Új privát üzeneted érkezett!

Hm, már két napja ne tudok belépni, mert nem működött a bnet. Hrrr…..

Manda
KÖSZÖNÖM!!! Azért olyan gyorsan még nem fog jönni az öcskös (vagy hugi), de remélem, Te addigra már javában babázni fogsz! :wink:

Dzsulee
Nem akarom ismételni magam, de Bora egy gyönyörűség! Nem csodálom, hogy Apukája így néz rá.
Ja, csecsemősök…na, úgy látszik, ez mindenhol így van. Nálunk is, ahány nővér volt, annyiféleképp mondta a dolgokat. Én meg jó szarban voltam, mert Répa besárgult és kékfényezték. Az egyik szerint – várjam meg a szopival, míg sír, hogy éhes. Másik – 3 óránként vegyem ki és szoptassam meg. Namármost – egy besárgult baba aluszékony, sz@rik felkelni, még ha éhes is. Úgyhogy kivettem 3 óránként és etettem. És ez még csak egy dolog. Meg nem is ez volt a fő gond, hanem volt két csecsemős, akiket én csak boszinak hívtam, mert annyira undokok voltak. Pl. az egyik mutatta, hogy kell Ficit fürdetni, közben csörgött a mobilja, és ahelyett, hogy letette volna, foghegyről mondogatta (ha mondogatta), hogy mit hogy kell csinálni. Ja, és ezt a telefonos dolgot 2szer is eljátszotta velem. A hülye pí!


Tynus
Végülis nem vettem kendőt, de majd még lehet, hogy beruházok - a következő babához. Hát az gáz, hogy Léna ennyire nem bírja a babakocsit. :shock: Nálunk eddig csak 2szer volt, hogy nem tudtam belerakni. Kaja: már eszik mindenféle Frutapura-t, a banán-alma a kedvenc. Ebéd általában krumpli, néha répa, meg próbáltam már a zöldborsót is, de tervezem már más zöldségek bevezetését is. Csak az a rossz, hogy ilyenkor nincs friss zöldség, primőrt meg nem lehet adni. Asszem majd veszek mirelitet. Zöldborsó: a héját nem lehet adni, mert még nem tudja megemészteni. Na, én megfőztem egy adagot, aztán szemenként kiputtyantottam a héjából, majd leturmixoltam. Jó móka volt! :)
Múlt pénteken be kellet ugranunk a doki nénihez, és kértem, hogy írjon vmi tápit, mert szerintem már nem elég a tejem, mert még mindig napi 8szor szopik, és éjjel is kel 2-3szor. Na, kaptunk 3félét. Sinlac-ot nagyon szereti. A Milupa vanilíásat kevésbé, de még azt úgy ahogy elfogadja. Viszont ma próbáltam a Humana-s tápot adni neki, ami folyékony, szerintem anyatej helyett van. Na, az nem kellett. Egyfolytában tolta ki a cumit (amire nem is akarom rászoktatni), és a cicit kereste. Úgyhogy végül cicit kapott. Viszont hiába adtam neki eddig este a Sinlac-ot, ugyanúgy kelt. Úgyhogy feladtam. Pedig már nekem is gyanús, hogy nem az éhség miatt kel.
A doki néni javaslata az volt, hogy kapjon egy tápos tízórait és uzsit, és akkor 1-1 szopi kimarad, így több tejcim lesz a köv. szopira.
Kaptunk fluor tablettát is a fogára. Napi egyet kell összetörve adni neki. Azt tudod, hogy a K vitamint nem kell adni tovább neki, ha már eszik rendes kaját?!

Mona
Köszike!!!
gtünde
 
 


Szilvi
Köszönöm!!!

Csajok!
Fici tényleg totál rám hasonlít! :shock: Szegényke..
Ma kerestem régi bébiképeket magamról, és hát nagyon olyan, mint én voltam. Majd scanneltetek be és felrakom, hogy Ti is lássátok.
gtünde
 
 


Kép
Kép

Hú, gyorsan leveszem a szülinapos vonalzót, mert nagyon rosszul néz ki az a 39-es. :)
gtünde
 
 

 
 

Na, elfelejtettem kijavítani a koromat a táblában. :lol:
gtünde
 
 


Tüncsi :)
Kép
Boldogságos szülinapot!
Vendég
 


Halihóóóó
Hú az elmúlt 2 napban elvonási tüneteim voltak, hogy semmit nem tudok rólatok!

Tüncsi :)
Boldog szülinapot!!!!!!!!!!!!!

Tiza
Ja, akkor az építkezés miatt van így besózva az Urad... Mert az azért nem kispálya, és nem lehet, hogy elfogyjon a pénz....

Dzsulee
Juj, de szép így magzatmáz nélkül is!

Én kedd-szerdán és ma a Születés hete előadásaira járok a 2. kerületbe. Nagyon kiokosítottak! :D Tök jó, 25-30 kismami + előadó, és mindig sokat kérdezhetünk. Szülés, szoptatás, mozgásfejlődés az első 2 évben, ölbeli játékok, párkapcsolatok várandósság idején és szülés után. Csupa izgi téma! :D

Tynus
Heim Pál-ból volt egy csajszi, mondta,hogy kenguru felejtő, hordozókendő javasolt.
ja, úgy kezdte, hogy felrakott képet, miket nem javasol: bébihinta, járóka, bébikomp, kenguru - na ezeket mi mindent kaptunk :(

Kép
Kép
emma1976
 
 


Na végre, hogy be tudtam lépni. Sík ideg voltam 2 napja.

Tüncsi :)
Nagyon boldog szülinapot így utólag is!
Répa tényleg rád hasonlít, de ezért nem szegényke, tök édi és meg kell zabbantani.

Emma :)
Nekem is voltak elvonási tűneteim. A férjemet valahogy tényleg jobban izgatja az építkezés, mint a gyereknek való vásárlás. Rájöttem mi a probléma. Tegnap voltunk vásárolni, elvileg a kiságyat és belevalókat akartuk megvenni meg a babakocsit, egy helyen. Nem voltak valami kedvesek, semmi engedéményt nem adtak (ja, majd a babakelengyéből adnánad 10%-ot, de kétlem, hogy beteszem hozzájuk mégegyszer a lábam). Anyósom vette meg a pelenkázót, a kiságyat, meg a matracot + egy garnitúra ágyneműt (kb. 106000 ft), mi vettünk egy plusz ágyneműt és a pelenkázóra szivacsot (+ 13000 ft) és ezek után a babakocsi lett volna 116000, amihez nem járt pelenkázótáska (máshol jár) és felejánlották, hogy 14900 ft-ért megvehetem. Ekkor már nagyon bepipultunk és otthagytuk őket. Választani sem lehetett, mert egyetlen egy db volt és nem rendelnek egyénileg. Siófokon akárhogyan megrendelhetem, bármelyik színben és ugyanebben az árban jár a pelenkázó táska. A férjemnek az a baja, hogy ezekben a boltokban nem nagyon lehet alkudni (sőt lehúzás az egész, de úgyis megveszed), ő meg rosszul van, ha legalább 5 ft-ot nem engedenk el, az építkezésnél pedi tényleg mindenből tudtunk alkudni, nem is keveset és azt élvezi.

Szilvi :)
Még a koffenines kávét is lehet inni mértékkel (max egy "lájtos/nap), nekem pl. kifejezetten ajánlotta a védőnő, mert nagyon alacsony a vérnyomásom. Mondjuk nem nagyon iszom, mert nem szeretem és a vérnyomásomat sem igazán vitte feljebb. Néha azért beugrik egy cappuccino.

Manda :)
Tényleg nagyon szurkolunk Neked.

Kép
Kép
tiza
 
 


Sziasztok!

Ezt még két nappal ezelőtt akartam írni:

Barbi :)
Balázska nagyon édes kisbaba! :D

Dzsulee :)
Az utolsó kép fantasztikus, nagyon aranyos! :D

Tüncsi :)
Boldog Szülinapot kívánok!
Ficike egyre szebb! :)

Kép
mofly
 
 


Rossz volt ez a 2 nap Nélkületek :(

Tünde :)
Nagyon boldog szülinapot!

Kávé: napi 1 kávétól semmi baja nem lesz a babának.
Nekem is nagyon alacsony a vérnyomásom, meg nem is alszom, így a reggeli kávétól nem tudok eltekinteni.

Tiza :)
Meglátod, lesz még Neked gyönyörűséges babakocsid, csak egy kicsit göröngyös a hozzá vezető út :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


sziasztok!

nem tudtam jönni mert rossz volt a bnet!!!!
és szomorú voltam!!! :cry:

gtünde!
látom te is most ünnepled a szülinapod csupán egy nap van közöttünk meg néhány év !!!!
sok boldog szülinapot kívánok neked!!!!

dzsulee!
köszike a homeósbogyós tanácsot megfogadtam és már egész jól vagyok!!!
a kismanócskád meg egy tündér!!!!

zbarbi!
nagyon édes a balázs baba!!!!

most egyenlőre ennyi majd visszaolvasok és majd még jövök ha hazajöttünk az orvostól mert bence baba is megfázott így megyünk meglátogatjuk a doktornénit!!!!

sziasztok!!

tündi23
 
 


Sziasztok!

Tündi, nagyon édi ficike :wink:
Tiza, Siófokon hol néztetek babadolgokat?
Én is iszom minden reggel tejeskávét, napközben néha capúccinót, mert még soha nem volt 100fölött a vérnyomásom. :?
Képzeljétek, péntek óta minden estére annyira bekeményedett a hasam, hogy alig tudtam lehajolni, hogy a zoknimat levegyem.
Tegnap voltunk dokinál, az a bibi, hogy nagyon keveset iszok :(
Ez a próblémám sajnos már gyerekkorom óta megvan, de nemigazán tudok rajt változtatni :cry:
Kaptunk a babóról egy tündéri képet, és dvd-t is az uh-ról, nagyon aktív volt, keze lába járt :D
Majd csak holnap tudom a képet mútatni, mert apa kocsijában maradt.
905gr a drágám :) szerintetek nem nagy?

