Új privát üzeneted érkezett!

Unique! Köszi a választ és a megerősítést, én is jó kis ülésnek látom a Concordot. Nem akarom még megfordítani, de Bálint majd' 6 kiló most... úgyhogy nagy gyerek. Csak jobbnak látom egy ilyen ülést venni, mint azt a nagyobbaknak valót 8 hónaposan, mert addig még van 6 hónap és most kezdünk igazán mászkálni! És 3 éves koráig is jobban védi szerintem ez a fajta ülés meg kényelmesebb is.

Zsebi, Te szabira mentél a Babanetről? :lol: Hogy vannak a gyerkőcök?

dkata
 
 


Orsi :)
Úgy tűnik elkiabáltam... Az éjjel rémes volt, és ma sem sokad aludt. Nem mondanám, hogy hasfájós, de láthatóan kínozzák a szelek és nem tud elalduni tőlük.
No, midegy, nem is gondoltam, hogy ezt megúszhatjuk és most legalább nosztalgiázhatok, hogy volt pár nyugis éjszakánk :D

Melcsi :)
Nekem is kicsit felsőbbségesnek (talán nem is ez a legjobb szó rá, de olyan kis mi jobban tudjuk és majd jól megmondjuk típusú, vagy valami ilyesmi) tünt az LLL a "mindenki tud szoptatni" hozzáállással. De az első mellgyulladáskor felhívtam az egyik hölgyet, akinek fenn volt a telenfonszáma az oldalukon és nagyon-nagyon segítőkész és kedves volt.

Unique :)
Fényképet nem teszel fela csillagszeműről?

wish
 
 


Kata :D
csak a színe más. nagyon sok márkánál a szín -anyag- miatt lehet ekkora eltérés.
Ez egy nagyon jó ülés, sokan dicsérik.
Menetirány szerint akkor lehet gyereket tenni, ha már stabilan ül, előtte tényleg életveszélyes őket így szállítani. Az, hogy eléri a lába a háttámlát normális, de be tudja hajlítani, amúgy is egy kisgyerek lába 90%ban hajlítva van.

Unique :D
akkor tényleg sokat eszik. Enyémek teljesen maguktól hagytál el a szopit, Máté 7 hós korától nappal egyszerűen nem volt hajlandó szopizni, ő csak este és hajnalban szopott, Levi 1 évesen szopott már csak 1szer. Nálunk is a hajnali maradt meg utolsónak, mert azt idővel a normális reggelire váltottuk le.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

 
 

Kata,

Nekünk tényleg a Bebe Confort Iseos van, de mi akkor vettük mikor Máté 9 hónapos volt. Úgyhogy mi nem használtuk háttal, de az tuti hogy csak akkor tudod menetiránynak fordítani ha már stabilan ül a gyerek, addig tilos !!! Máténak is hajlítva volt a lába háttal egy darabig, de nem zavarta őt.....szóval nem kell elkapkodni a váltást...Nem beszélve arról hogy a hordozós ülésben mindig ki tudod venni akkor is ha elaludt, ebből a nagy ülésből már ki kell rángatni és felébreszteni, szerintem ez pár hónapos bébinél nem túl praktikus....

Unique,

Máté Mildibé tápszert iszik, nem HA-s, de szerintem annak is szörnyű íze van....szerencsére Máté szereti...Én is most kezdtem el neki reggelire is adni, mert a szopi nem volt neki elég, illetve reggel legalább 3x ráugrott a cicire hogy jóllakjon. Te honnan tudod hogy Laura mennyit szopizik....én abszolút nem tudom megbecsülni a mennyiséget a ciciből...

Visszatérve a reggelire, én próbálkoztam tejpéppel, azt nem szerette Máté, meg mindig kap valami kenyérfélét -kiflit, zsömlét, kalácsot,de sajnos ezeknek 90%-át csak szétmorzsálja meg kiköpködi, nem nagyon fogy belőlük....

Wish,
Sajnálom hogy nem maradtak a nyugis éjszakák, de lehet hogy nálatok is érzékeny Balázs a frontokra....sajnos sok gyerek az......
Ha mellgyulladás témában kell még segítség, én is tudok egy nővért, aki házhoz megy....LLL-t én is sokat olvastam, de a végén nem hívtam őket soha.....szerintem is kicsit túlzásba viszik....
ha őket hallgatod, akkor akár félóránként is szoptatnod kellene ha a gyerek úgy igényli.....

Melcsi,
Kívánom hogy a legfrissebb poronty is tiszteletben tartsa nálatok az éjszakákat...nem akarok semmi rosszat mondani, de sajnos nem vagyok meggyőződve róla hogy ez az alvás dolog a nevelésen meg a hozzáálláson múlik....nálam nagyobb hétalvót és morcosabb felkelőt nem hiszem hogy hordott a hátán a föld, és mégis hova jutottam......

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Kriszta :)
A zűrös éjszakákat viszont nyugis nappalok követik általában :) Mondjuk a tegnapi nap kivétel volt. Meg az éjszaka is...
De most nyol óta alszik, egyszer ébred fel enni. Holt fáradt lehet szegény ettől a másfél napos alig alvástól. Én meg ezentúl nem eszem uborkát, mert gyanítom, hogy az tett be a hasának :(
Hál istennek a paradicsomot bírja, anélkül nehezebben bírnám ki :)

Lányok, autóvásárlás elött állunk. Női-praktikussági szempontból nézve van javaslatotok? Azaz a sajátotok hogy vált be? Valami nagyobb fajtát szeretnénk, valószínűleg kombit, hogy jól elférjünk benne.

wish
 
 


Sziasztok Lányok!

A Kaális topicba írtam ma, mert egy megbízható orvost szeretnék találni. Nagyon kedvesek ott a lányok és már kaptam tippeket :D Nálunk a páromnál van gond és már túl vagyunk egy lombikon más intézményben. Közben viszont fölmerült, hogy nem feltétlenül kell nekünk lombik és azt szeretném kérdezni, van-e közöttetek aki tudja, a Kaáliban milyen sejtszám esetén csinálnak inszemet. Nálunk egy évvel ezelőtti eredmény szerint 9 millió volt, amiből 83% jól mozgó.

Előre is köszi!
T
tapedli
 
 


Wish!
Nekünk Skoda Octaviánk van én imádom. Féltem tőle mikr megtanultam a Wagonre-n vzetni, de már soha nem ülnék kis autóba. Jó a pakolása is a gyerköcök is elférnek, mondjuk talán most míg babakocsizunk a kombi jobb lenne, de azt női szemmel utálom de ez egy dolgog. ....

Én Pickwik gyerekteát szoktam inni még a terhesség alatt valahogy leszoktam a teáról de mostanában nagyon hiányzott és elkezdem először egy kté pohár majd mikor már másfél litert ittam belőle Eszike úgy dönöttt neki ettől baromira fáj a hasa és három napig szendved de mire én rájöttem hogy az a baj....

Unique!
Szeretném megkérdezni hogy így hogy este és reggel szopik már csak a kisasszony napközben fejsz vagy hogy van még mindig ennyi tejed?


Kata!
vagyok én csak baromi sok a program a hétre. Tengap voltunk ortopédián baromi rendes volt a dokinő balázst vittem vissza a lábával minden ok vele. És mondom neki hogy nem kértem Eszintek is időpontot, de ha már itt vagyunk nem lehetne a négy hós szürést megcsinálni ne kelljen már megint bumlizni. Mire a dokinő dehogy is nem. szóval minenkivel minden ok. :) De mire hazaértünk hulla fáradt voltam. Este meg front volt vagy mi azt nem tudom de a gyerekek mindkettő üvültött semmi nemkellet nekik. Aztán úgy döntttünk apával be az ágyba mind a kettőt és 10 perc üvöltés után csend és másfél órát aludtak. Szerintem egyszerűen túlpörögek De marha jó volt ahogy az Eszti még az ágyat is vrete a kezével.

Ma nagyanyámék jönnekholnap neurológiára megyünk aztán Tolcsvára aztán vasárnap életem első anyáknapjáján már csak nem csinálunk semmit. Vagyis anyát felköszöntöm. :)

Tapedli!
Nekem anno a dokim (Krizsa) azt mondta hogy 12 millió alatt nincs sok értelme az inszemnek. Ő ezt húzza határnak, de lehet intézeten belül is más álláspont, mint anno ez kiderült akkor mikor egyeztettünk a lányokkal kinek milyen a protokoll meg ilyenek.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Lányok, a babavárósban megint történt 1 szörnyüség :cry: :cry: :cry: 16 hetes ikreket vesztett el Kiscsillag :cry: :cry: :cry:
A vének topicjában is most halt el 1 baba... :cry:
Mi a franc van mostanában :?:

Én tegnap voltam dokinál, azonkivül hogy felment kicsit a vérnyomásom és a cukorterhelésem a felső határon van (emiatt diéta), minden rendben. A babácskám most fejjel lefelé gondolja épp, a magzatviz és a lepényke is rendben van.
Szóba került a junius 12. mint a császár lehetséges dátuma.
A dokim ki van akadva, a Szt Imre 11 dokit vett át a szülőnőivel együtt, a 34 ágyra az idén kb 3600 szülés várható igy. Volt már folyosón vajudás ebben a hónapban, mert nem volt szabad szülőszoba, a császárosokat kirakják a 3. napon mert kell az ágy, és 1 napra max. 2 császárt lehet tervezni, mert sürgős mütét bármikor jöhet... Remélem a miniszterasszony sürün csuklik.
A babám kb. 2,5 kiló az UH szerint :shock: A végén még 4 kilós gyereket szülök :D :shock:
Vettem tegnap 1 csomó szebbnél-szebb babaruhát, na meg Emesének is a Westendben a C&A-ban, álomszép holmik vannak, normális árakon.Pöri fenekén olyan édesek a kis rövid- meg halásznacik :D Szexi felsők is vannak ám hozzájuk! :wink: És végre van nekünk is áthajtós bodynk a picikére :) És Micimackós napozók. Bepánikoltam, hogy már csak 5-6 hét, és még alig vettem valamit. Pöriről persze van rengeteg cucc, de Ő télen volt pici, és hát elég rózsaszin a készletünk amugy is. Na most adtam a szekrénynek :lol:

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi,

Ezek nem túl jó hírek...szegény kiscsillag, bár nem ismerem, de szörnyű lehet :(
A C&A-t én is nagyon szeretem, tök vagány cuccokat lehet jó áron kapni....Igaz hogy télen vettem egy leértékelt kordnacit 1500-ért Máténak és 2 felvétel után középen teljesen szétszakadt a varrás mentén, de én gyorsan megvarrtam és igy kibírta egész télen....ettől függetlenül azóta is vettem ott sok cuccot :):):)
Hát azért muszály a kiscsávónak bevásárolni, nehogy csak rózsaszínben virítson :)
Én is arra gondoltam hogy annyi mindent elteszünk kistesónak, van ami alig 1-2 alkalommal volt Mátén, és mi lesz akkor ha pont ellentétes évszakban születik a gyerkőc (persze ha születik egyáltalán) és semmi nem lesz jó ??? Bárcsak már ezen kellene bosszankodnom :):)

Zsebi,

Szerintem nem kell fejni napközben mikor már csak reggel -este megy a szopi, beáll erre a mell ennyi idősen.....mondom én, aki még mindig szoptatok napközben is :)

Wish,
Nekünk Seat Toledónk van, a kocsit szeretjük, de a csomagtartó rémes....hiába férne bele 10 bőrönd is olyan mély, de az ajtaja csak max 40 cm-re nyílik, a babakocsit is alig tudtuk betuszkolni rajta.... a kombi szerintem jó ötlet, meg minden 5 ajtós változat, hogy jól lehessen pakolni....egy ismerősünknek szintén Octavia van, azt szuperül meg lehet tömni :)

Tapedli,

nekünk anno 6 inszemet csináltak, 45 millióról indultunk, de csak 25% volt jól mozgó az pont 12 millió alattra jön ki....igaz hogy a párom eredménye sokat javult, a végén 55 mio és 40% volt..... úgyhogy az a 9 milló eléggé az alsó határ....de ha néhány évvel ezelőtti az eredmény, az nem sokat mond, ez hónapról hónapra változhat, biztos fognak neki friss mérést csinálni.

Csajok,
Ezen a héten megtört a jég, végre elindult Máté, olyan vicces, legjobban körbe-körbe szeret menni a szobában és mindig megtapsolja magát miuátn elesett :):):) Azt hittem már örökre térdelő pózban marad :)

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Szia Kriszta,

az eredményünk tényleg egy évvel ezelőtti és azóta szedi a vibe macát meg vitaminokat. A párod eredménye magától javult vagy kapott valamilyen kezelést?
T
tapedli
 
 


Kriszta!
Édes lehet ahogy totyog Máté :D De készülj fel, hogy ugy megtetszik Neki a járás, hogy többet meg se akar állni, sőt, nagyon hamar futni is fog. :shock: :D Viszont akkor majd visszanyered lányos alakodat :wink:
Na és mikor álltok neki a tesóprojektnek? Azokat a kisruhákat muszáj még hordania valakinek... :) Legfeljebb veszel másikat, ha tényleg ellentétes évszakban születik...

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Kriszta :)
Nagyon aranyos lehet, hogy megtapsolja magát.
Szerintem egyébként nem kezdett el későn járni Máté, ismerek olyan gyerekeket, akik másfél évesen is még csak másztak. Azóta már rendesen rohangáló ovisok lettek :)

Zsebi :)
Remélem kedden nem fog esni :twisted:


Mi meg egy hónaposak lettünk, hihetetlen milyen gyorsan eltelt ez a pár hét. Krisztáékat nézve a következő egy év is ilyen gyorsan elrepül majd...
Egyébként kezd beállni a három óránkénti evés :) És éjszaka is nagyjából alszunk, bár még minden éjjel van egy időszak, amikor sokáig kell altatgatni. Estefelé meg mindig van egy-egy sírós időszak, de azt hiszem nem hasfájós, mert meg-meg lehet vígasztalni, bár olyankor mindig lehet látni rajta (és érezni), hogy kűzd a pukikal és a kakival.

Kép

wish
 
 


Wish!
Gartulálok a kis 1 hónaposodhoz! Nagyon szépen cseperedik! :D
Este mindig nyügösebbek kicsit, még pár hét aztán ha már kezdi lekötni a külvilág, elfelejti a sirdogálást.
Örülök hogy rendeződik az éjszakai nyugodalom. :D

Nálunk most állt fejre a világ :evil: :shock: A lányom az utóbbi 3 lefektetést követően olyan iszonyatos orditást rendezett mintha nyuznák. Mit ordit, hisztizik, toporzékol, minden este kb fél órán keresztül, mint aki megbolondult. Aztán elalszik és reggel ugy ébred, mintha semmi sem történt volna. Azt a taktikát választottuk, hogy kintről biztatjuk alvásra, határozottan közölve, hogy éjszaka van, aludni kell, és NEM MEGYÜNK BE A SZOBÁBA. Az első este ugyanis visszamentünk, hiszen ilyen még nem volt, azt hittük, valami baja van. De azonkivül, hogy nem akart aludni, semmi baját nem láttuk. Remélem nem holdkóros :shock: Mivel hetek óta figyeljük a Holdat, és a felhősödés miatt 3 napja nem látható, Ő meg állandóan keresi, mutogat az égre,hoyg lámpa, lámpa. Csak nem az zavart be :?: :shock: Dehát meg lehet bolondulni, amig tart az üvöltés :shock: :evil: Remélem hamarosan feladja.
Másképp ilyen, mikor békében telik a lefektetés:

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Kép
Kép

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Wish :D Melcsi :D
gyönyörűek a gyerekek :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok lányok!
El kell mesélnem, hogy a tegnapi napom nagyon gáz volt... Arra ébredtem hajnalban, hogy bedurrant a bal mellem, tiszta kemény, csomós. Fejtem és vártam hogy ébredjen a gyerek. Aztán be a kádba forró vízbe, borogatás. Mikor kimásztam, már szédültem, és onnantól rémálom: visszatért a migrénes fejfájásom, ami a terhesség alatt szünetelt. Szerencsére itthon volt a párom (ami ritka) mert csak a wc-ig tudtam elmenni. Még a reggeli meg a víz is kijött belőlem, estére már bőgtem, hogy a gyereket se tudom felemelni, mert annyi erőm sincs... Feküdtem egész nap, a gyerek meg egész nap aludt, biztos ő is érezte a frontot. meg hogy anya beteg. Aztán egész délután a cicimen lógott (gondoljátok mennyi tej volt benne - semennyi...). Így este fogtam a reggel fejt üveg tejet és megetettem vele (határozottan rossz érzés volt, hogy nem szopik, hanem csak eszik az üvegből :cry: ). Ennyi hasznom volt a bedurrant ciciből - volt tej estére. Ma hajnalra rendeződtem, cukros tea keksz már bennem maradt. Migrénre van valami tippetek? Mert ha ez havonta előjön megint, nem tudom mi lesz a gyerekkel addig...

Melcsi! A szopihoz: Én is mértem Ádámot MINDIG!!! még éjszaka is, nehogy éhen haljon szegény. Bálintnál megfogadtam, nem mérem, nem kergetem magam az őrületbe. Aztán belekergettek a "jótanácsok", és méregettem, pedig mondta a doktornő, hogy heti 1 mérés és kész. Én meg húztam magam, hogy 20 gr, 30 gr, 50gr, de 80 gr-ot kellett volna ennie, most éhes, most kiszárad, stb. Végigmértem 1-1 napot, és vagy éppen annyi jött ki, amennyit meg KELL enni a gyereknek, vagy kevesebb. Akkor hagytam abba a mérést, mikor egyik hajnalban teli ciciből megetetve (cici tök lapos lett utána! azaz kiette a gyerek) 30 gr-ot mutatott a mérleg! Hát ez nem lehet, visszatettem, megmértem még egyszer, akkor meg 100 gr volt. Na akkor ebből elegem is lett. Azóta 1x mérem hetente.
Wish! Mi rokonok vagyunk, szerintem! (A fűnyíró ember monnyon le sokszor eszembe jut, azóta is röhögök rajta - sokszor mikor írsz, mintha magamat hallanám.) Én is biztattam magam az éhező afrikai nőkkel, bár tegnap hányós európai nő is képes szoptatni nap volt. Remélem megjavulnak az éjszakák, bár szerintem ez gyerek függő. Felnőttben is van, aki felébred és pisil vagy iszik éjszaka, van aki meg nem. A gyerekek miért lennének mások? Le kéne kopognom, de nekem a gyerekem azon kívül hogy 1 hónapos koráig evett 1x éjjel, nem ébred fel, se cumi, se altatás, se simi, semmi. Alszik, meg néha nyög nagyokat, de ennyi. PEdig nem szoktattam, gyárilag ilyen. A keresztfiam meg 2 éves múlt és 2x ébred éjszaka. :roll:

Zsebi! Hogy telt a nagy búcsújárás? Orvosnál mi volt?
Azért kérdeztem az éjszakai fejést, mert én is lusta vagyok felkelni fejni, de sokszor felébredek hogy fáj, feszül, folyik... És amitől tartottam, be is következett, teljesen bekeményedett tegnap éjszaka. Nálam 12 óra marad ki az éjjeli alvás miatt, ha este-hajnalban fejek is 9. Az elég sok... főleg hogy alszok, és termelődik rendesen. :cry: Szóval csak kell fejni, van olyan hogy 3 körül fejek, bár a gyerek 5-6 között ébred, csak nehéz kiszámolni, hogy fejjek is, meg a gyereknek is maradjon, mire ébred...

Gyerkőcök édesek! Wish, Melcsi, a sorozatgyártás indokolt!

Köszönöm a hordozós válaszokat! Nem akarom megfordítani még a gyereket, de láttad Orsi, hogy Bálint mekkora volt a hordozóban, mikor hazavittem - egy nagyobb ülésben kényelmesebb lenne neki hosszú úton. A hordozóval meg ritkán veszem ki, szerencsére nekem nem kell emeletre vinni. Viszont a lakásban használom, mikor fürdök és nem alszik ,abban viszem magammal. Úgyhogy végülis használjuk...

Na megyek fürdetni, megint fáj Bálint pocakja, mindegy mit adok neki. Melcsi, rakok majd képet, csak soha nincs időm letölteni.

dkata
 
 


Kata :D
szerintem akkor a concord ultimax jó megoldás, az azonnal születéstől használható, megfelelően dönthető, és háttal beköthető :D

remélem a migréned csak egyszeri alkalom volt, és nem jelentkezik újra jó ideig. Jobbulást.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Előre is elnézést kérek, hogy belekotyogok a topikotokba, de Dkata migrénje miatt bújtam elő. :(

Dkata!
Nekem is elég sűrűn van migrénes fejfájásom, sajnos. Azt nem tudom, hogy gyógyszert vennél-e be, mivel még szoptatsz, de leírom nekem mi szokott segíteni: beveszek egy panadol extrát, lefekszem egy hűvös, csöndes, sötét szobába legalább egy fél órára. Van , hogy el is szundítok, az a legjobb, mert akkor tuti elmúlik. Néha hideg borogatást is szoktam tenni a homlokomra. És még egy fontos, én olyankor csak a jó hideg vizet tudom meginni, de inni kell. :)
Remélem tudtam segíteni. :D

kizsó
 
 


Kizsó! Köszi, nagyon aranyos vagy! A helyzet az, hogy a babavállalás előtt kaptam a migrénre 2 gyógyszert, egyet amit mindig szedni kellene, a másik meg rohamgyógyszer, akkor kell bevenni, mikor kezdődik. Megkérdeztem a doktornőt, szedjem-e, ha babát tervezek? Egyértelmű nem volt a válasz, sőt, 3 hónappal a tervezés előtt hagyjam abba! Így hát el se kezdtem szedni. (Mellékhatásként skizofrénia meg hasonlók vannak a gyógyszeren...) Nekem a sima fájdalomcsillapítók nem használnak, már be se veszem őket. Én is fekszem (nem is tudok olyankor mást csinálni, beszámíthatatlan vagyok), és már rájöttem, nálam meg a hányás segít. Ez hülyén hangzik, de utána hamarabb lezajlik az egész. Amíg viszont valami van a gyomromban, addig nem. (Migrén alatt az emésztés is leáll, ez nekem a szoptatás miatt most nagyon gáz.) Valahogy megelőzni kellene a migrént, csak nincs rá módszerem.
Orsi! Köszi! Én is azért gondoltam a Concord Ultimaxra, mert újszülött kortól jó, és 8-9 hónaposnak meg még nagynak találom a 12 évesig használható üléseket. (Meg még reménykedek, hátha akkorra lesz kistesó, mikor Bálintnak 3 évesen nagyobb ülést veszek. :lol: Tiszta hülye vagyok. :oops: )

dkata
 
 


