Sziasztok!
Sírnihagyás téma..:
Azt hiszem,Bacilivi tökéletesen leírta,ami az én véleményem is.. Lehet,hogy félreérthetően fogalmaztam,akkor bocsi..Én NEM azt akartam megfogalmazni,hogy azonnal és állandóan fel kell venni a babát. Isten ments! Ebben
kismama,nagyon igazad van!!
Most,így 3.-ként nem is tudnám ezt megtenni. De azért valahogy "hallja" az ember,hogy HOGY sír.Ha csak unja magát,egész máshogy sír,mint ha pl. fáj a hasa. Na,ilyenkor igyekszem mindig felvenni,ha megszakadok is.. Ha csak unatkozik,egy idő után úgyis abbahagyja,mert annyira ő se hülye még 2 hetesen se,hogy fölöslegesen strapálja magát
.
Bacilivi,ez az 5 gyerekes család,wowww! Le a kalappal. Képzelem,hányan nézik őket hülyének (csak a saját tapasztalataim alapján gondolom...). Én NAGYON tisztelem az ilyen embereket. Az biztos,hogy ha az ember ennyi gyereket vállal,ahhoz tényleg egy BIZTOS kapcsolat kell. És sajnos ebből nagyon kevés van manapság.. Egyébként mennyi idősek a gyerekek?
Tesótéma:
Na,hát a korkülönbség kérdésben van szerencsém kipróbálni a "nagy" és a kis különbséget is. Tudjátok,szerintem egyáltalán nem lehet azt mondani,hogy bármelyik is kizárólagosan előnyös lenne. Szerintem a nagy korkülönbség az anyának jó,a gyerekeknek nem feltétlenül. A kicsi korkülönbség viszont elég szar az elején (bocs a megfogalmazásért,de tényleg..),viszont a gyerekeknek sokkal jobb. DEEEEEE ez magától a gyerek személyiségétől is füg!!!! és ezt nem lehet előre tudni..
A lányom 4 éves volt,mikor megszületett a Peti. Segített sokat,tudtam pihenni,ha akartam.. DE nem tudnak együtt játszani.., a lányom már inkább építene,apróbb játékokkal játszana,a Peti meg folyton összerontja amit épít..,stb. Nem tudja elővenni az apró játékait,ha a Peti ébren van..,szóval sajnálom szegényt,hogy annyit alkalmazkodjon az öccséhez.Egyenlőre sajnos nincs külön szobája..
A Peti és a Bogi között pont 2 év van (
Zsana,én
nagyon féltem a kis korkülönbségtől. De felszámolták a munkahelyem-magyar könyvklub..-,és 2 éven belül kellett,hogy szüljek ahhoz,hogy a gyedet megkapjam.Hát,ÉPPEN sikerült,1 hét a két szülinap között a különbség.Én úgy tudom,hogy ha betölti a gyerek a 2 éves kort,és a gyes alatt szülsz,akkor is kaphatsz gyedet,mert passzív munkaviszonynak számít a gyes is,de KEVESEBB összeget kapsz..)
Mindjárt felrakok pár képet a Petiről és a Bogiról.. Ezt komolyan nem gondoltam volna!! Valami megmagyarázhatatlan kapcsolat van közöttük. Tündéri a fiam,ahogy rohan hozzá,ha elkezd sírni.Egészen REMEG a kis teste.És ha épp nem vagyok ott,rohan hozzám,hogy MENJEK MÁR ODA a húgához,hát síííííír...
Ha lefektetem a Bogit az ágyra,egymáshoz dörgölik a kis buksijukat. A Bogi is!!! Felemeli a kis fejét a Petihez!!
DEEEEEEEE:
Sokkal kevesebbet tudok pihenni,mert hát ugye egy 2 évestől nem várhatja el az ember,hogy HAGYJA aludni.. És felügyelet nélkül természetesen nem hagyhatom őket egyedül. Szóval,most nehezebb. De meg vagyok róla győződve,hogy ha túlélem ezt az első 6 hónapot,NEKIK sokkal jobb lesz!!
Ja,és hát persze borzasztóan igyekszem a Petinek megmutatni,hogy azért,mert kistesója született,ő nem esett ki a "pikszisből".. Amikor szoptatok,odajön,és odadugja a kis buksiját.Hát persze,hogy agyon puszilgatom.. Meg időnként megkérem anyut,hogy vigyázzon a Bogira,és csak a Petivel elmegyek sétálni pl.. Ezt nagyon értékeli.
Szóval szerintem igenis nagyon sokat tehet a szülő a testvérféltékenység ellen. De nyilván azért persze van.....
Betti:
Végreeeee!! Jaj,de régen voltál!
Ti si építkeztek? Hol? És hol tartotok??? Mi is építkezünk.. Nekem az a szerencsém,hogy az anyósom a szomszédunk,és ő szokott főzni.(Hála istennek nagyon normális anyós kategóriába tartozik..).