Új privát üzeneted érkezett!

Tüncsi :)
Oké a randi. Írd meg mikor érsz rá. Már nagyon kíváncsi vagyok Répácskára.

Tynus :)
Akkor tudom melyik az a bolt, csak a nevét nem tudtam. Egyszer jártam ott, de nagyon gyér volt a választék. Az Árkád mellettiben sértődtem meg, oda többet nem megyek.

Kép
Kép
tiza
 
 


Tiza :)
Már nagyon sok könyvben, meg a neten is van lista arról, mi minden kell egy babának.
kezdetekben nem kell olyan sok rugi és kombidressz, mert hamar Kinövik, meg még nem koszolódik annyira. A nyári melegben meg hamar megszárad, ha kimosod.
Ha nem találsz ilyen listát, szívesen segítünk összeírni Neked!

Suzy :)
Nagyon jó ötlet, ha elmész másik dokihoz. hamarabb megtudod az igazságot, ami bármilyen fájdalmas, talán jobb, mint a bizonytalanság! Kívánok sok erőt és nagyon bizakodom!

Nekem meg kezd kirügyerzni az arcom :( Eddig "csak" a hátamon és a mellkasomon jöttek a csúnya patik, most meg az államon is :( Domcsival is elárasztottak a terhesség utolsó harmadában.
Méghogy szebb lesz a kismamák bőre! Ez is alkati kérdés lehet.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Lányok :)
Tegnap Susy lesújtó híre miatt nem is mondtam, hogy voltam dokinál. Megvizsgált, és volt uh is.
Boldikámat kicsit soványnak találta doki bácsi, azt mondta hízlaljam fel picikét. Különben mindenét lemérte, és a többi dolog rendben is volt.
Elmentünk ügynökömmel, megnéztük a szülészetet, és egyáltalán nem gáz, sőt nagyon tiszta volt, rend is volt, és még a nővérkék is kedvesek voltak. Van egy 2 ágyas és egy 6 ágyas szülőszoba. A császárosok (ha van hely) a 2 ágyasban szülnek, úgyhogy remélem én szerencsés időpontban fogok szülni :P

Kép
Kép
szilva069
 
 

 
 

Sziasztok!

Szilva :P

Jó hír, hogy rendben van a környezet a Jánosban, meg hogy Boldi is jól van, kicsit hízlald, nna.

Nelli :P

A mellkasom nekem is kezd apró pattikkal tele lenni :roll:
Hormonális...


Csajok!
Nekem csak a 12. héten kellet utoljára uh-ra mennem, legközelebb meg akkor kell mennünk, ha megjött az afp eredménye. Ezt ugye csak most a 17. héten vették le, tehát csak a 19.-be begyek csak :(
Pedig már úgy várjuk a drágámmal a viszontlátás lehetőségét...
Meg meg is nyugtatna...
Nem gáz, hogy ilyen ritkán?(7. ,12., 19. hét :?: :?: )
Méhszáj vizsgálatom még nem volt. Az még korai ugye :?:

Kép
bogáncs
 
 


Sziasztok!

Nelli, én kiváncsi lennék arra a listára :)

Bogáncs, én is ezekben az időpontokban voltam. és még nekem sem volt méhszájvizsgálatom. A 30. héttől csinálja a doki. Kérdeztem a védőnőt, hogy ez igy rendben van-e, hogy ilyen ritkán akar látni a doki, /mert most is a 19.héten voltam nála, és a 30.hétre vár :? /, és hogy még nem csinált méhszájvizsgálatot, azt mondta rendben van, aztán én is belenyúgodtam. No de azért megjelenek ám nála 25-26.héten, a 4d-re, csak nem dob ki :D

Tiza, de jó neked, hogy látod ficikét :D
Én akkor kapcsolódtam ide be, mikor 1 hónapos volt, és mindig elkápráztatnak a képei, apának is mindegyiket megmutatom :)

Ma reggel már apa is érezte a babó mocorgását, hát ha láttatok már boldog embert, mondtam is neki, hogy gyanús hogy ilyen jókedvűen megy a dolgozóba :)
Én meg mindenféle hülyeségeket összeálmodtam, hogy hazavittük a kicsit a korházból, és délben vettem észre, hogy elfelejtettünk pelust venni, rohanni akartam a boltba, de anyu nem vállalta a babát :D /szegény anyám, pedig éppen a másik véglet lesz, már szólt a melóhelyén hogy akkor kell neki 2 hét szabi/

Szerintetek jó dolog ha az első napokban van segítség, nem akarok majd egyedül lenni, vagy ha rám jön a bőgés, akkor sem akarnám, hogy odaugorjon, hogy ő majd megcsinálja :roll:
Vagy örülni fogok, hogy lesz valaki mellettem?
Hát nemtudom :roll:
Na megittam a tejeskávémat, aztán szóf....om lett :oops:
Mindenkinek szép napot!
Emma, nagyon boldog névnapot kívánok!
Kép

Kép
mona76
 
 


Mona :P

Köszi, ez megnyugtat, hogy Te is ezekben az időpontokban voltál :P

Hát én úgy vagyok vele, ha ezen ábrándozom :oops: :P , meg a drágámmal is beszéltük, hogy az első hetekben mi inkább hármacskán szeretnénk lenni. Összeszokni, belerázódni a babázásba. De ez teljesen egyéni. Meg aztán a mi anyukáink egyik sem túl jó természet :oops: :oops: , olyan észosztó típus...

Bogáncs

Kép
bogáncs
 
 


Tiza!
Lehet, hogy nincs nagy választék, de legalább jó lesz rád, amit veszel. Nagyon sok cuccot én nem is vettem, főleg csak 2hosszú és egy halásznacit, mert utánna azt úgysem tudod felhúzni. Fölsőket vettem, hogy az majd úgyis jó lesz később is, hát ne tudd meg... valamelyik nap fel akartam húzni, és bennük van a hasam nyoma! :lol: ugyanúgynéztem ki mint terhesen.

Kelengyelista: asszem itt a babaneten is van.
http://poronty.blog.hu/2006/11/03/babakelengye
http://gportal.hu/gindex.php?pg=1179019 ... 958359ade8
http://velvet.hu/poronty/2006/11/03/babakelengye/

Egy tanács: Ne vegyetek nagyon sok ruhát, főleg a 56-62-es méretből, mert az 56-ost pl. mi 4hétig hordtuk. van olyan cucc is, amit még rá sem adtam.

Én most kezdek el minőségi angol babaruhákat árulni másodkézből, nagyon jó áron vannak. párszáz ft body rugi. Csináltam egy honlapot, de még a képek nincsenek feltöltve, ha kész lesz, és valakit érdekel, szólok.

Mona! Nekem volt segítségem az első napokban, de annyira dilis voltam, hogy nem kértem semmiből, és senkitől. Tehát jó, ha olyanod van, aki tud jönni, és nem sértődik meg, ha azt mondod, hogy most elég volt. A baby blues nem betegség, a szüléssel jár együtt, de azért kívánom, hogy ne legyen olyanod. Cudar egy érzés. Az ember nyakába szakad hirtelen egy bömbölő gyerek minden bajával, és hirtelen nem tud vele, meg a sok érzéssel mit kezdeni.

Vizsgálat: Minden kórházban máshogy van, ahogy én a másik fórumomon tapasztaltam. Nálunk minden hónapban volt uh is és hüvelyi vizsgálat is. A 36.héttől pedig hetente kellett menni, de ott uh már nem volt, mert a feje sem fért bele a képbe.

Mi jól vagyunk, csak egy kicsit betegen. Egy nap csak egyszer kell szívni az orrát hálistennek. Nagyon nehezen viseli, pedig nem fáj, kipróbáltam. Le kell fognom szegényt, de muszáj, hogy kapjon levegőt rendesen. Na, orrrszívós porszívót mindenképp vegyetek!!! A másik semmit sem ér.
Lénát rászoktattam az egyedül elalvásra. Az első pár napban max. 9percet sírt, most már ott tartunk, hogy elkezd ásítozni, kap egy kis nyugicict, de nem hagyom elaludni. Böfiztetem, és megy az ágyba. 2percig játszik, nézelődik ,aztán mint akit fejbevágtak(nem tettem :lol: )elalszik. És nem fél órát!!!! 1,5-2-t. Úgyhogy most van időm. és ő is sokkal kipihentebb, és jókedvűbb. Nagyokat szokott már kacagni. 6,2kg volt múlt héten, és 64cm.

Valaki írta a 25.héten a baba súlyát. Szerintem nagyon szép. Mi 24+6-osan voltunk, 698gr volt, és 3350-nel született. Szerintem ez jó, nem is nagy, és nem is kicsi.

tynus12
 
 


Mona :)
Nekem is ritkán van már UH. Volt a 13. héten, a 18 hetes nagy UH, meg 24 hetesen.

Nyári baba esetén:

Lista:
- 3-4 rövidujjú kombidressz
- 2-3 hosszúujjú kombidressz
- 4-5 pamut rugi (elsősorban vállpántos)
- 1-2 vastagabb rugi, ha rossz idő van
- 2-3 kardigán
- vékony pamutzoknik
- 2 vékony pamutsapka
- 1 vastagabb takaró
- 2-3 vékonyabb takaró
- legalább 20 db textilpelenka
- 2 fürdőlepedő
- 2 nyári hálózsák
- 2-3 lepedő a kiságyba
- eldobható pelenkák
Ha nem nyári a baba, akkor persze a vastagabb dolgokból (plüss rugik, hosszúujjú kombidressz, vastagabb kardigán, vastag sapka, sál) kell több, plussz hozzájön overál, esetleg pólya.

