Új privát üzeneted érkezett!

Peti babának boldog hófordulót! (1 napos késéssel :oops: )
Vendég
 


Helló!

Most off leszek, de kellene egy kis segítség. Tegnap kaptam egy üzenetet, hogy a múlt évre vonatkozóan kapnék még jutalamat (most van rá keret), de nem tudják, hogy GYED mellett lehet-e? Tudja esetleg valaki, hogy lehet más jövedelme az embernek alkalmanként GYED mellet (gondolom a jutalom is valami ilyesmibe tartozik) vagy abban a hónapban GYES-t kell igényelni? Hogy működik ez a dolog?

Előre is köszi

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


S akkor most on!

Petinek boldog hófordulót! Szinte hihetetlen elhinni, hogy lassan egy éves lesz Ő is! Milánról nem is beszélve!

A velünk egy napon született Márknak pedig mi is nagyon boldog névnapot kívánunk!

Anita és Kornél

Kép

Kép
wawel
 
 

 
 

Szép napot mindenkienk!

MÁRKANAK BOLDOG NÉVNAPOT!
Kép

Andy

Kép
oriandy
 
 


Na és akkor most (mert a köszöntő mellet bután nézett volna ki), pótolom az adósságom a felvilágosítás ügyében:

Nálunk sem volt konkrét felvilágosítás annó, de ha bármi kérdésem volt, mindig fordulhattam bizalommal az anyukámhoz. Szerencsére nálunk nem csak az anya-lánya viszony működött hanem a barátnői is. Azaz még ma is működik. Pontosan ezért érzem/éreztem becsapásnak, hogy nem vallottam be neki, mikor és kivel is történt meg az első együttlét. De ezt hagyjuk.
Valószínűleg Danit nálunk is majd apa fogja felhomályosítani a dolgok mikéntjéről és mint többen is írták: a megfelelő időben és a gyerek értelni szintjéhez mérten. Gondolom én! :lol: :wink:

Andy

Kép
oriandy
 
 


Kendének boldog hófordulót!

Utólagosan boldog hófordulót kívánok Kingának és Petinek!!!! [img]


Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


KENDE BABÁNAK BOLDOG HÓFORDULÓT!!!

Kép

Andy

Kép
oriandy
 
 


Wawel, az 1997. évi LXXXIII. tv. rendelkezik a GYED-ről, megnéztem, hogy mely jövedelmek mellett, ill. milyen esetekben nem jár GYED.
Nem tudom, hogy nálad egy egyszeri juttatásról van-e szó, de ha igen, akkor szerintem az nem akadály a GYED folyósításának.
Idemásolom azért a vonatkozó törvényhelyet.

Ebtv. 42/C. § Nem jár a gyermekgondozási díj, ha
a) a jogosult bármilyen jogviszonyban díjazás - ide nem értve a szerzői jog védelme alatt álló alkotásért járó díjazást - ellenében munkát végez, vagy hatósági engedélyhez kötött keresőtevékenységét személyesen folytatja;
b) a jogosult - munkavégzés nélkül - megkapja teljes keresetét, ha a keresetét részben kapja meg, csak az elmaradt kereset után jár gyermekgondozási díj;
c) a jogosult egyéb rendszeres pénzellátásban részesül [1993. évi III. törvény 4. § (1) bek. i) pont];
d) a gyermeket - a külön jogszabályban foglaltak szerint - ideiglenes hatállyal elhelyezték, átmeneti vagy tartós nevelésbe vették, továbbá ha harminc napot meghaladóan bentlakásos szociális intézményben helyezték el;
e) a gyermeket napközbeni ellátást biztosító intézményben (bölcsőde, családi napközi, házi gyermekfelügyelet) helyezték el, ide nem értve a rehabilitációs, habilitációs foglalkozást nyújtó intézményi elhelyezést;
f) a jogosult előzetes letartóztatásban van, vagy szabadságvesztés, elzárás büntetését tölti.

Remélem tudtam segíteni. :)
Egyébként szerintem egy munkaügyis a cégnél, ahol dolgozol jobban tudja, vagy ha felhívod bármelyik Oep kirendeltséget, ott is biztosan adnak felvilágosítást.

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Márk legénynek mi is boldog névnapot kívánunk Julcsikával. :)

Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok.

Hát nem vagyok a héten valami nagy formában. Tegnap és tegnapelőtt káóra dolgoztam magam, most pedig hogy elmentek a nagynénémék, Ádizom péntekig, mert addig írta ki a doktor néni.
Annyira fáradt vagyok hogy amikor hazajöttünk az előbb a Keletiből, elfelejtettem behúzni a kéziféket és hátragurultunk vagy 3 métert, mire észbekaptam...még jó hogy nem jött egy autó sem. :cry:
Nagyon fáradt vagyok, gyakorlatilag ez volt az 5. éjszakánk, amikor nem aludtunk. Tomival mindketten kivagyunk, de Ádi takónykórja legalább már csillapodott valamit.

No és akkor a "tartozásaim".

Ártatlanság: én nagyon fiatalon, mindössze tizenöt évesen belemenekültem egy kapcsolatba - gyanítom a szeretethiány miatt - s azzal a fiúval el is veszítettem. 4 évig voltunk együtt, azért lett vége, mert rájöttem, hogy már csak a biztonságot jelenti az életemben, s jó volt érezni, hogy szeretnek. Nem akartam tovább rabolni az idejét. Néhány hónap múlva ő is és én is megismertük a társunkat, aki mellett végül kikötöttünk, úgyhogy az elválás fájdalma nem tartott sokáig.

Felvilágosítás: amikor 11 éves voltam, nálunk az iskolában tartott előadást erről a körzeti védőnéni, úgyhogy már mindent tudtam és tök cikinek éreztem a szüleim felvilágosítás jellegű kezdeményezéseit. Engem kiskorom óta zavart egyébként, hogy apám pl meztelenül flangált a lakásban és úgy is aludt, és anyám sem a fürdőszobában törölközött meg, hanem pucéran parádézott a lakásban. Gyerekként ezek a dolgok engem valamiért nagyon feszélyeztek.
Szóval sokat olvastam a témában, rengeteg filmet láttam úgyhogy nem maradtam tudatlan. :D

Na most megyek, mert amíg Ádi alszik, rendbe kell raknom a koripintyót.:-)

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Hali.

Tegnap nem sikerült jönnöm, de ebéd után bepótolom az összes lemaradásomat.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Anita!!

Megkérdeztem az egyik ismerősömet, aki ért ehhez, és ő azt mondta, hogy a GYED nem állami pénz, ezért ha a munkahelyed adni akar jutalmat, akkor nyugodtan adhat, mert legális, és az az ő "sara". Ha jutalomként kapod, akkor adó alá esik, de ezt a munkahelyed levonja és adható Gyed mellett.

Remélem segítettem!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

Meteor, örülünk hogy a kezdeti nehézségek után minden jól alakult, és szerencsésen hazaértetek! Jó színed van, látszik a képen!

Méz, nálunk is van egy kiskakas mostanában. :( Pedig régen olyan jókat aludtunk 8-9-ig :roll:

Norwell, dehogy nézünk ufo-nak. Tök jó, hogy ilyen is van! Szerintem ezt 17 évesen sokan így tervezik, csak aztán mégis máshogy hozza az élet!

Kendének boldog jófordulót!

tandika
 
 


Nem igazán szerencsés a kismamáknak járó juttatásokat úgy kategorizálni, hogy állami, vagy nem állami pénz.
A GYED, és az azt megelőző GYÁS biztosítási alapon járó juttatás, egyik kritériuma jogosultságnak, a szülést megelőző meghatározott idejű biztosítási jogviszony, ami az esetek többségében munkaviszony. Úgymond előfeltétele tehát a GYED folyosításának, hogy a kismamának legyen egy meghatározott idejű munkaviszonya. Aki pedig munkát végez, az egészségbiztosítási járulékot is fizet, ez alapján lesz jogosult az egészségügyi természetbeli és pénzbeli ellátásokra. Ma Mo-n egy biztosítós egészségügyi ellátórendszer működik, az ellátásokat törvény szabályozza, ez alapján úgymond állami pénznek is tekinthetjük a GYED-et. Persze nem a szó legszorosabb értelmében, mert nem automatikusan, alanyi jogon jár, mint pl. a GYES.
A munkáltatónak annyi köze van ezekhez a folyósításokhoz, hogy igazolást kell adnia a munkaviszonyról, valamint van olyan munkahely, amely kifizetőhely is egyben, ott mindent elintéznek, nem kell külön igényelni semmit az Oep-nél.
A jövedelem utáni adózás is külön kategória, nincs összefüggésben az egészségbiztosítási járulékkal, vagy a juttatás folyósítására való jogosultsággal.
Én is csak általánosságban vagyok jártas a témában, ezért is javasoltam az Oep-et, vagy egy TB ügyintéző tanácsát.

Kitti, kitartást nektek, és küldünk gyógymanókat!

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Gabella!!!!

S.O.S. nagyon fontos email ment Neked!!!!

Pusz

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Köszi lányok a gyors segítséget! Aranyosak vagytok! Közben én is igyekeztem utánajárni a dolgoknak és állítólag tényleg semmi akadálya a jutalom kiosztásnak. Hurrá!

Közben elefelejtettem: Kendének boldog hófordulót! Nem semmi, hogy Ti már kézenfogva járkáltok! :lol:

Kitti: jobbulás Ádám babónak!

Nálunk fordult a kocka, mi most átmentünk kiskakasból jóalvóba! (Csak nehogy elkiabáljam) 8-9 között ébred Kornél! Ismét csak hurrá! S már több, mint 1 hete! :)

Anyósom viszont kórházba került. Már egy hete nagyon magas lázzal feküdt otthon, és nem tudta a doki miért, ezért beutalta a kórházba. Magas a vérsüllyedése is, ezért valami gyulladásra gyanakodnak, most alaposan kivizsgálják a kórházban. Remélem hamar fény derül az okra.

Meteor: nagyon jók a képek! Ilyen szépen lehet látni a halakat! :D Hogy vislete a repülőt Pancsi?

Majd még benézek!

Ex: várunk!

ANita

Kép

Kép
wawel
 
 


Én pont egy TB ügyintézőtől kérdeztem meg, tehát ő biztosan jól tudja!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Andy, egyet írtunk, mindkettőnk szerint nem akadálya a GYED-nek a juttatás. :) Én csak azért írtam az előzőeket, mert a " nem állami pénz" kifejezés zavart, ráadásul az ismerősöd TB ügyintéző, szerintem nem jó, ha keverjük a fogalmakat. Aki járatlan a témában, azt nagyon megzavarhatja.
Ne haragudj, ha kioktatónak tűnt, amit írtam, csak szerettem volna helyretenni a dolgot, biztos szakmai ártalom, hogy okoskodok. :)

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


De arik vagytok, nagyon-nagyon köszönjük!!!! :)

Éppen most aludt el, és azon filóztam, hogy tíz hónappal ezelőtt már a dokibácsi épp végzett a hentesmunkával :twisted:, apa meg boldogan hurcolászta a fiát... :D Ki nem adta volna a kezéből!

Wawel!
Jobbulást anyósodnak!

Márk babának nagyon boldog névnapot kívánunk!

Most csak ennyi, megyek, én is megpróbálok egy csöppöt pihenni, délelőtt olyan nyűgös volt Kende, hogy a sóskát alig tudtam tőle megfőzni... :roll: Állt mellettem, és üvöltve rángatta a nadrágomat, hogy vegyem fel...

Pussz, este még benézek!

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok,

na ma jutottam oda, hogy nagyjából rendben van a lakás és már csak egy programnyi mosás van hátra.

Kimike,
vittünk mi is piát és ittunk is minden kaja előtt, de úgy tűnik ez valami erősebb cucc volt. Pedig már voltam én is egészen vad helyein Ázsiának, meg Tunéziában is és soha semmi bajom nem volt :(

Nem emlékszem ki írta Tunéziát, hogy oda visszavágyik. Oda én is! Persze egyszer szívesen visszamennék Egyiptomba is, de oda csak olyan igazi turista útra: piramisokat nézni, meg Luxort, meg Níluson hajózni.

Gyorsan reagálok a közben felmerült témákra:

először is ez a Blöki nevű beszólogató. Hát én ugyan 12 évvel idősebb vagyok Kittinél, de én is nap, mint nap várom, hogy a férjem hazaérjen és ki vagyok ha késik, mert igenis baromi fárasztó tud lenni a gyerekkel. És ez nem azért van, mert korán vagy későn vállaltunk gyereket és társai, hanem mert kevesebbet alszunk, egész nap vele foglalkozunk, ha pedig ő végre elalszik, akkor a házimunkával.
és ha valaki ezért beszól, akkor bármelyikünknek beszólhatna, mert szerintem tuti mindenkinek vannak kiakadásai.

Szűzesség elvesztése:
én elég félénk kiscsaj voltam, így 18 éves koromban történt meg. Nem volt nagy szerelem, sőt: egy elég jó haver srác, akivel egyszer csak úgy alakult. Aztán az első szerelem, egy évvel később jött.
Viszont az igazi, aki remélhetőleg nagyon sokáig az is lesz csak több, mint 10 évvel később talált rám a Guszti személyében. És ebbe a 10 évbe viszont jó pár pasi belefért.
Volt két nagyobb szerelem, pár rövidebb és még néhány egyéjszakásba is belefutottam. Bár vicces, hogy három egyéccakásnak induló dologból is elég hosszú (fél év, két év, három év) kapcsolat lett.

Na még majd írok, de most a Kisasszony magához rendelt, megéhezett :)

meteor
 
 


Kende, boldog hófordulót! :-)

Norwell: hentesmunkát???? Te jó ég!

Kitti: remélem a 4 nap alatt tudsz majd kicsit pihizni.

Meteor: ha tudsz dobj még fel pár képet, olyan jó nosztalgiázni! És Pancsi lyányt is szívesen látnánk! :wink: Látod, oda lehet, hogy pálesz kellett volna. :lol:

Lányok, ki milyen védőoltást adat be a kötelezőn kívül?
Vendég
 


Kimi, Julcsi nem sokára megkapja a meningococcus elleni oltást, kap még bárányhimlő és pneumococcus ellenit is. Majd kap kullancs encephalitis ellenit is, de ezt csak később. Egyelőre elég lesz az első három, mire bölcsibe megy. A mi dokink védő-oltás párti, és engem is meggyőzött. :) Sajnos a mi gyerekkorunk óta sokat mutálódtak a vírusok, és egyre "brutálabbak", én úgy vagyok vele, amit lehet, inkább védjünk ki...

Na, lépek mára, mert velem lesz tele a babanet. :)
Megyünk sétizni, csak most kajáltam, és mozdulni alig bírok...

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok.

Na végre eljutottam idáig, a gyerek dédizik, és nekem sem volt más dolgom, ill. most indítottam el egy adag mosást, hogy legyen Petinek ruhája. :)

Peti nevében köszönöm a köszöntéseket, mi is kívánunk minden névnaposnak és hófordulós babának sok boldogságot!
Tegnap el is méláztam a dolgon, mert apukám tegnap lett volna 52. éves, és a névnapja is tegnap volt...Peti meg 11. hós volt ugye.

Tegnap Peti háromszori ébredéssel fél tizenegytől fél hatig aludt a saját helyén. Meg is lepődtem...nem tudom, ma mi lesz.
Én dögrováson vagyok, vasárnapról hétfőre egy csomószor felébredtem, egyszer arra, hogy marhára fáj a torkom, és ez azóta is tart. Most napi 3*50 csepp Sinupret az adagom, remélem, segít.

Felvilágosításról: én azt gondolom, hogy ez a téma a fiúkat nem is igazán érdekli. Legalábbis, ha abból indulok ki, hogy mi általános hetedik-nyolcadik osztályában elmélyülten hallgattuk a védőnőt, aki kijött, a fiúk meg jót mosolyogtak az egészen. Mondjuk nekik nincs "vesztenivalójuk", ha értitek, mire gondolok. Na meg az, hogy nekünk, lányoknak adtak egy csomagot, benne betéttel, stb., amit mi akkor már használtunk, nekik meg max. adtak néhány óvszert, amivel akkor még nem nagyon tudtak mit kezdeni...
Nekem a szüleim nem is nagyon mondtak semmit, nem is kérdeztem, akkor még inkább olvastam a témáról, és már tininek is az egyik kedvencem volt a Hogyan születik...? (vagy vmi hasonló) című könyv, kétszer is kiolvastam, igaz, azóta szőrén-szálán eltűnt. És egyszerűen imádtam a felvilágosító könyvecskéket is...
Hogy Petivel mi lesz? Passz. Nálunk az öcsémmel sem apukám, hanem anyukám foglalkozott, gyanítom, nálunk is én leszek az áldozati bárány. :? Főleg, ha csak abból indulok ki, hogy velem van Peti többet, azt meg nem mondhatom később minden erre vonatkozó kérdésére, hogy kérdezd meg délután apádat. :o
Egyébként az én szüleim nem voltak sosem prűdek...vagyis szerintem nem. Ha kellett, mehettünk az öcsémmel hozzájuk, megvették nekem a tablettát, nem kellett eldugni a gumit, stb. Viszont mikor anyukám volt hasonló korban, akkor a mamám kidobta a tabit, stb. Én úgy vagyok vele, hogy legyenek neki szem előtt a dolgok, ha vmi baja van, szóljon, szóval próbálok nyitott lenni, ha eljön az ideje.
Nálunk nincs prűdködés, én is lazán járkálok egy szál semmiben, nálunk is ez volt, minket nem zavart...remélem, Petit sem fogja. Persze ez saját ht.-n belül értendő!!!
A szex terén én sem kapkodtam el, már nagykorú voltam az elsőnél, de nem volt az igazi, csak elvoltunk, azt hiszem, akkor csak bizonyítani akartam magamnak, hogy én is kell(het)ek valakinek. Aztán jött a férjem, és gyakorlatilag két emberben ki is merült a tényleges szexuális életem (na jó, háromban, de a harmadik egy nagy ökörség volt). Védekezés mindig volt (leginkább a pasikra hárítva), a háromaska kivételével, azóta hálálkodom, hogy nem maradtam babás akkor...

Oriandy, jó, hogy minden rendben veletek!
Hát nálunk anyukám minden "botlásomról" tud, ő is azon a véleményen van, hogy inkább mondjam el, minthogy utána legyen belőle "probléma", nem?
Nálunk hétfőn volt úgy, hogy Peti nem aludt napközben, aztán a hazafele úton bealudt, aludt kb. ötig, de olyan keservesen ébredt, hogy hárman alig bírtuk megnyugtatni, hogy megetessem.

Gombi, hát akkor nem tudom, mit szólt volna az orvosotok ahhoz, hogy az én örökmozgóm képes volt márc. 8.-ról ápr. 5.-re 790 grammos gyarapodást produkálni. :o (Megnéztem most a kiskönyvét.)

Kimike, alapból Peti is mindent egészben enne, de aztán rájön, hogy nem megy, és nekikezd rágcsálni.
Hál' Istennek, mire én terhes leszek Petitesóval, addigra már letisztult lesz a rendszer...talán.
Jó az antialkeszes sztori. :D
Oltást Peti a kötelezőn kívül a kullancs ellenti kapja majd meg.

Gabella, a babanettel van valami, mikor átállás volt, akkor egy ideig működött, aztán most valami gáz van az órával. :)
Az alváshoz gratula! Látod, mi is haladunk, de le is kopp-kopp. Egyébként a hét végén eszembe jutottál, eljuttam a helyi C&A-ba, és itt is be lehet váltani a kuponokat, meg is beszéltük a férjemmel, hogy majd veszünk Petinek valamit.
Hát én Petiről elmondhatom, hogy "véletlenke", mert tervezve volt ugyan, de az, hogy teherbe is estem, az egy csoda, az én hormonháztartásommal meg főleg az. Hát nálunk kb. fél év alatt jött össze, mert eredetileg januárban szerettem volna szülni, de már előtte nekikezdtük, de csak nem maradtam babás akkor...
Az általad említett módszert én sem alkalmaznám, pedig szegény férjem hányszor próbált engem úgy ágyba dönteni, hogy ő majd vigyáz. Szerencsémre (vagy szerencsétlenségemre? ) vagyok olyan karakán, hogy nem hagytam, hagyom magam. Még a szülés után is óvszereztünk, egyszerűen kerek-perec megmondtam, hogy vagy gumi vagy semmi. :?

Marcy, varrni én is csak kézzel tudok, pedig általánosban technika órán tanultunk géppel is, de az én szoknyámat is majdnemhogy a tanárnő varrta meg. :) Merem állítani, a férjemnek jobban menne, de hát ő ezt magába szívta az anyatejjel, ja és a nagyszüleimnél is a tatámé a gépi varrás! Hímezni régebben nagyon sokat hímeztem, aztán egyszer csak elmaradt...pedig azt szerettem.
Nekünk még mindig csak fél fogunk van, de véleményem szerint 1-2 hét múlva kibújik a másik alsó rece is, mert elmúlt a fenékpirosság, és az elsőnél is úgy volt, hogy fenékpirosság-szünet-rece.

Juca, vicces, de én nem emlékszem, mit ettem a múlt héten, a vasárnapi ünnepi ebéd kivételével...
Nálunk tegnap volt a csótányirtós pasas. :)

Gombi, hát nálunk is tudta Peti, hogy jobb lesz neki májusban, mivel ugye én januárban államvizsgáztam... Az, hogy ketteske mikor és hogyan lesz, az még nagyon a jövő zenéje. Most ott tartunk, hogy még elférnénk itt is, de dolgozni mindenféleképp szeretnék a szülés előtt.

Wkata, én is szedtem extra-alacsony hormontartalmú bogyót, és rám is tett 10 kilót. Drága is volt... Most egy jóval olcsóbbat írt fel a dokim, és már a negyedik levéllel szedem, de nincs is a fentihez hasonló "mellékhatása".

Tandika, ezek szerint Kíra és Peti majd kezet foghatnak a "csodababák" táborában, mert az én ciklusaim is kb. olyanok voltak terhesség előtt, mint a tiéd, aztán szülés után rendeződni látszott, aztán kiderült, hogy mégsem ilyen fényes a dolog, így jött a tabi.

Meteor, jó, hogy jelentkeztél!
Én még sosem voltam ilyen messzire, kb. 1,5 éve majdnem nyertem a Luxorban egy egyiptomi utat, egy nyüves számon múlt, azóta is ezt hallgatom. :?

Wawel, remélem, anyósoddal nincs komolyabb baj!

Hm, a végére juttam a topicnak. Nem tudom, mikor jövök legközelebb.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Móni!

Én most fogom feliratni a Pneumococcus ellenit és szerintem a kullancs ellenit is beadatom. És Te?

Andy

Kép
oriandy
 
 


Mi a véleményetek a bárányhimlő elleni oltásról? Mert még én sem voltam és nem szeretném, ha Dani esetleg akkor kapná el, amikor a tesót várom. :roll:
Tutira megvédi ez az oltás?

Kép
oriandy
 
 


Andy, én most írattam fel a meningococcus elleni oltást, azt biztosan megkapja. A kullancs ellenit is szeretném.
Amit Méz írt, a pneumococcus elleni, az mi ellen véd?
A bárányhimlő ellenivel viszont dillemázok. A mi dokink nem javasolja. Meg állítólag nem is véd örök életre, akkor viszont jobb, ha gyermekkorban átesik rajta. Szóval nem tudom mi legyen.
Vendég
 


Kimi, a pneumocossus agyhártyagyulladást okozhat, de egyéb más kellemetlen tüneteket is. Én is be szeretném adatni Ádinak, meg a kullancsosat is mindenképp a közeljövőben.:-)
Basszus, de durva, Milán egy hét múlva egyéves! :twisted: Nagyon telik az idő!

Na megyek tenni-venni, aztán meg nemsokára Tomiért indulunk.
Megyünk sétálni meg gofrizni este.:-)

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Móni!

Ahogy Kitti is írta a Pneumococcus elleni is agyhátrtyagyulladás ellen véd csakúgy mint a Meningococcus elleni, de elöbbi okozhat tüdő és még nem tudom hány féle gyulladást is. (A TV-ben reklámozzák, a Liptai Klaudia, igaz csak hang van hozzá)
A Meningococcus elleni mennyibe kerül? Valaki kiváltotta már? Mert a P. elleni 1 éves kor elött valami 2000 ft körül van, de utána 8000 Ft lesz. Ezért akarom elöbb felirtani, de csak 1 éves kora után beadatni. A bárányhimlő ellenin én is filózok!

Andy

Kép
oriandy
 
 


A Meningococcus ellenit én már kiváltottam, de pontosan nem tudom megmondani mennyi volt, mert mást is vettem. De kb. 4 ezer körül volt.
Vendég
 


Móni! Azért köszi! :D

Hát, lányok egy szavam se lehet! Dani ma igen jól evett és az alvás.... Délelött másfél óra, délután pedig 2 és fél óra. Meg vagyok elégedve vele! :wink:

Andy

Kép
oriandy
 
 


Móni!
Igen, sajnos hentesmunkát... :? Vákuummal született Kende, ami olyan volt odalenn, mint Hirosima... A dokit kérdeztem, mikor varrt, hogy hányadik öltés? Válasz: hát, az előbb harmincnál tartottam... :evil: :roll:

Védőoltás: az agyhártyagyulladás ellenit szeretném én is mindenképp beadatni, ezek szerint abból is több van??? :shock: Na mindegy, majd megkérdezem a védőnőt. Andy, jó, hogy mondod, hogy egy év után már többe kerül.

Kende egyszerűen nem hajlandó megenni a krumplit... Nem tudom, mit csináljak vele. Az elejétől fogva utálja, ma sóskát akartam neki adni krumplival, jól összetörve, de amit lenyelt, az is visszajött... Így meg én vagyok összetörve... :roll:

A gyerekemet "elrabolták", mami fogta és elvitte sétálni! Úgyhogy most olyan furin érzem magam... :wink: Na meg közben alkottam, figyeljétek csak:

Kép

Természetesen már hiányzik belőle egy darab... :oops: :D

Kép
Kép
norwell
 
 


Norwell!
Nagyon jól néz ki! Mi ez? Receptje? Ja és kóstolót is kérünk!!! :wink: :lol:

Kép
oriandy
 
 


Andy!
Felhőcske a neve, és nagyon fini! :lol: Recept:

FELHŐCSKE

15 dkg Ramát 2,5 dl vízzel felforralunk, 15 dkg lisztet beleteszünk és 10 percre letakarjuk. Langyosan egyenként belekeverünk 6 egész tojást. 2 részre osztjuk, és jól kizsírozott, kilisztezett nagy gáztepsibe simítjuk. Előmelegített (jó forró) sütőben sütjük (10 percig nem szabad kinyitni a sütőajtót, mert összeesik).
Krém: fél liter tejet 2 vaníliás pudinggal, 2 vaníliás cukorral és 1 tojás sárgájával megfőzünk. 15 dkg cukrot 10 dkg Ramával kikeverünk és a kihűlt pudinggal összekeverjük. A krémet rákenjük a kihűlt tésztára.
Hab: fél liter tejszínt 1 vaníliás cukorral, 2 evőkanál porcukorral és két csomag habfixálóval felverünk, és a pudingos krémre kenjük. (Én legutóbb nem raktam bele cukrot, így is isteni volt!J) Lehet a tejszínhab helyett cukrozott növényi habot venni, van, amikor azt használok (bár a sima tejszín kétségtelenül finomabb…J)
Rátesszük a másik tésztát, és csokibevonót csorgatunk a tetejére.

Kép
Kép
norwell
 
 


Kitti! Most lett netünk. Küldtem választ mindenféle címetekre! Bocs, ha már késő!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Megjöttünk a sétából mindjárt etetem Nyuszókát.

A pneumococcus elleni oltás nem csak agyhártyagyulladás ellen véd. Itt találtam róla: http://www.mcd.hu/netdoki/betegsegek/le ... 0716nd.htm, vagy: http://egeszseg.origo.hu/cikk/0616/0900 ... ccus_1.htm

Nekünk is felírta már a doki a meningococcus ellenit, azt mondta, ott váltsam ki, ahol 2800 Ft körül adják, mert egy éves kor alatt ennyibe kerül, csak a patikusok néha "elfelejtik"... A 14. kerületi önkormányzat a kerületben lakóknak visszatéríti az árát, ha egy éves kor előtt megkapja a baba.

A bárányhimlő elleniről itt találtam : http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=244

Na, megyek etetni, mert reklamáció van. :)

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Hát ez érdekes. Én tuti nem ennyiért vettem.

Norwell: ez nem semmi. Gondolom a következő bébit nem nála szülöd.
Vendég
 


Norwell, hű a mindenit! Merre is laktok? Meglátogatnálak. :wink:
Vendég
 


Én nem adatok be semmi soron kívüli oltást. A kullancson gondolkozom, de ami keveset kirándulunk, lehet, hogy inkább nem.

Ex! Ez a fenékpirosság fog kibújás előtt ez hogy néz ki? Mert Mesinek most kipirult a popsija, mint mikor kicsípi a kaksi, pedig nem hagyom sose a kakiban pálni... Szóval lehet, hogy a foga miatt ilyen? Nem is tudom, mit kenjek rá, mert 4 féle popsikenőcsünk van, de egyiktől se javult. (Bocsi, még csak a sima gyógyszertári unguentum neonatorumot, a sudocremet és a bepanthent próbáltam, van még az a glicerines gyógyszertári is...)

Kiütéseink lassan javulgatnak, nem tudom, mikor áll helyre teljesen.

Bocs, technikai szünet...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Norwell! Nagyon durva, amit a szülésről írtál! 30 öltés? Jóságos ég! Lackóval nekem is szóba került a vákuum, mert nem akart haladni kifele, hogy is haladt volna szegény, mikor tolófájások nélkül kellett nyomnom, a doki a hasamba támaszkodott, végén szerencsére rászólt a szülésznő, hogy adjunktus úr, száljon már le, mert egyedül sokkal jobban megy! Megmutatta, hogy hova összpontosítsam a nyomást, és sikerült, aztán pár nyomás után kint is volt Lackó. A varrást a szülésznőnek köszönhetően 4 öltéssel megúsztam, de azt is elég ramatyul varrta össze a doki, olyan fura dudor maradt. Szerencsére a második szülésnél a doki ügyes kezének köszönhetően ez eltűnt. Bár ugyanakkora vágás volt, többet öltött, de mostmár legalább nem érzékeny a terület! (Na ezt jól kiveséztem!)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Eni! Nekem is megvolt az a Tini lányok könyve. Azóta nem tudom, hol lehet, költöztünk párszor, de lehet, hogy még a húgom hagyta el valahol... Jó könyv volt, tényleg annak a tizenéves korosztálynak szólt. Ofő órára volt, hogy abból csináltunk több csajszival kiselőadást. (Persze az kizárólag lányos óra volt.)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Kendének, Petinek, Kingának és Ádámnak boldog hófordulót!

Noinak és Márknak pedig boldog névnapot!

(Bocsánat mindenkitől a késésért, de vagy babanet nem volt, vagy áram...)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Először is csatlakozom Gabellához és boldog hófordulót kívánok egy kicsit megkésve,de annál nagyobb szeretettel Kingának,Petinek,Ádinak és Kendének!!

Hasonló jókat kívánok Noinak és Márknak névnapjuk alkalmából!!

Oltás!Én most az agyhártyagyulladás ellenit adattam be Dávidnak.A meningo- és pneumococcus ellenire azt mondta a dokink csak olyanoknak ajánlja akiknek sokat betegeskedik vagy műtét előtt áll a gyerkőcük.Úgyhogy ez egyenlőre nálunk függőbe maradt.Bárnyhimlő ellenit csak mielőtt oviba megy akkor adatom be,de a kullancsosat mostanában kellene,mert van szőlőnk és az erdő mellett van.

Felvilágosítás!Nálunk nem volt,de voltak idősebb barátnőim,így ezt ők elintézték.Nálunk is volt védőnő a suliban,de csak azt mondta el hogy kell használni az óvszert
Az ártatlanságomat pedig 17 évesen vesztettem el az első nagy szerelemmel ami 3 évig tartott.

Gyerek!Mint azt többször írtam nekünk a Dávid lombikkal lett.Előzmények:a Sote 1-re jártunk több évig ahol csak folyamatosan engem kezeltek,ennek az eredménye a + 50 kg,majd tartottunk egy kis pihit,egypár kezelést akartunk kihagyni,de ezalatt a pihi alatt jutottunk oda,hogy elmegyünk egy másik intézetbe,ahol közölték feleslegesen kezeltek engem mert a párommal van a gond,de akkor már a nagy túlsúly gátolta a peteérést,ettől függetlenül 3 sikertelen és 3 felfüggesztett inszemináció után az első lombik sikerült(nem egész 1 év alatt)aminek a végterméke a Dávid.6 évet vártunk rá.

Meteor!Isten hozott itthon!Jók a képek, ezek szerint Pancsi is élvezte a nyaralást.Párom minden álma,hogy elmenjünk egyszer mi is Egyiptomba.Ha vannak még képek tehetnél fel.Legalább rajtad keresztül élvezhetjük egy kicsit a látványt.

Tandika!Megkaptam az emailt csak még reagálni nem tudtam rá.Köszi,hogy gondoltál rám és nagyon szívesen "meghallgatom" a tanácsidat.Mit nem adnék ha valaki tudna rajtam segíteni ez ügyben!

Nyaralás!Mi voltunk tavaly Horvátoknál,Dávid 4 hós volt és nagyon jól bírta,és persze idén is megyünk.

És végezetül:A keresztelő elég jól sikerült,és persze a szülinap is.Igaz én holt fáradtra dolgoztam magam,ugyan is hiába nagy a család senki nem segített sütni-főzni,az anyukámon kívül és persze a gyerekem most egész nap a nyakamon lógott pedig amúgy tojni szokott rám mert szépen eljátszik a szobájában.De ettől függetlenül nem panaszkodhatom.A mise alatt folyamatosan vigyorgott a papra,meg kiabált neki a keresztelő után meg úgy gondolta őneki már elég és szépen beájult.Ebédig fel sem kelt.És a képek:
Kép keresztanyja nem bír vele
Kép keresztszülőkkel
Kép ilyen csini volt
Kép torta még egyben
Kép torta marcipánoktól megszabadítva
Kép ez vagyok én a gyerekemmel
Kép szülinapi ajándék

És végül a ráadás,Dávidnak hajnyíróval vágtam le a haját,tök jól bírta.Ilyen lett.
Kép

Megint bocsánatot kell kérjek azoktól akiket kifelejtettem,de olvasok vissza még és akkor reagálok.Amúgy 2 napig nem volt babanetünk.
Mindenkinek jó éjszakát! Most már bizti jövök minden nap.
Andi

Kép
Kép
veráska
 
 


Sziasztok.

Ma reggel megint úgy keltem fel, hogy szinte egy szemhunyásnyit sem aludtam. Elmúlt 10 hónapos és még mindig nem alszik normálisan.:-(Fogalmam sincs hol hibáztam, de már kezdek teljesen kihalni a fáradtságtól.:-(

Veráska, Dávidnak boldog szülönapot kívánok utólag is. A képek szuperek!

Bennem már csak az tartja a lelket hogy holnap utazunk védékre s keddig haza sem jövünk. :D

Mot megyek mert Ádám úrfi igényt tart rám.

Kinek volt még rossz éjszakája rajtunk kívül?

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Szép jó reggelt mindenkinek!

Hát, nem mondhatnám, hogy túl jó éjszakánk volt, de nem érzem magam fáradtnak. Megint nem tudom, mi volt Danival, de éjféltől 5-ig óránként felsírt és reggel 6-kor már nem is volt hajlandó visszaaludni.
Holnap lesz 1 hete, hogy bár alatta van a légzésfigyelő, nem kapcsoltam be sem éjszakára, sem a nappali alvásokkor. Azt hiszem, holnap ki is veszem az ágyból.

DÁVIDNAK UTÓLAGOSAN IS BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT ÉS GRATULÁLUNK A KERESZTELŐJÉHEZ!

Tényleg nagyon csini volt, látom nála is nyerő: Malacka és társai! :wink:

Dani is imádja a Malackát, erre egy újabb bizonyíték:

Kép

Andy

Kép
oriandy
 
 


Kitti!

Épp én is panaszkodtam az éjszaka miatt! Úgy látom mi sorstársak vagyunk!!!!
Hová utaztok a hosszú hétvégére?
Mi is elutazunk anyuékhoz, és olyan jó lesz, mert anyósomék is ott lesznek, így mindkét nagyi kiunokázhatja magát.
Előreláthatólag elég sok programunk lesz, így phenni nem igen fogunk. :twisted:

Andy

Kép
oriandy
 
 


Lányok!!!!

Lehetne egy kérésem???!!!
Aki fent van az iwiw-en! Legyen szíves szavazzon a Danira a Szép Babák♥-nál! Vasárnapig lehet csak szavazni és mindenki csak 1 szavazatot adhat le!!! A segítségeteket előre is köszönöm!!!!!

Kép
oriandy
 
 


Colett!

Te hová jársz angolra?
Nézegetem az egyes nyelvsulik tanfolyamait, de képtelen vagyok eligazodni és helyesen dönteni... :roll:

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok,

kicsit ki vagyok bukva. Az egyik családból akikkel együtt utaztunk Egyiptomba tegnap be kellett vinni a 13 hós kiscsajszit Szegeden a kórházba, mert a kiszáradás fenyegette.
Az anyukája nem is lehet vele.

Ami a legdurvább: az orvosok mondták, hogy 99%, hogy ezt nem Egyiptomban kaptuk el, hanem sajnos itthon van egy ilyen elég durva hányós-fosós járvány, aminek legalább egy hét a lappangási ideje és úgy tűnik itthon kaptuk el, csak ott jött ki :(
Szóval mindenki vigyázzon, aki teheti ne nagyon vigye nagyobb közösségekbe a manót!

Hát ennyi volt a szolgálati közlemény része, most a lemaradások:

Mindekinek szeretnék nagyon boldog születés, név és hófordulót kivánni, akinek az elmúlt két hétben volt és lemaradtunk!

Andy,
én a bárányhimlő elleni olts kapcsán azért is kérdeztem a dokinőnket, mert a férjem még nem volt bárányhimlős és felnött korban elég durva tud lenni. Erre azt mondta, hogy akkor érdemes a férjemnek beadatni, mert valóban nem biztos, hogy örök védettséget ad, de egy jó tíz évre biztosan.
Lehet, hogy neked is ezt volna jó csinálni.
A mi dokinőnk valamelyik coccusost javasolta csak (bocsi, nem emlékszem melyiket, béna vagyok :) ), de azt is csak 1 éves kor után. A bárányhimlőre meg azt mondta, hogy volt olyan bölcsis csoport amit beoltottak és mégis csomó gyerek elkapta, bár az igaz, hogy egyszerűbb lefolyású volt.

Kitti,
én most megint elővettem A Suttogó mindent megold című könyvet, hátha sikerül a Kisasszonkát leszoktatnom az éccakai ébredésekről. Nálunk ugyan átlagosan csak kettő van (tegnapelőtt egy, de tegnap három), de engem ez is lefáraszt. Remélem találok megoldást.
Alapjába véve arra vezeti vissza az éccakai ébredéseket, hogy nincs fix napirendje a gyereknek, mármint nem percre ponots, hanem nagyjábóli, amihez igazodhat, aztán esetleg nem elég neki a kaja, amit napközben kap, meg arra is, hogy nem bír egyedül elaludni.
na ez most elég zanzásított volt, de lehet érdemes megvenni a könyvet.
A nöcinek van két másik is: A Suttogó titkai vagy valami ilyesmi, de az nem volt ennyire részletes, szóval ezt a mindent megoldosat nzd meg, mert ez tényleg elég jól leírja, hogy hogy és mint kéne csinálni a dógókat.

Félreértés elkerülése végett én sem azt a napirendet követem, amit ő leír: 7kor kelés, ekkor ez, ekkor az, hanem a mi családunkra és Pannira szabottat próbálok kialakítani.

Na most szép hosszú lettem :)

meteor
 
 


Hellóka!

Kitti: Hát, az az igazság, hogy én a munkahelyemre, vagyis ahol a papírmunkákat csinálják oda járok. Viszont ahova régebben jártam, az jobb volt, csak oda meg minden reggel kéne járnom, hogy haladjak. ott az tök klassz volt, hogy amint beléptél egy magyar szót sem volt szabad szólni. Gondolod leírom majd a címet, valahol a Szent István környékén volt, már nem emlékszem az utcára. Más: Én ugyanott tartok mint te, sőt, rosszabb a helyzet, mert Noi már elmúlt 11 hós, és sose alszunk!!!! Már a védőcsajszi se tud tanácsot adni, most épp átettem az ágyar, hátha....Külömben semmi gond, csak éjszaka partygirl-é változik....

Andy: Akartam kérdezni, nálatok volt segítséggel totyogás, mert Noi már leszakítja a derekam, állandóan velem akar sétálgatni. Tök nem emlékszem Máténál ez meddig tartott. Tanulság: Mindent fel kell jegyezni!!!

Veráska: helyes lett a haja, nem félt a géptől?

Mentem, kiabál...

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Sziasztok!

Még megvagyunk, de gázok az éjjelek és a nappalok meg a mozgékonyság miatt fárasztóak. Olvasni sem tudok. Most itt vannak anyósék, de velük is lenni akarok. Úgyhogy csak beköszöntem: PUSZI

Mári

Kép
mári
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?