Új privát üzeneted érkezett!

Séta etikett: :lol: :lol: :lol: ismerős valahonnan!
Ayse, biztosan jó lehetett a szülinap! Lili nagyon bájos a balerina szerkóban.
A tortákra ránézve csorgott a nyálam, az a csoki a lúdlábban............húúúúúúúúúúú.......


A 4 napos hosszú hétvége meglehetősen jól sikerült: bográcsban főtt bableves, túrós palacsintával szombaton, bográcsban főtt lecsó vasárnap, hétfőn kis villamosozással egybekötött séta, kedden pedig Egerbe mentünk fel, Fanni össz-vissz 40 percet aludt odafelé a kocsiban-alvásidőben indultunk.
A várban leginkább az ágyúk kötötték le a figyelmét, illetve a babakocsit tologatta folyamatosan a macskaköves emelkedős-lejtős úton.
Megnyílt a panoptikum az Egri csillagok szereplőivel, közülük Szulejmán szultán tetszett neki.
Életében először kibírt 15 percet az étteremben az asztalnál, szépen ette a sült krumpliját rántott sajttal, úgyhogy mindenki egyszerre tudott enni.
Ittunk finom muskotályos fehérbort és jégbort is, de csak 1-1 pohárral.

Ppanna, hát igen.Anyukám szerint a bölcsiben mindig jobb kaját adnak a gyerekeknek.

Többiek?

KépKép
tibicsoki75
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk mi is már tegnap Keszthelyről, csak ma mosómasázás, almolás, játszó, bevásárlás és ezekkel el is ment a nap.
Nagyon jó kis 4 nap volt, osztálytali is jól sikerült, érdekes volt hallgatni kivel mi történt. Bár valahol csalódás is volt, hogy olyan kevesen voltunk. Viszont egy klassz szabad este volt nekem, mama altatta Bendegúzt és csak kis nyüszi volt állítólag.
Amúgy végig kint voltunk a kertben, homok-hinta-talicska-hangyanézés volt a program, kedden délelőtt meg lecsődültünk a Balatonpartra a majálisba, irtó hangos és elég tömegiszonyos megmozdulás volt, de Bendegúz jól bírta. Igaz jókor mentünk, mert délelőtt azért még istenes a helyzet, de ebéd után tényleg mindenki ott tolong ilyenkor.
Majd lesznek képek, csak már nincs erőm kicsinyítgetni.

Ayse!
Lili szülinapi képek nagyon aranyosak, Lilibalerina irtó csini, na és a tortááák, az a lúdláb brutálmódon néz ki.. :roll: :)
Sétaszövegen megint behaltam. :lol: :lol: :lol:

Timi!
Jó kis hétvégétek volt akkor! Mostanában mi nem voltunk Bendegúzzal étteremben, de félek, most nehezebben bírna megmaradni a helyén, mint 2-3 hónapja, és mivel sokkal kevesebbet is eszik így pláne hamarabb ráun a dologra.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Ezt az egy képet azért felrakom. :D :D :D


Kép


Nem bírtam tovább, hiába a titoktartásnak Réka a mestere :D :D :D

Összehoztuk a karácsonyi ajándékot úgy néz ki. :D :D :D

Jóéccakát!!

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 

 
 

De jó, hogy idekukkantottam mégegyszer!

Márti!
Szívből gratulálok!!! :P :P :P

ayse
 
 


De még ne gratuláljatok ám, csak drukkoljatok!!! :D :D
Remélem minden rendben lesz.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Ayse!
Inkább drukkokat kérek!! Még olyan picike, csak nem bírtam magamban tartani tovább a hírt. :roll: :D

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti!
Nagyon- nagyon örülök! Akkor még nem gratulálok, csak csendben drukkolok!

Ágoston megbetegedett. Ma nincs láza (más tünete eddig sem volt), de olyan nyűgös, hogy nagyon nehéz elviselni. Most anyósom levitte egy picit magához, addig van egy kis nyugtom, megyek is és összedobok egy levest.

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Réka!
Köszi!
Ágostonnak gyógypuszik mennek, gyógyuljon meg gyorsan.
Bendegúz is betaknyosodott a nagyiknál, de olyan érdekesen náthás, hogy éjjel mindig bedugul az ora, de nappal soha nem folyik semmi belőle. Szívom reggel-este, de nem jön belőle "annyi" trutyi, viszont éjjelente sajna 3x ébred inni, mert nem kap levegőt az orrán.

Timi!
Boldog névnapot kívánunk!

Kép

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Timi!

Boldog Névnapot!!!

Kép

(A dícséretet a tortáról (is) bezsebeltem, amit különösképpen nagy becsben tartok egy cukrászberkekben bennfenntestől. :D Különben nekem titkos vágyam egy cukrászda)


Márti!
Bocsánat, megelőztelek. Akkor csak halk drukk.

ayse
 
 


Marti :D :D :D

Huu hat akkor nagyon nagyon DRUKKOLUNK :D

Kép

Kép
ppanna
 
 


Sziasztok!

Ágoston alszik. Remélem hatalmasat, és jókedvűen ébred.

Ayse!
Szépek a szülinapi képek! Gondolom Lili nagyon örült a balerinaruhának. A tortákból rengeteget meg tudnék most enni, jól néznek ki!
Ágoston a séta etikettnek megfelelően szokott viselkedni. Azzal kiegészítve, hogy ő megáll és megbámul majdnem minden szembejövő, vagy hátulról kielőző embert. A motorozást még nem próbáltuk. Erről jut eszembe, most tűnt csak fel, mennyi igazi motor járkál az utcákon. Ahányszor elmegy mellettünk egy Ágoston mutogat és próbálja utánozni a hangját. És mivel tényleg sok motor van egyfolytában mutogat és berreg.

Timi!
De jó programjaitok voltak nektek is a hétvégén! Mi az a jégbor?

A négy nap nekünk is jól telt. Többnyire szabadtéri programjaink voltak, Ágoston csak kedd koradélutánra betegedett meg. Este még az ügyeletre is elmentünk, csak hogy megnyugodjak, mert 38,7 alá sehogy sem sikerült levinni a lázát. Ott csak a torkát látta egy picikét pirosnak a doktornő. Azt mondta, hogy szerinte ne egyből másnap vigyem a dokinkhoz, hanem várjak még egy napot, mert addigra jobban látni, hogy mi baja is lehet. Szóval, ha minden igaz délután elviszem orvoshoz.

Ayse!
Ha nektek ügyeletre kell menni, akkor ti is a Budai Gyerekkórházhoz tartoztok? Csak mert, ha igen, akkor ez megmaradt. Vagyis kiderült, hogy teljesen függetlenek a kórháztól, csak az egyik épületében vannak.

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Ágoston szombaton segített főzni nekem:
Kép
Kép

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Márti!
Kérdezni szabad?

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Jujj, és ezt el is felejtettem! :oops:
Timi :D Ngyon boldog névnapot!!!

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Réka!
Persze!
Amúgy most hétvégén voltam UHon, betöltött 6 hetes volt, szívműködés klasszul látszott. Ha jól számolok szombaton lesz 7 hetes. :D

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Timi!
Köszi az infót a kórházról! Igen, oda fizetett be Nagykovácsi Önkormányzata. Mandulaműtét és társai - sose kelljen - viszont már csak a Jánosban :? :? :?
Nagyon ügyes kis kuktád van! Olyan nagyon jólelkű Ágoston, lerí az összes képről! :P A konyhátok klassz lehet az alapján, amit ki lehet venni a képről. :)

Márti!
Fejfájás?
Nekem péntek délután óta fájt. Most, hogy közeledik a ciklon, percről percre jobb.

Szerintetek a férjem Tankcsapda lemeze használható maradt attól, hogy ráejtettem a forró túrógombócot? :shock: :twisted:

Nálunk most virágzik teljes pompájában az orgona. Komolyan mondom, hogy ennyire dús virágzást még az életben nem láttam, de nem csak a mi kertünkben, hanem a hegyen, sőt egész be Budáig. Pedig nagyon nagy szárazság van...ki érti ezt? :roll:

ayse
 
 


Ágoson milyen ügyesen segít. Én nem engedem Bendegúzt sajtreszelő közelébe, tuti lereszelné az ujját. :lol:

Na, megyek motyogatni, meg felmosni.

Nincs valakinek valami tuti tésztás csirkés receptje? Van itthon tészta(tagliatelle, vagy spagetti), csirkecici, bacon, póréhagyma, cukkini, pari, tejszín, sajt. Úgy csinálnék estére valami jó kis fűszeres, ízes, szaftos és egyszerű kaját. Mondjuk valamilyen rakott tésztát.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti!
Ezt akartam kérdezni, hogy mekorra most. És Keszthelyen voltál uh- on? Tényleg Te ott is szültél, jól emlékszem? Most hol fogsz?
Úgy örülök Nektek!
Szerintem ezekből a hozzávalókból Te is kitalálsz valamit. :)

Ayse!
Köszi a dícséretet Ágostonról. Mostanában azért tud ám hisztizni és ami még rosszabb nyűglődni, ha valami nem úgy van ahogy ő azt elképzelte. Betegen meg még rosszabb, de most könnyebben viselem, mert tudom, hogy nem érzi jól magát.
Nálatok biztos hidegebb lehet egy picit, mint itt, mert nálunk már elvirágzott az orgona. De itt is szép volt. Most a rózsák virágoznak. Olyan szépek, és annyi van!
A Tankcsapda lemezt próbáld ki, csak várd meg míg felébred Andris!

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Mártiiiii :D :D :D :D :D :D , nagyon örülök, és sok-sok suttogott drukkdrukkdrukk :D :D .

Réka, jaj de aranyos a csibészvigyori kiskukta :D , nekünk is van ilyen sajtreszelőnk :D .

Timi, Boldog Névnapot kívánok!
Kép

Panna, tudod már, hogy júniusban pontosan mikor jöttök haza?

Lilinek bár jól elkésve :oops: , de sok Boldog Születésnapot kívánok!
Kép
Nagyon szép 6 éves ballerina, gondolom volt nagy öröm, amikor megkapta a ruhát.
Séta :lol: :lol: , bizonyos elemei nagyon ismerősen csengenek :D .
A legjobban viszont a pocakautókázás tetszik, főleg a méretes versenyjárgánnyal :lol: .

Mi jól vagyunk, kivéve az evést, mert Jack már több mint egy hónapja pirítóson, joghurton és gyümölcsön él. Semmi főtt étel nem megy le a torkán, kiköpdösi, és még az ujjaival is kikotorja a darabokat, amik a köpködéssel nem jöttek ki :( . Próbáltam már az "eszi-nem eszi nem kap más" elvet, de annyira nem evett semmit, elmaradt a napi kaki is, hogy abbahagytam :( . Nem tudom, hogy mit rontottam el, de Jack nagyon különös kapcsolatban van az ennivalóval. Minden újtól undorodik, nem kíváncsi az új ízekre, ha valaminek nem tetszik neki akkor még az asztalon sem lehet, az alma mehet, de a körte az már nem, mert az lédúsabb, és undorral az arcán pakolja le az asztalról, tálcáról.