Persze aztán vannak a nem ruhaneműk:
- babakocsi, esővédő a kocsira
- ágy, ágyvédő
- pelenkázó
- kiskád, fürdető szekrény vagy állvány
- autósülés
- később: etetőszék
- esetleg hordozókendő vagy hordozó
- körömvágóolló, kefe, popsitörlő, popsikrém,
- alkohol, vatta, hintőpor a köldökcsonk kezeléséhez, doki írja fel
- fürdetőkrém
- esetleg vízhatlan popsialátét tisztábatevéshez
- táska utazáshoz
- mellszívó, hozzá üveg
- fertőtlenítő tabletták
- esetleg szoptatós párna.

Ezt a listát a többiek kiegészíthetik, ha valamit nem írtam.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Bogáncs!

"Meg aztán a mi anyukáink egyik sem túl jó természet , olyan észosztó típus... "
A páromnak sajnos már nem élnek a szülei, de anyuval is ez a helyzet :oops: :roll:
A napokban elkért minden kismamaújságomat, hogy képben legyen, ez még nem is lenne baj, de tudom hogy majd annyira ki fog okosodni belőlük:(
Egy faluban lakunk, bár 1,5km van közöttünk. A páromnak még van hozzá türelme, de nekem már néha nincsen. Persze nem akarok vele veszekedni, és megbántani sem, mert tudom, hogy a magamódján jót akar, na de....

Kép
mona76
 
 


Mona :D

Húú, látod, erre céloztam, akkor Te megérted. Én sem akarom megbántani, de néha már túlzás, amit csinál... a párom nálunk is jobban tolerálja még a dolgot, de azért jól látja már ő is a hibákat. Abban az állapotban, amikor az ember tényleg örül, hogy lyuk van a fenekén :oops: , talán hálásabb, ha nem tartózkodik állndón ott egy ilyen típusú anyuka... Erről az állapotról írt Tynus is.
Gondoljátok át.

Bogáncs

Kép
bogáncs
 
 


szilva!
garatulálok, hogy minden rendben van a babócával. Tessék egy kicsit felhízlani valahogy.

Olyan rossz olvasni, hogy miket fogtok venni a kis jövevénynek :cry:
Szívem szakad meg...
Èn nem vagyok túl jó passzban. Olyan üresnek érzem magam.
Talán holnap megyünk másik dokihoz, ha tud fogadni.

Azért olvaslak benneteket, de valszeg megint a másik topikba kell majd írnom. :( :( :(
susy75
 
 


Susy,
megértem az érzéseidet. Szinte érthetetlen, hogy miért vannak ezek a dolgok. Azért várd meg a következő vizsgálatot, hátha jóra fordul minden.

Szilva :)
A császárt nem műtőben csinálják? Vagy ez most hogy van? :shock: Közösbe lesztek a szomszéddal?
Tessék egy kicsit többet pihenni és enni! Ennek örülök, hogy minden rendben volt a Jánosban. Én azt hiszem holnap megyek.

Kép
mofly
 
 


Nelli, Tynus :)
Köszi a listát, de ilyenem van, mindegyik mást ír. Én pl júliusra túlzásnak tartom a 3 vastag kardigánt. Kaptam a védőnőtől is, még az tűnik a leghasználhatóbbnak, de akkor is millió kérdés merül fel bennem, amikor a bébi boltokban bóklászok. Pl melyik a jó babakocsi? És persze erre nics jó válasz, mert mindenkinek más jön be és az sem mindegy, hogy milyen terepen használod többet stb. Szóval nem lettem okosabb. Majd ha tényleg elkezdek vásárolgatni, éles lesz, akkor biztosan jövök ezer konkrét kérdéssel. Akkor légyszi majd segítsetek.

Suzy :)
Úgy sajnálom, most nagyon rossz neked. Azért még reménykedek egy picit.

Bogáncs :)
A 12. hét után nekem a 20-on kellett mennem és legközelebb a 32.-en fogok, úgyhogy ez normális gyakoriság. Méhszáj vizsgálatot nekem minden hónapban csinál a doki a magánrendelésen. Pl. ma is lesz.

Mona :)
Megértem az aggodalmadat. Az én anyukám nagyon rendes és nem az a beleszólós fajta, de még így sem tudom eldönteni akarom-e kezdetekben a segítségét vagy nem. Mondjuk jó lenne, ha valaki főzne, mert a férjemre nem lehet számítani ellátmány terén. Képes betegen (még terhesen is) egész nap éheztetni, Legutóbb is a barátnőmet kellett megkérnem, hogy hozzon kaját. Tiszta égő volt.

Szilva :)
Akkor hízlald Boldit. De tényleg mivel lehet felhízlalni? Én pl nem tudok többet enni csak édességből, azt meg annyira nem szokták ajánlani. Pedig de megennék most egy kis fagyit. Hi-hi.

Kép
Kép
tiza
 
 


Tiza :)
Hát nem is vastag kardigán kell, csak kardigán. Mert azért lehet rossz idő. Na meg ha a kardigán egy kicsit nagyobb, nem baj. Lehet tovább használni.
Én "csak" fejből írtam a listát.
De meglátod, kialakul ez az idővel, csak előtte aggódik az ember.
Ha meg valami hiányzik, meg lehet vetetni később is. Meg ajándékba is szoktak hozni rugikat.

Suzy :)
Veled vagyunk lélekben!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Szilva!Örülök, hogy jó vagytok! Tényleg, ebbe énis belegondoltam, hogy őt mivel lehet hízlalni? Mert oké, hogy megeszel 25gombóc fagyit, meg 12krémest, és 6rigójancsit, de abból ő is kap kis anyagot? Mármint súlyra. A doki mit mondott? Mi kell nekik, szénhidrát? Én arra tudok gondolni csak.

Tiza!Kérdezz csak nyugodtan. Mondjuk a babakocsi nagyon terepfüggő. Most a pénztárca dolgot mellőzőm....Nekünk olyan van, hogy egyik oldal(eleje v. hátulja)nagy kerék, másik kisebb bolygósítható. Nem vettünk maxicosisat, mert azt külön kaptunk, de amúgysem tanácsos autón kívűl abban utaztatni a gyereket. De ha olyanotok nincs, akkor az ár-érték arány kedvezőbb. Én pl. tologattam 3kerekűt is, és nekem nem jött be. Viszont amire nem figyeltem, az az, hogy az üléstámlája nem állítható sok fokozatban. Mi pont most vagyunk abban a korban, hogy még nem ül, de már fekve sem jó, na olyan fokozat nincs, hogy csak annyit emelnék rajta, mintha kapna 1-2párnát a feje alá. Már mindjárt a maxicosis ülésmagasságba megy. A terepet meg te tudod, hogy merre jársz, a bolygóssal elég jó közlekedni, de pl. füves részen még a falnak is nekimegyek vele. :oops: :)

Anyukák: Az én anyám még azt sem tudta, hogy fogja meg a gyereket, olyan szinten elfelejtette. Ha nem lennék kiköpött mása, megfordult volna a fejemben, hogy nem is a gyereke vagyok, hanem örökbefogadtak. De tényleg.. :lol: Nem fogta a gyereket, hanem görgette. ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ, még rágondolni is rossz, mi volt. Szóval nem volt mit beleszólni, de mindennap megkérdezte, hogy jöjjön-e. Ha kellett, jött, és ha én 10perc ittartózkodás után meggondoltam magam, akkor hazament. vagy menekült. :oops: Párszor jól összevesztünk, de túl vagyunk rajta. Szitu: Ugye az újszülöttek elég sokat sírnak. "jaj, nem éhes? Nem fázik? nincs melege? nincs bekakilva? nem fáj valamije? stb... "hát mittudomén, mi baja van, most hoztam haza a kórházból, végigpróbálgattam mindent, cici, pelus, tarkó megfog, nem meleg, nem hideg, aztn egyszer csak elhallgat a bab. Na, azóta sem tudom, mi baja volt....

A lényeg szerintem, hogy őbenne a ti babátokkal kapcsolatban nem lesz meg az az ösztön, ami bennetek, vagy anyukátokban veletek kapcsolatban. és ha ezt ő megérti ,akkor nem lesz gond. Ha nem, és okoskodik, akkor viszonlátás.. épp elég a gyerekre ráhangolódni, mint több ébrentöltött éjszaka után anyu hülyeségeit hallgatni. Főleg jó nagyadag baby bluessal. :lol: Ja, és anyukám nem tud főzni, úgyhogy tényleg csak aggódni járt fel.

tynus12
 
 


Sziasztok!

Szilva :)
Gratula Boldihoz! Biztos, nagyon boldog vagy, hogy minden ok :lol: Azt én sem tudom elképzelni, hogy mitől hízik a babóka :o

Mona :)
Álmodni én is álmodtam az éjjel, született egy gyönyörű kislányom, majd el kellett mennem, s utána kérdezgettem a páromat, hogy egyáltalán összevarrtak-e :lol: :shock:

Segítségem nekem biztos, hogy bőven lesz, mert ugye mindenki akkor akar majd itt lenni (szüleim, anyósék, párom testvére egyébként is kint él :-) ), amikor Mütyürke megszületik, s innen nem egykönnyen küldöm őket haza, de sebaj, már nagyon várom :)

Nelli :)
Köszi a választ! Valszeg tényleg nincs rá semmi szabály, hogy fiúval így, lánnyal meg úgy érzi magát az ember, csak annyi mindent hallani.

Tünde :)
Mikor költöztök? csak 1-én vagy egy kicsit előbb?

Tiza :)
Lassan pedig elkezdhetitek a shoppingolást :D aztán a végén majd abbahagyni nem tudjátok :lol: Amikor az én fiam született, hazavittük pénteken, s szombaton el kellett mennünk vásárolni, mert minden nagy volt rá - pedig 57 cm-nek mérték. Ott bőgtem az Oktogonon, hogy mi lehet az én kis Manómmal....addig anyummal hagytam. Rá - még ha néha össze is kapunk - mindig számíthattam, s számíthatok a mai napig, azt tudom, hogy nála jobb kezekben nem is lehetne a gyerekem :)
Majd írd meg, hogy mit mondott a doki! Mert ezek szerint vizsgálatra mész, csak az ultrahangot tolltátok el jövő keddre, ugye?

Susy :(
Nagyon szorítok Értetek!!!!!

Mindenki másnak is nagyon szép napot kívánok!

Szilvia
Kép
szilvia72
 
 


Mona
Köszönöm, de kedves :D Eszter vagyok, de akkor plusz egy ünnep az évben :D

Méhszáj
Nekem a 20. héttől van: szóval eddig 20 és 24. en 2 szer vizygált kézzel a külső, uh val a belső méhszájat

Babakocsi
Hétvégén nézelődünk, de hát az a bajom, hogy a 3 funkciósokat nem lehet 180 fokra, vízszintbe dönteni - ez nem gáz?

Szilcsi
Az mit jelent, hogy vékony? Pocakméret kisebb az átlagnál? Hány gr?

Kép
Kép
emma1976
 
 


Sziasztok!

Kedden voltunk a BMC-ben vizsgálatok miatt. Ma meg lettek az eredmények és úgy néz ki, hogy jó. Ez azt jelenti, hogy jövő hónapban kezdhetjük a stimut!!! Már alig várom!!! :wink:

manda
 
 


Tiza :P

Köszi Neked is, akkor megnyugodtam.

Emma :P

Én is Eszter vagyok :D

Tynus :P

Tök jókaz írtál az anyukák témában, jót röhögtem...Nem éhes, nem fázik...stb...honnan tudjam, most hoztam haza a kórházból...hihihihi

Bogáncs

Kép
bogáncs
 
 


Manda :)
De jó, akkor nem sokára indul a dolog. Most már sikerülnie kell, nagyon szorítok!

Tynus :)
Én is jót mulattam az éhes, fázik.....sztorin. Hát vannak ilyen nem anyuka típus anyukák is. Egyébként régen az enyém is ilyen volt (még 40 évesen semmit nem tudott főzni, mert a nagyim velünk lakott és mindent ő csinált), de mára tök anyukás lett. Azt nem tudom majd az újszülötthöz hogyan viszonyul, de nem is vágyom olyan nagy segítségre. Jobban szeretem magam megtanulni ösztönnel a dolgokat.

Szilvi :)
Na, én is úgy gondolom, ha valami hiányzik, hát elszaladunk és veszünk. Ma már semmi nem hiánycikk. A páromnak elég rugalmas a napja, saját üzlete van, így nem akkora gond.

Most jöttem a dokitól. Minden rendben, visszakaptam az elveszett kismama könyvemet, vércukrom és vérképem jó lett, méhszáj zárt. Most jutott eszembe, hogy szerintem kellett volna adni beutalót uh-ra és elfelejtettem rákérdezni. Pont a doki kérdezte, hogy mikor megyünk 4d-re, de nem szólt. Igaz még a következő alkalommal is adhat, mert 32 hetesen kell visszamennem.

Kép
Kép
tiza
 
 


Sziasztok Csajok!

Újra jelentkezem. Csaj úgy név nélkül hozzászólók pár dologhoz.
Reméllem még azért emlékeztek rám :)

Az első gyermekem tapasztalatai alapján, én nem tilktakoztam, hogy anyukám párszor elugrott hozzánk. Bár most az apucik kapnak ugyis egy hét szabit, amikor gondolom akkor kezdenek el kivenni, amikor hazajövünk a picivel. Az enyém olyan, hogy tud segíteni, ami el is kel. Tud figyelni a bömbölő csöppségre, amig valami dolga van az embernek. Az anyukámnak meg a főztjét vettem szívesen.

Nekem hál istennek alig kell vennem valamit,mert minden egyes ruháját megőriztem a lányomnak, azokat meg ugye nem nagyon nyűtte el akkor. Mondtam, hogy megint csajszi a pocaklakóm?

Babakocsink is megvan. Én akkor a mózeskosaras fajtát vettem, ami kivehető, ha már nagyobb a mano. Utána meg azt hiszem 3 magasságba áálítható. Nekem az akkor bejött. Nem hiszem, hogy veszünk újat, de ez még nem bizti.

Nekem 4 hetente kell jelentkeznem a dokimnál vizsgálatra. A védőnőm vérnyomást, vizeletet, súlyt néz. A doki pedig minen alkalmommal megvizsgálja, hogy zárt-e a méhszájam. UH-ra 12. héten, és a 18. héten kellett mennem. A 26. héten megyek majd 4D UH-ra. A 32. hét után pedig 2 hetente kell jelentkezni a dokinál.
Errefelé ez a szokás. Sőt itt Vas megyében, a 27, héten kötelezően elküldenek még a cukorterheléses vérvizsgálatra is. Ez eddig nem volt kötelező, most már az.

Suzy
Annyira sajnálom hogy ilyen dolgon kell átmenned. Szorítok neked, hogy bármi legyen a végeredmény, lelkileg tudd túltenni magad rajta. És szerintem is jobb minél előbb tudni az igazságot, bármi legyen is.

Bocs, hogy hosszú voltam, de már régen szóltam hozzá.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Bogáncs :) Susy :)
Ígérem próbálok többet, és táplálóbb dolgokat enni

Susy :)
Elhiszem, hogy fáj a szíved. Szeretnélek megvígasztalni. Remélem sikerül holnap bejutnod a dokihoz.

Mofly :)
Ha nincs hely a kétágyas szülőszobán, akkor van egy elkülönített helyiség egy ággyal és egy vizsgáló székkel, akkor ott csinálják a császárt. Gondolom azért a 6 ágyas szülőszobában nem. Dehát ki tudja, éppen hogy fog alakulni????? Jóvanna eszem :twisted:
Remélem holnap minden rendben lesz!

Szilvi :)
Azt gondoltam, hogy eszem több csirkehúst és sajtot. Talán használ. Tényleg jó nagy rend lett a hétvégén, de már megint kéne takarítanom :twisted:

Emma :)
Én úgy tudom, hogy néhány fok dönthetőség még nem számít a babakocsinál, de az a legjobb, ha teljesen vízszintesig dönthető. Mi olyan 2 funkciós babakocsit vettünk amit lehet 180 fokban dönteni. Doki elkezdett nézni az uh-gal, és akkor mondta, hogy "nem sovány ez a gyerek????" Erre mondtam én, hogy lehet, mert mostanában nem hízom, és nem is eszem annyit. Doki pedig csak annyit mondott, hogy hízlaljam egy kicsit.

Manda :P :P :P :P :P
Kérdezd meg Szűcs dokit, hogy neked bejön-e a Luveris, mert ha jó, akkor tudok adni 5 doboznyit :) Nekem ezt a Puregon mellé adta.

Kép
Kép
szilva069
 
 


lányok!
továbbra is nagyon jól esik a sok vigasztalás! :cry:

Holnap reggelre sikerült idöpontot kérni egy másik dokihoz. Mindenesetre okosabbak leszünk, nem lesz bizonytalanság! Èn már csak a csodában bízok! :cry: :cry:
susy75
 
 


suzy, nagyon szorítunk, próbálj meg ne nagyon idegeskedni.
Drukkolok nagyon :wink:

Kép
mona76
 
 


Iza :lol:
Köszönöm szépen!!!! További szép pocakos hónapokat kívánok!!!

Szilva :lol:
Jó, megkérdezem tőle, bár én még anno Menogont kaptam vagy Merionalt már nem tudom, azt amit kivontak a forgalomból és long protokollom volt. Neked milyen volt?
De majd csak jövő hónapban tudok vele beszélni, ha tudod addig őrizd meg őket, ha nem kell valakinek persze előbb.
Köszi előre is!!!
Tessék ám a babócát növesztgetni!!!!

Puszi!
Andi

manda
 
 


Suzy :)
Lélekben Veled vagyunk, sok erőt öntünk Beléd! Amint tudsz, gyere az Uh után!

Segítség a szülés után: nekünk kicsi a lakásunk, így senki nem tud tartósan ott lenni, de én azt nem is szeretném. Anyuék pár házzal arrébb laknak, és a főzésben segít, aminek örülök.

Timi :)
Rég hallottunk Felőled! Hogy vagy? Vége már a rosszulléteknek?

Szilvi :)
Akkor hízlald a kisbabád! Bár nem nagy baj, ha nem rögtön kikerekedve kezdi a világot. Egsészésges legyen, és kész!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Timi :D

Olyan jó, hogy hallunk felőled!!!

Sztem még nem montad, hogy kiscsajszid lesz!!! Tök jó :P Jobban vagy?

Jó, hogy mindent megtartottál a nagyobbik gyerkőctől és az is, hogy ilyen alapos a dokid.

Úgy rémlik nekem is kötelező a cukorterhelés is!Táppénzen vagy már teljesen? Mekkora a pocid?

Vigyázz Magatokra!

Bogáncs

Kép
bogáncs
 
 


Susy: :)
Nagyon szorítok értetek!!! :wink:

drumka
 
 


Sziasztok!
Sajnos a doki megerösítette a tényt! :cry: :cry: :cry:
Ennyi volt! Most abbahagyom a progi tablettát, aztán hátha megindul magától. Ha nem jövöhét közepén kórház. :(

A doki azt mondta sajnos a terhességek 25% végzödik így a korai szakaszban. Lehet szervi ok vagy fertözés. Ezt már nem tudjuk meg.
2-3 hónap várakozást javasolt.
Mivel tavaly már voltunk genetikai vizsgálaton így további vizsgálatra nem lesz szükség.
susy75
 
 


Ja, férjemnek ma van szülinapja! :cry: Szép ajándék!
Szegénynek még nem vettem semmi,mert nem volt eröm hozzá. Ma muszály bemennem a városba nézni valamit.
susy75
 
 


:cry: :cry: :cry: Susy: :cry: :cry: :cry:
Borzasztóan sajnálom, erre nincsenek szavak :cry:
Nagyon sok lelki erőt és kitartást kívánok, hogy fel tudjátok dolgozni ezt a tragédiát.

drumka
 
 


drumka!
köszönöm, ti pedig vigyázzatok magatokra!!
susy75
 
 


Susy!
Én is borzasztóan sajnálom, megkönnyeztem a kis Drágádat! :cry:
Sok erőt kívánok Nektek!

KépKép
zsófikukac
 
 


Susy :( :(

Őszintén sajnálom, együttérzésem! Nem is tudok mit írni...
Egyszer ez is csak egy rossz emlék lesz, hidd el, jön majd kárpótlás.
Sírd ki magad, ha tudod...

Bogáncs

Kép
bogáncs
 
 


Susy!!!

Nagyon nagyon sajnálom!!!! :cry: Sok sok erőt kívánok most nektek!
Vendég
 


zsófi!
Igen erö az kell, várom már hogy számolhassuk az idöd vissza a következö próbálkozásig.

bogáncs!
Szerencsére tudok sírni. Kedd óta, szinte minden nap. :cry: :cry:

Olyan jó lenne tudni mi értelme van ezeknek a dolgoknak.
Jó ,hogy itt vagytok vagy hogy én itt vagyok veletek!
susy75
 
 


Susy kedves

Hát megpróbál titeket az élet keményen... :cry: Kívánok nagyo sok erőt, hogy gyorsan elteljen a várakozási idő és gyorsan gyorsasn jöjjön a következő baba aki már BIZTOSAN veletek marad
Vendég
 


Suzy :cry:
Nagyon sajnálom. Főleg, hogy már másodszor kell ezt átélned. Majd ha lesz megszületett babád (mert lesz hamarosan), akkor már tényleg nem fog ennyire fájni. Sírd ki magad, aztán vegyél valami szépet a férjecskédenk, bár gondolom most nem lesz olyan felhőtlen ünnep.

Kép
Kép
tiza
 
 


Susy!
Sajnos ezeknek a dolgoknak nincs értelmük, vagy ha van is, nem tudhatjuk mi. De hinni kell benne, hogy a sok rossz után újra jóra fordulnak a dolgok! És nemsokára újra próbálkozhattok!

KépKép
zsófikukac
 
 


Suzy :)
Nem is találok szavakat :( Előttem mindent leírtak!
Kívánok sok erőt, hogy ezt feldolgozzátok! És addig is szeressétek egymást a pároddal nagyon!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


suzy, nagyon sajnálom :cry:
Én is sok erőt, és kitartást kívánok!

Kép
mona76
 
 


Susy!
Őszintén sajnálom. Sok erőt és kitartást kívánok!

tynus12
 
 


Susy!
Nagyon sajnálom, erre nincsenek szavak :( :( :(

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Susy

Annyira sajnálom! Nem tudom azt írni, hogy el tudom képzelni, hogy mit érezhetsz, mert szerencsére nem volt még ilyenben részem, Ezt csak az tudhatja aki már átélt ilyen dolgot. Viszont együttérzünk veled. Mihamarább próbáld túltenni magad ezen a tragédián, és csak előre nézni, a következőre. Mert csak így lehet ezt épp ésszel átvészelni. Kitartás.

Nelli :D

Nekünk is kicsi a lakásunk, de két utcával arrébb laktam mielőtt férjhez mentem, az lett a tesom lakása, de már ő sem lakik ott, viszont megvan, mert a szüleim meg leköltöztek nyugdíj után falura, de rendszeresen feljárnak Szombathelyre, és ilyenkor néha ott is alszanak, szóval az a lakás megvan. Úgyhogy nem kellene, hogy anyukám nálunk lakjon, csak mindig átugrana. Reméllem érthető voltam.

Bogáncs :D

Kösz már jól vagyok. Kb. a 20. hétig hánytam minden reggel. Szóval jó 3 hete nem hányok. Még dolgozom. Én tanár vagyok, a suli júni közepéig tart, én augusztusra vagyok csak kiírva, úgyhogy reméllem végig tudom tanítani ezt az évet. Eddig minden rendben. Nagyokat alszom délutánonként, tanítás után. Aminek az a következménye, hogy éjjel meg dobálom magam. A pocakom szerintem nagy, ahhoz képest, hogy még csak 5 hónapos. Eddig 5 kg-ot híztam.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Mindenkinek nagyon köszönöm az együttérzést. Tényleg sokat segít!

Most már csak abban reménykedek, hogy magától beindul a folyamat és nem kell szerdáig várnom,meg nem lesz szükség kórházban tágításra stb.

Most nagyon padlón vagyok,de remélem hamarosan már azt számolhatjuk,mikor vághatunk bele a következö projekctbe. Másrészröl mivel már másodjára történt, nem tudom, hogy lehet félelmek nélkül nekivágni egy harmadik terhességnek. Szerintem sehogy! :(
Igaz most is voltak félelmeim(kinek nincsenek), de még se hittem, hogy megint megtörténhet ilyesmi.:cry: Nehéz lesz optimistának lenni!

Vigyázzatok nagyon magatokra és a babócákra. Azért majd olvaslak titeket, hogy kivel mi újság és persze néha majd írok is.
susy75
 
 


Susy
Le vagyok sújtva, együtt érzek veled! Sírd ki magad, hogy aztán gyorsan felépülhess. Kitartás! Hamarosan sikerülni fog!

Kép
mofly
 
 


Susy drága:(
nagyon-nagyon szomorú ez. Ölellek titeket!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Susy :(
Tudom, mit érzel........
Kép
Vendég
 


Szilcsi
Hát akkor gyerünk enni! Mondjuk a gyerkőcök elvileg „elveszik”, ami kell nekik. Beszélj Boldi fejével! :)
Örülök, hogy a szülészet-látogatás jól sikerült. Szerintem nemcsak a tisztaság, hanem a szülésznők kedvessége is sokat számít. Én csak pozitívan tudok nyilatkozni róluk. Remélem, a következő szülésemnél is hasonlóan kedvesek lesznek.

Bogáncs
Ha jól tudom, van egy protokoll, ami szerint az UH-k zajlanak. Nekem is a 12. hét után a 18. héten volt a protokoll szerint a következő.

Mona
Köszi Fici dícséretét! Ilyenkor dagad igazán anyai szívem a büszkeségtől! :)
Nekem sokat segített, hogy Anyukám ott volt. Mondjuk Gábor épp Győrben dolgozott, úgyhogy totál egyedül lettem volna. Szerintem, jöjjön csak nyugodtan, de ne hagyd magad. Amit Te szeretnél csinálni, azt Te csináld. Vagyis a babával Te foglalkozz, ő meg segíthet a főzésben, takarításban stb. Vagy csinálhatod azt, hogy nem jön, de ha mégis úgy érzed közben, hogy elkél a segítség, akkor tudjad hívni. Érthető voltam? :oops:

Tiza
Majd hívlak tali ügyben! Kelengye: hát nálunk Gábor rögtön rohanhatott 50-es body-t venni, mert Réka 44 cm-rel született, én meg arra számítottam, hogy még az 56-os dolgok is kicsik lesznek neki, mert nem vagyunk alacsonyak. Tudom, hogy 3-4 db-ot írnak mindenből, hogy elég. Ez igaz is, viszont gondolj bele, hogy mondjuk egy nap elhasználsz kettő body-t, mert mondjuk derékig sz@ros lett a gyerek, másnap ráadod a harmadikat, és már moshatsz is, hogy időben megszáradjon a ruci. Én volt, hogy nagyobb méretet is ráadtam, max. feltűrtem az ujját, most meg van neki kb. 6-7 db mindenből (body, rugi). Így elég hetente mosni. A megyei mellett van egy turi a Kórház téren, a húgom ott túrt nagyon jó cuccokat Rékának. Szerintem nézz be oda. Meg a C&A-ban is szoktak akciók lenni.
Abban a kismama boltban én is jártam, ott vettem a nacijaimat. Velem először tök kedves volt a csaj, egész meg is hatódtam. :) Aztán mikor másodszor mentünk nyári ruha nézőbe, ránk se bagózott, úgyhogy el is jöttünk. Viszont a Garai utcában, a kórház bejáratával szemközt van egy bolt. Ott tök jó fejek.
Textilpelusból tényleg kell 20! Én először 10-et vettem, aztán Gábor vett még hozzá, mert eleinte iszonyat sokat bukott Fici, és naponta egy csomót elhasználtunk.

Susy
Annyira, de annyira sajnálom. :( Nem is tudok mit írni. :cry:

Szilvi
Valszeg csak 13-i hétvégén, mert 10-én tanácsadásra kell vinnem, úgyhogy nem tudunk előző hétvégén elmenni.
Na, Nálatok aztán lesz tumultus! :)

Manda
SZUPEEEERR!!!!! Drukkhegyek mennek!!!

Timi
Mondtad; a táblában is rózsaszín vagy. :lol: Neve???

Tynus
Ügyik vagytok az alvással. Réka napközben még mindig csak cicivel tud elaludni. Egyik nap már nem akartam odaadni neki, mert kb. 1,5 órája szopizott előtte. Hááát, sírt szegényem, de végül sikerült elaludnia. Viszont esténként, ha pont úgy jön ki a fürcsi és alvás, hogy nincs szopi, egész jól el tud aludni. Mondjuk tegnap szopizott, mégsem aludt el rögtön, csak kb. 1,5 óra múlva, de nem kellett fölvennem, csak 2szer visszafektetnem, mert már hason volt és nézelődött, aztán nyafizott. Ja, és végre 2szer 4 órát is aludt egyhuzamban, ami nagy ritkaság nálunk. A poén az, hogy visszanéztem a szopisnaplót, és 1-2 hónaposan még volt, hogy 6 órát is aludt egyfolytában. :shock:
gtünde
 
 


Kép
Kép
gtünde
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: