Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy így ismeretlenül betörök, de nagyon szimpik vagytok, és szívesen csatlakoznék hozzátok.

Rólunk pár szót. A témában aktuális babám Hajna 2006. 08. 12-én született 3830g-mal és 52 cm-rel. Szinte kizárólag csaak anyatejet kap még, bár ez már egyre terhesebb nekem :( 2 óránként kell etetni éjjel nappal, de nem igazán fogad el mást. Nem tudom, mit tehetnék :roll:

Üdv!
Vendég
 


Gira!

Üdv. itt, lehet, hogy a foga miatt, nem?

Reni: Bocs, hogy tahó voltam, jobbulást!!! Nincs segítséged hétvégére, férjed már otthon lesz?

Eltüntem...

KépKép
KépKép
colett77
 
 


sziasztok!

Üdv köztünk Gira!

Valamivel jobban vagyok, asszem éhes is voltam már. Most minden összejött, mert délelött rohantam a saját dokimhoz, aztán vittem Danit a dr.-nénihez, utána etettem, altattam és kajám se volt. Itthon semmi, irány a boltba, de az meg zárva volt 1-ig. Így most ebédelek. Közben (ahogy Juca mondaná) megjött piri, vagyis a mai nap egy téboly!!!!
De összekaptam magam, lassan pakolnom kéne, aztán meg keresnem valami ruhát a keresztelőre.

Andy

Kép
oriandy
 
 

 
 

Móni!

Nagyon boldog névnapot!!!


Gira!

Üdv. nálunk!
Egy ismerősömék pont így jártak, de ott a lány nem érezte terhesnek a dolgot, bár a fia nem is 2 óránként evett, viszont 11 hónaposan is még szinte csak szopizott. Azóta nem találkoztunk, nem tudom, mi van velük mostanság.
Eretnek gondolat lenne, ha bepróbálkoznál a tápszerrel? Annak lassabb az emésztési ideje, talán tovább kihúzná Hajna kaja nélkül. És esetleg abba lehetne elkezdeni némi gyümölcsöt.
Vagy: ha megissza üvegből is az anyatejet, esetleg megpróbálhatod a lefejt tejbe keverni a gyümölcsöt. Persze nagyon pépes állagúra gondolok. Hátha így megbarátkozna a gyümivel, aztán meg a többi cuccal szép sorban.
De ez most csak egy szimpla laikus ötletelés volt tőlem!!!

Hátha másnak is lesz valami épkézláb ötlete.

Andy!
Jobbulást nektek!!!

Juca!
Sajnálom, hogy "beteg" a blog.

Most muszáj dolgoznom, talán a hétvégén még tudok egyszer jönni.

Puszi,
Kata

Kép
wkata
 
 


Oriandy, Colett, WKata, nektek is nagyon köszi! :)

Olyan jó a kedvem. Milán lépeget az ágy mellett, persze kapaszkodva. Olyan kis tündérbaba!!! :)

Szia Gira! Üdv itt! Nem dobsz a lányokról és magadról képet?
Vendég
 


Sziasztok!

A párom elvitte Petit fél 3-kor sétálni, plusz anyóshoz, de már hót ideg vagyok. Azért is megállom, hogy nem hívom fel őket!!! Remélem el tudja altatni István a gyereket!


Gira!
Üdv közöttünk!
Hajna egyáltalán nem fogad el mást az anyatejen kívűl? Gyerekdoki-védőnő mit mond? Próbálkozol minden nap valami pempővel?
Mesélj magatokról bővebben!

Reni
Kép
prenata
 
 


Most van egy kis nyugi, mert Isti elvitte Marcit sétálni. Én nem vittem el délután, mert kihasználtam az időt, amikor aludt.

Gira: üdv közöttünk. Ahogy a többiek is kérték írj egy kicsit magatokról és ha van lehetőséged esetleg képet is tehetsz fel :) .

Kimi: valamit akartam délután írni, de már elfelejtettem. Talán majd eszembe jut :shock: .

Colett: Noi nagyon ügyi, ha már így "gondoskodik" magáról és hagyja anyát enni :lol: .


Marciról ma készítettem egy csomó kisvideót. Sikerült megörökíteni a mászást :) , amikor áll és nagyon el van foglalva :) , kúszik és cipeli a kis játékait, ajtót csukogat és közben nagyon mondja a magáét :) :) :) :) :) :) :) :) .

