legalább már múlik!

17-én uh!!!!!!!!!!!!
Vendég
 


Lara nagyon örülök a jó híreidnek!!!!

ha nme lesz ilyen rossz idő, én is hozom Johannát, lafi sztem legjobb lesz, ha telefonon navigállak majd, ha már ott leszel a helyszínen!

Mivel jössz villingerrel vagy 7-es busszal? 49-es villamos jó arrafelé meg a 7-es busz, mindkettőről a Móricz zsigmond körtér UTÁN kell leszállni, a Kosztolányi dezső térnél. Aztán inkább kimegyek eléd, vagy telefonon navigállak, asszem felesleges és kár minden szó! :wink: :lol: :lol:

Kép

Kép
rejo
 
 


Rejo, akkor jó....asszem tapasztalatból beszélsz velem kapcsolatban... :oops: tyű tényleg nagyon sz..r vagyok tájékozódási téren.... :oops:
7-essel megyek, nekem az jobb....piros vagy fekete????
Vendég
 


Tyche, sajnálom... :cry: viszont ha már így alakult, el kéne menned 3. cn vérvételre!

Mamint, tök örülnék, ha végre megismerkedhetnénk...gyere el!!!!
Vendég
 


Lafi ne aggódj én sem vagyok egy nagy spíler tájékozódás terén, sőőőt, pedig nekem még földrajzos diplomám is van! :wink: :lol:

mindegy hogy fekete vagy piros, mindkettő megáll a kosztolányin!Számom tudod?

Kép

Kép
rejo
 
 


Rejo, köszi, én még a bkv járatok terén is némi elmaradással bírok....
telószámod persze, megadtad a múltkori minitali előtt!!!!
Vendég
 


Okr nagyon örülök nektek!!!!!

Gyere többször, légyszi!!!!! Nnnnaaaa!!!! :wink: :D :D

Kép

Kép
rejo
 
 


Jól esik, h együtt örültök velünk!
Mindenki nagyon örül a családban. :D

Lafi!
Én is örülök a jó hírednek!!! :D

Kép
lara26
 
 


Sziasztok!

Lara, gratula! Most már tényleg no para! :wink:

Lafim, Neked is nagyon örülök! Holnapután pedig uhu!!! :D

Okr, ne félj, most minden rendben lesz! Afp teljesen jó! Gratulálok!

Rejo, bocsi a belepoffért a holnapi talihoz, de a 49-es villamos a metróépítés miatt nem jár a Deáktól, csak a Lónyay utcától! (Kálvin tér utántól)

Szívesen elmentem volna holnap én is, ráadásul fent is leszek Pesten, megyek nőgyogyihoz, de a Kodály köröndhöz megyek, onnan meg nagyon messze van a Kosztolányi, főleg így hogy a fél város fel van túrva :roll: Majd legközelebb... Nektek jó talizást kívánok!

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Sziasztok!

Tyche!

Nagyon sajnálom, h. nem az avatarod jött be! :cry:
Feltennéd a görbédet még egyszer? Kíváncsi lennék rá!

Okriszta!

Jajj, de jó! :D :D :D Gondolom nem sokat aludtatok mostanában. De most már egy kicsit fellélegezhettek! Genet. UH-ra mikor mentek? Hova?

Lara!

Nagyon örülök!!!! Gondoltam rátok! :D :D :D
Ha viszel kazettát, kedvenc dokink 1000 Ft-ért felveszi videóra a vizsgálatot (nem zsebbe megy, a klinika kér ennyit!)!

Lafi!

Te nem kövér vagy, hanem egy mosolygós pirosalma! :wink:

Kolibri!

Üdv a csapatban!
Én nem lepődnék meg azon, ha "elfelejtette" volna mondani a dokid. Járt így már más is! :evil:

Kavits!

Tényleg, nem akarsz Pécsre jönni oxiológia tanfolyamra? Vagy az már megvolt?


Csajok, itt olyan szélvihar volt, eső viszont alig! A tűzoltóknak lesz munkája, mire az összes kidőlt fát, letört ágat eltakarítják! :evil: Egész délután szirénáztak mindenfelé.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


lara, ez annyira jó!!! jó érzés látni és tudni azokata szívdobbanásokat :)
akkor nemtok a 49essel menni a deákról??? :?

majd én is telózok, ha eltévednék :)
én fél 6 után érek csak oda......
dimet
 
 


Szió!

Lara! Kriszta!
Mindkettőtöknek gratula :) úgy örülök hogy minde OK :wink:

Pussz
Vendég
 


Szép jó estét!

Rambóka kérésedre itt van a görbém.
Kép

Piszkosul hányingerem van, megyek is lefeküdni.

Mindenkinek kellemes éjszakát kívánok!

tyche
 
 
 


Jajj majdnem elmaradt a gratulációm larának és a pici babucinak! :)

Lafi alig várom a ti uh. képeteket is :wink:

tyche
 
 
 


Anyóka kösz az infót, dimet akkor marad a hetes busz, pl. astoriától. odáig séta. (remélem az jár :roll: )

Anyó sajnálom hogy nem tudlak megismerni végre. Bizti nem próbálsz meg eljönni??

Kép

Kép
rejo
 
 


Tyche!

Szerintem ne keseredj el!
Volt egy 15 napos luteális fázisod!
Igaz ez a ciklusod dupla volt, de a következő lehet, h. már szimpla lesz!!!!! Vagy hiperhosszú! :wink:

Rejó!

Énisénisénis!!!!!!! :(

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Lara, Okr!
Hatalmas gratula és sok jó kívánság Nektek! Vigyázzatok magatokra, pihenjetek sokat!
Tyche!
Spontán mensid volt, és csudaszép lutaális fázisod, Rambóka is megmondta! Tudom, hogy nagyon nem vigasz, de olyan szép volt a görbéd vége, hogy hihetetlen. Mint a nagykönyvben! Gyönyörű pé, és aztán hő fent, és végül mensi! Na jó, az eleje az randa, de mindent ne akarjunk egyszerre! :lol: Fel a fejjel lány!!!
Kolibri!
Isten hozott nálunk! Annyira örülök, hogy idetaláltál! Olvasd el tényleg a honlapot, és ha még maradt kérdésed, tedd csak fel bátran! Mi már túl vagyunk ezen! A pcos-nek nem kötelező tünete a petefészek ciszta!!! Várunk vissza!

Többiek! Majd kérhetünk szerintetek képeket a taliról? Csak a mazochistáknak, mint én is, akik nagyon szerettek volna ott lenni, de nem tudnak, viszont akarják magukat még kicsit kínozni...... :roll:
Vendég
 


monácska, nem úgy volt,hogy jössz???
dimet
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a biztatást, jól esik. Nagyon el vagyok kenődve :(

Cukrom eddig rendben volt, bár már régen nem mérték. Sajna anyukám és nagyim is II.típusú diabéteszes pár éve, szóval az esély ott van :roll:
Endokrinológushoz a házidoki ad beutalót? Miskolcon nem tudtok esetleg egy jót?

Azért jó látni, hogy ennyi embernek van itt babája, vagy épp útban van, gratula! Én most elég kilátástalannak érzem a dolgot, de ez reményt ad. :)
kolibri27
 
 


Ja, azt az oldalt már sikerült elolvasnom, azután jöttem ide ;)
kolibri27
 
 


Jaj, már kész vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tegnap reggel óta fáj a fejem. Azt hittem, hogy este elmúlt, mert hogy végre elmúlt a vihar. Hát nem.Egész éjjel fájt, most is.
TEgnap 2 quralin, ma egy fél..........hátha ez már segít.
Tanulnom kéne már...............
Vendég
 


lafi, ne gyógyszerezz!! pihenj inkább, vagy csak bambulj még egy kicsit. ez az idő teszi. én meg majd elalszok.
olyan rosszul aludtam éjszaka. a macskák is duhajkodtak, érzik az időjárás változást.

dagad a kezem-lábam :? nem nagyon, de érzem.

kéne melóznom, de nem megy. viszont unatkozni sem jó :)
mindgey, holnaptól megint nem melózom egy darabig.

ezo, bee? mi van veletek?
és a többiek????? eltünt személyek? :)
dimet
 
 


Tudom, Dimet, hogy igazad van, de amikor már olyan migrénem van, hogy remeg a kezem meg mindenem....elviselhetetlen.
Nem veszek be több quarelint, de ezt muszáj volt, hogy kisit tompítson.
Hidd el, borzasztó a migrén.....
Vendég
 


Dimet!
Nem, én mondtam már akkor, amikor felvetődött a tali kérdés, hogy szerdán, vagyis ma dolgozom este 7-ig...... :cry: :cry: :cry:

Lafika!
Nem tudom a megoldást a fejfájásodra sajnos..... Remélem, hogy hamarosan elmúlik. Tudom, hogy milyen a migrén, sajnos nekem is nagyon sokat fáj a fejem. Biztos, hogy jó neked rá a Quarelin? Merthogy az felnyomja a vérnyomást.
Vendég
 


tudom :? ....azért pihenj. dolgozol? otthon vagy, ugye???
tanulás majd ráér, ha migrén elmúlt. úgysem tudsz érdemlegesen tanulni migrén mellett.

nekem az ásványvizes palackkal ki kellett támasztanom az államom, mert lebukik a fejem :D
dimet
 
 


Monácska, azt mondták a nődokik, egy-kettő nem árt belőle....
Dmet, otthon vagyok tanulmányi szabin mától keddig...elképzeltelek vizes palackkal az állad alatt.... Kép

halkan mondom: most csak nyom, nem fáj.........talán-talán Kép
Vendég
 


lafi nyugodtan szedhetsz quarelint terhesen ha migréned van, én is megkérdeztem annak idején, sokkal rosszabb ha hagyod elhatalmasodni a migrént, hánysz meg remegsz, többet ártasz vele a babának.

Dimet hidd el migrént nem lehet gyógyszer nélkül kibírni. legalábbis nem érdemes.

