Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

bocsi, hogy eltűntem, de mivel a május elég húzós lesz, ezért úgy döntöttem, hogy most minden időt kihasználok, amit Marcival tölthetek :) .
Na nem mintha egyébként hanyagoltam volna, de sajna ha leülök a gép elé, akkor nem állok meg a babanetnél... szakmai ártalom...

Kedden voltunk csicsergő foglalkozáson, nagyon élvezi, ott tette meg az első néhány "lépést" mászásban :lol: . Ennél még nem jutottunk tovább, mert ha sietni akar, akkor hasravágja magát és kúszás van, de már ez is haladás. A felállás vmi mellett már nagyon megy, de akkor meg ugye mindig résen kell lennem, nehogy hanyatt essen.
Jövő héten baba-mama foglalkozásra megyünk, még nem voltunk, de biztos nagyon jó lesz, az egyik barátnőm hívott, ők rendszeresen járnak.

Most már szinte minden nap megyünk játszótérre hintázni, nagyon élvezi, kihasználjuk a jóidőt.

Kitakarítottam, hogy a 4 nap ne erről szóljon, persze az elmaradhatatlan felmosás és porszívózás mindig ott lebeg a fejem felett, mint egy sötét felhő :cry: .

Ma kellett jelentkezni a vizsgákra, most már az estéim sem szabadok... sajna :cry: .

Tandi: bocsi, de a kedd mégsem volt alkalmas, mert anyáék voltak nálunk és így nem tudtunk volna odafigyelni.
Priviben elküdöm a skype elérhetőségünket :) !

Norwell: rossz volt még olvasni is, amit a szülésről írtál, nem lehetett egy felemelő érzés :cry: .

Veráska: nagyon szép kisfiad van :) . Gyere gyakrabban :) !

Rita: privi ment.

Oltás: én felirattam a bárányhimlő elleni oltást, de éppen a napokban néztem, hogy már nem tudom kiváltani, mert letelt az 1 hónap... Egyébként azért nem váltottam ki, mert én is elbizonytalanodtam. Nem tudom mit csináljak, de azt hiszem mégiscsak beadatom. Én úgy tudom, hogy 20 évre ad védettséget, utána legfeljebb megint kap majd oltást Marci.
Az agyhártyagyulladás elleni oltások közül és a meningococcus elleni oltást adatom be, nálunk ezt ajánlotta a doki.
Nálunk is úgy van, hogy 1 éves kor előtt, ha kiváltjuk, akkor kedvezményesebb, addig hűtőben kell tárolni és 1 éves kor után közvetlenül beadja a doki.
Ezen kívül óvodás korában kullancs elleni oltást kap.

Bocsi, hogy nem reagáltam mindenre, de most mennem kell, valamit összeütni ebédre Marcinak :) !

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Most értünk haza úszásról, Milán kifáradt rendesen. Most éppen szunyál. Én pedig közben főzöm az ebédet, tökfőzelék lesz.

Marcy: sokszor nálam is előjön ez az érzés, hogy már nem sokáig leszünk itthon Milánnal és emiatt lelkifurdalásom van. :(

Kitti: ha találsz a közelben jó helyet, akkor feltétlenül szólj! :wink:

Nem akarok okoskodni, csak esetleg hátha segít. Valóban van benne igazság, hogy a gyerekek a szokásaik rabjai. Mi pl. ragaszkodunk ahhoz, hogy Milán 19 órakkor fürcsizzen, majd kaja és alvás. Volt olyan, hogy nem látszott álmosnak, de akkor se halasztottuk későbbre az egészet és a végén szépen elaludt magától. Szerintem erre érdemes figyelni, hogy kialakuljon egy napirend, amit kis idő alatt Ő is megtanul.
Vendég
 


Sziasztok!

Vagyok ám én is, csak egy cseppet be vagyok havazva. Most éppen konyhát nagytakarítok. Aztán ha Peti felkel és apájával elmegy sétálni, akkor porszívózni akarok!

Oltás: Én a menningoc. ellenit akarom beadatni. A mi dokink a pneumo ellenit csak a betegségre fogékonyabb babáknak (különösen fülgyulladás stb.) javasolja. A himlő ellenin még gondolkodom, hacsak el nem kapjuk. A házból egy kisfiú himlős. A kis barátnőnk, akivel sétálni szoktunk pedig himlő gyanús. Tegnapelőtt véiginyalta Petit és még jól meg is harapta. Érdekes udvarlási technika! :lol: :shock: Szóval akár be is nyalhattuk a himlőt.
Nem tudjátok véletlenül, csak a meningoc. elleni oltás olcsóbb 1 éves kor előtt vagy mindegyik?

Rita: Durva, amit írtál. Reméljük hamar meggyógyul a baba!

Reni
Kép
prenata
 
 

 
 

Julcsána kisasszonynak nagyon boldog hófordulót kívánok!!!

Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Elnézést kérek a bepofátlankodásért, a "ma mégsem jött meg"-ből vagyok. Elkezdtem extra minőségű angol baba,-és gyerekruhákkal foglalkozni. Akit érdekel nézzen körül az odalamon a http://babaturi.gportal.hu címen.
Tina

tynus12
 
 


Colett!!

De volt ám! Nekem is majd leszakadt a derekam, mert Dani is mindig sétálni akart, de most vadult tépi ki a kezét az enyémből, hogy ő aztán már csak egyedül hajlandó menni! :lol:
Andy

Kép
oriandy
 
 


Colett, köszi előre is hogy utánanézel!

Móni, komolyan mondod hogy járhatnánk együtt angolra, ha találunk a közelben?:-) Az annyira jó lenne, mert akkor egymást erősítenénk és sokkal nagyobb lelkesedáéssel vetnénk magunkat a dologba.
Én olyan szinten vagyok most, hogy érteni nagyon sok mindent értek angolul, de beszélni nem nagyon tudok. Épp ezért azt gondoltam, hogy valami nagyon alapszintről kezdeném, hogy megtanuljak "merni" beszélni.

Rita, elvileg van napirendje Ádámnak, ezt ő maga szokta felborítani... :cry:
Az esetek döntö többségében fél hétkor van neki vacsi, utána pancsi, kicsi játék, szopi és alvás. De nem is az esti elalvással van a gond, mert az általában 8 - 9 között megtörténhet. Sokkal inkább a gyakori éjjeli ébredések okozzák nálunk a gondot. Ma éjjel pl. ha 8szor nem keltem, egyszer sem.:-(

Eni, példát veszek Rólad és a kitartásodról és én is elkezdek nyelvet tanulni.:-) Muszáj valami célt állítanom magam elé, különben teljesen bepunnyadok. :roll:

Na megyek, mert Ádi épp délutáni csendes pihit tart, fél négykor pedig indulunk a doktornénihez. Visszarendelt bennünket kontrollra. Addig pedig még ki kell teregetnem és nem ártana végre ebédelnem valamit.

kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Ma sincs délutáni progim, így írok.
Ill. annyi volt, hogy felporszívóztam, és ebéd után elmentem az SZTK-rendelőbe anyukámnak pajzsmirigy UH-ra időpontot kérni...két és fél hónapos az előjegyzési idő! :o Röhej... :twisted:

Képzeljétek, megszületett az unokatesóm második gyereke, Gergő ma reggel. Többet én sem tudok, mert apuka nem volt bent, és mivel császár volt (az első anno sürgősségi csaszis lett), méretekkel nem tudott szolgálni a nagynéném, aki értesített a jó hírről.

Alvás terén tegnap este megint volt egy vitám anyukámmal, de végül Peti négy ébredéssel aludt nyolcig. Az első kettőnél cumi és simi kellett neki, aztán anyukám nyugtatta le, harmadjára meg kivettem magam mellé, de ekkor már pirkadt.

Tegnap intéztem Petinek szemészetre időpontot (nálunk egyévesen kötelező), és pont a születésnapján megyünk 7.45-re. :D Ismerősöm van a rendelőbe, és a két hós előjegyzés lerövidült egyre.

A kisfiam menyasszonyának boldog hófordulót kívánunk.

Oriandy, a barihimlő elleni oltás nem a barihimlő ellen véd, hanem inkább a "mellékhatásai" ellen, mert ugyanúgy elkapja a gyerek, csak jóval enyhébb lesz a lefolyása.
Szerintem jobban járnál, ha inkább te adatnád be (és Meteor megelőzött :) ), habár a barihimlő terhesség alatt nem gáz, annál inkább a rubeola.
Eszméletlen mennyire odavan Dani a Malackáért! Peti is, de ő a tengeriröfinkért rajong, mindent bedobál hozzá (de ezt már írtam). :D
Nem tudsz egy linket küldeni, hogy az iwiwen hol kell szavazni??? Az az igazság, hogy mire legközelebb gép elé jutok, nincs időm keresgélni. :?

Norwell, jót alkottál, és mivel hiányzik már belőle, gondolom, fini is lett. :)

Gabella, hát pont úgy néz, amit írtál, elvileg attól van, hogy fogzáskor változik a nyál PH-ja, így amit lenyelnek ebből, az kicsípi a feneküket. Nálunk gyógyszertári emolienses és kamillás-bóraxos kence van itthon, de mikor először pattogott ki a gyerek feneke, én házilag kisült sertészsírt is kentem rá... :o

Veráska, a kullancs ellenit akkor minél előbb adasd be Dávidnak, mert egyéves kor után lehet, és kb. 2-3 hónap alatt alakul ki a védettség. Én is rögtön a szülinapja után beadatom Petinek, a mostani tanácsadáson majd felíratom.
Nagyon jók a képek a keresztelőről. Nálunk én tartottam Petit, mert megmondta a pap, hogy annál legyen, akit "elvisel". :) Így alakult ki, hogy a három gyerekből, akit kereszteltek, egyet az anyukája (ez voltam én Petivel), kettőt pedig az apukája tartott a szentelt víz alá.
És Dávid mit szólt a szülinapi ajándékához??? Nekem még lövésem sincs, mit kéne venni Petinek. Holt homály van e téren a buksimban.

Meteor, hát jobbulást a kislánynak, majd küldök neki sok + energiát, úgy is közel van. Igen, van hányós-fosós vírus, de az nem feltétlen jut el a kiszáradásig, viszont, ha a rotavírussal fertőződött meg szegény kicsi lányka, akkor még jó (már amennyire jó lehet), hogy kórházba került, mert az tényleg elég durva tud lenni.
Nekem nincs meg a Suttogó, de én azok táborát gyarapítom, akik meg sem fogják venni, mert arra épít, hogy minden gyerek egyforma, mindegyikre rá lehet húzni az adott ötletet, és sajnos a világ nem ilyen egyszerű. :)

Colett, nálunk Peti kézenfogva még nem nagyon sétál, tesz egy pár lépést, aztán inkább tovamászik. :) Viszont tegnap délután és ma napközben is tett két apró lépést magától!!!

Marcy, mostmár én is vinném Petit baba-mama klubokba, de én mindig jó időben dőlök ki. :( De ha meggyógyulok, és Peti is OK lesz, akkor első utunk a fejlesztő foglalkozásra fog vezetni, hátha élvezi majd a játékot...

Kimike, nálunk annyi a napirend, hogy mikor felkel (általában 7 és 8 között), akkortól számítva három-három és fél óránként van rendes etetés, az utolsó előtt pancsi. Kivételek akadnak, mert ha pl. elmegyünk egy-egy talira, és látszik, hogy időben nem érünk haza, akkor van egy kis "pótlás".

Szép napot mindenkinek.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Hát, lányok!

A ma délutánom eddig katasztrófa volt! Délelött hívott a barátnőm, hogy (bár ma épp szabadnapos, de a főnökét elvitte a mentő a kórházba így be kell ugrania melózni, és a férje is dolgozik), nem vigyáznék-e a fiára. Ismer engem a gyerkőc, mert együtt járunk sétálni, meg kiskorában már vigyáztam rá, de aztért most már mégiscsak "nagyfiú" (10 hós lesz) és képzeljétek micsoda világot rendezett.... Dani kb 20 perce aludt, amikor Helga meghozta Mátét, és 10 percig azt hittem minden szupi. Szépen eljátszott, aztán meg elkezdett visítani szegény és mászott ki az előszobába, mert látta hogy arra ment el az anyja. Na persze, hogy az én fiam is felébredt és ő is visított, hiszen legszebb álmából ébredt a Máté üvöltésére. Mondanom sem kell, hogy innetől ketten nyomták a koncertet, amíg tisztába tettem mindkettőt, felöltöztettem és levittem őket az udvarra. Gondoltam biciklizünk kicsit (Dani 3 kerekűje úgyis 2 személyes). Egy darabig ez is OKÉ volt, de utána újra rázendített Máté, vele együtt Dani. hát, kénytelen voltam felhívni az anyukáját, hogy nem fog ez így menni, és az apja jött is érte. Most meg Danit alíg bírom visszaaltatni, 10 percenként felsír. pedig látom, hogy álmos, mert csukva van a szeme... de talán most újra elbóbiskolt!
Hú.................... Ez nehéz dió volt!
ja amúgy mondta Máté apja, hogy mostanában már a mamával sem marad el. Hát, akkor pont velem???
Na mindegy, de sajnáltam őt is meg a saját gyerekemet is, mert szar lehett így ébredni aztán sírást hallgatni utána is.

Andy

Kép
oriandy
 
 


Kitti: persze, hogy komoly. Én már arra is gondoltam, hogy kellene egy magántanár, mert ha többen vagyunk, akár csak ketten is, lehet, hogy úgy olcsóbb és talán hatékonyabb is.

Ex: jó, hogy mondod ezt a szemészetet. Ez kötelező vizsgálat? Vagy csak egy lehetőség? Mert ha lehet, akkor én is vinném Milánt.

Van valakinek járássegítője? Mik a tapasztalatok? Gondolkodom, hogy veszek Milánnak, de elég drága és nem tudom ér-e annyit.

Szülinap: ezzel én is bajban voltam. De! A kisfiam megelőzött. Ugyanis elmentünk a Corába, és megtetszett neki egy FP zenélő, beszélő játéktelefon. Úgyhogy azt kapja. És persze tortát, meg kirándulást. Mást nem akarok, mert annyi játék van, hogy már mindenhol azokat kerülgetjük.
Vendég
 


Ex!!

http://www.iwiw.hu/pages/user/userdata. ... ID=9616984

Egy üzit kell nekik írni, hogy kire szavazol!
Köszi!
Andy

Kép
oriandy
 
 


Julcsika, boldog hófordulót kívánunk! :)
Vendég
 


JULCSIKÁNAK BOLDOG HÓFORDULÓT!!!

Kép

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

Nem rég értünk haza, csavargyárban voltunk, Nyanyáékkal randiztunk a Városligetben. Gyönyörű idő volt, kitettük a csajokat a fűre, nagyon élvezték. :)
Nem nagyon tudtam még visszaolvasni, de majd pótolom, csak apjuk is nem sokára hazaér, a lakás meg még romokban.

Julcsána kisasszony midenkinek köszöni a jókívánságot, és üzeni, hogy küld sok-sok Julcsi-féle cuppantósat! :)

Kicsit szégyellem, hogy én sokszor lemaradok a köszöntésekről, ti meg tök sokan észrevettétek Julcsi hófordulóját.. :oops:

Andy, nem semmi lehetett két lurkóval, jó kis edzés volt, milyen lesz, ha már ketten lesznek. :)

Veráska, nagyon édes a kislegény, utólag is Isten éltesse sokáig! :)

Ex, gratulálok az uncsitesódéknak! :)

Felébredt a kis 11 hónapos, később megpróbálok jönni!

Addig is dobok egy-két képet a mai napról.


Kép
a kalapos csajok :)

Kép
hé, neked van még pereced? :)

Kép
megértem, hogy unod a sapit...

Kép
gyere, szedjünk füvet :)

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Móni, holnap megyek be a céghez, nálunk többen is járnak magán angolórára. Megpróbálok találni magunknak valami jó tanárt, aki tud hozzánk alkalmazkodni időben is. :D Tök jó, egészen feldobódtam.

Ex, gratulálok a kis rokon születéséhez!:-)

Mézgombi, cukik a csajok a ligetben!
Kéne csinálni egy össznépi ligettalit, mit szóltok hozzá?


Voltunk az orvosnál és Ádámot gyógyultnak nyilvánították!:-) Bárcsak én meg éjszakát átalvó gyereknek nyilváníthatnám!
:twisted:

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Jövő héten mehetünk a Ligetbe, ki jön?

Kitti: ez szuper! :D Én is happy vagyok! :) A mai nap amúgy is sok újat hozott. Milánt úszáson kiültettem a medence szélére és szóltam neki, hogy "gyere, ugorj be" és beugrott. Kis ügyi! :) Aztán, lent voltunk a játszón, amit ezidáig nem igazán élvezett, na de most! Olyan kis édes volt, ahogy vigyorgott a hintában és érdeklődve szemlélte a nagyfiúkat, ahogy dömpereznek. Csak sajna elkapott minket egy nagy zuhi, így hazajöttünk. Itthon pedig labdáztunk, gurítottuk egymásnak a labdát, aztán gyakoroltunk a "tessék-köszönöm" adok-kapok játékot, amelyet részéről hangos kacaj kísért. Imádom ezt az időszakát. Most már szinte minden nap mutat valami újat. nem is akarom, hogy felnőjön, olyan édes :) Milyen anyós leszek én! :lol:
Vendég
 


Méz: amikor ilyen tündéri kiscsajszikat látok, mint Julcsika és a másik baba, akkor eltűnődöm, hogy jó lenne egy kislány is. :) :wink:
Vendég
 


Én benne vagyok a jövő heti Liget-taliban! :) Most is láttunk baba-mama találkozót, vagy 10 babakocsi volt egy kupacban. Nekünk a csütörtök vagy a péntek lenne jó, előtte Félegyházán leszünk.

Kimike, én meg mikor helyes kiskrapekokat látok, akkor arra gondolok, hogy jó lenne egy kisöcsi Julcsinak. :)
Milán nagyon ügyes! :)
Julcsi is sokat fejlődött az elmúlt napokban, nagyon sok mindent felismer, ért, dobja a labdát, nyújtja, ha kérek tőle valamit. Már kézen fogva tesz egy-két lépést. Tudja, hogy a kutya ugat, vá-vá-vát mond, mikor megkérdezem tőle, hogy mit csinál a kutya. Egy-két szót már próbál utánunk mondani, pl. a tévére mondja, hogy té, vagy engem hív, ha rájön a hiszti, hogy ana-ana. Integet, tapsol, mindenkire mosolyog, jó már, hogy ilyen kis kommunikatívak, nagyon aranyos ez a korszakuk. :)

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Juhéééj!:-)
Mézi, akkor jövőhét pénteken lehetne?
Mert én aznap délután már tutira ráérek liget talizni (a csütörtök még necces, mert aznap van lapzártánk)

Ki ér még rá jövő hét pénteken délután liget talizni, csajok?????? :D

Móni, az előbb Ádám engem is totál levett a lábamról. Ketten vagyunk itthon, Tomi kondizik és csak úgy háttérzajnak betettem a Némó nyomában című rajzfilmet. Persze, odaragadtam elé, Ádi pedig csendben játszott mellettem a kanapén. Egyszer csak feláll, odacsoszog mellém, a pisze orrát az arcomhoz nyomja és megsimogat vele, mejd átöleli a nyakam!

:D :D :D
Annyira cuki volt, egészen elérzékenyültem.
Az előbb aludt el. Szorítsatok hogy jobb éjszakánkn legyen, mint a tegnapi!!!! :shock: Előre rettegek...


Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Mindíg elfelejtem. Veráska: jók a fotók, Dávid nagyon édes kisfiú.
:) Ez a +50 kg azért mellbevágó. Szegényke, ez azért durva, hogy így belekutyulnak a hormonokba. És mivel ez hormonánális, gondolom le se nagyon megy. De kárpótol Dávidka mindenért.

Andy: tudom, hogy nehéz lehetett két lurkóval, de ahogy leírtad a ma délutánodat, az állati. :) Én itt röhögcséltem a gép előtt a sztorin Persze távolról mulatni más baján könnyű. :wink: De azért ez egy blogbejegyzést feltétlenül megér. :D
Vendég
 


Sziasztok!

Kimike, Kíra kapott meningococcus ellenit, és pneumococcus ellenit is.
Az előzőt nálunk mindenkinek ajánlják, merthogy gennyes agyhártyagyulladást okozhat, ami az elmnúlt pár évben többször volt halálos kimenetelű.
A pneumococcus ellenit annak ajánlják, aki gyakran beteg, aki korán megy bölcsibe, vagy a családban sok a bölcsis-ovis korú gyerek, vagy akinek a szülei fülfájósak voltak. Merthogy a pneumococcus is okozhat agyhártyagyulladást is, de nagyon gyakran középfül-gyulladás az eredménye.
Az előbbi kb. 2-3-4 ezer forint volt, nem tudom pontosan, az utóbbi 16ezer, és kétszer kell most adni + egyszer kétévesen (darabja kerül ennyibe, mert még nincs rá támogatás.)
Bárányhimlő ellenit nálunk nem ajánlják, mert tíz év múlva újra kell oltani, és akkor sem biztos, hogy egész életen át véd, és ha mégis elkapja, akkor gyerekként könnyebben átvészeli, mint felnőttkorban.
Kullancs ellenit szerettem volna még, de azt mondták, hogy 1 éves kor előtt nem ajánlott. Ha egyévesen beadatom, az nekünk július, utána állítólag valamennyi időnek el kell telnie (nem tudom pontosan, talán 3 hónap), hogy védjen, és akkor már ősz van, és télre úgysincs értelme. Úgyhogy ezt most hanyagoljuk egyelőre. (közben látom, Ex is megerősített ebben, úgyhogy biztos így van :) )

Veráska, jók a képek! Szép a torta! Dávid nagyon helyes! Jól látom, hogy fogat mos? :) Utólag is boldog szülinapot nektek!!! :P

Kitti, fel a fejjel! Nekünk az éjszakák elmennek, de jópár napja fél 6, 6 körül kelünk. :?

Kitti, Meteor, pont ma beszélgettem egy ismerősömmel, akiknek két hónappal ezelőtt még ugyanilyen problémáik voltak az alvással: éjjel óránként ébredés, és éjjel-nappal egyedül-nem-elalvás. Szóval értitek. És ő is a Suttogó-könyvet emlegette, de nem tudom melyiket, mert nem tudtam, hogy több van belőle. Mindenesetre azt mondta, 4 nap alatt rendeződtek a dolgok, és azóta éjjel-nappal tök jól alszik a gyerek. Jövő héten én is kipróbálom, ha lesz hozzá testi-lelki erőm, aztán majd beszámolok. Nekünk este-éjjel nem vészes annyira, bár tény, hogy csak a cicin elalvás segít, viszont nappal Kíra egyszerűen nem alszik az ágyában, én emiatt akarom kipróbálni. Veszítenivalónk nincs. Vagy van? :evil:

Méz, Julcsinak boldog hófordulót! Édes a kalapja!!! :lol:

Kitti, liget- vagy szigettali ötletét támogatom!!! Ja, jövő péntek nekem már nem jó, mi akkor már nem vagyunk Bp-en. Talán a csütörtök délelőtt-délután lenne jó. :(

Andy, ez a gyerekfelügyelet téma húzós :shock:

tandika
 
 


Nem tudom, holnap tudok-e még jönni. A négy napból hármat a Balcsin röltünk (drukkoljatok, hogy jó idő legyen!), kedden már itthon leszünk.

Marcy, Andy, május 5-én (szombaton) Szombathelyen leszünk!!!!

Marcy, privi ment!

Veráska, rögtön írok privit!

tandika
 
 


Sziasztok!

Helyzet: Mesi tegnap olyan kiütéses lett, hogy dokihoz szaladtam vele. Azonnal beutalót kaptunk a bőrgyógyászatra...

Hát az van, hogy nem bőrgyógyászhoz mentünk, hanem gasztroenterológus allergológushoz... Mesi olyan szinten volt kiütéses, hogy alig volt rajta nem piros nem duzzadt terület. Szóval jó helyre mentünk, ételallergia, pontosabban tartósítószer. E200-219-ig. Szorbátok, benzoátok, szalicilsav. És a szopi miatt nekem is kerülni kell a felvágottakat, margarint, üdítőket, konzerveket, mosószereket, kozmetikumokat, szinte mindent. Még a legegyszerűbb baba tusfürdő és a head and souldersem is tartalmaz ilyeneket... Ami a vicc, hogy még az allergia ellenes gyógyszerek nagyrészében is van szorbát vagy benzoát...

Nagy valószínűséggel a Klacid baby váltotta ki az allergiát...

Így állunk... Mindjárt megyünk a laktanyába, buli lesz! Pusz mindenkinek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gabi,:-( eléggé rátok jár a rúd mostanában! Szegény kis Mesi baba! Drukkolok hogy hamar derüljön ki mi a kiváltó ok és megszűnjön a gond!

Tandika! Kellemes időtöltést Nektek a Balcsin!

Az altatással kapcsolatos segítő és megnyugtató szavakat mindannyiótoknak nagyon köszönöm!
A mai éjszakánk sem volt sokkal jobb...

:twisted:

Mi is vidékre megyünk ma este, s csak kedden jövünk haza.
De addig még írok ma.:-)

Pusz

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Szép jó reggelt!

Tandika!!!
Mi sajna az 5.-ei hétvégén Veszprémben leszünk, mert a bátyámék gyerkőcének lesz a keresztelője és mi leszünk a keresztszülők! :(
DE!! Azt írtad a 4 napból 3-at a Balcsin lesztek! HOL??? Mert Veszprém ott van egy "köpésre" a Balcsitól csak ugye attól függ melyik részre mentek!? Mi B. füred-Almádi-Alsóörshöz vagyunk közel, de vasárnap pl. Pécselyen leszünk. Ez mind az északi part.

Andy

Kép
oriandy
 
 


Szép jó reggelt!

Tandika!!!
Mi sajna az 5.-ei hétvégén Veszprémben leszünk, mert a bátyámék gyerkőcének lesz a keresztelője és mi leszünk a keresztszülők! :(
DE!! Azt írtad a 4 napból 3-at a Balcsin lesztek! HOL??? Mert Veszprém ott van egy "köpésre" a Balcsitól csak ugye attól függ melyik részre mentek!? Mi B. füred-Almádi-Alsóörshöz vagyunk közel, de vasárnap pl. Pécselyen leszünk. Ez mind az északi part.

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

Kellemes hétvégét minden elutazónak! Mi itthon maradunk, szerencsére (vagy nem) minden közeli rokon helyben lakik!

Veráska!
Nagyon édes Dávid a keresztelőn!

Méz!
Julcsika nagyon csini a kalapban. Már olyan nagylányos!

Gabella!
Nagyon sajnálom Mesit! Remélem mielőbb helyrejön!

Kitti!
Mi most az éjszakát megúsztuk két keléssel. Sőt, az egyik már reggel 6-kor volt, de még Peti visszaaludt fél 8-ig!

Képzeljétek, tegnap a párom elvitte Petit sétálni. Útközben kocsmáztak ( Juca! Már nem csak Kinga számít korcsmatölteléknek! :lol: :lol: ) Aztán kikötöttek anyósomnál. Odamentem értük, miután végeztem itthon a dolgommal és milyen látvány fogadott?! A párom lenyírta Peti haját. Leginkább két oldalt. Nagyon ügyi!

Ilyen volt:
Kép

Ilyen lett:
Kép Kép

Mostanában Petinek nem nagyon jön be a pempő, de ugyebár a darabos főzitől, meg fulladozik. A tejpép már nem kell neki. Így sajnos, rászoktunk a kenyérre. A vacsi általában egy negyed szelet vajas kenyér egy karika csirkemellsonkával. Ez olyan 6 fél 7 körül van és egy óra múlva még bevág egy krémtúrót, vagy egy Kinder tejszeletet. Viszont amióta ilyeneket eszik a napi 1-1,5 dl vízivás megnőtt 2,5-3 dl-re!

Reni
Kép
prenata
 
 


Elfelejtettem írni, hogy kedden voltunk mázsáláson és Peti kereken 10 kg, viszont hosszra nem nőtt 6 hét alatt semmit. Továbbra is 74cm, de szerintem legutóbb rosszul mérték, mert akkor 4 hétre 3cm-t hoztak ki.

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!
Csak egy gyors bekukkantásra van időm mert mire a végére értem az olvasásnak természetesen felkelt Pannus.

Gombi!
Boldog hófordulót kívánunk Julcsinak!

Rólunk:
Itthon vagyunk szerda óta mert egy kicsit folyik az orra a kicsinek és kedden volt egy kis láza.Egyébként nem olyan vészes, szerencsére az jó étvágy és a jó kedve töretlen.
Azt vettem észre, hogy egyre enyhébb lefolyásúak a betegségei, remélem ez azt jelenti, hogy egyre jobban szokja a bölcsis betegségeket.
Én már el sem kaptam tőle.

Egyébként szépen feláll kapaszkodva és körbe-körbe lépked.
A kérem-köszönöm játékot ügyesen játsza, érti.
Viszont egyáltalán nem mond még szótagokat sem.

Most ennyi mert be kell mennem hozzá.

Kép

Kép
katus73
 
 


Szia Katus!

Nagyon örülök, hogy jöttél! annak kevésbé, hogy Pannus megint beteg.
Légyszi, dobj képet a lánykákról! Nagyon régen látuk őket!

Reni
Kép
prenata
 
 


Hahó Csajok.

Látom ma sztrájkoltok.:-)
Csak nem mindenki a hétvégére készül? :)
Én most jöttem meg a cégtől, kettőre kell mennem Ádiért akit az előbb meglestem s az igazak álmát aludta a bölcsőde udvarán. :D
Az apukája vitte le reggel s azt mondta, hogy Ádi nagyon örült a többi gyereknek, nem úgy nézett ki mint aki az egy hét betegség alatt elfelejtette a dolgot.

Összességében eddig tök jó a mai napom: délelőtt sikerült kitakarítanom, elintéztem a jövő heti szervezési melókat, felnőtt társaságban ebédeltem csuda fincsi brassóit és hazasétáltam a napsütésben.Most pedig megyek kicsikémért és irány a játszótér délután, aztán meg pakolunk és megpattanunk vidékre. 4 teljes napra!!!Juhééééé!

Katus, együtt érzek, mi is most jöttünk ki az orrfolyásos mizériából. Tényleg ideje lenne már fotókat feltenned a kiscsajokról!
Képzeld, hétfőn Békéscsabán leszünk, a két nagynénémet visszük be Gyomáról vásárolni s amíg ők ezt teszik, mi sétálunk egy nagyot a városban.
Arra gondoltam, hogy nyalhatnánk egy fagyit a Koró-téren, már ha Nektek alkalmas! :D
Mindenképpen reagálj!

Reni, Ádi már vagy 2 hónapja nem volt mérve, az utsó adatom 9100 gramm és 74 centi róla, de szerintem már meghaladtuk a tíz kilót is azóta. Hihetetlen nehéz fiú!


No hát ezúton kívánok mindenkinek nagyon szép hosszú hétvégét!!!Lehet hogy már nem jövök keddig.

Móni, pihend ki magad, aztán jövő héten rágyúrunk az "inglisre". :D

Puszi minden mamának és babának:

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok,

Már megint lemaradásban vagyok:
Méz, boldog hófordulót Julcsi lánynak.

Ligetes taliban benne vagyok én is! Pénteken 10:30ra megyek fodrászhoz, mert iszonyat hullik a hajam és le akarom vágatni, az a Podmaniczky utcánál van, onnan csak egy köpés a Liget (Városliget, ugye???)
Szóval én fél 12-12 körül már akár ott is tudnék lenni, de persze más nap is jó!

Juca,
azt már akartam múltkor is kérdezni, hogy a rovarirtós ember szétszór nálatok mindenféle porokat?
Csak azért mert nekem van egy kedves ismerősöm, aki szintén csótiirtó és amikor az én kecómban megjelentek ezek a kedves jószágok, akkor csak valami pöttyöket helyezett el egy-két helyen a lakásban és fél évre eltűntek a drágák. Meg is lepődtem első alkalommal, mert arra számítottam, hogy jön majd szkafanderben ezer cuccal, erre megjelent egy aprócska kis lézerfegyverrel, hogy a sci-fis hasonlatnál maradjak :)
Egyébként eszembe juttál Egyiptomban, mint a szóviccek nagymester, amikor megmutatta a szobánkban a széfet a takarító és elgondolkoztam, hogy ilyen esetekben kell e Széffoglaló beszédet mondani :)

Kimike,
gratula úszóMilánnak. Tök ügyes, hogy egyedül beugrik. Pancsinak sajnos most elég sok kimaradt és nem is tudom mikor megyünk legközelebb. Ő ha kiültetem a medence szélére általában rettentő érdeklődést kezd tanusítani a csempék iránt.
Bár minden anyagot kapirgál, még a végén belsőépítész lesz a lányból. (mármint az úszóbajnok, szupermodell, doktornéniség mellett :) )

A Suttógos könyv kapcsán. Ez a napirend dolog még nálunk semmegy túl jól, mert mindig közbejön valami, de most próbálom az egyedül, tehát nem cicin vagy anya karjában, hanem a kiságyban fekve történő elalváshoz szoktatni. Háááát nem egyszerű! Amikor berakom a kiságyba akkor még viszonylag nyugodt, de aztán jön egy hiszti rész, ami napközben rövidebb, de tegnap este vagy 20 perc volt (de én simán többnek éreztem). De ezt mindenképp meg akarom lépni, mert így nem tőlem fog függni az elalvásban. De azért már látok pozítiv tendenciát, ráadásul tegnap is meg ma is kihagyta a hajnali 1es kelés, ami eddig a rémálmom volt, szóval remélem lesz hatása a dolognak.

Gabella,
ez elég durván hangzik :(
Nézd a pozitív oldalát: így kénytelenek vagytok maradni a gyógyszertári fürdetőnél, ami jóval olcsóbb, mint az illatosítottak.
A Head&Shoulders meg társai szerintem vackok, mindegyik tele van nyomva kemikáliákkal, jobb is ha nem használjátok!

Kittinek és minden hétvégi elutazónak jó utat és érezzétek jól magatokat!

Mi most hétvégén itthon maradunk (végrevégre). Holnap azt tervezem, hogy a társasház hátsó kertjét kigazolom és befüvesítjük. Tök jó lesz majd forró nyári napokon oda kiülni Pancsival.
Vasárnap házassági évfordulónk lesz (az első) és kimegyünk Dunabogdányba a Forgó étterembe ebédezni, ahol a mulatság volt. Aztán utána valszeg elmegyünk Pilisszántóra megnézni a Pilis-kupát (bicaj), aminek a tesóm az egyik szervezője.
Erről jut eszembe (büszkélkedem picit) tesóm múltkor indult a Tisza -maratonon (szintén bicaj ) és 44km-es távon 3.ik lett. A vicc az egészben, hogy idén akkor ült először bringára és nem is nagyon hajtot, így ő maga lepődött meg a legjobban. Mondta, hogy ha tudja, hogy az első hely ráadásul pénzdíjjas, akkor hajt is egy kicsit.
Nem normális az öcsém :) :) :)

Na asszem lelövöm magam, mert kisregényt írtam már megint.

meteor
 
 


Kitti!

Jó lenne találkozni, de sajnos nem fog összejönni ugyanis mind a 4 napon kint leszünk a nyaralónkba, hétfőn és kedden ráadásul 4 gyerekkel.
Fényképeket szeretnék feltenni de nem tudok a mi kicsinyítő programunkkal kicsinyíteni és a férjem soha nem ér rá.
Na majd ráveszem.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok Lányok!

Egy gyors üzire van csak időm, mert utazunk el a szüleimhet és csak kedden jövünk meg. Ma nem igazán tudtam én sem írni, mert délelött a védőnőnél voltunk méreckedni (súly: 8320 gr, hossz: 75,5 cm), utána meg hívott két berátnőm, hogy a gyerekekkel menjünk ki a hegyre a kertjükbe, és egészen eddig ott voltunk. Most gyorasn összepakoltam a cuccainkat, zuhany és indulunk is.
Ezúton kívánok mindenkinek kellemes (hosszú) hétvégét és csodaszép napokat!!!!

(Móni! A blog bejegyzést pótolom, ha megjöttünk! Köszi az ötletet! :D )

Puszi mindenkinek!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

Ma egész nap csavarogtunk + még fodrásznál is voltam, hála Kittinek. :wink:

Reni: ügyi Apa. Szép méretei vannak Petinek. :)

Gabella: jobbulást. :(

Katus: jó, hogy jelentkeztél. A beszéd még bőven ráér, ügyi a Csajod. :wink:

Kitti: ok, pihizz sokat a 4 nap alatt. Adrienn, a fodrász ügyes, köszi az ajánlást. :)

Meteor: nekem akkor hullott nagyon, mikor Milán 3 hónapos volt. Ijesztő volt. A kovaföld kapszula csodákra képes.

Mi is itthon leszünk a 4 nap alatt, nem utazunk sehova, aminek nagyon örülök. :)

Mindenkinek jó időtöltést kívánok! Jó éjt, kevés ébredéssel! :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Hazaért délután a férjem. :D I'm very happy! Igaz, hogy a jövő héten megy vissza, de bánja a fene...elvileg heti váltásban lesz itthon és vidéken.
Ma voltam Petivel a dokinál, piros a torka. :( Van valami vírus, vettem neki Ambroxol Q-t (amit nem szeretett, hasonlóan a Sinecod csepphez, mert visszaadta az uzsiját), kap kálciumot, szívom a nóziját, de egyelőre semmi sem jön belőle.
Én is voltam orvosnál, nekem is gyulladt a torkom, duzzadtak a manduláim, érdes a légzésem: antibiotikum (aztán találjam ki, hogy a fogigátló mellett hogy szedjem, remélem, hogy két óra "szünet" elég), fájdalomcsillapító, nyákoldó. :?
Ma beszéltem a nagynénémmel telefonon (mivel betegen nem megyek látogatni), az unokatesóm kisfia 4 kg és 57 cm (igaz, a kórházban nem "egyenesen" mérik a törpéket) úgy, hogy 38. hétre született meg.

Oriandy, elküldtem a szavazatot, és köszi, hogy segítettél. :) Így lényegesen könnyebben ment!
Erről a felvigyázós témáról nekem az jut az eszembe, hogy szerintem minden gyereknél előfordul, hogyha látja, hogy az anyukája (vagy nálunk Peti pl. az én anyukám elmenetelére is érzékenyen reagál) merre és hol ment ki, akkor gáz van, de ha csak úgy szimplán "lelép", az nem hatja meg annyira. Legalábbis nálunk ez van.
A bnőm lánya is ilyen, mondjuk ő még jobban kötődik az anyukájához, mert ha csak kettőt lép arrébb, akkor bömbi van. Sajnálom, hogy így végződött a dolog...

Kimike, de jó, hogy nálatok már megvan az ajándék...
Mi az a járássegítő????? :o Én még nem hallottam ilyenről.
Nálunk a szemészet egyévesen kötelező vizsgálat, talán mindenhol az, de pl. ma mikor voltunk az orvosnál, az asszisztens felhívta a dologra a figyelmemet, én mondtam, hogy már intézkedtem. :)

Gombi, édesek a "füvező" csajok. Na meg a kalaposak is. :)
Ezek szerint én nemnormális vagyok, én másodjára is fiút szeretnék, és genetikailag elvben elég nagy rá a sansz. :o
Peti is elég kommunikatív, ha gügyög, és én visszagügyögök, akkor egész jól "elbeszélgetünk", csak tudnám, hogy mit mondok neki. :?

Tandika, hát nálunk tegnap megint horroralvás volt, aminek megint egy anyuval való összezördülés vetett véget, anyukám fogta a gyereket, és kitette maga mellé, apukám helyére. Hogy ma mi lesz, azt még nem tudom...
Nálunk Peti kb. kéthós koráig aludt nappal az ágyában, de akkor is úgy, hogy valahol elaltattuk, és betettük. Azóta csak az esti alvását "végzi" benne, de a fentiek (tehát valahol elaltatja valaki) elmaradhatatlanok.
Jó utat nektek! Mi talán hétfőn elmegyünk Abonyba a tuningtalira...

Gabella, remélem, hogy ez az allergia csak átmeneti állapot. A Klacid baby-t mire kapta a lányzó?

Reni, édes lett Peti, habár tényleg csak oldalt szembetűnő a változás. :) Szerintem a kenyér miatt ne legyen lelkifurid, ha nem okoz neki gondot, akkor meg főleg! Az meg hogy többet iszik, természetes, mert a kenyérre meg az édesre csúszik a lé. :D
Egyébként nincs abban semmi pláne, hogy négy hét alatt nőtt volna Peti 3 cm-t, nálunk volt olyan, hogy ennyi idő alatt 5-5,5 cm-t nyúlt a gyerek. :o

Katus, Pannusnak jobbulást. Remélem, a hosszú hétvége elég lesz.
Nagyon ügyes lánykád van. Az meg, hogy nem "beszél", talán elméletben szedi össze a mondandóját, és ha majd rákezd, akkor majd be nem fog állni a szája.
Egy mostani újságban láttam ezt: http://www.picnik.com/app Ide feltöltöd a szerkeszteni kívánt képet, aztán visszatöltöd. Nem bonyolult, és még a férjed sem kell hozzá. :)

Kitti, nektek is nagyon jó utat. Spec. én mindjárt teregetek. Mosom a férjem ruháját...
Ádi, mint "nehéz fiú"...hm. :D

Meteor, Peti legújabb heppje, hogy fürdetéskor feláll a kádban, és a csempét kezdi el nyalogatni... :o
Az, hogy nem alszik el Panni csak karban, az nem azt jelenti, hogy tőled függ. Nálunk Peti, ha elfárad, simán elalszik bárkivel bárhol...jó, azért a cumi nem árt.
Mondjuk ma rájöttem, hogy nagyon értelmes, a dokinéni adott neki egy darab puffasztott kukoricakarikát, és tőle nem fogadta el...aztán tőlem igen. :) Pedig valahol a dokinénit is ismeri, sőt szereti is.
Az öcsédnek gratula a bronzéremhez!

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Gabella!Nagyon sajnálom szegény kis Mesikét.Remélem mielőbb meggyógyul!Amúgy mit mondtak elnőheti ezt az allergiát vagy tartósabb?Sok-sok gyógypuszit küldünk Mesinek!!!

Reni!Jó lett a séró!Bírom milyen képeket tud vágni a fényképeken!Ez az orr felhúzás a legjobb!
Minnél több szilárd kaját eszik Peti annál többet fog inni.

Mézgombi!Párom kis barátnőjének nagyon boldog hófordulót kívánunk utólag is!!

Katus!Igen-igen kérünk képeket!!Pannusnak is mennek a gyógypuszik!

Még egyszer köszönjük a köszöntéseket,aranyosak vagytok!

Mi is voltunk mázsáláson,hát azt kell mondjam megtette a hosszú betegeskedés a magáét mert Dávid fogyott majdnem 1 kg-ot,viszont nyúlott,úgyhogy most 8140 gramm és 76 cm.Szerintem sok amit fogyott,de a dokink szerint belefér,főleg hogy 2 hónapig volt beteg és persze ez alatt nem sokat evett,jobbára csak ivott.

Minden elutazónak és otthon maradónak is nagyon kellemes hosszú hétvégét kívánok!

Mindenkinek szép estét és jó éjszakát!

Andi

Kép
Kép
veráska
 
 


Sziasztok!

Sűrű napunk volt ma, délelőtt rendbe kaptam a kérót, hogy mire hazaérünk, csilli-villi várjon, délután Csandyékkal sétiztünk, utána meg mentünk a bölcsis nyílt napra. Nagyon szimpi volt a bölcsi, helyesek a gondozók, ámultam a rengeteg játékon, és Julcsi le se tojta a fejem, tepert minden felé, az udvaron, fűben, betonon, bent a szőnyegen... Tetszett neki a sok új játék, meg a többi gyerek. Ő volt a legkisebb, a többiek már mentek, és legalább másfél évesek voltak, egy 15 hónapos kislány volt még mászó-szinten volt, vele haverkodott a legtöbbet. Ha még sem költöznénk apósomhoz, akkor örülnék, ha ebbe a bölcsibe járna, nekem nagyon szimpi volt. És búcsúzóul mindenki kapott egy ehető nyakláncot, madzagra fűzött kölesgolyóból, bulátából, meg hasonló étkekből állt, és mire hazaértünk, a fele elfogyott. :)

Reni, nagyon vagesz sérója lett Petinek! :)

Meteor, a tali a Városligetben lesz, nekem jó bármelyik nap jövő hét csütörtöktől!

Gabella, nem semmi ez az allergia... Jobbulást Mesinek! Nem is gondoltam, hogy ilyen brutkó pöttyöket okoz egy allergia... Julcsinak pl. pöttye sosem volt a laktózérzékenység miatt, csak a kakija volt ronda. Egyébként hogy állapították meg, hogy mire allergiás? Mert nálunk kizárásos alapon jöttek rá a tejallergiára, hogy más bajt nem találtak, így maradt az allergia...

Holnap mi is elutazunk, csak szerdán jövünk vissza, a férjem kivett még egy nap szab, így kicsit meghosszabbítjuk a hosszú hétvégét. :)
Kívánok Mindenkinek nagyon jó időtöltést a hétvégére!

puszi!
Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Ex!
Majdnem elfelejtettem,szülinapi ajándékot apa találta ki.Én nagyon ellene voltam mert még úgysem tudja használni.De az én lurkóm bebizonyította az ellenkezőjét.Fel tud rá mászni,igaz hajtani nem tudja,az utánfutójába már belepakolta az összes építőkockáját és persze tologatni is tudja.Nekünk ez a járás segítő.Meg a háromkerekű bicikli.Azt is körbe szokta tolni a szobában.Amúgy én mindenkitől építő kockát kértem,mert azt imádja és már építget is.Meg kapott homokozó készletet,ruhát,műanyag fűnyírót amit szintén toligál,és nagy legót,egy vödröset és egy dobozosat.

Gratulálunk a kis jövevényhez aki a méreteihez képest nem is olyan kicsi!!!

Andi

Kép
Kép
veráska
 
 


Sziasztok!

Ide akartam írni, de hosszú lett, így a részletek itt olvashatók:

http://gabella.blog.nlcafe.hu/

A laktanya buli jó volt, vagyis a nyílt nap. Sok jó program volt, gyerekek jól érezték magukat, bár Mesi a végére megint lázas volt, szóval indultunk is haza.

Köszi mindenkinek a "gyógykívánságokat"!

Most megyek, puszi mindenkinek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Hali.

Gombi, jó kikapcsolódást. Mi holnap a Vadasparkba megyünk, remélem, hogy jó lesz az idő, és hogy Petinek tetszeni fog.

Veráska, köszi. Azóta kiderítettem, hogy a másodunokatesóméknál (akinek mellesleg ua. a születési neve, mint nekem) is megszületett a kisfiú két hete, Dani, 3100 g és 55 cm.

Ági

Ui: meglátszik, hogy mindenki elutazott, vagyis a többség. :)

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Sokat nem kellett visszaolvasnom. :) Na de remélem Mindenki jól érzi magát és pihizik! :wink:

Először is Gabella, elolvastam a blogodat. Nagyon nagyon sajnálom Mesikét . Érezhető az írásodon, hogy teljesen kibuktál. Sajnálom!!! :cry: :cry: :cry:

Meteor: akkor melyik sampon jó? Miért rossz a HS?

Ex: Kép Ez a járássegítő. Maga előtt tolja a baba és úgy lépeget. Olyan gyerkőcöknek felesleges venni, akik amúgy eléggé mozgékonyak. De szerintem nekünk jó lenne, mert mi alapból lusták vagyunk. :D De a férjem nem engedi, hogy vegyek, pedig ezt pont Milánnak találták ki.

Na megyek szunyálni, mert hosszú napunk volt. Holnap jelentkezem. Addig is írjatok (már aki teheti) !
Vendég
 


Kimike, én valami extrára gondoltam. Hát nem tudom, szerintem ezt alapból olyanoknak érdemes venni, akinél már kapaszkodva lépeget a gyerek, mert egyébként nem ér semmit. Nálunk egyébként a célnak tökéletesen megfelel bármi, amit tolni lehet, a bébikomp, a babakocsi, vagy tök mindegy. :D

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Gabella, közben elolvastam a blogod "tortúrás" részét. Ha Xyzalt kaptatok, akkor az nálunk inkább orrszellőzésre van...jó öcsém allergiás, ő szedi, de én pl. megfázáskor a kistestvérét szedtem, hogy kapjak rendesen levegőt.
Mivel leírtad, hogy elég sokáig szedte Mesi a Klacidot, szerintem nem maga az volt a gond, hogy van benne tartósítószer, hanem az idő, ennyi kellett, hogy telítődjön a lányzó szervezete. Mert gondolom, előtte azért kapott Mesi olyan gyógyszereket, ételeket, amikben van abból, amikre allergiás.
Szóval szerintem annyira nem lesz gáz, a kontrollra már minden OK lesz. Persze a gyógyszerekkel ezek után nem árt vigyázni, habár én sem értem a doki hozzáállását, hogy egy gyógyszert ilyen sokáig ad... :o

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Kimike,
szerintem mindegyik ilyen sokat reklámozott márka gáz...most nehezen tudok írni, mert balról Pancsi közbecsapkod.
Régen volt egy olyan, hogy WU2, na azt pölö simán ajánlják a bőrgyógyászok is, de talán gyógyszertárban lehet kapni gyógynövényeseket is.
Korpásodásra meg az a Neutrogéna T-Gél vagy mi a neve, ami szitén gyógyszertárban kapható.
Egyébként én még amikor van rá pénzem, akkor a Lushban szoktam venni sampont meg tusfürdőt, ja meg az Ilcsi néni termékei is jók.
Röviden ennyi.

Gabella,
én is olvastam a sztorit. Nagyon durva :( Remélem hamarosan jobban lesz Meskete! És ne akadj ki, azzal, hogy ügyelsz a lányod étrendjére még sajnos beeshetnek ilyen problémák, de lehet, hogy másokat megelőztél.
És inkább legyél/legyünk elővigyázatosak!

Bocs, ha másokra most nem reagálok, de csak röviden lestem be, mert indulunk házassági évfordulós ebédezni.

meteor
 
 


Sziasztok!

Gabella!
Szörnyű, amit leírtál! Szegény kicsi Mesi baba! Sok-sok gyógypuszit küldünk!!!!!

Mi ugyan nem utaztunk el, de tegnap kihasználva a jó időt egész nap úton voltunk. Na meg 1 héttel előbbre hoztuk az anyák napját és sorbajártuk a nagyikat és dédiket!
Mára el is romlott az idő. Csepereg az eső és hüvösebb is lett. Remélem holnapra legalább az eső elvonul, mert szalonnasütést tervezünk a szabadban!
Képzeljétek, Peti egyre merészebb. Már mindenhol feláll és elengedi a kezét, a kiságyban, hempergőben, de akár a szobában bárhol.

Itt egykezezik:

Kép Kép

Ma reggel ébredés után még a kiságyban hagytam, amig letusoltam és megkávéztam. Levettem róla a hálózsákot, hogy szabadabban mozoghasson. De úgy tűnik Peti még szabadabb akart lenni, mert valahogy levarázsolta magáról a pizsigatyát:
Kép

Ex!
Bár nem tudom, hogy ti most tartjátok e: Petinek boldog névnapot!
Mi ma tarjuk, de igazán még nem ünnepeljük az idén. Az ajándéka, amit egy webáruházból rendeltem még nem jött meg, de remélem a jövő hétre már itt lesz!

Kimike!
Nekünk van járássegítőnk, de én nagy értelmét nem látom. Egy vagyon volt ( bár ajándékba kaptuk), de nem egy stabil szerkezet!

Reni
Kép
prenata
 
 


Petiknek boldog névnapot! Ma már nyugodtabb vagyok!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Vencel péntek du-án óta lázas. Az első éjszakánk nagyon rossz volt. Antibogyót kapott, pedig mostmár tuti vírus. A legrosszabb az örökös orrdugulás. Úgy tud horkolni így, mint egy felnőtt! :) :(
Most itt vannak a szüleim, de nagyon anyás...

Remélem Ti és babáitok jól vannak!

Puszi

Mári

Kép
mári
 
 


Kép Isten éltesse Kittit és Katát, valamint a kis Petiket! :)
Vendég
 


Boldog névnapot Kittinek és a Katáknak!

Kép

Reni
Kép
prenata
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?