Kép
mona76
 
 


Sziasztok! :)
Olyan gyönyörűségesek a babák :wink:
Én csináltam egy vonalzót, igaz így dec 18 a szülés várható időpontja de az apróka korának megfelelő időt mutat. :lol:
3 napja minden estére fáj a hasam alja, azon gondolkozom, hogy nem lehet hogy attól van, hogy napi 8-9 órát ülök? Attól félek, ha nem változik akkor nem sokáig tudok majd dolgozni. A fiammal ilyen gondom nem volt akkor egész nap jöttem mentem és nagyon könnyen szűltem is. Csak attól félek, hogy ez a rengeteg ücsörgés hosszútávon nem lesz jó. :cry:

drumka
 
 


Ezt nem értem :evil:
az előbb még látszott a vonalzó :twisted:

drumka
 
 


Gtündi, Tündi23!
Utólag is mindkettötöknek Nagyon Boldog Születésnapot kívánok!
Kép

Susy
susy75
 
 


Húúú csajok!!!

Már azt hittem csak én nem tudom megnyitni a bnetet!! Aggódtam, hogy letiltott a munkahelyem :P :oops: :oops:

Visszaolvasok, majd jövök!!


Bogáncs

Kép
bogáncs
 
 


Lanyané :D

Szia! Nem, pont, hogy semmi rásegítés nem volt, ahogy a táblázatban is láttad, teljesen spontán a kicsike. Úgy történt, hogy mentem volna HSG-re, ezt is inkább betyárbecsületből, hogy végigcsináljunk mindent a szent cél érdekében, de én már tudtam hol a hiba, csak láttam, hogy a férjem is nyugodtabb lenne, ha ez a vizsgálat is meglenne+ugye az orvosom is javasolta.
De megbeszéltem a párommal, hogyha a HSG rendben, akkor én úgy érzem adnunk kell még magunknak 1-1,5 év esélyt és ő ezt elfogadta megértette. Történt ez azért, mert amit tudtam utánaolvastam a + pct, illetve a túlzott méhnyaki reakciók okainak és arra a következtetésre jutottam, hogy a tudomány itt még nagyon gyerekcipőben jár és ezer meg egy oka lehet, néha csak annyi, hogy a szervezet okos és tudja, hogy most vmiért nem kezdődhet egy új élet. Szóval belenyugodtam, hogyha 2007-ben nem történik semmi, akkor mindent megpróbálok természetesen...De még nem szerettem volna semmi külső beavatkozást. Ez egyszer csak így jött, letisztult, még magamon is meglepődtem. Elengedtem-megkaptam.
Az hozzá tartozik az igazsághoz, hogy ezt megelőzően mindent kipróbáltam, hőmérőzés, ovulációs teszt, gynevac injekció-kúra, antioxidáns -kúra, a férjem is kivizsgáltatta magát...
De pont mikor belenyugodtam, észrevétlenül(azt sem tudjuk pontosan mikor :oops: bekucorodott a kis kincs.
Örülök, ha segíthettem.
Többiektől bocs, hogy hosszan...

Tücsi :D

Boldog szülinapot!!!! Sok boldogságot, jó egészséget, kisöcsit-kishugit kívánok Neked!!

Dzsulee :D

Hány ágyas szobában voltál?
Ja és szerettem volna már kérdezni, hogy Zsófi hány éves?

Még egy: gyönyörű a lakásotok a részletekből kiindulva, amit láttam.

Bogáncs

Kép
bogáncs
 
 


Sziasztok Csajok!

Dzsulee

Mégegyszer gratula a babához. Nagyon édes.

Tündik!

Boldog születésnapot utólag.
Én is próbáltam kijavítani a Tímea 34-et, Tímea35-re, de nem tudtam. Pedig már április végén betöltöttem a 35-öt.

Mona

Nem nagy a baba. Én ma voltam 4D-n, az én kis örökmozgóm 1040 g. A doki szerint nem aug. 16-án, hanem már 11-én meg lesz a UH szerint. Alig akarta megmutatni az arcát.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Hi!

Tündi, Tündi23!

Boldog születésnapot!! :D

Kép
lara26
 
 


Mona
A mi kicsikénk 26 hetesen volt 1050gr :D Szóval a babád nem nagy :D
Viszont légy oly drága, végy erőt magadon, és igyál akkor is, ha nem vagy szomjas! A veséid kikészülhetnek, ha nagyon besűrűsödik a vizeleted.


Csajok, ma milyen tutti előadást hallgattam! Egy pszichológusnő a várandósság és a szülés utáni 6 hónap lelki folyamatairól beszélt, férfi, nő és párkapcsolat. Húú, de tök jó volt!!!

Kép
Kép
emma1976
 
 


sziasztok!

köszönöm szépen mindenkinek a köszöntést!!!!!
én is javíthatnám a 23-mat 24-re de ezt már így szoktam meg !!!

rólunk!
mostmár egész jól vagyok talán búcsút mondtam a hányásoknak és élvezhetem ahogy a manó növekszik!!!!
a biokémiai vérvételem nagyon jó lett és ennek nagyon örültünk!!!
jövöhéten megyek afp-re hogy telik az idő!!!!

szép estét mindenkinek!!!

tündi23
 
 


Hú, mindenkinek köszönöm a jókívánságokat!!

Tündi
Na, én bunya meg elfelejtettelek felköszönteni. :oops: Pedig még fel is írtam a szülinapod.
Tehát: NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!!
Kép

Timi
Neked is utólag NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!!
Kép

Tiza
Melyik ez a "rendes" bolt??
Ágynemű: én eddig még csak a lepedőt használtam, meg takarót, amig pár hónapos volt, most hálózsákban alszik; és még egy darabig abban fog.

Timi, Mona
Képet kérünk!!!!

Szilcsiiiii
Merre vagy?? Maryvel mizujs? És Sackólánnyal??? Na, meg Veled??
gtünde
 
 


Képzeljétek, ma majdnem sikerült Ficinek felülnie! Úgy szurkoltunk neki. Voltunk tanácsadáson is: 68 cm és 7420 grammos a leányzó.

Drumka
Akkor javítom a vonalzód szerint a táblit!
gtünde
 
 


Kép
Kép
gtünde
 
 


Ez a sztárfotónk készült tegnap :D

Kép

Kép
mona76
 
 


Sziasztok!
Mona!Gyönyörű!!

Tündiknek utólag boldog születésnapot kívánok!!

Tüncsi!
Rendeltem hordozókendőt, mert ez már nem állapot, ami van. Itt a gyönyörű jó idő, és be vagyok zárva a gyerekkel a lakásba. Mert én ugyan nem hallgatom az egész városban, hogy ordít. Jövő héten biztos már megkapom, olyan kíváncsi vagyok!
Lénának is nagyon tetszik a papis kaja, bár a főzelékekért valahogy nem rajong a drága. Főleg, amiben Répa van. :lol:
A múltkor csináltam neki krumpli répa és almát, a védőnő azt mondta, ezek pépesítésére kítűnő a fagyasztott anyatej. Nem tudom, te raktál-e el, de valami borzasztó szaga és íze van felengedés után. Még be sem ért a kanál a szájába, már öklendezett. Úgyhogy valószínűleg dobhatom ki az egészet. Tök mérges vagyok, csak az a hülye zacskó, amibe eltettem több, mint 5000Ft. :( Az alma-banános frutapurát ő is nagyon szereti. Tegnap almát sertésmájjal próbáltam beletölteni, hát nem volt valami nagy a lelkesedés. Te Ficinek gyártod a kaját, vagy boltit adsz? Mert úgy látom, talán a boltit jobban eszi.
Hát, én nem tudom, a doktornénid hogyan gondolta, de én szinte biztos vagyok abban, hogy ha kihagysz egy etetést, és tápot adsz neki, akkor a következő etetésre tuti nem lesz több tejed. Max. 2napig, amíg rááll a szervezeted, hogy akkor nem fog termelni, amikor tápozol. Próbálj meg tejpépet adni neki, az jobban eltelíti. A DM-esek nagyon jók, és rengeteg a választék.
Léna megtanult forogni, még csak hasról hátra megy, de azt előszeretettel csinálja. Hátról hasra csak a pelenkázón sikerül, pont ahol nem kéne.

Tiza!
Figyeld meg, a végén nektek lesz a legtutibb babakocsitok!! :lol: Az alkudáson nagyon jót mulattam. Nálunk is így van az ablaknál, mindenki alkudozni akar. Néha az agyamra tudnak menni. De egy bababoltban én sem szoktam alkudni. :lol:

Emma, Timi! 26hetesen több, mint 1kg?És szerintetek nem nagy baba? Hát szerintem nagyon jó súlyban van, Léna 25hetesen volt 698gr, és 3350-nel született 40+2-re. Ez azért elég nagy különbség. Bár nem tudom, mi jelentősége van, leáll-e később a gyarapodás.

Képzeljétek, elutazunk a hétvégére, tesómékhoz Félegyházára, meg megyünk áruért is. Oda 2,5óra kb az út. Kicsit félek, hogy Léna hogy viseli majd, 3 gyerek van, igaz már nagyobbak, se kiságy, se kiskád, és nem is akarok vinni, mert csak egy éjszakát alszunk ott. De még ilyen hosszú úton nem voltunk. Remélem, nem lesz gond.

tynus12
 
 


Tiza!
Melyik tetszett az oldalon, ami le van foglalva? Most amit már elküldtem, azok törölve vannak, az eladva a pici méreteknél azt még nem kapták meg, a lefoglaltakra meg még hétfőig várok, aztán törlöm a foglalást, mert nem jelentkeztek. Nézz körül esetleg a lány ruháknál is, mert vannak uniszexek, amiket raktam lányhoz is párat, meg fiúhoz is. Jövő héten megint rakok fel, bár nem tudom, mi lesz a zsákban.

Lara!
Örülök, hogy elintéződött a kiskönyved. Ritával találkoztam, bocsánatot kért, hogy elfelejtette elküldeni a számát a védőnőnek. Intenzíven érdeklődött, hová fog költözni a barátnőm, és nem ismeri-e esetleg. Mondtam, hogy biztos nem, mert pécsi. :lol: Majd ha már publikus lesz a dolog, mondd meg neki, hogy neked kellett! :lol:

Tündi!
Domanra még nem volt időd? Most olvastam a Meglepetésben, hogy a Liptai és a Marsi is csinálják a gyerekekkel. Mi egész jól haladunk, már az összeadásnál tartunk a matekban, és a kínait is csinálom vele. Tök érdekes, legalább rám is ragad valami.

tynus12
 
 


Mona
Nagyon édi! Látom, ő is eléggé bújkálós. :)

Tynus
Majd referálj a kendőről, ha megjött. Kíváncsi vagyok. Krumplit, répát és zöldborsót - a főzinek valókat - én csinálom. Néha almát is. Gyümölcs meg Frutapura.
Elvileg a Sinlac is elég laktató, mégis kel. Már nem tudom, mit csináljak, mert most éjjel 2 :shock: óránként kelt. Azt hittem, meghalok.
Utazás: szerintem jól fogja bírni. Répa ugye már kb. 2 hónaposan utazott velünk Győrbe. Ha szerencséd van, végigalussza az utat.
Domanra egyszerűen nincs ERŐM. Időm még talán lenne, de az éjjeli műszak eléggé lestrapál.

Tiza
A C&A-ban láttam olyan bodyt, ami elöl áthajtós, oldalt kell pantentolni. Én Ficinek vettem anno 2X2 db ilyet. Sokkal könnyebb ebbe öltöztetni, mint a fejen áthúzósba. Azt utálják.
gtünde
 
 


Tünde :)
Biztos, hogy éhség miatt kel? Ilyenkor jelentős mennyiséget eszik? Csak mert a súlya és a kora nem indokolja az éjszakai evést. Lehet, hogy ő ilyen. Dorka is 2 éves koráig kelt óránként. Legtöbbször a cumit kérte vissza.

Mona :)
Én is ilyen nemivós vagyok normál esetben. Most megerőltetem magam, de még így sem megy 1,5 l fölé, de ez már azért jó.
Próbálj inni tudatosan. Tudom, nehéz, de lehet, hogy egy pár nap után rááll a szervezeted.

Tündi :)
Már AFP? Hihetetlen tényleg, hogy megy az idő!

Nekem meg elékezdődött az allergiám. legalábbis remélem, nem megint megfáztam.
Éjjel megint nem aludtam semmit. Sehogy sem volt jó. És még a babóca is beletenyerelt a gyomromba :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Tynus
Mona írta, hogy szerintünk nem nagy-e babájának a súlya. Erre írtuk, hogyha az nagy, a miénk óriás :D Nekem 26 hetesen 27 hetes volt az összes mérete :D De hát én átlagos magas vagyok, és nem vékony és 3600 gr-mal születtem, férjem 186 cm, 95 kg és 4500gr-mal született. Ezek után inkább az lenne meglepő ha átlag alatti méretű lenne a csemeténk.

Figyusszatok, nálatok is úgy volt/van, hogy a férj hízik a kismamával? Tegnap mondtam az Uramnak, hogy csak nem versenyezni akar velem pocakméretet illetően?? Pedig nem eszik többet + heti 2x fut, és csak gömbölyödik :)

Kép
Kép
emma1976
 
 


Tüncsi
Hajrá Fici! Szurkolunk a felüléshez!

Áthajtós body: brendonban vettem, nagyon klassz. Csak sokkal drágább és ott csak fehérben volt. Akkor majd megnézem a C&A-t is

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma :)
Nekem a házasságunk alatt 15 kg-t szedett magára a párom. Jó, szedett sztereoid tartalmú gyógyszereket is az asztmája miatt, de enni is szeret. Így aztán én akármennyit hízhatok, őt nem tudom utolérni :lol:
Pedig ő is biciglivel jár dolgozni, fut, időnként úszik vagy konditerembe jár.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nelli
én is 82 kgsan ismertem mag a drágát :)
Hát 95 kg én sem leszek sosem :D Az egyik könyvemben van, hogy eljön a 8. hónap és az ember nehezebb lesz az Uránál... nekem még most is 22 kg a különbség :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma! Az én párom is hízott velem, de nem 20kg-t szedett fel, hanem csak 6-ot. De le is fogyta, amíg bent voltam a kórházban.
Nekem fogalmam sincs, milyen az áthajtó body, nem láttam még olyat. Nekünk hagyományosak vannak, és nem volt velük gond, csak meg kell tanulni gyorsan és ügyesen ráad

Tündi!
Nekem a védőnő azt mondta, hogy azoknak a babáknak szoktak este grízt adni, akik 1-nél többször kelnek fel. Léna este az elejétől fogva tápot kap, és most a 210vízhez 6,5kanál tápot és 2kanál dm-es grízt keverek. Este f8-kor dönti be ezt a mennyiséget, és általában 4-kor kel először. A védőnőt nem kérdezted, mi lehet ilyenkor? És azért kel, mert éhes? Próbálj meg egyszer inni adni neki, mert lehet, hogy nem is éhes, hanem szomjas. Ezekre a pépekre meg a tápra állítólag jobban megszomjaznak, mintha csak anyatejet kapna.
Domanra nem kell sok idő, meg erő sem. Csak elindítod, és kész. Ülsz és nézed. Legalábbis én ezt csinálom.
Te nem vagy bizonytalan öltöztetés ügyben? Én mostanában nagyon. Mikor lehet pl. napozót adni rá? Én attól félek,gyakran túl van öltöztetve, és úgy könnyebben megfázik. Vagy ha ruhában van, mikor nem kell már harisnya rá? Te szoktad Ficit ilyen csinibe öltöztetni?[/b]

tynus12
 
 


Tynus :)
Ez jól hangzik. Szerintem is, ha megérkezik a bébi, rögtön mindketten fogyásnak indulunk :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Sziasztok!
Még egyszer köszi Mindenkinek, aki gondol rám! Még két hét a stimu indulásáig. :wink:

Csajok, az előbb sms-eztem a Maryvel. :lol:
Jól vannak, 1 ujjnyira van kitágulva. A doki szerint max.2 héten belül meglesznek a lányok. Ma töltötte be, ha jól emlékszem a 33.hetet.
Írta, hogy már nem izgul, de még jó lenne ha lányok várnának egy kicsit.
Nagyon drukkolok nekik!!!

manda
 
 


HI!

Tynus!
Feltétlen elmondom neki. :lol:

Kép
lara26
 
 


sziasztok!

gtünde!
köszönöm!
fici milyen nagy pedig most született nem is olyan régen!!!
szurkolok a felüléshez!!!!

mona!
nagyon édes a manód a képen!!!!

nelli!
igen már a 16 hét lesz vasárnap nagyon telik az idő!!!
de neked meg nemsokára meglesz a baba már a 31 hétnél tartasz gondolom gömbölyödsz már!!!!

lara!
mi ujság hogy vagy????
rókakoma zaklat téged is????

mindenkinek szép napot!!!!

tündi23
 
 


Tynus :P

Én is mindennap fagyasztok le 150ml anyatejet medela zacskóba,nekem is az a félelmem hogy nem fogom felhasználni(bűdös lesz vagy felengedés után darabos lesz ezek csak az én hülye gondolataim) ,de inkább lefagyasztom minthogy kiöntsem a mosdóba :? Ha jól olvasom akkor kezdetektől esténként Lénának tápszert adsz,miért? Én is gondoltam rá mert több helyről hallotam hogy átaluszák az éjszakát előbb és később lesznek éhesek. Hülyeség lenne a részemről ha keverném az anyatejet és a tápszert?

Mary :P nagyon szurkolunk hogy azt a két hetet még bent maradjanak

Tündi :P Nagyon Sok Boldog Születésnapot Kívánok!

Lányok lehetne egy intim kérdésem császárosok mikor bújtak először össze párjukkal :oops: én már úgy érzem hogy felkészültem rá, ja és mikor ültetek először fürdőkádba,már nagyon hiányzik mindkettő :oops:

Barbi
zbarbi
 
 


Tündi!
Rókakoma általában délután és esténként ijeszteget.

Kép
lara26
 
 


Kép

Barbi :)
Nekünk 6 hetet mondott a doki, de csak 4 hétig bírtuk. :oops: :lol:
A fürdéssel megvártam a hathetes kontrollt.

Kép
Vendég
 


Barbi :)
Olyan sokat fejsz? Énnem fejek, csak ha valamiért felborul az etetés (többet alszik) és nagyon tele van a cicim. Én eddig összesen fagyasztottam le 300 milit. Pont azért nem fejek, mert nem tudom, hogy meg fogja-e enni, azért meg ne foglalja a fagyasztóban a helyet, hogy fél év múlva kiöntsem. Valamennyit remélem el tudok majd használni főzelékbe, de ha nem-hát nem.

Szerintem ne adj neki tápszert, ha ennyi tejed van. Inkább tömd meg jól este. Adjál neki két órával fürdés elött, fürdés elött és után is. Nálunk ez jól bevált, bár most egy ideje nem működik, akár mitcsinálunk kb 8-10-ig balhé van (hasfájás, vagy valami olyasmi), de aztán alszik és általában kétszer kel egy éjszaka.
Egyébként az, hogy átalsussza-e az éjszakát, vagy nem nem csak az etetésen múlik, hanem a gyereken is. A keresztfiam most két és félévesen is van, hogy kétszer kel egy éjszaka, a Kaális topikon DKata fia, meg egy hónapos kora óta átaluszza az éjszakát, pedig csak szopizik.

Amit kérdeztél még korábban, nekünk nem kell szívni Balázs orrát, néha van benne fika, azt fülpiszkálóval szoktam kiszedni, de szörcsögös nincs benne semmi.

wish
 
 


Nelli, Tynus
Akkor ismertetem a „tényállást” :) : Amikor múlt pénteken kiváltottuk a tápikat, este fél 7-kor mindjárt adtam is neki egy egész adag Sinlac-ot (150 ml víz + 48 g tápi). Alvás előtt 8-kor volt szopi, ennek ellenére 3 óránként kelt. Azóta csak fél adagot tudok megetetni vele, de mindig van szopi alvás előtt. Egyik nap, gondoltam, megpróbálom a Humana tápot, ami anaytej-kiegészítő és folyékonyabb. Abszolút nem kellett neki. Mikor alvás előtt szopizott és eldurmolt a cicin, akkor is próbáltam bedugni a szájába, hátha félálomban nem tűnik fel neki, de kitolta. Ha éjjel kel, hiába akarom a cumit odaadni, továbbra is sír. Csak a cici kell. Hogy éhes-e? Szerintem igen. Azt tudni kell, hogy ő a szopit napközben is max. 5 perc alatt elintézni, és éjjel is ennyi ideig szopik. Úgy gondolom, hogy biztos az 5 perc rövid, mert mennyit tud ennyi idő alatt kiszopizni?? De tovább egyszerűen nem hajlandó enni. Mondjuk soha nem szopizott egyszerre extra mennyiségeket. A maximum egyszer 120 volt, de ki is bukizta rendesen. Az átlag olyan 70-80 volt. De visszanézve a jegyzeteimet, volt hogy 40-el aludt 6 órán át. Szóval, erre varrjatok gombot!

Tynus
Nekem ebben a Doman olvasásban az nem tetszik, hogy olyan, mint a képolvasás. Nem a betűket tanulja meg. A matekot még meg kell néznem, nekem az szimpibb. Majd Debrecenben belemélyedek a témába, mert ott már Apa tud egy kicsit tehermentesíteni. Még a weboldaladat sem tudtam megnézni. :(
Kendőt honnan rendelted?
Nem semmi, hogy Léna egyszerre ennyit megeszik! :shock: Fici tízóraira egy fél Frutapura-t szokott negyed adag vaníliás gabonapéppel megenni vagy az alma-banánosból egy egészet, ebédre csak nyammog (néha azért eszik rendesen, de az is max. 80 ml), uzsira meg megeszi a Frutapura másik felét.
Öltöztetés: a mai 30 fokban szerintem simán lehetett volna rá napozót (rövidujjút) adni. Viszont védd a közvetlen napsütéstől. Ha meg fúj a szél, egy kendő vagy sapi sem árt. Amúgy meg, amikor meleg van ugyan, de árnyékban hűvös és fúj a szél, én harisnyát is szoktam a naci alá adni. De inkább adj több réteget rá, max. leveszel róla egyet.
Én ma pl. kicsit túlöltöztettem, mert h. ujjú body-t adtam rá, plussz kord ruha, meg harisnya. Elég lett volna egy vékonyabb ruha rövid ujjúval, meg zokni.

Mona, Emma
Fici 25 hetesen volt 799 gramm, 33 hetesen 1940 gramm, és 36 hetesen, mikor született 2620 gramm.
A combja viszont mindig a kor szerinti érték alsó határát súrolta, és nem is lett nagy baba, "csak" 44 cm.

Manda
Köszi az infót! Drukkolok Marynek, hogy még legyenek türelemmel a babák. Nem tudod, császáros szülés lesz??

Barbi
Én is fagyasztottam le tejet. Nekem nem lett büdös, de Fici nem itta meg. Az unokatesóm is arra panaszkodott, hogy büdös lett. Viszont, állítólag, ahogy nő a bébi, úgy változik az összetétele, mindig a korának megfelelően, úgyhogy szerintem majd csak rendes kaja higításához használd fel, ha mondjuk hónapokig áll.
Asszem nekem is a kukában fog landolni az egész. Még jó, hogy nincs túl sok, bár így is fog fájni érte a szívem. Amúgy én kb. 2 hónapos korági fejtem, utána szépen beállt a mennyiség és nem is nagyon tudtam volna mit fejni.
Köszi a köszöntést!

AMÚGY MEG MI EZ A PANGÁS?!?!?!
gtünde
 
 


Barbi
Most látom Wishnél, hogy orrszívásról kérdeztél. Mi még soha nem szívtuk le Fici orrát, ami van pucok, azt mi is fülpiszkálóval kiszedjük. Persze, óvatosan. Mondjuk, még nem volt beteg - lekopogom.

Wish
Franc, akkor lehet, hogy Fici egy ilyen kelős baba. Na, jól kikaptam. :) Pedig eleinte volt, hogy lefekvés után 6 órát is aludt. Aztán szépen leszokott róla. :? Azért még reménykedem. Olyan jó lenne egyszer 8 órát aludni egyhuzamban.
Ti hogy vagytok?? Mennyit hízott/nőtt Balázs az első hónapban? Mesélj egy kicsit bővebben!

Te is Barbi!!

És képeket is lehet felrakni! Soha nem unjuk meg!
gtünde
 
 


Sziasztok!
Itt vagyunk Félegyházán a tesóméknál. Az utat lehet mondani, jól viselte, Komlón már elaludt, ahogy elindultunk, bár pont ideje is volt neki. Szászváron ébredt fel. Ami kb. 15-20 percet jelent, onnantól kezdve végig magyarázta az utat. Sírni nem sírt, bár apám úgy vezet, mint egy ámokfutó, volt egy-két rázós pillanat. Elég komolyan a halálozás szélén egyensúlyoztunk. :cry:
Amúgy tetszik neki a nagy társaság, jár kézről kézre, éjjel beiktatott még egy 23-as felkelést a 3-as előtt, és f8 helyett 10-kor aludt el.

Barbi!
Szerintem próbálj neki adni már most lefagyasztott tejet, egy étkezést próbálj meg úgy, mert én nem próbáltam, mikor elkezdtem fagyasztani. 3hónapig fejtem este a BK közben, és minden másnap lett tele egy zacskó. És csak most próbáltam adni neki. Táppal esetleg össze lehet keverni, de lehet, hogy úgysem issza meg. El sem tudom mondani, hogy mihez hasonlít a szaga.
Azért adok neki tápot az elejétől, mert ő majdnem 2hónapig volt elég sárga, és estére annyira elfáradt már a szopásban, hogy szinte alig evett még 2hónaposan is próbáltam szoptatni este, talán 40-et evett, és az első hónapban majdnem fél kg-ot vesztett a születési súlyából, ami nagyon sok. Ezért kap tápot. Meg estére mintha nem lenne már elég tejem. Így nem kell az az ampullás vitamin sem, azt sem tudtam sehogy sem belediktálni.
Mi pontosan 6hetet vártunk, olyan pontosan, hogy kb. még a születés idejével is egybe esett az aktus. BK közötti szünet kb. :lol: Csináld úgy, ahogy te érzed. Nekem kicsit kellemetlen volt, mert szerintem a felszívódó varratok még ott voltak. És volt jó sok.
Orrszívás: Mi már 3hetesen elkezdtük, szilveszterkor mind a hárman betegek voltunk. Porszívót nagyon jól viselte, még elis aludt közben. De akkor még nagyon sárga volt, mindig elaludt. Most is volt kicsit beteg, kellett szívni, de már elég erősen tiltakozik, le kellett fognom. Leültem terpeszbe, lábakat szét, a lábaimat rápakoltam a kezeire, és a bokámmal fogtam a fejét. Így aránylag gyorsan túl voltunk rajta, de nagyon sírt. Előtte természetesen Sterimar.

Tündi! A képolvasás nagyon jó módszer, itt MO-on azért bukott meg, mert nem kicsikkel csinálták, ezt pedig ezekre a babákra találták ki. 20hónapos korig műxik. Ne félj tőle, mert az iskolában úgyis megtanulja a másik módszert is. Meg ha már tud olvasni így, akkor a szótagolást is meg lehet neki tanítani, meg a betűket is. Tehát sokkal, de sokkal könnyebb dolga lesz.
Fici lehet, hgy azért éhes éjjel, mert nappal keveseket eszik, neki már 200-nál többet kéne a nagykönyv szerint.

tynus12
 
 


Wish én se szivesen fejek ,de még mindig úgy folyik a tejem a mellemből(engem nagyon zavar) hogy poharat rakok a mellem alá amikor a másikból eszik. Szerintem elég jól alszik 7-8 között fürdés utána kaja legkésőbb fél kilenckor már alszik utána 12-1 között kell és utána 4-5 között.
Mi már 80-100ml eszünk meg egyszere :P

Mostanába 2 napja nem kell porszívózni neki az orrát,egyenlőre jól türte megse szólalt mikor elinditom a porszívót összerezen pedig szólók neki :P

Tündi ruhástól már több mint 4600g hosszát nem mértem,majd jövő héten megyünk gyerekorvoshoz és ott leméretem :lol:

Tynus kifogom próbálni valamelyik nap a fagyasztott tejet,hátha mégis megeszi elég szereti a hasát :wink:
Az öltöztetéssel énis bajba vagyok soha nem tudom eltalálni hogy mi a jó neki. A felszívódó varratokat lehet érezni :oops:

Barbi
zbarbi
 
 


Tüncsimami :D
Nem tudom, azt hiszem ikreknél császárt szoktak inkább alkalmazni, lehet Szilcsi jobban tudja.
Gratula Répának! Csak így tovább!!! :wink:

Szilcsi :D
Hol vagy? Sok a munka azért nem jelentkezel?

manda
 
 


sziasztok!

lara!
te szegény sajnálom hogy téged is megtalált rókakoma de majdcsak lesz jobb is sajnos hozzám is visszatért de majdcsak kibirom valahogy!

csajok!
szupi jó hogy fejni is tudtok és hogy ilyen sokat sajnos nekem nem volt elég tejem így Bence csak 2 hónapig szopizott de senki nem mondja meg hogy tápszeres baba volt!!!!

szép hétvégét mindenkinek!!!

tündi23
 
 


Bogáncs!Nagyon köszönöm a válaszodat!Nagyon sok egészséget boldogságot kívánok,és megprobálok kicsit lenyugodni(elég nehéz mondjuk)Jöv héten 4.inszem nem várok semmit,hátha meglepetést kapok:Üdv :D
lanyané
 
 


Barbi :)
Értem, már a fejést. Nekem "ereszt" a mellem, csak akkor jön a tej, ha szívja Bali, vagy ha fejek. Pedig vettem két csomag melltartóbetétet. Na persze az, hogy most mi van nem jelent semmit, (remélem) messze még szoptatós időszak vége :)

Tündi :)
Tegnap éjjel Balázs 2 óránként kelt :evil: Kicsit zombi voltam reggel...
Jól megvgyunk, bár most ez a hét nagyon fárasztó volt. Eddig elaludt magától a kiságyában napközben, de ezen a héten csak nyüszögütt ha letettem, aztán ha nem vettemki, akkor sírásba csapott át a dolog. Úgyhogy viszonylag sokat sétáltunk, mert a babakocsiban midig alszik. Csak sajnos nagy szél volt a héten és én nem bírom a szelet, megfájdul tőle a fejem, úgyhogy nekem sehogy sem volt jó, vagy a derekam szakad le estére, vagy a fejem fájt.
De egyébként nagyon aranyos, egyre ügyesebb, már kezdi szépen tartani a fejét, és legnagyobb meglepetésemre elkezdett forogni is. A hátáról az odalára szokott fordulni elég gyakran, de ha olyanja van, akkor az oldaláról hasra is fordul. A kettőt egybe még nem csinálta,de szerintem már ez is hamarabb van, mint kellene.
3240-el jöttünk haza, és a héten 3860-nak mértem, úgyhogy növekszik is szépen, a centit nem tudom mert képtelenség megmérni, de olyan 53-54 centi, azaz 2-3 centit nőtt is.
És hát emellett cukorborsó tündérkirályfi :) És szépfiú is :lol:
Kép

wish
 
 


Na! szóval NEM "ereszt" a mellem.
A többi elgépelésért is bocs :(

wish
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: