Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

eddig szociálpszichológiával tömtem a fejem :? . Ha nem lenne jobb dolgom is, akkor még érdekes is lenne.

Kata: mit dolgozol? Lehet, hogy írtad már korábban, de nem voltam elég figyelmes :oops: . Könyvelsz, ha jól emlékszem.

Tápszer: látom nem csak én vagyok bizonytalan... az, hogy kell-e vagy sem, szerintem mindenkinek magának kell eldönteni, amikor már ennyi idős a baba. A dokik szerintem lebeszélnének róla, azt mondanák, hogy vacsorára is kapjon a baba főzeléket. Szerintem aki hosszú időn keresztül szoptatott, annak elég furcsa lenne úgy letenni a babát, hogy főzelék, aztán slussz... Az esti teánál pedig szerintem sokkal jobb választás a tápszer.
Én azért megyek a magam feje után, mert ugye adott a védőnő (inkább szerintem ő lát el tanácsokkal, mint a doki), aki elmondja, hogy mit hogyan. Igen ám, de miért biztos, hogy amit ő mond, az szent és sérthetetlen??? Miért kell nekem elfogadni valaki olyannak a tanácsát, aki pl. még nem is szült gyereket, csak elméletben van otthon a témában.
Félreértés ne essék, nagyon bírom a védőnőnket, aki 27 éves, de még nem tapasztalta meg igazából, hogy milyen is az, amikor megszületik a baba. Minden baba más és más, nem lehet ugyanaz a módszer hatásos mindenkinél.
Ha csak azt veszem alapul, hogy mennyit utánaolvastam a dolgoknak és mennyi mindent nem úgy csinálok, ahogy le volt írva, vagy eredetileg gondoltam és terveztem...
Ez most úgy kijött belőlem, bocsi :roll: .

Eni

Eni
marcy
 
 


sziasztok!

Mire elolvaslak titeket, nem marad időm írni!

Ex! Olyan ügyi vagy, hogy ennyit írsz!
Hát, nem semmi Peti kajaadagja! Olvastam valahol, hogy szilárd kaja mellett is fontos a napi x mili tápi. Petinek legalább megvan!
Vencel már csak 2x kap tápit, szerintem ez kevés, igaz, szopizik nemtudom mennyit.

Ezzel kapcsolatban írnék Kiminek: Szopi után rögtön van bukás, visszajön a főzelék is vele.

Nekem is van hegem anyajegy miatt, jó nagy volt...
Dolgoztam egy galériában és a főnököm sebész főorvos, ő vágta ki.
Bánom, hogy nem szedettem le az összeset, csak a 2 legnagyobbat, de anyukám féltett...én már feküdtem sebész kése alatt és nem sült el jól a dolog...

Kata: én sosem használtam gyógyszertári fürdetőt, Lubex-et vettem a gyógyszertárban, mindentől mentes, de drága. Aztán Gabi, de nem jött be, így megint Lubex. Aminek a tetejét Vencel nyitogat a fogával. Mit neki a sok kacsa, teknős....el nem eresztené a fürcsi alatt. :)

Tpöcök! :) Mi meg az ágynemütartóba tettük és szerette. :)

Daninak GRATULA!!! :) Ügyes!

Mári

Kép
mári
 
 


Szép jó reggelt mindenkinek!

Ma nagyon jó napunk lesz, érzem! Dani 6-fél 7 helyett 7-kor kelt, és már most szikrázó nasütés van!! KIRÁLY!
A kis drágám apának is bemutatta tegnap a tudományát, odatotyogott hozzá! Ő is úgy örült neki.
Kitti!
Természetesen könny szökött a szemembe! Ez szerintem ilyenkor elkerülhetetlen! :wink:

Tegnap először mentünk homokozni és mondhatom Dani nagyon élvezte. Persze nem tudtuk elkerülni, hogy meg ne kóstolja, de ennek ellenére jól eljátszott benne.

Este MSN-en beszélgettem a védőnéninkel és azt mondta nyugodtan abbahagyhatom a D vitamin adását, mert elég mostmár a napsütés. Ti hogy vagytok ezzel? Kinek mit mondtak?
Ja és hogy kivehetem alóla a légzésfigyelőt. Eddig egyszer sem jelzett be, ezután nem is fog. Kicsit bennem van a majré, de azt hiszem a hétvégén ex-elni fogom. Vélemény?

Vencelnek, Misinek és Marcinak Boldog Hófordulót!!

Kép

Andy

Kép
oriandy
 
 

 
 

Napsütéses szép jó reggelt mindenkinek!

Nekem is nagyon jó kedvem van ma reggel, remélem a nap folyamán is így marad :) ! De miért ne maradna :wink: ?

Andy: én is már kb. 2 hete, hol bekapcsolom a légzésfigyelőt, hol nem, mert május végén így is úgy is odaadom a nővéremnek, úgyhogy próbálom szoktatni magam a gondolathoz.

D vitamin: korábban már írtam, azt hiszem nálunk ez úgy működik, hogy júniusig kell adni a gyerekeknek, aztán nyáron szünet, utána pedig még szeptembertől-áprilisig újra.
Egyébként régebben már ezt megbeszéltük, hogy ahány város és orvos, annyi szokás... Aztán legyünk okosak...

Mári: mi volt a probléma, amikor sebész kése alatt feküdtél? Nem irigyellek :( .

Tényleg csajok, akik császárral szültetek mindenkinek szép lett a heg? Ezt csak azért kérdezem, mert szerintem ez függ attól, hogy kinek, milyen a hajlama, de sebészen/nőgyógyászon is sok múlik.
Apukámnak pl. a lábán volt egy nagy vágás, ami szinte láthatatlan, a hasán viszont heges lett neki. Jó, nála nem számít, férfi és már 50 éves elmúlt, amikor vágták, de azért a nőknek fontos.
Persze akkor sem tudunk mit csinálni, ha nem úgy sikerül...

Eni

Eni
marcy
 
 


Jó reggelit Mindenkinek!

Csajok, nagyon fáztam éjszaka, eszméletlen mennyire lehült a lakás, mióta nem fűtenek. Jöhetne egy pici kánikula, csak egy kicsi, pár napos. :)

Én a D vitaminnal kapcsolatban sem tudom mi a helyes. Na majd ezt is megkérdezem.

Az én vágásom nagyon szép, vékony, egyenes, és annyira lent vágtak, hogy nyáron akármilyen pici bikinialsót is húznék, nem látszana. Na nem mintha ez a veszély fenyegetné a békés strandolókat. Megkímélek mindenkit a látványomtól. :lol:

Tegnap elfelejtettem :oops: , Misikének és Vencelnek is boldog hófordulót!
Vendég
 


Lányok, elméletileg ma jönnek haza Meteorék. De jó! :) Remélem holnap jelentkezik és mesél a nagy utazásról! Kivi vagyok Pannus hogy bírta a meleget, a repülőutat stb.
Vendég
 


Hali.

Juca, ha ez megnyugtat, Peti eddig már csak pacalt nem evett a húsok közül. :roll:
A tejberizs és a kakaó között nálam annyi a különbség, hogy előbbi már a tej feldolgozott állapota, tehát nem sima tej...

Kimike, a tápszer nem feltétlen fontos táplálék, de pl. akár 2-3 éves korig is lehet adni a tehéntej helyett, mert a 3-as tápszerek az ún. babatejek.

Marcy, én egyetértek veled. Én is szeretem a védőnőnket, igaz, neki vannak gyerekei, de még így sem biztos, hogy az, amit mondanak, szent és sérthetetlen. Megfogadni meg lehet, de nem kötelező...

Heg: apukámat, mikor a szívével műtötték, az áthidalást a lábszárából kivett érrel pótolták. A lábán levő vágása vékony volt, szinte alig látszott, viszont a mellkasánál nagyon hegesre sikeredett, és elég erőteljesen látszott, pedig 7 éve volt a műtét. Viszont voltak olyan helyek, ahol már csak a vékony csík jelezte a vágás helyét, majdnem úgy nézett ki, mint akit vágtak 10 centit, aztán kihagytak kettőt. :roll:
Na ezt azért írtam le, mert nekem pont ugyanilyen heges a csaszim helye, én megkérdeztem a dokit, azt mondta, hogy nem is nagyon lesz másabb. Talán, mire nagykorú lesz a gyerek, elhalványodik (ez már az én tapasztalati véleményem).

Mári, ezt a hosszút három odaülésre hoztam össze, a nagyját tegnap előtt este, de ahogy írtam, utána behalt a bnet.
Peti a samponos flakonokat imádja, ill. leszedné a tusfürdőseket is a másik oldalról, de azt nem hagyom. 8)

Oriandy, légzésfigyelő ügyben passz, nekünk nem volt. Talán abban az esetben vettem volna, ha a gyerekkórházban szóltak volna, hogy gond volt Peti légzésével, de hál' Istennek minden OK volt vele.
Én a D vitamint 1 éves koráig mindenféleképp adom, szerintem ami van, az addig elég is lesz. Utána valszeg csak szeptember-március (április) között fogja kapni.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Nagyon akartam jönni és írni, de most már nem tudom, hogy mit is akartam.

Bocsi, majd visszajövök, ha összeszedtem a gondolataimat.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Légzésfigyelő: Már régebben írtam, hogy mi csakis azért vettünk, mert a családban volt bölcsőhalál 8 hónaposan. Amúgy eszembe se jutott volna. Mára viszont annyira hozzászoktam, hogy tényleg majrézok kicsit kivenni alóla, pláne ugye mi külön szobában alszunk. Most a nappali alvásokkor nem kapcsolom be, így (ahogy Eni is) szoktatom magam hozzá. :wink:

Látom, elég sokan írjátok, hogy a D vitamint még adjátok...
Lehet hogy veletek tartok és 1 éves korig Dani is kani fogja! Hiszen nemsoká' itt van! :wink:

Műtéti hegek: Bár én nem császárral szültem, azért akad rajtam műtéti heg. Pl a laparoszkópos nőgyógy műtét maradványa. de abból is igazán csak a köldökömben látszik, a másik 3 (kb 1 cm-es) vágást már meg se találom magamon! :lol:
A bal kezemen viszont van egy kb 5 cm-es heg (üveg vágott ki belőle egy darabot), az elég szélesre sikeredett és mint a gúnyos rajzokon a kezemen is látszanak a varrás pöttyei! :twisted:

Tejes dolgok: Ki milyen formában ad vagy nem ad tejet? Csaka színtejet nem adjátok vagy olyan ételt sem amiben tejci van?? Én még nem mertem adni tejes ételeket, pedig Dani már mindent enne velünk.

Móni!
Mi is átállítottuk a kazánunkat nyári üzemódra, vagyis nem fűtünk, de most a napokban igazán jó lett volna egy kis meleg, főleg fürdéskor. :roll:

(Dani egyre többször indul neki a világnak totyogva! Megzabálom!!)
Andy

Kép
oriandy
 
 


Nálunk nem volt bölcsőhalál a családban, de én mindenképpen ragaszkodtam hozzá, hogy vegyünk légzésfigyelőt. Mindenki gondol amit akar, de kb. úgy voltam ezzel, hogy ha kenyérre nem jutott volna, akkor is (na jó, ez erős túlzás :lol: ) A másik ilyen perverzióm a 12. héten a genetikai vizsgálat volt. Évekkel ezelőtt megfogadtam, hogyha egyszer terhes leszek, akkor el fogom végeztetni. Nem volt olcsó, 28 ezerért csinálták, de úgy voltam vele, hogy ha van rá pénzem és nem csináltatom meg, aztán kiderül, hogy beteg a baba, azt soha nem bocsátanám meg magamnak. Ezt úgy csinálták, hogy vért vettek és ultrahangoztak, és abból szűrték ki a down kórt és még egyéb rendellenességeket. Ha beteg lett volna a baba, akkor nem tartottam volna meg. És ha már itt tartunk. Képzeljétek, a múltkor néztem a TV2 Liptai Klaudia által vezetett gyermekműsort. Volt ott egy házaspár, akiknek down kórosan született a kislánya. És azt mondta az anyuka, hogy terhesen nem engedte a magzatvíz vizsgálatot, amiből kiderült volna a rendellenesség, mert úgy voltak vele, hogy ha beteg a baba, akkor is megszüli, semmiképpen nem vetette volna el. Egyébként annyira megható volt, ahogyan meséltek a kislányukról. Ti mit gondoltok erről?
Vendég
 


Bocsi, nem megy, ma béna vagyok!

Kitti! Mél ment!

Puszi mindenkinek, szép hétvégét!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Na mégis írok egy kicsit!

Kimike! Légzésfigyelőt nem vettem és nem is kölcsönöztem. Egy szobában aludtunk a gyerekekkel Mesi 10 hónapos koráig, gyakran egy ágyban is, ez csökkentő tényező.

A genetikai vizsgálat ügyében jobban megértelek! Bár én ilyet nem csináltattam, de ha bármi gyanú vagy kockázat lett volna, megcsináltatom, mert én is vagyok olyan "önző" (?????), hogy nem akartam volna beteg gyereket. Aztán meg a fene tudja...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Még egy kis kiegészítés, mielőtt valaki lelketlen perszónának kiálltana ki. :lol: Az abortusszal máskülönben nem értek egyet. Tehát ez azt jelenti, hogy csak abban az esetben vetetnél el bébit, ha az beteg lenne. De ha akaratom ellenére becsúszna egy terhesség, tuti, hogy megtartanám. Még ha ötös ikreket várnék, akkor is. :lol: :lol:

Gabella, mi van veled? Rázd meg magad, aztán írj! :lol:
Vendég
 


Ex: de jó nekünk, hogy 2 kiságyunk van? :D Ezt most mért mondod? Luxus? Van a kiságy, a fehér, ami a gyerekszobában van, abban alszik Mesi. Lackóé volt, neki is használtan vettük 8ezerért. A másik az öcsém ágya volt, Lackó anyuéknál mindig abban aludt, ez egy olyan ágy, hogy régi rossz ágyakból van összetákolva... Járókát akartunk szerezni valahonnan, nem sikerült, így ez lett a járóka... :-)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Az előbb volt egy jó poén!

Peluscsere után öltöztetem Mesit, és összerogyik.
Mondom: hoppá!
Erre Lackó: mit csinált Meske?
Én: - Összecsuklott. (Lackó elkezdi erőltetni a csuklást, hukk-hukk.)
Mondom: - csuklik, a lába csuklott össze!
Erre Lackó: - NEKEM MEG A SZÁM! :D:D:D:D:D:D:D

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Ja! Vencelnek is boldog hófordulót!

Kép

Tápszer: szerencsére Mesi egy kortyot nem kapott, de a faluban, most hogy emelték a tápok árát, sokan áttértek a gazdaságos Similac nevű, kilós kiszerelésű tápira, állítólag olcsó mégis jó. És tök jó nagy fém doboza van! :D

Császáros heg témához se tudok hozzászólni szerencsére.

Most viszont tényleg megyek, pusszanat!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Oriandy, Peti tejterméket kap (joghurt, túró, bolti tejberizs, stb.), csak színtejet nem. Nekünk azt mondta a doki, hogy mivel Peti nem tejallergiás (hiszen a tejalapú tápszertől nem lett semmi baja, na meg én adtam neki kb. félévesen házi tejbegrízt, mert semmi sem volt itthon, de ezt ő nem tudja, de attól sem lett baja), így 9 hósan adhatok már neki tejterméket.
Ja, ilyen "lyukas" hegem nekem is van az ujjamon, egy zsírgöböt szedtek ki jó régen, a vágás halvány, meg a varrás helye is, de azért látszik, szóval elég egyéni ujjlenyomatom van. 8)

Kimike, az a baj, hogy ezek a vérvizsgálatok csak bizonyos rendellenességet szűrnek ki, tehát hogy az jó, attól még sajnos születhet beteg baba. :( Nekem minden eredményem jó volt, így semmi más vizsgálatot nem csináltattam, de azt hiszem, én is megtartottam volna. Persze ez egyáltalán nem 100%, mert nem tudom, hogy mit gondolnék akkor, ha kiderülne a gyerekemről, hogy vmi baja van...

Gabella, nem luxus, gondoltam, hogy egyik az egyiké volt, a másik meg a másiké lett. Csak furcsa...
Egyébként ahogy írtam, jó ideje a miénk csak dísznek van, mert nagyon keveset alszik benne Peti.
Egyébként én is azt hallottam, amit te írtál, hogy a közös szobában való alvás is csökkentő tényező, mert akkor a baba hallja a szülei mozgását, légzését, stb., így nem alszik olyan mélyen...

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Én még nem adok tejes dolgokat Marcinak, kivéve Isti reggeli joghurtja, amikor a kanál hegyén addig kell adnia Marcinak, amíg ő is eszi, mert a kis torkos nem hagyja békén :lol: !

Én úgy tervezem, hogy tiszta tejet nem adok Marcinak, mert elég sok rosszat hallottam, tanultam erről.
Inkább ahogy Ex is írta, van olyan tejpótló a babáknak is, ami nekik tökéletes. Aztán majd meglátjuk, mert eszméletlen árak vannak...

Nekem nincs heg a testemen (kivéve a lábamon, amikor kiskoromban belesétáltam a kapába :shock: a mamáéknál, de az nem is heg, nem tudom megmondani micsoda, de látható a lábamon :( ). Ezt most csak azért írtam, mert én nem igazán tudom, ha egyszer lesz, akkor az hogy fog gyógyulni, de inkább nem legyen...

Fűtés: már mi sem fűtünk napközben, sőt éjszaka sem, csak este egy kicsit a fürdéshez, bár akkor meg megy a hősugárzó is :) !
Nálunk olyan meleg van éjjel, hogy eddig rajtunk volt a paplan felett az ágytakaró is, de már napok óta lerúgtam magamról, mert annyira melegem volt, úgyhogy most már este le is veszem az ágyról :lol: !

Jut eszembe fürdés :) : Marcit tegnap ültettük fel először a kis kádjában és ennek örömére akkor már megkapta az új fürcsis játékait is.
Úgy tud örülni mindennek, ha vmi újat kap, hogy ökölbe szorítja a kezét és elkezd remegni. Imádom!!!
Egy problémája volt csak, hogy 2 keze van, de 3 halacska :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !
Megoldotta, került a szájába is :) !

Kép

Kép

Eni

Eni
marcy
 
 


Jaj, az agyam szita!

Andi! Nagyon gratulálunk Daninak az első lépésekhez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Kimi!

Mi megbeszéltük még akkor Kofával, amikor nem voltunk összeházasodva, hogyha a baba megfogan megszülöm. Tehát, ha engem így nem akar, akkor most gondolkozzon. Akart. :-) Függetlenül minden körülménytől. Éppen ezért nem is csinálták meg csak a köt. vizsgálatokat, de ha mondjuk 35 felett jön baba, akkor nem fogom éppen emiatt hasbaszúratni magam. Ez páros játék, és igen, évekkel előtte meg kell gondolni. Kemény dolgok. Ott van a parancsolat, hogy ne ölj, és nincs csillaggal megjelölt bekezdés kisbetűvel, hogy kivéve, ha... Remélem soha nem lesz baj. Én valamiért jobban félek a gyerekkori ráktól, leukémiától, mint a Down kortól.
Már írtam, a hugom donga lábbal született. Apu akkor hagyta el anyut. Most ő a világ legbüszkébb apja, de nem lehet visszacsinálni. Másik családja van, néha látom, hogy rosszul döntött, de az ő döntése volt. A hugom 100%-ig tökéletes. Anyu nem vetette volna el, bármi baja van. Aztán kemény egy év meló, hogy rendbejöjjön. Egyedül, és még én is ott voltam alig négy évesen. Nem habostorta. De mint mondani szokták: That is life baby!

Légzésfigyelőt kölcsnadtuk, mert nem használjuk.

Ma nem leszek már, mert megyünk újszülöttlátogatni, aztán meg a ligetbe kocsmázni :twisted:

Puszi!

tjuca
 
 


Jók a képek Marcikáról. :)

Nem tudom nálunk miért hűlt ki ennyire a lakás, pedig minden nyílászáró új.

Én joghurtot, túrót, tejfölt (főzelékben) adok, tisztán tejet nem, de tejes ételeket sem. És ameddig lehet, addig nem is akarok. Én is sok rosszat olvastam a tejről.
Vendég
 


Juca, én minden betesgétől félek, vagy inkább tartok. A katolikus egyház egyébként az óvszerhasználatot is tiltja. Nekem ez túlságosan is szélsőséges, és több dilemmát is magában hordoz. Viszont pl. a gyermekorvosunknak azért van 5 gyermeke, mert mélyen vallásos. És jöttek szépen sorjában a gyerekek. Én abszolút megértem és tisztelem ezeket az embereket, mint ahogy azt már tegnap este is írtam.
És így van, ez páros játék. Szerencsére a férjemmel egy véleményen vagyunk ebben is, mint ahogy ti is Kofával.
Vendég
 


Sziasztok!

Eni!
Igen, jól emlékszel, könyvelek :-) illetve épp most Nyenyi bevallást szülök majd, meg szja bevallást a dolgozókra, meg áfa bevallást mert 20-a van, meg még mit tudom én mit, amire időm jut :twisted:
Igazából szeretem ezt a munkát, csak kevés időm van, így mindig rohanni kell és többet hibázom, mintha normális időm lenne, viszont így meg a hibajavítással is megy el idő...

Betegség-dolgok
Légzésfigyelőnk van, fontosnak éreztem, kb. annyira, mint Móni. Voltunk csecsemő-újraélesztési tanfolyamon is, hogy ha netán helyzet lenne, tudjak valamit csinálni, amíg szakszerű segítség érkezik. Soha nem volt ilyen a családban, mégis nagyon féltem tőle, nem tudom megmondani, hogy miért. Az első 6 hétben ezért is aludt velünk Misi az ágyban, aztán került át a saját kiságyába.
A komolyan beteg magzatot valószínűleg mi is elvetettük volna. Azt hiszem, nem vagyunk felkészülve egy súlyos beteg felnevelésére. Szerencsére nem kellett döntést hoznunk. A véletlenül bealakult baba meg megmaradt volna, de hát eddig ilyen döntést se kellett hoznunk. Lehet, majd 10 év múlva :-)
Móni! Írd meg kérlek priviben ezt a vizsgálatot, amin voltatok, jó? mert ha most nekiállunk Ketteskének, akkor engem is érdekelne! Idegesít, hogy 35 felett automatikusan bökdösik a pocakot mintavételhez, miközben a szúrásnak van 1% vetélési kockázata...
Remélhetően Ketteske bőven a 2008.9.30. előtt jön, de ha lesz Hármaska is, ő már feltétlenül a bűvös dátum után...

Egyébként a beteg gyerek sok mindent kihozhat az emberből, amiről nem tudtuk, hogy ott van. Unokanővéremnek nem sikerült a szülés, többször kapufa lett sajnos :-( Viszont a későbbi férjét meg elhagyta a felesége, mert a kislányuk betegen született. DE! az a betegség korrigálható volt, a műtéteket már az unokanővérem csinálta végig a kislánnyal, akit nagyon szeret, és aki ma tök egészséges, okos, kreatív művészember. Ha jól tudom, 20 éve nem látta a szülőanyját, de van neki egy édesanyja helyette!

Na, vissza a melóhoz!

Kata

Kép
wkata
 
 


Kata: a hideg is kirázott ettől a történettől, egyrészt, hogy a férfi ott maradt a beteg gyerekkel, másrészt, hogy unokanővéred vállalta és felnevelte. Ritka az ilyen manapság és jó tudni, hogy van erre is példa.

Még a "régi" csapatban volt Encus, aki a férje 2 kislányát vállalta úgy, hogy amikor hozzákerültek nagyon picik voltak. A kisebbik lány azt hiszem 4 hónapos. Le a kalappal Encus előtt, hogy olyan fiatalon ilyen "terhet" vállalt. Azóta pedig megszületett a közös babájuk is :) .

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Reggel már elkezdtem az írást, de Peti közbeszólt.
5-kor felkelt a nagyságos úr. Kivettem a kiságyból és leheveredtünk a szobájában lévő 1személyes ágyra. Fél óra múlva beájult. Peti foglalta el az ágy 2/3-át, én az ágy szélén. Közben Peti két kézzel kapaszkodott a pizsifelsőmbe, mert a kiságyba is úgy alszik, hogy közben a rácsot fogja! :shock: :shock: :roll: :roll: Mit ne mondjak király volt! Én nem tudtam aludni, de otthagyni sem mertem, mert mi van ha lefordul az ágyról, ahhoz meg túl éberen aludt, hogy átrakjam a kiságyba! Így az ágy előtt a földön ülve olvastam! :shock: Fél 9-ig!!!
Kép Kép

Tejes téma: Peti kap joghurtot, túró rudi belsőt. Kapott már tejjel, tejföllel készített krumplipürét, tejföllel behabart tökfőzeléket is.
Viszont amin kiakadtam!!! A szomszéd anyuka a Petivel egyidős kislányának tartós tejet ad tápi helyett!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: Legalább friss tejet, vagy házi tejet adna teával felesbe! Állítólag régen így csinálták, amikor még nem volt tápi!!! Végülis ő dolga, de a tartós tejen nagyon ledöbbentem.

A terhesség alatt én is csak a kötelező vizsgálatokon voltam. Én nagyon pozítiv voltam végig. Úgy gondoltam, hogy én is és a párom is teljesen egészségesek vagyunk, így egészséges gyerekünk lesz és kész!!!!
Alapvetően abortuszellenes vagyok, de!!! Amikor a nagynéném elhagyta a két szép gyermekét és összeállt egy cigánycsávóval. Beköltözött a putrijába és kétszer is terhes lett olyan betegségek mellett, hogy az orvosok is javasolták az abortuszt. Plusz végig dohányzott, plusz az életmódja stb. akkor én ajánlottam neki pénzt abortuszra!
Megszülte a kicsiket, egyik 85 dkg, a másik 90 dkg volt. Nagyon betegesek, bár nem biztos, hogy a koraszülés miatt, hanem az életkörülményeik miatt!!!!!!!!!!!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Kornél alszik, így most kihasználom az időt egy kis írásra!

Minden érintettnek boldog hófordulót és az Andreáknak (így utólag is - ezért elnézést) nagyon boldog névnapot kívánok!

Betegség: ha Kornél beteg lett volna, is megszülöm. Szinte könnyek gyűlnek a szemembe ilyenkor és nem győzök hálás lenni a sorsnak, hogy egészséges, de ha beteg lett volna, akkor is a miénk és ugyanígy imádnám!

Császár heg: nagyon szép és halvány az enyém. Akár bikinit is vehetnék fel, de én azt nem szeretem. Nagyon ritkán hordok csak. Talán az úszós múltamból megmaradt az egyberészes fürdőruha előnyben részesítése. ( húh, de jól sikerült mondat)

Eni: nagyon sajnálom, hogy a Szent György napi vásárt most a hátvágán rendezik, mert a jövő héten tuti elmentünk volna. De most a hétvégén sajnos nem jó, a keresztfiam bérmálkozik vasárnap.
Szombathelyen van valami gyerekváros rész vagy ilyesmi ugye?
Nem tudom pontosan mi a neve. Az milyen? Mikortól lehet illetve érdemes a gyerkőcöket odavinni?

Oriandy: hatalmas gratula Daninak az új tudományhoz. Nálunk is akadt az elmúlt pár napban egy-kettő. Az egyik a puszi küldés. (Illetve csak én hívom így, és hasonlóan a tapsoláshoz, akkor csinálja amikor ő akarja és nem akkor amikor megkérem.) /Na, ebben tiszta apja! / :lol: A másik a kapszkodva menés. Az asztalban, vagy ágyban kapaszkodva szépen végigsétál mellettük. Próbálkozik az elengedéssel is, vagyis inkább csak az egy kézzel kapaszkodással. S ma reggel nem hittem a szememnek, de Kornél lépcsőt mászott. Galériánk van ugyanis, és a gyermek 6 lépcsőt megmászott! Mondtam is apának,hogy csinálhat szép korlátot a lépcső mellé! :roll:

D vitamin: nekünk azt mondták, hogy a gyerek 2 éves koráig kell adni. Folyamatosan. De majd erre azért én is rákérdezek.

Kornélnak adok már joghurtot, túrót. Tejet nem, de azt még nem is akarok.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

Üdv: Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Ismét csak látható, mennyire nem vagyunk egyformák! Azon viszont ledöbbentem, hogy amerikában milyen törvényt hoztak az abortusz tilalmáról...

Más, főznöm kéne, de lusta vagyok.

Nem baj, nekilátok! Sziasztok!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gabi! e pillanatig nem jött át az email amit küldtél.

Lányok, nagyon rohanós napom van, csak este jutok normálisan gépközelbe, akkor visszaolvasok és írok is.:-)

Puszi mindenkinek!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Kitti! Mindjárt újra próbálom!
gabella
 
 


Kitti! Ezt írja ki:

Hi. This is the qmail-send program at citromail.hu.
I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following addresses.
This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out.

És nem megy el...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!
Nagyjából meggyógyultunk!

Talis képek és videó nagggggyon jó!Kicsit irigykedtem!Látszott,hogy nagyon jól éreztétek magatokat.A babóitok pedig tündériek!!!!!!!!!!

Kedves Juca!
Hogy írhatsz ilyet,hogy Kinga girnyó!Ő kislány!Olyan igazi kis törékeny kislány.Különben hiába,hogy Dávid nagy súllyal született,most csak 9 kg és 72 cm.Remélem jót kocsmáztok!!

D-vitamin:nekünk a doki 2 éves koráig mondta,de sogórnőm anno csecsemőosztályon kezdte a pályafutását ő azt mondta ha már ilyen jól és sokat süt a nap nem kell.
Tápiról már nyilatkoztam régebben,de ha akkor elfogdja Dávid a tápit akkor biztos még én is adnám neki és ugyanilyen bizonytalan lennék mint ti.Viszont a multkor be kelllet vinni a Dávidot az ügyeletre és ott szörnyülködve kérdezte az orvos,hogy már nem kap tápszert!Még kellene neki!
A mi kaja rendünk:reggeli ovomaltinos(ez maláta kávé és pici kakaó keveréke rengeteg vitaminnal és ásványi anyaggal felturbózva)tejci 250 ml
tízórai(ne szörnyülködjetek)4 danonino,de van amikor 6(a picike fajtából),vagy medvesajtos kenyér
ebéd főzelék husival
uzsi gyümi ebből bármilyen mert mindenevő
vacsi főzés nélküli tejbegríz(himmeltau vagy milupa)vagy tejpép
inni kb.4-5 pohár(1,5 dl-es)csecsemő tea vagy 100%-os gyümilé,ebből leginkább a narancs a menő
és persze ha valaki eszik akkor azért ő is odatelepszik enni,ez még plusz meg mindennap egy puszedli,mert imádja.

Légzésfigyelő:mi még használjuk,de csak gyávaságból,igazából szerintem nem volna rá szükség.Egyszer úgy is el kell hagynunk,örökké nem retteghetünk,hogy lesz valami a gyerekkel.Amúgy 13 hós korig ajánlják.Úgyhogy várunk még egy hót.

Eni!Eddig nem is akart Marci felülni a kádban?Csak azért kérdezem,mert Dávid még 10 hósan sem akart a kádban ülni,csak ordított ha felültettük.Aztán én is vettem neki játékokat(még mert már volt egy pár)és azóta viszont akkor ordít ha egy kicsit el akarom fektetni hajmosáshoz.Én adok Dávidnak tejet,de először laktózmenteset kapott,mivel férjem laktózérzékeny,de kipróbáltuk a másikat is semmi baja nem lett tőle.Sokáig az 1,5%-ost higítottam felesbe,de most kb.egy hónapja nem higítom már.Nekem elég szép a hegem a császár után,de már 3-szor műtötték a lábaimat és azok látszanak.Nekem laporoszkópiánál már az új eljárást alkalmazták és csak a ködökömnél vágtak kb egy cm-et az nem is látszik.Utólagosan Marcinak nagyon boldog hófordulót!!

Oriandy!Daninak nagy-nagy hurrá a járáshoz!!!!Még mindig hűségesen szavazok rá!Kérdezted még a multkor,hogy megszenvedte-e Dávid a fogait,azt kell mondjam,hogy egy kis hasmenésen kívül más nem volt,még nyügis sem volt.

Ex!Tévedésben élsz!Ha néha is de jövök,tehát mindannyionk közül nekem a legmagasabb a BMI-m.50 Kg plusszal én már rémisztgethetek.Nekem még a hasam is akkora mint 6 hós terhesen.

Na egyenlőre lelövöm magam,főleg azért mert nem nagyon olvastam vissza az majd csak eztán jön ha lesz egy kis szabadidőm.Most megyek sütkérezni mert vasárnap lesz Dávid keresztelője,szülinappal egybe úgyhogy lesz dolgom.Azért este még jövök és ígérem akkor már nem felejtek ki senkit.Ugyhogy Gabella,Tandika,Kitti,Móni és a többiek bocsi,rólatok sem felejtkeztem el.
Mindenkinek szép délutánt!Andi

Kép
Mire nem jó a fürdőkád!?

Kép
Kép
veráska
 
 


DÁVIDNAK NAGYON-NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!!!

Kép
Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Hellóka!

Ma nincs ovi, ezért kissé vissza kellett zökkennem az édes hármasunkra. Noi tök nyafi a betegség miatt, hogy nátha a fogtól van e, vagy csak úgy jött fogalmam sincs. Kap Panadolt, de ma már az se sokat ér. Most épp aludna...ha tudna szegény.

Betegség: Én anno még ezer éve mikor cstlakoztam még pocakosan, nem írtam le a kálváriámat, ahhoz még nem volt erőm. Így utólag már le tudom írni, de most se könnyű. Szóval tudjátok van az a bizonyos 12. heti u.h. Na, ott nekem azt mondták van egy ciszta a fejében. Hát, gondolhatjátok mit éreztem. Azt mondta a doki valószínűleg felszívódik, de beszéljek a nődokimmal. É akkor én inkább bevállaltam a "hasbaszúrást", amit támogatott a dokim, hogy megtudjuk minden o.k. e. Persze annak kb. 3 hét az eredménye addig meg izgultunk, meghát akkor volt a Máté 2-nél kicsit több, pont dackorszakban, hát visszagondolva szegénykém biztos sokszor ideges lehettem vele. Ja, és az volt még a fura, hogy mire meglett az eredmény, már tök sok hetes voltam, tehát elvetetni már nem lehetett volna. Aztán kiderült minden o.k, de...A szívében kicsit túl sok folyadék volt, vagy mi. Na, szóval kb. 15-ször mentem mindenféle szív u.h.-ra, meg minden vizsgálatra. Hát, nem kívánom senkinek, de szerencsére Noi épp., és egészséges, és imádjuk.

Altatás szopi nélkül: Máténál úgy volt, hogy 1 éves kora körül vettem neki szójatejet szívószálasat, tök szerette. Aztán egyszer anyuéknál aludt, mi esküvőztünk, és akkor is azt kapott alvás előtt. Így szokott le 15 hósan. Azóta is imádja. Ő sose tápizott, de a sima tejet se szereti sajna. Neki a szójatej a tej, pedig tök drága.......

Ex: Olyan hintában fordul meg, amit az Eni feltett. Megfordul, és félig feláll, na akkor kell kikapnom. Tegnap a kádban pördült egyett, persze csomó vizet nyelt. Nem semmi, kissé zsizsegős. Máté inkább lassú volt, ő verbálisan volt gyors fejlődésű.

Kaják: Hát, nekem se eszik már üvegest, meg turmixolóst. Tegnap túrós tésztát kapott, persze nem sóztam meg a tésztát. Hát, az se érdekelte. Lassan azt eszik, amit mi, csak mindig kis adagot megmentek, és azt nem fűszerezem úgy. Tejet még nem ivott, de tejfölt, kefírt evett magába, szereti.

Eni: Én találkoztam anno Enikővel, és még a hasonlóságot is láttam a nagy lányaival....Ja, ugyanilyen halaink vannak. Édes ahogy örült neki a fiad. Máténak vettem két új h. lapátot, annyira boldog volt, hogy mindenkinek aki szembe jött, mutogatta. remélhetőleg még sokáig így örül az ilyen "csekélységeknek".

Homokozó: Én sajna meg vagyok lőve, mert Máté miatt ovi után oda járunk, és Noi kiugrik már a kezemből, szóval már 3-szor "homokozott". Egyszer durva volt, Mátét próbáltam rábírni dobja már el azt a csikket, amivel bosszant, erre Noi szájából egy Anyuka halászta ki a kavicsot....Ilyenkor tiszta depi leszek, hogy mért nem tudtam inkább rá figyelni.

Mentem, alszanak!!

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Sziasztok!

Dávidnak nagyon-nagyon boldog szülinapot!
Kép

Anita, Peti és Kornél

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok,

csak gyors bekukk,

Veráska: DÁVIDNAK BOLDOG 1. SZÜLINAPOT!!! ÉLJEN-ÉLJEN!!!


Majd jövök még, csak most éhes vagyok :lol: !

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok Lányok!

Gabi, végül megkaptam a cuccost, köszike! Móni, Neked is.

Ma nagyon húzós napom volt. Kora reggel a két nagynénémért mentem ki az állomásra - jöttek hétvégére - aztán berohantam értekezletre, utána Ádiért. Délután vele játszottam aztán meg elvégeztem a férjem által kiadott utasításokat: vegyek neki kondibérletet, tankoljak és menjek érte a munkahelyre egyúttal.:-)Jókislány voltam és mindent megcsináltam.

Igencsak termelékenyek voltatok ma, igyekszem a fontosabb témákra én is reagálni.

A légzésfigyelőt mi csak béreltük és visszavittük amikor Ádám betöltötte a hat hónapot. Míg volt, sosem csipogott és bízom már annyira a kisfiamban, hogy nem felejt el levegőt venni alvás közben.Nagyfiú már! :) Nem frusztrál ez a dolog.
Ráadásul annyiszor ki kell venni az ágyából éjjel mai napig, hogy már nagyon untam ki - be kapcsolgatni a készüléket!


Az egyik barátnőm szintén császárral szült - mint jó néhányan közületek is - és olyan jól sikerült a vágása, hogy a heg kevésbé szembetűnő mint az én terhességi csíkjaim tömkelege. :evil:
Ma már nagyon ügyesen dolgoznak a dokik ezen a téren, ügyelnek az esztétikára.
Mondjuk, igaz ami igaz, amikor én szültem, feküdt velem egyszobában két császor anyuka, iszonyű kínok között, úgy fájt a sebük, hogy fel sem tudtak kelni én meg szülés után pár órával már vígan sétafikáltam a kórház udvarán a férjemmel.


Képzeljétek kaja ügyileg ma megint fejlődtünk: Ádám ma délután uzsonnára megevett egy danon könnyű is finom joghurtot egy fél zsemlével. De hogy micsoda élvezettel csámcsogott rajta! :D Olyan izgi hogy lassan mostmár normál kajákat is ehet a gyerek. Őszintén szólva a kutyulást kevergetést turmixolást már én is nagyon unom. Úgyhogy itt az ideje.

Én is épp ma gondoltam Ritáékra, hogy vajon hogy sikerült nekik az egyiptomi túra. Remélem, mostmár mielőbb hallat magukról, mert nagyon kiváncsi vagyok. Meg is nézem a blogját, hátha oda már "macskapart" valamit. :D

Móni, úgy látszik, egyszerre működünk. Ha járnánk úszni, ma mi sem mentünk volna. :twisted:
Milyen jó volt az elmúlt csaknem másfél év enélkül a nyavaja nélkül... :roll:

Na megyek, mert úgy látom Ádi feje mindjárt leesik olyan álmos, meglehetősen imbolyog.Egész délután kolbászolt jobbra balra, persze felnőtt segítséggel, de legalább két lábon. én mondom, ebből egy hónap és járás lesz! :D

Szép estét Nektek!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


császor anyuka egyenlő császáros anyuka, de hülye vagyok! :twisted:
Bocsi!

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Kitti, nekem nem fájt olyan nagyon a sebem. A szüleim meg is lepődetek, hogy a kórházi folyosón simán kint álltam velük és beszélgettünk. Mondjuk az első ágyból felkelés nem volt kellemes, de utána simán jártam keltem. Sőt, mikor mentünk haza cipeltem a cuccomat is, nem volt kevés.

Veráska: Isten éltesse Dávidot 1. szülinapja alkalmából! Majd tegyél fel képet a vasárnapi buliról. És ha van kedved, összegezd kicsit, miket tud már a nagy fiad?
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi a dícséreteket és Dávidnak boldog szülinapot!!!

Olyan jó idő volt ma is, hogy szinte egész nap az udvaron voltunk. Danit beleraktam a hintába és 5 percen belül be is ájult....
Bocsi, hogyha mostanában esetleg el-el tünögetek, de közös képviselő lévén ezer meg egy dolog szakadt a nyakamba.
Társasház biztosítás, hitel, udvarrendzés stb. Szóval van miután rohangálnom. De azért ígyekszek jönni, ahogy tudok!

Most megyek és csinálok tejbedarát a ház urának. Megőrjít ezzel.... :twisted: Mindig ilyenkor kívánja meg. Én meg mire végzek mindennel és Dana is alszik, örülnék, hogyha letehetném a hátsóm, de nem... :twisted:

Na, majd jövök még ha tudok!


Kép

Kép

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

Csak gyors bekukk, kivagyok, egész nap mentünk...

Reni!
Épp házitejet nem szabad adni, egészen 3 éves korig a babáknak (az én listám szerint legalábbis :roll: ).

Veráska!
Nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánok Dávidnak!

Légzésfigyelőt mi sem vettünk, felesleges lett volna, mivel velünk aludt az elején a nagyágyban, aztán meg a kiságyban, de az is ott volt az ágyunk mellett pár centivel.

D-vitamin: két éves korig kell adni, legalábbis nálunk ez a protokoll.

Tejes dolgok: én ma túró rudit adtam Kendének, még nem kapott, majd meglátjuk, nem lesz-e gond. :roll:

Na megyek is, most ennyire futotta...

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
norwell
 
 


Jó éjt lányok!

Én mentem alukálni!

Kép

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok Csajok,

gondoltam bejelentkezek még egyet este, mert holnap egész nap nem leszek :( .

Anita: kalandvárosnak hívják és nagyon népszerű, de inkább olyan 3 éves kortól. Már én is nagyon várom :) !
"A szombathelyi sportligetben épült fel 2002. augusztusára Magyarország legnagyobb játszótere, a Kalandváros, amely kalandvárral, hintákkal, Nautilus tengeralattjáróval, vizes játékokkal, homokozó játékokkal, drótkötélpályával, ügyességi és készségfejlesztő játékokkal, valamint mozgássérülteknek készült játékokkal várja a gyermekeket."
Beszéltem egy barátnőmmel, mondta, hogy nagyon jó és hogy igazi családi kikapcsolódás.

Veráska: eddig nem akart felülni a kádban Marci, néhányszor próbáltuk, de mivel tegnap hajlandó volt, ezért vittem be neki a játékot, ami nagy sikert aratott :) .
A mai napi fürdetés kész katasztrófa volt, mert most már ki is akar mászni a kádból, megfordul, feláll (már amennyire hagyjuk és tud :) ) . Szóval kezdi minden érdekelni, ami körülveszi.
Nemsokára nagykád lesz ebből :lol: !

Kitti: már kész nagyfiú Ádám :) , azt hiszem tényleg nem kell sokáig vesződnöd a turmixolt kajákkal.

Oriandy: nagyon édes Dani, ahogy kidőlt :lol: :lol: :lol: !
Nem semmi, hogy elvállaltad a közös képviselőséget (nem tudom, hogy nálatok ez hogy működött). Nekem nem hiányozna, remélem nálunk soha nem kerülök sorra :roll: .

Mára ennyi voltam, hív az ágy, aztán holnap reggel 5-kor meg kidob :( . Persze közben még néhányszor kelek, csak hogy kerek legyen a világ :) !

Írjatok sokat, hogy legyen mit visszaolvasni, bár tudom hétvége következik :lol: ...

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Hát nem is tudom már, hogy mikor írtam utoljára, az olvasásig azért néha eljutottam. Rengeteg dolog történt velünk azóta. Kezdődött egy fogzással, ami egy hétig tartott. Nagyon magas lázzal járt, és végig csak kézben volt el. Az volt a szerencsénk, hogy éjszaka azért megmaradt az egyszeri felkelésnél. Az evészetben persze ez visszavetette, hiszen szinte csak tejet volt hajlandó fogyasztani. Még szerencse, hogy bírtam szusszal. A végére meg pöttyös is lett, de nem tudtuk kitalálni mi okozhatta (új ruha, a sok gyógyszer, vagy evett valamit)
Utána viszont a mozgásfejlődése rohamosan megugrott. A fogzást követően azonnal megtanult felülni egyedül, nem egész egy hétre rá a kúszásból mászás lett, és pár napra rá meg felállt. Most ezt az állást gyakorolgatja. Ha így halad nemsokára totyogni fog. Megtanult integetni, és a nem-et is nagyon érti és tündérien tudja rázni hozzá a fejét, ha nem akar valamit :D A pelenkázás egy rémálom lett, épp hogy ki tudom nyitni a pelenkát és már spurizik is el a kakis fenekével, én meg kergethetem a törlővel.


Altatás Márk ugye anyatejes, de üvegből hajlandó csak megenni, tehát ebből a szempontból olyan mint a tápisok. Az esetek nagy részében (egy kis időszakot leszámítva) az utolsó etetésbe alszik bele, vagy ha nem, akkor kellően relaxált állapotba került már ahhoz, hogy leteszem, és elaltatja magát. Adélutáni alvásához is kell neki az üveg, nálunk épp ezért lett reggeli helyett az ebéd a tejcsi. Én is parázok rendesen, hogy mi lesz, ha nem lesz az üveg. (Mondjuk éjszaka sokszor a víz is elég neki, a lényeg a cumizás). Mondják egyébként, hogy az üvegből etetett babák jobban ragaszkodnak hozzá, mint a cicizősek a cicihez. Az ilyen etetés egyébként is lehet meghitt, hiszen a testhelyzet ugyanaz, és közben pl nagyon édesen simogatja a kezemet.

Az étrend
Reggelire kap tejpépet - ebből már megeszik egy adagot
Délben elalváshoz tejcsi - 200 ml, de van, hogy előbb elalszik, mintsem az egészet megenné
Ébredés után főzelék - ebből megeszik olyan 100 grammot, és utána mindig lecsúszik gyümi is 100-150 gramm
kora esti étkezés változó, gyümölcs, vagy amiket kunyerál, vagy babakeksz, de van hogy főzi
Este elalváshoz tejcsi 200 ml
És ő mindig felkel rendszeresen (szerintem már csak megszokásból is) fél 3-kor, és ekkor 200 ml tejcsi

Közel sem eszi meg azt a mennyiséget, amit kellene, de megtömni nem tudom. Egyszerűen nem köti le az evés. lassan fogok neki olyanokat adni, amit egyedül ehet, hátha az jobban fog csúszni.

Tejtermékek
Nálunk azt mondta a doki, hogy ha nincs gond, 10 hós kora után már lehet adni neki. Én csak azért vagyok kicsit óvatosabb, mert én tejérzékeny voltam, egyébként túlzottnak tartom. Márk evett már túrót, joghurtot, az én tejbe áztatott reggeli pelyhemből is knyerál folyton, és még nem volt gondja. Van babareceptes könyvem, angol írótól, és ott pl már egész korai időszaktól írja a pempősítéshez a tejet, és mindig hozzáteszi, zsírdús. A házi tejjel annyi gond lehet, hogy nincs pasztőrizálva, tehát lehetnek benne bacik, amik egy forralással eltűntethetőek. A boltunk egyik vevője a tejkutató intézet, és hát amiket ők mesélnek a bolti tejekről... Nem sok közük van a tejhez. A tartós meg még rosszabb. Én azt vallom, hogy mindig a természethez legközelebb álló táplálék a jó, vagyis, ha nincs anyatej, akkor egy ilyen idős babánál már nem kezdeném el a tápszert, hiszen az mégiscsak egy vegyipari termék, módosított cucc. Sokszor ez inkább a gyártók érdeke, hogy nyomassák, minél tovább az ő terméküket fogyasszuk, méregdrágán. Én anno is azt mondtam, hogy a négy hónapot húzzam ki tejjel, ha utána gond lesz (amire nálam azért volt sansz), akkor kezdődhet a hozzátápi. Ha eőbb, akkor persze tápszerkiegészítés. Végül úgy adódott, hogy hogy jóval 6 hós kora után is a tej volt a fő táplálék. Most már azért nekem is jelentősen megcsappant a termelés.

Légzésfigyelő
Nekünk van/volt, és szerencsére sikerült egy jófajtát venni, egyszer sem volt hamis riasztás. Úgy voltunk vele, hogy biztos nem fog kelleni, de ha van ilyen szerkezet, legyen, mert ne kisértsük a sorsot. 2 hete éjjelente mindig megszólalt és olyan fura hangon sípolt. 3 napba tellet mire rájöttünk, az elem merült le. Most már úgy döntöttünk, hogy új elemet nem rakunk bele. A bekapcsolás mozdulata annyira benne van a kezemben, hogy úgy hiányzik, olyan fura érzéssel jövök el az ágytól, mintha csak féig csináltam volna meg a dolgom.

Hegek
Sosem tartoztam a jó gyerekek közé, ehhez képest nincs is sok hegem. Egy van a lábszáramon, még 6 éves koromból. Játék közben megvágtam magam valamivel jó mélyen (akkoriban a seb hosszúsága a fél sípcsontomon túl volt), de én nem is éreztem. A sok buta felnőtt meg azonnal nyomta rá a sebősszehúzó sprayt, és így utólag nagy mázlim volt, hogy nem kaptam fertőzést a kitisztítatlan seből. A spray hatására viszont egy jó ronda hegem maradt. A császáros sebem nekem nem szép. Ez azért is alakult így, mert nekem jó nagy adag fókahájam van a hasamon, főleg ott lenn, és hát az a vastag réteg nehezebben gyógyul, mintha csak a bőr lenne. Műtét utáni nap a felkelés mondjuk iszonyatos fájdalommal járt, de ha már elindultam, akkor a járás nem volt vészes. 2 hét után meg mintha az összes fájdalmat elvágták volna.

fűtés
Nálunk jó, mert konvektorok vannak, és ezzel nagyon egyszerűen, nagyon gyorsan lehet befűteni, és ha épp meleg van, akor letekerjük. A gond az, hogy a mi lakásunk nagy része észak-keleti tájolású, ezért maga a lakás nagyon hideg, sokáig kell fűteni. Tavaly nyáron is a nagy hőségben 27 fok volt a maximum nálunk.
Már az őszi találkozónál is mondtam, kerti-partit, szalonnasütést nálunk a kertben lehet rendezni, rossz idő esetén a lakásban viszont nem nagyon férünk el a 60 m2-n.

Daninak gratulálok az első lépésekhez!
[color=orange]Dávidnak meg nagyon boldog születésnapot!!![/color]

Úgy örülök, hogy jól sikerült a hétvégi kirándulás!

A történésekből még kifelejtettem, hogy közben megcsináltattuk a fürdőszobát. Eddig csak zuhanyzónk volt, most lett helyette kád Kismanónak, mert a babakádat már nagyon kinőttük. Amíg csinálták, egy hétig anyuéknál laktunk, és ott nem volt net. Amikor meg hazajöttünk esténként inkább beültem a kádba, és nem gépeztem :);)

És mielőtt elfelejtem: ha valaki nem vett még gyerekülést a kocsiba, és a Römeren gondolkodik, akkor érdemes megnézni a renault kereskedőnél is. Igaz, hogy itt nincs színválaszték (saját színű szürke-narancs-ot kínálnak), de mi budakalászon kaptunk rá 15% engedményt. Ez azért már nem elhanyagolható!

Játszótér
A hintát nagyon szereti Márk, képes akár 2 órát is ülni benne :shock: :lol: . Eddig a homokozóba nem mentünk, mert még csak kúszott, ma viszont, hogy már mászik, beleraktam. Nézett nagyokat, nem merte lerakni a kezét, de nagyon édes volt, tetszett neki a sok gyerkőc.

Voltunk mérezkedni is, 7880 gramm és 69,5 cm a lurkó. Másfél hónap alatt mindössze 180 grammot hízott. Persze volt benne fogzás, meg az extra mozgás. Az a 8 kiló nálunk is nagyon nehezen alakul. Viszont cipelni így könnyebb :)

Mára el is dugulok, mert velem lesz tele az oldal.
Szép éjszakát mindenkinek.

Andi

amandi
 
 


A beteg gyermek témához még szerettem volna írni.

Az mindig annak a két embernek a döntése, hogy vállalni tudják-e a megnövekett felelősséget, a rengeteg ápolási feladatot, stb., ráadásul ilyenkor a meglévő testvéreket is figyelembe kell venni.
Hogy én hogy döntenék? Hát ez függ attól is, hogy milyen mértékű a betegség. Nem hiszem, hogy vállalni tudnám egy életfogytig tartó ápolást, és az aggódást, hogy mi lesz vele, ha már mi, a szülei nem leszünk. Az apróbb testi fogyatékosság az más, mert akkor még lehet teljes élete. Apu úgy született, hogy az egyik kézfeje nem fejlődött ki, mégis, én soha nem éreztem hogy ő más lenne, mint bárki más. Észre se vesszük ezt, mert mindent megcsinál. Persze most mondhatok bármit, hogy mit teszünk az csak akkor derül ki, amikor ilyen nehéz helyzetbe kerülünk.

Az viszont meglehetős ellenérzét vált ki belőlem, amikor valaki nemtörődömségből nem csináltatja meg a vizsgálatokat, vagy azt mondja ő mindenképp megszüli, utána pedig folyton sír, panaszkodik, hogy nem segít neki senki, hogy milyen nagy feladat. Ha valaki dönt, vállalja azt fel, és ne várja, hogy más oldja majd meg helyette. Lehet ez kicsit lelketlenül hangzik, sajnálom.

Andi

amandi
 
 


Jó reggelit Mindenkinek!

Oriandy: annyira édes Danika! :)

Marcy: jó lehet ez a kalandváros. Na majd ha a fiúk nagyok lesznek oda szervezünk talit. :wink:

Tényleg, most akkor lesz tali vagy nem lesz? És hol lesz? :lol: :lol:

Amandi: de jó, hogy jelentkeztél! Márk nagyon ügyes kisfiú! Gratulálok a mozgásfejlődéséhez! :) Nem dobsz fel róla egy fotót?

Kitti: akkor hétvégére van megint segítséged. Ádi el lesz kényeztetve. :) :wink:
Vendég
 


Colett!

Annyiszor van rossz diagnózis. :cry: Csak, amiről én tudok. Tegnap lett egy éves a kissrác (Beni megtaláljátok a Lolka blogon a blogomon linkeltem) a szüleinek fél időben mondták, hogy a kisagya kisebb a gyereknek. Több orvos is, nézte, volt aki szerint semmi gond, volt aki szerint határeset, minden lehet, és volt, aki kategorikusan azt mondta, hogy keméynen fogyatékos lesz a baba. Ők is megcsinálták 12 hetesen a vérvizsgálatos, UH-s vizsgálatot, de félidőben mit tudtak tenni. Aggódtak. Mi is. Aztán megszületett Beni, és semmi baja az égegyadta világon.

Volt osztálytársamnak a Boriját meg 14 hetesen akarták elvenni, mondván az anyja rubeolás. Nos Jutka állította, hogy nem lehet rubeolás, a házidoki nem tágított. Jutkának lett igaza, nem lett a kislányának semmi baja. És igen, majdnem félidősen már mit tud tenni az anya??? Sajnálom, hogy ilyen kálvárián mentetek keresztül, és örülök, hogy nincs semmi baj, és van egy fantasztikusan zsizsegő Noid!

Amandi!

Én a kötelező vizsgálatokat mindet megcsináltam, sőt (amniot nem nagyon csinálnak idő előtt, nekem az is volt...) viszont, nem csináltam markeres vértesztet, mert nem vetetném el a babát. Az pedig Istennek hála csak elmélet, hogy mi lenne, ha beteg lenne, mert Kinga ép, és bízom benne, hogy a többi manóm is egészséges lesz. De mint ahogyan Colett is írta, a legtöbb betegséget csak akkor veszik észre, mikor már nagyon előrehaladott a terhesség. Én pl. a Down szindrómától nem féltem, mert sosem volt a családban. Viszont azért a szülés alatti oxigénhiány többször ott volt az álmaimban, vagy a rák. Előbbi pedig sokkal sokkal gyakoribb, mint gondolnánk. :-(
Anyu egyedül végigcsinálta az egy évet a hugom "gyötréséval", majd a felnevelésünkkel. Nem panaszkodott, rém büszke ránk, de azért néha láttam, hogy fáradt volt. Abban viszont biztos vagyok, hogyha ránk néz, akkor azt látja, hogy igen megérte. Apámat is értem valamennyire. Megijedt, kiugrott a házasságból. Szeretem, mert az apám, de a hugomban mindig van egy tüske, hogy annak idejé őt lazán otthagyta anyámra, és igen ő nem bízott abban, hogy rendbejön. De mint mondtam nehéz dolgok ezek, és ne is legyen senkienk soha olyan helyzete, hogy döntenie kelljen! :-)
Itt vagyunk mi (mondjuk ezen pont nem látszanak a virgácsaink, de azért egész korrektek, bár Najomiét nem éri el egyikünké sem, azé szódával elmegy, még miniben is :wink::
Kép

Wawel!

Násszasszonybébi, mi nagyon hasonlítunk! Jó lenne már találkozni. Remélem Kornél nem csajozik, mással, csak Kinga az első. Kingánál viszont jelentkeznek a kérők....

Dávid!

Nagyon boldog szülinapot!

Norwell!

Jól vagytok már???? Örülök, hogy Kende megint császkál.


Tegnap benn voltam a Szabolcs utcában babalesen. Olyan pirinyók, most így Kinga mellett, és olyan csönd volt, sehol egy "éhes vagyok" jajszó. Aztán nagyot kocsmáztunk, majd a mai gyerekzsúrra vásároltunk. Fél tízre értünk haza. Kinga mintaszerűen viselkedett! Néha jobban viseli a jövést-menést, mint én. Voltunk trolizni, vonatozni, buszozni, evett zsíros kenyeret a kocsmában, szedett nekem virágot a gesztenyefáról... tündérke.

Bocs, akit kihagytam. Most ennyi telt.

tjuca
 
 


Sziasztok lányok! Szép jó reggelt!

Segítsen valaki! Szeretnék valahova feltenni egy videót és megmutatni nektek, de fogalmam sincs hova és hogy lehet!!!!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Én azt gondolom, hogy egy testileg kis mértékben fogyatékos, ellenben teljes értékű életet élni tudó embert össze sem lehet hasonlítani egy szellemileg sérült, vagy egy testileg súlyosan sérült, magatehetelennel. Az is más, ha a szülés után derül ki a probléma, mintha még a terhesség korai fázisában.
Én nagyon nagyon jónak tartom, hogy vannak ilyen vizsgálatok. Ezen kívül is annyi baj történhet, így legalább jó néhány rendellenesség kizárható.
Colett, egyik ismerősöm ugyanilyen kálváriát járt végig. :-(
Vendég
 


Sziasztok!

Tegnap olvastam kicsit, de ma először írok, aztán olvasok, mert fordítva az előbbire nem marad időm, párhuzamosan meg nekem nem megy... :?

Szerintem 1 valamire tutira rámenne a házasságunk, mert ebben a témában nem értünk egyet férjjel, mégpedig arra, ha megszülném a beteg gyermekünket. Mert megszülném és felnevelném! Azon oknál fogva, amit Juca is írt...
Éppen ezért nagyon féltem, de bíztam Istenben.

3 éves koromban magamra rántottam a forró kávét és a jobb karomon van 1 égési sérülésem. Csúnya. Volt plasztikai műtét, de nem sikerült. Elcs....-ék az orvosok, így a jobb lábamon is van egy csúnya heg, mert hentesmunkát végeztek. A műtét meg azért nem sikerült, mert még a gyulladt karomra tették rá a saját bőrömet, amit ha nem sietnek vele, befogadott volna a szervezetem.
Ezért a plasztikázás már szóba sem jöhet, a lézer meg ugyanúgy heget hagy. Még van 1 lehetőség, de az nagy macera...na nem részletezem. Ilyenkor, mikor jön a jóidő, az elején rfeszengek, de aztán megint megszokom és fel sem tűnik. Az sem, ha bámulják az emberek. Csak a páromat zavarja néha az emberek reakciója. A gyerekek viszont nagyon cukin reagálják le a dolgot....
Még annyit, hogy nagyon szerettem a kórházban lenni, a gyerekosztályon nem volt hely, ezért nénikhez kerültem és nagyon kényeztettek, meg a nővérek és dokik is...
Pont akkor született a hugom és akkor hozták haza a kórházból, akit nagyon vártam. Nagymamám "vigyázott" rám. Az a szomorú, hogy kimaradtam a hugizásból sokáig és anyukámnak nagyon nehéz volt...
Sokat tudnék mesélni, de ennyi.


Vencel tegnap nagyon nyügi volt, alig evett valamit. Biztos a foga...

Mári

Kép
mári
 
 


Még annyit, hogy egy ismerősöm megtudta, hogy a babája csúnya rendellenességgekkel fogant meg és valószínű nem is fog élve megszületni, mégis kihordta a babát majdnem a 40. hétig, aki halva született. Nagyon becsülöm a bátorságukat és a nem önzőségüket. Megadták az esélyt, hogy emberhez méltóan haljon meg a kisbaba és élessen az anyaméhben amíg élhet...ezt sem részletezem...

Mári

Kép
mári
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?