Kép

Kép
rejo
 
 


tudom, én is.....csak ha az ember lepihen, és nem tanul, az elősegíti az elmúlást....arra értettem,hogy felesleges most ülnie lafinak a könyv felett, úgyis a migrén győz....amíg el nem múlik :?

akkor trafóba kell menni? vagy tranzit? vagy mi? :) 7essel megyek.
dimet
 
 


Sziasztok !

Okr !!! Úgy örülök, hogy minden rendben veletek !

Tyche, vége a maratoni ciklusnak, ez jó !! Reméljük a mostaniban kicsit hamarabb lesz pé-d !

Lara, csodás ez az UH kép ! Milyen nagy már a babucid !!!

Lafi, sajnálom, hogy csak holnap lesz UH-d, olyan jó lett volna, ha este már erről beszélhettünk volna :wink:
Kívánom, hogy a migréned mielőbb elhúzzon ! Pont egy kismamát kínoz, ez kicseszés ! :evil:

Dimet, képzeld amikor reggel jöttem a vérvételről, azt hittem téged látlak az Alkotáson. Aztán megláttam a csaj lapos hasát :lol:

Lányok, írja már le nekem valaki a Tranzit pontos címét, köszike !

Ja, a mai progim eredménye : 45 !

mniki
 
 


Ja, csak viszonyításképp
A biokémiai terhességemnél a 29. cn-on volt 25 a progi :lol:

Félek, mert hétfőn arcüreg rtg-en is voltam :cry: :cry: :cry:
annnnnyira akarom, hogy ez AZT jelentse...

mniki
 
 


Nikim, ezt csak úgy odanyomod, hogy ja a mai progim eredménye 45...........?????????Ezt nagybetűkkel ujjongva kell írni!!!!!!!!!!!!!

Tűű engem 25. napi 35-ért is megdícsért..............ez meg 45!!!!!!!!!!!

Jaj de jó lenne ha...........
Vendég
 


Helló csajok,

Rejoka, a Tranzit a régi Volán távolsági busz végállomás helyén van ? Mert akkortudom, melyik az. Ha nem akkor meg hun ??

Lehet, hogy ma írtóztosan felfázom.... :? Eljöttem otthonról papucsban, mezitláb..... bakker, remélem, nektek több eszetek lesz !

Már alig várom, hogy láthassalak titeket !!! :lol: :lol: :lol:
zsizsik
 
 


amúgy nem hasonlításképp, de engem júniusban laparozak volna megint , hogy laparral próbáljanak átjárhatóvá tenni....augusztus inszem lett vona.
Ezek elmaradtak....
Na most , Neked is lapar lett volna....asszem megint elmarad.... :wink:
Jól érzékeltetetm a logikai eszmefuttatásom????
Asszem a petéink megijednek a lapartól és inkább taliznak Apáink katonáival, csak ne legyen lapar.... :?: :?:
Vendég
 


Ha ezen múlik, előjegyeztetem magam laparra....... :?: :!:
Nekem még nem volt, és nem is ajánlották sosem, pedig 3 éve várom a babust.
Vendég
 


Mniki!

Nyugi!
Az arcüreg rtg messze van a célterülettől és gondolom kaptál kötényt is.
Az első pár hétben mindent v. semmit alapon műxik az embrió! Ha károsodás éri, nem marad meg. Ha megmarad, tutira egészséges! És a progid alapján úgy tűnik megmaradt!!!!!!
Mikor mész hcg-t nézetni?????

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Mona, nekem is csak a 3 sikertelen terhesség miatt ajánlotta a dokim, ha rajtam múlott volna, már tavaly ősszel megcsináltatom..

Rambóka
Ez egy olyan szar SZTK, hogy nem kaptam kötényt sem :(
Amikor kérdezték a terhességet, azt mondtam, hogy elvileg az is lehetnék, de a 20 cn-on honnan a fenéből tudná az ember ?!

Hát a mensi elvileg pont 1 hét múlva esedékes.
Hétfőn, a párom szülinapján tesztelek és ha +, akkor megyek vérvételre, de ismerve magam, holnaptól elkezdtem a tesztelést :mrgreen:

A hasam görcsölget és a melleim :shock:
épp tegnap mondtam a férjemnek, hogy örülnék, ha ilyen maradna :lol: egyébként onnan sejtettem, hogy ez egy tutkó pé, hogy már ovu előtt elkezdett fájni :lol:

Még ha nem is vagyok babás, nagyon örülök, hogy jól működök !!!!!

mniki
 
 


:( Nekem is meg volt már 2 biokémiai.......
Muszáj egy normális nőgyogyit keresnem................... :shock: :roll:
Vendég
 


Niki: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zsizsik
 
 


niki..................................................................................................................................... :lol:

juj, 45...az ugyebár elégggggggé biztató...
nyugi, nekem a fogorvos azt mondta,hogy meg lehetne röntgenezni (persze nem volt fontos), mert annyira kicsi a célterület. nyugi!

de akkor is. ez a progi biztató. mi a mértékegysége????????
dimet
 
 


rejooo, írtam emilt
dimet
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?