Új privát üzeneted érkezett!

kiscsikó, nekem bejött :-) . Lehet ennek köszönhetően tudtam megmondani 5 nappal, hogy mikor érkezik Lidi, mikor kezdődnek a fájások, mikorra születik meg időre és melyik napon.
Meg láttam is, hogy hogy fog kinézni, illetve mi legyen a neve.
Igaz nem sokszor voltam csak kb a 20. hétig mert utána már nem igazán engedhettük meg magunknak de hihetetlen volt mikor megláttam és annyira sírtam, hogy nem tudtam abbahagyni.

Kép

Kép
antekirt
 
 


leírtam priviben. :-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy senkit nem bántottam meg a véleményemmel.

Csoki: fiam kapott úgy másfél éves kora után, amikor megkívánta, sőt elérhető helyre tettük, s szépen megtalálta a középutat. De úgy érzem kellett a kezdeti megmagyarázós"tiltás" neki ehhez, főleg, hogy unokatesói (5 és 9 évesek) automatice kaptak rengeteget és a mai napig képesek kiváltani akár egy főétkezést is!! egy egész!! tábla csokoládéval.

Roni nagyi: minden tiszteletem a bölcsességednek!!
Szívből örülök, hogy itt vagy köztünk és tapasztalataidat, gondolataidat korosztályodhoz méltóan megosztod velünk, nagy segítség, hogy nagymamai szemszögből láthatjuk magunkat!!!

Kép
Kép
marslakocska
 
 

 
 

Olvasom Ante:-)

Roni nagyi, hát ezek tényleg nem túl pozitív vélemények. :-) Na majd még gondolkodom:-)

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Sziasztok!
Hát egyszerűen nem tudok gép elé ülni, annyit császkálunk mostanában! Ti hogy öltöztettek ebben a gatyarohasztó melegben? Én tegnap már adtam rá napozót, de végig féltem ,nehogy megfázzon.. :D Persze miért is fázna!
Dorka:
megint vásároltam, felteszem majd a képeket, csak még nincs kivasalva, halom vasalni valóm van, szerintem ma végzek vele, és küldöm.:)

Esernyő:
Én a Babyplanet-ben vettem 2700 ft-ért.

A képeket akkor én sem küldeném, ha lehet, a tar.hu-n le tudjátok tölteni. Ha valaki mégsem ,szóljon, akkor elküldöm.:)

Képzeljétek, Panna átaludta az éjszakát! Tök fura volt,hogy 6-kor már kipihenten ébren voltam!
Na folyt köv. ,jött a barátnőm!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Bunny én is megkaphatnám a jelszót?

Roni nagyi : annyira jó hogy egy nagyi is megtisztel minket a véleményével :D nagyon sokat tanulhatunk belöle :D Köszönöm hogy vagy nekünk :D

Csoki kérdésben én nem tudom még mi lesz de amilyen édesszájú vagyok én szerintem a fiam sem lesz másként de azért megpróbálok nem ész nélkül .Látom sogórnöm két lányán hogy állandóan csak az édesség minden korlát nélkül és nem is esznek rendesen.De hát majd meglátjuk mit hoz a jövö igaz anyós tuti tömni fogja majd Gegét de remélem meg tudunk majd egyezni valahogyan. :d :lol:

nika70
Salgótarján
 
 


Bunny: én is szeretnék jelszót iwiwen! Nagyon klassz, hogy kitaláltad! Igen, mostanában tényleg tök sokat szarakodik a babanet, persze pont akkor, amikor fontos dolgot akartam kérdezni. Na de ilyenkor segített az iwiw!

Babák hogy viselik ezt a nagy meleget? Hát én már előre félek a nyári kánikulától. Ákos már msot úgy izzad, és ilyen melegben nem is marad meg a bébihordóban. Nem csodálom, tiszta víz a háta. Nem tudom mi lesz nyáron, tetőtérben lakunk, igaz van légkondi, de hát azt meg nem merem bekapcsolni. Majd mindig csak pár percre, amíg másik szobában leszünk!

Snoopyt kérdeztem, de ő még nem válaszolt: kell adni csak szopis babáknak ilyen nagy melegben folyadékot?????? Többen is mondták, meg olvastam is....így most tanácstalan vagyok!

Szerintem is nagyon meghatározó lesza baba életében az, hogy milyen volt a kapcsolata az első egy évben az anyával. Én már most látom ennek jeleit. Ákos rengeteget mosolyog ránk, mert mi is tudatosan vigyorgunk neki, meg beszélünk hozzá rengeteget, és ez tuti csak a hasznára lesz!
Vendég
 


Deszilvi, én úgy tudom, hogy a nagyon melegben a szopis babák is szívesen elfogadják a folyadékot, sőt kell is adni nekik.

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Én úgy tudom, h szopis babák ilyenkor is csak szopiznak, gyakrabban kell őket mellre tenni.

KépKépKép
kiscsiko
 
 


:-) Na, most légy okos Deszilvi:-)))))
Ketten kétféle véleménnyel:-)

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Lányok, nekem gyakran szopizik és még folyadékon is elnyámnyog, de lehet, hogy az azért jó neki, mert vizes a cumija de inkább rágicsálja a cumisüveget mint iszsik.:)


Na Szilvi????Tudsz dönteni?:)))

csernusn
 
 


Nekem, Lidi hiába van meleg, nem kér többet mint ahogy eddig is szopizott sőtt kevesebbszer eszik. Ettől függetlenül többször ráteszem mert én is úgy tudom ahogy Kiscsikó :-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


Köszi a reciket! Végül tudtam csinálni egy kis gyors narancsos muffint. Finom lett. :)
A gyerekem ebben a melegben nem alszik. :evil: Már alig van rajta ruha. Viszont szopizni is csak ímmel-ámmal (lehet, hogy csak iszik?). Csak nem szárad ki... :shock:
Én is azt hallottam, hogy elég a szopi melegben.
De kitartás, holnap már nem lesz ilyen dögmeleg!

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu, és milyen narancsos muffint csináltál? Én is akartam hétvégén csinálni narancsosat, csak sajnos helyette ananászlekvárt vettem mivel felnyúltam a narancslekvárokhoz a tesiben és levettem egyet onnan és pont a rosszat kaptam le. :-( De azért finom az ananászlekvár vajaskenyérrel :-).

Kép

Kép
antekirt
 
 


iwiwen körbeküldtem a jelszót, de majd megint elküldöm :-) nézzétek meg az üzenőfalat!!

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Na kaptam egy jó hírt, hogy úgy néz ki kezd rendes kerékvágásba zökkenni a lakáseladás. :-) Úgyhogy most egy kicsit talán felsóhajthatok, legalább ez fejeződjön be mindenki számára kedvezően, mind a vevő és mind az én részemről.

Én ma levittem Lidit sétálni rövidújjú bodyban, meg hosszú vékony naciban meg zokni a kis virgácsokra aztán usgyi. Néha a mellkasára ráterítettem egy pelust ha nagyon fújt a szél. Még a babakocsiból is kivettem alóla mindent, hogy még az se melegítse úgyis ezerrel izzad állandóan.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Ante: ezt
Vaníliás-gyümölcsös muffin

Hozzávalók:
15 dkg liszt
½ csomag sütőpor
10 dkg cukor
2 tojássárgája
1 dl olívaolaj
1 kávéskanál vaníliaaroma
1 dl tej
10 dkg málna (vagy bármilyen fagyasztott vagy friss gyümölcs)

Elkészítés:
A sütőt ekőmelegítjük 180 °C-ra. A muffinformákat kibéleljük papírral.
A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, a vaníliaaromával és az olajjal, majd kis adagokban hozzákanalazzuk a lisztes keveréket, végül óvatosan beleforgatjuk a málnát.
A tésztát a formákba kanalazzuk és 25 perc alatt készre sütjük.

Narancsot vágtam bele - gyümit, nem lekvárt, vagy levet.

Kép
Kép
tinu
 
 


Ante: ezt
Vaníliás-gyümölcsös muffin

Hozzávalók:
15 dkg liszt
½ csomag sütőpor
10 dkg cukor
2 tojássárgája
1 dl olívaolaj
1 kávéskanál vaníliaaroma
1 dl tej
10 dkg málna (vagy bármilyen fagyasztott vagy friss gyümölcs)

Elkészítés:
A sütőt ekőmelegítjük 180 °C-ra. A muffinformákat kibéleljük papírral.
A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, a vaníliaaromával és az olajjal, majd kis adagokban hozzákanalazzuk a lisztes keveréket, végül óvatosan beleforgatjuk a málnát.
A tésztát a formákba kanalazzuk és 25 perc alatt készre sütjük.

Narancsot vágtam bele - gyümit, nem lekvárt, vagy levet.

Kép
Kép
tinu
 
 


bocsi :oops: Pedig csak egyszer nyomtam meg.

Kép
Kép
tinu
 
 


Én csokis-meggyest szoktam meg almás -fahéjjast.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Deszilvi:
Te kérdezted, hogy Laura rágja-e az öklét?
Én magam is néhányszor vettem ki a szájából, mert annyira mélyre bedugta, hogy öklendezni kezdett. Csak szopizás előtt, amikor nagyon éhes.
Cuppogni is szokott, akkor az ujját kapja be. Hiába kínálja az Anyucija tejcsivel nem kér, de ha baba vízzel kínálja mohon iszik, amikor ez sem kell, akkor a kis nyelvével ellökdösia poharat.
Laurának az orvos javasolta, hogy ezt kapjon, mert nagyon erős, zsíros a tejcsi és a mostani melegben kapjon amennyit igényel.
3 hónapos kórtól ezt ajánlotta az orvos, mert igaz sűrűn szopik, de a tej nagyon sűrű (még az előtej is viszonylag).
Vannak napok, amikor egyáltalán nem iszik, de van az ellenkezője is. Ügyesen jelzi, hogy mit igényel és mennyit.

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Elnézést, de még azt is írni akartam, hogy nagyon javasolják a Hipp teákat
Frissítő és szomjoltó instant teákat, igaz 4 hónapos kórtól.
Az igaz, hogy glutén és tejszármazék mentes, de van egy aggályom, hogy szénhidrátot tartalmaznak.
A fogzás már egyes babáknál elég korán kezdődik és ezek a kis tejfogak, ha érintkeznek ezekkel a szénhidrátos teákkal, akkor a fogszuvasodás hamar jelentkezhet. Vagy rosszul gondolom?
Egyáltalán miért is kell adni 6 hónapos kór előtt ilyen dolgokat? Az első hozzátáplálás 6 hónapos kórtól indul és nyilván a főzelékek is tartalmaznak sok hasznos anyagot (vas,fehérje) és akkor nyílván szomjasak már jobban a babák, de nem ezekre a vegyes teákra. Lehet, hogy én nem a legújabbak szerint tudom, de a világ annyit azért nem változik.
Az, hogy ki mikor és mit adott, vagy ad a babának sok különbség volt és van ma is.
6 hónapos kórtól pótóltam én is, sőt az Édesanyám is ezt tanulta, látta, pedig az nem volt mostanában. Mindig is voltak szélsőségek.

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Rakok fel két vicces képet. :D
Kép \"add ide a kislányt!\"
Kép \"hadd fogjam meg!

Kép
Kép
tinu
 
 


Folyadék: közben kaptam válszt Snoopytól: nem kell adni extra folyadékot, még ilyen melegben sem, csak sokszor kell mellre tenni, pár kortyot nyeljen, mert az még ugyen nem annyira zsíros, ennyi elég a szomjúságra. De ezt gyakran ismételni a fő kajcsikon kívűl.
Nálunk ezzel az a baj, hogy Ákos imád enni, és ha elveszem tőle túl hamar,akkor sír utána. Viszont ha meg sokat és sokszor eszik, baromira fáj tőle a pocakja, meg bukik tőle! Nem baj, majd megtanulja! :?

Hát igen, Roni nagyi: én sem adnék még nagyon szívesen ilyen instant porokat a babának, főleg 6 hónapos kora előtt! :roll:

Tinu: nagyon viccesek a képek! :lol:
Vendég
 


Nekem is van egy kérdésem.

Ti látjátok a kisbabátok körmére, hogy már a bőr, amit mi felnőttek visszatolunk, ránő??? Na most a kisbabaáknak ezt hátre kell tologatni???Daninak olyan picikének tűnik már a körme.

csernusn
 
 


Tinu, jók a képek nagyon!!!!


Nekem a leggyorsabb sütim a kókuszos habcsók. felverem a tojás fehérjét, ízlés szerint cukorral. A kókuszt előtte még kicsit megpirítom (rózsaszínre) Összekeverem a kettőt, és zsírpapírra adagolom kanállal vagy habnyomóval. kb 3 cm távolságra tettem, hátránya hogy egyszerre nem sok fér a tepsire. Kb 15-20 perc elég középmeleg sütőben., de színéről meg tudjátok ítélni. Puha nem olyan mint a bolti, legalábbis nekem nem olyan.

csernusn
 
 


Folyadék:
Én szoktam kínálni vízzel, amikor sétálunk, akkor, vagy ha látom, hogy le van izzadva, esetleg a kocsiban. Eddig nem fogadta el a vizet, a doki néni azt mondta nem baj, akkor elég a folyadékmennyiség. Pár napja viszont már kellett neki a víz, el is fogadja. Teát továbbra sem szeretnék neki adni. Nekem is van hippes, de én is attól tartok, mint te Roni nagyi. Szóval ódzkodok a dologtól.

Mi ma napozóban voltunk kint sétálni, nagyon élvezte, hogy viszonlag szabadon van! Tök jó volt! Aztán négykor kellett volna ennie, de 6-ig nem éhezett meg. Amikor megemlítettem itthon, após számon kérte, hogy miért nem adtam neki enni, és éheztetem a gyereket! Hát úgy felment bennem a pumpa!!! :evil:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok

Ivasrol:En a nagy melegben is inkabb tobbszor szoptatom,amig nem 6 honapos.Most viszont ha elkezdunk fozelkezni adok majd neki ,de csak vizet,semmifele cukros mu teat,plane nem cumisuvegbol.Akinek csak szopika babaja jobb rogton ivopoharral kezdeni.Fontos ,hogy ne erintkezzen a gyerkoc foga a cukros level allandoan.Egyebkent as kesobbiekre nezve is jo ha nem az edesre szokik ra a gyerek ha szomjas,hanem a szomjolto vizre.
Nekem Alex mindig vizet ker,pedig iszik gymileket is,de orulok ,hgoy eloszor vizet ker,plane nyaron.

Csokirol meg:Egyetertek Marslakoval,egyalltan nem zabal mashol csokit,nem haszanalja ki,mert tudja, hogy az nem jo a fogainak.Szoval ez is neveles kerdese,es ehet O csokit ,ha ker,de csak foeves utan es max naponta egyszer.De mondom nem is igenyli,eszik neha sutiket,meg minden nap fini gyumolcsoket.Szoval nincs am ridegtartasban a gyerek :lol:

Okosbabarol:Na latszik ,hogy mindenbol ehet uzletet csinalni :lol: En sem vinnem az mar tuti..tipikis egy gyerekes ,teljesitmenyorientalt szulokre vadasznak 8)

Szilvivel ertek egyet, ha mindig mosolyogsz ra es szeretettel beszlsz vele mar a kezdetektol az visszafele is igy sugarzik majd.Ezert is van nekunk et mindig mosolygos gyerkocunk. :D

Tinu
Neknk apukam hobby bio kertesz igy konnyu lesz nyaron ha otthon leszunk,itt meg megveszem a biot,erre nem tudom sajnalni a penzt.A gyerek egeszsege mindennel fontosabb.

Ilgya
Este volt :lol: Hat Alex tapos leven rogton jol evett,de hallottam hogy a cicis babak nehezebben szoknak ra.Ma is megette a fel almajat es lathatoan izlett neki.Persze mielott megvettem megkostoltam es jo edeset valasztotam :D
Alex is nagy babszinhazas,2 evesen is szerette mar.

Niki
Koszi :D Hat igen jo edes almaval kezdeni,bara starking tenyleg edes.

Na par kepet teszek en is:
Probalok ulni
Kép
Elso kanal alma
Kép
Tesok
Kép

Kép
Kép
kataa
 
 


Kiscsikó: hát napközben Tünde sem alszik többet 2-3 óránál, csak ő részletekben. Ma iszonyú keveset aludt, volt, hogy egyben csak 10 percet. :shock: Ma sikerült leraknom kb. fél 8-kor, nem tudom, mikor fog felkelni... Alig evett, mert bealudt hamar.

Csoki, édesség: én biztos nem fogom tiltani tőle. Szerintem akkor fog enni, mikor én. :D Azt nem hiszem, hogy külön neki vennék édességet. Esetleg Mikulásra, vagy húsvétra, ahogy szoktak. De az tuti, hogy chipset, cukrot, meg ilyen marhaságokat nem fogok adni neki. Igaz, én sem eszem. Szerntem a gyerek úgyis olyanokat eszik, mint a szülei. Mivel én nem tudnék nem enni csokit, sütit, tőle se fogom elvárni, hogy ne egyen.

Kata: Leonnal babaszépségversenyt nyerhetnél. :wink: Nagyon hasonlítanak egymáshoz Alexszal.

Jó éjt mindenkinek, asszem megpróbálok én is aludni, míg lehet. Jó lenne, ha már múlna a náthám. :?

Kép
Kép
tinu
 
 


NA a mai almaevés, szerintem egyáltalán nem sikrült, szépen beültettem az ülésbe, kikapcs minden zaj, jonagold alma (állítólag az is édes) két gerezd (fél alma) aztán próbáltam, de szerintem a felét én ettem meg, ő meg az előkére meg ki a szájából.
Nem sírt, kicsit fintorgott, de szerintem a nagyrésze kijött annak amit betettem. ez volt a legrosszabb próbálkozás a 3ból eddig. Szerintetek próbálkozzak mással????


A párom azt mondta, csak olyannal ami itt terem és lehetőleg piacról öregektől ne nagytermelőktől vásároljak. Ez mind igez, de mi az ami most terem???? egyébként a biokajáról van egy sztorim.
Egyszer vettünk biotejet, és a sógorom barátnője meglátta, majd mondta, hogy a tejtermelő valami rokonuk, és ne higyjük ám el, hogy az bio tej.....Szeritnem magyarországon sajnos ez a jellemző, hiába hogy bevizsgálják, hogy bio, meg minden szerintem csak a saját otthonunkban termett bio kaja a megbízható, nekünk meg olyan nincs:(((

csernusn
 
 


Csernusn:

Szerintem néhány napig ne kínáld ezzel a fajta almával. Lehet, hogy savasnak érzi (nem az édességgel lehet a baj), bár van benne sok vitamin, de ne erőltesd. Várj türelmesen néhány napot és próbálj más almafajtát, lehet, hogy az ízleni fog.
Arany szabály a kicsik kínálásánál, hogy 3-4 naponta szabad csak új ízzel ismertetni, előszőr fogadja el, kedvelje meg és amikor ez ok, akkor jöhet a következő íz. Amikor a hozzátáplálást megkezdjük előszőr az egyfajtával kezdjük, nem szabad mással vegyíteni (pl.: alma-banán).
Hamarosan jönnek a finom barackok és azoknál is előbb a levével kezdünk, majd a baba ízlésének megfelelően turmixoljuk, v. villával alaposan összetőrjük (első időben szitán a rostok miatt érdemes áttörni.)

Fél éves kór alatt:babapiskóta, keksz, lisztes kenyér, se szója
ne legyen kínálva a babának, még a reszelt almába sem.
6 hónapos kórtól az ételsűrítések gluténmentes rizs, kukorica,kölesliszt, vagyis hántolt gabonával .

Remélem nem vagyok túlzó. Ellenvéleményt szívesen elfogadok.
roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Sziasztok!

Dorka, pici a világ.. :) de arra nem emlékszem, hogy mikor jártam Veled egy évfolyamra, mert én halasztottam...

Ildi, megvan a járóka, apa nagyjából összeszerelte, majd ha csinálunk fotót felrakom. Addig is Brendon Texas 100*100-as, ha nézelődsz a Brendon oldalon. Asszem 33 e Ft volt... És most láttam, hogy Faktum bútor.

Napernyőt 5 eFt-ért vettünk a Brendonban, de most láttam a blokkon, hogy nem fizettük ki :shock: :shock: mindez úgy derült ki, hogy vissza akartuk vinni, mert nem tart, és mindig eldől :shock: hát így akkor ingyen van egy rosszunk.... de tartó szerintem nem kell hozzá, elvileg mindegyik rászerelhető minden babakocsira.

Raffai program: én nem mentem, de tökre érdekelt, az egyik Raffai könyvet el is olvastam. Engem is érdekel tökre, hogy milyen volt...

Kata, gyönyörű Leon!!!

Ivás: hát nálunk ne mtudom, hogy lezs, hogy nincsen szopi. szerintem forralt vízzel fogok próbálkozni. Már próbáltam, de nagyon nem kellett. Kül ma nmálunk is kevesebbet evett a babó..

Öltözés: még nincs is napozónk! :shock: :? azt nem kaptunk, én meg nem gondoltam még rá.... asszem holnap megyünk Minimanóba :) Nekem ma még hosszú body + rugi volt rajta, de sok volt. Holnap rövid body, láb nélküli rugi lesz, ha még jó idő lesz...

Ante, remélem, sikerül a költözés...

Tök jó sütireceptek születtek :) ezt is meg kéne őrizni az utókornak... vagy a legközelebbi gyorsvendégséghez :)

Niki, köröm és alma ügyben még nem tudok érdemben hozzászólni :oops:

Nálunk tegnap forgásmentes nap volt, de ma is forgott a babóca, továbbra sem szeret hason megérkezni.... :? tehát forgatás vissza...
Meg ma elkezdett kaja közben / után cuppogni így beszívja a száját és cuppog. ez szerintetek mi lehet?
meg tökre szenvedett ma, majd minden kaja közben görcsölt, fájt a hasa, vagy nem tudom :(

na megyek fejni, aztán alvás

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Én is bejelentkeztem az iWiW-re...
Jó ötlet volt.
Jaj olyan régen voltam már itt, hogy alig győztem elolvasni mindent.

Már sajna nem emlékszem ki mondta, hogy sír az esti fürdetés utáni evésnél... Ahogy így leírtad olyan szopisztrájkosan hangzott...
Nekem erre 2 dolog jött be rázogattam őt álva vagy letettem az ágyra és föléhajolva szoptattam - a mai napig nem értem hogy ezek miért váltak be.

Lizi szép nagy lány - lassan kigyógyulóban a sikongatásból
Nagyon kíváncsi baba és imád nézelődni, mindenki megjegyzi, hogy hogy néz és imádja a babákat nézni...
Magát is szereti nézni a tükörben - ezek a lányok...

Nika nekem nagyon tetszettek Gergőről a képek (főleg a mosolygós)

Olvasgattam az eszmefuttatásokat, hogy mindenkinek a saját babája a legszebb.
Amikor még a kórházban voltam volt nagyon csúnya baba, rajongott érte az anyukája...
Akkor én is elgondolkodtam, hogy talán az enyém is olyan csúnya és csak a sajátomat látom szépnek...
Ma ahogy így 4 hónap után visszanézem a képeket tényleg szép volt akkor is.
Ilyen idősen meg minden baba nagyon szép...

tinu az a kép nagyon jó a tükörrel - jaj de édes

Ja Roni nagyi - elnézést, hogy nem írtam egyértelműen - én is szegedi vagyok, azért írtam, hogy tényleg szép volt Szegeden az idő... :lol:

Ibcsi

KépKép
fibcsi
 
 


Kataa:

Szépek a fiúk, de a Leon igazán gyönyörű baba!

Te könnyebb helyzetben vagy a gyümölcskínálás, hozzátáplálás, víz kínálás terén, mert van tapasztalatod, hiszen Alex nem régen volt kicsi.
Biztosan vannak Neked is jó tippjeid, tanácsaid, mert az első babáknál a jó bevált dolgok nagyon hasznosak. Én is érdeklődéssel olvasom , és jutnak eszembe, mit és hogyan is csináltam.

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Kiscsiko
Hat en is csak annyit tudok mondani hogy Leon napkozbeni alvasa eleg hektikus.Volt mar 15 perc is napkozben :shock: De az atlag kb 3 ora az is ket reszletben.persze tudom ne szoljak mert ejjel alszik egyben11 orat,na de aert nappal is jo lenne.Sajnos en delben ahogy viszem Alet az oviban elszenderul az autoban es ez megzavarja,ha kiveszem akkor meg rogton olyan eber hogy nem lehet visszaaltatni....szoval varok meg par hetet aztan valami rendszert kell probalni bevezetni.Otthonvolt nek de itt masak a napjaink teso tobbet van otthon es nem igen tud pihenni...igy jartam :D

Tinu
Hat tenyleg nagyon hasonlitanak,de Alez mas volt ennyi idosen :)
Egyebkent talpig vilagos kekben is rendre lanynak nezik :lol:

Niki
Akkor varj par napot ne adj semmi kanalast neki,nugy ertemmas gyumit sem,raersz meg vele.Hatha par nap kihagyas utan meggondolja magat es jobban indultok neki.Tudok ilyenrol :wink:
Ferjednek igaza van,otthon a piacon en is megvetem a nenikektol a cuccot,de pl TESCOba sosem zoldseget vagy gyumit.
Hat nem tudom otthoon mennyire elenorzik a biot de szerintem egyre jobban.Itt szigoruan,ugyhogy ezzel nincs gobdom.Othon meg amugy sem vennek boltit,ha van hazi.Szerintem probalj te is videken beszerezni es eltenni melybe kockakra vagva.

Roni nagyi
Nagyon naprakesz vagy :lol: En is igy teszek hogy most 4-5 napig csak alma aztan jon a barack ,korte stb...megnezni hogy nem uti -e ki valamelyik,es csak utana lehet keverni a gyumolcsoket.
Egyebkenta gabona,rizs az ugy tudom csak 8 hotol ajanlott de majd Snoopy jon es kiigazit.Nekem van egy szuper tablam csak sajnos az asztali gepben,az meg itt meg nincs osszeszerelve.De majd ha meglesz felteszem,ugyis kell majd nekem is nemsokara felfrissiteni a sorba etetheto zoldsegek-gyumolcsok sorat.Nem emlekszem mar mindenre pedig tenyleg nem volt reg...
Egyebkent elso babanal is itt okosodtam a babaneten,ugyhogy minden elso babas jo helyen van,mert csak jo tanacsok jonnek :lol:
Nagyon jo hogy mar a te idodben is volt olyan aki nem huslevesezte a 3-4 hos babajat.Nekem inkabb az a fura hogy a mai vilagban ,ekkora informacio aradatban is vannak olyanok akik megteszik :shock: Na de ahogy Snoopy mondana,nem kell megvaltani a vilagot :lol:

Winnie
Nekem Alex tapis volt megsem kellett a forralt viz pedig ugyanakkor szuletett mint Leon,tehat az elso nyara meg tapiban telt.Probalkoztam egyser egy nyari napon de nem kerte...

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Winnie, Lidi is szokta csinálni, hogy beszívja az alsó ajkát. Szerintem a fogak miatt van. Mostmár a hüvelykújját is elkezdte szopogatni kis időkre amit eddig nem csinált, mert eddig a mutatóujját vette a szájjába :-).Olyan volt mint aki gondolkodott állandóan.
Próbálj meg adni Rékának Janát, azt nem kell forralni és ihatják a babák is. Én ezt fogom nem fogok vacakolni a forralgatással. Meg még ráadásul van benne magnézium, kalcium stb ásványielemek.
Elküldöm privibe, hogy milyen volt az analízisen jó?

Niki, a körmös dolgott én is észrevettem már és én is gondolkodtam, hogy mit csináljak, de aztán úgy döntöttem, hogy hagyom úgyis alakul még a körmük. Bár Lidinek még nins úgy ránőve a bőr csak ezt még anno kb 3 hónapos korában néztem.

Kataa, tényleg szép Alex és Leon és hasonlítanak szerintem is egymásra. De figyelembe kell venni ám, hogy Alex kinőtte már a csecsemős báját így ő más korosztályban igen is szép gyermek. Nekem tetszik :wink:

Különben is itt mindenkinek szép babája van!!!!!! :-D

Kép

Kép
antekirt
 
 


Niki. láttam a videót amit raktál hát jót mosolyogtam nagyon édes volt Dani, ahogy néha kidugta a kis kezét meg a kobakját.

Kép

Kép
antekirt
 
 


raktál=felraktál akart lenni :-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok lányok!

Először is nagyon boldog babázást kívánok mindenkinek!

Az én legkisebb lánykám tavaly június 1-jén született,és ezalatt a közel 1 év alatt sok olyan kisruhát kinőtt,amire már nincs szükségünk,és néhány babafelszerelés (hordozókendő,cumisüvegmelegítő,pelenkázófeltét stb.) is feleslegessé vált.Ha van kedvetek nézzetek nálam körül,hátha találtok valami kedvetekre valót!

http://www.gportal.hu/portal/laboda/

Kedvcsináló nak néhány ruhácska: Kép Kép Kép Kép

Ha többminden megtetszik ,akkor alkudhatunk is,vagy ajándékot adok!

Mindenkinek szép napot kívánok:

Jutka

Dundiégó
dundiégó
 
 


Winnie,

Nem tudom jártunk-e egy évfolyamra és mikor, nekem a neved abszolút ismerős, illetve az arcod is :lol:
Én egyébként 2001-ben végeztem számvitelen, és nem halasztottam.

Mágnes, kíváncsian várom a ruhákat :-)

Én nagyon nem merem még levetkőztetni Márkot, most is rövid ujjas body+ujjatlan rugi+vékony hosszú ujjas felsőben alszik odakint, és egy vékony takaróval le van takarva. De bent alszik a fenyőfa árnyékában, és ott azért talán nincs olyan nagyon meleg.
Délután annyit szoktam változtatni, hogy nincs rajta a hosszú ujjas felső.
Ma már én is gondolkodtam hogy kipróbáljuk a napozót, én pont a hétvégén mostam ki kettőt. Nekünk elég sok van belőle, de remélem nyáron majd sokat is használjuk.
Most én éppen vékony pamut naci ügyben vagyok bajban, ugyanis nekünk az nincs. Amik vannak azok inkább picit vastagabbak, valami extra vékony kellene, ami azért véd, de nem lesz benne melege. Lehet hogy elmegyek H&M-be vagy C&A-ba hátha valamelyikben van. A Kenguruban hétvégén nem láttam :(

Én is úgy tudom hogy a csak szoptatott babának nem kell ilyenkor plusz folyadék, elég neki az anyatej eleje. Szerintem ha szomjas, úgyis szólni fog, nem fog kiszáradni... Ha meg már valaki a hozzátáplálásnál tart, vagy tápszerezik, akkor meg lehet sima vizet adni. A Szentkirályit nem is kell forralni, azt oda lehet neki adni.

Dorka

Kép
szdorka
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, ma reggelre megfordult az ágyban Lizi, persze nem úgy ahogy gondoljátok a feje bal oldalt volt kezdetben a lába jobbrol, reggelre meg fordítva. Átvándorolt.

Szerintem nagyon könnyen lehet, hogy az ember máshogy csinálja az átszoktatást. Mert bezzeg neked jó volt - és akkor tényleg azt mondták. :shock:
Van egy barátnőm 4 gyerkőccel, ő azt mondja, hogy mind a 4-nél mást mondtak a szülés után(mást adtak a klinkián, az egyik nem kapott semmit, a másik cukros vizet, a harmadik tápot...), ő úgy mondja más volt a divat. Persze ez tényleg azért vicces, mert mind ugyanott szülte 8 év alatt. Ugyanezt figyelte meg hozzátáplásánál is.
Szerintem tényleg fontos, hogy legyenek saját meggyőződéseim, de attól, hogy én máshogy csinálom, nem akarok mást elítélni.
Szerintem a legtöbb anya jól szeretné csinálni.

Na én is szeretném jól csinálni a kérdésem tőletek mivel még úgy is sokan szopatatok:
Nem soká lesz egy műtétem, altatásos. 3 napig nem leszek itthon és úgy szerveztem, hogy hétvége legyen, így apa tud Lizivel lenni.Van lefagyasztva némi tejcsi, ti szerintetetek írassak fel biztos, ami biztos alapon a dokinénivel tápszert?

Ibcsi

KépKép
fibcsi
 
 


Roni Nagyi

ellenvélemény :-) Máténak én össze-vissza adtam mindent... Nem 3 napig és nem 3 kanállal, hanem amennyi jól esett neki. Mi már a húst is bevezettük, persze hozzáteszem, hogy mi korábban érkeztünk, mint a többi baba :-) Nálunk semilyen negatív reakció nem volt ételre... Nagyon ajánlom a hipp termékeket, cukormentes és bio!!! A kecskemétit is a hipp csinálja, de ott szűrni kell, hogy melyikben van cukor... Az univernek is van cukormentes és bio terméke. Jelen pillanatban a dmben a legolcsóbb a gyerekkaja, aztán jön a hypermarket....Hja és a sütőtök mindnnel, nálunk az megy a legjobban

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Sziasztok,
Tinu: Ádám 8-tól 1/2 5-ig aludt:-))) Tündi??

Mi tegnap egy vékony hosszú újjas+lábasban voltunk sétálni+egy vékony satyi, de nagyon melege volt szegénykémnek. De én még nem mertem csak itthon napozót adni rá.
Ráadásul a legújabb, h ordít a babakocsiban. Úhogy a sétáink úgy néznek ki, hogy gyerek kézben és toljuk a kocsit:-(((( Nemtom miért csinálja:-(((( Pedig olyan jókat sétáltunk, több órát is.

A Hennesben olyan pasis gatyók vannak ( az Árkádosban voltunk) kicsit olyan ballonos v vékony vásznas hatású az anyag. Gumis a lábánál+a derekánál is.

A C&A-ban nem tudtam jól szétnézni, apával nem lehet csak rövid ideig ilyen dolgokat:-))))

Viszont áll. a Tescoban vannak tök jó babaruhák, de ott még egyáltalán nem voltam.

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Ante,

De jó nem akartam itt feltenni, mert gondoltam ez csak nekünk (mármint a családomnak vicces), de ha ti is így gondolod, akkor közzéteszem.:)

http://www.freevlog.hu/video/5802.htm


Ja és a stresszről, én anyagiak miatt szoktam stresszelni, sajnos. Valószínú nem kellene, de mégis így teszek.:(

Meg olyan vagyok aki legszívesebben agyonszervezné tervezné a dolgokat, nem tudok lazázni, ezért nehéz is nekem hogy a párom pl. hét elején még nem tudja megmondani, hogy a hétvégén hol ebédeljünk melyik nap a nagyiknál. Pedig szerintem ez csak döntés kérdése.:)

fibcsi, én még nem is köszöntöttelek, üdv közöttünk!
Próbáltad már a fagyasztott tejet cumisüvegből adni neki? Mindenekelőtt ezt próbáljátok ki, lehet, hogyha apa adja az még jobb, hogy lássátok egyáltalán elfogadja-e. Meg a némi tejcsi az elég 3 napra? És a kórházba nem mehet be Lizi az apukájával, hogy szopiztasd? NEm tudom az altatás vagy a műtét milyen jellegű.

csernusn
 
 


http://www.freevlog.hu/video/5802.html

NA így már teljes a cím, élőben sokkal viccesebb volt, meg sajnos azt nem sikrült már felvenni, amikor fogta és a rácsvéfőt lehúzta és kikukucskált a rácsokon keresztül.

csernusn
 
 


Niki: valamiért nem tudtam megnézni beadja az oldalt de nem játsza le :(

nika70
Salgótarján
 
 


Niki: így is vicces, jókat rötyögtem rajta. :D

Kiscsikó: hát Tündi felébred fél 1-kor, pedig nem szokott. Úgy látszik, tényleg kevés volt a kaja. Aztán utána fél 5-kor. De aztán nehezen ment a visszaaltatás, vagy egy óra volt, és 7-kor kellett kelni, mert mentünk az ortopédiára. Szóval én marha álmos vagyok. :( Egyébként van a babakocsitokban valami zörgős játék kifeszítve? Nekem az segített. Azóta nem ordít a kocsiban. Megpróbáltam feljebb állítani a háttámlát is, félig ülősre, de még olyan picinek látszott, hogy inkább nem erőltettem. De hátha nektek bejön.

Én tegnap napozóban vittem ki, sapka nélkül és egy takaróval letakartam. De a barátnőm szerint még a takaró sem kellett volna, így is gyerekkínzás volt. :? És a melegtől nem is aludt túl sokat a kocsiban sem. Szóval hamar hazajöttünk.

Kép
Kép
tinu
 
 


Bunny:

Nagyon jó, hogy a különböző termékekről Te is elmondod a véleményed. Sokan most ismerkednek majd ezekkel .
Már a mi időnkben is volt a kecskeméti Konzervgyárnak sok kiváló teméke és nem volt mindegyik cukrozva. Emlékszem a tökpüré és a csibemelles zöldpürék nagyon jók voltak, szerették a gyermekeim. Persze ezek közül is válogatni kellett, mert a dúsabb pürék inkább 8-9 hónapos kórtól voltak jók.
Ha elutaztunk (ami gyakran megtőrtént, mivel a Nagyszülőkhöz mentünk) akkor inkább ezeket vittem magammal. Egyébként minden zöldséget magam termeltem meg, így kora tavasztól már kezdhettem a spenóttal, sóskával és az új répával, így azután inkább mindig magam főztem. Ma sokkal nehezebb garantáltan bio termékhez jutni.

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Tinu, nincs semmi a kocsin. Megpróbálom majd, köszi:-))) A háttámlával én is próbálkoztam, de nagyon lecsúszott szegény:-))) Picike még, szerintem is:-)
Az anyósom azt mondta, biztos kényelmetlen a kocsi. Hát lehet, de másikat tuti nem veszünk:-))) Meg mondta a teát is. Érdekes, h itt is tegnap beszéltünk erről. Fel is hívtam a védőnőt, mert azért nem akarom ám, h szenvedjen a gyerekem, de azt mondta, h cici, cici, cici:-))) Megnyugodtam:-))))

Ante, sajnálom a műtétet. Nem tudsz még addig fejni a meglévő tejecskéhez? Akkor nem kellene tápszer. Egyébként én tuti felíratnám, még ha nem is váltanám ki:-)))) Legalább recept legyen. Placebó:-)))))

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Bocsi Ante, nem akarlak ám műtétre rábeszélni:-) Most olvastam, h Fibcsi :-)))

Elnézést, figyelmetlen voltam!!!!!!!!

KépKépKép
kiscsiko
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?