A másik dolog az alvás, reggel 5-kor kipattan a szeme, vidáman kurjongat, mutatja, hogy fel kell húzni a redőnyt, irány játszani, ha nem engedek neki, akkor eltörik a mécses, és fuldokolva sír, pedig a hiszti rá nem nagyon jellemző :? . Azért gondolom, hogy ennyi alvás elég neki, mert 12-ig kihúzza dalolva, nagy délelőtti játszóterezéssel együtt. Ma reggel hatkor kelt, mert éjszaka 2-szer is felsírt, de az 5 óra, max. 5.30 a jellemző. Én meg hulla fáradt vagyok :( .

Ne haragudjatok, hogy ennyi ideig nem írtam, és megint csak panaszkodom, tényleg nem szép dolog :oops: :oops: :oops: .

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Manka!
Szerintem nem rontottál el semmit! Lilivel megjártam a hadak útját, pedig mindent de mindent kipróbáltam. Ha azt akartam, hogy egyen valamit a gyümölcsön kívül (alma), akkor vennem kellett kecskeméti sütőtök csirkehússal című bébikaját.
Nagyon nehéz volt beletörődni ebbe, sőt bele se törődtem, csak idővel javult a helyzet. Régebben, anyakorom előtt mindig nevetgéltem az olyan műsorokon, hogy mit kell tenni, ha rosszevő a gyerek. Hát aztán már nem.
Most se nagyon jó étvágyú Lili, de azért van, amire azt mondja, hogy szereti. Viszont kábé egy éve a gyümölcsök vannak tiltólistán. :shock:
Szerintem ezt nem nagyon tudod befolyásolni. Kínáld fel a lehetőséget, ne engedd, hogy akkor "legalább a csipszet és a csokit megeszi" elv érvényesüljön, és nem lesz semmi baj. Biztos nem lesz egy nagy súlyú valaki, de Ti se vagytok azok és az direkt jó is.
A felkelés iszonyú lehet. Ezen a héten Andris megszánt és csak fél nyolckor kel, így addig én is önkívületi állapotban heverészek az ágyamban - Lili addigra átjön. Viszont minden határon túllépve érünk az oviba. AZ vónénik láthatóan letettek arról, hogy megneveljenek - vagy azt gondolják, hogy minek erre a kis időre, meg hogy jövőre a suliban majd nagyon megszívom, és igazuk van.
Hiába nem nagyszülő korban kellett volna kismamának lennem (de ez Rád nem vonatkozik :wink: ).

ayse
 
 


És még egy érv, hogy nem rontottál el semmit:
Andrissal pont ugyanazok történtek és ő imád enni!

Basszus, egy katica beszorult az F1 gomb alá :shock:

ayse
 
 


Manka!
Szerintem Jack és Bendegúz összebeszéltek. Mostanában Bendegúz is verébadagokat eszik. Ő meg a kenyeret nem bírja megenni, ma reggelire megevett egy párizsit, és egy kisebb szelet sonkát csak snidlinggel, és egy kis lenyalogatott vajjal, de a kenyérből egy falást se. A főtt kajára is nagyon hamar azt mondja hogy neeeemmmm, de azért megkóstolja. Az új ízekkel ő is így van, de ez főleg az ivásra vonatkozik, nem hajlandó a tejet megkóstolni se, és a frissen facsart narancslét is undorral ellöki. Csak az almalét issza meg vízzel hígítva, és a málnaszörpöt. Ezt azt hiszem én szúrtam el, mert nem váltogattam neki az ízeket.
Viszont a kis sósperecekből bármennyit elrágcsál, ha kap. De most megfogadtam, hogy szigorú leszek és kiadagolom, és ebéd és vacsi között nem kap ilyen nassolnivalót csak gyümölcsöt.
Ő viszont imádja a körtét, de a banán kifordul a szájából.
De azért abban bízhatunk, hogy változnak, mert Bendegúz a májast is kiköpködte eddig, és a múltkor egyik este újból bepróbálkoztam, akkor meg közölte hogy mééé-mééé (még). Bízom benne, hogy egyszer csak rákap majd a tejre kakaóra.
Addig mi is joghurton élünk. :lol: Én adom neki egy ideje a Béres cseppet reggelente, abban bízva hogy étvágyat csinál, de egyre kevesebbet eszik.

Sajnálom hogy ilyen korán kel Jack, biztos nagyon fárasztó, engem az éjszakai ébredések purcantanak ki.
Nem próbáltad hogy este később rakod ágyba? Bendegúz fél 10-10 között alszik el, és így reggel 8-ig tuti alszik, de ma fél9-kor kelt. Viszont fél1kor elalszik délben ő is, hamar elfárad.

Réka!
Igen úgy néz ki Keszthelyen. Remélem megint sikerül az UHokat a hétvégéken lebonyolítani úgy mint Bendegúzzal, nem akarok itt Pesten dokikeresésbe bonyolódni.

Ayse!
El ne kiabáljam nincs fejfájás, remélem most elkerül 9 hónapra! :D Neked jobbulást!

Képzeljétek Bendegúz mondja hogy "csipp-csipp-csóta" és csipkedi is szakszerűen a kezét :D , meg egyes énekeket és mondókákat kiegészít a megfelelő helyen egy-egy szóval. Pl a ciróka-marókánál mondja hogy "anyóta", az érik a szőlőnél hogy "bodor a", "de nincsen". És ez utóbbit határozottan próbálja énekelni is. Érdekes hogy egy pár helyen a k helyett t-t használ.
A papa meg a mama megint olyan szavakat tanított neki Keszthelyen, hogy csak néztünk: mutató (az órán), jónapot, szerbusz.
És a legújabb, hogy a számolást kettőig megértette, azt csinálja hogy összevadász mindenből kettőt, két nyuszi, két malacka stb, odahozza elénk és nagy büszkén mondja, hogy "tettő nyuszi", "tettő röfi". :lol:
A leghosszabb mondata pedig: "anya mondta semmi baaa (baj)." :)

Na, nem untatlak Benneteket tovább, megyek muffint sütni. :)

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Manka!
Örülök, hogy jöttél :D
Evés témához nem nagyon tudok hozzászólni. A húgom középső gyereke is ezt csinálja. Sőt ha jobban visszagondolok, a nagyobbik is ilyen volt. Kb. 1 éves korától 2 és 1/2 éves koráig. Úgy egy fél éve magához képest javult az állapot.
Nagyon rossz lehet, hogy Jack ilyen korán kel. Elhiszem, hogy hulla fáradt vagy. Sajnos erre sincs semmi jó tippem, hogy hogy lehetne tovább nyújtani az alvását. Ágostonnal az a tapasztalatom, hogyha valamiért később alszik el, akkor korábban kel, pedig fordítva logikusabb lenne. Napközben mennyit alszik?

Ayse!
Mi lett a katicával?

Létezik, hogy a Babanet órája jól jár?

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Ayse!
Mi lett szegény katicával, kimentetted? :shock: :)

Manka!
Egyébként azt hiszem Aysenek igaza van, nem mi rontjuk el őket, egész egyszerűen vannak jól evő gyerekek, és vannak finnyásabb nem evők, és nekünk ilyen jutott. Én egyébként már arra gondoltam kipróbálom, hogy addig nem kínálom semmivel amíg nem mondja hogy éhes hamma-hamma, de mindig győz a másik felem, és ha kajaidő van megpróbálom megetetni. :roll:

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


:D :D :D :D :D
Lányok, annyira köszönöm Nektek, nem is tudjátok, mennyit számított most nekem ez a pár jó szó.

Pont én is Ayse Andrisával nyugtattam meg magam, amikor azon filozofálgattam, hogy vajon azért eszik ilyen rosszul Jack, mert óvatos voltam a hozzátápival annak idején, mert Ayse talán még nálam is óvatosabb volt, mégis Andris olyan szépen változatosan eszik.

Én is adom Jacknek a Béres cseppet 2 hete, azóta több pirítóst eszik :D :? , de sajnos ugynúgy elutasít minden mást. Azt viszont nem írtam le, hogy Jack nem eszik keveset, csak mindig ugyanazt. Fokhagymás-vajas pirítósból három szeletet simán megeszik, utána meg még bevág 200 ml joghurtot. Már vettem kenyérsütő gépet, és magam sütök neki finom friss kenyereket, hol rozsosat, krumplisat, fincsi kalácsot, legalább ezekben tudom, hogy mi van.

A napi étrend viszont akkor is nevetséges :( :
Reggeli: Pirítós, 2 narancs kifacsart leve, ha kér, még joghurt
Tízórai: yoghurt vagy gyümölcs
Ebéd: Pirítós, yoghurt vagy gyümölcs
Uzsonna: Yoghurt vagy gyümölcs esetleg keksz, kölesgolyó
Vacsora: Pirítós, yoghurt

Remélem a katica megúszta.

Csip-csip csóta :lol: , annyira aranyos lehet, tessék ezt is levidejózni :D !

Réka, Neked megvolt már az AFP?

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Úgy látom az ötből csak egyszer sikerült magyarul írnom a "joghurt"-ot :lol: :lol: .
Jack nemrég ébredt, megyünk játszóterezni.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Lányok nagyon köszönöm a névnapi köszöntéseket, képeket, gyönyörűek!!!!!!!!!!!!!!!

Később jövök, Fannit kicsit ki kell vinnem levegőzni.Nem is tudok most rendesen visszaolvasni, de azért:


Márti!Nagyon-nagyon drukkolok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

KépKép
tibicsoki75
 
 


Néhány kép Andrisról

Még nem volt szívem levágni azokat a szőke fürtikéket


Kép


Így fújjuk a pittypangot

Kép

Illusztráció Fehér András előadássorozatának Levesevés című fejezetéhez


Kép

ayse
 
 


sziasztok!

Timi, boldog nevenapot!!! :) utolsokent.. :oops:

Andris es Agoston nagyon helyesek!!

Reka, iylen segitseggel konnyu. En ha fozok, utana ugy nez ki a knyha mint ahol robbantottak, mert David kozben szetpakolja amit lehet..


Manka!:)

latom a tobbiek hamarabb ertek ide megnyugtatni Teged :)
de en is azt gondolom, hogy nem rontottal el semmit.. En az alvassal kapcsolatban is ugy vagyok, hogy biztos vannak jo modszerek, amiket az ember kiprobalhat ha akar, de eleve van jo- es nem-joalvo gyerek..
ugyanez igaz a kajara, radasul egyik periodus sem tart orokke szerencsere ..
Azon kivul orulj neki, hogy egeszseges kajakat eszik Jack, es nem a csokira kattant ra.

Junius 24-tol vagyunk otthon aug 11ig :D

David egyebkent ma ejjel fel haromtol fel otig!! kovetelte a kajat, de en ellenalltam, mert tenyleg le akarom szoktatni az ejjeli evesrol. Hat eleg kitarto volt. De en nem hagyom sirni, hanem kiveszem, megvigasztalom, visszateszem.. es kozben mondtam neki, hogy ejjel nem eszunk hanem alszunk.. meg is ertette, ilyenkor kezdett ra a sirasra :) attan kapott nagyon nagyon higitott tejet, amitol ujra razenditett, hogy nem ilyet ker, hanem rendeset.. kulso szemlelo siman elhinne neki, hoyg az ehhalal fenyegeti, de engem nem ver at! foleg hogy utana fel kilencig aludt! :twisted:

Marti :)
Bendeguz es David beszede szerintem nagyon hasonloan fejlodik! David is kiegesziti a mondokakat, pl Circmos cicaban mondja miden sor utolso szavat. egyedem- begyedem vegen is mondja hogy kenyeret! hoc hoc katonat is ugyanigy..
Amit egyedul mond az tovabbra is a Macskafogobol: miumiujszag, cicuszkad, nem nem olszom (ez utobbit kesobb be is bizonyitja :)

Ayse :)
Miert, kesni szoktatok az ovibol? De oda nem is pontosan kell erzekezni, nem?
tudjatok mar hogy a tyukanyo nenit kapjatok-e tanitoneninek? mikor derul ki?

Kép

Kép
ppanna
 
 


Sziasztok!

Timi!
NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK NEKED!!!!
Biztos jó lehetett nektek egerben,én kb már 10éve nem voltam "otthon":(
Jah,és a várban a kasszánál általában az unokabátyám ül... :lol: :lol:
A bölcsitől félek egy kicsit..bár Bence barátságos kis vagány,de azért nekem biztos rossz lesz nélküle :(:(:(.......persze ha felveszik!
De muszály.....

Márti!
Szívből örülök neki,hogy összejött nektek a kistesóprojekt!!! :wink:
Természetesen drukkolok,hogy végig minden rendben legyen!

Manka!
A nem evés náálunk is működik..ma csak! spenótot volt hajlandó enni a kis Popeyem! :lol: :lol: :lol:
A napi menü általában nagyrészt sajt,alma...néha egy kis kölesgolyó,és víz...Úgyhogy ne keseredj el!

Hoppá,anyaaaaaaa....mennem kell..Bence szipog...
Lehet később még leszek....

Kriszta&Bence

Kép
cristi
 
 


Panna, Kriszti, nektek is köszönöm szépen! :lol:

Panna, én akkor főzök, ha Fincs alszik, különben minden nap odaégetnék valamit.

Evés-nem evés:
Szerintem majdnem minden gyerek átmegy ezen a korszakon.Annyira bosszantó, hogy lelkiismertesen hozzászoktatod az új ízekhez, próbálod változatosan és egészségesen etetni és akkor nem kell nekik.A mi dokink azt mondja, (meg rajta kívül az összes anyukaismerősöm)hogy akkor egyen azt, amit szívesen megeszik.
Szerintem a fokhagymás pirítós nagyon jó, főleg, hogy házi készítésű kenyérből készül.Egészséges is.
Milyen joghurtot eszik Jack?
Esetleg megpróbálhatnál avokádót összepépesíteni almával, kis vízzel,vagy a joghurttal, hogy jobban csússzon.Ez tápláló és egészséges is.
Nem rontottál el Manka semmit!!!!

Fanninak is volt ilyen korszaka, joghurt és túró-rudi ment kb két hétig.
Most a préselt gyümölcslevet nem issza meg, a karfiolt utálja.



Réka, a jégbor egy nagyon-nagyon finom, édes desszertbor, olyan szőlőből készült, ami megfagyott-asszem.
Még pár éve, amikor a várban rendeztek borfesztivált, akkor ittam először, azóta meg vagyok veszve érte, de olyan ára van, hogy sajnálok érte pénzt kiadni.
Egerben 1dl volt 1000 Ft.

Ágoston hogy van?


Bendegúz és Dávid beszélőkéje gyönyörűen fejlődik!
Tettő nyuszi annyira édes.


Kriszti, nálatok is a jövő héten van beíratkozás a bölcsibe?


Megvan a jegyünk Denverbe, aug.21-szept.9 között megyünk "nyaralni".


Jövő héten közös játszózás?????????

KépKép
tibicsoki75
 
 


Panna!
Elméletileg 9-ig kell beérni, akkor van a reggeli. Ezen a héten eddig fél tíz előtt nem voltunk ott. Lili reggelizik itthon, könyörögni is szokott, hogy az ovis reggelit nem szeretné megenni. Szóval sztem semmiről nem marad le. Még nem tudjuk ki lesz a tanítónéni. Azt a pletyit hallottam, hogy állítólag mindenki mehet oda, amit bejelölt.

Ma mindkét gyereket beoltották. Lili megkapta a hatéveset, már a fertőtlenítő spaynél leordított a hajat a dokinő fejéről és csak azután jött az oltás. Andris viszont megbocsájtott, pár perc múlva már vitte a kincseit megmutatni, a kukásautót és a már látott zöldet. :D

ayse
 
 


Mindenkinek köszi a drukkokat! :D :D Jól jönnek, mert én nagyon aggódós típus vagyok.

Timi!
Én még nem ittam jégbort, de hallottam róla, egyszer megkóstolnám, bár én nem vagyok egy édes bor rajongó, a tokajit is fanyalogva iszom meg. De azért megiszom.. :lol:
Lehet játszótértali jövő héten, mi benne vagyunk.

Ppanna!
Akkor jó sokat lesztek itthon, abba biztos belefér egy tali.:)

Ayse!
Hát azért a reggeliért biztosan nem kár amit kapna..
Andris fürtök tényleg cukik. A levesevős kép árulkodik, hogy előtte bepróbálkozott a kezével is.. :lol:
Ma Bendegúz is akarta egyedül a krumplilevest, aminek az lett a vége, hogy a kezével ette a répákat, krumplikat és viffiket (virsli). De legalább ette.
Jól emlékszem, hogy Nektek van tuti bőrgyógyász dokitok, akihez vittétek Andrist? Ha igen priviben megírnád az elérhetőségét? Bendegúz bőrét megmutatnám valakinek, annyira száraz és dorozsmás, pedig sosem volt semmi baj vele eddig.

Manka kérésed szinte parancs. :lol: :

http://s166.photobucket.com/albums/u91/ ... 102015.flv
http://s166.photobucket.com/albums/u91/ ... 2012_2.flv

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti!
Még nem voltunk nála, Nyúlné adta a címet, de küldöm. Nekem van felnőtt hiperszuper bőrgyógyászom.

Andris sosem tagadta, hogy kézzel is eszi a levest, sőt, ajánlásai között is olvasható. :wink:

ayse
 
 


Ayse!
Köszi!
Mi viszont már egyszer voltunk nála anno a Heim Pálban, amikor Bendegúz kiütéses lett tavaly tavasszal, megismertem a nevét.

Annyira béna idő van, csak lóg a lába, de mégiscsak ki kellene menni..

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Na, végül itt csöpörgött, úgyhogy én nem indultam el Bendegúzzal játszóterezni, talán délután.

Réka!
Hogy van Ágoston? Voltatok végül dokinál?

Nektek szokott olyan lenni, hogy picit véres taknyit szívtok a gyerkőcök orrából? Én tegnap reggel meg este is porszívóztam, mert úgy éreztem szörcsögött, bár egyáltalán nem folyik az orra. Érdemben nem tudtam szívni belőle csak éppenhogy, viszont az kicsit véres volt, úgyhogy ma már nem mertem. Pedig ma reggel is be volt dugulva neki, már attól félek lehet hogy nagyon megszadiztam neki a porszívóval. Az a baj, hogy próbálja már fújni a zsepibe, de hát eredménye nem sok van.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Sziasztok!

Manka!
A tegnapihoz egy kis javítás: a tesóm nagyfia 1 éves korától 3 és 1/2 éves koráig nem evett rendesen. (Úgy nőnek, hogy néha már azt sem tudom, ki hány éves.)
Az AFP tegnapelőtt volt meg. Szerencsém volt, mert vérvételre mindig ezren vártak, akkor pedig pár ember ücsörgött csak a folyosón. Elvileg 8- ra mentem, de hamarabb odaértem, és 8- ra már végeztem is. Különben, ha arra járok mindig eszembe juttok, mert olyan közel laktok.
A vérvételnek jövő héten lesz már eredménye, de dokihoz szerintem csak az azt követő héten megyek a 18. heti, genetikai uh után.

Ayse!
Andris fürtjeit én sem vágtam volna le a helyedben, annyira édesek! A pitypangfújás nálunk is megy.

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Ayse!
Andris fürtjeit én sem vágtam volna le a helyedben, annyira édesek! A pitypangfújás nálunk is megy.

Panna!
Ágostonnal úgy szoktunk főzni, hogy amíg az alapanyagokat összevagdosom ott áll mellettem egy széken és azokat pakolgatja ki- be a lábosba, aztán, ha ezzel kész vagyok megy le a földre. Na akkor ő is szétszedi a konyhát. Kipakolja a lábosokat a szekrényből, a műanyagokat, és azokkal játszik. Vannak dolgok, amikhez nem nyúlhat és azokat nem is piszkálja. Úgyhogy ilyenkor nálunk is olyan a konyha, mintha robbantottak volna.

Timi!
Finom lehet ez a jégbor. Bár én a száraz vörösökért, főleg a villányiakért rajongok, de azért szeretem a desszertborokat is.
De jó lesz nektek Denverben. Ezek szerint Fanni 2 éves szülinapját kint (is) fogjátok ünnepelni.

Márti!
Nagyon aranyos Bendegúz. Megmutattam Ágostonnak is, hogy tanuljon. Tetszett neki is.
És különben hogy érzed magad?

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Tegnap délután nem mentünk orvoshoz, de ma délelőtt azért levittem Ágostont. A doki meghallgatta, megnézte a torkát. Azt egy picit pirosnak találta. Azt mondta, hogy csak valami nagyon enyhe vírus, szedje a Cebiont, és napi háromszor kapja a hétvégén a Nurofent.
A kedve ma valamivel már jobb. Tegnap három óra alvás után is olyan nyűgösen ébredt. Az ég világon semmi nem volt jó neki. Teljesen érthetetlen dolgokon elkezdett sírni. Pl. valami nem tetszett neki a lábtörlőn, és elkezdett visítani. És egész nap ez ment.

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Én ezt nem értem.
Az előző három hozzászólást egyszerre írtam meg, de sehogy sem sikerült elküldeni. Szétbontottam három felé és úgy elment. Miért?

Márti!
Nekünk még nem volt ilyen. Biztos van Bendegúz orrában egy pici seb, és az vérzik. Azt jobban el tudom képzelni, hogy ő kapott bele, minthogy a porszívótól van.

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Réka!
Szegény Ágoston, én is nyügi vagyok ám, ha beteg vagyok.. csak már nem visíthatok bármin. :roll: :)

Köszi jól vagyok, egy icipici émelygés mintha lenne néha, de csak éppenhogy. És ami érdekes reggel a teát nem bírom meginni(pedig én nagy mézes-citromos teázó vagyok), frissenfacsart narancs-grapefruitlével indítok, és a reggelihez meg hideg tejet iszom.

Azért nem hiszem hogy sebecske lenne benne, mert mindkét oldalról jött, és csak a taknyi volt színes, de nem vérzett az orra. Inkább talán a nyálkahártya lehet megviselődve arra gondolok, mert párszor spricceltem neki Nasivint is, lehet hogy kiszárította neki. Most békénhagyom mindenesetre.

Manka!
Ma reggel én is fokhagymás piritóst ettem, úgy megkívántam Jacktől. És Bendegúznak is adtam belőle, és mintha evett is volna belőle egy iciripicikét.. :roll: :lol: De ő alapból úgy látom húsevő, a párizsit sonkával eszi. :lol:
Viszont a facsart narancslevet egyszerűen nem hajlandó megkóstolni. :(

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Itt a Hugim és viháncolunk... úgyhogy majd este olvasok vissza... de most két Lili mondás:

- Milyen oltást kaptál tegnap? - kérdezi a hugom.
- Szülinapit!!!

- Fruzsi (hugom), Anyu, nem hiszitek el mi történt!
- ???
- Apu a lábát a mosdóba tette!
- ???
- Azt mondta, hogy ennyire hajlékony!

ayse
 
 


Ayse, majd elküldöd nekem annak a jó kis lúdláb tortádnak a receptjét?lécci lécci lécci..........
A tesóm nagy csokis és szívesen várnám egy ilyen fincsiséggel.
Május 21-én jönnek, végre unokatesózhat Fanni.


Réka, nem tudom, hogy kint lesz-e vmi ünneplés, azért megyünk a szülinapja elött, mert így olcsóbb a jegye,de röhej, hogy az olcsóbb is 5 számjegyű, és egész úton az ölemben fog ülni.Llesz egy kis bölcsője ugyan ha elálmosodik, de sokat nem fog szerintem aludni.

Márti, én is minden reggel grépfruitlével indítottam mikor terhes lettem, pedig elötte utáltam, de az állandó émelygésre nagyon jó hatással volt.
Findli sem hajlandó a frissen facsart narancslét meginni, de a multivitaminos babaitalokat is tolja el és közli határozottan, hogy nem.
Ha a tokajit nem szereted, a jégbor se biztos, hogy ízlene, még édesebb.

Manka, én is bevacsiztam szépen két fokhagymás pirítóst!


A lányom legújabb próbálkozása: az hagyján, hogy nem nagyon akar aludni menni, de most pl úgy ült az ágyban, hogy kihámozta magát a hálózsákból, a pizsamából és levette a pelenkáját is. :evil: :evil: :evil:
Tíz óra van mindjárt és még nem alszik.

Most megnézem Bendegúz videóját.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Sziasztok!

Hát ez a Bendedúz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , annnnyira aranyos, nagyon tetszik mindkét videó.
Jacknek is volt már egyszer nagyon picit véres taknyi orrszívásnál, és én is a Nasivinra gyanakodtam, tényleg tönkreteszi a nyálkahártyát :( .

Réka, a Shöpf-Mereyben voltál vérvételen? Legközelebb, ha erre jársz, csörögj rám, elkísérünk Jackkel :D .
Jack is nagyon nyűgös volt amikor betegeskedett, szegény Ágoston, remélem hamar meggyógyul.

Ayse, én sem nyúlnék a göndör fürtöcskékhez, olyan aranyosak, ahogy kikandikálnak a sapka alól :D .
Születésnapi oltás :lol: , még szerencse, hogy nem csak ezt kapta ajándékba Lili :D .

Timi, joghurtból most éppen a sima Danone Könnyű és Finom a favorit, ahhoz keverek egy pici gyümölcspürét.
Nagyon óvatosnak kell lennem az új dolgokkal, nem is nagyon merek már kísérletezni, mert ha valaminek nem olyan íze van, amilyet Jack megszokott, akkor elveszti a bizalmát, én meg sem hajlandó kóstolni többet. Így jártam a bundás kenyérrel és a virslivel is, ezeket még megette, aztán elkövettem azt a hibát, hogy változtattam a "recepten". A bundás kenyérnél a tojásba reszeltem sajtot is, és abba forgattam meg a kenyeret, a virslinél meg az anyukám nem a megszokott márkát vette, Jack mindkettőnél az első falatot undorodva köpte ki, és azóta mind a kettő felkerült feketelistára :( :( .
Amúgy én imádom az avokádót, de sajnos nem ehetek, mert olyan ronda óriáspattanások nőnek ki rajtam tőle, hogy az botrányos :evil: .
Szülinap Denverben biztosan szupi lesz :) .
Anyósék javasolták Johnnak, hogy menjünk ki Írországba a Jack szülinapjára, ki is bukott belőlem egy túl őszintére sikeredett "NOOOOOOO WAY", amikor továbbította felém a javaslatot :roll: , amit már utólag sajnálok, mert rosszul esett neki, finomabban kellett volna fogalmaznom :oops: .

Panna, de jó, ebbe az időbe már tényleg belefér majd 1-2-sok :) játszóterezés és piknik a szigeten :D . Már elképzeltem Dávidot, ahogy üdvözöl minket "miúmiújszág" :lol: . Ő is mennyire ügyesen beszélget már, Te nem tudsz videjót készíteni?
Annyira szeretem nézegetni ezeket a kis filmecskéket.

Jack olyan aranyosan elmolyol magában, leül a kisasztalához, előszedi a gyurmát, sodrófával palacsintát nyújt belőle, kis műanyag bigyókkal kiszaggatja belőle a "sütiket", azokat szépen egyenként visszapakolja a gyurmásdobozba, majd újra kezdi a műveletet elölről, majd ha megunta, akkor kinyitja a rajzfüzetét, előveszi a filztollait, szépen sorban mind a 10 színnel kupak le-irkafirka-kupak vissza, aztán jönnek a színes ceruzák, majd ha még van kedve, akkor a zsírkréták is. Jó fél órán keresztül elüldögél így egyedül azután szól nekem, és rajzolok neki mindenfélét, azokra egyenként rámutat, nekem meg kell mondanom, hogy mik azok, aztán én kérdezek, és ő mutat, ezzel is jó sokáig elvagyunk. Sajnos most az esős hétvégén lesz alkalmunk bent ücsörögni, de szerencsére van jó pár bevált játék.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Hú, nagyon ragadós ez a "pirítós kór", már két embert sikerült on-line megfertőznünk :lol: .

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Megyek alukálni, John holnap egész nap dolgozik :( :( , úgy utálom a szombatokat :evil: :evil: .

Ja játszóterezés :D :D, jövő héten a legjobb a kedd-szerda-csüt. lenne, de ha nektek az nem jó, akkor bármikor. Melyik játszótér legyen??

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Sziasztok!

Hát soha ne legyen még egy ilyen éjszakánk, 2ig semmit nem aludtam, Bendegúz félóránként, néha 10 percenként sírt fel, mert elkezdett dőlni a taknyi az orrából, és nem kapott levegőt szegény. Én meg már nem bírtam ott állni mellette, aztán egyszer amikor sírt nem mentem már vissza, és akkor elaludt, de utána is még kétszer ébredt reggel 9ig. Most is elég taknyos szegénykém, de a kedve jó, és jóétvággyal bepárizsizott, meg eprezett tízóraira. Most remélem alszik egy jót majd. Ha sikerül elaludnia..

Manka!
Úgy mondanám, hogy gyertek el délután Jackkel, de ilyen taknyosan nem merem :( . Pedig ma olyan bentjátszós idő van, összeereszthetnénk őket. Megtaníthatná Jack gyurmázni Bendegúzt, ma én is vetetek Lacival olyan kiszúróformás gyurmaszettet, mi még csak gyúrni próbáltuk eddig, de talán ezzel elszórakozik Bendegúz is. Bár ő mostanában legjobban autókat tologatni szeret, meg szétszedni őket. Jack milyen kis ügyes, hogy így eljátszik, a rajzolás egyenlőre Bendegúzt nem igazán köti le, csak rövid időre. Már gondoltam rá, hogy kellene neki venni ilyen kisasztalt az IKEAban kisszékkel, talán ő is szívesen elüldögélne mellette a játékaival, csak olyan kevés a helyünk, már így is játszótér az egész lakás.
Nekem is volt már anyósommal kapcsolatban ilyen kerekperec kijelentésem, de ez néha úgy kijön az emberből, utólag én is mindig megbánom. :oops:

Nekünk amúgy a kedd nem lenne túl jó a játszóterezesére, elvileg ha meggyógyul addig aznap délután viszem bőrgyógyászhoz Bendegúzt.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti!
Szívből gratulálok nektek! :) :)

Andi&Nati


KépKép
duda
 
 


Márti, sajnálom az éjszakátokat :( , remélem a mai már jobb lesz, én küldöm a gyógypuszikat.

A kisasztal-kisszék fontos kelléke nálunk az ücsörgős játékoknak, Jack nagyon élvezi, szerintem nélkülük nem menne ilyen jól a játék. Pár hete amikor Ildi és Maja meglátogattak minket, akkor összeszereltük a másik széket is, és annyira aranyosak voltak a gyerekek, ahogy egymással szemben ültek a kisasztalnál, és gyurmáztak :D .
Persze ehhez tényleg hely kell, mert bármilyen picike, mégis sok helyet foglal el.
Íme pár régebbi kép a használatról :D :
Jack a jógyerek
Kép
Reggel fél 7-kor, még pizsiben
Kép
Így is lehet rajzolni :roll:
Kép

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Manka!
De aranyos Jack!! Tényleg látszik a képeken, hogy szeret így ücsörögni, és rajzolgatni. Lehet hogy mégis beszerzünk egy ilyen kisasztalt székkel, jópofán is néz ki, és tényleg így kényelmesebb nekik mint a szőnyegen ücsörögve. Amúgy is szobát kell cserélnünk majd, mert két kiságy nem fér be a pici szobába, és a mi hálónk lesz a gyerekszoba. Oda meg már jobban befér több minden az ágyakon szekrényeken kívül.
Jelenleg a nappalink szinte mindig csatatér, és ez engem kicsit zavar néha, jó lenne ha legalább este be lehetne pakolni a játékokat valahova. Ha meglesz a szobacsere, akkor ez megoldható is lesz. :) Azt még nem tudom, hogy mi hogy fogunk tudni beférni Bendegúz mostani szobájába, de majd kialakul. :lol:

Most fő a fini husileves sok répával a kis betegnek.

Laci nem kapott gyurmát az Intersparban, pedig már rákészültem, hogy délután gyurmázunk. :(

Andi!
Köszi! :)

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?