Képzeljétek, tegnap kellemes meglepetés ért. Felhívott a főnököm. Na nem ezért, hanem mert én is szerettem volna már beszélni vele, csak persze a 4 nap kevés volt rá...
A lényeg, hogy jövő héten kedden lesz egy céges vacsora és kérdezte, hogy tudnék-e menni. Hétfőn bemegyek a munkahelyemre aztán megbeszéljük. Kedvem van, több mint valószínű, hogy el is megyek, de már most tudom, hogy nem fogom elengedni magam teljesen, mert mindig az jár az eszemben, hogy Marci lehet, hogy otthon sír utánam :( .
Mától egy kicsit kitoljuk a lefekvést és olyan 8 óra, negyed 9 körül lesz a vacsi. Talán így jobban átvészeli.
Egy csomó városból jönnek még kollégák, régen a vacsi után még hajnalig billiárdoztunk vagy bowlingoztunk, na ez most kimarad (legalábbis nekem :) ).

Na megyek és próbálom hasznosan tölteni az időt, nehogy kárba vesszen.
Holnap suli, úgyhogy nem leszek :( .

Eni

Eni
marcy
 
 


Móni, sok boldog névnapot Neked!

Az írós kedvem még mindig nem jött vissza, de ami késik nem múlik.

Jó hétvégét mindnekinek!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Csak gyors beköszönés:

Móni boldog névnapot és ha addig nem tudnék jönni, akkor előre is boldog szülinapot Milánnak!

Gira,
üdv itt!

Ex,
nálunk sem egyszerűek mostanában az altatások. Most nemrég szoktunk át arra, hogy nem karban alszik el, hanem berakom a kiságyba, aztán dudorászok neki és akkor szundi.
Elvileg persze, mert sajnos néha rátör a hiszti és akkor ott kérem hiszti van nem alvás. Ma volt egy pont ilyen, pedig szegénykém annyira fáradt volt már, hogy majdnem szétesett, de nem birt elaludni.
Végül elkezdtem masszírozni a talpát és végre ez hatott, kidőlt. Ilyen volt már nekünk napközben is, szerintem az a baj, hogy túlpörög és már annyira fáradt, hogy azért nem tud aludni.
Ráadásul külön nehezítő, hogy amióta tökéletesítette a hasról hátra fordulást azóta mindig csinálja, viszont hason nem tud aludni, szóval ilyenkor pakolom vissza és próbálom háton tartani, ami megint hiszti forrás lehet. Na, nem egyszerű:(

Most mennem kell, mert a férjem követeli az ámítógépet. Még csak annyi, hogy remélem Juca blogja hamarosan újra éled, mert hiányoznak ám kedves sorai!

meteor
 
 


Sziasztok!

Szép kis hétvége, nem mondom! Esik az eső, borús az ég!
A gyerekem már megint alszik!
Képzeljétek, Peti este fél 10-től reggel negyed 7-ig aludt egy mukk nélkül. akkor viszont nem bírtam gyorsan kikapni a kiságyból altató szopira, mivel a folyamatos fekvéstől lemerevedett a derekam. Már az üvöltésre (mármint a gyerekére) jött be a férjem, hogy segítsen rajtunk, így természetesen már nem aludt vissza Peti. Viszont csak idáig húzta, most kidőlt!

Rita!
Nálunk is így van! Minél fáradtabb a gyerek, annál nehezebben alszik el! Sokszor hasra fordul és mivel ő sem tud így aludni, egy idő után felébred!

Kitti!
Tessék jönni írni! Ez parancs!!!! Írd ki magadból a depit!!!!

Eni!
Neked jó szórakozást keddre!
TEgnap a párom fél 7-kor hozta haza Petit ( fél 3-tól). Olyan jól elvoltak, hogy csuhaj!! Meg is uzsiztatta, hintáztak, elaltatta! Nekem nagyon furcsa volt 4 óra távollét Peti nélkül. Viszont felbuzdulva ezen,azt hiszem nyugodtan csinálhatok mostmár magamnak fél napos programot, mert a délelőtti altató szopit (most enélkül aludt el) leszámítva, legközelebb este szopizik Peti!

Képzeljétek, Peti egyre apásabb! Ha látja, hogy megy el az apja az ajtóhoz mászik vagy kompol és el kezd sírni! Olyan igazi krokodilkönnyezősen! :lol:

Reni
Kép
prenata
 
 


Móni!

Mizujs? Hol lesz végül is a buli?
Kérünk majd sok-sok képet!!!!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Móni!

Nagyon boldog névnapot kívánok!!! Bocs, hogy csak most, de tegnap du Kinga megbuherálta a billentyűzetet, és nem tudtam írni.


Blog gyógyult, majd igyekszem írni, azért még teszek fel egy dilist az újralét örömére :-)

Reni!

Ez nagyon jó, akkor most már nem vagy Peti rabszolgája.

Gira!

Üdv itt.
Én csak annyival tudok cifrábbat, hogy ezt másfél éves gyerek csinálta az anyjával (unokatesóm kislánya), aki egyszerűen elapasztotta a tejét. Nem bírta. A gyerek csak az anyatejet volt hajlandó enni. Nagy úr az éhség :-) Nincs ötletem, nálunk ez jól működött, úgyhogy passz. Ráadásul az a kiscsaj a mai napig válogatós, és egy kicsit túlzott szerepet kap az evés, mint téma. Ez mindig a hiszti tárgya, igaz most már 3 éves a lány. A bölcsiben, meg másik unokatesóméknál nincs hiszti, ha nincsenek ott a szülők. Szóval egy kicsit túlpörgették a témát. Ti még nem tartotok itt, de próbáld, hogy ne szekáljon ezzel, mert megérzi, és ezzel fog "zsarolni".

tjuca
 
 


Hahó Csajok!

Mi ez a nagy pangás?
Vége az ünnepeknek! Szimpla hétvége van!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Helló Csajok.

Nem sok mindent kellett ma visszaolvassak, remélem ez azt jelenti hogy mindenkinek jól telik a hétvégéje.:-)

Mi voltunk Árkádban nézelődni, aztán Ikeában, aztán Tomi elment az Auchanba, én meg Ádám segítségével kitakarítottam. (utóbbi úgy nézett ki hogy amit én a helyére tettem azt ő elővette.

Vendégeket várunk, úgyhogy még készítenem kell valami rágcsálnivalót, poharakat, ilyesmi...

Ma már valamivel jobban vagyok, de a depresszió még mindig nem múlt el. :cry:

Pusz mindenkinek.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok Lányok! Tavaly ilyenkor már a szülőszobán pislogtam. :lol:

Köszi Mindenkinek a köszöntést! :)

Reni: eredetileg úgy volt, hogy anyósomék nyaralójában tartjuk, de mivel nagyon rossz az idő, ezért sajnos módosult a program helyszíne. Jönnek a vendégek, étterembe megyünk. Csinálok képeket és majd teszek fel. :)

Juca: eldobom az agyam ezen a szappanopera csináló marhaságon! Pihent agyú, aki ezt kitalálta. :lol: :lol:

Kitti: annyira sajnállak, de szerintem az tök jó, hogy egyáltalán felismered, hogy depis vagy. Lehet, hogy tényleg egy nem mindennapi buli tudna kizökkenteni ebből a helyzetből és a mókuskerékből. :wink: Többiek?

Reni: kell azért néhány óra a gyerek nélkül is. Mondjuk én is nehezen tudom elképzelni. Pl. jövő héten osztálytalálkozóra megyünk, a férjemére. És ott az a szokás, hogy mennek a feleségek is. :shock: Már most tiszta ideg vagyok, hogy anyósomék hogy fogják megfürdetni, etetni, letenni aludni a gyereket. Őszintén szólva legszívesebben nem is mennék, de a férjem ragaszkodik hozzá. :twisted:
Vendég
 


Nagyon boldog szülinapot Milán!

Kép Ilyen volt közvetlenül a szülés után.

Kép És most. Nagy csibész. :wink:
Vendég
 


Kedves Móni!

Igazán megható hogy pont anyák napján lett egyéves a babád, nem?

ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG A NAGYFIÚ EGYÉVES MILÁNT!!!!!!!!!!

Szeretettel:

Kitti, Tomi, Ádám :D

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Drága Milán!

Nagyon-nagyon boldog születésnapot kívánok Neked!!!!


Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Móni!

[size=9]Nagyon-nagyon boldog első szülinapot kívánunk Milánnak :) ![/size]

Marci&Eni&Isti

Eni
marcy
 
 


Nagyon boldog szülinapot kívánunk Milánnak!!!!!!

Andi és Dávid

Kép
Kép
veráska
 
 


Sok szeretettel köszöntök minden Édesanyát! Legyen nagyon szép napotok! :) Kép
Vendég
 


Milán! Kép

tjuca
 
 


Sziasztok!

Vencel már meggyógyult, igaz, megint kezd tüsszögni, orrfolyni. Éjszakáink szarok, a foga Húsvét óta kínozza, meg minket is. Nappal örökmozgó, mindenbe kapaszkodik és áll felfele. Szóval nem unatkozom és nem alszom. Sok puszi, főleg a babóknak és szülinaposoknak! Betegeknek külön puszi-puszi! Olvasni sem tudok, csak bekukkantottam. Hiányoztok! Remélem hamarosan visszatalálok hozzátok!

Mári

Kép
mári
 
 


Szülinaposoknak: akik nemrég múltak 1 évesek és nem köszöntöttem és Milánnak, aki ma kerek 1 éves! A Jó Isten éltessen titeket sokáig!

Mári

Kép
mári
 
 


Sziasztok!

Tegnap este jöttünk vissza Pestre, az unokaöcsém ballagásán voltunk, este pedig házibuliba voltunk hivatalosak. Julcsikát lent hagytuk a nagyszülőknél, nem sokára hozzák haza, már nagyon hiányzik a kis Drága. :) Az a szerencse, hogy fel sem tűnik neki, hogy nem vagyunk, nagyon jól érzi magát anyuékkal, tegnap csúszdáztak a keresztlányommal, anya mesélte, hogy kacagott, és sikongatott, állandóan mutogatott a csúszdára, nem akarta abbahagyni, annyira tetszett neki. :)
Nagyon jó volt tegnap bulizni, már régen voltunk, kicsit kikapcsoltunk, táncoltunk, örülök, hogy anyáékra nyugodt szívvel rábízhatom Julcsikát.
A csajos buliban is benne vagyok. :) Jól jön néha egy kis kimozdulás. :)
Lehet, hogy már csak holnap jövök, rendet kell még tennünk, és persze nem árt egy kicsit pihenni is a tegnapi ramazuri után.

Milán, Isten éltessen sokáig az első szülinapod alkalmából!

Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Isten éltesse Milánt az első szülinapján!

Anita, Peti és Kornél

Várjuk majd a képeket!

Tegnap mi is ballagáson voltunk, most lassan már magamra találok! Ma meg anyuékat köszöntöttük! Majd jövök még!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Móninak utólagosan boldog névnapot!

Kornélnak boldog hófordulót!!!!

Andi és Dávid

Kép
Kép
veráska
 
 


Milán!
Nagyon boldog szülinapot kívánunk!!!

Makitól anyák napjára egy 6 másodperces büszke, kapaszkodás nélküli állást kaptam!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Puszi,
Kata

Kép
wkata
 
 


Anita!

Kornélnak pedig boldog hófordulót!!!

Kata

Kép
wkata
 
 


Sziasztok!

Nagyon nagyon kedvesek vagytok mindannyian, köszönjük szépen a köszöntéseket! :)

Kitti: valóban megható, hogy pont anyák napján ünnepeljük Milánt. Nekem ez a már a második anyák napjám, tavaly május 7-én volt és Milán akkor volt 1 napos. Öreg mama voltam. :wink:

Nagyon jól sikerült a mai nap, Milán egy kis hős. Egész nap nagyon aluszékony volt és fáradtnak tűnt, de tűrt, tűrt. Aztán este, mikor elmentek a vendégek megfogtuk a fejét és nagyon meleg volt. Láz sajnos. Volt hűtőfürdő, meg lázcsillapító, úgyhogy most alszik.
Olyan kis aranyos volt, a tortát nem tudta mire vélni, na és a tűzijátékot sem, attól meg is ijedt. Egyébként evett, bár nem a szokásos adagot, de azért nem panaszkodhatom. Holnap kihívom a dokit, ha nem változik.

Mári: szegény Vencel, jobbulást! :(

Wawel: Kornélnak utólag is boldog hófordulót! :)

Méz: az tényleg nagyon szerencsés, hogy Julcsika ilyen jól elvan másokkal. Nekem is olyan jólesik, hogy Anyukám és Anyósom is ugrik, ha Milán pesztrálásáról van szó. Az más kérdés, hogy sajnos nagyon messze laknak, így nem igazán tudom kihasználni a kínálkozó lehetőséget.

Mindjárt dobok fel néhány képet.
Vendég
 


Kép Ez meg mi? [img]
Vendég
 


Kép Tetszik, csak még álmos vagyok.
Vendég
 


Kép

A tortám, felül csoki, alul túró. Nyami nyami.
Vendég
 


Móni, micsoda egy hupikák törpikék tortája van az egyévesnek!:-)
Milán cuki nagyon a fotókon, Tomival mindig mondjuk egyébként hogy nála nyugisabb gyereket még sosem láttunk. Valamit nagyon jól csináltok!
:D
Egyébként olyan szempontból nekem is szerencsém van, hogy Ádám remekül elvan mással is. Mondjuk ez szerintem nagyban annak tudható be hogy bölcsis. Szinte mindegy neki ki bohóckodik, csak bohóckodjon neki valaki.:-)


Jó éjt!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Hali.

Tegnap akartam írni, de a kicsi fiam úgy döntött, hogy kikapcsolja a gépet...
Most is csak azért jöttem, hogy Milánt köszöntsem 1. születésnapja alkalmából.

Ha tudok, később jövök bővebben.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Hellóka!

Na, még reggel senki se írt? Majd én.... Noi annyit kiabált iccaka, hogy csak na...Anyák napja jó volt, kivéve, hogy Noi lefejelte a padlót, mert megijedt a Mátétól, és vérzett a szája. Tök megijedtünk, mert azt hittük a foga.

Móni: Hű, 1 éves lett a Milán! Külömben ezt a tortát hol vettétek? Jobban van már a fiú, nem lázas? Lehet, hogy csak a túl sok izgalom hatására lett lázas?

Kata: Szép ajándék, ez jobb a virágnál. Noi még nem akar járni egyedül, de a motorozás már tök megy neki. Még jó, hogy megmaradt Máté "kezdő" motorja.

Kitti: Mi gyermekeink is elvannak a rokonokkal. Lelkiállapotod?

Hű, semmi értelmes nem jut eszembe.

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Sziasztok!

Mi van veletek Csajok? Ki fog halni a topic! Írjatok! Pörgessük fel, de gyorsan! Gabella, Tandika, el vagytok tűnve.

Kitti: az bizti, nagyon nyugis gyerek Milán. Én is mindíg jó gyerek voltam. :lol: A családi legenda szerint az apja is lusta kissrác volt, mindíg kapus volt, hogy ne kelljen szaladni a labda után. Viszont iskolába mindíg úgy engedték, hogy "kisfiam, ma ne verjél már meg senki". Jó kilátások, ugye? :lol: :lol: :lol:

Milán sajnos benyelt vmi vírust, reggel a dokinál kezdtünk. :cry:

Ebédet ma nem kell főznöm, hurrá! Tegnap a két nagymama kajahegyekkel jött hozzánk. Szerintem egész héten azt esszük majd. :shock:
Vendég
 


Ex: köszi! :)

Colett: www.horvatcukraszda.hu Nekünk ez a kedvenc helyünk, nagyon finom volt a torta, 24 szeletes, kívül tojáshabos, a felső csoki, az alsó túró. Megvágva így nézett ki.

Kép
Vendég
 


Sziasztok,

eddig nem volt babanet :shock: , nagyon sokszor hülyéskedik :evil: .

Csak gyors bekukk, mert rájöttem, hogy még az előző félévi anyagot sem tudom, amit már egyszer megtanultam... úgyhogy kifutok az időből :? .

Móni: nagyon aranyos ez a torta, nekem is egyszerre a hupikék törpikék jutott eszembe :) !

Kitti: hogy vagy? Jobb a hangulatod már? Ne szomorkodj, nincs rá okod :) ! Legalábbis remélem.

Tandi: hogy álltok a fogakkal??? Képzeld, Marcinak már 7 foga van :) . Az utóbbi néhány hétben fognövesztéssel voltunk elfoglalva, na meg a mászás tökéletesítésével :D !
Minket sem került el a popsi bepirosodása. Amikor szombaton este hazajöttem és megláttam tiszta ideg lettem és jól le is teremtettem Istit, hogy biztos nem kente be neki eléggé, de aztán hogy másnap sem szűnt meg elgondolkodtam, hogy talán a foga miatt. Szinte tuti, mert napközben általában szebb, aztán este erőteljesebb a pirosodás.
Majdcsak kilábalunk belőle, nagyobb bajunk sose legyen :) .

Na megyek, mert Marci unatkozik :) .

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Kimike: nagyon szép a torta, és biztos ugyanilyen finom is volt! Milán egy kis tündér a képeken! Reméljük a vírusos betegségből is hamar kilábal!

Köszönjük mi is a köszöntéseket! Ha jobban belegondolok már nekünk is csak 2 hónap van vissza és az a 10-hez képest semmi! Ráadásul addig előttünk még lesztek egy páran, akik betöltik az egy évet és így aztán köszöntésekből nem lesz hiány! :D Repül az idő!

Gabella, Tandika: tényleg nagyon eltűntetek! Reméljük Andi nálatok nincs semmi baj, Gabellaáéknál mi újság Mesivel?

Marcy: neked ezerrel megy a drukk egész májusban: Ügyes legyél! Biztos minden sikerülni fog csak nagyon fárasztó lesz! Kitartás!


Kata: Misi nagyon ügyes! Azt hiszen nem sok van már hátra és lehet futni utána! Építkezés halad?

Most ennyi jutott eszembe: Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Wawel: két hónap már biza nem sok. Meglátod nemsokára sok kis öntudatos egyévessel leszünk fent a fórumon! :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Móni!
Örülök, hogy jól sikerült a szülinap, annak kevésbé, hogy Milán beteg lett!

Szerintem mi is elkezdtünk igaziból fogzani, mert Peti fosikázik és ömlik a nyála, arról nem is beszélve, hogy ok nélkül sírva fakad!

Eni!
Azta, 7 fog!!! Jól belehúztatok!

Én már alig bírok ülni is. Zsibbad a jobb lábam! Holnap irány a doki! Hívtam időpontért, de már nem tudtak adni. Remélem nem kell holnap egész nap ott dekkolni!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Egyszer már hozzákezdtem egy terjedelmesebb választ írni, de a lányoknak vétójoga van... nem tudtam befejezni, de most alszanak... hátha ;)

Milánnak így utólag is boldog szülinapot... az Isten éltesse még nagyon sokáig!

Szóval én is ismerek olyan gyereket, akinél eltúlozták az evés témát... csak hát ha benne van az ember, nem tudja hol a határ :?
Hajna 6 hós koráig csak anyatejet kapott, semmi mást. Akkor próbáltam almát, krumplit, céklát... 2-3 kanálka után sugárban lehányt minden alkalommal. Erre a védőnő azt mondta, hogy akkor várjak még a hozzátáplálással, a doki már húzogatta a száját, hogy akkor is kellene ennie, felírt tejpépet. Bevallom én azt nem váltottam, ki, mert ha mást nem eszik, azt miért enné? Vártam 1 hónapot, akkor újra próbálkoztam, ugyanilyen eredménnyel. A doki azt mondta KELL ennie (a körülmények nem érdekelték), a védőnő még mindig türelemre intett. 8 hósan elfogadott már kb 50 ml bolti gyümölcsös bébikaját, de azt is kb fél óra míg beleügyeskedem a szájába... nem túl lelkes. Itt tartunk most. Ennél többet semmilyen ügyeskedéssel nem tudok beleimádkozni. A súlyfejlődése nem töéletes,de hízogat. 400-300g-okat /hó 6 hós kora óta. Most 8300 g, ami szerintem nem rossz.
Mellékszálon fut egy másik ügy, aminek talán van összefüggése ezzel, bár még egy doki se foglalkozott vele: kiütések. 6 hós kora óta kiütéses. Ha nem kenem gyulladáscsökkentő krémmel, akkor elviselhetetlenül durva... viszket neki és úgy néz ki, mint egy hormontúltengéses pattanásos kamasz arca. Ez csak a hasán, sehol máshol. Ezért a bőrgyógyász valami kontakt dologra gondolt, de az úgy tűnik nem jön be. Most tej-, tojás diétán vagyok.

Mozgásfejlődés szemontjából sztem nincs lemaradva, felül, feláll egyedül, sajna mászni nem mászik, így állandó a bömbölés anya, vagy valami érdekes dologért...

Hát kb ennyit rólunk így első körben ;)
Vendég
 


Gira: köszönjük! :)
Nem akarok okoskodni, félre ne értsd, csak próbálok segíteni, hátha. Én a tejpépet kiváltottam volna, mert annak nincs olyan karakteres íze, mint a gyümiknek, normál ételeknek. De lehet, hogy valóban nem ette volna meg. Milyet írt fel a doki? Csak mert azoknak a szavatossági idejük elég hosszú és a gyerekeknek is sokáig javasolják adni, tehát nem buksz rajta, ha kiváltod.
A mennyiség miatt ne görcsölj, szép súlya van Hajnának. Nálunk is nehezen indult be a kanalazás, de nem adtam fel, most meg már le se tudom állítani, annyit eszik Milán. A védőnő azt mondta, hogy 1 éves korig a fő táplálék az anyatej legyen. Mondjuk ez nálunk nem működik, csak azért írtam le, hogy tudd ilyen szemlélet is van, tehát semmiről sem vagytok lemaradva.

A bőrproblémában nem vagyok jártas, talán Juca tud segíteni. Annyi, hogy egy barátnőm kisfia a paradicsomra allergiás. De mondjuk ha még azt nem is kapott, akkor ez kilőve. Passzolom a kérdést. :? :roll:

Hajna=Hajnalka? Vagy a Hajna önálló név? Csak mert még nem is hallottam.

Ma megkérdeztem a védőnőt, tápszert 2 éves korig írnak fel és ha nem szopik a baba, akkor ajánlják.
Vendég
 


Kimike!

Végül nem tejpépet, hanem Sinlacot (az esetleges tejérzékenység miatt) kiváltottam pár hete, de az még annyira se csúszik, mint a banános alma :(

Hajna - önálló név. Vörösmarty Mihály Zalán futása című költeményében Ete szerelme, Huba lánya. Gyakorlatilag Vörösmarty találta ki a nevet. :)
Vendég
 


Szia Gira!

Aha értem. Ha ki is hányja... A pöttyökre nem azt mondta a doki, hogy ekcéma? Mert az annyi mindentől lehet, mosószertől, környezeti ártalmaktól, kajától, ha van allergiás...
A sinlac mindentől mentes, és nekem sem ízlik. Először próbálad a banános almába keverni, egy kicsit. hátha.
Kinga majdnem egy éves és "csak" nyolc kiló, de arányos, és sztem nem vékony. Mindemellett csak azt tudom mondani, hogy türelem, és ne erőltesd, ne az legyen, hogy gyere megünk enni, hanem mikor jó passzban van, akkor kínáld. Foga van? És a banánt le tudná harapni, mert az olyan játékos. Vagy egy kis kenyérhéjat csak úgy, hogy ő csócsálja. Több ötletem nincs, kitartás!
A hajna nálunk is esélyes volt, nekem nagyon tetszik, csak lebeszéltem magam, mert ugye nincs védőszenje, és nem akartunk két nevet adni. :-)

A blogban írtam az ekcémáról, ha gondolod olvasd el, nagy a káosz, mert mint nálatok is, a védőnő, orvos, bőrgyógyász mind mást mond.

tjuca
 
 


Hali!

Huu, Gira!
Nem irigyellek! Lehet, hogy a lánykád rögtön darabossal fog indítani???!!!

Egy hét óta először lemerészkedtem egy félóra sétára Petivel. Lementünk a postára befizetni a csekkeket!
Szegénykémet délben felkeltette a futár, aki a névnapi ajándékának egyrészét meghozta. Most bírtam megint elaltatni!
Kapott egy 36db-os puzzleszőnyeget. Jó nagy, a fél szobát beteríti! Most már legalább nem csúszkál annyira, mert ugyebár szőnyegünk alig van és nem is akarunk többet a lakásba.

Merre vagytok csajócák???

GABELLA!

MI VAN MESIVEL???

Reni
Kép
prenata
 
 


Bocs, Hajna :lol:

tjuca
 
 


Juca!

Ez most melyik film a blogodban? Legújabb Hugh Grant film? Imádom a fickó!
Egyszerűen elolvadok tőle!

Reni
Kép
prenata
 
 


Ja ja, de a csípőmozgásos, egy másikból van, itt a filmbéli, ilyenkor elfeledjük az utcanénizését: http://images.google.com/imgres?imgurl= ... l%26sa%3DN

Én speckó annyira nem csípem, de ez a film nagyon jó :-)

tjuca
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?