Kata!
Sajnos (vagyis szerencsére) semmi tapasztalatom nincs a migrén terén! És sajnos a bedurrant mellel kapcsolatban se (nekem olyanom nem szokott lenni). Reménykedj hogy nem akar rendszeresen előjönni.
Jól értem, Bálint teljesen végigalussza már az éjszakát? Nagyon ügyes kis gyerkőcöd van! Kérjük a képeket!
Kizsó!
Te honnan vagy ismerős nekem?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi! Gyönyörűséges a szárító a sok ruhával!!!
Örülj neki, hogy nem ismered a migrént, egy borzalom (élő halott vagyok olyankor). Ha az este 8-9-től reggel 5-6-ig tartó szundikálás átaludt éjszakának minősül, akkor átalussza Bálint az éjszakát, de ez mindig is így volt, a 4 hetes koráig tartó 1 éjszakai szopitól eltekintve. De azt is hamar elhagyta. :lol: :lol: :lol: A hajnali szopi után meg alszik még 8-9-ig. Mikor a család elmegy, én is visszafekszem még aludni :lol: :lol: :lol: .
Sajnos a mellem megint tiszta kemény csomó... de legalább tej is van benne. És Melcsi most azt kívánom, ismerkedj meg az érzéssel, hogy nehéz, súlyos a melled a sok-sok tejcsitől, amit a kisfiad majd szépen behabzsol!!! :lol:

dkata
 
 


Melcsi :)
Jó sokat mostál-vasaltál :)
Nálunk állandóan megy most a mosógép. Ha jön valaki látogatni és megkérdezi mit segíthet be is fogok mindenkit vasalni :D

Kata :)
A melledre a meleg fürdő helyett nagyon gyors és hatékony, ha hajszárítóból fújatod rá a forró levegőt. Csak tegyél rá elötte egy törölközőt, különben leég a bőröd :)
Ha nagyon fáj és gyulladtnak érzed (látod), jó rá nagyon a Burrow krém. Este bekened és jó meleg kötést teszel rá, mulasztja és lazítja is. Így lehet kérni a patikában, hogy burrow krém, vagy Unguentum aluminii acrici tartarici a hivatalos neve. A csecsemősök javasolták benn a kórházban és nekem tényleg használt.
A migrénedet nagyon sajnálom, durvának hangzik nagyon. Nekem is az átlagnál valamivel többet fáj a fejem, de ennyire sose voltam rosszul. És a terhesség alatt nekem sem fájt :) Cserébe, most 2-3 naponta érzem, hogy megfájdult. Elég ha egy kis szél ráfúj és már fáj is, ma is azért fejeztem be hamarabb a sétát délelött, mert éreztem, hogy elkezd fájni, pedig direkt vettem sapkát is.

Nagyon jól hangzik, hogy Bálint ennyit alszik. Balázs általában fürdés után elalszik 8 körül, aztán ébred 11, 1, 4 körül (plusz-minusz egy óra, attól függ, hogy jön ki). És általában vagy a 11-es, vagy a 1-es etetés után balhézik és nem hajlandó visszaaludni, olyankor általában hamarabb kapja a következő adagot, mint 3 óra. Néha előfordul, hogy valamelyik etetést kihagyja, de ez nem túl gyakori egyelőre.
Aztán ébred hajnalban 6-7 között, de olyankor már legnagyobb szomorúságomra úgy gondolja, hogy elkezdődött a nap és ideje, hogy szórakozztassuk. Én meg mindig győzködöm egy kicsit, hogy aludjon, aztán kénytelen vagyok felkelni. Egy-másfél óra játék után persze elalszik, de addigra én már felébredtem annyira, hogy ne tudjak visszaaludni :twisted:
Ma fél hatkor kelt, utánna két órát játszott, majd elaludt és 11-ig aludt, úgyhogy a végén már aggódtam, hogy miért nem ébred fel.. Igaz kapott egy kis pótszopit negyed hétkor, mert nagyon nyűgös volt és nemtudtam mi baja, de akkor is nagyon sokat kibírt evés nélkül.
Ja, és az oldalára fordítva tettem le aludni és magától hasrafordult, de szépen ki is vette a kezét hozzá maga alól :D

wish
 
 


Wish,

Balázs nagyon édes, a képen elég nagy babának tűnik :) Ha az első hónap gyorsan telt, akkor az 1 évet észre sem fogod venni :):) Bár nekem az első három hónap 'nehezen' telt el...igaz nálunk a kengyel nehezített.....
Balázs alvókája még alakulhat, reméljük ti is a szerencsés 50%-ba tartoztok majd. Érdekes, nekünk is a hajnal 1-3 közötti időszak a legnyűgösebb, mindig akkor vannak a hisztis másfél órák.

Melcsi,
Pörike nagyon édes a sok állatkával :):) Sajnos Máté annyira nem rajong a plüssállatokért, pedig én is betettem 3-4-et és magyarázom hogy ők is mind 'tentebabáznak'....hátha egyszer még rájuk kap...Reméljük nálatok is csak átmeneti az esti hiszti....

Nem is merek rágondolni nálunk mi lesz ha már nem lesz rácsos ágy...szerintem a lakásban körbe-körbe fog rohanni Máté elalvás helyett....

Kistesógyártáson rajta leszünk, bár ez az első menzi nem volt túl meggyőző....alig 2-3 nap volt...pedig mindenki azt mondja hogy erősebb lesz mint szülés előtt ???

Hétvégénk elég nyűgös volt, Máténak annyira fájt a foga mint még soha....mindkét napon lázas volt, tegnap 38,8 volt a legmagasabb, három kúpot is belenyomtunk, szombaton meg 2 panadolt, ma este is egyet.....bár ma láztalan volt, de este nagyon panaszosan sírt és minden ujját beletömte a szájába.....4-ből már 3 rágófog áttörte az inyét, de csak 1-2 tűhegynyi ponton, remélem még max 1 hét és túl vagyunk a nehezén...

Kata,
Sajnálom a migrénedet, én is eléggé fejfájós vagyok, de szerencsére nem migrénesen, . Tartok tőle hogy csak a fekvés segít...szerencséd van hogy legalább Balint ilyen jó alvó !!! Hogy én hogy irigyellek :) (Na nem a migrénért)

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Kata!
Fúúúúúúúúú kemény... de örülök hogy túl vagy rajta. A hányásos hasmenésest én is mvégigcsináltam nekem is apa segített be mert erőm nem volt a gyerekeket felemelni én csak fejtem és ennyi.

No de a fejésre visszatérve nekem azért annyi idő soha nem marad ki (12 óra az sok) én este 10-kor fejek utoljára (azaz most :lol: ) és utána 5-kor én is kellek ha kellnek ha nem és fejek. Ma pl. fél hétkor kelltek.

Wish!
Ne izgulj nálatok is be fog állni én is csak sóvárogtam hogy mikor alusszák át az éjszakát és aztán egyszer csak átaludták. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Kriszta :)
nekem sokkal gyengébb volt a mensim a szülés után, mint előtte. 2-3 nap és túlvoltam rajta.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Dkata!
Sajnálom, hogy Neked ilyen erős a migréned. Nekem azért ritkán van hányingerem. Állítólag ilyenkor az is segít, ha sok vizet iszol. és még valami, aztán eldugulok: én azt vettem észre, hogy a levegőtlen helyeken fájdul meg. Ha már érzem, hogy migrén lesz, abban a pillanatban veszem be a gyógyszert és fekszem le, és arra a felemre fekszem, amelyik éppen fáj. Hát ennyi, remélem minél kevesebbszer jön elő nálad! :)

Melcsi!
Hacsak onnan nem, hogy már írtam régebben is ide. :D De más fórumra is szoktam írni, lehet hogy éppen azt olvastad.

kizsó
 
 


A kiabálás 3 napig tartott. Szerencsés taktikát választhattunk, mert a 4. este épp csak elkezdte, még le se ért a feje, de rögtön közöltem, hogy most be lehet fejezni, és abbahagyta. A következő este pedig el se kezdte, meg ma sem. Remélem muló női szeszély volt.
Kriszta!
Pedig az állatok szerintem sokat segitenek, Pöri már előre tartja a karját, hogy adjam a kezébe őket. Megfigyeltem, a maci mindig Vele van, akármerre fordul éjjel, nem hagyja el, mindig öleli. Reggel meg jónéhány percig elfoglalja Magát az állatok nevelésével, mostanában épp a mutogatós énekeket tanitja nekik :lol: . Csak utána foglalkozik velünk :lol:
Nekem is könnyebb a mensim a szülés óta.
Fogfájás :cry: Remélem hamarosan tullesztek rajta.
Kata!
Elégedett lehetsz! Bálint igazán lovagiasan kezeli az éjszakai nyugodalmat. Kevesebbet bukik már?
Szabályosan nehéz az ember melle, ha tele van tejjel? Hát ilyet még nem éreztem :( Talán majd most megismerkedem vele.
A védőnőm azt mondta, majd visszatérünk a mellemre a szülés után, most nem lehet adjusztálni ugyse. Nekem gyakorlati bemutatóra van szükségem.
Zsebike!
Neked anygali jó kis babáid vannak! :D
Wish!
Majd lassan Balázs is egyre hosszabban fog aludni szerintem. Lassan lehet terelgetni, biztatni, hogy aludjon, ha csak dünnyög 1 kicsit, nem rögtön szopizni olyan sürün. Gondolom én.
Kizsó!
Biztos olvastalak már valahol.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi! Igen, az enyém legalábbis nehéz, ha tele van tejjel. És az alakján is látszik. Azért aggódtam annyira az elején, mert nem volt meg a látvány és az érzés, amire emlékeztem. Azért írom neked mindig, hogy ne add fel egy hónap után, van akinek több idő kell, mint pl. nekem is. Nálunk (az éjjeli alváson kívül) most kezd beállni a napirend. Hajnali szopi, alvás 8-9-ig, és délelőtt délután 1-1 nagy alvás, és 6 szopi van összesen. De ha kéri, én már nem vacakolok hogy hány óra, meg eltelt-e x idő, ráteszem. Bálint nem cumizik, összesen 3x evett cumisüvegből, valahol ki kell élnie a szopizás ösztönét.

Zsebi! Az a helyzet, h én szoptatok este 6 körül a balból, aztán vacsora 8, fél 9 körül a jobból. A bal reggel 4-6 között kerül újra akcióba, a jobb meg 8-9-kor. Este hiába fejek, mert nulla tejem van, egy óra alatt préselek ki 50 ml-t, nincs sok értelme. Reggeli szopi után szoktam a másikból fejni, de csak 50-100 ml-t, hogy könnyebb legyen, mert ugye abból etetek utána, és nem tudom hogy mikor ébred a Manó. Neked hogy van tejed estére? Nekem ahogy telik a nap, egyre kevesebb, pedig este jó lenne alaposan megetetni a gyereket, van olyan, hogy ráteszem mindkettőre, csak olyan hamar bealszik, hogy költeni kell. Vagy akkor nem is olyan éhes?

Hétfőn voltunk a kardiológián, sajnos nem túl jó hírrel jöttem el: 2 kicsi lyuk is van Bálintnál, azt hiszem a kamrai sövényen. A körzeti orvosnál van a papír, most nem tudom kitanulmányozni. Ettől a két kis luktól aztán visszaáramlik a vér nagyobb terhelést róva a jobb szívfélre, ami enyhén meg is van nagyobbodva. :cry: :cry: :cry: 3 hónap múlva kontroll. Ha eszembe jut, tiszta ideg leszek, most próbálok egyelőre nem idegeskedni rajta, de tavaly a kardiológiai intézetben volt egy kisfiú mikor ott voltunk, akinek be kellett stoppolni... :cry: Nagyon féltem a kis manót. Az egyik lukra azt mondta a doktornő, hogy az még záródhat, olyan helyen van, de a másikra nem esküszik. :cry: :cry: :cry: Szerintük nagyon ne ijedjek meg, de jobb lenne, ha nem lenne. 3 hónap múlva kontroll.

Tegnap felhívott az anyósom, hogy mikor megyünk már hozzájuk. Majd ő vigyáz a gyerekre, mi mehetünk a strandra. Majd fejek tejet, és akkor ő megeteti a gyereket. Csak én még nem tartok ott, hogy önként bárhol otthagyjam a gyereket, én nem akarom másra bízni, nem akarok fejni és nem akarom hogy más etesse meg (max amíg vizsgázni megyek). Ezer éve erre vágyom amit most sinálok, miért gondolja bárki, hogy szabadulnék tőle? (Tök gáz, hogy szerintem a párom volt feleségéből indul ki, aki folyton szabadulna a gyerekétől...) Majd akkor adom "kölcsön", ha elfáradtam, és főzeléket meg gyümölcsöt is eszik. :cry:

dkata
 
 


Zsebi :)
Alakulnak az éjszakák, bár erősen függ attól, hogy milyen napja van, hogy menniyt alszik. nekem az sem baj, ha 2 óránként kel felkelnem etetni, csak közben ne legyen egy óra, amíg visszaaltatom. Ha jól érzi magát, akkor csak eszik és alszik tovább, és mehetek én is gyorsan vissz az ágyba :)
Ma este nyolctól tízig sírás volt, bizos fájt a hasa, mert rengetegett pukizott közben. Utánna aludt kettőig, aztán négykor kelt, majd fél nyolckor. Én az ilyen éjszakákkal már barátságban lennék :), bár a 8-10-ig tartó sírást kihagyhatjuk belőle.

Melcsi :)
Én éjjel csak akkor megyek be hozzá, ha már sír, vagy ha hallom hogy ebből már sírás lesz. Amíg csak dünnyög és gőgicsél, addig nem. Ez ma is bevált, mert éjfél körül felébredt, de vissza is aludt teljesen magától kb öt perc alatt. Szopit csak akkor kap és azt is maximum 2 óránként éjjel, ha muszáj.

Kata,
Eza kardiológiai nem jó hír. Remélem nem kell műteni szegényt, legalábbis nem ilyen pici korában.
Ez rutin szűrővizsgálat, vagy ti kértétek?

Kriszta :)
Szeritem a fiúk jobban elvannak a plüssök nélkül, mint a kislányok. Legalábbis az én környeztemben a fiú babák nagyjábol tojnak a plüssállatok fejére, eseteleg kicsit játszank velük napközben, a kislányok meg természeesen nem alusznak el nélkülük, mint Pörike sem. Ez biztos valami másodlagos nemi jelleg :D
Nekünk meg van egy nagy zsák plüssállatunk, azon a 3-4 darabon kívül, amit én is azért betettem Balázs ágyába :D

wish
 
 


Kata :D
sajnálom a rossz híreket, ez tényleg nem a legjobb. Mást nem mondtak?
csak mert nekem van egy ilyen ismerősös babám, ahol azért elmondták, hogy mi az amire extrán kell ilyenkor figyelni pl
- nem lázasodhat be a gyerek, ha 38 fölötti a hője, akkor konzultálni kell a kardiológussal
- a folyadék mennyiségét nagyon figyelni kell minden nap
- a hízást náluk extrém komolyan veszik
stb....
azért lehet, hogy érdemes lenne ezekre rákérdezni.
Drukkolok, hogy magától záródjanak be a lyukak.

azt meg, hogy nem akarod ott hagyni teljesen megértem. Én 6 hónap után érettem meg arra a szintre, hogy 2 szopi között elmentem kicsit... szerintem ez nagyon korai lenne még.
OK, hogy a gyerek üvegből is enne (ha enne, enyémek ugye képtelenek voltak rá), meg minden egyéb... de tök normális, amit gondolsz.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


wish írta:Szeritem a fiúk jobban elvannak a plüssök nélkül, mint a kislányok

gondolod? :wink: :lol: :lol:


Kép


és az ágy másik végét nem is látod :) :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! "Állati" ez a kép... Az én fiam is évekig hurcolta az Elefi-jét (elefánt volt fénykorában), míg teljesen szét nem szakadt.
Nem mondtak semmit, teendő nincsen, azt mondták. Nem fáradékony, rendesen gyarapszik... én akkor ijedtem meg, mikor azt mondta a doktornő, hogy nem kell ám megijedni, és nem kell műtétre gondolni (egyelőre???). Lehet, hogy kardiológiai intézet lesz ebből, inkább megmutatom ott is.

dkata
 
 


Wish! Nem rutin, a körzeti orvosunk vette észre. Hetente meg szokta nézni a gyereket, és most bebizonyosodott, hogy ez nagyon "megéri" így nekünk. A kardiológus azt mondta, hogy magzati korban nyitva is kell lennie, csak utána záródnia kell. És Bálintnál nem záródott, sajnos. :cry: Nem bánnám, ha egyszerűbb dologgal kellene szembenéznem. 25-én meg vese uh-ra megyünk.

dkata
 
 


Melcsi, Wish!
Na nekem is egy ilyen elvetemült éjszaka óta alusszák át az éjszakát. Addig mindig ha csak nyöszögtek mentem és etettem, aztán egyszer csak annyira fáradt voltam és 2 óra volt mondom csak még 20 percet és valami oknál fogva a szájába raktam a cumit na elkezdte szopni és el is aludt. Biztos nem lehetett éhes mert ha éhesek akkor adhatok én nekik a tejcsin kívül bármit tojnak rám. :lol:
Bár az elmúlt két éjszaka eszter kelt már 3-kor hát adtam enni neki és alut tovább 7-ig. :) Hát ez van ennyi belefér, de azért remélem visszaáll a rend. :)

Kata!
Remélem a kisfiadnak nem lesz semmi baja és a szívén a két lyukacska is beforr. Erre hogy jöttek rá? ( ja látom már le is írtad)

Gyerek "kölcsön" adása hát ezzel teljesen egyet értek. Nálunk is a z a felállás hogy mindenki jön azzal hogy jön nekem segíeni na a segítség mindenki részéről abból áll hogy a gyerekekekt tutujgatja, eteti helyettem meg ilyenek na nekem ez nem kell ezt IMÁDOM csinálni.

Tej hát általában nekem is kevesebb van estére. De szerintem ez normális. azért éjjel sokat pihenünk esétre elfárad az egész szervezet meg minden. Talán este azért nem eszik Bálint oskat mert sokkal zsírosabb olyankor a tej, legalábbis a lefejt üvegeimen ezt látom.

Nekem is reggelre olyan a mellem mint a szilikon totál kemény mint a kő teli tejcsivel még kívülről a dudrok is látszóndak amiben a tej van. Érdekes, de napközben azért nem lesz kemény mert hát három óránként fejek ugyebár.

Jaja csajok megint megpróbáltam a szoptatást a cicimből mert olyan jó olvasni ahogy írtok róla de ezek tojnak az én gondolatomra. :(

Wish!
Fú ez kemény nekem ez szerencsés helyzet volt soha nem kellett őket éjjel visszaaltatni akkor mindig megettek betettem őket és alvás volt. Mondjuk napközben is ritka hogy altatni kell Eszternél előfordul ha nagyon túlpörgeti magát. De annak is ált az a vége hogy beteszem az ágyába cumi a szájába simogatom és elalszik kb. 5-10 perc alatt.

Az én Balázsom meg imádja a plüs macis rongyiját anélkül talán már most nem tud elaludni, max ha pelenka pótolja a cumi a szájába a rongyi az arcához (néha aggodom vesz levegőt) ha nem a maci akkor a pelust a feje alatt addig gyűri míg telejsen az arcában nincs. Hihi végüli smindenben rám hasonlít (kivétel a lába között) én azóta nem alszom a macimmal mióta babás lettem. :)

Csatllakozon a nem othagyi anyukákhoz én is utálok elmenni csak akkor megyek nélkülük ha muszály. Még sétáli is sokszor mondja anya hogy maradjak itthon ő eltologatja őket én addig pihenjek vagy csináljam a dolgomat de én inkább megyek szeretem magam mellett tudni őket.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi, Orsi, akkor nem én vagyok a hülye a "nemotthagyással". Csak mert nekem a párom is mondta, mielőtt Bálint megszületett, hogy jövőre valami jó kis tengerpartra megyünk nyaralni, jó messzire. Én meg erre azt mondtam, hogy még kicsi lesz a gyerek, az még korán van. De hát a gyereket nem visszük, itthagyjuk a nagymamára. Dehogy hagyom! Az más, hogy majd gyerek csömörömben évek múlva elmegyünk egy hétvégére kettesben, de a gyereket akarom látni nevetni a tengernél, őt akarom nyaraltatni...

Én is azt mondom, ha valaki segíteni akar, lehet jönni, megfogni a vasalót és vasalni orrvérzésig, vagy kimenni gyomlálni. Ne a gyereket pátyolgassák, hanem SEGÍTSENEK. A gyerekezés az én dolgom. Dolgokat elintézni meg úgy szoktam, hogy jön velem anya v a húgom. Tegnap is így voltunk az Ofotértban, míg kiválasztottam a keretet, addig a tesóm tartotta Bálint fenekét (mert csak mozgásban lévő babakocsiban csukja be a szemét :lol: ).

Én se altatom a gyereket, egyedül kell elaludni. Ádám is egyedül aludt. Egyszer a koliban rám bízták a szomszéd kislányt (mellettünk lévő szoba, közös előtér). Mihelyst elengedtem a kezét, felébredt. Addig feküdtem mellette, míg megjött az anyja, az én gyerekem meg egyedül aludt egy hang nélkül a mellettünk lévő szobában. Rossz üzlet az altatás.

Bálintnak cumija sincs, akárhányszor próbálkoztam vele, túrta ki a szájából. Most már nem erőltetem, eggyel kevesebb dologról kell leszoktatni. Bár érdekes volt mikor hétfőn EKG-t akartak csinálni neki, és azt mondták, legyen mozdulatlan a gyerek. Cumika, tea vagy valami? Mondtam, nálunk csak cici van. Gyerek az asztalon, és fölé hajoltam, cici a szájába, és gyönyörű EKG-t csinált a nővérke, nagyon meg volt elégedve. :lol: :lol: :lol:

Kriszta, Orsi, Unique! Ti szoptattatok nyilvános helyen? Tapasztalat? Mert mi múlt hétvégén a város több parkolójában is szopiztunk...

Zsebi! A szopit szerintem próbálgasd, nem lehet tudni, mikor változik meg a helyzet! Nekem a múltkor írt egy lány (ha olvasol, ugye nam baj, ha megbiztatom Zsebit az eseteddel? :lol: ), h a babája egyszercsak abbahagyta a szopit és nem volt többet hajlandó. És akkor ő fejt és úgy adta neki kiskanállal. Aztán 10 hónaposan újra szopizni kezdett, és nagy barátságban van a cicivel azóta is. Nekem nagyon jó h szopik Bálint, hozzám bújik, keresi a cicit, olyan is vad-ősösztön, ahogy ráveti magát. Szerintem időnként próbáld, de ne erőltesd, mindig jó élményhez kapcsolódjon nekik a hozzád bújás. És ha sikerül nagyon jó, ha nem, akkor megpróbáltad.
Jó hogy írtad, h zsírosabb a tej, én is így látom, mikor fejek csak én ugye este nem teli ciciből fejek, ezért nem tűnt fel, h hátsó tej v zsírosabb. De a reggeli fejéskor pont a vizes részt fejem, óriási különbség. Ezért is szoktam a kettőt összeönteni és úgy eltenni.

Ja és képzeljétek, tegnap Bálint megfordult! A pelenkázón törölgettem épp a hátát (addig kakis volt), és amíg a fiókban kotorásztam ruháért, látom, hogy borul a gyerek és már a hátán volt! :lol:

dkata
 
 


Orsi :)
Nagyon édes Máté ezzel a rengeteg állattal :) Levi is ilyen?

Kata :)
Még jó, hogy a gyerekorvosotok észrevette, így legalább időnként megfigyelik és bízzunk benne, hogy el fog múlni.
A segítéssel egyébként én is így vagyok. Múltkor is jöttek Anyuék, hogy elviszik sétálni Balázst, addig én pihenjek. Mondtam, hogy inkább vasaljon ki :D

Zsebi :)
Én is pont azt akartam írni, mint Kata, hogy időnként próbáld meg, aztán lehet, hogy egyszer menni fog. Hétvégén, ha otthon van attila, idpnkánt belefér, hogy kicsit elcsúsztok a napirenddel. vagy azt islehet, hogy a cumisüveg után megkínálod a cicivel is, hátha összebarátkoznak :)

Az alvással én is úgy igyekszem, hogy menjen magától is, ebben a férjem az engedékenyebb, úgyhogy általában ő hurcolja éjjel Balázs fenekét, hanem alszik. Fura módon, ha én rakom le, akkor 90%-ban el is alszik, szerintem érzi a kis büdös, hogy velem nem érdemes kukoricázni.
Mondjuk ez a hét nekünk nagyon gáz volt, annyira nyűgös napközben is a gyerek. Semmi nem jó neki, csak a babakocsiban alszik el, amíg tolom. Itthon egész nap csak nyüszög és sír. Alig tudtam tőle bármit is csinálni, szinte egész nap vígasztaltam. Szegénykém, remélem csak a frontoktól ilyen zizi, és jobb lesz, ha elmúlik ez a hülye időjárás.

wish
 
 


Wish :D
Levinek 1 "duduja" (elefántja) van, azt hordozza. Máténál is a fehér "tesómacika" (volt egy eredeti, de azt már szinte kinyírta a rágcsálással, így jött egy tesómaci a másik helyett).
szóval 1-1 állandó van, és ezek mellé szedi össze Máté még amit talál.

Kata :D
én 1 éves gyereket eem hagynék ott napokra, az iszonyú sok. OK, egy éjjelt meg lehet próbálni, ha pihenésre vágysz.... de elutazás.... áááááááááááááá
maximálisan megértelek.

nyilvános szopi: simán. muszáj volt. Máté 5-6 hós koráig 2-2.5 óránként evett, egyszerűen máshogy nem fért vele az orvos, a gyógyotrna, vagy bármi más.
de nekem nem is jelentett gondot, valahogy ezt teljesen elfogadom. Nem teszem ki a mellem, el van takarva a gyerekkel együtt.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Szasztok,

Kata,

Igen, én is sokszor szoptattam nyilvános helyen, a körzetinél oltás előtt (pont ott szóltam rám :(), Margitszigeten, Szt istván parkban, parkolókban a kocsiban sokszor, azért a plázákat kihagytam :):):)
Én is úgy vagyok vele hogy megpróbálom úgy csinálni hogy ne nagyon látszódjon semmi, meg nem a legfeltűnőbb helyre ülök meg ilyesmi....de nálunk is sokszor muszály volt....legutóbb a múlt héten a parkban jött rá Mátéra hogy azonnal és mindenáron kell neki....erre azért már nem vagyok büszke, de ez van.

Remélem a szívével minden rendben lesz és nem lesz szükség műtétre....Állítólag én is 'nyílt sziv'-vel születtem, de nekem születés után 10 nappal összenőtt vagy mi, semmi maradandó jele nem volt azóta sem hálistennek.... Drukkolunk a kontrollig :)

Otthagyásról csak annyit, hogy nekem mindenféle nagyszabású terveim voltak hogy mikor fogjuk Mátét nagyiékra hagyni 1-2 napra aztán egy hétre.....mikor megszületett azt gondoltam hogy majd fél éves kora után....aztán 7 hónaposan elvittük Máltára, de gondoltam majd 10 hónaposan itthon hagyjuk mikor síelni megyünk....Nem mentem sielni, de reméltem hogy 1 éves korában majd egy hosszú hétvégére elszökhetünk....már eltelt a 13. hónap is....nem gondoltam volna hogy az ember ennyire hozzá tud nőni a gyerekéhez...azért most is tervezek....talán ősszel :):):)

Wish,

A plüssállatok nem fiú/lány függőek, én próbálom 'erőltetni' de egyelőre nem megy.....ismerek két lánytestvért ahol az egyik mindent begyűjt a másik meg tojik rájuk....
A sétálást nálunk is apa kezdte altatás gyanánt, és a végén nekem is át kellett vennem, de egy időben szopis alvás kiváltására jó volt....szerencsére most megint leszokóban vagyunk róla (10 kilót már nehéz 10 percig hurcolászni) visszatértünk a leülünk és vállra borulunk verzióhoz....ha tudod tényleg próbáld letenni hogy egyedül aludjon el....a következő gyereknél majd én is megpróbálom :(

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Kata,

Még annyit a nyaraláshoz hogy a gyerek egyáltalán nem élvezte a tengert (legalábbis a mi 7 hónaposunk nem) nekik sztem legalább 5-6 éves korukig makkmindegy hogy a szomszéd kerben úsznak a felfújhatós medencében vagy a mauritiusi tengerparton :):):):)

Viszont a kettesben töltött idő szerintem azért fontos.....de ez abszolút egyéni megfontolás és döntés tárgya.....

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


jah, plüssállatos téma :)
nálunk Máténál elég hamar kialakult a maciszeretet, olyan 9-11 hó körül. Levi viszont nemsokkal 2 éves kora előtt kattant rá a dudura, mert már tudta mondani a nevét akkor, előtte semmiféle állat nem volt neki fontos.

szóval ez nálunk elég későn alakult ki.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Ez a kép nem semmi! Még jó hogy a gyermek is felismerhető :lol:
Nálunk kb 4-5 hónapos korára már kialakult a maciimádat, az első szavak közé tartozott a brumma. Jelenleg sok medvénk van, de mind között az alvó fehér maci a kedvenc :D Érdekes viszont, hogy élőben nem nyügözte le különösebben, voltunk a medvefarmon, ugyan tetszett neki, de nem volt annyira beindulva, mint azt gondoltam. Lehet hogy még korai volt a látogatás.
Otthonhagyásról. Nekem nincs is kire. De nem is akarom. Egy-egy estét Máté simán bevállal (holnap pl. Kormorán koncertre megyünk, utána "utolsó" vacsora), elutazásról nélküle szó sincs. Az az igazság, hogy az utóbbi években szinte kettesben jártunk mindenfelé, Máté már nem jött velünk, igy most nekünk felüdülés, hogy ujra gyerekkel utazunk. Még fiatalnak éreztük magunkat az "öreges" pihenéshez, na de most adunk a jónak :lol: Nem mondom, néhány óra nyugis wellness fürdés nagyon jól jönne, de épp most láttam Bükfürdőn egy wellneshotelt, ahol 11-ig van nyitva a fürdő, és ha a gyerekeket leteszem 8-kor, akkor ez pont jó lenne nekem (Apa majd vigyáz az álmukra, cserébe délelőtt én hagyom békén szaunázni). Szerintem kis csiszolással simán megoldható a nyaralás babával. Viszont Kriszta, azzal nem biztos hogy egyetértek, hogy tökmindegy a gyereknek hogy hol fürdik. Az én 8 hónaposom tavaly ugy élvezte Zalakarost, öröm volt nézni. Egy homokos tengerpart pedig a 2 évesnek már maga a paradicsom, mert lehet sarazni mig Te mellette heversz a napozóágyon. És maga a nyaralás, a kötetlenségével, a változatos eseményekkel a kisgyereknek is nagy élmény szerintem. Mi 1x hagytuk itthon Mátét, 4 éves volt, de nagyon megbántuk, bár valóban nem élvezte volna a buszos körutazást, ráadásul az idő sem volt valami jó (ősszel mentünk). De mégis, nagyon hiányzott, és ugy döntöttünk, többet nem megyünk ketten, inkább megmutatjuk Neki a világot. Igy is történt azóta, egész 14 éves koráig. Onnantól Ő nem akart velünk jönni. Hát ki kell használni ezt a rövid gyerekkort, ugyis olyan hamar elrepül. :(
Kata!
Nem tul jó hireket hoztál Bálintról!
Nekem is van 1 ismerősöm, ill. 2 akinek lukas volt a szive, az egyik gyerek volt. Mindkettőt megmütötték, és teljesen egészségesek. Ráadásul az egyiknek a terhessége alatt vették észre hogy lukas a szive, és a szülés után nem sokkal mütötték meg (mármint az anya volt lukas szivü)
Viszont ha egyelőre semmi teendő nincs vele, akkor talán benőhet magától. Még jó hogy észrevette a gyerekorvos.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Kriszta, illetve többi fiús anyuka!
Segítsetek hogy elérhető áron hol leht venni fiúknak szép ruhát (kerezstelőre szeretném). Egyszerűen ahol eddig jártam siralmas a választék és még az áruk is nagyon durva.

Köszi

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok,

Zsebi,
Húúú, a keresztelőre mi is nagyon kínlódva vettünk csak fiús ruhát...Igazából nem nagyon van. A végén mi a Westendben egy kis magyar gyerekbutikban találtunk, a nagyáruházakban nulla a kínálat, csak nagyon dögös farmereket árulnak mindenhol, semmi más nadrágot. Legalábbis mi nem találtunk. Bár azt hiszem később a Kenguruban láttunk 'keresztelős' ruhát. Tényleg nehéz találni valamit...... sok sikert hozzá... bár ha nyáron lesz a keresztelő, talán könnyebb fehér kisnacit találni, nem ?

Melcsi,

A nyaralás témában 'tökmindegy'-et arra értettem hogy nem kell feltétlenül tengerpartra meg messzire vinni a gyereket ahhoz hogy jól érezze magát, mint azt a ti példátok is mutatja Zalakaros is ugyanolyan klassz élmény....sőt valószínűleg jobb is volt mint Máténak a tenger (ami hideg, sós és hullámzó). Tehát hogy senki ne keserdjen el ha nem tudja/meri tengerre vinni a gyereket.... Persze, két évesen már biztos jobban tetszik a kicsiknek is a tengerpart, de nem annyira víz mint a homok és a benne található dolgok miatt.....
Szóval a lényeg hogy szeretet meg boldogság és egy kis víz legyen körülöttük....csak erre céloztam.....
(Rossz példa: volt egy kolleganőm, akinek a 'Benjikéje' csak a Seychelle-i tengerparton érezte jól magát 4 évesen, ezért kellett minden évben oda visszamenni.......ugye Benjike miatt, nem azért mert az anyukájának tetszett ott ....)

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Kriszta!
Köszi a választ. Jövő hétvégén lesz a kersztelő. :lol: Hihi nem vagyok trehány, csak a pap most tudott vagy augusztusban keresztelni hát mi választottuk a mostot.

A kenguruban van keresztelő fiú ruha, de hát az nagyongázul néz ki és 6000 forintot kérnek érte, ai azért durva. LEgrosszabb esetben kinéztem egy helyes teljesen fehér rugit akkor abba jön. Most kaptam még egy jó ötletet az Ázsia Centerben van állítólag egy bolt ahol minden méretben árulnak alkalmi ruhákat holnap megyek szétnézek. Egyik ismerős is ott veszi mndig a ruhákat a gyerköcöknek.... Talán kapok valamit.

De mos n em azért olyan undorytó nem hogy a lányoknak hatvan sor teli van ruhával ilyen olyan amolyan a kispasikra meg nem gondolnak..... no ez van.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebike!
Én is a Kengurut ajánlottam volna pedig... Bár észrevettem most, hogy fiura tényleg alig van választék :( nem is nagyon vettem most ott semmit én se.
Kereszteltek :D :D :D Kis tündérek, milyen nagyok már! Nem kaphatnánk mostanában kéeket Róluk?
Kriszta!
Benjike :lol: :lol: :lol: Kedves lehet, ahogy hisztizik minden évben kifejezetten a Seychelles szigetekért :lol:
Az ideénre Hajduszoboszlót szemeltem ki, ha normalizálódik a babahelyzet,ott csináltak valami tengert imitáló, homokos, lassan mélyülő medencét. Ha kifognánk pl. szeptember elejét, mire lemegy a turistaszezon, az nekünk pont jó volna. De egyelőre nem foglalok semmit.
Lányok, a babatali nagyon elhallgatott...
Mi most szombaton megyünk a vénasszonyokkal a másik topicból ahová irok.
Félek, hogy mire itt esetleg ujra megszervezzük, én már nem tudok elmenni...

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok

Zsebi
Nálunk Ákos tavaly a keresztelőjén tiszta fehérben volt (anyukám vette neki) mert igazán szép fiúsat sem én sem ő nem talált!
Végülis a templomban hideg van, így ő be volt még takarva egy szép fehér pléddel, amibe világoskék selyem (vékony) szalag volt egy csíkban befűzve. Ennyi volt benne a kék
Hogy hogy csak ennyi hely volt a keresztelőre? Egyszerre hány gyereket keresztel nálatok a pap?
Mert nálunk ilyen nem volt, mi mondtuk meg az időpontot.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Hihi, Balázs is hisztizik, hogy el akar ő is menni Mauritiusra, nem tartja szép dolognak, hogy nélküle voltunk ;) Az nem is érdekli, hogy nászutazásra nem visznek gyereket, maximum hoznak :D

wish
 
 


Melcsi!
Hát a Kenguru jutott nekem is eszembe először de gyatra a kresztelő ruha választék. Igazából még lányba se láttam ott szépet (ami nekem bejött volna).

Erika!
Köszi lehet nekünk is az marad. Bár ma láttam egyet de nem az igazi de a nő mondta náluk mindig van szóval vésztartaléknak az lesz aztán meglássuk.....

Hát mert nekünk nem volt tempolomi esküvő így egycsomó pap nem is vállalt minket aztán meg ez elvállat de mindenféle körmenet meg a jó Isten tudja mire kell mennie és ez az időpont volt, így nem válogattunk. :P

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi!
Én azt gondoltam, fehéret akarsz ráadni... Nekem abban volt a fiam annak idején, meg most Emese is.
Ilyet én is hallottam, hogy csak azért nem vállal a pap keresztelést, mert a szülők nincsenek templomban megesküdve. :evil: Micsoda hülyeség, mintha tehetne arról a gyerek! Inkább azt néznék, hogy a szülők meg akarják keresztelni, ezzel biztositva az utját a hitéletbe.
Wish!
Ezen a hozzászólásodon jót nevettem! :lol:

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Zsebi :D
segítenék... de mi nem kereszteltük őket.
amúgy szerintem egy jobb minőségű fehér rugi + szép sapka tökéletesen megfelel a célre.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: