Új privát üzeneted érkezett!

Macsek!
Az anyatej kalóriatarttalma: 74 kCal/liter.
De ez csak egy átlagérték, mert más és más kalóriatartalma van a reggelinek és az estinek is, meg a baba életkorával is változik kicsit.
Menta
menta
 
 


100 g alma pedig 30 kcal.
menta
 
 


Menta,

köszi a választ, hát, akkor ma is megérdrkl?döm, hogy kér-e almát. Remélem , nem Kép

Szóval akkor nem mondtam túl angy marhaságot a védnéninek.
Amúgy a súlyával semmi bajom, s?t... MEg aztán azt végképp nem hiszem, hogy almától majd jól hízik. (Én spec azzal szoktam fogyózni és elég jól bejön: ) )

Nem mondom, amikor három hétig szinte nem hízott, akkor paráztam egy kicsit, de aztán egy hét alatt jól belehúzott. Itt gyanút fogtunk éS felrajzoltuk egy grafikonon a gyarapodását. Így jól látszik, hogy eleég lépcs?zetesen hízik a kisasszony, már az a második hónaptól (vagyis két hétig alig, aztán ket hétig extra sokat) Most már úgy döntöttem,. hogy elég nagy ahhoz, hogy csak havonta méricskéljük. Mindenestere az én idegeimnek jót fog tenni. Kép

most már eldugolok, mert úgy t?nik, megint ittragadtam, takarítás helyett. Kép

macsek
macsek
 

 
 

Macsek!

Ket het ide vagy oda szerintem sem eget rengeto, nyugodtan adjal neki. Mi is 5 es fel honaposan kezdtuk, es meg mindig szopizunk. Eleinte ugyis keveset esznek kanallal. A lenyeg meg sokaig a tejci marad. De tenyleg fontos, hogy szopi utan adjad...

Kati
katkamano
 
 


Sziasztok!
Eddig mindenki azt mondta mas topicban, hogy szopi ugyben itt erdemes kerdezni, hat, most nekem lenne S.O.S. tanacsra szuksegem, remelem, tud valaki segiteni. KépKépKép

Gombockank holnap lesz egy honapos, es sohasem szopizott. Egyszeruen kikopte a cicit. Probaltuk bimbovedovel is, de azzal is csak "elvezkedni" volt hajlando, taplalkozni nem. Eddig AVENT fejovel fejtem az anyatejet, azt kapta cumisuvegbol, be is allt a napirendunk, napi 6x evett, az orvosno eloirasai szerint 90-100 ml kozott szep rendszeresen evett (bar a gyerek eleg moho, mindig pont annyit kajolt, amennyit adtunk neki Kép ), a maradek tejcsit meg lefagyasztottam. Azert probalkoztam a szopival, de semmi eredmenye nem volt tegnapig.
Tegnap 4 orakor egyszercsak szopizni kezdett a kisfiam, kiszivta mindket mellemet, aztan nem evett a szokasos furdetes utan 8-kor, sot, este 11-kor mar nekem kellett ebresztenem, hogy szopizzon. Akkor csak az egyik mellemet szivta ki, es reggel 3/4 5-ig aludt. Akkor megint mindkettobol kajolt es ma reggel 3/4 10-ig aludt. 3/4 oras szopi utan (megint mindkettobol kajolt, de az egyikben azert meg maradt tej), most alszik.

Szoval az lenne a kerdesem, hogy egyreszt eddig a fejestol tobb volt a tejem, mint amit a gyerkoc elfogyasztott, most akkor szopi utan is fejjem le? VAgy hagyjam es beall a kereslet-kinalat? (NAgyon utalaok mar fejni. Kép )

A masik dolog pedig, hogy mennyi idonkent muszaj megetetni a fiamat? Szoval ha nem ebred fel, akkor keltegesem? Hoygan tudom, hogy tenyleg eleget eszik? Eddig a cumisuvegezes az olyan merheto volt, most meg kicsit bizonytalan vagyok. Szeretnek valami napirendet tartani tovabbra is, van valami tanacsotok, ezt hogy lehetne megvalositani?

Koszi szepen elore is, es orok halam, ha valaki tud segiteni,
Gombóc
gombóc
 
 


Szia Gomboc!

Ez nagyon klassz, en ilyet meg nem hallottam. Biztosan azert aludt ugy be este, mert sokkal jobban jol lakott, mint a cumisuvegbol. Szerintem, ha normal a sulya, es van eleg pisis pelenka (5-6) akkor ne keltegesd. Egyebkent 2-3 orankent szerintem meg ugyis eszik. (en mindig megkinaltam kb ilyen idokozonkent Emeset a cicivel, ha elfogadta, akkor ehes volt) Ha mostantol rendszeresen cicire rakod, es eszik, akkor nem kell szerintem fejned, csak ha erzed, hogy mar nagyon be vannak durranva a melleid, de akkor is csak annyit, hogy elviselheto legyen. Mondjuk, ha igeny szerint szoptatod, akkor az messze lesz attol a napirendtol, amit cumival alakitottatok ki. De lehet, hogy O hamar kialakit egy ujabbat maganak...

Kati
katkamano
 
 


Koszi Menta, meg jo, hogy megkerdeztem, mert mar elkezdtem rosszul fagyasztani.

Lenne meg egy kerdesem. Emmat este leteszem 9 korul, alszik kb 2 ig, kaja, utana alszik mondjuk fel 5 ig. Aztan megint megetetem, de nem lehet tul ehes, mert csak iszik egy kicsit es elalszik a cicin. Ez utan viszont mar nem teszem vissza a kisagyba, mert rogton felebred, mellettem sem alszik jol.
Gyakorlatilag innentol orankent eszunk, es nem alszunk reggelig.
9 korul aztan kidol, de persze en nem pihentem eleget, es nappal mar nem nagyon tudok aludni.
Kerdes:
Mikor keves eves utan elalszik, inkabb tegyem at a masikra, igy felebred, de talan tobbet eszik es utana alszik, vagy ez igy normalis, es varjak.
Vegulis mar holnap 8 hetes, talan alhatna tobbet is, nem?
Raadasul ilyenkor hajnalban nagyon faradt, sokszor meg szopizni sem hajlando, csak ordit a cicivel a szajaban.
Ilyenkor elringatom.
koszi a tanacsot,
Kakukku
kakukkfu
 
 


Afonya, neked is kosz Kép
kakukkfu
 
 


kakukkfu, szerencsedKép Ha nem koszonod meg, aludni sem birtam volna maKépKépKép
Nadekomolyan es szakszerutlenul:
Valahogy nem tunik normalisnak /az en kemeny egygyerekes tapasztalatommalKép/, hogy hajnali 5 oratol orankent akarjon enni egy gyerek, megha csoppseg is. Este, keso delutantol az megszokott, faradtabbak is mar es tejcsi is kevesebb. Na de hajnalban egyik sem valoszinu, ugye? Nem lehet, hogy zavarja valami, ami mely alomban nem, de ilyenkor, mikor mar nem alszik olyan melyen, zavarja? PL. meleg/hideg, feny, zaj? Nincs alatta zorgos lepedo esetleg? Vagy nem veri be a kezet valami jatekba? Esetleg pisis pelus csipi a feneket? Vagy pont forditva, pelenkazassal esetleg felebreszted es mar nem alszik vissza?
Hirtelenjeben nincs mas otletem, hatha mas tud okosabbakat irni.

-Afonya
afonya
 
 


Gomboc,
eloszor is nagy gratula a kitartasodhozKép Gombockanak meg dicseret, amiert ilyen rendes es megkonyorult az AnyjanKépA tobbiben Besztialtal irtakkal ertek egyet, fokozatos leallas a fejessel. Annyit tennek hozza, hogy ha nagyon idegesit a mennyiseg /eleg-nem eleg/, akkor a magad megnyugtatasara fejjel, de akkor folyamatosan, mert csak ugy hiteles. Neked kell valasztani, melyik a rosszabb, az allando aggodalom vagy az allando fejesKép

HajraKép
-Afonya

ja, es ha alszik, szerintem se keltegesd. Attol, hogy egyszer-egyszer kicsit tobbet alszik, az egvilagon semmi baja nem lesz /max neked, mert jo virgonc lesz utanaKép/ Persze, ha kulonben jol van. A kiszaradashoz sokkal tobb kell, hanyas, hasmenes, nem eves, egesz nap.
Névtelen
 


Gombóc! Ez óriási! Szuper!!!! A többiek mindent leírtak. Arra figyelj, hogy fokozatosan hagyd el e fejést, nehogy mellgyulladás legyen a vége. Tehát mindig kevesebbet és kevesebbet fejjél és aztán elhagyhatod az egyik fejést, aztán 1 hét múlva a másikat stb.
Gratulálok!

Kakukkfû! Hát nem tudom. Tudod az én kislányom ennyi idõsen pontosan ezt csinálta. Csak õ hajnali kettõtõl sûrítette be az ébredést. 5-tõl már óránként. Hát elég fárasztó volt, de kinõtte. Én nem jöttem rá, hogy mitõl van. Szerintem nem annyira éhes volt, mint inkább a biztonságra vágyott. Szép lassan szokott le róla. 4 hónapos korára átaludta az éjszakát. Kitartás!
Menta
menta
 
 


sziasztok
Kérdésem van: tudnátok valami szakszerû magyarázatot adni arra, hogy miért jobb az igény szerinti szopi ( a tejci-termelés fenntartásán kívûl?) Nem magamat kell megygõznöm, ez már pocakosan sikerült, s itt mindent elhsizek, de valahogy nem tudom meggyõzni azokat, akik az ellenkezõjét mondják. Ráadaásul Hanna már elmúlt 6 hós, s semmilyen napirendet nem alakított ki magának, én meg csak egyre ezt vártam. Este vannak fix progik (masszír, fürdés, fekvés), de napközben semmi, mert mindent a szopikhoz kell igazítanom. Pl. séta stb. Mindig úgy gondoltam, hogy majd elkezdünk valami (nem szigorú) napiren-félét, ha már eszik mást is. Igen ám, de szopi után kínálgatom (keménmy 4 napja az almát Kép), így az sincs uabban az idõpontban. Nagyon megköszünném, ha valaki tudna ebben segíteni, azér tide írtam, mert a szopik nincsenek szabályozva Kép
Ja, s még egy: éjszaka eddig is mindig kétszer keltünk, nos, immár kb. 2 hete pedig kb. 6-szor ébredünk. Nem adok mindig szopit, mert kizárt, h éhes (van tejem elég), meg egy idõ után vissza is alszik, de ez nem állapot. De szegény honnan értse meg, h egyszerkap, mákor nem? Vagy vonjam meg tõle teljesen éjszaka? Plusz még vki azt mondta, h lehet, h azért ilyen éjszaka, mert nincs napirendje.

bocs a hosszúságért, de nagyon bízom valami megoldásban.
bringa
bringa
 
 


Sziasztok,
Gombóc,
DE JÓÓÓÓ! Okos egy csimuta!KépKépKép

Kakukkfû,
nekem is csinálta ezt a kisfiam (most is reggel, amíg ki nem túr az ágyból, mert már elég volt, és ki van a cicim, 1-2 perc szopi, 10 perc pihi, negyed 7-tól, amíg fel nem kelünk). Szóval, korábban is volt ilyen, sõt a barátnõmnek is ezt játszotta a bébije. Tudod, egy "mellékhatása" volt:
estére nekem mindig sok tejem volt. Minig olvastam,hogy este kevesebb...stb, hát nekem ez kimaradt az életembõlKép Soha nem volt gond, hogy kevés a lefektetésnél, pedig nem volt egyébként hûûû, de sok.Kép

Bringa,
nem akarom bántani, aki azt írta, ha nincs napirend éjszaka kel, de ez hülyeség. Az e korú babák nem azért kelnek, egyszerûen, mert. De tényleg. Vmelyik topicban épp nemrég gondolkoztunk együtt az anyukákkal, nagyon sok baba kel ilyenkor többször. Talán Pele kisegít, van vmilyen lelki háttere...stb.?
"Egy másik fontos kérdés, hogy mennyi idõnként szoptassuk a csecsemõket. A régi, poroszos elv a 3, majd késõbb 4 óránkénti etetést tartotta helyesnek. De ez a gyakorlatban nem így mûködik! A baba nem óra, amit be lehet állítani, hogy pontosan 3 óra múlva sírjon az ennivalóért, s a mamának is akadhat egyszer-egyszer dolga. Ha jobban jól lakott a csecsemõ az elõzõ szopásnál, biztosan tovább is kibírja, s ha kevesebbet evett, hamarabb követeli az adagját. Ez megint kettõjükön múlik: az anyai tejtermelésen és a gyermek étvágyán, tápanyag-felhasználásán. Azt azonban soha, senki nem tartotta helyesnek, hogy a csecsemõ bármiért is sírjon (pl. fájdalom, meleg, fázás, orrdugulás, stb.), azonnal csak a szoptatást válasszuk, mint megoldást."

További okosságokat találtok ezen az oldalon, tányleg érdemes beleolvasgatni, nagyon jó cikkek vannak:
http://www.vital.hu/themes/baba/baba.htm

Leírod nekem levélben, a napirendeteket? Tudom nincs, de gondold végig, jó?

Ágci

Kép
Ágci
 
 


Ágci
Köszi a gyors választ. Igen, leírom, ami van Kép
A napirendet zért mondják, mert minden pszichológiai könyv is azt mondja, hogy biztonságérzete ad a babának, hogy tudja mi történik vele. Persze én azt gondolom, h az anyuka nagyobb biztonságérzetet ad, de ezért elbizonytalanított.
bocs az OFF-ért.
bringa
bringa
 
 


Sziasztok!
Koszi szepen a tanacsokat!

Most azert estere kicsit bizonytalanabb lettem. Kép
Lemazsaltuk Gombockat szopik elott+utan, aztan fejtem is, es messze nem jon ki az elozo napokban termelodott tej mennyiseg. Kép Raadasul eddig Zsombi 4 orankent evett, most meg mar kevesebb, mint 3 orankent visit, tehat tutira kevesebbet eszik. Es eddig a ket etetes kozotti idot bekesen vegigdurmolta, ma meg egesz nap nem aludt. Kép
Kezdek attol felni, hogy az aggodasom miatt csokkenni kezd a tejcsi, meg Zsombi sem szopizik annyit, mint amit eddig megevett, igy egyre kevesebb lesz a termelt mennyiseg. Nem szeretnek ilyen ordogi korbe kerulni. Kép Akkor mar inkabb fejem, es cumisuvegezzen a gyerek, mint ujra eljutni a tapszerig. Kép

Mennyi ido alatt csokken le radikalisan a tej mennyisege? Lehet ez egy nap alatt is?

Nem tudom, lehet, hogy elkiabaltam ezt a szopi dolgot? Kép

Koszi szepen,
Gombóc
Gombóc
 


Kakukkfu,
Nalunk is ez a musor megy, Miki baba ket es fel hetes. Szerintem azert, mert az ejszakai kajalas utan nem bufizik rendesen (egyreszt, mert alszik, masreszt, mert ki a fene fog setalni egy alvo gyerekkel fel-ala, meg a vegen felebred!). Fel otkor nalunk is megy a musor, nyog, kitepi a cicit a szajabol, de rogton keri is vissza, tekereg ossze-vissza.
Menta, rendes toled, hogy igy biztatsz minket! Barcsak negy honap lenne nalunk is...annyit csak kibirunk!

Zsuzsi+Miki
zsuzsi74
 
 


Bringa,
nekem az a tapasztalatom, hogy a napirend kialakulása babafüggõ, nem függ a szopizástól. A kisfiamnál 2 hónapba telt, mire belõttük a fürdést, a többivel már meg sem próbálkoztam, mert annyira kaotikus volt minden napunk. Õ a mai napig is ilyen, hol este 8-kor alszik el, hol éjfélkor. Anna szinte születése óta olyan, mint az atomóra, pedig igény szerint szopizik. Pontban 9-kor ébred, és pontban este 11-kor alszik el. Nagyon vicces, 22.58-kor még magyaráz, 2 perc múlva már ájultan alszikKép És Õ igényli is a rendszert, a megszokott dolgokat, utálja, ha ismeretlen helyen vagyunk.

Gombóc,
tudom, hogy NAGYON nehéz megállni, hogy ne méregessük a babát, de próbáld meg. Zsombi eddig üveget kapott, azt más technikával kell szívni, mint a cicit. Lehet, hogy még nem tud olyan hatékonyan cicizni, mint az a baba, aki a kezdetektõl szopizott, de gyorsan bele fog jönni, hidd elKép. Nagyon szerencsések vagytok, hogy rákapott a cicire, nekem anno nem volt ilyen mázlim. Nagyon drukkolok Nektek, hogy sikerüljön, mert a hónapokig tartó fejést nem kívánom senkinek.
pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Gombóc,
nem szabad elkeseredni, a tej pedig nem apad el olyan hamar. Tudod, hogy mi is ebben a cipõben jártunk, tudom, milyen iszonyú nehéz, hogy hetekig látod mennyit szívattyúz ki az üvegbõl, és egyszercsak nem látható. DE mégis én is azt ajánlom, ne méregesd. Sõt, dobd ki a mérleget, vagy vigyétek vissza stb. A kisfiad jó, hogy sûrûbben kér enni, rájött mit hagyott ki az elmált hónapban. Azért a cici mégsem cumisüveg mûanyag cumija.Kép
Le sem tudod majd választani!
Amire nagyon fogyelj:
1. Pihenj, amennyit csak tudsz. Aludj, amikor van idõd, akár a babával is napközben. Ez nagyon jót tesz a tejtermelésnek, és addig sem gondolkodsz azon, eleget evett-e a bébi.
2. Minimum 20 percig egyen egyik cicin, utána tedd csak át a másikra. Ha elfprdul vagy fészkelõdik, jól büfiztesd meg, és tedd uarra vissza. Hidd el, angyon jól megtalálják a tejcsit. Akár pózt is változtathatsz. Van egy Szoptatási poziciók topic, nézz bele.
Fontos a min. 20 perc, késõbb természetesen, mikor jobban belejön, már nem annyira lesz az, hogy kiszívja a hátsó tejet is, ettõl fog gyarapodni, hogy jól is lakjon, és a tejtermelõdés miatt is.
3. Vannak babák, akiket egy idõ után jobban érdekel minden az alvásnál. Aztán rájönnek, hogy mégis aludni kéne. Akkor meg majd fülelsz, hogy most miért nem kel fel?Kép Nálunk legalábbis így volt.
4. Amit korábban küldtem, azon rajta van, hogy mikor ne aggódjon az anyuka, kakis, pilis pelus száma, azt olvasgatsd át még1x.
5. TÜRELEM, TÜRELEM, TÜRELEM. Szerintem nagyon ügyesen csinálod, és biztos minden jól fog alakulni.
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Kakukkfu! Koszi a tippet a kisagyba hajolasrol.Kép MIkor a multkor irtad valahol, kiprobaltam (volna), de nekem tul magas az agy, es nem tudok ugy behajolniKép Ugyhogy ez a pozicio ugrottKép

Hat a helyzet nem nagyon javul, de probalom minel tovabb a rossz cicin tartani. Neha egesz jol elvan rajta, neha meg 3 perc utan ordit. Na mindegy, max marad a jobb ciciKép

orsoly
orsoly
 


Sziasztok!

Macsek!
Hát igen, ez az, amikor mama tervez...Kép És a ritkábban méricskélés tényleg jobbat tesz az idegeknekKép

Kakukkfû!
Azon kevés alkalmakkor, amikor fejtem, akkor én is többszörre gyûjtöttem össze egy lefagyasztandó adagot. Sose tudtam könnyen fejni, úgyhogy ki nem öntöttem volna egy csöppet sem.
Megpróbálhatod Emmát áttenni a másik cicire, ha bealszik, így fönntarthatod az érdeklõdését. De egyébként teljesen normális, amit csinál. Nem annyira az éhség az oka, inkább mamára vágyikKép Fog majd másképp meg többet is aludni. Tényleg próbálj meg nappal pótolni kicsit, ha nem is alvást, legalább pihenést.

Gombóc!
Tudom, hogy nem egyszerû, de NYUGI! Nagyon ügyesek vagytok, le a kalappal a kitartásod elõtt, és nagy gratula a szopihoz!!
Cumisüvegbõl könnyebben jön a hami, ezért általában abból többet esznek, mint cicibõl, de nem azért, mert a cicizés a kevés, hanem mert cumiból hajlamosabbak túlenni magukat. Mi a helyzet a pisis-kakis pelusokkal?
Ha alszik, nem kell felébresztened. Hacsak nem kissúlyú, koraszülött vagy besárgult babáról van szó, nyugodtan hagyatkozhatsz a baba jelzéseire. Eleget evés: a babát figyeld! Ha megvan a megfelelõ számú pelus, akkor valszeg elég volt a bevitelKép
És az nagyon-nagyon jó, hogy ha gyakrabban kér enni!! Így több inger éri a cicit! Ha gyakran szopiztok, nem valószínû, hogy lecsökkenjen a tejecske mennyisége. Viszont beállhat egy reálisabb szintre, mert így tényleg a baba szabályoz. Az elején lehetnek ilyen nyugtalanabb napok, amikor nem alszik meg nagyon gyakran akar szopizni (akár óránként is), de hát ez most neki is új, be fog majd állni a dolog!
Fejés: tényleg figyelj a csomókra, viszont ha rendesen szopizik a lurkó, és nincs különösebb okod rá, akkor nem szükséges fejni.
És nagyon ügyelj a helyes mellrehelyezésre!!
Meglátod, menni fog!!!!

Bringa!
Igény szerinti szopi: hát mert így van berendezve az ember gyerekeKép Vagyis a tejecske nemcsak étel, hanem ital, mamaillat, mamaíz, biztonságigény is! Ezek meg ugye nem olyan dlgok, amik szabályozottan törnek rá az emberre.Ráadásul a babáknak az odabenti folyamatos tápanyagellátásról kell berendezkedniük a szakaszosra, hát ez nem megy egyik pillanatról a másikra. Szóval valójában a gyakori, "összevissza" szopi a természetes. Természeti népeknél nézték, ahol ugye egyrészt meztelen a felsõtestük, másrészt meg egész nap hordozzák a babákat, akik így teljesen maguk szabályozzák a szopikat, hogy átlag 24 percenként szopiztak a babák.
Másrészrõl nemcsak az élettani háttere a fontos az igény szerinti szopizásnak, hanem a lelki oldala is. Az õsbizalom kialakulása szempontjából nagyon fontos, hogy NE próbáljuk bármiféle rendre szoktatni, hanem az õ jelzései szerint reagáljunk, mert így tanulja meg egyrészt azt, hogy a külvilág jó, másrészt meg azt, hogy saját magában is bízhat, hogy a jelzései figyelemre számíthatnak.
Nem említve azt, hogy a késõbbi helyes étkezési szokásokat is ezzel alapozhatjuk meg, hiszen az az egészséges, ha akkor és annyit eszünk, amikor és amennyire éhesek vagyunk, nem pedig ha külsõ ingerek (pl. kajaidõ) határozzák meg a táplálékfelvételt.
Ehhez kapcsolódik az, hogy a tejecskének és a szopizásnak fájdalomcsillapító, nyugtató hatása is van, tehát természetes vigasztalásként szolgál stresszes vagy fájdalmas helyzetekben. A közkeletû vélekedéssel ellentétben szopival NEM lehet bánatevõvé tenni a gyerkõcöt, ha pl. fájdalomcsillapításként használjuk, hiszen ez pont erre (is) van kitalálva. A bánatevõség akkor alakulhat ki, ha már olyan személyhez nem köthetõ dolgokhoz kapcsolódik, mint pl. a teás cumisüveg vagy a szilárd kaják.
Éjszakai evés: csatlakozom Ágcihoz, ez tényleg hülyeség, hogy a napirendnélküliség miatt kel. Egyrészt napközben sokminden elvonja a figyelmét, éjjel a szopira tud koncentrálni. Másrészt kinyílt a világ, nehéz feldolgozni a sok ingert. Harmadrészt pedig mamára vágynakKép
Napirend: itt egy kis félreértés van, ti. valóban biztonságérzést ad, és KELL is a rendszer (nyilván rugalmasan), de NEM a szopiban, annak lényege a "rendszertelenség"Kép Hanem pont azokban, amiket írtál: esti fürcsi, masszírozás, esetleg éneklés, de. pl. séta, ilyesmik. De ez is hónapok kérdése ám, mire kialakul, sõt! A szilárdat is kínálhatod kb. uazon idõben, mondjuk plusz-mínusz 1-2 óra eltéréssel, pl. mindig dél körül, vagy kora délután.

Na, most már csak legyen, aki végigolvassa, úgy belendültemKép

Pele
pelcsi
 
 


Sziasztok!

Legyszi irjatok le, hogy aki mar tul van rajta, mikor maradtak abba az ejszakai szopik. Emese 10 honapos lesz, es en eddig kitartottam, de mostanaban kezdek nyugi lenni, ejfeljkor ebredes, szopi, negykor ebredes, szopi. Nem akarom tole igazabol megvonni...csak mikor lesz egy kicsit mashogy?

Bringa: napirendrol kulon emailban irtam.

Kati
katkamano
 
 


Szia Kati!

Azt gondolom, hogy ez teljesen változó. Függ a babák biztonságigényétõl, szopiigényétõl, testkontaktusigényétõl is. Meg persze olyan testi dolgoktól, mint betegség vagy fogzás. Nálunk konkrétan úgy volt, hogy a nagyobb fiam sose kelt igazán éjjel, hacsak nem volt valami konkrét baja, pl. fogzott. A lányom 11 hónapos volt, amikor egyszer csak már elég volt neki, ha megsimiztem, és visszaaludt. A kisfiamról még nem tudok nyilatkozni, õ egyelõre rengetegszer kelKép
Nappal nem tudsz kicsit pótolni a pihenéssel? Én bevallom, azt szoktam tenniKép

Pele
pelcsi
 
 


Ágci,

már akartam neked írni, csak mindig közbeszólt a lányka.
Szóval kipróbáltam a tejmentes diétát. 10 napig csináltam (lehet, hogy kevés volt? ), de nem nagyon használt. Pont akkor tötrént az a vicces eset, hogy apa a nyakába ültette Ellit (már szinte a következ? evés el?tt), Elli meg telibebukta az apja fejét. Kép Komolyan, csöpögött az arcán is. Amúgy kalap le el?tte, mert már er?sen hányás szagú volt a dolog, a férjem meg csak röhögött. Aztán ment zuhanyozni...
A tejmentes diéta alatt tényleg semmi tejet nem ettem (se joghurt, se sajt, stb.., se olyan, amibe ezek vannak, még felvágottat se nagyon). Majd belehaltam... Szerinted kitaróbbnak kellett volna lennem? Nálad mennyi id? után volt eredmény?

Lányok, akkor ezutan kínálgatom Ellit, szépen lassan. Csak az a bosszantó az egészben, hogy ha nincs ez a kis incidens, eszembe se jutott volna.

Hát, köszönöm mindenkinek a segítséget.

macsek
macsek
 


Pele
Végigolvasta! Kép Természetesen. És nagyon köszi. Most ki is nyomtatom, meg Beszti és Ági, Kati válaszait is (más topicocban), és kifüggesztem! Kép
Most nagyon megnyugtattál, az ösztöneim ue-t mondták.
Egyetlen dolgo van, ami nem mindig így van: éjszaka nem mindig éhség, szomjúság vagy mami-vágy ébreszti fel: talán fáj vmije, nem tudom, de amikor éber alvásba csap át, s megébred, egyszerûen mostanában nem tud visszaaludni. Pedig nagyon ügyesen szopizza az ujját, meg is nyugszik tõle, de azért fel-fel sír. Remélem, ez is megoldódik. Ha cicire tezsem, azért persze bealszik mindig. De akár egész éjjel szopizna, ha hagynám. Próbáltam már az egy ágyban alvást is, amúgy így is teljesen mellette fekszem.
Csak lesz már vhogy Kép
Még egyszer köszi szépen! nagyon jó, hogy írtál
bringa
bringa
 
 


Sziasztok,
Bringa a foga nem jön?

Macsek,
nekem egybõl látszott, tehát egyik nap nem ittam, sokkal kevesebb tej jött vissza, másnap megint nem, és egyszercsak nem volt. Tehát szinte rögtön. Kár, mert legalább nem kínlódnátok vele. Talán a szilárd étel meghozza a várva várt eredményt, bár az tény, hogy sárgarépa nehezebben jön ki!Kép
Már nem tudom, voltatok hasi uh-n? Mondtak mvit, mitõl lehet? Bocsi, nem emlékszem, és azóta különben javult a helyzet?

Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Bringa!
Ha egyetlen szilárd pont van a napban az már nyerõ. Nekünk a fürdés volt. Nektek is az. Van aki a dél körüli (+-2 óra Kép) szopit kinevezi ebédnek és elégedetten néz körül. Kb én 8-10 hónapos babával a karomban kezdtem egy kicsit aggódni, hogy sose lesz napirendünk, és szegény gyerek milyen elveszett lesz ebben a világban. De ne csüggedj! Nekünk már kialakult. Még ha pl a reggeli ébredés hullámzóan változik (kb hónapos hullámokkal) reggel 8 és hajnali 6 óra között. Azért nem elõbb, mert nálunk szabály, hogy 6 elõtt nem jövünk ki az ágyból. Ez biztos. Zsombi elmúlt 20 hónapos. Nem fogzik esetleg, márhogy az éjjeli felébredések. Ha az eddig jól alvó gyerek folyvást éjszaka akar bennünket szórakoztatni, akkor az egyértelmû bajságokat kizárva (amiben a megterhelõ, vagy esetleg rossz élmények is belefoglaltatnak) akkor marad tippként a fogzás. Sokáig egészen addig amíg az összes tejfog ki nem bújt. Állítólag egyszer elmúlnak az éájszakai ébredések. És nem csak 4 éjjelre, hanem teljesen. Ezt egyelõre én is jóindulattal elhiszem.. Kép

Gombóc!
KépKépKép
Nagyon ügyesek vagytok!
Örülök ám nagyon Nektek! Meg ne lássuk még egyszer azt a sok kék fejecskét a leveledben!
Tudod, hiszen már többen is mondták, hogy ezentúl a pontos adatokkal igazolt jólét észlelésérõl át kell térni a bizonytalanabbnak tûnõ, de sokkal megbízhatóbb "anyai és apai szemre" Hidd el, hogy menni fog! Ügyesek vagytok és életrevalóak. Anya, apa és a fiuk egyaránt. Pisis pelusok száma, élénkség amikor ébren van Zsombi, hetente egyszer legalább kaki, kutacs homorulat szigorúan nem tapintva, csak ráesõ fényben nézve, bõrfeszesség, heti egy méreckedés.
Felébreszteni szerintem nem kell evés miatt. De ahogy látom az elsõ nap döbbenete után, hogy anya cicijébõl is lehet enni, rájött, hogy ez milyen izgalmas és jó dolog.
Ezért eszik gyakran és keveset alszik is. Ha rájön, hogy ez már mindig így lehet, ha akarja, akkor meg fog nyugodni és visszaáll az eddigi alvásmennyiségre. Kicsit többet kell dolgozni a tejcsért neki is, de mennyivel jobb a cicid, mint a cumi! Lehet, hogy még hamarabb elfárad és nem eszik egyszerre annyit. Pár nap és megerõsödnek a száj és arcizmai. Nem fog sem szomjan, sem éhen halni addig sem, hiszen gyakran szopizik, ha kevesebbet is. A tejtermelõdésed pedig csak nõhet a gyakor szopitól. Az idegeskedésed pedig ugyan csökkenthetné a tejmennyiséget, de hidd el, hogy nincs miért izgulnod. Nagyon jól csináljátok. A csökkenés pedig egy nap alatt nemigen lehet észlelhetõ. Több hét is kell egy rendes tejmennyiség-csökkenéshez.
Az persze gyorsítja a folyamatot, ha pl egyáltalán nem iszol. De csak nem teszel ilyesmit....

Snoopy
snoopy
 


Sziasztok!

Amikor lefejem a tejet, beteszem a hutobe, utana nem sokkal egy reteg tejszin valik le a tetejere.
Ez nem baj?
Ha lefagyasztom, es egyszer felolvasztom es odaadom neki, nem lesz baj, hogy igy kulon all a fole?
Mit fog ehhez szolni a baba?
udv,
Kakukkfu
kakukkfu
 
 


Kakukkfû,
teljesen normális, a tej két fázisra válik szét, egy vizesebb és egy zsírosabb rétegre. Ha felolvasztasz egy adagot, kicsit rázd össze, és készKép. A baba remélhetõleg örülni fog nekiKép.
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Helló!

Olvgattam valamelyik nap és láttam, hogy az 5,5 hónapos (nem tudom kinek a babája) már igényli a hozzátáplálást. Ez eddig rendben is volna. Na de mi újság egy 20 hetessel??? Ma történt. (Átmásolom a 2. osztályba irtakat)

Úgy vettem észre, hogy kicsi fiam igényelne már mást is a tejen kívül Anyósomnak meg anyámnak (mindkettõ egyszerre volt nálunk) mondtam,hogy nem kell még neki és hogy ráér. Na jó, lereszeltem egy mokkáskanálnyit és a levét odaadtam, hogy lássák a gyerek még nem érett meg erre... éééés mi történt??? A gyerek hisztigörcsöt kapott, hogy mér nincs több?! Tátotta a száját! Most mi a fenét csináljak az elveimmel?
Nem lennék ilyen merev, ha már elmúlt volna 5 hónapos, de még van több mint egy hét, hisz 9.-én született. Az még bõ 6 hét a félévességig! Ilyen kicsinél is él az hogy nézzük a baba igényeit??? Szívem szerint nem adnék neki, pláne, hogy az anytejtõl hízik mint akit a nap 24 órájában tömnek. 70 cm és 2,5 hete volt 9 kg! A 7 hónapos unokatestvére 2 kg-al könnyebb és 71 cm... A méretei alpján meg anyós és anyám szerint már elkezdhetném bevezetni a gyümiket "nem lenne semmi baja" szöveg kíséretében, bár határozott nemet mondtam. De azért szöget ütött a fejembe amit mondtak.

köszi
saha

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!

Bringa!
Kép
No igen, az egy következõ eset, amikor a fogacskák, szelesség és más ilyen fájdalmas ingerek ébresztik a babót. De hát ez megint olyan, hogy a felnõtt sem alszik jól, ha fáj valamije. Szegény Bábimnak is volt most, hogy éjjel fölébredt, bekapta a cicit, és elkezdett sírni szopizás helyettKép Aztán reggelre meg is jelent az 1. fogacska. Most épp a másodikkal szenvedünk.

Kakukkfû!
Mindenkinek ilyen a tejcije. Ahogy Zulu is írta, föl kell rázni.

Sasha!
6 hét azért még nagyon sok! Én még minimum egy hónapot várnék. Tudod, hogy sokszor a még kisebbek is elfogadják és nyelik a szilárdat, de ez nem azt jelenti, hogy a javukra is válik. Szóval leginkább azt mondanám, hogy a baba korát ÉS a jelzéseit egyszerre kell figyelembe venni.

Pele
pelcsi
 
 


Sasha,
szerintem is varj még. Ha megfeleloen hizik, ha nem beteges, akkor nem valoszinu, hogy a szervezete hianyt szenved. Pl. ha Nutellat eszegettel volna, Gaborod akkor is hisztizve kerte volna a folytatast. Gondolom, akkor egy percig sem dilemmaznal, hogy adj vagy ne adj. Vagy a kesobbiekben, amikor majd mozgasigenyenek szuksege lesz arra, hogy fotelok tetejerol ugraljon le, mert O ugy erzi, mar erett ra?Kép Akkor sem fogod engedi, ugye? Es hat a gyerek nagy sulya nem jelenti a fejlett belrendszert, anyagcseret.

-Afonya
Névtelen
 


Sasha!

Az én Danim is úgy nézett ki, mint aki jaj de nagyon akar szilárd kaját (a sztori hasonló a tiédhez - anyukám féltett minket ennyire). Én kitartottam, és 6 hónaopsan kiderült, hogy nem is. Most már 11 hónapos, és alig eszik valami szilárdat, még mindig szinte csak szopik. Na jó, napi harmad üveg bébikaja azért elfogy...
Szóval szerintem várj, lehet, hogy csak a kanál tetszik neki, ha meg adnád nem is kellene. És tényleg jobb megvárni a kb. fél évet...

Anita
anita9
 
 


Sziasztok!
Ismét problémánk van a szopivalKép
Kriszi kb. 1 hete megint elõadja a "nem akarok szopizni" címû mûsorát.Elkezd szopizni,kb. 2 percig szívja, utána elkezd iszonyatosan hisztizni, és ezek után már nem is hajlandó bekapni a cicimet.Pedig tejem van rendesen.Régebben is csinált hasonlókat, de most nagyon keveset eszik,kb. a szokásos adag felét, és 10 nap alatt egy grammot sem hízottKépKép Igazából ez a nagyobb baj, mert eddig azért ha lassan is, de mindig hízott vmennyit.
Teljesen el vagyok keseredve.Már próbáltam mindent, sûrûbben szoptatni, más póz, sötétben, csendben stb., de semmi nem használt.Volt, hogy 2 szopi között vártam 5 órát, hogy akkor már biztosan éhes lesz, de 60-70g-nál többet akkor sem evett.Kriszi most 4 hónapos, elképzelhetõ, hogy a foga bántja?Mert én már nem tudok másra gondolni,szopisztrájknak szerintem ez már durva.
A dokitól már elõre félek, mivel már múlkor azt mondta, ha nem hízik rendesen Kriszi el kell kezdenem a hozzátáplálást.De én szoptatni szeretném, a cicim kidurran, fejek, hogy nehogy elapadjon a tej, a kisfiam pedig nem akar enni.
Várom tanácsaitokat!
Üdv
vivien
 
 


Sziasztok,

Vivi, elképzelhetõ a fogacska. Nálunk is ilyen problémák vannak, s ezért is szorulnék a segítségetekre. Zsombi március 6-án lesz 4 hónapos, s már az alsó 2 fogacskája kint van, de a felsõ 2 is rendesen kidomborodik az inyébõl. Mivel mi hozzátáplálásra szorulunk, erõsen erre szorítkozik, mert így nem fáj annyira az inye, pedig cicimben van, ha kifejek. A cicin szinte csak megnyugodni, meg elaludni szeret. A Dentinox-ra azt írták, meg a gyógyszertáros csaj is felhívta a figyelmet, hogy szigorúan négy hónapos kortól. A rágókát még nem igazán tudja tartani, szájába tenni. Marad a masszírka, de így egyszerre 4 foggal baromi nehéz a dolgunk. Van vmi. ötletetek???

Köszi,
Zsuzsa
zsuzsa01
 
 


Zsuzsa! Chamomilla 15CH homeopátiás bogyó, akár óránként is 5 db. Vagy estére 1 Viburcol kúp, ami szintén homeopátiás készítmény.

Vivi! Visszanéztem, nálatok tényleg 2 hetente jönnek ezek a panaszok. (2 hete írtál hasonlókat) Neked már rendszeres a ciklusod szülés óta? Az is bekavarhat ám így. Ha pedig valóban ez lenne a ludas, akkor meg egyszerûen át kell vészelni ezeket az idõszakokat.
Meg ahogy Zsuzsa is írja, fogak, szelek, stb. Azt javasolnám, amit már kívûlrõl fújsz, hogy türelem, nyugi, sok szopi és HAVI méricskélés. Lehet ám, hogy 10 napig egy dekát sem hízik, aztán a következõ pár nap alatt belehúz. Figyelj arra, hogy jó sokáig legyen egy cicin, hogy a hátsó, zsírdús tejet is ki tudja jól szívni. Ha nagyon nézelõdne, tekeregne és ezért nem szopizna megfelelõ ideig, akkor menj vele egy semlegesebb szobába (nálunk ez a háló) és ott próbálkozz és a félálombeli szopival, akkor olyan jókat szoktak szopizni a babák.
Kitartás! Menni fog! És gyere nyugodtan panaszkodni, ha úgy áll a dolog! De nem fog! Kép
Menta
menta
 
 


Sziasztok!
Voltunk ma Dr. Sarlai Katalinnál az István kórházban, beszéltem a Le Leche Ligával is, mert már nagyon aggódom Kriszi miatt.Napi kb.1-2 pisis pelusa van és nem akar enni a cicimbõl.A doktornõnek is bemutattuk a szopit és õ is kicsit megrettent, Kriszi olyan hisztit vágott le.Megvizsgálta, nem beteg, az ínye sem duzzadt, úgyhogy szerinte nem a foga.Kitartást javasoltak, de én úgy vagyok vele, hogy ez a nemevés már durva, úgyhogy próbáltam neki cumisüvegbõl tejcsit adni és azt simán megette.Úgyhogy egyértelmûen a cicimmel van baj.Egy cicin max.2 percet van el, hiába van csönd, sötét stb. semmi nem segít.Pedig a doktornõ is megnézte a cicimet, tejcsi van rendesen.Úgyhogy a zsírdús tejhez egyáltalán nem jut hozzá.Akkor ez most mi?
Én már teljesen kész vagyok, akármit csinálok nem kell a cici, úgy érzem muszáj neki cumiból adnom, mert ma mértük a dokinál és 2 hete nem hízott semmit.Miután cumisüvegbõl jóllakott, próbáltam cicire tenni, de ugynolyan hisztiben tört ki.
Úgyhogy én már végképp nem tudok mire gondolni, úgy érzem én megteszek mindent, a szopizás sikeressége már nem rajtam múlik.
Üdv
vivien
 
 


Snoopy
Köszi a választ Neked is! Hát ebben bízom én - már, hogy egyszer elmúlik. De tegnap is 6* keltünk. Kezdek beletörõdni...Kép

Pele
Akkor is lehet, h a foga, ha semmi sem látszik?
bringa
bringa
 
 


Sziasztok,

Pele örülök, hgoy megismerhettelek!Kép A kicsi fiad nagyon huncut!Kép

Sasha, az én kedves apróságom kb. ennyi idõs volt, mint most atied, és a mi szánkból a vanília pudingos csigát nézte ki, de úgy hogy szinte elcsöppent a nyála. És igen, ahgoy Áfonya írta, eszembe nem jutto, hgoy megkezdjem a hozzátátplálást.
Nem rég olvastam a Kismam újságban, hgoy ilyenkor azzal is megelégszik valószínû a csimuta, ha a kiskanalat ÜRESEN odaadod neki. Eljátszik vele, nyalogatja és nagyon boldog lesz.Kép Estelge próbáld meg.

Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sasha!
Csatlakozom Ágcihoz. Amikor Luca elkezdett érdeklődni a kajánk iránt kb. 4 hónaposan, kapott saját csészét meg kanalat. Remekül elvolt vele.
Vivien!
Kitartás! Szerintem ne cumisüveggel, hanem pohárral/csőrös pohárral próbálkozz, és kínálgasd azért cicivel is.
Nem lehet valami illat, ami idegesíti? Öblítő, szappan, dezodor, bármi?
És sajnos az is lehet, hogy a hormonok, még akkor is, ha látszólag nem állt be a ciklusod. Akkor rendezkedj be hosszabb távra kéthetente pár nap dilire.
És nyugi-nyugi-nyugi! Persze ezt írni könnyű, megvalósítani sokkal nehezebb.
Érzed a tejleadóreflexet? Mikor indul be? Nem lehet, hogy túl lassú neki? Luca is "reklamál" ha ideges vagyok, és lassan indul meg a tej. (Bocsi, ha már ezt végigbeszéltük, csak szita az agyam!) És ne aggódj két hétnyi súlymegállás miatt se, akár egy hét alatt behozza, ha együtt rájövünk, hogy mivel van a baj.
Sok-sok drukkKépKép és ++++energia megy!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Sziasztok Kép

Nem irok sokat, mert már nagyon fáradt vagyok (enyim férj ma lázas-náthás, éppen ezért eléggé kimeritö volt).

Csak Pelének akarom irni nagy gyorsan, hogy Juli ma este megint szopott KépKép Nemtom mi lelte v. mi volt az elözö 3 naphoz képest más...

("szörnyü" érzés, de azt hiszem szombaton megfertöztetek, úgyhogy én is beállok a kommandóbaKépKép)

Jó éjt!

zsani
zsani
 
 


Sziasztok!

Zsani!
Erre muszáj írnom: ÉLJEN!!! Biztos kedvet kapott a sok babátólKépKép És gyere csak a kommandóba, szívesen látunk!! Párodnak meg jobbulást!
OFF: mail megy majd, de ma hulla vagyok.

Vivien!
Mentához tudok csatlakozni: félálombeli-álombeli szopi, C-fogásban cici-összenyomás. És próbálj nem cumisüvegbõl pótolni, mert akkor az csak még jobban bezavar. Nekem is gyanús, hogy a ciklus-dologról van szó, ez esetben sajnos erre kell berendezkedni, hogy 2hetente lesz pár ilyen nap, amikor elképzelhetõ, hogy lefejt tejjel kell pótolni, de utána megint helyreáll majd a szopi. Ne keseredj el, olyan ügyik voltatok eddig is, olyan sokszor átvészeltétek már a nehezebb idõket!!!

Zsuzsa!
A chamomilla nálunk is jótékonynak bizonyult! És nemsokára 4 hónaposak lesztek, akkor mehet a Dentinox is.

Bringa!
Igen, lehet. Ti. nem egyhuzamban jönnek ki a fogak, hanem elkezdenek mocorogni, aztán megáll a folyamat, aztán megint belehúznak egy kicsit, stb. És amikor még mélyen az ínyében készülõdnek, már azt is kellemetlenként élheti meg a baba.

Ágci!
Én is nagyon örültem!!! Tök jó volt találkozni, remélem, nemsokára megint lesz majd alkalom!!!

Pele
pelcsi
 
 


Pele: köszi Kép A szám már nem fontos annyira, mert nem adtuk fel a jelentkezési lapot KépKép De azért irjál!!

Ne mondjátok, hogy Ágci is ott volt??!! És én nem is találkoztam vele? Kép Mégilyet.

zsani
zsani
 
 


Zsani! Pedig szintem mögötted ült! Kép

Vivien! Még egy kicsit tarts ki! Kicsit, ahogy leírod, nekem is eszembejutott a, hogy ez esetleg már egy cumi-mellbimbó zavar jele is lehet. Tudom, hogy nagyon macera, meg minden, de nem próbálnád meg a lefejet tejet pohrból, vagy fecsibõl adni? Igaz, hogy az is kicst más mechanizmusú, mint a mama-cici, de kevésbé szokott zavart okozni.
Szóval 3 dolog:
-semmiféleképpen ne cumiból add a pótlást és mindenfajat cumit (játszócumit, bimbóvédõt) kerüljetek el jó messzire mostanában.
-Próbáld az öszes alvásánál kihasználni a félálomban levõ szopit. Ezt úgy lehet a legkönnyebben kivitelezni, hogy te is mellléfekszel és akkor ott vagy, amikor ébredezne. Ez neked is jó kis pihenés Kép!
-TÜRELEM, TÜRELEM ÉS NYUGI!

Puszi!
Menta
menta
 
 


Bocsánat a sok hibáért, nekem még nagyon reggel van. Kép
M.
menta
 
 


Sziasztok!
Szerintetek létezik az, hogy egy 4 hónapos baba elválasztja magát?KépMert én sajnos már nem tudok másra gondolni.Tegnap délutántól már nem is volt hajlandó bekapni a cicimet, úgy ordított, olyan, mintha már a látványától is rosszul lenne.Találtam egy régi Kismama újságban egy cikket a szopi-sztrájkról, hát én azt hiszem Kriszi ezt csinálja.Az éjszakai szopi mûködik egyedül, ilyenkor félálomban, mint ti is írtátok nincs hiszti.Másik gondom, hogy fejni nagyon nehezen tudok, és félek, hogy a tejem is kevesebb lesz.Annyira rossz, hogy nálunk mindig van vmi baj a szopival.Van közületek vki, aki megküzdött a szopi-sztrájkkal?Meddig szokott tartani?Cumisüvegbõl nem adok neki több tejet, az igazság az, hogy ha nem adnék szerintem akkor sem szólna, hogy éhes, csak én nem akarom, hogy ilyen keveset egyen.Hát én már nem tudom, hogy a ciklusnak köze van-e ehhez, még nem menstruáltam a szülés óta.Mindenesetre este már nagyon el voltam keseredve, hogy a kisfiamnak már a cicim sem kell.Nem tudom meddig bírom még, ezt a hetet még végigküzdjük, de ha továbbra sem fog hízni és nem akar szopizni, akkor sajnos el kell fogadnom, hogy a kisfiamnak nem kell tovább a cicim.
Üdv
vivien
 
 


Borcsa!
A tejleadó reflexet érzem, nem jön késõbb, mint eddig,tehát nem az a gond, hogy nem jut tejcsi a szájába.Semmi új tusfürdõt nem használok, parfümöt, testápolót sem, úgyhogy az illatokkal sem lehet baj.Dr. Sarlai Katalin kérdezte azt is, hogy nem bíztam-e másra esetleg Kriszit,ami megzavarhatta, de semmi ilyen nem történt, ugyanúgy zajlottak a napjaink, mint máskor.
Üdv
vivien
 
 


Ágci: csak nem a te gyerköcöd vakargatta a hátamon a pingvint? Bocs, teljesen off vagyok, de kiváncsi is Kép

zsani
zsani
 
 


Sziasztok!

Ágci, Pele, Menta!

Szóval ti is ott voltatok?
Nekem is pont most kellett köhögösbe átmennem.KépKép
Legközelebb nem úsztok meg!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sasha!

Nagyon jo sulyban van a babod, raertek meg szerintem is, az a hat het meg eleg sok. En magamban is ereztem kicsi turelmetlenseget, vagy inkabb kivancsisagot, de az az ido is eljon.

Bringa!

Ha nehany honappal ezelotti irasokat visszanezed, en szinte szorol szora ezt irtam, ejszaka keltunk 4-6X, teljesen kivoltam...Nekunk a foga volt, meg ha nem is lattuk akkor. Szoval csak a kitartas segit, es nappal szunyokalj egy kicsit. Nem irom azt, hogy nehany nap alatt elmulik (bar nem vagyok ott), de nehany het, es tul lesztek rajta.

Tegnap nagy siras volt este nalunk, esti furdes utan szopi, es elalszik. Na szopizott is, es mar nem evett, de meg cumizni akart, de mivel jon a 7.-8. fogacskaja, nekem nem tul kellemes (enyhen szolva), es egy ido utan kivettem a szajabol. Nem volt jo, ha beraktam az agyaban, ha ringattam, semmi, csak a cumi. Szoval egy oran at kuzdottunk. Nagyon feldult volt, teljesen kikelt magabol. Arra gondoltam, ha ma megint ez jonne, akkor becsempeszek a szajaba jatszocumit, hatha elelszik, mert mar dog faradt volt. Csak az a baj, hogy mi eddig nem adtunk neki egyaltalan cumit, a szoptatasparti tanacsokat kovetve, szoval O az ujjat szopja (es nem cumisuvegbol iszik). Egyszer nyolc honaposan adtunk neki, de nem tudta mit kell vele csinalani, olyan edes volt, forgatta, nyalogatta, de nem cumizott. Szoval most elegge gondban vagyok...Van valami otletetet? Hosszu leszek, de megegy kerdes:nem baj, hogy az esti lefekvesnel O ugy szokta meg, hogy belaszik a szopiba? Hogy fog errol leszokni, es rendesen elaludni? Vagy elrontottam?

Kati
katkamano
 
 


Vivien!
Csak azt tudom írni, hogy NYUGI!!!! Lehet, hogy szopi sztrájk, sajnos. Ha tippelgetni kellene, hogy mitől, akkor az evés-hízás körüli idegeskedésre fognám.
Kriszi mennyire mozgékony?
Meg lehet vele próbálni, hogy a nagyágyon vagy játszószőnyegen melléheveredsz csupasz cicikkel, és olvasol, zenét hallgatsz, tévézel, szóval semmi ráutaló magatartást nem tanusítaszz, hanem hagyod, hogy ő kezdeményezzen.
Vagy hasonlóképpen, afrikai mami módra félmeztelenül magadra kötöd. Erre végszükség esetén egy közönséges négyszögletes nagykendő is megteszi.
Esetleg próbáljatok beülni együtt egy kád melegvízbe - próbáljátok ki azt a levendulás nyugi-tusfürdőt.

Csak ne etetni próbáld!

Gondold végig, mi lehet a legrosszabb végkifejlet. Ugyanis semmi, de semmi tragikus!!! Ha végképp elválasztja magát - amit remélek, hogy nem - a Te életed ugyan nagyságrendileg lesz nehezebb, de a picurt semmi veszély nem fenyegeti! Felnő lefejt vagy hozott anyatejcsin, vagy tápszeren. Hamarosan ehet zöldséget-gyümölcsöt is. Éhen veszni semmiképp nem fog! De könnyen lehet, hogy egész életében lassan gyarapodó lesz. Ha mindig is kicsiket hízott, ő valószínüleg ilyen alkat, és ezen semmi nem fog változtatni. (Én is nagyon szeretnék hízás nélkül sok csokit enniKép)
És ha ezt beláttad, képzeld magad elé, hogy hamarosan a babád úgy szopizik, mintha mi sem történt volna! Én azt hiszem, a képzelet valóban csodákra képes. Gondoloj sokat erre. Krisznek nem lesz semmi baja, hamarosan enni fog, mint régen. Szóval nyugi-nyugi-nyugi!!! És nagyon-nagyon drukkolok nektek!
Úúúúgy szeretnék valami nagyon vígasztalót-megnyugtatót írni! Ne edd magad ezeken a dolgokon! Minden rendben lesz!KépKépKépKépKépKép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?