Új privát üzeneted érkezett!

Orsi,
tényleg nagyon szép Lili, és tök jó ez a kép is! :D

Melcsi,
igen, emlékszem, hogy nálad is hasonló volt a helyzet egy időben, remélem, nálam is hasonlóképp folytatódik - mármint jó lenne még 2-3 hét. Bár már majd' megőrülök a kíváncsiságtól! :D (azért így leírva a 2-3 hét igen közelinek tűnik - de izgi! :D )

Napszemcsi,
az egyik ismerősömnek volt aranyere az első terhessége idején végig, és most a második babánál is kijött neki már a legelején. Ugyan megszenvedett vele, de a babára nézve semmi bajt nem jelent.

Zsebi,
én mlg nem vettem mellszívót, mert nem tudom, milyet kéne. Ahogy kivettem a szavaidból, te Avent kézit használsz, igaz? Kézivel nem fárasztó a sok pumpálás?

Kata,
a burokrepesztés az fáj? Ha majd esetleg meg kell repeszteni, és nem magától reped végül. Már többféle választ hallottam, neked fájt?

Judit,
kíváncsi vagyok, biztos nagyon ügyes leszel a fiúkkal együtt! :D

Lányok, olyan jó, hogy írtok a szoptatásról. Én eddig ezt olyan egyszerű és egyértelmű dolognak gondoltam, mostanában viszont kezdek parázni tőle. Főleg, hogy a melleim szinte alig nőttek valamicskét az egész terhesség alatt, és egyáltalán nem is fájnak, meg nem is kemények meg semmi ilyesmi. Ráadásul még előtejem sincs. Lesz egyáltalán tejem?
20140901102739
 
 


Sziasztok :D

Orsi,Zsebi,Erika,Melcsi,Kata köszi az infókat a magzatvizes témában :) :) :) azért kérdeztem,hogy tisztában legyek vele,ah esetleg éjjel fektembe folyna el.

Hajni,azért már közeleg az idő,ha 2-3 hetet ben lesz még Olivér,biztosan szép kis kerek babuska lesz :) :) Biztosan minden rendben lesz a kenettel :wink: a folyás pedig biztos gy nagyobb adag hüvelyváladék volt!De nem árt a biztonság,jobb így hogy a doki megnézett!

Judit,biztos vagyok benne,hogy a babáid nagyon ügyesek lesznek :wink: :) :) :) :) de szerintem ha nem tudnának szopizni,akkor se keseredj el,mert látod Zsebi is milyen szépen megoldotta az etetést és a babái szépen növekednek :wink: Biztos vagyok benne,hogy mindenki félne a Te helyedbe,hogy mi is lesz,hogyan fogja csinálni!
De Te ügyes anyuka vagy,és megfogod oldani a dolgot :) :) :) :)


Erika,a fázás nálam is téma volt 1x ,2x :shock: Befeküdtem a z ágyunkba és elkezdtem vacogni,ami írtó rossz érzés volt :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Ilyen idő lehetett,mint most október közepe talán :idea: a férjemnek elkelett indítani a fűtést + 2 takaró volt még rajtam,és vacogtam.Aztán elmúlt :wink: Nem bújkál valami benned????Egyél C-vitaminos kajákat,az soha nem árt :wink:
Derékfájás és hátfájáshoz nem tudok mint mondani,mert nekem most van ilyen problémám :roll:


Ma voltam egy kicsit nézelődni,igaz az IKEA-ba indultam lámpákat venni a babaszobába,de bementem az Árkádba a C&A-ba és hát az tartóztatott vissza avásárlástól,hogy tömeg volt a kasszáknál,amit nem akartam kivárni!
Fiúcska babruhákból nem volt nagy választék,azt inkább majd a Cherokee-ba nézem,de kiscsaj rucikból :D :D :D :D :D :D már vannak nyári modellek.
Rózsaszín ,piros hegyek :D Lenvászon kisruhák,fehér,nagyonszép kék.Elmondani sem tudom,Volt egy cuki nyuszis együttes,ami állt egy kockás kisruhából,egy pamut badyból,ami kilóg a ruha alól és fodros az alja,és egy kiskabát van még hozzá.
Majd a jövőhéten visszamegyek érte :wink: :wink: :wink: :wink:


Jó sokat írtam,szép hétvégét kívánok Neketek :wink:

KépKép
napszemcsi
 
 


Sziasztok :)

Orsi :)
Gyönyörű Lili ezen a képen! Szerintem itt Levire hasonlít egy kicsit jobban.

Magzatvíz: én háromnegyed ötkör ébredtem, hogy pisilni kell, aztán mikor visszaaludtam volna ötkor, éreztem valami megindult. Gyorsan kiugrottam az ágyból és kis tócsákat hagyva magam után kiementem a fürdőszobába, ahol tetemes mennyiséget engedtem ki a kádba. Aztán amikor fel akartam venni a bugyimat a lábemeléstől megint kijött egy nagyobb adag. A kocsiban hátul lefeküdtem (a dokim ezt ajánlotta arra az esetre, ha elfolyik a magzatvíz), ott nem jött semmi, aztán a kórházban öltözködéskor, és vizsgálatokkor az egész szülés alatt jött kisebb-nagyobb mennyiség. És persze mire beértünk akórházba totál átázott a betét amit betettem. Pukkanásra nem emlékszem.
Burokrepesztésről azt mondták a kórházban a többiek, hogy nem fájt.

Ja és aki rendesen szül szerintem kérjen EDA-t. Ég és föld a különbség, megkönyebbülés volt, mikor beadták végre.

Szoptatás: Hát az a világ legtermészetesebb dolga... :evil: Hahaha, ez az ami nem annyira igaz szerintem mai napság...
Nekem nem keményedett a cicim és előtejem sem volt. Amikor az örzőbe kihozták Balázst, akkor jött pár csepp kolosztrum. Aztán nagy nehezen elkezdett jönni a tej még a kórházban, de nem volt elég, meg folyton paráztam is, hogy elég lesz-e. Ettem az urtica homeos bogyót (köszi Zsebi :D). Mérleg szerint egyenesen mínuszokat evett a gyerek. Aztán itthon pár nap para után hagytam a francba a mérleget, mellre tettem amikor éhes volt, egy szopinál mind a két ciciből etetve, és etetés után csináltam a szaprító fejést (7,5,3 perc fejés felváltva mind a két mellen). Eleinte csak 10-20 mililiter jött le, aztán szép lassan egyre több. Az első hétre hízott kb 120 grammot Balázs és mostmár egy ciciből is jól lakik.
Ami nekem tanulság volt: nem szabad hallgatni a kórházban a csecsemősökre és itthon a védőnőre. Az igény szerinti szopi nem három óránként max 30 perc, hanem akár másfél óránként, akár 40-50 perc. Ha az eljén nem hallgatok rájuk, talán hamarabb beindul az egész. www.lll.hu -n a szoptatós füzeteket szerintem érdemes alaposan átolvasni, és ezt az oldalt is, mert itt sok kép is van: http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=oktato
És nem szól az egész nap a szoptatásról, 2-4 órákat alszik szopi után Balázs (ha nem fáj a hasa), éjjel volt hogy 6,5 is aludt már. És mostmár 20-30 perc alatt betermeli, ami kell neki, bár szeret utánna még 5-10 percig cicin maradni. Most hogy hasfájós, hagyom is, hogy bealudjon rajta, bár a mellbimbóim eléggé megsínylik ezt a dolgot.
Amire figyelni kell: ha csomósodik a cici, meleget kell rá tenni és masszírozni, akkor is ha fáj. Sőt úgy kell masszírozni, hogy fájjon, különben nem megy szét a csomó. Ha piros folt lesz a mellen és fáj, szintén meleg és masszírozás (itt tartunk most :( ). Fontos a jó mellretétel, mert még jó szopitechnikával is érzékeny lesz a bimbó és fájhat, amikor ráharap a baba. Ez is most jött el nálunk, a cicizgetés miatt.
Melegnek a borogatást és a forró zuhanyt ajánlják. Nekem a barátnőm javasolta, hogy ezek helyett hajszárítóval fújjam ruhán, vagy törölközön keresztül. Ez gyors és hatékony és nem macerás, nekem bevált.

wish
 
 

 
 

Wish!
Remélem már jobbanvan a cicid. Hát én azt modnom bár nem szoptattam csak a tejjel vacakoltam hogy valóban elégé nehéz ügy. De ha egy gépezet beindul ez kb. máfél hónap szerintem akkor már minden megy simán. :)

Igaz én fejek de azért az sem volt az elején leányálom. és aWish által írtakat érdemes megfogadni.

Még annyival kiegészíteném hogy a Lactoherb tejserkentő teát CSAK AKKORTÓL SZABAD INNI AMIKOTRÓL VAN TEJED!!!!!! tehát nem cseppek hanem tényleg van már "mérhető mennyiség" modjuk 10-20 ml.

Nekem amikor nem fájt (mert amellgyulladást megúsztam) akkor is könnyebb volt a fejés ha előtte jól átmasszíroztam és smeleggel borogattam.

Egyszer votl csomóm azt pedig infrás masszirozóval tüntettem el. :lol:

Hajni!
Igen én kiézi aventel fejek. Megmondom az óősintét hogy nekem ez vált be. A Medela kézi borzalmasan macerás az elektromosok meg nekem nem szívtak elég gyofsan ez sokkal hatékonyabb. A nagy gépi medelát is kikölcsönöztük de igaz kíméletes de nekem kétszer annyi ideig taott mint ezzel. Anda is ezzel fej. De ki kell próbálni. Nekem szerencsém volt a kórzázban mindet ki lehetett.

Judit!
Remélem hogy ügyik lesznek a babák és a részedről is lesz hozzá kitartás mert az bizony kell. Mennyi a súlyuk mrá? irdatlan mértékben fognak nöni úőgyhogy hamar haza fognak kerülni. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Hajni :D
nekem 1 gramm előtejem nem volt, most sincs, és a fiúk mindketten 1 éves korig szoptak, 6 hóig csak tejet kaptak.
semmi köze nincs az előtejnek a későbbi tejhez.

és előre aggódni ilyenen felesleges.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Judit :D
De jó, hogy babusgathatod a kicsikéidet! :D Szopi bárhogy lesz, a testkontaktus már maga a csoda lesz mindhármótoknak :lol: :lol:

Erika :D
Nekem fordítva van: vasogós voltam, most meg nem. Hátam derakam változó, néha érzem, de vannak napok, hogy semmi.

Pézsé :D
Jó is, hogy a dokid nem lihegte túl ezt az AFP témát!

Wish :D
6,5 óra alvás? Nagyon jól hangzik! :lol:

Kép
Kép
emma1976
 
 


Kiscsillag!
Kb a 12.hét környékén lélegeztünk fel, de az az igazság, hogy egyszerüen nem tudtam megoldani a teljes pihenést. Férjem akkoriban többször kivitte délelőtt Pörit, akkor lefeküdtem, meg délután, mikor aludt. Egyébként ment a házimunka, 2 felnőtt férfira+Emesére van mit mosni-vasalni, esznek is rendesen...Takaritani nem kell, van 1 csaj aki hetente jön szerencsére.
Örülök hogy Nálatok elmult a pánik. :D
Judit!
Biztos nagyon ügyes leszel! Az ágyat ugy adják, hogy bent vagy Velük, vagy csak a szopi idejére?

Lányok, minden tiszteletem a szoptatni tudó nőké! Igaza van Zsebinek, hogy ez több hétig is eltarthat, mire jól kialakul, ésa az a baj, hogy addig annyi bizonytalan érzés jöhet. Nálam biztos az kavart be, olyan ördögi kör alakult ki, és senki nem tudott számomra használható ötletet. Nekem még nem volt szopi terén sikerélményem, és most is szorongva gondolok rá. Olyan jó lenne ha sikerülne, hiszen eleve óriási könnyebbség hogy nem kell semmit kutyulni,stb, nem beszélve a baba egészségéről. De abban bizom, hogy talán majd most összejön.
Erika!
Minden terhesség más. Na meg Te is öregszel :lol: :wink: De ezt ne vedd a szivedre :D :oops:
Mikor Mátét vártam, végig tudtam az utolsó napig aludni, nekem aztán semmi bajom nem volt.
Emesével ugy félidőtől már fájdogált ez-az.
Most már kb a 10. hét után vannak éjszakák rendszeresen, hogy órákig forgolódok, itt fáj, ott fáj, nem jó sehogy.
Mikor öregek leszünk, már alig fogunk tudni fájdalom nélkül aludni :cry:
Akartam már kérdezni, Ákos jobban eszeget már?
Hajni!
Azt mondták nekem a kórházban, hogy a kifejezetten kismellü, tünetmentes nőknek nagyon össze tud jönni a szoptatás, szóval reménykedj!
Örülök hogy nem a magzatviz volt, az ha elfolyik, tuti hogy megérzed, éjjel is fel fogsz ébredni rá, ne félj!
Napszemcsi!
Megjöttek a C&A-ba a nyári ruhák? Mult héten voltam, de még siralmas volt a választék, gondolom kitették a tavalyikat. Nagyobbacskákra valókat is láttál?
Aranyeres témában nincsenek tapasztalataim szerencsére.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok

Mindenkinek köszönöm a válaszokat

Melcsi
Ákos sajna nem eszik jobban :cry: , de ez nem látszik meg rajta (nem fogy el) :lol:
hát igen, fiatalabb már nem leszek én sem, csak öregebb.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


hajni,
én is akartam már mondani, hogy nekem sem nőtt semmit a mellem (max. a mellbimbóm lett nagyobb széltében), de állítólag csak a tejbelövelléskor duzzad meg. Amúgy a barinőm is mindig azt meséli, hogy neki a kis cicije csak úgy spriccelt, a szomszéd ágyon levő nagymellű anyuka meg szegény alig bírt kipréselni valamit - de persze ez is csak egy eset.

melcsi,
nekünk a kórházban nagyon sulykolták, hogy nehogy bűntudatunk legyen, ha épp mi leszünk azok, akik valamiért mégsem tudunk szoptatni, hát istenem, előfordul - de ettől lehet még valaki százszor jobb anyuka, mint.
A ruhákhoz használtam öblítőt, mert abból is találtam olyat, ami babaruhákhoz van - remélem, nem baj.

erika,
(egy korábbi kérdésedre) - csak féltem, hogy ez is lehet valami fertőzés, mert pont egybeesett azzal, amikor felírták az antibiotikumot.

Amúgy nálam is most ezek a témák vannak az étlapon:
1. szoptatás
2. a szülés megindulása
Jó, hogy így sokakkal együtt haladunk, legalább együtt gondolkodunk! :)

KépKép
pompomlány
 
 


icsilya,
privit küldtem, kérdezni szeretnék valamit, hátha tudod (munkaügy). Köszi.

KépKép
pompomlány
 
 


Melcsi, Pompi!
Nyilván Melcsinek nehezebb hisz van egy rossz élménye. De én azt mondom ne agyljatok a szopin. LEsz ahogy lesz és valóban belül kell elfogandi hogy nem döl össze a világ ha az embernek nincs elég teje. Nekem azóta van sok mióta lelkileg elfogadtam azt hgoy nem leszek attól rosszabb anya ha nemtudok két gyereket táplálni. Na azóta annyi van hogy nem tudom már lassan hova rakni. Szóval lényeg a kiegyensúlyozottság arra van a legnagyobb szüksée a babának a többi meg majd alakul valahogy.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Ma körbenéztünk babakocsi fronton, hát igen, igazatok volt, a Peg-Perego Pliko P3 tényleg egy álom :D Nem akartunk ilyen drágát, de most már be vagyunk indulva rá teljesen. Még néhány hétig agyalunk, mi is legyen...

Kép
Kép
emma1976
 
 


emma1976 írta:Ma körbenéztünk babakocsi fronton, hát igen, igazatok volt, a Peg-Perego Pliko P3 tényleg egy álom :D

szerintem nézz körül, mert PP kocsikból mindig sok van használtan, és kifogástalan állapotban.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Orsi!!!!!!!!!!
Lilike gyönyörűűű!!!!! Kis Mona Lisa! :lol: :lol: :lol:

Ehhez a szopis témához!
Anyukám 1 hónapig szoptatta mindkét gyerkőcét. Remélem nem örökletes dolog tényleg ez a dolog... :roll: Azélrt 1 hónapnál tovább szeretnék szopiztatni. Ennek ellenére egyenlőre elég optimistán állok a dologhoz. :P Legyetek szívesek emlékeztessetek majd erre ha sírva nyomkodom a billentyűket a tanácsaitokért!!! :lol: :wink:

Képzeljétek van egy csudálatos védőnőm aki nem tudja mi az az elsősegyély tanfolyam... Nem is halott róla... És nem tudta hogy van natrium csökentett ásványvíz... :shock: :shock: . Azért elgondolkodtató...

Most akkor mi van ezzel a szülés dologgal? Fizetni kell a választott orvosért???? Vagy ez csak most kerül majd terítékre???Vagy vissza vonták már?
Köldökzsinórvért ti levetetitek?
Hűű elég lesz ennyi kérdés mára! :oops: :oops:

Puszi!
Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Zsuzska

én levetetem, a Zelion Kft.-nél. 350 e. a tárolási díj 20 évre.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsu :)
okos a védőnőd... még na csökkentett só is van :D

szülés dolog: ELVILEG :D
jún.30ig átmeneti időszak, utána lép teljes valójában életbe a tv. csak a körzetiben szülhetsz, ha nem, akkor ktg. 30%át max. 100eFt-t fizetned kell.
ha körzetis kórházban szülsz, de választani szeretnél dokit, azzal nem tudom, mi a helyzet.
vissza tuti nem vonják - én erre minimális esélyt látok.
kzsv: mi levetettük a fiúkkal, Lilinél is le fogjuk vetetni. Épp tegnap írtam Zsuzsinak, hogy jó, hogy eszembe jutott, mert lassan el kellene kezdenem intézni a vérvételeket hozzá.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


kzsv: jah, egyébként én sakkozom, hogy hol vetessük le. A fiúkét a krióban csináltattuk.
de ilyenkor megint előbújik belőlem a kisördög, hogy magunknak sem 1 helyen van az életbiztosításunk meg a nyugdíjbizt. hogy ha bukna a cég, akkor ugye ne mind a kettőnket érintse, és hogy ezért vajon érdemes lenne-e másik cégnél levetetni Liliét.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Emma

Te a brendonban nézted ezt a babakocsit?
én ott néztem ki, világos kékben fogjuk megvenni. az olcsóbbaknak általában nincs kocsiba rögzíthető hordozója (ami nekem fontos szempont), s ha ezt pluszba veszed meg, 40 e. körül van. ja, meg a táska sincs sok babakocsihoz, az is kb 13 e. ft, ehhez pedig jár.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi
Igen a Brendonban.
Tényleg ez tűnik olyannak ami az árához képest a legtöbbet tudja.

Képzeljétek, nálunk volt reggel izgalom. wc után vér is volt a papíron. Dokit hívtam, irány be hozzá. Mondta, hogy készüljek úgy, ha bármit talál, befektet rögtön a a kórházba. Na de - Istennek hála - semmi bevérzés, méhszáj tökéletesen zárt, kicsikénk nagyon jól van és elérte az 1 kgot :D Mivel ez egy egyszeri kis löket piros vér volt, doki szerint a nagy növekedésben megpattanhatott egy ér. Ma- holnap szigorú fekvés, szerdán cukor és újabb uh. Reméleem egyszeri, meg nem ismétlődő lesz ez.

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma! :lol: :lol:
Szép nagy babcika növekszik pocakodban :) Gondolom jól megijedtetek! A lényeg a lényeg... :lol: hogy minden ok.
Egyébként tudnátok valami táblit mondani ami a súlyt is mutatja? Mert én csak olyanokat ismerek ami csak a crl meg bpd stb mutatja.

Orsi köszi az infókat!

Eléggé le vagyunk gatyásodva... Ezért agyalunk rajta nagyon. Hogy valóban megéri-e. :roll: Ha lenne zsé nyílván egy percig sem gondolkoznánk.

Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Zsuska
Én ezt ismerem:
http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/adatok.htm
de hát persze ez nem szentírás...

Kép
Kép
emma1976
 
 



Kép
Kép
emma1976
 
 


Köszi :)

Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Lányok! Ma hallottam, hogy június 30 után sem kell fizetni, ha választott orvosnál akarunk szülni. Választott kórházzal kapcsolatban nem tudom, hogy mi a helyzet.

Jud

Kép
jud71
 
 


Sziasztok

Jud
választott kórház: nekem szerdán adott a dokim egy papírt amit ki kellett töltetnem a házi dokimmal, és ez alapján bármikor fogad a választott kórházam = II-es klinika, csak mindig nálam kell hogy legyen

választott orvosnál való szülés júni 30 után: még nem bizti, még meg kell szavazni vagy mi, úgyhogy sajna még nem tuti

Azt szeretném kérdezni: hogy Ákos most délután véletlenül bele tenyerelt a hasamba ott lent, ügye ettől Pici Bogárnak nem lesz semmi baja????????????????????? Ügye????????????

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Jud :D
ez egyenlőre egy hír, hogy lehet, hogy lesz tv-módosítási javaslat.
én amíg ki nem jön a tv.módosítás már semmit sem hiszek el :D :D

de a hírt én is úgy értelmeztem, hogy ez orvosválasztásra és nem kórházválasztásra vonatkozik.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


erika13 írta:Azt szeretném kérdezni: hogy Ákos most délután véletlenül bele tenyerelt a hasamba ott lent, ügye ettől Pici Bogárnak nem lesz semmi baja????????????????????? Ügye????????????

enyémek ezt egy nap ca. 3-4 alkalommal eljátsszák. Semmi baj nem lesz belőle. Máténak egyszer sikerült a hasamra ráesnie az ágyban, akkor sem volt gond.
ne aggódj.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Emma: Akkor tessék pihenni!

Orsi: küldtem privit.

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Itt van a cikk, ami a tervezett tv. módosításról szól.

http://www.mno.hu/index.mno?cikk=407810 ... d64&pass=2

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Orsi

a krion és a Zelion Kft-n kíívül ismersz még szolgáltatókat?

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


meg a sejtbank nem?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok

Orsi
köszi szépen a választ!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Orsi

nem tudom, azért kérdeztelek.
ha nekem lenne 2. gyerek, tuti, hogy én nem ugyanott vetetném le, épp azért, amit írtál. soha nem lehet tudni, ki mikor jelent csődöt.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


azt hiszem ez a 3 van.
mondjuk árban a krio magasan vezet, mert ott 290 a 20 év tárolással, míg a másik kettőnél 350 v. 342.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Azon sakkoztam minap, hogy a fiúkkal a mostani korunkhoz képest 2.5. héttel később kerültünk kórházba... és rá 2.5 hétre meg is születtek. 5 hét.
azért ez annyira furcsa :D most meg még olyan messze tűnik a vége :wink:

hihetetlen, hogy milyen gyorsan eltelik ez a 8 hónap.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi: Legyen is még egy kicsit odébb, hogy kijön a kiscsaj! Köszönök mindent!

Jó éjszakát! :lol:

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


PéZsé :d
legyen is, mert különben ugrik a vizsgám :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi

Lilivel azért nem csak 5 hét van hátra, hanem legalább 8 :D
Jó neked, hogy számodra ez hihetetlenül gyorsan eltelt, én sajnos nem így élem meg. Bár ma fellélegeztem én is, mert tudod, a vizeletemben a genny + lett a múltkor, ma a kontrollon negatív lett. Pillanatnyilag semmi miatt nem aggódom :D

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Sziasztok

Zsuzsi
majd utólag rá jössz, tényleg milyen gyorsan eltelt az a 8-9 hónap!
és utána is hogy úgy nő a babóca mint a gomba! Észre sem veszed és már járni és beszélni fog stb. stb. !

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Zsuzsi :D
azért 2 gyerekkel, utazó férjjel, munkával gyorsan telnek ám a napok :) sec.perc alatt este van :wink:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok Lányok! :D

Voltunk ma CTG-n,aludt végig a picikém! :roll: :D
Mi levetetjük a köldökzsinor vért és a Zelionnál fizettük be!
Már el is küldték a dobozt!Csak itthon ne hagyjuk! :shock:
Kicsit kavarognak a gondolataim a szoptatás miatt mert sajnos Marcikámat nem tudtam szoptatni mert 35 hétre született és más korházban voltunk, igy az etetés nem ment csak ugy hogy 4.5 honapig fejtem napi 9x!De az igazság az,hogy nem is tudom mit kell majd csinálni hogy minden jo legyen a szopizással!Olvasgatlak benneteket és gyüjtöm az infokat!

Orsi!
Gratulálok a 30-ik héthez! Kép

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Sziasztok!

Ez a Babanet elég gyíkos manapság, ma se akart beengedni. :? Tökre jó, hogy ennyien írtatok a szülésről meg a szoptatásról! Tanulságos, az biztos! :D

Anikó,
te 3 nap múlva megláthatod a babádat, igaz?! De jó neked!

Melcsi,
miért nem lehet öblítőt használni? Én ugyanazzal mostam a kisruhákat, mint a miénket szoktam. Ráadásul még vanisht is adtam a ruhákhoz, ugyanúgy, mint ahogy a miénkhez is mindig.

Megtudtam az eredményeimet, szerencsére minden negatív, még a streptococcus is! :D Egyetlen eltérés van, vmi a vércsoportommal nem stimmel. Eddig én azt hittem, hogy egy átlag 0 rh+ vérem van, most meg kiderült, hogy szülés után rögtön meg kell nézni, meg szegény gyerek köldökzsinórvéréből is kell minta. Ha netán vért kéne kapnom, akkor vmi választott plazmát kell adniuk, mert van vmi más is a véremben. Elég ijesztő! :shock: Tegnap bementünk a kórházba megismerkedni a szülésznőmmel, kedves volt, megmutogatott egy csomó mindent. Sőt, megcsinálta az első ctg-met is! Összefutottunk az orvosommal is, aki épp vmilyen meetingről jött, és azt mondta, hogy mostantól már a 34. héttől kell a kismamáknak ctg-t nézni, és hetente kétszer is. :shock: :D
20140901102739
 
 


Hajni :D
öblítőből én is csak hipoallergént adnék (van a bioponnak, a dm-nek, a silannak is). A kicsi babák bőre nagyon érzékeny lehet még, és a ruhában mindig marad mosószer és öblítőmaradvány, akárki akármit is mond. Mosószerre ugyanez igaz, és bébiruhához csak folyékonyat.
a vanisht sem tenném hozzá, az azért egy elég agresszív anyag bőr szempontjából.

vércsoport: ott az a gond, hogy iszonyú sok alcsoport van, lehet, hogy a tied is valami speciális alcsoport, ezért sem kaphatsz direktbe vért.
(bár az esetek 95%ban vért már nem szoktak adni, hanem csak vérkészítményt, vagy vérelemeket, legutolsó esetben adnak vért)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi
Ikrekkel dupla annyit kellett fizetned a levételért??? Vagy hogy van ez??

Olyan jó Nektek, hogy már babakocsikat nézegettek!!!!! Meg, hogy gyorsan eltelt az idő. Én úgy érzem néha, hogy teljesen megállt. :( És még itt a hosszú , forró nyár..... Na, de nem filózok tovább!!! :) Lesz még ősz!!! :) Remélem minnél hamarabb!!! :)

Emma
tényleg akkor szigorú fekvés!!! én is fekszem még mindig. Nekem most már végig ágynyugalmat rendeltek el. Drukkolok, hogy minden rendben legyen!!!

pusszi Nektek!!

Kép
Kép
kiscsillag
 
 


kiscsillag írta:Orsi
Ikrekkel dupla annyit kellett fizetned a levételért??? Vagy hogy van ez??

valamennyi kedvezményt kaptunk a 2. mintára, de már nem tudom, mennyit.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Emma :D
bocs, nem is reagáltam :oops: :oops:
örülök, hogy minden OK. pihengess.
1 kg? az szép súly ekkora terhességi kornál.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!
Mi a sejtbanknál vetettük le a köldökzsinór vért. Itt 50% kedvezményt adnak ikreknél a másodikra.
A többit nem néztem meg részletesen, de itt ha nem veszik le a vért, vagy nem elegendő benne az őssejt, visszafizetik a pénz nagy részét.

A dokim szerint hülyeség és pénzkidobás. Amikor levették, akkor is veszekedett velem, mondta, hogy "most a hülye köldökzsinór vér miatt vérzel, ahelyett, hogy ellátnánk, ezt a vacakot vesszük le".
Hát nem tudom, legyen ablakon kidobott pénz. Most megengedhettük magunknak és remélem soha nem lesz rá szüksége Balázsnak.

wish
 
 


Mi is filóztunk a köldökzsinórvéren. Végül nem vetettük le.
1. Biztos, hogy a miénket tárolják a mi nevünkön?
2. Mi van ha becsődöl a cég?
3. Ugyan óriási lehetőség, de nem biztos az sem, hogy erről a tárolható 20 év alatt sokminden kiderül.
4. Legtöbbször nem az első 20 évben kell bármi ok miatt.
Szóval nem vetettük le. Most pedig még nem beszéltünk róla, az idő nálunk is rohamléptekkel halad, pedig az én uram itthon dolgozik...

Tegnap voltam a védőnőnél, és már nem kell hozzá mennem, ő jön majd családlátogatásra májusban.
Összesen 2 kiló hizásnál tartok, minden egyéb rendben van. És meglett a hepatitis szürésem is szerencsére.

Kiscsillag!
Akkor csak pihengess szépen!
Anikó!
Neked meg vannak számlálva a napjaid :D
Emma!
Csak semmi pánik, de pihengess Te is!
Hajni!
Majd meglátod, ha meglesz a babád, még visszakivánod néha az édes semmittevést!
Erika!
Emese nekem sem kiméli a hasamat, de nem lesz belőle baj, ne félj!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


melcsi1967 írta:1. Biztos, hogy a miénket tárolják a mi nevünkön?
2. Mi van ha becsődöl a cég?
3. Ugyan óriási lehetőség, de nem biztos az sem, hogy erről a tárolható 20 év alatt sokminden kiderül.
4. Legtöbbször nem az első 20 évben kell bármi ok miatt.

azért ezen kicsit mosolyogtam, leginkább az első kérdésen... tényleg ne vedd bántásnak

1) amikor lombikozol :lol: biztos, hogy a Te peetsejted kerül össze a Te párod spermiumával??? ez kb. pont ugyanolyan kérdés az én olvasatomban.
2) erre én sem tudom a választ, pont ezért írtam, hogy gondolkozom, hogy nem ugyanannál a cégnél vetetjük le minden gyerekét. Bár szerintem, ha becsődöl is lesz valamiféle mód arra, hogy a már tárolás alatt lévő minták pl. más céghez kerüljenek átszállításra
3) azért konkrétan már most is nagyon betegséghez használható, és használják is (sok vérképzőszervi betegség, anyagcserezavar pl.)
4) ezzel is kicsit vitatkoznék, mert amire MOST használható azok a problémák leginkább gyerekkorban kerülnek elő, ugyanis ált. veleszületett betegségekről van szó. (persze pl. vírus miatt is elhalhat akármikor a csontvelő, de az a ritkább eset)

de persze mindettől függetlenül úgy gondolom, hogy ez abszolút a szülők döntése kell, hogy legyen.
én így vagyok nyugodt, ahogy ugyanígy megnyugtatott, hogy a gyerek alatt ott volt a légzésfigyelő, és nem tartom felelőtlen szülőnek, aki nem tesz a gyereke alá.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Én ma megyek pont a Sejtbankhoz szerződést kötni. Ikreknél a 2. csomagra 50% a kedvezmény. Pont azért lett szimpi ez a cég. Amúgy benne van a megállapodásban, hogy ha becsődöl a cég, kifizetik a hátralékot és eljuttatják egy másik céghez tárolásra az anyagot. Az jobban aggaszt, hogy mi van, ha valamiért mégsem tudják levenni - az viszont így is, úgy is 80 E Ft.

wish,
elég zavaró lehetett az orvosod, hogy tette a megjegyzéseket. Véleménye lehet, de azért a jövőbe ő sem láthat. Inkább erre dobjuk ki a pénzt, úgyis annyi más hülyeségre is elmegy.

kiscsillag, emma,
sok erőt kívánok a fekvéshez!

hajni,
sajnálom ezt a vérben levő dolgot, de biztos vigyáznak Rátok, ne aggódj! Az azért jó hír, hogy 34. héttől heti 2 CTG lesz. Remélem, nem csak a ti kórházatokban!

anikó
a finishben! :D Izgulsz már?

KépKép
pompomlány
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: