Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Zsebi, benne vagyok! :) :) Mi Budán lakunk, szóval a valahol félút például a Margit sziget? Vagy a Belváros? Wish, titeket is szívesen megismernélek. :) :) Nekünk ez a hét nem jó, már tele vagyunk mindenféle programokkal, de jövő héten valamelyik nap?

Szép napot!
Lucia

Kép
lucia1
 
 


Sziasztok Lányok,

Tudtok jó helyet gyerekes nyaraláshoz??? (gyerekmedence, játékok, kiságy, gyereketetőszék, kb ennyi)
(Kolping hotel teljesen tele van egész nyárra. :( )
Olyanra gondoltunk, ahol van gyerekfelügyelet is 1-2 órára, és külön szobába tudjuk altatni Laurát (pl. nappaliban egy apartmantban).

Ha van jó tapasztalatotok, kérlek, írjátok meg! (Sonnentherme naggyon drága... Ha jól számoltam, egy sima kétágyas szoba 50e Ft/éjre jönne ki...)

Puszi

KépKép
unique
 
 


Unique :D
a kolpingban tényleg semmi hely???
ez elég durva azért. sajna nekem semmi tippem. :(

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

 
 

Orsi :)
Kolpingban max 2-3 éjszaka van még szabad hely, az is 3 időpontban nyáron. Az a baj, h 3 éjszaka kevés, de még beszélek róla Apával. A fő gond, h azok csak szobák, és akkor egy szobában kellene aludnunk Laurával, amivel az a baj, h ő már 8-kor alszik és minden kis rezzenésre ébred. :(
Szóval ez így kivitelezhetetlen. :(
Tényleg durva...
Azért köszi

Puszi

KépKép
unique
 
 


Unique :)
A Porontyon pont erről volt egy cikk. Írtak egy csomó címet a hozzászólásokban.
http://velvet.hu/poronty/2007/04/18/hov ... #more59818

wish
 
 


Szasztok,

Unique,
Mi Bföldváron az Anna-Máriában foglaltunk júliusra egy hetet nemrég. Igaz hogy apartman már nem volt akkorra ott sem, csak szoba. Máté is alszik már 8-kor, mi Máltán úgy oldottuk meg, hogy kimentünk az erkélyre olvasni meg dumálni, 10 körül meg mi is lefeküdtünk, az egész napos programok miatt ugyis elfáradtunk.....
Az Anna Máriáról nagyon jókat írnak, minden van, egyedül a bébiszitterben nem vagyok biztos....

Fogacskák még mindig áttörőben.....azért nem panaszkodom, a múlt heti front óta Máté 3-4 nap is több mint 2 órákat aludt délelőtt...igaz hogy kétszer már kihagyta utána a délutáni alvást....de azért egész jó hogy van egy kis szabadidőm :P

Viszont mióta próbálnám leszoktatni a ciciről, azóta egyre erősebben ragaszkodik hozzá....most ezen fogunk küzdeni, nyárra már tényleg szeretném befejezni a szopit.... valami ötlet ? Valaki azt tanácsolta hogy próbálkozzunk tejet adni neki...

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Ja, nem tudom mi van a vonalzóval, beragadt ???? megvárom a hónapfordulót, hátha akkor elindul...Melcsiéknek meg Orsinak is működött tovább a szülinapok után is, nem tudom mi lehet a miénkkel ??

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


kriszta71 írta:Ja, nem tudom mi van a vonalzóval, beragadt ???? megvárom a hónapfordulót, hátha akkor elindul...Melcsiéknek meg Orsinak is működött tovább a szülinapok után is, nem tudom mi lehet a miénkkel ??

újat kell csinálni. Ez csak 1 éves korig jó. Minden szülinap után másikat kell csinálni!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Ennyire nincs hely már a babás helyeken? Akkor már mi is lecsúsztunk, pedig augusztus végén nyaraltunk volna végre (tavaly is kimaradt...). Lehet hogy akkor mi Hajdúszoboszlóra megyünk, nekem az sokkal közelebb van, mint a Balcsi. Van ott egy bejáratott szállodánk, nagyon klassz vizes blokkja van termálvízzel, és most olvastam h kiságyat, pelenkázót, kádat adnak, bár utazóágyat úgyis akarok venni. És a strand is 2 percre van. A másik Galyatető, azt a szállodát imádom, ott a legfinomabb a kaja és gyönyörű helyen van. Egyszer végre télen mennék oda, amikor hó is van... (Tavaly voltunk ott 3 napos nászúton :lol: ).

Zsebi! A fenékütögetés nálunk is bejön hasfájáskor, de mi nem cumikázunk. Ahhoz ugyanis kellene még egy ember, mert Bálint akkora amplitúdóval szívja a cumit, hogy kell valaki, aki a szájában tartja, vagy visszadugdossa. Úgyhogy nem erőltetem.

Bálint ma kapta az 1. oltást, nem is sírt. Kíváncsi vagyok, belázasodik-e. :?
Velünk az a helyzet, h az elmúlt héten kb. 300 grammot hízott a gyerek... :P viszon olyan adag tejek jöttek ki belőle, hogy a sírógörcs kerülgetett, ez már nem bukás, hányás volt... mint amikor kiborul egy pohár tej. Volt, hogy 2 pelust használtam el. Ezek szerint ennyire túlette magát?! Olyan, mintha most végre lenne tejem, kezdtem örülni, de a gyerkőc nem értékeli. De a lényeg, hogy 5 és fél kiló. :lol:

Zsebi! Te végig tudod aludni az éjszakát? Én hiába fekszem le 10-11 körül, 3-kor ébredek, hogy feszül a mellem (feszül... majd le szakad, így helyes). A fejés azért gáz, mert mi van, ha fejek, a gyerek meg mondjuk ébred előbb, a cici meg üres... Ilyenkor nagy dilemmáben üldögélek az ágy szélén, és nem tudok visszaaludni. :evil: Ti hányszor esztek egy nap? Nekem ma azt mondta a doktornő, elég 5x, nekem a 6. mindig nehezen fér már bele. Mennyit esznek most a gyerkőcök? Én már nem mérem (nem merem a kijövő tej miatt...).

Melcsi! Itt írok: sorházban lakunk, azaz van 1 db szomszéd, mert szerencsére mi vagyunk a sor vége. Még mindig jobb, mint a panel, ahol eddig laktunk, mert ott a szennyvíz is elöntött mindig (konyhában és wc-ből egyaránt), sőt egyszer a fölöttem lakó hajnal kettőkor úgy áztatott el, hogy a falakon hömpölygött a víz (mint egy horror, olyan volt arra ébredni, hogy a plafonon át ömlik a lakásba a víz). A mellettünk lakó kisfiú meg egyszer felgyújtotta a konyhát, az apja oltotta el, aki jól megégett, úgy vitte el a mentő. Volt tűz és víz... :twisted: Akkor inkább Olivér sírás a szomszédból. Csak a fáradtság "panaszkodott" belőlem.
Melcsi, a szopis témához, bár a másikon írtátok: mindkettőnek megvan a maga előnye-hátránya. A tápszert kevergetni kell, meg hűteni, melegíteni, stb, a cicit nem. DE!!!! Ha szoptatsz, pihenned, aludnod KELL! Figyelni kell arra, hogy rendesen egyél, rengeteget igyál. Nem lehet elfelejteni. Ha tápszerezel, könnyebben hagyod másra a babát, bár nekem a nagyobbikat anyukám etette lefejt tejjel, míg vizsgáztam. Akkor 24 órát voltam távol, én fejtem, anya fagyasztóból, cumisüvegből etette. És nem szokott le a ciciről. Mindig telefonáltam, melyik vonattal jövök haza, mikor ne etesse meg. De volt, hogy a vonaton is fejni kellett, nagyon gáz volt.
Ilyen szempontból Zsebinek a fegnehezebb, mert ő a kettőt kombinálja. Cumisüvegezik, meg figyel az összes szoptatós dologra is. Ami nagy előnye a cumisüvegnek az én para-mama szememben: látni, hogy mennyit eszik a gyerek. Szerintem ha szoptatni akarsz, semmiképp ne add fel korán (írtad, hogy Emesénél hogy volt), nekem most, 2 hónap után kezd valahogy alakulni. De ha 1 hónapja bepótolok napi egy étkezést rendszeresen, akkor most nem lenne több tejem. A barátnőm fia 7 hónapos, és már egyáltalán nem szopik! Én ezt nem akarom! Én akkor kb. a gyümölcsbevezetést akarom kezdeni!

Kriszta! Ciciről leszokás: ötletem nincs, nekem a fiam magától hagyta abba kb. 9 hónaposan. Esti szopinál elfordította a fejét, és nem kért többet. Én nagyon nehezen éltem meg, végtelenül szomorú voltam, igazi elutasításként vettem. Ne siettesd, ha nem muszáj (bár tudom, hogy miért sietteted mégis. :lol: ).

Valaki segítsen, aki Angelcare-t használ! Hová van beállítva az érzékenység nálatok? Valamelyik éjjel vagy tízszer sípolt, mire mérgemben kikapcsoltam. Semmit nem aludtam. Érdekes, nappal nem sípol. Bezavarhat az, hogy meg van emelve a kiságy fejrésze?

Bocs, hogy iyen hosszú lettem...

dkata
 
 


Kata :D
ha ennyit hízott ennyi idősen, akkor nyugodj meg azért jön vissza, mert mohó.
Örülök, hogy a tejprobléma megoldódott.

szopi-tápszer: szerintem szoptatni egyszerűbb, legalábbis én így gondolom.
mondjuk én is küzdöttem azzal, hogy Levi ugye 10.5 hóig nem fogadott el más kaját, így addig 3 óránként meg kellett jelennem ha törik ha szakad, mert ő csak így evett.
Ebből a szempontból agyalok most Lilivel, hogy mi lenne a jó, de ha ő is cumizavaros lesz, mint a tesói, akkor a cumisüvegezést vele is elfelejthetem - pedig milyen jó lenne, ha 1-1 etetést más is át tudna azért néha vállalni.

Angelcare: szerintem 1re volt állítva a mienk, de majd Zsebi megnézi.
a megemelt fejvég nem játszhat be.
(de nem Te írtad, hogy beszorul a matrac a kiságyba? vagy ezt a problémát megoldottátok már?)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Wish :)
Köszi a tippet, megnéztem, lehet, h lesz belőle valami! :)

Kriszta :)
Új vonalzót kéretik csinálni! Az a megoldás! :)
Én még nem adok Laurának tejet, még ő is szopizik (reggel éseste), most tápszert adok neki (több-kevesebb sikerrel), próbálom cumisüvegből adni neki este, lefekvés előtt. Szép lassan, másképp nem megy! :) Én mondjuk tejallergiás vagyok (na nem nagyon, csak kicsit), ezért még a HA2-eseket nyomjuk, de szerintem pl 3-as babatejet már simán kaphatna Máté is!
Hát, az egybe szoba nekünk nem az igazi, mi szeretnénk Apával kicsit kettesben is maradni (ha érted, amire célzok) az meg nem megy, ha mellettem szuszog a Kicsi :)
Egyébként nálunk úgy néz ki, nyáron indul a tesó projekt! Addigra még 7-8 kg-tól meg kellene szabadulnom. Rajta vagyok... :)

Kata :)
Hát, nem rózsás a helyzet nyaralás-fronton, de azért nem lehetetlen. Most úgy néz ki találtam egy jót, csak el ne kiabáljam! :)
Angelcare nem zavar be, ha meg van emelve a feji része az ágynak. Nálunk max. érzékenységre volt/van állítva, de sosem riasztott tévesen. Lehet, h meg kellene nézetni, ahol vettétek (esetleg csere újra?). Nem tudom, nálunk tökéletesen működik.
Nincs esetleg másik baba nagyon közel hozzátok u.azon a frekvencián? (pl. egy emelettel feljebb/lejjebb) Ha ő is ugyanarra teszik, akkor szerintem az bezavarhat. Nincs más ötletem.

Melcsi :)
Hogy vagy? Rég nem hallottam Felőled...

Norka :)
Ti a Sonnentherme-ben melyik szállodába/panzióba mentetek?
Mesélj róla!

Reno:)
Hogy vagytok? Hogy viseled a terhességet?


Puszi

KépKép
unique
 
 


Orsi, Unique! Levettem a gyapjútakarót a matracról, így már nem olyan passzos. Az a fura, hogy kb. 2 hétig nem jelzett. Aztán egyszer-egyszer. Most meg be se merem kapcsolni. Pedig szuszog a gyerek. És annyira gáz, hogy ugye beijedtem, fordítgattam előre-hátra, hasra-vissza a gyereket, csoda hogy fel nem ébredt üvöltve. És kb. 12 után kikapcsoltam. Van olyan, hogy rossz, és vigyem vissza?! Vagy nem levegőzik a gyerek tényleg, csak mire odaérek. Nekem is 1-esen van, de ennél lejjebb nem vehetem... Gáz.
Ja, és volt olyan, hogy Bálint teljesen lecsúszott a kiságy aljába az emelés miatt, és akkor sem riasztott be, akkor is érzékelte. Nem értem. :cry:
Már felhívtam a Madarász u-i alváslabort, csak nem vették fel.

dkata
 
 


szerintem érdemes lenne akkor megnézetni.
nekünk a másik nincs senkinél, ha gondolod amíg szervízben van szívesen kölcsönadom, akárhova 1 nap alatt el tudom juttatni.

szerintem nem a gyerek cisnál ilyet, mert aki apnoés nem ilyen sűrűséggel nem vesz levegőt ill. a csipogásra ha nem is ébred fel, de tuti kikerül a mélyalvásból és akkor idő kellene míg visszakerül.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Ja, még egy kérdés: Ti mennyi tejet tároltatok lefagyasztva, és hogyan? Az a bajom, hogy már tele van egy rekesz (ami nagyon jó biztonságérzetet ad), és az összes pénzem tejgyűjtő zacskóra megy. :lol: Meg akkor most 3 vagy 6 hónapig tárolható?
(Persze még a múlt héten sem gondoltam, hogy így DÉLUTÁN leülök fejni csak azért, mert 40 ml hiányzik a zacsiból, hogy lefagyasszam:lol: :lol: :lol: ) Köszi Orsi és Zsebi!!! :lol:

dkata
 
 


Kata :D
ne sértődj meg a kérdésen.... rendes beriasztós csipogás?
nem az elemmerülést jelző???
bocs... csak még ez jutott eszembe.

tejtárolás: én nem tároltam, mert egy ikres bnőm elvitte.
6 hóig simán tárolható.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Én se szívesen dobnám ki, inkább adnám valakinek... Aznap vitte, vagy gyűjtötted valameddig? Te a főzelékbe tettél? És meddig fejtél?
Eddig azért fejtem, hogy legyen tej, most meg azért, mert marhára fáj, annyira feszül, a gyerekből meg már kiömlik.

Igen, rendes beriasztós csipogás, 1-et sípol, aztán mint atom... És nappal nem csinálja, most is alszik a gyerek, és be van kapcsolva... :shock:
Viszont amit Unique írt, eszembe juttatta... rádiós internetünk van, ami bezavarhat, csak azt nem értem, hogy nappal miért nem?!

dkata
 
 


Kata :D
a rádiós internet azt jelenti, hogy lakáson belül rádiós, avgy hogy a lakásig rádión érkezik.
megnézem mik a frenkvenciatartományok.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Mindkettő. Sőt a mellettünk lévő szomszéddal is meg van osztva. És ugyanazon a frekvencián megy/mehet, nem tudom, melyikre állította a párom. Ha jön, megkérdezem. Most tettem be az ágyba a gyereket, csipogott egyet, mikor kijöttem, de épp mocorogni kezdett a gyerek és elhallgatott. Szerinted? Mire beértem, nem is világított a piros lámpa.

dkata
 
 


Na jól meg... tam írtam egy csomót és ez egész elszállt. No mindegy alvás elött újra írom.....

Kata!
Légzésfigyelő 1-en van. Én is az elemre gyanakodtam a helyzetedben de ezek szerint nem....

Fejés hát bizony nekem is majd szétdurran hajnalban de lusta vagyok és nem állok neki fejni 5-kor szoktam de 5-6 között úgyis kellnek a gyerekek kivétel valamelyik nap hétig aludtak de nekiállok mindig aztán lesz valahogy...

Nekem nem rossz már megszoktam fejek és üvegezek tápszert nem kell pótolni hál istennek az valóban gáz lenne. bár szerinem úgy odlanám meg hogy akkor egy teljes etetés tápi lenne.

Anyatej tárolása úgy csinálom hogy a januáriakat szépen sorban szedem elő mindig egy adagot mert nem isszák meg a fagyasztott tejet (modnjuk elég büdi :()így tanácsként azt kaptam hogy keverjem a frissel napi egyszer kapnak ilyet és így mindig frissítem az állományomat.

Tejgyűjtő zacsi: hát én bizony ebben is laza vagyok már. Az elején csak abba tettem de amikor már kiszámoltam mennyi pénzt költöttünk erre rájöttem hogy nem csinálom így. Régi ismerős akinek 18 éves a gyereke akkor még nem volt tejgyűtő zacsi adta az ötleetet. Hogy kis edényekbe (én 1 dl-es tuppis jól záródó csepp és légmentes) kibélelek folpakkal amire jó nagy szélt hagyo oda írom a dátumot beleöntöm a tejet és minden reggel kiszedem őket a tégelyből és zacsiba tesezm és így tárolom. A tárolása is jobb mert szabályos gömböcök vannak az idétlen zacsik helyett. Szerintem így is úgyan olyan jó.

Örülök hogy sok a tejecskéd. Én modnjuk már azt csinálom most 250 ml-t iszank meg egy evésre ketten hogy 280-nál többet napközben nem fejek ki. reggel totlál urítek de volt már 550 ml is akkor. :shock:

Eszti mos 120 ml Balázs 130 ml-t eszik általában van hogy kevesebb van hogy több, de a napi átlag ennyire jön ki. Mi 6X eszünk egy nap reggel 5-6 között kellnek ettől függően eszenk 8-9 között majd 12-13 között (itt a négy óra a séta miatt van) 3-4 között 6-7 között és mindig fél kilenckor a vacsi és alvás majd indul elölről. De engem ez nem is zavar. Szerintem azért ők még kicsik és igénylik az 6X étkezést. Majd elhagyják ezt is. Balázs mai mérés szerint 5080 g Eszter 4880 g. Gyarapodunk gyarapodunk.

Kriszta!
Anyukám úgy szoktaott engem le a ciciről több mnt egy éves koromban hogy kifejte mindig és úgy adta oda és egyszer csak megértettem hogy nincs benne több és már nem kértem. Talán nálatok is bejöhet

HIHI A vonalzót valóban újra kell gyártani.

No szép álmokat.

Már rég tettem fel giffet hát most itt az ideje:

Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok :)

Segítség :D

Pár napja Balázs folymatosan cicizni akar. Ami nem jó, mert így szinte semmit nem tudok csinálni (Pedig legalább pisilnem meg ennem kell néha) Másrészt nem lehet tudni mikor éhes tényleg és mikor csak nyűgös. Egy fél napig hagytam, azóta próbálom kíhúzni legalább a másfél órát két etetés között, de néha kíbszenvedés.
Éhesnek valójában nem éhes, mert ha sétálunk akár 3 órát is laszik babakocsiban, és ha itt a szopiidő, akkor a babakocsiban is felébred. És pisi-kakis pelus is van rendesen, szóval szerintem eleget eszik.

A másik, hogy nem alszik a kiságyában, csak kézben, vagy a mi ágyunkban fekve szoptatás után tovább alszik. Ha a kiságyába teszem le, max fél óra aztén felébred és utánna sír. Pedig két hétig jól elaludt ott is, de most valamiért nem jó sehogy sem.
Most már két éjjel velünk aludt, mert éjjel kettőkor feladtam, de nem szeretem, mert minden nyikkanására felébredek és zavar az is, hogy nincs alatta a légzésfigyelő.
Meg persze alszik a babakocsiban is, de tegnap pl magától egyáltalán nem aludt, csak séta közben, vagy kézben, így én sem tudtam napközben pihenni semmit és este már berogytam az ágyba, olyan fáradt voltam. Sokáig így nem mehet, mert az éjszakai szakaszos kis alvásokkal nem tudom kipihenni magam.
És persze ő meg felébred, ha bukik, vagy kakil és utánna szinte lehetetlen visszaaltatni.
Szóval kezdek zombi átmenni... Pedig már ott tartok, hogy nem veszem fel egyből ha sír, hagyom egy kicsit, hátha csak műbalhé (ja, hisztizni is szokott :roll: ).

Tippek?

Kata :)
Szerintem a fesülő cicire két opció van.. Fejsz valamennyit, hogy könyebb legyen a cicid (a tej szopi közben is termelődik), vagy felébreszted Bálintot, ő félálomban is fog enni és akkor megint jobb.
Nekünk 4-es érzékenységen van az Angelcare.

Melcsi :)
Volt a kórházban egy lány, aki élből nem akart szoptatni, mert a fiával nem ment, így rögön tápszert adott a babájának, meg sem próbálkozott a szopival. Ennek ellenére harmadik napra beindult a teje (amire kért gyógyszert, hogy elapassza :( ). Szóval simán mehet neked is majd a szoptatás. Csak tedd majd minél sűrűbben mellere a kislegényt és hagyd, hogy szopja, ameddig jól esik neki. És 3-4 napig simán van tartalékuk, nem baj, ha fogynak. Nekem ez volt a másik, amivel jól beparáztattak a kórházban, hogy lám fogy a gyerek, több kaja kellene neki. Még itthon is fogyott pár napot, de aztán beindult a tej és ezzel együtt a hízás is. Csak a paráimat kellett hozzá eltenni ehhez ügyesen a szekrény mélyére ;)

Húúúú, el sem hiszem fél órája alszik a kiságyában... pedig közben volt valami órási kaka, vagy puki is. Elosonok én is aludni, hátha jut nekem is egy kis pihenő ;)

Áááááááááááá, basszus! Fűnyíró ember monnyon le! :(

wish
 
 


Wish :D
tudom, hogy még kicsi, de én azért adnék egy kis rendszert az életnek. Szóval az állandó cicinlógásnak én nem vagyok a híve - nem azért, mert felázik a mellbimbó, mert ez nem igaz, nem azért, mert nem szeretem a gyerekem... hanem mert kell anyának is egy kis idő magára és szerintem valami minimális rendszer is kell.
Nálunk Máté volt ilyennel bepróbálkozós, de pár nap alatt át lehet állítani arra, hogy 1.5 órán belül nincs megint cici ill. ezt olyan 2 hós korában már 2 órára toltam ki.

alvás: milyen az ágya? mekkora és hogyan alszik benne?
lehet, hogy nagy neki, kuckósítani kellene kicsit, vagyis fogj egy plédet és a felénél válaszd le, a gyereket tedd keresztbe bele, és jó esetben egy általad hordott pólót (úgy este levéve) tedd a feje alá.
ettől ált. megnyugszanak.
én ugyancsak nem vagyok a kézben és itt-ott alvás híve, mert most még aranyos, hogy karon alszik el, de 7-9 kg-san már kevésbé elsz jó ez a dolog.
ugyancsak Máté volt iylen :D őt le kellett erről szoktani, ez visítást jelentett 1-2 órán át akár, kis akarnok volt már akkor is... de én azt mondtam, hogy nem fogom cipelni...
ha korán ébred, akkor még lehet a hátsimivel próbálkozni ekkora gyerek még sokszor ezzel visszaaltatható.

ha alszik akkor a szobában sötét van?
az tud még a napközbeni alváson dobni.

persze ezek az én elveim, tehát Neked kell érezned, hogy nálatok miben hol van a határ, viszont akkor azzal a határral most és később is legyél következetes.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi :)
Az elveim abszolút ezek (lennének), mint neked, csak iszonyatosan nehéz véghezvinni őket. Pláne, ha közben holtfáradt vagy és a gyerek meg ordít, egyszerübb a könnyebb, ám de hosszú távon a roszabb megoldást választani. De hát te is tudod, milyen ez, úgyhogy nem ragozom. A szopival most már fél nap gyengeség után kitartok, másfél óránál hamarabb nem kap még akkor sem, ha ehhez egy órát kell vígasztalni.
A kuckósítás jó ötlet, az kipróbáluk. Anya pólóját már bevetettük az első héten, de az nem volt elég :) A takaróba pólyázást próbáltam még, de az nem volt jó, kis szabadulóművészként mindig kibújt belőle.

wish
 
 


Wish :D
engem mindig a kirmerülés vitt rá a drasztikus lépésekre, lehet, hogy még nem vagy elég fáradt? :shock: :wink: :lol: :lol: :lol:
egyébként meg azért az első időszak akár 1 akár 2 gyerek van a túlélésről szól, és elrontani semmit sem lehet. 3 hósan is meg lehet tanítani egyedül aludni egy gyereket, akarata meg ahogy én a sajátjaimon tapasztaltam mindig pont ugyanakkora van, tehát Máté 9 hósan az éjjeli kelésről és 1.5-2 hósan a ringatós elalvásról való leszoktatása pont ugyanannyira volt nehéz... kitartó egy kölök :)

A bepólyázás nálunk sem vált be, egyrészt nem láttam rajtuk, hogy ettől most hu de mennyire megnyugodtak volna, másrészt ca. 1 percen belül bogozták ki magukat.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Wish!
Nekem ilyen problémám nem volt így nem tuodk rá értelmes ötlettel szolgálni.

Viszont nekem is lenne egy kérdésem.

A mellemen konkrétan a bimbón ilyen érdekes fehér valami van ami nem jön le olyan mintha bele lenne nőve. :shock: Mi lehet ez szerinetek? Onnan ahonnan a tej jön.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi :D
mármint fehér réteg van rajta?
vagy nem értem :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi :)
Most úgy döntöttem, hogy a három hetes növekedési ugrás miatt akar enniyt enni és jövő héten jobb lesz. Punktum! :D

Zsebi :)
Nekem volt valami ilyesmi, pont tegnap vettem észre. Olyan volt, mintha egy pici egy-két mm-es fehér valami lenne a mellbimbómon(ban). Én megpiszkáltam, mert nagyon zavart :oops: , és kiderült, hogy van ott egy zsebecske szerű bőrredő és abba begyűlt a tej és azzól látszódott fehérnek. Én kitisztíttottam, mert sztem nem jó, ha áll ott tej.

wish
 
 


Wish :D
OK :D akkor fogjuk a szélre vagy a holdra :D
nekem is mindig volt valami amibe kapaszkodni lehetett :lol: :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Látom, zajlik itt az élet, tök jó, hogy mindig tudtok egymásnak segíteni. Egyetértek Orsi elveivel, de véghezvinni nekem is sokkal nehezebb (volt), mint kigondolni...

Köszönöm kérdéseteket, jól vagyok, azaz jobban, kilábalva egy influenza szerűségből, amit HAnittól kaptam el, túl a 6 hétig tartó alllergián, levegőért kapkodva és a menetrendszerű reggeli hányás, émelygés, ami még tart. 14 hetesek vagyunk most, 8cm és 90gr a bébi, jól van, és mintha tegnap éreztem volna, hogy megmozdult.
HAnna továbbra is baromi rossz alvó, éjszaka 5-6x felébred, sír, be kell mennem hozzá, elég nyűgös vagyok reggelre. NAgy ritkán fordul elő, hogy csak 1x ébred fel, ünnepnapokon. A szopizásról szépen leállt magától, nem volt semmi gond, egyszer csak nem kellett neki, gondolom a terhességem miatt megváltozhatott az íze.

Az én kórházam is bezár, jobban mondva átalakul magánkórházzá, 130e a szülés, 8 e egy éjszaka. Érdekesen alakulnak itt a dolgok.

megyek, mert Hani hív, ja, mi Horvátországba megyünk nyáron egy hétre, nem messzire a határtól, de tengerpartra, remélem mindenki :-) élvezni fogja, mindenesetre visszük a nagyikát:-)

csók mindenkinek

r.
renoka
 
 


Unique!
Mi tavaly a Hotel Karos-Spa-ban voltunk Zalakaroson, al Általad emlitett feltételeknek maradéktalanul megfelel. Ugyan mi 1 szobában voltunk, de van apartman is, menj fel a honlapjukra, emlékeim szerint www.karos-spa.hu. Juniusban foglaltuk juliusra volt is hely. A Kolping árfolyama kb., de minden fenn van a honlapjukon.
Azért nem jelentkeztem, mert Máté a stiklijei miatt viszonylagos szobafogságban volt és állandóan a gépen ült bosszuból.
Nem irtad meg a játszótér pontos paramétereit (hol vettétek, mennyi az előjegyzési idő).
Renoka!
Telik-mulik az idő Nálatok is :D Majdcsak nagyobb lesz Hani és alakul az éjszaka. Próbálj azért nappal aludni, mig Ő is huny.
Kriszta!
Sajnos nem megy tovább magától, uj mércét kell csinálni :lol:
Kata!
Akkor Nálad teljesen megváltozott a helyzet a tej terén :)
Wish!
Nálunk a baj ott kezdődött, hogy Emese nem akart elkezdeni hizni, a születési sulyát épp hogy elérte 1 hónapos korára :shock: Persze igy a másfél év távlatából már látom, hogy Ő nem tul nagy étkü gyerek, igaz, jó étvágyu, de nem eszik olyan sokat. Talán ezért nem kezdett gyorsan hizni, mi épp a megfelelő hizás alsó határát produkáltuk mindig (bezzeg Máté tultett a felső határon anno, én meg mindig Hozzá hasonlitottam Emesét)
Azért jó lenne most 1 olyan igazi kis rácuppanós gyerek, hogy jobban stimulálja a mellemet.

Csak reménykedem, hogy az én Pöttyöm a testvéreihez hasonlóan békés kis alvóbaba lesz éjszaka. Mindegy hogy nappal mit fog csinálni, csak éjszaka legyen béke!
Teszek képeket, nekem már unokáim is vannak :lol: Kép
Kép Kép Kép

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Anikó híradó!

Ma reggel 8.38 perckor, 3310 grammal, és 50 centivel megszületett Ágoston. Gyönyörű a bébi! Mind a ketten jól vannak!
Vendég
 


Melcsi!
Tejfronton a helyzet nem tudom mitől változik, most megint kevesebb... :cry: De a reggel, délelőtt egész jó, délután meg kicsit gyakrabban ráteszem.
A szopi-induláshoz annyit, hogy Bálint 4450 grammal született, és 2 nap alatt fogyott 300 grammot. Utána a 3. napon gyarapodott (adtak pótlást a kórházban, a nyakam teszem rá, hogy haza lehessen bocsátani "emelkedő súlygörbével") - így jöttünk haza 4200 grammal. Érdekes, én egy hét múlva 4180 grammnak mértem - fogyott tovább... 1 hónapos korára érte el a születési súlyát, de a második hónapban 1 egész kilót gyarapodott. Az elmúlt héten hízott 300 gramm volt a csúcs. És így 2 hónap után kezd alakulni. Úgyhogy ne add fel, amíg a gyerek minimálisan is gyarapodik és a doki mást nem mondd. A keresztfiam volt olyan, hogy a minimumot sem hízta meg, mégis csak cicizett 8 hónapig kizárólagosan, és még most is szopik néha, pedig 2 éves.

Zsebi! A mi napirendünk is teljesen hasonló, szinte órára pontosan. Annyi a különbség, hogy Bálint most 2 napja 4-kor ébred, mintha "éhesebb" lenne - kevesebb tej is jött ki belőle.

Wish! Biztos Bálintnál is fejlődési ugrás van! :lol: Cicizik még sokat Balázs? Én is mindig betartottam a másfél 2 óra szünetet, bár a sok bukás, béna büfizés miatt ha akartam se tudtam volna előbb mellre tenni, fejni sem volt időm az elején, azért indult olyan nehezen az egész!

Orsi! Köszi a légzésfigyelő felajánlást! Képzeld, most hármason van, és 2 éjszakája nem csiripelt! Nálunk sem lehet kapni olyan naptejet, amit mondtál, a legnagyobb patikában 0 a készlet belőle. :cry:

dkata
 
 



Kata!
Én is akartam irni tegnap a légzésfigyelőt, nálunk 4-esen van, de mi tetőtérben lakunk, főut mellett és sajnos sok külső mozgás érezhető itt bent is. Biztos az érzékenységével lehetett akkor a gond.
Az volt a bajom Pörivel, hogy emiatt a nem-hizás miatt teljesen odavoltam, állandóan minden szopi után méregettem mint 1 jó 20 éves kis csitri, és folyton meg is ijedtem rendesen. Ördögi kör ez annak, akiből nem folyik a tej :cry:
Láthatnánk uj képeket Bálintról?
Köszi a dicséretet :D Hát ha még élőben látnád!Nem is csak az édessége, hanem a huncutsága miatt :wink:

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Anikó!
Gratulálok a bébihez. Nagyon sok örömet, csöndes estéket és sok sok tejcsit kívánok. Gyere mihamarabb és szeretnénk látni fotókat is.

Melcsi!
NAgyon aranyos a lánykád és hát az unokák....

Kata!
Hát így alakul a napunk. De most a héten jól megkerverjük majd mert megyünk mindenhozvadoki, rokonok.. remélem azért nem borul fel mert ez nekem nagyon bejött.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok :)

Melcsi :)
Nagyon aranyos Pörike :)
Remélejük nagyétkű lesz Lukács és semmi gondod nem lesz a tejjel :) Szerintem érdemes lehet minál korábban ráfejned és masszírozd is majd a melledet, akkor is ha nem csomós, mert idősebbeknél kicsit zártabbak lehetnek a tejcsatornák és azért is indulhat be nehezebben a tej. Ezt most olvastam egy küföldi oldalon, ha elöbb olvasom ez is eggyel kevesebb para, hogy miért nem dől még az a tej ;)

Kata :)
Balázs még mindig cicizne, de nem adok neki (kőszívű Anya). Sokszor evés után nem is bukik, hanem szinte folyik ki belőle a tej, annyit eszik (nem tudom mennyi, nem mérem). És ha sétálunk, vagy elringatom, akkor alszik szépen 2-3 órát.

És a nagy hír, hogy ma éjjel aludt 4,5 aztán 3 órát és mindezt a saját kiságyában! Nem is Balázs ébresztett fel éjjel, hanem a két óránkánti evésre beállt cicik :D

wish
 
 


Wish :D
ügyesen haladtok :) menni fog ez hidd el :)
(De azért ne lepődj meg ha még időnként be fog próbálkozni :D)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Wish!
Nálunk is így kezdődött. aztánmikor 3-4 szer átaludták azéjaszakát Balázs bepróbálkozott az 5. éjjel hogy akkor ő enne. Ekkor jött a cumi és nem is akart enni csak cumizhatnéka volt. Azóta már szinte egyáltalán nem ébred. Ha néha igen akkor cumi a szájába és kb. 2 percig szívja és ki is esik, szóval biztos nem éhes.

Ügyik vagytok!

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Wish!
Nagyon ügyesen haladtok Balázzsal! És ha már ilyen rendes Hozzád, használd ki az időt és aludj Te is békében!
Azt hiszem át fogom beszélni a védőnővel még a szülés előtt ezt a masszirozásos-fejésées témát, mert az is az igazsághoz tartozik, hogy mindenki csak mondta hogy fejjek, de valójában senki nem mutatta meg, hogy kell. Pewrsze a fejőgéppel ment, csak kérdés, hogy az ugyanolyan hatásosan stimulál-e?
Képekről :lol: :lol: Most látom, hogy az utolsó jobb oldalán hátul ott virit a gyerekcsináló labdánk :lol: Jelenleg Emese használja, imád ringatózni rajta :D

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi!

Én SOHA nem fejtem kézzel az aventel szoktam fejni és nekem CSAK ettől van tejem. SOHA nem szoptak a gyerekeim.
Én Wish-enk is azt javasoltam minnél többet mellre tenni a babát és ha ő befejezte a szopit akkor ha jön tej ha nem igen is x időnként fejni. Hidd el el fog indulni neked is. Ha meg nem akkor sincs itt a világ vége. A

Az elején volt hogy több mint egy óráig is fejtem volt mikor nem jött egy csep sem 10 percig aztán elindult.

Tényleg ne vedd zaklatásnak csak én úgy veszem ki a asoraidból hogy szeretnéd a szopit de lelkiekben (ami érthető az előzményeket tekintve) tartasz is tőle. Adj egy esélyt neki aztán meglátjuk.
:wink:

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Szasztok,

Végre megváltoztattam a vonalzót, kösz hogy szóltatok...tiszta béna vagyok már.....

Cicizés leszoktatás témában azért megvárom a védőnőt, meg azt hogy kinőjön a foga a drágámnak.....Valahogy én is azt gondoltam hogy Máté egyszer csak nem fogja kérni...de úgy tűnik ez sem jött be...

Zsebi,
Köszi a tippet, de sajnos nálam a fejés nem nagyon megy, ráadásul a legszebb az hogy Máté már nem a tej miatt cicizik, inkább csak megnyugtatásul....

Wish,

Hát az elvek szép dolgok, meg Orsi is olyan jól meg tudja írni, de azért ne keseredj el, ha nálad nem működik valami tökéletesen !! Nem benned van a hiba, egyszerűen csak minden gyerek más....
Nálunk Máté a mai napig kézben/vállon alszik el (10 kg!) és 2-3-4 hónaposan is óránként cicizett a tavalyi forró nyáron. Szerintem az ember minél 'idősebben' lesz anya annál engedékenyebb/kevésbé szigorú/türelmesebb/lemondóbb vagy mittudomén.... Az igaz hogy ha az ember nagyon kiborul, olyankor jönnek a leszoktatós módszerek..... kérdés hogy ki kit szoktat le :P Nálunk úgy tűnik Máté szoktatott engem le az alvásról.....
Azt írtad hogy nem tudod szakaszos alvásban kipihenni magad...dehogynem....én például már több mint egy éve nem aludtam 4 óránál többet egy huzamban, de általában inkább 2-3 órákat egyszerre és túléltem.....pedig totál mormota típus vagyok....és nem lettem depressziós, meg semmi 'komoly' hatás....na jó, néha én is kiborulok, de nem többször mint más.


Az akaratról meg annyit, hogy Máté a mai napig tud 2 órát hisztizni egyfolytában éjszaka, hogy vegyem ki...... pedig január óta 'szoktatjuk' arra hogy az éjszaka alvásra való....egyszer úgyis kinövi....

Renoka,

Azért nem lehet semmi kistesóval a pocidban Hanna éjszakai műszakját abszolválni.....minden elismerésem....a kistesó majd biztos békésebb lesz :):)

Ja, a hét jóhíre hogy végre megjött :P :P :P Bár várhatott volna a hosszú hétvége végéig, de mindegy.....igy remélem nyáron nekiláthatunk mi is a kistesónak, aztán valószínűleg az év vége felé újra Kaáli, ha nem megy másként :)

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Anikóéknak nagyon sok boldogságot, sok tejcit és nyugodt éjszakákat kívánok !!! :D :D :D

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Kriszta :)
Na igen, azért jók az elvek, mert van mitől eltérni ;)
Ezen gondolkodtam is, hogy nyáron ha meleg lesz, lehet hogy több cici kell neki, de honnan fogom tudni, hogymikor csak szomjas és mikor éhes is. Vagy majd magától is kevesebbet eszik, ha csak szomjas?

Melcsi :)
Én azt mondogattam magamnak, hogy ha Afrikában az éhező asszonyok tudnak szopttani, akor nekem is mennie kell. És tényleg! Szerintem TILOS méregetni, az csak paráztatja az embert.
Pl most megmértük Balázst egy szopinál és 60 grammot szopott a mérlegszerint, majd aludt 2,5 órát. Azaz vagy a mérleg vacak (ez elég valószínű), vagy ennek a gyereknek ennyi is elég, mivel a heti egyszeri mérlegelés alapján határozottan hízik.
Az is igaz, hogy a könyvek szerint a súlyának 1/6-át kell megegye egy nap alatt, ami 3600 grammhoz 600 gramm. Napi 10 60 grammos szopival számolva meg pont megvan a fejadag. Persze, lehet, hogy máskor 80-100 is megeszik, de az is lehet, hogy csak 40-et. Nem tudom, de nem is izgatom magamat miatta. Annyit pisil, hogy kétóránként simán lehet átpelenkázni és kaki is van 3x-4x egy nap. És hát hízik. Szóval nem méregetünk, csak szeretjük és etetjük. Azt mondják a szeretet is hízlal :D
Úgyhogy próbálj meg pozitívan hozzálni és biztos menni fog. Egyébként tejmennyiségben semmit nem befolyásol, hogy egy elöző babát hogyan tudtál szoptatni, csak téged pszichésen :)

Egyelőre jól haladunk, mostanában éjjel nagyjából alszik, bár ma is volt egy két órás visszaaltatási kísérlet, ami a követlező szopiba torkolott. Mondjuk ezután kétszer három órát aludt még ma, úgyhogy kilenckor keltünk. Azóta viszont nyűgös, 5-10 percekre elnézelődik, aztán 5-10 percre fel kell venni.
Szerencsére a férjem többször felajánlotta, hogy majd ő altatja, én meg élek vele, és éjjel ha szopi-büfi után felébred Balázs, ő altatgatja, én meg alszom tovább :D
Most elmentek Apával sétálni én meg pihenek. Sajnos megint begyulladt a jobb cicim. Valamiért ez a problémásabb, a balnak semmi baja. Pedig szerintem ugyanúgy szopik Balázs mind a kettőből. Szerencsére mostmár tudom, hogymit kell csinálni vele, de azért most 2-4 nehéz nap jön. Viszont ha elmúlik, és aztén még egyszer előfordul ilyen hamar akkor szerintem hívok egy LLL-es csajszit, hogy nézze meg mi lehet a gond.
Bár azt sejtem, hogy a pár nappal ezeleötti hosszú alvás tett be, azóta nem az igazi, érzékenyebb volt és hát ide jutottunk megint. :evil:

wish
 
 


Wish :D
mindenkinek van ált. egy rosszabb, problémásabb melle. Nekem is a jobb volt a rosszabb, egyrészt nehezebben jött belőle a tej, másrészt minden harmadik nap tuti, hogy volt benne egy csomó (tejcsatorna-elzáródás).

nagyon jól kialakult már az életetek :)

nyári meleg: ha szomjas a baba, akkor csak a vízben gazdagabb első tejet issza meg, van, hogy szív 10et és kész is, annyi elég neki.
hagyd rá :) okosak ezek az apróságok.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsebike!
Igen, jól érzed, ezt én is érzem magamon, hogy akarom nagyon, de félek is tőle.
Kriszta!
Máté születése óta most jött meg először :?: Ez igen!

Különben mit gondoltok erről: Emesével majdnem 2 hónapos volt, mikor megint megjött (vagyis max. 1 ciklus maradt ki), és ezt követően kb. 1 hét alatt teljesen elapadt a tejem! Illetve kb. 3 napig ment az, hogy bekapta-szivta kicsit-kiköpte-sirt-megint bekapta, az azt követő 3 nap alatt pedig teljesen és fájdalommentesen az utolsó cseppig elapadt. És Ő soha többet nem kereste a cicit.

Kriszta!
Én azt hiszem, ha valaki idősebb szülő, attól még enm biztos, hogy engedékenyebb, vagy ilyesmi. Az biztos, hogy az én hátamon fát lehetne vágni, de kizárólag nappal!!! Kifejezetten ideges, ingerlékeny, türelmetlen és utálatos tudok lenni, ha éjjel zaklatnak. Lehet hogy ezt a gyerekeim is érzik, mert tényleg áldott jó volt mindkettő az alvás terén, pedig eltelt közöttük 16 év, de Emesével is ugy indultam neki, hogy csak éjszaka legyen béke, és lett. De félek 1 kicsit, hogy majd most, na most megkapom a magamét Lukácstól, hogy én is megtudjam, mi a magyarok istene. És azt is ki kell majd birnom, ha véletlenül tényleg ugy lesz :shock: Ezért ugy gondolkozom, hogy biztos tudni fogja rövid időn belül, miért is van éjjel sötét és csönd... És beilleszkedok szépen a családba. Annál is inkább ,mert végül ugy döntöttünk, maradunk az 1 nagy hálószobában a 2 kicsivel. Ha nagyon gáz, végülis gipszkartonnal nagyon gyorsan tudunk belőle 2 kisebbet csinálni, hogy Emesét akkor mégse zavarjuk legalább.

Wish!
Te nagyon ügyesen oldod meg ezt a szopiügyet! Mintha nem is első babás lennél! Én meg pont forditva voltam. Ez biztos pszichésen befolyásol.
igazán jól alakul a kis életetek! :D
Én is gondoltam erre a ligára, csak az a bajom, hogy amikor olvasok róluk, vagy egyáltalán szopás témáról, nekem mindig az jön le, van 1 olyan számomra fölényes vélemény, hogy olyan nincs, hogy valakinek nincs teje, és kész!Ezért fogok most a védőnővel beszélni, ha jön hozzám jövő héten, mert viszonylag uj, van 2 kisebb gyereke, és hátha tud nekem valami okosat és használhatót mutatni vagy mondani.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok,

Kedves Melcsi :)
Bocsánat, nem is figyeltem, h kérdezted, hogy ki csinálta a hintánkat. Igazából egy barátnőm ajánlotta, meg tudom adni priviben a számát, de én mostanság nem tudom elérni, szeretnék mást is rendelni tőle, de nem veszi fel a telefonját... :( Azért megadom szívesen, ha kéred! :)
A tejci-kérdéshez: szerintem nem szerette az ízét, azért köpte ki, sírással egybekötve. Menzi alatt más az íze a tejcinek. Ilyenkor én Laurának nem adtam mást, pótlást, ez volt, ezt kellett szeetni. Volt egy kis hiszti az elején, de csak 2-3 napig, majd mindenkinél béke honolt... :)
Mi is a Karos-ba megyünk nyáron 1 hétre... :) Függetlenül Tőletek :)
Őrület, h már mindjárt szülsz!!!!

Lányok,
És Ti mit gondoltok az elválasztásról? Már nagyon szeretném, próbálkozunk is vele, h tápit adunk Laurának este + reggel is, de este max. 50-60 ml-t hajlandó meginni, majd mutogat a cicire, h jöhet... Reggelire még ennyit sem.
Mit adjak akkor neki reggelire pl. ha nem tápit??? (tejet még nem ihat...)

Orsi :)
Voltunk bőrgyógyásznál: valami baktérium-féléje van Laurának, vándorol rajta. Kapott krémeket, fürdetőt, meg mindent. A fenekénél és az orránál is kenni kell szegénykét... :(
Állítólag 4-5 hét és elmúlik (de magától nem múlik el)... Na kíváncsi leszek.


Puszi

KépKép
unique
 
 


Unique :D
ivójoghurt?
enyémek egy darabig megitták a tápit, de utána nem fogadták el, azóta ivójohurttal fekszenek, most már van, hogy tejjel vagy kakaóval.
Egyébként hányszor szopik Laura?

Jobbulást Nektek!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,

Nem biztos, hogy a tápival van a gond, inkább a csomagolással. :) De azért kipróbálom, köszi!
2-szer szopzik, este, lefekvés előtt és reggel 5-6 körül (a reggeli szopi után még egyből vissza is alszik 8-ig).
A HA2-es tápi egyébként szerintem is rosssz... :( A sima 2-es jobb? :)

Köszi a jókívánságot, igyekszünk! :)

Puszi

KépKép
unique
 
 


A HAs mindegyik rossz, mert a felbarabolt fehérjék miatt (ettől HAs) keserű.
A sima állítólag egész iható, még felnőtt fejjel is.

Háááát a csomagolással nem tudsz mit kezdeni. Ha reggel el is alszik utána, akkor én az esti elhagyásával próbálkoznék inkább.
Mennyiséget szopik még?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lányok! Szeretnék a gyereknek ülést venni a kocsiba. Amit kinéztem:
Concord Gyermekülés Ultimax Pure Spicy:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =3&whid=37
vagy:
Concord Gyermekülés Ultimax Style Champion:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =3&whid=37

Mi a kettő között a különbség?

Ami még szóba jött:
Bébé Confort Gyermekülés Iseos SS BB RED
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =9&whid=37.

A Bébé Confort annyival másabb, hogy fokozatmentesen dönthető? Mintha Kriszta ilyet vettetek volna, vagy nem jól emlékszem?

A helyzet az, hogy a mostanit elég instabilnak találom, és vagy veszek 8 hónapos korában egy másik ülést, ami jó 12 éves korig, vagy akár most olyat, ami 3 éves korig. Ez már most jó lenne, és szerintem biztonságosabb egy ilyen kicsi gyereknek. Főleg hogy Bálintot nem fogom tudni hamarosan menetiránynak háttal bekötni, mert a lába már most majdnem eléri az ülést. :cry:

Akinek van ezen kívüli tapasztalata, írja meg, legyen olyan kedves. :lol:

Orsi! Remélem jól kitanultad magad! :lol: Én olvastam valamelyik délután kb. 3 oldalt a kádban (az ötszázvalahányból... :cry: ). Ebből se lesz vizsga...

dkata
 
 


Orsi,

Mi az hogy mennyiséget... Rengeteget szopizik még! Este kb 200 ml-t, reggel (hajnalban) pedig kb még egyszer annyit. :)
Én úgy gondoltam, h kb 1/2 8-8 körül adnék neki ivőjoghurtot, mert a 9 órás tízóraival nem bírja ki délig, így meg akkor 10 körül adnék neki tízórait, ha kapna reggel is.
Én is az estit gondolnám elsőre elhagyni. :) Bár az esti szopi után is szépen elalszik. De este sztem már anélkül is bealélna az ágyba... :)
Neked meddig szopiztak a fiúk? Hogy szoktattad le őket?

Kata :)
Nekünk is Concorde van (ár alapján sztem egy harmadik típus, krém színű, 100% pamut a huzata, Brendonban vettük tavaly mi is), én nagyon szeretem (addig, amíg nem kell autót csreélni, és a férjemébe áttenni a hétvégére), mert az picit macerás... Egyébként nagyon kényelmes, én nagyon szeretem. Laura is. :) Azt nem tudtam h menet közben is dönthető az ülése, ki fogom próbálni! :)
A fordításhoz: úgy tudtam, h 9 kg alatt nem szabad megfordítani menetiránnyal szembe!!! (vagy 9 kg, vagy a doki megmondja, ha előbb is lehet, a tartástól függ). Bálintot sztem még nagyon korai... :) Majd meglátod, h ebben a nagyobb ülésben jobban el fog férni... Laura lábai is egy ideig szorosan voltak az ülés miatt, de kibírta. :)
Ha háttal van, akkor ágyszerű, ha menetirnyban van, akkor meg ülésszerű.
A többit nem ismerem...

Puszi

KépKép
unique
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: