Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Kiscsillag!

Eddig én MR doktornőhöz jártam, de Ő a múlt héten azt mondta, hogy azt sem tudja megmondani, hogy holnap mi lesz és azt sem, hogy melyik dokinak lesz azért ott rendelése.
Így dokihoz a Margitban nem járok, csak a terhesgondozóban megcsináják a vizsgálatokat az ott lévő szülésznők. A leletekkel meg elsétálok a doktornő magánrendelésére.

A János kórház sincs olyan közel, bár én Óbudán lakom. Mi kipróbáltuk, hogy kocsival mennyi idő alatt beérni a Szent Imrében és a Jánosba is. Ha a forgalom normál és nincs dugó, akkor a kettő között kb. 10 perc a különbség. Aztán még érdemes más szempontokat is figyelembe venni.

Üdv.: Juditdora
juditdora
 
 


V_Andi
Teljesen egyet értek Veled!!!! Szívás, ha pl. a III. kerületbe lakunk! És tényleg visszacsúszunk az időben... bár anyáink cáfolják a dolgot, vagyis nem paravános körülmények között szültek. :roll:

Kiscsillag
Én nem vagyok terhes, csak van egy pont MA 2 éves + 2 hónapos lányom! :lol:

Juditdora
Milyen útvonalon mentetek a Sz.Imrébe? Rakpart?
nikcsi
 
 


ozike
 
 

 
 

Sziasztok Lányok!

Ma ezt találtam! Talán van még remény!!!!!!!!!!!! :lol:

MNO
Integrált kórházat hozna létre a főváros a Margit, a Szent János és a Budai Gyermekkórház összevonásával – jelentette be Budapest egészségügyért felelős főpolgármester-helyettese, aki azt is elismerte: az áprilisi átszervezésekkor túl sok szülészeti ágyat szüntettek meg. Bús Balázs, Óbuda polgármestere örül, hogy a Fővárosi Önkormányzat igyekszik a rossz döntéseit korrigálni.

Horváth Csaba a Margit kórházban tartott tájékoztatón elmondta, hogy ezek az intézmények önállón nem életképesek, de ha összevonnák őket, akkor szabadabban lehetne szervezni a betegellátást, például a Margit kórházban újra lehetne sebészet. Horváth Csaba beszámolt arról is, hogy várhatóan felülvizsgálják a szülészeti ellátást, mert az áprilisi átszervezések eredményeként már látható, hogy túl sok szülészeti ágyat szüntettek meg.

Még nem elég!

Amire figyelmeztettünk, bekövetkezett: a Margit kórház átalakítása kapcsán törvényt szegett az ÁNTSZ, az Egészségügyi Minisztérium és a Fővárosi Önkormányzat. Annak ellenére hagyták figyelmen kívül a jogszabályokat, hogy tavaly októbere óta erre több alkalommal felhívtuk a döntéshozók figyelmét – reagált Horváth Csaba szavaira Bús Balázs, Óbuda fideszes polgármestere.

Az ellenzéki városvezető szerint a fővárosi koalíció annak ellenére áthágta a jogszabályt, hogy több mint 27 ezer óbudai polgár aláírásával kérte petícióban, hogy a sebészet és a szülészet-nőgyógyászat korábbi, jól működő rendszerét állítsa vissza.

Annak viszont örülnek, hogy a Fővárosi Önkormányzat rossz döntéseit igyekszik korrigálni. A beígért 10 sebészeti ágy jó, de még nem elég. Egyetértenek Horváth Csaba főpolgármester-helyettessel abban is, hogy a 40 százalékos budapesti szülészeti kapacitáscsökkenés tarthatatlan állapotokat okoz. Ezért azt kérik a Fővárostól, hogy a Margit Kórházat érintő minisztériumi egyeztetésbe a III. kerületet is vonja be!

Támogatják Horváth Csabát a tárcával folytatott tárgyalásai során abban a törekvésében, hogy további kapacitásokat vonjon be a szülészeti ellátásba. A magát tettek emberének nevező főpolgármestertől végre tetteket várnak az óbudaiak – írja közleményében Bús Balázs.

(MNO, radio.hu)
kau. detti
 
 


Ezt is olvassátok el:

http://www.radio.hu/read/220937/rid/PWdUTQ==


Még van remény!!!!

HHJJJAJJJ, DE NAGYON SZERETNÉM, HOGY A MARGIT SZÜLÉSZETÉT ÁLLÍTSÁK VISSZA!!!!!

Üdv!

Őzi
ozike
 
 


Sziasztok!
Bocs, hogy idetolakodom, de a mi topicunkon (Kútvölgyi) a következő linket tette fel valaki:

http://tv2.hu/tenyek/cikk/140549/

:D :D :D

Szép napot:


Kriszta

Kép
Kép
kriszta36
 
 


Sziasztok Lányok!

Ezt találtam!Régi, de érdekes hír!
http://www.radio.hu/read/219441
Szerintem most kéne valamit tenni, hátha a szülészetet visszakapná a Margit!!!!! Mit tegyünk??? :?: Kinek van jó ötlete!Most kéne lépnünk valamit, hogy újra elövették az ügyet!!!Most még meleg!
Detti
kau. detti
 
 


Jó reggelt kívánok Tisztelt Főváros!!! Hónapok óta orvosok, szülésznők, nővérek, kismamák és gondolkodó emberek százai figyelmeztetnek, és kiáltanak segítségért, hogy a helyzet tarthatatlan, szülő nők és újszülöttek életével játszanak, elhivatott szakemberek életét teszik tönkre.
Reméljük, most újra feléled a remény, és józan belátásra térnek. Számomra döbbenetes, hogy magukat felelősnek valló emberek így végezzék a munkájukat, és hogy a rombolást reformnak merjék nevezni.
Detti, sajnos konkrét ötletem nincsen, láttad a tüntetésen is milyen kevesen voktunk, az emberek közömbösek. Nagyon várom, hogy a jövő héten milyen döntésre jutnak a tyúk-agyukkal, nem tudom, hogy merjek-e még bízni.
Tudja esetleg valaki, hogy a terhesgondozó meddig működik? Máj. elején kéne mennem 26. heti nagylaborra. Üdv lányok: Tímea
mea75
 
 


minka
 
 


Kedves Minka! Köszi a cikket, nagyon érdekes és alapos volt. Végre erről a témáról is írnak!

Régebben szórakoztatónak találtam a Poronty c. rovatot az Indexen, de tulajdonképpen teljesen hiteltelen kismamáknak irogatni viccesen, mikor mostanában a helyzet nem ennyire jópofa, általában mindenki információt akar szerezni is cserélni ilyen fórumokon.

Ja, és drukkoljunk lelkesen a Margitnak, hátha visszakapja az ágyakat. Egyrészt teljes a káosz és a felháborodás, ami politikailag nagyon nem éri meg. Másrészt bízom az orvosi lobbiban, csak nem hagyják magukat. Teljesen nevetséges mobilitási programról beszélni nagyon keresett és jól menő szülészek esetében, na persze, majd elmennek Borsodba, elfekvőbe belgyógyásznak.

A.
v_andi
 
 


[quote]S írta:ziasztok,
ez nagyon fontos, ezt találtam:
http://www.fn.hu/belfold/0704/fizetni_k ... 159652.php

A lényeg:
"A március közepén született kormányrendelet lehetővé teszi a nőknek a szabad orvosválasztást, ha ez a terhesség első három hónapjában megtörténik. Sőt, a jogszabály ötödik paragrafusának bekezdései minden egyéb, a törvényben előírt fizetési kötelezettség alól mentesítik a terhes, illetve a szülőnőt. E szerint nem érvényes a szülészeti ellátásra az a szabály, miszerint orvosválasztás esetén meg kell fizetni az ellátás 30 százalékát, maximum 100 ezer forintot. Sőt vizit- és kórházi napidíjat sem kérhetnek az intézmények a terhesgondozásért, illetve a szülészeti ellátásért. "


A törvény a magasabb szintű jogszabály, vagyis az a mérvadó.
Kinek és milyen érdeke ilyen zavaros körülményeket teremteni???

Akkor most mi is a helyzet?
marcipan
 
 


A törvény a magasabb szintű jogszabály, vagyis az a mérvadó.
Kinek és milyen érdeke ilyen zavaros körülményeket teremteni???

(az előző hozzászólásból ennyi az én reakcióm, a többi idézet)
marcipan
 
 


Szisztok!!

Lécci segítsetek S.O.S.!!! Nem tudja véletlen valaki, hogy hétfőn vagy/és kedden lesz terhesgondozás az intézményben??? Ha valaki tudja, esetleg megy vagy telefonon eléri Őket (én eddig nem tudtam :( ) Akkor lécci ossza meg velem az ifót!!!!!

Köszönöm előre is!!!!!

Kép
Kép
kiscsillag
 
 


Szia Kiscsillag!
Én úgy udom csak szerdán lesz rendelés a terhesgondozóban.Remélem nincs semmi baj veletek!
Ha bármi problémád van a János kórházba kell menni,nem kell megvárni amíg lesz valahol terhesgondozás.
Remélem tudtam segíteni.Szia Anna.
nusy
 
 


Minka
Köszi a cikket, tényleg részletes, de most akkor mi van? Mikor várható pozitív változás????

Marcipán cikke is érdekes! Akkor most kell 30%-ot fizetni vagy mégsem? Nem mindegy!!! :(
nikcsi
 
 


Sziasztok!

Olvastátok? 5 nőgyógyászati ágyat kapna a Margit.

http://www.nol.hu/budapest/cikk/444986/

Ki érti ezt?!

J.
joha
 
 


5 ágy? Ezek nem normálisak. A Margit egyik erőssége az újszülött intenzív megléte volt, hogy biztosak lehettünk abban: kisebb problémáért még nem viszik el a babát.

Ez tényleg a teljes koncepció nélküliség jele. Mert ha kell még egy szülészet - kell - akkor a 40 ággyal működtetett Margit + 50 ágy a Jánosban még mindig jelentős csökkenés a tavalyihoz képest. Mondhatnák azt is, hogy kecske is, káposzta is, bár el tudom képzelni az össztüzet, hogy ezért kellett megkeseríteni egy csomó család életét szülés előtt, nem is beszélve a dolgozókról. Ja és a költségek, leszerelem, elszállítom, leltárazom, visszaviszem, stb.

Amúgy azt is el tudom képzelni, hogy valaki súgott, hogy a III. kerületnek nagy esélye van arra, hogy megnyeri a pert, akkor pedig inkább elébe mennek.

De persze, legyen akárhány ágy, csak állítsák vissza a szülészetet, legyen terhesgondozás!

A.
v_andi
 
 


Ez az 5 ágy az 1 napos nőgyógyászati műtétekre van....
myra
 
 


Sziasztok!
Most regisztráltam és jelentkezek előszőr.
Én sajnos a János kórházban fogok szülni, mert a drága Margit megszünt.
Öröm az ürömben, hogy állítólag 3 szülésznő ment át a Margitból a Jánosba, dolgozni. Szeretném ha az egyiküket megkérhetném, hogy ő legyen a szülésznőm. Nem tudjátok véletlenül kik mentek át?
Köszi :
kovács kornélia
 
 


1 napos nőgyógyászati műtét az ugye nem egyenlő az abortusszal? Mert nagyon cinikus, gusztustalan megoldás lenne, egy jól működő szülészetből abortuszgyárat csinálni...
v_andi
 
 


Sziasztok!

Hihhetetlen!!! Olvassátok el:

http://index.hu/politika/belfold/budapest/hcsaba070504/

Üdv!
Őzi
ozike
 
 


A fenti cikkben ez áll:

" Szent Margit Kórház alkalmasabb a budapestiek egészségügyi ellátására, mint a Szent János Kórház"

Akkor mi a fenének kellett szétcincálni????
Miért eresztették szélnek a kiváló munkaerőket???
Miért cuccolták át a berendezéseket a János-ba???

Tudja valaki a választ??

Őzi
ozike
 
 


V.Andi!

Sajnos volt részem az egynapos nőgyógyászati műtétben, jóindulatú daganatom volt, amit eltávolítottak, örök hálám az orvosomnak, aki rendbe tett.
Úgyhogy nem csak abortuszt kell ezalatt érteni, sajnos sokan vannak ilyen helyzetben, mint én voltam.

Úgy néz ki, teljesen rendben vagyok, kivárom a felépülési időt és szeretnék második babát, úgyhogy nagyon szorítok a Margit kórházért, nem adom fel a reményt.

Őzi
ozike
 
 


Tényleg jó lenne, ha visszaállítanák a szülészetet és a sebészetet a Margitban.

Dehát mindenkit kirugtak. Aki tudott, elhelyezkedett. Horváthné Panni 37 év után abbahagyta. El tudjátok képzelni azt a sok tudást-tapasztalatot, amit felhalmozott és most nincs kinek átadni?

Most már tényleg vége. A dolgozókat már nem lehet visszahívni.

Vidéken lakom. Most értesítettek az első átszervezések/bezárások miatti csecsemőhalálról... Egy óra az út a legközelebbi szülészetre. Sajnos későn értek oda...
rifu
 
 


Talán most kéne még egy demonstráció!? :?:
parapet
 
 


Parapet!Többiek!

Szerintem is mozdulni kéne!
Én azt gondoltam, hogy Anyák napja alkalmából vihetnénk virágot a Margit szülőszobája elé, az ANYA szoborhoz!Jó lenne egybekötni a szülés hete programmal!!( Talán így több figyelmet kapunk!!!)Mi a véleményed- etek??? Detti :roll:
kau. detti
 
 


Sziasztok!
Detti, ez nagyon jó ötlet, vasárnap menjünk?????Hánykor?
egyhónapos babástul is nagyon szívesen!!!!!!!!!
Kéne médiát is mozgósítani. Valaki?
Meg szólni a dolgozóknak( :( volt dolgozóknak) is.
Süni
suncsiga
 
 


Sziasztok!
Detti, ez nagyon jó ötlet, vasárnap menjünk?????Hánykor?
egyhónapos babástul is nagyon szívesen!!!!!!!!!
Kéne médiát is mozgósítani. Valaki?
Meg szólni a dolgozóknak( :( volt dolgozóknak) is.
Süni
suncsiga
 
 


Detti!

Nagyon jó ötlet! :D Szerintem 9 és 10 között kéne valamikor megejteni. Talán akkor még sokan ráérnek, mert gondolom mindenki megy a családdal nagymamákat köszönteni.

Ha tényleg oké a dolog, akkor én a hírtv-t vállalom.

Terjesszük minél több helyen!
parapet
 
 


Én is a vasárnapra gondoltam. :wink:
parapet
 
 


o. k. vasárnap 9h-kor az anyaszobornál!
ha bejáratosak vagytok a Margit kórház honlapjába, oda is írjátok be légyszi! ÍÉn is elkezdem terjeszteni.
suncsiga
 
 


Egy dolog jutott az eszembe. Be tudunk mi még oda menni a harmadikra? Mert lehet, hogy már lezárták az egész emeletet.
parapet
 
 


Ozike: nekem is volt egy napos műtétem - vetélés után és totál meg voltam rémülve ebben a helyzetben, hogy mi lenne, ha megint ez történne. Nem mindegy, hogy ilyet az orvosom - Sztanyik doktor úr csinál, azt szem előtt tartva, hogy ez az anyuka nagyon szeretne szülni még - vagy egy vadidegen, aki nem is tudja, hogy abortuszt, vagy mit csinál.

Detti: a virág holnap remek ötlet, mi ott leszünk! Ja, a harmadik emelet nyitva van gondolom, mert az ultrahang működik. Bár az csak hétköznap, úgyhogy lehet, hogy hétfőn reggel kellene akciózni!

A.
v_andi
 
 


Délután elsétálunk a kórházba, és megkérdezzük, hogy kivitelezhető-e a virágos akció.
parapet
 
 


Parapet, nagyon köszi. Ha visszajöttetek írjál!
suncsiga
 
 


Sziasztok!

Én arra gondoltam, hogy a virágot jövő héten kéne elvinni, több ídőnk jutna a szervezésre, többen lennénk, hatásosabb lenne! Vasárnap sokan nem érnek rá, rokonlátogatás (anya, nagyi, dédi)!Hétközben jobban ráérnek az emberek, a médiát is jobban lehet értesíteni!
Detti :roll:
kau. detti
 
 


Talán össze lehetne kötni az akciót a Születés hete rendezvénnyel (ami ebben az évben nehogy már a vizben- otthon- vagy gyertyafény mellett szüljünk témát dolgozza fel, mikor ez a helyzet).
v_andi
 
 


Most akkor holnap vagy a jövő vasárnap????
Bár személy szerint én akár minden nap elzarándokolnék ahhoz a szoborhoz, ha bármi is történne tőle. ( Kicsit Abigéles feeling, de tetszik:))
suncsiga
 
 


Sziasztok Lányok!

Elmentünk a kórházba, ahol azt mondták, hogyha benn akarunk demonstrálni, akkor az Igazgató Asszony engedélye kell, pláne ha még a sajtót is hívjuk.

Szerintem is jó ötlet lenne a Születés Hetével összekötni ezt az akciót, és arra is felhívhatnánk a figyelmet, hogy tavaly ebben a kórházban lett az év bábája Wéber Zsófia.

A Kismamában is van vele interjú, de elég light-os a cikk, hogy ilyen szépen fejezzem ki magam. :)

Én személy szerint nagyon csalódott vagyok, hogy a Születés Hete és a Kismama ennyire nem foglalkozik a szülészetek bezárásával. Előszőr talán a feltételeket kéne biztosítani, és utána jöhetnének az extrák.
parapet
 
 


Suttyomban fellopóztunk a kicsivel a harmadikra a szoborhoz, és majdnem elbőgtem magam az üres osztály láttán.

És Horváth Ágnesnek is küldhetnénk virágot a minisztériumba Anyák Napja alkalmából. :twisted:
parapet
 
 


Sziasztok!

Én azt gondolom, hogy a Főigazgató Asszonnyal kéne beszélni először, ne haragítsunk magunkra senkit! Ha ő áldását adja rá hétfőn, akkor csütörtökre, péntekre megszervezhetnénk! Mi a véleményetek!?? :?:
H. Ágnesnek meg nem virágot küldenék, hanem koszorút, gyászszalaggal, a "margitban" (szült ,és szeretett volna ott szülni)kismamák nevében!
Detti
kau. detti
 
 


Kedves és ügyes szervezők

Úgy látom jövő hétköznap lesz a demonstráció. Én eddig mindegyiken voltam, és szeretnék is lenni, de már dolgozok. Vagyis munkaidő után lenne jó... :oops:
nikcsi
 
 


Sziasztok!

Látom valaki már belinkelte a János Kórház ledózerolását felvető cikket. Ez az abszolút patthelyzet. Gratulálok politikusainknak.
marcipan
 
 


[quote="ozike"]A írta:ozike fenti cikkben ez áll:

" Szent Margit Kórház alkalmasabb a budapestiek egészségügyi ellátására, mint a Szent János Kórház"

Akkor mi a fenének kellett szétcincálni????
Miért eresztették szélnek a kiváló munkaerőket???
Miért cuccolták át a berendezéseket a János-ba???

Tudja valaki a választ??

Őzi


Politika... Havas Szófia volt a János kh. orvosigazgatója, egyben a regionális egészségügyi tanács (ők (f)osztogatták az ágyakat) vezetője. Külön vicces, hogy azóta őt menesztették az orvosigazgatóságból, pletykák szerint cserébe most a János kh. főigazgatóját akarja kitúratni az összevonás kapcsán.

Az öt ágy, az vicc. Az nem osztály, nem szülészet, és főleg nem elégséges az észak-budai régió ellátására. Nagyon remélem, hogy hamar észhez térnek.

Kép
Kép
sudve
 
 


Csakhogy értsük mi is van a dolog hátterében, nagyon kacifántos, ők vajon értik mit csináltak?

http://www.hetivalasz.hu/showcontent.php?chid=15699

És ennek értelmében még nem okafogyott az akciózás, mert azt hiszem egyre több szereplő számára világos, hogy nagy hibát követtek el.

Hétvégén mesélte egy 24. hétben lévő kismama, hogy pl. a Szt. Imrében egyik hétvégén 30 szülés volt, apukák nem mehettek be (közös vajúdó jutott csak az anyukáknak).

Remek :evil:
v_andi
 
 


Kovács Kornélia!
A Jánosba valóban 3 szülésznő ment át a Margitból: Mester Jánosné, Glaub Edit, Hushegyiné Kovács Györgyi.
Mindhárman nagyon aranyosak. Remélem segítettem! :P
málnácska
 
 


Mi ez a csönd a demonstrációról :?: :?: :shock: :o :x
nikcsi
 
 


Sziasztok!

Én sajnos nem tudom elérni az Igazgató Asszonyt, úgyhogy nem tudom, hogy lesz-e belőle valami. :(
parapet
 
 


sziasztok!

Nagyobb gyerkőcöm játszóházban lehet, hogy elkapta a bárányhimlőt. Ilyen bizonytalan esetben lehet még oltatni, vagy már mindegy? Most nagyon bánom, hogy idáig hezitáltam, remélem nem lesznek pöttyei a kiscsajnak.... :(
méri75
 
 


Bocsi, ezt nem ide akartam...
méri75
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?