Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok, szép reggelt mindenkinek!

Az éjszakánk elég trutyi volt, de ennek ellenére nagyon jó a kedvem, egyrészt mert itt a két imádott nagynéném, másrészt mert szombat van és nem kell dolgozni.:-) Király! É Pucus is itthon van, nem bölcsiben és ez nagyon jó. Apukája is kivette a mai napot szabiban, így munkanap ide vagy oda mi nem dolgozunk.:-)

Gyerekbetegség: nálunk van egy szívbeteg lány a családban, koraszülöttként jött a világra hét hónapra, szívbillentyű rendellenességgel és enyhén szellemileg visszamaradott felnőtt lett. Az édesanyja, születése óta gyakorlatilag neki élt, szinte kórházakban laktak Mártika csaknem tízéves koráig. Nem alakult túl boldogságosan az életük: a szülők eltávolodtak egymástól, az apa alkoholista lett, a másik három nagyobb gyerekm meggharagudott az anyjára, mert azt gondolták az ő életében már csak Márti fontos. Szétesett az egész család és mire a lány 14 éves lett, az anyukája meghalt rákban...Márti most 21 éves, az apjával él, rokkant nyugdíjas és totál kilátástalan az egész élete...nem szép történet, csak eszembe jutott, hát leírtam ide.

Kimi! Mi benne vagyunk a taliban két hét múlva hétvégén ha Ti akkor ráértek, ugyanis mi a jövő héten elutazunk vidékre rokonokat látogatni a hosszú hétvégén.

Amandi! Nagyon örülök, hogy jelentkeztél, emlegettünk ám a talin, hogy milyen régen írtál. Remélem, mostantól megint többet jössz!:-)

Juca, egyszer majd bennünket is elvihetnél a kedvenc kocsmádba!:-)

No megyek kávézom egyet mert még nem ittam ma és rendkívül hiányzik.
Segítség, függő lettem! :shock: :shock: :shock:

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Na, asszem sikerült feltenni a videót, lassan megtudom a címet is és akkor megírom, hogy megnézhesse az akit érdekel!

Kép
oriandy
 
 


Andy, szerintem tedd fel ide a linket. Biztosan sokan kíváncsiak rá.

Kitti: szörnyű ez a sztori. :cry:
Nekünk két hét múlva nem jó, mert akkor lesz Milán szülinapja.
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Az a helyzet, hogy mire odajutok, hogy írnék, mindig bedöglik a bnet, aztán mire megint odajutok, hogy leüljek elé, addigra nem tudok írni, mert nem győzök olvasni. Jó termékenyek vagytok mostanság. Nem is fogok tudni mindenre reagálni, csak úgy szúrópróbaszerűen:

Misinek utólag is boldog hófordulót! Kata, gyere, amikor csak tudsz! És tök jó, hogy határozott voltál a dokinál a tápival kapcsolatban!!! 8)

Vencelnek is boldog hófordulót! Mári, gyere többször! :)

Veráska, Dávidnak pedig boldog évfordulót!!! Milyen nagy már! :shock:

Tápszer: szerintem a tápszer mindenképpen szükséges azoknak a babáknak, aki már nem szopiznak, vagy nem eleget, vagy nem túl sokszor, mert elég nagy a folyadékigényük (főleg most, hogy jön a nyár) és szinte biztos, hogy nem isznak meg annyi folyadékot, amennyit kellene. Ugyanakkor a víz is nagyon fontos, úgyhogy ne bánja, aki azt írta, hogy vizet iszik a gyermek. Örüljön neki!!!

Eni, szerintem ezzel mindannyian így vagyunk, hogy belátjuk, más az elmélet és a gyakorlat, és nem lehet könyvből gyereket nevelni!
Fiatal védőnővel kapcsolatban: anyukám szokta mesélni, hogy a nagyobbik öcsémnél egy huszonegykét éves védőnőnk volt, se gyerek, se férj. Amikor valami miatt anyu panaszkodott neki, és a védőnő mondta az ötleteket, hogy mit tegyen, anyu pedig mindenre azt mondta (ugye, neki már nem az első gyerek volt), hogy ezt már próbálta és nem vált be, akkor a végén a védőnő egyszrűen közölte, hogy „Az lehetetlen!” Indok: a könyvekben egyértelműen le van írva, hogy ezek az okok, problémák jöhetnek szóba, más nincs! Erről ennyit… Többet nem nagyon kérte ki anyukám a véleményét, inkább a háziorvoshoz fordult.

A babaúszáson ugyanilyen halacskánk van, mint nektek otthon! Édesek a kádas képek! De érdekes, hogy Marcit most ültettétek fel először a kádban! Kíra már nagyon régóta ülve fürdik, hónapok óta, és pont most gondolkodunk, hogy most már nagykádban kellene fürdetnünk. :lol:

Fürdető: mi a gyógyszertárit használjuk, nincs vele problémám. Viszont a tubusosat használom, nem a tégelyeset. Kíra még kiskádban fürdik, annak a szélére szoktam nyomni a tubusból. Mire arra kerül a sor, hogy meg kell mosdatni a gyereket, addigra már egy kicsit vizes lesz a sok locspocstól, és teljesen könnyen szétkenhető a testén.

Új tudományokhoz mindenkinek gratula!

Andy, nekünk saját légzésfigyelőnk van (úgy értem, nem béreljük), így én nem fogom kivenni egy darabig, elfér ott, nem zavar senkit. De én sem hiszem egyébként, hogy ennyi idősen még szükség lenne rá. Ez elején mi béreltük, ha nem vettünk volna sajátot, 8-10 hónaposan én is kiveszem.
D-vitamin: ez már egyszer régen volt téma a fórumon, a legtöbb gyerekorvos azt mondja, hogy 1 éves korig mindenképpen, és ha nyáron egy éves a gyerek, akkor tovább már nem kell. (Téli gyereknél még tavaszig) Amúgy itt a fórumon is sok különböző vélemény volt, ezért én akkor megkérdeztem a Kismama újság gyermekorvosát, és ő is ezt mondta!
Én tejterméket Kírának még nem adok, most kapott először tejpépet, gyümölcsöset, de nem volt oda érte, úgyhogy most kicsit megint várok vele. A tejjel pedig még nem tudom, hogyan leszünk, mert 1 éves kora előtt semmiképpen, de a tehéntejet utána is meggondolom… Esetleg szójatej. Reni, a tartós tej főleg durva! Le sem írom a véleményemet!

Én is sokat gondolkodtam a fizetős genetikai vizsgálaton, aztán végülis kifutottunk az időből és nem csináltattam meg. A terhességem előtt én is úgy gondoltam, hogy ha már a 12. Héten tudom, hogy beteg, akkor inkább elvetetem, pedig alapvetően nagyon abortusz-ellenes vagyok. Megjegyzem, a férjem erről hallani sem akart, őszerinte mindenképpen a mi gyerekünk és nem ölhetjük meg. Azért szerintem ez nem ilyen egyszerű… :( Mindenesetre amikor terhes lettem, meg voltam elégedve azzal, hogy a kötelező vizsgálatokon minden eredmény jó lett. Ha valami nem tökéletes, akkor lehet, hogy megyek külön vizsgálatra is. De az a lényeg, hogy nem volt semmi gond, és remélem, a jövőben sem lesz!

Gabella, jót nevettem a csuklós sztorin!

tandika
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, hetek óta először Peti elfelejtett az éjjel felkelni. 6-kor szopizott és még negyed 9-ig durmolt! Hipp-hipp-hurrá!

Minden elismerésem az olyan szülőké, akik beteg gyermeket nevelnek. Amikor ilyet látok-hallok, mindig elszégyellem magam, hogy néha mennyire türelmetlen vagyok Petivel!!! :oops: :oops: :oops:
Nálunk a sógornőm kisfia 4 évesen kezdett el (féléve) beszélni, de szegény annyira dadog, hogy én nem értem meg őt. Addig csak hümmögött, de néha már nagyon idegesítő volt. Szegény nem tehet róla. Szerintem lelki okai vannak-voltak az ő némaságának. a sógornőm és volt férje sokat cibálták a gyereket és eléggé macska-egér módjára éltek!

Engem még sosem vágtak, így nincs hegem és más egyebem sem. Szerencsémre!

Mi ma kerti partira megyünk a rokonságban, de semmi kedvem a társasághoz. De ugyebár a rokonait nem válogathatja meg az ember lánya.

Reni
Kép
prenata
 
 


Eni!

Mi másfél hónapja váltottunk a nagykádra, amikor már Peti állandóan felállt benne. Idáig szépen elpancsizott a nagykádban. Most már abban is folyton állni akar. Alig bírjuk visszanyomni. Pláne, hogy most már nincs fűtés, elég gáz. Állandóan pocsoljuk közben, nehogy megfázzon!

Kitti!
Én egy hete szoktam rá a főzős kávéra. Sajnos. Eddig soha életemben nem ittam, "csak" nescafeztam. Kezdek függő lenni!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Lányok!

Sikerült feltennem a videót! Ha minden igaz ezen az oldalon megnézhetitek:
http://www.videa.hu/main.php?page=play& ... bjjI237YOy

Andy

Kép
oriandy
 
 


Andy: nagyon ügyes Danika! :) És egész stabilan lépeget. Látom gugolni is tud. Ügyi kissrác! :wink:
Vendég
 


Móni!

Köszi szépen! Annyira boldog vagyok! Egész nap csak a lépteit lesem! Már egyszerre megtesz kb 1 métert is a bútorok között! De úgy látom, szandi nélkül bátrabb, talán jobban érzi a talajt a lába alatt!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok.

Meghjöttünk az ebédelésből, hát egy merő kabaré volt, a blogban leírtam részletesen hogy mi történt.

Este szerintem már nem tudok jönni, mert "kimenőm" lesz, a nagynénikéimnek szerveztem egy teljes estés meglepetés programot és ott leszek velük, Tomi marad Ádival.

Tovább szép hétvégét mindenkinek!

Puszi

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Juca: Kornél rá se bír nézni más kislányra, csak Kinga lebeg a szemei előtt! :lol: Amikor Kírával és Tandikával találkoztunk, akkor is beájult! :oops:

Gabella: a sztori nekem is nagyon tetszett!

Amandi: gratula Márknak a mozgásához. Nagyon ügyi! Gyere gyakrabban, ha tudsz! Mindig érdekel, hogy mi van Márkkal (különösen azért, mert Kornéllal egy napon született)

Eni: köszi az infot! Akkor 3 éves koráig várunk. Kár, pedig mentünk volna előbb is.

Oriandy: nagyon ügyes Danika! Látom azért apa kellően bolondítja! :D
Kiváncsi leszek kornél mikor fog elindulni. Most az állást gyakorolja. Próbál kapaszkodás nélkül állni, de még seggre esik.

Kitti: meglepetés program?? Az nagyon jó! Én még nem szoktam rá a kávéra, szerintem nem is fogok. Legalábbis remélem, nem mintha gondom lenne vele. Egyszerűen nem tudom meginni. Csak nagyon sok tejjel. Én már csak ilyen vagyok. Viszont eddig nem mertem mondani, de talán már nem változik. Úgy tűnik alakulnak az éjszakáink. Már csak kétszer kel, és csak 6 örül szopizik. S onnantól kezdve még 8-ig alszik. Ez az 5-6 keléshez és a reggeli fél 7, illetve 7 órás ébredésekhez képest komoly előrelépés. Ráadásul minden ébredés után egyből vissza is alszik. Most olyan kipihent és üde vagyok! :lol:

Ennek örömére gyorsan összedobok valami kis salátát!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok.

Nagy nehezen elaltattam Petit, erre elkezdenek felettünk fúrni. Hál Istennek nem kelt fel…

Gabella, eszméletlen Lackószáj. :D

Marcy, ha jobban belegondolsz, nem is feltétlen olyan eszméletlen a tápszer ára, hiszen egy 600 grammos Milumil 3 1800 Ft-ba kerül, ebből 4 liter „babatej” jön ki kb. És ez mondjuk így ugyanannyi, mintha mondjuk megvennél ugyanennyi biotejet.
Fűtés már nálunk sincs, de rajtam júniusig még tuti paplan lesz…viszont Petit nem takarom be, neki egy szál rugiban melege van a kiságyban. :o
Nagyon találékony fiad van!

Juca, érdekes, amit írsz…mármint arról, hogy megbeszéltétek az elején Kofával, hogy mi lesz. Mi Ferivel pont így csináltuk, vagyis még alig volt közünk egymáshoz, de már tudtuk, hogy a gyerekeinket hogy fogják hívni. Ő nem ellenkezett, de ugye neki jobban konghatott a vészharangja.

Wkata, eddig alapból én is idegenkedtem a hasbaszurkától, de az egyik ismerősöm ezen a héten volt, és mindennel együtt végzett 3 perc alatt, ennyi idő alatt szívta le neki a doki a 1,5 dl magzatvizet, meg előtte megnézte persze, hogy hova legyen a szuri UH-val stb. Én azt mondom, hogy ez a vizsgálat a legmegbízhatóbb, ez szűr(het)i ki a legtöbb betegséget, ha már valamit akar az anyuka. Egyetlen hátránya, hogy utána 1 hét ágynyugalom szükségeltetik, hogy a szervezet újratermelje a leszívott magzatvíz-mennyiséget.

Reni, hát nálunk a nagy plüsscica a megoldás. Az ágyunk végében van, mert Peti félálomban hajlamos leszaltózni, de a cica felfogja az esést…na jó, eddig csak kétszer pottyant le.
Akkor valami lehetett az este, mert Petit kivételesen fél négykor tette ki közénk a férjem, addig durmolt a drága a saját ágyában.

Wawel, nagyon kis ügyes Kornél! Addig még nincs is baj, hogy felfele megy a lépcsőn, csak a lejövetellel lenne gáz… :o
Én régen az alakom miatt hordtam kizárólag egyrészes fürdőruhát. Aztán rájöttem, hogy a bikiniben szebben barnulok (vagy épp égek le), így ez maradt…

Veráska, egy napos késéssel, de NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT a fiadnak!
Peti, mióta ülni tud, azóta a kádban is ültetni kellett, sőt már előbb, kb. öthós korától. A nagykádban kb. év eleje óta fürdik (először a kiskádat tettem bele, de aztán rájöttem, hogy kicsi már neki, és azt is elhagytuk), ott már van minden. :) Ja, és mostmár nálunk is hiszti van, ha megdöntöm hajmosásnál, így rászoktunk a tusra két héttel ezelőtt.
Hát attól függ, hogy az 50 kg plusz mihez képest van… Gyanítom terhesség előtt 45 kiló lehettél vaságyastól! Na én meg most vagyok 80, és 165 cm a magasságom.

Colett, akkor nagyon kis izgága a lányod. Mondjuk nálunk a bébihintán a lábaknak épp annyi rész van kihagyva, hogy a gyereket bele lehessen operálni, tehát abban tényleg csak ülni lehet.
Egyébként jobbulást Noinak.

Kitti, sajna a sima és a csaszis szülést nem lehet egy kalap alá venni. Nekem pl. nem fáj a sebem, viszont a heg nagyon húzódott 1-2 hétig, hiszen a szöveteknek regenerálódniuk kell… És mint tudjuk a pszichológiai oldalát sem árt tudni a dolgoknak, legalábbis én azt gondolom, hogyha valakit úgy műtenek, hogy ő nem akarja, mert nem arra készült, az sokkal jobban „megszenvedi” a későbbiekben.
Jó neked, az én férjem délelőtt dolgozott, aztán Petizett, aztán elment valahova, most esett be 5 perce az ajtón. Holnap megyünk ünnepi ebédre, aztán apukámhoz a temetőbe, mert 24-én lesz 52 éves. (Na ez most kicsit furira sikeredett…) Aztán pakol és megy el Tatabányára, ahonna vagy szombaton, vagy rá következő héten hétfőn jön haza, hétvége ide vagy oda. :(

Kimike, na én jól jártam, mert a cuccomat a férjem kocsival elhozta a kórházból, viszont haza az öcsémmel jöttem – tömegközlekedve. :o Ráadásul pár megállót még álltam is, mert senki nem adta át a helyet, na meg mit is vártam volna, hiszen senkinek sincs röntgenszeme, hogy lássa a heget a hasamon. :)

Oriandy, most nálunk is intézik a társasházbiztosítást, de meg vagyok áldva vele, pedig nem én járkálok utána, de a falra mászok tőle, hétfőn meg is keresem a nőt, aki intézi, mert beszélni kellene vele.
Megnéztem Danit, nagyon kis ügyes fiú. Én is így próbálom Petit motiválni, de ő a feledik lépésnél lecsüccsen, majd tovamászik.

Amandi, ezen a kergetőzős mondaton jót mosolyogtam. Én még mindig a pelenkázón teszem tisztába Petit (kivéve az esti fürcsi után), elég széles, de azon is tud forogni, néha majd beleesik az ágyába, de a legjobb az, amikor ki akarja venni maga alól a kakis pelust, és én alig tudom ezt megakadályozni, mert villámgyors keze van. :D
A csaszi után ugyanúgy voltam, mint te, csak a felkelés volt a rossz, az ülés, sétálás utána már semmi gondot nem okozott…lehet, állva kellett volna aludni!?
A hízás miatt ne aggódj, már írtam, hogy Peti a legutóbbi mérésen annyi hízást produkált 4 hét alatt, mint előtte 2-2,5 hónap alatt összesen.

Mári, érdekes, hogy a gyerekek a „fogyatékosságokat” vagy egyéb testi hibákat olyan egyszerűen reagálnak le, hogy mi felnőttek igazán tanulhatnánk tőlük.
Amit az ismerősöd tett, én arra tutira nem lennék képes…

Na lépek, nem tudom, Peti mikor ébred, már fél órája megébredt egyszer, de visszaaltattam…nem tudom, mi lesz így este.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Meteor: nem mondom mégegyszer, irgum burgum, jelentkezz, de iziben és számolj be mi van veletek!!! :lol:
Ex: Te megszenvedted a császárt? Nekem lelkileg semmiféle problémát nem okozott. Sőt! Nem érzem azt, hogy bármiből is kimaradtam volna.
Vendég
 


Kimike, én nem szenvedtem meg, valahogy akkor nem is érdekelt, mert ugye Peti bent nem maradhatott. Inkább mostanság jön elő néha-néha, hogy jobb lett volna simán megszülni, hogy tudjam, hogy milyen az... De a tartása miatt sehogy sem sikerült volna, ezért kellett a műtét. Talán majd ketteskét. :wink:
De sokan vannak, akiket lelkileg megvisel, hogy a szülés műtéttel végződik...

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Sajnos nem tudok visszaolvasni így megint önző módon csak magunkról írok.
Panna végül is nem lett beteg csak pár napon keresztül hőemelkedése volt esténként..... aztán kibújt a 3. foga....
Ezért megdőlt az elméletem hiszen azt hangoztattam, hogy szerintem nincs összefüggés a 38.5 fokos láz (popsiba mérve) és a fogzás között.

Még mindíg ezerrel dolgozom sajnos ma is munkanap volt a yardon de szerencsére rendőrnapi ünnepség volt a városba így ott tengődtünk és a kis családom is csatlakozott hozzám.

Mennem kell mert valaki elégedetlenkedik a gyerekszobában.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Juca!
Köszi, hogy gondoltál ránk, igen, most már minden rendben velünk. Étvágy is újra okés (mind Kendéé, mind az enyém... :twisted: ). És nagyon sokat megy ez a csöpp, szinte nem is ül le és mászni csak akkor mászik, ha gyorsan meg akar lógni valahonnan...

Katus!
Gratula a fogacskához!

Meteor!
Tényleg, hol vagy? Olyan rég nem jöttél...

Nekem a hátamon van egy olyan heg, mint amilyenről Mári írt, nekem forró víz volt a ludas... :( Én is megszoktam már, eleinte (főleg, mikor kamaszodtam) nagyon-nagyon zavart, most már észre sem veszem.

Ma délután akkorát sétáltunk Kendével, hogy csak na. Remélem, kitart ez a jó idő sokáig, imád kinn lenni ez a csöpp. Ha sétálunk, egyfolytában kommentálja az eseményeket: autó: brrr, kutya: va-va, ha embert lát: höööööööööö... :D Imádnivalóan csörfös (és nem is csajszi... :P ).

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
norwell
 
 


Isten éltessen Noémi névnapod alkalmából!
Vendég
 


Sziasztok! Szép jó reggelt mindenkinek!

Noinak Sok Boldog Névnapot!


Kép

Móni!
Igen korai voltál! legalábbis ezt mutatja a babanetes óra! Milyen éjszakátok volt?
Nekünk nem túl jó. Nem tudom, mi volt Danival, de fent volt háromszor, ráadásul a harmadiknál (5kor) csak köztünk tudtam visszaaltatni. Ilyen pedig nem sűrűn fordult elő, mert nem igen vittük be közénk aludni.
Elolvastam a blogodat, a testvéred hová megy? Ha szabad megkérdeznem?!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Szia Andi! Jó éjszakánk volt, mint mindíg. Este Milán fél 8-kor elaludt, csak sajnos már 6 órakor kukorékolt. Evett, majd visszaauludt, kár, hogy nekünk nem sikerült. Mostanában mindíg ezt csinálja. Most pedig itt ülünk a szobában a férjemmel, mert ilyenkor csenben kell lenni, nehogy őbabasága felébrdejen, mert akkor lesz ám balhé.
Írországba megy a tesóm.
Vendég
 


Sziasztok.

Hát, jó kis esténk volt tegnap! Mostmár elárulom, hogy a jégtáncos műsor felvételén voltunk. :) A két nagynéném nagyon élvezte, Tomi meg azt élvezte hogy miután ádi 8 órakor "elhajlott" nyugodtan nézhette otthon a lövöldözős akciófilmjét.:-)

Az éjszakánk viszont borzalmas volt. Ádám megint náthás, az éjjel 3szor szívtam az orrát és nem túlzok: konkrétan félóránként felébredt úgyhogy már nem is számoltam, hányszor ciciztünk, simiztünk és suttogtunk. Ráadásul Tomi is beteg, a fél éjszakát köhögéssel töltötte úgyhogy amikor nem a takonytól nem tudott aludni Ádi akkor az apjától és fordítva. Azokban a percekben meg, amikor véletlen mindketten aludtak s én is próbáltam volna szundizni, valaki mindig horkolni kezdett. :evil:

Ennek ellenére a hangulatom egész jó, megyünk ma a ligetbe sétálni, de egyébként most épp azon dolgozom hogy rábeszéljem Tomit egy vidámparkra. :D Állítólag remek idő lesz ma!

Na megyek reggelizni!

Pusza:

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Tettem fel egy másik videót is!
Akit érdekel:
http://www.videa.hu/main.php?page=play& ... 1IMh6Q2B5h

Kép
oriandy
 
 


Móni!

Nálunk is hasnoló a helyzet! Mármint ami a csendet illeti. Vagyis az a lényeg, hogy amíg elaltatom, addig legyen teljes csend, utána azért lehet tenni-venni, de csak halkan.
Azt viszont nagyon irigylem, hogy Milán nem kel éjszaka! :twisted: :wink:
Dani úgy fél 9 felé szokott elaludni és fél 7 körül kel, de éjszaka minimum 1-szer, de van hogy 2-3-szor is mennem kel hozzá. Jobb esetben csak kis tea, cumi és alszik is vissza.

Kitti!

Teljesen megértelek! Dani is fél óránként kel, ha beteg. Kitartás!!!!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Colett!!!

Noinak nagyon
Kép kívánok! :)

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!

Végre van egy kis időm írásra. Nálam is úgy van, hogy mire visszaolvasok, addigra Julcsi tutira felkel...
Most épp alszik, délután megyünk majd egy kis sütögetésre az egyik barátunkhoz.

Veráska, utólag is Isten éltesse a kisfiadat első szülinapja alkalmából! :)

Noinak pedig boldog névnapot kívánok! :)

Amandi, Márk nagyon ügyes, jól beindult a mozgás-fejlődése! :)

Andy, megnéztem a videót, nagyon ügyesen ment apa után a kismanó! :)

A betegségekkel kapcsolatban hasonlóan vélekedek, mint Kimi. Nekem nem volt különleges vizsgálat a terhesség alatt, 12 hetesen volt egy hüvelyi-genetikai ultrahang, az az eredmény jó lett, utána már nem izgultam, éreztem, hogy minden rendben lesz Julcsival. Ha még időben észrevesznek egy súlyos betegséget, én valószínűleg nem taratanám meg a babámat, és én úgy érzem, nem csak önzőség, hanem szerintem egy súlyos betegnek ugyanolyan nehéz és rossz dolog úgy leélni az életét, mint a szülőknek a vele való foglalkozás. És ha ma már sok betegséget tudnak szűrni, akkor szerintem a legfontosabb cél az, hogy minél több egészséges gyerek jöjjön a világra.

Pénteken voltunk mérésen, Julcsi 10 és fél kiló, és 79,5 cm. A dokink kicsit kiakadt, hogy fél kilót hízott az elmúlt hónapban, meg is kérdezte, hogy mekkora étvágya van Julcsinak. Mondtam neki, hogy nagy. :) Megkérdeztem a tápit is, hogy mennyit adjak neki, ő azt mondta, egy éves korig kb. napi fél liter ajánlott.
Julcsi kajái:
Reggel 270g tápi, tízórai: gyümölcs, ebéd: kb. 200g főzelék, uzsi: kb. 200g főzelék, ez általában gyümis, vacsi: 270g tápi. Emellett még szokott kunyizni a mi kajánkból is. :) Inni nem nagyon szokott, max. ebéd után egy kis vizet. Mivel Julcsi feltehetően laktóz érzékeny, így tejterméket nem kap, egy éves korában kell majd visszamennünk a gasztróra, akkor megvizsgálják, kinőtte-e már esetleg. Ha azt mondják, hogy elkezdhetjük a tejterméket is bevezetni, akkor egy idő után már tejet szeretnék neki adni reggelire meg vacsira. Házitejet veszek majd a piacon, fel kell forralni, és nyugodtan lehet inni. Én is kakaón nőttem fel. :)

Kitti, jobbulást a családnak!

Nekem a jobb térdemnél van egy heg, 4 éve voltunk sielni Franciaországban, és kiestem a sífelvonóból. Itthon aztán megműtötték a térdszallagjaimat, mert nagyon megnyúltak.
Azóta nem voltam sielni. :)

Na megyek, összedobok valami kajcsit ebédre. Délelőtt nem volt még időm, ugyanis apa haját nyírtam, nálunk ingyenes a férfi fodrászat. :)

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok Lányok,

újra itt :lol: :lol: :lol: !

Noinak boldog névnapot kívánok!!!

Anita: a kalandváros ugyan még nem nekünk való, de azért jöhettek még Szombathelyre :lol: ! Csak ezt a vizsgaidőszakot éljem túl :( !
Az egész májusom erről szól: máj. 5, 12, 15, 19, 22, 23, 25, 26, 29 ami tuti, még egy vizsgámnak nincs meg az időpontja.
Egy kicsit kivagyok, de muszáj addig befejeznem, amíg meg ne születik Marci unokaöcsije, mert akkor már csak vele szeretnénk foglalkozni :) !

Kitti: milyen volt élőben a jégtánc??? Én még az eredményt sem tudom, ha egyáltalán erről van szó :shock: . Majd mindjárt megnézem :) !

Oriandy: az első videot néztem meg, nagyon ügyes Dani.

Marcinak ez alatt a néhány nap alatt 3 fogacskája bújt ki. Na jó, a 4.-nek és az 5.-nek még csak az egyik felén látszik a rece, de innéttől már csak 1-2 nap, hogy teljesen kibújjon :) .

Ex: hát nem sokat látjátok egymást a férjeddel :( , de a mai világban az a legfontosabb, hogy vkinek munkahelye legyen és ha így, hát így :? .

Néhány szó rólunk: tegnap fordult elő először, hogy nem kellett magammal vinnem a mellszívót Pestre, így nem kellett úgy közlekednem, mint a málhásló, főleg azóta, hogy leszoktam a kaja cipeléséről is... Este már majdnem kidurrantam, mire hazaértem, de Marci tett róla, hogy ez ne tartson sokáig :) !

Oriandy: voltatok tegnap a Szent-György napi vásáron? Ma mi is megyünk, szép idő van, úgyhogy biztos nagyon jó lesz egyet sétálni és kürtöskalácsot eszegetni, főleg, ha lesz :D !

Mi finomat esztek ma csajok :) ???

Eni

Eni
marcy
 
 


Eni!

Igen, voltunk tegnap a vásárban. Egész jó volt, csak Dani volt egy kis ideig nyügi, mert nem aludta ki magát. gyorsan elaltattam és minden oké lett. Mi finom langellót ettünk és Kürtöskalácsot is (fahéjasat).Ja és házi rétest..... A belépő 600 Ft, a langelló 500, a kürtös kalács 800 és a rétes 200. Ezeket tudom! :D
Ja, van még babgulyás és pincepörkölt 500-500 Ft-ért!

Tegnap is szupi idő volt, szerintem ma nektek is azt lesz! Jó szórakozást!!!!!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Ebéd (a tegnapi maradék): zöldségleves és rizseshús természetesen mindhármunknak!

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

A tegnapi jó éjszakánknak ma megvolt a böjtje. Peti 4-szer kelt! :(
A tegnapi kerti partin nagyon jól érezte magát. Volt több kisgyerek. Nagyon jól elbámészkodott. Mindenkire mosolygott!

Mai ebéd: húsleves, rántott csirkecomb és csirkeszárny, sült krumpli, párolt rizs, csirkemell gyros, zöldsaláta.

Itt a napsütés ellenére hüvös van, hideg szél fúj.

Peti alszik, én meg megyek keresztszemezni. Nagyon rákattantam!!!

Tegnap Petit így foglaltam le:
Kép

Csajok!
Natúr gesztenyéből milyen főzit lehet csinálni? Valakinek valami jó ötlete?!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Még egy Lackó-száj: énelkelgetek a rádióval együtt, erre a gyerek megkérdezi: Anya, mért zenélsz? :D

Képzeljétek, tegnap hirtelen ötlettől vezérelve elmentünk Szelevényre, ahol az árvíz 1 éves évfordulója alkalmából falunap volt. Ugrálóvár, kirakodó, miegymás. Gyurcsány is beszélt, és a fotósok lefényképezték, ahogy Mesit megnézi a babakocsiban. Nem tudom, melyik újság fotózott, és azt sem, hogy vajon lehozza-e bármelyik újság. Ha láttok szelevényi hírt, figyeljétek, nem-e a képen vagyunk! :-)

Bocsi, most csak röviden vagyok, mert közben fő a kaja.

Pusszanat!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Megjöttünk a sütögetésről, jól sikerült, finom volt a kaja, Julcsinak is ízlett a sült husi, pedig indulás előtt ő még megebédelt itthon.

Reni, Peti tényleg jól elvan a répával. :) Én eddig még csak fagyasztott natúr geszti püréből csináltam kajcsit Julcsinak, almát, csirkehusit, és a pürét mixeltem össze. Nyuszika egyik kedvence. :)
Egyébként mostanában a favorit uzsi a fahéjas-almás-krumplis csirke. Ezt még apa is szereti. :)

Gabella, és Mesi nem ijedt meg, mikor Gyurcsi bekukkantott hozzá? :lol:

Marcy, kitartást a vizsgákhoz! Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy én vajon meg tudtam volna csinálni egy vizsgaidőszakot Julcsi mellett...

Fürcsi-time van, puszi Nektek! :lol:

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok.

Peti délutáni szunyál kb. húsz perce, lassan szerintem fel is kel, de addig írok.
A kis drágám legújabb szórakozása, hogy amit a kezébe vesz, azt bedobja a tengerimalackához. Legyen az a cumija, egy Szeged térkép, anyukám cipője, vagy Tescos blokk, tök mindegy, az akváriumban köt ki. :D :o

Oriandy, remélem, nem voltatok otthon, mikor kigyulladt a hulladékudvar (vagy mi a fene) a közeletekben...most hallottam a híradóban.

Katus, örülök, hogy a végén nem betegség állt Pannus lázának hátterében.

Colett, Noinak én is sok puszit küldök névnapja alkalmából!

Kitti, jó kis kikapcsolódás lehetett a jégtáncos műsor felvétele. :) Sajnálom, hogy nem volt jó éjszakátok. Tominak és Ádinak is jobbulást.

Kimike, na csend terén Peti áldott jó gyerek, mert ő gyakorlatilag pont fordítva működik, neki kell valami háttérzaj...és ha bealszik, akkor tőle össze is dőlhetne a ház. :D

Mézgombi, a szűrővizsgálatokkal csak az a gáz, hogy mióta vannak, szvsz több beteg gyerek jön a világra, vagy azért, mert nem veszik észre a rendellenességet vagy azért, mert ennyire elromlott a külvilág (környezet), vagy mindkettő.
Peti egy nap megeszik (iszik?) 3-3,5 dl sima tápit, és 1,5-2 dl AR tápit. De szerintem van, aki egyáltalán nem igényli... :o
Julcsika beérte Petit... :) Egyébként nem értem, hogy a dokid miért akadt ki...nálunk volt olyan, hogy Peti öt hét alatt 28 dekát gyarapodott, és se beteg nem volt, se nem evett kevesebbet. De az utóbbi hónapokban behozta a lemaradását.
Én most akartam venni egy Grundig hajnyírót, de nem jutottam el a Média Marktba, pedig itt van tőlünk öt perc sétára...
Nálunk nem kell venni a házitejet, apósom hozatja egy helyről, csak oda kell elautókázni érte. Egyébként mikor Petinek csináltam házilag tejbepapit, én laktózmentes tejet vettem neki.

Marcy, lesz neked egyáltalán szabadnapod májusban??? :?
Hát igen, a férjem is ezt mondja...talán nem is lenne gond, csak lassan ugyanoda jut ezen a helyen, mint az előzőn, ki van használva, ő az egyetlen antialkoholista, így mindig őt akasszák le a falról, ha fogalmazhatok így, stb.
Mi ma ünnepi ebéden voltunk, a mamám főzött annyit, mintha egy kisebb lagzit rendezett volna (na jó, ennek is lett volna igazságalapja, hiszen az ő 52. házassági évfordulójukat - is - ünnepeltük), pedig Petivel és velük együtt csak 12-en voltunk!

Reni, nálam is volt ilyen, hogy odaadtam Petinek egy egész répát, hogy nyámmogjon rajta egy kicsit. :) Valamelyik nap anyukám tányérjáról az újhagymát vadászta le, mondtam anyumnak, hogy hagyja, hát ne tudd meg, elég fancsali képet vágott a dologhoz.

Gabella, majd rákeresek a neten, hátha

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ex!

Itthon voltunk és láttuk is az eszméletlen nagy fekete füstöt. A férjem munkahelye innen kb. 5 utcányira van és onnan állítólag simán lehetett látni a 13-14 méter magas lángnyelveket. A munkatársa telefonált neki, ezért vettük csak észre, amúgy maga a Huke (szemétgyűjtő vállalat) tőlünk elég messze van!
De köszi az agódást! Mi jól vagyunk! :lol: :wink:

Andy

Kép
oriandy
 
 


Ex, a dokink azért akadt ki, mert soknak találja a fél kilós hízást. :) Azt mondta, ebben a korban már nem kellene ennyit híznia egy hónap alatt...
Én azért nem gondolnám, hogy több beteg jönne világra, mert vannak szűrővizsgálatok. Akkor nem lenne semmi értelme az egésznek... Na, de nem ismerem a statisztikát, annyira nem is értek hozzá, így nem is tudok erről nyilatkozni.

Na, etetem Nyuszifület, apa meghozta a fürcsiből. :)

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok!

Kitti: klassz lehetett ez az esti program. Rendi vagy, hogy elvited a két nagynénid. :wink:
Szegény Ádám. :cry: Holnap akkor nem megy bölcsibe?

Eni: Marcika jól belehúzott a fogzásba, gratulálok! :)
Jó kis programod lesz májusban. :( Nővéredék jól vannak? Hány hetes pontosan?
Én ma sajtos pulykamellet sütöttem krumplipürével és párolt zöldséggel ettük. Palacsintát akartam még sütni, de elmentünk csavarogni és későn értünk haza. És az én férjecském este már nem eszik ilyesmit, vigyáz az alakjára. Úgyhogy majd máskor.

Méz: Julcsikának szép méretei vannak. :) Hogy döntöttél, megy bölcsibe szeptemberben? Mikor költöztök Apósodhoz?

Reni: mi ez a keresztszemezés? Nem dobsz fel róla egy képet? Aranyos Peti a répával. Én ilyet nem merek adni Milánnak, mert egyben szeretné bekapni. :lol:

Gabella: szerintem a helyi újságokban is nézegessétek a sztárfotót. :wink:

Ex: jó nektek, Milán minden szusszanásra felébred.

Na ennyi voltam mára, jó éjt Mindenkinek, kevés ébredéssel!
Vendég
 


Reni!

Én is keresztszemesezek! Te mikor kezdted és miket varrtál már ki?
Én a gyerekszobába varrtam képeket, de még nincsenek bekeretezve, és ajándékba csináltam egy lovasat és egy kutyusosat.

Andy

Kép
oriandy
 
 


Móni!
A keresztszemesöltés egy hímzéstechnika.

Kép Kép

Oriandy!

Én tájképeket, gyümölcsös, virágos, napraforgós képeket csináltam. Petinek való képeket még nem csináltam. Nekem nincsenek újságjaim, hanem mikor még Pesten éltem egy kolleganőm régi Burda keresztszemes újságjaiból másoltam mintákat. Sajnos már nincs ez az újság. De időnként kapok 1-1 klassz komplett anyagot az amcsis nagynénimtől. Most is hozott. Ebből most párnahuzat lesz. Én kb. 5éve kezdtem és amikor még szingli voltam képes voltam egy hétvégén napi 12 órát is hímzéssel tölteni, annyira rákattantam.

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok.

Móni, Ádám nem megy ma bölcsibe, reggelre beragadt a szeme a váladéktól és nagyon folyik az orra. még szerencse hogy nem egyedül vagyok itthon a héten mert rengeteg a melóm és nem tudnám megcsinálni Ádikától.

Eni, nagyon felnézek rád amiért ilyen kitartóan nyomod gyerek mellett a sulit. Én hónapok óta töröm a fejem azon hogy el kéne mennem nyelvtanfolyamra, de megmaradt a dolog a "töröm a fejem" stádiumban. Az angolom elég rossz, nagyon sokat felejtettem mert nem használtam az utóbbi 1 - 2 évben. Muszáj lenne mert megkérnek egy külföldi melóra, vagy egyszerűen csak angolul kell interjút csinálnom és rögrön beégek. Úgyhogy muszáj lenne mennem.

A jégshow nagyon tetszett, imádom az ilyesmit, nagynénémék meg aztán egyenesen oda voltak. :D Persze, engem sokkal inkább az összehangolt szakmai munka nyűgözött le a stúdióban mint maga a tánc...

No megyek, mert Ádi nyűglődik és nagyon sok ma a melóm úgyhogy valószínűleg csak este tudok megint jönni.

Pusz mindenkinek:

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Csak megnézem, jól állítottam-e be az időzónánkat... aztán még olvasok meg írok!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Csak nem jó. A babanet nem állt át nyári időszámításra???

Helyi lapokat sajna nem tudom nézni, mert mi Békés megyében vagyunk, Szelevény meg Szolnok. Mondtam anyósomnak, hogy figyelje, de ő meg dolgozik, nem jár újságos közelébe, neki meg nincs helyi napilapra előfizetése. Hát, majd remélem, azért szól valaki, ha Mesit felismeri! (Mármint onnan a faluból.)

Igazából mi nem tobzódtunk, hogy odamenjünk "nagy embereket" nézni, de közelebb tessékelték a népet, és persze körbementek kezet fogni ölelkezni... Egyébként a miniszterelnökné kukkantott be Mesihez, és kérdezte, milyen idős, Gy. csak utána nézett oda, és akkor fotóztak...

Beteg vagy fogyatékos gyerekek ügyében még annyit írnék, hogy kis testi fogyatékossággal valóban lehet teljes életet élni, az nem is lett volna jó indok, hogy pl. kevesebb ujj miatt ne élhessen a baba. Nem szép ilyet mondani, de egy down-kóros, vagy nyitott gerinccel születő babát már nem biztos, hogy vállaltam volna. Viszont ha születése után derül ki bármi betegség, akkor meg biztos nem tudtam volna lemondani róla, és intézetbe dugni... Igazából nem is lehet tudni, mit tennénk, amíg nem vagyunk ilyen helyzetben. Ha véletlenke jött volna, azt biztosan hagytuk volna, had jöjjön, de mindkét gyerkőc tervezve volt, és szinte azonnal össze is jöttek.
Ehhez a témához azért még írnék egyet! Egy ismerősömnél múlt hónapban abortuszt végeztek, nagyon letörte, de orvosi javaslatra kellett megszakítani a terhességet. Ugyanis 2002-ben, 2004-ben és utoljára 2006. augusztusban szült császárral, az orvosok szerint pedig nem ajánlatos újabb terhesség kihordása még legalább 3 évig, mert nem regenerálódott még rendesen a 3 műtét után... Azért a császármetszések miatt még akár a vallási meggyőződés is háttérbe szorulhat... :(
A másik történet lényege pedig az, hogy ha az orvosokon múlik, Mesi nem születhetett volna meg... Ugyanis az 5. hét környékén véreztem vele, és felületes vizsgálatok után annyit mondtak, hogy beindult vetélés, műszeres befejezésre lesz szükség. Hála az égnek, hogy a megérzéseimre hallgattam, és hazajöttem saját felelősségre, pedig azzal riogattak, hogy akár el is vérezhetek...

Bocsi, hogy lehangoló vagyok, de kikívánkozott!

Most megyek, mert lánykám csomagot csinált, és aztán reggelizni is kéne!

Ja! Képzeljétek, átaludtuk az éjszakát! Kínlódva aludt el Meske fél 12 körül köztünk a nagyágyon, 2 előtt vittem a helyére. Fél 4 körül nyöszörgésre ébredtem, felkapcsoltam a lámpát, vártam, hogy folytatja-e, de nem folytatta, aludt egész negyed 8-ig! Egész jó, nem?

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Reni! Nagyon szépek a képek! Ha gondolod én küldhetek neked mintákat! Majd megírom, mik vannak, jó!?
Addig is két kép az én alkotásaimról:

Kép

Kép

Képezeljétek! Ma 1/4 8-ig aludtunk. Na de nem akárhogy ám! Az úrfi 5-től ismét köztünk volt. Nem igen akarom/akartam erre rászoktatni, de azt hiszem ez még mindig jobb, mint a 3/4 6 - 1/2 7-es kelés!

Szép napot mindenkinek!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Gabella!!

Nem próbáltad megnézni az újságot itt a netem? nem tudom ám, hogy van-e honlapjuk, csak úgy kérdem, hátha!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok,

megjöttünk, jó volt, bár a hét közepén elkaptunk valami helyi bacit és volt némi gyomorpanasz. Szerencsére csak a felnőtteknek, Pancsi gyereknek semmi baja nem lett és rettentően élvezte az egészet.

Most még totál el vagyok havazódva, de megpróbálok majd visszaolvasni!

meteor
 
 


Próbáltam, de csak cikket találtam, képet nem. A népszavában egyébként... De volt vagy 10 fotós, csomó kamerás... Hír tv, Echo tv, Duna tv, stb. (Az újságok logóját nem láttam...)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gabella!
Én is csak ezt találtam:
http://www.fecske.hu/cgi-bin/hirek.cgi? ... ir_id=2429

Kép
oriandy
 
 


Igen, én is ezt is, csak ráadásul 21-én volt a falunap, nem 15-én... :)

Mesi mindjárt újra elalszik, nem is evett. Másfél órája szopizott ugyan...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


http://www.stop.hu/articles/article.php?id=124811
http://www.stop.hu/articles/article.php?id=119232

(Egyébként azért voltunk ott, mert a párom eredetileg szelevényi...)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok Csajok,

Marci szundizik :) .

Kitti: a suli egyáltalán nem megerőltető, csak az utazás. Minden egyes ilyen út 6 órát vesz el az életemből...
Azért ez a május tényleg nem lesz semmi, mert azért itt egyik napról a másikra lesznek a vizsgák, az, hogy hogy készülök fel rá, még nem tudom, de majd ezt is megoldjuk :lol: .

Kimi: nővérem jún. 8-ra van kiírva, azt ne kérdezd, hogy hány hetes :shock: ... , de van egy olyan érzésem, hogy már máj. végén meglesz a baba, aztán ki tudja... Én szeretnék minden nap bemenni hozzá a kórházba, ők is mindig jöttek hozzám, meg egyébként is :) !
Nagyon jól érzi magát, csak neki is fárasztó egy kicsit az ingázás Mosonmagyaróvár és Szombathely között, ráadásul még most vannak a befejező munkálatok a háznál, úgyhogy nem egyszerű.
Amikor itthon van, akkor mindig futkozunk valamiért, persze Marci is velünk tart :lol: , úgyhogy nem unatkozunk.
Anyával, ha minden igaz, akkor most szombaton megyünk takarítani hozzá, mert ő már ezt nem tudja megcsinálni, legalábbis nem az egész házat egyedül :) !

Csajok: pont azon gondolkodtam, hogy tőlem milyen messze áll ez a keresztszemezés, pedig gyerekkoromban a mamáéknál hímeztünk, meg kötöttem is (na nem nagy dolgokat, de tudtam...).
Amióta "nagylány" vagyok, azóta ezekhez a dolgokhoz elég béna vagyok :( .
Azt hiszem már korábban írtam, hogy még Győrben a nővéremmel beiratkoztunk egy Burda tanfolyamra, hogy majd mi megtanulunk varrni. Na akkora bénaságokat csináltunk, hogy majdnem sírvafakadtunk a végén. Akkor eldöntöttük, hogy jó messzire kerüljük a varrógépet... is :lol: .

Reni: Peti micsoda átéléssel eszi azt a sárgarépát :P . Tényleg van már foga Petinek? Elfelejtettem :shock: , de úgy emékszem még nem bújt ki.
Ex: ti hogy álltok a fogakkal?

Oriandy: tegnap elmentünk a vásárba, de aztán végülis nem mentünk be, mert Marci elaludt, amíg odasétáltunk a parkolóból és nagyon nagy volt a tömeg, úgyhogy inkább a tó körül tettünk egy sétát :) !

Tegnap Istivel is kimentünk a játszótérre, hogy ő is megcsodálhassa Marcit a hintában :) . Nagyon jó volt, utána még fagyiztunk egyet. Marci most nem roppantotta szét a tölcsért, hanem jókisfiú módjára elkezdte csócsálni :lol: !

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Látom mindenkinek zsufi volt a hétvégéje, a miénk sem kivétel. Most romokat takarítok.

UFF

Az abortuszt immáron min. másodszor alaposan lerágtuk, viszont engem izgatna egy kicsit más. Ha nincs kedvetek, akkor ne írjatok.
Érdekelne a felhomályosítás oldal, hogy ki hogyan a gyerekét, és ki mit hozott. A Porontyon kialakult egy beszélgetés, ami számomra megdöbbentő volt, hogy a mi szüleink mennyire furán állnak a dologhoz. Lassan kialakult egy kérdőív is. Belinkeltem a blogomra ott meg lehet nézni, akinek sok ideje van.
Engem viszont nem csak a lány oldal érdekel, szerintem a fiúk még inkább elhanyagoltak. :-( Szóval érdekelne egy kicsit a jövő és a múlt is. Persze csak, aki szeretné, mert ez azért egy kényes téma.

Szüleim elváltak, így előttem sosem volt "élő" példa a házasságról. Első szexuális témájú dolog alsó tagozatban hittanórán a házasság szentségéről. A pap korrekt bioszórát nyomott, mert nem tudtuk mi az, hogy két test eggyé lesz. Aztán beszélgettem anyuval is. Jó volt, innentől vártam pirit, és rém büszke voltam magamra. Beszéltünk a szexről is később, de a fizikai hátterével tisztában voltam, az érzelmi vonatkozásairól beszéltünk inkább, sok kérdésem volt.
Első szexuális kapcsolat. (Nem ér nevetni) 22 voltam. Nem jött össze. Mondjuk fél. Kicsit elsiettem a dolgot (nem röhög :-)), a fiú pedig nem volt valami türelmes. Így nem is jött össze. Félúton begörcsöltem, és hagytuk az egészet. Ez most mi? Van egy lányom, és azóta sem tudom azt mondani, hogy egész, maradjunk a félig elvesztettem a szüzességem dolognál. :-) Viszont akkor szántam rá magam először, és akkor voltam éles szituációban először. Óveszer kötelező elemként előkerült, de nem használtuk. Én ettem gyogyit, de nem jutottunk addig, hogy ennek jelentősége lett volna.
Szintén 22 évesen (igaz inkább 23 (napok kérdése) jött az igazi első, a férjem. Óvszer és gyógyszer volt a védekezés.Lassan hódítgatott :-) Hiába én még egy csitri voltam (más ilyenkor már babakocsit tologat:-) én meg zöldfülű voltam.) Elméletben szexistennő, gyakorlatban kellett idő. Most már beértem. Asszem. :-)

A szexuális felvilágosítás nem befolyásolt semmit. Azt, sem, hogy ennyit vártam. Vártam az igazira. Az elsőt is igazinak gondoltam, lehetett is volna, nem lett. Ha 18 éves koromban jön az alfa, akkor lefeküdtem volna vele, és ugyanúgy védekeztem volna. De nem jöttek az alfák, vagy tovalovagoltak. :-)

ezt pedig a porontyra írtam, nincs kedvem mégegyszer
Sárospatakra jártam, ahol a ref. suli több mint harmada katolikus volt (papíron, mert ez volt az egyik lázadási lehetőség az átmeneti -állami-egyházi gimi időszakban a hitetlen pogány kutyáknak, akik ált. kéttannyelvűsök voltak, és piszok magas IQ-val bírtak. Én kéttannyelvűs voltam, átlagos IQ-val, és még csak pogányka se vagyok, viszont pápista).:-) Nálunk tök nyíltan beszélt erről a pap, bármit lehetett tőle kérdezni. Persze magától nem hozakodott elő, de a "kamasz nekimegy egy papnak", és nem csak úgy finoman. :-) 5. parancs: ne ölj. Tehát nem mondhat olyat, hogy de igen, csak olvasd el a csillaggal jelölt kisbetűs részeket. Persze mindig vannak olyan kérdések, amire nincs válasz se jó se rossz, de a zsinórmérték adott. És ezt már annyiszor leírtam, számos fórumon, de akkor itt is. Az egyház egy intézmény, aminek a tagjai emberek, tele mindenféle kisebb-nagyobb bűnnel. Tehát, amikor általánosságban azt mondjuk papok, kb. ugyanazt, mondjuk mint tanárok. Köztük is van haladó, maradi, gyarló, igyekvő, zsémbes, csajozós (a saját lelkiismeretével kell elszámolni) értelmes, és kevésbé IQ király... Ha egy sulira azt mondjuk jó, azt feltételezzük, hogy jók a tanárok. Persze van kiemelkedően jó tanár és hülye is. Az, hogy egy intézmény minden tagja egyformán szuper legyen, utópia. Egy papnak egyszerre kellene lennie tanárnak, pszichológusnak, néha pszichiáternek, gazdasági szakembernek, szónoknak... és EMBERNEK. Hát nagyon kevés van, aki legalább a többségi kritériumnak megfelel. Egyszerre találjon hangot a börtöntöltikkel, a haldokló rákossal, a hormontúltengéses tinivel, az ovissal, az értelmiségi kekeccel, az ateistával, csak, hogy párat említsek. Én örülnék, ha a fele menne. Visszatérve a fogamzásgátlás/abortusz - egyház viszonyára, van egy álláspont a ne ölj parancsolat. Aztán, hogy pl. az egyházi sulikban hogyan tálalják, egyáltalán tálalják-e igen vegyes képet kapunk. A legtöbb helyen a túlzott konzervatív hozzáállás vagy struccpoliszi a menő, mondván, ha mindent tiltunk, az a tuti. Szerintem nem, de ez szvsz. Én voltam ref. vallásórán is, amikor a szexualitás volt a téma (a legjobb vallástanárnál), voltam rómain is 5 évig volt mindenről szó, több papot is elfogyasztottunk, és volt görög pap is, akinek 6 gyereke van. Mind emberfüggő, hogy milyen a tapasztalata, és egyénisége. Tény, hogy a görög pap családi háttere hitelesebbé tette, de azért nem felejthetjük, hogy egy római pap is családban nő fel, és jobb esetben idősebb korában lesz pap. Most itt kicsit eltértünk a cölibátus felé (amit személy szerint én megszüntetnék, de mivel nem vagyok pápa nem rajtam múlik), de ettől még egy római pap, ne adja Isten családos hitoktató is képes normálisan tabuk nélkül ezekről a dolgokról beszélni. És gimiben nálunk pont egy görög pap vette végig a fogamzásgátlási variációkat, ott hallottam először ovulációs tesztről, meg Billings bácsiról, peteérésről, nyákról...most komolyan, nem az általános iskolában, nem a bioszórán a gimiben, és nem a védőnéniktől, aki folyamatosan világosítottak, hanem hittanórán. És nem utolsó sorban akkor döbbentem rá, hogy míg a fogamzásgátló tabletta a peteérést hülyíti meg, addig a spirál a megtapadást akadályozza, tehát, ha így nézem abortál. És csak egy utolsó szó, ugyan 2. János Pál ódzkodott az óvszer elismerésétől, bármelyik katolikus pappal beszél az ember (aki mondjuk kicsit ifjabb szellemileg, mint 99) azt mondja, hogy első az óvszer. Ez alap. Valamint én azt vettem észre, hogy mivel az egyházi közösségek kicsit kitettebbek, egyrészt a kívülállók miatt, sok a mítosz, hogy a papok, így meg úgy... a legtöbb iskolában, meg egyházközségben indítanak szex-szerelem-házasság témakörben hittant a fiataloknak, ahol nincsenek tabuk. Lassan kezdenek az idősebbek is rájönni, hogy a nyílt, és tudatos fiatal a normális, és nem a sötétben tapogatózó, aki utána csinál hülyeségeket. Én senki feje felett nem török pálcát. Mindenkinek saját magának kell elszámolnia a lelkiismeretével, mint ahogyan nekem is a sajátommal. Bocs, hosszú lett, kicsit zagy, mert itt cirkál Kinga, de azért remélem érthető. Szerettem volna árnyalni egy kicsit a képet úgymond belülről.


Szóval tömören ha valaki bevállalja, arra lennék kíváncsi, hogy a szülei mi módon avatták be a témába, ez mennyire nyomta rá a bélyegét a szüzesség elvesztésére/házasságára, és hogyan képzeli ezt a saját gyerekével kapcsolatban. Ez baromi fontos, és a porontyon nagyon megdöbbentem, hogy a szüleink generációja mennyire prűd volt :-(
És a pasikról még inkább nem tudunk semmit, pedig nem elhanyagolható, ha tudják, hogy a pornó meg a való olyan közel áll egymáshoz, mint egér a Marshoz, hogy az óvszer az nem zokni, és ha egy lánnyal készül szerelmeskedni, akkor minimum óvszer, hogy a szerelmeskedés nem szinonímája a közösülésnek, hogy nem biztos, hogy attól boldogabb ember lesz, ha 15 évesen már nem lehet a szexben újat mutatni, hogy ez bizony páros játék, és minden fiú /lány kezdő az elején ésatöbbi ésatöbbi, hogy az osztálytárs beszámolójából nem árt levonni a 20% áfát, mert sokan kis Münchausenek...

Remélem, hogy a mi gyerekeink már kicsit más útravalót kapnak. Mi igyekszünk majd. Írtam ezzel kapcs egy gondolatébresztőt, de nem csapott rá le senki. :twisted: Kivi lennék, hogy akinek nagyobb gyereke van, előjött-e már a kérdés. (Gabella/Colett/Katus).

ON

Meteor!

Welcome back!

tjuca
 
 


Sziasztok!

Ma nagyon nyüzsi napunk van/lesz, úgyhogy nem is tudom, tudok-e még jönni. Milán alszik, így mint villám írok.

Meteor, na végre! Mesélj, milyen volt!? Persze csak ha már látod a fényt az alagút végén. :wink:

Kitti, sok puszi Ádinak. Szegénykém. Olyan kis ártatlanok tudnak lenni egyébként is, hát még ha betegek. :cry:
Angollal hasonlóan állok, mint te. Pali már hónapok óta nyúz, hogy vegyem elő, tanuljak, vagy íratkozzak be tanfolyamra. Nekem is kell a munkámhoz, de nagyon elegem van már a tanulásból. Harmadikos korom óta tanulom az angolt és tök hamar el is felejtem. Tisztára mint a kiselefánt. 2 héttel szülés után 3 tantárgyból szigorlatoztam, 2 hónapos gyerek mellett pedig államvizsgáztam. Nagyon nehéz volt. De úgy gondolom, hogy egy öregmozgó mellett még nehezebb lenne.

Gabella, én nem tudnám otthagyni a gyerekemet egy intézetben. Az már egészen más!!!!! Nem tudnék nyugodtan élni abban a tudatban, hogy valahol él a gyerekem és ki tudja ellátják-e rendesen. De ne is beszéljünk erről a témáról, mert annyira lehangoló. Hála Istennek mindannyiunknak ép és egészséges a babája, ez a lényeg.
Ja, még annyi, hogy vannak önkormányzati lapok, amelyek ingyenesek. Bedobják őket a postaládába. Esetleg kérd meg Anyósodat, hogy azokat figyelgesse.

Reni, Andy minden elismerésem. Nagyon nagyon ügyik vagytok. Nekem állatira tetszenek :)
Vendég
 


ja ez lemaradt

http://kovacs-telekes.org/juca/blog/?p=467

Már a romok felét eltüntettem :-)

tjuca
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?