Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

20 heteses vagyunk, orvost keresek, és Kálmán Sándort ajánlották. Végig olvastam a fórumot infótok, (milyen volt a szülés, mennyit kell fizetni, magánrendelése van-e stb), kérlek, oszd meg velem!

Előre is köszönöm a segítséget.

üdv:
Eszter
eszterrr
 
 


Szia Eszterr!
Ha őt ajánlották, akkor az nem lehetett véletlen. Kitűnő ember! Orvoskollégái is elismerően nyilatkoznak róla, még az előző munkahelyéről is. Nekem az egyik régi kollégája ajánlotta őt. Decemberben szültem nála, de már több, mint 15 éve járok hozzá, kb. tinédzser korom óta. Mi, akik nem vagyunk orvosok, nyilván nem tudjuk megítélni az ő szakmaiságát, de én mindig nagy biztonságban éreztem magam mellette. Nagyon kedves, közvetlen, nyugodtságot sugárzó ember.
Van magánrendelője a XI. kerületben a Bartók Béla úton. Ez főleg amiatt van, hogy régen a Szent Imrében dolgozott és sok budai páciense van. Legalábbis szerintem ezért. Hétfőnként rendel a magánrendelőjében.
A szülés alatt végig ott volt és a vajúdásnál is sokat volt velem. Leült az ágyam szélére és beszélgettünk.
Igazából a fájás közti szünetekben jókat nevetgéltünk. Nem jártam szüléselőkészítőre, de nem is igen kellett, mert a doki mindent elmondott, mi fog történni. Én nem kérdeztem, mennyi nála a szülés, annyit adtam, amennyit gondoltam. A terhesgondozás 5 vagy 6 ezer forint, már nem tudom pontosan. Nem tudom, hogy ez előny-e, de Kálmán doki az osztályvezető-helyettes főorvos. Egyébként amíg vajudtam, többszőr is jöttek be hozzá kollégái és kérték a szakmai tanácsát egy-egy szüléssel kapcsolatban. Akivel egy szobában voltam, ő azt mondta, hogy ha nincs Kálmán Sándor, aki úgy döntött, hogy császármetszés kell, akkor még mindig kínozná őt a másik, választott dokija. Hárman voltunk egy szobában, és mindenki az én dokimat dícsérte, hogy milyen sokszor benézett hozzám a szülés után is és hogy milyen kedves. Nyilván közrejátszott a nagyon régi ismeretség is, de szerintem senkit sem hagyna magára, miután megszült. Próbáld ki, menj el a rendelőjébe és meglátod. szakmai alapon nem tudsz dönteni, csak szimpátia alapján. Remélem, tudtam segíteni.
boldi mami
 
 


Szia Eszter!

Én tavaly májusban szültem Kálmán főorvos úrnál. Nekem is csak pozitív tapasztalataim vannak vele kapcsolatban. Szerintem sem bánod meg, ha őt választod. Én nem a magánrendelésére jártam, hanem a körzetire Törökbálinton, tehát nekem a terhesgondozás nem került pénzbe, a szülésért mi is annyit adtunk neki, amennyit gondoltunk. Nem kérdeztük, hogy mennyiért vállalná, ő pedig nem mondott semmit ezzel kapcsolatban. Több ismerősöm is van, aki nála szült és mindenki elégedett volt vele. :)

További boldog babavárást! :D

Kati

Kati és Joci

Kép
cs-né kati
 
 

 
 

Szia Mori,

Esetleg arra is tudod a valaszt, hogy a temak szerint haladnak sorrendben ezen a szuleszelokeszito tanfolyamon?
Sajnos en suli miatt nem tudok eljarni rendszeresen, de a Máj. 14 . Szülőszoba és gyermekágy megtekintése (rooming-in rendszer) -re mindenkepp el szeretnek menni, ez akkor varhatoan ezen a napon lesz?

koszi a valaszodat elore is,
deee
deee
 
 


Szia Mori!
Köszönöm a válaszaidat!!!
Én azt hiszem hogy Szécsényi dokit választom, eddig Ő volt a legszimpatikusabb, de azért mégegyszer elmegyek hozzá vizsgálatra a döntés előtt.

Ha valakinek Szécsényi doktor a választott orvosa szívesen venném a tapasztalatait.

Éva
éva79
 
 


Szia Deee!
Hát, én úgy emlékszem, hogy marad a sorrend, de mi megyünk most hétfőn, remélem majd lesz szó erről, és akkor biztosabb választ tudok adni.
Éva 79!
Semmi gond, szerintem mindenki szimpátia alapján válasszon, én is úgy voltam a többiek leírása alapján, hogy ha komplikációim lesznek, kipróbálom majd a Szécsényit, ha már ennyire ódákat zengenek róla, de mivel eddig -koppkoppkopp- úgy néz ki, hogy minden okés, nem is voltam nála, hogy megtudjam nekem bejön-e.... :)
Örülök, hogy megtalálad a neked megfelelő orvost!
Üdv és jó pocakosodást!
M
mori
 
 


Szia Mori!
Neked is minden jót és ne is legyen semmi komplikáció!!!
Ha az előkészítővel kapcsolatban van extra infód az engem is érdekelne. A szülőszobák bemutatását nem hagynám ki!
Üdv: Éva
éva79
 
 


Sziasztok!
Kérdeztetek Szécsényi doktorról. Két kislányt szültem nála, 2004-ben és 2006-ban. Végig az Egészségházba jártam hozzá, minden alkalommal kedves, segítőkész vot. Nyilván magánrendelésen több időt foglalkozik a kismamával, de nekem így is megfelelt. Szerencsém volt, mert az első kislányom munkaidőben született (7-re értünk be, fél nyolctól dolgozott, negyed 11-re megvolt a baba), a másodiknál pedig fél ötre értünk be, ő ügyeletes volt este fél nyolcig, és a "kedvünkért" maradt bent, de így is negyed tízre "végeztünk".
Ha kap valamit, kedvesen megköszöni, többször benézett hozzám, vígasztalt, mert vasárnap helyett csak hétfőn engedtek haza, remek a humora...Nagyon jók vele a tapasztalataim. Ha lesz még babánk, akkor is hozzá szeretnék menni. Egy a "baj" vele: nem igazán vevő az alternatív dolgokra, első babánál biztosan van gátmetszés, a másodiknál viszont már ő is azon volt, hogy megússzam, és így is lett. Ez persze a szülésznőnek is köszönhető volt, aki nem választott, hanem ügyeletes (Nóri, fiatal, kedves, segítőkész). Zenét is hallgathattam, beöntést nem kaptam.
És ami még fontos: 2004 óta rengeteget fejlődött a csecsemőosztály! Igazán szoptatáspártiak, kedvesek, főleg a gyerekgyógyász, dr. Czinniel Mónika.
Mindenkinek szép várakozást!
Nuska
nuska1
 
 


Sziasztok!

Én ennyire nem voltam elájulva a kórháztól. Igaz nincs összehasonlítási alapom, máshol milyen. 2006 decemberben voltam ott, tehát alig 5 hónapja. Így utólag sajnálom hogy nem alapítványi szobába kértem magam (igaz így utólag most azt mondom, hogy a bent töltött 4 nap "áráért" most megvan az etetőszékem...)
A mellékhelyiségben naponta talán egyszer ha takarítottak. nem vagyok finnyás, de szerintem egy frissen szült anyukánál ez igenis fontos. Abban az állapotban ugye jön sokminden az emberből, én sosem hagytam magam után "koszt", valahogy megoldottam a takarítást. De igazán kirakhattak volna valami felmosóvödröt, hogy megkönnyítsék az ember dolgát... Úgyhogy ha legközelebb szülök, alapítványi szobába megyek.
A szomszéd szobába éppen hadd ne mondjam kik voltak, szerencsére csak az első éjszakámon. Egész éjjel ricsajoztak, üvöltöztek meg dübörögtek. Senki nem szólt nekik... A másik szobából el is tűnt egy anyuka mobilja, sosem lett meg szerintem, a rendőrség is kint járt stb. A szobát nem lehetett zárni, és egyedül voltam benne, úgyhogy még a WC-re se mertem kimenni első nap... Erről ugyan nem a kórház tehet, de az hogy a "látogatókat" kicsit megfékezze, igenis a kórház feladata lett volna.
A csecsemősökkel tényleg nem volt gond, volt köztük olyan aki nagyon kedves és lelkiismeretes volt, volt aki átlagos, talán egy aki szinte személyes sértésnek vette ha kérdeztem valamit.

Beöntés: sokan nem akarják, félnek tőle. Nos, én pont azt mondom, hogy kell az, nekem pl. még csak kellemetlen sem volt. Sőt végigröhögtük a szülésznőmmel, Magdival! :lol:
De ha nem kérsz, szülés után az első alkalommal amikor mész "nagydologra", rögtön megbánod... Ezt nem csak én mondom, a barátnőm szerint is így van, aki kétszer szült, az első alkalommal beöntéssel, a másodiknál meg anélkül mert nem volt már rá idő. Úgyhogy van mit megfontolnotok... :idea:

Na mennem kell, remélem segítettem valamit.

Gabica
gabica72
 
 


Sziasztok!
Igazad van, Gabica, azt elfelejtettem írni, hogy alapítványi szobában voltam, mindkét alkalommal. Nekem az egészségpénztár fizette ki.
Ott nyugi volt, igaz ezért fizetni kell. Én a kétágyasban voltam (az első gyereknél egy napot rendes szobában, de olyan szobatársam volt, hogy átkértem magamat - pszichiáter konzulenst hívtak hozzá, kicsit zavart volt...), és csak azért, hogy ne a közös WC-re kelljen járni. Az nekem sem tetszett. Amúgy nem a kórháztól vagyok elájulva - bár általában pozitívak a tapasztalataim -, hanem a dokim aranyos, legalábbis szerintem. És a csecsemősök nagyon sokat változtak két év alatt, ez biztos.
Nuska
nuska1
 
 


Szia Mori!

Tudsz esetleg infot adni arrol, hogy mi volt most hetfon az elokesziton? Es hogy mi lesz jovo het hetfon, ill. akkor mutatjak meg a szuloszobakat?

varom valaszod,
koszonom elore is,
udv.
deee
deee
 
 


Sziasztok!

Bocsi hogy beleszólok, végül is én már nem járok a szülésfelkészítőre :-) , de tavaly jártam, és akkor minden előadás után fel lehetett menni a szülőszobákat megnézni. Gondolom, most sincs ez másként...
Egyébként nagyon szuperek, pár éve lettek így kialakítva. Én 3 szülőszobát is kipróbáltam azalatt a nem egészen 4 óra alatt, amíg Levi megszületett :-)

Gabica
gabica72
 
 


Szia Nuska!
Köszönöm a választ.
Én se a magánrendelésén voltam eddig nála és nem is szeretnék ezen változtatni. A vizsgálatok alkalmával Te adtál neki "borítékot"? Én annyira idegenkedek ezektől a dolgoktól. Persze ha őt választom (még mindig nem kértem meg..) akkor a szüléskor biztosan adunk csak nem tudom hogy mennyit "szokás".
Ha ebben még tudnál segíteni megköszönném!!
Éva
éva79
 
 


Szia Éva!
Talán ha egyszer adtam neki borítékot a két gyerek terhesgondozása alatt, de azt sem akarta elfogadni, zavarban volt. És ha megkéred, hogy ő legyen ott, akkor sem mond előre tarifát (nekem legalábbis nem mondott). Az elsőnél 2004-ben 35e volt a borítékban, a másodiknál 55e, de ő nem tudta, mennyit kap, mégis nagyon megköszönte, aranyos volt, és biztatott, hogy majd a harmadikkal is mehetek :D Pedig a 35e már 2004-ben sem számított soknak.
Esetleg érdemes a borítékot csoki mellé tenni...Az egészségházi asszisztens (Éva, a druszád) azt mondta nekem, hogy nagyon édesszájú, a kávét is sok cukorral issza.
Majd írd meg, mit mondott, remélem, segítettem.
üdv
Nuska
nuska1
 
 


sziasztok, én is a bajcsyba járok. nekem lászló doki az orvosom. tud vki róla vmit? mert én csak betoppantam hozzá, amikor babás lettem.
nekem eddig szimpi. elég határozottnak tűnik, ez a legfontosabb :)

mindenkinek üdv, és jó,hogy benéztem, mert már nem tudtam mikor hogy lesz szülésfelkészítő.....de így már tudom :)
dimet
 
 


Sziasztok!

nekem is László doktor az orvosom. Eddig csak a magánrendelésére jártam. Szült már nála valaki? Milyenek a tapasztalatok?
Van lehetőség epidurális szülésre a Bajcsyban?

Dimet: Te mikor szülsz várhatóan? Én 14 hetes vagyok!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke
 
 


Sziasztok!

Én László dokit anyagi vonatkozásában ismerem, na ebben a témában is elég "határozott", a barátnőm volt nála egy kisebb és egy nagyobb műtéten, de többet nem megy...
Nem az az extra kiszolgálás mint Sulyok doki vagy akikről még itt korábban írtak a többiek...
De azért próbáld ki ha vastag a pénztárcád, hátha fél év alatt megváltozott :-)
Persze nem lebeszélni szeretnélek, ő ott a főorvos...

Gabica
gabica72
 
 


Szia Nuska!!
Nagyon köszönöm hogy válaszoltál, kicsit meg is nyugtattál vele, mert ránézésre nekem sem tünt olyannak akit "csak a pénz mozgat" ezért is volt szimpatikus! Nem szeretem ha az orvos csak akkor foglalkozik veled ha pénzt lát, szerintem foglalkozzon velem és ha meg vagyok elégedve akkor ugyis jön a boríték... meg persze a csoki!! Kösz az infot! :lol: Majd megírom mi volt, remélem nem kell csalódnom bene!
Éva
éva79
 
 


Sziasztok!

A kórházról írtatok. Én szintén alapítványi szobában voltam, és utólag úgy gondolom, nagyon jól döntöttem. Mivel éjfél előtt született meg a babám, nem volt lehetőségem egyből alapítványiba menni, a rendes 3 ágyas kórterembe raktak (császáros voltam epivel), de ott is csak ketten voltunk. Másnap reggel a C kórterem egy ágyas szobáját sikerült megkapnom. Nagyon örültem neki. Ott a wc és a zuhanyzó is rendkívül kultúrált volt. Naponta 3x takarítottak, és a szobákat is. Szerencslm volt, mert a másik két szobában is igényes, normális anyukák voltak.

Csecsemősök: hm...érdekes téma. Azt mondanám, hogy nagyon vegyes érzelmekkel jöttem el a kórházból, ebben a témában. Voltak rettentő aranyos csecsemősök, és egy különösen kiemelkedően bunkó csecsemős is. Ott nála egyik éjszaka azt hittem, hogy elküldöm melegebb éghajlatra, mert olyan hangot és stílust eresztett el. És, igen, személyes sértésnek vette, ha kértél bármit. Ez egy tetovált szemöldökű, szemüveges, ősz hajú vénasszony volt, mély hanggal. Nem összekeverendő a Babi nevezetű csecsemőssel, aki viszont egy tündér.

Üdv: Beanne
beanne
 
 


hááát, az az igazság, hogy nekem lászló doki még egy szóval sme mondta,hogy mennyit kér. de tudom,hogy mennyit tudunk adni, és nem fogok neki többet adni, mert nem tudunk. ha meg húzza a száját, majd legközelebb másnál szülök, nem érdekel különösebben....etterke, veled közölte a tarifáját?? viszont, ha közli, hogy mennyi és nem tudunk annyit kifizetni,akkor átmegyek máshoz. vhogy nem érdekel ez az orvosválasztás......gyerek bent nem marad :)
egyébként mikor múltkor beugrottam ügyeletre, mert fájt a pocakom, meg ilyenek, volt bent egy ügyeletse orvos, és tök szimpi volt. vmilyen lászló. fiatal volt.
mikor én babaás lettem, pár hónapja laktunk itt pesten, dokim nem volt, és lászló dokit ajánlották, azt sem tudtam ki ő :)
majd lesz vmi :) egyébként meg mi van, ha vki nem tud fizetni??? visszatömködi a gyereket???? :)
bosszant a paraszolvencia...vagyis, az, hogy tarifák vannak. ha hálás vagyok egy dokinak, mert megdolgozott a hálámért, akkor meghálálom. de ha semmit sem tesz, vagyis nincs is rá szükség, akkor mire fizessek????? hm??
na, de ez jó kis vita-téma. és tudom mennyit keresnek az orvosok, ami nevetséges összeg, de 1-2 doki nincs két lábl a földön. ha meg megsértem egy kisebb összeggel, akkor így járt.....
dimet
 
 


Dimet: Nem tudom még László doki tarifáját, nincs ismerősöm sem aki nála szült, a magánrendelésen a terhesgondozás 6000 HUF. Ezzel csak az a gondom, hogy ott nincs UH készülök és UH-ra a kórházba kell menni, ami újabb nap, újabb időpont és persze van csúszás is, várni kell. Az UH-t nem ő végzi.
Én az első babánkat külföldön szültem, majd nyáron költözünk haza és itt a magánrendelőben van UH és a saját dokimmal tudtam megbeszélni mindent. A szüléskor (napközben) az ügyeletes szülésznő támogatott és mivel dolgozott aznap a dokim, bejött a szülés végére is. Semmit nem kapott tőlünk egy nagy köszönömön kívül, de még egy bonbont se és azóta is voltam nála és kedves és aranyos. Hát ezt várom most is a második szüléskor Magyarországon, de tudom álmodom.
Nem ragaszkodom, hogy a dokim ott legyen a szülésnél kivétel ha pont dolgozik, az ügyeletes is biztos tuti jó, és ha elégedett vagyok akkor inkább neki adok borítékot. Biztos mindent megtesz remélve, hogy hálás leszek majd. Ez a forma nekem szimpibb.

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke
 
 


etterke, egyetértünk :)
de akkor nem lászló dokinál fogsz szülni? egyébként én is úgy vagyok vele, hogy ha éjszaka jön rám a szülés, akkor az ügyeletes doki is csak jó. de majd meglátom.
tudom mennyi a rendelése lászló dokinak,mert havonta járok hozzá.
rá fogok most kérdezni,hogy nála mennyi a szülés. ha sok, akkor megmondom neki,hogy ezt nem tudjuk kifizetni és kész. és elvi okok miatt nem is akarjuk :) ez van.
és tényleg az az egy rossz van,hogy nincs nála UH. de én a kórháziról le is mondtam,mert elég gagyi és elég rövidecske. vagyis a 12. heti jó volt, polgár doki volt ott, és alapos volt.
viszont a 20. heti iszonyat volt. az éppen ott lévő orvos unta a banánt és 5 perc alatt elvégezte a genetikai UHt, annyival,hogy itt a feje, itt a szíve, örüljünk....még jó,hogy mi előtte elmentünk magán UHra...legközelebb is csak magánba megyünk.
úgyhogy ennyi. egyébként én eddig teljesen meg vagyok elégedve a bajcsyval. mindig tök kedves mindenki.
dimet
 
 


Dimet:
Hát még nem tudom hol szülök, mert még én nagyon az elején járok a várandósságnak. Fizetni kell a magánrendelőben, a kórházi egyágyas ellátásért, az epidurálisért, az ellátásért, mert nem oda tartozom és még tök sok pénz a dokinak is, ez nagyon sok, lehet nem tudjuk kifizetni és ezért gondolkodom, hogy lehet máshová megyek szülni, ahová tartozom. A Bajcsyról egyébként egy ismerősöm is jókat mondott, ő a Kálmán doktornál szült egyébként. Ha nem gond, megírnád nekem a László doki tarifáját szülés esetére?

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke
 
 


persze, meg fogom írni.
de tippem van: 80-100 körül.
úgyhogy dokiváltás lesz nekem a vége :)
dimet
 
 


Dimet: Hát most nekem is a dokiváltlás jár a fejemben, pontosabban kórházváltás. TErületileg a Délpestibe tartozom és róla is jóket hallottam. Persze ott is kell fizetni a dokinak, de nem leg kifizetni a kórháznak az ellátást amiatt, hogy nem oda tartozom, állítólag az egyágyasért sem kell fizetni és ott is szépek a szülőszobák. Majd még azért benézek ide!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke
 
 


Sziasztok!

Tudtok olyan Bajcsy-s szülészt, akinek a magánrendeése Kőbányán van vagy az Örs környékén és kommunikatív, szimaptikus? Az első vizsgálatom teljesen más kerülethez tartozó orvosnál volt, de a védőnőnél már elakadtam, hogy akkor most ki és hogyan fog vizsgálatokra beutalni, mert szülni viszont itt szeretnék. Szóval akárhogy variálom, átváltanék egy Bajcsy-s orvosra, de akiket eddig ajánlani tudtak azok mind a halál fülén rendeltek, ami nekem most kivitelezhetetlen, mert képtelen vagyok hányás és ájuldozás nélkül buszra szállni. Viszont május végén esedékes lenne a 12. UH és még fél vérviszgálatom se volt, úgyhogy kicsit kapkodásban vagyok.
Igazából nekem olyan is jó lenne, aki az Egészségházban elérhető, aztán majd később átváltok a magánrendelésére, ha már a kezdeti rosszulléteim enyhültek. Szécsényi doki pl. szmpatikusnak tűnik a leírásátok alapján, de lövésem sincs mikor rendel az Egészségházban. Polgár nálam ki van zárva, januárban voltam nála, amikor méhszájseb miatt vérezgettem és megijedtem, hogy mi lehet (életemben hasonlóm se volt). Az én ízlésemnek ő túl mogorva és rémesen idegesített, hogy egy épkézláb választ nem tudtam kiszedni belőle, ami megnyugtatott volna. (nem szólva arról, hogy a vizsgálat felöltözéssel, levetkőzéssel együtt tartott 8 percig és felírt két olyan gyógyszert is, amit elméletileg babásan nem lehet szedni és mivel akkor már készültünk a babára nem igazán lehetett tudni, hogy van-e valaki a pocakomban vagy nincs... ezt elmondtam neki, de csak a gyógyszer kiváltása után láttam, hogy magasról tett rá. Párom mondta is, hogy visszamegy és a hajára kenegeti...)

A segítségeteket előre is köszönöm és mindenkinek jó babócavárást! :-)
csipiketörp
 
 


Szia Csipike!
Hívd fel az Egészségházat: 261-16-99, ott meg tudják mondani, mikor rendel Szécsényi. Általában szerdánként szokott. Érdemes reggel jó korán menni sorszámért, (én mndig ott voltam hétre) mert rengetegen vannak nála. Ideje neki sem lesz több, mint Polgárnak, de legalább kedves és nem mogorva. A magánrendelése Keresztúron van, Kőbányáról átszállás nélkül ki tudsz menni a 62-es busszal, Örsről a 61 vagy 61E-vel.
UH-időpontot a kórházban adnak, telefonon.
Minden jót neked,
Nuska
nuska1
 
 


Sziasztok!

Tothne Varga Ildikot szeretnem szulesznomnek valasztani. Ha valakinek megvan a telefonszama, kerem kuldje el priviben az elerhetoseget. Nagyon szepen koszonom elore is a segitseget!

creed
creed
 
 


Sziasztok!

Dimet, bocsi hogy belekotyogok! Nem akarok itt okoskodni Neked, de én is megjártam a Bajcsy kórházat, amikor Dorkával terhes voltam, sőt majdnem ott is szültem. Hogy miért nem, azt leírtam itt, talán olvastad is március 15-én írtam, előző oldalon megtalálod
Abban egyetértek veled hogy a fehér köpenyesek szeretnek istent játszani. És László doki az osztályvezető főorvos a Bajcsyban és sajnos ő még Istenebbnek képzeli magát :roll: Ha elolvastad a történetemet akkor tudod hogy igazából ő az oka hogy 38 hetes terhesen ott álltam és nem tudtam hogy hol is fogok szülni. Szerencsére megoldódott és Dorka épen, egészségesen megszületett Hogy ő volt az aki nem fogadott el két szakvéleményt, felül akarta bírálni a szakorvosokat. ráadásul egy olyan ritka betegséggel kapcsolatosan, amiben egy mo-nyi populációban kb. 20 ember szenved... És az akkori orvosom egy elejtett félmondatából az is kiderült, hogy ha akkor kicsit "meggyőzzük" a zsebét akkor minden rendben lett volna...
Mindezt azért írtam le Neked, hogy vigyázz vele! Egy sima szülésnél nincsen gond, de előre sosem lehet tudni hogy milyen is lesz az a szülés! És hiába szülsz másnál, ha esetleg császárra kerül sor - ne legyen úgy - akkor neki kell engedélyezni, ha éppen bent van akkor meg is vizsgál... Nem azt mondom, hogy szülj nála, csak azt, hogy kedvesen válj el tőle, ha úgy gondolod!
Még egyszer bocsi a belepoffért!

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Sziasztok!

Csipiketörp: én Sulyok dokit ajánlom, decemberben szültem nála. Ő az Egészségházban rendel, ill. a magánrendelése ott van ahol Szécsényi dokinak (Keresztúron). Szécsényi dokiról is jókat hallottam eddig, de őt nem ismerem. Sulyok dokinál nem 2 perc a vizsgálat ez biztos. Egyszer én is bekeveredtem Polgár dokihoz, nekem 5 perc volt öltözéssel-vetkőzéssel együtt az UH, aztán még kértem egy igazolást hogy vizsgálaton voltam, na ekkor úgy leordította szegény asszisztens hölgyeményt, hogy az majdnem elbőgte magát, én meg roppant kellemetlenül éreztem magam...
Szóval én Sulyok doki mellett voksolok. Semmit nem veszítesz ha egyszer elmész hozzá. Úgy tudom csütörtökön rendel 11-19 óráig. Hívd fel az Egészségházat, megmondják.

Anyoooka: László doki nem semmi, pofátlan egy ember, nem akartam ezt így a korábbi hozzászólásomban leírni, de sajna így van. Pedig úgyis odaadja az ember amit az orvosnak szán, nem? De ő már előtte közli, hogy neki ennyi és ennyi a tarifája... Ha már itt tartunk, hogy Istennek képzeli magát, és a kollégáival Tanárúrnak szólíttatja magát... Hű lehet hogy ebből bajom lesz hogy leírtam... De nem érdekel. :oops:

Sziasztok: Gabica
gabica72
 
 


Gabica, örülök hogy nem csak én láttam így ezt a dolgot! Én azért mertem leírni ezt az egészet mert nekem már semmi közöm a Bajcsyhoz, otthagytam őket, kórházat váltottam.
Egyébként ez az előte közlöm a tarifát dolog Polgár dokira is jellemző - hiába, ő a helyettese - mikor szólsz neki hogy nála akarsz szülni közli hogy "de ennek anyagi vonzata van ám..." :evil:

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Köszönöm a gyors segítségeteket. Kicsit nyomaszt, hogy úgy érzem kapkodok fűhöz-fához. Kezdetben úgy gondoltam, hogy járok terhesgondozásra ahhoz, akihez korábban szűrésekre jártam és majd a Bajcsyban szülök szülésznő választással. De a védőnőm szerint nem egy díjnyertes ötlet, én meg mivel első baba nem nagyon szeretnék rizikózni.
Igazából most tényleg csak az kéne, hogy amíg iszonyat pocsékul vagyok, addig ne kelljen a halálba kijárnom csak azért, hogy egy orvos rámnézzen. Nem a pénzt sajnálom rá, még csak nem is az időt. Azt gondoltam, hogy az Egészségházban nem lesz egyetlen orvosnak sem húsz perce arra, hogy velem szőrözzön, csak hát attól még lehet relatív kedves egy orvos és válaszolhat normálisan a kérdésekre.
Akkor vagy Szécsényi vagy Sulyok, illetve még ajánlották Farkas doktort (a kórházzal szembeni patikában is érdeklődtem már végső elkeseredésemben :-D). Már csak azt nem tudom, hogy fogok dönteni. Életemben ilyen bizonytalan szerintem nem voltam. :-)
Szép napokat nektek és mégegyszer köszi mindenkinek!
csipiketörp
 
 


írtam egy tök hosszút és elszállt.... :evil:

lényeg, anyooo...dehogy baj,kell a vélemény.

és lészló dokival szemben is az a korrekt, ha megbezséljük az anyagi dolgokat, ugyanis velem ezt idáig NEM közölte,hogy mennyit kér a szülésért. és tudnia kell,hogy va egy összeghatár nekünk is. tisztább, ha most megbeszéljük. és szerintem ő is megérti, ha erre nincs pénz. nem ismerem, nem évek óta a dokim, csak mióta terhes vagyok, és mivel eddig problémamentes volt minden, nem is sokat beszéltünk.
ezt mindent kedvesen fogom neki elmondani, sőőőt, kikérem a véleményét is :)
szülésznőt meg úgy is választok. neki szívesebben fizetek.
ja, a knerczer lászló doki milyen???
de a sulyok dokit nekem is ajánlották már.
dimet
 
 


Dimet, én a bajcsyból a Polgár dokit ismertem, őt nem ajánlom... :evil:
Sulyokról hallottam már én is jókat! Egy ismerősön két babát is szült nála és csak dícsérni tudta!

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Sziasztok

dimet akkor én meg a Farkassal kapcsolatos véleményemet, tapasztalatomat mondom el, és az életben többet ne talállkozzak vele, mert annyira elszúrta, hogy csoda hogy nem lett sem a kislányomnak sem nekem valami bajom.

Én a Kardos dokihoz járok, nagyon rendes, ides tova 10 éve ő a dokim. két gyereket szültem nála, ő sajna nincs az egészségházban, keresztúron van a rendelője ott ahol a Szécsényinek. Nagyon jó szakember. Ő külsősként dolgozik a kórházban, vállalkozóként csak a asaját betegeihez jár be a kórházba, nála 65 ezer a szülés, terhesgondozás 7000.

A Farkasról: elsőt nálaszültem ügyeletben mert a dokim influenzával aznap ment haza, a Polgár volt vele ügyeletben. A dokim egésznap telefonon volt a Farkassal hogy figyljen nagyon mert szűk a medencém, nagy a gyerek, és nem bizti hogy sikerül simán szülnöm. Este 9 -kor elfolyt a magzatvizem, majd 5 perces fájások voltak,miután a doki felém se nézett kértem hogy aPolgárnál szeretném megszülni a gyereket. sehol semmi. alig tágultam, aztán 2 -kor mondták hogy mindjárt itt a gyereke. én már magamon kívűl voltam, a Farkas meg az ágyam szélén ülve aludt. Aztán megunta a dolgot, és nyomta belőlem a gyereket, szó szerint rám feküdt. Végül éjjel 3 előtt 10 perccel megszületett Betti, kiderült hogy kivűl-belül repedtem. a szülésznő Magdika pedig varrás közben csak annyit mondott kezd úgy kinézni mint egy női nemiszerv. hát eltudom képzelni. 17 varratom lett, ami a 6. napon elgennyesedett. a doki végig nem nézett felém se, de azért a boritékot zsebre vágta. Mikor vártam a zárót azt sem tudta hogy kivagyok. Erről ennyit. Mikor mentem a dokimhoz, akkor annyit mondott hogy úristen ez nem semmi, majd a következő gyereknél ezt meg kell csinálni.

Szerencsére nem lett semmi bajunk, de ezt nem neki köszönhetjük.

Ez a véleményem a Farkasról.

Majd még később jövök, most mennem kell Pestre


Gabi
lieglgabi
 
 


Hű Gabi, azt hiszem Farkas dokitól sikeresen elvetted a kedvem. De inkább Te, mint ő maga. Akkor marad Szécsényi vagy Sulyok, mindössze azért, mert Kardos doki hiába szimpatikus a leírások alapján én most buszra ülni nem tudok. Vagy sétálok, vagy legfeljebb villamos, hév. (Pocaklakó rendesen betart anyucinak. :-D)
csipiketörp
 
 


na, jó lányok. nem olvasok tovább rémtörténeteket. eddig is elkerültem, és meg voltam nélkülük!! bocsi :)
lesz ami lesz.
üdv mindenkinek
azért még holnap este bejövök, elmondom mi volt a dokinál
dimet
 
 


Sziasztok!

dimet nem rémtörténetnek szántam, csupán a saját tapasztalatomat írtam le. Szécsényi doki, Sulyok doki és a Kardos doki szerintem nagyon jók. Szécsényinél uh-on voltam, a Sulyok dokit meg csak onnan ismerem hogy akivel egy szobában fküdtem neki volt a dokija, de szimpatikusnak tünt. László dokit csak hallomásból ismerem, nem tudom milyen. sem jót sem rosszat nem tudok róla.


csipi a Szécsényi is jó választás, ő van az egészségházban, és későbbha akarsz járhatsz a magán rendelésre is, Keresztúrra.

Egyébként a második és a harmadik szülésem csodálatos volt, mind kettő 3 órás volt. A másodiknál volt gátmetszés, ott rendbe tett a dokim, a harmadiknál gátvédelem volt. 4 kilóval született Réka.

Sziasztok

Gabi
lieglgabi
 
 


Sziasztok!

Osztozom a Sulyok és Szécsényi doki melletti voksolásban. 3. csemetémet várom. Egyéb okokból eddig soha nem volt választott orvosom. Mindig ügyeletesnél szültem.
Terhesgondozásra az Egészségházba járok. Vagy Sulyok dokihoz, vagy a Széchenyihez. Mindkettő szuper orvos. Csak bennük bízom.
Az egészségházban rajtuk kívül még 3 embernek van rendelése.
Hétfő: Dr. Palczert (fiatal, nekem unszimpatikus doki. Az mondta hogy nem vagyok terhes, és ezt egy tapintásból tudta. Másnap meg Polgár doki 9 hetesnek diagnosztizált)
Kedd: Dr. Polgár ( Jó orvos, de elég mogorva és rideg)
Szerda: Dr. Széchényi (Mit mondjak? Imádom. Kedves, lelkiismeretes, szuper jó doki)
Csütörtök: Dr. Sulyok (Tüneményes ember, alapos, lelkiismeretes, kedves, Őt is imádom!) :D
Péntek: Dr. Dán (Szintén jó doki, de rideg nagyon, a páciensek mint az áru a futószallagon, olyan gyorsan letudja őket)
Vendég
 


No jányok, asszonyok én örömmel olvastam a rémtörténeteket is, mert ugyan egyáltalán nem vagyok híve a riogatásnak, de ha valakinek abszolút negatív tapasztalata van egy orvossal, akkor az talán lehet szubjektív, de én inkább nem kísérleteznék ugyannál a dokinál (amíg van rajta kívűl egy halom másik).

Holnap megyek Sulyokhoz az Egészségházba, telefonon mondták, hogy időpontot már nem tudnak adni, mert azok elfogytak, úgyhogy szerintem jó korán odarongyolok, hogy ha lehet ne kelljen 4-5 órán át várakoznom. :-) Majd referálok. Ha szimpatikus lesz, akkor valószínűleg idővel áttérek a magánrendelésére, de azzal még ki kell várnom azt, hogy busz-képes legyek.

Szülés szempontjából milyen Sulyok doki? Mennyire lehet vele megdumálni azt, hogy ha netán valamennyire alternatív szülést szeretnék? (nem vagyok elvarázsolva, nem akarok én illatgyertyákat meg lágy zenét, csak ha mondjuk a szülőszék szimpibb, akkor vajon lehet?) Azt se tudom, hogy vajon epidurálnál mindenképp feküdni kell? Hába no, első gyereknél annyi kérdés van, amiről lövése sincs az ember lányának. :-)
csipiketörp
 
 


Csipiketörp: Én is holnap megyek a Sulyokhoz. :D :D
És jó korán, mert nekem sincs időpontom. 11-től rendel, sorszámot 10-től adnak.
Sulyok doki rendes! Bármit megbeszélhetsz vele.
Hétfőn volt a Bajcsyban szüléselőkészitő tanfolyás. Meg lehetett nézni a szülőszobát. Mi voltunk Apával, mert 2000-ben szültem ott utoljára és azóta felújították. Nagyon klassz lett! :D Bordásfal, kötél, labda, vajudókád, és egyéb extrák. Szülőszék is van! :D
Vendég
 


Akkor esélyes, hogy összefutunk, mert szerintem én is korán igyekszem odapattogni, bár nem tudom, hogy ez mennyit javít azon, hogy időben bekerüljek. Úgy értem, ha nem tudtam időpontot szerezni akkor gondolom úgyis nehéz dógom lesz. :-) Majd viszek kaját-piát, olvasnivalót, mert pont ilyen időtájt szoktam a legvacakabbul lenni.
Remélem, hogy szimpatikus lesz a doktorbácsi, mert szeretném már végre kiválasztani az orvost. Teljesen úgy érzem, hogy lógok a levegőben így "orvostalanul" és még a 12. hétig illene azért némi vérvétel, vizeletvizsgálat...
csipiketörp
 
 


lányok, megjártam a dokit.....mondjam azt,hogy szétrobbanok???

tarifa: 80-120. inkább 100....de 80 is elég....ezt így.....
ügyeletes orvosnál szülés: akkor nem választhatok szülésznőt
átmenni másik dokihoz: körvonalazva kifejtette,hogy úgysem vállal senki, és kb. a többiek is 60 körül vannak, mit szarakodok 20 ezren :evil:

EZ A MAGYAR EGÉSZSGÉÜGY!!! VAGY MEGPRÓBÁLJUK KIFIZETNI A 80AT A DOKINAK+SZÜLÉSZNŐ, VAGY LESZARNAK!!!!!!!!!!GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR......

nemtom mit tegyek. etikátlan amit csinált. de nemtom merjek-e átmenni másik orvoshoz, hiszen mindnekinek ő a főnöke. vajon melyik doki az, aki így bevállal ennek tudatában?????
dimet
 
 


dimet hát ez szörnyű amit olvasok.
EGy valamivel azomban megtudlak nyugtatni, 3 gyereket szültem a bajcsyban de a főorvossal egyszersem találkoztam, ha nincs gond akkor nem igen foglalkozik senkivel sem kivéve a saját betegeit.
Ilyen szempontból a Kardos egy kicsit másabb hiszen ő külsős, vállalkozó, neki annyit nem parancsol mint az állományban lévő dokiknak. És nála még ennek ellenére sem kerül annyiba a szülés. Hiszen nála 65 ezer és ő még ebből fizet a kórháznak, és a többiből adózik, aztán marad ami marad neki. Ezt hivatalosan tudom, mint ápolónő. A Szécsényi és a Sulyok tarifáját nem tudom.

De nagyon elszomorító amit mondott, és én már csak ezért is váltanék, én nem bírom az ilyen embereket.


Puszi

Gabi
lieglgabi
 
 


én is vagyok, hogy etikátlan a dolog...de így 28 hetesen váltani......
és akkor kórházat kellene váltani......
dimet
 
 


Szia Dimet!

Ez nagyon szomoru dolog... piszkosul sok penz, raadasul adomentesen....

Kiatartas es fol a fejjel!

creed
creed
 
 


nemtom mit tegyünk....én a bajcsyban akarok szülni :?
dimet
 
 


Sziasztok!

Knerczer Lászlóról mi a véleményetek?

Kép
andrea23
 
 


Sziasztok!
Nálam még mindig Mosonyi a nyerő, és ha az egészségház az sztk, akkor ő péntekenként rendel ott.
Üdv, Mori
mori
 
 


Szia Dimet!

Ha továbbra is a Bajcsyban szeretnél szülni akkor 2 lehetőséged van:
- maradsz a dokidnál és annyit adsz neki szülés után amennyit tudtok, remélhetőleg megérti és a jövőben is szíves lát majd
- másik orvost választasz ebben a kórházban, de kellemetlen lesz vele a találkozás vizit stb során, illetve állítólag ő tényleg jó szakember


Hát nem könnyű döntés. Majd írd meg hogyan döntöttél a férjeddel. Szép babavárást!

Én eldöntöttem, hogy nem megyek oda. Vagy a Délpestibe vagy a Klinikákra megyek, még nem tudom hová tartozom, de mindkettő szimpi.

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?