Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Azt szeretném megtudni, hogy vajon lényeges-e a szülésznő választás, ha tudod előre, hogy úgyis lesz gátmetszés?
kriszti1978

kriszti,

igazából a döntés rajtad áll, ha szeretnél, akkor kell. Én azért választottam, mert nem egy vad idegen valakinél akartam, hanem egy bizonyos szintű kapcsolatot a szülésznővel. a 30. héten mutatta be nekem az orvosom, és nagyon szimpi volt. Nálam fontos volt, hogy az első szülésem, hogyan zajlik. A szülésznőnek nagyobb szerepe van a szülésben, mint a dokidnak, bár ez csak természetes szülésnél mondható el. Előre sosem lehet tudni, hogy lesz-e gátmetszés. remélem tudtam segíteni
gyniki

Niki!
Ki kell másolni a legrövidebb kódsorozatot a vonalzógyárból és azt a profilban az aláiráshoz be kell másolni és be kell kapcsolni. Ha valamiért az nem jelenne meg, akkor van egy BBC kód és mellette be kell kapcsolni. Szintén az aláirásnál találod, bal oldalt.

Chatelni se szoktam. :( Én is fórumozok a 2006 tavaszi babáknál.

Szia Carly! :D:D:D:D

Kriszti!
Miért tudod előre,h ogy lesz gátmetszésed???
Szerintem a legtöbb szülésznő nagyon jó a Péterfyben. Én nem választottam és nagyon jókat fogtam ki. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok Lányok!

Az az igazság, hogy előre be vagyok parázva, mert tegnapelőtt kiderült, hogy 2007. 04.01-től nem a Péterfyhez tartozom, persze eddig ide tartoztam, és itt jártam végig mindent a szülésfelkészítő tanfolyamtól kezdve, az összes vizsgálatig mindent nem kevés pénzt és energiát beleölve. Kb. 6 hét múlva szülök, de nem tudom, hogy hol. Az orvosomat nem akartam hétvégén zargatni, majd holnap megkérdezem mit tud erről. Az tuti, hogy én még plussz 100.000,- Ft-ot nem tudok ezért fizetni csak a kórháznak, és akkor a többiről még nem is beszélek. Ezért firtattam a szülésznő választást is kell-e, nem kell.
Egyébként az orvos pár nappal ezelőtt mondta, hogy nem lesz könnyű szülés (nem igazán tudom, hogy ezt mire is értette), merthogy nagy a feje a babának. Rákérdeztem a gátmetszésre, és azt mondta, hogy 99,9 %-ban fix, hogy lesz. Hát itt tartok most.
kriszti1978

Kedves Vok+Gyniki és a többiek!

Ahogy olvasgatom itt a leírtakat, azt veszem ki belőle, hogy csak ajánlani tudjátok az EDÁ-t. ÉN még bizonytalan vagyok, néha így döntök-néha úgy. Persze ez majd ott dől el.
Meg úgy is vagyok vele, hogy amit nem csinálnak annak esetleg nem lehet rossz következménye, azt pl. nem lehet elszúrni. ???
- Az NST vizsgálatokat, ki és hol végzi???
- Tényleg annyira gáz a 3 ágyas alapszoba? Jobb, ha inkább alapítványít kérek, vagy ott is ki lehet fogni?
(kb. még vagy 1001 kérdésem lenne)
- Még mindig nem tudom mennyit kell a szülésznőnek adni, vagy itt nincs előre megállapodott tarifa, mint az orvosoknál. Ez változó: Amennyi jónak látok? De azért akkor is van egy tól-ig érték? Vagy nem?
kriszti1978

Megint én...

