Sziasztok!
Visszatértem.
Peti alszik, nagy nehezen alukált csak el, nem tudom, mikor ébred, pancsizik, vacsizik, aztán meg szerintem lesz daj-daj... Na eltelt háromnegyed óra, és Peti sírva kelt.
Még a fürcsi se vidította fel, most eszik, szerintem aztán el is alszik megint. Igazam lett, azóta már egyszer felsírt, felállt, de visszatettem a cumit a szájába, és minden rendben, a szemét ki se nyitotta.
Orvosi kioktatás (ha már Kimike felvette ezt a szót): anyukám szerdán volt táppénz felülvizsgálaton, mert január óta itthon van a szívizomgyulladása miatt, még mindig csak 45%-os a szívműködése. A munkahelyén közepes fizikai munkát végez, az üzemorvosa azt mondta, hogy 55%-os szívműködés a minimum, hogy engedje dolgozni. Erre a nagyokos felülvizsgáló doki, aki szvsz utoljára 10 éve látott el beteget, és azóta csak az íróasztala mögül dirigál, közölte anyámmal, hogy ezzel ő már dolgozhat, és két hét múlvára visszaírta.
Most anyám mehet az Orvosszakértői Bizottság elé, mert ezzel ő nem ért egyet, és ilyenkor ez a tortúra a következő lépés. Persze ott is ki kell fogni a "jobbakat", mert ha épp nem megfelelő orvosokat fog ki az ember, akkor hasonlóan járhat.
Hozzáteszem, a doki állítólag mindenkinek azt mondta, hogy adott betegséggel lehet dolgozni. Hát persze, dolgozni akár láb nélkül csak két kézzel is lehet, ha adnak az embernek munkát, nem?
Ilyenkor nagyon mérges tudok lenni...főleg, hogy állítólag még be se mutatkozott.
Tegnap végre eljutottam fazongyantáztatni, nagy megkönnyebbülés, főleg, hogy mára megjött, és a gyógyszer mellett annyira kevés, hogy muszáj betétet használnom, pedig nagyon nem szeretem. És így egy fokkal higiénikusabb...
Utólagosan minden névnapost, szülinapost és hófordulóst Isten éltessen!
Kimike, elhiheted, 24 évesen benőtt a fejem lágya...és volt nálam mobiltelefon.
Milán remélem, azóta sokat javult. Érdekes, hogy Petin a betegség csak nagyon ritkán fog ki étvágy terén, neki az mindig jó.
Álmosan való tápszerkutyulás: képzeld el, milyen jó volt, mikor Peti törpe volt, és felkelt hajnali egy-kettőkor enni...
Kitti, tök jó, hogy Ádám ennyire szereti a bölcsit, és hogy ilyen jókedélyű! Mi Petivel tegnap voltunk először "élesben" a játszótéren, hintázott, aztán játszott egy ismerős kisfiúval. De előtte nagyon vicces volt, ráült egy kavicsdombocska tetejére, és csak kb. 15 perc után mozdult meg róla, előtte kaparászta, mint a kakas a szemétdombját.
A férjed zenésztársairól annyit, hogyha ezt a szemléletet bele tudják nevelni a férjedbe, akkor ott már nagy a baj, ahogy már leírták előttem. Te csak legyél TE, ti legyetek TI, és kész. Változtatni rajtuk úgy sem lehet.
A filmsztároktól én kész vagyok, nekem régen Brad Pitt volt a nyerő (talán azért, mert egy napon születtünk), de mostmár ő se jön be. Egyébként világ életemben szőke hajú és kék szemű pasira vágytam, hogy biztosan kék szemű gyerekem legyen, erre lett egy fekete hajú és barna szemű férjem, de a gyerekprojekt így is tökéletesen sikeredett.
Tudom, nem vigasztal, de én már elég sok gyerekről hallottam, hogy az első rendesen átaludt éjszakája 1,5-2 éves korában volt (persze a 4-5 óra üvöltés szerintem is durva)...csak győzzék a szülők idegekkel. Nálunk volt hat hónap hawaii, most a koppnál tartunk.
Meteor, hát ahogy leírtad, szupi lehetett a buli. Az én férjem sehol sem perdül táncra...legalábbis én ezt tapasztaltam, igaz, még nem voltunk olyan helyen, ahol legalább egyvalakivel ne ismerték volna egymást.
Nálunk Peti újabban "mindenkoppantó", ahogy tanul menni, elég sűrűn keresztülesik magán, és persze mindig beveri a buksiját...ezt tegnap előtt kétszer is megvalósította szűk fél órán belül, és hajnalban, ráadás gyanánt még az ágyról is lepottyant. Viszont ez utóbbit egyáltalán fel se vette, pont a szopispárnára esett, és édesdeden aludt tovább, én meg otthagytam. Hozzáteszem, mezítláb nagyon teper, de a dokinéni mondta, hogy ne nagyon hagyjam itthon mezítláb menni a lúdtalp miatt...hát én egyelőre nem engedelmeskedek. De majd próbálkozok szoktatni a fiatalságot az itthoni szandiviseléshez.
Itt jegyzem meg, hogy a dokinénink tökéletesen jónak minősítette a noname 2200 forintos szandiját a gyereknek.
Amandi, hinnye, ezer éve nem láttalak, de jó, hogy jöttél! Két napja gondoltam rád, ugye nézegettem az iwiwen, és eszembe jutott, hogy rég nem írtál, és lőn. Mondjuk én se jöttem néhány napig.
Nem tudom, kinél hogy van, de nálunk is kell a közelbe néha játék...amit nagyon jó volna a kajába beletenni. De van, amikor egyáltalán rá sem néz (mármint a játékra), főleg a vacsinál.
Mászás-járás: mi panelban lakunk, tehát elég sokminden van kis helyen, és Peti mégis kúszott-mászott először, mivel az ő játékai mindig lent voltak, és akkor még azok számítottak érdekesnek.
Nyáladzás nálunk magától nincs, de ma pl. annyira játszott a drága a szájában az építőkockával (van rajta egy lyuk, és ha szívja, akkor fütyülni lehet vele), hogy csak úgy ömlött a szájából a lé.
Fürcsi és fogmosás: hát nem feltétlen kell megszokja, hogy fürcsi előtt van evés. Pl. nálunk se így van. Én csak arra akarom rászoktatni, ha még kicsit értelmesedik és lesz még legalább két foga, hogy vacsi után fogmosás van. Szerintem utóbbi tevékenység a lényeg, és ennek nem feltétlen kell kapcsolódni a fürdéshez, vagy igen
A dobozokra az van írva, hogy az etetés csak a szükséges ideig tartson, ne cumizzon a gyerek az üres üvegen levő cuclin.
Tandika, vicces, de Petinek a banán nem kell, vagyis megeszi, de pempőben, rágni nem jó. Ellenben csütörtökön megevett kb. háromnegyed szelet mogyorós ostyát (kéretik nem aggódni, mogyoró egy deka nem volt benne, csak aroma).
Babapiskótából Peti adagja kb. 10 db hetente...
Gabella, hát nem irigylése méltó a sztoritok, de továbbra is az a LÉNYEG, hogy Mesi javul, és remélem, hogy mielőbb teljesen egészséges lesz.
(Kérdés: nem lehet, hogy a fogacskáinál van a gond? Csak azért, mert nálunk, felnőtteknél is elég sokszor lehet erről hallani, hogy a fogínygyulladás okoz szövődményeket, és sokára derül csak ki a "turpisság".)
Ez a Kawasaki-betegség tényleg durva, de Mesinek voltak szívproblémái is? Csak azért, mert ez leginkább erre van kiélezve az én olvasatomban legalábbis. Közben látom, hogy ezzel minden OK volt, szóval szerintem kár volt ezzel ijesztegetni benneteket. Örülök, hogy Mesi ilyen kevés súlyvesztességgel vészelte át a betegségét.
Gombi, akkor Julcsi sem lesz fogatLenke.
Én egyre jobban hajlok affelé, hogy mi csak jóval később készítünk Petinek tesót. Lehet antianyának tartani, de néha rájövök, hogy Peti előtt olyan jól elvoltam a gyerekekkel, most meg néha a falra tudnék mászni. Persze lehet, hogy azért, mert ő mégiscsak egész nap velem van. Szóval ezen a fórumon valszeg mi leszünk az utolsók, ahol másodszorra jön a gólya. Akkor én úgy fogom csinálni, hogy gyógyszer elhagy, és azonnali próba, mert anélkül szerintem nekem is eléggé drámai lenne a ciklusom, ahogy a terhesség előtt, és szvsz úgy nagyobb az esély, hogy sikerrel járunk.
Juca, drukkolok, hogy Peti szülinapja szerencsét hozzon! Közben Oriandy és Wkata is írta, hogy ez egy JÓ nap.
És ahogy látom a teszteket, biztos a gólya.
Katus, hát mi a férjemmel kettesben kb. annyi időt töltünk, amikor Petit nem visszük el vásásrolni, hanem anyukám vigyáz rá, és mi shoppingolunk, ami kb. fél-háromnegyed óra elmenteteltől a hazaérkezésig. Most meg, hogy vidéken dolgozik...ezt inkább hagyjuk. Persze mehetnénk, mert
a dédik, ha épp nincs egyéb programjuk egész napra bevállalnák, ahogy már volt rá példa, de így is ott van napközben déltől négyig, és nem akarom őket kihasználni. Ők nem vennék annak, tudom, na de mégis. Arról nem is beszélve, hogy pl. a férjem ma is a garázsban dekkolt három óra hosszát.
Ja, és közölte, hogy arra a hétre, mikor szabin lesz, jelöljek ki neki egy napot, amikor egész nap oda lehet bütykölni...kösz.
Reni, milyen házias a fiad. Ha lányom lenne, biztosan pályáznánk rá.
Ébredéseknél nálunk is ez van, nem csak felsír, hanem azonnal felül és fel is áll...
Folyadékivás nálunk sincs, habár ha többet van kint, akkor jobban igényli. Szerintem azért, hogy többet igyon, semmit sem tudsz tenni...és a napi 1-3 dl bőven jó, Peti ma kb. 30 ml vizet ivott, de tegnap pl. megivott kb. 2 dl folyadékot. Nálunk pohár van, és "cumis" üveg, mindkettővel elég ügyes.
Oriandy, hát nálunk a férjem is rebesgetett ilyen menjünk el kettesben dolgot, de a fentebb leírtak miatt (ld. dőlt betűk) én kicsit ódzkodom tőle...
Peti újhagymát kóstolt, első alkalommal megette, de a második alkalommal ő is vágta a fintort.
Nyáron ha a dédiéknél fog pancsizni Peti, én se adok rá, csak egy kisgatyeszt...aztán majd kiderül, hogy mi lesz. Én biztosan nem fogom erőltetni a szobatisztaságot, az csak ront a helyzeten. Erre is lehet azt mondani, hogy egészséges felnőttet nem láttunk még pelenkában.
Wkata, hát az endokrinológusod egy nagy ... Anyámé is nő, nem tudom milyen. Habár valszeg a féléves kontrollok lecsökkennek nála majd évi egyre, mert már nem is szedi a gyógyszereit, rendben vannak a hormonértékei, és egyébként is belgyógyászati kontroll alatt áll a szíve miatt. De ez majd kiderül, csak az a röhejes, hogy a pm. UH-ra több, mint két hónapot kell várni...
És ha bejelentkeznél egy másik dokihoz, aki első körben kapásból adna beutalót vérvételre?
Nálunk a vacsi főzi és tápi. Utóbbi cumisüvegből. Őszintén szólva azon is csodálkoztam, hogy elsőre elfogadta mikor vacsira bevezettük a főzit, nem volt hiszti. Ezek után nem akarok újítani, hogy a tápit poharazzam neki. Engem nem zavar, hogy cumisüvegből eszik, egészen addig, amíg rá nem szokik ennek cumizására, na azt nem hagynám!
Marcy, én is tervezek vérvételre beutalót kérni, e hónap vége táján meg is ejtem, aztán bejelentkezek...kivi vagyok, hogy most mennyi az előjegyzési idő.
A pelenkázás nálunk még megy háton, de Peti mindig elforog, hogy lepakolja a pelusokat vagy a popsitörlőt a kiságyába.
Colett, hát ha a mi helyzetünkből indulok ki, húsz év múlva sem lesztek kettesben a pároddal.
Na megyek, kimosott a mosoda. Muszáj volt, mert a férjem hétfőn megy vissza vidékre, és a holnapi napunk zsufis, így délelőtt színeseket, most fehéreket mostam.
Ági