Wandrea,
augusztustól novemberig szedtem 3x1 merckformint(3x850 mg) naponta, és folyamatosan csak romlott minden, kívűl és belül egyaránt. (egyébként ezt is érdekes lenne megtudni, vajon okozthatta a romlást). Novemberben már csomókban hullott a hajam, ölni tudtam volna az étkezések után a csokiért, és 44-48 napokra jött meg. Csináltattam terheléses inzulin vizsgálatot, és a terheléses 102 lett ! Dr Tűű dobott egy hátast, és azonnal leállított a merckforminról és már aznap estétől átállított az avandametre.
Az indok: valószínűleg túl régóta fennáll nálam a pcos, és a sima merckformint hatástalan, meg kell indítani a folyamatot avandával, ami metformin és roziglitazon keveréke, a hatásmechanizmusa egészen más, mint a sima metforminé. A roziglitazon a sejten belül fejti ki a hatását, - ezért is tilos a szedése alatt gyereket vállalni. (nincs még kellő tapasztalat a használatával kapcsolatban, de a kísérletek alapján nem javasolt) Már az első hónapban sokkal jobb lett minden, három hónapig kellett szedjem és végig 30 napokra jött meg. A 3. hónap végén a terheléses inzulin 69 lett, ami dr Tűű szerint óriási javulás ! Na, és akkor végre engedélyt kaptam a gyógyszer visszaállításra - tehát azóta megint merckformin, ez most a második ciklus vele, az első rögtön 34 napos lett..... hát nem voltam túl boldog...
csak merem remélni, hogy tovább javulok, de talán igen, talán azt érzem, hogy jobb egy kicsit megint minden.
Na, ez jó hosszú lett, bocs.
Rettentően kíváncsi vagyok, hogy a többieknek (Norka, Sziszi ) hogyan válik be az avandamet, nekem egészen biztos, hogy sokat segített ! Bár fogyni nem tudtam vele, de ezt írják is a tájékoztatóban.
Dera, szia, én még nem találkoztam veled itt a topicban !
Szerintem biztos, hogy már 2001-ben is cisztásak lehettek a petefészkeid, ha a dokinő már akkor is látta őket ! Olyan gyógyszer tudomásom szerint nincs, ami 7-10 nap szedés után elmúlasztja , mivel a ciszták okozatai a kiváltó magas inzulinszintnek, pár nap alatt nem tudnak elmúlni !
Nem egyedülálló, hogy sok Uh után sem szól senki arról, hogy esetleg ciszták vannak a petefészkekben, szerintem ezzel szinte mindannyian így voltunk/vagyunk. Sajnos az sem furcsa, hogy nem küldtek el téged sem endokrinológushoz, sem inzulin vizsgálatra, ha olvasod a topicot, láthattad, hogy állandóan ezzel kínlódunk, egy csomó orvosnak dunsztja nincs arról, mi a fene ez a pcos.
A Diane egyébként - ha jól tudom - éppen hogy jó fogigátló, ezt szokták adni az olyan pcos-eknek akik nem akarnak gyereket.
A peteérés megfigyelésére a hőmérőzés jó megoldás, illetve a hüvelyi nyák figyelése, ami félidő táján - tehát peteéréskor - tojásfehérje-szerüvé válik, ez jelzi a közelgő peteérést. A módszert Billings-módszernek hívják, utána tudsz nézni a neten.
Van még olyan hogy LH teszt, ami szintén a peteérést hivatott jelezni, de van már rá több példa is - igaz Lafika ?
- hogy nem mindig megbízható. Ezt egyébként DM-ben vagy patikában tudod megvásárolni, olyan mint a terhességi teszt.
Na most eldugulok, velem van tele topic.
Csak rám jött a szómenés.