- Fontos, vagy jó-e használni szülés után csípőszorítót (haskötőt)? És ha igen, milyet? És honnan tudjam, hogy kb. melyik lesz a jó?
- Szoptatós melltartót mikor érdemes megvenni, hányadik héten? Mert, hogy nem tudom, hogy addig nő-e még a mellem, vagy már nem nő addig? És melyiket ajánljátok? :D
kriszti1978

Kedves Kriszti1978!
-Ha van választott szülésznőd, akkor az NSTket a ő szokta csinálni a szülőszobán. Sokkal jobb és kényelmesebb, mint a terhesgondozóban...
-Én inkább az alapítványi szobát javasolnám, mert sztem sokkal kultúráltabb és van saját mosdód a szobában és nem kell szülés után a folyosó végére botorkálnod.
- A szülésznőnek annyit adsz, amennyit jónak tartasz, ill sztem teljesen a szülés határozza mag, h mennyit érdemes adni. Császárnál kevesebb a dolga :)
- Én egyáltalán nem használok haskötőt (császárral szültem), mert mindenhol az van írva, h a haskötő levétele után is ugyanazok az érzések, esetleg fájdalmak vannak, mintha egyáltalán nem viseltél volna. Akkor meg minek? :)
- Szoptatós melltartót én az utolsó héten vettem, azt mondták, akkor javaolt- de utólag az is szűknek bizonyult, úgyhogy a kórházból való hazajövetelem után a férjemmel újat kellett vetetnem :)

Bridget
Kép
Kép
bridget

kriszti,

ne parázz már, a dokival beszéld meg, hogy mi a teendő, nem hiszem, hogy elküldenének a kórházból. Kérdezd meg,nem fogják leharapni a fejedet.
Az EDA jó, nem igazán lehet elszúrni, a péterfy oktatóközpont. Az NSt vizsgálatokat a szülőszobán végzik a 36. héttől, ha van választott szülésznőd, akkor ő, ha nincs, akkor nem tudom. (nekem volt)
gyniki

Szia Vok! :lol: :lol: :lol:

Szia Kriszti!

Én sajna nem voltam szerencsés amikor szültem, mert volt egy kis front és rengetegen szültek aznap és alapítványi szoba nem jutott , viszont a szobatársaim nagyon aranyosak voltak :D , és az egyik anyukának már a második babája született így sokat segített nekünk, a szoba nem olyan katasztrófa , és a zuhanyzó sem , az a kis séta meg még jót is tett a tusolóig, már a második nap alig fájt a gátmetszésem. A pénzt amit ezzel megtakarítottunk a Manócskára költöttük mert kiadás az bőven akad ilyenkor.

Kép
carly74

Sziasztok!

Ti, hányadik héten választottatok szülésznőt?

kispiskóta

Sziasztok

Piskóta, én a 30.-on.

Lányok volt olyan, vagy van, akinek marhára vizesedik a bokája, meg a lábfeje? Nekem kb. két hete, de valami katasztrófális. A vérnyomásom és a vizeletem rendben van, de ez valami szörnyű! :(

Amúgy a dokival beszéltem az EDA-ról és a gátmetszésről is.....nem szerettem volna, ha bármi is váratlanul ér! :(

A másik, hogy manócskám, igaz, hogy már a 30 héttől fejjel lefelé van, de még nem ékelődött be vagy hogy is mondják szállt le....izgulok, mert nem szeretnék csaszival szülni!

Előző héten megvolt az első NST, minden ok volt hála :), a vizelet, vérnyomás...méhszáj zárt....és az uh-ng szerint csütörtökön 2300 g-m volt Domcsi! Azt mondta a doki, hogy kb. 3000-3300 grammos babánk lesz, én örülök is neki, elég lesz azt is megszülni! :)

Ti hogy vagytok?

Puszi

Eliza

Kép
elizabeth25

Kriszti, a hova tartozásról annyit, hogy 07.01.-ig szülőknek nem kell fizetni, de a lényeg, hogy a háziorvostól kell egy beutalót kérni, amiben leírja, hogy T. Péterfy Szülészet!
Kérem a fent nevezett páciens terhesgondozását, és szülésének levezetését! Tisztelettel: X.Y.
FONTOS: Hogy rajta legyen a beutalón a Naplószám és a TAJ szám....és ha ezt benyújtod szülésnél, akkor nem kell fizetned!
Nekem is egy barátnőm mondta, aki a héten már bármikor szülhet, ő megkérdezte Zacher dokit, mivel neki ő az orvosa!
DE majd rákérdezek én is Kia dokitól vagy a szülésznőtől csütörtökön, ha megyek a második NST-re.

Kép
elizabeth25

szia Kriszti,

ha gondolod, olvasd el a korábbi oldalakon a hoozászólásaimat, leírtam az EDA-s, természetes úton történt szülésemet. hátha segít egy picit, hogy ne izgulj annyira!
A szülésznő és a gátmetszés nincs szoros összefüggésben.a dokid dönt el úgyis mindent. ő ítéli meg, hogy szakadás nélkül elő tud bújni a kicsi vagy vágni kell. de nem olyan szörnyű.

szoptatós melltartót én is csak az utolsó héten vetem, de nekem nem igazán vált be....

Elisabeth25,

nekem nem vizesedett semmim (szerencsére). amit hallottam, hogy nagyon nem lehet mit tenni vele, mint elviselni. tarts ki, a szülés után egy csomó kellemetlenség elmúlik! ...és jönnek újak... :cry:

Lányok, köszönöm szépen a szilárd ételekről írt tanácsokat!
Panni április elején múlt fél éves, az alma és sárgarépa már megy (2 előkének már annyi :)))

abalord02

Sziasztok Lányok! :D

Köszönöm szépen a segítségeteket, úgy döntöttem, hogy én is választok szülésznőt. Nálam az nst vizsgálatok kb. 3 hét múlva kezdődnek, úgyhogy remélem eddig még nem késtem le semmiről.
Köszönöm a sok hasznos infót, sokat segített.
Az EDÁ-t én is megbeszélem az orvosommal, de már egyáltalán nem zárkózom el előle.
kriszti1978

Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni, hogy tud e valaki ajánlani jóóó szülésznőt a Péterffyben???

köszi!
eszter
esztiilil

Esztiilil! (Jól írtam nevedet? :) )
Nagyon jó szülésznő: Kissné S. Gizella!
B.
bukcsi

Esztiilil, en nekem Farkas Adrienn a szulesznom...eddig nagyon megvagyok vele elegedve, bar majd tobbet szules utan tudok mondani! :)

Kép
elizabeth25

eszti,

nekem is Farkas Adrienne volt a szülésznő tavaly novemberben és csaj jókat tudok róla mondani, de úgy senkiről sem hallottam rosszat, Cser Katit is sokat dícsérik, de én sajnos nem találkoztam vele, mert Adri volt a választott szülésznőm.

Kép
gyniki

Szia Esztiilil!
Én már két tündérkét hoztam a világra a Péterfyben és csupa jót tudok mondani a szülésznőkről. Míg NST-re jártam szinte megismertem mindenkit, és sok kellemes élményem volt. Utólag is köszönöm nekik hogy a kínokat és a fájdalmat , gyönyörű szép emlékké varázsolták nekem.
Úgyhogy a kérdésedre hogy tudunk e jóóóóóóóóóó szülésznőt ajánlani tudunk!
Lesz alkalmad őket megismerni ha bejársz a kórházba és akkor ha szeretnél választhatsz is.
littlerose

Sziasztok, Na megjöttem a dokitól! :)
NST+vérnyomás+vizelet rendben, levettek a doki a sztreptokokkuszhoz a kenetet....megnéztük manót uh-on, már 2900 gramm, szivverés, áramlás minden ok :), .....méhszáj zárt, még mindig c1000....szerinte kihuzzuk még a hátralévő időt, és így Domcsi 3400-3500 gramm körüli lesz! Hát nem lesz semmi megszülni, bár reménykedem, hátha előbb fog jönni! JA, megkaptam a beutalót, jövő héten megkell csináltatnom az utolsó nagylabort....aztán csütörtökön újra NST+doki és már a laboreredményt is vinni kell! Szóval ennyi van! És ti hogy vagytok?

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Most csatlakoznék hozzátok.
Érdekelne ismeri-e valaki Timmermann Gábort? Van, aki hozzá jár?
kutyfül

szia Elisabeth25!

gratula! olyan jó tudni és látni, hogy minden rendben van, ugye? :))) kitartást a hátralévő napokhoz!!!

Lányok, Panni lányomnak 2 napja székrekedése van...eddig áfonya+alma+banán, gyümölcs+gabona, sütőtök+alma bébiételt evett... van valakinak tapasztalata, jó tanácsa, hogy mit lehet csinálni a székrekedése ellen? kemény, bogyószerű kaki van csak...
légyszi, ha tudtok, segítsetek!
köszönöm! elég macerás ez a szilárd étel bevezetése....:(

abalord02

Kutyfül,

én nem ismerem őt. mennyi idős terhes vagy?

abalord02

Szia Abalord02!

Jó kérdés:)
ha az utolsó menstruációmtól számolom, akkor ez a 10. hét. De a doki a múlt héten az ultrahag alapján azt mondta 6, vagyis mostmár 7. Ez azért nem mindegy...Most elég tanácstalan vagyok.
Ráadásul gondoltam megpróbálkozom az SZTK rendeléssel elvégre egy vagyon TB-t fizetek. Hát ezt ma adtam fel. Az ultrahangra szerettem volna időpontot kérni. A nő, akivel beszéltem olyan stílusban beszélt, hogy az kritikán aluli. Ráadásul két hét múlván 12.15-re lett volna időpont...
Így úgy döntöttem visszatérek a korábbi magándokimhoz és inkább szépen fizetek...
kutyfül

Abalord, köszi, de örülnék neki, ha már a köv. héten kibújna...mondogatom is neki, de nem tudom, hogy megfog -e hallgatni! :)

Kutyfül, én egyszer találkoztam vele, egy szülés felkészítőt tartott, de nekem nagyon szimpatikus, rendes dokinak tűnt, és még fiatal is, kb. 35 éves max.....szerintem nem járnál rosszul vele! :)

Kép
elizabeth25

Szia Abalord

Én is sokat szenvedtem a lányommal mikor bevezettük a szilárd ételt és még most is elég szorulásos. Ami bevált: este beáztatok 1 szem aszaltszilvát egy kevés vízbe és reggel éhgyomorra megitatom a levét, ha majd nagyobb lesz és rágni tud a szilvát is megeheti. Vagy lehet kapni apatikában Levolack szirupot recept nélkül és azt is reggel kevés vízzel vagy teával meginni. ehhez nem lehet hozzászokni mert mert valami cukor alapú dolog, nekünk a gasztroenterológus ajánlotta.
Remélem tudtam segíteni.

csibe
csibe31

Szia Csibe31!

köszönöm szépen, ki fogom próbálni...ma próbáltuk először pohárból megetetni anyatejjel (fagyasztottam le egy csomót), mert nem tudtam nap közben itthon lenni, de abszolút visszautasította...csak szopizni akar. mást már úgy ahogy megeszik, de most mit csináljak a rengeteg lefagyasztott anyatejjel?!

abalord02

Abalord!
Nálam az oliva olaj vált be. Mindig raktam a főzött kajájához egy pár cseppet. A banán fog, arra vigyázz.
A Lavolacot nem ajálnom annyira, mert tejcukorból csinálják és arra érzékeny lehet még. Az aszaltszilva az nagyon király! :D

És nem tudom hogy szeretnéd csinálni, de én mindig hagytam legalább 4 nap pihit az új izek után. Most is igy kapja az újdonságokat. Ha egybe adod neki a különböző kajákat és véletlenül kiüti valamelyik, akkor nehéz letesztelni, hogy melyik volt az.

A lefagyasztott és kiengedett anyatejnek más az ize, mint a frissnek. Van olyan baba, aki nem fogadja el. Próbájátok ki a csak hűtőben tárolt, firssebb anyatejet. Vagy csőrös pohárból is megpróbálhtajátok, hátha.

A lefagyasztott tejet meg el tudod adni, vagy oda tudod adni olyannak, akinek nincsen teje. Vannak, ha jól tudom itt is ilyen jellegű topikok. :D

Amit még meg szeretnék kérdezni: allergiás van a családban? Ha van, én várnék a citrusfélék bevezetésével. Nagyon erősen allergizálnak.
De tényleg nem akarok beleszólni, csak ezekről kevés infó terjeng... Szólj, ha sok vagyok és eldugulok!

Eszter
Kép
Kép
vok

Dehogy, Vok!
Nagyon szépen köszi...hááát nem gondoltam volna, hogy ilyen macérás a szilárd étel bevezetése...
az aszalt szilvát ki fogom próbálni, köszönöm! ha valami még, amit megosztasz velem, megköszönöm!

Allergiás - hál' istennk - nincs a családban. A védőnő szerint a citrusfélékkel várjak, míg 8 hónapos nem lesz...

abalord02

Sziasztok!

Esztiilil: szerintem, ha visszaolvasol kiderül, szinte mindenki ajánlja a szülésznőjét. Ezzel azt akarom mondani, ha nem választasz akkor is jó kezekben leszel, mert mindegyik nagyon jó.

Elizabeth: már mindjárt vége a terhességnek, tudom ez a legnehezebb, mert már alig tudsz valamit csinálni. Nekünk bejött a házasélet, másnap meg is szültem. Ha gondolod, próbáljátok ki. Hátha. :wink:

Kutyafül: én sem ismerem a dokidat

Abalord: nálunk is gondok voltak a kakival, nekünk a HIPP sárgabarack, nagyon bejött. Ebben sajnos van cukor, de nem érezni, igazi sárgabarack íze van. De még az őszibarackos is segített.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Zsuzsi, felveszlek msn-re, jó lenne ott berszélgetni, ha van kedved!

Puszi

Kép
elizabeth25

Abalord!
Na, akkor még mesélek egy kicsit. Mivel nálunk sok az allergiás a családban, köztük én is allergikus asztmás vagyok, én mostanában kezdtem el újra tejterméket enni. Mivel a tejfehérje kiválasztódik a tejbe és az nagyon allergizál. Amit nem úgy kell érteni,h ogy csak a tejre lesz allergiás, hanem az összes olyan allergén tényezőt, ami miatt allergiás rakciót vált ki a szervezetben, azt ugye felerősiti ezáltal. Kicsit kusza, de remélem érted mire akarok kilyukadni.
A lényeg: a tejtermékek, hal, tojás, citrusfélék, déli gyümölcsök, aprómagvasak, csonthéjasok ezeket én mind-mind 1 éves kor után kezdem el bevezetni. Hanna még csak a banánon van túl ezek közül. A sima tejet nagyon ki szeretném tolni, a tejtermékeket is még húzom...
Eddig nem kapott még cukrozott kaját, csak 1x véletlenül, a sót is kerültem. A kajájába nem kapott, a kölesgolyóról meg ledörzsöltem. :D

Mivel én nem elválasztok, hanem hozzátáplálok, Hanna még mindig sokat szopizik. A tavaszi topikból már alig van baba, aki annyit szopizik mint a Hanna. Sajna ez max szeptemberig lesz igy, mert onnantól bölcsis lesz. Szeretném, ha a reggeli-esti szopi legalább 2 éves koráig megmaradna. de lehet, hogy ő magától lemond a szopiról. Majd meglátjuk. :D:D

Azért nem vészes ám a hozzátápi. :D:D Belejössz hamar. :D Én nagyon élvezem, hogy pl Hanna "melegszendvicset" eszik reggelire és az az egyik kedvenc kajája. Ez úgy néz ki,h ogy kenyeret megkenem vajjal (pl ráma harmónia, bió margarin, liga (ezekben nincsen tej)) és berakom a melegszenya sütőbe. :D Majd jól kifújom neki, mert meleg... :D:D
Ilyet már 10 hónaposan Hanna lazán evett. Addig meg kapott kölesgolyót, üres kenyeret, zsömlét (kiflit nem, mert az lehet tejes), gyümölcsöt. :D

Hannának kellett vagy 2 hónap, mire elmúlt a székrekedése. Kitartást!!!! ezt is meg kell szegénykéknek tanulni kezelni. Nem egyszerű, az biztos...

Azt hiszem kb ennyivel akartalak még traktálni. :D:D

Elisabeth!
Kitartás!!!! :D:D:D És hajrááááá :D:D
Remélem szép élmény lesz! :D

Eszter
Kép
Kép
vok

kriszti,
eda ügyben azt tudjad, hogy nem fél perc beadni. én mire kértem, már egymást érték a fájások, és rázkódtam, mint akit az áram ráz. le kell előtte folyatni fél liter infúziót, az is idő, plusz kb tíz perc, ire beadják a hátadon matatva, amit mozdulatlanul kéne tűrni. ezt erős fájások közben, mikkor már csak tekergetné magát az ember legszívesebben összevissza, elég durva. nekem a legrosszabb emlék az egész szülésből ez, mikor beadták. utána megkönnyebbülés, de a kitolási rész elején, mikor még csak gátkörnyéki nyomást érzel, már nem sokat ér, az ugyanúgy fáj. és akkor már kizárólag hanyatt fekve szülhetsz, mert a lábad teljesen elgyengül - ennek számos hátránya van, mesélhetnék róla napestig. eda nélkül lehetett volna akrá négykézláb is, vagy akárhogy kicsit függőlegesebben. edával nem. ezeket számítsd be.
pacsuli

Vok remélem én is! :)

Zsuzsi, remélhetőleg ma kipróbáljuk és remélem, hogy úgy járok majd mint te! :) A méhszájam már nagyon megvan rövidülve, igaz még zárt.., de hátha! :)

Kép
elizabeth25

Kedves pacsuli!
Sajnálom, hogy neked ilyen rossz élmény volt az eda, de nem ez a jellemző. a többiek megnyugtatása miatt elmondok egy két dolgot az epidurálról.
Igaz, hogy nem fél perc a beavatkozás de nem az utolsó pillanatban szokás a fájdalomcsillapítást megcsinálni.
Az is igaz hogy nem szabad mozgolódni mert elég kényes helyen dolgozik az orvos, de fájás alatt nem szoktak semmit csinálni, megvárják a fájászsünetet.
A kitolási szakban pedig kell, hogy érezd a nyomást különben nem tudsz segíteni , vagyis nem éreznéd hogy nyomnod kell. Viszont azt az éles feszítő fájdalmat nem érzed.
Viszont edával is lehetne bármilyen pózba szülni az ágyon, persze állva nem, mert elég gyengék a lábaid.
Én a számos hátrány helyett számos előnyt tudnék felsorolni...
remélem egy kicsit megnyugtattam a többieket, és kérlek benneteket ne a rossz élményekkel riogassátok egymást, hanem pont ellenkezőleg, próbáljátok egymást bíztatni, sokkal többet tennétek vele.
Roseee
littlerose

Littlerose, köszi az infót, én is Eda-val fogok szülni, és jó, hogy ezeket leírtad! Köszönöm! :)

Kép
elizabeth25

littlerose, én nem riogatásnak szántam amit írtam, de azt vedd tekintetbe, hogy nem mindenki előre elhatározással kéri az edát, hogy márpedig én nem akarok érezni fájdalmat, ezért még az elején kérem... én nem akartam edát, meg akartam próbálni anélkül, és akik így vagyunk ezzel, azoik nem tudják "idejében" kérni, csak akkor, mikor már nem bírják tovább. na nekem ez csúszott olyan későre, hogy már nemigen volt fájásszünet. a hozzám hasonlók (megpróbálják előbb anélkül) számára írtam, amit írtam, mert én spec tényleg azt hittem, hogy kérem, aztán egy szúrás, és egy perc múlva megkönnyebbülés. hát nem.
az is hozzátartozik, hogy az eda sok esetben nemcsak a fájdalomérzetet csillapítja, hanem magukat a fájásokat is lelassítja. nálam is ez történt, és benyomtak rá oxitocint, hogy visszahozzák a fájásokat. hanyattfekve pedig nekem tényleg szörnyű volt még arra a maradék kis edás időre is, ha viszont már előbb kérem, akkor öt-hat órát úgy tölteni, brrrrrrrrr... (kicsit rongybabás lett a lábam, ezért más pózban nem is tudtam volna megmaradni.) a kitolásnál persze, hogy kell érezni a fájásokat, de én nem a nyomási ingeres részre gondoltam, hanem ami előtte van, nem tudom azt hogy hívják, de amikor már nem a méhszájat, hanem a gátat feszíti iszonyatosan a baba, de még nincs székelési inger, na erre mondtam, hogy ezt érezni, viszont itt még "segíteni" nem tudok mit úgyse.
szóval továbbra sem riogatás, hanem ez is hozzátartozik, pont. és nem, nem bánom, hogy kértem, ha netán ez derült volna ki tévesen :)))
pacsuli

Sziasztok!

Vok, nagyon köszi a segítséget!
a sütőtök levet, az őszibaracklevet állatira szereti, a főzelékekkel még küzdünk...

Lányok, megkérdezhetem, hogy kinek mikor jött meg a vérzése a szülés után?
köszi!!

abalord02

sziasztok,

albalord, nekem pontosan 4 hónappal a szülés után, és azóta még egyszer és halál pontosan 30 napra. Ez szülés előtt is így volt nálam, soha nem volt gondom vele. A barátnőmnek szülés után a 6. hétre, szóval gondolom ez egyéni.

littlerose,
teljesen egyetértek veled, amit leírtál az edával kapcsolatban meg a többivel is. én utáltam a meséket a szülésről, tudtam, hogy nem lesz könnyű, de mindenkinek úgyis más és más, de egyvalamit elhatároztam már az elején : pozítívan állok hozzá, nem hagyom el magamat és meglesz a bébim hamar. (így is lett) Nekem élmény volt, sőt még két kistesót szeretnék Annámnak.

Kép
gyniki

Gyniki,

köszi, nekem a szülés után 5 hónappal jött meg először... :(((
egyrészt persze jó, mert egészséges vagyok, másrészt még élveztem volna nélküle egy kicsit az időt...

abalord02

Lányok, reggel óta megy a hasam...negyed óránként megyek klotyóra, hányingerem van...és nagyon-nagyon kemény az egész Domcsim odabent...:), szóval a pocakom! Furi érzés...és a pocim nem mensisen fáj, hanem mikor nagyon kell wc-re mennie az embernek és mikor végre eljutok, utána jobb, és aztán megint menni kell...a pocakom nagyon bevan keményedve...kő kemény...és nagyon fáj a derekam, hát majd kiderül ez jelent -e valamit vagy sem!

Kép
elizabeth25

Kutyfül, ha még nem késő Timmermann Gáborral kapcsolatban: én nem a Péterfyben találkoztam vele, hanem a Bolgárkerék utcai Magzati Diagnosztikai Központban, uh-kat csinált nekem. Hihetetlenül rokonszenvesnek találtam, részletesen és alaposan elmagyarázott mindent, amit az uh-n látni lehetett, amikor a terhességi diabétesz(em)ről kérdezgettem, akkor is kimerítően és érthetően válaszolt, alaposabb és hasznosabb tudnivalókat kaptam tőle, mint a Szabolcs utcai kezelőorvosomtól... Neten utánanézve végképp eldöntöttem, hogy a nagylányomat biztos hozzá fogom elvinni először nőgy. vizsgálatra, mert a) a saját jól bevált szülészem az Istvánban sajnos már lassan nyugdíjas korú, b) ez a pasi, úgy tűnik, mind szakmailag, mind hozzáállásban, mind emberileg abszolút alkalmasnak látszik arra, hogy a kislányomat (nagylányomat) a kezére adjam.
hasami

Elisabeth25,

már nagyon benne vagy időben, dzóval, könnyen lehet, hogy szép lassan elkezdődik!
gondolom, beszéltél az orvosoddal.

szorítok!

abalord02

Abalord, meg nem beszéltem vele, mert tegnap reggel kezdődtek a dolgok, és ma este negyed 7-re megyünk NST-re meg utána hozzá...gondoltam azt már megvárom..., meg azt is gondoltam, hogy jobban leszek mára....de hát nem jött össze!

Aranyos vagy, hogy szorítasz, köszi! :) Remélem nem lesz semmi baj!

Kép
elizabeth25

Kutyfül, csatlakoznék Hasamihoz. Én Timmermann Gáborhoz jártam a Bolgárkerék utcai Családtervezőbe, most terhesgondozásra, a magánrendelésére. Én is csak jókat tudok mondani róla, emberileg maximálisan meg vagyok elégedve vele, udvarias, mindent elmond, lelkes, alapos, a vizsgálat nem fáj, nem megalázó, mint annyi más orvosnál. Nagyon szimpatikus az asszisztense is, aki szülésznő a Péterfyben.
julcsi78

Sziasztok!

Én is a Péterfyben fogok szülni júliusban.
Kérdésem a következő: a méhlepény megszületése után minden esetben kitisztítják a méhet??? (küret féle) mert úgy hallottam, hogy igen. Konkrétan Péterfys szülésznőtől.
Akinek volt ilyen kérem írjon róla. Köszönöm szépen!
(ez kicsit para)

Gurgula
torolve_20131003125716

Szia Gurgula!

Nem volt vészes egyáltalán. A furi az volt,h ogy éreztem, ahogy bent mozog a doki keze. De úgy tudom ez mindenképp kell, hogy kitisztuljon a méhed.
Ne izgulj, fájni nem igen fájt, bár edás voltam, szóval lehet, hogy a sima szülésnél kellemetlen... Erről a többiek biztos többet tudnak. :D

Kitartást! :D És gyors szülés kivánok! :D

Elisabeth!
Na, kint van már a babó???? :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Én szeptember végén fogok szülni és eddig a Péterfy volt az esélyes, mivel a dokim is ott szülész. (dr Czikmántory Péter, ha ismeri vki, tuna írni róla?)
Az AFP utáni uh vizsgálaton jártam először a kórházban és megdöbbentett az állapota. Azóta már elgondolkoztam, hogy jó helyen jártam-e, de az osztályra szülészet volt kiírva és egy szülésznővel is váltottam pár szót.
Szóval nem vagyok egy kórházba járó tipus, de ilyen vaságyat, vasszekrényeket ezelőtt 10 évvel láttam utoljára.
Az egész osztály egy átjáróházhoz hasonlított.
A szülésznő említette, hogy van "alapítványi" szoba, de sajnos akkor nem volt időm megnézni.
Arra lennék kíváncsi, hogy ti is ezt tapasztaltátok vagy tényleg rossz helyen jártam :D
Terveim szerint azt a kötelező pár napot féllábbal is kibírom, de azért vannak minimális elvárásaim.pl tisztaság. A közös fürdő felirat tette be igazából a kaput.
Szóval a fentiek alapján olyan sok jót írtatok, hogy újragondolom az egészet. Kérlek benneteket, hogy segítsetek a döntésben és írjátok meg a tapasztalataitokat.

Köszi

Moya
moya

SZia Moya!
A kh tényleg elég lepattant-sajnos...
De van, amiért megéri mégis ott szülni: ha van egy jó dokid, meg szülésznőd. Vész esetére van szuper neonatológia. (Ha pl.koraszülött lesz netalán egy baba, nem viszik másik khba. Én ezért is nem váltottam a gyönyörű SztImrére. De hála Istennek, nem volt szükség rá, csak a biztonságérzetemet fokozta.)
Nem alapítványi szobában voltam, és ezt nagyon megbántam. Nagyon zavart a kosz, főként a fürdőben (ahol érdekesmód mindig teljesen egyedül voltam). És a szobatársak sürű látogatói sem voltak kellemesek.
Szóval, sztem érdemes a Péterfyben szülni, ha van egy jó dokid, akiben megbízol, hiszen ez talán a legfontosabb. De én mindenképp az alapítványi szobát ajánlom, annak van saját fürdője és wc-je. (Legközelebb én is abba megyek, megéri a kényelem, és a nagyobb tisztaság.) Ha jól tudom, kb.5000ft/éjszaka, van 1 és 2 ágyas is.
bukcsi

Szia Moya!

Én egy kétágyas, nem fizetős szobában voltam és nálunk nem volt kosz. Szerintem a fürdőben sem, de én minden idegen helyen, igy itt is papucsban zuhanyoztam. Ennyi. A leggázosabb hely, az a wc sajnos, de ki lehet birni. Van fertőtlenitőszer a mosdónál a szobákban. Én azt vittem magammal a wcre. A takaritónők rendszeresen takaritanak. Igaz, lepedőt a nővérek csak nagy unszolásra akarnak cserléni... Kicsit érdekes volt...

Szerintem az a legfontosabb egy kórháznál,h ogy jó legyen a személyzet. Persze, biztos fontos, hogy jól is nézzen ki, ha több mint 1 hetet kéne ott tölteni. Itt, ha minden jól megy 5 napot van bent az ember. Azt meg lazán ki lehet birni.

Viszont tényleg fontos szempont a koraszülött osztály! Nagyon nem mindegy, hogy elviszik tőled a gyerekedet egy másik kórházba vagy csak egy emelettel lejebb....

Jó babázást neked! :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?